Huvud
Strömförsörjning

Vi köper en prostata massager: de mest populära modellerna och deras priser

Information om massagepraxis kom till oss från en lång tid. Även i de gamla skrifterna nämndes fördelarna med en vibrerande massage som utförs av doktorn Asklepiad.

Den största popularitet han fick under 20-talet. Med sin hjälp började prostatit att botas. Massager manlig reproduktionskörtel, vars pris i stor utsträckning beror på designen av enheten och dess tillverkare, rekommenderas av många specialister.

Det är nödvändigt för daglig användning som ett profylaktiskt mål och för behandling av sjukdom som ett komplement till förskrivande läkemedel.

Fördelar för män

Urologer, utse män till behandling vibro-massager, betonar att hans fördel är:

 • i intensifieringen av cirkulationsprocessen i de zoner där stagnation observerades;
 • i normaliseringen av duktaltillståndet;
 • i att stärka processerna för regenerering och återställande av prostata
 • vid ökning av muskeltonen och normaliserande blodtryck.

Således ges en man möjlighet att använda enheten själv utan att tillgripa hjälp utanför.

Typer av prostata massörer

Alla vibrerande massager som skapats för behandling av prostata kan delas in i två typer: invasiva och icke-invasiva enheter.

Invasiva enheter

Egenheten hos invasiva enheter är att de sätts in i anusen. Hos vissa patienter orsakar detta förfarande lite obehag.

Invasiva enheter ger en påtaglig effekt, som består av följande punkter:

 1. På en bakgrund av termisk strålning värmer tarmkanalerna upp och värmen når prostata. Tillsammans med antibiotikabehandling stiger organismens resistens mot inflammatoriska processer.
 2. muskelvävnaderna i prostata och bäckenorganen stimuleras från vibrationsåtgärden. Som ett resultat börjar prostatsjuice att separera och röra sig längs kanalerna;
 3. från magnetisk strålning minskar den inflammatoriska processen och samtidigt utlöses mekanismen för cellförnyelse.

Utbredd användning i praktiken fick sådana invasiva enheter som:

Icke-invasiva enheter

Ett alternativ till invasiva enheter som injiceras i ändtarmen och ger ett visst besvär är icke-invasiva anordningar. De är mindre effektiva, men praktiska att använda.

Sådana anordningar kan ha en annan design. På några av dem behöver du sitta ner så att den vibrerande delen ligger över pungen, andra föreslår en mjuk manuell massage med enheten på ett visst ställe.

Listan över icke-invasiva urologiska massörer för behandling av prostatit och adenom innefattar:

Hur mycket kostar det att göra massage i kliniken?

I ryska kliniker kan specialister utföra prostata-massage genom att använda en av två metoder: fingermassage eller hårdmetod. I det första fallet införs pekfingret i patientens anus, varefter långsamma rotationsrörelser görs.

Direkt prostata massage med ett finger

I de två första metoderna utförs en lätt massage, följt av försiktiga försiktighetsåtgärder. Exponeringsprocessen varar i 1 minut. Att massera den sjuka körteln behövs med en paus på 1-2 dagar.

Den maskinvaruinvasionella åtgärden är pneumomassage, när prostata komprimeras av tryckluft. Masseringsprocessen utförs i 5 minuter. Effektiviteten av vibro-massage är inte annorlunda än fingeren.
Därför är skillnaden i priset för ett förfarande mellan de två metoderna obetydligt.

I Moskva är kostnaden för ett fingermassageförfarande 900 rubelar, effekten av en hårdmetall är 1000 rubel.

I St. Petersburg, beroende på kliniken och graden av doktors kvalifikation varierar kostnaden för digital massering mellan 600 och 900 rubel. I Pskov, Kaliningrad, Smolensk är den genomsnittliga kostnaden för en fingersmassasession 800 rubel.

Pris på enheter för prostata massage i apotek

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I olika apotek kan priserna för enheterna variera avsevärt.

Det är lämpligt att analysera genomsnittspriser eller ange priserna för de enheter som studeras:

 • Apparat Nexus rovo (Kina) på batterier som säljs för 2560 rubel. Detta är det billigaste alternativet. Modeller med inbyggt batteri och kontrollpanel i genomsnitt säljs för 11 500 rubel;
 • handstimulatorer av INTROGUP-gruppen säljs till ett pris av 3000 till 3 700 rubel;
 • elektromasser Mavit ULP-01 kan köpas i genomsnitt för 10 700 rubel;
 • enheten Prostata hjälp MP på batterier kostar 1700 rubel. Ereton säljs i apotek till ett pris av 8 300-9 200 rubel. Electromassage Emils 007 kan köpas för 9900 rubel;
 • Apparaten "The Straw Bull" kostar 7000-8000 rubel. Simulatorn Markelova säljs i genomsnitt för 10 000 rubel. En stark prisspridning observeras på Vitafon, som kan köpas till ett pris av 4300-12000 rubel.

Var annars kan jag köpa enheten?

Förutom officiella apotek som säljer massörer kan enheter för prostata massage köpas på olika platser:

 • Hem urolog IntroGUP säljs aktivt via resursen "Just useful";
 • ApotekslösningarForHealing säljer en Prostate Help MP-1 massager. Det implementeras också på den officiella hemsidan för rrostata-help;
 • Gramix.ru säljer enheten Vitafon;
 • Webbplatsen "Dealmed" och "Zdorovushka" säljer urinhaltig elektrostimulator Ereton;
 • onlinebutik "Mr. Joy" säljer vibro-massager Emils. Webbplats Silomax.ru erbjuder enheten Vibroprost;
 • online butik extazshop.ru och Paradis d'Amour säljer en vibrator för prostata Duke Fun Factory;
 • resursen hos företaget LLC "Sportfors" är engagerad i försäljningen av Markelov-simulatorer. Det kan också köpas på webbutiken trenmarkelova.ru, som är den officiella återförsäljaren av de beskrivna produkterna.
 • En online-butik av företaget "Mirid" säljs av Ermak. Webbplatsen för MENQUESTIONS.RU-butiken säljer en vibrerande massager "Straw Bull" och Mavit Ulp-01.

Billigaste massager

Massager Prostata hjälp MP-1 är den billigaste invasiva enheten. Det är en krökt produkt, vars vibration kommer från ett aktivt batteri. Enheten kan köpas i nätbutiker, på apotek är den inte till salu. Medelpriset på enheten är 1300 rubel.

Massagerprostat hjälper MP-1

Den billigaste patenterade invasiva massagen är den ryska enheten för behandling av prostatit "Home Urologist". Det här är en analog av den importerade INTRAGUP-massagen, som verkar på den ömma punkten genom att "buckla" kammarens mjuka skal när man pumpar luft. Priset är i genomsnitt 3000 rubel.

Med tanke på olika modeller av massager av företaget Nexus Revo (Tyskland) kan du markera Nexus MAX 5 - det är en enkel modell på ett batteri som kostar 2560 rubel. Mot bakgrunden är liknande enheter med inbyggt batteri och många funktioner mycket dyrare. Deras pris varierar från 5000 till 8000 rubel.

Recensioner av patienter och läkare

Läkare rekommenderar alltid innan du köper en vibrator, kontakta en läkare.

Läkarens rekommendation är baserad på studien av människans kliniska tillstånd, hans sjukdomsfas och typen av exponering som ska ges till mannen så att han kan få maximalt resultat från rutinerna.

När man köper en massager ska en person tydligt förstå vad han behöver: prostata behandling eller förebyggande åtgärder. Om målet är terapi, ska enheten köpas i etablerade organisationer, till exempel i salarna i Medtechnika-nätverket. I andra fall är inköpet möjligt på olika detaljhandelsresurser och onlinebutiker.

Med tanke på det stora utbudet av vibro-massage för behandling av prostatit, svarar läkare bra om sådana som testats i praktiken modeller som:

 1. vibromaser Mavit, som verkar på prostata genom elektromagnetisk och infraröd strålning;
 2. Emils 007, Resultatet av detta uppnås genom effekten av fototerapi och vibrationer.
 3. Nexus Revo, som verkar på prostata genom djup massage;
 4. elektromasser Markelova, vars effektivitet bestäms av yttre vibrationstryck;
 5. Straw Goby, som påverkar körteln på ett externt sätt och masserar problemområdet.

Kommentarer av män som använde vibro-massager för prostata, är positiva. Här är vad de skriver på forumet om olika enheter:

 1. "Jag led av prostatit från en tidig ålder. Att uppnå smärta var ansträngande. Att dricka var nödvändigt inte tid antibiotika, BADy. Men resultatet var alltid tillfälligt. Jag blev plågad tills jag köpte Straw Bull. Efter 3 veckor efter massage såg denna mirakelanordning förbättring: smärtor gick, orgasmen blev ljus och lång. Män, slösa inte pengar. För att hjälpa dig kan jag verkligen, som jag, halmbullen. " Svaret var kvar av 30-årige Alexei från St Petersburg.
 2. "Jag behandlade prostatit långt och ineffektivt tills jag bestämde mig för att köpa Markelovs elektriska massageapparat. Köpa enheten, tills slutet inte trodde på dess effektivitet. Men det slutliga resultatet blev positivt överraskad för mig. Massage utförd på elektroden "kronblad". Signalstyrkan översteg inte 25 enheter. Första gången jag masserade mer än en timme. Det var en förvärring, om vad läkaren varnade för mig på förhand. Efter hela massagekursen var det en efterlängtad lättnad. Jag rekommenderar all den här enheten säkert. " Svaret lämnades av 39-årige Mikhail från Moskva.

Relaterade videoklipp

På effektiviteten av prostata massager i video:

Som du kan se från praktiken är massager för prostata ett effektivt botemedel mot stillastående fenomen. Det är därför de är så många bra recensioner finns på internet från både läkare och patienter som praktiserat massage med hjälp av olika enheter.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Hur man väljer och använder en massager för prostata

Vad kan en prostata massager hjälpa mig?

Indikationer för prostata massage

Kontraindikationer mot prostata massage

Typer av prostata massörer

Instruktioner för förfarandet

De sista artiklarna i avsnittet:

Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

Fibros av prostatakörteln är en följd av en långvarig inflammation, förändringar i vävnadens struktur mot bakgrund av ärrbildning kan leda till irreversibla konsekvenser. Patologier är benägna att

Prostatit - en inflammatorisk process i prostatakörteln, beroende på formen, kan vara latent, ge svaga kliniska manifestationer eller omvänt svåra symtom

Förberedelser för behandling av prostatacancer är inte mindre viktiga än kirurgisk behandling, kemoterapi och strålbehandling. Innan du väljer en referensmetod tar doktorn hänsyn till en mängd faktorer så att effektiviteten

För mig talar urologen, att det är bättre att ta massageapparater med komplexa åtgärder att det också fanns en integration, och ett magnetfält eller ultraljud etc. Jag hittade infu om Mavit och smartprost, och då vad? Hur man väljer något ser de alla ut på samma sätt.

Översikt över enheter för prostata massage och deras användning (med recensioner och priser)

Det finns ett sätt att behandla sjukdomar i prostatakörteln med hjälp av specialinstrument för massage. De stimulerar blodcirkulationen och effektivt lindrar prostatan från stillastående sekretioner. Tack vare detta är återhämtningen snabbare, och patienten stör inte längre av smärta. Användning av apparater är tillåten och för förebyggande ändamål. Det finns flera typer av enheter för prostata massage, låt oss försöka överväga de viktigaste.

Princip för verksamheten

Apparaten för prostata massage är som regel baserad på en kombination av flera faktorer av inflytande. Vilken effekt kan en sådan enhet ha på prostata? Oftast är det:

 • Termisk effekt (förbättrar blodtillförseln till prostata, optimerar blodmikrocirkulationen).
 • Vibrationseffekt (stimulerar prostatakörtelns ton, eliminerar stillastående fenomen).
 • Magnetisk effekt (eliminerar inflammatorisk process, tar bort ödem gradvis, minimerar smärta vid urinering).

På grund av de flesta enheternas komplexa effekt kan de användas för behandling av olika hudsjukdomar. Oftast är det prostatit i kronisk form, prostata adenom, problem med erektion, uretroprostatit.

Massage är effektiv vid komplex behandling av dessa sjukdomar. Kontakta din läkare för att välja individuell behandling och rekommendationer om hur du använder enheten för massage och behandling av prostata och vilken typ du ska välja.

arter

Alla enheter för stimulering och behandling av prostata kan delas upp i flera typer. Först av allt separerar de invasiva (det vill säga interna enheter som injiceras direkt i endotalen) och icke-invasiva (externa) enheter. Invasiva enheter anses vara mer effektiva, men på grund av specifik tillämpning och fördomar kommer inte alla att komma överens om ett sådant förfarande.

Apparat Reton påverkar de inre organen med en kombination av faktorer.

Oavsett att utföra massor av prostata, applicera invasiv enhet, är det nödvändigt mycket noggrant och uppmärksamt. Men som regel har de en bekväm anatomisk form med en begränsare, så att eventuell skada på rektum efter massageproceduren är utesluten. Instrument för massage och behandling av prostata är också indelad i arter genom att de påverkar prostatakörteln. De är:

 • Ultraljud.
 • Electrosrimulating.
 • Vibrostimuliruyuschie.
 • Vibroakustichesky.
 • Laser.
 • Heat.
 • Magnetic.

Ofta i en enhet kombineras flera typer av inflytande och massage. Men det finns också snävt fokuserade enheter.

modell

Innan du köper enheten för massage, är det bättre att rådgöra med din läkare, eftersom det finns många enhetsmodeller. Dessutom finns det vissa kontraindikationer för deras användning.

 • Enhet "Mavit"

"Mavit" är en allmänt använd modern apparat med komplicerad påverkan på prostata. Applikationen av enheten "Mavit" kombinerar vibrationer, magnetfältets och värmeverkan.

 • Massage simulator Markelova

Extern enhet, som inte kräver penetration, men samtidigt inte mindre effektiv. Denna typ av arbete är baserat på en vibrerande massage.

Anordningen för internt bruk kommer att bidra till att minska ödem och inflammation med hjälp av vibrationer och värmeffekter. En bekväm anatomisk form kommer att underlätta applikationen. Efter applicering av Prostam känner patienten en minskning av smärta.

 • "The Straw Bull"

Den externa anordningen för förebyggande av prostata sjukdomar "Straw Bull" har visat sig vara en bibehållen maskulin hälsa. Det är lätt att använda. En av de viktiga fördelarna är ett litet pris.

"Erekton" påverkar prostata genom ändtarmen, det vill säga det är en invasiv typ av stimulant. Handlingsprincipen är att massera en elektrisk ström, varefter många fysiologiska processer i prostata aktiveras. Impulsen hos den elektriska strömmen påverkar positivt organets ton.

Enheten ranet upprepade gånger visat sin effektivitet, men den används främst endast i specialiserade kliniker, eftersom användningen har ett antal kontraindikationer och egenskaper. Ranet påverkar prostata med ett elektromagnetiskt högfrekvent fält. Detta förbättrar blodmikrocirkulationen, lindrar smärta och eliminerar inflammation.

Hemma, "Runet" används inte, det är en apparat för professionell medicin.

 • "Matrix-urolog"

Modern invasiv anordning för behandling och förebyggande av prostata sjukdomar. Åtgärden kombinerar flera typer: magnetfältets impuls, den vibrationella och infraröda effekten. Enheten används i moderna kliniker för behandling av manliga sjukdomar.

 • Da Vinci

Da Vinci Robot är en högteknologisk enhet för att utföra olika kirurgiska manipulationer med prostata, vilket hjälper till att undvika kavitkirurgi. "Da Vinci" -systemet är den mest avancerade tekniken för minimalt invasiva effekter i urologin. Med hjälp av en robot i kliniker utförs en säker operation av borttagning av prostata.

Massage simulator Markelova

Användarvillkor

För vilken typ av enhet som helst för stimulering av prostatakörteln är det nödvändigt att följa tillämpningsreglerna. Det finns flera allmänna regler för användning.

 1. Användningen av massager är förbjuden i sjukdomsförstärkningstiden. Applicera dem först efter försvinnandet av symptomen på akut inflammation i prostata. Oftast används de inte för behandling, utan för förebyggande av prostatit.
 2. Praktiskt taget alla enheter kan användas hemma själv. Läs anvisningarna noggrant och följ rekommendationerna
 3. Massage med en intern massager är nödvändig efter avföring eller rening av enema.
 4. Före användning ska apparaten tvättas med varmt vatten och tvål och smörjas med ett vattenbaserat smörjmedel.
 5. Massage utförs i "ligger på ryggen, benen är böjda".
 6. Massage prostata med ojämna cirkulära rörelser i 15-20 minuter.
 7. Efter procedurens slut skickar enheten vanligtvis en ljudsignal (beroende på typ).
 8. Du kan upprepa proceduren varannan dag.
 9. Efter behandlingen, desinficera enheten och torka med en handduk.

Således kan användningen av olika typer av anordningar för prostatamassage tillhandahålla tillförlitlig förebyggande av sjukdomen. Om du redan är orolig för tecken på inflammation, kommer enheten att hjälpa till vid komplex behandling av prostatakörteln. Olika typer av massageapparater och ett brett utbud av priser gör det möjligt för patienten att välja den lämpligaste enheten för sig själv.

Apparat för behandling av prostatit - vilket är bättre

Komplex behandling av akut och kronisk prostatit innefattar procedurer som använder en speciell apparat. De kan hållas i en medicinsk institution eller hemma. Tack vare denna behandling ökar effektiviteten av patientens behandling.

Handlingsprincipen för enheter från prostatit

Det finns många unika enheter som är utformade för att behandla sjukdomar i prostatakörteln. För de flesta män hjälpte denna terapi till att återhämta sig snabbare och återgå till det vanliga sättet att leva utan smärta.

Apparaten påverkar påverkade prostatakörteln annorlunda. Påverkan kan utföras med hjälp av:

 1. Magnetfält.
 2. Elektriska impulser.
 3. Värmestrålar.
 4. Laserstrålar.
 5. Ultraljud.
 6. Vakuum.

Ofta utser experter hårdvaruprocedurer som kombinerar flera alternativ för påverkan på den drabbade körteln.

De mest populära enheterna är de som tillhandahåller elektrisk stimulering. Med deras hjälp skickas speciella impulser till prostata musklerna. Som ett resultat av en sådan påverkan minskar de snabbt. Cirka 80% av patienterna känner sig lätta efter en sådan behandling.

Hårdvarupassage gör att blodet aktivt hälls i prostatakörteln. På grund av detta återställs metaboliska processer i denna del av kroppen och biokemiska processer accelereras. Dessutom hjälper förfarandet att lindra smärtssyndrom. Dessutom har den en lugnande effekt.

Åtgärden av enheten "Ermak"

Enheten "Ermak" rekommenderas av många specialister till sina patienter, som lider av sådana problem som minskad libido och prostatit. Denna terapi kommer att ha en effektiv effekt med sådana diagnoser:

 1. Sjukdomar i urinvägarna, som har gått i kronisk form.
 2. Stagnerande processer i prostatakörteln.
 3. Kör prostatit.
 4. Erection dysfunktion.
 5. Svårighet med excitation och utlösning.
 6. Minskad styrka.
 7. Inflammatoriska processer i urinväggen och andra organ.

"Ermak" har en ganska enkel och förståelig handling. Det verkar med sexuellt organ genom att suga luftmassor och lågfrekventa pulser. Detta är den terapeutiska effekten på problemorganen och körtelens glatta muskler och kärl.

Innan du använder enheten i praktiken bör du bekanta dig med reglerna för användningen.

Enheten hjälper till att lösa problemen med den intima planen genom att överföra växelström. Det irriterar hud- och vaskulära receptorer. De inkommande signalerna går in i hjärnan och återuppbygger de delar som är ansvariga för stimuleringen.

En annan lågfrekvent enhet för behandling av prostatit är "Elos". Med hjälp är det möjligt att aktivera jonernas rörelse i vävnader. Tack vare detta uppnås en fortsatt terapeutisk effekt.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

Funktionerna i Soy Apollo-enheten

"Union Apollo" - ett av de bästa instrumenten som används för att behandla prostatit. Det är ett värdigt alternativ till drogterapi. Få patienter är glada att ta regelbundna piller för behandling av kronisk prostatit. Därför väljer de ett hårdvaruprocess med hjälp av den här enheten.

Hårdvara massage med en unik enhet rekommenderas för patienter med kronisk prostatit. För att börja använda det, skriv bara önskade parametrar på skärmen. Efter att orgeln är placerad i ett speciellt fack och enheten startas. Ett sådant förfarande som patienten kan göra väl hemma.

En session tar vanligtvis cirka 25 minuter. Fortsätt proceduren i högst två veckor. Den optimala varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

Med korrekt användning av "Union Apollo" kommer det att bidra till att uppnå följande resultat:

 1. Vattnen på fartygen blir starkare.
 2. Inflammation och ödem av vävnader avlägsnas.
 3. Metabolismen normaliseras.
 4. Prostatacellerna förnyas.
 5. Urineringsprocessen normaliseras.

Många patienter har upprepade gånger sagt att massage med hjälp av denna enhet hjälpte dem att återställa den manliga kraften, som förlorades av dem på grund av en obehaglig sjukdom i prostatakörteln.

Okonventionell teknik med en fantastisk effekt!

Användbara egenskaper hos Androgyn-enheten

Den berömda apparaten "Androgyne" fann sin användning i urologi. Terapi med dess användning erbjuds patienter med olika sjukdomar i det genitourära systemet. Speciellt rekommenderas för följande diagnoser:

 1. Prostatit av olika former.
 2. Urininkontinens.
 3. Hormonala misslyckanden.
 4. Impotens.
 5. Blåsor.
 6. Infertilitet orsakad av urologiska problem.

Enheten börjar pulser som tränger in direkt till sjukdomsfokus. Terapi med dess användning gör det möjligt att ta bort svullnad av vävnader, eliminerar möjligheten till komplikationer och påskyndar återhämtningen. Anordningen anestesar, slappnar av och utövar antibakteriell verkan. Det verkar på receptorer och nervändar med hjälp av dess färgimpulser.

Drift av Mavit-enheten

"Mavit" är en speciell enhet som används för hemma och inpatient behandling av inflammatoriska processer i prostata. Det ordineras också i närvaro av erektil svaghet. Denna enhet är ett effektivt alternativ till manuell massage i prostatakörteln.

Enheten har flera terapeutiska åtgärder:

 1. Förbättrar patientens övergripande välbefinnande.
 2. Avlägsnar inflammatorisk process.
 3. Stärker läkemedelsbehandlingens verkan.

Enheten har tre huvudtyper av effekter, nämligen mjukvibromassage, värmestrålar och magnetiska impulser. Med hjälp av en procedurförlopp som möjliggör applicering av "Mavita", är det möjligt att upprätta mikrocirkulation i kärl, förbättra immunitet, ta bort puffiness och ta bort inflammation.

Enheten gör att prostata musklerna kommer att komma i kontakt, så att de snabbt kommer att tona.

Funktioner av enheten "Prostam"

Vibro-massage-enheten "Prostam" är effektiv vid behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Det används vid scenen av eftergift och när sjukdomen försämras. Denna behandling kan innehålla ytterligare behandlingsalternativ, till exempel att ta olika mediciner.

Enheten kombinerar flera alternativ för påverkan på den drabbade körteln:

 1. Uppvärmd kropp. Termisk åtgärd möjliggör återställning av störd mikrocirkulation av blod. Med hjälp av detta stimuleras immunsystemet i vävnader som är utsatta för infektion.
 2. Det elektromagnetiska fältets impulser. De har en analgetisk, anti-edematös och antiinflammatorisk effekt.
 3. Mekanisk mikrovibration. Det tvingar musklerna att komma i kontakt, så att de kan återställa sin ton. Som ett resultat av denna åtgärd löses problemet med trängsel i bäckenregionen.

Anordningen är avsedd för behandling av kronisk prostatit, erektilstörningar, uretroprostatit och prostatahyperplasi av godartad natur.

Anordningen för massageproceduren har följande effekter på hankroppen:

 1. Förbättrar avsevärt mikrocirkulationen i vävnader som är utsatta för inflammation.
 2. Anestesi tillhandahålls på grund av närvaron av en vibrationsfaktor och magnetiska impulser.
 3. Minskar mängden edematösa och spastiska komponenter som bidrar till spridningen av inflammatorisk process.

Enheten påverkar försiktigt nervändarna och vävnaderna i prostatakörteln. På grund av detta upphör den inflammatoriska processen att växa på friska strukturer av prostata och angränsande organ.

Fördelar med Termex

Behandling med enheten "Termix" ordineras av många ledande specialister inom urologiområdet. Denna enhet har en enkel arbetsprincip. Det påverkar organen i genitourinary systemet med radiofrekvenspulser. Med denna behandling är återhämtningen snabbare.

För varje patient väljs deras egen terapi, vilket möjliggör användningen av "Termix". Om det är nödvändigt kan enhetens lägen lätt justeras. Uppvärmningszonen beror på urinröret och antalet arbetsbipolära elektroder som finns i katetern.

Enheten har flera fördelar:

 1. Kursen innehåller inte obligatorisk användning av smärtstillande läkemedel.
 2. Förfarandet är helt säkert. Efter att ha utförts på kroppar finns inga några ärr.
 3. Anordningen har en tunn kateter, under introduktionen och användningen av vilken patienten inte känner något obehag och smärta.
 4. På grund av användarvänligheten kan procedurer med en sådan apparat utföras på specialistens kontor. Detta berövar doktorn och hans patient om behovet av att leta efter ett lämpligt rum.

På grund av massan av positiva egenskaper kallas "Termix" som en av de bästa enheterna för behandling av prostata.

Rekommenderad läsning:

Sammanfattning

Det är ganska svårt att säga vilken av de mest användbara enheterna för behandling av prostatacancer är bäst. Var och en av dem har sina egna positiva och negativa sidor. Vissa enheter rekommenderas för behandling av kroniska former av prostatit och andra urologiska sjukdomar, medan andra ska användas för akuta former av sjukdomar.

För att välja den lämpligaste anordningen för behandling av en viss patient, ska läkaren noggrant diagnostisera den och ta reda på hela bilden av sjukdomen. Baserat på de erhållna resultaten kommer han att välja den perfekta versionen av hårdvararterapi, vilket ger det maximala positiva resultatet i ett enskilt fall.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Erection problem
 • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.

Medicinska apparater och apparater för behandling av prostatit i hemmet

Medicinska apparater och apparater för behandling av prostatitvård, poliklinik och hemma används ofta i den komplexa behandlingen av akut och kronisk inflammation i prostata, vilket beror på den snabba uppkomsten av remission och extremt sällsynta exacerbationer.

Urologer föreskriver hårdvaruprocedurer, som monoterapi, eller som ett komplement till att ta mediciner. På grund av den komplicerade effekten på det patologiska fokuset, förbättras effektiviteten av behandlingen avsevärt.

Indikationer för användning av medicinsk utrustning

 • kronisk prostatit;
 • granulomatös prostatit;
 • vidhäftningar, förträngning av prostata vävnad;
 • erektil dysfunktion
 • sjukdomar i urinering
 • venös trängsel i det lilla bäckenet;
 • minskad libido;
 • neurogena störningar.

Det akuta stadium av inflammation är en relativ kontraindikation för användningen av anordningar för behandling av prostatit på grund av den höga risken för komplikationer och sannolikheten att sprida infektionen till närliggande bäckenorganen.

Hårdvaruprocedurer visas endast i området för det urogenitala membranet som ligger mellan penis och analöppningen.

Kontraindikationer för användning av enheter

 • ett svårt stadium av hemorrojder;
 • analfissurer;
 • endotation i ändtarmen
 • megakolon;
 • neoplasmer (oavsett stadium, lokalisering av processen);
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • trombbildning
 • akut kirurgisk patologi.

Individuell intolerans mot invasiva metoder för instrumental exponering genom ändtarmen leder till användningen av externa fysiska instrument. Effekten av sådana förfaranden är signifikant lägre jämfört med specialiserade invasiva anordningar för behandling av prostatit.

Principer för behandling

Hårdvara tekniker inkluderar:

 • elektrostimulering;
 • vibroakustik (mikrovibreringsmassage);
 • laserterapi (infraröd laserexponering för mjuka strålar på prostatavävnad);
 • magnetoterapi (skapandet av ett magnetfält över fokusen på inflammation).

I stället för applicering kan alla anordningar för behandling av prostata sjukdomar uppdelas i transrektala och icke-invasiva anordningar genom perineala vävnader.

Transrectal action eliminerar snabbt obehagliga symtom på grund av direkt exponering mot prostata bakre yta genom tarmväggen. Användningen av sådana anordningar gör det möjligt att uppnå en stabil remission i avsaknad av exacerbationer under lång tid.

Kanske är det mest effektiva sättet att göra detta med en prostata massage. Speciella munstycken, som ingår i uppsättningen transrektala enheter, tillåter prostata massage genom ändtarmen. Sådana manipuleringar har en positiv effekt, vilket framgår av många patientrecensioner, medan:

 • urinering återställs;
 • blodflödet ökar;
 • smärtsamma känslor minskar
 • utflödet av prostatahemligheten stimuleras;
 • förbättrar erektilfunktionen.

Icke-invasiv exponering genom perineal vävnad är mindre effektiv, men kan appliceras hemma utan att behöva specialiserad träning.

Effekten på den drabbade prostatan är flera typer av instrument. De kan påverkas av:

 • laserstrålning av olika intensitet;
 • magnetfält (Mavit);
 • mekaniska vibrationer (Prostam);
 • Elektriska impulser genom elektroder (Runet);
 • termiska strålar (Mavit);
 • ultraljud;
 • vakuum (Soyuz-Appolon);
 • komplex (kombinerar akustisk och vibration).

De vanligaste enheterna är de vars åtgärder baseras på elektrisk stimulering. De producerar impulser som snabbt når de drabbade prostata musklerna. Som en följd av detta, musklerna kontrakt, vilket ger ett positivt resultat i 80% av fallen.

Hårfysioterapi vid prostata sjukdomar är relevant för intensiv behandling av kronisk prostatit eller godartad hyperplasi.

Aktiv stimulering av blodcirkulationen i prostatakörtelns parenchyma minskar svullnaden i vävnaden, återställer blodflödet.

Apparaten för exponering för prostatakörteln påverkar positivt produktionen av enzymer, specifika prostatahemligheter, som är nödvändiga för dess normala funktion. Inhibering av bindvävstillväxt mot bakgrund av förbättrat blodflöde och intracellulär andning tillåter att använda dessa anordningar inte bara med prostatit men också med prostata adenom.

Ereton

Anordningen för behandling av prostatakörtelskador bildas i Ryssland. Påverkan på det sjuka organet sker genom påverkan av elektriska impulser, magnetfält och lågfrekventa vibrationer.

Denna lilla anordning påverkar effektivt prostatakörteln genom fysioterapeutiska metoder. Framgångsrika kombinationer av tre kombinationer av effekter (vibrationer, magnetfält och elektriska impulser) möjliggör behandling av prostatit i olika steg och i olika former.

Fördelen med enheten är att de presenterade effekterna kan användas både individuellt och i kombinationer. Positiva recensioner av patienter refererar till den här enheten till en av de bästa när det gäller effektiviteten av behandlingen. Och du kan kombinera dess användning med medicinsk behandling (med försummade former).

Yarovit

En nyhet vid behandling av prostata sjukdomar är den terapeutiska apparaten Yarovit. Det har inte bara en effektiv effekt utan också en enkel arbetsprincip. Under påverkan av vågor som produceras av enheten minskar blodets densitet. När vävnaderna är mättade med syre, återställs penisens funktion. Därför har en man en ökning av erektion.

Enheten ansluts till datorn. Det har ett stort antal elektroder med olika spänningar. Som ett resultat av arbetet produceras laserstrålar och ett magnetfält.

Enheten har en komplicerad effekt. När det används, stimuleras inte bara prostatakörteln, men alla bäckensorganens muskler aktiveras. Under uppvärmningen minskar symtomen på sjukdomen, vilket ökar återhämtningsprocessen. En positiv effekt kan observeras efter flera användningssessioner. Som ett resultat, mannen:

 • erektion återställs;
 • ökad tillströmning av halvvätska;
 • förbättrar kvaliteten på samlag.

Andro-Gin

Denna anordning för exponering för prostatakörteln har flera fördelar gentemot andra system:

 1. Enheten finner patologiska foci och fungerar direkt på dem.
 2. Vävnader tar emot energi i sin helhet.
 3. Det bidrar till att öka effekten av verkningen av de aktiva substanserna som utgör läkemedelspreparaten.
 4. Under behandlingen finns den maximala terapeutiska effekten på den drabbade prostaten.
 5. Med kronisk prostatit remission kommer snabbare och under en längre tid.

Enheten ser ut som en låda som radiatorer, glasögon, tips och andra enheter är anslutna till.

Förfarandet utförs i flera steg:

 1. Patienten behöver ta en horisontell position.
 2. Sensorer är anslutna till vissa områden (midja, sakrum, underliv, perineum).
 3. Ögon måste läggas på ögonen för att utföra färgbehandling.

Applikationens tillämpning har följande användbara effekter:

 • rätande;
 • smärtstillande;
 • neyrostimuliruyuschee;
 • immunstimulerande medel;
 • lymfatiska;
 • baktericid;
 • anti-inflammatorisk.

Mavit

Detta är den enhet som får den mest positiva återkopplingen från patienter. Mavit används för den kroniska formen av sjukdomen. Applicera det i vissa fall i akuta former och för förebyggande ändamål.

Den terapeutiska effekten beror på magnetiska, termiska och vibrationseffekter. Fördelarna kan läggas till smärtfri användning, förmågan att använda dig själv.

Efter de första procedurerna känns patienterna lätta. Framgången av användningen beror på korrekt genomförande av alla rekommendationer, rutinerna för förfarandena.

Apparaten för behandling av prostatainflammation hemma Mavit rekommenderas för användning av ledande urologer, specialister inom reproduktionsområdet och gastroenterologer.

Under drift utövas en lokal åtgärd av magnetfältet, vibrering och värme på de drabbade områdena. Massagefunktionen förbättrar blodcirkulationen i ställen för inflammation, och detta ökar absorptionen av läkemedel som används under behandlingen. Detta är den maximala effekten vid behandling av prostatit.

I recensionerna noterar patienterna sådana positiva effekter som snabbhet vid eliminering av symtom, användarvänlighet, urinlösning, ökning av tiden mellan uppmaning, ökad erektil funktion.

löpe

Enheten från sjukdomar i prostatakörteln sårar på kroppen med hjälp av elektromagnetiska vågor av decimeterlängd. Det är bra för att eliminera inflammation, därför används det speciellt för prostata patologier.

Generering av energi produceras av en speciell generator. Under behandlingen genom radiatorerna överförs impulser till det drabbade organet.

Ranetapparaten används endast i medicinska institutioner under överinseende av en läkare. Det hjälper till att öka temperaturen i blodet, muskelvävnaden, lymfatisk vätska. Det beror på att blodcirkulationen i kroppen normaliseras, vävnaderna återställs och stagnation elimineras.

Apparaten får inte användas av alla patienter. Det gäller inte när:

 • aneurysm av blodkärl;
 • kardiovaskulär insufficiens;
 • närvaro av en pacemaker
 • patologier i centrala nervsystemet;
 • tumörer i hjärnan.

bara

Apparat för behandling av prostatit Enkelt används i rektummet. Det är en komplex enhet som fungerar med hjälp av:

 • värme (hypertermi);
 • elektromagnetiskt fält;
 • mekanisk mikrovibration.

Den kan användas oberoende. Läkare ordinerar Prostam tillsammans med antibiotika, antiinflammatoriska, immunomodulerande och adaptogena läkemedel.

När organen utsätts för olika system, förbättras näring av prostatakörtelvävnaderna avsevärt. Behandling kan också eliminera smärta, minska ödem i prostata.

Reds

Du kan behandla sjukdomen med hjälp av Redan. Det är en modern elektrostimulator. Som en följd av åtgärden masseras prostata. Detta gör att du kan:

 • förbättra utflödet av halvvätska och utsöndring;
 • normalisera blodcirkulationen i det drabbade organet
 • för att avlägsna svullnad av vävnader;
 • eliminera inflammatorisk process
 • återställa urinering
 • öka organets erektilfunktion.

Förfarandena utförs dagligen i 10 dagar. I en session är effekten inom 15 minuter. Du kan använda utrustningen både för medicinska och förebyggande ändamål.

Det finns några patologier där behandling inte utförs:

 • närvaro av en elektrokardiostimulator;
 • komplikation av kroniska sjukdomar;
 • patologin i cirkulationssystemet.

Shuboshi

I hjärtat av Shuboshis apparats arbete ligger principen om inflytande på biologiskt aktiva punkter. Patienten är beroende av kroppens individuella egenskaper tilldelad ett av fyra lägen:

 1. Det första läget tillåter dig att massera prostata med rullande rörelser. Som ett resultat förbättras blodcirkulationen, musklerna slappnar av, smärtsyndrom elimineras.
 2. I det andra läget simuleras tappning. Detta leder till muskelavslappning, normalisering av blodflödet.
 3. I den tredje regimen framträder en effekt som liknar ergoterapi. Patienten har smärtlindring.
 4. För den kombinerade effekten rekommenderas att du använder fjärde läget.

Tempra

För behandling av prostatit och adenom rekommenderar läkare användning av termoelektroder Tempor. Metoden är säker och effektiv. Det är inte nödvändigt att övervaka rektaltemperaturen och använda ett kylsystem.

Påverkan är när höga, medelstora och låga nivåer är påslagna. Energin överförs genom applikatorens valda ringar.

Procedurbestrålningen är liten i storlek. Därför är det lätt att komma in och dra in i kroppen utan att skapa smärta för patienten.

Det finns några särdrag av behandling med hjälp av Tempo-apparaten:

 1. Under behandlingen är det möjligt att reglera effekten på prostata i olika storlekar.
 2. Förfarandena kräver ingen anestesi eller anestesi.
 3. Behandlingen utförs på poliklinisk grund.
 4. Det är inte nödvändigt att kyla och övervaka rektaltemperaturen.
 5. Principen om inflytande bygger på unika källor till bipolär radiofrekvensenergi.
 6. Förfarandet karakteriseras av hög effektivitet och säkerhet.

Många experter tror att enheten för att behandla prostatit i hemmet borde vara för alla som lider av denna sjukdom. Trots det faktum att sådana anordningar kan användas oberoende av varandra, bör det preliminärt samråd med läkaren utföras nödvändigtvis. Detta kommer att undvika förekomsten av biverkningar och komplikationer.

Apparat för prostatabehandling. Recension, jämförelse.

På marknaden för fysioterapeutisk utrustning finns flera typer av apparater för behandling och förebyggande av kronisk prostatit. Att ha träffat det här problemet för första gången är ganska svårt att förstå vad som är vad. Låt oss försöka göra det här för dig.

Som jämförelse tog vi 4 populära fysioterapiprodukter som kan användas oberoende (efter samråd med urologen) hemma. Alla har en effekt på prostatakörteln och används för att behandla eller förebygga kronisk prostatit. De är:

1

Urologiskt fysioterapeutiskt system «SMART, SIMPLE"
Tillverkning: Ryssland

2

Mavit УЛП-01 Enheten av magnetoterapi
Tillverkning: Ryssland

3

Apparat magnetoterapeutisk bara
Tillverkning: Ukraina

4

mekanisk Urologisk massager för prostata
Tillverkning: Kina

Varje enhet är olika typer av fysiologiska effekter, och därför dess terapeutiska intervall, det vill säga en slags "kraft av effektivitet av påverkan". Eftersom alla dessa apparater presenteras som medicinsk utrustning är de första och vanliga för alla kontraindikationer att använda.

Eftersom varje enhet har en fysioterapeutisk effekt, är deras användning kontraindicerad:

- under den akuta perioden av sjukdomen (de första dagarna av förvärring av kronisk prostatit eller akut prostatit);
- med akuta inflammatoriska sjukdomar i ändtarmen
- med onkologiska sjukdomar i prostata och rektum.

Om ingen av ovanstående diagnostiseras fortsätter vi. För tydlighetens skull, låt oss titta på jämförelsetabellen över fysioterapeutiska effekter av de presenterade apparaterna.

Urologisk massager för prostata

Urologisk massager, väsentligt annorlunda än alla andra, inte bara med enkelhet, men också med verkningsmekanismen. För en hårdvaramassage i prostatakörteln används en speciell applikator som är ansluten till manschetten för att pumpa luften. Faktum är att det är en analog av en tonometer, men med ett specialiserat munstycke.

Vad gör enheten? Under påverkan av en rektal applikator utförs en prostata massage. Det är användbart för stillastående fenomen i bäckenområdet, även för förebyggande.

Enkel användning och tillgänglighet är utan tvekan fördelar med enheten. På nedsidan kostnaderna inkluderar behovet av självjusterande exponering (inte alltid klart med vilken intensitet bör utföra massage, svårt att upprätthålla samma intensitet), liksom frånvaron av ytterligare behandling (sjukgymnastik) effekter.

Urologisk massager för prostata tjänar till hårdvara massage i prostata och trivs bra med sina funktioner. En sådan massage kommer att vara användbar för förebyggande och partiell kontroll av stillastående fenomen i det lilla bäckenet (blodstagnation, inklusive i prostataområdet, vilket provar utvecklingen av prostatit).

Förutom massage används den urologiska massagen för att träna musklerna i det lilla bäckenet, vilket är användbart inte bara för män utan även för kvinnor.

Mavit ULP-01 Apparater för magnetoterapi och apparater för magnetoterapi

De två följande fordonen bör övervägas tillsammans på grund av likheten mellan tekniska egenskaper och den fysioterapeutiska effekten. Mavit - utveckling av Elatomsky-anläggningen för medicinska produkter (Ryazan). Prostam är en enhet som produceras av ett ukrainskt företag, praktiskt taget en kopia av Mavit. Här bör det noteras att det inte finns något fel på kopiering - det är som i läkemedel: det finns originala droger, och det finns kopior av dem - generika. Både de och andra arbetar, och de och andra - har den nödvändiga effekten. Skillnaden i tillverkaren och i regel antalet kliniska prövningar som utförts.

Dessa anordningar genomföra massera prostatan (Urology skillnad prostata vibrationsmassager genom rektal applikator), termoterapi (värmning till 42 grader) och magnetterapi (påverka magnetiska fält).

Till skillnad från det urologiska sjukgymnastiksystemet "SMART-PROST" och den prostatiska urologiska massagen, är massagen vid Mavit och Prostam relativt svag. Tydligen förklaras en sådan kraft av massage (vibration) av designfunktioner som förhindrade installationen av en kraftfullare vibrationsmodul. Termoterapi tillhandahålls genom enhetlig uppvärmning av applikationsmodulen, och en magnetisk radiator installeras i den.

Den tidigare nämnda massagefunktionen eliminerar stagnerande fenomen (förenkling av "stötande" stagnerande blod genom venerna), samtidigt som sannolikheten för bakteriell infektion minskas.

Termoterapi (värmning) - vidgar blodkärlen, vilket gör det lättare att "driva" av blod (dvs bekämpa stockning i de små bäckenet) och ökar också hastigheten för kemiska reaktioner (positiv förstärkning för effekterna av läkemedel) och har en partiellt bakteriedödande effekt.

Magnetoterapi - har en mild antiinflammatorisk och adaptogen effekt.

För enkel användning är de aktuella enheterna mer än praktiska: en rektal applikator och en startknapp. Proceduren startar och fortsätter i ca 30 minuter (det finns ingen exakt timer, spridningen är +/- 2 minuter). Enligt förnimmelserna och funktionen är proceduren cyklisk, tiden för påverkan regleras genom att stänga av enheten. Den enda nackdelen med avseende på bekvämlighet - behovet (enligt tillverkarens rekommendationer) av en lång procedur - en halvtimme med en rektal applikator inuti - ett tvivelaktigt nöje. Men det här är medicin, så ingen lovade att njuta av det. Även om fysiskt obehag, orsakar ingen av de enheter som behandlas i denna artikel inte (med korrekt användning, förstås).

Ändra uppvärmningseffekten av vibrationer, en kombination av sjukgymnastik och effekter Mavite Prostame omöjliga, vilket är förståeligt: ​​vibrationen är relativt liten, så det finns ingen särskilt behov av att minska den, och för att öka, det finns ingen teknisk kapacitet; uppvärmning av ytan av den rektala applikatorn går till arbetstemperaturen i minuter efter 7; magnetisk påverkan kan inte stängas av eller ändras dess parametrar utan att ändra andra fysioterapeutiska effekter på grund av designfunktioner.

Mavit och Prostam är ganska enkla ur teknisk synvinkel, physioapparatus, vilket bekräftade fördelarna med deras användning vid prostatit. Vi kan säga att detta är en "enkel" medicinsk teknik som har visat sin effektivitet på sin nivå.

Deras effektivitet kan bedömas av kliniska studier, som vi kunde hitta på sidorna på tillverkarens webbplats Mavita. Tillverkare av Prostam bestämde sig för att inte visa något av detta (förmodligen för alla indirekta data, resultaten borde vara liknande), så vi kommer att styras av den ryska produkten.

Som ett resultat av webbplatsen presenteras 5 artiklar, 3 som hör till registreringsunderlaget apparaten, och därmed (enligt rysk lagstiftning) bör dessa 3 studier inte betraktas som en fullvärdig forskning, som sedan kan refereras i reklam och andra. Offentliga handlingar. Faktum är att detta är ett internt dokument för Roszdravnadzor, vilket indikerar att enheten passerade de nödvändiga stadierna av verifiering under registrering. Sådana undersökningar är vid varje registrerad medicinsk produkt, så vi följer hälsovårdsministeriets rekommendationer och överväger ytterligare studier.

De två återstående studierna talar om en mer signifikant förbättring av hälsotillståndet och laboratorieprestanda i de grupper av personer som fick Mavit-behandling som en del av komplex terapi. Tyvärr har ingen av studierna ett representativt (pålitligt) antal ämnen, och en grupp som inte fick Mavit fick inte en placebo ("dummy") - för att nivåera den psykosomatiska komponenten. Därför bör dessa publikationer betraktas som kliniska observationer, inte studier. Men enligt behandling av urologer, arbetar de verkligen och i ett betydande antal fall visas för användning.

Urologiskt fysioterapeutiskt system "SMART-PROST"

Trots SMART-PROST kompakta storlek är det mer korrekt att tillskriva den till professionell medicinsk utrustning, anpassad för tillämpningen av huset. Med avseende på dess förmåga och effektivitet är SMART-PROST närmare stationära, professionella fysioterapi-enheter som Matrix-Urolog.

Enligt fysioterapeutiska effekter tillhandahåller SMART-PROST: hårdvara massage, värmebehandling, magnetisk inflytande samt infraröd lokal (riktad mot prostatakörtel) terapi.

SMART SIMPLE, till skillnad från Mavit och Prostam, kan genomföra en mer intensiv hårdvarumassage, jämförbar i styrka och intensitet med en stationär "Matrix Urologist". Det är värt att nämna att vibrationskraften alltid kan ändras, tills dess fullständiga upphörande. Anordningen åstadkommer 32 vibrationer, den programmerade kombinationen av vilken utesluter användningen av vävnader och minskningen av effekten av effekten.

Termoterapi beror på uppvärmning av rektalapplikatorens arbetszon (patron). Till skillnad från ovanstående anordningar utförs uppvärmning till driftstemperatur i 1-1,5 minuter vilket minskar nödvändig tid för proceduren. Förutom vibration kan den termiska effekten regleras under proceduren fram till inaktiveringen av denna åtgärd. Dessutom är en viktig teknisk detalj närvaron av dubbelskydd mot överhettning: både programmatisk och fysisk (termisk säkring).

Den magnetiska åtgärden programmeras också: apparaten producerar både ett permanent magnetiskt och ett pulserat växlande magnetfält med en varierande frekvens av åtgärd. Enligt tillverkaren har denna kombination den mest uttalade fysioterapeutiska effekten. Det är svårt att verifiera detta faktum separat, men viktigast av allt, vilken effekt har enheten på komplexet (om detta lite senare).

Kanske den viktigaste funktionen smatryu enkelt gör det sticker ut bland de andra som bärbara och stationära hjälpmedel för sjukgymnastik behandling av prostatit är möjligheten att lokalt riktad infraröd ljusterapi. Komplex blandning av ord (lokal Riktad fototerapi infraröda) indikerar att rektal patron (applikator) påverkar infrarött ljus direkt till prostatakörteln, expanderar den och öka blodflödet till kapillärerna. Dessutom leder pulsen på IR-ljus till att stärka kärlen, och uppvärmningen av körteln har ytterligare bakteriedödande verkan.

Vad är så speciellt om IR-exponering för prostata? Genom att förbättra blodtillförseln till prostatan, underlättar leverans av läkemedel i prostata och förbättra deras effektivitet (kom ihåg skolkemi: ökningen av en grad C, ökar graden av kemisk reaktion 10 gånger). Allt genialt är enkelt.

Med alla funktioner i enheten är det bara lite svårare att hantera än Mavit. Aktivera "Som standard" är SMART-PROST redo att börja arbeta med det förinstallerade programmet (mest effektiva). Om du inte behöver ändra något (vilket är mer än 90% av fallen) - klicka bara på "Ok" och effekten börjar.

Det bör noteras att detta inte är en "linjär" och inte en cyklisk effekt, men ett verkligt komplicerat program som kombinerar effekterna av olika intensitet, styrka och frekvens. Det börjar med IR-värme, termoterapi och magnetoterapi - i första etappen utarbetas dessa effekter av organen för en apparatmassage. Då finns vibrationer av olika mönster (intensitet, amplitud, etc.), förstärkning i tid.

Standardproceduren varar i 12 minuter, om det behövs kan du pausa.

En intressant (för en vanlig person) egenskap hos enheten är visning av faktorer och parametrar för påverkan på skärmarna i SMART-PROST. Figurer och bokstäver indikerar frekvensen av inverkan av en viss fysioterapifaktor i den aktuella tidsenheten. För leken är dessa figurer kanske mer för underhållning, men specialister kommer att vara mycket användbara för att känna till effekterna av parametrarna.

Som noterat i tabellen kan SMART-PROST programmeras på två sätt. Den första - som redan är installerad på enheten, ska gå in i läget "medicinsk" och välja en kombination av effekter och procedurens varaktighet (från 7 till 15 minuter). Extremt tydlig, inte bara läkarmiljön. Den andra är mer detaljerad programmering med möjlighet att välja ett stort antal tekniska parametrar (arbetscykel, frekvens, amplitud, vibrationsmönster och deras kombination etc.). Detta alternativ kan anpassas för dig av tillverkaren och jag tror att det bara är av intresse för ett litet antal vetenskapliga centra och honung. sjukhus eller användare med speciell tidpunkt för en läkare.

Efter att ha övervägt SMART-PROST särdrag och möjligheter är det dags att vända sig till klinisk forskning. Tillverkarens hemsida presenterar data från en dubbelblind, placebokontrollerad studie genomförd vid Urologis forskningsinstitut av Ryska federationens hälsovårdsministerium 2014. Dessutom finns det till och med en länk för att ladda ner protokollet från själva forskningen, vilket är extremt sällsynt: trots allt är det i översynsartiklarna som regel bara den mest lämpliga informationen som anges. Tja, det är prisvärt, för öppenheten med 5 poäng.

Det finns inga klagomål om innehållet i studien: antalet patienter är tillräckligt för representativitet (tillförlitlighet), kontrollgruppen fick en "dummy" - SMART-PROST-enheten med operationsskärmar (som simulerade arbetet), vilket tar bort den psykosomatiska komponenten.

Resultaten visade sig vara mycket värdiga, vilket dock förväntas: det är känt från antiken att korrekt utvalda fysiska faktorer kan förbättra människors hälsa avsevärt.

SAMMANFATTNING

Så vi undersökte fyra populära fysioterapeutiska apparater för behandling av kronisk prostatit, försökte förstå deras likheter och skillnader. Huvudresultatet av jämförelsen är att varje enhet är uppmärksam på sin effektivitetsnivå.

När du väljer du behöver förstå varför du behöver enheten? För förebyggande av prostatit? Då kan du sluta på en urologisk massager, han kan klara uppgiften. Det är nödvändigt att behandla befintlig prostatit - preferensen för elektriska apparater, och vi visade dig möjligheten att navigera i dem. Distinguished skillnader i instrument och deras värdighet.

Den rätta behandlingen kan väljas och utses av den behandlande läkaren, baserat på alla kroppens egenskaper. Vi rekommenderar att du kontaktar din läkare för råd.

Kompetent val till dig.

I onlinebutiken "Zdorovushka" finns "SMART-PROST" -utrustning till överkomliga priser.