Huvud
Strömförsörjning

"Azitromycin": recensioner, indikationer, instruktioner, frisättningsform

Populär "Azitromycin" är ett semisyntetiskt bakteriostatiskt antibiotikum som tillhör klassen av makrolider. Det är den första representanten för subklassen av azalider, och kännetecknas också av att det har ett brett spektrum av antibakteriella effekter. Med baktericid effekt på grund av hög koncentration i inflammerat område, kan läkemedlet sakta ner tillväxten och multiplikationen av bakterier genom proteinsyntes. Det provar förstörelsen av extracellulära patogener både i hud, muskler, senor, kärl, nerver och i vävnaderna i andningsorganen och urogenitala systemet. Recensioner om "Azitromycin" kommer att diskuteras nedan.

struktur

Detta läkemedel hör till den farmakologiska gruppen azalider och makrolider. Jämfört med erytromycin har den 300 gånger mer syrabeständighet. Antibiotika som tillhör makrolidgruppen är minst giftiga.

Huvuddelen av detta läkemedel är azitromycindihydrat. Sammansättningen av tabletter, pulver eller kapslar kan innefatta olika ytterligare ämnen, vars antal kommer att bero på frisättningsformen och tillverkaren. Recensioner om "Azitromycin" finns i överflöd.

Typ av problem

Eftersom den huvudsakliga aktiva substansen har ett brett spektrum av bakteriedödande läkemedel, framställs läkemedlet "Azithromycin" i olika handelsformer. Under 80-talet av förra seklet syntetiserades detta antibiotikum för första gången, och Sumamed från det kroatiska företaget Pliva blev det första läkemedlet på grundval av det.

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, kapslar och pulver för suspensioner:

 • Tabletterna innehåller från 0,25 till 1 gram av den huvudsakliga aktiva substansen, såväl som ytterligare komponenter;
 • kapslar belagda med en löslig film innehåller från 0,25 till 0,5 gram azitromycin;
 • i pulver till lösningen innehåller 0,2 g av den aktiva beståndsdelen.

I en dos av 0,25 gram frisätts "azitromycin" i förpackningar med sex kapslar eller tabletter. I en dos av 0,5 gram, tre tabletter eller kapslar.

Suspension "Azitromycin" har en volym av 15,9 gram.

Farmakologisk aktivitet

Läkemedlet "Azitromycin" är en makrolid med ett brett spektrum av effekter. Aktiviteten för den huvudsakliga aktiva substansen beror på inhiberingen av proteinsyntes av patogena mikroorganismer på grund av en minskning av bildningen av deras transklokas under anslutningen med ribosomernas 50S-subenhet.

När den höga koncentrationen av huvudkomponenten i infektionsområdet uppnås har läkemedlet en baktericid effekt. Läkemedlet är effektivt mot streptokocker i C, F, G-serien, liksom vissa gram-positiva mikroorganismer, förutom de som är immun mot erytromycin. Dosen av "azitromycin" ska väljas av en läkare.

Dessutom är läkemedlet kan agera på gramnegativa organismer såsom Neisseria gonorrhoeae, Legionella pneumophila, Gardnerella vaginalis, Mycobacterium, anaerober, spiroketer, ureaplasma, och många andra. Detta pekar på kapslarna "Azitromycin" instruktioner för användning.

Förutom den höga antibakteriella effekten har läkemedlet en antiinflammatorisk effekt och kan normalisera det mänskliga immunsystemet. Samtidigt är patogena bakterier av släktet Pseudomonas spp., Enterobacteriaceae och Acinetobacter spp resistenta mot alla läkemedel i makrolidgruppen.

Acidresistens och snabb absorptionshastighet hos huvudkomponenten gör det möjligt att ta "Azithromycin" oralt. Fraktionen av absorberad substans efter den första appliceringen i volymen 0,5 gram är mer än 31%. Maximal koncentration av substansen (0,4 mg / l) observeras efter 2-3 timmar efter administrering. Indikationerna för "azitromycin" är ganska omfattande, så de kan använda det för många sjukdomar.

Volymen av huvudkomponenten, fördelad över hela kroppen, är konstant i 5-7 dagar, kan övervinna den histohematiska barriären och tränga in i vävnaderna. Volymen i kroppens vävnader är 10-50 gånger större i jämförelse med vätskor.

Volymen av substansen ökar med 20-35% i fokus av inflammation. "Azitromycin" har en effekt endast i närvaro av patogena mikroorganismer.

Även efter avbrytande av läkemedlet kan läkemedlet få en antibakteriell effekt i 5-7 dagar. Intag av mat kan minska absorptionen av ämnet, vilket också beror på beredningsförfarandet.

Ordinerar "azitromycin" med angina? Om detta vidare.

Indikationer för användning

Detta läkemedel är förskrivet för behandling av infektionssjukdomar, som är mottagliga för "azitromycin" -patogener. Dessa inkluderar faryngit, scarlet feber, tonsillit, otitis media, bihåleinflammation, ont i halsen, laryngit och andra infektionssjukdomar i övre luftvägarna. Det används för behandling med lunginflammation, bronkit, lunginflammation (inklusive atypisk och kronisk) och andra infektioner i nedre thoraxen.

Dessutom är läkemedlet ordinerat i de tidiga stadierna av Lyme-sjukdomen, vid behandling av infektioner av mjukvävnad och hud (sekundära dermatoser och impetigo). Indikationer för "azitromycin" är ofta olika urogenitala sjukdomar (purulent och icke-purulent uretrit, cervicit och andra). Ibland rekommenderas som en del av komplex terapi för duodenalsår.

Instruktioner för användning

Behandlingsregimen föreskrivs endast av en kvalificerad specialist. Doseringen av läkemedlet beror på vikt, ålder och närvaron av andra sjukdomar hos patienten. Innan du börjar med detta läkemedel är det lämpligt att kontrollera dess känslighet mot mikrofloran som utlöste sjukdomen.

Oftast rekommenderas "Azitromycin" att tas en gång om dagen separat från matintag. För behandling av luftvägsinfektioner, mjuk vävnad och hud hos vuxna Mannen kan tilldela mottagnings medikament 0,5 gram för tre dagar eller på 0.5 gram per dag i den första behandlingen och 0,25 gram i den andra till den femte dag.

Doseringen av "azitromycin" för barn beror också på kroppens vikt. För patienter som väger mer än 10 kg, kommer läkaren sannolikt att ge ett antibiotikum den första dagen då man tar 10 mg per 1 kg och för de närmaste fyra dagarna - 5 mg per 1 kg vikt. Också ett behandlingsschema med ett läkemedel för små patienter, vilket förutsätter en träning på tre dagar: 10 mg en gång om dagen.

Vilka negativa manifestationer uppstår på grund av behandlingen med azitromycin?

Biverkningar

På den del av matsmältningskanalen vid mottagning "Azitromycin" kan ha biverkningar såsom diarré, illamående och buksmärta, väderspänning, överdriven leverenzymer, kräkningar, kolestatisk gulsot.

Det finns risk för barn förstoppning, konjunktivit, gastrit, nedsatt aptit, smaksstörningar och candidamykos som påverkar slemhinnorna. Recensioner om "Azitromycin" bekräftar att ibland när du får dessa obehagliga symptom visas faktiskt.

Mycket sällsynta biverkningar diagnostiseras som neuros, dåsighet, ångest, huvudvärk, yrsel, sömnstörningar, smärta i bröstet, hypokinesi, nefrit, och olika allergiska reaktioner (hudutslag, klåda) och vaginal candidiasis. I instruktionerna till "Azitromycin" rekommenderas att du slutar ta läkemedlet när ett sådant symptom finns och kontakta din läkare.

Kontra

Läkemedlet ska inte användas till patienter som har en historia med ökad individuell känslighet för olika antibiotika i makrolidgruppen, såväl som lever- och njurinsufficiens. Under graviditeten, under amning och när hjärtslagets rytm är störd, behöver specialisten ta detta läkemedel med individuell risk för patienten.

Detta antibiotikum rekommenderas för barn med försiktighet. För patienter som är under 16 år rekommenderas "azitromycin" att användas i form av kapslar eller tabletter. Och för barn från 6 månader och barn med uppenbar dysfunktion i lever och njurar är det lämpligt att ta det oralt i form av en lösning för suspensionen.

Azitromycin: Feedback

Enligt majoriteten av patienterna som fått behandling är detta läkemedel vanligast vid behandling av infektionssjukdomar i urinvägarna och luftvägarna.

Till fördelarna med detta läkemedel anser konsumenterna bekvämligheten av dess användning - en gång om dagen i 3-5 dagar. Det har ett brett spektrum av effekter på olika patogena mikroorganismer.

För nackdelarna hänvisar vissa patienter till behovet av att använda suspensionen av "azitromycin" endast före eller efter att ha ätit, olika sidreaktioner från matsmältningssystemet, liksom ökat tryck och arytmi.

I allmänhet demonstrerar läkemedlet en mycket effektiv antibakteriell verkan, god tolerans och närvaron av minimala biverkningar från kroppen när den är korrekt applicerad.

"Azitromycin" i angina rekommenderas att ta strikt enligt utnämningen av en specialist, eftersom detta antibiotikum har ett antal kontraindikationer, till exempel olika sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Dessutom kan för lång tid en användning provocera negativa reaktioner hos njurarna och leveren och orsaka candidiasis.

Kompatibilitet med "azitromycin" med alkohol

Alkoholintag rekommenderas inte under behandlingen. Att dricka alkohol minskar absorptionen av läkemedlet, saktar hastigheten på metaboliska processer, ökar belastningen på levern, provar förgiftning och död av hepatocyter.

Azitromycin: bruksanvisningar

Tabletter Azitromycin hör till makrolidernas antibiotikagrupp. De används för att behandla olika sjukdomar som orsakas av bakterier som är känsliga för den aktiva ingrediensen i preparatet.

struktur

Azitromycintabletter är belagda med en enterisk filmmembranfilm. De har en rund form, slät glänsande yta, bikonvex form, vit. Den huvudsakliga aktiva komponenten i läkemedlet är azitromycin, dess innehåll i den första tabletten är 500 mg. Tabletter Azitromycin är förpackade i ett konturplattformspaket med 3 delar. Kartongpaketet innehåller 1 konturcellspaket med tabletter.

effekt

Azitromycin tabletter huvudverkande komponent är ett antibakteriellt makrolider gruppmedelvärden. Den påverkar ribosomerna av bakteriecellen, därigenom störd proteinsyntes, följt av tillväxtstopp och död av mikroorganismen. Beroende på koncentrationen av azitromycin kan ha bakteriostatisk (hämmar tillväxt och reproduktion av bakterieceller) eller baktericid (leder till mikrobiell död) effekt. Om bakterier ett läkemedel har ett brett aktivitetsspektrum. Har en suppressiv effekt på grampositiva kocker (Streptococcus, Staphylococcus), Gram-negativa bakterier (Bordetella, Legionella, Moraxella, Pseudomonas aeruginosa, Gardnerella, Neisseria), vissa typer av anaeroba mikroorganismer (Bacteroides, Clostridium, peptostreptokokki). Azitromycin har en tillräckligt hög aktivitet mot mikrobiella patogener av sexuella infektioner (Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma).

Efter att ha tagit Azithromycin Tablets absorberas den aktiva beståndsdelen i blodet och fördelas i perifera vävnader. Det bearbetas delvis i levern med efterföljande utsöndring i urinen.

vittnesbörd

Den huvudsakliga medicinska indikationen för användning av azitromycin tabletter är infektiös patologi, vars utveckling orsakas av bakterier känsliga för den aktiva ingrediensen:

 • Sjukdomar i det urogenitala området - uretrit (inflammation i urinröret), cervicit (inflammatorisk process utvecklas i livmoderhalsen) hos kvinnor, infektion med huvudsakligen sexuell överföring (klamydia, ureaplasmosis, mykoplasmos).
 • ENT patologi - sinuit (patologi näsans bihålor), tonsillit (halsfluss), otitis media (patologiska processen är lokaliserad övervägande i mellanörat).
 • Infektioner i nedre luftvägarna - bronkit (inflammation i bronkierna), lunginflammation (lunginflammation).
 • Patologiska processer lokaliserade i huden och mjukvävnaden - den första etappen av Lyme sjukdom, pyoderma, erysipelas, impetigo.

Beroende på infektionens svårighetsgrad azitromycin kan administreras enbart eller i kombination med andra läkemedel antibakteriella medel andra grupper.

Kontra

När man identifierar vissa patologiska processer eller fysiologiska förhållanden i människokroppen, är tabletter som är azitromycin kontraindicerade:

 • Överkänslighet, individuell intolerans av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen eller hjälpämnena för läkemedlet.
 • Allvarlig försämring av leverns funktionella tillstånd.
 • Allvarlig njurinsufficiens.
 • Patientens ålder är upp till 12 år.
 • Samtidig användning av läkemedlet ergotanin eller dihydroergonan.

Vara försiktig Azithromycin tabletter används för patienter med njur- eller leverinsufficiens av måttlig svårighetsgrad, patologiska tillstånd i hjärtat, tillsammans med en förlängning av QT-intervallet i elektrokardiogrammet, liksom en gemensam mottagning med vissa andra läkemedel (warfarin, digoxin, antiarytmika). Före utnämningen av mediciner läkare måste se till att det inte finns några kontraindikationer.

dos

Azitromycin tabletter är avsedda för intag 1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. De tuggas inte och tvättas med tillräckligt med vatten. Den genomsnittliga dosen beror på indikationerna:

 • Infektioner i de övre och nedre luftvägarna, och hud och mjuk vävnad (förutom för den Lyme sjukdom) - 500 mg en gång per dag i 3 dagar.
 • Lyme sjukdom - 1000 mg (2 tabletter) på första dagen 1 gång, därefter 500 mg en gång dagligen från 2: e till 5: e behandlingsdagen (kursdosen är 3000 mg).
 • Sjukdomar i urogenitala tarmstrukturer - 1000 mg en gång.
 • Acne - 500 mg en gång per dag, 3 dagar, sedan en brytning med den 8: e dagen från början av en kurs av terapi återigen ta 500 mg en gång per vecka under 9 veckor.

Personer med samtidig leversjukdom, njurar med en liten minskning av organens funktionella aktivitet samt äldre är dosjustering inte nödvändig.

Biverkningar

Mot bakgrund av att man tar Azithromycin tabletter vid olika frekvenser är det möjligt att utveckla negativa reaktioner från olika organ och system:

 • Matsmältningssystemet - illamående, periodisk kräkningar, buksmärtor, följd av svullnad (flatulens). Mindre vanlig är förstoppning, sår i munslimhinnan, ökad funktionell aktivitet hos spytkörtlarna.
 • Cardiovascular System - hjärtklappning, periodiska värmevallningar i ansiktet området ( "värmevallningar"), åtminstone möjlig minskning av det systemiska blodtrycket.
 • Nervsystemet - yrsel, intermittent huvudvärk, mindre ofta utseendet av rädsla, sömnlöshet eller sömnighet. I enskilda fall registrerades konvulsioner och svåra förändringar från psyken (delirium, hallucinationer).
 • Lever och gallgångar är en inflammatorisk process i levervävnaderna (hepatit), en ökning av aktiviteten hos enzymerna AST och ALT i blodet, vilket indikerar skada på hepatocyterna (leverceller).
 • Infektioner - inflammation i nässlemhinnan (rinit), respiratorisk patologi.
 • System i andningsorganen - Sällsynt andfåddhet och periodisk näsblödning.
 • Blod och röd benmärg - anemi (anemi), en minskning av antalet lymfocyter per volym blodvolym.
 • Sinnets organ - det är sällan en synnedgång och hörselskada.
 • Hud och subkutan vävnad - torr hud, inflammation (dermatit), sällsynt ökad svettning (hyperhidros).
 • Genitourinary system - känslor av obehag (smärta, brännande) under urinering, som kallas dysuri.
 • Muskuloskeletala systemet - Smärta i lederna (artralgi), inflammation (artrit).

Utseendet på eventuella tecken på utveckling av negativa reaktioner är grunden för att stoppa ytterligare att ta Azithromycin tabletter och kontakta en medicinsk specialist.

funktioner

Innan du förskriver azitromycintabletter till patienten läser läkaren noga instruktionerna där användningen av läkemedlet noteras:

 • Om ett p-piller saknas ska nästa dos tas så snart som möjligt efter att ha hoppat.
 • När de tar Azithromycin tabletter kan utveckla diarré (diarré) orsakad av en mikroorganism obalans i tarmen.
 • På ett elektrokardiogram kan läkemedlet provocera en förlängning av QT-intervallet.
 • Den aktiva substansen i tabletter Azithromycin kan interagera med läkemedel från andra farmakologiska grupper, så deras läkare ska varnas om deras möjliga användning.
 • Ta inte läkemedlet för långa kurser.
 • Azitromycin har ingen direkt effekt på det centrala nervsystemet.

I apoteksnätet ges azitromycin tabletter på recept. Det rekommenderas inte att ta dem på egen hand, eftersom det kan ge negativa hälsoeffekter.

överdos

Överstiger den rekommenderade terapeutiska dosen av tabletter Azitromycin leder till utseende eller förstärkning av tecken på utveckling av negativa reaktioner från olika organ och system. De första symptomen är illamående, kräkningar och minskad hörselskärpa. överdosering behandlingen genomföres medicinsk specialist, det innefattar tvättning av magen, tarmar, intestinala tilldelnings sorbenter (aktivt kol) och symptomatisk terapi. Det finns ingen specifik motgift mot azitromycin tabletter idag.

analoger

Liknande i sammansättning och effekter för tabletter Azitromycin är beredningarna azimycin, azitrox, azicid, azimed.

lagring

Hållbarhet för azitromycin tabletter är 2 år från utsläppsdatumet. De ska förvaras på en mörk, torr plats i originalemballagen vid en lufttemperatur på högst + 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Azitromycin 500 mg 3 tabletter pris

Genomsnittlig kostnad för packning Azithromycin 500 mg 3 tabletter i apotek i Moskva varierar från 49 till 52 rubel.

azitromycin

Beskrivningen är aktuell på 2015/07/29

 • Latinska namn: azitromycin
 • ATX-kod: J01FA10
 • Aktiv beståndsdel: Azitromycin (azitromycin)
 • producent: ZAO Obolensky, OOO Vertex, OAO Moskhimfarmpreparaty dem. NA Semashko (Ryssland), PAO NPC Borschagovsky CPP, Läkemedelsföretag hälsovårds HFZ Red Star (Ukraina)

struktur

Sammansättningen av 1 tabletter inkluderar: azitromycindihydrat (i en koncentration av 250 eller 500 mg azitromycin), Vattenfri laktos, kroskarmellosnatrium, vattenfri kiseldioxid i kolloidal form, magnesiumstearat, majsstärkelse, polakrilinkalium, hypromellos, tillsatser E171 och E172, makrogol 4000.

struktur kapslar: 250 eller 500 mg aktiv ingrediens, laktos i form av monohydrat, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.

I 1 gram pulver innehåller 15, 30 eller 75 mg azitromycindihydrat. Hjälpkomponenter: xantangummi, kalciumstearat, kiseldioxid, natriumbensoat, vattenfri natriumkarbonat, tartrazin, aspartam, ponso, smakstillsatser "Vanillin" och "Apricot", raffinerat socker.

Typ av problem

 • Tabletter i p / o och kapslar 250 mg eller 500 mg. Tabletterna är förpackade i förpackningar om 3 eller 6 stycken, kapslar - 6 stycken vardera.
 • Pulver för beredning av oral suspension (100 mg / 20 ml, 200 mg / 20 ml eller 500 mg / 20 ml, 20 g i plastflaskor med mätbägare).

Farmakologisk aktivitet

Läkemedlet är ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Semisyntetiskt antibiotikum azitromycin Är ett syntetiskt härledat derivat erytromycin, som tillhör gruppen antibiotika "Makrolider och azalider"(Är den första representanten azalider).

Koppling till den ribosomala 50S-subpartikelen undertrycker proteinbiosyntes och hämmar tillväxten av mikrober och undertrycker deras vitala aktivitet. I höga koncentrationer visar det sig bakteriedödande verkan.

Läkemedlets aktivitet sträcker sig till:

 • Gram (+) mikroorganismer (undantag - resistent mot erytromycin mikroflora) St. aureus och epidermidis; Str. agalactiae, pneumoniae och pyogenes; tillhör grupperna C, F och G Streptokocker;
 • Gram (-) mikroorganismer - pertussis wand och wand parakoklyusha, diplokokki slag Neisseria, hemofil stång, campylobacter, bakterier av släktet Legionella, av monotypa bakterier Gardner och M. catarrhalis;
 • anaerob mikroflora (Peptostreptococcus spp., B. bivius, C. perfringens, Peptococcus);
 • chlamydia (Chl. trachomatis och pneumoniae);
 • mikoparazitov snäll Mycobacterium;
 • mykoplasma (Myc. pneumoniae);
 • ureaplasmas (Ur. urealyticum);
 • spiroketer (orsakssamband av Lyme sjukdom och blek spirochete).

lipofila, uppvisar stabilitet i en sur miljö. Efter att ha tagit tabletten / kapseln eller suspensionen absorberas den snabbt från matsmältningsorganet.

Biotillgängligheten efter att ha tagit 0,5 g av läkemedlet är 37%, TCmax - 2-3 timmar, bindningsgraden till plasmaproteiner är omvänt proportionell mot koncentrationen av substansen i blodet och varierar från 7 till 50%. T1 / 2 - 68 timmar.

Nivån av azitromycin i blodplasma stabiliseras efter 5-7 dagars behandling med läkemedlet.

Lätt passerar gematoparenhimatoznye barriärer substans går in i de vävnader där de transporteras till platsen för infektion polymorfonukleära leukocyter, makrofager och fagocyter och i närvaro av frigjorda bakterier i utbrottet av sjukdomen.

Det tränger igenom plasmamembranen, vilket gör läkemedlet effektivt i infektioner orsakade av intracellulära patogener.

Mängden substans i vävnader och celler i 10-15 gånger plasmakoncentrationen, koncentrationen av en patologisk utbrott 24-34% högre än koncentrationen i frisk vävnad.

Efter den sista administrationen av läkemedlet bibehålls nivån som är nödvändig för att bibehålla den antibakteriella effekten i 5-7 dagar.

I levern är demitromycin demetylerad och förlorar sin aktivitet. Halva dosen tas ut med gall (i ren form), ca 6% av substansen - genom njurarna.

Vad läker läkemedlet? Indikationer för användning Azitromycin

Indikationer för användning Azitromycin:

 • infektionssjukdomar i andningsorganen och ENT-organen (tonsillit, faryngit, sinuit, laryngit; förvärrad kronisk bronkit, lunginflammation, otitis media);
 • fortsätter utan komplikationer bakteriella infektioner i urogenitalt distrikt (orsakad av Chlamydia trachomatis tsenrvitsit eller uretrit);
 • mjukpappersinfektioner och hudinfektioner(infektiös dermatit, impetigo, beshiha);
 • skarlet feber;
 • borrelia i första skedet;
 • associerad med Helicobacter pylori sjukdomar i magen / 12-kolon.

Kontra

Kontraindikationer: intolerans makrolidantibiotika, svår njure- och / eller leversjukdom.

I barnläkemedel används suspensionen inte för att behandla barn som väger upp till 5 kg, kapslar och tabletter Azitromycin - för barn som väger upp till 45 kg.

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna av azitromycin: synfel, illamående, kräkningar, bukbehov, diarré, minskning av koncentrationen av blodvätekarbonat, hypolymphemia.

Mindre än 1% av patienterna rapporterade: vaginala infektioner, oral candidiasis, leukopeni, efozinofiliya, svindel/ yrsel, hypoestesi, synkope, dåsighet, konvulsioner (det konstaterades att andra makrolider orsakar anfall), huvudvärk, snedvridning / smakförlust och luktupplevelse, kränkningar av regelbunden tarmrörelse (sällsynt tömning), matsmältningssjukdomar, anorexi, flatulens, gastrit, ökad trötthet ökning av AcAt och AlAt, kreatinin och bilirubin blod karbamid, koncentrationen av K i blodet; vaginit, artralgi, utslag på huden och klåda.

Mindre än 0,1% av patienterna var: neutrofili, trombocytopeni, hemolytisk anemi, mental och motorisk hyperaktivitet, nervositet, ångest, aggressivitet, asteni, parestesi, slöhet, neuros, sömnstörningar, sömnlöshet, missfärgning av tungan, förstoppning, kolestatisk gulsot och hepatit (inklusive de modifierade indikatorerna för FRR), angioödem, interstitiell nefrit, akut njursvikt, exantem, urtikaria, ljuskänslighet, Lyells syndrom, polymorfa och malign exudativ erytem, anafylaxi, angioödem, candidiasis.

I sällsynta fall är en stark hjärtklappning också möjlig, ventrikulär aritimi eller paroxysmal takykardi som "pirouette", bröstsmärta. Man fann att liknande symptom kan orsakas av andra makrolidantibiotika. Också rapporterade fall arteriell hypotension och förlängningen av QT-intervallet.

Biverkningar som uppträder med en oidentifierad frekvens: myasthenia gravis, omröring, fulminant hepatit, Brist på leverfunktion, nekrotisk hepatit.

I sällsynta fall makrolider provocera hörselnedsättning. Vissa patienter som tog Azithromycin var hörselskadade, tinnitus uppträdde och dövhet utvecklades.

De flesta av dessa fall registrerades under studier, under vilka läkemedlet användes under lång tid i höga doser. Rapporterna indikerar att de beskrivna problemen är reversibla.

Instruktioner för användning av azitromycin

Kapslar och tabletter Azitromycin: bruksanvisningar

antibiotikum ta 1 dos / dag, en timme före måltid eller 2 timmar efter en måltid. Den missade dosen tas så snart som möjligt, med nästa dos av läkemedlet som ska tas 24 timmar senare.

Enligt instruktionerna för användning av azitromycin, för barn som väger över 45 kg och vuxna är den optimala dosen för fall av mjukvävnad, andnings- och hudsjukdomar 500 mg 1 r / dag. Kursen varar i 3 dagar.

vid Lipschutz s migrerande erytem på den första dagen ta 2 tabletter av azitromycin 500 mg, från 2 till 5 dagar inklusive - 500 mg / dag.

vid okomplicerade cervicit / uretrit en gång tagit 1 g av läkemedlet.

Kapslar Azitromycin (Astropharm, Health, BHFZ och andra tillverkare) tas på liknande sätt.

Instruktioner för Azithromycin Forte

Vid sjukdomar i mjukvävnad, andningsorgan och hud är den rekommenderade dosen per kurs 1,5 g (den ska delas in i 3 delade doser med 24 timmars mellanrum mellan dem).

För behandling vanlig akne läkemedlet 3 dagar tar 0,5 g / dag, under de närmaste 9 veckorna tar 0,5 g / vecka. (En gång). Det fjärde pillret ska vara berusat på den 8: e behandlingen. Efterföljande doser tas med intervall om 7 dagar.

vid Okomplicerad cervicit / uretrit Ta en gång 1 g.

vid Lyme sjukdom patienten på den första dagen utse 1 g, från 2 till 5 dagar - 0,5 g. För hela patientens kurs tar 3 g azitromycin.

För barn doseras läkemedlet beroende på vikten. Standarddosen är 10 mg / kg / dag. Behandlingsregimen kan vara enligt följande:

 • 3 doser på 10 mg / kg i intervaller om 24 timmar;
 • 1 dos mottagning av 10 mg / kg och 4 doser 5-10 mg / kg.

Vid de första utvecklingsstadierna Lyme sjukdom Den första dosen av läkemedlet för ett barn - 20 mg / kg, inom de närmaste 4 dagarna, tar barnas azitromycin Forte 10 mg / kg.

vid lunginflammation Behandlingen börjar med intravenös administrering av läkemedlet (minst 2 dagar till 0,5 g / dag.). Sedan byter de till kapslar. Kursen varar från 1 till 1,5 veckor. Terapeutisk dos är 500 mg / dag.

vid bäcken sjukdomar Vid det första behandlingsstadiet indikeras också infusionsbehandling, då patienten ska byta till att ta 250 mg kapslar (2 per dag i en vecka).

Villkoren för byte till tabletter / kapslar bestäms beroende på dynamiken i laboratorie- och kliniska indikatorer.

För att bereda suspensionen upplöses pulvret (2 g) i 60 ml vatten.

För att bereda injektionslösningen spädas 0,5 g pulver i 4,8 ml vatten q / a.

Om patienten visas med infusionsbehandling, ska 0,5 g pulver spädas till en koncentration av 1 eller 2 mg / ml (respektive 500 eller 250 ml) Ringers lösning, NaCl 0,9% eller dextros 5%. I det första fallet är infusionsvaraktigheten 3 timmar, under den andra - 1 timmen.

Behandlingsschema för ureaplasma

vid ureaplasmosis behandlingen bör baseras på komplexitetsprincipen.

Några dagar före starten av azitromycin föreskrivs patienten immunmodulatorer. Läkemedlet injiceras i muskeln 1 p. / Dag. med ett intervall på 1 dag. Injektioner fortsätter att göras under hela behandlingsperioden.

Samtidigt med immunmodulatorns 2: a mottagning, bakteriedödande antibiotikum. När det är klart, gå till azitromycin. Under de första 5 dagarna tas läkemedlet dagligen i 1,5 timmar före frukost vid 1 g.

Efter den här tiden, håll en 5-dagars paus och igen, följd av rekommendationerna i anteckningen till drogen, ta 1 g. Efter 5 dagar tas azitromycin vid 3: e sista gången. Dosen är densamma - 1 g.

Inom 15-16 dagar, medan behandlingen med azitromycin fortsätter, ska patienten också vara 2-3 r / dag. ta stimulans för egen syntes interferoner, såväl som antimykotika av polyenserier.

Efter kursen antibiotika visar återställande terapi med användning av läkemedel som normaliserar funktionen i mag-tarmkanalen och hjälper till att återställa dess mikroflora. Stödjande behandling fortsätter i 2 veckor eller mer.

Behandlingsschema för klamydia. Kapslar och tabletter - från vad de är effektiva vid en clamidiose?

Azitromycin är ett sätt att välja för chlamydiosis lägre delar av genitourinary systemet, eftersom det tolereras väl av patienterna och dessutom kan användas för att behandla tonåringar och under av graviditeten.

Med denna form av infektion tas det 1 gång i en dos av 1 g.

Om chlamydial infektion imponerad övre delar av urogenitalkanalen, behandling utförs i korta kurser, och mellan kurser kan klara långa intervall.

Behandlingsförloppet är utformat för 3 doser. Dosen för 1 mottagning är 1 g. Intervallet mellan doserna är 7 dagar, det vill säga läkemedlet tas på dagarna 1, 7 och 14. Detta system godkändes av Rysslands hälsoministerium för behandling persistenta / komplicerade former av klamydia.

Hur tar man azitromycin med angina?

Alla avsedda för behandling ont i halsen antibiotika tar en tio dagars kurs. Azitromycin är ett undantag från denna regel - det föreskrivs i 3-5 dagar.

En annan fördel med drogen är att det tolereras av patienterna mycket bättre än penicillinmedel (makrolider anses vara minst giftiga antibiotika).

Vuxna och barn som väger över 45 kg förskrivs för att ta 500 mg / dag. Om avgiften av någon anledning saknades, tas nästa dos omedelbart, så snart denna omständighet upptäcks och nästa dos tas vid 24-timmarsintervaller.

Barn som är mellan 6 och 12 år är visade att ta suspensionen. Att dricka antibiotikum bör vara 1 gång om dagen. Behandlingen varar minst 3 dagar, dosen väljs individuellt.

Recensioner om Azithromycin för ont i halsen positiv, för även med purulent angina patientens tillstånd förbättras signifikant efter 5-6 timmar efter det att den första tabletten tagits.

Antibiotika för bihåleinflammation. Azitromycin - från vad dessa tabletter vid en genyantritis?

Azitromycin för sinuit Ansök enligt något av följande scheman:

 • chockdos (500 mg) på den första dagen, därefter 3 dagar för 500 mg;
 • chockdos (500 mg) och ytterligare 4 dagar för 250 mg.

Barn under 12 år föreskrivs en suspension. Läkemedlet doseras med en dos av 10 mg per 1 kg av barnets vikt. Läkemedlet ges till patienten 1 s. / Dag. tre dagars kurs. I vissa fall rekommenderas barnet att ge 10 mg / kg azitromycin under de första 24 timmarna och sänka dosen till 5 mg / kg de närmaste 4 dagarna. Den högsta dosen per kurs är 30 mg / kg.

Azitromycin för sinuit, som ackumuleras i hjärtat, undertrycker Gram (+) bakterierna, som är den främsta orsaken till utvecklingen, och effektivt avlägsnar inflammation i näsens bihålor.

överdos

Överdosering åtföljs av svår illamående, kräkningar, avföring, tillfällig hörselnedsättning.

interaktion

Absorptionen av läkemedlet reduceras i kombination med Al3 + och Mg2 + -innehållande antacida, mat och etanol.

Kombinationen av "makrolider + warfarin"Kan provocera en ökning av antikoagulationseffekten, därför tar patienter som tar azitromycin i kombination med warfarin - trots att studier inte har visat förändringar i protrombintiden när de tas i vanliga doser krävs noggrann övervakning av denna indikator.

Till skillnad från andra makrolider samverkar inte med terfenadin, triazolam, teofyllin, digoxin, karbamazepin.

Samtidig tillämpning terfenadin med olika antibiotika provocerar en förlängning av intervallet QT och arytmi. På grundval av detta används azitromycin med försiktighet hos patienter som tar medicinen.

makrolider öka plasmakoncentrationen och toxiciteten, samt sakta ner utsöndringen metylprednisolon, cykloserin, felodipin, indirekta koagulanter och genomgår mikrosomal oxidation av läkemedel, emellertid vid azitromycin (och andra azalider) Denna typ av interaktion var inte åtgärdad.

Läkemedlets effektivitet ökas i kombination med kloramfenikol och tetracyklin och minskningar i kombination med linkosamider.

C heparin azitromycin är farmaceutiskt inkompatibelt.

Försäljningsvillkor

Recept på latin (prov):

Rp.: Tab. Azitromycini 0,5 N.3
D.S. 1 / dag. 3 dagar.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet (i någon dosform) bör förvaras vid en temperatur av 15-25 ° C på ett skydd som skyddas mot fukt och ljus. Lagringstemperaturen för den färdiga suspensionen är från 2 till 8 ° C.

Utgångsdatum

För pulver och kapslar - 2 år. För tabletter - 3 år. Suspension anses vara användbar i 3 dagar.

Särskilda instruktioner

Vidal påpekar att eftersom azitromycin metaboliseras i levern och substansen utsöndras huvudsakligen med gall, ska läkemedlet inte användas för att behandla patienter med svårt nedsatt leverfunktion.

Patienter med avancerad ålder behöver inte justera dosen. Eftersom det elektriska ledningsförmågan hos hjärtat kan vara nedsatt hos äldre kan förskrivning av läkemedlet öka risken för hjärtrytmier och utveckling pirouettakykardi.

Användningen av azitromycin IV, enligt Wikipedia, är kontraindicerad hos patienter yngre än 16 år.

Särdrag hos preparatets farmakokinetiska profil

Preparatets farmakokinetiska parametrar påverkas signifikant av intag av mat, och hur mycket förändringarna uttrycks beror också på doseringsformen.

Således bidrar matintaget till att minska Cmax azitromycin i form av kapslar och ökar denna siffra för tablettformen. I det första fallet finns en samtidig minskning av AUC, i det andra - denna indikator förblir oförändrad.

På äldre år, hos kvinnor, till skillnad från män i samma åldersgrupp, förändras parametrarna för farmakokinetiken, nämligen Cmax.

Hos barn från 12 månader till 5 år finns en minskning av AUC, Cmax, T1 / 2.

Analoger av azitromycin

azivok, Azitral, Azitromycin-Astrafarm, AzitRus, Azitromycin Forte, Zitrolid, Tremak-sanovel, Hemomitsin, sumamed, Sumamoks, Sumaclide 1000.

Priset på analogerna Azitromycin är från 38 UAH (116 rubel).

Azitromycin för barn

Användning av tabletter och kapslar är möjlig om barnets kroppsvikt överstiger 45 kg. Dosering Azitromycin för barn som väger 45 kg bestäms beroende på indikationerna.

Barn som väger över 45 kg ges kapslar eller tabletter med en dos av 250 mg eller 500 mg.

I en ung ålder är den optimala doseringsformen för barn en suspension.

Dåliga recensioner om behandling av barn med användning av azitromycin - en sällsynthet. Hög koncentration av läkemedlet i fokus av inflammation hämmar bakteriens aktivitet och förhindrar att infektionen sprider sig ytterligare. Barnets andningsfunktion förbättras, temperaturen minskar, ont i halsen och svagheten minskar.

Ett viktigt inslag i medicinen är att 3-5 dagars behandling är tillräcklig för att uppnå en terapeutisk effekt, eftersom läkemedlet fortsätter att fungera en vecka efter avslutad kurs.

Kompatibilitet med alkohol

Instruktionerna indikerar inte interaktion mellan azitromycin och alkohol, men det betyder inte att alkoholintaget under behandlingen är tillåtet. Alkohol minskar absorptionen av läkemedlet, saktar hastigheten på metaboliska processer, ökar belastningen på levern, provar förgiftning och död hepatocyt.

En enstaka dos av en liten dos alkohol är tillåtet inte tidigare än ett par dagar efter avslutad behandling.

Azitromycin under graviditeten

Under graviditet och amning är läkemedlet ordinerat när nyttan av behandling för modern överstiger de potentiella riskerna med att använda azitromycin för fostret / barnet.

Recensioner av azitromycin under graviditet, tillverkade av kanadensiska forskare inom ramen för programmet Motherisk programmet övertygande bevisa säkerhet läkemedel för behandling av gravida kvinnor.

I alla kontrollgrupper (i den första kvinnan togs azitromycin i den andra gruppen - andra antibiotika, i 3: e - genomgick inte behandling antimikrobiella medel) förekomsten av allvarliga utvecklingsmissbildningar hos fostret skiljer sig inte signifikant från varandra.

Recensioner om Azithromycin

Recensioner om Azithromycin för chlamydiosis, vid ont i halsen, sinuit, fronter och andra sjukdomar som orsakas av läkemedelskänsliga mikrober är överväldigande bra.

Läkemedlet är ett kraftfullt verktyg för att bekämpa bakteriell infektion och samtidigt tolereras väl av patienter och förknippas med dess användning av biverkningar, inträffar sällan och helt försvinner efter att behandlingen avslutats.

Läkarnas kommentarer om drogen är också positiva. De främsta fördelarna med azitromycin, enligt läkare, är att han:

 • har antiinflammatoriskochimmunmodulerande verkan;
 • kännetecknas av hög aktivitet i förhållande till sannolika patogener av infektionssjukdomar i andningssystemet;
 • skapa höga koncentrationer i vävnader, uppvisar bakteriedödande egenskaper i förhållande till H. pylori, H. influenzae, N. gonorrhoeae, M. catarrhalis S. pyogenes, S. pneumoniae, S. agalactiae, B. pertussis, Campylobacter spp., C. diphtheriae;
 • är effektiv i förhållande till atypiska patogener som multiplicerar inuti celler (i synnerhet i relation till mykoplasma och chlamydia);
 • kan användas när av graviditeten;
 • har en dosform lämplig för barn.

Azitromycin är inneboende i postantibiotisk effekt, vilket tillåter att använda det i korta kurser. Dessutom, under påverkan av läkemedlet blir även mikrober resistenta mot det känsligare för effekterna av immunförsvarsfaktorer.

skillnad erytromycin, vilket är grunden makrolidantibiotika, Azitromycin sönderdelas ej i den sura miljön i magen och påverkar i mindre utsträckning rörligheten i mag-tarmkanalen.

Hur mycket kostar azitromycin?

Det genomsnittliga priset av azitromycin i Ukraina (250 mg tabletter №6) - UAH 35, 3 tabletter av antibiotikumet vid en dosering av 500 mg kan köpas för 36-40 UAH.

I ryska apotek kostar kostnaden för tabletter 250 mg №6 - från 44 rubel, priset för azitromycin i tabletter på 500 mg (förpackningsnummer 3) - från 90 rubel.

Azitromycin priset i Vitryssland - från 13 till 222 500 rubel (beroende på doseringen av den aktiva substansen och antalet tabletter / kapslar per låda). Priset för upphängningen för barn är 12,5-112,2 tusen rubel.

Azitromycin: bruksanvisningar

Innan du köper antibiotika Azitromycin bör läsas noggrant bruksanvisningen, metoder för applicering och dosering, samt annan nyttig information om läkemedlet azitromycin. Webbplatsen "Encyclopedia Diseases" hittar du all nödvändig information: instruktionerna på korrekt användning, rekommenderade dosen, kontraindikationer, och patient vittnesmål, tillämpar redan detta läkemedel.

Azitromycin - komposition och form av frisättning

Produkt: Kapslar. Tabletter.

Preparatet framställs i form av konvexa ovala tabletter med vit nyanser, med en dos av 500, 250 eller 125 mg. I en kartonglåda för 3 eller 6 tabletter.

1 tablett innehåller: azitromycin (i form av dihydrat) 125 mg., 250 mg., 500 mg.

1 kapsel innehåller: azitromycin (i form av dihydrat) 500 mg., 250 mg.

Förpackning: 3, 6, 9, 10, 12, 15, 18, 20, 24, 30, 36, 40, 50, 60 eller 100 st.

Azitromycin - Farmakologisk aktivitet

azitromycin Är ett antibiotikummedel för ett brett användningsområde, som tillhör klassen av makrolider av bakteriedödande verkan.

Azitromycin är ett högt krävt antibiotikum med ett brett användningsområde. Många positiva recensioner om drogen bekräftar dess effektivitet i förhållande till olika infektiösa patologier, provocerad av klamydia, angina, bihåleinflammation etc.

Azitromycin är den första representanten för en ny undergrupp av makrolidantibiotika - azalider. När man skapar en hög inflammation i fokus av inflammation har en bakteriedödande effekt.

Azitromycin Till en känslig grampositiva kocker: Streptococcus pneumoniae, Str.pyogenes, Str.agalactiae, streptokocker grupper och CF G, Staphylococcus aureus, S.viridans; Gramnegativa bakterier: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Bordetella pertussis, B. parapertussis, Legionella pneumophila, H.ducrei, Campylobacter jejuni, Neisseria gonorrhoeae och Gardnerella vaginalis; Vissa anaeroba mikroorganismer: Bacteroides bivius, Clostridium perfringens, Peptostreptococcus spp; såväl som Clamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Borrelia burgdoferi. Azitromycin är inaktivt mot gram-positiva bakterier som är resistenta mot erytromycin.

Drogen eliminerar effektivt bakterieinfektioner, är relativt lätt att tolerera, har sällan negativa konsekvenser, som vanligtvis upphör efter behandling.

Azitromycin härrör från erytromycin, men det har en mindre negativ effekt på funktionen av mag-tarmkanalen.

Azitromycin hör till bakteriedödande antibiotika i det breda aktivitetsspektret, har antimikrobiell förmåga. Läkemedlet kan hämma produktionen av proteiner från mikrobiella kroppar, hämma peptidranslokas, hämma utvecklingen och reproduktionen av mikrober.

Läkemedlet förstör Gram-positiva och gramnegativa mikrober, anaeroba bakterier, som kan förvärva resistens mot läkemedlets effekter.

När det tas upp löses läkemedlet väl och sprider sig snabbt genom kroppen, passerar genom cellstrukturen, försvagar patogenerna i cellerna.

Halveringstiden är 35-50 timmar, av vävnader - mer än 50 timmar.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet kan bestå i upp till 1 vecka.

50% azitromycin utsöndras av tarmsystemet, 6% av njursystemet.

Azitromycin - Indikationer för användning

Azitromycin är ordinerat av en läkare för infektioner och inflammatoriska patologier som utlöses av bakterier som är känsliga för medlet. Indikationerna är:

- infektiösa processer av ENT-organ och övre andningsorganen: sinusit, faryngit, sinusit, otitis media;

- Sjukdomar i det nedre luftvägarna: Lunginflammation, orsakad av atypiska bakterier, bronkit i akuta och kroniska skeden.

- infektion i hud och vävnader, infektiös dermatos, erysipelas, akne, impetigo, kokar

- Borreliosi i tidigt skede av infektionsallergisk natur

- infektionssjukdomar i urogenitalt tarmkanal, framkallade av klamydia trachomatis: cervikal inflammation, uretrit.

Azitromycin - Dosering och administrering

Azitromycin är ordinerat för vuxna och barn från 12 år, som väger över 45 kg, en gång om dagen i 60 minuter före eller 2 timmar efter måltid.

Läkemedlet är mest effektivt när:

- Patienten i andningssystemet och huden, läkemedlet tas 1500 mg, 500 mg åt gången. Behandlingstid - 3 dagar.

- Lyme-sjukdomen används i ett tidigt skede en gång om dagen i 5 dagar. Doseringen är: på den första dagen - 1000 mg, från 2 till 5 dag - 500 mg dagligen. Dosen för hela behandlingsperioden ska inte överstiga 3 g.

- Acnebehandlingsschema är enligt följande: 1: a, 2: a och 3: e dag - 500 mg, 8: e dag - 500 mg, därefter 500 mg en gång i veckan, i 9 veckor. Weekly doser tas strikt med ett intervall på 7 dagar.

- Infektioner i urogenitalt tarmkanalen provokerat av klamydia trachomatis, botemedlet tas en gång i en mängd av 1000 mg.

- magsår eller tolvfingertarmsår orsakad av Helicobacter pylori, är azitromycin förskrivs till en g (4 kapslar om 250 mg.) Per dag i 3 dagar i en kombinationsterapi.

Barn använder drogen beroende på vikt: 10 mg per 1 kg, en gång dagligen, varaktigheten av behandlingen - 3 dagar. Doseringen för hela banan är 30 mg / kg.

Patienter med nedsatt funktion av njursystemet i ett måttligt stadium krävs ingen speciell dosjustering.

Azitromycin - Kontraindikationer

Drogen är förbjuden att konsumera:

- med överkänslighet mot makrolidgruppens antibiotika

- med lever- och njursjukdomar

- barn under 12 år och väger mindre än 45 kg,

- under amning.

Azitromycin tas inte tillsammans med ergotamin och dihydroergotamin.

Azitromycin under graviditet och amning

Läkemedlet kan användas under barnets bärande tid, endast om den troliga fördelen för kvinnan råder över möjlig fara för negativa manifestationer i fostret. Beslutet ska fattas av den behandlande läkaren.

Vid amning är det nödvändigt att avbryta amning under behandlingen med läkemedlet.

Azitromycin - Biverkningar

• På hematopoietiska systemet och lymfans del: en minskning av antalet blodplättar, åtföljd av ökad blödning, agranulocytos.

• CNS: huvudvärk, yrsel, kramper, ökad trötthet, sömnstörningar, domningar, stickningar, frossa, astenisk syndrom, irritabilitet, oro, konflikt.

• Ur periferin: en hörselskada, en känsla av bedövning, en känsla av buller i öronen, smakförändring, minskad känslighet för lukt.

• Från hjärtat och blodkärlen: hjärtklappning, avbrott i hjärtat, takykardi.

• Från matsmältningssystemet: illamående, diarré, kräkningar reflex, ändra språket av färg, kramper, uppblåsthet, nedsatt matsmältningen process, leversvikt, aptitlöshet, förstoppning, inflammation i tjocktarmen, gulsot, hepatit, död av levervävnad. Sällan är ett möjligt dödligt utfall.

• allergiska reaktioner - angioneurotiskt ödem, urtikaria, överdriven hud känslighet för UV-ljus, anafylaktiska reaktioner, malignt exsudativ erytem, ​​klåda, utslag, Lyells syndrom.

• Från muskuloskeletala organ: ledsmärta.

• Ur njurens urogenitala tarmkanal - inflammatorisk patologi, njurar och metabolism.

Azitromycin - läkemedelsinteraktioner

Antacida (aluminium och magnesium-innehållande), etanol och mat sakta ner och minska absorptionen. Vid samtidig administrering av warfarin och azitromycin (i normala doser) förändringar i protrombintiden påträffades dock med tanke på att samspelet mellan makrolider och warfarin kan ökas antikoagulationseffekt patienter kräver noggrann övervakning av protrombintiden. Digoxin: ökad digoxinkoncentration. Ergotamin och dihydroergotamin: ökad toxisk effekt (vasospasm, dysestesi). Triazolam: reducerat clearance och ökad farmakologisk verkan av triazolan. Det saktar ner och ökar plasmakoncentrationen och toxicitet av cykloserin, antikoagulantia, metylprednisolon, felodipin, och PM, exponerades för mikrosomalt oxidation (karbamazepin, terfenadin, cyklosporin, hexobarbital, ergotalkaloider, valproat, disopyramid, bromokriptin fenytoin, fenytoin, orala hypoglykemiska medel. teofyllin och andra xantinderivat) - på grund av inhibering av mikrosomalt oxidation i hepatocyter azitromycin). Linkozaminy försvaga effekten av tetracyklin och kloramfenikol - ökar. Farmaceutiskt inkompatibelt med heparin.

Azitromycin - Särskilda instruktioner

Vid missad dos ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas med 24 timmars mellanrum. En paus på 2 timmar bör observeras under samtidig användning av antacida.

Inte fastställts definitivt säkerhetsändamål (I / O, samt i form av kapslar och tabletter) av azitromycin hos barn och ungdomar yngre än 16 år (möjliga att använda som en oral suspension i barn 6 månader och äldre).

Efter behandlingens avbrott kan överkänslighetsreaktioner hos vissa patienter kvarstå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.

Azitromycin - Analoger

Hittills existerar billigare analoger av azitromycin inte. Man kan bara säga att det finns ett dyrare läkemedel, som Sumamed, som har absolut samma sammansättning, men endast priset är flera gånger högre.

Appellerande till apoteket står många patienter inför det faktum att apotekare försöker sälja det är Sumamed, även om de frågar efter azitromycin, vilket motiverar detta med den bästa effekten. Faktum är att de är två helt identiska droger, som helt enkelt produceras i olika länder.

Azitromycin - Recensioner

Bland de positiva aspekterna av antibiotikumet Azithromycin, enligt konsumenterna, kan identifieras: ett överkomligt pris; Bekvämlighet i bruk, eftersom antalet kapslar i förpackningen just beräknas för hela behandlingen. Snabb åtgärd: På andra dagen efter behandlingens början märker patienterna en förbättring av tillståndet.

Inte alla patienter är överens om att azitromycin är ett nästan universellt läkemedel, vilket i vissa fall inte har hjälpt. Men det bör noteras en sak: alla läkare säger att om en antibiotikabehandling har börjat, bör de vara fulla till slutet. Och i händelse av att kursen avbröts, kommer nästa gång efter det att samma läkemedel utnämns inte någon effekt, eftersom bakterierna redan har blivit resistenta mot det.

Innan du börjar behandla läkemedlet måste du rådgöra med din läkare för att få recept. För idag säljer de flesta apotek inte receptet, eftersom vissa patienter tar drogen för andra ändamål.

Termen och lagringsvillkoren

Hållbarheten för läkemedlet är 24 månader.

Förvara azitromycin på en torr, mörk plats, vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras borta från barn.

Läkemedlet i apoteket köps på recept.

Vi vill ägna särskild uppmärksamhet åt att beskrivningen av antibiotikumet azitromycin endast presenteras för informationsändamål! För mer exakt och detaljerad information om läkemedlet Azithromycin hänvisas endast till tillverkarens anteckning! Självmedicinera inte! Du bör definitivt rådfråga en läkare innan du börjar läkemedlet!

Tidigare Artikel

impotens