Huvud
Förebyggande

Azitrox - anvisningar för användning och frisättningsform, indikationer, dosering och pris

Med infektionssjukdomar förskriver läkare bredspektrum antibiotika. Den medicinska preparatet Azitrox hämmar syntesen och saktar tillväxten av patogena bakterier, är aktiv mot intra- och extracellulära patogener. Antibiotikabehandling måste samordnas med läkaren i förväg, eftersom självmedicinering är farlig för patientens hälsa.

Sammansättning och form av frisättning

Azitrox är ett antibiotikum från gruppen azalider. Utfärdad i form av kapslar om 250 och 500 mg av komponenten. Dessutom föreslås en lösning för framställning av en suspension för oral administrering. I 1 kartongförpackning innehåller från 2 till 10 kapslar på blisteren, upplöses suspensionen i 5-20 ml flaskor. Komponent azitromycin presenteras i den kemiska kompositionen i form av dihydrat.

Form av frisättning av ett läkemedel

Aktiv beståndsdel, mg

azitromycin (250 eller 500)

Magnesiumstearat, mannitol, majsstärkelse, natriumlaurylsulfat

gelatin medicinsk, titandioxid (E171)

azitromycin (400 eller 800)

sackaros-, natriumkarbonat-, giprolos-, banan-, vanilj- och körsbärsmak, xantangummi,

Farmakodynamik och farmakokinetik

Detaljerade anvisningar för användning av Azitrox rapporterade att azitromycin i höga koncentrationer har uttalat bakteriedödande egenskaper, hämmar peptidranslokas vid översättningsstadiet, hämmar proteinsyntesen, hämmar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Läkemedlet är aktivt mot Gram-positiva kocker, gramnegativa aeroba bakterier, några anaeroba stammar. Många gram-positiva bakterier är resistenta mot verkan av detta antibiotikum.

Azitromycin adsorberas produktivt från matsmältningsorganet, absorberas i blodet. Maximal koncentration i plasma når 2-3 timmar efter oral administrering av en enstaka dos. Efter avslutad kurs bibehålls koncentrationen av den aktiva substansen på en hög nivå under ytterligare 5-7 dagar. Metabolismen sker i levern. Inaktiva metaboliter utsöndras av njurarna i 2 steg, som täcker perioderna 14-20 timmar och 41 timmar.

Indikationer för användning av Azitrox

Enligt anvisningarna rekommenderas denna medicinering för infektionssjukdomar som orsakas av patogena mikroorganismer med ökad känslighet mot azitromycins verkan. Medicinska indikationer:

 • inflammatoriska processer i luftvägarna: lunginflammation, bronkit;
 • Sexuellt överförda infektioner;
 • infektion av ENT-organ: faryngit, sinusit, tonsillit, otitis media;
 • infektionssjukdomar i genitourinary system;
 • hudskador, mjuka vävnader: dermatos, erysipelas, impetigo, erytem migrerande;
 • mag- och duodenala infektioner, provocerad av Helicobacter pylori.

Dosering och administrering

Enligt instruktionerna är läkemedlet Azitrox avsedd för oral administrering i en tid av 5-7 dagar. Samtidig användning av mat minskar den terapeutiska effekten, försenar patientens återhämtning. En enstaka dos ska tas 1 timme före måltiden eller 2 timmar efter en måltid. Den medicinska beredningen är nödvändig för att användas 1 gång per dag, företrädesvis samtidigt utan mellanrum.

Azitroxisuspension

För att förbereda en terapeutisk suspension med frukts smak, tillsätt 9,5 ml vatten till flaskan med pulver. Efter koka lösningen och kyla. Skaka kompositionen tills en homogen suspension erhålles, den kristallina fällningen försvinner. En engångsdos av läkemedlet är 20 ml, efter att ha druckit krävs det att man dricker med vatten. Före varje intag ska läkemedlet skakas väl. Enligt instruktionen, suspension rekommenderas för barn 6 månader och äldre.

Azitrox kapslar

Gelatin kapslar måste sväljas hela, inte tuggas, tvättas ner med en stor mängd vatten. Enligt de detaljerade instruktionerna för användning, Den rekommenderade enstaka dosen Azitrox varierar mellan 250-500 mg beroende på arten av den patologiska processen, patientens ålder. Maximal dos av läkemedlet är inte mer än 1000 mg per dag.

Särskilda instruktioner

Antibiotika Azitroks från undergruppen av makrolider inhiberar inte nervsystemet, sänker inte reaktionshastigheten och psykomotoriska funktioner hos patienten. När läkemedelsbehandling får driva ett fordon, engagera sig i alla typer av arbete som är förknippade med ökad koncentration av uppmärksamhet. Om patienten missade nästa piller, är det nödvändigt att ta en enstaka dos så snart som möjligt, och nästa - endast efter 24 timmar (inte tidigare).

Azitrox under graviditeten

Antibiotikum förskriva framtida mammor, om behandlingen inte skadar den intrauterina utvecklingen av fostret. Enstaka och dagliga doser av läkemedlet väljs individuellt, läkemedlet själv fortskrider under strikt medicinsk övervakning. När det är laktande är Azithrox inte heller förbjudet, men ammingen behöver tillfälligt sluta amma och överföra barnet till konstgjorda blandningar.

Azitrox för barn

Enligt instruktionen, medicinsk produkt rekommenderas inte till patienter yngre än 12 år. I en äldre ålder föreskriver barnläkaren kapslar Azitrox 250. Den dagliga dosen väljs med en dos av 10 mg per 1 kg vikt en gång per dag. För att behandlas under ett sådant system är det nödvändigt under 3 dagar. Kursdosen är 30 mg per 1 kg kroppsvikt hos patienten. Istället för kapslar kan du välja en suspension med en fruktig smak, följ doseringsanvisningarna.

Droginteraktioner

Enligt anvisningarna föreskrivs detta läkemedel som en del av en omfattande behandling. Det finns tydliga rekommendationer om läkemedelsinteraktioner:

 1. Antacida, etanol och mat saktar absorptionen av den antibiotiska komponenten.
 2. Samspelet mellan azitromycin och teofillin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin är helt frånvarande.
 3. Azitrox ökar toxiciteten hos Cycloserin, indirekta antikoagulanter, metylprednisolon, Felodipin.
 4. I komplexet av azitromycin med digoxin ökar koncentrationen av det sista läkemedlet.
 5. I kombination med warfarin förstärks antikoagulerande effekt, så det är viktigt att övervaka protrombintiden.
 6. Lincosamider minskar effekten av azitromycin, medan tetracyklin och kloramfenikol, tvärtom, förbättras.
 7. I kombination med Ergothamine och Dihydroergotamine förbättras den giftiga effekten av de senaste läkemedlen.
 8. I kombination med Triazolam förbättras dess farmakologiska verkan, clearance minskar.
 9. Det finns en ökning av terapeutisk effekt av ergotalkaloider och dihydroergotamin.
 10. Att kombinera alkohol och Azitroks är kategoriskt kontraindicerat, annars finns det tecken på en organismsförgiftning. Absolut kontraindikation är kombinationen av ett antibiotikum med heparin.

Biverkningar

Läkemedlet är väl tolererat av kroppen, men bruksanvisningen visar eventuella biverkningar. Om du har en nödsituation, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Oönskade reaktioner från:

 • Magtarmkanalen (mag-tarmkanalen): kolestatisk gulsot, tecken på dyspepsi, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser;
 • Kardiovaskulär system: arytmi, smärta i bröstet;
 • CNS (centrala nervsystemet) organ: huvudvärk, yrsel, svaghet;
 • sexuellt system: sällan vaginal candidiasis;
 • hud: hudutslag, klåda, ljuskänslighet, quinckes ödem, nässelfeber, konjunktivit.

överdos

Om den rekommenderade dosen av Azitrox överskrids systematiskt, kommer patienten att ha kräkningar, störande akuta smärtor i mag och diarré. För att eliminera sådana obehagliga symtom på överdosering är det först och främst nödvändigt att tvätta magen, artificiellt provokande kräkningar. Vidare är det nödvändigt att acceptera enterosorbenter, till exempel aktiverat eller vitt kol, för att utföra symptomatisk behandling.

Kontra

Det är inte möjligt för alla patienter att ta Azitrox antibiotikum. Instruktionerna visar absoluta och relativa kontraindikationer. I det första fallet det handlar om sådana medicinska begränsningar:

 • svår lever- eller njurinsufficiens
 • intolerans mot fruktos, en brist på socker, glukos-galaktosmalabsorption;
 • ökad känslighet hos organismen för läkemedlets komponenter.

Vissa medicinska begränsningar är tillfälliga. Relativa medicinska kontraindikationer:

 • arytmi eller predisposition till sådana
 • myasthenia gravis;
 • diabetes mellitus;
 • graviditet;
 • laktation;
 • hjärtsvikt;
 • måttliga leverskador.

Försäljningsvillkor och förvaring

Läkemedlet säljs på apoteket, det säljs på recept. Förvara Azitrox på en sval, torr plats, utom räckhåll för små barn. Det är viktigt att undvika direkta solstrålar. Läkemedlets utgångsdatum anges på kartongen.

analoger

Om läkemedlet Azitrox orsakar biverkningar eller inte följer instruktionerna, introducerar läkaren en ersättning. Antibiotiska analoger:

 1. Azivok. Gelatinkapslar med en aktiv komponent av azitromycin. Patienter över 12 år föreskrivs 1 tablett per dag på tom mage. Behandlingsförloppet är 2-5 dagar. Priset på kapslar 250 mg - ca 100 rubel.
 2. Zitrotsin. Denna makrolid-antimikrobiella effekt frisätts i form av orala tabletter och en flytande formulering för intravenös administrering. Priset är 180 rubel.
 3. Azitral. Dessa är kapslar för oral administrering med olika koncentrationer av den aktiva beståndsdelen. Behandlingen är komplex, doserna justeras beroende på diagnosen. Genomsnittspriset på apotek i Moskva är 270 rubel.
 4. Sumamed. Dessa kapslar, tabletter och suspension för oral administrering. Formen av frisättning och dos beror på patientens ålder, den särskilda sjukdomen. Genomsnittspriset för ett antibiotikum är 210 rubel.

Azitromycin under graviditeten

Alla framtida mammor tar hand om det växande barnets hälsa i livmodern och är ofta rädda för att ta vissa mediciner, som fruktar skadliga effekter på fostret, särskilt antibiotika. Men ibland kräver terapin användningen av droger av detta slag, främst för gravida kvinnor förskriva läkemedlet azitromycin. Efter att ha fått receptet kan en kvinna tänka på huruvida det är möjligt att dricka azitromycin under graviditeten.

Indikationer för användning

Först och främst är det nödvändigt att förstå vad som är azitromycin. Detta läkemedel hör till en grupp antibiotika som skiljer sig från ett brett spektrum.

Den aktiva substansen kallas exakt samma som läkemedlet på grundval av det. Han kämpar mot mikroorganismer som svamp, anaeroba bakterier och mikrober. Verkningsmekanism Azitromycin är att det påverkar smittämnet genom att blockera processen för reproduktion och om dosen av medicin för att öka, kommer det att börja förstöra patogener.

Efter att ha tagit p-piller, uppträder den aktiva substansen snabbt i blodomloppet och sprider sig i andningsvägarna och urinvägarna, där det utövar ett aktivt inflytande. Även efter avslutad behandling kommer azitromycin, som ackumuleras i kroppen, att ha en terapeutisk effekt inom en vecka.

Azitromycin under graviditeten kan ordineras av följande skäl:

 • Infektioner av genitourinary system;
 • Pyelonefrit och andra patologier i njurarna;
 • Lunginflammation, bronkit och andra sjukdomar i andningssystemet;
 • Dermatologiska sjukdomar;
 • Tonsillit, faryngit och problem med nasofarynx;
 • chlamydia;
 • Purulent otitis media;
 • Bakteriell vaginos.

Amerikanska forskare har utvecklat en särskild skala, som låter dig bestämma faran av droger under graviditeten.

Det ser ut så här:

 • Brevet A markerar läkemedel som är fullständigt ofarligt för moder och barn under graviditeten;
 • Bokstaven indikerar att läkemedlet kan användas under graviditet, eftersom graden av dess skadliga effekter som inte har exakt definierade;
 • Förberedelser med bokstaven C bör tas med stor försiktighet, eftersom det finns risk för komplikationer;
 • Brevet D anger farorna med användning under graviditeten;
 • Läkemedel märkta med bokstaven X är förbjudna under graviditeten.

För kategori A läkemedel kan förklaras främst endast multivitamin komplex, därför, enligt experter, azitromycin under graviditet kan tas, eftersom det hör till kategori B, men ändå det skadar eller säkerhet har inte tillräckligt bevisat.

Under undersökningen visade sig att den aktiva substansen kan tränga in i moderkakan under graviditeten, men i mycket små mängder, vilket inte utgör ett hot mot fostrets utveckling. Det visades också av resultat av vetenskapliga observationer att kvinnor som tog Azithromycin för behandling under graviditeten födde ganska friska barn, liksom de gravida kvinnor som inte tog detta antibiotikum.

Metod för applicering och dosering

Det är viktigt att komma ihåg att läkemedlet inte ska användas under första trimestern, eftersom detta kan påverka barnets utveckling negativt. Den ideala tiden när azitromycin kan administreras under graviditet - 2 trimestern, när det växande fostret är väl skyddad av moderkakan och påverkas inte av de negativa effekterna av antibiotika.

Innan du använder Azitromycin är viktigt att noggrant läsa bruksanvisningen, samt följa alla medicinska recept. Läkaren kan ordinera hur medicinen i tablettform, och intravenös administrering med en pipett under graviditeten.

Intramuskulärt eller intravenöst administreras läkemedlet vanligtvis inte med hjälp av en spruta.

Läkemedlet tas för en och en halv timme före måltid eller efter det, dosen är olika för varje typ av sjukdom:

 • Vid sjukdomar i samband med andningsorganen eller huden är det nödvändigt att ta ett halvgram antibiotikum en gång om dagen, behandlingen är tre dagar;
 • Om urogenitala infektioner diagnostiserades ordinerar läkaren två tabletter eller 1 gram azitromycin under graviditeten, vilket bör tas en gång om dagen.
 • Om en kvinna under graviditeten är biten av en fästing och borrelia upptäcktes, är behandlingen fem dagar, under vilken den första dagen för att ta två tabletter Azithromycin (1 g), och i de följande dagarna - 0,5 gram.

Kontra

Innan du använder medicinen under graviditeten bör du noga läsa de kontraindikationer som anges i bruksanvisningen.

Det är viktigt att komma ihåg att azitromycin i tidig graviditet är strängt förbjudet att använda, eftersom barnet ännu inte skyddas av moderkakan, och alla hans vitala organ och system har precis börjat utvecklas, så att eventuella effekter kan påverka tillväxten av fostret. Mottagandet av ett antibiotikum under graviditeten är endast motiverat om fördelarna med att använda den överstiger risken för exponering för barnet.

Använd inte azitromycin under graviditeten under tredje trimestern, särskilt i slutet av termen, eftersom skadliga ämnen kan ackumuleras i mjölk och överföras till en nyfödd bebis. Om du inte kan undvika att använda sådana droger ska du vänta tills slutet av behandlingen med azitromycin och först då börja amma.

Mottagandet av ett antibiotikum vid graviditet är förbjudet även om moderen har nedsatt njur- eller leverinsufficiens, liksom överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Använd inte läkemedlet med följande läkemedel:

 • Medel från halsbränna med magnesium och aluminium i kompositionen;
 • Preparat som minskar blodkoagulabilitet (antikoagulantia);
 • Läkemedel för att minska blodsockret.

Eventuella biverkningar

Liksom alla mediciner, azitromycin, som används under graviditeten, kan orsaka några biverkningar:

 • Känsla trötthet, apati, dåsig;
 • Stark migrän och tinnitus
 • Problem med mag-tarmkanalen, dysbakteri, illamående och kräkningar, gastriska störningar;
 • Hjärtklappningar;
 • Candidiasis på könsorganen;
 • allergier;
 • Njurernas inflammation
 • Anafylaktisk chock.

När du behandlar azitromycin under graviditeten bör du noggrant övervaka ditt tillstånd och om du har några tecken på ovanstående biverkningar, kontakta en läkare. En överdos av läkemedlet kommer att öka biverkningar, och regelbundet överskott av dosen påverkar levern negativt och kan orsaka gallstagnation.

Frågan om hur azitromycin påverkar graviditeten, oroar många förväntade mammor som är oroliga över sin barns normala utveckling. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att infektioner och sjukdomar som inte behandlas under graviditet, såsom klamydia, på grund av vilket barnet förlorar användbara ämnen och syre, kan leda till allvarligare patologier och laster.

Därför, i en så komplicerad fråga i graviditeten bör du alltid konsultera med en läkare som kommer att avgöra om det är lämpligt att använda antibiotika eller om skadan från dem mer än bra, och i varje fall inte att självmedicinera.

Azitroks

Priserna i onlineapotek:

Azitrox är ett antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen.

Formulering och sammansättning av Azitrox

Azitrox finns i form av kapslar (Azitrox 250 och Azitroxy 500).

Azitrox huvudsakliga aktiva substans är azitromycindihydrat.

Som hjälpämnen är: magnesiumstearat, mannitol, majsstärkelse, natriumlaurylsulfat.

Azitrox farmakologiska verkan

Azitroxi är ett bredspektrum antibiotikum som tillhör undergruppen av makrolider - azalider. Läkemedlet vid översättningssteget hämmar peptidtranslokas, undertryckande syntesen av protein, hämmar utvecklingen och reproduktionen av bakterier. Den har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan (vid höga koncentrationer). Påverkar de intra- och extracellulära patogenerna.

Azitroks uppvisar aktivitet för grampositiva kocker: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus agalactiae, Streptococcus grupp C, F, G, Staphylococcus aureus Streptococcus viridans; Gramnegativa bakterier: Gardnerella vaginalis, Moraxella catarrhalis, Haemophilus influenzae, Bordetella pertussis, Legionella pneumophila, Bordetella parapertussis, Campylobacter jejuni, Haemophilus ducreyi, Neisseria gonorrhoeae; Vissa anaeroba bakterier: Bacteroides bivius, Treponema pallidum, Clostridium perfringens, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia trachomatis, Borrelia burgdoferi, Ureaplasma urealyticum, Peptostreptococcus spp.

Azitromycin visar inte aktivitet mot erytromycinresistenta gram-positiva bakterier.

Indikationer för användning av Azitrox

Enligt instruktionerna används Azitrox för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för drogen:

 • skarlet feber;
 • infektioner av ENT-organen (bihåleinflammation, tonsillit, otitis media, tonsillit) och övre luftvägarna;
 • infektioner i nedre luftvägarna (bronkit, lunginflammation);
 • urogenitala infektioner;
 • infektioner av mjukvävnad och hud;
 • Lyme sjukdom i början
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori (som en del av komplex terapi).

Kontra

Enligt instruktionerna är Azitrox inte tilldelat när:

 • lever- och njurinsufficiens
 • ökad känslighet mot antibiotika från makrolidgruppen;

såväl som barn under 12 år och barn som väger mindre än 45 kg (Azitroks 500).

Läkemedlet ska försiktigt administreras till patienter med arytmi och barn med nedsatt njur- och leverfunktion.

Dosering och administrering

Azitrox tas oralt en gång om dagen en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Azitroxi 500 tilldelas:

 • med infektioner i nedre och övre luftvägarna en gång om dagen i 3 dagar;
 • med komplicerad uretrit / cervicit, som orsakas av Chlamydia trachomatis 2 kapslar 3 gånger om dagen enligt schema 1-7-14 dag;
 • för infektioner av mjukvävnad och hud på den första dagen, 2 kapslar i taget, därefter 1 kapsel per dag från dag 2 till dag 5;
 • med okomplicerad uretrit / cervicit en gång 2 kapslar;
 • Lyman sjukdom i det första skedet av kapseln 2 i den första dagen och en kapsel varje dag från den andra till femte dagar;
 • med magsår och duodenalsår orsakat av Helicobacter pylori 2 kapslar per dag i tre dagar som en del av komplex terapi.

Barn som väger mer än 45 kg:

med scarlet feber, infektioner i nedre och övre luftvägarna, mjuka vävnader, hud1 kapsel per dag i 3 dagar.

När erythema migräns 2 kapslar i den första dagen och en kapsel varje dag från den andra till femte dagar (tilldela Azitroks 250 behöver en dos på 20 mg per kg kroppsvikt för den första dagen och 10 mg per kg kroppsvikt av den andra till femte dagar).

Biverkningar av Azitrox

Enligt recensioner kan Azitrox orsaka biverkningar:

Kardiovaskulär system: bröstsmärta, hjärtklappning;

Matsmältningssystemet: buksmärta, illamående, diarré, matsmältningsbesvär, kräkningar, flatulens, melena, kolestatisk gulsot; i barndomen - anorexi, förstoppning, gastrit. Eventuell utveckling av candidomykos av munslemhinnan;

Centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, sömnighet; i barndomen - hyperkinesi, huvudvärk, ångest, sömnstörningar, neuros;

Sexuellt system: vaginal candidiasis.

Hud: Fotokänslighet, utslag;

Urinvägar: nefrit;

Allergiska reaktioner: konjunktivit, urtikaria, klåda, utslag, Quinckes ödem.

Även hos patienter med Azitrox är patienterna mer trötta.

Applicering under graviditet och amning

Instruktionen för Azitrox innehåller en indikation på att det är möjligt att förskriva läkemedlet under graviditeten endast när den förväntade nyttan för moderen är högre än risken för barnet.

Om det finns behov av att förskriva läkemedlet under amning, sluta amma barnet under behandlingstiden.

överdos

Enligt recensioner för Azitrox uppträder symtomen på överdosering i form av svår illamående, kräkningar, diarré, tillfällig hörselnedsättning.

Vid överdosering är det nödvändigt att tvätta magen och föreskriva mottagning av aktivt kol. Ytterligare behandling är symptomatisk.

Interaktion med andra droger

Absorption av azitromycin sänks av antacida, etanol och mat.

När du tar Azitrox tillsammans med digoxin ökar koncentrationen av den senare.

Med samtidig administrering av azitromycin, ergotamin och dihydroergotamin förbättras deras toxiska effekt.

Effektiviteten av användningen av azitromycin reduceras med lincosaminer.

Effektiviteten av azitromycin förbättras av tetracyklin och kloramfenikol.

Azitromycin är inte kompatibel med heparin.

Särskilda instruktioner

Det rekommenderas inte att ta Azitrox med mat.

Om nästa dos saknas, ska den missade dosen av läkemedlet tas så snart som möjligt, efterföljande doser tas med intervall om 24 timmar.

Mellan antatsidnyhberedningar och Azitroks är det nödvändigt att hålla en paus på minst 2 timmar.

Förvaringsförhållandena för Azitrox

Läkemedlet ska förvaras på ett mörkt, torrt och barnsäkert ställe vid en temperatur på 15-25º.

Dina frågor

Q: Azitrox under graviditeten?

Välkommen! Jag har 14 veckors graviditet. De tog bakposev, hittade en ureaplasma, 10 i 4, men innan graviditeten kontrollerades - hände ingenting!
Läkaren föreskrev azitrox 1g. till 0,5 Mycket orolig!
Berätta eller snälla, om det är nödvändigt att acceptera det eller honom? Vad är risken för barnet?
Tack.

De orsaker som orsakas av denna sjukdom är ofta orsaken till missfall i de tidiga stadierna av graviditeten, förekomsten av intrauterin infektion och infektion hos barnet under förlossningen. Dessutom kan denna sjukdom, ureaplasmos, i vissa situationer efter födseln orsaka endometrit, inflammation i livmodern och appendages, vilket är en av de svåraste postpartumkomplikationerna. Därför rekommenderas att du tar en behandlingskurs för dig och sexpartnern, enligt rekommendationer från en specialistläkare.

Välkommen! Vid mig 16: e graviditetsveckan har vid utlämnandet av anatur av urin på en tankskörd funnit streptokocker agalaktikaja 10 * 4. Läkaren föreskrev azitrox för 1 g för en dos av en dag i 3 veckor? Oavsett om du säger eller säger snälla, är det möjligt att acceptera detta antibiotikum vid graviditet, mycket jag upplever?

Detta läkemedel kan tas under graviditeten strikt under överinseende av en specialistläkare, när fördelarna med detta läkemedel avsevärt överstiger de negativa konsekvenserna. Med tanke på graviditetstiden kommer de negativa effekterna på fostret att vara minimala, eftersom Nästan alla fostrets organ och system bildas, men vägran av behandling kan leda till intrauterin infektion och en fördröjning av fostrets intrauterin tillväxt. Läs mer om streptokockinfektion i artikelserien genom att klicka på länken: Streptococcus.

Azitroks

kapslar vit färg №0; Kapslarnas innehåll är vitt eller vitt pulver med en gulaktig nyans.

Hjälpämnen: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat.

Sammansättning av kropp och kapsyler: titandioxid (E171), medicinsk gelatin.

6 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.

kapslar hård gelatinous, №00, med en vit kropp och ett gult lock; Kapslarnas innehåll är vitt eller vitt pulver med en gulaktig nyans.

Hjälpämnen: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat.

Kapselskalksammansättning: titandioxid (E171), färgämnequinolingul (E104), färgämne solgul (E110), medicinsk gelatin.

3 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.

Bredspektrumantibiotikum, en representativ undergrupp av makrolidantibiotika - azalider. Kommunicerar med den 50S ribosomala subenheten, inhiberar peptidtranslokazu i det skede av översättning, inhiberar proteinsyntes, hämmar tillväxt och reproduktion av bakterier. Det verkar bakteriostatiskt, i höga koncentrationer har en baktericid effekt. Effekter på extrakorporeala och intracellulära patogener.

Aktiv mot gram-positiv kocker: Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, streptokockgrupper C, F och G, Streptococcus viridans, Staphylococcus aureus; Gram-negativa bakterier: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Bordetella pertussis, Bordetella parapertussis, Legionella pneumophila, Haemophilus ducreyi, Campylobacter jejuni, Neisseria gonorrhoeae och Gardnerella vaginalis; några anaeroba mikroorganismer: Bacteroides bivius, Clostridium perfringens, Peptostreptococcus spp och Chlamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Borrelia burgdoferi..

azitromycin är inte aktiv med avseende på Gram-positiva bakterier resistenta mot erytromycin.

Efter att ha tagit läkemedlet inuti absorberas azitromycin snabbt från matsmältningssystemet, vilket beror på dess stabilitet i surt medium och lipofilicitet. Efter oral administrering av 500 mg azitromycin Cmax i plasma uppnås genom 2,5-3 timmar och är 0,4 mg / l. Biotillgängligheten är 37%.

Att ta drogen samtidigt med mat saktar ner och minskar absorptionen av azitromycin.

Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägsorganen, organ och vävnader i urogenitalturet (i synnerhet i prostatakörteln) i huden och mjuka vävnader. Hög koncentration i vävnader (10-50 gånger högre än i plasma) och lång T1/2 azitromycin på grund av låg bindning till plasmaproteiner samt dess förmåga att tränga in i eukaryota celler och koncentrerades i en miljö med lågt pH som omger lysosomerna. Detta bestämmer i sin tur en stor uppenbar Vd (31,1 l / kg) och hög plasma clearance. Azithromycins förmåga att ackumulera huvudsakligen i lysosomer är särskilt viktigt för eliminering av intracellulära patogener. Det är bevisat att fagocyter levererar azitromycin till infektionsstället, där det frisätts under fagocytos. Koncentrationen av azitromycin i infektionsfältet är signifikant högre än i friska vävnader (i genomsnitt 24-34%) och korrelerar med graden av inflammatoriskt ödem. Trots den höga koncentrationen i fagocyter påverkar azitromycin inte signifikant deras funktion.

Azitromycin bibehålls i bakteriedödande koncentrationer i det inflammatoriska fokuset inom 5-7 dagar efter administrering av den sista dosen, vilket möjliggjorde utvecklingen av korta (3-dagars och 5-dagars) behandlingskurser.

I levern är demitromycin demetylerad, de bildade metaboliterna är inaktiva.

Utsöndring av azitromycin från blodplasma sker i 2 steg: T1/2 är 14-20 timmar i intervallet från 8 till 24 timmar efter det att läkemedlet tagits och 41 timmar inom intervallet 24 till 72 timmar vilket gör att läkemedlet kan användas en gång om dagen.

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för beredningen:

- infektioner i övre luftvägarna och ENT-organen (inklusive angina, sinusit, tonsillit, otitis media);

- infektioner i nedre luftvägarna (inklusive bakteriell och atypisk lunginflammation, bronkit)

- infektioner i hud och mjukvävnad (inklusive erysipelas, impetigo, sekundärt infekterade dermatoser)

- infektioner i urogenitalt tarmkanal (inklusive uretrit och / eller cervicit)

- Lyme sjukdom (borreliosis) i inledningsskedet (erytem migrans);

- Magsäck och tolvfingersjukdomar i samband med Helicobacter pylori (i kombinationsterapi).

- Barn som väger mindre än 45 kg (för kapslar 500 mg);

- Barnens ålder till 12 år

- överkänslighet mot antibiotika av makrolider.

C fÖRSIKTIGHET Läkemedlet ska användas för arytmi (ventrikulär arytmier, förlängning av QT-intervallet är möjlig) hos barn med svårt nedsatt lever- eller njurefunktion.

Azitrox tas oralt 1 gång per dag i 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid.

vuxna vid infektioner i övre och nedre luftvägarna föreskriva 500 mg / dag i 3 dagar (utbytesdos - 1,5 g).

vid hud- och mjukvävnadsinfektioner utse en dos på 1 g / dag för 1 mottagning på den första dagen, därefter - 500 mg / dag dagligen från 2 till 5 dagar. Kursdosen är 3 g.

vid Okomplicerad uretrit och / eller cervicit utse en enda 1 g.

vid komplicerad, långvarig uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, - 1 g 3 gånger med ett intervall på 7 dagar (tar läkemedlet vid 1-7-14 dagars behandling). Kursdosen är 3 g.

vid Lyme sjukdom (borreliosis) För behandling av stadium I (erytem migrans) föreskrivs 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g.

vid magsårssjukdom i magen och tolvfingret i samband med Helicobacter pylori, utse 1 g / dag i 3 dagar som en del av kombinerad anti-Helicobacter-terapi.

Barn med en kroppsvikt på mer än 45 kg vid infektioner i övre och nedre luftvägarna, huden och mjuka vävnader, skarlet feber Läkemedlet är ordinerat till 500 mg / dag (1 keps.) för 1 mottagning i 3 dagar.

Barn över 12 år beredning (. caps 250 mg) administrerades vid 10 mg / kg en gång / dag under 3 dagar eller den första dagen - 10 mg / kg, följt av 4 dagar - 5,10 mg / kg / dag i 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg.

vid behandling av erytem migrans vid barn Doseringen av läkemedlet (kapsel 500 mg) är 1 g första dagen och 500 mg dagligen från 2: a till 5: e dagen. Kursdosen är 3 g. Använd Azitrox i form av 250 mg kapslar ska ges i en dos på 20 mg / kg på den första dagen och 10 mg / kg på 2: a till 5: e dagen.

Från matsmältningssystemet: Diarré (5%), illamående (3%), buksmärta (3%); 1% - dyspepsi, flatulens, kräkningar, melena, kolestatisk gulsot, ökad aktivitet av levertransaminaser; hos barn - förstoppning, anorexi, gastrit. Möjligt kandidomikoz slemhinna i munnen.

Från hjärt-kärlsystemet: en känsla av hjärtklappning, smärta i bröstet (≤1%).

Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, huvudvärk, sömnighet barn - huvudvärk (med medicinering av otitis media), hyperkinesi, ångest, neuros, sömnstörningar (≤1%).

På den del av reproduktionssystemet: ≤1% - vaginal candidiasis.

Ur urinvägarna: ≤1% - nefrit.

Dermatologiska reaktioner: i vissa fall - ett utslag, ljuskänslighet.

Allergiska reaktioner: utslag, klåda, angioödem, nässelfeber, konjunktivit.

annat: ökad trötthet.

symptom: När läkemedlet används i höga doser kan det finnas en ökning av biverkningar - svår illamående, tillfällig hörselnedsättning, kräkningar, diarré.

behandling: gastric lavage, utnämning av aktivt kol, beteende av symptomatisk behandling.

Antacida (aluminium- och magnesiuminnehållande), etanol och mat sakta ner och minska absorptionen av azitromycin.

Azitromycin binds inte till isoenzymerna i cytokrom P450-systemet. Till skillnad från de flesta makrolider har för närvarande ingen interaktion mellan azitromycin och teofyllin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin observerats.

Makrolider (utom azalider) långsam utsöndring och öka plasmakoncentrationer och toxicitet av cykloserin, antikoagulantia, metylprednisolon, felodipin, samt beredningar lider av mikrosomal oxidation (karbamazepin, terfenadin, cyklosporin, hexobarbital, ergotalkaloider, valproat, disopyramid, bromokriptin, fenytoin, orala hypoglykemiska medel, xantinderivat, inklusive teofyllin) genom att hämma mikrosomal oxidation i hepatocyter, medan i applikationer azalider sådan interaktion hittills har noterats.

Med samtidig användning av azitromycin med digoxin observeras en ökning i koncentrationen av den senare.

När samtidig administrering av warfarin och azitromycin (i normala doser) förändringar i protrombintiden finns dock med tanke på att samspelet mellan makrolider och warfarin kan ökas antikoagulationseffekt patienter kräver noggrann övervakning av protrombintiden.

Med samtidig användning av azitromycin med ergotamin och dihydroergotamin, ökar deras toxiska effekt (vasospasm, dysestesi).

Med samtidig användning av azitromycin med triazolam minskar clearance och den farmakologiska effekten av triazolam förbättras.

Lincosaminer minskar effekten av azitromycin.

Tetracyklin och kloramfenikol ökar effekten av azitromycin.

Azitromycin är farmaceutiskt inkompatibelt med heparin.

Azitrox ska inte tas med mat.

Om den nästa dosen saknas ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas om 24 timmar.

Det är nödvändigt att observera en paus på minst 2 timmar mellan att ta Azitrox och antacida preparat.

Efter avbrytande av behandlingen kan överkänslighetsreaktioner hos vissa patienter kvarstå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.

Användningen av läkemedlet under graviditeten är endast möjlig om den avsedda nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om du behöver använda drogen under amning bör du bestämma om du ska sluta amma.

Läkemedlet är kontraindicerat vid allvarliga kränkningar av njurfunktionen.

Läkemedlet är kontraindicerat vid allvarliga kränkningar av leverfunktionen.

Läkemedlet frigörs på recept.

Lista B. Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn, torra, skyddade mot ljus vid en temperatur av 15 ° till 25 ° C. Hållbarhet - 2 år.

Azitroks - Instruktioner för användning, antibiotiska analoger, omdömen och formulerings (kapsel eller tablett av 250 mg och 500 mg, pulver för upphängning) läkemedel för behandling av angina, bronkit hos vuxna, barn och under graviditet. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Azitroks. Kommentarer av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotika Azitrox i deras praktik presenteras. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Azitrox i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av angina, bronkit, lunginflammation och andra infektionssjukdomar hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

Azitroks - antibiotika grupp av makrolider, är en representant för azalider. Undertrycker RNA-beroende proteinsyntes av känsliga mikroorganismer.

Aktiva mot grampositiva bakterier: Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), Streptococcus spp. (Strep) (inklusive Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes (grupp A)); Gramnegativa bakterier: Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus ducreyi, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli (E. coli), Bordetella pertussis, Bordetella parapertussis, Borrelia burgdorferi, Neisseria gonorrhoeae, Campylobacter spp, Legionella pneumophila (Legionella). anaeroba bakterier: Bacteroides fragilis.

Azitromycin är också aktiv mot Chlamydia trachomatis (Chlamydia), Mycoplasma pneumoniae (Mycoplasma), Mycoplasma hominis, Treponema pallidum.

Det är också aktivt mot Toxoplasma gondii.

struktur

Azitromycin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Absorberas snabbt från matsmältningsorganet. Ätning sänker absorptionen av azitromycin. Snabbt fördelat i vävnader och biologiska vätskor. 35% azitromycin metaboliseras i levern genom demetylering. Mer än 59% utsöndras i galla i oförändrad form, cirka 4,5% - med urin i oförändrad form.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är mottagliga för azitromycin:

 • bronkit;
 • lunginflammation;
 • infektion i huden och mjuka vävnader (ansikte, furuncle, carbuncle);
 • mellersta och purulenta otitis media;
 • bihåleinflammation (bihåleinflammation);
 • halsont;
 • halsont;
 • halsfluss;
 • gonorrheal och icke-nasal uretrit och / eller cervicit;
 • chlamydia;
 • mykoplasmos;
 • sjukdomar i magen och tolvfingret, associerat med Helicobacter pylori (som en del av kombinationsbehandling);
 • Lyme sjukdom (borreliosis).

Blanketter för frisläppande

Kapslar 250 mg och 500 mg (ibland felaktigt kallade piller).

Pulver för beredning av en suspension för oral administrering.

Instruktioner för användning och dosering

Azitrox tas oralt 1 gång per dag i 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid.

Vuxna med infektioner i övre och nedre luftvägarna utse 500 mg per dag i 3 dagar (utbytesdos - 1,5 g).

När hud- och mjukvävnadsinfektioner ordineras i en dos av 1 g per dag för 1 mottagning på den första dagen, då - 500 mg per dag varje dag från 2 till 5 dagar. Kursdosen är 3 g.

Med okomplicerad uretrit och / eller cervicit, utse endast 1 g.

Med komplicerad, långvarig uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, 1 g 3 gånger i intervall om 7 dagar (tar drogen vid 1-7-14 dagars behandling). Kursdosen är 3 g.

I Lyme-sjukdomen (borreliosis) för behandling av stadium 1 (erytem migrans) föreskrivs 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g.

Med magsår och duodenalsår i samband med Helicobacter pylori, utse 1 g per dag i 3 dagar som en kombination av anti-Helicobacter-terapi.

Barn med en kroppsvikt på mer än 45 kg med infektioner i övre och nedre luftvägarna, hud och mjukvävnad, skarlagris, läkemedlet ordineras 500 mg per dag (1 kapsel) för 1 mottagning i 3 dagar.

För barn som är äldre än 12 år ordineras läkemedlet (250 mg kapslar) med en dos av 10 mg / kg en gång om dagen i 3 dagar eller på den första dagen - 10 mg / kg, därefter 4 dagar - 5-10 mg / kg per dag i inom 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg.

Vid behandling av erytem migrans hos barn är dosen av läkemedlet (kapslar 500 mg) 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g. Använd Azitrox i form av 250 mg kapslar ska ges i en dos på 20 mg / kg på den första dagen och 10 mg / kg på 2: a till 5: e dagen.

Upprättad individuellt, med hänsyn till den nosologiska formen, sjukdomens svårighetsgrad och patogenens känslighet.

Vuxna inuti - 0,25-1 g en gång om dagen; barn - 5-10 mg / kg en gång om dagen. Behandlingstiden är 2-5 dagar.

Bieffekt

 • diarré, förstoppning
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • dyspepsi;
 • flatulens;
 • kolestatisk gulsot;
 • ökad aktivitet av hepatransaminaser;
 • anorexi;
 • gastrit;
 • Candidomycosis of the oral mucosa;
 • en känsla av hjärtklappning;
 • smärta i bröstet;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • dåsighet;
 • huvudvärk (med medicinsk otitis media);
 • hyperkinesi;
 • ångest;
 • neuros;
 • sömnstörningar
 • vaginal candidiasis;
 • jade;
 • hudutslag;
 • fotosensitivitet;
 • klåda;
 • angioödem;
 • nässelfeber;
 • konjunktivit;
 • ökad trötthet.

Kontra

 • leverinsufficiens;
 • njursvikt
 • barn med kroppsvikt mindre än 45 kg (för kapslar 500 mg);
 • barn under 12 år (för kapslar);
 • ökad känslighet mot antibiotika av makrolider.

Applicering under graviditet och amning

Användningen av läkemedlet under graviditeten är endast möjlig om den avsedda nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om du behöver använda drogen under amning bör du bestämma om du ska sluta amma.

Användning hos barn

Azitrox kapslar är kontraindicerade hos barn under 12 år.

Användning av suspension i barn är möjlig enligt doseringsregimen.

Särskilda instruktioner

Azitrox ska inte tas med mat.

Om den nästa dosen saknas ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas om 24 timmar.

Det är nödvändigt att observera en paus på minst 2 timmar mellan att ta Azitrox och antacida preparat.

Efter avbrytande av behandlingen kan överkänslighetsreaktioner hos vissa patienter kvarstå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.

Droginteraktioner

Antacida (aluminium- och magnesiuminnehållande), etanol (alkohol) och mat sakta ner och minska absorptionen av azitromycin.

Azitromycin binds inte till isoenzymerna i cytokrom P450-systemet. Till skillnad från de flesta makrolider har för närvarande ingen interaktion mellan azitromycin och teofyllin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin observerats.

Makrolider (utom azalider) långsam utsöndring och öka plasmakoncentrationer och toxicitet av cykloserin, antikoagulantia, metylprednisolon, felodipin, samt beredningar lider av mikrosomal oxidation (karbamazepin, terfenadin, cyklosporin, hexobarbital, ergotalkaloider, valproat, disopyramid, bromokriptin, fenytoin, orala hypoglykemiska medel, xantinderivat, inklusive teofyllin) genom att hämma mikrosomal oxidation i hepatocyter, medan i applikationer azalider sådan interaktion hittills har noterats.

Med samtidig användning av azitromycin med digoxin observeras en ökning i koncentrationen av den senare.

När samtidig administrering av warfarin och azitromycin (i normala doser) förändringar i protrombintiden finns dock med tanke på att samspelet mellan makrolider och warfarin kan ökas antikoagulationseffekt patienter kräver noggrann övervakning av protrombintiden.

Med samtidig användning av Azitrox med ergotamin och dihydroergotamin, ökar deras toxiska effekt (vasospasm, dysestesi).

Med samtidig användning av azitromycin med triazolam minskar clearance och den farmakologiska effekten av triazolam förbättras.

Lincosaminer minskar effekten av azitromycin.

Tetracyklin och kloramfenikol ökar effekten av azitromycin.

Azitromycin är farmaceutiskt inkompatibelt med heparin.

Analoger av läkemedlet Azitrox

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • azivok;
 • Azimitsin;
 • Azitral;
 • azitromycin;
 • Azitromycin Forte;
 • Azitromycindihydrat;
 • AzitRus;
 • AzitRus forte;
 • Azitsid;
 • Zetamax retard;
 • ZI-faktor;
 • Zitnob;
 • Zitrolid;
 • Zitrolid forte;
 • Zitrotsin;
 • Sumazid;
 • Sumaklid;
 • sumamed;
 • Sumamed forte;
 • Sumametsin;
 • Sumamecin forte;
 • Sumamoks;
 • Sumatrolidlösning;
 • Sumatrolide Solidshn Tablets;
 • Tremak Sanovel;
 • Hemomitsin;
 • Ecomed.

Azitrox under graviditeten

Tja, hon tog på sig ett riktigt sjukhus. Idag gick till terapeuten klagar på trög tillstånd, normalt för gravida kvinnor och hosta (inte tillåtet att sova i flera dagar, men jag ville inte betala mycket uppmärksamhet). Oticail - faryngit. Förutom sköljningar skrev de ut sirap för hosta "Stodal" och antibiotika azitrox. Tja, var får jag dem. Jag vill inte gifta barnet alls, jag sa omedelbart att jag inte skulle dricka tabletter: (Och i instruktionerna för sirap läser jag att det innehåller etanol som kan vara.

Tjejer, jag behöver råd. Min trög kallt uppenbarligen förvandlats till en sinus-infektion, har jag dem alls benägna att (((alltid min spara antibiotika "Azitroks", men en grupp B och skriftliga instruktioner att användningen av läkemedlet under graviditet är möjlig endast när de avsedda fördelarna för modern överväger den potentiella risken för fostret. Vad ska jag göra ?? som villkorad "får" farlig 23 i veckan?

99 DE BÄSTA MEDIKATIONERNA AV DE 99 BÄSTA LÄKEMEDELEN. Var noga med att spara. Ibupron - en stark smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brusande tabletter, delar magan och i ljus är det lämpligt för småbarn. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar.4. Nurofen är en ambulans, den fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. Paracetamol (panadol, efferalgan) - en magnifik antipyretisk, oersättlig.

Flickor god eftermiddag. Säg mig, kan någon komma över, det var en sådan situation. Den här månaden tyckte jag att graviditetstestet visade en svag andra remsa, illamående var och fördröjning. Men den bruna smeten började och Bt föll till 36,6, jag var upprörd och insåg att spänningen. kom varje månad rikligt en dag och allt. Gynekologen levererade till D-exacerbation av kronisk salpinoophorit. Även om detta inte var släktet. Antibiotikumet azitrox och metranidazol var förskrivna. Denna månad berättade de för mig att avbryta uppfattningen, och som ett spår skulle det vara möjligt. Kärnan i frågan är vem som gjorde det.

Flickor god eftermiddag. Säg mig, kan någon komma över, det var en sådan situation. Den här månaden tyckte jag att graviditetstestet visade en svag andra remsa, illamående var och fördröjning. Men den bruna smeten började och Bt föll till 36,6, jag var upprörd och insåg att spänningen. kom varje månad rikligt en dag och allt. Gynekologen levererade till D-exacerbation av kronisk salpinoophorit. Även om detta inte var släktet. Antibiotikumet azitrox och metranidazol var förskrivna. Denna månad berättade de för mig att avbryta uppfattningen, och som ett spår skulle det vara möjligt. Kärnan i frågan är vem som gjorde det.

Idag på en planerad mottagning i LC i smeten hittades ureaplasma. Graviditet är 22 veckor. Har skrivit ut antibiotika Azitroks, som jag inte vill dricka alls. Förutom detta är vaginala suppositorier hexikon och rektal Viferon 2, liksom Lineks. Berätta för mig, hur farligt för fostret är den här infektionen under andra trimestern och om jag bara kan begränsa mig till ljus. Ett upprepat smält är planerat till 18 december, eller det är bättre att omedelbart dricka ett antibiotikum. Vem möter detta problem, snälla svara!

På mig har avslöjat en clamidiosis på 6 mån månad av graviditeten. så visade det sig att när jag registrerade det dolda gjorde jag det inte. De drack wilprafen. Långt tänkta antibiotika att dricka eller inte dricka. De skrämde mig i samråd - jag drack det. En andra smörjning gjordes endast 2,5 månader senare (på min begäran svarade inte begäran). Som en följd går vi på den 8: e månaden igen med chlamydia. Höj dina händer: "Jo, det fungerade inte." Och en ny kurs av andra antibiotika kommer att ordineras. Återigen drack jag under läkares tryck. Azitrox drack tre dagar. Då.

Jag har inte tröst, bara dibacteriosis, men jag visade ureaplasma på parvum. Min gynekolog på telefonen sa att det är okej. Hennes ersättare utsåg mig idag Azitrox och terzhinan. Jag läste om Azitrox, och där är det kontraindicerat för gravida kvinnor. Och vad man ska göra fan.: (((PS Ring din läkare är på semester, OAH mig denna regim helt otmneila och berättade att själva systemet kommer att utse sin allmänna Aye..

Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva läkemedel av beprövade verktyg är fortfarande inte föråldrad, och hjälpa andra bättre Allt detta kommer att hjälpa dig att hålla zdorove.Glaza.Zoviraks - ögonsalva, är oumbärlig för viral konjunktivit prirody.Kvinaks - den bästa förebyggande verktyg i katarakte.Korneregel - gel väl åter tår film på ögonhinnan. Ksalak - den innehåller två preparat av xalatan och timalol. De förstärker effekten av varje druga.Ksalatan (Travatan) - effektiv för glaukom, är det möjligt att droppa när sutki.Sisteyn - artificiell tår fördel - du kan dribbla.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara. Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) - magnifik.

nödvändiga läkemedel 99 BÄSTA LÄKEMEDEL. Var noga med att spara. Ibupron - en stark smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brusande tabletter, delar magan och i ljus är det lämpligt för småbarn. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar.4. Nurofen är en ambulans, den fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. Paracetamol (panadol, efferalgan) är en utmärkt antipyretisk, oersättlig för astmatiker.

Flickor, det finns ett sådant problem. Under lång tid klåda från anus till vagina, det var en spricka som vände sig till hudläkaren, föreskrev Candy's cream, sprickan läkte. Klåset kvarstod, det kliar också i den analgången. 3 veckor sedan gick jag till ett privat sjukhus i min lilla g, gjorde PCR, hittade en ureoplasma spp. Diagnos: Dysbios av vagina med ureoplasmisk infektion. Har riktat på uzi binjurar, ett blod och testoteron. Behandling 1: suppositorier polyginax, kräm pimafucin, geneferon, laktosid, flukonazol 150 mg 3 dagar. Ljuset blev inte sjukt, laktaset var torrt och torrt och klåda fortsatte. Efter menstruationen,

Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva mediciner från bevisade droger är fortfarande inte föråldrade och hjälper andra bättre! Allt detta hjälper dig att behålla din hälsa.

Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara.

Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva läkemedel av beprövade verktyg är fortfarande inte föråldrad, och hjälpa andra bättre Allt detta kommer att hjälpa dig att hålla zdorove.Glaza.Zoviraks - ögonsalva, är oumbärlig för viral konjunktivit prirody.Kvinaks - den bästa förebyggande verktyg i katarakte.Korneregel - gel väl åter tår film på ögonhinnan. Ksalak - den innehåller två preparat av xalatan och timalol. De förstärker effekten av varje druga.Ksalatan (Travatan) - effektiv för glaukom, är det möjligt att droppa när sutki.Sisteyn - artificiell tår fördel - du kan dribbla.

De mest effektiva läkemedlen från beprövade! Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva mediciner från bevisade droger är fortfarande inte föråldrade och hjälper andra bättre! Allt detta hjälper dig att behålla din hälsa.

De mest effektiva läkemedlen från beprövade! Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva mediciner från bevisade droger är fortfarande inte föråldrade och hjälper andra bättre! Allt detta hjälper dig att behålla din hälsa.

Jag hittade intressant information på Internet, jag delar! Effektiva läkemedel av beprövade verktyg är fortfarande inte föråldrad, och hjälpa andra bättre Allt detta kommer att hjälpa dig att hålla zdorove.Glaza.Zoviraks - ögonsalva, är oumbärlig för viral konjunktivit prirody.Kvinaks - den bästa förebyggande verktyg i katarakte.Korneregel - gel väl åter tår film på ögonhinnan. Ksalak - den innehåller två preparat av xalatan och timalol. De stärker varandras handlingar.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara. Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) - magnifik.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara. Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) - magnifik.

Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) är en utmärkt antipyretisk, oersättlig för astmatiker. 6. Polyoxidonium.

99 DEN BÄSTA MEDICINE 1. Förkylningar Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter reservdelar magen och i levande ljus lämplig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (Panadol, efferalgan) - utmärkt analgetisk, är oumbärlig.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara Förkylning 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) - magnifik.

Glaza.Zoviraks - ögonsalva, oumbärliga för viral konjunktivit prirody.Kvinaks - bättre profylaktiskt medel för katarakte.Korneregel - gel väl återställer tårfilmen på hornhinnan glaza.Ksalakom - det är anslutna två läkemedel ksalatan och timalol. De förstärker effekten av varje druga.Ksalatan (Travatan) - effektiv för glaukom kan droppa gång sutki.Sisteyn - artificiell tårvätska, fördelen - i tid kan vara dropp sutki.Uniklofen - bra icke-steroidalt anti-inflammatoriskt medel i kaplyah.Floksal - droppar, antibiotikum, det fungerar på ett brett spektrum mikroorganizmov.Floksalovaya salva - oumbärlig för bakteriell konyunktivitah.Tsikloksan.

99 De bästa medicinerna. Var noga med att spara. Förkylningar 1. Ibupron - starka smärtstillande medel, fungerar snabbt, i form av brustabletter skonar magen och i levande ljus lämpar sig för barn. 2. Coldrex är en utmärkt vasokonstriktor. Det fungerar snabbt eftersom det är upplöst i varmt vatten. 3. Nasol - lindrar rinit och tillåter inte att torka ut slemhinnan i näsan, det tar 12 timmar. 4. Nurofen - en ambulans, fungerar snabbt. För småbarn finns ljus, men försämrar blodkvaliteten avsevärt. 5. Paracetamol (panadol, efferalgan) - magnifik.

Tidigare Artikel

Genitourinary system