Huvud
Symptom

Adenom i prostata: metoder och metoder för behandling utan operation

De flesta sjukdomar i det genitourinära systemet, som prostata adenom, kan härdas utan operation, om de inte startas.

Det finns många moderna metoder för behandling av prostataadenom utan operation. Vanligtvis används flera typer av terapi för att bli av med BPH.

Oavsett om det är möjligt att bota ett adenom i en prostatakörtel, läs i artikeln.

BPH: Vad är det?

BPH - godartad prostatahyperplasi, med andra ord, förtätning eller neoplasma på prostataväggarna är icke-onkogen. Tidigare kallades denna patologi prostata adenom. Hyperplasi i sig bär inte en fara, men storleken på prostata som har ökat flera gånger förhindrar normal urinering - prostata börjar trycka på urinröret.

BPH, beroende på utvecklingen, särskiljer tre steg, varav 2 kan behandlas utan att använda operativa metoder.

orsaker till

Adenom bildas som ett resultat av hormonella förändringar i samband med åldrandet av en man - nivån på testosteron stiger, det går in i en ny form, börjar aktivt verka, stramar prostata vävnaden.

Hormonella förändringar kan börja hos män med endokrina sjukdomar.

 • en känsla av blåsflöde;
 • ökad uppmaning att urinera
 • fördröjd start av urinering.
 • ofullständig tömning av blåsan;
 • urininkontinens.

Symptom på tredje etappen:

 • njursvikt
 • akut urinretention - stor mängd urin i urinblåsan;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • illamående, törst.

Riskområde

Det är inte möjligt att förhindra BPH, men det är möjligt att väsentligt förenkla livet genom att avslöja dess tidiga manifestationer.

För detta behöver du veta om riskfaktorerna:

 • ålder från 50 år
 • sjukdomar i det endokrina systemet;
 • hypertoni;
 • superkylning, överhettning;
 • lång blödning av blåsan
 • fetma;
 • Användning av alkohol, rökning.

Är prostata adenom behandlad utan kirurgi läs nedan.

Varianter av sjukdomen

Vanligtvis, för att behandla BPH: s första steg, kombinerar läkare alla tillgängliga metoder som är lämpliga för patienten:

Dessutom rådgör läkare att överge dåliga vanor, att följa en diet baserad på rätt näring och leda en aktiv livsstil.

Hur bli av med prostata adenom utan operation läs nedan.

Hur man behandlar prostata adenom utan operation?

Medicin för prostataadenom utan operation

BPH innebär problem med urinering, först stadium av sjukdomen symptom inte uttalas (frekvent suget efter urinering, en liten fördröjning), men bör kontakta läkare, risken för komplikationer i form av nästa, farligare stadium av adenom.

Är prostatacenomen behandlad på andra etappen utan operation? Den andra etappen av BPH kan behandlas utan operation, men det är mycket svårare att genomföra. Det faktum att indikationerna för ändamålet att konservativ behandling av benign prostatahyperplasi är närvaron av minimala urinvägar, frånvaro av komplikationer i prostata och inblandning i den patologiska processen av urinledarna.

Än att behandla ett adenom av en prostata i andra etappen?

Läkemedel för behandling av prostataadenom utan operation:

 1. Vanligtvis utnämnar läkare Först och främst läkemedel som underlättar utsöndring av urin, alfa-adrenoblockerare - Koppla av musklerna i prostata och urinblåsan. Ta sådana mediciner enligt din läkares vägledning.
 2. Nästa kommer effekten direkt på adenom, använd hämmare som stoppar tumörtillväxten och reducerar den. Läkaren kommer att välja lämpliga mediciner på grundval av testen, de måste tas minst 3 månader för att uppnå resultat, i vissa fall är förlängningen av sådan behandling möjlig.
 3. begagnade växtpreparat eller ämnen som innehåller ämnen som härrör från prostata hos nötkreatur. Sådana droger är av återställande natur, de innehåller alla mikronäringsämnen som är användbara för prostatakörteln.
 4. Det är bäst i sådana fall hjälp Rektala suppositorier som verkar direkt på prostatakörteln, påverkar inte tarmmikrofloran, som i fallet med tabletter.

massage

Massage med adenom är baserat på träning av musklerna i körtel och urinblåsa.

Den representerar stroke (vibromassazhery möjliga) på korsbenet längs de sneda magmusklerna, som passerar på lår och skinkor, perineum.

Endast en specialist ska massera!

Rektalmassage av prostata rekommenderas inte, en sådan massage innebär blodförlopp till prostata, vilket kan förvärra situationen och aktivera ännu mer adenom.

Terapeutisk fysisk träning

Det finns många komplex av konservativ behandling av prostata adenom som hjälper till att stärka cirkulationen av det lilla bäckenet, förhindrar stagnation av sekretioner och blod i prostata. Till exempel träningsterapi.

Vanligtvis är detta:

 • "Cykel" - ligger på ryggen för att representera cykling;
 • "Sax" - ligger på ryggen för att minska och böja benen böjda vid knäna;
 • pressen av de sneda bukmusklerna - höjer benen från läget som ligger snett;
 • notera en bra effekt vid behandling av adenom från enkla uppskjutningar.

En aktiv livsstil kommer att förlänga prostatakörtelns hälsa, men det är inte nödvändigt att ladda kroppen kraftigt, kraften är kontraindicerade. Det är bäst att göra övningar varje morgon och kväll.

Utbyggnad av urinröret

Ballongutvidgning är expansionen av urinröret genom att införa en kateter i urinröret med en speciell ballong som gradvis fyller, vilket ger ett normalt urinflöde av urin. Det används i andra och tredje etappen av BPH.

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi med hjälp av fysioterapi läs nedan.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik används oftast vid stadium 2 och 3 av sjukdomen.

Adenomvävnader påverkas av:

 1. Radiovågor.
 2. Vågor av ett magnetfält.
 3. Elektrisk ström.

Under deras inflytande minskar adenomen, cellerna dör av, upphör att dela. Dessutom, elektoroforrez - läkemedel som påverkas av elektrisk ström absorberas bättre av kroppen.

thermoablation - exponering för värme har också en katastrofal effekt på BPH. Det är dock värt att komma ihåg att konventionell uppvärmning är kontraindicerad. Alternativ till termoablation - kryoterapi, exponering för låga temperaturer.

begagnade akupunktur att stoppa utvecklingen av adenom.

Ansök också terapeutiska lera bad och rektala lera lösningar.

Traditionell medicin

Recept som samlats över flera århundraden är ibland effektiva vid behandling av adenom, vanligtvis förebyggande i naturen.

Örter, rötter (bark av asp), oljor (castor), läsk, bivax har en fördelaktig effekt på prostatakörteln. Avkok för bad och infusioner av kamomill, celandine hjälper till att återställa prostata brunnen. Att använda pumpa och lök hjälper till att förebygga prostata sjukdomar.

slutsats

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation? Från sjukdomar i prostata är ingen immun. Adenom av prostata i de inledande stadierna kan behandlas eller avsevärt lindra en mans liv utan operation. Det enda villkoret, tillämpa alla tekniker efter att ha hört en läkare. Vad är den bästa operationen eller behandlingen av prostata adenom vibe dig!

Jag blev av med prostata adenom utan operation

För 10 år sedan diagnostiserades Andrei med en ogynnsam diagnos - prostata adenom. Men tack vare doktorn, som tog honom för att hjälpa till vid det svåra ögonblicket, var sjukan borta.

Sjukdomen kom oväntat till Andrei. Då var han inte pensionerad, han arbetade, han hjälpte mogna barn. Svagheten uppstod plötsligt. Huvudvärk började trakassera hjärtat. "Jag insåg att min hälsa började misslyckas," påminner Andrei, "men jag ville inte skriva mig själv till de gamla. Har börjat ta itu med läkare. Var och en av dem ställer en annan diagnos. Och min hälsa förstärktes bara. "

Nya symptom på prostata adenom

Även läkare har förbryllad över hur man gör en diagnos, försökte vi att behandla hjärtat började en man har problem med urinering. Ofta fick springa på toaletten fanns smärtor, tyngd i mellangården. På jobbet var det inte längre möjligt att gå. "Jag började kontakta urologer", säger Andrei. - Jag fick diagnosen prostatit och ordinerad behandling, vilket bara innebar tillfällig lättnad. Den som har upplevt en sådan sak kommer att förstå mig. Med sådana symptom är det mycket obehagligt att leva. Och ännu mer så när läkarna - människor vars hjälp beräknas - rycka på axlarna och säga att denna sjukdom drabbar halv den manliga befolkningen i Ryssland ". Vid nästa undersökning vid Institutet of Urology man diagnosen "BPH med misstänkt malignitet" (start av övergången till en malign godartade tumörer). Läkare erbjöd mannen en operation. Vid denna tid berättade vänner om en läkare som behandlar olika urologiska sjukdomar med sina metoder. Och eftersom mannen inte hade något att förlora, bestämde han sig för att vända sig till denna mirakelläkare.

Behandling av prostata adenom

Det visade sig att läkaren, som Andrei hade tagit upp, har studerat urologiska och onkologiska sjukdomar i många år. Han upptäckte att ett av orsakerna till cancer är virus-trichomonas-komplexet och utvecklat hans metoder för att behandla sådana sjukdomar. "Ärligt talat reagerade jag initialt med misstro mot sådan behandling," erkänner mannen. - Ja, och min fru stödde mig i mina tvivel. När de efter den första och en halv månadskursen av smärta lämnade, och alla testen blev normala, trodde vi inte på våra ögon. " Behandlingsförloppet bestod av sessioner av psykoterapi, intag av terapeutiska balm och strukturerat vatten (deras läkare förberedde sig). Jag hade också speciella applikatorer, och hela min kropp var påverkad av Reichs stugor (energiinformationstryck). "Jag var så intresserad av denna behandlingsmetod som jag senare också deltog i utvecklingen av applikatorer", säger mannen.

Ett annat liv

Andrew passerade två kurser av behandling, alla obehagliga symptomen var borta. Dessutom var det lätthet i kroppen, en ökning av fysisk styrka. "All behandling syftar till att aktivera kroppens försvar", säger den tidigare patienten "och positiv energi, vars cirkulation är sönderbruten på grund av sjukdom."

I 10 år hade mannen inte liknande upprepade symptom. Dessutom är han vaken, aktiv, energisk, fortsätter att arbeta och fysiskt - trots sin ålder. Han utför allt jordbruksarbete på dacha. "För att förebygga, bär jag ibland applikatorer, vi dricker strukturerat vatten med hela vår familj", säger mannen. - Men jag behövde inte förändra mitt sätt att leva globalt. Jag förstår att män är generad av detta problem och ibland tar sig till mycket allvarliga förhållanden. Men behandlingsmetoden som jag har genomgått fungerar verkligen. Därför vill jag hjälpa våra män och uppmuntra dem: det finns hopp. "

Expertutlåtande (Vladislav Trachenko)

Tyvärr, vilket traditionellt läkemedel erbjuder nu, i de flesta fall inte ger positiva resultat. Vi har utvecklat metoder och verktyg (energi diagnostiska skannrar, applikatorer, generatorer, medicinsk orgone kamera, etc..) har framgångsrikt testats i många cancerpatienter, sarkom, Hodgkins sjukdom, leukemi, liksom ett utmärkt jobb med inflammation, impotens och infertilitet.

Tillagt: 03-06-2018 01:47

Rösta på artikeln

OBS!
Användning av materialet på webbplatsen "www.my-doktor.ru"Är möjligt endast med skriftligt tillstånd från administreringsstället. Annars någon nytryck av material från webbplatsen (även med en installerad länk till den ursprungliga) är ett brott mot den federala lagen i Ryska federationen" om upphovsrätt och närstående rättigheter "och innebär en prövning i enlighet med civil- och strafflagen Ryska federationen.

problem med urinering, vill inte ha kirurgi, hur man hittar en läkare?

Snälla vänligen samordnar läkaren som behandlar ett adenom utan operation?

Jag vill bli av med prostata adenom utan operation. berätta för mig var du ska vända

hur man kontaktar den här läkaren

hur man kontaktar den här läkaren

Jag vill bli av med prostata adenom. berätta för mig var du ska vända

Diagnos och behandling av njurtumör - dina frågor besvaras av en urolog
Blod i urinen är ett symptom på en tumör? För en tid sedan började jag ha blod i min urin, men upplever fruktansvärda smärtar vid urinering. Ibland finns det starka skärsår i underlivet. Kan dessa symtom indikera en njurtumör? De viktigaste symptomen på en njurtumör är ka.

Diagnos av genitourinary systemet
Problem med urinering Under en tid började jag uppleva problem med urinering, det är väldigt svårt att gå på toaletten. Kan detta vara ett symptom på njursjukdom? Dysuri eller smärtsam urinering kan vara ett symptom på många sjukdomar i urinvägarna. Det kan vara: hur sjuk.

Den urolog-andrologistiska läkaren svarar på frågor om prostatit (frågeformulär)
Kronisk prostatit är en dom? Fråga: Hej, jag har en sådan fråga till urologen. Flera dagar överlämnade analyser: ett blodprov (som vanligt) vid diagnos av prostatacancer sekretion och urinrör, urinodling tank och en gemensam PCR för att kontrollera infektionen verkar vara sperma analys.

Problem med erektil dysfunktion - läkaren svarar andrologist
Vad kan associeras med periodiska problem med styrka? Min man har regelbundet problem med erektil dysfunktion. Någon period är bra, efter - av någon okänd anledning finns det ingen erektion. Varför händer detta och vad kan det vara med? Hur kan vi hjälpa till i denna situation?.

Behandling av prostataadenom hos män utan kirurgi

Kära läsare, intresserad av denna resurs. För att förklara för dig att en sådan hyperplasi av prostata är nödvändighet inte närvarande. Prostata adenom är en godartad tumör som inte tillåter en person att leva fullt ut. Om du har börjat läsa texten finns det antingen ett hot om att det förekommer, eller detta faktum diagnostiseras i dig eller dina nära och kära.

Orsaker till prostata adenom

Den uppsättning orsaker som födde den, tror jag, inte heller mycket intressant, eftersom de harbingers eller själva sjukdomen redan är tillgängliga. Men kortfattat kommer jag att räkna upp dem, för en arbetsintensiv analys över dem kan förhindra ytterligare skada som du medvetet eller inte, men med en chans att applicera på din kropp. En tumör uppstår: från muskler och därmed kärlspasmer, brist på blodcirkulation, från förändringar i det endokrina systemet. Alla ovanstående i sin tur startar från långvarig inflammation i prostatan, efter omfattande sabotage sig själv genom orörlighet, frosseri konsumtion och skadliga produkter, som en komplikation av andra sjukdomar, och även som en bieffekt av sin medicin. Jag betonar den allra sista platsen i listan på denna lista, och detta faktum är mycket viktigt för all ytterligare information som erbjuds på webbplatsen. Minns inte dina långa synder och misstag, det finns ingen anledning att skada ditt sinne. Men om några förvärvade under åren är en vice för närvarande, rekommenderar jag dig att seriöst tänka på det.

Nu är jag 47 år (år 2011) och på senare tid har jag inte den minsta antydan av godartad prostataförstoring, det finns ingen manifestation av sjukdomssymptom till följd av nervositet, jag lever med en stor energi i fortsättningen av tonen i varje dag, vilket leder en aktiv livsstil. Kostnaden för återhämtning går inte till någon jämförelse med priset på även ett engångsbesök till de mest måttliga monetära aptiterna hos ett sjukhus. Och bekosta inte det, om det är i glädje för kroppen.

Mitt nuvarande tillstånd är resultatet av sökningen, den mottagna kunskapen och deras motiverade ansökan.

Men det fanns en annan period... Jag hade problem med urinering för mer än åtta år sedan. Senare tråkiga smärtor i ljumsområdet och vandringar för hjälp till specialister började.

Under de kommande tre och ett halvt år var jag tvungen att kommunicera med olika läkare - urologer, som efter den obligatoriska undersökningen om manifestationer av smärtsamma symtom på prostata uppges mig, första hot adenom (vet inte om det finns en sådan typ av medicinsk diagnos?!), Senare BPH.
Efter besöken, jag, som väntat, passerade genom användningen av komplexa inte billiga läkemedel, till en början sällan upplevt kortlivad och mindre relief (förmodligen mer för sig själv inspirerat än erfarna), och sedan drack piller till ingen nytta, men alltid fått biverkningar i form av störningar i normal drift kropp. Tja, det var smart nog att inte använda farmakologiska läkemedel som är dödliga för hälsan.

Urologer, sätt att behandla prostata adenom

Alla dessa sorgar - läkarna var associerade i mina tankar med kyrkogårdarna, eftersom de hade två gemensamma funktioner med dem. De var lite pratsamma och mycket billiga i sina tjänster. Förutom formuleringen i form av så kallade läkemedel för behandling av prostata, fick jag aldrig rekommendationer om hur man bor med en sådan sjukdom. Efter att ha besökt rum tycktes mig att tystnaden är viktigt att arbeta Aesculapius, och var och en av dem gav de berörda myndigheterna teckning avslöja några detaljer om hälsa. Mycket senare blev det klart att allting är mycket enklare, och orsaken till den dumheten är den vanliga meannessen. Läkemedelsbehandling för prostataadenom var fullständigt ineffektivt.

Under tiden utvecklades sjukdomen, problem med urinering passerade in i dygnet runt. Varaktigheten av urinflödet när du besöker toaletten kan vara 3 - 7 sekunder. Till detta utflöde var jag tvungen att förbereda 50 gånger längre, eller snarare, att anpassa sig till den.

Är det möjligt att bota prostata helt. Jag förlorade inte mod, jag fortsatte att söka en effektiv botemedelsbehandling, eller åtminstone lättnad, jag studerade allt nytt i behandlingen av prostata adenom. Den allestädes närvarande annonseringen är trumpeting till denna dag, att det finns många sådana medel. När jag hörde talas om apparaten - applikatorn, som utför värmemagnetisk vibro - massagebehandling av prostatainflammation med namnet "Mavit", var informationen en underverk. Denna sak var snabbt annonserad som en apparat för behandling av prostata adenom hemma. Ett litet förvirrat pris, även om de sa det från ryska, mer exakt Ryazan-producenten, utan ett varumärke. Kostnaden för en nästan bärbar, enkel enhet var vid den tiden tillräcklig för kostnaden för två sydkoreanska TV-apparater med medelstorlek. Instruktion med säkerhet rapporterat - detta mirakel botar ett adenom. Från första gången av rutinerna kände jag mig inte bra. Tillverkaren hävdade att vi måste tåla och inte avbrytas. I mitten av den andra var det redan allvarliga smärtor och en känsla av nedsänkt vikt i djupet av din ljumsk. Utförandet av sig själv måste avbrytas, och enheten - mördaren att gömma sig långt borta (kasta det var synd, så mycket pengar spenderades).

Optimismen började dämpas, men inte helt. Nästa mitt förvärv för behandling av prostata sjukdomar är en liten metallramspyramid (likhet med den egyptiska delen). Beskrivningen av egenskaper generellt lovade helande från nästan alla sjukdomar. Inte rädd för värdet - nästan fyrahundra amerikanska dollar. Produkten, som det är nu märkligt för mig, släckte smärtan, men det finns ingen annan effekt.

Folk behandling av prostata adenom

Det försökte användas vid behandling av kosttillskott (kosttillskott för prostata). Beställning och kommunikation TV-reklam erbjöds per telefon. Efter några minuter för att tala med imaginära expert på den sida av kabeln, var jag särskilt oroad över nivån på hans professionalism och värdet av berikade livsmedel vid tidpunkten kallas "Kejsaren Strength" är över tusen dollar, släcka somnambulistic tillstånd, och jag skyndade reträtt ( sedan ringde de inte mig vila länge). I en sådan verksamhet, en hora som spekulerar på den mänskliga kullen, hundra procent av hundra. Sökningen i den riktningen måste stoppas från sin meningslöshet.

Försökte behandla prostataadenom med folkmedicin. Jag gick till min mormor - psykisk. Hon gav vatten. Jag tog mycket pengar. Med dess användning, något bättre sömn hela natten, men det är bara inte helt kranvatten inte flytande, och babulechka bodde långt borta.

Det här är en ofullständig lista över personliga sökningar.

Jag började förstå att jag inte var ensam i likhet med en gigantisk mottagare-distributör utan tillstånd att återvända, där tusentals människor gick in varje sekund. Där har de samma rätt och samma plikt - tyst lydnad. Bortom publiken, och i många delar av cellerna i denna institution sitter en annan kast, där någon, det holonye scammers ute inkompetenta studenter och licensierade healers med en upplösning på den långsamma mord, bara idioter, inbillar sig av de styrande i öden. De är befälhavare, och jag måste göra från tid till tid att lyssna på varje rekommendation vansinne, om än falsk, men tänk på att tacka sponsorerna och att gå igenom tid på ett liknande förfarande till nästa. Vägen ut eller till glömska (i det gläder bara mötet med de avlidna förfäderna) eller fly.

Utan prostata adenom

Och kardinalt förändra attityden till försöken för hans återhämtning, jag blev närmade mig av en obehaglig händelse med manifestationen av mänsklig likgiltighet och överdriven girighet.

Återigen i ett privat sjukhus, lite mer påminner om en bedräglig bordell, efter att ha tagit en urolog tog jag ut mycket test. Förvånat sig kortfattat, uppmärksammade han ofrivilligt en äldre man (senare lärde han sig att han var 84 år gammal). De tog med mig min farfar hemma. Mannen dolde inte sitt lidande. Det blev klart att han inte kunde urinera och överlämna doktorns tilldelade analys. Dottern instinktivt rusade om, inte veta hur man hjälpte sin pappa. Som ett resultat tog jag den mottagande läkaren till den allmänna korridoren (lite senare förstod jag att han var ägare till verksamheten). "Nerd-expert" med ett imperturbable ansikte som rådde att försöka pressa och gick tillbaka till sitt kontor. Avfallet av denna bastard slog upp, han behövde pengar från diagnostik, han trodde inte att hjälpa patienten. Jag närmade mig en medelålders kvinna. Hon sa att de inte var inkomna till stadssjukhuset (orsaken är en ledig dag, det finns ingen läkare) och förmodligen, utan förståelse, rekommenderade de att gå till en privat klinik. Om jag inte visste hur länge den gamla mannen inte hade tömt, bad jag henne omgående återvända med honom till avdelningsavdelningens avdelning, förseningen kan bli dödlig. Det finns en spasm från förhöjning av ett adenom, till och med för mig vid den tiden var det känt att denna person först behöver en lättnad, det är en urinblåsning. Sådana i detta sjukhus med personal av misantropa (det finns inget annat namn för det) gjorde inte på grund av bristen på jämn kompetens och kunskap. Stora vinster ger, vad - ingen undersökning, oansvarig utfärdande av receptet, det behöver inte distraheras. Jag var oacceptabelt frestad att köra käften till denna "affärsman" i en stärkad kappa nära hans prostatakörtel. Att knyta mina nävar, utan hysteri, jag skyndade mig att lämna denna institution för att inte skapa allvarliga problem för mig själv.

Efter att ha blivit under de senaste åren en man kategorisk motiverat att detta piller eviga hälsa, ingenstans föreslår ingen att det helt enkelt inte blåser kropp lidit betydande för i morgon eller nästa vecka, min godartad tumör inte passerar, symptomen på prostatacancer sjukdom, är det inte kallt. Oändliga och meningslös sökande efter folk botemedel för BPH, läkemedel för behandling av prostatacancer, kan bara förvärra symptomen av BPH. Konsekvenserna av försämringen, i bästa fall, kan göra mig oförmögna krämpling. I planerna ingick operatbordet med alla slags komplikationer av livet inte med. På några sekunder bestämde jag allt för mig själv. I motsats till avslag, på något sätt kommer jag att nå sanningen. Låt det vara oerhört svårt, men det kommer ingen sjukdom i min kropp. Medicin är ett allvarligt system av vetenskaplig kunskap och praktiska åtgärder, och till och med plötsligt någonstans finns det mycket professionella och bara bra specialister. En sådan diagnos är otänkbar för dem. Efter att tre prover inte sökts och i sagor, har jag med syfte att behandla en prostata gjort mer än tio. Alla dessa åtgärder och halva åtgärder med lusten att lindra lidandet hade ett gemensamt ögonblick, de "diagnostiserade" min ficka för att dra ut maximala pengar. Domen meddelas, och det är redan bra att jag känner till honom. Det var absolut "litet" - jag var tvungen att avbryta det själv. Jag visste då vad du behöver för att läka, med rimliga regler, rationalisera, men inte katastrofala "drog" syntetmaterial, och inte i läkarmottagningar på falska mottagningar. Det faktum att den lärde uppfunnit, testat på sig själv och lärde sig som ett resultat gick konservativ behandling, närmare bestämt behandling av prostata adenom utan kirurgi och återhämtat sig helt från BPH, jag pratar, och samtidigt alla visar på andra håll i de webbplatser du surfar, och, direkt, i läkningstekniken "Utan prostatacenom." Ta en titt, studera. Och om du vill bli fri från sjukdomen blir allting mycket lättare för dig, för den kunskap du har lärt sig är i allmänhet framför dig. Flerspråkig resurs är och om du är mer bekväm, hittar du samma procedur för att: Engelska, العربية, Deutsch, Français, Italiano, Español, Português, język Polski, Türkçe.

Med respekt, författare, Plotyan Gennadiy Borisovich, 2011

Förberedelse av projektet (lista över källor, länkar, hjälp)

 • Uppriktigt tack till Vladimir Seleznev för anständighet, högkvalitativ webbutveckling och underhåll av webbplatsfunktionalitet
 • Belastningen för innehållsoptimering utfördes av Alexander Rybachok (adressen på Facebook-sidan: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004095755730).
 • Resurssida på Twitter - https://twitter.com/1964gb

Kära läsare, det mesta av tekniken "Utan prostata adenom" är nu tillgänglig på webbplatsen gratis. (se avsnittet https // adenomaprostate.com / sv / artiklar / 7). Om du vill kontakta mig efter introduktionen skriver du till mig via Internet, eller genom att klicka på länken "Skriv till författaren", som ligger strax nedan och markeras med en ram. [email protected] - min e-postadress, koordinater i skype - gb.1964 Gennady Plotyan
Min telefon:

+38 (kod av Ukraina) 093-024-77-88 (mobilkommunikationsoperatör Life).

Kontakta mig via Skype (detta är en gratis ljud- och videoanslutning via Internet), skriv på ett bekvämt sätt utan att tveka. Jag vet nyanser och hemligheter för den föreslagna läkningsprocessen perfekt och alltid veta mer än vad som beskrivs i metoden "Utan prostata adenom." Jag kommer också att justera behandling individuellt, från start till full återhämtning och kontroll av sjukdomen med hjälp av kommunikation via Skype eller under personliga kontakter (diagnos: prostata adenom, dess andra problem, hypertoni, hypotoni, allergier associerade med luftvägarna, och andra typer av godartade tumörer, hudsjukdomar ) Med avseende på dig, Gennady Borisovich Plotyan.

Behandling av prostataadenom utan kirurgi, drog och folk

Prostata adenom är en av de sjukdomar från vilka ingen är försäkrad. Det är inte förvånande att behandlingen av prostataadenom (utan kirurgi, det är önskvärt) är av intresse för alla som har stött på detta problem.

Vad är det - ett adenom?

Godartad prostatahyperplasi (BPH), eller prostatacenom, är en av de vanligaste sjukdomarna hos män över femtioårsåldern. Enligt statistiska uppgifter är nästan hälften av samtal till specialister associerade med denna patologi.

Prostatakörteln, som ligger under urinblåsan, och täcker den övre delen av urinröret, som normalt alstrar en hemlighet, som stimulerar spermie aktivitet och upprätthåller deras motståndskraft mot ogynnsamma betingelser. Ett adenom är en tumör, men en godartad tumör som komprimerar urinröret, vilket i sin tur leder till svårigheter att ta bort urin från urinblåsan. Förutom brott mot livskvalitet, stagnation av urin bidrar till utvecklingen av många sjukdomar i det urogenitala området - cystit, urolitiasis, pyelonefrit. Alla dessa faktorer gör en sådan sjukdom som prostataadenom, behandling utan kirurgi vilket för patienter är det mest föredragna alternativet, ganska obehagligt.

Trots patologins breda förekomst har orsakerna till adenom ännu inte studerats i detalj. De flesta experter tenderar att tro att detta är en slags "manlig klimakterium", det vill säga kroppens svar på en minskning av hormonell aktivitet. Också bland möjliga utvecklingsfaktorer kallas åderförkalkning, överdriven vikt, stress i samband med livsstilsförändringar, ekologi.

symptom

I de tidiga stadierna av sjukdomen uppträder följande symtom:

 • Urineringsprocessen innefattar musklerna i bukpressen, som inte observeras hos en frisk man;
 • Tömningen av blåsan tar mer tid, urinen utsöndras i en liten slinga, som blir intermittent vid slutet av handlingen.

Som prostataförökning i blåsan förekommer viss urinretention vilket försvårar symtomen:

 • sömn störs, eftersom det finns behov av nattlig urinering;
 • förmågan att behålla urin under frekventa uppmaningar är nedsatt
 • det finns läckage av urin;
 • isoleringen av denna biologiska vätska är ännu svårare, den separeras bokstavligen med droppe;
 • smärtsam utlösning i samlag.

Beroende på scenen i processen kommer läkaren att bestämma hur man behandlar prostata adenom - utan operation eller genom kirurgisk ingrepp. Allt detta beror på varje patients individuella egenskaper.

Medicinsk behandling av prostata adenom


Utan en operation kan du självklart göra det. Och troligtvis kommer detta scenario att gynnas av de flesta män som lider av denna patologi. Modern medicin kan väl uppfylla en sådan önskan av patienter. Det finns flera grupper av droger som tillåter dig att behandla prostata adenom utan operation. Först och främst är det mediciner som innehåller androgener (manliga hormoner). Som regel är de en obligatorisk komponent i terapi, särskilt i början. Trots att beredningar av testosteron ( "Sustanon", "testosteronpropionat") förbättrar urinering, inte påverka tillväxten av adenom och därmed parallellt med medicineringen måste vara konstant övervakning av specialister. Det bör noteras att läkemedelsutnämningen måste göras av en läkare och varaktigheten av behandlingen ska inte överstiga en månad. Vid otillfredsställande resultat kan den behandlande läkaren besluta om en andra kurs.

progesteron

Så hur är prostata adenom behandlad utan operation? Läkemedel som används av läkare ingår i listan över obligatoriska och tillhör gruppen antiandrogener. Oftast är patienterna ordinerat Progesteron. I motsats till testosteronpreparat syftar dess verkan till att minska tumörtillväxten. Användningen åtföljs emellertid ofta av en minskning av styrkan. Analog "Progesteron" är ett syntetiskt läkemedel "Phonophoresis". Läkemedlet är tillgängligt i ampuller för subkutan och intramuskulär injektion. Behandlingsförloppet varar i tre månader, under vilket hormonet administreras en gång i veckan.

Symtomatisk behandling

Vilka egenskaper har behandlingen av prostata adenom utan kirurgi? Läkemedlet ordineras av läkaren bör inte bara sakta ner (och helst förhindra tillväxten av prostata), men också bekämpa associerade patologier. I fallet med prostatit är det nödvändigt att sanitera källor till inflammation och eliminera stillastående processer. Den vanligaste samtidiga sjukdomen är i detta fall prostatit och uretrit. Beroende på vad som orsakades av utvecklingen av dessa och andra inflammatoriska processer (virus, svamplidor eller bakterieinfektion) föreskrivs följande grupper av läkemedel:

 • antiseptiska medel;
 • antibiotika - med infektion orsakad av bakterier;
 • diuretika - för att minska ömhet och lindra urinering;
 • "Metronidazol" - om en specifik patogen detekteras;
 • med kronisk uretrit - läkemedel av silver.

Rektala suppositorier

Ljus är ett mycket effektivare sätt att behandla prostatakörteln. Detta beror på att för att uppnå optimal effekt är det tillräckligt att ha löst sig för att passera genom rektumets vägg och direkt påverka körteln. På grund av att de innehåller olika medicinska ämnen kan de lösa många problem, bland annat:

 • för att avlägsna inflammatoriska processer;
 • lindra urinering
 • återställa styrkan;
 • att påverka tillväxten av adenom.

Användningen av rektala suppositorier hjälper ofta till att undvika akut urinretention och minska sannolikheten för kirurgisk ingrepp.

Traditionella behandlingsmetoder

Naturligtvis hör prostata adenom inte till de patologier som upptäcktes inte så länge sedan. Våra förfäder drabbades av liknande symptom, så det är inte förvånande att det finns många metoder som tillåter att behandla prostata adenom utan kirurgi, folkmekanismer. Dessa inkluderar användning av medicinska växter och behandling med honung och hirudoterapi - metoder och receptuppsättningar. Tänk på de mest kända av dem.

Pumpa frön

Det bör noteras att användningen av medicinska egenskaper hos växter framgångsrikt användes när det var nödvändigt att behandla prostataadenom utan operation. Inte minst rollen i detta spelade en så enkel och prisvärd produkt som pumpafrön. De har länge noterats för sina ovärderliga fördelar för människors hälsa. Detta beror på det faktum att frön av pumpa i stora mängder innehåller zink, så nödvändigt för ett starkt kön vid vilken ålder som helst. För att få den nödvändiga dagliga dosen av detta element kommer det att räcka för att äta 30 pumpa frön. Men med adenom rekommenderas att göra en blandning av ett halv kilo råa pumpa frön och 200 gram honung. Från den resulterande massan måste du bilda bollar av en valnöt. Du kan lagra dem i kylskåpet. Innan du äter rekommenderas det att lösa flera sådana "godis". Obs: fröna ska vara fuktiga.

Aspen bark

Ett annat verktyg som tillåter att behandla prostataadenom utan operation är aspenbarken. För att detta verktyg ska kunna vara effektivt är det nödvändigt att samla in och förbereda råvarorna ordentligt. Först och främst måste vi komma ihåg att barken ska samlas in endast i slutet av april, då njurarna ännu inte blommat, men rörelsen av saften har redan börjat. Barktjocklek på 3-5 millimeter ska torkas på en mörk, välventilerad plats. När den är lite podvyat kan den krossas, sätt 100 gram bearbetad smulkaka i en burk med lock och häll 200 gram vodka. Den erhållna blandningen korkas och placeras i två veckor på en mörk plats. Vid slutet av denna tid ska den erhållna infusionen filtreras och tas i 20 droppar, späds i en fjärdedel av ett glas vatten, tre gånger i tom mage. Upptagningstid - två månader.

kastanjer

Goda resultat i behandlingen av prostata adenom visar ett svetsat skal av kastanjer. För detta ändamål är de inte riktigt mogna frukterna som skördas i början av september optimalt lämpade. De kan särskiljas med sin karaktäristiska bruna färg. Från de uppsamlade kastanjerna avlägsnas skalen, som sedan krossas noggrant. På natten hälls tre matskedar av skal i 600 ml kokt vatten. På morgonen på ett vattenbad indunstas lösningen till en volymreduktion på en tredjedel (200 ml). Kokgjord buljong lagras i kylskåpet och konsumeras 30 droppar före måltid. Behandlingsförloppet varar i två månader. Det kan upprepas, men inte mer än tre gånger.

propolis

Propolis - Produkten av binens liv - är ett kraftfullt verktyg och används vid behandling av många sjukdomar. Den består av flavonoider, glykosider, terpener och många andra ämnen med antispasmodiska och antiinflammatoriska egenskaper. Med ett adenom används rektala suppositorier med propolis. För deras produktion behövs dess extrakt - 40 g propolis avdunstas med 200 ml 96% alkohol. Från den resulterande massan bildas ljus efter behov, blandas i ett förhållande av 1 g propolis till 2 g kakaosmör. Suppositorier kan formas med hjälp av en engångsspruta, skära av dess övre del (där nålen är fästad), bukten erforderliga mängden av läkemedel in i och placering av behållaren upprättstående i ett kylskåp. När massan har stelnat, avlägsnas ljuset lätt från formen med hjälp av en kolv. Stearinljus sätts på på natten för en månad. Kursen kan upprepas om två månader.

Honung behandling

Honung i behandlingen av kronisk prostatit ger också utmärkt resultat. Tack vare honom minskar inflammationsprocessen, tillväxten av adenom saktar ner. I detta fall används inte bara honung, utan också andra produkter från binens liv. En populär recept som har visat sig som en folk behandling av prostatacancer adenom (utan kirurgi, som ni kan se, är det fullt möjligt att göra om sjukdomen upptäcks i tid, förstås) - en blandning av honung och selleri juice. För att förbereda denna produkt blandas färska sellerijuice i lika stora proportioner med honung. Den resulterande blandningen av två matskedar tas innan man äter. Konsumtionen av naturlig honung är också välkommen. Utmärkt resultat med svårighet urinering ge en blandning av pulveriserad selleri frön och honung. De blandas i lika delar och tas på en tesked fyra gånger om dagen.

Naturligtvis är detta en viktig fråga - behandlingen av prostata adenom. Hur att bli av med sjukdomen, bekymrar alla - och de som lider av denna sjukdom, och deras nära och kära. Ändå bör frågan om vilka metoder som ska användas i detta fall - kirurgisk behandling eller konservativ behandling - avgöras av läkaren. Patienten ska om möjligt utesluta sådana skadliga faktorer som rökning, alkohol, hypodynami, försök att följa rekommendationerna från specialister så exakt som möjligt.

Hur man cure prostata adenom utan att tillgripa operation?

Frågan om hur man bota prostata adenom utan kirurgi, frågas män av olika åldrar. Om sjukdomen har utvecklats till en försummad form, är konservativ behandling endast delvis effektiv. Det är möjligt att uppnå inhibering av processen med vävnadsproliferation och reduktion av symtom. Men hoppet på hjälp av vissa läkemedel och sjukgymnastik är inte värt det. Om prostatavolymen har fördubblats från normal, indikeras kirurgisk behandling.

Är prostatacenom behandlad utan operation

Hyperplasi av prostata är en godartad bildning som uppträder oftare hos män äldre än 40 år. Framträdande i den centrala delen av körteln, orsakar adenom proliferation av prostatavävnad, dess ökning. I det inledande skedet är symtomen fördröjd urinering, viss förstoring av körteln, ökad densitet med palpation. Med palpation finns ingen smärta.

Nästa fas av sjukdomen uppträder i strid mot blåsans funktion, ofullständig tömning under urinering, närvaron av grumlig urin. Njurarna börjar fungera sämre. Den tredje fasen kännetecknas av njursvikt, en stark proliferation av körtelvävnad.

Under de två första etapperna är det möjligt att behandla prostataadenom utan kirurgi, bara med hjälp av mediciner och fysioterapi. Iakttagande av andrologistens rekommendationer uppnår patienten inte bara signifikanta framsteg i terapien utan också en fullständig återkomst av prostata till normala volymer.

Tidig behandling hjälper till att hantera problemet på en relativt kort tid. En man bör vara uppmärksam på alla förändringar i hälsan - ett brott mot styrkan, försämring av urinfunktionen, smärtsamma symtom i ländryggsregionen.

För att eliminera godartad bildning orsakad av stagnation av hemligheten i prostata vävnader, äldre ålder, obalans av hormoner eller andra faktorer, använd komplex terapi. Effektiva metoder riktar sig i första hand till orsaken till sjukdomen. Den kombinerade metoden innefattar användning av mediciner, fysioterapi, näringskorrigering, folkmetoder för behandling.

Medicinsterapi

Hur man minskar prostata adenom utan operation? För dessa ändamål tillhandahålls läkemedel, vars verkan syftar till att minska symtomen på sjukdomen, stoppa utvecklingen av tumören, normalisera blåsan och brist på problem med tömningen.

Alla beredningar är uppdelade i kategorier:

 • Alfa-blockerare. De verkar på olika typer av receptorer. Hjälp att slappna av de smidiga musklerna i prostata och urinvägarna. Ha en effektiv diuretisk effekt;
 • Inhibitorer av enzymer som är involverade i omvandlingen av steroider. Syftet är att förhindra bildandet av biologiskt aktiv testosteron, vilket orsakar den patologiska proliferationen av vävnader. Dessa läkemedel kräver noggrann medicinsk övervakning;
 • Läkemedel, vars syfte är att minska biverkningarna av att ta de två tidigare grupperna och eliminera obehagliga symptom. Minska bakteriell aktivitet, förbättra erektil förmåga.

Antiinflammatoriska läkemedel hjälper till att bekämpa inflammation i bäckenorganen, minska feber och smärta och ha antipyretisk effekt. Den största fördelen - med aktiva substansers snabba verkan från formuleringen. Anestetika har antispasmodiska egenskaper, de underlättar det allmänna tillståndet.

Är det möjligt att bota prostata adenom utan kirurgi med hjälp av fysioterapi

Sjukgymnasterna tar en viktig plats vid behandling av prostatahyperplasi. För en hög effekt är det nödvändigt att kombinera fysioterapi med läkemedel. En väl utformad uppsättning procedurer minskar behandlingsvaraktigheten, fungerar som en förebyggande åtgärd för återfall.

Icke-specifika åtgärder inkluderar laser, magnetisk, termisk terapi, vars huvudsakliga effekt är följande:

 1. Ökad lokal och allmän immunitet;
 2. Förbättring av prostatavävnadstillstånd
 3. Ökat blodflöde;
 4. Återställande av blodtillförsel i organen i det lilla bäckenet;
 5. Öka biotillgängligheten av läkemedel som tas
 6. Underlättande av penetrering av aktiva substanser i de drabbade vävnaderna.

Specifik fysioterapi innebär direkta och lokala effekter på körteln. Således elimineras de kliniska symptomen av adenom, den fortsatta utvecklingen av inflammation förhindras. Tänk på de typiska metoderna.

thermoablation

Metoden tillåter att påverka patologiska vävnader med temperatur upp till 100 °. Har en ändamålsenlig effekt, utan att röra på friska områden. Thermoablation tillgripas när det finns kontraindikationer mot andra metoder.

Transuretral nålablation

Genom att införa fina nålar i prostata vävnaden appliceras radiofrekvenspulser på det sjuka området, vilket förhindrar tillväxt av celler, reducerar körvolymen och reducerar spänningen i vävnaderna. Ger en bra terapeutisk effekt.

Mikrovågs-terapi

Utfört transuretralt sätt genom urinröret. Till vävnaderna i prostata sätts en elektrisk sond som mottar mikrovågor. Resultatet är lokal nekros av det drabbade området, en minskning av prostata, en förbättring av urinfunktionen.

kryoterapi

Detta är frysningen av hyperplastiska prostationsställen, som utförs lokalt. Tekniken använder flytande kväve, som har en omedelbar katastrofal effekt på förändrade områden. Med hjälp av en speciell sensor kontrolleras temperaturen hos friska omgivande vävnader.

Det bör noteras att transuretrala metoder anses vara minimalt invasiva, eftersom jag förser penetration i kroppen.

Förutom de ovanstående metoderna vid behandling av adenom, utväg terapi, lera behandling, prostata massage, motionsterapi.

Terapeutisk fysisk träning

Överväg hur man behandlar ett adenom i prostatakörteln utan kirurgi med hjälp av träningsterapi.

Med hyperplasi är en stillasittande livsstil skadlig. Men du kan inte "kasta" till det yttersta och börja aktivt göra sport för att snabbt bli av med sjukdomen. Närvaron av adenom utesluter ett antal övningar med en belastning på midjan och hamstrings. Men måttliga övningar av fysioterapi hjälper till att normalisera blodcirkulationen och behålla kroppens muskler i tonen.

Patienter med nedsatt funktion i genitourinary systemet bör föredra övningar med specialutvecklade tekniker:

 • Kegel övningar. Träna bäckenets muskler, förbättra urinfunktionen, är användbara för styrka.
 • Bubnovskijs metod. Komplex av övningar för att stärka musklerna i ryggen och ryggraden. Hjälper till att minska smärta, förbättra sexuell sfär
 • Terapeutisk fysisk träning. Använd övningar för mjuk sträckning av muskler och ligament, som hjälper arbetet med inre organ, eliminerar stillastående fenomen i prostata, säkerställer blodflödet till prostatacraterna.

Näringsregler

Efter att ha övergett dåliga vanor kan du påskynda återhämtningen. Diet med adenom innebär en minsta mängd använda fetter, matlagning diskar genom matlagning och ångning. Ta mat i varm form, vilket eliminerar intaget av för kalla och heta rätter.

Den dagliga kosten ska delas upp i 5-6 måltider, äta små portioner och regelbundet. I närvaro av smärta och dålig hälsa bör du minska den totala mängden mat, ordna en ledig dag. Det bör begränsa intaget av kolhydrater, glukos, öka antalet livsmedel som innehåller växtfibrer och fibrer.

Dricksordningen är viktig. Mängden vätska bör inte överstiga 3 liter. Att ge företräde åt vitaminhaltiga juicer, kompott, fruktdrycker, grönt te. Användbara drycker från bär och frukter med antiinflammatorisk aktivitet - tranbär, tranbär, hallon, citroner.

Det är viktigt att balansera din diet. Listan över användbara produkter innehåller:

 • Hela vete bröd;
 • Färskpressad juice och färsk från grönsaker och frukter;
 • Sötmjölkprodukter;
 • Vitt fjäderfäkött;
 • Kycklingprotein (1 ägg per dag);
 • gelé;
 • Komposit från torkade frukter;
 • Spannmålspannor och spannmål (bovete, pärlbyg, hirs);
 • Soppa är puree;
 • Örtte.

Att bidra till att minska prostatavolymen kommer att vara produkter som innehåller selen, zink. Dessa inkluderar lever, havskål, baljväxter, ceps, havsfisk, skaldjur, nötter och frön. Specialister på menyn, lämpliga för patienter med prostata adenom, kallas "tabell nr 5".

Folk recept för adenom

Alternativ medicin kan ge synlig lindring av symptom och påskynda återhämtning. För att bekämpa hyperplasi av prostata, kommer grönsaker, frukter, biodlingsprodukter, växter och gräs passa.

pumpa

Lökskal och honung

valnötter

Partitioner av valnötter fyller med vatten (endast för att dölja), eldas. Koka efter kokning i 5 minuter. Infusera i 2 timmar. Ta en tredjedel av glaset tre gånger om dagen.

propolis

Med ett adenom är rektala suppositorier baserade på propolis mycket användbara. Du kan laga dem själv. 100 g inre fett smält i ett vattenbad. Lägg propolis pulver till 10 g. Du kan lägga till en liten bee pengu. Efter kylning, mögel ljus, förvaras i kylskåp. Dagligen på kvällen använd 1 ljus tills hela lageret är klart.

Medicinska örter för medicinska teer och buljonger kan skördas självständigt och köpas på apotek. Med buljonger ta varma bad, använd dem som kompressor och lotioner. Med adenom är björnarör, horsetail, calendula, yarrow, cornflower-fält, lakris ris, mest effektiva. Använd också njurar och blad av en björk, fågelsklättraren, Kalanchoe, hemlock, en rotakonit, en nässla.

Ett integrerat tillvägagångssätt och en tidig början av kampen mot adenom kommer att bidra till att hantera sjukdomen, förbättra livskvaliteten och det allmänna välbefinnandet avsevärt.

Hur man cure prostata adenom utan operation

Prostata adenom eller prostatahyperplasi är en godartad tumör, varav främst män som har korsat 40 års mark påverkas. Det låter hotande men mycket mer hemska komplikationer orsakade det: urolithiasis, njursvikt, berusning av hela organismen. Om proliferationen av prostatakörteln diagnostiseras i tid kan kirurgisk ingrepp undvikas. Om hur man bota ett adenom i prostata utan operation kommer vi att berätta i den här artikeln.

Etiologi av sjukdomen

Med ålder minskar produktionen av testosteron, medan nivån av kvinnligt könshormon (östrogen) ökar dramatiskt. Sådana förändringar i kroppen påverkar direkt prostatakörteln: dess vävnader börjar expandera, försöker hantera den ökade hormonella belastningen.

Vanligtvis varar den patologiska processen i flera år, under vilken en person inte ens misstänker sin sjukdom. Externa manifestationer utvecklas gradvis och beror på stadium av adenom.

Symptom på steg I

Varaktigheten av denna fas varierar kraftigt - från ett år till 12 år. Den förstorade prostaten pressar urinledaren, varigenom patienten kan observera följande tecken på sjukdomen:

 • liten ökning av urinering (särskilt på natten);
 • svårighet att urinera, svag stråle;
 • okontrollerbar uppmaning att gå på toaletten.

Vid detta stadium visas behandling av prostataadenom utan kirurgi i nästan 80% av fallen.

Symptom på steg II

Utvecklingen av sjukdomen leder till en störning av blåsans funktion. Externa tecken blir mer uttalade:

 • Utseendet av resterande urin efter tömning;
 • en ständig uppmaning att urinera;
 • förändring i färg och konsistens av urin (mörk, viskös, ibland med föroreningar i blodet);
 • brännande känsla, smärta i underlivet och nedre delen av ryggen under urinering;
 • progressiv minskning av urintrycket;
 • förkorta varaktigheten av samlag, för tidig utlösning, minskning eller brist på libido;
 • torrhet, bitterhet i munnen, törst (ett symptom på njursvikt).

Vanlig fråga om patienter med sjukdoms andra etapp: hur man behandlar prostata adenom på detta stadium enkelt och snabbt? Ett entydigt svar från experterna - på intet sätt! Terapi kan ta flera månader, i vissa fall behöver patienten sjukhusvistelse, mindre ofta kirurgiskt ingripande.

Symptom på steg III

Den tredje etappen av prostata adenom är mycket farligt, eftersom urinsystemet är helt stört. Den lanserade sjukdomen kännetecknas av följande symtom:

 1. frånvaro av uppmaning att urinera
 2. känsla till slutet av en oblodad blåsan;
 3. Urinfallets urladdning, dess stagnation;
 4. akut inkontinens
 5. allvarlig smärta i den suprapubiska regionen;
 6. uremisk lukt från munnen;
 7. svaghet, trötthet, apati
 8. torrhet i slemhinnor (som indikerar kroppens uttorkning).

Sjukdomen på detta stadium behandlas endast i en sjukhusinställning. Om patienten inte har akut medicinsk hjälp är risken att utveckla allvarliga komplikationer (upp till ett dödligt utfall) stor.

Viktigt! Tidiga metoder för diagnos och behandling av det första och delvis andra skedet av sjukdomen kan minska prostataadenom utan operation. Beslutet att tillämpa dessa eller andra terapeutiska åtgärder vidtas av läkaren efter undersökningen.

Behandling av prostata adenom

Diagnosen "godartad tumör" hos många män stör i chock. Deras fantasi drar omedelbart en dyster bild: ett operationsbord, en kirurg med en skalpell och en flod av blod. Faktum är att en inflammatorisk process, som är härdbar i ett tidigt skede, behöver medicinsk och hårdvara terapi.

Drogterapi

Dess främsta mål är att normalisera urinproduktionen och förhindra spridning av prostatavävnad. Därför används 2 huvudgrupper av läkemedel.

 1. Alfa-1-adrenoblocker (Doxazosin, Tamsulosin, Terazozin, Alfuzosin). Dessa läkemedel slappna av i prostata och minska trycket på urinröret, vilket gör att urinen fritt kan passera genom det.
 2. Inhibitorer (blockerare) av 5-AP - ett enzym som främjar tillväxten av tumörceller. Läkemedel från denna grupp (finasterid, dutasterid) är de enda drogerna som gör att du kan minska käftens storlek och bli av med prostata adenom på ett icke-kirurgiskt sätt.

För att eliminera andra faktorer spridning godartad tumör, liksom profylaktiska ändamål rekommenderade läkemedel baserat på växtextrakt: root Afrikanska plommon (Pygeum africanum), krypande palm (Serenoa Repens), pumpafrön (Cucurbitae sperma), etc. Om BPH åtföljs av infektion. En ytterligare kurs av antibiotika är föreskriven.

Viktigt! Eventuella läkemedel kan endast tas om de är ordinerade av din vårdgivare.

Hårdvareterapi

Eftersom det inte alltid är möjligt att bli av med tumören med hjälp av vissa mediciner ensam, och också för att påskynda läkningsprocessen, kan patienten erbjudas fysioterapeutisk behandling. Närstående aktiviteter är indelade i två stora grupper.

Nonspecifika metoder

De vanligaste av dem - laser och elektromagnetisk terapi, liksom effekten på järnet med hjälp av elektriska strömmar. Dessa förfaranden bidrar till

 • öka permeabiliteten av läkemedel i prostata vävnaden;
 • stimulera kroppens försvar;
 • aktivering av blodcirkulationen
 • förbättra nervsystemet
 • återställande av styrka;
 • minskning av smärtsamma känslor.

Specifika metoder

Påverka direkt på prostata hos adenom, eliminera de kliniska symtomen på sjukdomen och undertrycka dess vidare utveckling. Låt oss lyfta fram de mest effektiva förfarandena.

 • Kryoterapi - lokal frysning av tumören med hjälp av flytande kväve. Låga temperaturer förstör patologiska celler, medan omgivningen av friska vävnader inte lider.
 • Mikrovågsbehandling värmer prostatan genom en särskild generator som är införd i urinröret: högintensiva vågor orsakar nekros av tumörceller, varigenom storleken av prostatan.
 • Thermoablation - destruktion av adenomatösa vävnader med hjälp av höga temperaturer (från 70 ° C och över).
 • Transuretral nålablation upphör med tillväxt och minskar prostata-volymen på grund av exponering för radiofrekvenspulser.

Även påskyndad återhämtning underlättas av lera applikationer, bad, speciella övningar etc.

Metoder för alternativ medicin

Parallellt med huvudbehandlingsregimen rekommenderar många läkare sina patienter att använda folkmedicinska lösningar och alternativa metoder som hjälpterapi.

Medicinsk örter

Minska allvaret av symtomen på sjukdomen kommer att hjälpa följande recept.

Buljong från skalet av kastanjer. För dess förberedelse från kvällen 3 matskedar. Hackad skal häll 600 ml kokande vatten. På morgonen måste den erhållna infusionen filtreras och indunstas sedan i ett vattenbad tills dess volym minskar med exakt en tredjedel (upp till 200 ml). Ta 30 droppar (ca 1 msk) 2-3 gånger om dagen innan du äter. Kurs - 2 månader.

Rektala suppositorier från honung. Ta 1 tsk. detta härdande ämne, 1 ägg och 3 matskedar. rågmjöl, blanda alla ingredienser noga och bilda ljus. Håll dem i frysen. Använd 2 gånger om dagen (på morgonen och före sänggåendet) i en månad. Ta sedan två veckors rast och upprepa kursen.

Pumpa frön. Rik på järn och zink, som är nödvändiga för prostata hälsa. På morgonen innan frukost äter cirka 30 stycken eller förbereda dem en läcker behandling: hugga halv kilo frön och blanda med ett glas honung. Den resulterande massan rullas i små bollar och placeras i kylskåpet i flera timmar. Använd 2-3 stycken innan du äter.

Apitherapy (behandling med bee stings)

Bee gift innehåller många användbara ämnen, särskilt oorganiska syror, histamin och peptider, som har en fördelaktig effekt på blodkärlen. Tack vare den biologiska och reflexverkan på kroppen, apitherapy:

 • förbättrar urinering
 • tar bort inflammation
 • minskar smärta.

Hirudoterapi (behandling med leeches)

Biterna av dessa små "vampyrer" kan påskynda läkningsprocessen väsentligt hos många patienter. I sali av leeches finns unika enzymer som har ett antal positiva egenskaper, nämligen:

 • minska blodkoagulering och normalisera dess mikrocirkulation;
 • eliminera stillastående fenomen;
 • har antiinflammatorisk och antibakteriell effekt
 • återställa funktionen av prostatakörteln.

Diet med prostata adenom

Inget mirakelläkemedel eller den senaste hårdmetoden kommer inte att lyckas om du försummar några näringsregler. Observera dem enkelt, och fördelarna är enorma.

 1. Undvik fet, salt och kryddig mat, alkoholhaltiga drycker
 2. Begränsa användningen av kaffe, starkt te, godis
 3. Försök att laga alla måltider för ett par, gryta eller baka i folie
 4. Ät mer färsk frukt och grönsaker
 5. Innehåll i din kost av högkvalitativt protein (som finns i mager kött, fisk, kyckling, baljväxter, jästa mjölkprodukter), soppor, spannmål

Behandling av prostataadenom utan operation är en svår och tidskrävande process, men med ett komplicerat tillvägagångssätt är chanserna för återhämtning mycket höga. Var frisk!