Huvud
Massage

Bakteriell prostatit är orsaken till starten. Profylax och behandling av bakteriell prostatit hos män

Prostatit - ofta en mans inflammatoriska sjukdom i prostata vävnaden. Detta unpaired körtelorgan en storlek av en valnöt utför en viktig funktion i den manliga kroppen - den utgör den hemlighet som är en del av seminalvätskan. Hemligheten skapar en bekväm miljö för spermatozoas liv. Prostata, som andra mänskliga organ, är mottaglig för bakterier. Behandling av bakteriell prostatit kräver särskild uppmärksamhet.

Orsakerna till bakteriell prostatit

Sjukdomen orsakas av gramnegativa bakterier som E. coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, staphylococcus, streptococcus, enterococcus fecal, trichomonas, klamydia och andra enterobakterier. Denna mikroflora är villkorligt patogen, i normala mängder orsakar den inte kroppskada. Men vid tiden för en försvagning av dess skyddande egenskaper (för förkylningar, nervös spänning, rökning, stress), bakterierna börjar föröka sig snabbt. (se bild)

I de flesta fall går den patogena mikrofloran i prostata genom urinröret (urinvägsvägen). Om en man är sjuk med uretrit, ökar hans chanser att få bakteriell prostatit väsentligt.

Kommunicerande bäcken lymfa ger E. coli genom lymfkärlen från tarmarna in i prostatan (lymphogenous bana).

När ett enskilt organismen i foci av infektion (tonsillit, bronkit, etc), rör sig det genom blodkärlen in i prostatan (hematogen sätt).

Den mikrobiella fördröjningen i prostatan underlättas av dålig mikrocirkulation av blodet i den, en stillastående utsöndring av prostatakörtlarna.

De män som:

 • behandla inte infektioner i urinvägarna
 • använd uretralkatetrar
 • är engagerade i analsex utan skyddsåtgärder
 • lider av phimosis (förminskning av förhuden)
 • Ha medicinska eller kirurgiska ingrepp på genitourinary organ med otillräcklig sanering

Orsakerna till utvecklingen av prostata patologi är olika:

 • infektion
 • stress, överarbete, brist på sömn och andra faktorer som försvagar immunsystemet
 • hypodynami och stillasittande livsstil
 • underkylning
 • undernäring och brist i kosten av särskilt viktigt för kroppsprodukterna
 • hormonella förändringar
 • hemorrojder
 • frånvaro av sexuellt liv (bidrar till kränkningen av blodflödet i prostatavävnaderna)

Läs mer om detta i videon.

Tecken på bakteriell prostatit

Sjukdomen kan vara akut eller bli kronisk.

Den akuta formen av sjukdomen är mindre vanlig än kronisk. I kände akut prostatit trötthet, stör smärta i ljumsken och perineum, det finns ofta behov av att urinera och en smärtsam och ibland avföring. Kroppstemperaturen stiger, huvudet gör ont. Urinutsöndringsprocessen är vanligare och svår, förekommer trögt i små portioner.

Kronisk bakteriell prostatit utvecklas i hemlighet och under lång tid, och ofta utan kliniska symtom. Perioder med förvärring alterneras med perioder av eftergift. Ange denna sjukdom, tillsammans med ovanstående symptom, värkande smärta i underlivet och skrotet, vilket minskar erektionen.

Med dessa symtom bör en man konsultera en läkare för att förhindra komplikationer i tid.

Diagnos av bakteriell prostatit

Diagnos av akut prostatit är inte svårt på grund av tydligt uttryckta symtom. Med rektal palpation är prostatan förstorad och kraftigt smärtsam. Patienten undersöks för urin och blod. Om de upptäckte leukocytos och förhöjda nivåer av ESR i blodet, bekräftas diagnosen.

Kronisk prostatit diagnostiseras annorlunda. Med mikroskop av prostatsekretionen beräknas antalet vita blodkroppar. Den bakteriologiska odlingsmetoden bestämmer typen av patogenens mikroorganism och dess reaktion på antibiotika. Dessutom bestäms nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) och ultraljud av prostata tilldelas.

Behandling av bakteriell prostatit

Vid behandling av akuta former av sjukdomen används antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Om sjukdomen uppstår utan speciella komplikationer och förgiftning av kroppen kan den behandlas hemma. Annars är sjukhuspassning nödvändig.

Den kroniska formen är mycket svår att behandla. Infektion har egenskapen att kvarstå i prostata vävnader, även med användning av mediciner. Antibiotikabehandling har liten effekt, eftersom de absorberas väldigt dåligt av prostata. Även om det i samband med behandling av bakteriella prostatit symptomen försvinner, infektionen är fortfarande inte helt förstörd, och vid minsta försvagning av kroppens sjukdom blossade upp igen.

För att börja behandla en kronisk prostatit följer med att avslöja orsaken till infektionen som orsakar det. Användningen av antibiotika ensam räcker inte, läkemedel som stärker immunitet och vitaminer behövs. Fysioterapiprocedurer, inklusive laserterapi, magnetbehandling, elektrofores och massage är också användbara. De förbättrar blodflödet i prostata och hjälper till att leverera medicinska ämnen. Det bör noteras att dessa förfaranden inte kan användas vid akuta former av sjukdomen.

Från droger är en kurs av fluorokinoloner - ett bredspektrum antibiotikum förskrivet. De påverkas inte av mediumets surhet, de tränger in i prostata vävnaden.

Komplikationer av bakteriell prostatit

Om det finns tecken på akut prostatit, och behandling inte utförs, finns det en abscess av prostata - det här är en överbelastning av purulenta massor. Det kan orsaka feber, feber. Med tiden kan abscessen gå in i svullnaden och förhindra urinering. I vissa fall börjar blodinfektion (sepsis).

Redan i sig är kronisk prostatit en komplikation av den akuta formen av sjukdomen. Om hans symptom inte korrigeras i tid, börjar problem med erektion och även infertilitet uppstår.

I ett antal fall uppstår följande komplikationer:

 • inflammation av sämsta vesiklar
 • Testikulär inflammation
 • spermatisk appendage
 • fistelbildning
 • Nervösa störningar på grund av konstant smärta
 • skleros av prostata
 • Stenar och cystor i prostatakörteln
 • adenom i prostata

Profylax av bakteriell prostatit

Effektiv profylax av prostatit är en mobil livsstil. Prostaten själv är ordnad så att den är dåligt försedd med blod. Därför, om arbetsschemat inte tillåter dig att flytta aktivt, försök att stiga minst en gång i timmen från en stol och värma upp. Det är användbart att regelbundet göra enkel gymnastik - retusionen av musklerna i anuset, det måste göras upp till 100 gånger i ett tillvägagångssätt.

Ett sätt att förbättra blodcirkulationen i prostata kallas en kontrastdusch. Jeten från duschen går till skrotet och ändrar temperaturen - 30 sekunder varmt vatten, närmare varmt, 15 sekunder - rum, coolt. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter.

Massage av perineum är klar att ligga ner. Fingrar av handen med tillämpningen av ansträngning, du måste massera detta område 3-5 minuter.

Efter att ha tittat på den här videon kommer du att lära dig hur du masserar prostatan ordentligt.

 • Det är användbart att cykla eller snurra en "cykel" som ligger på din rygg.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen, sitta på kalla ytor.
 • Om du lider av permanent förstoppning måste du ta ett laxermedel. Bättre än - kontakta detta läkare och ta bort det.
 • Sexlivet bör vara regelbundet och uppmätt, utan förändringar i en eller annan riktning.
 • Och viktigast av allt - glöm inte att regelbundet besöka en urolog för förebyggande undersökningar. Din hälsa är bara i dina händer.

Mer information om behandling av bakteriell prostatit ses i en urologs tal.

Om du har din egen erfarenhet av att behandla prostatit, dela den i kommentarerna enligt artikeln.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Behandling, symtom och klassificering av bakteriell prostatit

innehåll:

Prostatit är en inflammatorisk process i vävnaderna i prostatakörteln. Han är smittsam eller fysiologisk

akut bakteriell prostatit

karaktär.

Klinisk manifestation av prostatit kan kallas smärtsam och problemlösning, vilket leder till en fördröjning i urinen för en dag eller mer. Om tiden inte svarar och inte vidtar åtgärder kan sjukdomen utvecklas så snart som möjligt.

Prostatakörteln producerar en hemlighet som är en del av den seminalvätska i vilken patogena mikroorganismer, såsom klamydia och ureaplasma, prolifererar. Prostatens anatomiska struktur förvärrar sjukdomstillståndet, eftersom endast små blodkärl passerar genom det, så blodflödeshastigheten är mycket lägre än i andra organ.

Som ett resultat av det faktum att filtreringen är långsam ackumuleras produkterna av mikrobiell aktivitet i körteln, vilket leder till utseende av stillastående processer i vävnaderna.

orsaker till

De vanligaste orsakerna som orsakar inflammation i prostata är som följer:

infektion

Patogena bakterier leder ofta till framväxt av akut prostatit.

Om du inte börjar behandla i tid, kan det leda till impotens.

påkänning

Det är den konstanta nervspänningen, dålig sömn, överarbete, låg immunitet som leder till utveckling av prostatit.

Sedentary livsstil

Om en man rör sig lite, har han ett stillasittande jobb, han går inte in för sport och aktiv vila, hans cirkulation i bäckenorganen och prostata är nedsatt, vilket i sin tur leder till utseende av prostatit.

underkylning

Varje hypotermi är hemsk för en man, för det kan leda till prostatit.

Brist på sexuell aktivitet

Om man efter en normal sexliv upphört dramatiskt ha sex, kan det bli en orsak till kronisk processer i prostatavävnaden.

Blod inte cirkuleras genom små kärl, vilket resulterar i störd cell näring, vilket leder till utveckling av den inflammatoriska processen.

Klassificering av prostatit

Prostatit klassificeras enligt kriterierna i det amerikanska institutet för folkhälsa:

 • Bakteriell prostatit: akut och kronisk,
 • Ej bakteriell prostatit: kronisk inflammatorisk och icke-inflammatorisk prostatit;
 • Symtomatisk kronisk prostatit.

Akut typ av sjukdom

Denna typ av prostatit utvecklas som ett resultat av penetrering av en mängd olika mikroorganismer i prostata.

Den vanligaste akuta prostatiten orsakas av följande bakterier:

Klebsiella

 • E. coli,
 • Pseudomonas aeruginosa,
 • Klebsiella,
 • Staphylococcus aureus,
 • enterokock,
 • Proteus,
 • Enterobacter.

Detta är en villkorligt patogen bakterie som ingår i den gemensamma tarm- och kutanfloran.

När de skyddande egenskaperna minskar i kroppen, och predisponeringsfaktorer också uppträder, kan dessa mikroorganismer orsaka akut prostatit, även om det är mycket mindre vanligt än kroniskt. Med snabb och korrekt behandling botas patienten fullständigt.

symptom

Huvudsymptomen för akut prostatit är allmän förgiftning, när patienten höjer sin temperatur och skakar. Det finns också smärtsamma förnimmelser i ljumsk och perineal regionen, urinering och avföring blir smärtsamma.

Det finns ofta trängsel att urinera, urinen kommer ut i små portioner och känslan av att inte tömma blåsor kvar.

finger prostata undersökning

diagnostik

Diagnosen är inte komplex, den är baserad på den kliniska bilden och undersökningsdata. Det är nödvändigt att genomföra en digital rektalundersökning av prostata. Med akut prostatit kommer denna procedur vara smärtsam, och prostatakörteln är edematös.

Det är nödvändigt att skicka ett allmänt urintest som kommer att avslöja en förhöjd nivå av leukocyter, liksom ett allmänt blodprov, vilket kommer att visa leukocytos och förhöjda nivåer av ESR.

behandling

Behandling av akut prostatit är baserad på antibakteriella och antiinflammatoriska terapier. Under ultraljud kan du bestämma tillståndet hos prostatakörteln.

Om en patient har tecken på allvarlig förgiftning med akut prostatit, är det nödvändigt med sjukhusvistelse. Behandling av akut prostatit utan komplikationer är möjlig vid polikliniska inställningar.

komplikationer

Akut prostatit kan ge några komplikationer. Till exempel:

 • gå till en kronisk,
 • utveckla en abscess av prostata,
 • orsaka fistelbildning.

Kronisk typ av sjukdom

Framväxten och utvecklingen av kronisk bakteriell prostatit orsakas oftast av villkorligt patogena mikroorganismer.

Det finns flera faktorer som predisponerar utvecklingen av kronisk prostatit:

 • ärftlighet,
 • hypotermi,
 • Oändlig urinering,
 • Oregelbundet sexliv,
 • Sedentary livsstil,
 • Sjukdomar i genitourinary systemet,
 • Venereal sjukdomar.

symptom

Kronisk bakteriell typ av prostatit utvecklas ofta omärkligt, ofta finns det inga symptom i flera år. Den inflammatoriska processen förvärras sedan och sänker därefter.

De viktigaste symptomen är:

 • frekvent urinering i små portioner,
 • värk i den suprapubiska regionen, i ljummen, perineum och skrotum,
 • störning av sexuell funktion.
prostatsekretionsmikroskopi

diagnostik

För att diagnostisera kronisk prostatit utförs mikroskopi av sekretionen av prostata för att avslöja en förhöjd nivå av leukocyter.

För att bestämma patogenen och känsligheten för antibakteriella läkemedel utförs också en bakteriologisk studie. Under en exacerbation kan nivån på PSA öka. Ultraljud kan hjälpa till att upptäcka fibrotiska områden och förkalkningar i prostata.

behandling

Kronisk typ av prostatit behandlas med antibiotika i minst 4-8 veckor. Komplex behandling består av antibakteriella, antiinflammatoriska och immunostimulerande terapier. För att minska tonkörteln, föreskrivs alfa-blockerare. Om patienten är stillastående, och det finns inga kontraindikationer, kan han ordineras en kurs i prostatakörteln.

Även vid behandling av denna typ av sjukdom används fysioterapimetoder som elektromyostimulering, mikrovågsterapi av prostata. De kan också ordinera laserterapi, ozonterapi eller magnetoterapi, vilka är mycket effektiva.

symptom

De första symptomen på prostatit kan kallas vissa smärtsamma förnimmelser i suprapubiska zonen, liksom i ljumsk och grenområdet. Ett av symtomen på starten av den inflammatoriska processen är också en minskning av sexuell lust.

Ibland kommer det att faktum att en man i allmänhet förlorade något begär för det motsatta könet. Vid urineringens början skärs smärtsamma förnimmelser, och i slutändan finns det en obehaglig brännande känsla.

Om inflammation är av infektiös natur framträder en svag genomskinlig eller vitaktig urladdning ur urinröret. Det finns problem med utlösning: antingen för snabbt eller vice versa, en långvarig process. Minskar avsevärt mängden spermier, sensoriska känslor av det sexuella organs minskning. Om något av dessa symtom uppstår ska du omedelbart kontakta din läkare.

behandling

Här är de viktigaste punkterna:

 • När en bakteriell typ av sjukdom med uretroskopi behöver utvärdera urinrörets tillstånd. I närvaro av kronisk uretrit bör prostatit behandlas i ett komplex som inbegriper inverkan på patologiska processer i urinröret.
 • Den medicinska effekten på mikrocirkulationen gör det möjligt att utöva inflytande på cellulära och kapillära länkar, stimulera lymfatisk och venös dränering.
 • Tillämpning av fysioterapi. Du kan applicera någon effekt som förbättrar mikrocirkulationen, effekten av droger och som hjälper till att förbättra blodflödet i prostata. Valet av fysioterapi för varje patient ska vara individuell.
prostata turné

Behandla prostatit med komplexa metoder. Beroende på typ av sjukdom, orsakerna till utseendet och känsligheten av kroppen, föreskriver läkaren individuell behandling för varje patient.

De vanligaste metoderna vid behandling av prostatit anses elektrisk stimulering, laserterapi, magnetisk terapi, TUR, finger prostata massage, pneumomassage, vakuum urinrörets stimulering.

Förutom icke-läkemedelsterapi är patienten ordinerad en kurs av antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, återställande läkemedel. Vidare förskrivs patienten under behandling en speciell diet, ett avslappnat sätt på dagen och terapeutisk träning.

Behandlingen kommer att vara minst 2-3 månader och i vissa fall även sex månader. Men även efter återhämtning kan patienten ha några symtom. För att undvika detta är det nödvändigt att vidta förebyggande åtgärder och se till att prostatit inte utvecklas.

Principer för behandling

Valet av antibiotika beror på mikroberens känslighet och läkemedlets farmakokinetik. Antibiotisk behandling beror på känsligheten hos mikroorganismer och koncentration av ett visst antibiotikum som uppnås i prostatakörteln och är jämförbar med den minsta hämmande koncentrationen, som erhålls "in vitro".

Det är värt att notera att det faktiska antalet mikroorganismer kan vara väldigt annorlunda än laboratorieförhållandena, och miljön i prostata är vanligtvis mer alkalisk.

Dessutom till ansamling av antibiotikumet i en speciell vävnad erhållna fettlösliga, beroende på surheten, storleken på behandling av kronisk prostatit molekuly.Pri antibiotikum förskrivning hastighet kommer att bli lång.

De bästa experterna i Europa säger att den antibakteriella behandlingscykeln inte ska vara mindre än 2-4 veckor. Om patienten efter utgången av denna period inte upplever någon förbättring är det nödvändigt att göra en analys och förskriva en annan behandling. Om det under denna tid finns uppenbara förbättringar, bör behandlingen förlängas under samma period.

Som ett resultat kommer ett par månader av kontinuerlig mottagning av antibiotika att erhållas. Bakterierna förstörs emellertid i hemlighet efter 2-3 veckors behandling. Därför väljer doktorn individuellt för varje patient en antibiotikakurs och hur lång tid de tar emot.

Vid komplex behandling av patienter med bakteriell prostatit är det nödvändigt att använda alfa-adrenoblockerare. Också mycket lovande är den kombinerade användningen av alfuzosin med antibakteriella läkemedel.

Fluoroquinoloner vid behandling av bakteriell prostatit

I dag, för behandling av prostatit, är fluorokinoloner oftast föreskrivna, eftersom de har ett brett spektrum av aktivitet, vilket bidrar till att förstöra nästan alla patogener av bakteriell prostatit. På grund av deras aktiva fysikalisk-kemiska egenskaper penetrerar fluorokinoloner perfekt in i vävnaden, prostatens hemlighet och hemligheten hos seminala vesiklar.

Dessutom är de zwitterjoner, och beror inte på mediumets surhet, så de kan förbli aktiva i sura och alkaliska miljöer. Och i den alkaliska miljön är deras aktivitet ännu större. Enligt de kliniska resultaten av användningen av fluorokinoloner visade sig dessa läkemedel vara mest populära vid behandling av bakteriell prostatit.

förebyggande

För att förebygga prostatit bör en man ha ett regelbundet sexliv med en konstant partner. Casual sexuella relationer med okända kvinnor kan leda till infektion med olika sjukdomar.

Att undvika inflammation i prostatakörteln hjälper och aktiv livsstil. Det är nödvändigt att flytta mycket, göra fysiska övningar, ge gå 2-3 timmar om dagen. Var försiktig så att du inte överkolar. Klä på den kalla årstiden är varm, så att fötterna är torra och varma, sitta inte på förkylningen.

Av stor betydelse är mat. För att undvika utveckling av inflammatoriska processer i prostata, ät inte mycket skarpa, sura och salta livsmedel, samt glöm alkohol och cigaretter.

Män äldre än 35 år minst en gång om året måste genomgå en läkarundersökning med en urolog. Kom ihåg att om du upptäcker prostatit i ett tidigt skede kan det härdas snabbt och smärtfritt.

Bakteriell prostatit, tecken, symtombehandling

"Vår fiende är inom oss." Ett mycket rättvist uttalande, vilket innebär att flera miljarder mikroorganismer bor i vår kropp.

De är så små att de inte kan ses utan en multipel ökning.

Dessa små varelser är orsaken till många infektionssjukdomar, i vilka bakteriell prostatit ingår.

Typer av infektiös inflammation av prostata

Prostatit är en mycket obehaglig sjukdom som tar över män över 50 år och alla som på något sätt provocerade sjukdomen (vi talar lite om detta lite senare).

Och för vissa män observeras sjukdoms manifestationen redan 35-40 år, vilket gör att man tänker på en tidigare manifestation av sjukdomen.

Prostatit är uppdelad i olika kategorier, och i denna artikel kommer vi att diskutera allt relaterat till bakteriell prostatit.

Precis som i nästan vilken sjukdom som helst, är även akuta och kroniska processer utsedda här.

Som regel sker en kronisk bakteriell prostatit efter akut eller på egen hand, tills dess att den inte längre utpekar sig själv.

Varför orsakar bakterier prostatit och hur händer det?

Mikroorganismer är extremt produktiva varelser. Deras celler kan delas omkring en gång var 20-30 minuter.

För att göra detta behöver du väldigt lite - substratet. Det vill säga de nödvändiga näringsämnena, såsom glukos, sackaros, proteiner och andra organiska och oorganiska föreningar.

Normalt är prostatan steril, det vill säga det finns inga mikroorganismer. Bakteriet kommer på något sätt in, sätter sig på ett smart underlag och börjar splittras.

Låt oss anta att en bur (fantasi) kom in, om en halvtimme kommer det att finnas 2 bakterier, på en timme 4, då 8... Nu kan du föreställa dig hur många kommer att vara på en dag?

Bakterier är levande organismer, de absorberar näringsämnen och släpper ut avfallsprodukter, inklusive aggressiva ämnen som syftar till att förstöra andra bakterier - konkurrenter.

Lokal immunitet, vilket är ännu inte helt förstått vad som pågick, börjar slå larm och skickar på en plats tusentals bakterie lokalisering av leukocyter, som måste förstöra inkräktaren.

Men bakterier är inte så enkla, de kan "gömma", "lura" och förstöra leukocyter.

Så, på enkelt språk kan du beskriva kärnan i vad som händer med mikrobiell invasion av prostata. Det är på grund av detta att den mikrobiella prostatit börjar.

Akut process

Ovanstående process är grunden för akut bakteriell prostatit.

Inkomst av en mikroorganism, en immunreaktionsinflammation, en överväxt i en kronisk process eller en återhämtning är en sådan sekvens i det givna sjukdomen.

Etiologi och infektionsvägar

Så vi vet redan att orsaken till den akuta processen är bakterier. Överväg sätt att få mikrober i prostatakörteln.

 • STD (sexuellt överförbara sjukdomar) är den vanligaste orsaken till prostatit hos män under 50 år;
 • infektionssjukdomar i bäckenorganen: cystit, uretrit, etc.;
 • kateterisering av urinvägarna, operationer på könsorganen, lokalt trauma;
 • hypotermi och lokal immunitet.

LÄS TEMA: Vilka antibiotika ordineras för blåsor.

När oskyddade sexuella kontakter (tyvärr i sällsynta fall räcker och användning av "vanliga" handdukar) i män faller patogena (klamydia, Treponema, gonokocker, ureoplazma et al.) Eller opportunistiska patogener och avveckling, framförallt i urinröret.

Ibland finns ingen inflammatorisk process i urinvägarna, och bakterien går direkt in i prostata och aktiverar lokal immunitet.

I andra fall börjar inflammationsprocessen i testiklarna, urinblåsan, urinvägarna, deferenserna och passagen.

Efter en stund märker en man symptomen på prostatit, vilket innebär att bakterierna kom in i utsöndringskanalerna i prostata hematogent eller tillsammans med lymfkörteln.

I fallet med dåligt steriliserade katetrar eller kränkningar av asepsisreglerna är det också möjligt att mikroben kommer in i prostata.

Felaktig livsstil och alla faktorer som bidrar till minskningen av lokal immunitet kan provocera bakteriell prostatit.

I det här fallet är våra fiender mikroorganismer som lever i vår kropp och på en god nivå av immunitet är inte farliga.

Sådana mikroorganismer innefattar en omfattande klass av bakterier och vissa mikroskopiska svampar (candida, stafylokocker, streptokocker).

Vid tidig upptäckt av prostatit och korrekt behandling finns inga återfall och den akuta processen går inte i kronisk form.

Om sjukdomen som behandlas inte är full (t ex felaktig antibiotikaselektion eller bristande överensstämmelse med behandlingsregimer tid), resultatet kan erhållas med ett utbyte av prostata förstörelse av pus i en hålighet i bäckenet, prostatacancer eller kronisk process.

bevis

Under den akuta processen upplever en man typiska tecken på inflammation och bakteriell prostatit:

 • temperaturökning
 • smärta i ljummen, coccyx, testiklar;
 • smärtsam utlösning, urinering
 • önskningar på toaletten är vanliga, mängden urin är liten;
 • det är mycket svårt att tömma blåsan;
 • det är ofta en känsla av ofullständig tömning.

LÄS PÅ ÄMNET: Vad är andra tecken på prostatit hos män.

Diagnos och behandling

För att upptäcka sjukdomen, föreskriver urologen ultraljud, erbjudanden för att överlämna UAC och OAM, utan att misslyckas en tank. sådd av prostatsekretion och digital undersökning av prostata.

Efter att ha fått resultaten, ordinerar läkaren behandling, som bedriver mål som:

 1. Ta bort inflammation och svullnad (utmärkt växtprodukter - prostorom och permixon)
 2. att föra en smal muskler i prostatakörteln med hjälp av alfa-adrenoblocker (terazosin, tamsulosin);
 3. Välj rätt antibiotikum (cefalosporiner, fluokinoloner eller klavulanater);
 4. Se till att det inte finns något återfall och prostatens hemlighet har blivit steril.

Välja ett antibiotikum

Nyckelfaktorn vid behandling av denna typ av prostatit är valet av antibiotika.

För att kunna välja ett effektivt läkemedel måste man göra en bakteriologisk kultur av prostata utsöndring och ta reda på vilken förberedelse den känsliga mikroorganismen är känslig för.

Andra antibiotika för att behandla patienten ger ingen mening, förutom att skadan i slutändan inte fungerar.

Behandlingen är inte lång - 1-2 veckor. En månad senare, en upprepad bakteriologisk analys av prostats utsöndring för att övervaka situationen. I de flesta fall återställs mannen.

Man måste komma ihåg att att ta ett antibiotikum är en obehaglig process för kroppen. Därför bör du parallellt använda droger som återställer mikrofloran (främst mjölksyra).

Kronisk prostatit av infektiös natur

Om kronisk bakteriell prostatit fortfarande är igång, ska en annan behandlingstaktik användas.

Symtomatiker är inte lika uttalade som vid akut behandling. Patienten klagar över sällsynta smärta, problem med urinering och problem av sexuell natur.

Kronisk bakteriell prostatit är farligt, för de flesta män, passerar han nästan obemärkt, tillsammans med episodisk smärta, men leder till infertilitet, problem med erektil dysfunktion, prostata abstruktsii och prostatacancer.

Allt detta upptäcks plötsligt, när uppenbara tecken på dessa problem börjar störa mannen.

Etiologi och orsaker

Ofta orsaken till kronisk bakteriell prostatit är den felaktiga livsätten hos patienten:

 • hypotermi;
 • långvarig sittande och låg fysisk aktivitet
 • fel sömn
 • felaktiga måltider
 • alkohol och cigaretter, immunbrist och oregelbundet kön.

Den främsta orsaken till denna prostatit är en mikrobe som har anpassat sig till ett hemligt liv.

Lokal immunitet kan inte särskilja mellan en infektion, det finns ingen infektion för det, eller det fanns ingen infektion alls.

Att uppträda på liknande sätt är opportunistiska mikroorganismer. När de kommer till en obekant plats anpassar de sig perfekt till vår immunitet och lever för egen njutning, vilket gradvis orsakar skada.

Sådana bakterier är mycket svåra att behandla. Deras antibiotikaresistens är avskalad.

Behandling kräver en variation av antibiotika och långsiktiga temporära regimer med regelbunden övervakning.

Oftast är bakteriell prostatit av kronisk art orsakad av Staphylococcus aureus och hemolytisk streptokocker. För att bli av med dem måste du ägna mycket tid och ansträngning.

Diagnos och behandling av kronisk process

En man som är förtryckt av obehagliga känslor och episodiska smärtor, som till sist blir vanligare, appellerar till urologen.

Läkaren, såväl som med akut prostatit, utför de nödvändiga studierna (blodprov, urin, palpation och tanksåkning) och utvecklar sedan en behandlingsregim.

I genomsnitt tar behandlingstiden 4-8 veckor. För kroppen är detta en allvarlig stress, förutom våra målmikroflora, lider våra vänner också. Därför är användningen av antibiotika associerad med användningen av läkemedel som förstärker den gastrointestinala mikrofloran i första hand.

Förutom antibiotika ordineras patienten fysioterapi och läkemedel som lindrar svullnad och slappna av i mjukvarorna i prostatakörteln, glöm inte folkmekanismer som i komplex terapi accelererar den terapeutiska effekten.

En sådan bakteriell prostatit är fullständigt härdbar, och sjukdomsresultatet beror på effektiviteten av behandlingen.

Efter återställning i prostatakörteln är det möjligt att hitta punkttätningar - förkalkningar och fibros som bildas som en följd av sjukdomen.

förebyggande

Enkla regler hjälper varje man att hålla sin hälsa i säkerhet:

 1. Aktivt sätt att leva;
 2. Korrekt näring;
 3. "Nej" till dåliga vanor
 4. Regelbundet sex med en beprövad partner, "nej" till promiskuösa sex;
 5. Regelbundet besök hos urologen och följ hans instruktioner.

Observera dessa fem regler för hanehälsa - och bakteriell prostatit kommer aldrig att komma till ditt hus!

Kronisk bakteriell prostatit

Hittills fortsätter kronisk bakteriell prostatit, trots prestationerna från modern medicin, att vara en otillräckligt studerad och ohämmad sjukdom. Kronisk infektiös inflammation i prostata kan utvecklas hos unga män, och därmed - minskas effektivitet, sexuell aktivitet och levnadsstandard i allmänhet. Nyligen har incidensen också ökat hos äldre patienter, när prostatit, i kombination med andra prostata sjukdomar (cancer, adenom), komplicerar diagnosen och behandlingen i stor utsträckning.
Enligt kronisk bakteriell prostatit (som den är klassificerad som prostatit kategori II) skall förstås att existera mer än 3 månader, symptom på inflammation i prostatan som åtföljs av en detektering av prostatasekret, sädesvätska, urin och prostatiska delarna efter massage företrädesvis samma mikroorganismer. Enligt detta diagnostiska kriterium kan inte mer än 10% av fallen av prostatit klassificeras som kategori II, dvs det är relativt sällsynt. Ändå gör särdrag av sin kurs och svårigheter i behandlingen kronisk bakteriell prostatit ett mycket svårt och viktigt problem för urologer.

etiologi

Immediata patogener av sjukdomen är en mängd olika mikroorganismer. Det högsta värdet ges patogena och villkor patogena bakterier i mag-tarmkanalen (intestinal och Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter, Proteus, seratsiya, Klebsiella). Även i prostata sekre ofta hitta stafylokocker, enterokocker och streptokocker. I sällsynta fall av kronisk prostatit patogener kan vara intracellulära bakterier (mykoplasma, klamydia), svampar, gonokocker och Trichomonas.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Förekomsten av ett orsakande medel enbart är inte tillräckligt för början av kronisk prostatit. För många män är vissa möjliga patogener av prostatit en del av normal mikroflora och orsakar aldrig inflammation i körtelvävnaderna. För att en mikroorganism ska kunna komma in i prostata och utlösa en patologisk process behövs ett antal predisponeringsfaktorer.

 1. Minskade skyddsfunktioner i prostata. Under studien patienter med kronisk prostatit detekterad förändring i sammansättningen av prostatiska utsöndringar, åtföljs av en minskning av sådana viktiga termer i skyddande substanser, såsom citronsyra, fruktos, syrafosfatas och mikronäringsämnen (zink, kalcium, magnesium). Syrabasreaktionen av sekretionen, förhållandet mellan enzymerna, etc. förändras. Allt detta har en negativ effekt på den prostatiska hemlighetens normala förmåga att skydda körteln från mikroorganismer.
 2. Inträngningen av infektion från urinröret i prostata underlättas mycket av uroprostatisk återflöde - kasta urin i prostatacancer med en urineringsåtgärd, vilket normalt inte borde vara. I fallet med Cystit och uretrit, återflöde leder snabbt till involvering i prostatakörtelns inflammatoriska process. Penetration av infektionsmedel i prostata är också möjligt med phimosis, förhindrar det normala flödet av urin, efter diagnostiska eller terapeutiska procedurer som involverar urinröret (urinrörskatetrar Fitting, särskilt frekventa, ureteroscopy, cystoskopi, transuretral kirurgi med otillräcklig förbehandling av den antimikrobiella urinröret).
 3. Total minskning av immunitet - inflammation i prostata underlättas av någon försämring av organismens immunresistens, som har uppstått på grund av akut sjukdom eller medföljande kroniska sjukdomar, hypotermi.
 4. Överträdelser av neuromuskulär reglering och cirkulation i organen i det lilla bäckenet, vilket leder till stagnation av blod i körteln, underlättar infektionens inflytande och den snabba spridningen av den. Här kan du särskilt framhäva kronisk förstoppning, stillasittande och stillasittande livsstil, en långvarig frånvaro av sexuella handlingar.
 5. Förekomst av foci för kronisk infektion i närheten av prostatakörteln, penetrerar patogener lätt de hematogena (genom blodkärlen) eller lymfogena (längs lymfsystemet) vägar. Det kan vara kronisk pyelonefrit, cystit, kolit och enterokolit, infekterade analfissurer, etc.

Klinisk bild

Kronisk bakteriell prostatit fortsätter vågig, med närvaro av exacerbationer och remissioner, ibland ganska långa. I vissa fall är det föregås av uppkomsten av föregående myocardial akut prostatit inte läkt vid tidpunkten helt och då kan vi identifiera de specifika tidigare klagomål (svår smärta, hög feber, allvarlig förgiftning). I andra patienter förekommer sjukdomen för nästan inga symtom, och endast med exacerbationer åtföljs av en mer eller mindre uttalad klinik.

De viktigaste klagomål som patienter med kronisk bakteriell prostatit har gjort är smärta, urineringstörningar och störningar i sexuell funktion. I mindre utsträckning finns symptom på allmän förgiftning. Separat kan man skilja ut förändringar i den psyko-emotionella sfären.

smärta

Smärtssyndrom åtföljs av en förvärmning av prostatit. Typiskt är smärtan inte för intensiv, dra eller värk, lokaliserad i perineum med bestrålning i ljummen, ändtarmen, penis, skrotum, överlår. Möjlig smärta i ländryggen, sakrum, buken. Smärta ökar ofta när patienten sitter i sittande läge under avföring. Hos vissa patienter uppmärksammas nästan konstant tråkig utmattande smärta, vilket stör det övergripande välbefinnandet signifikant.

Urineringstörningar - irriterande och obstruktiva symtom

Irriterande störningar är förknippade med irriterande effekten av inflammatoriska produkter på urinrörets och blåsens nervreceptorer. De kännetecknas av bränning, skärningar och andra obehagliga känslor under urinering, förekomsten av frekventa, inklusive nattliga önskningar.

Obstruktiva sjukdomar orsakas av en ökning av en inflammerad prostata, som pressar urinröret och blåshalsen, vilket skapar ett hinder för det normala flödet av urin. Eftersom även vid lugnande akuta inflammatoriska förändringar i körteln fortfarande kvar, obstruktiv symptom, finns det nästan hela tiden, och ofta fungerar som det enda klagomålet hos patienter i remission. De viktigaste symptomen på urinvägsobstruktion är trög, intermittenta strömmen tills urinutgångs droppar, en del av hjälp musklerna vid urinering (spännings magmusklerna och bäckenmembran), ofullständig blåstömning kvarhållande däri rest urin, tillsammans med patientens känsla av ofullständig urinering.

Sexuella funktionsstörningar

Hos patienter med kronisk bakteriell prostatit noteras som en minskning av sexuell lust i bakgrunden av de förlängda inflammation och eyakulyativnye rubbningar - smärta under eller omedelbart efter utlösning, utseende av blod i sädesvätskan. Möjlig erektil dysfunktion - svag erektion, för tidig försvagning av erektion.

Symtom på allmän förgiftning

Temperaturen i kronisk prostatit bibehålls normalt under remission, och när den förvärras, stiger den vanligen något, endast för låga siffror. Med en lång tid av sjukdomen lider alla patienter av slöhet, trötthet, anorexi, ökad trötthet och en minskning av kroppens motståndskraft mot olika faktorer.

Psyko-emotionella störningar

På grund av det faktum att sjukdomen förlängs, är det svårt att diagnostisera och behandla, förekomsten av ett antal faktorer pressa patienten (smärta, minskad sexuell aktivitet, brist på förtroende för full härdning) i nästan alla patienter med tiden finns det psyko-emotionella narusheniya.Otmechaetsya depression, depressioner, irritabilitet, emotionalitet, isolering, brist på intresse för externa händelser. Alla dessa faktorer allvarligt störa effektiviteten i behandlingen, eftersom patienter minskade motivation, de borrade konstant undersökning, spabehandlingar och administrering av läkemedel, med resultatet att ännu mer beroendeframkallande sjukdom.

Diagnos av kronisk bakteriell prostatit

Börjar med förtydligande av klagomål, anamnese av liv och anamnese av sjukdomen. Redan i detta skede kan en erfaren urolog anta naturen hos sjukdomen.

Nästa steg - objektiv granskning. En bedömning görs av tillståndet, förändringar i utseende (hudens hud, svullnad på benen, pungen, etc.). Obligatorisk palpation av buken. Med försummade former med svår obstruktion är det möjligt att bestämma blåsan förstorad i storlek och utskjutande ovanför livmodern. Då undersöks prostata själv - läkarens finger genom ändtarmen. Med kronisk prostatit finns det en ökning i storlek, svullnad, flätning av medialspåret, foci av komprimering eller pastos, ömhet.

Laboratoriediagnostiska metoder

Såsom framgår av definitionen av kronisk bakteriell prostatit, huvudsakligen diagnostiskt kriterium för detektering upprepas i patogenen specifika material prostata - prostatiska utsöndringar och urinprov efter prostata massage. Diagnosen upprättas sålunda efter det obligatoriska återupptagandet av ett 4-htakanova-test och en mikroskopisk och bakteriologisk studie av prostats utsöndring.

De 4-hstakannoy prov karakteristiska förändringar ökar antalet leukocyter (mer än 10 i synfältet) i 3 minuter (prostata hemliga) och 4:e (urin efter prostatiska massage) portioner. Patogena bakterier finns också där - mer än 10 3 cfu / ml. Vid utsöndring av prostata finns en ökning av innehållet av leukocyter och bakterier, samtidigt som antalet eller totala frånvaron av lecitinkorn reduceras.

Identifierade förändringar i frånvaro av data för akut prostatit eller infektion från urinvägarna kommer att vara en tillförlitlig indikation på kronisk bakteriell prostatit.

I frånvaro av förändringar i provet 4-hstakannoy och prostatacancer hemlighet, men förtroendet för läkaren bakteriell prostatit i vissa fall kan det rekommenderas av provokativa tester (med införandet av prednisolon eller pirogenalovy) som hjälper upptäcka latent smittsam inflammation.

Dessutom genomfört urinanalys (noterade leukocyturi, spår av protein, blod), sperma (ofta funna erytrocyter), fullständig blodstatus (anemi tecken, med exacerbation möjligt mild leukocytos, vissa acceleration av SR). Blod tas för PSA för att utesluta prostatacancer. En TRUS utförs.

I sjukhusförhållanden för differentialdiagnos och klargöra omfattningen av skador körteln med användning instrumentella metoder för diagnostik: CT urografi, tsistouretorografiya, MRI, etc.

behandling

Basen för behandling av bakteriell inflammation i prostata är antibiotika, vars val i kronisk form är mycket svårt. Är det nödvändigt att ta hänsyn till förmågan hos läkemedlet att penetrera barriären och prostatiska ackumuleras vid terapeutiska koncentrationer i bröstvävnaden, det spektrum av verkan av läkemedel och förekomsten av resistens mot dessa valda patogener, toxicitet, kompatibilitet, och många andra faktorer. De mest effektiva är läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, makrolider, tetracykliner, rifampicin. Kombinationer av antibiotika används ofta. För bästa resultat, genomfört flera kurser av antibiotika med den obligatoriska bakteriologisk undersökning av urin och prostata sekret för att övervaka effektiviteten av behandlingen.

Att eliminera obstruktion symptom i urinvägarna är tilldelade status av alfa-1-blockerare och hämmare av 5-alfa-reduktas, och kombinationer därav. För att minska svullnaden i körteln och lindra smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom används olika grupper av droger, vars syfte är att förbättra mikrocirkulationen, förbättra lokala och allmänna skyddsegenskaper. I fasen av eftergift används fytopreparationer aktivt.

Fysioterapeutiska förfaranden rekommenderas väl, vilka utförs både under exacerbation och under remission.

För att förbättra livskvaliteten, återvinning, eller åtminstone ihållande remission är oerhört viktigt att vara en aktiv del av patienten. En konstant bantning anrikning ranson vitaminer, spårämnen, växtfibrer och fleromättade fettsyror, samtidigt begränsa extraktivämnen, fast fett och kolhydrat.

Dagligen är det nödvändigt att genomföra en uppsättning fysiska övningar som syftar till att aktivera blodcirkulationen och stärka bekkenbottens muskler. Det är mycket önskvärt att avstå från att dricka alkohol, röka, öka fysisk aktivitet. Det rekommenderas fullt sexliv med en vanlig partner.

Under remission årligen är det önskvärt att ta kurser i sanatorium och spa-behandling. Oavsett hälsotillståndet bör patienter med diagnos av kronisk bakteriell prostatit undersökas regelbundet av urologen och övervaka huvudanalyserna.

Utsättning av prostatsekretion: indikationer för användning, tolkning av analysen

Vid diagnos av inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln är en viktig plats upptagen av laboratorieundersökning av körteljuice. Tanken som sårar prostatens hemlighet gör det möjligt att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen, vilket är nödvändigt för valet av det optimala schemat för antibakteriell terapi.

Vad är en "såddstank"?

Tank som utsöndrar prostatens hemlighet är en bakteriestudie av saften, vilket gör det möjligt att bestämma mikroflorans sammansättning. Det genomförs för att utvärdera vätskans sammansättning och låter dig identifiera de minsta avvikelserna.

Analysen kan avslöja:

 • trichomonas;
 • patogen mikroflora (svampar);
 • gonokocker;
 • stafylokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa.

Tidig upptäckt av orsakssjukdomens orsaksmedel gör det möjligt för oss att bestämma typen av inflammatorisk process och för att välja den optimala behandlingsregimen. Vanligtvis används prostatit bredspektrumantibiotika, men baserat på dekryptering bakterie juice analys läkaren kommer att kunna välja de nödvändiga förberedelserna för behandlingsgruppen - penicilliner, cefalosporiner, tetracykliner eller makrolider. Vidare tillåter upprepad analys efter behandlingsförloppet att avslöja känsligheten hos patogena mikroorganismer till verkan av det använda läkemedlet. Med låg effektivitet av behandlingen, kommer dessa data att låta dig justera behandlingsschemat för att uppnå bästa resultat.

Studien låter dig identifiera patogenen och välja ett antibiotikum

Till vem visar analysen?

Analysen är ordinerad för alla män över 50 som har konsulterat en urolog, oberoende av klagomålens art. Eftersom prostatit kan vara asymptomatisk under lång tid, är analysen av prostatajuice en obligatorisk undersökning för alla män som riskerar att utveckla sjukdomen.

Analysen är också tilldelad följande patientklagomål:

 • smärta av otydlig etiologi i perineum;
 • kränkningar av urinering
 • erektil dysfunktion
 • obehag efter utlösning
 • försvagning av urintrycket.

Studien utförs med misstanke om kronisk prostatit. Analysen används för att kontrollera effektiviteten hos den valda behandlingsmetoden för inflammation i prostatakörteln. Dessutom kan en bakterieundersökning av prostatakörtelns utsöndring visas för män som inte kan tänka sig ett barn för att bestämma orsaken till fertilitetsminskning.

Förberedelse före undersökning

I regel kräver den analys som utförs för förebyggande ändamål under en årlig undersökning med en urolog ingen särskild utbildning. Om det emellertid föreligger misstanke om prostatit, vid behandling av prostatainflammation eller i närvaro av några symptom som är orsaken till den inledande undersökningen, är det nödvändigt att följa ett antal regler.

Innan analysen rekommenderas att avstå från samlag i flera dagar. Denna åtgärd påverkar inte avkodningen av resultatet på något sätt, men det underlättar avlägsnandet av vätskan för undersökning.

4-5 dagar innan testet bör sluta ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och analgetika. I vissa fall kan sådana droger förvränga resultatet. Alla läkemedel som patienten tar för behandling bör rådas av läkaren före analysen.

Att ta mediciner kan snedvrida analysens resultat

För några dagar bör överges alkohol och överdriven fysisk ansträngning, eftersom detta kan påverka kompositionen av saft av prostata negativt.

Analysen utförs på tom mage, en rengörande emalj rekommenderas några timmar före undersökningen. Omedelbart före testet ska du tömma blåsan. Om, när stimulering av prostatakörteln för att samla in vätskan inte fungerar, kommer patienten att bli ombedd att urinera i en steril behållare, eftersom droppar juice fortfarande faller i urinröret. Detta undersöker endast den första delen av urinen efter stimulering, så det är så viktigt att tömma blåsan före exponering.

Genomföra analysen

Ett av de brännande frågorna bland män är hur man gör analysen. Prostatakörteln utsöndrar vätskan som är nödvändig för studien, med fingerstimulering. För att få det nödvändiga materialet bör du göra en prostata massage. Manipulation utförs genom anusen.

Patienten uppmanas att ta ställning där tarmarna kommer att vara så avslappnade som möjligt. Det finns två alternativ: antingen en man knäböjer, vilar armbågarna på golvet eller ligger på hennes sida, lyfta benen böjda vid knäna så högt som möjligt, pressa dem till bröstet.

När patienten har tagit den nödvändiga positionen sätter doktorn ett finger i handsken i anuset och prober prostata. Sedan gör han mjuka slag från periferin till orgelens mitt och stimulerar utsöndringen. Efter flera sådana rörelser kommer några droppar vitt vätska att separera från urinröret - det här är hemligheten i prostata. Materialet samlas snabbt i en steril behållare och skickas till laboratoriet för undersökning.

Hela proceduren tar bara några minuter. Det bör noteras att den rektala effekten är absolut smärtlös.

Schema för urval av material för buckocose

Hur dechiffrerar resultaten?

Den resulterande saften utvärderas i flera steg. Analysen börjar med en kvantitativ och kvalitativ bedömning av vätskan.

 1. Normalt bör cirka 2 ml utsöndring frisläppas. Ett mindre antal indikerar en stillastående prostatit, desto större är en akut bakteriell inflammation. En viktig roll spelas av vätskans konsistens och färg. Normalt är saften vitaktig. Med bakteriell prostatit är dess färg grumlig, gulaktig, med stillastående - brun.
 2. Leukocyter indikerar inflammation. Med bakteriell prostatit finns det många av dem, med icke-infektiös form av sjukdomen de är närvarande, men i små mängder bör de inte vara normala.
 3. Ett stort antal erytrocyter i saften är stillastående prostatit. Med smittsam inflammation är deras mängd överdriven, medan de i den friska människans juice inte är närvarande, eller det finns enskilda ingrepp.
 4. Med inflammation i prostata stör surhetsgraden i hemligheten.
 5. Den inflammatoriska processen framgår också av makrofager och epitelceller i sammansättningen av studiedrogen - om det finns många av dem, diagnostiseras prostatit eftersom deras antal är obetydligt i normen.
 6. Analysen av analysen innehåller en viktig parameter - lecitinkorn. Dessa ämnen ger gödningsmedelfunktionen hos spermatozoa och tjänar som en viktig markör för människornas intima hälsa. Normalt finns det många av dem, med en mikroskopisk undersökning av saften, är nästan alla synfält av mikroskop fyllda med dessa korn. Vid akut inflammation minskar mängden av dessa inklusioner kraftigt, medan kronisk stillastående prostatit inte finns alls.
 7. Därefter utförs en bakteriekultur. Om några patogena mikroorganismer eller svampar är närvarande i saften, indikerar detta en infektiös inflammation. Samtidigt beror diagnosen inte på antalet patogener, eftersom en frisk man inte har någon hemlighet.

Efter att ha förstått hur analysresultatet avkodas är det nödvändigt att konsultera en läkare om vilka antibakteriella läkemedel som ska vara effektiva i ett visst fall. Efter att ha bekantat sig med den bakteriella hemligheten väljer läkaren den optimala terapibehandlingen och utpekar nödvändigtvis en andra analys - detta är nödvändigt för att utvärdera effektiviteten av läkemedelsbehandling. I regel utförs en andra undersökning en och en halv till två månader senare.

Under behandlingen kommer ett andra test att krävas

Kontra

Analysen är kontraindicerad i följande fall:

 • exacerbation av hemorrojder;
 • onkologi;
 • sprickor i anus;
 • akut inflammation
 • hög kroppstemperatur.

Dessutom stimulering av prostata rektal kontraindicerat i närvaro av konkretioner i kroppen, som genom digital exponering de sätts i rörelse och kan skada bröstvävnaden.

Stimulering av ett organ i onkologi kan leda till en snabb tillväxt av tumören. I detta fall är all mekanisk irritation av prostata körning strängt förbjuden.

Med en exacerbation av infektiös prostatit kan analys inte utföras. Stimulering av blodcirkulationen och irritation av prostata kan orsaka försämring av välbefinnande och spridning av infektion med blodflöde. Detta är en riskabel utveckling av abscess och sepsis.

Eventuell sjukdom och feber är en anledning att skjuta upp analysen tills patienten återhämtar sig.

Vid behandling av prostatit är det nödvändigt att regelbundet genomföra en bakteriell studie av hemligheten. Detta kommer att göra det möjligt för oss att spåra dynamiken i förändringar i prostatakörteln och sammansättningen av dess mikroflora. Med regelbunden undersökning (3-4 gånger per år) kan du upptäcka eventuella negativa förändringar i tid och korrigera behandlingsschemat i tid.

Trots det faktum att prostatit uppträder vid vilken ålder som helst, är huvudriskgruppen män över 50 år gammal. De borde prova varje år under en förebyggande undersökning med en urolog.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...