Huvud
Symptom

Biotiometri i urologi: indikationer för användning

Biotiometri i modern urologi kallas en diagnostisk teknik som syftar till att bestämma penishuvudets känslighetsnivå. Det används för att välja den mest effektiva behandlingstaktiken.

vittnesbörd

Studien är föreskriven för diagnos:

 • kränkningar av penisens innervation,
 • typ av för tidig utlösning.

Biotiometri i urologi används oftast som en del av en omfattande diagnos för att:

 • identifiera varaktighet och kvalitet av erektion hos män,
 • Uteslutning av inflammatoriska processer som leder till problemet med tidig utlösning.

Den forskning som utförs på modern utrustning i urologikliniken gör det möjligt att få tillförlitliga resultat och hjälper läkaren att bestämma taktiken för patientbehandling. Ju tidigare diagnosen utförs, ju högre är kvaliteten på behandlingen.

Metod för genomförande

Biotiometri är absolut säker procedur. I urologi utförs det enligt följande:

 • en sensor appliceras på penis,
 • översätt vibrationer av varierande intensitet tills patienten börjar känna dem,
 • jämför resultatet med en speciellt konstruerad skala,
 • gör en medicinsk slutsats om graden av känslighet hos penisens huvud.

Baserat på undersökningens resultat kommer en erfaren läkare att kunna fastställa en rad orsaker som orsakar prematur utlösning i ett specifikt kliniskt fall.

När är det dags att se en läkare?

För att lösa problemet med för tidig utlösning eller fördröjd utlösning, fördröja inte besöket på kliniken för andrologi och urologi. Kontakta en läkare och gör biosiometri när:

 • varaktighet av samlag mindre än 2 minuter,
 • den snabba uppkomsten av orgasm eller oförmågan att uppnå det,
 • penishuvudets höga eller låga känslighet,
 • långvarig frånvaro av erektion med stimulering av erogena zoner.

Specialisterna på vår andrologiklinik i Moskva tar mottagningen vid en bekväm tid efter överenskommelse. Vi utövar ett integrerat tillvägagångssätt, vi utför alla typer av laboratorie- och instrumentstudier för att formulera en noggrann diagnos.

Urolog-andrologen väljer behandlingsmetoden individuellt för varje patient. Tidpunkten för återhämtning av erektil funktion och eliminering av för tidig utlösning beror på flera faktorer, inklusive patientens ålder och orsakerna till patologin. Preliminär rekord efter samråd - på telefonerna som anges på webbplatsen.

biotesiometer

biotesiometer - neurofysiologisk teknik, som består i att använda elektromagnetisk vibration för att bedöma känsligheten och funktionerna i nerverna i huvudet, såväl som i de cavernösa (cavernösa) kropparna i penis.

Omfattning av biotiometri

Applikationsområdet för biosiometri är ganska omfattande. Mycket viktigt är denna metod för att diagnostisera diabetisk polyneuropati, eftersom de första stadierna av denna sjukdom endast präglas av vibrationskänslighetens patologier. Biotiometri är också en av de viktigaste metoderna för att diagnostisera erektil dysfunktion (ED), vilket avslöjar de neuropatiska elementen i utvecklingen av denna sjukdom. Förutom diagnostiska ändamål kan biotiometri användas för att bedöma den pågående behandlingen av sjukdomar.
Biotiometri är smärtfri och har praktiskt taget inga kontraindikationer (med undantag för komplicerade inflammatoriska sjukdomar i penis). Diagnos av känslighet på penisens huvud kallas penisbiotiometri.

Teknik för biosiometri

Anordningen för biotiometri (biotiometri) har små dimensioner och består av en vibrator med en stativ, en bärbar effektenhet, en stimuleringsstyrpanel och en responsknapp hos patienten. Biotiometri är möjlig i alla medicinska kontor utrustade med en medicinsk soffa. Särskild förberedelse för förfarandet är inte nödvändigt. Det är bara nödvändigt att genomföra hygienåtgärder inom könsområdet. Proceduren för biotiometri är följande: en sensor appliceras på patientens penis, vilket alstrar vibrationella vibrationer med olika intensiteter. Oscillationsintensiteten ökar gradvis tills mannen kan känna av dem (det så kallade tröskelvärdet för vibrationskänslighet).

Resultat av biosiometri

De data som erhållits som resultat av undersökningen, som visas på apparatens resultattavla, jämförs med en särskild skala, och penisens känslighet, liksom dess innervation, bestäms av den. Minskad känslighet mot vibrationer kan indikera nerverna och öka - om hypersxcitabiliteten hos penis, vilket leder till snabb utlösning. Överkänslighet sker som regel hos unga patienter. I sällsynta fall, redan vid beröring av en mans icke-vibrationsapparat, uppstår en erektion. Det finns fall av momentan ejakulation i uppfinningens ögonblick.
biotesiometer resultat kännetecknas av hög noggrannhet och tillåta en specialist för att ta reda på mer i detalj arten av erektil dysfunktion hos en patient, de faktorer som bidragit till dess förekomst, samt att välja den mest effektiva metoden för behandling.

biotesiometer

En av de neurofysiologiska metoderna för att studera känslig sfär är biotiometri (ett annat skrift är biotensiometri). Anordningen alstrar en vibration av varierande intensitet med en smidigt ökad effekt, vilket medger att bestämma tröskeln för vibrations känslighet (dvs en ökning i stimuluskraften vid vilken den börjar känna). I detta fall indikerar en ökning av tröskelvärdet för vibrationskänslighet en överträdelse av vävnadets innervering.

Fältet för biosiometriapplikation är ganska brett. Studien har den viktigaste rollen i diagnosen diabetisk polyneuropati, speciellt tidig screening av det, för i de första stadierna av sjukdomen lider endast den vibrationella känsligheten. Denna metod för forskning fann också tillämpning i urologi vid diagnos av erektil dysfunktion för att identifiera den neuropatiska komponenten i utvecklingen av patologi. Känslighetsstudien på penisens huvud kallas penisbiosiometri.

Förutom diagnos kan biosiometri användas för att utvärdera aktuell terapi för sjukdomar. I de tidiga stadierna av diabetisk polyneuropati kan terapi med neuroprotektiva vasoaktiva läkemedel återställa de förlorade funktionerna hos nervfibrer. Objektivt uppskattas detta genom att minska tröskelvärdet för vibrationens känsla.

Mass införandet av tekniker i medicinsk praxis kan tillåta i framtiden att övervaka behovet av att initiera ett specifikt neurotrophic terapi hos patienter med diabetes mellitus, vilket kommer att förbättra prognosen för utvecklingen av sena komplikationer (diabetisk fot syndrom och andra trofiska sjukdomar) och efterföljande sannhandikapp patienter. Undervisningsmetoden är inte svår, det går att diagnostisera i någon poliklinikcentral.

Biotiometri - en studie av känsligheten hos glanspenisen

biotesiometer - En teknik för att bestämma nivån av periferisk känslighet hos glanspenisen används vid diagnos och bestämning av typen av för tidig utlösning.

Känsligheten hos penisens huvud bestäms av vibrationer med varierande intensitet. Metoden gör det möjligt att bedöma graden av känslighet hos penis.

Under vår kliniks villkor utförs denna forskning på modern utrustning, vilket utan tvekan gör det möjligt att uppnå hög noggrannhet och tillförlitlighet av de erhållna resultaten.

Ofta utförs biosiometri i samband med ett antal andra studier som gör att du kan bedöma kvaliteten på erektion, utesluter inflammatoriska faktorer som kan leda till förekomsten av för tidig utlösning. En kvalitativt genomförd undersökning gör att du kan bestämma taktiken för ytterligare behandling.

Kirurgiska metoder för behandling av för tidig utlösning:

Impotens - orsaker, tecken, förebyggande, behandling

Erektil dysfunktion (impotens) (från. Erectus latin (stående upprätt) och Dr-grech.- (prefix förnekar positiv bemärkelse) lat. Disorder (prefix som betyder division, separation, lemlästning) + lat. Functio (utförande, funktion)), är det impotens (latinska impotens -. svag, svag) - en sjukdom i sexuell funktion, där en man inte kan uppnås genom att öka volymen av penis, dess härdning och uträtning, samt upprätthålla en erektion av penis tillräckligt länge för att begå tillräcklig sexuell längd det handlar i sin helhet.

Detta är en av de sexuella dysfunktioner som noteras hos män.

impotens (Latinska termen impotentia coeundi) beskriver oförmågan hos en man att komma in penis i någon form av penetrerande samlag och fullständig samlag på grund av brist på tillräcklig intensitet eller avslutning av penis.

För närvarande används i medicin, i stället för "impotens", termen "erektil dysfunktion" eller "erektil dysfunktion". Brott mot erektionen är inte direkt relaterad till en mans förmåga att utföra utlösning - utlösning. Det finns många orsaker till impotens, till exempel diabetes mellitus. Några orsaker till impotens är oåterkalleliga.

Eftersom impotens är ett känsligt fenomen har det länge varit en slags tabu och har varit föremål för många urbana legender. Sedan medeltiden har läkare och apotekare försökt utveckla läkemedel för att behandla erektil dysfunktion, men detta läkemedel utvecklades bara i mitten av 1930-talet.

Utseendet på ett betydande antal nya läkemedel öppnade nya aspekter av läkemedlets inflytande på människans sexuella funktion. På 1990-talet ökade intresset för behandling av erektil dysfunktion med upptäckten av nya egenskaper hos läkemedelssildenafil.

Orsaker till impotens

Impotens - bestående oförmåga hos en man att utföra samlag i sin helhet.

Vid normal samlag funktion (för män) består av sexuell lust (libido), älskog erektion, införande av penis, begår tiotals friktioner i flera minuter, avslutas utlösning - utlösning och orgasm förekomst sensationer.

Frånvaro av någon komponent bestämmer oförmågan att slutföra samlag och leder gradvis till kränkning av andra komponenter. Oftast beror detta på en överträdelse av erektion eller ejakulation.

Vanligtvis är impotens inte en självständig sjukdom, men existerar och utvecklas samtidigt.

Sålunda, kan erektil dysfunktion inträffar i endokrina rubbningar såsom diabetes (som orsakar neuropati), och hypogonadism (minskning i testosteronnivåer till följd av brott mot hypofysen funktion eller testiklar) eller vara förknippade med olika urologiska sjukdomar, skador belägna i cortex centra som reglerar genital funktioner. Överträdelsen av erektion, orsakad av dessa skäl, hänvisar till organiska.

En vanlig orsak till impotens är en smärtsam sexuell handling, antingen för penetrerande partner eller för mottagande partner.

Enligt experter är emellertid i de flesta fall impotens associerad med neuropsykiatriska störningar (neuros, neurotillstånd i olika sjukdomar, depression etc.). Detta är den så kallade psykogena störningen av erektion.

kan visas impotens som en bieffekt av att ta många vanliga läkemedel: antihypertensiva, psykotropa medel, undertrycka det centrala nervsystemet, vissa östrogener, anticancerläkemedel. Organisk och psykogen impotens manifesteras på olika sätt.

Symptom på impotens

Isolera den psykologiska (psykogena), organiska och blandade impotensen. Om tidigare den huvudsakliga orsaken till förekomsten ansågs vara olika psykologiska problem har nu denna åsikt ändrats.

Det visas att impotens i 80% av fallen är organisk och uppstår som en komplikation av olika somatiska sjukdomar. De flesta män brukar skriva fel i sängen för stress, problem på jobbet eller i familjen, trötthet, brist på attraktion.

Faktum är att impotens endast har en psykologisk (psykologisk) karaktär i 10-20% av fallen. En blandad typ av ED uppkommer ofta. Det är säkert sant att alla typer av denna patologi kräver noggrann uppmärksamhet och medicinsk och psykologisk hjälp.

Symtom på impotens psykogen är:

plötslig början av sjukdomen

Förekomsten av problem i relationen

Problem med erektion är episodiska

återställande av en normal erektion efter eliminering av ett externt problem

Om impotens orsakas av organiska orsaker, är det vanligtvis åtföljt av följande symtom:

gradvis inledande av sjukdomen

frånvaro av spontana nattliga erektioner

normal libido och ejakulation

systematisk erektil dysfunktion

För de flesta är sexuella relationer ett mycket ömtåligt ämne, så män som lider av erektil dysfunktion tenderar att förklara problemet med yttre faktorer, ofta försöker de gömma det. Trots det faktum att impotens i 95% av fallen är härdbar medicinskt, söker endast medicinsk behandling endast 10% av männen som har svårigheter med kraft.

En man går inte till doktorn, för det är möjligt:

han är generad och skäms

han förväntar sig att hans tillstånd kommer att förbättras av sig själv

han söker inte ett aktivt sexuellt liv, och erektionsproblem är inte särskilt viktiga för honom

Han tror att problemet blir för allvarligt

han är rädd för att lära sig att ingenting kan hjälpa honom.

Det finns ett antal beteendemässiga tecken på impotens som tillåter att man antar att en man upplever svårigheter med styrka även om han försöker låtsas att allt är i ordning.

Det är värt att börja oroa sig om han:

Undvik samlag på olika sätt (sen kommer hem, hänvisar till trötthet, huvudvärk, etc.)

initierar aldrig samlag

ignorerar tips eller direkta förslag

Hjälp för att övervinna den psykologiska barriären för att en man kan vara hans sexpartner, dock kan en läkare bara bestämma effektiva behandlingsmetoder. För att besluta om ett besök på en läkare var det lättare, det finns gratis hotlines och online-konsultationer där kvalificerade specialister anonymt svarar på frågor om erektil dysfunktion och metoder för behandling.

Betyg av läkemedel för styrka

Klinisk diagnos

För att bestämma orsakerna till erektil dysfunktion krävs en diagnos för att utesluta eller bekräfta allvarliga sjukdomar som diabetes, hypogonadism, prolactinom etc.

ultraljud

Ultraljud används för att bedöma blodflödet i corpora cavernosa i penis, bestämma värdet av venösa utflödes tecken på ateroskleros, förkalkning eller ärrbildning av erektil vävnad. Efter administration av prostaglandin - stimulator, såsom ett hormon som produceras i kroppen och orsakar en erektion, användning av ultraljud för att observera vasodilatation och mätning av blodtryck i kärlen i penis. Resultaten jämförs med resultaten som tas när medlemmen är i ett aggregerat tillstånd.

Testa penisens innervering

För att bestämma funktionella tillståndet i nerverna i penis testas en bulbocavernös reflex. Läkaren pressar på penisens huvud, vilket normalt skulle orsaka en förkortning av anusen. Läkaren mäter latensen av denna reflex genom att observera sammandragningen av den analala sphincten eller genom att palpera sfinkteren med ett finger. Om det finns misstankar om nervskada eller diabetes, utförs särskilda tester för att kontrollera nervfunktionens funktion.

Night Erections

En frisk man har en erektion under sömnen. Detta händer ungefär fem till sex gånger, särskilt under en paradoxal sömn. Frånvaron av nattliga erektioner indikerar ett problem med penisens innervering eller med dess cirkulation. Det finns tekniker som gör att du kan registrera en nattuppställning. De består i det faktum att en känslig sensor är fäst vid penis.

Biotiometri av penis

Detta test använder vibration för att bedöma penisens känslighet och dess innervation. En minskning av känsligheten hos vibrationen kan indikera att nerven är skadad.

patofysiologi

Erektionen styrs av två mekanismer.

Den första Är en reflex erektion som uppstår när du rör penis.

Den andra Är en psykogen erektion som uppstår som ett resultat av erotiska stimuli. Reflex erektion styrs av perifera nerver och delar av ryggmärgets nedre del. Psykogen erektion kontrolleras av hjärnans limbiska system. Neurologiska störningar av dessa reaktioner kan leda till impotens.

Med utvecklingen av erektion reflex penisstimulering orsakar frisättning av kväveoxid, vilket i sin tur leder till avslappning av vaskulära väggar [källan inte specificeras 677 dagar] i kavernösa kroppar av penis. Cavernous bodies är fyllda med blod och en erektion uppstår.

För att utveckla en erektion behövs också en tillräcklig nivå av testosteron i blodet. Således kan impotens uppstå på grund av en störning i hormonsystemet, nervsystemet, otillräcklig blodtillförsel till penis eller psykiska problem.

Förebyggande av impotens

För att förhindra utveckling av impotens krävs det:

att leda en hälsosam livsstil, att äta regelbundet och regelbundet, träna, se din hälsa;

Rök inte, missbruk inte alkohol, missbruk inte droger;

Använd inte mediciner som kan orsaka erektionsstörningar, eller använd dem endast strikt enligt läkarens recept och komma överens om ett förfarande med instruktioner för användningen av dem.

genomföra ett regelbundet sexliv utan långa perioder av avhållsamhet och sexuella övergrepp;

vara säker på att konsultera en urolog om du är skadad bäckenet, perineum, om du har en operation på bäckenet, om du har diabetes eller högt blodtryck.

biotesiometer

Kostnad för primär mottagning av läkare och androog + USA av prostata - 3330 rubel

Biotiometri är en diagnostisk metod som gör att du kan utesluta eller bekräfta närvaron av nervsystemet, vilket ofta orsakar erektil dysfunktion. Detta är en enkel och effektiv teknik för känslighetsstudier, som relaterar till neurofysiologiska metoder för att diagnostisera erektil dysfunktion. Dessutom kan biosiometri tjäna för att utvärdera den pågående sjukdomsbehandlingen, vilket möjliggör justering av behandlingen i rätt tid. I vårt fall uppskattas känsligheten på penisens huvud - biotiometri av penis.

Enheten genererar vibrationer, som kan ökas eller minskas smidigt med hjälp av reostat. Således är det möjligt att noggrant fastställa tröskeln för känslighet - styrkan hos stimulansen vid vilken den börjar känna.

Biotiometri kräver ingen speciell träning och är lätt att utföra. Läkaren förklarar för patienten att testet inte bryter integriteten i huden och är förknippad med att trycka på en vibrerande föremål till olika delar av hans kropp, och patienten har att säga huruvida han känner vibrationerna. Känsligheten är bedömd på händer, fötter och känslighetstestet i penis är det sista steget i studien. Vidare utvärderar urologen resultaten med hjälp av en särskild skala och registrerar dem i journalerna. När värden mellan 0 och 6 volt, föreslår läkaren en överkänslighets av ollonet, vilket är vanligare hos yngre patienter. Index mera än 14 volt - är en hög känslighetströskeln och oftast indikera närvaron av störningar av innervation av könsorganen.

Fördelar med biosiometri

- det finns praktiskt taget inga kontraindikationer;

- omedelbart kan du utvärdera resultatet.

Indikationer för biosiometri

- diagnos av erektil dysfunktion;

- bedömning av effektiviteten av behandling av erektil dysfunktion

Kontraindikationer för biosiometri

- inflammatoriska sjukdomar i penis

- Förekomsten av en historia av anfall och epilepsi.

Resultaten av denna studie låter dig ta reda på de faktorer som bidrog till förekomsten av erektil dysfunktion, dess natur och förskriva ett effektivt behandlingspaket.

Biotiometri, som regel, utförs i samband med andra forskningsmetoder, såsom dopplerografi, vasoaktiva droger och andra.

Urologer från "Intermed" kliniken äger alla moderna metoder för diagnos och behandling av erektil dysfunktion. De är alltid redo att komma till stöd för både ungdomar och patienter i mitten och åldern.

Att göra en tid med en läkare, samt att få ytterligare information, kan du ringa +7 (495) 150-88-84 eller genom att fylla i formuläret på webbplatsen.

Inträde leder

Urologen. Doktor i högsta kategori, Kandidat i medicinsk vetenskap

Biotes i Urologi i Novosibirsk

Biotiometri är en metod för att studera penisens känslighet för vibrationsåtgärder. Denna innovativa diagnostiska teknik gör att du kan bedöma tillståndet hos känsliga nervfibrer och ändar, som ligger på huvudet på penis och i kroppens område.

Resultatet av biosiometri låter urologen förstå om känsligheten är nedsatt. Om inte - då är de sexuella problemen psykologiska. När känsligheten försämras, utvecklas en behandlingsregim.

Under proceduren appliceras en speciell sensor på penis, genererar vibrationsvibrationer av olika intensitet och bestämmer om patienten känner av vibrationen vid en viss punkt. Läkaren skriver in alla svaren i formuläret för jämförelse med bestämmelserna. Efter proceduren analyserar han kontrollresultaten, jämför dem med patientens svar och konstaterar att det finns eller inte är några brott mot penisens känslighet.

Biotiometri kräver ingen särskild träning. I vårt vårdcentral är denna procedur vanligtvis en del av en omfattande urologisk undersökning. Biotiometri kan också användas för att spåra resultaten av behandlingen.

Biotiometri i St Petersburg

En av de vanligaste orsakerna till att vända sig till en urolog är problem med styrka. Samtidigt erkänner den tidigare en man sitt problem och adresserar det till en erfaren läkare, desto effektivare och snabb blir dess lösning.

Orsakerna till problem med erektion och uppkomsten av orgasm hos män kan vara förenade med en minskning av känsligheten hos glanspenisen. I detta fall är biosiometri en av de mest effektiva diagnostiska metoderna.

Biotiometri är en metod för att studera den manliga sexuella sfären, som består i att bestämma känsligheten hos glanspenisen. Enheten för att genomföra denna studie ger en vibration som har en annan intensitet och överförs till områdena i penis. Vid någon tidpunkt börjar dessa fluktuationer känna av patienten. Sålunda bestäms känslighetströskeln. För att utvärdera resultatet jämför läkaren de erhållna uppgifterna med en särskild skala.

Om känsligheten inte äventyras kan orsaken till problem med erektilfunktionen täckas av psykologiska faktorer eller andra omständigheter. I avsaknad av känslighet för vibrationer i biosiometri är det ett brott mot innervation i bäckenregionen. I detta fall krävs en fördjupad studie av nervsystemet.

Förfarandet kräver ingen specialutbildning. Biotiometri kan ingå i en omfattande urologisk undersökning, och kan utföras separat om det finns lämpliga indikationer.

Biotiometri utförs vanligen som en del av en omfattande urologisk undersökning med erektil dysfunktion. I detta fall utför doktorn flera fler test, inklusive ultraljud av prostata, dopplerografi av penisens kärl, test för erektil dysfunktion. Baserat på resultaten av en omfattande undersökning görs en diagnos och en behandlingsregim är tilldelad.

Testet för styrka (erektil dysfunktion)

Med tanke på livets moderna rytm möter många män, tidigare eller senare, vissa styrka problem. Erektil dysfunktion kan uppstå av olika skäl. Och det är väldigt viktigt att identifiera avvikelsen i tid. Det är trots allt bara med korrekt behandling, det är väldigt lätt att återställa kraften. Det finns speciella test som hjälper en man att identifiera predisposition till problem med styrka. Även styrketestet används vid en sjukdom. Så vi kan förutsäga framgången med terapi och snabb återhämtning av manlig kraft.

Varför finns det problem med styrka?

Många män tror att problem med styrkan bara kan uppträda i vuxen ålder. Jag skulle vilja skingra denna myt. Erektil dysfunktion kan uppträda vid vilken ålder som helst. I allt högre grad står specialister inför sådana problem hos ungdomar, upp till 25 år. I allmänhet finns det två grupper av orsaker som påverkar styrkan: fysiologiska och psykologiska. Efter att ha avslöjat den faktor som ledde till erektil dysfunktion, genomförs ett speciellt styrktest för att påbörja rätt behandling.

Vid fysiologiska skäl till utveckling av problem med styrka observeras sjukdomar hos vissa organ och system i kroppen hos en man. Sådana patologier förekommer oftast redan i äldre åldrar. Så diagnostiseras ofta kärlsjukdomar. Faktum är att med stimulans av excitation finns det ett snabbt inflöde av blod till penisens klyfösa kroppar. Utflödet av blod genom venerna vid denna tidpunkt är blockerat. Endast i detta fall finns en full erektion. Med otillräckligt blodflöde eller för tidigt utflöde av blod, börjar allvarliga problem med styrka. Det är viktigt att inte bara återställa styrkan, utan också att klara av grunden till denna patologi.

Män som lider av högt blodtryck eller andra hjärtsjukdomar klagar ofta på funktionsfel. Behandling i detta fall är lite försenad. Trots allt kan stress på hjärtat leda till allvarliga konsekvenser. En man måste vara under konstant läkarkontroll. Det finns andra sjukdomar som är farliga för män: diabetes, dysfunktion i det endokrina systemet, hormonellt misslyckande, bäckenets trauma, inflammation i det urogenitala systemet.

I ung och ungdomlig ålder uppstår problem med styrka mot bakgrund av psykiska och emotionella obalanser. Den vanligaste kränkningen av psyken är i detta fall osäkerheten hos den unga mannen i hans förmågor. På psyken och därmed på styrkan kan följande faktorer också påverka:

 • Ofta stressiga situationer;
 • Konflikter i familjen och på jobbet;
 • trötthet;
 • Överdriven fysisk och mental stress;
 • sömnlöshet;
 • Allmän sjukdom
 • farhågor;
 • Känsla av obehag under intimitet
 • depression;
 • Misslyckad första sexuell upplevelse.

I detta fall kommer styrketestet att bestämma den verkliga orsaken till sjukdomen. Vidare bör behandling av en man göras inte av en urolog, utan av en psykoterapeut. Med justeringen av den emotionella bakgrunden återställs normal styrka. Ibland kan experter diagnostisera en sådan psykisk störning, som kallas syndromet "första mötet". Så, en man har problem med erektion endast vid den första sexuella intimiteten med en kvinna. Alla efterföljande försök med denna tjej kommer att bli framgångsrika.

Vasoaktivt styrktest

Efter att ha behandlat möjliga orsaker till störningar i styrkan är det redan möjligt att i förevarande fall identifiera förekomsten av patologi. Detta följs nödvändigtvis av en resa till läkare urologen. En man kan märka erektil dysfunktion själv. Med normala funktionen av cavernous kroppar, blodkärl, psyken, observeras en erektion mycket ofta. Så, under sömnen kommer ofrivillig spänning upp till 5-7 gånger per natt. I avsaknad av sådana spontana erektioner kan man tala om patologi.

Läkaren utför komplex diagnostik, som innefattar att utföra vasoaktiva tester med användning av vissa läkemedel. Kärnan i detta test är att introducera ett vasoaktivt läkemedel i penis. Testet visar varaktighet, volym och hastighet på erektion. Urologen injicerar läkemedlet med en mycket tunn nål i botten av penis. Läkemedlet måste orsaka spänning.

Efter introduktionen av läkemedlet, för ett fullständigt test, behöver du massera din penis. Erektionen i sig ska dyka upp efter 5-15 minuter. Detta test är endast i kliniken under strikt övervakning av urologen. Så snart en erektion inträffar börjar specialisten räkna stimulans tid, intensitet och intensitet. Patienten ska och oberoende jämföra den tidigare erektionen och den givna. Kanske allvarliga problem och nej, och alla problem är förflutna.

Med ett vasoaktivt test fortsätter exciteringen i ungefär en timme. Under denna period utförs en fullständig diagnos av penis, funktionen av kroppens cavernösa och klyfösa kroppar. På sjukhuset måste mannen vara kvar till återhämtningen av penis. Typen av reaktion på det vasoaktiva läkemedlet under testet beror på flera faktorer:

 • Nivån av ångest hos en ung person, förmågan att styra sina känslor;
 • Graden av blodflöde längs artärerna till penisens klyfösa kroppar;
 • Möjligheterna hos muskler i cavernösa kroppar att slappna av.

Om orsaken till störningar i styrka är mentala faktorer kan testet medvetet vara falskt. Uppförande kan inte uppstå med ökad känslighet, rädsla för injektioner, särskilt i penis. Så, testet kommer också att vara opålitligt. Frånvaro av excitation i detta fall indikerar inte nödvändigtvis ett brott mot styrka. Mot bakgrund av psykologiska skäl kan en mycket svag erektion uppstå.

Vid en fullständig normal erektion under ett vasoaktivt test utesluts de fysiologiska orsakerna till potensens patologi helt. I närvaro av otillräcklig excitation, som inte förändras under hela testet, kan du prata om kärlsjukdomar. Redan på grundval av testresultatet ordineras den mest lämpliga behandlingen och terapin.

Det finns vissa kontraindikationer för testet för styrka med användning av vasoaktiva långvariga läkemedel. Så det är värt att följa dessa instruktioner:

 • Tre dagar före provet är det absolut förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker.
 • Intervallet mellan injektioner ska vara minst två dagar;
 • Multipel användning av en enda injektionsspruta är förbjuden;
 • Doseringen av läkemedlet administrerat för testet tilldelas varje patient individuellt.

Andra test för att bestämma styrkan

Som redan nämnts är indikatorn för god potens spontan nattlig erektion. Så, du kan tillgripa hjälp av ett test, vilket är lätt att utföra, även hemma. För att göra detta måste den unge mannen bygga en pappersring. Denna ring är sliten på penis inte för tight. Vid en erektion under sömnen kommer papperet att riva. Så det finns inga problem med styrka. Några sällsynta avvikelser kan uppstå mot bakgrund av känslomässig obalans, vilket är mycket enkelt eliminerat.

Ganska enkelt är ett test som heter "porno test"

I specialiserade kliniker finns utrustade rum för ett sådant test. Patienten skickas till ett rum med mörk belysning. På skärmen börjar sända filmer och filmer av en erotisk natur. Patienten är helt ensam i rummet. I slutet av detta test berättar den unge mannen om alla reaktioner av penis medan man tittar på berättelsen. Men denna diagnosmetod är inte helt tillförlitlig. Testet hjälper inte att identifiera potentiella problem med styrka.

Ett annat test för styrka är biotiometri

Vid utförandet av testet används vissa vibrationer, vilka bestämmer om penis har en sensorisk känslighet för stimulering. Om det inte finns någon känslighet kan du prata om problem med nervändar i bäckenområdet. I framtiden kan patologi leda till fullständig impotens. Bestäm nivån på blodcirkulationen i penis hjälper ultraljud. Detta test är det vanligaste och obligatoriska för omfattande diagnos.

Ibland, för att kontrollera patensen av blodkärl och artärer i penis, använd en röntgenmaskin. För att göra detta införs en kontrastvätska i penis, som visar sin rörelse längs könsorganens kärl. Om vätskan fullständigt cirkulerar genom venerna och artärerna, hälls den i bukhålan, så det finns ingen fysiologisk orsak till dålig styrka. Här behövs terapistens arbete.

Särskilda undersökningar

Även om de flesta patienter som lider av erektil dysfunktion kan hjälpa till vid behandling av sexuella störningar kan det i vissa fall vara nödvändigt med särskilda studier. I synnerhet utsetts de:

 • patienter med primär erektil dysfunktion (förutom av psykologiska skäl är det nödvändigt att utesluta förekomst av organiska störningar);
 • unga patienter som hade en historia av traumatiska skador på bäckenorganen eller perineum, vilket kan rekommenderas för kirurgisk ingrepp på kärl;
 • på begäran av patienten eller hans partner
 • för rättsmedicinska skäl.

Särskilda studier inkluderar:

 • kontroll av penis nattliga tumescences med hjälp av enheten Rigiscan. Kontroll av penis nattliga tumescences bör utföras under minst två nätter. Forskningsresultaten redovisas som vanligt, om under en natts sömn observerade 4-8 erektioner som varar 10-20 minuter, och styvheten (hårdhet) av penis bör vara 50-70%.;
 • forskning i kärlsystemet:
  • intracavernös införande av vasoaktiva droger: Det vasoaktiva läkemedlet injiceras i den cavernösa kroppen genom den posterolaterala delen av penis. För att uppnå maximal erektion används visuell sexuell stimulering. Efter 5-10 minuter. Efter injektionen utvärderas erektionens kvalitet. Utseendet på styv erektion utesluter betydande skador på blodkärlen som en orsak till erektil dysfunktion. Omvänt antyder ett reducerat svar på en fullständig dos av ett testläkemedel den vaskulära karaktären av erektil dysfunktion;
  • ultraljud i kombination med arteriografi eller kavernozometriey: Denna studie utförs under betingelser av en farmakologisk erektion (typiskt används alprostadil injektion). Ultraljudsskanning kan detektera fibrösa kavernösa kroppar i penis eller förkalkning av erektila vävnader. Du kan observera penisartärerna. Av stor betydelse är mätningen i dessa artärer maximala blodflödeshastigheten, som studeras på ett tidigt stadium innan uppträdandet av en erektion, eftersom med ökande tryck vnutrikorporalnogo flödeshastigheten minskar. Normalt är den maximala blodflödeshastigheten 25-30 cm / s, och diametern hos penisens djupa artärer är inte mindre än 0,7 mm. Minskning av dessa index indikerar att patienten har arteriogen erektil dysfunktion. Bedömning av slut diastoliska strömningshastighet och motstånd index under en full erektion, kan denna metod för att identifiera patientens venösa ocklusiv dysfunktion.
 • Testa penisens innervering. För att bestämma den funktionella tillståndet av nerverna i penis, testar bulbocavernous reflex, som består i att reducera bulbospongiosus-cavernous muskler genom mekanisk stimulering av glans penis. Så om du har ett papper på dorsum av penis eller genom att fånga huvudet med två fingrar, ger det snabbt glida ur fingrarna, är däremot en forskare fäst grenen i stället lampan i urinröret, känner ett uppsving på grund av den plötsliga minskningen i namnen på de muskler;
 • Penilbiotiometri. Kärnan i denna metod är att bedöma tröskeln för hudkänslighet och penningens innervation med ett instrument som genererar vibrationer med en viss frekvens. Först appliceras biotensiometern på fingerspetsen och ökar långsamt vibrationsfrekvensen tills vibrationen känner igen. Denna känslighetsgräns används för att jämföra vibrationens känsla på glanspenisens hud. Detta test är användbart för tidig upptäckt av neuropatisk sjukdom hos unga män, särskilt de som lider av diabetes. Penilbiotiometri används också hos män med omskärning som klagar över förlust av peniskänslighet.