Huvud
Strömförsörjning

Azitsin

Beskrivningen är aktuell på 2016/07/13

 • Latinska namn: Azicin
 • ATX-kod: J01FA10
 • Aktiv beståndsdel: Azitromycin (azitromycin)
 • producent: Läkemedelsföretaget Darnitsa (Ukraina)

struktur

Typ av problem

Tabletter i ett skal, kapslar.

Farmakologisk aktivitet

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Aktiv substans azitromycin - semisyntetisk substans från gruppen antibiotika-makrolider. Har hög syrabeständighet i jämförelse med andra makrolider. Det kännetecknas av bakteriostatisk verkan, och med avseende på vissa stammar - bakteriedödande. azitromycin hämmar syntesen av proteiner i en cell av mikroorganismer, vilket leder till inhibering av deras reproduktion.

Bakteriostatisk effekt manifesteras i gram-positiva och gram-negativa aeroba mikroorganismer, i antalet producerande beta-laktamas. Motståndskraft mot den aktiva substansen är mikroorganismer Enterobacteriaceae, Pseudomonas spp och Acinetobacter spp. Också ineffektiva i förhållande till mikroorganismer som är resistenta mot erytromycin.

farmakokinetik

Vid intag av väl absorberad i GI. Inträde med mat minskar biotillgänglighet och absorption. Det förändras inte under påverkan av en sur miljö i magen. Maximal koncentration i plasma observeras efter 2-3 timmar. Graden av kommunikation med proteiner upp till 50%. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen bestäms i tonsiller, mellanörssexsudat, slemhinnan och urogenitalt system. Drogen har förmågan att ackumuleras i lysosomer, och släpptes sedan när fagocytos. Metabolism uppträder i levern. Utsöndras med gall och 6% i urinen. Halveringstiden är 35-50 timmar, vissa patienter har 80 timmar.

Indikationer för användning

 • Sjukdomar i genitourinary system;
 • sexuellt överförbara infektioner;
 • sjukdomar i andningsorganen och ENT-organen (bronkit, lunginflammation, sinuit, ont i halsen, faryngit, otit, laryngit);
 • sjukdomar i mjukvävnad (impetigo, mug, follikulit, infekterade dermatit och sår);
 • Lyme sjukdom;
 • utrotning Helicobacter pylori.

Kontra

 • Överkänslighet mot makrolider;
 • ålder upp till 3 år (tabletter och kapslar);
 • svår leverfunktion
 • kroppsvikt hos barn upp till 25 kg;
 • graviditet och laktation.

Biverkningar

 • huvudvärk, yrsel;
 • ökad excitabilitet, sömnlöshet, tremor lemmar;
 • takykardi;
 • illamående, kräkningar;
 • smärta i epigastrisk, flatulens, minskad aptit
 • förändringar i pall
 • ökad aktivitet av levertransaminaser;
 • neutropeni, eosinofili;
 • urtikaria, klåda, utslag
 • vaginit, jade;
 • kandidomikoz den orala slemhinnan.

Azitin, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Det tas oralt i en tom mage (2 timmar efter eller 1 timme före en måltid). En tablett eller kapsel sväljas hela, pressas med vätska. Dosen av läkemedlet bestäms av läkaren beroende på patientens tillstånd.

Med sjukdomar i ENT-organen och luftvägarna administreras 500 mg azitin en gång om dagen i 3 dagar. Vid hudinfektioner - 500 mg på den första dagen, sedan 250 mg en gång om dagen. Den genomsnittliga behandlingsperioden är 5 dagar.

vid STD 1000 mg en gång.

vid peptisk sår sjukdom kombinerat med Helicobacter pylori - 1000 mg en gång om dagen i 3 dagar.

vid Lyme sjukdom - 1000 mg på den första dagen, därefter 500 mg per dag i 5 dagar. I allmänhet är kursen på 3000 mg av läkemedlet.

överdos

Det uppträder som illamående, kräkningar, smärta i magen, diarré. Kanske utseende huvudvärk, hörselskada och utveckling kolestatisk hepatit. specifik motgift existerar inte. Magsvatten är sorbent, symptomatisk behandling utförs. När allvarlig förgiftning utförs extrakorporeal hemosorption.

interaktion

När samordnas med antacida Absorptionen saktar ner azitromycin, i samband med vilket mottagningen av dessa läkemedel utförs i tid (ett intervall på minst 2 timmar). Påverkar inte verkan och farmakokinetiken för läkemedel som metaboliseras cytokrom P450-systemet (digoxin, midazolam, alkaloider av ergot, teofyllin, bromokriptin).

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Vid temperaturer upp till 25 ° С.

Utgångsdatum

Analoger av azcin

Recensioner om Azizin

Läkemedlet ackumuleras selektivt i den infekterade vävnaden och samtidigt noteras dess terapeutiska koncentrationer. Denna unika vävnadsorientering tillåter att använda den endast en gång om dagen och med korta doseringsregimer. FDA i USA registrerade även en enda inträde i behandling otitis media hos barn Enligt experter är denna doseringsregimen mycket effektiv.

Användningen av azitin är mycket effektiv vid urogenitala infektioner som inte kan behandlas penicilliner och cefalosporiner. Det optimala effektivitetsförhållandet, doseringsregimen och en mängd olika dosformer förklarar den stora användningen av läkemedlet i praktiken av läkare av olika specialiteter. Alla dessa ögonblick noteras i patienternas recensioner:

 • "... Effektiv, på den andra dagen för inträde, kände en betydande lindring med purulenta ont i halsen. Välj det, eftersom det kostar 3 gånger billigare än Sumamed".
 • "... Starkt antibiotikum. I tre dagar blev jag av med en genyantritis".
 • "... Gynnar effektiviteten av antibiotikumet - tre dagar, och du är frisk".
 • "Ja, effektiv, men jag hade diarré från den".
 • "... Jag drack och min son vid olika tider och av olika anledningar var effekten, märkte inte pobocken".

Det bör noteras och hög säkerhet för läkemedelsbiverkningarna är sällsynta och det finns ingen signifikant interaktion med droger. Det är också viktigt att med en kortvarig behandling påverkar läkemedlet inte tarmens och munhålans flora.

Pris Azizin, var att köpa

För närvarande presenteras i apoteksnätverket beredningar i kapslar eller tabletter med samma aktiva substans: Azitroks 500 mg (223-280 rubel) azitromycin (168-184 rubel) Azitsid (185-268 rubel), Ecomed (251-277 rubel) sumamed (438-561 rubel), Hemomitsin (289-318 rubel).

Azitin (500 mg) azitromycin

instruktion

 • ryska
 • kazakiska ryska

Handelsnamn

Internationellt nonproprietary namn

Doseringsform

Tabletter belagda med en filmbeläggning 250 mg och 500 mg

struktur

En tablett innehåller

aktiv substans: azitromycindihydrat 262 mg och 524 mg (ekvivalent med azitromycin 250 mg och 500 mg)

hjälpämnen: Mikrokristallin cellulosa (101), mikrokristallin cellulosa (102), povidon (90), kroskarmellosnatrium, natriumlaurylsulfat, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat.

sammansättning av skalet: makrogol (8000), hydroxipropylcellulosa, hypromellos (E5), hypromellos (E 15), Opaspray K-1R-4210, indigotin (E 132).

beskrivning

Tabletter av cirkulär form med bikonvexa ytor, filmdragerad cyan diameter av från 11,0 till 11,5 mm (för 250 mg dosering) och 14,0-14,5 mm (för 500 mg dosering).

Farmakoterapeutisk grupp

Antibakteriella läkemedel för systemisk användning. Makrolider, linosamider och streptograminer. Azitromycin.

ATX-kod J 01 FA 10

Farmakologiska egenskaper

farmakokinetik

Efter intag absorberas azitromycin snabbt och distribueras i kroppen. Mat minskar absorptionen av azitromycin i mag-tarmkanalen när det administreras i tablettform, vilket minskar Cmax med 54% och 43% för AUC. Biotillgängligheten av azitromycin är 34%.

Efter ett enkelt intag av 37% azitromycin absorberas och maximal koncentration i blodplasman når 2-3 timmar efter att läkemedlet tagits. Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägarna, organ och vävnader i urogenitalvägarna. Den genomsnittliga fördelningsvolymen är 31,1 l / kg. Halveringstiden för eliminering är från 2 till 4 dagar.

Den terapeutiska koncentrationen kvarstår i 5-7 dagar efter intag av den sista dosen. När azitromycin tas, är en övergående ökning av hepatisk enzymaktivitet möjlig. Efter att ha tagit läkemedlet inom intervallet 8-24 timmar är halveringstiden 14-20 timmar och efter att ha tagit läkemedlet i intervallet från 24 till 72 timmar - 41 timmar, vilket tillåter att ta Azitine 1 gång per dag. Det huvudsakliga sättet att utsöndras är med galla. 50% produktionen i oförändrad form, den andra 50% i form av 10 inaktiva metabololiter. Ca 6% av dosen ska utsöndras av njurarna.

farmakodynamik

Azitromycin är ett azalidantibiotikum, en undergrupp av makrolidantibiotika av en ny generation. Har en bakteriostatisk effekt, men när den skapas i fokus av inflammation orsakar höga koncentrationer en bakteriedödande effekt. Dess verkningsmekanism är att den länkande 50S ribosomala subenheten, inhiberar azitromycin proteinsyntesen hos känsliga organismer, som är aktiva mot de flesta stammar av grampositiva, gramnegativa, anaeroba och andra intracellulära mikroorganismer.

MIC90 <0,01 μg / ml

Mycoplasma pneumoniae Haemophilus ducreyi

MIC90 0,01 - 0,1 μg / ml

Moraxella catarrhalis Propionibacterium acnes

Gardnerella vaginalis Actinomyces-arter

Bordetella pertussis Borrelia burgdorferi

MIC900.1 - 2.0 μg / ml

Haemophilus influenzae Streptococcus pyogenes

Haemophilus parainfluenzae Streptococcus pneumoniae

Legionella pneumophila Streptococcus agalactiae

Neisseria meningitidis Streptococcus viridans

Neisseria gonorrhoeae Streptococcus grupp C, F, G

Helicobacter pylori Peptococcus arter

Campylobacter jejuni Peptostreptococcus

Pasteurella multocida Fusobacterium necrophorum

Pasteurella haemolytica Clostridium perfringens

Brucella melitensis Bacteroides bivius

Bordetella parapertussis Chlamydia trachomatis

Vibrio cholerae Chlamydia pneumoniae

Vibrio parahaemolyticus Ureaplasma urealyticum

Plesiomonas shigelloides Listeria monocytogenes

(* erytromycin är en känslig stam)

MIC902.0 - 8,0 μg / ml

Escherichia coli Bacteroides fragilis

Salmonella enteritidis Bacteroides oralis

Salmonella typhi Clostridium difficile

Shigella sonnei Eubacterium lentum

Yersinia enterocolitica Fusobacterium nucleatum

Acinetobacter calcoaceticus Aeromonas hydrofili

vittnesbörd till ansökan

infektioner i det genitourinära systemet: prostatit, cystit, pyelonefrit, uretrit, vaginit, endometrit, klamydia, gonorré, mykoplasmos

infektioner i andningssystemet: bronkit, lunginflammation

infektioner av ENT-organen: otitis media, faryngit, sinusit, tonsillit

hudinfektioner: erysipelas, furunkulos, Lyme sjukdom, impetigo

magsår i duodenum och mage.

Dosering och administrering

Vid behandling av infektioner i övre och nedre luftvägarna och infektioner i hud och mjuka vävnader rekommenderas att ta 500 mg (2 tabletter 250 mg) en gång om dagen i 3 på varandra följande dagar.

Vid behandling av migrerande erytem (den första etappen av Lyme-sjukdomen - en sjukdom som överförs av fästingar) på den första dagen ger 1 g en gång, på den andra eller femte dagen, 500 mg per dag.

Vid behandling av okomplicerad, icke-infektiös inflammation i urinröret och livmoderhalsen, en gång var 1 g.

Med sjukdomar i mage och tolvfingrar är läkemedlet ordinerat för 1 g (2 tabletter 500 mg) per dag i 3 dagar som en del av en kombinationsbehandling.

Hos äldre personer och patienter med nedsatt njurfunktion är det inte nödvändigt att ändra dosen.

Läkemedlet ska tas oralt 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid i en enda daglig dos. Tabletterna ska inte separeras.

Online apotekare

På denna sida samlade jag instruktioner, åsikter och åsikter om olika medicinska preparat.

Det finns inga beställda artiklar och utgifter betalas med hjälp av reklamblock. Alla åsikter, förutom åsikter från väsentligt intresserade personer, publiceras.

Det finns en certifierad apotekare som arbetar med projektet - det är jag själv - och jag kan ställa frågor, var inte blyg. Tack!

Prova den nyaste referensboken för förberedelser för 10 000 artiklar med fulltextsökning:

Aziqin instruktioner för användning

Instruktioner för medicinsk användning
läkemedel
Azitsin

Handelsnamn
Azitsin

Internationellt nonproprietary namn
azitromycin

Doseringsform
Tabletter belagda med en filmbeläggning 250 mg och 500 mg

struktur
En tablett innehåller
Aktiv substans: azitromycindihydrat 262 mg och 524 mg (motsvarande azitromycin 250 mg och 500 mg)
Hjälpämnen: Mikrokristallin cellulosa (101), mikrokristallin cellulosa (102), povidon (90), kroskarmellosnatrium, natriumlaurylsulfat, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat.
skalkompositionen: makrogol (8000), hydroxipropylcellulosa, hypromellos (E5), hypromellos (E 15), Opaspray K-1R-4210, indigotin (E 132).

beskrivning
Tabletter av cirkulär form med bikonvexa ytor, filmdragerad cyan diameter av från 11,0 till 11,5 mm (för 250 mg dosering) och 14,0-14,5 mm (för 500 mg dosering).

Farmakoterapeutisk grupp
Antibakteriella läkemedel för systemisk användning. Makrolider, linosamider och streptograminer. Azitromycin.
ATX-kod J 01 FA 10

Farmakologiska egenskaper
farmakokinetik
Efter intag absorberas azitromycin snabbt och distribueras i kroppen. Mat minskar absorptionen av azitromycin i mag-tarmkanalen när det administreras i tablettform, vilket minskar Cmax med 54% och 43% för AUC. Biotillgängligheten av azitromycin är 34%.
Efter ett enkelt intag av 37% azitromycin absorberas och maximal koncentration i blodplasman når 2-3 timmar efter att läkemedlet tagits. Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägarna, organ och vävnader i urogenitalvägarna. Den genomsnittliga fördelningsvolymen är 31,1 l / kg. Halveringstiden för eliminering är från 2 till 4 dagar.
Den terapeutiska koncentrationen kvarstår i 5-7 dagar efter intag av den sista dosen. När azitromycin tas, är en övergående ökning av hepatisk enzymaktivitet möjlig. Efter att ha tagit läkemedlet inom intervallet 8-24 timmar är halveringstiden 14-20 timmar och efter att ha tagit läkemedlet i intervallet från 24 till 72 timmar - 41 timmar, vilket tillåter att ta Azitine 1 gång per dag. Det huvudsakliga sättet att utsöndras är med galla. 50% produktionen i oförändrad form, den andra 50% i form av 10 inaktiva metabololiter. Ca 6% av dosen ska utsöndras av njurarna.
farmakodynamik
Azitromycin är ett azalidantibiotikum, en undergrupp av makrolidantibiotika av en ny generation. Har en bakteriostatisk effekt, men när den skapas i fokus av inflammation orsakar höga koncentrationer en bakteriedödande effekt. Dess verkningsmekanism är att den länkande 50S ribosomala subenheten, inhiberar azitromycin proteinsyntesen hos känsliga organismer, som är aktiva mot de flesta stammar av grampositiva, gramnegativa, anaeroba och andra intracellulära mikroorganismer.
MIC90 <0,01 μg / ml
Mycoplasma pneumoniae Haemophilus ducreyi
MIC90 0,01 - 0,1 μg / ml
Moraxella catarrhalis Propionibacterium acnes
Gardnerella vaginalis Actinomyces-arter
Bordetella pertussis Borrelia burgdorferi
Mobiluncus arter
MIC900.1 - 2.0 μg / ml
Haemophilus influenzae Streptococcus pyogenes
Haemophilus parainfluenzae Streptococcus pneumoniae
Legionella pneumophila Streptococcus agalactiae
Neisseria meningitidis Streptococcus viridans
Neisseria gonorrhoeae Streptococcus grupp C, F, G
Helicobacter pylori Peptococcus arter
Campylobacter jejuni Peptostreptococcus
Pasteurella multocida Fusobacterium necrophorum
Pasteurella haemolytica Clostridium perfringens
Brucella melitensis Bacteroides bivius
Bordetella parapertussis Chlamydia trachomatis
Vibrio cholerae Chlamydia pneumoniae
Vibrio parahaemolyticus Ureaplasma urealyticum
Plesiomonas shigelloides Listeria monocytogenes
Staphylococcus epidermidis
Staphylococcus aureus *
(* erytromycin är en känslig stam)
MIC902.0 - 8,0 μg / ml
Escherichia coli Bacteroides fragilis
Salmonella enteritidis Bacteroides oralis
Salmonella typhi Clostridium difficile
Shigella sonnei Eubacterium lentum
Yersinia enterocolitica Fusobacterium nucleatum
Acinetobacter calcoaceticus Aeromonas hydrofili

Indikationer för användning

 • infektioner i det genitourinära systemet: prostatit, cystit, pyelonefrit, uretrit, vaginit, endometrit, klamydia, gonorré, mykoplasmos
 • infektioner i andningssystemet: bronkit, lunginflammation
 • infektioner av ENT-organen: otitis media, faryngit, sinusit, tonsillit
 • hudinfektioner: erysipelas, furunkulos, Lyme sjukdom, impetigo
 • magsår i duodenum och mage.

Dosering och administrering
vuxna
Vid behandling av infektioner i övre och nedre luftvägarna och infektioner i hud och mjuka vävnader rekommenderas att ta 500 mg (2 tabletter 250 mg) en gång om dagen i 3 på varandra följande dagar.
Vid behandling av migrerande erytem (den första etappen av Lyme-sjukdomen - en sjukdom som överförs av fästingar) på den första dagen ger 1 g en gång, på den andra eller femte dagen, 500 mg per dag.
Vid behandling av okomplicerad, icke-infektiös inflammation i urinröret och livmoderhalsen, en gång var 1 g.
Med sjukdomar i mage och tolvfingrar är läkemedlet ordinerat för 1 g (2 tabletter 500 mg) per dag i 3 dagar som en del av en kombinationsbehandling.
Hos äldre personer och patienter med nedsatt njurfunktion är det inte nödvändigt att ändra dosen.
Läkemedlet ska tas oralt 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid i en enda daglig dos. Tabletterna ska inte separeras.

Biverkningar
Ofta (> 1/100, 1/1000, 1/1000, 1/10000, Lämna en förfrågan

Azitintabletter: bruksanvisningar

struktur

aktiv beståndsdel: azitromycin;

1 tablett innehåller azitromycindihydrat i termer av azitromycin 500 mg

Hjälpämnen: laktos, natriumlaurylsulfat, povidon, kroskarmellosnatrium, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, talk, makrogol 4000, 752 sepifilm vitt.

Doseringsform

Tabletterna täcks med ett lock.

Farmakologisk grupp

Antibakteriella medel för systemisk användning. Makrolider, linosamider och streptograminer. ATS-kod J01F A10.

vittnesbörd

Infektioner orsakade av mikroorganismer som är mottagliga för azitromycin:

 • övre luftvägarna (bakteriell faryngit, tonsillit, bihåleinflammation, otitis media i mellanörat);
 • nedre luftvägarna (bakteriell bronkit och förvärring av kronisk bronkit, lokalt förvärvad lunginflammation);
 • hud och mjukvävnad kronisk migrerande erytem (stadium I av Lyme-sjukdomen), erysipelas, impetigo, sekundär pyoderma;
 • sexuellt överförbara infektioner (okomplicerad och komplicerad uretrit / cervicit orsakad av Chlamydia trachomatis ).

Kontra

 • Överkänslighet mot azitromycin, andra komponenter i läkemedlet eller någon annan antibiotisk grupp av makrolider eller ketolider.
 • Allvarliga kränkningar av lever, njurar.
 • Det ska inte användas samtidigt med ergotderivat genom den teoretiska möjligheten till ergotism.

Dosering och administrering

Läkemedlet ska ges till vuxna och barn som väger över 45 kg.

Azitromycin ska tas 1 gång per dag, minst 1:00 före eller 2:00 efter att ha ätit.

Vid infektioner i övre och nedre luftvägar, hud och mjuka vävnader (utom kronisk migrerande erytem): 500 mg (1 tablett) en gång om dagen i 3 dagar.

Med kronisk migrerande erytem: på 1: a dagen - 1 g per dag (2 tabletter i 1 gång), från 2: a till

Dag 5 - 500 mg (1 tablett) per dag.

För sexuellt överförbara infektioner: 1 g (2 tabletter) en gång. Kursdosen är 1 g.

Om du saknar en dos av 1 dos ska den missade dosen tas så snart som möjligt och den efterföljande dosen ska tas med 24 timmars mellanrum.

Med njurinsufficiens med en liten nedsatt njurfunktion (kreatininclearance> 40 ml / min) är det inte nödvändigt att ändra dosen. Inga studier har utförts för patienter med kreatininclearance

Azitin: bruksanvisningar

Doseringsform

Tabletter belagda med en filmbeläggning 250 mg och 500 mg

struktur

En tablett innehåller

Aktiv substans: azitromycindihydrat 262 mg och 524 mg (motsvarande azitromycin 250 mg och 500 mg)

Hjälpämnen: Mikrokristallin cellulosa (101), mikrokristallin cellulosa (102), povidon (90), kroskarmellosnatrium, natriumlaurylsulfat, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat.

skalkompositionen: makrogol (8000), hydroxipropylcellulosa, hypromellos (E5), hypromellos (E 15), Opaspray K-1R-4210, indigotin (E 132).

beskrivning

Tabletter av cirkulär form med bikonvexa ytor, filmdragerad cyan diameter av från 11,0 till 11,5 mm (för 250 mg dosering) och 14,0-14,5 mm (för 500 mg dosering).

Farmakoterapeutisk grupp

Antibakteriella läkemedel för systemisk användning. Makrolider, linosamider och streptograminer. Azitromycin.

ATX-kod J 01 FA 10

Farmakologiska egenskaper

Mat reducerar absorptionen av azitromycin i mag-tarmkanalen när det tas i form av tabletter, vilket resulterar i en minskning av Cmax på 54% och AUC med 43%.

Efter ett enkelt intag av 37% azitromycin absorberas och maximal koncentration i blodplasman når 2-3 timmar efter att läkemedlet tagits. Efter intag absorberas azitromycin snabbt och distribueras i kroppen. I farmakokinetiska studier visades att azitromycinkoncentrationerna uppmätta i vävnader är signifikant högre (med 50 gånger) än koncentrationerna uppmätta i plasman, vilket indikerar att substansen binder fast i vävnaderna.

Azitromycinbrunnet tränger in i luftvägarna, organ och vävnader i urogenitalvägarna. Den genomsnittliga fördelningsvolymen är 31,1 l / kg. Halveringstiden är från 2 till 4 dagar.

Den terapeutiska koncentrationen kvarstår i 5-7 dagar efter intag av den sista dosen. När azitromycin tas, är en övergående ökning av hepatisk enzymaktivitet möjlig. Efter att ha tagit läkemedlet inom intervallet 8-24 timmar är halveringstiden 14-20 timmar och efter att ha tagit läkemedlet i intervallet från 24 till 72 timmar - 41 timmar, vilket tillåter att ta Azitine 1 gång per dag. Det huvudsakliga sättet att utsöndras är med galla. 50% produktionen i omodifierad form, den andra 50% i form av 10 inaktiva metaboliter. Ca 6% av dosen ska utsöndras av njurarna.

Azitromycin är ett azalidantibiotikum, en undergrupp av makrolidantibiotika av en ny generation. Har en bakteriostatisk effekt, men när den skapas i fokus av inflammation orsakar höga koncentrationer en bakteriedödande effekt. Dess verkningsmekanism är att länknings 50S ribosomalnuyusubedinitsu, azitromycin inhiberar proteinsyntes i känsliga organismer, som är aktiva mot de flesta stammar av grampositiva, gramnegativa, anaeroba och andra intracellulära mikroorganismer.

Tabell: Antibakteriellt spektrum av azitromycin

Azitsin

Läkemedlet Azitsin, ursprungslandet - Ukraina, är ett antibakteriellt medel. Den aktiva substansen i läkemedlet är azitromycin - ett makrolidantibiotikum, som kännetecknas av antimikrobiell aktivitet mot många stammar av gram-positiva / negativa patogener. Tilldela detta läkemedel för bakteriella infektioner i andningsorganen, huden, mjukvävnaden och med vissa STI. Använd inte azitin vid allvarlig nedsatt njur- och / eller leverdysfunktion och etablerad intolerans av ingredienserna i läkemedlet. Mer detaljer - i de fullständiga anvisningarna.

Instruktioner för användning

struktur

1 tablett, belagd, innehåller:
Azitromycin - 500 mg;
Hjälpämnen.

vittnesbörd

Läkemedlet är förskrivet för infektionssjukdomar på olika platser, som orsakas av stammar som är känsliga för azitromycins verkan, inklusive:
- infektionssjukdomar i det genitourinära systemet, inklusive sexuellt överförbara infektioner: akut uretrit (inklusive gonorré och klamydial uretrit), cervicit, kolpit, bakteriell prostatit;
- infektionssjukdomar i andningssystemet och ENT-organ: bakteriell akut och kronisk bronkit, lunginflammation, tonsillit, faryngit, sinusit, inflammation i mellanörat, laryngit;
- infektionssjukdomar i mjukvävnad och hud: impetigo, erysipelas, follikulit, infekterade sår och reinfekterad dermatit;
- läkemedlet är också ordinerat för behandling av patienter som lider av den första etappen av Lyme-sjukdomen och i den komplexa behandlingen av ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen som orsakas av Helicobacter pylori.

Kontra

- Ökad individuell känslighet för komponenterna i läkemedlet och läkemedlen i makrolidgruppen;
- allvarliga kränkningar av leverfunktionen
- barn under 3 år
- graviditet och amning
- med försiktighetsutnämning till patienter med svårt njursvikt.

Dosering och administrering

Läkemedlet ska tas på en tom mage (1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit). Tabletten svalkas helt, utan att tugga, tvättas med nödvändig mängd vatten. Doser av läkemedlet och behandlingens varaktighet bestäms av den behandlande läkaren beroende på arten av sjukdomen och patientens individuella egenskaper.

överdos

Vid användning av övervärderade doser av läkemedlet utvecklas patienter illamående, kräkningar, gastralgi, diarré. Med ytterligare ökning av dosen utvecklas huvudvärk, hörselskada, hepatit med brott mot gallutflöde.
Det finns ingen specifik motgift.

Vid överdosering indikeras gastrisk lavage, enterosorbentintag och symtomatisk terapi.

Vid behov kan man vidta åtgärder för att återställa vattensaltbalansen. Vid allvarlig förgiftning visar preparatet extrakorporeal hemosorption.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl av patienter, men i enskilda fall är utvecklingen av sådana biverkningar möjlig:
Från centrala och perifera nervsystemet: huvudvärk, yrsel, sömnstörning och vakenhet, ökad excitabilitet, extremt tremor.
Från hjärt-kärlsystemet och hematopoiesisystemet: takykardi, neutropeni, eosinofili.
På mag-tarmkanalen och leverens del: illamående, kräkningar, flatulens, epigastrisk smärta, aptitförlust, avföringsproblem, ökad aktivitet av hepatintransaminaser.
Allergiska reaktioner: klåda, utslag, nässelfeber.
Andra: vaginit, nefrit, konjunktivit.
Med långvarig användning av läkemedlet i höga doser (till exempel vid behandling av patienter med den första etappen av Lyme-sjukdomen) är det möjligt att utveckla candidomykos av den orala slemhinnan.

Tillämpning under graviditet

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning.
Om det är nödvändigt att använda läkemedlet under amning rekommenderas att tillfälligt avbryta amning.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet ska lagras på ett torrt ställe bort från direkt solljus vid en temperatur av 15-25 grader Celsius.
Hållbarhet - 2 år.

Hur man köper Azizin på YOD.ua?

Behöver du Azitine? Beställ det här! På YOD.ua är det möjligt att reservera något läkemedel: du kan ta drogen själv eller beställa en leverans på apoteket i din stad till det pris som anges på webbplatsen. Ordern väntar på dig på apoteket, som du får en anmälan i form av sms (möjligheten att leveransservice ska anges i apotekspartner).

På YOD.ua finns det alltid information om närvaron av drogen i ett antal av de största städerna i Ukraina: Kiev, Dnipro, Zaporozhye, Lviv, Odessa, Kharkov och andra megacities. Att vara i någon av dem kan du alltid enkelt och enkelt ordna läkemedel via webbplatsen YOD.ua, och sedan på en bekväm tid att gå till dem till apoteket eller orderleveransen.

OBS: För beställning och mottagande av receptbelagda läkemedel behöver du läkares recept.

Azitsin

Genomsnittligt pris på apotek

Instruktioner för användning

OBS! Information lämnas endast för information. Denna instruktion bör inte användas som en guide till självbehandling. Nödvändigheten av utnämning, metoder och doser av läkemedlet bestäms uteslutande av den behandlande läkaren.

Allmänna egenskaper

internationella och kemiska namn: azitromycin;
(2R, 3S, 4R, 5R, 8R, 10R, 11R, 12S, 13S, 14R) -13 - [(2,6-dideoxi-3-C-metyl-3-0-metyl-a-L-ribo- hexopyranosyl) oxi] -2-etyl-3,4,10-trihydroxi-3,5,6,8,10,12,14-heptametyl-11 - [[3,4,6-trideoxi-3- (dimetylamino) -a-D-xylo-hexopyranosyl] oxi] -1-oxa-6-azacyklopentadekan-15-on-dihydrat;

grundläggande fysikaliska och kemiska egenskaper: tabletter av vit färg, belagda;

ingredienser: 1 tablett innehåller azitromycin 0,5 g;

hjälpämnen: laktosmonohydrat, mikrokristallin cellulosa (typ PH 102) Povidon Kollidon® 25 eller Plasdone ® K-25, natriumkroskarmellos, natriumlaurylsulfat, talk, magnesiumstearat, 752 vit sepifilm.

Typ av problem. Tabletterna täcks med ett lock.

Farmakoterapeutisk grupp

Antibakteriella medel för systemisk användning. Makrolider. ATS-kod J01F A10.

Farmakologiska egenskaper

Farmakodynamik. Azcin är ett semisyntetiskt antibiotikum (antibiotika - ämnen som har förmåga att döda bakterier (eller hindrar deras tillväxt). Används som läkemedel som hämmar bakterier, mikroskopiska svampar, vissa virus och protozoer, det finns också antitumala antibiotika), den första representanten för underklassen azalider, som skiljer sig något i struktur från klassiska makrolider. Det ingår i en grupp av femton medlemmar makrolider. Den binder till ribosomunderenheten 50S (ribosom - del av strukturen hos cellen i vilken proteinet syntetiseras) av känsliga mikroorganismer (organismer - de minsta, övervägande enhälliga organismerna syns bara i ett mikroskop: bakterier, mikroskopiska svampar, protozoer, ibland är de virus), inhiberande av RNA (RNA - högmolekylära organiska föreningar, typ av nukleinsyror. I cellerna av alla levande organismer deltar i förverkligandet av genetisk information) -beroende proteinsyntes (proteiner - naturliga högmolekylära organiska föreningar. Proteiner spelar en mycket viktig roll: de - grunden för vitala processer som är involverade i byggandet av celler och vävnader är biokatalysatorer (enzymer), hormoner, andnings pigment (hemoglobin), safener (immunoglobuliner) etc), bromsar tillväxten och reproduktionen av bakterier (bakterier - grupp av mikroskopiska, övervägande enhälliga organismer. Många bakterier är de orsakande ämnena hos djur och mänskliga sjukdomar. Det finns också bakterier som är nödvändiga för normal livsstil), vid höga koncentrationer är en bakteriedödande effekt möjlig.
Har ett brett spektrum av antimikrobiella effekter. Till ett läkemedel mottagliga grampositiva kocker - Streptococcus pneumoniae, S.pyogenes, S. agalactiae, streptokocker grupp C, F och G, S.viridans; Staphylococcus aureus. Erytromycin-resistenta streptokocker och stafylokocker är resistenta mot azitromycin och. Azitsin påverkar inte de flesta stammarna av enterokocker praktiskt taget. Genom Azitsinu mottagliga Gram bakterier - Haemophilus influenzae, N.parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Bordatella pertussis, B. parapertussis, Legionella pneumophila, H.ducrei, Campylobacter jejuni, Neisseria gonorrhoeae, Gardnerella vaginalis. Azitsin aktiv klaritromycin mot Barton spp., Som spelar en etiologisk roll i sjukdomen, "cat scratch" och bacillär angiomatos. Till denna känsliga del anaeroba mikroorganismer - Bacteroides bivius, Clostridium perfringens, Peptostreptococcus spp, liksom Chlamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Borrelia burgdoferi. Inverkar inte på gramnegativa mikroorganismer som är resistenta mot erytromycin.

Farmakokinetik. Efter intag absorberas azitin snabbt från matsmältningskanalen. Läkemedlet utsätts inte för korrosiv effekt av saltsyra. Vid administrering på en tom mage 500 mg azitin biotillgänglighet (biotillgänglighet - indikatorn för graden och graden av inträde i läkemedelssubstans blod från den totala administrerade dosen) är 37%. Mat kan minska volymen och graden av absorption av läkemedlet med ca 2 gånger. Tiden för att nå maximal koncentration i blodet (Cmax) är 2,5-3 timmar. Den maximala koncentrationen i blodet (Cmax) är 0,3-0,45 mg / l. Med en tre- eller fem dagars inträdesförlopp är Cmax-oscillationer möjliga, vilket återspeglar det naturliga upptaget av läkemedlet genom vävnaderna och dess efterföljande frisättning. Bindande till blodproteiner - från 37 till 50%. Att inte skapa höga koncentrationer i blodet, Azitsin på grund av dess lipofilicitet (lipofilicitet - manifestationen av affinitet för fetter och andra hydrofoba vätskor. Tillsammans med den biologiska aktiviteten, är lipofilicitet en av de viktiga egenskaperna hos de farmakologiskt aktiva substanser, som kännetecknas av sin förmåga att penetrera biologiska barriärer organismen) ackumuleras i många organ och vävnader i koncentrationer av tiotals eller hundratals gånger högre än serum. Distributionsvolymen är 31 l / kg.
De högsta koncentrationerna av läkemedlet ackumuleras i tonsillerna (tonsiller - stora kluster av lymfoid vävnad i slemhinnan i övre luftvägarna (palatine, faryngeal, nasofaryngeal), utför en skyddande funktion och hematopoetiska), bronkialsekret, bronkial slemhinna, en flytande beläggnings epitel (epitel - bildande av nära varandra belägna celler, täcker kroppsytan (t.ex. hud) lining alla håligheter och utför huvudsakligen skyddande, utsöndrings och sugsfunktioner) alveolär exsudat i mellanörat (örat - hörselorganet och balansen. Den består av yttre och mellanörat, vilket leder ljudet och det inre örat som uppfattar det. Ljudvågor som fångas av ytterörat för att orsaka vibration av trumhinnan och hörselbenen sedan genom ett system av vätskor och andra. Formationer överförs receptiva receptorceller), nässlemhinnan bihang.
Efter att ha tagit 500 mg azitin efter 24-96 timmar i bronkial slemhinnan är koncentrationen av läkemedlet 200 gånger högre än i serumet. Azitcin ackumuleras i höga koncentrationer i vävnaderna och medierna i reproduktionsorganen, i organen i det lilla bäckenet. Azitin ackumuleras i lysosomer (lysosomer - cellulära strukturer innehållande enzymer med förmåga att klyva proteiner, nukleinsyror och polysackarider) av celler.
Lysosomer av alveolära makrofager (makrofager - celler i kroppen hos djur och människor, som är kapabla att aktivt fånga och smälta bakterier, cellrester och andra främmande eller giftiga för kroppspartiklarna), neutrofiler (neutrofiler - underarter av granulocyt leukocyter. Neutrofiler är normalt den huvudsakliga typen leukocyter som cirkulerar i humant blod och står för 47 till 72% av det totala antalet leukocyter i blodet), monocyter (monocyter - stora enda-nukleära leukocyter relaterade till agranulocyter. Monocyter är de största blodcellerna. En gång i vävnaderna blir de till makrofager. Makrofager är stora celler som aktivt förstör bakterier. Makrofager i stora mängder ackumuleras inom inflammationsfältet) och fibroblaster utgör det mest voluminösa och stabila läkemedelsdepotet. Tack vare ackumulering i fagocyter (fagocyter - humana celler med förmåga att fagocytos. De är vissa typer av leukocyter, etc.), interstitiell vätska och fibroblaster, läkemedlet fördelas selektivt i foci av infektiös inflammation.
Läkemedlet metaboliseras huvudsakligen i levern genom demetylering. Cirka tio farmakologiskt aktiva metaboliter bestäms (Aktiva metaboliter - inneha biologiska (farmakologiska) aktivitetsmetaboliter av läkemedel. Aktiva metaboliter kan ha en biologisk aktivitet som liknar läkemedlet).
Läkemedlet utsöndras huvudsakligen med galla (galla - hemlighet, producerad av leverkörtelceller. Innehåller vatten, gallsalter, pigment, kolesterol, enzymer. Främjar uppdelning och absorption av fetter, ökar peristaltiken. Den mänskliga leveren frigör upp till 2 liter gall per dag. Gal och gallsyrapreparat används som kolagogue (allochol, decholin, etc.)), endast ca 6% av läkemedlet utsöndras genom njurarna. Halveringstiden (T1 / 2) är i genomsnitt 35-50 timmar och i vissa fall upp till 80 timmar. Hos patienter med funktionell lever- och njurfunktion är halveringstiden (Halveringstiden för elimination (T1 / 2, en synonym för halv eliminering) är den tidsperiod under vilken koncentrationen av läkemedel i blodplasman reduceras med 50% av baslinjen. Information om detta farmakokinetiska index är nödvändigt för att förhindra att giftigt eller omvänt bildas en ineffektiv nivå (koncentration) av droger i blodet vid bestämning av intervall mellan administrationer) förlängs.

Indikationer för användning

Luftvägsinfektioner och ENT-organ: angina, faryngit (faryngit - inflammation i svalgets slemhinnor), tonsillit, bihåleinflammation, otitis media (Genomsnittlig otitis media - inflammation i mellanörat, inte associerat med bakteriell patogen); bakteriell bronkit, kronisk bronkit (Kronisk bronkit - kronisk inflammatorisk sjukdom som kännetecknas av irreversibel diffus lesion bronker, är det tydligaste tecknet varav produktiv hosta med slemhinnor sputum) i det akuta skedet, och interstitiell pneumoni alveolär; infektioner i huden och mjuka vävnader (erysipelas, impetigo (impetigo - dessa är hudsjukdomar, vars huvudsymptom är suppuration), reinfekterad dermatit (dermatit - en inflammatorisk reaktion som uppstår som ett resultat av direkta effekter på huden av yttre faktorer)); Sexuellt överförbara infektioner (akut nonspecifik (klamydial) eller gonokock uretrit, cervicit, kolpit); Lyme sjukdom (Lyme sjukdom - En infektionssjukdom med olika kliniska manifestationer. Det överförs av fästingar, kännetecknat av en kronisk återkommande kurs) (borreliosis) för behandling av inledningsskedet (erytem migrans); sjukdomar i mage och tolvfingertarmen (duodenum - den första avdelningen i tunntarmen (från magen till buken). Längden på det mänskliga duodenum är lika med bredden av 12 fingrar (därav namnet)) som är associerade med Helicobacter pylori.

Dosering och administrering

Azitin används för att behandla vuxna en gång om dagen, en timme före måltid eller 2 timmar efter en måltid, i 3 eller 5 dagar.
Vuxna med infektioner i andningsorganen, huden, mjukvävnaden - 500 mg på den första dagen, därefter 250 mg från 2: e till 5: e dagen eller 500 mg en gång i 3 dagar. Kursdosen är 1,5 g.

För sexuellt överförbara infektioner, 1 g en gång. Lyme sjukdom (för behandling av inledningsskedet) - på den första dagen av 1 g, från 2: e till 5: e dagen - 500 mg (kursdosen - 3 g).
Sjukdomar i magen och tolvfingret i samband med Helicobacter pylori - 1 g per dag i 3 dagar, som en del av kombinationsbehandling (terapi - 1. Medicinska fältet, som studerar inre sjukdomar, är en av de äldsta och grundläggande medicinska specialiteterna. 2. Del av ordet eller frasen används för att indikera typen av behandling (syrebehandling, hemoterapi - behandling med blodprodukter)).
Barn efter 3 år föreskrivs ett läkemedel med hänsyn till kroppsvikt: 10 mg / kg en gång om dagen i 3 dagar. Kursdosen är 30 mg / kg kroppsvikt.
Dos för barn med Lyme-sjukdom: den första dagen av 20 mg / kg, den andra femte dagen - 10 mg / kg 1 gång per dag.
Vid missbruk av läkemedlet ska den missade dosen tas så snart som möjligt, och nästa - med en paus på 24 timmar.

Bieffekt

Azcin orsakar sällan biverkningar. Möjliga komplikationer från mag-tarmkanalen i form av uppblåsthet, illamående, kräkningar, diarré (diarré - snabb isolering flytande avföring associerade med en accelererad passage av tarminnehåll på grund av ökad dess peristaltiken, kränkning av vattenabsorption i kolon och tarmväggen frisättning betydande mängder av inflammatorisk utsöndring) buksmärtor. Förekomsten av dyspeptiska störningar är 6-9%. I de flesta fall är biverkningar milda och kräver ingen återtag av läkemedel. Ibland är övergående ökning av enzymaktivitet möjlig (enzymer - specifika proteiner som kan väsentligt påskynda de kemiska reaktioner som förekommer i kroppen utan att ingå i kompositionen av reaktionens slutprodukter, dvs. är biologiska katalysatorer. Varje typ av enzym katalyserar omvandlingen av vissa substanser (substrat), ibland endast en enda substans i en enda riktning. Därför utförs många biokemiska reaktioner i celler ett stort antal olika enzymer. Enzymberedningar används ofta i medicin), lever, nefrit, neutropeni (neutropeni - Minskning av det absoluta antalet cirkulerande neutrofiler (leukocytsubarter)), pseudomembranös kolit, vaginit, huvudvärk, allergiska reaktioner.
Efter 2-3 veckor efter avslutad behandling återgår de ändrade indikatorerna till normal. Hudreaktioner (utslag) förekommer mycket sällan.
Barn kan utveckla hypokinesi (hypokinesi - Motorisk försämring som uppstår när basalkärnor påverkas, åtföljs av en minskning av volym och rörelsehastighet. Exempel på hypokinesi är Parkinsons sjukdom eller Parkinsonism av något ursprung), ibland - spänning, sömnlöshet, konjunktivit.

Kontra

Läkemedlet är kontraindicerat för överkänslighet mot makrolidantibiotika; med svåra leveravbrott, under graviditet och amning (amning - mjölksekretion av bröstkörteln) (under behandlingen med läkemedlet är laktation suspenderad).

överdos

Akut förgiftning eller en ökning av azitin uppenbaras av smärta i den epigastriska regionen, illamående, kräkningar, diarré. Smärta i höger övre kvadrant, isterisk sclera, ökad aktivitet av leverenzymer, hämning, huvudvärk, hörselnedsättning. Hudreaktioner: utslag, erytem multiforme.
Behandling: magsköljning för att avlägsna den icke absorberade doseringsformen (Doseringsform - (hård, mjuk, flytande, gasformig), vid vilken den nödvändiga terapeutiska effekten uppnås), med förstoppning, en saltlösningspurgativ, rengörande enema.
Ytterligare behandling är symptomatisk. I allvarliga fall är extrakorporeal hemosorption möjlig.

Applikationsfunktioner

I samband med farmakokinetikens särdrag (farmakokinetik - avsnitt av farmakologi, undersökning av läkemedlets öde i kroppen: absorption, distribution, biotransformation och utsöndring) av läkemedlet med de angivna indikationerna för användning, det är inte nödvändigt att använda läkemedlet längre än det som anges i anvisningarna.
För äldre är det inte nödvändigt att ändra dosen.
På grund av det lilla antalet kliniska data rekommenderas det inte att förskriva läkemedlet till gravida kvinnor och under amning.
Försiktighet bör ges till azitin hos patienter med svårt nedsatt njurfunktion och lever, med hjärtrytmier (arytmi - kränkning av hjärtens normala rytm. Arytmi visas i allt snabbare (takykardi) eller retardation (bradykardi) av hjärtfrekvensen, uppkomsten av för tidigt födda eller ytterligare reduktioner (arytmi) i passar hjärtslag (paroxysmal takykardi) i komplett oregelbundenhet av intervallen mellan individuella hjärtsammandragningar (förmaksflimmer)) (ventrikulära arytmier och förlängningen av intervallet QT). Efter att läkemedlet avbrutits, överkänslighetsreaktionenÖverkänslighet - det ökade svaret från patienten till den vanliga dosen av läkemedlet) hos vissa patienter kan bestå, vilket kräver specifik behandling under överinseende av en läkare.
Med en liten försämring av njurfunktionen (kreatininclearance (Kreatininclearance - en indikator som karakteriserar graden av glomerulär filtrering. Nivån av kreatinin i blodet används för att bedöma njurarnas effektivitet. Kreatininclearance är volymen blodplasma som rensar från kreatinin i 1 minut när den passerar genom njurarna) över 40 ml / min) Det är inte nödvändigt att justera dosen.

Interaktion med andra droger

Antacida medel sänker absorptionen av azitin, så det är nödvändigt att ta mediciner med ett intervall på minst 2 timmar.
Ingen interaktion av läkemedlet med teofyllin, oral (oralt - administreringsväg för läkemedlet genom munnen (per os)) med antikoagulantia (antikoagulantia - droger som reducerar blodkoagulering), karbamazepin, fenytoin, triazolam, digoxin, ergotamin, cyklosporin.

Allmän information om produkten

Villkor och hållbarhet. Förvara på en torr plats, skyddad mot ljus och utom räckhåll för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C.
Hållbarhet - 2 år.

Villkor för ledighet. Under receptet.

Packning. 3 tabletter i en plan cellpaket.

Tillverkare. CJSC "läkemedelsföretag" Darnitsa ".

Läge. 02093, Ukraina, Kiev, ul. Boryspil, 13.

Site. www.darnitsa.ua

Preparat med liknande aktiv ingrediens

 • Azimed - "Arterium"
 • Azitromycin - "Borschagovsky HFZ"
 • Azitromycin - "hälsa"
 • Ormaks kapslar - "Sperko"

Detta material presenteras i fri form på grundval av den officiella instruktionen för medicinsk användning av läkemedlet.

Azitin - Instruktion

Internationellt namn:

Doseringsform:

Tabletterna täcks med ett lock på 3 stycken i en blister på 1 blister i kartongförpackning.

Farmakologisk aktivitet:

Azcin är ett läkemedel med ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet. Aktiv ingrediens azitromycin, som ingår i preparatet, är en representant för gruppen antibiotika-makrolider och hör till undergruppen av azalider. Azitromycin är en halvsyntetisk substans erhållen genom införande av en kväveatom i laktonringen, vilket resulterar i bildning av en 15-ledig makrocyklisk struktur. Läkemedlet har en hög syrabeständighet i jämförelse med andra antibiotika i makrolidgruppen, i synnerhet är erytromycins sura resistans 300 gånger lägre än azitromycins syrabeständighet. Läkemedlet har en uttalad bakteriostatisk effekt, men för vissa stammar har höga koncentrationer av azitromycin en bakteriedödande effekt. Den antimikrobiella effekten av läkemedlet förklaras av dess förmåga att förändra 50S ribosomala substansen, som ett resultat av vilket enzymet peptidtranslokas hämmas i översättningssteget. Således hämmar azitromycin syntesen av vitala proteiner i mikroorganismernas cell, vilket leder till inhibering av tillväxt och reproduktion av mikroorganismer.

indikationer:

Läkemedlet är förskrivet för infektionssjukdomar på olika platser, som orsakas av stammar som är känsliga för azitromycins verkan, inklusive:
- infektionssjukdomar i det genitourinära systemet, inklusive sexuellt överförbara infektioner: akut uretrit (inklusive gonorré och klamydial uretrit), cervicit, kolpit, bakteriell prostatit;
- infektionssjukdomar i andningssystemet och ENT-organ: bakteriell akut och kronisk bronkit, lunginflammation, tonsillit, faryngit, sinusit, inflammation i mellanörat, laryngit;
- infektionssjukdomar i mjukvävnad och hud: impetigo, erysipelas, follikulit, infekterade sår och reinfekterad dermatit;
- läkemedlet är också ordinerat för behandling av patienter som lider av den första etappen av Lyme-sjukdomen och i den komplexa behandlingen av ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen som orsakas av Helicobacter pylori.

Kontraindikationer:

- Ökad individuell känslighet för komponenterna i läkemedlet och läkemedlen i makrolidgruppen;
- allvarliga kränkningar av leverfunktionen
- barn under 3 år
- graviditet och amning
- med försiktighetsutnämning till patienter med svårt njursvikt.

Biverkningar:

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl av patienter, men i enskilda fall är utvecklingen av sådana biverkningar möjlig:
Från centrala och perifera nervsystemet: huvudvärk, yrsel, sömnstörning och vakenhet, ökad excitabilitet, extremt tremor.
Från hjärt-kärlsystemet och hematopoiesisystemet: takykardi, neutropeni, eosinofili.
På mag-tarmkanalen och leverens del: illamående, kräkningar, flatulens, epigastrisk smärta, aptitförlust, avföringsproblem, ökad aktivitet av hepatintransaminaser.
Allergiska reaktioner: klåda, utslag, nässelfeber.
Andra: vaginit, nefrit, konjunktivit.
Med långvarig användning av läkemedlet i höga doser (till exempel vid behandling av patienter med den första etappen av Lyme-sjukdomen) är det möjligt att utveckla candidomykos av den orala slemhinnan.

Dosering och administrering:

Läkemedlet ska tas på en tom mage (1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit). Tabletten svalkas helt, utan att tugga, tvättas med nödvändig mängd vatten. Doser av läkemedlet och behandlingens varaktighet bestäms av den behandlande läkaren beroende på arten av sjukdomen och patientens individuella egenskaper.

Särskilda instruktioner:

Graviditet: Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning.
Om det är nödvändigt att använda läkemedlet under amning, rekommenderas att tillfälligt avbryta amning. Överdosering: Vid användning av överdimensionerade doser av läkemedlet utvecklas patienter illamående, kräkningar, gastralgi, diarré. Med ytterligare ökning av dosen utvecklas huvudvärk, hörselskada, hepatit med brott mot gallutflöde.
Det finns ingen specifik motgift. Vid överdosering indikeras gastrisk lavage, enterosorbentintag och symtomatisk terapi. Vid behov kan man vidta åtgärder för att återställa vattensaltbalansen. Vid allvarlig förgiftning visar preparatet extrakorporeal hemosorption.

interaktion:

Vid samtidig användning av läkemedlet med antacida läkemedel sänks absorptionen av azitromycin, om det är nödvändigt att samtidigt förskriva dessa läkemedel, rekommenderas att intervallet mellan administrationen är minst 2 timmar.
Läkemedlet ändrar inte de farmakologiska egenskaperna och farmakokinetiken för läkemedel vars metabolism är associerad med cytokrom P450-systemet (inklusive digoxin, ergotalkaloider, midazolam, bromokriptin, teofyllin).

Detaljbeskrivning:

Sammansättning: 1 tablett, belagd, innehåller:
Azitromycin - 500 mg;
Hjälpämnen.