Huvud
Symptom

Azitroks

Beskrivningen är aktuell på 2014/05/29

 • Latinska namn: Azitrox
 • ATX-kod: J01FA10
 • Aktiv beståndsdel: Azitromycin (azitromycin)
 • producent: OJSC "Pharmstandard-Leksredstva", Ryssland

struktur

Preparatet i form av kapslar innehåller azitromycindihydrat i en mängd av 250 mg eller 500 mg, beroende på frisättningsform och speciella hjälpämnen. Suspensionen innehåller 0,2 g av grundämnet.

Typ av problem

Utgiven av Azitrox i kapslar 250 och 500 mg, såväl som i formen suspension, som tas internt. Ett kapselpaket kan innehålla från 2 till 10 kapslar, suspensionen erbjuds i 5-20 ml ampuller.

Farmakologisk aktivitet

Farmakodynamik och farmakokinetik

Azitroxi är ett antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder relaterat till azalider. Läkemedlet har en effekt på olika typer av bakterier, undertrycker deras syntes och saktar tillväxten. Den baktericidala verkan av läkemedlet manifesteras, både i förhållande till intra- och extracellulära patogener. Antibiotikas aktivitet är riktad mot gram-negativa bakterier, Gram-positiv kocker, några streptokocker och anaeroba mikroorganismer och så vidare.

Efter att antibiotikumet tagits, sker absorption från mag-tarmkanalen och efter 2,5-3 timmar uppnås maximal koncentration i plasmakompositionen. Samtidig mottagning med mat kan sakta ner och minska absorptionen av den aktiva substansen.

I kroppen azitromycin kan bestå i 5-7 dagar efter appliceringen av den sista dosen, därför är det acceptabelt att använda korta 3-5 dagars behandling. När det går in i levern, kan azitromycin demetylera och bilda inaktivitet metaboliter. Från plasma utsöndras den aktiva substansen i 2 steg, som sammanfattar perioder på 14-20 timmar och 41 timmar.

Indikationer för användning av Azithrox

Läkemedlet är ordinerat för behandling infektionssjukdomar, som orsakar vissa mikroorganismer som uppvisar känslighet för verkan azitromycin.

Därför kan indikationer på användningen av läkemedlet innefatta olika smittsamma skador:

 • hud- eller mjukvävnadsöverdrag;
 • organ av genitourinary systemet;
 • andningsorganen och ENT-organen och så vidare.

Kontraindikationer för användning av Azitrox

Kontraindikationer inkluderar:

 • Förekomsten av hög känslighet för detta läkemedel eller andra medel grupp av makrolider;
 • ålder av patienter är mindre än 12 år
 • olika patologier i lever och njurar.

Med försiktighet är det föreskrivet för gravida och ammande patienter, såväl som för patienter som lider av fibrillering.

Biverkningar

Läkemedlet kan orsaka olika sjukdomstillstånd hos patienter som påverkar kardiovaskulärsystemet och nervsystemet. Dessutom kan det finnas avvikelser i magtarmens arbete, utveckling allergiska reaktioner och svampinfektioner, till exempel vaginal candidiasis.

Instruktioner för användning av Azitrox (Metod och dosering)

Detta läkemedel rekommenderas att tas en gång om dagen i en timme innan du äter eller 2 timmar efter. Enstaka doser är en kapsel, som måste tas hel, med mycket vatten.

Instruktion om Azitrox 500 mg rapporterar att denna form av läkemedlet är ordinerad för vuxna patienter och tar kapslar i tre dagar. I detta fall används 250 mg preparatet ofta vid behandling av mindre komplexa former av sjukdomen. Den behandlande läkaren kan dock bestämma den individuella dosen och behandlingens varaktighet för en viss patient beroende på komplexiteten och egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

överdos

Vid överdosering kan det finnas en tydlig manifestation av symtom relaterade till biverkningar. Det är också möjligt att sådana oönskade symptom som avföringstörningar, illamående och kräkningar. En ytterligare ökning av dosen orsakar ofta en reversibel hörselnedsättning.

Utnämna i sådana fall magsköljning, tillämpning av enterosorbents, utföra symptomatisk behandling.

interaktion

Vid behandling av Azitrox bör en paus på minst 2 timmar observeras, mellan att ta detta antibiotikum och antacida. Dessutom har det ökat effektiviteten alkaloider av ergot och dihydroergotamin, synergi av handling tetracyklinkloramfenikol, minskning av inflytande linkosamider.

Antatsida, etanol och mat kan sakta ner och minska absorptionen. Men om några ämnen och produkter påverkar effektiviteten av detta läkemedel, då med heparin detta antibiotikum är inte farmaceutiskt kompatibelt.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas på apoteket av en specialist på recept.

Förvaringsförhållanden

Detta antibiotikum bör förvaras på ett tillräckligt torrt ställe, skydda mot solljusets penetration, bibehålla temperaturen + 15-25 grader C.

Utgångsdatum

Läkemedlet lagras i 2 år om lagringsförhållandena observeras.

Analoger av Azitrox

Läkemedel med liknande effekt är: azivok, Zitrotsin, Azitral, sumamed och andra. Dessa analoger av Azitrox skapas också på grundval av ett verksamt ämne - azitromycin.

Alkohol och Azitrox

När patienter använder Azitroxom alkohol, Detta kan få den mest negativa effekten på leverfunktionen. Faktum är att förutom behandling av antibiotikum och avlägsnande av sönderdelningsprodukterna är etanoluppdelning också nödvändigt. Dessutom sänker alkohol produktionen av enzymer som hjälper till att ta bort skadliga beståndsdelar, inte blod, men inte skadliga ämnen.

Recensioner på Azitrox

Som många recensioner på Azitrox show är läkemedlet mycket effektivt och tack vare sin kraftfulla funktion hjälper det att bota komplexa infektionssjukdomar.

Ett annat problem är användningen av detta antibiotikum utan att en specialist utses. Därför innehåller läkarundersökningar ofta information om konsekvenserna av sådan vårdlös behandling. Under alla omständigheter före behandling av sjukdomen är det nödvändigt att konsultera en läkare och först bestämma smittämnets orsaksmedel för dess känslighet för detta läkemedel.

Pris Azitrox, var att köpa

Du kan köpa detta läkemedel i apotek till en kostnad av 170-290 rubel. Samtidigt kostar priset av Azitrox 500 mg, vars paket innehåller 3 kapslar, kostar 246-290 rubel i Moskva och 118-130 UAH i Ukraina.

Azitroks

Azitrox tillhör subgruppen azalider och är ett läkemedel som har bred antimikrobiell aktivitet.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är azitromycin. Drogen demonstrerade hög effektivitet i kampen mot både intracellulära och yttre patogena mikroorganismer.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Azitrox, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER från personer som redan har utnyttjat Azitrox kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Preparatet frigörs i form av kapslar med innehåll i form av ett pulver av vit eller gulaktig vit färg i en blister av 6 stycken. En kapsel Azitrox 500 (250) innehåller 500 (250) mg azitromycindihydrat och hjälpämnen (majsstärkelse, mannitol, natriumlaurylsulfat och magnesiumstearat).

 • Aktivt verksamt ämne i läkemedlet är azitromycin.

Klinisk-farmakologisk grupp: antibiotikumgrupp av makrolider - azalid.

Indikationer för användning

Läkemedlet används för olika infektionssjukdomar, som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för azitromycins verkan, inklusive:

 • Infektionssjukdomar i ENT-organ: tonsillit, tonsillit, faryngit, bihåleinflammation, inflammation i mellanörat, scarlet feber, bihåleinflammation.
 • Infektionssjukdomar i huden och mjuka vävnader: erysipelas, infekterade sår, follikulit, impetigo, pyoderma, furunkulos.
 • Infektionssjukdomar i andningssystemet: lunginflammation, inklusive atypisk, akut och kronisk bronkit.
 • Infektionssjukdomar i det genitourinära systemet: bakteriell cervicit, prostatit, cervicit.
 • Läkemedlet används också för bakteriell uretrit, inklusive gonorré uretrit och sexuellt överförbara sjukdomar.

Används även för andra infektionssjukdomar: Inledningsskedet av Lyme-sjukdomen, den komplexa behandlingen av ulcerativa lesioner i magen och tolvfingret, associerat med Helicobacter pylori.

Farmakologisk aktivitet

Azitroxi är ett bredspektrum antibiotikum som tillhör undergruppen av makrolider - azalider. Läkemedlet vid översättningssteget hämmar peptidtranslokas, undertryckande syntesen av protein, hämmar utvecklingen och reproduktionen av bakterier. Den har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan (vid höga koncentrationer). Påverkar de intra- och extracellulära patogenerna.

Instruktioner för användning

Enligt användningsanvisningarna intas suspensionen som framställts av pulveret, liksom kapslarna Azitrox, en timme före måltid eller två timmar efter en måltid:

 • Med okomplicerad uretrit och / eller cervicit, utse endast 1 g.
 • När hud- och mjukvävnadsinfektioner ordineras i en dos av 1 g / dag för 1 mottagning på den första dagen, då - 500 mg / dag dagligen från 2 till 5 dagar. Kursdosen är 3 g.
 • I Lyme-sjukdomen (borreliosis) för behandling av stadium I (erytem migrans) föreskrivs 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g.
 • I magsår och duodenalsår i samband med Helicobacter pylori, utse ett g / dag i 3 dagar i en kombinationsterapi av H. pylori.
 • I en komplicerad, lång-flödande uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, - 1 g 3 gånger med intervall på 7 dagar (i läkemedelsbehandlingsdagen 1/7/14). Kursdosen är 3 g.

Spädbarn läkemedel under 12 år (. Caps 250 mg) administrerades vid 10 mg / kg en gång / dag under 3 dagar eller den första dagen - 10 mg / kg, följt av 4 dagar - 5,10 mg / kg / dag inom 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg.

Barn som väger mer än 45 kg i infektioner i de övre och nedre luftvägarna, hud och mjukdelar, scharlakansfeber läkemedel administrerades vid 500 mg / dag (1 cP.) För en mottagning under 3 dagar.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Azitroks

Azitrox: bruksanvisningar och recensioner

Latinska namnet: Azitrox

ATX-kod: J01FA10

Aktiv substans: azitromycin (azitromycin)

Tillverkare: Pharmstandard-Leksredstva (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 03/23/2018

Priserna på apotek: från 181 rubel.

Azitrox är ett bredspektrum antibiotikum.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsformer av Azitrox:

 • kapslar 250 mg - vit, storlek nr 0; Kapselinnehåll - vit eller vita till gulaktigt vitt pulver (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära förpackningar med 6 eller 10 kapslar);
 • 500 mg kapsel - Hård gelatin storlek №00, vitt och gult höljeslocket (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära paket av 2, 3, 6 eller 10 kapslar);
 • pulver för suspension för oral administrering 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml i vitt eller med en vit eller gulaktig kremovatam en ljusgul, granulärt / kristallint pulver med en svag fruktig lukt; kokta uppslamningen har en karakteristisk fruktig smak och en jämn konsistens från vitt eller ljusgrå eller gulaktigt kremovatam till ljusgul färg (en kartong en injektionsflaska med 15,9 g buntade med en pipett och doseringssked för utmatning).

Sammansättning av 1 kapsel:

 • Aktiv substans: azitromycin - 250 eller 500 mg (i form av azitromycindihydrat);
 • Hjälpkomponenter: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat;
 • kapselkropp och kapsel: titandioxid (E171), medicinsk gelatin; Dessutom för kapslar av 500 mg - färgämne solgul (E110), färgämne kinolingult (E104).

Pulverkomposition för suspension beredning per 1 flaska:

 • Aktiv substans: azitromycin - 400 eller 800 mg (i form av azitromycindihydrat - 419,3 eller 838,6 mg);
 • hjälpkomponenter: sackaros, natriumkarbonat, xantangummi, giprolos, smak "Banan", "Vanilj" och "Cherry".

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Azitromycin är ett bredspektrum antibiotikum, en representant för undergruppen för makrolidantibiotika - azalider. På grund av bindning till ribosomernas 50S-subenhet hämmar den peptidranslokas vid översättningsstadiet, hämmar proteinsyntesen, saktar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Azitrox verkar på intra- och extracellulära patogener bakteriostatiskt, vid höga koncentrationer har en bakteriedödande egenskap.

Mikrofloran, i relation till vilken azitromycins aktivitet visar:

 • Gram-positiva aeroba mikroorganismer: Streptococcus pyogenes, Streptococcus spp. (Grupp A, B, C, G), Streptococcus pneumoniae (penitsillinchuvstvitelny), Staphylococcus aureus (metitsillinchuvstvitelny);
 • gramnegativa aeroba bakterier: Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Legionella pneumophila;
 • några anaeroba mikroorganismer: Fusobacterium spp., Clostridium perfringens, Prevotella spp., Porphyromonas spp.;
 • Andra organismer: Borrelia burgdorferi, Chlamydia trachomatis, Chlamydia psittaci, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma hominis, Mycoplasma lunginflammation.

Mikroorganismer som kan utveckla resistens mot azitromycin: Gram-positiva aerober (Streptococcus pneumoniae penicillinresistent).

Initialt Azitroks resistent mot inverkan av mikroorganismer: Aeroba grampositiva mikroorganismer, inklusive Staphylococcus epidermidis (meticillinresistenta stammar), Staphylococcus aureus (meticillinresistenta stammar), Enterococcus faecalis; Anaeroba mikroorganismer, inklusive Bacteroides fragilis.

farmakokinetik

Azitromycin från mag-tarmkanalen (GIT) absorberas snabbt. Detta beror på dess lipofilitet och stabilitet i en sur miljö. Efter oral administrering av 500 mg uppnås maximal plasmakoncentration av azitromycin i blodet på 2,5-3 timmar, dess värde är 0,4 mg / l. Biologisk tillgänglighet är 37%.

Azitromycin kan tränga in i luftvägarna, vävnaderna och organen i urogenitalkanalen (inklusive prostatakörteln), mjuka vävnader och hud. Den höga koncentrationen av substansen i vävnaderna (10-50 gånger högre än plasmanivån) och den långa halveringstiden är resultatet av låg bindning av substansen till blodplasmaproteinema. De beror också på att azitromycin kan komma in i eukaryota celler och koncentrera sig i en låg pH-miljö som omger lysosomen. Detta bestämmer i sin tur det höga plasmaclearatet och en stor uppenbar fördelningsvolym (31,1 l / kg). Särskilt viktigt är ämnets förmåga att ackumulera, huvudsakligen i lysosomer, för att eliminera intracellulära patogener. Det har fastställts att azitromycin levereras till infektionsställen med fagocyter, där ämnet frisätts under fagocytos. Inom infektionsfältet överstiger koncentrationen av azitromycin signifikant det i friska vävnader (i genomsnitt 24-34%). Det korrelerar med graden av inflammatoriskt ödem.

Azitromycin har ingen signifikant effekt på funktionen av fagocyter. Ämnet förblir i bakteriedödande koncentrationer i inflammationsfokus efter att ha tagit den sista dosen i 5-7 dagar, vilket tillåter att använda den i korta kurser (3 och 5 dagar vardera).

Demetylerad i levern visar de bildade metaboliterna inte aktivitet.

Utsöndring från blodplasma sker i 2 steg:

 • intervall 8-24 timmar efter administrering: halveringstid - 14-20 timmar;
 • intervall 24-72 timmar efter administrering: halveringstid - 41 timmar.

Detta gör att du kan applicera Azitrox 1 gång per dag.

Azitromycin utsöndras huvudsakligen i oföränderliga njurar och tarmar (12 respektive 50%).

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna används Azitrox för följande sjukdomar:

 • Inflammation i luftvägarna (tonsillit, faryngit, otitis, bihåleinflammation);
 • Infektioner av ENT-organ (bronkit och exacerbation av kronisk bronkit, sjukhus eller icke-sjukhus lunginflammation);
 • Sjukdomar överförs sexuellt;
 • Lesioner av hud och mjuka vävnader (impetigo, erysipelas, migrerande kronisk erytem, ​​sekundära pyodermala dermatoser);
 • Duodenala och gastriska infektioner orsakade av Helicobacter pylori.

Kontra

 • kombinerad terapi med ergotamin och dihydroergotamin;
 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min)
 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • fruktosintolerans, sockeras / isomaltasbrist, glukos-galaktosmalabsorption (pulver för beredning av suspension);
 • ålder upp till 6 månader (pulver till suspension)
 • ålder upp till 12 år och / eller kroppsvikt mindre än 45 kg (kapslar);
 • individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive andra makrolider.

Relativ (Azitrox administreras under medicinsk övervakning):

 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min);
 • arytmier eller predisposition till arytmier och förlängning av Q-T-intervallet;
 • förlänga intervallet Q-T, och tillgänglighetsfaktorer Q-T-intervallförlängning av risk, inklusive hypokalemi / hypomagnesemi, kliniskt signifikant bradykardi eller svår hjärtsvikt, kombinationsterapi med cisaprid, antiarytmika av klasserna IA, III (kapslar i 500 mg pulver till suspension);
 • kombinerad användning med terfenadin, warfarin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • diabetes mellitus (pulver för framställning av en suspension);
 • graviditet.

Instruktioner för användning av Azitrox: Metod och dosering

Ta Azitrox för barn och vuxna ska tas en timme före måltid eller två timmar efter måltidet inte mer än en gång om dagen. Detta beror på den långa perioden att avlägsna drogen från kroppen.

Kapslarna ska sväljas hela. Framställning av en uppslamning från en pulver: flaskan sattes vatten (destillerat eller kokt och kyld) i en volym av 9,5 ml, och skakades sedan grundligt tills en homogen suspension. Volymen av den färdiga produkten kommer att vara 20 ml. Före varje användning av Azitrox suspension, skaka flaskan väl. Använd doseringssked eller pipett för att underlätta doseringen. Omedelbart efter att du har tagit drogen, behöver du dricka några sippor av vatten för att tvätta bort sina rester i munnen och svälja.

Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 250-500 mg, beroende på indikationerna, väljs av läkaren individuellt.

Den dagliga dosen av Azitrox beror på indikationerna och varierar från 500 mg till 1000 mg.

Biverkningar

Under administrering av Azitrox kan biverkningar förekomma, varav de flesta inte är skäl för att behandlingen ska avbrytas, men kräver endast en minskning av dosen. Bland dem:

 • Kräkningar, illamående, diarré, svullnad och buksmärtor;
 • Huvudvärk, neutropeni, yrsel, eosinofili, artralgi;
 • Vaginit, spänning, angioödem, nervositet, sömnlöshet, parestesier, hypotension, bröstsmärtor, hjärtklappning, rodnad, hud och slemhinnor.

Typiska symptom på överdosering av azitromycin är partiell hörselnedsättning, kräkningar, illamående, diarré. I detta fall indikeras syftet med aktivt kol, magsvikt och symptomatisk terapi.

Särskilda instruktioner

Eftersom samtidig intag av Azitrox med mat minskar och sänker absorptionen av azitromycin i matsmältningsorganet, ska det inte tas med mat.

Om du hoppar över nästa dos ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas med ett intervall på 24 timmar.

Under program Azitroks som på bakgrunden av hans erkännande, och 2-3 veckor efter avslutad kurs kan utveckla pseudomembranös kolit (diarré orsakad av Clostridium difficile). Med en mild sjukdom är det tillräckligt att avskaffa Azitrox och tilldela jonbytarhartser (kolestyramin, kolestipol). Vid allvarlig diarré rekommenderas att kompensera för förlust av vätska, elektrolyter och protein. Vancomycin, bacitracin eller metronidazol bör ordineras. Läkemedel som undertrycker peristaltiken i tarmarna är absolut oacceptabla.

Konsekvensen av att ta Azitrox kan vara utveckling av myastheniskt syndrom eller förvärring av befintlig myasthenia gravis.

Om vissa patienter är känsliga för överkänslighet efter avbrytande av behandlingen krävs lämplig behandling under överinseende av en läkare.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Om azitrox appliceras i sidreaktioner från centrala nervsystemet rekommenderas att patienter avstår från att köra fordon.

Applicering under graviditet och amning

Under graviditeten kan Azithrox administreras efter bedömning av förhållandet mellan förväntade fördelar och eventuell risk. Det finns ingen information som bekräftar en ökning av förekomsten av negativa graviditetsresultat och förekomsten av några specifika utvecklingsbrister i barnet mot bakgrund av läkemedlet.

Den europeiska byrån för Världshälsoorganisationen (WHO) för behandling av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor rekommenderar azitromycin som valfritt läkemedel.

Under amningstiden är azitromycinbehandling kontraindicerad.

Ansökan i barndomen

I pediatrisk praxis är det kontraindicerat att använda pulver för beredning av Azitrox suspension till barn upp till 6 månader.

Användning av Azitrox kapslar för barn under 12 år med en kroppsvikt på mindre än 45 kg är förbjuden.

Vid kränkningar av njurfunktion

 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min): Azitroxi ska användas under medicinsk övervakning.

Med kränkningar av leverfunktionen

 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan): Azitroxi ska ges under medicinsk övervakning.

Ansökan i ålderdom

Äldre ålder är en riskfaktor för förlängning av Q-T-intervallet, vilket bör beaktas vid användning av Azitrox.

Droginteraktioner

 • Antacida som innehåller aluminium och magnesium är: maximal koncentration av azitromycin är signifikant reducerad, och därför Azitroks behöver ta 60 minuter eller 2 timmar efter efter applicering av dessa läkemedel;
 • cyklosporin: det rekommenderas att övervaka koncentrationen i blodet;
 • indirekta antikoagulantia (warfarin och andra kumarin typ antitrombotisk substans): rekommenderas styr protrombintid;
 • derivat av ergotamin och dihydroergotamin: eventuellt ökning av deras toxiska effekter;
 • digoxin: du måste övervaka dess koncentration i blodet;
 • terfenadin, cisaprid: sannolikheten för arytmi och förlängning av Q-T-intervallet ökar;
 • nelfinavir: en ökad förekomst av biverkningar av azitromycin (manifesterad i form av hörselnedsättning, ökad aktivitet av hepatransaminaser);
 • zidovudin: i monocyter ökar koncentrationen av den aktiva metaboliten - fosforylerad zidovudin -
 • cyklosporin, terfenadin, ergotalkaloider, cisaprid, pimozid, kinidin, astemizol och andra läkemedel som metaboliseras av enzymet isoenzymet CYP3A4: den kombinerade användningen är nödvändigt att överväga möjligheten av inhibition av detta isoenzym azitromycin.

analoger

De analoger är Azitroks Zetamaks retard Tremak-Sanovel, Sumametsin, AzitRus, GI-faktor, Azithromycin, Hemomitsin, Zitrolid, Sumamoks, Azitral, Sumaklid, Zitrotsin, Sumamed, Zitnob, azivok, Azidrop, Ekomed, Azibiot et al.

Villkor för lagring

Förvara på en torr, mörk plats, vid en lufttemperatur på 15-25 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet - 2 år.

Suspensionen som framställts av pulvret bör förvaras i högst 5 dagar i originalförpackningen vid en temperatur upp till 25 ° C. Frys inte.

Villkor för ledighet från apotek

Det frigörs på recept.

Recensioner om Azitrox

Enligt recensioner är Azitrox ett effektivt antibiotikum med hög hastighet. Av fördelarna indikeras en lämplig dosering och en kort behandlingstid. Bland nackdelarna hos patienterna ingår den höga kostnaden för läkemedlet, suspensionens korta hållbarhet efter beredning och utveckling av biverkningar.

Priset på Azitrox i apotek

Det ungefärliga priset för Azitrox är:

 • pulver för beredning av en suspension för oral administrering: 1 flaska 100 mg / 5 ml - 162-186 rubel; 1 flaska 200 mg / 5 ml - 256-304 rubel;
 • kapslar 250 mg: 6 st. - 259-344 rubel;
 • kapslar 500 mg: 2 st. - 183-215 3 st. 282-318 gnidning.

"Azitrox": recensioner, indikationer, instruktioner, kompositioner, analoger

Idag erbjuder vi dig att tala om en mycket effektiv antibiotika "Azitroks". Recensioner, instruktioner, indikationer, kontraindikationer, och många andra frågor kommer att diskuteras i detalj i denna artikel. Omedelbart nämna att detta verktyg används för olika sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för effekterna av en substans såsom erytromycin. Producerade läkemedelskapslar till två hundra femtio och femhundra milligram. Också värt att notera är att det finns barn bilda "Azitroks". Uppslamningen produceras är inte färdig form och i pulverform för dess framställning.

struktur

Ett läkemedel produceras i Ryssland, av företaget "Pharmstandard-leksredstva".

Säg omedelbart att läkemedlet har en bakteriostatisk effekt, men med en stor koncentration av erytromycin på vissa stammar verkar det som ett bakteriedödande medel.

Som en del av "Azitrox" finns följande ämnen:

 • erytromycin;
 • mannitol;
 • majsstärkelse;
 • magnesiumstearat;
 • natriumlaurylsulfat.

Som redan nämnts är läkemedlet tillgängligt i form av kapslar. Var uppmärksam på färgen på innehållet i skalet - det ska vara ett vitt pulver, ibland lite gulaktigt.

Sammansättningen av själva skalet är gjord av följande element:

 • titandioxid (E171);
 • medicinsk gelatin.

När du köper, var försiktig - förpackningen måste vara papp, inte skadad, kapslarna är packade i konturceller. Ett paket innehåller sex kapslar.

farmakologi

Recensioner om "Azitrox" tyder på att detta läkemedel är mycket effektivt. Det kan hämma peptidranslokas även i översättningsstadiet. Således har läkemedlet en överväldigande effekt på proteinsyntesen och reducerar signifikant hastigheten av bakteriell utveckling. "Azitrox", för att vara mer exakt, dess aktiva substans erytromycin, har bakteriostatisk och vid hög koncentration - baktericid effekt påverkar det extracellulära och intracellulära bakterier.

I detta avsnitt är det viktigt att notera att läkemedlet är aktivt mot gram-positiva kocker, gram-negativa och några anaeroba mikroorganismer. Observera att det finns en liten grupp gram-positiva bakterier som inte svarar mot verkan av erytromycin.

vittnesbörd

Indikationerna för "Azitrox" är ganska olika, inklusive alla smittsamma och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets aktiva substans. Så är läkemedlet indikerat för att ta upp följande problem:

 • sjukdomar i ENT-organen och övre luftvägarna (här kan du inkludera ganska vanliga sjukdomar - tonsillit, tonsillit, otitis, bihåleinflammation etc.);
 • skarlet feber;
 • lunginflammation;
 • bronkit;
 • erysipelas;
 • impetigo;
 • dermatos;
 • infekterade sår;
 • skrubbsår;
 • follikulit;
 • uretrit;
 • cervicit;
 • prostatit;
 • borreliosis (ofta kallad Lyme-sjukdom);
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen, som orsakas av bakteriehelicobacter pylori.

I det senare fallet används läkemedlet i kombination med andra droger, det vill säga "Azitrox" är ett element i kombinationsbehandling.

Kontra

Tabletter "Azitrox" är kontraindicerat i följande fall:

 • nedsatt leverfunktion
 • onormal njurefunktion;
 • om du ska ta kapslar med en dos av fem hundra milligram, ska vikten nå femtiofem kilogram;
 • upp till tolv år i allmänhet är det kontraindicerat att ta drogen i form av kapslar, i det här fallet är det bättre att använda en suspension för barn;
 • individuell intolerans, det vill säga om du har ökad känslighet för makrolider.

Förutom ovanstående kontraindikationer rekommenderar läkare med stor försiktighet att använda drogen för personer som lider av arytmi och barn med nedsatt njur- och leverfunktion.

Applicering av kapslar

I instruktionerna till "Azitrox" sägs att det är nödvändigt att ta kapslar en gång om dagen före måltiderna. Med olika sjukdomar är läkemedelsbehandlingen annorlunda. Låt oss överväga varje variant separat.

Om du har hittat en infektion i luftvägarna, behandlingstiden var tre dagar och fortsatte att vidta nödvändiga dosen dagligen - en kapsel (500 mg).

Infekterad hud kräver följande behandling: på den första dagen tas två kapslar (1 gram) av läkemedlet, och sedan i fyra dagar konsumeras en kapsel (500 milligram).

Uretrit eller cervicit, beroende på svårighetsgrad, behandlas enligt följande: okomplicerad form - två kapslar i taget (1 gram); komplicerad form - två kapslar (1 gram) tre gånger med ett intervall på sju dagar.

Borreliosis - två kapslar (1 gram) på den första dagen, de kommande fyra dagarna en efter en (500 milligram).

Sår i magen eller tolvfingertarm - tre dagar måste ta två kapslar (1 gram).

Biverkningar

Bland omdömenna om Azitrox är några biverkningar av drogen noterade. Tillverkaren varnar varsamt om dem. Enligt anvisningarna till läkemedlet är det möjligt att manifestera:

 • diarré;
 • illamående;
 • buksmärtor;
 • flatulens;
 • kräkningar;
 • förstoppning;
 • gastrit;
 • candidomycosis i munnen;
 • ökad hjärtfrekvens
 • smärta i bröstet;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • sömnighet;
 • vaginal candidiasis;
 • jade;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • konjunktivit;
 • ökad trötthet
 • barn när de tar drogen är benägna att ångest, neuros och sömnstörningar.

Om du har funnit någon biverkning från att ta denna medicin, är det värt att rådgöra med din läkare.

Graviditet och amning

I det här avsnittet kan du ta reda på om det är möjligt att ta drogen till gravida och ammande kvinnor. Instruktionen "Azitrox" säger att en gravid kvinna kan ta drogen endast om nyttan för det överstiger den potentiella risken för barnet.

Om du behöver ta ett läkemedel och ammar bör du bestämma om du ska sluta amma.

Särskilda instruktioner och överdosering

Låt oss nu vända sig till frågan om speciella anvisningar. Tillverkaren rekommenderar inte att du tar drogen i samband med att äta. Det är bäst att göra det en timme före måltider eller två timmar senare. Om du glömde att dricka en kapsel ska den tas så snart som möjligt, och intervallet mellan det och nästa ska bibehållas som vanligt - tjugofyra timmar. Också uppmärksamma det faktum att mellan att ta drogen "Azitrox" och antacida droger ska stå minst två timmar.

I recensioner om "Azitrox" nämns ingen överdosering, men tillverkaren ger instruktioner för att eliminera problemet: skölj magen, drick aktivt kol. Vad är symtomen om du dricker en stor dos? Ökad biverkningar, kräkningar, illamående, diarré och ibland tillfällig hörselnedsättning.

Interaktion med andra droger

Alla som tar detta läkemedel behöver bara veta att aluminium, magnesium, etanol, mat är orsaken till minskad absorption av azitromycin.

Därför ska du inte kombinera mottagningen av "Azitrox" och följande läkemedel:

 • "Karbamazepin."
 • "Terfenadin".
 • "Hexobarbital."
 • "Dizopiramid".
 • "Bromokriptin".
 • "Fenytoin".
 • "Theophylline" och några andra.

En fullständig förteckning över preparat förbjudna för gemensamma doser finns i bruksanvisningen som bifogas själva läkemedlet. Det är också värt att notera att koncentrationen av digoxin ökar signifikant vid samtidig administrering med "Azitrox".

"Azitrox" för barn

I det här avsnittet kan du ta reda på hur du ger Azitrox till barn. Omedelbart kommer vi att märka att det givna läkemedelspreparatet är extremt hävdat hos smittsamma sjukdomar hos barn. Behandling med Azitrox suspension är endast möjlig om barnet är sex månader gammalt och byter till kapslar endast vid tolv års ålder.

Suspensionen har en ganska trevlig smak, eftersom kompositionen innefattar sackaros-, körsbärs-, vanilj- och banansmakar. Tillverkaren varnar för att vanliga biverkningar vid användning av Azitrox suspension hos barn är:

 • yrsel;
 • dålig aptit
 • huvudvärk;
 • minskad synskärpa eller hörsel;
 • illamående;
 • buksmärtor;
 • svullnad;
 • diarré;
 • klåda;
 • svaghet;
 • smärta i lederna.

Suspensionen säljs inte färdigt. För att späda pulvret är det nödvändigt att koka vattnet och sedan kyla det. För att mäta önskad mängd vatten, använd pipetten som finns i förpackningen. Båten i flaskan nio och en halv milliliter vatten och skakar väl, får du en suspension av tjugo milliliter. Skaka det länge och aktivt för att uppnå en jämn konsistens.

Ta medicinen du behöver en gång om dagen i en timme innan du äter. Skaka flaskan före användning. Dosen beräknas individuellt för varje barn, för bekvämlighet i förpackningen hittar du en mätsked eller pipett. Efter att ha tagit drogen, ge barnet lite vatten.

Observera att dosen kan vara annorlunda. För att beräkna den mängd medicin som krävs, använd formeln: v = m * 10ml (v - volym, m - vikt av barnets kropp). Till exempel, ett barn väger 7 kilo, då behöver han 70 milliliter aktiv substans per dag. Om doseringen som anges på förpackningen är 100 milligram i 5 milliliter, ges barnet 3,5 milliliter per dag.

Om barnets vikt är fyrtiofem kilo och högre är det mer lämpligt att byta till kapselformen, eftersom endosen kommer att vara lika med 500 milligram.

recensioner

De svar som föräldrar lämnar barnen är mest positiva. De viktigaste fördelarna: snabb effekt, bekvämlighet av mottagning, förberedelse, trevlig smak, kort behandlingstid. Bland moderns minus noterade biverkningar: svaghet, diarré, utslag och buksmärtor.

Bland vuxna användare finns också positiva poäng i recensionerna. Fördelar: bekvämlighet för intagning (1 gång per dag), snabb effekt, hjälpte till att klara sig även med purulent faryngit på bara fem dagar. Bland minuserna finns: biverkningar, pris och kontraindikationer.

Analoger av "Azitrox"

I det här avsnittet kan du ta reda på vad som kan ersätta det här läkemedlet. Bland alla analoger av Azitrox är de mest populära azitromycin, sumamed, azitrus och hemomycin. I samtliga ovanstående preparat är den aktiva substansen även azitromycin. Bland dem kan du hitta olika former: tabletter, kapslar, pulver för beredning av en suspension.

Azithrox 250 mg - officiella instruktioner för användning

INSTRUKTIONER
vid medicinsk användning av läkemedlet

Registreringsnummer:

Handelsnamn: Azitrox ®

Internationellt nonproprietary namn:

Doseringsform:

Sammansättning per en kapsel

Aktiv substans: azitromycindihydrat i form av azitromycin - 250 mg.

hjälpämnen: mannitol (mannitol) - 54,58 mg, majsstärkelse - 13,10 mg, magnesiumstearat - 2,0 mg, natriumlaurylsulfat - 0,32 mg;

Kapslar, hård gelatin

kapselns sammansättning: kropp och lock - titandioxid (E 171), gelatin (medicinsk gelatin).

Beskrivning: kapslar med vitt färgnummer 0. Kapslarnas innehåll - Vitt eller vitt pulver med en gulaktig nyans.

Farmakoterapeutisk grupp:

ATX-kod: [J01FA10]

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Är en representant för en undergrupp av makrolidantibiotika - azalider. Kommunicerar med den 50S ribosomala subenheten, inhiberar peptidtranslokazu i det skede av översättning, inhiberar proteinsyntes, hämmar tillväxt och reproduktion av bakterier, verkar bacteriostatically, vid högre koncentrationer har en bakteriedödande effekt. Effekter på extrakorporeala och intracellulära patogener.

Det är aktivt mot Gram-positiva aeroba mikroorganismer: Streptococcus spp. (Grupp A, B, C, G), Streptococcus pneumoniae (penitsillinchuvstvitelny), Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus (metitsillinchuvstvitelny); Gramnegativa aerob: Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Legionella pneumophila, Neisseria gonorrhoeae, Pasteurella multocida; Vissa anaerober: Prevotella spp, Clostridium perfringens, Fusobacterium spp, Porphyriomonas spp;... och Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae, Chlamydia psittaci, Mycoplasma pneumoniae, Mycoplasma hominis, Borrelia burgdorferi.

Mikroorganismer med förmåga att utveckla resistens mot azitromycin: Grampositiva aerober (Streptococcus pneumoniae (penitsillinustoychivy)). Initialt resistenta mikroorganismer: Grampositiva aerober (. Enterococcus faecalis, Staphylococcus spp (meticillin-resistenta stafylokocker uppvisar en mycket hög grad av resistens mot makrolid), grampositiva bakterier som är resistenta mot erytromycin); anaerober (Bacteroides fragilis).

farmakokinetik

Azitromycin absorberas snabbt från mag-tarmkanalen, vilket beror på dess stabilitet i en sur miljö och lipofilicitet. Efter oral administrering av 500 mg uppnås maximal koncentration av azitromycin i blodplasma efter 2,5-3,0 timmar och är 0,4 mg / l. Biotillgängligheten är 37%.

Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägsorganen, organ och vävnader i urogenitalt distrikt (särskilt prostatakörteln), huden och mjuka vävnader. Den höga koncentrationen i vävnader (10-50 gånger högre än i blodplasma) och en lång halveringstid av azitromycin på grund av låg bindning till plasmaproteiner samt dess förmåga att tränga in i eukaryota celler och koncentrerades i en miljö med lågt pH som omger lysosomerna. Detta bestämmer i sin tur den stora uppenbara distributionen (31,1 l / kg) och hög plasma clearance. Azithromycins förmåga att ackumulera huvudsakligen i lysosomer är särskilt viktigt för eliminering av intracellulära patogener. Det är bevisat att fagocyter levererar azitromycin till infektionsstället, där det frisätts under fagocytos. Koncentrationen av azitromycin i foci av infektion var signifikant högre än i frisk vävnad (i genomsnitt 24-34%) och korreleras med graden av inflammatorisk ödem. Trots den höga koncentrationen i fagocyter påverkar azitromycin inte signifikant deras funktion.

Azitromycin bibehålls i bakteriedödande koncentrationer i det inflammatoriska fokuset inom 5-7 dagar efter administrering av den sista dosen, vilket möjliggjorde utvecklingen av korta (3-dagars och 5-dagars) behandlingskurser.

I levern demetylerad är de bildade metaboliterna inte aktiva.

Utsöndring av azitromycin från blodplasmaden sker i 2 steg: Halveringstiden är 14-20 timmar i intervallet från 8 till 24 timmar efter administrering av läkemedlet och 41 timmar i intervallet från 24 till 72 timmar vilket tillåter användning av läkemedlet en gång om dagen.

Azitromycin utsöndras, i princip, i oförändrad form - 50% av tarmarna, 12% av njurarna.

Indikationer för användning

Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för beredningen, inklusive:

· Infektioner i övre luftvägarna och ENT-organen (ont i halsen, bihåleinflammation, tonsillit, faryngit, otitis media);

· Infektioner i nedre luftvägarna (lunginflammation, inklusive orsakad av atypiska patogener, bronkit, inklusive akut, exacerbation av kronisk);

· Infektioner i urogenitalt sår (uretrit, cervicit)

· Hud- och mjukvävnadsinfektioner (Lyme-sjukdomar (initialt stadium - erythema migrans), erysipelas, impetigo, sekundär pyodermatos, akne vulgaris med stor svårighetsgrad).

Kontra

Överkänslighet mot azitromycin (inklusive andra makrolider), komponenter i läkemedlet; svår leverinsufficiens: mer än 9 på Child-Pugh-skalan (inga data om effekt och säkerhet) svårt njursvikt: kreatininclearance (CC) mindre än 40 ml / min (inga data om effekt och säkerhet) barn under 12 år med en kroppsvikt på mindre än 25 kg (för denna doseringsform); samtidig mottagning av ergotamin och dihydroergotamin.

Var försiktig

Med en måttlig kränkning av leverfunktionen (7-9 poäng på skalan Child-Pugh); kroniskt njursvikt (CC mer än 40 ml / min); arytmier eller predisposition till arytmi och förlängning av Q-T-intervallet; med samtidig administrering av terfenadin, warfarin, digoxin; med myasthenia gravis; under graviditeten.

Använd under graviditet och under amning

Användningen av läkemedlet under graviditeten är endast möjlig om den avsedda nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Beskrivningar av enskilda fall och observationsstudier har visat att användningen av azitromycin under graviditeten inte leder till en ökning av förekomsten av negativa graviditetsresultat och är inte associerat med förekomsten av några specifika utvecklingsfel hos barnet.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Dosering och administrering

Inuti, 1 timme före eller 2 timmar efter måltiden 1 gång per dag.

Vuxna med infektioner i de övre och nedre luftvägarna, övre andningsorgan, hud och mjukvävnad (med undantag för det inledande skedet av Lyme-sjukdom (erythema migräns) och akne av måttlig svårighetsgrad) - 500 mg (2 kapslar) per dag per 1 mottagning under 3 dagar (Naturligtvis dos - 1,5 g).

I det inledande stadiet av Lyme-sjukdom (erythema migräns) - 1000 mg (4 kapslar) per dag på den första dagen i en portion, följt av 500 mg (2 kapslar) per dag varje dag 2 till dag 5 (naturligtvis dos - 3 g).

När indikation av acne vulgaris (akne) genomsnittliga svårighetsgraden av 1, 2 och 3 dagars behandling ta 500 mg (2 kapslar) en gång per dag, sedan ta en paus från den fjärde till sjunde dagen från den åttonde dagen av behandling ta 500 mg (2 kapsel) en gång i veckan i 9 veckor (kursdos på 6 g).

Vid infektioner i urogenitalt tarmkanal (uretrit, cervicit) för behandling av okomplicerad uretrit eller cervicit administreras 1 g (4 kapslar) en gång.

Barn med kroppsvikt från 25 till 45 kg vid infektioner i övre och nedre luftvägarna, ENT-organ, hud och mjukvävnad - 250 mg / dag i 3 dagar; vid behandling av den första etappen av Lyme-sjukdomen (erythema migrans) - 500 mg (2 kapslar) på den första dagen och 250 mg dagligen från 2 till 5 dagar (kurdsdos - 1,5 g).

Barn med en kroppsvikt på mer än 45 kg med infektioner i övre och nedre luftvägarna, ENT-organ, hud och mjuka vävnader - 500 mg (2 kapslar) per dag för 1 mottagning i 3 dagar; vid behandling av inledningsskedet av Lyme-sjukdomen (erythema migrans) - 1000 mg (4 kapslar) på den första dagen och 500 mg (2 kapslar) dagligen från 2 till 5 dagar (kursdos - 3 g).

Bieffekt

De flesta rapporterade biverkningarna är reversibla efter avslutad behandling eller avbrytande av läkemedlet.

Klassificering av förekomsten av biverkningar (WHO): Mycket ofta (med en frekvens på mer än 1/10), ofta (med en frekvens av minst 1/100 men mindre än 1/10), sällan (med en frekvens av minst 1/1000 men mindre än 1 / 100), sällan (med en frekvens av minst 1/10000 men mindre än 1/1000), mycket sällan (med en frekvens på mindre än 1/10000) (inklusive enskilda meddelanden).

Från sidan av cirkulations- och lymfsystemet: ofta - lymfocytopeni, eosinofili; sällan - leukopeni, neutropeni; mycket sällan - trombocytopeni, hemolytisk anemi.

Från sidan av centrala nervsystemet: ofta - yrsel, huvudvärk, parestesi, nedsatt smakupplevelse, anorexi; sällan - ångest, nervositet, hypostheni, sömnlöshet, sömnighet; sällan - agitation; mycket sällan - svimning, kramper, psykomotorisk hyperaktivitet, anosmi, smakförlust, parosmi, exacerbation av myasthenia gravis.

Från sinnena: sällan - minskad hörselhårdhet, tinnitus; sällan - svimmelhet, nedsatt synhårdhet, dövhet.

Från sidan av kardiovaskulärsystemet: Sällsynt - Känslor av hjärtklappning; sällan - sänka blodtrycket; mycket sällan - arytmi, inklusive: ventrikulär takykardi, ökning av Q-T-intervallet, arytmi av typen "pirouette".

Från matsmältningssystemet: mycket ofta - illamående, diarré, buksmärta, flatulens; ofta - kräkningar; sällan - gastrit, förstoppning, melena; mycket sällan - missfärgning av tungan, pseudomembranös kolit, pankreatit.

Från levern och gallvägarna: sällan - hepatit, hyperbilirubinemi, ökad aktivitet av "lever" transaminaser; mycket sällan - kolestatisk gulsot, leverfel (i sällsynta fall med dödsfall, huvudsakligen på grund av en kränkning av leverfunktionen), fulminant hepatit, levernekros.

Allergiska reaktioner: ofta - klåda, utslag; inte ofta - Stevens-Johnsons syndrom, ljuskänslighet, urtikaria; mycket sällan - anafylaktiska reaktioner (inklusive angioödem) i sällsynta fall med dödligt utfall, toxisk epidermal nekrolys, erytem multiforme.

Från sidan av muskuloskeletala systemet: ofta - artralgi.

Från genitourinary systemet: Sällsynt ökning av resterande urea kväve och kreatininkoncentration i blodplasma; mycket sällan - interstitial nefrit, akut njursvikt.

andra: ofta - svaghet; sällan - smärta i bröstet, perifert ödem, asteni, hyperglykemi, konjunktivit.

Infektioner och invasioner: sällan - vaginit, candidiasis av olika lokaliseringar.

Förekomsten av någon biverkning ska rapporteras till den ansvariga läkaren.

överdos

Vid höga doser av läkemedlet kan det finnas en ökning av biverkningar: tillfällig hörselnedsättning, svår illamående, kräkningar, diarré. I detta fall indikeras gastric lavage, utnämningen av aktivt kol och symptomatisk terapi.

Interaktion med andra läkemedel

Antacida (aluminium och magnesium-innehållande) påverkar inte biotillgängligheten av azitromycin, men minskade dess maximala koncentration i blodet vid 30%, så intervallet mellan deras intag bör vara minst 1 timme innan eller 2 timmar efter administrering av dessa läkemedel. Tillsammans med tillträdes derivat ergotamin och dihydroergotamin kan öka deras toxiska verkan (vasospasm, dysestesi).

När de kombineras med antikoagulanter av den indirekta verkan av kumarinserien (warfarin) och azitromycin (i vanliga doser), behöver patienter noggrann övervakning av protrombintiden.

Försiktighet bör utövas vid samtidig administrering av terfenadin och azitromycin, eftersom det har visats att samtidig administration av terfenadin och makrolider kan orsaka arytmi och förlängning av Q-T-intervallet. På grundval av detta kan vi inte utesluta de ovan nämnda komplikationer under samtidig behandling med terfenadin och azitromycin.

Vid samtidig användning med cyklosporin är det nödvändigt att övervaka koncentrationen av cyklosporin i blodet.

Med den gemensamma administreringen av digoxin och azitromycin är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen av digoxin i blodet, eftersom många makrolider ökar absorptionen av digoxin i tarmen.

Vid samtidig applikation med nelfinavir är det möjligt att öka incidensen av azitromycins biverkningar (minskad hörsel, ökning av aktiviteten hos levertransaminaser).

Vid samtidig administrering azitromycin och zidovudin, betyder azitromycin inte påverka de farmakokinetiska parametrarna för zidovudin i blodplasma eller dess utsöndring via njurarna och dess metabolit glukuronid, men ökar koncentrationen av den aktiva metaboliten - fosforylerad zidovudin i mononukleära celler av perifert blod. Den kliniska betydelsen av detta faktum har inte fastställts.

Med samtidig administrering av azitromycin och rifabutin i sällsynta fall är utvecklingen av neutropeni, vars utvecklingsmekanism samt förekomsten av ett orsakssamband med att ta drogen inte möjlig.

Med samtidig administrering av flukonazol reduceras Cmax azitromycin med 18%.

Azitromycin-koncentrationen påverkar inte karbamazepin, cimetidin, didanosin, efavirenz, flukonazol, indinavir, midazolam, teofyllin, triazolam, trimetoprim / sulfametoxazol, cetirizin, sildenafil, atorvastatin, rifabutin och blod, medan tillämpningen av metylprednisolon.

Måste överväga möjligheten att hämma isozymet CYP3A4 droger makrolid medan användningen av cyklosporin, terfenadin, ergotalkaloider, cisaprid, pimozid, kinidin, astemizol och andra droger, metabolism som sker med enzymet emellertid tillämpningen av azitromycin denna typ av interaktion är inte noteras.

Särskilda instruktioner

Om du saknar en dos av läkemedlet ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen med 24 timmars mellanrum. Azitromycin ska tas minst 1 timme före eller 2 timmar efter att du har tagit antacida läkemedel.

Azitromycin bör användas med försiktighet hos patienter med måttligt nedsatt leverfunktion på grund av risken för utveckling av fulminant hepatit och svår leversjukdom hos dessa patienter. I närvaro av leversjukdomssymptom (snabbt växande trötthet, gulsot, mörkt färgade urin, blödningstendens, hepatisk encefalopati) azitromycin behandling måste avbrytas och en studie av den funktionella tillståndet i levern.

Med måttligt njursvikt (CC större än 40 ml / min) bör azitromycin administreras under kontroll av njurfunktion.

Kontraindicerad samtidig administrering av azitromycin med derivat av ergotamin och dihydroergotamin på grund av den möjliga utvecklingen av ergotism.

Vid applicering av läkemedlet, både hos patienter som får och 2-3 veckor efter avslutad behandling kan utveckla diarré orsakad av Clostridium difficile (psevdomemranozny kolit). I lindriga fall tillräckligt avbrytande av behandling och användning av jonbytarhartser (kolestyramin, kolestipol), i svåra fall som visas ersättning vätskeförlust, elektrolyter, proteiner, vancomycin, metronidazol eller bacitracin. Använd inte droger som hämmar tarmmotiliteten.

Eftersom det är möjligt töjning Q-T-intervallet hos patienter som får makrolider, inklusive azitromycin, när azitromycin försiktighet hos patienter med känd riskfaktorer töjning Q-T-intervall: ålderdom; Brott mot elektrolytbalansen (hypokalemi, hypomagnesemi); syndrom av medfödd förlängning av Q-T-intervallet; hjärtsjukdomar (hjärtsvikt, hjärtinfarkt, bradykardi); samtidig mottagning av läkemedel med förmåga att förlänga intervallet Q-T (inklusive antiarytmika IA och klass III, tricykliska och tetracykliska antidepressiva, neuroleptika, fluorokinoloner).

Azitromycin kan provocera utvecklingen av myastheniskt syndrom eller orsaka en förvärmning av myasthenia gravis.

WHO: s europeiska kontor rekommenderar azitromycin som det valfria läkemedlet vid behandling av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Azitromycin för användning i riskzonen för gravida kvinnor, enligt FDA klassificering avser kategori B (djurreproduktionsstudier visade ingen skada på fostret på grund av mottagningen av azitromycin, men kontrollerade studier hos gravida kvinnor har inte utförts).

Påverkan på förmågan att köra fordon, mekanismer

I händelse av biverkningar från centrala nervsystemet rekommenderas patienter att avstå från att hantera motorfordon och öva andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet, hastighet på psykomotoriska och motorreaktioner.

Typ av problem

6 eller 10 kapslar i konturförpackningen. 1, 2, 6 eller 12 konturmaskpaket med instruktioner för användning i en kartongförpackning.

Förvaringsförhållanden

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Utgångsdatum

3 år. Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Villkor för ledighet från apotek

Namn och adress till tillverkaren / organisationen som godkänner kraven:

PJSC "Pharmstandard-Leksredstva", 305022, Ryssland, Kursk, ul. 2-nd Aggregate, 1a / 18