Huvud
Strömförsörjning

Azitrox - anvisningar för användning och frisättningsform, indikationer, dosering och pris

Med infektionssjukdomar förskriver läkare bredspektrum antibiotika. Den medicinska preparatet Azitrox hämmar syntesen och saktar tillväxten av patogena bakterier, är aktiv mot intra- och extracellulära patogener. Antibiotikabehandling måste samordnas med läkaren i förväg, eftersom självmedicinering är farlig för patientens hälsa.

Sammansättning och form av frisättning

Azitrox är ett antibiotikum från gruppen azalider. Utfärdad i form av kapslar om 250 och 500 mg av komponenten. Dessutom föreslås en lösning för framställning av en suspension för oral administrering. I 1 kartongförpackning innehåller från 2 till 10 kapslar på blisteren, upplöses suspensionen i 5-20 ml flaskor. Komponent azitromycin presenteras i den kemiska kompositionen i form av dihydrat.

Form av frisättning av ett läkemedel

Aktiv beståndsdel, mg

azitromycin (250 eller 500)

Magnesiumstearat, mannitol, majsstärkelse, natriumlaurylsulfat

gelatin medicinsk, titandioxid (E171)

azitromycin (400 eller 800)

sackaros-, natriumkarbonat-, giprolos-, banan-, vanilj- och körsbärsmak, xantangummi,

Farmakodynamik och farmakokinetik

Detaljerade anvisningar för användning av Azitrox rapporterade att azitromycin i höga koncentrationer har uttalat bakteriedödande egenskaper, hämmar peptidranslokas vid översättningsstadiet, hämmar proteinsyntesen, hämmar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Läkemedlet är aktivt mot Gram-positiva kocker, gramnegativa aeroba bakterier, några anaeroba stammar. Många gram-positiva bakterier är resistenta mot verkan av detta antibiotikum.

Azitromycin adsorberas produktivt från matsmältningsorganet, absorberas i blodet. Maximal koncentration i plasma når 2-3 timmar efter oral administrering av en enstaka dos. Efter avslutad kurs bibehålls koncentrationen av den aktiva substansen på en hög nivå under ytterligare 5-7 dagar. Metabolismen sker i levern. Inaktiva metaboliter utsöndras av njurarna i 2 steg, som täcker perioderna 14-20 timmar och 41 timmar.

Indikationer för användning av Azitrox

Enligt anvisningarna rekommenderas denna medicinering för infektionssjukdomar som orsakas av patogena mikroorganismer med ökad känslighet mot azitromycins verkan. Medicinska indikationer:

 • inflammatoriska processer i luftvägarna: lunginflammation, bronkit;
 • Sexuellt överförda infektioner;
 • infektion av ENT-organ: faryngit, sinusit, tonsillit, otitis media;
 • infektionssjukdomar i genitourinary system;
 • hudskador, mjuka vävnader: dermatos, erysipelas, impetigo, erytem migrerande;
 • mag- och duodenala infektioner, provocerad av Helicobacter pylori.

Dosering och administrering

Enligt instruktionerna är läkemedlet Azitrox avsedd för oral administrering i en tid av 5-7 dagar. Samtidig användning av mat minskar den terapeutiska effekten, försenar patientens återhämtning. En enstaka dos ska tas 1 timme före måltiden eller 2 timmar efter en måltid. Den medicinska beredningen är nödvändig för att användas 1 gång per dag, företrädesvis samtidigt utan mellanrum.

Azitroxisuspension

För att förbereda en terapeutisk suspension med frukts smak, tillsätt 9,5 ml vatten till flaskan med pulver. Efter koka lösningen och kyla. Skaka kompositionen tills en homogen suspension erhålles, den kristallina fällningen försvinner. En engångsdos av läkemedlet är 20 ml, efter att ha druckit krävs det att man dricker med vatten. Före varje intag ska läkemedlet skakas väl. Enligt instruktionen, suspension rekommenderas för barn 6 månader och äldre.

Azitrox kapslar

Gelatin kapslar måste sväljas hela, inte tuggas, tvättas ner med en stor mängd vatten. Enligt de detaljerade instruktionerna för användning, Den rekommenderade enstaka dosen Azitrox varierar mellan 250-500 mg beroende på arten av den patologiska processen, patientens ålder. Maximal dos av läkemedlet är inte mer än 1000 mg per dag.

Särskilda instruktioner

Antibiotika Azitroks från undergruppen av makrolider inhiberar inte nervsystemet, sänker inte reaktionshastigheten och psykomotoriska funktioner hos patienten. När läkemedelsbehandling får driva ett fordon, engagera sig i alla typer av arbete som är förknippade med ökad koncentration av uppmärksamhet. Om patienten missade nästa piller, är det nödvändigt att ta en enstaka dos så snart som möjligt, och nästa - endast efter 24 timmar (inte tidigare).

Azitrox under graviditeten

Antibiotikum förskriva framtida mammor, om behandlingen inte skadar den intrauterina utvecklingen av fostret. Enstaka och dagliga doser av läkemedlet väljs individuellt, läkemedlet själv fortskrider under strikt medicinsk övervakning. När det är laktande är Azithrox inte heller förbjudet, men ammingen behöver tillfälligt sluta amma och överföra barnet till konstgjorda blandningar.

Azitrox för barn

Enligt instruktionen, medicinsk produkt rekommenderas inte till patienter yngre än 12 år. I en äldre ålder föreskriver barnläkaren kapslar Azitrox 250. Den dagliga dosen väljs med en dos av 10 mg per 1 kg vikt en gång per dag. För att behandlas under ett sådant system är det nödvändigt under 3 dagar. Kursdosen är 30 mg per 1 kg kroppsvikt hos patienten. Istället för kapslar kan du välja en suspension med en fruktig smak, följ doseringsanvisningarna.

Droginteraktioner

Enligt anvisningarna föreskrivs detta läkemedel som en del av en omfattande behandling. Det finns tydliga rekommendationer om läkemedelsinteraktioner:

 1. Antacida, etanol och mat saktar absorptionen av den antibiotiska komponenten.
 2. Samspelet mellan azitromycin och teofillin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin är helt frånvarande.
 3. Azitrox ökar toxiciteten hos Cycloserin, indirekta antikoagulanter, metylprednisolon, Felodipin.
 4. I komplexet av azitromycin med digoxin ökar koncentrationen av det sista läkemedlet.
 5. I kombination med warfarin förstärks antikoagulerande effekt, så det är viktigt att övervaka protrombintiden.
 6. Lincosamider minskar effekten av azitromycin, medan tetracyklin och kloramfenikol, tvärtom, förbättras.
 7. I kombination med Ergothamine och Dihydroergotamine förbättras den giftiga effekten av de senaste läkemedlen.
 8. I kombination med Triazolam förbättras dess farmakologiska verkan, clearance minskar.
 9. Det finns en ökning av terapeutisk effekt av ergotalkaloider och dihydroergotamin.
 10. Att kombinera alkohol och Azitroks är kategoriskt kontraindicerat, annars finns det tecken på en organismsförgiftning. Absolut kontraindikation är kombinationen av ett antibiotikum med heparin.

Biverkningar

Läkemedlet är väl tolererat av kroppen, men bruksanvisningen visar eventuella biverkningar. Om du har en nödsituation, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Oönskade reaktioner från:

 • Magtarmkanalen (mag-tarmkanalen): kolestatisk gulsot, tecken på dyspepsi, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser;
 • Kardiovaskulär system: arytmi, smärta i bröstet;
 • CNS (centrala nervsystemet) organ: huvudvärk, yrsel, svaghet;
 • sexuellt system: sällan vaginal candidiasis;
 • hud: hudutslag, klåda, ljuskänslighet, quinckes ödem, nässelfeber, konjunktivit.

överdos

Om den rekommenderade dosen av Azitrox överskrids systematiskt, kommer patienten att ha kräkningar, störande akuta smärtor i mag och diarré. För att eliminera sådana obehagliga symtom på överdosering är det först och främst nödvändigt att tvätta magen, artificiellt provokande kräkningar. Vidare är det nödvändigt att acceptera enterosorbenter, till exempel aktiverat eller vitt kol, för att utföra symptomatisk behandling.

Kontra

Det är inte möjligt för alla patienter att ta Azitrox antibiotikum. Instruktionerna visar absoluta och relativa kontraindikationer. I det första fallet det handlar om sådana medicinska begränsningar:

 • svår lever- eller njurinsufficiens
 • intolerans mot fruktos, en brist på socker, glukos-galaktosmalabsorption;
 • ökad känslighet hos organismen för läkemedlets komponenter.

Vissa medicinska begränsningar är tillfälliga. Relativa medicinska kontraindikationer:

 • arytmi eller predisposition till sådana
 • myasthenia gravis;
 • diabetes mellitus;
 • graviditet;
 • laktation;
 • hjärtsvikt;
 • måttliga leverskador.

Försäljningsvillkor och förvaring

Läkemedlet säljs på apoteket, det säljs på recept. Förvara Azitrox på en sval, torr plats, utom räckhåll för små barn. Det är viktigt att undvika direkta solstrålar. Läkemedlets utgångsdatum anges på kartongen.

analoger

Om läkemedlet Azitrox orsakar biverkningar eller inte följer instruktionerna, introducerar läkaren en ersättning. Antibiotiska analoger:

 1. Azivok. Gelatinkapslar med en aktiv komponent av azitromycin. Patienter över 12 år föreskrivs 1 tablett per dag på tom mage. Behandlingsförloppet är 2-5 dagar. Priset på kapslar 250 mg - ca 100 rubel.
 2. Zitrotsin. Denna makrolid-antimikrobiella effekt frisätts i form av orala tabletter och en flytande formulering för intravenös administrering. Priset är 180 rubel.
 3. Azitral. Dessa är kapslar för oral administrering med olika koncentrationer av den aktiva beståndsdelen. Behandlingen är komplex, doserna justeras beroende på diagnosen. Genomsnittspriset på apotek i Moskva är 270 rubel.
 4. Sumamed. Dessa kapslar, tabletter och suspension för oral administrering. Formen av frisättning och dos beror på patientens ålder, den särskilda sjukdomen. Genomsnittspriset för ett antibiotikum är 210 rubel.

Azitroks - Instruktioner för användning, antibiotiska analoger, omdömen och formulerings (kapsel eller tablett av 250 mg och 500 mg, pulver för upphängning) läkemedel för behandling av angina, bronkit hos vuxna, barn och under graviditet. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Azitroks. Kommentarer av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotika Azitrox i deras praktik presenteras. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Azitrox i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av angina, bronkit, lunginflammation och andra infektionssjukdomar hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

Azitroks - antibiotika grupp av makrolider, är en representant för azalider. Undertrycker RNA-beroende proteinsyntes av känsliga mikroorganismer.

Aktiva mot grampositiva bakterier: Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), Streptococcus spp. (Strep) (inklusive Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes (grupp A)); Gramnegativa bakterier: Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus ducreyi, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli (E. coli), Bordetella pertussis, Bordetella parapertussis, Borrelia burgdorferi, Neisseria gonorrhoeae, Campylobacter spp, Legionella pneumophila (Legionella). anaeroba bakterier: Bacteroides fragilis.

Azitromycin är också aktiv mot Chlamydia trachomatis (Chlamydia), Mycoplasma pneumoniae (Mycoplasma), Mycoplasma hominis, Treponema pallidum.

Det är också aktivt mot Toxoplasma gondii.

struktur

Azitromycin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Absorberas snabbt från matsmältningsorganet. Ätning sänker absorptionen av azitromycin. Snabbt fördelat i vävnader och biologiska vätskor. 35% azitromycin metaboliseras i levern genom demetylering. Mer än 59% utsöndras i galla i oförändrad form, cirka 4,5% - med urin i oförändrad form.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är mottagliga för azitromycin:

 • bronkit;
 • lunginflammation;
 • infektion i huden och mjuka vävnader (ansikte, furuncle, carbuncle);
 • mellersta och purulenta otitis media;
 • bihåleinflammation (bihåleinflammation);
 • halsont;
 • halsont;
 • halsfluss;
 • gonorrheal och icke-nasal uretrit och / eller cervicit;
 • chlamydia;
 • mykoplasmos;
 • sjukdomar i magen och tolvfingret, associerat med Helicobacter pylori (som en del av kombinationsbehandling);
 • Lyme sjukdom (borreliosis).

Blanketter för frisläppande

Kapslar 250 mg och 500 mg (ibland felaktigt kallade piller).

Pulver för beredning av en suspension för oral administrering.

Instruktioner för användning och dosering

Azitrox tas oralt 1 gång per dag i 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid.

Vuxna med infektioner i övre och nedre luftvägarna utse 500 mg per dag i 3 dagar (utbytesdos - 1,5 g).

När hud- och mjukvävnadsinfektioner ordineras i en dos av 1 g per dag för 1 mottagning på den första dagen, då - 500 mg per dag varje dag från 2 till 5 dagar. Kursdosen är 3 g.

Med okomplicerad uretrit och / eller cervicit, utse endast 1 g.

Med komplicerad, långvarig uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, 1 g 3 gånger i intervall om 7 dagar (tar drogen vid 1-7-14 dagars behandling). Kursdosen är 3 g.

I Lyme-sjukdomen (borreliosis) för behandling av stadium 1 (erytem migrans) föreskrivs 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g.

Med magsår och duodenalsår i samband med Helicobacter pylori, utse 1 g per dag i 3 dagar som en kombination av anti-Helicobacter-terapi.

Barn med en kroppsvikt på mer än 45 kg med infektioner i övre och nedre luftvägarna, hud och mjukvävnad, skarlagris, läkemedlet ordineras 500 mg per dag (1 kapsel) för 1 mottagning i 3 dagar.

För barn som är äldre än 12 år ordineras läkemedlet (250 mg kapslar) med en dos av 10 mg / kg en gång om dagen i 3 dagar eller på den första dagen - 10 mg / kg, därefter 4 dagar - 5-10 mg / kg per dag i inom 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg.

Vid behandling av erytem migrans hos barn är dosen av läkemedlet (kapslar 500 mg) 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g. Använd Azitrox i form av 250 mg kapslar ska ges i en dos på 20 mg / kg på den första dagen och 10 mg / kg på 2: a till 5: e dagen.

Upprättad individuellt, med hänsyn till den nosologiska formen, sjukdomens svårighetsgrad och patogenens känslighet.

Vuxna inuti - 0,25-1 g en gång om dagen; barn - 5-10 mg / kg en gång om dagen. Behandlingstiden är 2-5 dagar.

Bieffekt

 • diarré, förstoppning
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • dyspepsi;
 • flatulens;
 • kolestatisk gulsot;
 • ökad aktivitet av hepatransaminaser;
 • anorexi;
 • gastrit;
 • Candidomycosis of the oral mucosa;
 • en känsla av hjärtklappning;
 • smärta i bröstet;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • dåsighet;
 • huvudvärk (med medicinsk otitis media);
 • hyperkinesi;
 • ångest;
 • neuros;
 • sömnstörningar
 • vaginal candidiasis;
 • jade;
 • hudutslag;
 • fotosensitivitet;
 • klåda;
 • angioödem;
 • nässelfeber;
 • konjunktivit;
 • ökad trötthet.

Kontra

 • leverinsufficiens;
 • njursvikt
 • barn med kroppsvikt mindre än 45 kg (för kapslar 500 mg);
 • barn under 12 år (för kapslar);
 • ökad känslighet mot antibiotika av makrolider.

Applicering under graviditet och amning

Användningen av läkemedlet under graviditeten är endast möjlig om den avsedda nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om du behöver använda drogen under amning bör du bestämma om du ska sluta amma.

Användning hos barn

Azitrox kapslar är kontraindicerade hos barn under 12 år.

Användning av suspension i barn är möjlig enligt doseringsregimen.

Särskilda instruktioner

Azitrox ska inte tas med mat.

Om den nästa dosen saknas ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas om 24 timmar.

Det är nödvändigt att observera en paus på minst 2 timmar mellan att ta Azitrox och antacida preparat.

Efter avbrytande av behandlingen kan överkänslighetsreaktioner hos vissa patienter kvarstå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.

Droginteraktioner

Antacida (aluminium- och magnesiuminnehållande), etanol (alkohol) och mat sakta ner och minska absorptionen av azitromycin.

Azitromycin binds inte till isoenzymerna i cytokrom P450-systemet. Till skillnad från de flesta makrolider har för närvarande ingen interaktion mellan azitromycin och teofyllin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin observerats.

Makrolider (utom azalider) långsam utsöndring och öka plasmakoncentrationer och toxicitet av cykloserin, antikoagulantia, metylprednisolon, felodipin, samt beredningar lider av mikrosomal oxidation (karbamazepin, terfenadin, cyklosporin, hexobarbital, ergotalkaloider, valproat, disopyramid, bromokriptin, fenytoin, orala hypoglykemiska medel, xantinderivat, inklusive teofyllin) genom att hämma mikrosomal oxidation i hepatocyter, medan i applikationer azalider sådan interaktion hittills har noterats.

Med samtidig användning av azitromycin med digoxin observeras en ökning i koncentrationen av den senare.

När samtidig administrering av warfarin och azitromycin (i normala doser) förändringar i protrombintiden finns dock med tanke på att samspelet mellan makrolider och warfarin kan ökas antikoagulationseffekt patienter kräver noggrann övervakning av protrombintiden.

Med samtidig användning av Azitrox med ergotamin och dihydroergotamin, ökar deras toxiska effekt (vasospasm, dysestesi).

Med samtidig användning av azitromycin med triazolam minskar clearance och den farmakologiska effekten av triazolam förbättras.

Lincosaminer minskar effekten av azitromycin.

Tetracyklin och kloramfenikol ökar effekten av azitromycin.

Azitromycin är farmaceutiskt inkompatibelt med heparin.

Analoger av läkemedlet Azitrox

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • azivok;
 • Azimitsin;
 • Azitral;
 • azitromycin;
 • Azitromycin Forte;
 • Azitromycindihydrat;
 • AzitRus;
 • AzitRus forte;
 • Azitsid;
 • Zetamax retard;
 • ZI-faktor;
 • Zitnob;
 • Zitrolid;
 • Zitrolid forte;
 • Zitrotsin;
 • Sumazid;
 • Sumaklid;
 • sumamed;
 • Sumamed forte;
 • Sumametsin;
 • Sumamecin forte;
 • Sumamoks;
 • Sumatrolidlösning;
 • Sumatrolide Solidshn Tablets;
 • Tremak Sanovel;
 • Hemomitsin;
 • Ecomed.

Azitroks

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om azitrox

"Azitrox" är effektiv för behandling av klamydia och ureaplasmos. Kanske är detta det enda fallet när läkemedlets långsiktiga effektivitet fortsätter i behandlingen av dessa sjukdomar.

"Azitrox" är överlägsen "Summamed" när det gäller svårighetsgrad av biverkningar. Drogen upplever en fantastisk öde, när motståndet mot "Tziprolet" växte, och "Azitrox" överlevde det. Det viktigaste du måste uppmärksamma är hur länge du tar drogen, det borde vara minst 10 dagar.

Har en snabb positiv effekt på följande infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: bronkit, lunginflammation, otitis media, sinusit, faryngit, tonsillit. Det fungerar bra både vid akuta sjukdomar och i förvärring av kroniska sjukdomar.

Orsakar störd mage: illamående, kräkningar, flatulens, diarré, smärta över hela magen.

Patient feedback på azitrox

Min yngste son visade bronkit, vi vände sig till familjen läkaren, och han ordinerade detta läkemedel. "Azitrox" tog vi på morgonen och efter några timmar sjönk temperaturen, men barnet började kräka och det kräkades flera gånger inom en och en halv timme, men temperaturen föll från 38,7 till 37,3 inom några timmar efter det lilla han ryckte. Efter den andra mottagningen inträffade ingenting, inga biverkningar.

Läkaren förordade mig "Azitrox" från akut bronkit. Bekvämt måste du ta det en gång om dagen. Relief kom på andra dagen. Biverkningar observerades inte, även om min syster klagade över att hon kände sig sjuk. Min brorson, doktorn skriver också "Azitrox" framifrån, de är allergiska mot penicillin. Det fanns ingen allergisk reaktion på "Azitrox", barn klagade inte heller om biverkningar.

Mitt barn var ordinerat för detta läkemedel av vår lokala familjedoktor (son i ett och ett halvt år), han hade ARD, bronkit. Temperaturen var mycket hög 39,6 - 39,8, och kunde inte komma ner. "Nurofen" knackade bara ner i 2 timmar, och sedan under 38 gick inte ner. "Azitrox", vi tog i tre dagar i form av en suspension en gång om dagen (antalet milligram säger inte exakt, jag kommer inte ihåg, men enligt instruktioner och barnets vikt). Min son hjälpte mycket av detta läkemedel - temperaturen omedelbart föll efter den första dosen på bara några timmar, det allmänna tillståndet förbättrades och på den fjärde eller femte dagen var han nästan helt frisk.

Jag har en kronisk front, det blir sämre under lågsäsongen. Därför, med utseendet av de första symptomen, och detta är en liten ökning i temperaturen och en stark huvudvärk i de främre bihålorna. Enkelt uttryckt, hela pannan gör ont. Jag börjar ta "Azitrox" 500 mg vardera. en gång om dagen i 3 dagar. Det här är naturligtvis allt i samband med andra droger, som utser en ENT-läkare. Förbättring sker ungefär den andra dagen.

Jag har fyra barn, och nästan varje år har jag bronkit. I grund och botten, i sådana fall tog "Sumamed", men för avsaknad av det vid den tiden i apoteket rådde "Azitroks." Från "Sumamed" för förberedelse och åtgärd är inte mycket annorlunda, det tas bara en gång om dagen, vilket är väldigt bekvämt för mig personligen är det viktigaste att inte sakna mottagningstiden. Effekten inträffar nästan på andra dagen, svullnad i halsen minskar, barnet börjar expectorera sputum. Ännu före slutet av kursen nedopili, på den fjärde dagen av de sex som var möjliga var nästan friska. Det har lite bitter smak, men när det tas en gång om dagen är det inte läskigt.

Azitroks

kapslar vit färg №0; Kapslarnas innehåll är vitt eller vitt pulver med en gulaktig nyans.

Hjälpämnen: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat.

Sammansättning av kropp och kapsyler: titandioxid (E171), medicinsk gelatin.

6 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.

kapslar hård gelatinous, №00, med en vit kropp och ett gult lock; Kapslarnas innehåll är vitt eller vitt pulver med en gulaktig nyans.

Hjälpämnen: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat.

Kapselskalksammansättning: titandioxid (E171), färgämnequinolingul (E104), färgämne solgul (E110), medicinsk gelatin.

3 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.

Bredspektrumantibiotikum, en representativ undergrupp av makrolidantibiotika - azalider. Kommunicerar med den 50S ribosomala subenheten, inhiberar peptidtranslokazu i det skede av översättning, inhiberar proteinsyntes, hämmar tillväxt och reproduktion av bakterier. Det verkar bakteriostatiskt, i höga koncentrationer har en baktericid effekt. Effekter på extrakorporeala och intracellulära patogener.

Aktiv mot gram-positiv kocker: Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, streptokockgrupper C, F och G, Streptococcus viridans, Staphylococcus aureus; Gram-negativa bakterier: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Bordetella pertussis, Bordetella parapertussis, Legionella pneumophila, Haemophilus ducreyi, Campylobacter jejuni, Neisseria gonorrhoeae och Gardnerella vaginalis; några anaeroba mikroorganismer: Bacteroides bivius, Clostridium perfringens, Peptostreptococcus spp och Chlamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Borrelia burgdoferi..

azitromycin är inte aktiv med avseende på Gram-positiva bakterier resistenta mot erytromycin.

Efter att ha tagit läkemedlet inuti absorberas azitromycin snabbt från matsmältningssystemet, vilket beror på dess stabilitet i surt medium och lipofilicitet. Efter oral administrering av 500 mg azitromycin Cmax i plasma uppnås genom 2,5-3 timmar och är 0,4 mg / l. Biotillgängligheten är 37%.

Att ta drogen samtidigt med mat saktar ner och minskar absorptionen av azitromycin.

Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägsorganen, organ och vävnader i urogenitalturet (i synnerhet i prostatakörteln) i huden och mjuka vävnader. Hög koncentration i vävnader (10-50 gånger högre än i plasma) och lång T1/2 azitromycin på grund av låg bindning till plasmaproteiner samt dess förmåga att tränga in i eukaryota celler och koncentrerades i en miljö med lågt pH som omger lysosomerna. Detta bestämmer i sin tur en stor uppenbar Vd (31,1 l / kg) och hög plasma clearance. Azithromycins förmåga att ackumulera huvudsakligen i lysosomer är särskilt viktigt för eliminering av intracellulära patogener. Det är bevisat att fagocyter levererar azitromycin till infektionsstället, där det frisätts under fagocytos. Koncentrationen av azitromycin i infektionsfältet är signifikant högre än i friska vävnader (i genomsnitt 24-34%) och korrelerar med graden av inflammatoriskt ödem. Trots den höga koncentrationen i fagocyter påverkar azitromycin inte signifikant deras funktion.

Azitromycin bibehålls i bakteriedödande koncentrationer i det inflammatoriska fokuset inom 5-7 dagar efter administrering av den sista dosen, vilket möjliggjorde utvecklingen av korta (3-dagars och 5-dagars) behandlingskurser.

I levern är demitromycin demetylerad, de bildade metaboliterna är inaktiva.

Utsöndring av azitromycin från blodplasma sker i 2 steg: T1/2 är 14-20 timmar i intervallet från 8 till 24 timmar efter det att läkemedlet tagits och 41 timmar inom intervallet 24 till 72 timmar vilket gör att läkemedlet kan användas en gång om dagen.

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för beredningen:

- infektioner i övre luftvägarna och ENT-organen (inklusive angina, sinusit, tonsillit, otitis media);

- infektioner i nedre luftvägarna (inklusive bakteriell och atypisk lunginflammation, bronkit)

- infektioner i hud och mjukvävnad (inklusive erysipelas, impetigo, sekundärt infekterade dermatoser)

- infektioner i urogenitalt tarmkanal (inklusive uretrit och / eller cervicit)

- Lyme sjukdom (borreliosis) i inledningsskedet (erytem migrans);

- Magsäck och tolvfingersjukdomar i samband med Helicobacter pylori (i kombinationsterapi).

- Barn som väger mindre än 45 kg (för kapslar 500 mg);

- Barnens ålder till 12 år

- överkänslighet mot antibiotika av makrolider.

C fÖRSIKTIGHET Läkemedlet ska användas för arytmi (ventrikulär arytmier, förlängning av QT-intervallet är möjlig) hos barn med svårt nedsatt lever- eller njurefunktion.

Azitrox tas oralt 1 gång per dag i 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid.

vuxna vid infektioner i övre och nedre luftvägarna föreskriva 500 mg / dag i 3 dagar (utbytesdos - 1,5 g).

vid hud- och mjukvävnadsinfektioner utse en dos på 1 g / dag för 1 mottagning på den första dagen, därefter - 500 mg / dag dagligen från 2 till 5 dagar. Kursdosen är 3 g.

vid Okomplicerad uretrit och / eller cervicit utse en enda 1 g.

vid komplicerad, långvarig uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis, - 1 g 3 gånger med ett intervall på 7 dagar (tar läkemedlet vid 1-7-14 dagars behandling). Kursdosen är 3 g.

vid Lyme sjukdom (borreliosis) För behandling av stadium I (erytem migrans) föreskrivs 1 g dag 1 och 500 mg dagligen från dag 2 till dag 5. Kursdosen är 3 g.

vid magsårssjukdom i magen och tolvfingret i samband med Helicobacter pylori, utse 1 g / dag i 3 dagar som en del av kombinerad anti-Helicobacter-terapi.

Barn med en kroppsvikt på mer än 45 kg vid infektioner i övre och nedre luftvägarna, huden och mjuka vävnader, skarlet feber Läkemedlet är ordinerat till 500 mg / dag (1 keps.) för 1 mottagning i 3 dagar.

Barn över 12 år beredning (. caps 250 mg) administrerades vid 10 mg / kg en gång / dag under 3 dagar eller den första dagen - 10 mg / kg, följt av 4 dagar - 5,10 mg / kg / dag i 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg.

vid behandling av erytem migrans vid barn Doseringen av läkemedlet (kapsel 500 mg) är 1 g första dagen och 500 mg dagligen från 2: a till 5: e dagen. Kursdosen är 3 g. Använd Azitrox i form av 250 mg kapslar ska ges i en dos på 20 mg / kg på den första dagen och 10 mg / kg på 2: a till 5: e dagen.

Från matsmältningssystemet: Diarré (5%), illamående (3%), buksmärta (3%); 1% - dyspepsi, flatulens, kräkningar, melena, kolestatisk gulsot, ökad aktivitet av levertransaminaser; hos barn - förstoppning, anorexi, gastrit. Möjligt kandidomikoz slemhinna i munnen.

Från hjärt-kärlsystemet: en känsla av hjärtklappning, smärta i bröstet (≤1%).

Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, huvudvärk, sömnighet barn - huvudvärk (med medicinering av otitis media), hyperkinesi, ångest, neuros, sömnstörningar (≤1%).

På den del av reproduktionssystemet: ≤1% - vaginal candidiasis.

Ur urinvägarna: ≤1% - nefrit.

Dermatologiska reaktioner: i vissa fall - ett utslag, ljuskänslighet.

Allergiska reaktioner: utslag, klåda, angioödem, nässelfeber, konjunktivit.

annat: ökad trötthet.

symptom: När läkemedlet används i höga doser kan det finnas en ökning av biverkningar - svår illamående, tillfällig hörselnedsättning, kräkningar, diarré.

behandling: gastric lavage, utnämning av aktivt kol, beteende av symptomatisk behandling.

Antacida (aluminium- och magnesiuminnehållande), etanol och mat sakta ner och minska absorptionen av azitromycin.

Azitromycin binds inte till isoenzymerna i cytokrom P450-systemet. Till skillnad från de flesta makrolider har för närvarande ingen interaktion mellan azitromycin och teofyllin, terfenadin, karbamazepin, triazolam, digoxin observerats.

Makrolider (utom azalider) långsam utsöndring och öka plasmakoncentrationer och toxicitet av cykloserin, antikoagulantia, metylprednisolon, felodipin, samt beredningar lider av mikrosomal oxidation (karbamazepin, terfenadin, cyklosporin, hexobarbital, ergotalkaloider, valproat, disopyramid, bromokriptin, fenytoin, orala hypoglykemiska medel, xantinderivat, inklusive teofyllin) genom att hämma mikrosomal oxidation i hepatocyter, medan i applikationer azalider sådan interaktion hittills har noterats.

Med samtidig användning av azitromycin med digoxin observeras en ökning i koncentrationen av den senare.

När samtidig administrering av warfarin och azitromycin (i normala doser) förändringar i protrombintiden finns dock med tanke på att samspelet mellan makrolider och warfarin kan ökas antikoagulationseffekt patienter kräver noggrann övervakning av protrombintiden.

Med samtidig användning av azitromycin med ergotamin och dihydroergotamin, ökar deras toxiska effekt (vasospasm, dysestesi).

Med samtidig användning av azitromycin med triazolam minskar clearance och den farmakologiska effekten av triazolam förbättras.

Lincosaminer minskar effekten av azitromycin.

Tetracyklin och kloramfenikol ökar effekten av azitromycin.

Azitromycin är farmaceutiskt inkompatibelt med heparin.

Azitrox ska inte tas med mat.

Om den nästa dosen saknas ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas om 24 timmar.

Det är nödvändigt att observera en paus på minst 2 timmar mellan att ta Azitrox och antacida preparat.

Efter avbrytande av behandlingen kan överkänslighetsreaktioner hos vissa patienter kvarstå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.

Användningen av läkemedlet under graviditeten är endast möjlig om den avsedda nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om du behöver använda drogen under amning bör du bestämma om du ska sluta amma.

Läkemedlet är kontraindicerat vid allvarliga kränkningar av njurfunktionen.

Läkemedlet är kontraindicerat vid allvarliga kränkningar av leverfunktionen.

Läkemedlet frigörs på recept.

Lista B. Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn, torra, skyddade mot ljus vid en temperatur av 15 ° till 25 ° C. Hållbarhet - 2 år.

Azitroks

Azitrox: bruksanvisningar och recensioner

Latinska namnet: Azitrox

ATX-kod: J01FA10

Aktiv substans: azitromycin (azitromycin)

Tillverkare: Pharmstandard-Leksredstva (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 03/23/2018

Priserna på apotek: från 181 rubel.

Azitrox är ett bredspektrum antibiotikum.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsformer av Azitrox:

 • kapslar 250 mg - vit, storlek nr 0; Kapselinnehåll - vit eller vita till gulaktigt vitt pulver (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära förpackningar med 6 eller 10 kapslar);
 • 500 mg kapsel - Hård gelatin storlek №00, vitt och gult höljeslocket (i en pappknippe 1, 2, 6 eller 12 konturen av cellulära paket av 2, 3, 6 eller 10 kapslar);
 • pulver för suspension för oral administrering 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml i vitt eller med en vit eller gulaktig kremovatam en ljusgul, granulärt / kristallint pulver med en svag fruktig lukt; kokta uppslamningen har en karakteristisk fruktig smak och en jämn konsistens från vitt eller ljusgrå eller gulaktigt kremovatam till ljusgul färg (en kartong en injektionsflaska med 15,9 g buntade med en pipett och doseringssked för utmatning).

Sammansättning av 1 kapsel:

 • Aktiv substans: azitromycin - 250 eller 500 mg (i form av azitromycindihydrat);
 • Hjälpkomponenter: mannitol (mannitol), majsstärkelse, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat;
 • kapselkropp och kapsel: titandioxid (E171), medicinsk gelatin; Dessutom för kapslar av 500 mg - färgämne solgul (E110), färgämne kinolingult (E104).

Pulverkomposition för suspension beredning per 1 flaska:

 • Aktiv substans: azitromycin - 400 eller 800 mg (i form av azitromycindihydrat - 419,3 eller 838,6 mg);
 • hjälpkomponenter: sackaros, natriumkarbonat, xantangummi, giprolos, smak "Banan", "Vanilj" och "Cherry".

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Azitromycin är ett bredspektrum antibiotikum, en representant för undergruppen för makrolidantibiotika - azalider. På grund av bindning till ribosomernas 50S-subenhet hämmar den peptidranslokas vid översättningsstadiet, hämmar proteinsyntesen, saktar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Azitrox verkar på intra- och extracellulära patogener bakteriostatiskt, vid höga koncentrationer har en bakteriedödande egenskap.

Mikrofloran, i relation till vilken azitromycins aktivitet visar:

 • Gram-positiva aeroba mikroorganismer: Streptococcus pyogenes, Streptococcus spp. (Grupp A, B, C, G), Streptococcus pneumoniae (penitsillinchuvstvitelny), Staphylococcus aureus (metitsillinchuvstvitelny);
 • gramnegativa aeroba bakterier: Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Legionella pneumophila;
 • några anaeroba mikroorganismer: Fusobacterium spp., Clostridium perfringens, Prevotella spp., Porphyromonas spp.;
 • Andra organismer: Borrelia burgdorferi, Chlamydia trachomatis, Chlamydia psittaci, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma hominis, Mycoplasma lunginflammation.

Mikroorganismer som kan utveckla resistens mot azitromycin: Gram-positiva aerober (Streptococcus pneumoniae penicillinresistent).

Initialt Azitroks resistent mot inverkan av mikroorganismer: Aeroba grampositiva mikroorganismer, inklusive Staphylococcus epidermidis (meticillinresistenta stammar), Staphylococcus aureus (meticillinresistenta stammar), Enterococcus faecalis; Anaeroba mikroorganismer, inklusive Bacteroides fragilis.

farmakokinetik

Azitromycin från mag-tarmkanalen (GIT) absorberas snabbt. Detta beror på dess lipofilitet och stabilitet i en sur miljö. Efter oral administrering av 500 mg uppnås maximal plasmakoncentration av azitromycin i blodet på 2,5-3 timmar, dess värde är 0,4 mg / l. Biologisk tillgänglighet är 37%.

Azitromycin kan tränga in i luftvägarna, vävnaderna och organen i urogenitalkanalen (inklusive prostatakörteln), mjuka vävnader och hud. Den höga koncentrationen av substansen i vävnaderna (10-50 gånger högre än plasmanivån) och den långa halveringstiden är resultatet av låg bindning av substansen till blodplasmaproteinema. De beror också på att azitromycin kan komma in i eukaryota celler och koncentrera sig i en låg pH-miljö som omger lysosomen. Detta bestämmer i sin tur det höga plasmaclearatet och en stor uppenbar fördelningsvolym (31,1 l / kg). Särskilt viktigt är ämnets förmåga att ackumulera, huvudsakligen i lysosomer, för att eliminera intracellulära patogener. Det har fastställts att azitromycin levereras till infektionsställen med fagocyter, där ämnet frisätts under fagocytos. Inom infektionsfältet överstiger koncentrationen av azitromycin signifikant det i friska vävnader (i genomsnitt 24-34%). Det korrelerar med graden av inflammatoriskt ödem.

Azitromycin har ingen signifikant effekt på funktionen av fagocyter. Ämnet förblir i bakteriedödande koncentrationer i inflammationsfokus efter att ha tagit den sista dosen i 5-7 dagar, vilket tillåter att använda den i korta kurser (3 och 5 dagar vardera).

Demetylerad i levern visar de bildade metaboliterna inte aktivitet.

Utsöndring från blodplasma sker i 2 steg:

 • intervall 8-24 timmar efter administrering: halveringstid - 14-20 timmar;
 • intervall 24-72 timmar efter administrering: halveringstid - 41 timmar.

Detta gör att du kan applicera Azitrox 1 gång per dag.

Azitromycin utsöndras huvudsakligen i oföränderliga njurar och tarmar (12 respektive 50%).

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna används Azitrox för följande sjukdomar:

 • Inflammation i luftvägarna (tonsillit, faryngit, otitis, bihåleinflammation);
 • Infektioner av ENT-organ (bronkit och exacerbation av kronisk bronkit, sjukhus eller icke-sjukhus lunginflammation);
 • Sjukdomar överförs sexuellt;
 • Lesioner av hud och mjuka vävnader (impetigo, erysipelas, migrerande kronisk erytem, ​​sekundära pyodermala dermatoser);
 • Duodenala och gastriska infektioner orsakade av Helicobacter pylori.

Kontra

 • kombinerad terapi med ergotamin och dihydroergotamin;
 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min)
 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • fruktosintolerans, sockeras / isomaltasbrist, glukos-galaktosmalabsorption (pulver för beredning av suspension);
 • ålder upp till 6 månader (pulver till suspension)
 • ålder upp till 12 år och / eller kroppsvikt mindre än 45 kg (kapslar);
 • individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive andra makrolider.

Relativ (Azitrox administreras under medicinsk övervakning):

 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan);
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min);
 • arytmier eller predisposition till arytmier och förlängning av Q-T-intervallet;
 • förlänga intervallet Q-T, och tillgänglighetsfaktorer Q-T-intervallförlängning av risk, inklusive hypokalemi / hypomagnesemi, kliniskt signifikant bradykardi eller svår hjärtsvikt, kombinationsterapi med cisaprid, antiarytmika av klasserna IA, III (kapslar i 500 mg pulver till suspension);
 • kombinerad användning med terfenadin, warfarin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • diabetes mellitus (pulver för framställning av en suspension);
 • graviditet.

Instruktioner för användning av Azitrox: Metod och dosering

Ta Azitrox för barn och vuxna ska tas en timme före måltid eller två timmar efter måltidet inte mer än en gång om dagen. Detta beror på den långa perioden att avlägsna drogen från kroppen.

Kapslarna ska sväljas hela. Framställning av en uppslamning från en pulver: flaskan sattes vatten (destillerat eller kokt och kyld) i en volym av 9,5 ml, och skakades sedan grundligt tills en homogen suspension. Volymen av den färdiga produkten kommer att vara 20 ml. Före varje användning av Azitrox suspension, skaka flaskan väl. Använd doseringssked eller pipett för att underlätta doseringen. Omedelbart efter att du har tagit drogen, behöver du dricka några sippor av vatten för att tvätta bort sina rester i munnen och svälja.

Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 250-500 mg, beroende på indikationerna, väljs av läkaren individuellt.

Den dagliga dosen av Azitrox beror på indikationerna och varierar från 500 mg till 1000 mg.

Biverkningar

Under administrering av Azitrox kan biverkningar förekomma, varav de flesta inte är skäl för att behandlingen ska avbrytas, men kräver endast en minskning av dosen. Bland dem:

 • Kräkningar, illamående, diarré, svullnad och buksmärtor;
 • Huvudvärk, neutropeni, yrsel, eosinofili, artralgi;
 • Vaginit, spänning, angioödem, nervositet, sömnlöshet, parestesier, hypotension, bröstsmärtor, hjärtklappning, rodnad, hud och slemhinnor.

Typiska symptom på överdosering av azitromycin är partiell hörselnedsättning, kräkningar, illamående, diarré. I detta fall indikeras syftet med aktivt kol, magsvikt och symptomatisk terapi.

Särskilda instruktioner

Eftersom samtidig intag av Azitrox med mat minskar och sänker absorptionen av azitromycin i matsmältningsorganet, ska det inte tas med mat.

Om du hoppar över nästa dos ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas med ett intervall på 24 timmar.

Under program Azitroks som på bakgrunden av hans erkännande, och 2-3 veckor efter avslutad kurs kan utveckla pseudomembranös kolit (diarré orsakad av Clostridium difficile). Med en mild sjukdom är det tillräckligt att avskaffa Azitrox och tilldela jonbytarhartser (kolestyramin, kolestipol). Vid allvarlig diarré rekommenderas att kompensera för förlust av vätska, elektrolyter och protein. Vancomycin, bacitracin eller metronidazol bör ordineras. Läkemedel som undertrycker peristaltiken i tarmarna är absolut oacceptabla.

Konsekvensen av att ta Azitrox kan vara utveckling av myastheniskt syndrom eller förvärring av befintlig myasthenia gravis.

Om vissa patienter är känsliga för överkänslighet efter avbrytande av behandlingen krävs lämplig behandling under överinseende av en läkare.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Om azitrox appliceras i sidreaktioner från centrala nervsystemet rekommenderas att patienter avstår från att köra fordon.

Applicering under graviditet och amning

Under graviditeten kan Azithrox administreras efter bedömning av förhållandet mellan förväntade fördelar och eventuell risk. Det finns ingen information som bekräftar en ökning av förekomsten av negativa graviditetsresultat och förekomsten av några specifika utvecklingsbrister i barnet mot bakgrund av läkemedlet.

Den europeiska byrån för Världshälsoorganisationen (WHO) för behandling av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor rekommenderar azitromycin som valfritt läkemedel.

Under amningstiden är azitromycinbehandling kontraindicerad.

Ansökan i barndomen

I pediatrisk praxis är det kontraindicerat att använda pulver för beredning av Azitrox suspension till barn upp till 6 månader.

Användning av Azitrox kapslar för barn under 12 år med en kroppsvikt på mindre än 45 kg är förbjuden.

Vid kränkningar av njurfunktion

 • svårt njursvikt (med kreatininclearance mindre än 40 ml / min): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • kroniskt njursvikt (med kreatininclearance över 40 ml / min): Azitroxi ska användas under medicinsk övervakning.

Med kränkningar av leverfunktionen

 • svår leverinsufficiens (mer än 9 poäng på Child-Pugh-skalan): läkemedelsbehandling är kontraindicerad;
 • måttliga kränkningar av leverfunktionen (7-9 poäng på Child-Pugh-skalan): Azitroxi ska ges under medicinsk övervakning.

Ansökan i ålderdom

Äldre ålder är en riskfaktor för förlängning av Q-T-intervallet, vilket bör beaktas vid användning av Azitrox.

Droginteraktioner

 • Antacida som innehåller aluminium och magnesium är: maximal koncentration av azitromycin är signifikant reducerad, och därför Azitroks behöver ta 60 minuter eller 2 timmar efter efter applicering av dessa läkemedel;
 • cyklosporin: det rekommenderas att övervaka koncentrationen i blodet;
 • indirekta antikoagulantia (warfarin och andra kumarin typ antitrombotisk substans): rekommenderas styr protrombintid;
 • derivat av ergotamin och dihydroergotamin: eventuellt ökning av deras toxiska effekter;
 • digoxin: du måste övervaka dess koncentration i blodet;
 • terfenadin, cisaprid: sannolikheten för arytmi och förlängning av Q-T-intervallet ökar;
 • nelfinavir: en ökad förekomst av biverkningar av azitromycin (manifesterad i form av hörselnedsättning, ökad aktivitet av hepatransaminaser);
 • zidovudin: i monocyter ökar koncentrationen av den aktiva metaboliten - fosforylerad zidovudin -
 • cyklosporin, terfenadin, ergotalkaloider, cisaprid, pimozid, kinidin, astemizol och andra läkemedel som metaboliseras av enzymet isoenzymet CYP3A4: den kombinerade användningen är nödvändigt att överväga möjligheten av inhibition av detta isoenzym azitromycin.

analoger

De analoger är Azitroks Zetamaks retard Tremak-Sanovel, Sumametsin, AzitRus, GI-faktor, Azithromycin, Hemomitsin, Zitrolid, Sumamoks, Azitral, Sumaklid, Zitrotsin, Sumamed, Zitnob, azivok, Azidrop, Ekomed, Azibiot et al.

Villkor för lagring

Förvara på en torr, mörk plats, vid en lufttemperatur på 15-25 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet - 2 år.

Suspensionen som framställts av pulvret bör förvaras i högst 5 dagar i originalförpackningen vid en temperatur upp till 25 ° C. Frys inte.

Villkor för ledighet från apotek

Det frigörs på recept.

Recensioner om Azitrox

Enligt recensioner är Azitrox ett effektivt antibiotikum med hög hastighet. Av fördelarna indikeras en lämplig dosering och en kort behandlingstid. Bland nackdelarna hos patienterna ingår den höga kostnaden för läkemedlet, suspensionens korta hållbarhet efter beredning och utveckling av biverkningar.

Priset på Azitrox i apotek

Det ungefärliga priset för Azitrox är:

 • pulver för beredning av en suspension för oral administrering: 1 flaska 100 mg / 5 ml - 162-186 rubel; 1 flaska 200 mg / 5 ml - 256-304 rubel;
 • kapslar 250 mg: 6 st. - 259-344 rubel;
 • kapslar 500 mg: 2 st. - 183-215 3 st. 282-318 gnidning.