Huvud
Skäl

Tar de i armén med kronisk prostatit?

Många medarbetare är intresserade av frågan: tar de in i armén med prostatit och är det möjligt att få en uppehållstillstånd för denna sjukdom. Schemat för sjukdomar som används av de militära kommissariaterna och medicinska provisioner innehåller i avsnitt nr 73 en detaljerad beskrivning av de villkor som är karakteristiska för denna sjukdom, behandlingsalternativen och möjligheterna till behandling.

Kommer kronisk prostatit att uppskjutas från tjänsten?

Prostatit refererar till sjukdomar hos de manliga könsorganen och är en inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen kan diagnostiseras när patienten klagar över problem i sexuellt liv, frekvent urinering och ökad urinseparation eller dess fördröjning.

Vaktmästaren måste gå igenom ett antal förfaranden, inklusive en fysisk undersökning, efter att ha mottagit dagordningen. I samband med det kommer du att inspekteras ytligt, så det är mycket viktigt att du har ett medicinskt kort med dig och alla referenser från de läkare som behandlades.

Om en avvikelse från normen hittas, skickas drafteen för undersökning. Enligt dess resultat och en lista över sjukdomar kommer kategorin giltighet att tilldelas. Det kommer att avgöra om befattningshavaren kommer att få en militärbiljett, kommer att tjäna eller kommer att få en uppehållstid för behandlingsperioden.

Ibland genomgår denna lista ändringar, vissa sjukdomar tas bort från det, andra läggs till. Och med prostatit tas in i armén idag?

Kronisk prostatit ingår i sjukdomsplanen som en invasiv sjukdom i dessa fall om:

 • Arbetskraven är obligatoriska minst tre gånger om året för ingreppsbehandling.
 • sjukdomen åtföljs av bildandet av stenar i prostatakörteln.

Om sådana former bekräftas, är beskyddaren helt utsläppt från armén och får en militärbiljett.

Data om kronisk prostatit, som kommer att vara användbar

Den kroniska formen av sjukdomen indikerar att den inflammatoriska processen i de relevanta vävnaderna varar lång tid. Anledningen till detta är effekten av patogena mikroorganismer eller fenomenet stagnation.

Primär symptomatologi är så svag att det även kan vara omärkbar under en mycket lång tid. Återfallet sker efter en viss tid och uppträder som akut smärta i ljummen och nedsatt urinering. Kronisk prostatit i denna form kan behandlas tungt och i vissa perioder kan förvärras avsevärt. Med sådana indikatorer hänvisar Listan denna sjukdom till den oinvesterade.

En följd av denna sjukdom kan vara bildandet av stenar eller kalciner, inuti prostata. Med försumlighet av prostatit kommer inflammation i körtelvävnaden att leda till att blodtillförseln i prostata och bäckenområdet försämras skarpt. Slag och toxiner, som måste utsöndras från kroppen genom genitourinary systemet, stagnera och bilda stenar.

Det inflammatoriska processens passiva tillstånd upptäcker inte symptom på stenbildning. I vissa fall kommer sjukdomsförloppet att likna kronisk prostatit:

 • frekvent önskan att gå på toaletten för urinering;
 • värk i ljummen och underlivet;
 • känner efter att gå på toaletten att blåsan inte är helt tömd;
 • i sperma förekommer blodåren.

Prostatit, komplicerat av förekomst av stenar, kan ta lång tid. Om hjärtat av inflammation inte elimineras i rätt tid kommer sjukdomsframsteg, som leder till bildandet av abcesser och efterföljande skleros av körteln, att uppträda. Som ett resultat av detta - sannolikheten för att prostata avlägsnas.

Är prostatit en otvetydig anledning till att få en militärbiljett?

Endast vid en manifestation av sjukdoms kroniska form, kan patienten vid permanent medicinsk intervention i patientens tillstånd räkna med fullständigt undantag från militära uppgifter.

Om en akut form av prostatit detekteras, ges en fördröjning under en period som är tillräcklig för att behandla sjukdomen. Vanligtvis är det 1-2 samtal, eller inte mer än ett år.

Den akuta formen av inflammation uppträder genom skarpa symptom:

 • uppenbar sänkning av styrkanivån;
 • smärtor av en pulserande natur i anuset;
 • tecken som indikerar en organisms förgiftning, till exempel feber, dålig aptit, låg arbetsförmåga;
 • smärta i de yttre könsorganen
 • smärtsamma känslor under avföring
 • onormal urinering.

Om du hittar dessa symtom, även några av dem, ska du genast gå till en läkare.

Endast en behörig specialist diagnostiserar korrekt orsakerna till sjukdomen och kommer att ordinera lämplig behandling.

Otillbörlig behandling av en läkare kan leda till irreversibla konsekvenser, upp till kirurgisk ingrepp. Självmedicinering är strängt förbjuden.

Det bör komma ihåg att prostatit i vilken form som helst är först och främst en allvarlig sjukdom som kan förstöra en människas liv, och bara då - en ursäkt för att "skära" bort armén.

Är de anlitade i armén med prostatit?

Tar de in i armén med prostatit, är sjukdomen orsaken till förseningen? Är det möjligt att ansöka om service i specialenheter till dem som blev av med sjukdomen? Svaren på dessa frågor vill inte bara veta de rekryter som vill "slough" off militärtjänst, men också de som vill tjäna.

Det finns ett särskilt register för arméläkare som är engagerade i undersökningen av vårdnadshavare, kallad "sjukdomsschema". Prostatit framhävs i en separat sektion nr 73, "sjukdomar hos manliga könsorgan". Där i detalj på artiklarna beaktas olika villkor i denna sjukdom, oavsett om de tar in i armén med kronisk prostatit, där drafteen ska behandlas för sjukdomen.

Information om prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Följande orsaker orsakar det:

 • introduktion av bakteriell flora
 • sexuellt överförbara infektioner;
 • kroppens hypotermi
 • stressiga situationer
 • distribution av patogen flora på blodbanan i närvaro av infektiösa purulenta processer i kroppen.

De viktigaste klagomålen under sjukdomsutvecklingen: frekvent urinering, ökad urinering eller urinretention, problem i den intima sfären.

Klassificera sjukdomen i prostatakörteln beroende på orsak till infektion och svårighetsgrad av scenen.

 1. Akut form av sjukdomen. Karaktäriserad av samma symtom som de flesta nya inflammatoriska processerna: feber, feber, svaghet, smärta i lesionsområdet - ljumskare, nedre delen av ryggen. I avancerad form kan purulent urladdning ur urinröret uppträda.
 2. Kronisk. Patientens huvudsakliga klagomål är samma som med alla former av prostatit, men smärta uppträder regelbundet, smärtsam effekt uttrycks oklart.
 3. Bakteriell eller infektiös. Symtomatologi - beroende på akut eller kronisk form, men det är ganska ofta att slem och blod utsöndras i urinen.
 4. Beräknad form. I prostatakörteln finns stenar som består av salter av fosfat och kalcium, utsöndring av prostata och inflammatoriskt exsudat.
 5. Stagnerande scen. Symtomatologi är vanligt, men orsakas inte av patogena mikroorganismer, utan av stagnerande fenomen i det lilla bäckenet.

Den allvarligaste typen av akut tillstånd är en purulent prostatit. Namnet talar för sig själv. Purulent exudat ackumuleras inte bara i prostata, men även i omgivande vävnader kan nekros av körteln börja.

Sjukdom i någon form kräver noggrann behandling.

Uppskjutande eller en vit biljett?

Om draftee diagnostiseras med någon form av sjukdomen, förutom kronisk och beräknad, får han en fördröjning från armén under behandlingen.

Ibland är det en debatt om den kroniska formen av sjukdomen bland läkare i utkastet till kommission. Men i "sjukdomsschemat" indikeras att en patient med kronisk prostatit bör behandlas årligen på ett sjukhus. Och inte en gång om året, men inte mindre än 3.

Följaktligen kan i armén sådana villkor för soldatens räddningstjänst inte organiseras.

Beräknad prostatit är den mest försummade formen av en återkommande sjukdom. Vävnaderna i prostata har genomgått förändringar, de fysiologiska processerna i detta organ är redan långt ifrån normala. Förstöring av beräknad prostatit kräver kirurgisk ingrepp. Men efter det finns ingen garanti för att stenarna i prostatakörteln inte kommer att skjutas upp.

Behovet av permanent inpatientbehandling är anledningen till att dessa 2 former av sjukdomen är en tillräcklig orsak till draftees överföring till reserven. För brådskande service i armén med kronisk prostatit tar inte.

Kommer de att ta in i militärens speciella styrkor, som fått en uppehållstid för akut prostatit?

Tyvärr behöver jag inte tjäna i specialstyrkorna för vaktmästaren, som diagnostiserades med prostatavätska vid medicinsk undersökning. Specialister rekryteras uteslutande av friska människor.

Om en soldatterminator med prostatainflammation har kolliderat under tjänsten i armén, då ska den medicinska kommittén avgöra om man ska vänta på honom eller inte i den här enheten.

Det händer att prostatit diagnostiseras, men drafteen själv misstänker inte det. I detta fall kommer armén ta honom, men först efter att han har behandlats på sjukhuset. Den oinhibierade formen av sjukdomen är behandlingsbar, även om akut symptom inte var närvarande.

Efter att ha bestämt orsaksmedlet för sjukdomen och eliminerar infektionen kommer drafteen att tas in i armén.

De som inte vill tjäna, kan från läsningen komma till slutsats: det räcker att vara sjuk med kronisk prostatit, och armén är inte hemsk. Och sedan prova på något sätt sjukdomen. De borde veta: I jämförelse med sjukdomsförloppet i det akuta skedet kan militärtjänsten verka som ett nöje.

För prostatit är inte bara frekvent urinering.

Detta är ett återkommande akut smärtssyndrom, en minskning av styrkan och en överträdelse av reproduktiv funktion.

Running prostatitis - ett kors på "manliga" livet.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Är närvaron av prostatit orsaken till obehörighet för militärtjänsten

Prostatit är vanligare hos män i en ung ålder. Tendensen att föryngra sjukdomen beror på flera faktorer, bland annat promiskuöst samlag mellan ungdomar, spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar, dålig ekologi. Därför har unga män av conscript-ålder ofta en fråga - de går med i armén med prostatit och hur man får en paus från tjänsten på grund av sjukdom.

Vad är sjukdomsschemat?

Schema över sjukdomar är ett dokument som ingår i bestämmelsen om militär läkarundersökning av anställda. Det bestämmer huruvida stödberättigande för tjänsten är i armén och ger sådana kategorier:

 • Och - absolut bra för militärtjänsten;
 • B är bra för service, men det finns obetydliga begränsningar;
 • Under tiden är det begränsat till att tjäna i armén;
 • G är tillfälligt oförmögen för militärtjänsten;
 • D är inte bra för service.

Artikel 73 i dokumentet undersöker sjukdomarna hos de könsorgan som innehåller prostatakörtelns inflammatoriska patologi.

Undersökning av hälsotillståndet utförs på grundval av medicinsk forskning och beror på svårighetsgraden av kroppens funktionella störningar. Beroende på ovanstående skäl skiljer sig följande kategorier:

 • D - Signifikanta irreversibla brott mot kroppens funktioner. Det här är en kronisk prostatit, där en man behöver behandling inom 3 timmar om året och mer, såväl som kronisk prostatit med närvaron av stenar i prostatacancer.
 • - Måttlig eller mindre funktionsnedsättning.
 • B - mindre objektiva symptom utan att störa organets funktioner. Detta är en kronisk prostatit med sällsynta manifestationer av exacerbationer.

Lämplighet för kronisk prostatit

Kronisk inflammation i prostata sker med milda symtom. Patologi utvecklas under flera år, eftersom män inte alltid uppmärksammar mindre förändringar som uppstår i kroppen. Gradvis utvecklas de morfologiska förändringarna i vävnaderna i prostatakörteln, dess funktioner bryts.

De främsta orsakerna till kronisk prostatit är infektioner och trängsel i bäckenområdet. Symtom är dåligt uttryckt, inklusive:

 • obehag med urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekventa nattliga uppmaningar;
 • tyngd i ljummen, perineum, underlivet, smärtsmärta
 • störningar i den intima sfären - en minskning av sexuell lust, en försvagad erektion, för tidig utlösning.

Symptomernas manifestation ersätts av långvariga remissioner. Exacerbations uppträder sällan, vanligtvis provoceras de av följande faktorer:

 • minskad immunitet mot andra sjukdomar;
 • nervös stress;
 • kroppens hypotermi
 • akut alkoholförgiftning.

Varje inductee genomgår en läkarundersökning och test. Om avvikelser upptäcks eller om det finns kontroversiella hälsoproblem skickas mannen till en ytterligare undersökning. På grundval av sjukdomslistan utfärdas en åsikt, där rekryteringen har tilldelats en kategori av lämplighet för militärtjänst. Den särskilda kommittén beslutar om att acceptera en person för service eller inte.

Tar de i armén med kronisk prostatit och under vilka förhållanden? Kronisk prostatit är inte en ursäkt för utsläpp från militära uppgifter och service i väpnade styrkor i följande fall:

 • exacerbationer av sjukdomen förekommer mindre än 3 gånger per år;
 • sjukdomen befinner sig i scenen för långvarig eftergift, tidigare behandling utfördes på poliklinisk basis;
 • sjukdomen går utan komplikationer som bildning av stenar i körtelvävnaden, ersättning av körtelvävnad genom bindande (hyperplasi).

Akut prostatit och armén

Akut inflammation i prostata är en sällsynt men allvarlig sjukdom som endast kräver akut behandling på ett sjukhus. Symtom på akut prostatit uttalas ljust, så att inte märka sjukdomen som en man inte kan.

 • skarpa och bankande smärtor i det lilla bäckenet, perineum, som ger tillbaka till ändtarmen, tillbaka;
 • arbetad och mycket smärtsam urinering, avföringsteknik;
 • hög feber, allvarlig svaghet hos hela organismen
 • omöjlighet av sexuellt liv.

Om tiden för rekrytering och framväxten av akut prostatit sammanföll, får mannen en uppskjutning från militärtjänsten tills full återhämtning.

Den ges för 1-2 samtal, men inte mer än 12 månader. Efter restaureringen av en man måste ta till tjänst. Samma fördröjning är giltig vid förhöjning av kronisk inflammation i prostata.

Släpp från uppmaningen till kronisk prostatit

Enligt sjukdomsschemat är kronisk prostatit och armén endast inkompatibla i två fall.

Den första är bildandet av stenar i prostata med långvarig kronisk inflammation i prostata vävnaden.

Symtom på detta tillstånd:

 • ihållande smärta i perineum, rektum, skrot, litet bäcken;
 • smärtsamma känslor vid erektion, ejakulation, urinering, utmattning;
 • närvaro av blod i urinen, sperma;
 • generell svaghet
 • nervösa och psykiska störningar.

Förutom de viktigaste kliniska manifestationerna, är en mans arbetsförmåga markant reducerad, vilket fysiskt ansträngning leder till en ökning av symtomen. Stenar i prostata farliga komplikationer såsom cysta prostata (benign tumör), abscess (varbildning), trombos i blodkärlen i prostata, vilket leder till vävnadsdöd.

Det andra fallet med upphävande från militärtjänsten är förvärring av kronisk prostatit, som kräver behandling på ett sjukhus 3 gånger om året eller mer.

Viktigt! Frekventa exacerbationer av inflammation i prostata och närvaron av stenar är sjukdomar som är extremt sällsynta, särskilt i ung ålder.

Kalciner i körtelkanalerna bildas efter 8-10 år, förutsatt att kronisk prostatit inte behandlas. Därför, i de allra flesta fall med prostatit, är armén tagen.

Om en man har en av dessa sjukdomar, då är han inte tillåten att tjäna i armén och får en vitvit biljett, oavsett allmänna villkor eller återhämtning. Detta dokument låter dig inte tjäna i armén. Men om det behövs kan en man rekryteras till de statliga reguljära truppernas logistikstödsenheter.

Det bör också noteras att närvaron av en prostatit historia, oavsett dess form, svårighetsgrad och det allmänna hälsotillståndet, är ett hinder för militärtjänst i särskilda elit enheter eller på kontraktsbasis.

För mer information om funktionerna i samtalet med prostatit, se videon:

Vit biljett eller uppskjutning: Ansluter de sig till armén med akut och kronisk prostatit?

Idag är många medarbetare oroliga över sådana frågor: tar de in i armén med prostatit?

Kommer hans närvaro att vara en anledning till uppskjutande? Kommer vårdnaden att äga rum efter behandling av sjukdomen?

Svar på dessa och andra frågor kommer att ge materialet i den här artikeln.

Ansluter de sig till armén med prostatit?

Army-läkare, inbjudande soldater till militärtjänst, fokuserar alltid på "sjukdomsschemat".

De betecknar prostata sjukdomar och informera i vilka fall det är möjligt att ringa, och när fördröjning eller vägran är nödvändig.

Prostatit är inflammationen som uppstår i prostatakörteln, provocerad av smittsamma bakterier, hypotermi, stress eller purulenta processer som uppträder i kroppen. För att svara på frågan om huruvida man ska ansluta sig till armén med prostatit, bör man förstå formerna för denna sjukdom.

Medpraktika allokerar sådana fyra varianter av en prostatit:

 1. akut tillstånd. Det visar hög feber, smärta i ljummen, feber, obehag i nedre delen av ryggen. Den frisatta formen åtföljs av purulent urladdning;
 2. kroniskt tillstånd. Symtomatiker är inte uttalade och får sig att känna sig periodiskt;
 3. smittsam form. Symptom liknar tidigare förhållanden, men denna variant av sjukdomen manifesteras av närvaron av blod och slem i urinen.
 4. kalkylform. Det är etablerat när stenar finns i prostatakörteln;
 5. sjukdom stagnerande tillstånd. Symptomen liknar det kroniska och akuta scenen, men orsaken till problemet är orsakad av svårigheter med utflödet av partikelvätska.

kronisk

Ungdomar med en gammal form av den beskrivna sjukdomen får inte ansluta sig till armén. Villkoren är det bevisade faktumet att sjukdomen kräver behandling inom sjukhuset minst tre gånger inom 12 månader.

Vanligtvis, med en så svår kronisk form av prostatit, sker förbättringar, men de är kortlivade. Krassliga krämpa som beskrivs ovan (kör sin scen), en ung man känner nästan alltid smärta i ljumskarna, sade vid ett problem med utsläpp av urin, konstaterar försvagning av sexuell lust.

Hälsosam och inflammerad prostata

Det kroniska tillståndet utvecklas, om man vid en akut inflammation inte har åtagit sig skyldiga åtgärder. Som ett resultat fortsatte processen sin utveckling och förvärvade en gammal form. Anledningen till det kan vara både trängsel och penetrering av skadliga mikroorganismer (klamydia, gonokocker, klebsielly, E. coli) in i urinröret.

De går inte med i armén med stillastående prostatit. När denna sjukdomsform nämns indikeras det en sjukdom som uppstod på grund av långvariga problem med utflödet av seminalvätska.

En sådan patologi kan uppstå på grund av en ung persons felaktig sexuell aktivitet.

Till exempel, på grund av många månaders abstinens efter ofta praktiserat avbrutna sexuella handlingar, för långt samlag, systematiskt byta partner.

skarp

Denna sjukdom råkar vara självinducerad patologi, men verkar ofta som en samtidig sjukdom som uppstått efter prostataadenom.

Provoke en sjukdom kan hypotermi, penetration av infektionen i urinröret. Pelvic skador och bakterier som slår genitala området blir också ofta provocateurs.

Den akuta sjukdomen är ofta resultatet av en medicinsk undersökning som genomfördes genom urinröret. Medpraktika hävdar att det oftast finns bakteriell prostatit, vilket orsakar patogena mikroskopiska organismer.

Symptomologin för den akuta formen av sjukdomen är vältalande. Dessa är:

 • ett dåligt utflöde av urin, närvaron av blod i det med pus;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • brinner (om provokatorn av akut prostatit har uppträtt infektion);
 • smärta under tarmförödelse
 • minskning av sexuell lust, svårighet med erektion;
 • hög temperatur;
 • obehag i penisens huvud, ge till anusområdet;
 • allmän dålig hälsa.

Eftersom den akuta formen av prostatit lätt elimineras efter en korrekt föreskriven behandlingskurs, ger sjukvården i sådana fall en tillfällig uppehållstillstånd. Efter behandlingen var över, och killen återhämtade sig, skulle han ringas tillbaka till tjänsten.

Vare sig ta in arménummer med en akut beräknad prostatit? Nej det är det inte. Om conscripten hade en allvarlig attack av den beskrivna sjukdomen vid tidpunkten för tjänsten, skickas han för brådskande behandling. Ofta kräver sådana manifestationer av sjukdomen operation.

Det bör sägas att armén är kontraindicerad till ungdomar som lider som en akut form av beräknad prostatit och kronisk.

När man pratar om tillståndet, åtföljt av deponering av stenar, innebär det en sjukdom som uppstod på grund av bildandet av konkrement i hankörteln.

Kronisk beräknad prostatit bildas i fall då återfall inte behandlas. I detta stadium genomgår prostata starka förändringar. I prostatakörteln deponeras kalciumsalter, ackumulerade inflammatoriska exsudat och utsöndrad hemlighet.

Sjukdomen är svår att bota och uppträder ofta med patologier. Konscripter med beräknad prostatit från tjänstetjänsten är undantagna. Eftersom de behöver behandling upp till 3 gånger om året på ett sjukhus.

När kan jag få ett avbrott från militärtjänsten?

Tillfälligt frisläppande från vistelse i armén är tillåtet endast om det finns goda skäl.

Om vi ​​menar uppskjutande av militärtjänst på grund av hälsa (och det finns också undantag för familjemedlemmar och andra skäl), så i det här fallet uppstod akuta hälsotillstånd.

Vanligtvis kräver sådana manifestationer kirurgisk ingrepp. Efter operationen ges uppläggningen av tjänsten under en period av 6 till 12 månader (beroende på hur mycket tid som behövs för en fullständig återhämtning).

Förutom svåra akuta förhållanden kan befrielse medföra sådana sjukdomar under tjänsten som enuresis, dystrofi, talproblem.

Vilka sjukdomar i prostatakörteln frigörs från armén?

Orsaken till undantag från tjänsten kan bli kronisk och beräknad prostatit, vars svåra gång alltid blir ett hinder för tjänsten.

Det finns en annan farlig sjukdom i prostatakörteln och konstaterar att drafteen kommer att befrias från armén.

Detta är hyperplasi av prostata, som ligger på 1 eller 2 steg och åtföljs av en måttlig kränkning av urinavskiljningen.

Ansluter de sig till armén med prostatit?

Många män i åldern 20-30 är intresserade av frågan huruvida de tar in i armén med prostatit och vilka komplikationer kan vara orsaken till uppskjutningen. Inte alla patienter kommer att kunna "skära av" från militärtjänsten. i vissa fall kan en representant för det starkare könet vara tillfälligt eller helt passande även med denna patologi. Det finns en särskild lista över sjukdomar där graden av försämring av organets funktioner och den kategori som patienten kan tillskrivas i enlighet med hans hälsotillstånd är föreskriven. Förseningen från armén kan vara i 1 eller 3 år, men det händer ganska sällan, för i ung ålder är det svårt att tjäna sådana komplikationer som skulle kräva så lång behandling.

Prostatit är en farlig patologi vanligare hos medelålders och äldre män. Men nyligen har det varit en tendens till "föryngring" av sjukdomen på grund av påverkan på kroppen av ett ökande antal negativa faktorer. Utan snabb behandling kan en patient bli impotent eller steril, tjäna prostata adenom eller cancer, i undantagsfall leder prostatit till ett dödligt utfall. För att undvika sådana konsekvenser måste du känna till de första symtomen på sjukdomen och omedelbart gå till läkaren vid utseendet.

Information om prostatit

Innan vi behandlar frågan om de tar in i armén med kronisk prostatit, kommer vi att överväga vad han är. Dessa är inflammatoriska lesioner i prostatakörteln, könsorganet, som endast finns hos män. Anledningen till det kan vara en mängd olika faktorer:

 • Cirkulationsstörning i bäckenet
 • Inträde i prostata vävnad av patogena bakterier eller mikrober (genom oskyddad samlag genom blodflödet från infektionsfokus i patientens kropp)
 • Försvagad immunitet, konstant superkylning
 • Pelvic skador, konsekvenser av verksamheten på den
 • Felaktig näring etc.

Inflammatoriska reaktioner blir enklare för män i sina åldrar, hos unga är de atypiska, eftersom Åldersförändringarna spelar en roll. I riskgruppen kan hänföras till det starkare könet, som ofta utsätts för stress, har ett stillasittande jobb, som lider av lång sexuell avhållsamhet.

Enligt utvecklingsgraden är prostatit uppdelad i akut och kronisk form. Först är det första, och utan rätt behandling passerar den andra.

Symtom på kronisk prostatit kan inte visas omedelbart, ibland får de inte känna sig i månader, och mannen börjar tro att han har återhämtat sig. Det är dock värt att någon provocerande faktor uppträder i hans liv, eftersom sjukdomen återigen känner sig själv. Prostatit och armén utesluter varandra varandra, tk. i den senare, för många negativa faktorer som påverkar patienten - ökad fysisk aktivitet, stress, brist på normal behandling. För att återhämta sig måste en person följa ett sådant terapeutiskt komplex som armén inte får:

 1. Korrekt och balanserat ätande
 2. Moderat engagera sig i fysiska övningar, och bara de som inte skadar och tränar bäckens muskler
 3. Ta mediciner i olika former - tabletter, injektioner, instillationer, suppositorier

Om det är möjligt rekommenderar läkare att man tar folkmedicin, förbereder heta bad med avkryddor av örter, mer ute i friluft. Du måste också ha en bra vila och sova det önskade antalet timmar, regelbundet ha sex, för Endast det tillåter att helt undvika stagnation av sällsynt fluid i prostata.

Hur kan prostatit påverka inskrivningen?

Förhållandet mellan kronisk prostatit och armén är direkt på grund av möjligheten att tjäna en försening när vissa villkor sammanfaller. Utkastet till kommission kan betrakta en person "olämplig" om hans sjukdom är lämplig för ett register över medicinska sjukdomar, där de släpps från akutmottagning. I detta fall är prostatit i gruppen "Sexuella organens sjukdomar" och kan få en fördröjning i följande fall:

 • Om en patient behöver ta emot inpatientbehandling oftare än 3 gånger om året
 • Om i prostatakörteln finns stenar (stenar)

Om undersökningen bekräftar en av dessa punkter är drafteen helt utsläppt och en militärbiljett returneras till honom. Tänk på dessa diagnoser mer detaljerat.

Förstärkning av sjukdomen

Behovet av behandling på sjukhuset mer än 3 gånger om året kan bara uppstå med förvärring av prostatit. Den kroniska formen av det visar sig inte på något sätt, och med överensstämmelse med förebyggande åtgärder kan det inte orsaka problem i åratal. Därför tas prostatit in i armén med mindre kliniska manifestationer eller med små avvikelser i organs arbete. Vid fördjupning kan förseningen göra 1-2 termer, men inte mer 1 år - för den här tiden, verkligen att bli av med en sjukdom, särskilt för en ung organism. I svåra och kroniska tillstånd kan du få en fördröjning, men bara för att, som anges ovan, behovet av att besöka sjukhuset tre gånger och oftare under året.

Den akuta formen skiljer sig från den andra genom en mer levande manifestation av alla symtom. Patienten kan vara närvarande:

 1. Ofta önskat att besöka toaletten och en känsla av ofullständig tömning av urean efter det
 2. Uppnå smärta i bäckenregionen - nedre delen av buken, nära sakrummet, i perineum och skrotum, könsorgan
 3. Förekomsten av föroreningar av blod eller pus i urin och sperma
 4. Svårighetsgrad av urinering, avföring
 5. Smärta vid samlag, ejakulation

Det kan hända att en person har tjänat kronisk prostatit i armén och i detta fall är en kommission möjlig, men det beror fortfarande mycket på sjukdomsstadiet, närvaron av stenar, orsaken till patologin. Beslutet fattas individuellt av en särskild kommission. Behandlingen av soldaten måste emellertid utföras under alla omständigheter, annars kommer hans "maskulina" styrka att drabbas. Om efter en period av exacerbation har en beständig remission kommit, även om sjukdomen inte har försvunnit till slutet, kan de försena. I armén finns faktorer som bidrar till utvecklingen av akuta inflammatoriska processer igen.

Kalciumform

Oavsett om de kommer att ta in i armén med calcinosis prostatit eller som det ofta kallas beräknat, är många patienter med denna sjukdom intresserade. Som angivits ovan är sådana män olämpliga för militärtjänst. Detta beror på att kalkylös prostatit anses vara den allvarligaste delen av sjukdomen och det är det svåraste att bli av med den. Om i andra fall, droger och fysiska övningar alltid fungerar, kan drogerna vara små. Några förfaranden kan hjälpa till att ta bort små stenar, och stora konkrement tas bort endast kirurgiskt.

Stenar förekommer i prostatakörteln under mycket lång tid, det tar minst ca 5-10 år. Därför, i ung ålder, nästan inga män med liknande diagnos. Symtom på denna form av sjukdom kan kallas:

 • Konstanta smärtor i perineum, ljumskan, anus, intensifierad efter aktiv aktivitet, skakning (t.ex. i transport), intimitet etc.
 • Smärtsyndrom vid frisättning av urin och utlösning vid en erektion
 • Ökad kroppstemperatur, svaghet
 • Minskad libido och styrka, ibland fullständig frånvaro av erektion

Stenar i det drabbade organet kan ha ett annat ursprung, möjligheten att deras borttagning beror på detta. Det svåraste är med förkalkning (stenar av kalcium ursprung), för Lös inte upp dem med tabletter och krossa dem inte med fysioterapi. Med kalcitisk prostatit och armén och andra aktiviteter som kräver fysisk aktivitet är det helt förbjudet. Patienten minskar prestanda avsevärt, eftersom någon belastning leder till smärta. Och utan ordentlig behandling kan cyster och abscesser uppstå, vävnadsdöd kan börja.

För behandling av konkrement används läkemedel som stoppar symtomen och olika fysioterapiprocedurer som laser- eller magnetfältbehandling.

Läkemedel kan minska smärta, minska svullnad i prostata, underlätta utflödet av urin. Exponering för olika vågor hjälper till att bryta stenar, förvandla dem till sand, varefter det enkelt kommer att utsöndras från kroppen med urin. Med en kronisk prostatit tas armén inte till elitrupperna eller på kontrakt, men de kan kräva service under de bakre förhållandena, för militär träning. Mer information om denna fråga finns i videon nedan.

Är det möjligt att få en vit biljett i närvaro av prostatit

någon missuppfattning att inflammation i prostatakörteln, kallad "prostatit" är en direkt indikation att ge en vit biljett, eller åtminstone vissa andrum från värnplikt är vida spridd bland potentiella rekryter. I verkligheten är allt inte så.

En person som har diagnostiserats med prostatit i kronisk eller beräknad form är helt befriad från tjänsten, medan andra former av sjukdomen inte ges sådana privilegier. Men för att överväga att dessa frågor bör vara mer detaljerade och detaljerade.

När uppskjuten

Prostatit är en sjukdom som bara påverkar den manliga befolkningen på planeten. För bara några år sedan var de flesta patienterna främst äldre män. För närvarande har trenden förändrats något i negativ riktning: sjukdomen diagnostiseras alltmer hos ungdomar i åldern 20-25 år. Denna typ av negativa förändringar är både relaterade till försämringen av miljösituationen i allmänhet och till de flesta ungdomars förutsättning att leda en ohälsosam livsstil.

I samband med ovanstående omständigheter har kriterierna för att välja ungdomar som är lämpliga för betjäning i olika typer av trupper förändrats något. Så, till exempel, är prostatit i vissa fall en direkt indikation för att få uppskjutning från tjänsten. Varaktigheten av denna tidsperiod är fullt lika med den tid som krävs för den nödvändiga behandlingstiden.

Om patienten behöver en ytterligare period av rehabilitering efter att ha gått igenom huvudbehandlingen, till exempel, för regelbundna undersökningar eller att ta mediciner, ska han inte heller gå till armén. Emellertid, i full process, och inte partiell återhämtning, förlorar uppskjutningen sin effekt, varefter personen är fullt lämpad för service.

Få en vit biljett

Prostatit är ganska allvarlig och obehaglig sjukdom, som är associerad med utseendet på många negativa symtom. Full återvinning är endast möjlig om sjukdomen uttrycks inte i akut eller beräknad form. I närvaro av dessa sjukdomar observeras en person i en medicinsk institution nästan hela livet. Detta beror på det faktum att sjukdomen kan gå i en skarp form även under inflytande av mindre negativa faktorer.

Kronisk prostatit har en mycket obehaglig funktion - sjukdomen är nästan inte behandlingsbar, det är bara möjligt att stoppa symtomen under perioder av exacerbation. I åldringsstadierna är störande tecken och obehag nästan helt frånvarande, men fortfarande kan en person inte anses vara hälsosam helt på grund av förekomsten av ett infall av inflammation i kroppen.

I samband med denna omständighet måste patienten, för att undvika en signifikant försämring av fysiskt välbefinnande och förvärring av sjukdomen, genomgå en fullständig behandling med antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel minst två till tre gånger per år. I armén är sådan vård inte möjlig.

Med tanke på det obligatoriska närvaro av en specialist samt mottagandet av behandling där en person kan ha ett systematiskt behov anses den unga som olämplig för tjänsten och är helt befriad från den och får en vit biljett.

Indikationer för att få en vit biljett och uppskjutning

Det är nödvändigt att sammanfatta den tillgängliga informationen. Tar de i armén med en kronisk prostatit eller en sjukdom som uppträder i en annan form? I enlighet med de för närvarande accepterade reglerna behöver en person som har diagnostiserats och diagnostiserats med prostatit i en medicinsk institution behandla ett komplex som syftar till att eliminera alla symtom på sjukdomen.

I enlighet med detta behov, under perioden med läkemedel eller annan behandling, är en medborgare helt släppt från tjänst till full återhämtning, bekräftad av en specialist. Således ger prostatit möjlighet till förseningar, men inte fullständig frisättning från tjänst.

Men kroniska, såväl som beräknade former kräver det inte bara regelbunden och periodisk behandling, vars behov kan ske minst tre gånger under året, men också konstant övervakning av den behandlande läkaren. I samband med denna omständighet är en person som har diagnostiserats som "kronisk" eller "beräknad prostatit" helt undantagen från tjänsten, oberoende av återhämtning.

Det bör också betonas att närvaron i en historia av en potentiell draftee prostatit är en direkt indikation för att få ett vägran att tjäna på kontrakt eller i specialstyrkor.

Tal i videon kommer att gå om prostatit och fördröjningen från armén:

Är förseningen från armén garanterad vid kronisk prostatit?

Sjukdomen med prostatit blev så ung att det blev ett tillfälle att överväga uppskjutande eller fullständig frisläppning från conscription till armén. Ungdomar som lider av sådan sjukdom skulle få mycket att betjäna sin term, och inte att engagera sig i långvarig och ansträngande behandling av prostatakörteln! Ändå finns detta problem, och unga män vill veta om de tar in i armén med prostatit.

Typer av prostatit

Till förfogande för den medicinska kommission, som varje man av åldersgruppen måste passera före samtalet finns ett dokument som heter

"Sjukdomsplanen", där 73 artiklar skrivs att sjukdomar hos könsorganen hos män, inklusive prostatit, anses och delas in i kategorier:

 • A - bra för att passera service (det vill säga en man är helt frisk)
 • B - bra för att passera service, men det finns små restriktioner;
 • B - begränsad till tjänst i armén
 • Han är tillfälligt likgiltig för tjänsten i armén;
 • D - dålig för tjänsten i armén (utfärdad en militärbiljett och kommer inte att rekryteras för service).

Medicinsk undersökning

Innan militärmedicinska kommissionen kommer att bli en dom, en värnpliktig, som lider av sjukdom i prostatakörteln inflammation, bör ge alla nödvändiga testresultat: ultraljudsundersökning av prostatan och bäckenorganen, blod antigen (PSA), en studie av prostatacancer sekretion, fullständigt blod räknar, en allmän analys urin, biokemiskt blodprov, prostata biopsi. Det är möjligt att de kommer att erbjuda att passera ett tre-glasprov (urin).

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Därefter kommer utkastet till kommission, baserat på de erhållna resultaten, att kunna fatta beslut.

Vad är garantin för utskjutningen av armén

Tar de i armén med kronisk prostatit? Prostatit och armén är oförenliga endast i två fall:

I närvaro av beräknad prostatit

Med beräknad prostatit i prostatakörteln detekteras stenar (kalcinater). Detta är en sjukdom med allvarliga komplikationer och svår att behandla. Patienten upplever allvarlig smärta i ljummen och i underlivet och ger till skinkorna. Organismen reagerar starkt på fysisk aktivitet, till ett intimt livsförlopp, mot någon hjärnskakning. I närvaro av små stenar (mindre än 5 mm) föreskrivs läkemedelsbehandling. Om det inte ger resultat, kommer kirurgi att krävas. Att lansera en sådan sjukdom är farlig, det kan leda till abscess i körteln, infertilitet och andra problem.
Med prostatit tas den beräknade till armén - svaret på denna fråga är uppenbart. Med en sådan sjukdom finns det inget sätt att uppfylla din militära plikt.

I närvaro av kronisk prostatit

I en kronisk sjukdom, om en man behöver behandling tre eller flera gånger om året på grund av frekventa exacerbationer och behovet av kontinuerlig övervakning under övervakning av en urolog.

Detta är en oumbärlig regel för att tilldela kategori D. Om sjukvården ignorerar dessa två sjukdomar och inte tilldelar en kategori D, har drafteen rätt att ansöka till domstolen, eftersom lagen bryts.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Sådana situationer uppstår ganska sällan, för det första är medicinska styrelsen iakttagande av lagens bokstav, och för det andra, i ung ålder är kronisk och beräknad prostatit med frekventa återfall sällan. Det här är exceptionella fall.

När prostatit inte är ett hinder för militärtjänsten

Tilldelningen av en kategori till en draftee är associerad med svårighetsgraden av sjukdomen och är ordinerad för:

 1. Behörighetens akuta sjukdom beviljas en befrielse från armén men högst ett år. Akut prostatit kan inte förväxlas med någon annan sjukdom, dess symtom skarp smärta i ändtarmen, hög kroppstemperatur, allmän letargi och oförmåga att arbeta, smärta vid avföring, urineringsstörningar - även med smärta och kraftiga smärtor, hjärtklappning, minskad styrka.
 2. kronisk prostatit, - om sjukdomsförloppet åtföljs av inte uttalade symtom och exacerbationer inträffar mindre än tre gånger per år, om en period med långvarig eftergift har kommit; om sjukdomen är trög och det finns ingen substitution av körtelvävnad.

I dessa fall kan inflammation i prostata inte orsaka en kategori D, det vill säga en vit biljett.

I samma mål, om under rekryteringskampanj på den unge mannen observerade försämring av sjukdomen, det kommer att beviljas en förlängning och tilldelas till den aktuella kategorin - B, C eller G. Militär läkare att dra slutsatser utifrån testresultaten som tillhandahålls av rekrytera och skicka ytterligare passage behandling, varefter en ung man kommer att rekryteras till armén.

Sjukdomsprostatit sätter ett kors på tjänsteförloppet i speciella och elitenheter i väpnade styrkor.

Varje man, särskilt en ung man som bryr sig om sitt vidare lyckliga liv, bör ägna särskild uppmärksamhet åt hälsan och rättfärdiga titeln "starkare kön" tillägnad honom. För många negativa faktorer de senaste åren har haft en negativ effekt: det försämrade årets ekologi, livets accelererande takt, strävan efter ekonomiskt välbefinnande... Som ett resultat lider hälsan. På grund av brist på tid för sig själv, på grund av att leda en felaktig livsstil, på grund av tröghet. Det är nödvändigt att sluta en minut och fråga dig själv: "Vad kan jag personligen göra för att avkommorna ska bli friska och världen är välmående?"

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Ansluter de sig till armén med prostatit?

Om huruvida de tar in i armén med prostatit, tror många medarbetare. Någon försöker speciellt att bli sjuk för att inte komma in i tjänsten. Men för att verkligen få en "vit biljett" i samband med denna sjukdom, måste du ha bra skäl.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som åtföljs av problem med urinering. I sig är prostatit inte farligt och med rätt behandling med denna sjukdom kan du leda ett helt fullt liv.
Orsakerna till sjukdomen är:

 • bakterier;
 • virusinfektioner;
 • hypotermi;
 • stress.

Det finns en särskild klassificering av prostatit, baserat på orsakerna till infektion och stadier:

 1. Den akuta formen. Patienten känner feber, feber, smärta i ljummen. Om sjukdomen är starkt utlösad visas pus ur urinröret.
 2. Kronisk form. Denna typ av prostatit kännetecknas av en mild sjukdom, där symptomen inte har uttalade symtom.
 3. Infektiös eller bakteriell. Symtom på denna form av prostatit skiljer sig endast i att urinen kan uppstå slem och blod.
 4. Beräknad form. Stenar kan ackumuleras, vilket förvärrar patientens allmänna tillstånd.
 5. Stagnerande scen. Orsakerna till denna form av prostatit är stillastående fenomen. Oftast utvecklas det på grund av en stillasittande livsstil.

Det första tecknet på prostatit är problem med urinering. För det första finns det frekventa önskningar, då en fullständig blåsans sensation. Inflammad prostata, kraftigt förstorande, blockerar urinröret. Därefter börjar många män att klaga på sexuella problem.
Utan läkarbesök och nödvändig behandling uppträder smärta, brännande känsla, urladdning ur urinröret, hög feber. Det är viktigt att veta att sådana symtom ofta åtföljer adenom (godartad tumör) och adenokarcinom i prostata (malign tumör), så det är nödvändigt att kontrollera.

Tar de honom till armén

Innan du får reda på om du tar i armén med kronisk prostatit, behöver du förstå vad som menas med denna diagnos. Denna form av sjukdom ger praktiskt taget inte behandling, därför bör man regelbundet besöka urologen. Det finns inga symtom på remissionsstadiet, och patienten känns mycket bättre.
Problemet är att den kroniska formen med otillräcklig behandling kan gå till den akuta, där tjänsten i armén utan behandling är omöjlig. Därför studerar läkarna noggrant läkarundersökningarna under de läkarundersökningar. Om det konstateras att den framtida soldaten har en kronisk eller akut form av prostatit, får han en paus för behandlingsperioden. En armé (militär) läkare kan utfärda en uppskjutning för 1-2 anklagelser, men denna period får inte överstiga 1 år. Då kallas mannen igen och passerar läkarundersökningen, vilken kontrollerar hur behandlingen gick.
När kronisk prostatit och armén är inkompatibla? Om en man i kronisk form av prostatit behöver minst tre gånger om året för att gå till sjukhus och genomgå medicinsk behandling under överinseende av en läkare, kan han få befrielse från militärtjänst. Men med prostatit i en beräknad form är unga rekryter förbjudna. Det spelar ingen roll i vilket skede sjukdomen är och om det finns en chans till full återhämtning.
Så om sjukdomen innebär en permanent sjukhusbehandling eller sannolikheten för bildandet av stenar, så kommer det inte att fungera med det. I andra fall fattas beslutet individuellt beroende på många faktorer. Många killar ställer en fråga om huruvida de tar med prostatit i specialpolisen?
Tyvärr är det förbjudet att ta män med denna sjukdom (oavsett vilken form) för en sådan tjänst. Om en soldat blir sjuk under tjänsten, genomgår han en behandling och hans speciella öde bestäms av en särskild medicinska styrelse. Men eftersom endast helt friska män tjänar där, kan de överföras.
Beräknad prostatit
Denna form av prostatit, enligt många läkare, bör behandlas omedelbart. Annars kan det finnas olika komplikationer, inklusive impotens. Undantag från armétjänsten indikerar direkt att man med denna typ av prostatit måste vara mycket försiktig. Det räcker inte bara att ta medicin eftersom de ger en bra läkande effekt endast i kombination med andra metoder. Det här är fysioterapi, folkmedicin, obligatorisk efterlevnad av diet osv.
Diagnos av beräknad prostatit är följande:

 1. En patients läkarundersökning och en preliminär diagnos.
 2. Undersökning av urin och blod.
 3. Uroflowmetry, det vill säga kontrollera urinering under dagen. Det utförs av patienten.
 4. Trial av Meares.
 5. Studier av utsöndringen av prostata.
 6. Detektion av prostataspecifikt antigen (PSA).
 7. Ultraljudsundersökning av bäckenorganen och prostatakörteln.

förebyggande

Män av militär ålder drabbas sällan av prostatit, men sådana fall förekommer. Den vanligaste orsaken är oskyddad sex, vilket främjar utvecklingen av infektioner, svår hypotermi eller genetisk predisposition. Läkare rekommenderar starkt att inte starta sjukdomen, och om orsakerna och symptomen elimineras framgångsrikt bör förebyggande åtgärder vidtas. De är som följer:

 • avslag på dåliga vanor
 • måttlig fysisk belastning
 • rätt näring
 • frånvaro av oskyddad sex;
 • behandling av infektionssjukdomar;
 • undersökningar hos urologen minst en gång per år.

Prostatit i någon form är inte bara en sjukdom som kan botas och glömmas. Det skämmer mycket bort livet, gör en man inte full. Och det handlar inte bara om att fördröja armén, men också ett problem med den reproduktiva funktionen. Därför, med denna diagnos, bör man inte lita på en "vit biljett", utan måste snarast börja behandlingen.