Huvud
Analyser

TUR FÖR PROSTATEN: Postoperativ period och dess egenskaper

Transuretral resektion av prostata rekommenderas för prostata adenom som ett sätt att ta bort vävnad, utan användning av externa snitt. Operationen utförs med hjälp av ett specialverktyg x-resektoskop, infört genom patientens urinväg, när instrumentet sätts in, utförs vävnadsavlägsnande.

Tyvärr, ibland under operationen finns en öppning av blodkärl och denna situation är fylld med blödning, vilket bryter mot synligheten och noggrannheten i proceduren. Läkare övervakar noggrant att ingenting kan störa operationens gång och synligheten av prostata vävnaden var optimalt möjlig. Efter avlägsnande av vävnaderna måste de avlägsnas från blåsan och detta utförs genom tvättning.

Det är viktigt efter operationen av TUR i prostata - den postoperativa perioden, speciellt i händelse av att operationen utfördes inte mycket kvalitativt och detta orsakade komplikationer. Rehabilitering av patienten ska ske i sjukhusinvårdnad, vilket gör att du kan genomgå rehabilitering mer effektivt och undvika komplikationer, återställa din kropp snabbare och få bra behandling.

När operationen är slutförd sätts en kateter in i patientens penis, vilket förenklar borttagningen av urin från urinblåsan. Denna enhet ska hjälpa patienten i minst 2 - 3 dagar. Naturligtvis orsakar en sådan främmande kropp en känsla av obehag och smärta, men utan en kateter kan inte gå igenom effektiv vävnadshälsa och doktorn kommer att kunna observera tillståndet av urin.

I processen att sårläkning i urinen kan vara förekomsten av blodproppar - detta är en normal situation och utskrivning från sjukhuset urin bör redan vara klart, vilket indikerar att den normala läkningsprocessen. När en man genomgår en TUR-operation i prostata, fortsätter hans postoperativa period hemma efter urladdning från sjukhuset.

Läkarna rekommenderar att du följer instruktionerna för snabb återhämtning:

 • besöka urologen regelbundet
 • Använd inte stark fysisk aktivitet och lyft tyngden från 3 kg;
 • delta i motion och fysiska övningar;
 • Gå alltid ut i frisk luft;
 • Koka inte över och exponera inte för extremiteter i temperaturen.

Även en man som har haft kirurgi för att avlägsna inflammerade vävnader, är det nödvändigt att använda en speciell diet - en diet utvecklad individuellt av den behandlande läkaren.

Genito-urinvägarna under rehabilitering bör få den nödvändiga mängden näringsämnen, mineraler, spårelement, aminosyror etc, för att ta emot vävnadsprotein och andra komponenter som behövs för att förbättra tillståndet i de celler, intracellulära membran.

Korrekt näring kommer att undvika komplikationer, förstoppning, metaboliska störningar, så du bör överge alkoholhaltiga drycker, salta och feta livsmedel, rökt och konserverat livsmedel.

Också uppmärksamma dricksregimen, öka mängden vatten som används upp till 2 - 2,5 liter. per dag. Detta främjar snabbare avlägsnande av blodproppar från blåsan, det är effektivare att dricka vatten från morgon till 18:00.

När det gäller det intima livet, kan mannen som hade operationen tänka på den här sidan av familjelivet inte tidigare än en månad.

Alla sexuella funktioner under denna tid ska återställas och du kommer återigen att hitta dig själv på den nivåen av sexuell aktivitet och förmåga som var före operationen. Dysfunktion kan bara vara hos några män, men detta belopp kommer snart tillbaka "i systemet."

Muddy urin efter TUR av prostata och andra möjliga komplikationer

Som vi redan har noterat kan ibland komplikationer av annan art utvecklas efter operation. Bland de vanligaste - grumliga urinen efter TUR-prostata, blödning, urininkontinens, fördröjning av urinutsöndring, täppt blodkanal urinering etc.

Urininkontinens uppstår om patienten inte följde läkarens rekommendationer och lyfte allvarlighetsgraden, observerade inte kosten och livet. I många fall går fenomenet av sig själv, men om det är försenat utförs läkare en upprepningsoperation eller en effektivare läkemedelsterapi. Smittsamma komplikationer observeras hos 20% av patienterna.

Skälen till komplikationer är oftast en mycket lång tids användning av katetern, På grund av bristen på prostatavävnad eliminerar läkare problemet genom att använda antibiotika. En svår komplikation är retention av urin. Om grumlig urin efter TURP operation indikerar att läkningsprocessen är i normalläge, föreslår urinretention att det finns ansamling av blodproppar och urinrör inte kan eller hoppa samma vätska indikerar medicinska misstag under drift. Återanvändning är nödvändig.

Till de farliga komplikationerna är utseendet av blödning. Orsaken till blödning ligger i det faktum att ingen skur bildas eller på grund av blockering av urinröret. I de mest allvarliga fallen använder läkare blodtransfusion för att återställa mängden i patientens kropp. Användningen av en sådan radikal teknik för behandling av adenom som TUR för prostatan anses effektiv och standard, vilket ger effektiva resultat av behandling. Prostatit kan härdas med olika metoder, men kirurgiskt ingripande gör det möjligt för patienten att tillhandahålla effektiv terapi.

Rehabilitering efter en rundtur i prostata adenom

Enkla rekommendationer för rehabilitering efter TUR av prostata adenom

Prostata adenom är en ganska vanlig sjukdom hos män. Ett av sjukdomens huvudsakliga tecken är problemet med hur urinsystemet fungerar. Vanligen vid ca 40 år i prostatakörteln finns det vissa förändringar i cellens struktur, vilket är förknippat med ålder. Som ett resultat utvecklas en godartad tumör på grund av cellulär tillväxt. På grund av denna uppbyggnad pressar kanalen för urinering, alltså detta obehagliga symptom. Enligt statistiska data diagnostiserar läkare adenom hos hälften av män i åldern 50 år.

I adenom, när operationen är klar, sjunker allvarlighetsgraden med cirka 15 år, och endast en man ut ur 10 efter denna procedur återvänder återigen för ombehandling. Om en sådan operation inte ger ett positivt resultat används prostata stent som ett extremt fall. Detta är ett specialverktyg som måste införas i urinröret för att bredda passagen.

Postoperativa åtgärder för att återställa patienten

Det är bäst för ett adenom att utföra en sådan operation som TUR-transuretral resektion. Detta är en av de mest effektiva kirurgiska metoderna i detta fall. Patienten tar bort hela prostatakörteln eller bara en del av det. Tack vare detta förfarande underlättas patientens tillstånd, även om det var måttligt eller svårt före det. TUR minskar allvarlighetsgraden av symtom hos nästan alla män som har haft det. Den bästa TUR är lämplig i fall där prostatakörteln är för stor. Dessutom finns det andra situationer där TUR behövs. Denna procedur har en långsiktig effekt, till skillnad från många andra behandlingsmetoder.

Men efter att operationen genomförs, börjar ett annat lika viktigt stadium av rehabilitering. Efter operationen kan du inte återvända till den normala rytmen av livet direkt - du måste återhämta sig under en tid, och det gäller inte bara prostata utan även hela organismen. De första 2 veckorna bör strikt följa alla rekommendationer och krav från läkaren. Bara så kommer patienten att må bra.

Rehabilitering kan ta ganska lång tid. Men det beror redan på hur snabbt mänskligheten återhämtar sig och vilken operation som utfördes - TUR eller något annat.

Faktum är att när en tumör i prostata avlägsnas i urinröret införs en kateter som förbinder urinsamlingen. Denna åtgärd är nödvändig för dränering av urin när TUR genomfördes. Ibland kan en sådan kateter orsaka blåsans sammandragningar som kommer att vara smärtsamma, men obehaget passerar snabbt.

I allmänhet bör rehabiliteringsperioden efter behandlingen innehålla följande punkter:

 • Det är omöjligt att göra vassa rörelser, en stor fysisk belastning är förbjuden - detta kommer att leda till ett ärr från TUR;
 • det är nödvändigt att dricka mer vatten. Juicer, komposit, ljusgrönt te är tillåtna. När TUR genomfördes finns det flera alternativ som leder till blodets utseende i urinen. Detta symptom indikerar att såren från TUR är läkt. För att vävnadsreparationen ska gå fortare, rekommenderas att man dricker minst 8 glas vatten per dag.
 • Efter operationen måste du balansera din kost och följa kosten tydligt. Det är nödvändigt att helt överge rökt, stekt, fet och salt mat.
 • om det finns inflammatoriska processer i prostatakörteln, då är det nödvändigt att genomgå antibakteriell behandling. Detta kommer att bidra till att förhindra infektion. De används emellertid inte alltid: om symptomen inte dyker upp efter operationen får pengarna inte tilldelas;
 • vilken patient som helst kommer alltid att behöva kontinuerlig övervakning från läkaren efter operationen
 • I framtiden kommer det vara nödvändigt att leda en hälsosam livsstil för att upprätthålla prostatas hälsa. Det är nödvändigt att helt eliminera alkoholhaltiga drycker. Det är obligatoriskt att gå varje dag i frisk luft;
 • när TUR är färdig, kommer det att vara nödvändigt att tillfälligt ge upp samlag. Vanligtvis förlängs denna period med 1-2 månader.

Efter ett tag efter operationen rekommenderar läkare att starta medicinsk gymnastik. Speciellt valda övningar hjälper till vid behandling av adenom. De är speciellt användbara för män i ålderdom. Men för att träna för att producera det önskade resultatet för prostatakörteln, måste ett antal villkor vara uppfyllda. För det första rekommenderar experter att utföra dem på morgonen efter en god sömn. För det andra bör en person ha ett bra fysiskt tillstånd. För det tredje är det nödvändigt att utföra ett komplex för körteln varje dag. Graden ökar belastningen.

Komplikationer från operation

Trots det faktum att när TUR utförs, kommer patienten att ha positiva känslor, men full rehabilitering tar inte en månad. Dessutom finns olika komplikationer ofta i processen att återställa prostatan, som beskrivs nedan.

Problem med urinering

När adenom tas bort från patienter, kommer urinflödet gradvis att förbättras och intensifieras. Avlägsnande av katetern från prostata och urinvägarna åtföljs ofta av smärtsamma känslor vid urinering. Men denna obehagliga känsla kommer gradvis att försvinna.

Urininkontinens

När adenomen tas bort återgår blåsan gradvis till normal funktion, men patienten kan ha problem med urininkontinens. Läkare tror att om en person har haft detta problem länge innan adenom tas bort, kommer det att ta honom mycket mer för att återställa organs arbete.

Blodig urladdning

Vid behandling av prostatakörteln kan allokeras blod eller sputum med dess blandning. Vanligtvis uppträder ett sådant symptom under de första veckorna, då en prostataoperation utförs. När en person vilar, kommer blödningen gradvis att gå iväg, men om blodförlusten är för hög måste du snabbt gå till sjukhuset.

Sexuella funktioner

Problemet med prostatakörteln hos män är i första hand fråga om hur avlägsnandet av adenom kan påverka arbetet i hela reproduktionssystemet och sexuell funktion. Experter tror att vissa avvikelser i prostataarbetet kan visas, men de kommer bara vara tillfälliga. Även om det tar ett helt år att helt återställa den sexuella funktionen efter borttagning av adenom, men det beror på många faktorer - svårighetsgraden av sjukdomen, typen av operation och så vidare.

Många läkare tror att om patienten inte hade några problem med erektion före avlägsnandet av adenom, då senare, när det avlägsnades, uppstår inte ett sådant problem. I allmänhet har behandling av prostata sällan en dålig effekt på erektion. Men om det inte var där före operationen, så visar det sig sällan att återställa det. När det gäller utlösning kan erektilfunktionen hos män fortfarande kvarstå, då finns det problem med retrograd ejakulation, vilket ytterligare ökar risken för infertilitet. Att inte erkänna det, under operationen radera några extra muskler. När det gäller orgasm märker man ofta inte skillnaderna mellan orgasm i adenom och när den tas bort.

Behandlingen av prostata är en komplex process, särskilt om du måste tillgripa operation. För att återställa det snabbare måste du tydligt följa de regler som läkaren ställer in. Annars kan komplikationer uppstå.

Efter borttagning av prostata adenom: liv, återhämtning och rehabilitering

Adenom i prostatakörteln är en av de vanligaste manliga sjukdomarna. Med sjukdomen störs hela urinsystemet, och så snart detta faktum avslöjas indikerar detta att de första tecknen på hyperplasi uppträdde.

Cirka 40 år hos män, i förändringar i prostataåldern på cellstrukturen börjar det inträffa.

Grund körtelcelltillväxt, är godartad tumör bildas kraftigt klämma urinröret med en ökning och av denna anledning i män snart manifest symptom såsom ofta behov av att tömma blåsan.

Denna sjukdom diagnostiseras hos minst 48% av männen, som börjar vid 50 års ålder.

När prostataadenom förvärvar komplicerad natur, ofta behandling med standardmetoder, blir det helt enkelt irrelevant, och läkare har inte andra möjligheter att underlätta patientens liv, förutom hur man tar bort körteln kirurgiskt.

Den postoperativa perioden efter avlägsnandet av prostataadenom kan ta ganska lång tid, och inte alltid sker denna process utan de komplicerade komplikationerna.

På vägen kommer det att passera återhämtningsperioden kan påverkas av många nyanser, med början med det faktum hur väl operation för att avlägsna prostatan genomfördes och slutar, som bildades för patienten innehåll, både på sjukhuset och hemma.

Postoperativ period i en medicinsk institution

Efter operationen av prostata adenom kan återhämtningsperioden för varje man flöda med skillnader.

Utan att misslyckas får varje patient på sjukhuset en kateter i blåsan, eftersom det är obligatoriskt, eftersom mannen blir oförmögen att tömma sig själv.

Ofta finns det tillfällen då man på grund av en kateter provoceras med smärtssyndrom, som kommer från en spasm i blåsan.

Detta problem som sådant är inte föremål för terapi och försvinner i sig inom 2 dagar.

För förebyggande åtgärder vid utveckling av infektioner som kan penetrera prostata genom en kateter, resektoskop vid TUR eller andra enheter är det vanligt att använda antibiotika.

Antibiotika i allmänhet tilldelas både före och efter TUR av prostata adenom, men vissa experter försöker hålla praktisera dessa droger, och i stället, de omedelbart efter avlägsnande av prostata adenom helt enkelt följa välbefinnande av patienterna titta på vad symtomen visar sig och avslöja deras för överensstämmelse med den smittsamma typen.

Återhämtning efter Tour har ofta negativa effekter i form av utfällningar, såsom blod i urinen, och orsakas av det faktum att omkring prostatan, det finns många sårade områden, och se till att de är helt läkt, det tar en viss tid.

Sådana situationer är normala efter operationen för att avlägsna adenom i prostata, och vid första gången efter ingreppet ska patientens blåsning tvättas med saltlösning.

Som en annan rekommendation, som väsentligt bidrar till återhämtning, är användningen av vätska i högsta möjliga mängd.

Dessa åtgärder under rehabiliteringsperioden bidrar till en tidig läkning av blåsvävnaden och tillåter inte heller bildandet av ärr som kan påverka välbefinnandet negativt, upp till behovet av upprepad kirurgisk ingrepp.

Det är oerhört viktigt att efter kirurgi för prostatacancer adenom TOUR postoperativ period, åtminstone den första dagen eller två, sängliggande, men om allmäntillstånd förblir oförändrad, sängläge bör förlängas i 3 dagar.

Innan kateteret tas bort fyller läkaren blåsan och urinprocessen utvärderas om allt ligger inom normens gränser betyder det att operationen lyckades.

Restaurering hemma

Avlägsnandet av prostataadenom och den postoperativa perioden bör säkerställas vid en grundlig återhämtning.

Vanligtvis utlöses patienterna efter 7-10 dagar, och i en heminställning bör rehabilitering efter operationen vara maximalt produktiv:

 1. I inget fall bör du tillåta plötsliga rörelser.
 2. Inte genomgå hypotermi.
 3. Lyft inte vikter.

Det är också värt att vara extremt försiktig vid överträdelser, eftersom det är nästan omöjligt att märka dem, eftersom efter TUR finns inga snitt på kroppen, och om såret uppträder är det uteslutande inne i kroppen.

För att hemma, prostata adenom efter operationen inte längre stör, och att återgå till sitt tidigare tillstånd, är det nödvändigt att följa alla medicinska rekommendationer för återhämtning.

Lika viktigt är det balanserade intaget av mat, vilket är detsamma som kosten med prostatit.

Även efter operation på prostata adenom rekommenderas det att inte lyfta tyngdkraften och inte utöva några andra belastningar på din kropp.

Förutom dessa krav, efter borttagning av prostata adenom, finns det andra villkor, till exempel:

 • En strikt diet med ett överflöd av grönsaker, frukter och andra livsmedel som är rika på fiber behövs.
 • Komma regelbundet för att se urologen.
 • Använd vätska i stora mängder.
 • Eliminera dåliga vanor.
 • Avstå från sexuell kontakt inom 2 månader.
 • Besök inte bastur, bad och andra ställen med höga temperaturer.

Typer av postoperativa komplikationer

Vanligtvis säger patienternas recensioner att de efter operationen hade en utmärkt hälsa, men efter det att de släpptes från sjukhuset är det nödvändigt att rehabilitering är nödvändig, eftersom det för närvarande kan finnas olika problem i form av:

 1. Problem med urinering, som uttrycks i ett starkare urinflöde och smärtsamma känslor. Dessa nyanser försvinner som regel på egen hand, men med svårigheter måste de rapporteras till läkaren.
 2. Urininkontinens. För att frekventa urinering och inkontinens förvärrade inte situationen, med hjälp av specialverktyg är det nödvändigt att öka muskeltonen.
 3. Problem urinering. Ibland, när en transuretral typ av operation utförs, finns det tekniska fel. I detta fall kommer ingen konservativ metod att hjälpa, och du kan bara förbättra ditt välbefinnande först efter att ha genomgått upprepad TUR i prostata.
 4. Retrograd ejakulation. Det var en resektion av prostata, vissa patienter observerades för en retrograd ejakulation, och det är att istället för att komma ut, spermier under utlösning tränger in i hålrummet i urinblåsan.

Många patienter är intresserade av huruvida avlägsnandet av prostatakörteln kan påverka styrkan.

Med sådana operationer är erektilfunktionerna nästan aldrig kränkta, men om kraften hade problem före operationen kommer ingen behandling att fixa det.

Rekommendationer i den postoperativa perioden

Varje stadium av rehabilitering efter operation på prostatakörteln beror på hur exakt det kirurgiska förfarandet utfördes och vad blev tillståndet hos mannen på dagen för urladdning från kliniken.

Det enda som gäller nästan alla patienter, och vad läkare kan rekommendera, är att försöka att inte störa dig själv förrän en fullständig förbättring av välståndstillståndet kommer.

Det är också omöjligt att gå till jobbet direkt efter urladdning, även om den professionella verksamheten inte är kopplad till arbetsintensiva processer.

Det är nödvändigt att hålla en paus om några veckor, inte sitta mycket och regelbundet göra en lätt uppvärmning.

Även i den postoperativa perioden lyckas återigen enligt många recensioner, användningen av sådana verktyg som den kinesiska urolog gips «ZB prostata NAVEL GIPS».

Applicera denna patch nästan när som helst, men ändå, för att undvika individuell intolerans, bör du konsultera en specialist.

Efter avlägsnande av prostata rekommenderas mannen att gå regelbundet, långsamt och länge. Om några veckor kommer det att vara användbart att anmäla sig till poolen, eller bara varje morgon för att göra en lätt uppvärmning.

Bottom line är att om fysisk aktivitet inte räcker, kan prostatakörtlarna återvända, vilket innebär att de måste behandlas igen och vem vet hur framgångsrikt det är.

Komplikationer i den postoperativa perioden efter avlägsnande av prostata adenom

2 Rehabiliteringsperioden efter urladdning

Vid första gången efter urladdning från sjukhuset bör patienten uppträda mycket noga, även om han genomgått transuretral resektion (TUR). Privata TUR för prostata är att denna procedur innebär att adenom avlägsnas genom urinröret. För detta ändamål används en speciell enhet - ett resektoskop. Frånvaron av smärta är inte en indikator på att patienten har helt återhämtat sig. Återhämtning sker endast när det postoperativa såret är helt läkt. Att återvända till ett vanligt sätt att leva kommer att vara möjligt endast efter doktorns tillstånd.

Patienten bör begränsa sig vid lyftning av tunga föremål och inte göra plötsliga rörelser. Detta hjälper till att inte skada det postoperativa såret.

En man rekommenderas att följa sådana regler:

 • använd så mycket vätska som möjligt
 • Stör inte under avföring
 • kosten bör balanseras och inte orsaka förstoppning
 • Kör inte bil;
 • Rid inte på en cykel.

Om du har problem med avföring bör du söka hjälp från en specialist som ska ordinera ett lämpligt laxermedel.

VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer >>>

Efter borttagning av prostata adenom är den postoperativa perioden för hemmet för många patienter mycket svår, eftersom det inte finns någon ständig och tydlig kontroll av medicinsk personal. Försummelse av läkarens rekommendationer leder ofta till komplikationer som kräver ytterligare behandling.

3 Postoperativa problem

När prostata adenom har tagits bort kan olika komplikationer uppstå. De kan uppträda under rehabiliteringsperioden på sjukhuset eller efter urladdning.

Problemet med urinering är en av de vanligaste komplikationerna. Intensiteten av urinströmmen efter operationen blir starkare. En man kan också känna en frekvent uppmaning att komma in på toaletten, tillsammans med en smärtsam känsla. Som regel övergår denna manifestation av kroppen självständigt, men det kan också kräva medicinsk hjälp. Om det inte finns några komplikationer, kommer urinering efter 1-1,5 månader tillbaka till normal.

Ett annat problem som kan uppstå hos en man efter borttagning är inkontinens. Det uppstår på grund av att blåsan börjar gradvis återgå till sin normala funktionalitet. Enligt läkarens iakttagelser, ju längre man hade inkontinens före operationen, desto längre kommer det att bli återuppbyggnad av blåsans normala funktionalitet efter det att den har utförts.

Blandningen av blod i urinen under de första dagarna efter operationen anses vara normalt. Om blodet i urinen inte försvinner och börjar frisläppas i stort antal kan detta vara ett tydligt tecken på den patologiska processen. Om patienten fortfarande är på sjukhuset, kommer denna patologi att märkas av läkarna, om patienten redan har tömts, bör han söka hjälp från en specialist.

Om en TUR-operation av prostata adenom utfördes kan syndromet av vattenförgiftning utvecklas under den postoperativa perioden. Under operationen, genom urinröret, injiceras patienten ständigt med den bevattningsvätska som är nödvändig för att skölja urblåsan. Om den använda vätskan börjar tränga in i kärlens öppna vaskulära lumen, leder det till en minskning av natriumkoncentrationen i blodet. Hittills är detta syndrom extremt sällsynt, eftersom TUR-prostatan använde de senaste drogerna och modern utrustning.

En annan fara som ligger i väntan på en man efter en operation för att avlägsna adenom i prostatakörteln är infektion.

Den höga sannolikheten för förekomsten av inflammatorisk process faller under de första dagarna efter operationen, oberoende av metoden för kirurgisk ingrepp.

Men penetreringen av infektion i kroppen kan inträffa efter. I regel är detta fenomen orsakat av bristande iakttagande av elementära hygienregler och andra rekommendationer från läkaren.

Kampen mot postoperativa komplikationer är ett annat steg på vägen till återhämtning, som bör kontrolleras av en läkare. Därför, om en man började oroa sig för smärta, var det okarakteristisk urladdning ur urinvägskanalen och andra problem, han borde söka hjälp från en specialist. Självbehandling kan leda till de mest beklagliga och irreversibla konsekvenserna.

4 Ytterligare liv efter avslutad återhämtningskurs

Många män som bara gör sig redo för en operation för att avlägsna prostata adenom. är intresserade av hur det kirurgiska ingreppet påverkar sin sexuella funktion.

Enligt de flesta experter påverkar borttagandet av adenom inte sexuell funktion hos en man. I den postoperativa perioden kan det finnas komplikationer i samband med bristen på erektion, men som återhämtning kommer allt tillbaka till det normala. För varje patient är återhämtningsprocessen individuell och kan ta upp till ett år. Det beror på många faktorer.

Sexuell funktion hos en man efter operationen är densamma som tidigare. Om en man tidigare drabbats av denna sjukdom, kommer han efter en kirurgisk ingrepp att vara densamma. Detta problem måste behandlas separat.

Efter borttagning av adenom kan en man uppleva en sådan komplikation som retrograd ejakulation. Det kännetecknas av infertilitet hos en man. Dvs sperma män är lämplig för befruktning av ägget, men på grund av det faktum att det inte går igenom urinrörets kanalen till utsidan, och kastas in i urinblåsan, gör en människa inte kan bli gravida.

Detta problem beror på att det finns en expansion av lumen i urinrörets prostatiska del och blåsans hals. Den formade spermen väljer själv det kortaste sättet för en utgång, det vill säga en urinblåsa.

Denna sjukdom har ingen negativ inverkan på människans hälsa. Spermier från blåsan går ut på egen hand efter nästa urinering. I de flesta fall är retrograd ejakulation mottaglig för läkemedelsbehandling.

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT. Läs artikeln...

Konsekvenser av TUR-adenom

Komplikationer efter prostata adenomoperation - Ett extremt viktigt ämne för män som har TOUR eller öppen operation. Denna artikel presenterar alla möjliga komplikationer och konsekvenser efter borttagning av prostata adenom, postoperativ period och rehabilitering efter TUR-adenomoperation.

Avlägsnande av prostata adenom: konsekvenser

I min praktik, jag hålla sig till en enkel regel: om patienten visas en särskild elektiv kirurgi, jag talar om alla möjliga risker och komplikationer, och insisterar på att han har beslutat att inte vid tidpunkten för samtalet med mig, och tidigast - nästa dag. Bara för att patienten ska fatta ett välinformerat och välgrundat beslut, vet och tydligt utvärdera alla risker. Detta leder till bättre interaktion mellan läkare respektive patient - resultatet av behandlingen är mycket bättre.

När det gäller specifika effekterna av borttagning av prostataadenom diskuterar vi nödvändigtvis både mild och transient postoperativ negativ aspekt och allvarliga komplikationer och sätt att övervinna dem. Smärta och urininkontinens efter TURP kirurgi, inflammation och feber, blödning och blod i urinen efter urinering och grumlig urin, rehabilitering och efter interventionen diet - alla dessa frågor kräver detaljerad diskussion.

Postoperativ period efter TUR adenom

TUR-syndrom

Den vanligaste funktionen av adenomavlägsnande är transuretral resektion - TUR av prostata adenom. Den mest formidabla komplikationen efter det är TUR syndromet - vattenförgiftning av kroppen. Faktum är att tvättvätskan som används under interventionen kan absorberas i blodet och orsaka "vattenförgiftning". Detta är en farlig, ibland reanimation komplikation. Den isotoniska lösningen av vätskan i vilken den monopolära energin fungerar, orsakar destruktion av röda blodkroppar och kränkningen av blodets elektrolyttillstånd. Detta kan vara dödligt, särskilt för patienter med hjärtsjukdom. Trots det faktum att förekomsten av TUR-syndrom inte överstiger 0,3%, tjänar denna komplikation av TURP av prostata som orsaken till avvisandet av monopolär TUR.

Hospitalisering efter TUR-prostata

Om tidigare i tillämpningen av monopolär transuretral resektion av benign prostatahyperplasi patienten låg 7-10 dagar, kan modern teknik för att minska sjukhusvistelse på 1-3 dagar. Detsamma gäller förekomsten av en urinkateter i den postoperativa perioden efter TUR av prostata adenom: Nu lämnar vi katetern bara 24-48 timmar.
I den postoperativa perioden kan det finnas tid att blanda blod i urinen, i sällsynta fall - droppinkontinens och frekvent urinering. Alla dessa fenomen går över 2-4 veckor och i framtiden förnyas inte.

Smärta efter operation TUR adenom prostata

Framväxten av smärta efter TUR-adenom i prostata är förknippad med flera anledningar: användning av en gummikateter, inflammation, blåsflöde och otydlig analgesi.

Blödning efter TUR av prostata adenom

Vid transuretral resektion av prostata skärs vävnaden med en speciell slinga. Naturligtvis leder detta till skador på kapillärerna och blodförlusten. Bipolära och plasmakinetiska typer av ingrepp samtidigt med skärning tillåter dock att kärlen koagulerar. Detta gör det möjligt för oss att göra utan någon signifikant blödning, medan helt adenomatös vävnad är helt borttagen.

Temperatur efter borttagning av prostata adenom

Med något kirurgiskt ingrepp är inflammation möjlig och som följd en ökning av kroppstemperaturen. Det är därför vi genomför urin och blodprov före operationen, med undantag för förekomsten av inflammatoriska förändringar.
Före operationen förskriver vi antibiotika av ett brett spektrum och fortsätter användningen 5-7 dagar efter operationen.

Komplikationer efter operation (TUR) av prostata adenom

Urininkontinens efter TUR av prostataadenom

Urininkontinens efter TUR hos prostataadenom är förknippad med skada på urinrörets sfinkter. Oftast inkontinens efter avlägsnande av BPH sker vid användning av monopolär resektoskopet, medan bipolär eller "plasma", berövas många brister, eliminera behovet av denna komplikation.
Behandling av urininkontinens efter TUR-adenom är att utföra Kegel-övningar för män, men dessa övningar kan utföras inte tidigare än 2-3 veckor efter TUR av prostataadenom.

Hyppig urinering efter avlägsnande av prostata adenom

Denna situation är förknippad med två faktorer: irritation av receptorerna efter operationen av prostens TUR och blåsans "vana" till svåra sammandragningar. Frekvent urinering utvecklas hos 20-30 patienter som genomgår ett ingrepp, vanligtvis efter 1-2 veckor efter prostatens TUR.

Muddy urin efter TUR av prostata adenom

Detta är inte en komplikation, utan en standard situation. Efter högst 1 månad efter TUR blir urinen grumlig. I detta finns inget att oroa sig för, men det måste rapporteras till doktorn. Muddy urin eller blod i urinen efter TUR av prostata adenom är associerade med skurets avgång från ytan av den borttagna körteln. Som analogi kan man citera avvikelsen av en sårad skurk, till exempel efter en knäskada. Efter 1-2 veckor lämnar torr skurblad. Samma sak händer med scab efter operationen av TUR för prostata adenom. Till skillnad från knäet tvättas skurven i prostatsängen hela tiden med urin, därför uppenbaras en grumlig urin.

Uretralstring efter TUR av prostataadenom

Oftast förekommer denna komplikation hos oerfarna urologer eller vid användning av modern utrustning, orsaken är elektrokirurgisk skada på urinröret. Framkomsten av striktur i urinröret kräver en andra operation.

Rehabilitering efter operation TUR adenom prostata

I regel krävs inte särskild rehabilitering efter TUR-adenom i prostata. I de flesta fall börjar patienterna gå till jobbet en vecka efter operationen.
Många patienter frågar frågan: "kommer erektionen att lida efter operationen av TUR-adenom i prostata?" Nej det är det inte. Med korrekt utförd bipolär eller plasmaresektion förbättras i nästan alla fall signifikant, vilket är förknippat med normaliseringen av inflödet av arteriellt blod till penis.

Professionell inställning: modern diagnostik och mini-invasiva ingrepp.

lag: specialiserad grupp av endourologi.

Konsultation av specialister för säkerhet även hos äldre patienter.

utrustning: bipolära och plasmakinetiska resektoskop Karl Storz och Olympus.

komfort: frånvaro av köer för tillträde till premieklassens sjukhus.

säkerhet: Användning av tekniker som rekommenderas av professionella föreningar EAU och AAU.

resultat: bli av med prostata adenom och dess komplikationer.

Och också GCP-certifiering, som bekräftar högsta standard för diagnos och behandling.

Feedback från webbplatsen www.prodoctorov.ru

Fadern verkade mycket obehagliga symptom på urologiska och proctologic del riktar sig till läkare Dilanyanu, insisterade han på ett brådskande diagnos. Efter förbrukade flera diagnostik - rektoskopi, koloskopi, var cystoskopi diagnostiserad Vesico-tarm fistelbildning i tarmen och prostatacancer adenom. Kolonoproktologicheskuyu av verksamheten genomförs inte Hovhannes E., men alla vi medvetenhet lämnades till dem på en hög nivå. Vi visste allt vi behövde i det format vi behövde. Dilanyan läkare själv deltog i operationen för att avlägsna fisteln från urinblåsan, och tillbringade efterföljande (3 veckor efter den första) operation för att avlägsna prostata adenom. Operationerna var mest framgångsrika, fadern började leva ett annat liv, fysiologin användes vanligtvis. Min hela familjen är otroligt tacksam för Oganes Eduardovich. Sedan dess rekommenderar jag dig att kontakta läkaren alla.

TURP eller prostata-transuretral resektion

TURP eller prostata-transuretral resektion - endoskopisk, den minst traumatiska kirurgiska operationen, används för att avlägsna prostata adenom genom urinröret. TURP är i syfte att återställa tillräcklig urinering, är prostata avlägsnas inte helt, men endast ökat adenomatös vävnad (BPH), klämma urinröret.

Fördelen med TUR hos prostata före öppen adenomektomi är avsaknaden av externa snitt och därmed kortare perioder av patientåtervinning och förmågan att snabbt återgå till det normala livet.

TUREN i prostata kräver specialiserade endoskopiska färdigheter från kirurgen och tillgången på specialutrustning.

Prostens TOUR är "guldstandarden" vid den kirurgiska behandlingen av prostata adenom.

Operation TUR prostata, när ska man göra?

Indikationer för TUR av prostata (transuretral resektion av prostatakörteln).

Kirurgi av prostatas TUR i vår klinik utförs med volymen av prostatakörteln upp till 110 cm3 i följande fall (erfarenheten av sådana operationer kan utföras med sådana volymer med utmärkt effekt):

- akut eller kronisk retention av urinering,

- njursvikt på grund av prostata adenom

- hematuri (en blandning av blod i urinen), orsakad av prostata adenom),

- Blåsans stenar,

- Vanliga urinvägsinfektioner orsakade av prostata adenom,

- mycket långsam urinering (urinströmmetri-maximal urineringshastighet mindre än 5-7 ml per sekund),

- Närvaron av en stor mängd resterande urin (efter urinblåsning i blåsan förblir mer än 100 ml urin)

- Ineffektivitet av konservativ terapi vid behandling av prostata adenom.

Komplikationer som kan inträffa efter TUR i prostata.

- Problem med retention av urin, är sällsynta, i erfarna händer mindre än 1%.

- Retrograd ejakulation och infertilitet - kasta sperma under utlösning i blåsan (orgasm är och det finns ingen sperma) - ofta.

- Erektil dysfunktion, extremt sällan, vi har inte sett sådana komplikationer.

- Förstoring av urinröret (smalning av urinröret), sällan 3-5%.

- Skador på inre organ - extremt sällsynt.

- TOUR syndrom är inte ofta i erfarna händer.

Kontraindikationer till TUR av prostata adenom.

Med tanke på den erfarenhet av liknande verksamhet med urologic perspektiv kontraindikation för TURP adenom kan vara bara tekniska frågor, t ex oförmåga att sätta patienten på undersökningsbordet (vilket är arbetsläget kräver en teknik TURP adenom) på grund av den uttalade artros i höftleden, prostata volymen är mer än 110 cm.

Kontraindikationer till TUR av prostataadenom (någon operation), som narkosläkarna kommer att vägra att använda, kan verkligen vara från sidan:

-kardiovaskulärt system (trombos av nerverna i benen, benen, svår hjärtsvikt, flera hjärtinfarkt i anamnesen etc.)

-andningsorgan (lunginflammation, svår andningsfel etc.)

- nervsystemet (stroke, epilepsi, etc.)

-muskuloskeletala systemet (koxartros hos höftlederna, uttalad osteokondros hos ländryggen, etc.)

-brott mot blodkoagulabilitet (koagulopati av olika ursprung),

-Infektiösa eller inflammatoriska sjukdomar (influensa, SARS, etc.)

-Sjukdomar i matsmältningssystemet (akut sår i magen, tolvfingertarmen).

Därför genomgår alla våra patienter före undersökningen av prostataadenom TUR genomgå undersökning och samråd med närstående specialister.

Preoperativ undersökning är en TUR-operation av prostata.

1. Kliniskt blodprov - begränsningsperioden är inte mer än 15 dagar.

2. Allmän analys av urin-begränsningsperioden är inte mer än 15 dagar.

3. Koagulogram (MNO, protrombin, fibrinogen, APTTV) - begränsningsperioden är högst 15 dagar.

4. Biokemiskt blodprov (glukos, total protein, karbamid, kreatinin, AST, ALT) - begränsningsperioden är högst 15 dagar.

5. EKG och undersökning av terapeuten, om nödvändigt, en gastroskopi, ultraljud av hjärtat och blodkärlen i nacken, nedre extremiteterna, om det finns en kurva diabetes-socker och samråd med endokrinolog.

6. Analyser för RW, HIV, Hbs, HCV (dvs test för syfilis, HIV, hepatit B och C) - gäller i 3 månader.

7. Blodtyp, Rh-faktor.

8. Fluorografi eller en lungväggen - Slutsatsen är giltig inom ett år.

MYCKET VIKTIGT. Berätta urologen om de droger som tagits.

Drift TUR BPH kan göras 5 dagar efter utsättnings krovorazzhizhayuschih läkemedel, t ex aspirin, trombotisk-ACC, klopidogrel, warfarin, etc Aktivera mottagning krovorazzhizhayuschih läkemedel kan vara 3 dagar efter avlägsnande av katetern, i frånvaro av blod i urinen.

Hospitalisering idag är en TUR-operation för prostataadenom i morgon.

12 timmar före operationen, bör prostatens TUR vägra att äta. På morgonen på operationsdagen, utan att gå ut ur sängen, måste du ha kompressionstrumpor eller hakla benen med ett elastiskt bandage, då ska du utföra en rengörande enema.

Preoperativ antibiotikaprofylax enligt rekommendationer från Europeiska unionen av urologer.

30 min före operationen av prostatens TUR-adenom utförs en injektion av ett antibiotikum (cefalosporin, fluorokinolon).

Bedövning före prostata: det kan vara allmänt eller ryggradigt.

I 99% av fallen gör vi spinalanestesi - det tolereras bättre.

Du är eskorterad till operationsstugan, narkosläkaren ger dig en ryggradsbedövning (under operationen du kommer att vara medveten) för att inaktivera smärta och motorisk känslighet hos underkroppen och benen.

TURP prostata - styling under operationen.

Därefter placeras du i positionen "på gynekologisk stol" behandlad med ett antiseptiskt område av de yttre könsorganen, perineum och underlivet, täckt med sterilt underkläder.

Förloppet av operationen är TURP prostata.

Kirurgen inför ett särskilt instrument (resektoskopet) i urinröret (TURP drift började) och börjar skära adenomatös vävnad med en stigning 5mm på djupet, tills det kommer till prostatakapseln samtidigt koagulera blodkärl, kontrollera allt som händer på skärmen. Vidare är avlägsnande av vävnaden tvättas ut från blåsan, uppsamlas i en behållare, vägdes och skickas till patologen, eftersom det är viktigt att inte missa prostatacancer, även om det visar sig efter TURP sällan, 3-5%.

TOSTEN i prostata varar 1-2 timmar, beroende på prostatavolymen.

TUR för prostata adenom slutar med montering av en uretralkateter 3-vägs, för eventuell tvättning av blåsan i den tidiga postoperativa perioden.

Tidig postoperativ period efter TUR av prostata adenom.

Patienten på en gurney går till avdelningen, inte till intensivvården, patienten kan äta och dricka strax efter operationen i avdelningen, går anestesi i 2-4 timmar.

MYCKET VIKTIGT. Stå upp tills nästa morgon inte är möjligt, annars kommer huvudet att bli mycket ömt.

Ta bort urinkatetern efter att ha stoppat hematuri (en blandning av blod i urinen) i 1-3 dagar efter driften av TUR.

Patienten börjar urinera omedelbart efter avlägsnande av katetern.

Ett extrakt nästa dag efter avlägsnande av katetern.

Vår klinik har ackumulerat stor erfarenhet av att utföra TUR-drift av prostata adenom. Med en prostatavolym på mer än 110 cm3 utför vi laparoskopisk adenomektomi.

Operation TUR adenom i prostata, spela in telefon: 8 (495) -646-29-70

Om du fortfarande har frågor om operationen av TOUR-prostatan, ring: 8 (495) -642-29-70

Hälsa åt dig. Med vänliga hälsningar, Dr Khodakov Alexander Anatolyevich.

Transuretral resektion av prostata

Problem med den sexuella sfären är alltid ovilliga att diskutera både kvinnor och män. Ännu mer hemlighetsfull är den starka hälften av mänskligheten när det gäller direkt behandling av sexuella problem. Men mysteriet, förseglat med sju låser, blir alltid uppenbart. Tänk på ett av de vanligaste manliga problemen - prostata adenom och ett modernt sätt att lösa det - ett transuretralt prostata-tumöravlägsnande eller förkortat - en prostatavisning.

Indikationer för drift

Kirurgi för prostata sjukdomar är det sista sättet att bli av med sjukdomen. Vanligtvis försöker läkare att återhämta människors hälsa i normala fall med konservativa metoder, men operationerna är inte ovanliga. Indikationer för prostatakörningen är följande positioner:

 • för stor en volym av patologiskt expanderad vävnad - ungefär 80 kubikcentimeter;
 • Behovet av att upprätthålla ett fullständigt sexuellt liv för patienten.
 • frekventa återfall av sjukdomen;
 • kombination av prostata sjukdom med problem i blåsan (till exempel närvaron av stenar);
 • sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, övervikt, endokrina störningar;
 • Ineffektivitet av konservativ terapi i förhållande till sjukdomen.

Förberedelse för operation och anestesi

Operationen varar från trettio minuter till en timme. Före operationen ges patienten anestesi. Läkare i det här fallet, välj en av de två typer av anestesi - narkos, då patienten sover och såg inte vad som hände med honom, eller spinal anestesi, där bedövas bara den nedre halvan av kroppen, och patienten är vid medvetande, kan kommunicera med den medicinska personal. Operationsområdet i detta fall separeras av en skärm från estetiska överväganden och för bekvämligheten av arbetet hos en grupp läkare.

Hur utförs kirurgi?

Transuretral resektion av prostata hänvisar till minimalt invasiva kirurgiska ingrepp. Detta innebär att tillgången till den omedelbara interventionsplatsen är minimal. Faktum är att om den tidigare BPH själv järn avlägsnades genom öppen kirurgi med snittet huden, kan den moderna medicinsk teknik rädda patienten från problemet utan sår, ärr och långvarig postoperativ rehabilitering. Ett obestridligt positivt ögonblick för en rundtur i prostatakörteln är att efter operationen finns inga tecken på manipulation. Män kan inte oroa sig för att könsorganet kommer att disfigureras av ett ärr.

Direkt penetration till adenomen sker genom urinröret. Ett tunt resektoskop sätts in i kanalen - specialutrustning med en slinga i slutet. Förutom slingan i slutet av resektoskopet finns en mikroskopisk videokamera som matar bilden till en bildskärm framför kirurgen. Det är genom monitorn och den visuella kontrollen av operationen.

Med hjälp av slingan grips en del av prostatakörteln, nämligen en felaktigt odlad vävnad, som under påverkan av högfrekvent ström förstörs i delar. Sålunda skärs adenom i delar tills det är helt avlägsnat.

Efter att doktorn har tagit bort resterna av adenomen tas resektoskopet ur urinröret och rester av adenom som avlägsnas från blåsans hålighet lämnas där efter operationen. Vid operationens slut placeras en kateter med en luftballong i slutet av blåsan. Ballongen tjänar som en tampong - Postoperativ blödning stannar snabbare med den, och prostatan i sig är skyddad från vidhäftningar.

Om blodet och puset efter några dagar inte lämnar katetern, avlägsnas det och patienten får urinera självständigt. Vanligtvis klagar män inte på de negativa känslorna efter operationen, urinflödet är ganska spänt, och uppmaningen att urinera är nöjd utan förseningar naturligt. Under förutsättning att den postoperativa återhämtningen går enligt planen, kan patienten tömmas hemma den femte dagen.

Vad händer efter urladdning

Att stanna hemma innebär att den första etappen av operationen var framgångsrik, och patienten har ingen komplikationer som allvarligt påverkar hans hälsa. Nu måste mannen hantera möjliga komplikationer, som kan uppstå naturligt efter att ha utfört sådan verksamhet.

Läkare varnar att någon gång senare kommer män att känna smärta eller smärta vid urinering. Detta beror på närvaron av en såryta i prostatakörteln, för om operationen utfördes med minimal tillgång betyder det inte att levande vävnader inuti, i prostataområdet, inte påverkades. Utseendet av obehag vid urinering är därför en förväntad följd av transuretral resektion.

Ett alternativ till den postoperativa frekvensen kan vara en liten urinretention. Detta kan bero på en svag muskelton, som ligger nära patientens prostata. Nu, när orgeln har blivit betydligt mindre, behöver musklerna lite tid att komma i kontakt och med rätt kraft att trycka på urinblåsan och stimulera urinprocessen. I sällsynta fall kan fördröjningen av urinering orsakas av fel i operationen, blåsesjukdomar.

För att säkerställa att efter operationen inte finns någon suppuration vid platsen för adenomavlägsnande, föreskrivs patienten ett antal antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Rekommendera inte aktivt att göra sport, upplever tung fysisk aktivitet. För en månad efter prostataundersökningen är kön förbjudet. Alla dessa åtgärder vidtas för att förhindra postoperativ blödning.

Dessutom varnar läkare om en sådan förändring som utseendet av retrograd ejakulation. Det betyder att vid utlösning kommer vätskan inte att gå ut, men återvända till blåsan. Det är inget fel med det, spermen kommer ut ur urinen utan problem.

Liksom alla operationer kan en prostataundersökning kompliceras av inflammation i bäckenet. Under moderna förhållanden minimeras risken för denna komplikation, men i sällsynta fall kan patienter utveckla akut prostatit, pyelonefrit och testikelinflammation. Sådana sjukdomar uppstår inte alltid på grund av införandet av mikrober i såret och aktivering av opportunistiska mikroorganismer är också möjligt. Det vill säga de som stannade hos mannen i kroppen, men med stark immunitet gjorde sig inte känt, och kirurgiskt ingripande blev utlösningsmekanismen när de patogena bakterierna visade sig fullt ut.

Mindre ofta, men det finns fortfarande komplikationer som att minska urinröret, urininkontinens, sexuell impotens.

Det är värt att notera att prostataundersökningen idag är det mest populära sättet att bekämpa adenomen. Läkarna har ackumulerat tillräckligt med praktisk erfarenhet, så att komplikationer kan undvikas, och patienten - för att återställa sin manliga hälsa.

I videon kommer vi att prata om möjliga komplikationer efter resektion av prostata: