Huvud
Behandling

Azitroks

Beskrivningen är aktuell på 2014/05/29

 • Latinska namn: Azitrox
 • ATX-kod: J01FA10
 • Aktiv beståndsdel: Azitromycin (azitromycin)
 • producent: OJSC "Pharmstandard-Leksredstva", Ryssland

struktur

Preparatet i form av kapslar innehåller azitromycindihydrat i en mängd av 250 mg eller 500 mg, beroende på frisättningsform och speciella hjälpämnen. Suspensionen innehåller 0,2 g av grundämnet.

Typ av problem

Utgiven av Azitrox i kapslar 250 och 500 mg, såväl som i formen suspension, som tas internt. Ett kapselpaket kan innehålla från 2 till 10 kapslar, suspensionen erbjuds i 5-20 ml ampuller.

Farmakologisk aktivitet

Farmakodynamik och farmakokinetik

Azitroxi är ett antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder relaterat till azalider. Läkemedlet har en effekt på olika typer av bakterier, undertrycker deras syntes och saktar tillväxten. Den baktericidala verkan av läkemedlet manifesteras, både i förhållande till intra- och extracellulära patogener. Antibiotikas aktivitet är riktad mot gram-negativa bakterier, Gram-positiv kocker, några streptokocker och anaeroba mikroorganismer och så vidare.

Efter att antibiotikumet tagits, sker absorption från mag-tarmkanalen och efter 2,5-3 timmar uppnås maximal koncentration i plasmakompositionen. Samtidig mottagning med mat kan sakta ner och minska absorptionen av den aktiva substansen.

I kroppen azitromycin kan bestå i 5-7 dagar efter appliceringen av den sista dosen, därför är det acceptabelt att använda korta 3-5 dagars behandling. När det går in i levern, kan azitromycin demetylera och bilda inaktivitet metaboliter. Från plasma utsöndras den aktiva substansen i 2 steg, som sammanfattar perioder på 14-20 timmar och 41 timmar.

Indikationer för användning av Azithrox

Läkemedlet är ordinerat för behandling infektionssjukdomar, som orsakar vissa mikroorganismer som uppvisar känslighet för verkan azitromycin.

Därför kan indikationer på användningen av läkemedlet innefatta olika smittsamma skador:

 • hud- eller mjukvävnadsöverdrag;
 • organ av genitourinary systemet;
 • andningsorganen och ENT-organen och så vidare.

Kontraindikationer för användning av Azitrox

Kontraindikationer inkluderar:

 • Förekomsten av hög känslighet för detta läkemedel eller andra medel grupp av makrolider;
 • ålder av patienter är mindre än 12 år
 • olika patologier i lever och njurar.

Med försiktighet är det föreskrivet för gravida och ammande patienter, såväl som för patienter som lider av fibrillering.

Biverkningar

Läkemedlet kan orsaka olika sjukdomstillstånd hos patienter som påverkar kardiovaskulärsystemet och nervsystemet. Dessutom kan det finnas avvikelser i magtarmens arbete, utveckling allergiska reaktioner och svampinfektioner, till exempel vaginal candidiasis.

Instruktioner för användning av Azitrox (Metod och dosering)

Detta läkemedel rekommenderas att tas en gång om dagen i en timme innan du äter eller 2 timmar efter. Enstaka doser är en kapsel, som måste tas hel, med mycket vatten.

Instruktion om Azitrox 500 mg rapporterar att denna form av läkemedlet är ordinerad för vuxna patienter och tar kapslar i tre dagar. I detta fall används 250 mg preparatet ofta vid behandling av mindre komplexa former av sjukdomen. Den behandlande läkaren kan dock bestämma den individuella dosen och behandlingens varaktighet för en viss patient beroende på komplexiteten och egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

överdos

Vid överdosering kan det finnas en tydlig manifestation av symtom relaterade till biverkningar. Det är också möjligt att sådana oönskade symptom som avföringstörningar, illamående och kräkningar. En ytterligare ökning av dosen orsakar ofta en reversibel hörselnedsättning.

Utnämna i sådana fall magsköljning, tillämpning av enterosorbents, utföra symptomatisk behandling.

interaktion

Vid behandling av Azitrox bör en paus på minst 2 timmar observeras, mellan att ta detta antibiotikum och antacida. Dessutom har det ökat effektiviteten alkaloider av ergot och dihydroergotamin, synergi av handling tetracyklinkloramfenikol, minskning av inflytande linkosamider.

Antatsida, etanol och mat kan sakta ner och minska absorptionen. Men om några ämnen och produkter påverkar effektiviteten av detta läkemedel, då med heparin detta antibiotikum är inte farmaceutiskt kompatibelt.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas på apoteket av en specialist på recept.

Förvaringsförhållanden

Detta antibiotikum bör förvaras på ett tillräckligt torrt ställe, skydda mot solljusets penetration, bibehålla temperaturen + 15-25 grader C.

Utgångsdatum

Läkemedlet lagras i 2 år om lagringsförhållandena observeras.

Analoger av Azitrox

Läkemedel med liknande effekt är: azivok, Zitrotsin, Azitral, sumamed och andra. Dessa analoger av Azitrox skapas också på grundval av ett verksamt ämne - azitromycin.

Alkohol och Azitrox

När patienter använder Azitroxom alkohol, Detta kan få den mest negativa effekten på leverfunktionen. Faktum är att förutom behandling av antibiotikum och avlägsnande av sönderdelningsprodukterna är etanoluppdelning också nödvändigt. Dessutom sänker alkohol produktionen av enzymer som hjälper till att ta bort skadliga beståndsdelar, inte blod, men inte skadliga ämnen.

Recensioner på Azitrox

Som många recensioner på Azitrox show är läkemedlet mycket effektivt och tack vare sin kraftfulla funktion hjälper det att bota komplexa infektionssjukdomar.

Ett annat problem är användningen av detta antibiotikum utan att en specialist utses. Därför innehåller läkarundersökningar ofta information om konsekvenserna av sådan vårdlös behandling. Under alla omständigheter före behandling av sjukdomen är det nödvändigt att konsultera en läkare och först bestämma smittämnets orsaksmedel för dess känslighet för detta läkemedel.

Pris Azitrox, var att köpa

Du kan köpa detta läkemedel i apotek till en kostnad av 170-290 rubel. Samtidigt kostar priset av Azitrox 500 mg, vars paket innehåller 3 kapslar, kostar 246-290 rubel i Moskva och 118-130 UAH i Ukraina.

Azitroks

Priserna i onlineapotek:

Azitrox är ett antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen.

Formulering och sammansättning av Azitrox

Azitrox finns i form av kapslar (Azitrox 250 och Azitroxy 500).

Azitrox huvudsakliga aktiva substans är azitromycindihydrat.

Som hjälpämnen är: magnesiumstearat, mannitol, majsstärkelse, natriumlaurylsulfat.

Azitrox farmakologiska verkan

Azitroxi är ett bredspektrum antibiotikum som tillhör undergruppen av makrolider - azalider. Läkemedlet vid översättningssteget hämmar peptidtranslokas, undertryckande syntesen av protein, hämmar utvecklingen och reproduktionen av bakterier. Den har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan (vid höga koncentrationer). Påverkar de intra- och extracellulära patogenerna.

Azitroks uppvisar aktivitet för grampositiva kocker: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus agalactiae, Streptococcus grupp C, F, G, Staphylococcus aureus Streptococcus viridans; Gramnegativa bakterier: Gardnerella vaginalis, Moraxella catarrhalis, Haemophilus influenzae, Bordetella pertussis, Legionella pneumophila, Bordetella parapertussis, Campylobacter jejuni, Haemophilus ducreyi, Neisseria gonorrhoeae; Vissa anaeroba bakterier: Bacteroides bivius, Treponema pallidum, Clostridium perfringens, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia trachomatis, Borrelia burgdoferi, Ureaplasma urealyticum, Peptostreptococcus spp.

Azitromycin visar inte aktivitet mot erytromycinresistenta gram-positiva bakterier.

Indikationer för användning av Azitrox

Enligt instruktionerna används Azitrox för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för drogen:

 • skarlet feber;
 • infektioner av ENT-organen (bihåleinflammation, tonsillit, otitis media, tonsillit) och övre luftvägarna;
 • infektioner i nedre luftvägarna (bronkit, lunginflammation);
 • urogenitala infektioner;
 • infektioner av mjukvävnad och hud;
 • Lyme sjukdom i början
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori (som en del av komplex terapi).

Kontra

Enligt instruktionerna är Azitrox inte tilldelat när:

 • lever- och njurinsufficiens
 • ökad känslighet mot antibiotika från makrolidgruppen;

såväl som barn under 12 år och barn som väger mindre än 45 kg (Azitroks 500).

Läkemedlet ska försiktigt administreras till patienter med arytmi och barn med nedsatt njur- och leverfunktion.

Dosering och administrering

Azitrox tas oralt en gång om dagen en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Azitroxi 500 tilldelas:

 • med infektioner i nedre och övre luftvägarna en gång om dagen i 3 dagar;
 • med komplicerad uretrit / cervicit, som orsakas av Chlamydia trachomatis 2 kapslar 3 gånger om dagen enligt schema 1-7-14 dag;
 • för infektioner av mjukvävnad och hud på den första dagen, 2 kapslar i taget, därefter 1 kapsel per dag från dag 2 till dag 5;
 • med okomplicerad uretrit / cervicit en gång 2 kapslar;
 • Lyman sjukdom i det första skedet av kapseln 2 i den första dagen och en kapsel varje dag från den andra till femte dagar;
 • med magsår och duodenalsår orsakat av Helicobacter pylori 2 kapslar per dag i tre dagar som en del av komplex terapi.

Barn som väger mer än 45 kg:

med scarlet feber, infektioner i nedre och övre luftvägarna, mjuka vävnader, hud1 kapsel per dag i 3 dagar.

När erythema migräns 2 kapslar i den första dagen och en kapsel varje dag från den andra till femte dagar (tilldela Azitroks 250 behöver en dos på 20 mg per kg kroppsvikt för den första dagen och 10 mg per kg kroppsvikt av den andra till femte dagar).

Biverkningar av Azitrox

Enligt recensioner kan Azitrox orsaka biverkningar:

Kardiovaskulär system: bröstsmärta, hjärtklappning;

Matsmältningssystemet: buksmärta, illamående, diarré, matsmältningsbesvär, kräkningar, flatulens, melena, kolestatisk gulsot; i barndomen - anorexi, förstoppning, gastrit. Eventuell utveckling av candidomykos av munslemhinnan;

Centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, sömnighet; i barndomen - hyperkinesi, huvudvärk, ångest, sömnstörningar, neuros;

Sexuellt system: vaginal candidiasis.

Hud: Fotokänslighet, utslag;

Urinvägar: nefrit;

Allergiska reaktioner: konjunktivit, urtikaria, klåda, utslag, Quinckes ödem.

Även hos patienter med Azitrox är patienterna mer trötta.

Applicering under graviditet och amning

Instruktionen för Azitrox innehåller en indikation på att det är möjligt att förskriva läkemedlet under graviditeten endast när den förväntade nyttan för moderen är högre än risken för barnet.

Om det finns behov av att förskriva läkemedlet under amning, sluta amma barnet under behandlingstiden.

överdos

Enligt recensioner för Azitrox uppträder symtomen på överdosering i form av svår illamående, kräkningar, diarré, tillfällig hörselnedsättning.

Vid överdosering är det nödvändigt att tvätta magen och föreskriva mottagning av aktivt kol. Ytterligare behandling är symptomatisk.

Interaktion med andra droger

Absorption av azitromycin sänks av antacida, etanol och mat.

När du tar Azitrox tillsammans med digoxin ökar koncentrationen av den senare.

Med samtidig administrering av azitromycin, ergotamin och dihydroergotamin förbättras deras toxiska effekt.

Effektiviteten av användningen av azitromycin reduceras med lincosaminer.

Effektiviteten av azitromycin förbättras av tetracyklin och kloramfenikol.

Azitromycin är inte kompatibel med heparin.

Särskilda instruktioner

Det rekommenderas inte att ta Azitrox med mat.

Om nästa dos saknas, ska den missade dosen av läkemedlet tas så snart som möjligt, efterföljande doser tas med intervall om 24 timmar.

Mellan antatsidnyhberedningar och Azitroks är det nödvändigt att hålla en paus på minst 2 timmar.

Förvaringsförhållandena för Azitrox

Läkemedlet ska förvaras på ett mörkt, torrt och barnsäkert ställe vid en temperatur på 15-25º.

"Azitrox": recensioner, indikationer, instruktioner, kompositioner, analoger

Idag erbjuder vi dig att tala om en mycket effektiv antibiotika "Azitroks". Recensioner, instruktioner, indikationer, kontraindikationer, och många andra frågor kommer att diskuteras i detalj i denna artikel. Omedelbart nämna att detta verktyg används för olika sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för effekterna av en substans såsom erytromycin. Producerade läkemedelskapslar till två hundra femtio och femhundra milligram. Också värt att notera är att det finns barn bilda "Azitroks". Uppslamningen produceras är inte färdig form och i pulverform för dess framställning.

struktur

Ett läkemedel produceras i Ryssland, av företaget "Pharmstandard-leksredstva".

Säg omedelbart att läkemedlet har en bakteriostatisk effekt, men med en stor koncentration av erytromycin på vissa stammar verkar det som ett bakteriedödande medel.

Som en del av "Azitrox" finns följande ämnen:

 • erytromycin;
 • mannitol;
 • majsstärkelse;
 • magnesiumstearat;
 • natriumlaurylsulfat.

Som redan nämnts är läkemedlet tillgängligt i form av kapslar. Var uppmärksam på färgen på innehållet i skalet - det ska vara ett vitt pulver, ibland lite gulaktigt.

Sammansättningen av själva skalet är gjord av följande element:

 • titandioxid (E171);
 • medicinsk gelatin.

När du köper, var försiktig - förpackningen måste vara papp, inte skadad, kapslarna är packade i konturceller. Ett paket innehåller sex kapslar.

farmakologi

Recensioner om "Azitrox" tyder på att detta läkemedel är mycket effektivt. Det kan hämma peptidranslokas även i översättningsstadiet. Således har läkemedlet en överväldigande effekt på proteinsyntesen och reducerar signifikant hastigheten av bakteriell utveckling. "Azitrox", för att vara mer exakt, dess aktiva substans erytromycin, har bakteriostatisk och vid hög koncentration - baktericid effekt påverkar det extracellulära och intracellulära bakterier.

I detta avsnitt är det viktigt att notera att läkemedlet är aktivt mot gram-positiva kocker, gram-negativa och några anaeroba mikroorganismer. Observera att det finns en liten grupp gram-positiva bakterier som inte svarar mot verkan av erytromycin.

vittnesbörd

Indikationerna för "Azitrox" är ganska olika, inklusive alla smittsamma och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets aktiva substans. Så är läkemedlet indikerat för att ta upp följande problem:

 • sjukdomar i ENT-organen och övre luftvägarna (här kan du inkludera ganska vanliga sjukdomar - tonsillit, tonsillit, otitis, bihåleinflammation etc.);
 • skarlet feber;
 • lunginflammation;
 • bronkit;
 • erysipelas;
 • impetigo;
 • dermatos;
 • infekterade sår;
 • skrubbsår;
 • follikulit;
 • uretrit;
 • cervicit;
 • prostatit;
 • borreliosis (ofta kallad Lyme-sjukdom);
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen, som orsakas av bakteriehelicobacter pylori.

I det senare fallet används läkemedlet i kombination med andra droger, det vill säga "Azitrox" är ett element i kombinationsbehandling.

Kontra

Tabletter "Azitrox" är kontraindicerat i följande fall:

 • nedsatt leverfunktion
 • onormal njurefunktion;
 • om du ska ta kapslar med en dos av fem hundra milligram, ska vikten nå femtiofem kilogram;
 • upp till tolv år i allmänhet är det kontraindicerat att ta drogen i form av kapslar, i det här fallet är det bättre att använda en suspension för barn;
 • individuell intolerans, det vill säga om du har ökad känslighet för makrolider.

Förutom ovanstående kontraindikationer rekommenderar läkare med stor försiktighet att använda drogen för personer som lider av arytmi och barn med nedsatt njur- och leverfunktion.

Applicering av kapslar

I instruktionerna till "Azitrox" sägs att det är nödvändigt att ta kapslar en gång om dagen före måltiderna. Med olika sjukdomar är läkemedelsbehandlingen annorlunda. Låt oss överväga varje variant separat.

Om du har hittat en infektion i luftvägarna, behandlingstiden var tre dagar och fortsatte att vidta nödvändiga dosen dagligen - en kapsel (500 mg).

Infekterad hud kräver följande behandling: på den första dagen tas två kapslar (1 gram) av läkemedlet, och sedan i fyra dagar konsumeras en kapsel (500 milligram).

Uretrit eller cervicit, beroende på svårighetsgrad, behandlas enligt följande: okomplicerad form - två kapslar i taget (1 gram); komplicerad form - två kapslar (1 gram) tre gånger med ett intervall på sju dagar.

Borreliosis - två kapslar (1 gram) på den första dagen, de kommande fyra dagarna en efter en (500 milligram).

Sår i magen eller tolvfingertarm - tre dagar måste ta två kapslar (1 gram).

Biverkningar

Bland omdömenna om Azitrox är några biverkningar av drogen noterade. Tillverkaren varnar varsamt om dem. Enligt anvisningarna till läkemedlet är det möjligt att manifestera:

 • diarré;
 • illamående;
 • buksmärtor;
 • flatulens;
 • kräkningar;
 • förstoppning;
 • gastrit;
 • candidomycosis i munnen;
 • ökad hjärtfrekvens
 • smärta i bröstet;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • sömnighet;
 • vaginal candidiasis;
 • jade;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • konjunktivit;
 • ökad trötthet
 • barn när de tar drogen är benägna att ångest, neuros och sömnstörningar.

Om du har funnit någon biverkning från att ta denna medicin, är det värt att rådgöra med din läkare.

Graviditet och amning

I det här avsnittet kan du ta reda på om det är möjligt att ta drogen till gravida och ammande kvinnor. Instruktionen "Azitrox" säger att en gravid kvinna kan ta drogen endast om nyttan för det överstiger den potentiella risken för barnet.

Om du behöver ta ett läkemedel och ammar bör du bestämma om du ska sluta amma.

Särskilda instruktioner och överdosering

Låt oss nu vända sig till frågan om speciella anvisningar. Tillverkaren rekommenderar inte att du tar drogen i samband med att äta. Det är bäst att göra det en timme före måltider eller två timmar senare. Om du glömde att dricka en kapsel ska den tas så snart som möjligt, och intervallet mellan det och nästa ska bibehållas som vanligt - tjugofyra timmar. Också uppmärksamma det faktum att mellan att ta drogen "Azitrox" och antacida droger ska stå minst två timmar.

I recensioner om "Azitrox" nämns ingen överdosering, men tillverkaren ger instruktioner för att eliminera problemet: skölj magen, drick aktivt kol. Vad är symtomen om du dricker en stor dos? Ökad biverkningar, kräkningar, illamående, diarré och ibland tillfällig hörselnedsättning.

Interaktion med andra droger

Alla som tar detta läkemedel behöver bara veta att aluminium, magnesium, etanol, mat är orsaken till minskad absorption av azitromycin.

Därför ska du inte kombinera mottagningen av "Azitrox" och följande läkemedel:

 • "Karbamazepin."
 • "Terfenadin".
 • "Hexobarbital."
 • "Dizopiramid".
 • "Bromokriptin".
 • "Fenytoin".
 • "Theophylline" och några andra.

En fullständig förteckning över preparat förbjudna för gemensamma doser finns i bruksanvisningen som bifogas själva läkemedlet. Det är också värt att notera att koncentrationen av digoxin ökar signifikant vid samtidig administrering med "Azitrox".

"Azitrox" för barn

I det här avsnittet kan du ta reda på hur du ger Azitrox till barn. Omedelbart kommer vi att märka att det givna läkemedelspreparatet är extremt hävdat hos smittsamma sjukdomar hos barn. Behandling med Azitrox suspension är endast möjlig om barnet är sex månader gammalt och byter till kapslar endast vid tolv års ålder.

Suspensionen har en ganska trevlig smak, eftersom kompositionen innefattar sackaros-, körsbärs-, vanilj- och banansmakar. Tillverkaren varnar för att vanliga biverkningar vid användning av Azitrox suspension hos barn är:

 • yrsel;
 • dålig aptit
 • huvudvärk;
 • minskad synskärpa eller hörsel;
 • illamående;
 • buksmärtor;
 • svullnad;
 • diarré;
 • klåda;
 • svaghet;
 • smärta i lederna.

Suspensionen säljs inte färdigt. För att späda pulvret är det nödvändigt att koka vattnet och sedan kyla det. För att mäta önskad mängd vatten, använd pipetten som finns i förpackningen. Båten i flaskan nio och en halv milliliter vatten och skakar väl, får du en suspension av tjugo milliliter. Skaka det länge och aktivt för att uppnå en jämn konsistens.

Ta medicinen du behöver en gång om dagen i en timme innan du äter. Skaka flaskan före användning. Dosen beräknas individuellt för varje barn, för bekvämlighet i förpackningen hittar du en mätsked eller pipett. Efter att ha tagit drogen, ge barnet lite vatten.

Observera att dosen kan vara annorlunda. För att beräkna den mängd medicin som krävs, använd formeln: v = m * 10ml (v - volym, m - vikt av barnets kropp). Till exempel, ett barn väger 7 kilo, då behöver han 70 milliliter aktiv substans per dag. Om doseringen som anges på förpackningen är 100 milligram i 5 milliliter, ges barnet 3,5 milliliter per dag.

Om barnets vikt är fyrtiofem kilo och högre är det mer lämpligt att byta till kapselformen, eftersom endosen kommer att vara lika med 500 milligram.

recensioner

De svar som föräldrar lämnar barnen är mest positiva. De viktigaste fördelarna: snabb effekt, bekvämlighet av mottagning, förberedelse, trevlig smak, kort behandlingstid. Bland moderns minus noterade biverkningar: svaghet, diarré, utslag och buksmärtor.

Bland vuxna användare finns också positiva poäng i recensionerna. Fördelar: bekvämlighet för intagning (1 gång per dag), snabb effekt, hjälpte till att klara sig även med purulent faryngit på bara fem dagar. Bland minuserna finns: biverkningar, pris och kontraindikationer.

Analoger av "Azitrox"

I det här avsnittet kan du ta reda på vad som kan ersätta det här läkemedlet. Bland alla analoger av Azitrox är de mest populära azitromycin, sumamed, azitrus och hemomycin. I samtliga ovanstående preparat är den aktiva substansen även azitromycin. Bland dem kan du hitta olika former: tabletter, kapslar, pulver för beredning av en suspension.

Azitroks

Azitrox: bruksanvisningar och recensioner

Latinska namnet: Azitrox

ATX-kod: J01FA10

Aktiv substans: azitromycin (azitromycin)

Tillverkare: Pharmstandard-Leksredstva (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 03/23/2018

Priserna på apotek: från 181 rubel.

Azitrox är ett bredspektrum antibiotikum.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsformer av Azitrox:

 • kapslar 250 mg - vit, storlek nr 0; Kapselinnehåll - vit eller vita till gulaktigt vitt pulver (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära förpackningar med 6 eller 10 kapslar);
 • 500 mg kapsel - Hård gelatin storlek №00, vitt och gult höljeslocket (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära paket av 2, 3, 6 eller 10 kapslar);
 • pulver för suspension för oral administrering 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml i vitt eller med en vit eller gulaktig kremovatam en ljusgul, granulärt / kristallint pulver med en svag fruktig lukt; kokta uppslamningen har en karakteristisk fruktig smak och en jämn konsistens från vitt eller ljusgrå eller gulaktigt kremovatam till ljusgul färg (en kartong en injektionsflaska med 15,9 g buntade med en pipett och doseringssked för utmatning).

Sammansättning av 1 kapsel:

 • Aktiv substans: azitromycin - 250 eller 500 mg (i form av azitromycindihydrat);
 • Hjälpkomponenter: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat;
 • kapselkropp och kapsel: titandioxid (E171), medicinsk gelatin; Dessutom för kapslar av 500 mg - färgämne solgul (E110), färgämne kinolingult (E104).

Pulverkomposition för suspension beredning per 1 flaska:

 • Aktiv substans: azitromycin - 400 eller 800 mg (i form av azitromycindihydrat - 419,3 eller 838,6 mg);
 • hjälpkomponenter: sackaros, natriumkarbonat, xantangummi, giprolos, smak "Banan", "Vanilj" och "Cherry".

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Azitromycin är ett bredspektrum antibiotikum, en representant för undergruppen för makrolidantibiotika - azalider. På grund av bindning till ribosomernas 50S-subenhet hämmar den peptidranslokas vid översättningsstadiet, hämmar proteinsyntesen, saktar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Azitrox verkar på intra- och extracellulära patogener bakteriostatiskt, vid höga koncentrationer har en bakteriedödande egenskap.

Mikrofloran, i relation till vilken azitromycins aktivitet visar:

 • Gram-positiva aeroba mikroorganismer: Streptococcus pyogenes, Streptococcus spp. (Grupp A, B, C, G), Streptococcus pneumoniae (penitsillinchuvstvitelny), Staphylococcus aureus (metitsillinchuvstvitelny);
 • gramnegativa aeroba bakterier: Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Legionella pneumophila;
 • några anaeroba mikroorganismer: Fusobacterium spp., Clostridium perfringens, Prevotella spp., Porphyromonas spp.;
 • Andra organismer: Borrelia burgdorferi, Chlamydia trachomatis, Chlamydia psittaci, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma hominis, Mycoplasma lunginflammation.

Mikroorganismer som kan utveckla resistens mot azitromycin: Gram-positiva aerober (Streptococcus pneumoniae penicillinresistent).

Initialt Azitroks resistent mot inverkan av mikroorganismer: Aeroba grampositiva mikroorganismer, inklusive Staphylococcus epidermidis (meticillinresistenta stammar), Staphylococcus aureus (meticillinresistenta stammar), Enterococcus faecalis; Anaeroba mikroorganismer, inklusive Bacteroides fragilis.

farmakokinetik

Azitromycin från mag-tarmkanalen (GIT) absorberas snabbt. Detta beror på dess lipofilitet och stabilitet i en sur miljö. Efter oral administrering av 500 mg uppnås maximal plasmakoncentration av azitromycin i blodet på 2,5-3 timmar, dess värde är 0,4 mg / l. Biologisk tillgänglighet är 37%.

Azitromycin kan tränga in i luftvägarna, vävnaderna och organen i urogenitalkanalen (inklusive prostatakörteln), mjuka vävnader och hud. Den höga koncentrationen av substansen i vävnaderna (10-50 gånger högre än plasmanivån) och den långa halveringstiden är resultatet av låg bindning av substansen till blodplasmaproteinema. De beror också på att azitromycin kan komma in i eukaryota celler och koncentrera sig i en låg pH-miljö som omger lysosomen. Detta bestämmer i sin tur det höga plasmaclearatet och en stor uppenbar fördelningsvolym (31,1 l / kg). Särskilt viktigt är ämnets förmåga att ackumulera, huvudsakligen i lysosomer, för att eliminera intracellulära patogener. Det har fastställts att azitromycin levereras till infektionsställen med fagocyter, där ämnet frisätts under fagocytos. Inom infektionsfältet överstiger koncentrationen av azitromycin signifikant det i friska vävnader (i genomsnitt 24-34%). Det korrelerar med graden av inflammatoriskt ödem.

Azitromycin har ingen signifikant effekt på funktionen av fagocyter. Ämnet förblir i bakteriedödande koncentrationer i inflammationsfokus efter att ha tagit den sista dosen i 5-7 dagar, vilket tillåter att använda den i korta kurser (3 och 5 dagar vardera).

Demetylerad i levern visar de bildade metaboliterna inte aktivitet.

Utsöndring från blodplasma sker i 2 steg:

 • intervall 8-24 timmar efter administrering: halveringstid - 14-20 timmar;
 • intervall 24-72 timmar efter administrering: halveringstid - 41 timmar.

Detta gör att du kan applicera Azitrox 1 gång per dag.

Azitromycin utsöndras huvudsakligen i oföränderliga njurar och tarmar (12 respektive 50%).

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna används Azitrox för följande sjukdomar:

 • Inflammation i luftvägarna (tonsillit, faryngit, otitis, bihåleinflammation);
 • Infektioner av ENT-organ (bronkit och exacerbation av kronisk bronkit, sjukhus eller icke-sjukhus lunginflammation);
 • Sjukdomar överförs sexuellt;
 • Lesioner av hud och mjuka vävnader (impetigo, erysipelas, migrerande kronisk erytem, ​​sekundära pyodermala dermatoser);
 • Duodenala och gastriska infektioner orsakade av Helicobacter pylori.

Kontra

 • kombinerad terapi med ergotamin och dihydroergotamin;
 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min)
 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • fruktosintolerans, sockeras / isomaltasbrist, glukos-galaktosmalabsorption (pulver för beredning av suspension);
 • ålder upp till 6 månader (pulver till suspension)
 • ålder upp till 12 år och / eller kroppsvikt mindre än 45 kg (kapslar);
 • individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive andra makrolider.

Relativ (Azitrox administreras under medicinsk övervakning):

 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min);
 • arytmier eller predisposition till arytmier och förlängning av Q-T-intervallet;
 • förlänga intervallet Q-T, och tillgänglighetsfaktorer Q-T-intervallförlängning av risk, inklusive hypokalemi / hypomagnesemi, kliniskt signifikant bradykardi eller svår hjärtsvikt, kombinationsterapi med cisaprid, antiarytmika av klasserna IA, III (kapslar i 500 mg pulver till suspension);
 • kombinerad användning med terfenadin, warfarin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • diabetes mellitus (pulver för framställning av en suspension);
 • graviditet.

Instruktioner för användning av Azitrox: Metod och dosering

Ta Azitrox för barn och vuxna ska tas en timme före måltid eller två timmar efter måltidet inte mer än en gång om dagen. Detta beror på den långa perioden att avlägsna drogen från kroppen.

Kapslarna ska sväljas hela. Framställning av en uppslamning från en pulver: flaskan sattes vatten (destillerat eller kokt och kyld) i en volym av 9,5 ml, och skakades sedan grundligt tills en homogen suspension. Volymen av den färdiga produkten kommer att vara 20 ml. Före varje användning av Azitrox suspension, skaka flaskan väl. Använd doseringssked eller pipett för att underlätta doseringen. Omedelbart efter att du har tagit drogen, behöver du dricka några sippor av vatten för att tvätta bort sina rester i munnen och svälja.

Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 250-500 mg, beroende på indikationerna, väljs av läkaren individuellt.

Den dagliga dosen av Azitrox beror på indikationerna och varierar från 500 mg till 1000 mg.

Biverkningar

Under administrering av Azitrox kan biverkningar förekomma, varav de flesta inte är skäl för att behandlingen ska avbrytas, men kräver endast en minskning av dosen. Bland dem:

 • Kräkningar, illamående, diarré, svullnad och buksmärtor;
 • Huvudvärk, neutropeni, yrsel, eosinofili, artralgi;
 • Vaginit, spänning, angioödem, nervositet, sömnlöshet, parestesier, hypotension, bröstsmärtor, hjärtklappning, rodnad, hud och slemhinnor.

Typiska symptom på överdosering av azitromycin är partiell hörselnedsättning, kräkningar, illamående, diarré. I detta fall indikeras syftet med aktivt kol, magsvikt och symptomatisk terapi.

Särskilda instruktioner

Eftersom samtidig intag av Azitrox med mat minskar och sänker absorptionen av azitromycin i matsmältningsorganet, ska det inte tas med mat.

Om du hoppar över nästa dos ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas med ett intervall på 24 timmar.

Under program Azitroks som på bakgrunden av hans erkännande, och 2-3 veckor efter avslutad kurs kan utveckla pseudomembranös kolit (diarré orsakad av Clostridium difficile). Med en mild sjukdom är det tillräckligt att avskaffa Azitrox och tilldela jonbytarhartser (kolestyramin, kolestipol). Vid allvarlig diarré rekommenderas att kompensera för förlust av vätska, elektrolyter och protein. Vancomycin, bacitracin eller metronidazol bör ordineras. Läkemedel som undertrycker peristaltiken i tarmarna är absolut oacceptabla.

Konsekvensen av att ta Azitrox kan vara utveckling av myastheniskt syndrom eller förvärring av befintlig myasthenia gravis.

Om vissa patienter är känsliga för överkänslighet efter avbrytande av behandlingen krävs lämplig behandling under överinseende av en läkare.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Om azitrox appliceras i sidreaktioner från centrala nervsystemet rekommenderas att patienter avstår från att köra fordon.

Applicering under graviditet och amning

Under graviditeten kan Azithrox administreras efter bedömning av förhållandet mellan förväntade fördelar och eventuell risk. Det finns ingen information som bekräftar en ökning av förekomsten av negativa graviditetsresultat och förekomsten av några specifika utvecklingsbrister i barnet mot bakgrund av läkemedlet.

Den europeiska byrån för Världshälsoorganisationen (WHO) för behandling av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor rekommenderar azitromycin som valfritt läkemedel.

Under amningstiden är azitromycinbehandling kontraindicerad.

Ansökan i barndomen

I pediatrisk praxis är det kontraindicerat att använda pulver för beredning av Azitrox suspension till barn upp till 6 månader.

Användning av Azitrox kapslar för barn under 12 år med en kroppsvikt på mindre än 45 kg är förbjuden.

Vid kränkningar av njurfunktion

 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min): Azitroxi ska användas under medicinsk övervakning.

Med kränkningar av leverfunktionen

 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan): Azitroxi ska ges under medicinsk övervakning.

Ansökan i ålderdom

Äldre ålder är en riskfaktor för förlängning av Q-T-intervallet, vilket bör beaktas vid användning av Azitrox.

Droginteraktioner

 • Antacida som innehåller aluminium och magnesium är: maximal koncentration av azitromycin är signifikant reducerad, och därför Azitroks behöver ta 60 minuter eller 2 timmar efter efter applicering av dessa läkemedel;
 • cyklosporin: det rekommenderas att övervaka koncentrationen i blodet;
 • indirekta antikoagulantia (warfarin och andra kumarin typ antitrombotisk substans): rekommenderas styr protrombintid;
 • derivat av ergotamin och dihydroergotamin: eventuellt ökning av deras toxiska effekter;
 • digoxin: du måste övervaka dess koncentration i blodet;
 • terfenadin, cisaprid: sannolikheten för arytmi och förlängning av Q-T-intervallet ökar;
 • nelfinavir: en ökad förekomst av biverkningar av azitromycin (manifesterad i form av hörselnedsättning, ökad aktivitet av hepatransaminaser);
 • zidovudin: i monocyter ökar koncentrationen av den aktiva metaboliten - fosforylerad zidovudin -
 • cyklosporin, terfenadin, ergotalkaloider, cisaprid, pimozid, kinidin, astemizol och andra läkemedel som metaboliseras av enzymet isoenzymet CYP3A4: den kombinerade användningen är nödvändigt att överväga möjligheten av inhibition av detta isoenzym azitromycin.

analoger

De analoger är Azitroks Zetamaks retard Tremak-Sanovel, Sumametsin, AzitRus, GI-faktor, Azithromycin, Hemomitsin, Zitrolid, Sumamoks, Azitral, Sumaklid, Zitrotsin, Sumamed, Zitnob, azivok, Azidrop, Ekomed, Azibiot et al.

Villkor för lagring

Förvara på en torr, mörk plats, vid en lufttemperatur på 15-25 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet - 2 år.

Suspensionen som framställts av pulvret bör förvaras i högst 5 dagar i originalförpackningen vid en temperatur upp till 25 ° C. Frys inte.

Villkor för ledighet från apotek

Det frigörs på recept.

Recensioner om Azitrox

Enligt recensioner är Azitrox ett effektivt antibiotikum med hög hastighet. Av fördelarna indikeras en lämplig dosering och en kort behandlingstid. Bland nackdelarna hos patienterna ingår den höga kostnaden för läkemedlet, suspensionens korta hållbarhet efter beredning och utveckling av biverkningar.

Priset på Azitrox i apotek

Det ungefärliga priset för Azitrox är:

 • pulver för beredning av en suspension för oral administrering: 1 flaska 100 mg / 5 ml - 162-186 rubel; 1 flaska 200 mg / 5 ml - 256-304 rubel;
 • kapslar 250 mg: 6 st. - 259-344 rubel;
 • kapslar 500 mg: 2 st. - 183-215 3 st. 282-318 gnidning.

Azitroks

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Azitrox är ett antibakteriellt läkemedel som tillhör gruppen makrolider.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet ges i form av kapslar och pulver, från vilken suspensionen framställs, för oral administrering.

Varje kapsel Azitrox innehåller:

 • 250 eller 500 mg azitromycin;
 • Sådana hjälpämnen som: majsstärkelse, natriumlaurylsulfat, mannitol, magnesiumstearat.

Azitroxy 250 säljs av 6 kapslar placerade i cellkonturförpackningen, Azitrox 500 - 3 kapslar.

En injektionsflaska innehåller 800 mg pulver azitromycin och hjälpingredienser, natriumkarbonat, sackaros, giproloza, xantangummi, vaniljarom, körsbär och banan.

Indikationer för användning

Den officiella guide till Azitroks indikerade att detta antibiotikum för behandling av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar, det orsakande medlet av vilka är känsliga för azitromycin mikroorganismer. Speciellt är han ordinerad för behandling:

 • Infektioner i övre luftvägarna, örat, halsen och näsan, inklusive medel i mitten av otitis, tonsillit, tonsillit och bihåleinflammation.
 • Scarlet feber;
 • Infektionssjukdomar i nedre luftvägarna, inklusive bronkit, atypisk och bakteriell lunginflammation;
 • Infektioner i urogenitalt tarmkanal, inklusive uretrit och cervicit;
 • Sjukdomar i Lyme (i början)
 • Sjukdomar i mage och tolvfingertarmen, om de är associerade med bakterien Helicobacter pylori (som en av läkemedel med komplex behandling).

Kontra

Som anges i anvisningarna till Azitrox, bör denna medicin inte tas:

 • I närvaro av överkänslighet mot azitromycin eller någon av de ytterligare komponenter som också ingår i läkemedlet;
 • Patienter med lever / njurinsufficiens.

Det är möjligt att använda Azitrox, men med stor försiktighet och under konstant medicinsk övervakning:

 • Gravida kvinnor (endast om den avsedda fördelen för en potentiell mor överstiger potentiella risker för fostret).
 • Barn under 16 år i form av tabletter;
 • Nyfödda och barn diagnostiserade med allvarligt nedsatt njur- eller leverfunktion som suspension;
 • Under amning.

Dosering och administrering

En suspension av pulver och kapslar Azithrox intas en timme före en måltid eller två timmar efter en måltid:

 • För infektioner i andningsorganen föreskrivs vuxna en daglig dos på 500 mg. Behandlingstid - 3 dagar;
 • Med smittsamma sjukdomar i hud och mjukvävnad är dosen av läkemedlet 1 gram en gång på den första behandlingsdagen, från 2: e till 5: e dagen, 500 mg;
 • Med okomplicerad cervicit och uretrit - en gång 1 gram;
 • I en komplicerad och / eller lång-rinnande uretrit eller cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, är den rekommenderade dosen en g Total take medica tre gånger med ett intervall på sju dagar, d.v.s. kapslar / suspension är berusade på den första dagen, sedan den 7: e och därefter den 14: e;
 • Vid den första etappen av Lyme-sjukdomen (erytem krypande) - 1 g på första dagen, från andra till femte dagen - 500 mg;
 • Med magsår och 12 duodenalsår tas Azithrox i en dos av 1 g en gång dagligen i tre dagar. Terapi kompletteras med anti-Helicobacter pylori.

Scharlakansfeber, mjukdelsinfektioner, hud- och luftvägs barn vars vikt mer än 45 kg, Azitroks administreras i en dos av 500 mg en gång dagligen under tre dagar.

För barn äldre än 12 dagar Azitroks dos beräknas baserat på vikten av barnet - en hastighet av 10 mg per kilogram kroppsvikt en gång om dagen i 3 dagar, eller enligt följande: 10 mg / kg på den första dagen, varför 3-4 dagar i rad - 5-10 mg / kg per dag. Den totala växelkursen är vanligtvis 30 mg / kg.

När du behandlar den första etappen av Lyme-sjukdomen på den första dagen, ordineras barn 2 kapslar 500 mg, från andra till femte dagen - en 500 mg kapsel dagligen. Azitroxy 250 ges med 20 mg per kilo av patientens vikt på den första dagen, från andra till femte - 10 mg / kg.

För att bereda en suspension av Azitrox bör 9,5 ml kokt och förkyldt vatten tillsättas. Vatten bör mätas med en speciell pipett (ingår också i satsen). Flaskan ska skakas väl tills en homogen suspension erhålls, vars verkliga volym är 20 ml.

Biverkningar

Återkoppling från patienter som har behandlats med Azitrox föreslår att detta läkemedel kan ha biverkningar. De uttrycks vanligtvis som:

 • Diarré, buksmärta, illamående, flatulens, melena, kräkningar, kolestatisk gulsot;
 • Snabb hjärtslag, smärta i bröstet;
 • Svaghet, svimmelhet, sömnighet, huvudvärk;
 • Vaginal candidiasis, extremt sällsynt - jade;
 • Fotosensitivitet, asteni.

Hos barn biverkningar Azitroks visas ofta förstoppning, gastrit, minskad aptit, candidiasis i munslemhinnan, ångest, sömnstörningar, hyperkinetiska, neuroser, smakförändringar, konjunktivit.

Också kan användningen Azitroks, för responsen orsaka allergiska reaktioner på grund av överkänslighet eller intolerans av en komponent av läkemedlet.

analoger

Enligt aktiv substans är analoger av Azitrox följande beredningar:

 • Kapslar / Tabletter: azivok, Azimitsin, Azitral, Azithromycin, Azitrotsin, AzitRus, Azitsid, Z-faktor Zitrolid, Zitnob, Sumaklid, Sumamed, Sumamoks, Sumatrolid, Tremak-Sanovel, Hemomitsin, Ekomed;
 • Pulver för beredning av suspensionen: Zetamaks, Sumamed, Tremak-sanovel, hemomycin.

producerar också en hel del produkter som har olika sammansättning, men de tillhör samma farmakologiska grupp som Azitroks, och har en liknande effekt på den mänskliga kroppen.

Villkor för lagring

Azitrox är en förberedelse av lista B. Under förutsättning att lagringsreglerna följs - torr och sval plats - är läkemedlets hållbarhet 2 år. Den beredda suspensionen kan lagras i högst 5 dagar.

Fanns ett fel i texten? Markera den och tryck Ctrl + Enter.

Azitroks

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om azitrox

"Azitrox" är effektiv för behandling av klamydia och ureaplasmos. Kanske är detta det enda fallet när läkemedlets långsiktiga effektivitet fortsätter i behandlingen av dessa sjukdomar.

"Azitrox" är överlägsen "Summamed" när det gäller svårighetsgrad av biverkningar. Drogen upplever en fantastisk öde, när motståndet mot "Tziprolet" växte, och "Azitrox" överlevde det. Det viktigaste du måste uppmärksamma är hur länge du tar drogen, det borde vara minst 10 dagar.

Har en snabb positiv effekt på följande infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: bronkit, lunginflammation, otitis media, sinusit, faryngit, tonsillit. Det fungerar bra både vid akuta sjukdomar och i förvärring av kroniska sjukdomar.

Orsakar störd mage: illamående, kräkningar, flatulens, diarré, smärta över hela magen.

Patient feedback på azitrox

Min yngste son visade bronkit, vi vände sig till familjen läkaren, och han ordinerade detta läkemedel. "Azitrox" tog vi på morgonen och efter några timmar sjönk temperaturen, men barnet började kräka och det kräkades flera gånger inom en och en halv timme, men temperaturen föll från 38,7 till 37,3 inom några timmar efter det lilla han ryckte. Efter den andra mottagningen inträffade ingenting, inga biverkningar.

Läkaren förordade mig "Azitrox" från akut bronkit. Bekvämt måste du ta det en gång om dagen. Relief kom på andra dagen. Biverkningar observerades inte, även om min syster klagade över att hon kände sig sjuk. Min brorson, doktorn skriver också "Azitrox" framifrån, de är allergiska mot penicillin. Det fanns ingen allergisk reaktion på "Azitrox", barn klagade inte heller om biverkningar.

Mitt barn var ordinerat för detta läkemedel av vår lokala familjedoktor (son i ett och ett halvt år), han hade ARD, bronkit. Temperaturen var mycket hög 39,6 - 39,8, och kunde inte komma ner. "Nurofen" knackade bara ner i 2 timmar, och sedan under 38 gick inte ner. "Azitrox", vi tog i tre dagar i form av en suspension en gång om dagen (antalet milligram säger inte exakt, jag kommer inte ihåg, men enligt instruktioner och barnets vikt). Min son hjälpte mycket av detta läkemedel - temperaturen omedelbart föll efter den första dosen på bara några timmar, det allmänna tillståndet förbättrades och på den fjärde eller femte dagen var han nästan helt frisk.

Jag har en kronisk front, det blir sämre under lågsäsongen. Därför, med utseendet av de första symptomen, och detta är en liten ökning i temperaturen och en stark huvudvärk i de främre bihålorna. Enkelt uttryckt, hela pannan gör ont. Jag börjar ta "Azitrox" 500 mg vardera. en gång om dagen i 3 dagar. Det här är naturligtvis allt i samband med andra droger, som utser en ENT-läkare. Förbättring sker ungefär den andra dagen.

Jag har fyra barn, och nästan varje år har jag bronkit. I grund och botten, i sådana fall tog "Sumamed", men för avsaknad av det vid den tiden i apoteket rådde "Azitroks." Från "Sumamed" för förberedelse och åtgärd är inte mycket annorlunda, det tas bara en gång om dagen, vilket är väldigt bekvämt för mig personligen är det viktigaste att inte sakna mottagningstiden. Effekten inträffar nästan på andra dagen, svullnad i halsen minskar, barnet börjar expectorera sputum. Ännu före slutet av kursen nedopili, på den fjärde dagen av de sex som var möjliga var nästan friska. Det har lite bitter smak, men när det tas en gång om dagen är det inte läskigt.