Huvud
Förebyggande

Varför finns det smärtor i ljummen hos män?

Smärtsamt syndrom i ljummen uppträder hos varannan man. Skälen till utvecklingen av detta tillstånd är många: från sjukdomar hos den manliga könsfären till sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Intensiteten av smärta kan vara annorlunda: en liten dragande känsla, tryck, skarp lumma, smärta i dolk etc. Obehagens natur skiljer sig också från fall till fall. Det kan handla om att brinna, sticka smärta, lumbago. Vad kan orsaka och hur man klarar av besväret?

Orsaken till smärta i ljummen kan vara sjukdomar i det genitourära systemet

Möjliga orsaker till problemet

Listan över problem är enorm. De sannolika smärtfaktorerna är:

 • cystit (se här). Inflammation av urinblåsan. I motsats till populär tro, som om bara kvinnor lider av blåsor - det här är inte helt sant. Ett särskilt kvinnligt problem med blåsan är inte, men det är faktiskt vanligare hos kvinnor. I de flesta fall talar vi om en smittsam och inflammatorisk sjukdom som provoceras av otillräcklig hygien hos könsorganen eller venerala infektioner. Symptomatisk kännetecknas av: lättdragande smärta i ljumsområdet, frekventa falska uppmaningar att besöka toaletten, förändring av färg och natur urin.

Smärta i ljummen på grund av blåsans patologier

Smärta med hemorrojder kan ge i ljummen

Allvarlig smärta i ljumsområdet i testikelvridning

diagnostik

Palpation av bukhålan och testiklarna med smärta i ljummen

Primär diagnos

I första hand intervjuas en patient för klagomål och deras natur. För dessa syften använder urologer och urologer-androloger vanliga frågeformulär eller registrerar informationen själva. En anamnesis av livet samlas in för att bestämma de nuvarande sjukdomarna som kan orsaka smärta i ljummen.

I framtiden föreskrivs palpation av testiklarna, bukhålan, fingerrektalundersökningen. Det kan bli nödvändigt att konsultera en prokolog, gastroenterolog.

Laboratorie- och instrumentforskning

Följande studier är obligatoriska:

 • allmän analys av urin;
 • allmän avföring analys (coprogram);
 • ett allmänt blodprov
 • biokemisk analys av venöst blod;
 • Ultraljud i bukhålan, inklusive tarmarna;
 • Ultraljud av bäckenorganen, inklusive prostata och testiklar;
 • sigmoidoskopi, koloskopi och andra studier som syftar till att bedöma tarmarnas tillstånd (anoskopi kan krävas);
 • uretroskopi, cystoskopi (utsedd om nödvändigt).

Dessa studier är i de flesta fall tillräckliga för att fastställa och verifiera en diagnos. I vissa fall är det meningsfullt att genomföra ytterligare diagnostiska åtgärder: kontrastradografi, uroflowmetry etc.

terapi

Behandlingen väljs enligt diagnostiska resultat

Du kan inte göra någonting själv. Obligatorisk konsultation specialist. Behandlingen är endast föreskriven efter det att diagnostiska aktiviteter har avslutats.

Terapi kan vara både medicinskt, konservativ och operativ. Allt beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Det bör komma ihåg, smärta är inte en sjukdom, det är inte nödvändigt att behandla det. Detta är bara ett symptom som kommer att försvinna när grundorsaken elimineras. Därför är huvudriktningen av terapi eliminering av det ursprungliga patogena tillståndet.

Specifika namn på droger väljs av en specialistläkare.

Symtom av vilka sjukdomar kan smärta i underlivet hos män?

Förekomsten av buksmärta hos män är ofta ett tecken på patologi. Signalering om problemet kan ett av organen i genitourinary systemet, de nedre delarna av tarmen, prostata. Preliminär självdiagnos hjälper dig att välja läkare.

prostata

Hos män är smärtan i underlivet oftast provocerad av prostatakörteln. Orgeln ligger strax under blåsan, så smärtan känns i området från naveln till ljummen. Kan ge i ändtarmen, på de inre låren, i nedre delen av ryggen. Bekräfta misstanke om prostatacancer kan symtom som ofta smärtsam (ofta svår) urinering, lös avföring, åtföljd av spasmer.

prostatit

Graden och arten av smärta beror på typ av lesion av körteln. Med en kronisk prostatit är smärtan lång, trubbig, dra, kan periodiskt avta. Symtom ökar med att fylla urinblåsan, överhettning, fysisk ansträngning, alkoholintag. Med återfall förvärvar smärtan ofta en skärande karaktär, intensifieras på natten.

Akut infektiös prostatit visar sig sticka smärta i den suprapubiska regionen. Obehaget uppstår kraftigt, gradvis ökar. Om smärtan är palpabel men tolerabel, och temperaturen inte stiger över 38 grader, då är det en katarrhal prostatit. Detta är en okomplicerad form av inflammation i körteln utan bildande av abscesser. Men om smärtan blir outhärdlig och temperaturen stiger till 39 grader och högre, så är denna signal början på en purulent process. Karakteristiska ytterligare symptom:

 • smärtsam smärtsam urinering
 • frekventa begär för avföring, åtföljd av spasmer, förstoppning;
 • Utseendet i urinen av purulenta och blodiga trådar.

Situationen kräver omedelbar läkarvård. Du kan köpa akut smärta med droger, men under denna tid kan abscessen bryta upp och leda till allvarliga konsekvenser.

Behandlingsregimen för prostatit beror på sjukdomsformen och patientens ålder. Förskrivna läkemedel som reglerar hormonell bakgrund, förbättrar blodcirkulationen i kroppen, återställer körtelvävnaden. Akut inflammation avlägsnas av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika.

adenom

Adenom leder till en kronisk ökning av prostata och utseende av traumatiserande smärtor i underlivet (ovanför pubis). Deras lokalisering beror på tillväxten hos en godartad tumör. Detta kan vara rektumets, blåsans område. Ytterligare symtom liknar prostatit.

Det är omöjligt att fullständigt bota adenom med konservativa metoder, men det finns medel för att hindra dess spridning. Med en stor volym av tumören avlägsnas den delvis eller helt genom minimalt invasiva eller öppna kirurgiska metoder.

Seminala vesiklar

Seminala vesiklar (vesiklar) ligger på prostatens sidor från blåsans baksida. Sädkanal förbinder dessa körtlar med testiklar.

Inflammation av de partiella vesiklarna (vesikulit) åtföljs av akuta smärtor, vilka är lokaliserade ovanför pubis längs inguinen. Ofta finns det ont i testiklarna. Under utlösningen, urinering eller avföring, ökar smärtan kraftigt. Det förvärras också när blåsan fyller.

Vesikulit åtföljs ibland av feber, en ökning i temperaturen till 38 grader. Kraftig grå urladdning från urinröret kan förekomma. Utan snabb behandling är risken för att utveckla purulent foci, då smärtan blir avfyrande, pulserande.

Sjukdomen kan ta en kronisk form, där varje sexuell kontakt åtföljs av ett palpabelt obehag i underlivet. Som ett resultat utvecklas sexuell dysfunktion.

Kronisk vesikulit orsakar ofta infertilitet.

Behandling görs med antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Under återhämtningsperioden föreskrivs fysioterapi, vitaminer förskrivs. Med utvecklingen av en abscess avlägsnas körteln.

Urinsystem

Urinsystemet är mottagligt för attacker av patogener, vars reproduktion och aktivitet leder till obehagliga känslor.

Utseendet på smärta i underlivet (från naveln till ljummen) kan vara en följd av inflammation i blåsans väggar (cystit). Ytterligare symtom: frekvent urinering åtföljd av nedskärningar, falska önskningar. Förmodligen utseendet av blod i urinen. Behandlingen utförs med antibiotika och fytopreparationer (till exempel "Phytolysin"). Lär dig om symptomen som indikerar blåsor.

Att uppnå smärtor i suprapubic regionen, i urinröret kan provoceras av klamydia, gonorré, trichomoniasis, ureaplasmos, specifik och icke-specifik uretrit. Urinflammens inflammation åtföljs av smärtsam urinering, sekretioner. Orsaksmedlet bestäms av testresultaten, då behandlas behandling med antibiotika. Obehag under behandlingen hjälper till att lindra smärtstillande medel.

urolitiasis

Stenar kan bildas i olika organ i genitourinary systemet, men oftast finns de i njurarna. Under påverkan av ett antal faktorer börjar konkrement att migrera. Under deras framsteg från njurarna till den nedre delen av urinläkaren finns det en skärsmärta i ljumskområdet, vilket kan ge glanspenis och testiklar. När stenen stannar, smärtar angreppen något, medan det finns en stark uppmaning att urinera. Om urinrörets väggar är skadade blåses urinen med blod.

Bekämpningar i njurarna, även före migration, får sig att känna av dragkänslorna lokaliserade i ländryggen.

Akut smärta i underlivet, som uppkommer efter fysisk ansträngning, kan orsakas av stenar i blåsan. Särskilt ofta uppträder deras formation mot bakgrund av prostata adenom. Den största faran ligger i obstruktionen av urinröret, vilket signaleras av kraftiga kramper, inte bara i underlivet, men också i nedre delen av ryggen. Detta tillstånd kräver akut medicinsk ingrepp.

Avlägsnande av stora stenar görs endoskopiskt eller öppet, små kan försökas lösa upp medicinskt eller krossa (ultraljud eller laser).

testiklar

Med inflammation i testiklarna (orchitis) och deras bilagor (epididymit), upplever människa smärta inte bara direkt i testiklarna, utan även i pubic regionen, sakrum, midja. Det finns också allmän svaghet, illamående, feber. Ägg (en eller båda) ökar i storlek, huden på dem sträcker sig och blir lila. Varje beröring orsakar akut smärta.

Förskott med behandling av testikelinflammation kan leda till irreversibel infertilitet på grund av förstörelsen av deras vävnader.

Behandling sker med antibiotika eller antivirala läkemedel (beroende på orsaken till inflammationen).

tarmar

På botten av buken finns bara några tarmsektorer, olika patologier som också orsakar smärta. Den mest oskyldiga orsaken till obehag är spasmer vid kraftig agitation, hypotermi, ätstörningar. Sådana fenomen elimineras snabbt genom att ta antispasmodika, stimulera avföring, ibland är det ganska lätt att lägga sig. Men i ett antal fall signalerar smärta mer allvarliga brott.

appendicit

Om akut punkteringsvärk plötsligt uppträdde i nedre delen av buken till höger är det möjligt att blindtarmsinfarkt (en inflammatorisk process i bilagan till cecum). Vid rörelse rezi förstärka, i ett benäget läge upphöra. Ytterligare symptom:

 • kräkningar;
 • förhöjd temperatur;
 • yrsel;
 • hudens hud
 • generell svaghet.

Läkemedlets ingripande är nödvändigt, annars kommer peritonit (inflammation i bukhinnan) att utvecklas.

sigmoid

Sigmoid kolon ligger i underlivet till vänster. Hennes inflammation kan utlösas av ulcerös kolit, infektioner, pallstasis på grund av kronisk förstoppning, utbuktning av väggarna (divertikula) eller en tumör. Detta tarmområde är mobilt, så en matt, men palpabel smärta kan vandra från vänster sida av buken till mitten (nära naveln). Om inflammationen påverkar rektumet, diagnostiseras proctosigmoidit.

Behandlingsmetoderna beror på orsakerna: neoplasmer avlägsnas, förstoppning korrigeras av laxermedel, dieter och stimulerande peristaltiska läkemedel, och infektioner blockeras av antibiotika.

Crohns sjukdom

Sjukdomen är en kronisk inflammatorisk process (ulceration, granulomatösa tillväxter), som kan utvecklas i någon del av mag-tarmkanalen. Oftast lider unga män, och lesionen är vanligtvis begränsad till tunntarmen (det finns smärta i underlivet). Patologi åtföljs av diarré, subfebril temperatur, en kritisk minskning av aptit, svaghet.

Orsaken till sjukdomen är inte helt förstådd, den mest troliga faktorn anses vara en immunförsvar. Behandling utförs mot bakgrund av en strikt diet, aminosalicylater, kortikotropa läkemedel används, antibiotika administreras för infektiösa komplikationer.

Innginal bråck

Inghinalbråck i ett antal fall får sig själv att känna av dragande smärta i området för pubis och testiklar som uppträder eller ökar under gång eller annan fysisk aktivitet.

Överträdelse av tarmens del kommer att leda till nekros, ett dödligt utfall är möjligt. Om smärtan har skett, det finns illamående och kräkningar, ska du omedelbart ringa till en läkare.

Sammanfattningstabell

I tabellen presenteras de vanligaste diagnosen orsakerna till smärta i underlivet:

Smärta i skönhetsregionen

Smärta i skönhetsregionen

Smärta i skönhetsområdet är ett symptom som inte kan ignoreras!

Smärta av perineumskrotområdet hos en man kan vara akut, trubbig, skarp, dra eller värkande. I det här fallet är det lokaliserat på olika sätt: till höger, vänster eller i mitten av benet. Dessutom kan obehag ges till punk, rektum, perineum eller penis. Var och en av dessa tecken är ett symptom på en separat sjukdom, som endast kan bestämmas av en erfaren urolog.

Smärta i underlivet (pubic region) indikerar oftast en allvarlig inre sjukdom. Artikeln innehåller bara några möjliga orsaker till detta tillstånd. Bakgrundsinformation presenteras med ett mål: Att bevisa att smärtan i könsområdet hos män är ett allvarligt symptom som kräver omedelbar samråd med en urolog!

Skarp smärta i pubic regionen

Allvarlig smärta i pubic regionen talar om förvärring av kroniska sjukdomar, liksom utseendet av inflammationer i de inre organen:

 • cystit - inflammation i urinblåsan;
 • urolithiasis (exacerbation);
 • prostatit - inflammation i prostata;
 • njurkolik;
 • inflammation i testikeln (epididymis);
 • retention av urinutflöde som ett resultat av inflammation;
 • infektion med sexuella infektioner.

I det här fallet uppstår smärtan i pubic regionen spontant och håller inte länge. Det kan intensifiera eller omvänt bli svagare vid urinering eller avföring, och ge också anus, perineum eller testiklar.

Smärta i skönhetsområdet kvar

Orsakerna till smärta till vänster i ljumskare är vanligtvis:

 • pyelonefrit - inflammation av njurarna;
 • inguinal bråck och dess överträdelse
 • akut inflammation i en av tjocktarmen
 • inflammation i testiklarna;
 • njurkolik i det akuta skedet.

Dessa är bara några av de sjukdomar, vars symtom är smärta i skönhetsområdet, ljummen till vänster. Den exakta diagnosen är möjlig endast efter undersökning av en urolog.

Smärta på höger sida av puben

Skarp, skärande eller värkande smärta i pubicregionen till höger orsakar allvarliga rädslor, eftersom de tyder på allvarliga problem. De vanligaste orsakerna är:

 • appendicit - akut inflammation i bilagan (tillägg av tjocktarmen);
 • pyelonefrit - en allvarlig inflammation i njurarna;
 • exacerbation av urolithiasis;
 • inflammation i en av de stora eller tunna tarmarna
 • venerala sjukdomar.

Dessutom indikerar smärtan på höger sida av ljummen ibland närvaron av inguinalbråck. Att fastställa orsaken till att brådskande inspektion från experten kommer att hjälpa till.

Ritningar i puben

Ritning eller sömnadssmärta i pubicområdet är oftast förknippad med inflammation i prostata. Att diagnostisera sjukdomen självständigt i detta fall är svårt, eftersom smärtan manifesterar sig på olika sätt:

 • hela underlivet gör ont
 • sår pubis;
 • obehagliga känslor ger i sakrum eller ländar.

I det här fallet kan smärtan ha en tydlig lokalisering eller vara vandrande, instabil. I det senare fallet kan patienten själv inte tydligt ange hur, var och vad som egentligen gör ont.

Ibland är orsaken till skamkört smittsamma sjukdomar: proktit, endometrit, adnexit eller parametritis. I sällsynta fall är obehagliga känslor förknippade med trauma eller osteokondros hos ryggraden (ländryggsregionen).

Vi angav inte alla sjukdomar, vars symtom är smärta i pubic-regionen: det är omöjligt att göra detta inom ramen för en referensartikel. Vi kommer dock inte att lämna dig utan hjälp! Ring bara +7 (495) 642-29-70 och dina frågor kommer att besvaras av en erfaren praktiserande urolog. Du kan omedelbart ringa en specialist hemma! Vi arbetar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Var frisk!

Hur man behandlar prostatit hos män i Saratov, Ryssland

Vad är prostatit? Inflammation av prostatakörteln hos män!

Prostatit hos män - det är en inflammation i prostata. De vanligaste sjuka männen är 20-50 år (från 30 till 68% av männen i denna ålder). och prostatit sjukdom under senare år, betydligt yngre. Om tidigare till läkare i detta avseende riktas endast män efter 30 år, är sjukdomen nu ofta diagnostiseras i 15 - 17 år, det vill säga från början av sexuell aktivitet, och dess behandling blir svårare och svårare. Vissa patienter kallar manlig sjukdom "förresten".

Akut prostatit och kronisk prostatit

Ofta är orsaksmedlet för infektion det konventionella, som förekommer hos män och utanför sjukdomen, opportunistisk och patogen mikroflora. utsöndrar akut prostatit och kronisk prostatit.

Prostatit, orsakerna till prostatit, etiologi, patogenesen av prostatit

Prostatit och dess orsaker. Det finns två huvudteorier om etiologi och patogenes av prostatit: infektiös och kongestiv. Enligt infektiös teori, den inflammatoriska processen i prostata orsakad av inträngning av mikroorganismer (Staphylococcus, Proteus, E. coli, klamydia, Ureaplasma, Clostridium, mykoplasma, Trichomonas, Gonococcus, genital herpes virus, candida) i dess tyg. I hjärtat av kronisk teori är begreppet en primär roll i etiologin av kroniska prostatit hemodynamiska störningar i urogenitala venösa plexus sjukdomar och dränering acini beroende på anatomiska egenskaper hos kärlsystemet och predisponerande yttre förhållanden.

bördan orsaker till prostatit Stagnerande processer kan uppstå som resultat av: svag sexuell aktivitet; brist på regelbundet sexliv; alkoholmissbruk, nikotin; ökad sexuell aktivitet, åtföljd av avbrutna sexuella handlingar. Patogenetiska faktorer av kronisk prostatit är potentiella källor till infektion, androgenbrist, vilket leder till dystrofisk förändringar i bröstvävnaden, neuro-vegetativa störningar, immunbrist, calculi i prostatiska parenkymet, kronisk stress. Sammanfogning både specifika och icke-specifika infektioner på bakgrunden av stagnation i prostatakörteln (prostata) är den vanligaste orsaken till prostatit.

De viktigaste typerna av prostatit

Vilka är huvudtyperna av prostatit? Urologists följande isolerade akut prostatit (ca prostatitis), kronisk prostatit (xp prostatit), infektiös prostatit (bakterie, virus, svamp, blandad, etc), icke-infektiös prostatit, kronisk prostatit (stagnerande prostatit), prostatodyni asymtomatisk prostatit (asymtomatisk). Enligt ICD 10 (internationell klassificering av sjukdomar) diagnos av "akut prostatit"har koden N41.0 och"kronisk prostatit"- kod N41.1 Inflammatoriska sjukdomar i prostata - N41.

Symtom på prostatit

Vad är det symptom på prostatit ? Den kliniska bilden av kronisk prostatit kännetecknas av tre syndrom: smärtsam, dysursyra, sexuell.

smärta av annan art och intensitet hänvisar till de vanligaste symptomen i denna sjukdom. smärta i vila noteras i 50-80%, kan deras intensitet vara från känslor av lätt obehag till mycket starkt. Smärta är lokaliserad i suprapubic, inguinal, lumbar, sacral områden, perineum, testiklar, i anus. Det kan finnas en brännande känsla i perineum, obehagliga känslor under avföring, ömhet under urinering, under och efter samlag.

Pubic smärta, prostata smärta hos män

Med prostatit kan män uppleva smärta. Prostatit kan karakteriseras av ett sådant symptom som skam smärta. Kan observeras: smärta i blygd smärta i pubis området, smärta i skrevet, till vänster (till vänster), till höger (till höger), smärta i skrevet, smärta på höger eller vänster sida blygd smärta över eller under skrevet, precis ovanför skrevet eller ges i blygdområdet, nedre delen av buken, över eller under pubis, blygd smärta vid gång, liggande, efter sömn, efter urinering efter kön, efter samlag, efter erektion av penis.

Dysursyndrom och prostatit, urineringstörning

Dysursyndrom som kännetecknas av ökad frekvens av urinering, och svårighet, och gallring av urinströmmen letargi (urinflöde utan tryck, trög), brådskande (brådskande imperativ) på urinering. Det är förenat med inblandning i den inflammatoriska processen (inflammation) av blåshalsen och urinröret, venstas i kärlen vesikal triangel.

Smärta vid urinering | Prostatit hos män

Prostatit kan karakteriseras av ett sådant symptom som smärta när man urinerar hos män (från killarna). Kan observeras: smärta vid urinering, smärta efter urinering (eller i början), frekvent urinering utan smärta, smärta vid slutet av urinering (i slutet) smärta medan urinera och innan urinering, brännande, blod klåda och smärta vid urinering, flankerar smärta vid urinering (skarpt, suddig, stor, svag, stark, inte stark, liten, inte svag), vänster, höger, temperatur (hög, hög), ryggvärk och täta urinträngningar, smärta när man kissar efter kön, efter samlag, efter samlag (på morgonen, morgon, kväll, natt, dag, hela dagen, på natten, under natten), en gnagande smärta i ollonet (penis), i penis, en sällsynt eller frekvent urinering z smärta. Om du har en fråga: "Varför finns det en smärta" - ring oss.

Spermatorrhea, prostaterapi, prostatit hos män

Prostatit kan karakteriseras av ett sådant symptom som prostatoreya, spermatorrhea. Kronisk prostatit hos vissa patienter leder till spontan utflöde av sekretionen av prostatakörteln (spermatorrhea eller prostata). Hemligheten kan utsöndras under avföring (defecation prostata) eller i slutet av urinering (mikrotsionnaya prostatea). Ibland finns det en konstant mager separation av den hemliga droppe eller periodiska utflöden i samband med emotionell eller fysisk överbelastning.

Sexuellt syndrom och prostatit, sexuella störningar, sexuell dysfunktion i prostatit

Försämring av sexuell funktion kronisk prostatit åtföljs av förändringar i det autonoma nervsystemet, och uttrycks av symtom som trötthet, svaghet, huvudvärk, yrsel, trötthet, dålig sömn. De främsta orsakerna till neurotiska störningar är en permanent fixering av uppmärksamheten hos patienter på deras tillstånd, ofta dess samband med inflammation i urinröret, rädslan för komplikationer, vilket leder till störningar i sexuell, reproduktiv funktion. Vid bildning neuros betyder långvarig irritation på grund av inflammation i ett stort antal nervändar belägna i prostatakörteln. Kronisk prostatit leder till störning av känsligheten hos receptom apparaten av penis, vilket i sin tur medför en störning av funktionen hos spinal sexuella centra.

Sexuella (sexuella) störningar utvecklas gradvis (förekommer hos 60-80% av patienterna kronisk prostatit). För det första är prematur ejakulation (det finns en kort samlag, snabb samlag, snabb utlösning hos män, den kortaste samlag - orsaker - prostatit), går sedan försvagningen av erektion (penis är inte nödvändigt när du skriver in i slidan), och senare minskad libido ( libido). Många patienter är oroliga smärtsam erektion och orgasm, svag orgasm hos män, liksom "utplåning orgasm." Karakteristiska frekvensen hos strömmen, när de perioder följs av perioder av kränkningar av en viss förbättring. En viktig roll i patogenesen av erektil dysfunktion med prostatacancer störningar spela afferenta och efferenta impulser, spinal reglering och psyko-emotionella störningar.

Smärta med erektion, efter en erektion

Prostatit kan karakteriseras av sådana symtom hos män som smärta med erektion, smärta efter erektion, smärta, smärta i penis vid erektion (före, under, före och efter samlag, sex, samlag), smärta i penis vid erektion, smärta i testiklarna (ägg) under erektion under sex, morgonen efter den misslyckade sexuella handling.

Tecken på prostatit hos män

Låt oss sammanfatta. Vilka är huvudskyltarna för prostatit? Om du har själv märkt sådana tecken och symtom som minskad styrka, mental depression, värkande smärta i nedre delen av buken, pung, ljumsken, obehag under tarmrörelser, brännande känsla i mellangården eller urinröret, imperativ urinering, avbryts och svår urinering, långa nattliga erektioner, snabb utlösning, utplåning orgasmic förnimmelser, smärtsam erektion, trötthet, svaghet, trötthet, atoniska prostatoreya, smärtsam ejakulation (utlösning), färgförändring spermier, ändra volym eller kvantitet av sperma vätska spermier är för tjock spermierna, förväntningar om ytterligare komplikationer av sjukdomen, vara säker på att kontakta din läkare för att få hjälp.

Förstöring av prostatit

Försämring av prostatit kan utlösa användningen av alkoholhaltiga drycker (alkohol, vodka, konjak, vodka, öl, whisky, vin, tequila, alkohol), hypotermi (general, fötter, bäcken, hela organismen), kör på vintern, sällsynt sex alltför ofta samlag, avhållande från kön.

Vad är användningen av prostatakörteln (prostata)?

Prostatakörteln - Det är ett muskel-glandulärt organ som omfattar den första delen av urinröret. Hon utmärker en hemlighet som ingår i spermierna och stimulerar spermierna. Järn utför ett antal viktiga funktioner: mekanisk (motor), exokrin, endokrin, absorberande, barriär, funktionen hos det hormonberoende målorganet.

Placeras i kapsel och parenkymet glatta muskelfibrer är ofrivilliga sfinkter i urinblåsan, också ge evakuera sekret från prostata under utlösning. Den alstrade hemliga innefattar spermin, fibrinolysin, fibrinogenazu, citronsyra, surt fosfatas, alkaliskt fosfatas, fosfatider.

Oligospermi, dåligt spermogram och prostatit

patienter analys "spermogramma män 'sjukdoms såsom prostatit, spermogramma dålig detekterade oligoasthenozoospermia (minskad motilitet och antal, försämrad morfologi spermatozoer i ejakulatet, semen), öka antalet leukocyter, minska mängden lipoida korn.

Asymptomatisk prostatit hos män - inga klagomål

Det finns ofta asymptomatiska former av prostatit. Detta är främst prostatit fenomen som detekteras genom ultraljud (tätning prostatolity, hypo - och hyperechoic inkludering i prostatan, öka eller minska dess storlek och asymmetri).

Prostata, prostata: undersökning, undersökning med prostatit

Om du misstänker en prostatit, vilken analyser, undersökningen, forskning behöver spendera en man? Omfattande forskning vid sjukdomar i prostata inkluderar sådana studier och undersökningar, tester som urinanalys, trehstakannaya testet, urinanalys Zimnitskiy och nechyporenko, Reberga prov, utstryk från ett urinrör, digital rektal undersökning (DRE), studera körtelsekret, sådd urin, prostata sekretion, urladdning, ejakulat på floran och dess känslighet för antibiotika, kliniska och biokemiska blodprover, en undersökning om latent infektion genom PCR-diagnostik (PCR diagnostik), Anali s blod till interferon, hormoner, beskära utstryk, prostata sekretion, ejakulat på klamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpes, cytomegalovirus, gonokocker, Trichomonas med bestämningen av deras känslighet mot antibiotika, en HIV-infektion, Wasserman, analys - blod för PSA, cavernosography, dator bioresonans diagnostik, renal ultraljud, ultraljud av blåsan, ultraljudsundersökning av prostata (prostata), angiografi av bäckenorganen och organ pungen, sperma analys, cystoskopi, ureteroscopy. När dizuricheskie syndrom, uretralt syndrom, prostatodyni, neurogen prostatopatii nödvändigt att använda sådana metoder för urodynamiska undersökningar som uroflowmetry, profilometri, cystometri, sphincterometry, uretrotonometriya och elektromyografi av bäckenbottenmuskulaturen.

Ultraljud (TRUS) prostata (prostata)

Ultraljudsundersökning hos män (ultraljud, ultraljud) används ofta i en patologi som prostatit. För närvarande används fyra metoder för ultraljudsundersökning av prostata.

1. Transabdominal ultraljud (buken, genom buken).

2. Transperineal ultraljud (genom perineum).

3. Transuretral ultraljud (genom urinröret).

4. Transrectal ultraljud - TRUS (genom anus, anus).

Fördelar med transrektalskanning (TRUSI-prostata) är visualisering av hela volymen av körteln och dess kapslar med god bildkvalitet, de bästa förutsättningarna för noggrann mätning av dimensioner, möjligheten att genomföra en sådan studie som tömning urethrography.

Prostatit: Komplikationer, konsekvenser av prostatit

Komplikationer av prostatit är mångfaldiga. Lokala eller urogenitala komplikationer innefattar abscess, atonie, atrofi, skleros av prostata. För neurogen neurostheni, asteni, depression. Till immuniteten - utvecklingen av autoimmuna processer och sjukdomar. Kronisk prostatit kan också orsaka infertilitet hos män. Till kronisk prostatit ofta adenom i prostatakörteln.

Behandling av prostatit i Saratov

Sarklinik bedriver behandling av prostatit hos män (någon form), prostata sjukdom (prostatakörtel), impotens, erektil dysfunktion, erektil dysfunktion.

Läkaren vet hur man behandlar prostatit, hur man blir av med prostatit i Saratov!

Tyvärr, för behandling av prostatit folk, populära hem behandling av prostatit, den okontrollerade användningen av droger, ineffektiva läkemedel, antibiotika, ljus, läkemedel, tabletter, verktyg, maskiner, massage ofta inte ger önskat resultat vid behandling av prostatit. Allt ovanstående är ineffektivt behandling för prostatit!

Smärta i skönhetsregionen

Smärta i skönhetsområdet kan orsakas av ett antal skäl, varav många inte är associerade med patologier eller skador. Mons pubis - detta är namnet på pubic tubercle, som finns hos både män och kvinnor. Pubisen ligger ovanför könsorganen och utskjuter något ovanför underkroppens yta, eftersom den har ett fettlager. Gränsen för den pubic zonen ligger på toppen - pubic fur och i höfterna - hip grooves. Strukturen av pubic tubercle innehåller både mjuka vävnader, ben och brusk. Inuti kroppens nedre del är under lobulärzonen två pubicben, en ledd eller symfys, de är anslutna med en skiva som består av broskig vävnad.

Oftast är smärta i pubicområdet orsakad av sjukdomar, trauma eller förskjutning av ben, mjuka publika vävnader skadas mycket mindre ofta.

Vad orsakar smärta i skönhetsområdet?

Traumatisk skada av sköldben i händelse av skada, chock eller fall. En eventuell fraktur förskjuter benen, det finns smärta i pubicområdet. Lone ben är två grenar och benets kropp, som utgör zonen av acetabulum som ligger framför. Acetabulum består i sin tur av skönhetsben, iliac och ischial och fungerar som en yta för en viktig höftled. Skolbenets grenar är kopplade med symphysis. All denna komplexa struktur är ganska sårbar och ett starkt slag kan orsaka förskjutning eller sprickbildning av benvävnad. Smärta i skönhetsområdet är inte specifikt för diagnos av frakturer, de bekräftas genom undersökningar, palpation och röntgenundersökning.

Förutom smärta, som är förstärkt med rörelseaktivitet, speciellt promenader eller motion stress på fötter (knäböj, böjning, gå i trappor), är urinering störd. Ett karakteristiskt symptom är svårt att lyfta benen i ryggläge - ett symptom eller symptom Gorinevskoy fastnat hälen, är också kännetecknande för en höftfraktur.

Om diagnosen bekräftas av blygdbenet fraktur, terapi består av de etapper av anestesi (injektion av anestesimedel), strikt sängläge och platta fötter, som bestäms av frakturen av blygd grenen i Beller buss (för skelettmuskel sträckning och lossning). Om frakturen diagnostiseras som en två-vägs, är offer inom fyra till fem veckor i en karakteristisk pose av "groda", när benen är böjda, och knän avlägsnas åt sidorna, fötter vidrör varandra. Patienten placeras på en speciell ortopedisk säng, för att undvika den eventuella risken för liggsår. Under sjukhus komplex av sjukgymnastik, sjukgymnastik, symptomatisk och vitamin terapi.

Smärta i pubicområdet kan också provoceras av gynekologiska patologier, som ofta utvecklas i latent form. Endometrit, adnexit, endometrios, som når scenen av exacerbation, ofta åtföljd av smärtor i underlivet, lokaliserad på denna plats. Smärtsamma känslor i dessa sjukdomar är nästan aldrig intensiva, det har en dragande, värkande karaktär med bestrålning i ljummen.

Stark smärta hos män och kvinnor är ett tecken på en försämring av en allvarlig sjukdom. Hos kvinnor kan smärta i detta område indikera påbörjandet av en spontan abortprocess, särskilt om de åtföljs av blödning hos män - en förvärmning av prostatit.

Smärta i skönhetsområdet kan vara ensidig. Det spelar ingen roll om smärtan eller känslan är lokaliserad till höger eller vänster, de indikerar en dold neoplasma av äggstockarna eller en svullnad urinblåsa. Smärtan är beroende av det stadium där sjukdomen är belägen. Om onkologiprocessen har börjat sin utveckling, kan smärtskänningar vara traumatiska, svaga. Om processen blir inflammatorisk är neoplasmen stor, smärtan kan vara skarp, outhärdlig, åtföljd av sekret.

Ektopisk graviditet, som är en hotande patologi, kan också uppenbaras av smärta i den luteala zonen. Smärta i pubic regionen, precis som alla andra dragande eller krämpande smärta i underlivet, som atypisk urladdning, yrsel är larmsignaler som indikerar tubal graviditet.

Akut, intensiv smärta i könsområdet, som kombineras med blödning, urladdning efter sexuell kontakt kan indikera en vridning av cystbenet i äggstockarna eller en tumörsbrott. En bristad cyste har en karakteristisk symtomatologi, som inkluderar yrsel, en blodtrycksfall, ett febrilt tillstånd.

Smärta i skrevet, i sin nedre del, närmare vulva kan vara ett tecken på medfödda avvikelser i blygd ben när det är överdrivet sträckt och överlappar ingången till slidan. Någon sexuell kontakt med en sådan patologi framkallar svår smärta sedan benet skjuter på uretral kanalen.

Smärta i skrevet kan förknippas med normala fysiologiska orsaker under graviditeten. Förutom det faktum att det sker förändringar i hormonsystemet, bäckenet börjar mjukna något som förberedelse för förlossning. Denna process är långsam, under påverkan av en viss hormon som kallas relaxin. Och bäcken, symfysen själv börjar röra varandra, vilket gör att utvecklingen av fostret. Patologisk mjukgörande och därmed överdriven rörlighet blygdbenet i gynekologisk praxis som kallas simfizitom. Förutom det faktum att blygdbenet periodvis flyttas märk svullna mjukdels pubis. Bäckenbensfogen utåt manifesterade tung gång, så kännetecknande för gravida kvinnor (anka promenad), svårigheter i kroppen vänder, gå i trappor och allmän motor "långsamhet". Smärta i skrevet blir outhärdlig, det är särskilt stark på palpation. Faktorer provocera symphysis kan vara en kalciumbrist, medfödda strukturella, anatomiska abnormiteter i bäckenbenet systemet. Som regel efter förlossningen, när kroppen återhämtar sig gradvis, alla tecken simfizita avta.

Symphysiologia är ett patologiskt tillstånd hos benen efter födseln, vilket åtföljs av smärta, feber. Det här är en ganska allvarlig sjukdom som kan utvecklas under snabb leverans, när skönhetsbenen inte bara avviker men bryter vid korsningen (symfysen). Orsaken till brottet kan också vara ett stort barn och smala bäckenben eller otillräcklig oenighet, "förberedelse" för födelseprocessen. Behandlingen består av lokalbedövning, bäddstöd, vanligtvis sätts ett speciellt bandageband på bäckenbenet.

Smärta i skönhetsområdet kan uppstå i det starkare könet, oftast på grund av utvecklingen av inguinalbråck eller förvärring av kronisk prostatit. Bråcken är inte begränsad till smärtsamma förnimmelser, det irradiates i en länd eller ett sakrum, ibland även i ett ben.

Smärta i blygdområdet kan provoceras kronisk osteomyelit, som fortskrider i det inflammatoriska skedet. Sålunda inflammerad bäckenbensfogen (symfysis pubis) höggradigt svälld vävnad pubis. Symtomatologi osteomyelit blygdbenet är extremt lik symptomen på simfizita, naturligtvis, bidrar till att differentiera deras närvaro eller frånvaro av graviditet, såväl som analyser av blod, x-strålar.

Pubic smärta

Den pubic bone är en av de tre ben som bildar bäckenbenet. Könbenet kan påverkas av flera anledningar, varav några är naturliga och behöver inte ingripa av läkare, andra är en orsak till diagnos och allvarlig behandling.

Som det är känt är pubic ben närvarande hos både män och kvinnor. De främsta orsakerna till smärta i den har en traumatisk eller inflammatorisk natur.

Naturliga orsaker till smärtstillande smärta

Hos kvinnan uppträder smärta i detta område under graviditetens tredje trimester, eftersom det är en mjukgöring av den pubic interosseous jointen. Integriteten hos gemensamma ändringar. Denna process heter - Symphysite.

Men förändringarna inträffar inte bara i pubicartikulationen utan även i hela kroppen, hela ben och muskelsystemet, och detta är en vanlig process, eftersom kvinnans kropp förbereder sig för det stora sakramentet - förlossningen. Hormonala förändringar uppträder, det växande fostrets vikt börjar trycka på underlivet, därför har många kvinnor smärtor som så småningom passerar så snart en kvinna föds.

Symtom är som följer:

 • Ökad skönhet när man klättrar trappan, står långt på benen och lyfter tungt;
 • i symphysområdet är en liten puffiness;
 • obehag och värk i smärtan vid urinering
 • klicka när du trycker på artikuleringen av puben.

I vissa kvinnor är sådana symtom mer uttalade och mycket smärtsamma. En sådan faktor kan indikera en överdriven mjukning av symfysen och dess möjliga trauma. Detta tillstånd heter Symphysite.

Patologi under graviditeten

Med utvecklingen av symfysit förändras en kvinnas gång, som liknar "ankan". Räta raka ben på det fungerar inte, lonnoe artikulation sväller. Ibland under arbetet är det en spricka i puben, vilket medför stor smärta och behovet av kirurgisk behandling.

Nästa patologi kan vara förskjutning av symfysen, vilket också kräver omedelbar behandling. I detta tillstånd upplever kvinnor svår smärta, det är omöjligt att höja benen från en lögn eller sittplats, svårigheter att flytta. Komplikationer inkluderar blåsskador och urininkontinens, urogenitalt inflammation, svullnad och ihållande svår smärta.

Könssmärta kan också uppstå mot bakgrund av skamkörtel: en direkt skarp inverkan, ett fall från en höjd. Här är en fraktur av könsbenet och förskjutningen, och en fraktur med förskjutning, som kräver omedelbar behandling av en gynekolog, möjlig.

De främsta orsakerna till smärtstillande smärta hos kvinnor som behöver behandling är:

 • symphysis;
 • simfizioliz;
 • trauma av pubic articulation;
 • förskjutning av könsbenet
 • dolda neoplasmer av äggstockarna;
 • svullnad i urinblåsan;
 • hot om missfall
 • ektopisk graviditet
 • vrida benet på ovariecystret;
 • osteomyelit;
 • onkoprotsessa.

I vissa kvinnor börjar könsmärtor under samlag, eftersom skönhetsbenet i sig har viss dysfunktion, nämligen formen av en platt saberformad lobe som nästan helt täcker lumen på tröskeln till skeden. När en intim handling utförs, finns det ett konstant tryck på periosteumet och smärtan blir smärtsam, vilket kan vända en kvinna bort från det intima livet för resten av hennes liv.

Orsaker till skamkört hos män

Den vanligaste orsaken till smärta på denna plats hos män är inguinal bråck. Det finns dock andra orsaker:

 • inflammatorisk process i testiklar (smärtor är irradiativa);
 • Förekomsten av prostatit (i kronisk eller akut form);
 • osteomyelit (smärta sträcker sig till lårets inre yta);
 • inflammation i blåsan;
 • framväxten av tumörer, tumörer eller cyster i genito-urinorganen;
 • trauma av pubis (skarp direkt effekt, faller från en höjd, en olycka).

Beroende på orsakerna och sjukdomen i sig, förutom skamkört, kan en man ha obehag och smärta i nedre delen av ryggen, i underlivet, i sfären. I det här fallet är det möjligt att ändra gången till "anka" på samma sätt som hos honan. Och med tryck på pubic articulation, kan du höra ett klick, vilket ofta indikerar en fraktur av könsbenet.

Ibland är smärtan i puben som "spill" och mannen själv kan inte längre bestämma exakt var det gör ont, var smärtan kommer ifrån, och tillståndet är markerat medan det är smärtsamt, med en uttalad inflammatorisk process. Sådana känslor är frekventa vid en förvärring av prostatacancer, förekomst av neoplasmer, en onkologi, samband av inflammation i en urinblåsa.

OBS! När smärtstillande smärta uppstår är akut diagnos nödvändig, eftersom sådan smärta kan vara ett symptom på en mängd olika inre sjukdomar, inklusive de som är farliga nog, vilket kräver omedelbar behandling.

Var sidan användbar? Dela det i ditt favorit sociala nätverk!

Orsaker till lägre buksmärtor hos män

Smärtan i underlivet hos män kan inte anses vara normalt som till exempel någon smärta hos kvinnor. Ett sådant tecken kan signalera om:

 • urologiska sjukdomar;
 • patologier i muskuloskeletala systemet;
 • patologier i matsmältningssystemet.

När det är ont i buken, ska män genast besöka en läkare. Försök inte diagnostisera och starta behandlingen själv. Om nedre delen av buken gör ont åt sidan, kan de möjliga orsakerna vara:

 • en inflammerad bilaga
 • pressa baksidan av bilagan på baksidan;
 • cysta;
 • bråck;
 • inflammerad bukspottkörteln;
 • inflammerade testiklar;
 • mottagning av grov mat.

Om sidan gör ont till vänster för att män gör sport, så anses detta vara normen, eftersom det under skuggning eller idrottsspel skakas av de inre organen. Detta kan orsaka smärta, stickningar eller dra känsla. Behandling krävs inte, du behöver bara sluta träna ett tag.

Det kan finnas feber, illamående, illamående med akut smärta. Du kan ta bort obehag och inte trevliga känslor med läkemedel, men för alla sjukdomar som orsakar sådana symptom behöver du kvalificerad behandling.

Om höger sida gör ont, då de möjliga orsakerna till denna tarmsjukdom. Appendicit hänvisar också till orsakerna till smärta till höger.

Prostatit och vasiculit

Dessa organ ligger mellan blåsan, som ligger framför dem, och ändtarmen, som ligger bakom. Det är därför som det kan uppstå ömhet i dessa organ. Detta kan orsaka kränkningar av dessa organs aktiviteter, det kan vara:

 • snabb, eventuellt smärtsam tömning av blåsan;
 • frekvent och stark uppmaning att tömma ändtarmen, avföringen är flytande.

Ömhet i underlivet är starkt. Det leder till en förstorad prostata. Detta beror på ingrepp av körteln i en tät fibrös kapsel, och med utvecklingen av någon patologi av prostata som leder till sin ökning inträffar kapsulär överväxt. Ömhet kan vara:

 • skarp;
 • matt;
 • värk.

Utmärkande särdrag hos prostatakörtlar är konstanta smärtupplevelser. Efter att ha uppträtt en gång, kommer de inte att minska tills körteln återgår till sitt normala tillstånd.

Smärtan i underlivet hos män med lesioner av prostata sträcker sig vanligen till perinealområdet. Men de kan bestrålas till sakralområdet, i ändtarmen, den centrala delen av suprapubiska regionen. Dessutom uppträder smärtan från insidan och baksidan av låren, vilket liknar symtomen på ischias.

Akut skärsårhet kan uppträda med större kraft än i lesionsområdet. Därför, om prostatit är kronisk, kommer sårhet i perineum inte att vara stark, men i buken, den undre delen kan den vara stark. Under utvecklingen av akut prostatit verkar underkänslor hos män i parallell med ömhet i crotches, anus och sacrum. Ofta kan de yttre könsorganen och höfterna skada.

Huvudorsakerna till utvecklingen av den akuta formen av sjukdomen är:

 • stafylokockinfektion;
 • streptokockinfektion;
 • tarmstavar.

Inkomst av bakterier kan ske genom urinvägarna i urinrörets patologier eller genom blod från organ som är benägna att inflammation. Sällan kan orsakerna till sjukdomens utseende gömma sig vid utförande av olika medicinska manipuleringar.

Också de främsta orsakerna till utvecklingen av den akuta formen av sjukdomen:

 • inte ett vanligt sexliv
 • en livsstil i samband med sittställning
 • brist på hormoner;
 • försvagning av immunitet
 • övervikt.

Provokatorn är hypotermi i nedre extremiteterna och bäckenet, SARS, avbrutet samlag, långa resor i bilar eller motorcyklar. Och även alkoholism.

Den ömma ömheten i underlivet till höger kan berätta om utvecklingen av kronisk prostatit. I detta fall är ömhet över pubic regionen parallellt med vikten, och det drar också upp sensioner i perinealregionen.

Vid förvärring av sjukdoms kroniska form kan smärta spridas till höger sida, till de yttre könsorganen och sakrummet. Det åtföljs av feber, snabb uppmaning att tömma blåsan, funktionsstörning i ändtarmen.

Placeringen av de partiella vesiklarna ligger till vänster och höger om prostata. Med vasikulit (inflammation i de partiella vesiklarna) uppträder smärtsamma känslor i inguinalområdet. Det är också möjligt att bestråla dem i:

 • rektalt område
 • korsben;
 • externa könsorganen.

Denna sjukdom blir vanligtvis en komplikation:

 • prostatit;
 • uretrit;
 • epidemidita.

Men det är möjligt att utveckla det som en separat sjukdom från andra. Ömhet med en sådan sjukdom är lokaliserad från under buken, längs inguinerna på vänster eller höger sida. Det kan finnas smärta i testiklarna.

Smärtsamma känslor ökar med att fylla urinblåsan. Detta beror på det ökade trycket på de smärtsamma seminalblåsorna.

Behandling av dessa sjukdomar måste börja när de första tecknen visas. Ta inte till kronisk form.

cystit

Denna sjukdom orsakas av utvecklingen av en infektiös inflammatorisk process i blåsan. Det är värkande tråkig smärta underifrån, till höger eller till vänster. I detta fall ökar det med urinering. Åtföljd av:

 • temperaturökning
 • suddig urin.

Behandling av cystit bör utföras av en läkare. Försök inte bota det själv.

uretrit

Denna sjukdom orsakas av urinrörsinflammation, vilket leder till klumpning av könsorganets öppning och dess rodnad. Under urinering finns det en brännande känsla, vänster sida gör också ont, det finns en purulent urladdning med närvaron av en obehaglig lukt.

divertikulit

Detta är namnet på utskjutande utseende, som liknar en bråck, på tarmarnas väggar. Det kan utvecklas utan manifestation. Det kan detekteras med röntgenstrålar, men ofta talar patienter om utseende av förstoppning, frossa, feber. Ibland kan det finnas smärta i underlivet både till höger och till vänster.

Behandling av varje sjukdom bör utföras av en läkare. Ju snabbare det börjar desto snabbare och lättare är det att bli av med det.

onkologi

Ömhet i underlivet kan orsaka prostatacancer. Sålunda liknar symtomatologin en symtomatologi av en prostatit. Smärtor förekommer i området ovanför pubis, i perineum, bestrålas i sakrummet och könsorganen. Ofta sker utvecklingen av onkologi hos män på 50 år. Av all cancer är prostatacancer 12%. I de inledande skeden är denna sjukdom inte uppenbarad. Smärta sensioner kan uppstå endast under urinering på natten, och sedan på dagtid.

Det kan skada som vänster eller höger sida, och den centrala delen av underlivet. Sårhet är först svag, då börjar den öka. Avsmakning av smärta uppträder när tumören växer in i kapseln i körteln. Sedan sprider ömhet över ett stort område, blir bälte, som kan utstråla till lårens nedre ytor. Efter ett tag uppträder outhärdliga smärtor till vänster, och till höger och i den centrala delen av det lilla bäckenet, eftersom dess nervstammar påverkas.

Anledningarna till utvecklingen av tumörer är ganska olika. Och denna sjukdom avslöjas oftare vid fysiska undersökningar, som vid de inledande skeden stör det nästan inte patienten.

När det finns ömhet i könsorganet hos män, om vänster eller höger sida gör ont, måste man akut se en läkare. Försök inte bota sjukdomen själv. Du kan förstås smärta med smärtstillande läkemedel, men är det värt att vänta på utvecklingen av sjukdomen? Vilken sjukdom som helst är lättare att bota i början av utvecklingen.