Huvud
Behandling

Självbehandling av inflammation i prostata med instrument

I modern medicinsk praxis för komplex behandling av prostatit i samband med läkemedelsbehandling har framgångsrikt använts fysioterapiprocedurer. Om det inte finns möjlighet till regelbundna terapeutiska manipuleringar i ett specialiserat rum, kan du tillgripa hemterapi, för vilken du måste köpa en viss enhet.

Transrektala enheter

Massor av prostata anses vara ett integrerat och effektivt sätt att behandla prostatit. Eftersom denna behandlingsmetod innebär rektal manipulation försöker många män att undvika eller ignorera det.

Lös den psykologiska sidan av problemet kan vara, genomföra en rektal massage ensam hemma. Apotekskedjor för dessa ändamål erbjuder enskilda enheter med en smal inriktad effekt.

Med hjälp av speciella bilagor, som är utformade för att påverka prostatakörteln genom ändtarmen, med vilka sådana instrument är utrustade, kan du direkt påverka prostatakörteln.

Sådana manipuleringar som används för att behandla prostatithjälp:

 • återställa urinering
 • öka blodflödet;
 • stimulera utflödet av hemlig information
 • minska smärta
 • förbättra erektilfunktionen.

För att korrekt välja rätt enhet för hemmabruk, bör du konsultera en läkare. Sådan medicinsk utrustning fungerar på olika sätt, därför är ett individuellt tillvägagångssätt nödvändigt.

Dessutom finns det ett antal kontraindikationer, som under självbehandling av prostatit är farligt att ignorera. Använd rektalapparater för massage är förbjuden:

 • Om det finns konkretioner i prostatakörteln;
 • under exacerbationer av sjukdomen;
 • vid misstankar eller närvaro av onkologiska formationer;
 • för behandling av tuberkulös prostatit;
 • med inflammatoriska eller tumörprocesser i tarmarna.

Mavit

Denna enhet används för medicinska ändamål i kroniska former av prostatit. Det får användas för akuta sjukdomsformer och för förebyggande ändamål. Det terapeutiska resultatet uppnås på grund av anordningens termiska, magnetiska och vibrationella verkan.

Fördelarna med denna enhet innefattar möjligheten att använda hemma och smärtlöshet i medicinska förfaranden. Patienter rapporterar förbättring efter de första manipulationerna. Framgången för Mavits hemterapi är beroende av rutinerna och överensstämmelsen med rekommendationerna för användning.

maestro

Anordningen hänvisar också till rektala anordningar. Men dess terapeutiska effekt är baserad på metoderna för vakuumverkan i kombination med pulserad magnetisk strålning. Med hjälp av denna specifika massager behandlas manliga patologier, framkallade av stillastående fenomen, framgångsrikt.

Därför är användningen av anordningen motiverad under terapeutiska ingrepp:

 • med prostatit;
 • under erektil dysfunktion
 • med uretrit
 • för behandling av adenom;
 • med för tidig utlösning.

Enheten används framgångsrikt både i medicinska institutioner och självständigt.

bara

Enheten kännetecknas av en speciell utformning av fästanordningar, vilket möjliggör en djupare men smärtfri massageeffekt. Grunden för framgångsrik terapi med en sådan anordning är en komplex effekt, inklusive mekanisk vibration, termisk och magnetisk strålning.

Kontaktåtgärder bidrar till att uppnå en analgetisk effekt, minska inflammatoriska reaktioner, förbättra blodflödet.

Sirius

Anordningen hänför sig till elektrostimulansstyrkan. Rektal applikation tillhandahålls som bidrar till återställandet av copulatoriska funktioner. Denna förmåga tillåter dig att använda enheten för att behandla all manlig sexuell dysfunktion.

Hårdvara behandling med transrektal enheter tillåts utföras vid lugnande inflammation, såväl som för förebyggande av exacerbationer av kroniska patologier.

Icke-invasiva enheter

Medicinsk utrustning med icke-invasiva effekter är bekvämare att använda. Det kräver ingen speciell kompetens och speciella vårdbehov, eftersom den inte används i direkt kontakt med prostatakörteln genom ändtarmen.

Den härdande effekten av sådan utrustning uppnås:

 • infraröd strålning;
 • LED-åtgärd;
 • laserverkan;
 • stimulering med användning av ett magnetfält.

Sådana anordningar bidrar till den övergripande förbättringen av kropps- och lokal åtgärd i form av:

 • minskning av smärta
 • avlägsnande av puffiness
 • reduktion av inflammatoriska processer;
 • eliminering av vaskulära spasmer.

Vibroakustiska enheter

Åtgärden hos sådana anordningar är baserad på ständigt skiftande ultraljud, som kan spänna mikrovibrationer av vävnader. Med hjälp av akustiska vibrationer är det möjligt att förbättra muskeltonen, minska stagnation och påskynda blodflödet och lymfflödet i det sjuka organet.

För hem terapi prostatit Vitaphon lämplig apparat som, när korrekt drift är i stånd att förbättra permeabiliteten hos den vaskulära väggen och koppla muskelvävnaden, vilket bidrar till att minska smärtsamma symptom i prostatit.

magnetterapi

De terapeutiska egenskaperna hos magnetfältet används allmänt vid behandling av olika patologier associerade med kongestiva och inflammatoriska processer.

För hemterapi är enheter med generering av ett lågfrekvent impulsfält lämpliga. Mänskliga sjukdomar kan behandlas med hjälp av:

Sådana anordningar bidrar till förbättringen av intercellulär och intracellulär metabolism tack vare verkan av laddade aktiva partiklar.

Det magnetfält som dessa enheter skapar bidrar till att accelerera kemiska reaktioner som är involverade i återhämtningsprocessen.

Elektriska medicintekniska produkter

Elektrostimulatorernas verkan är baserad på skapandet av högfrekventa pulsströmmar som gör att det sjuka organs muskelvävnader kommer att komma i kontakt, vilket främjar återhämtning.

Säker för egen användning anses vara enheter:

 • Darsonval;
 • Ultratone;
 • Electron.

Sådana elektriska apparater kan:

 • stärka blodflödet, minska inflammation
 • förbättra lymfsystemet, ta bort svullnad;
 • orsakar muskelkontraktioner, eliminera spasmer och spänning.

Rätt kombination av hem hårdvara förfaranden som rekommenderas av medicinska metoder för läkemedelsbehandling och förebyggande åtgärder ger män möjlighet att bli av med den smygande sjukdom.

Om funktioner vid behandling av en prostatit per enhet Mavit det är möjligt att lära eller ta reda på nedan:

Medicinska apparater för behandling av prostatit i hemmet

Med prostatit kan du hitta någon, oavsett ålder. Sjukdomen kräver obligatorisk snabb och omfattande behandling. Det inkluderar medicinering och folkmetoder, fysioterapiprocedurer spelar en roll.

Inte varje man har tid att gå igenom en kurs av fysioterapi, och varje dag att besöka en polyklinisk. I denna situation används medicintekniska produkter för att behandla prostatit, som kan användas ensam hemma.

Apparater för behandling av prostatit - vad är de?

Transrektala enheter

I den här kategorin är den mest utbredda anordning "Mavit". det lämplig för både behandling av prostatit och andra sjukdomar, associerad med denna mankörtel. Det finns olika modifieringar av läkemedlet. Det är bekvämt när det är utrustat med en timer, eftersom det gör det lättare att använda enheten. Från namnet är det klart att "Mavit" används transrektalt. Detta är en kompakt enhet som fungerar från nätverket. Dess genomsnittliga priset är inom $ 300.

På grund av det faktum att termisk strålning, magnetiska och fält och vibrationer verkar på prostatakörteln sker en viss terapeutisk effekt. Tack vare förfarandets gång förbättras blodcirkulationen i prostatakörteln, utsöndringen av prostata utsöndras och den totala svullnaden minskar. Efter de första procedurerna finns det en signifikant förbättring av tillståndet: urinering och styrka återställs, smärtsyndrom minskar.

Fördelar med behandling med Mavit:

 • Förbättring av blodflödet i hankörteln;
 • Försvinnande av vävnadsinflammation;
 • Normalisering av metabolism;
 • Eliminering av problem med urinering;
 • Återvinning av styrka;
 • Försvinnande av smärta och kramper;
 • Långvarig effekt;

En annan vanlig enhet i denna kategori - "Maestro" -apparat. I motsats till den ovan beskrivna apparaten, "Maestro" masserar prostatakörteln med hjälp av variabelt vakuum, inte vibrationer. Förutom vakuummassage har den beskrivna anordningen också en terapeutisk effekt med hjälp av ett pulserat magnetfält.

"Just" - En annan typ av transrectal enhet som kan användas i prostata. det producerar en lokal effekt på prostatakörteln med hjälp av termisk strålning, elektromagnetiskt fält och mekaniska vibrationer. Denna enhet liknar i princip Mavit. Efter förfarandena förbättras blodcirkulationen i körtelområdet, smärtsyndromet försvinner och ödemet minskar. Behandlingen med en sådan anordning är lämplig, eftersom den har indikatorer som visar arbetsförlust, funktionsstörning eller tidpunkten för att stoppa sessionen. Använd det en gång om dagen, och behandlingsförloppet ska vara minst 9 procedurer. Efter en två månaders paus kan behandlingen upprepas. Kostnaden för denna medicinska apparat för behandling av prostatit är inom 200 kronor.

Transrektala medicinsk utrustning för behandling av prostatit är bra för att de verkar målmedvetet på körteln. Lokala fysioterapeutiska effekter, som studier visar, bidrar till att öka effektiviteten av att ta mediciner. Med ett övergripande tillvägagångssätt kan du snabbt bli av med de viktigaste symtomen på sjukdomen och uppnå eftergift. Användningen av droger i denna grupp är bra eftersom de inte orsakar allergier och har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Detta är viktigt! Driftsprincipen för apparaten i denna grupp är mycket lämplig. Indikationer och kontraindikationer till behandling kommer att vara desamma. Du kan inte använda enheterna under en period av förvärring av prostatit, med cancer i körteln och tuberkulos av prostata. Tillträdet av apparaten till körteln utförs genom endotalen, därför är det inte möjligt att använda tarmarna vid akuta inflammatoriska eller onkologiska sjukdomar.

noninvasiv ninstrumentet för behandling prostatit

Det finns en bestämd grupp läkemedel för behandling av prostatit, vars verkan sker med hjälp av infraröd, laser eller LED-strålning. Denna strålning kombineras med verkan av ett magnetfält. Tack vare rutinerna kan du snabbt bli av med smärtssyndrom, lindra spasmer av blodkärl och svullnad, inflammation i mjölkets vävnad.

I behandlingen Hemma, Milt-F-5-01, Ricta"Och dess modifikationer. Quantum enheter är bra för att behandling sker inte genom rektummet, men genom effekterna på huden i prostatakörteln. Behandling med sådana anordningar kommer inte att orsaka patientens obehag, obehagliga känslomässiga upplevelser. Användningen av medicinsk utrustning från denna grupp för behandling av prostatit är helt säker.

Apparater av detta slag är lätta att använda och bryr sig om. Eftersom det inte finns någon kontakt med det infekterade innehållet i rektum behöver man inte desinficeras noggrant efter varje session.

Vid behandling av prostatit används ofta en icke-kontaktanordning för lågfrekvensverkan av energiresonans, till exempel, "Dödsrytmen". Enheten arbetar på ett sådant sätt att iåterställer den normala frekvensen av elektromagnetiska svängningar i klingans skadade vävnader. Frekvensomfånget som enheten emitterar ligger i intervallet från 0,1 till 100 Hz. Dessa frekvenser för människokroppen är fysiologiska.

Vad är bra enheter för laserexponering:

 • Aktivera kroppens allmänna immunitet
 • Främjar borttagande av smärta;
 • Accelerera ämnesomsättningen;
 • Bidra till mättnad av blod med syre;

Priset på enheterna i denna kategori börjar från $ 600 och kan vara högre beroende på den specifika modifieringen.

Modern medicin, förutom konservativa behandlingsmetoder, ägnar stor uppmärksamhet åt kost i prostatit samt användningen av fysioterapi. Försummelse fysioterapi följer inte, särskilt eftersom enheterna för egenanvändning är allmänt tillgängliga.

Apparat för behandling av prostatit: Användning hemma, handlingsprincipen

Apparat för behandling av prostatit används vid komplex behandling av akuta eller kroniska sjukdomar i prostata. Urologer föreskriver hårdvaruprocedurer vid tillstånd av medicinska institutioner eller för självständig användning hemma, som en monoterapi eller mot bakgrund av att ta mediciner. På grund av den komplicerade effekten på det patologiska fokuset, förbättras effektiviteten av behandlingen avsevärt.

Användningen av apparater vid behandling av prostatit är en modern terapibehandling hos män med inflammatoriska lesioner i prostata eller adenom. Lokalirriterande massageeffekt i kombination med olika typer av fysioterapeutisk strålning används ofta i urologisk praxis, vilket beror på den snabba uppkomsten av remission, sällsynta exacerbationer efter behandlingen.

Indikationer för användning av medicinsk utrustning för behandling av prostatit innefattar:

 • kronisk prostatit;
 • granulomatös prostatit;
 • vidhäftningar, förträngning av prostata vävnad;
 • erektil dysfunktion
 • sjukdomar i urinering
 • venös trängsel i det lilla bäckenet;
 • minskad libido;
 • neurogena störningar.

Det akuta stadium av inflammation är en relativ kontraindikation för användningen av apparater för behandling av prostatit på grund av den höga risken för komplikationer, smittspridningen till närliggande bäckenorganen. Hårdvaruprocedurer visas endast i området för det urogenitala membranet som ligger mellan penis och analöppningen.

Kontraindikationer för användning av apparat för behandling av prostatit:

 • ett svårt stadium av hemorrojder;
 • analfissurer;
 • endotation i ändtarmen
 • megakolon;
 • neoplasmer (oavsett stadium, lokalisering av processen);
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • trombbildning
 • akut kirurgisk patologi.

Individuell intolerans mot invasiva metoder för instrumental exponering genom ändtarmen leder till användningen av externa fysiska enheter eller metoder för traditionell medicin. Effekten av sådana förfaranden är signifikant lägre jämfört med specialiserade invasiva anordningar för behandling av prostatit.

Den medicinska marknaden erbjuder ett brett sortiment av apparater för behandling av prostatit, valet av en lämplig enhet orsakar ofta svårigheter för en man.

Var uppmärksam på följande enheter:

 • Mavit (vibrationsmassage, värmeverkan, magnetfält över lesionen).
 • Soyuz-Apollo(icke-invasivt pulserande elektromagnetiskt fält med olika frekvensfrekvenser, vakuumeffekt).
 • bara (uttalad värmeeffekt, magnetfält, mjukt vibrerande munstycke).
 • Uzormed (laser infraröd induktion, pulserande mikroström).
 • Ermak(icke-invasiv magnetoterapeutisk effekt, vakuumeffekt).
 • Akutest (låg energi bioresonansvågor).
 • Thermex (den israeliska apparaten, den termiska radiofrekvenseffekten).

När du väljer en apparat för behandling av prostatit, är det nödvändigt att förlita sig på tillgången på kliniska prövningar, den beprövade säkerhetsnivån på enheten. Till exempel, små kända enheter Redan och Irbis har inte ett tillståndsintyg från hälsovårdsministeriet, det finns inga uppgifter om den kliniskt beprövade effektiviteten hos dessa enheter och deras effekt på den manliga kroppen.

Handlingsprincipen för enheter för behandling av prostatit baseras på direkt exponering för skadad prostatavävnad, återställande av blodcirkulationen. Eliminering av hypertermi med hjälp av läkemedelsbehandling leder till en minskning av ödem i prostata parenchyma, förberedelse för effekterna av mikrovibration.

Vid kroniska sjukdomar eller dysfunktioner av reproduktiv aktivitet är ofta en orsak en stillasittande livsstil, vilket leder till venös stasis i det lilla bäckenet. Hårdvarueffekten återställer kärlens patency, provar aktivt blodflöde, minskar risken för att blodkärlens fallande väggar faller.

Användningen av apparater för behandling av prostatit i hemmet blir bekvämare, vilket beror på innovativa utvecklingar som gör det möjligt för en man att koppla av under förfarandet. Datastyrda tekniker styr automatiskt processen för manipulation, tiden och kraften för effekten, beroende på parametrarna som ges till programmet.

Apparater för behandling av prostatit

Apparat för behandling av prostata: Hårfysioterapi, typer av exponering, recensioner

Hårfysioterapi vid prostata sjukdomar är relevant för intensiv behandling av kronisk prostatit eller godartad hyperplasi. Aktiv stimulering av blodcirkulationen i prostatakörtelns parenchyma minskar vävnadsvullnad, eliminerar perivaskulär kärl, återställer blodflödet.

Apparat för behandling av prostata har en positiv effekt på framställning av enzymer, specifika prostatshemligheter som är nödvändiga för dess normala funktion. Inhibering av bindvävstillväxt på grund av förbättrat blodflöde och intracellulär andning tillåter denna metod att användas inte bara vid behandling av prostatit men också i prostata adenom.

Transrectal action eliminerar snabbt obehagliga symtom på grund av direkt exponering mot prostata bakre yta genom tarmväggen. Med hjälp av denna metod kan du uppnå en stabil remission, inga exacerbationer under lång tid.

Icke-invasiv exponering genom perineal vävnad är mindre effektiv, men kan tillämpas fritt hemma utan att behöva specialiserad träning. Icke-invasiva vakuumanordningar indirekt påverkar prostatan i blodet genom att balansera trycket inuti penisens klyfösa kroppar.

Hårdvara tekniker inkluderar:

 • elektro, av den behandlande läkaren med hjälp av en mikroströmseffekt;
 • vibroacoustics, mikrovibreringsmassage mot ödem, lämplig för egen administrering;
 • laserterapi, infraröd laserexponering för mjuka strålar på prostatavävnad, utförd av specialister;
 • magnetterapi, skapandet av ett magnetfält över fokusen på inflammation i hemmet.

Recensioner om enheter för behandling av prostata varierar beroende på enhetens enhet. Den klassiska metoden för magnetfälteffekten (Almag, Mavit, Prostam, Ranet) har mer positiv återkoppling på grund av den snabba inledningen av den terapeutiska effekten. Män noterar en långvarig frånvaro av exacerbationer, i vissa fall - en omvänd tillväxt av hyperplastisk prostata.

Instruktioner för användning

Enhet för behandling av prostatit: en genomgång av populära enheter, priser

Enhver anordning för behandling av prostatit syftar till att eliminera de obehagliga symtomen på sjukdomen, vilket ger ett uttalat terapeutiskt resultat. Direkt exponering för det patogena fokuset leder till minskning av inflammation, förhindrar progression av prostatahyperplasi.

Apparat "Mavit" är en av de mest populära bland enheter för behandling av prostatit, har en dokumenterad säkerhetsnivå, ett brett spektrum av kliniska studier. Vibration har en uttalad lokal irriterande effekt som tillsammans med den termiska effekten gör det möjligt att uppnå maximal terapeutisk effekt.

Apparat "Nanoprost" är en metod för icke-invasiv terapi, är mycket mindre effektiv än rektal administrering. Mikrovibration, magnetiska och termiska effekter på penis leder till en ökning av sexuell aktions varaktighet, ökar libido, men påverkar inte prostata vävnaden direkt.

"Happy Men" -enheten är en analog av den inhemska enheten med den kliniskt beprövade effektiviteten hos Soyuz-Apollo, skiljer sig från den genom funktionen av jetvattenmassage av glanspenisen. Det appliceras noninvasivt för behandling av problem med styrka, stagnation av blod i cavernösa kroppar, svag rörlighet för spermier.

Enheten "EOS" påverkar prostata med elektriska vibrationer av olika frekvenser, den senaste modifieringen av enheten innehåller en rektal fastsättning med möjlighet till mikrovibreringsmassage. Enheten är extremt effektiv vid behandling av många sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet, det urogenitala området.

Priserna för apparater för behandling av prostatit beror på handlingssättet, varumärke, tillverkarens land. De dyraste enheterna är "EOS", "Mavit", "Termex", vars kostnad ligger inom intervallet 30 till 75 tusen rubel. Apparaten "Mavit" har billigare analoger, utformade speciellt för genomsnittskonsumenten, priset ligger inom upp till 12 tusen rubel.

De mest tillgängliga enheterna för behandling av prostatit är vakuumpumpar, vilket kostar upp till 3 tusen rubel, men effektiviteten hos dessa enheter vid behandling av prostatit är inte kliniskt bekräftad. Genomsnittspriset för de mest effektiva enheterna är från 1800 till 7900 rubel.

9 populära apparater för behandling av prostatit i hemmet

Om det inte finns någon möjlighet att besöka det fysiologiska skåpet, kommer allvarliga apparater för behandling av prostatit att bli allvarliga hjälpare hemma. Ett effektivt resultat vid behandling av inflammation i prostatakörteln kan inte uppnås genom att man tar ett läkemedel eller en metod. Denna sjukdom måste endast behandlas med hjälp av komplex terapi. Och ganska ofta i uppförandet av denna behandling innefattar uppförandet av fysiologiska förfaranden. Nu är det möjligt att göra dessa procedurer hemma.

En mängd olika enheter för behandling av prostatit hemma

Enligt experter kan den korrekt rekommenderade enheten för behandling av prostatit hos män inte bara ge dig bättre hälsa hemma, utan också förhindra denna sjukdom. Idag har fysioterapeuter ett stort urval av honung. enheter som kan användas inte bara i stationära förhållanden utan även att utföra procedurer med hjälp av dem självständigt hemma.

Alla älskling. enheter som är utformade för att hjälpa till med behandling av inflammation i prostatakörteln har karakteristiska skillnader, därför utmärks flera av dem enligt handlingsprincipen:

 1. Enhet som genererar vibration genom ultraljud
 2. Apparaten, vars verkan är baserad på pulser av elektrisk ström;
 3. honungsenhet med antiparasitisk verkan.

Efter stimulering slappnar musklerna i prostata och det aktiva blodtillförseln och lymfflödet normaliserar.

Akustisk vibration av ultraljud påverkar positivt muskeltonen, medan stagnerande manifestationer i prostatan reduceras signifikant. Tack vare sådana åtgärder av denna enhet, enligt recensionerna, kan en positiv effekt vid behandling av jämn kronisk prostatit noteras efter de första förfarandena. För sin användning är hemförhållandena perfekt lämpliga, särskilt eftersom det går utan komplikationer.

Elektrostimulatorsexperter anser att en av de bästa medicinsk utrustning som används vid behandling av prostatit i hemmet.

 • Den mest populära av dessa är Ultraton-enheten. Med hjälp av honom, efter några få procedurer hemma, kommer stagnation att minska, det kommer att bli en signifikant förbättring av metaboliska processer, och utsöndring av prostata kommer att förbättras.
 • Sådana positiva effekter uppträder vid användning av elektronapparaten. Med hjälp av denna enhet upplever män förbättring av metaboliska cellulära processer, vilket resulterar i att vävnadskador regenereras.
 • Enligt många recensioner kan Sirius behandlas ganska effektivt. Det används inte bara vid behandling av kronisk prostatit, men också för att öka styrkan.

Med-instrument fungerar effektivt vid behandling av prostatit, som är baserade på principen om verkan av magnetiska vågor.

 • Med hjälp av enheten Almag 01 accelereras processen för att eliminera inflammation i prostata, smärtsyndromet tas bort och organfunktionen återställs. Efter hemmet förfaranden, enligt recensioner av män, är det möjligt att minska acceptansen av mediciner.
 • Med hjälp av den magnetiska vakuumanordningen Ermak vid behandling av prostatit tas puffiness, inflammation, smärtssyndrom bort. Positiva effekter uppträder efter det tredje hemmet. Androgyne sticker ut bland sådana anordningar. Det används effektivt även när det gäller behandling av bakteriell och kronisk prostatit.

Fördelen med detta speciella komplex är inte bara avsaknaden av kontraindikationer, utan också förmågan att behandla mer än ett organ, men för att främja allmän förbättring.

Även i denna grupp är enheten Acutest. Det har inte bara förmågan att förstöra svampar och virus, men också att ta bort giftiga ämnen och avfall från människans kropp.

Särskilt intresse visas i Prostam-enheten. Åtgärden kan kallas "tre i en", eftersom behandlingen utförs med hjälp av magnetisk strålning, värme och mekanisk vibration. En sådan trippelverkan möjliggör att prostataarbetet är ganska effektivt med förebyggandet.

Medicinska apparater och apparater för behandling av prostatit i hemmet

Medicinska apparater och apparater för behandling av prostatitvård, poliklinik och hemma används ofta i den komplexa behandlingen av akut och kronisk inflammation i prostata, vilket beror på den snabba uppkomsten av remission och extremt sällsynta exacerbationer.

Urologer föreskriver hårdvaruprocedurer, som monoterapi, eller som ett komplement till att ta mediciner. På grund av den komplicerade effekten på det patologiska fokuset, förbättras effektiviteten av behandlingen avsevärt.

Indikationer för användning av medicinsk utrustning

 • kronisk prostatit;
 • granulomatös prostatit;
 • vidhäftningar, förträngning av prostata vävnad;
 • erektil dysfunktion
 • sjukdomar i urinering
 • venös trängsel i det lilla bäckenet;
 • minskad libido;
 • neurogena störningar.

Det akuta stadium av inflammation är en relativ kontraindikation för användningen av anordningar för behandling av prostatit på grund av den höga risken för komplikationer och sannolikheten att sprida infektionen till närliggande bäckenorganen.

Hårdvaruprocedurer visas endast i området för det urogenitala membranet som ligger mellan penis och analöppningen.

Kontraindikationer för användning av enheter

 • ett svårt stadium av hemorrojder;
 • analfissurer;
 • endotation i ändtarmen
 • megakolon;
 • neoplasmer (oavsett stadium, lokalisering av processen);
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • trombbildning
 • akut kirurgisk patologi.

Individuell intolerans mot invasiva metoder för instrumental exponering genom ändtarmen leder till användningen av externa fysiska instrument. Effekten av sådana förfaranden är signifikant lägre jämfört med specialiserade invasiva anordningar för behandling av prostatit.

Principer för behandling

Hårdvara tekniker inkluderar:

 • elektrostimulering;
 • vibroakustik (mikrovibreringsmassage);
 • laserterapi (infraröd laserexponering för mjuka strålar på prostatavävnad);
 • magnetoterapi (skapandet av ett magnetfält över fokusen på inflammation).

I stället för applicering kan alla anordningar för behandling av prostata sjukdomar uppdelas i transrektala och icke-invasiva anordningar genom perineala vävnader.

Transrectal action eliminerar snabbt obehagliga symtom på grund av direkt exponering mot prostata bakre yta genom tarmväggen. Användningen av sådana anordningar gör det möjligt att uppnå en stabil remission i avsaknad av exacerbationer under lång tid.

Kanske är det mest effektiva sättet att göra detta med en prostata massage. Speciella munstycken, som ingår i uppsättningen transrektala enheter, tillåter prostata massage genom ändtarmen. Sådana manipuleringar har en positiv effekt, vilket framgår av många patientrecensioner, medan:

 • urinering återställs;
 • blodflödet ökar;
 • smärtsamma känslor minskar
 • utflödet av prostatahemligheten stimuleras;
 • förbättrar erektilfunktionen.

Icke-invasiv exponering genom perineal vävnad är mindre effektiv, men kan appliceras hemma utan att behöva specialiserad träning.

Effekten på den drabbade prostatan är flera typer av instrument. De kan påverkas av:

 • laserstrålning av olika intensitet;
 • magnetfält (Mavit);
 • mekaniska vibrationer (Prostam);
 • Elektriska impulser genom elektroder (Runet);
 • termiska strålar (Mavit);
 • ultraljud;
 • vakuum (Soyuz-Appolon);
 • komplex (kombinerar akustisk och vibration).

De vanligaste enheterna är de vars åtgärder baseras på elektrisk stimulering. De producerar impulser som snabbt når de drabbade prostata musklerna. Som en följd av detta, musklerna kontrakt, vilket ger ett positivt resultat i 80% av fallen.

Hårfysioterapi vid prostata sjukdomar är relevant för intensiv behandling av kronisk prostatit eller godartad hyperplasi.

Aktiv stimulering av blodcirkulationen i prostatakörtelns parenchyma minskar svullnaden i vävnaden, återställer blodflödet.

Apparaten för exponering för prostatakörteln påverkar positivt produktionen av enzymer, specifika prostatahemligheter, som är nödvändiga för dess normala funktion. Inhibering av bindvävstillväxt mot bakgrund av förbättrat blodflöde och intracellulär andning tillåter att använda dessa anordningar inte bara med prostatit men också med prostata adenom.

Ereton

Anordningen för behandling av prostatakörtelskador bildas i Ryssland. Påverkan på det sjuka organet sker genom påverkan av elektriska impulser, magnetfält och lågfrekventa vibrationer.

Denna lilla anordning påverkar effektivt prostatakörteln genom fysioterapeutiska metoder. Framgångsrika kombinationer av tre kombinationer av effekter (vibrationer, magnetfält och elektriska impulser) möjliggör behandling av prostatit i olika steg och i olika former.

Fördelen med enheten är att de presenterade effekterna kan användas både individuellt och i kombinationer. Positiva recensioner av patienter refererar till den här enheten till en av de bästa när det gäller effektiviteten av behandlingen. Och du kan kombinera dess användning med medicinsk behandling (med försummade former).

Yarovit

En nyhet vid behandling av prostata sjukdomar är den terapeutiska apparaten Yarovit. Det har inte bara en effektiv effekt utan också en enkel arbetsprincip. Under påverkan av vågor som produceras av enheten minskar blodets densitet. När vävnaderna är mättade med syre, återställs penisens funktion. Därför har en man en ökning av erektion.

Enheten ansluts till datorn. Det har ett stort antal elektroder med olika spänningar. Som ett resultat av arbetet produceras laserstrålar och ett magnetfält.

Enheten har en komplicerad effekt. När det används, stimuleras inte bara prostatakörteln, men alla bäckensorganens muskler aktiveras. Under uppvärmningen minskar symtomen på sjukdomen, vilket ökar återhämtningsprocessen. En positiv effekt kan observeras efter flera användningssessioner. Som ett resultat, mannen:

 • erektion återställs;
 • ökad tillströmning av halvvätska;
 • förbättrar kvaliteten på samlag.

Andro-Gin

Denna anordning för exponering för prostatakörteln har flera fördelar gentemot andra system:

 1. Enheten finner patologiska foci och fungerar direkt på dem.
 2. Vävnader tar emot energi i sin helhet.
 3. Det bidrar till att öka effekten av verkningen av de aktiva substanserna som utgör läkemedelspreparaten.
 4. Under behandlingen finns den maximala terapeutiska effekten på den drabbade prostaten.
 5. Med kronisk prostatit remission kommer snabbare och under en längre tid.

Enheten ser ut som en låda som radiatorer, glasögon, tips och andra enheter är anslutna till.

Förfarandet utförs i flera steg:

 1. Patienten behöver ta en horisontell position.
 2. Sensorer är anslutna till vissa områden (midja, sakrum, underliv, perineum).
 3. Ögon måste läggas på ögonen för att utföra färgbehandling.

Applikationens tillämpning har följande användbara effekter:

 • rätande;
 • smärtstillande;
 • neyrostimuliruyuschee;
 • immunstimulerande medel;
 • lymfatiska;
 • baktericid;
 • anti-inflammatorisk.

Mavit

Detta är den enhet som får den mest positiva återkopplingen från patienter. Mavit används för den kroniska formen av sjukdomen. Applicera det i vissa fall i akuta former och för förebyggande ändamål.

Den terapeutiska effekten beror på magnetiska, termiska och vibrationseffekter. Fördelarna kan läggas till smärtfri användning, förmågan att använda dig själv.

Efter de första procedurerna känns patienterna lätta. Framgången av användningen beror på korrekt genomförande av alla rekommendationer, rutinerna för förfarandena.

Apparaten för behandling av prostatainflammation hemma Mavit rekommenderas för användning av ledande urologer, specialister inom reproduktionsområdet och gastroenterologer.

Under drift utövas en lokal åtgärd av magnetfältet, vibrering och värme på de drabbade områdena. Massagefunktionen förbättrar blodcirkulationen i ställen för inflammation, och detta ökar absorptionen av läkemedel som används under behandlingen. Detta är den maximala effekten vid behandling av prostatit.

I recensionerna noterar patienterna sådana positiva effekter som snabbhet vid eliminering av symtom, användarvänlighet, urinlösning, ökning av tiden mellan uppmaning, ökad erektil funktion.

löpe

Enheten från sjukdomar i prostatakörteln sårar på kroppen med hjälp av elektromagnetiska vågor av decimeterlängd. Det är bra för att eliminera inflammation, därför används det speciellt för prostata patologier.

Generering av energi produceras av en speciell generator. Under behandlingen genom radiatorerna överförs impulser till det drabbade organet.

Ranetapparaten används endast i medicinska institutioner under överinseende av en läkare. Det hjälper till att öka temperaturen i blodet, muskelvävnaden, lymfatisk vätska. Det beror på att blodcirkulationen i kroppen normaliseras, vävnaderna återställs och stagnation elimineras.

Apparaten får inte användas av alla patienter. Det gäller inte när:

 • aneurysm av blodkärl;
 • kardiovaskulär insufficiens;
 • närvaro av en pacemaker
 • patologier i centrala nervsystemet;
 • tumörer i hjärnan.

bara

Apparat för behandling av prostatit Enkelt används i rektummet. Det är en komplex enhet som fungerar med hjälp av:

 • värme (hypertermi);
 • elektromagnetiskt fält;
 • mekanisk mikrovibration.

Den kan användas oberoende. Läkare ordinerar Prostam tillsammans med antibiotika, antiinflammatoriska, immunomodulerande och adaptogena läkemedel.

När organen utsätts för olika system, förbättras näring av prostatakörtelvävnaderna avsevärt. Behandling kan också eliminera smärta, minska ödem i prostata.

Reds

Du kan behandla sjukdomen med hjälp av Redan. Det är en modern elektrostimulator. Som en följd av åtgärden masseras prostata. Detta gör att du kan:

 • förbättra utflödet av halvvätska och utsöndring;
 • normalisera blodcirkulationen i det drabbade organet
 • för att avlägsna svullnad av vävnader;
 • eliminera inflammatorisk process
 • återställa urinering
 • öka organets erektilfunktion.

Förfarandena utförs dagligen i 10 dagar. I en session är effekten inom 15 minuter. Du kan använda utrustningen både för medicinska och förebyggande ändamål.

Det finns några patologier där behandling inte utförs:

 • närvaro av en elektrokardiostimulator;
 • komplikation av kroniska sjukdomar;
 • patologin i cirkulationssystemet.

Shuboshi

I hjärtat av Shuboshis apparats arbete ligger principen om inflytande på biologiskt aktiva punkter. Patienten är beroende av kroppens individuella egenskaper tilldelad ett av fyra lägen:

 1. Det första läget tillåter dig att massera prostata med rullande rörelser. Som ett resultat förbättras blodcirkulationen, musklerna slappnar av, smärtsyndrom elimineras.
 2. I det andra läget simuleras tappning. Detta leder till muskelavslappning, normalisering av blodflödet.
 3. I den tredje regimen framträder en effekt som liknar ergoterapi. Patienten har smärtlindring.
 4. För den kombinerade effekten rekommenderas att du använder fjärde läget.

Tempra

För behandling av prostatit och adenom rekommenderar läkare användning av termoelektroder Tempor. Metoden är säker och effektiv. Det är inte nödvändigt att övervaka rektaltemperaturen och använda ett kylsystem.

Påverkan är när höga, medelstora och låga nivåer är påslagna. Energin överförs genom applikatorens valda ringar.

Procedurbestrålningen är liten i storlek. Därför är det lätt att komma in och dra in i kroppen utan att skapa smärta för patienten.

Det finns några särdrag av behandling med hjälp av Tempo-apparaten:

 1. Under behandlingen är det möjligt att reglera effekten på prostata i olika storlekar.
 2. Förfarandena kräver ingen anestesi eller anestesi.
 3. Behandlingen utförs på poliklinisk grund.
 4. Det är inte nödvändigt att kyla och övervaka rektaltemperaturen.
 5. Principen om inflytande bygger på unika källor till bipolär radiofrekvensenergi.
 6. Förfarandet karakteriseras av hög effektivitet och säkerhet.

Många experter tror att enheten för att behandla prostatit i hemmet borde vara för alla som lider av denna sjukdom. Trots det faktum att sådana anordningar kan användas oberoende av varandra, bör det preliminärt samråd med läkaren utföras nödvändigtvis. Detta kommer att undvika förekomsten av biverkningar och komplikationer.

Vi använder effektiva enheter för behandling av prostatit i hemmet

Om du läker prostata snabbt misslyckades, sjukdomen tar en långvarig karaktär, bör det vara uppmärksamt hårdvara behandling av prostatit.

sådan av instrument till salu ett stort utbud.

I artikeln hittar du en lista enheter för prostatit och vilka av dem är de mest effektiva.

Varför är det nödvändigt?

Fysioterapeutiska förfaranden med prostatit utförs med syftet:

 1. Eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenområdet.
 2. Förbättra blodflödet i prostata.
 3. Minskar smärta.
 4. Avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata.
 5. Återställande av käftens naturliga funktion.

Dessa resultat uppnås genom att applicera hårdvaruprocedurer genom huden eller slemhinnorna hos patienten med prostatit.

Sjukgymnastik är effektiv för behandling av icke-bakteriell prostatit, förebyggande av sjukdomar. Det används också under remission med botemedel mot vilken typ av prostatit som helst.

Apparat för behandling av prostatit i hemmet

Vi tog upp enheter för prostatit, som handlar om olika fysiska principer. Vissa av dem har flera lägen, så de nämns upprepade gånger. Medicinska apparater för behandling av prostatit kan köpas för individuell användning i detaljhandeln.

Låt oss överväga vilka fysioenheter som används för behandling av prostatit:

Ultraljudsenheter

ansöka ultraljudsenheter för behandling av prostatit.

Radiator av ultraljud. UHF-terapi. Elektrokemisk behandling av elektromagnetiskt fält med hög frekvens.

Emitter sätter i perineum, underlivet, utan att röra på huden.

Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

Namn på enheter för prostata: "Vitaphone", "UZT-103 U », UZT-305 U.

Elektrostimulatorer

Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

Apparat för hembehandling av prostatit: "Ereton", "Electron", "Darsonval", "Sirius", "Redan".

Vibrationstimulatorer

Shockwave terapi - behandling med chockvågor, som bildas i apparater med vatten- eller magnetfältoscillationer.

Förstör noderna, kompaktering av prostata, stimulera blodcirkulationen.

Förfarandet är smärtfritt. Namnen på enheter från prostatit: "Ereton", "Mavit".

magnetterapi

Magnetoterapi-enheter påverkar kroppen hos en patient med prostatit genom ett permanent eller växlande magnetfält.

De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

Radiatorer installeras på skrot, underliv, skinka, nedre delen av ryggen.

Förfarandet varar 1-15 minuter vid en fältfrekvens på 1-16 Hz. Fyra eller sex sessioner. För behandling av prostatit används följande instrument: Ereton, Eos, Mavit, Prostam, Ermak, Almag 01.

Apparater "Androgyne", "Amus-01", "Intramag", "Headband" Att stimulera processer i prostata påverkar patientens centrala nervsystem (hjärnan).

galvanisering

Denna behandling är en likström med låg frekvens. De aktuella emittrarna appliceras på underkanten i 5-15 minuter. Patienterna tilldelas 10-12 sessioner. enhet: "Feed-1".

elektrofores

Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit.

Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

Tio till tolv sessioner i tio till tjugo minuter. enhet: "Feed-1".

arsonvalization

För behandling används svaga strömningar med hög frekvens. Elektroder appliceras på perineum i 3-5 minuter. Patienten upplever en stark stickande känsla. Kurs - sex till åtta sessioner. enhet: "Darsonvalets apparater".

Mikrovågsbehandling

En mikrovågsuppvärmningsanordning sätts in i ändtarmen. Främjar normalisering av blodcirkulationen, acceleration av regenerering av prostatavävnad. anordningar: "Mavit", "Maestro".

Medicinska lasrar

Öka kroppens uthållighet, prostataaktiviteten, förbättra det övergripande tillståndet. Extern laserterapi - bestrålning av perineum med lätt våglängd upp till 0,63 mikron i 1-2,5 minuter.

Spot laserterapi - bestrålning av akupunkturpunkter som påverkar prostata. Ljusets våglängd är 0,89 mikron, proceduren varar 1,5-2 minuter.

Intra-rektal laserterapi - Bestrålning av prostata med speciella munstycken genom ändtarmen. Våglängden är upp till 0,63 mikron, varaktigheten är 0,5-1,5 minuter. Terapi genomförs på morgonen, kursen är 8-15 gånger.

Namn på enheter: "The Knight", "Orion", "Milt-F-5-01", "Rikta", "Deta-rytm", "Matrix-Urolog".

Bioresonansbehandling

Oscillationer av en viss frekvens förstör mikroorganismer i prostata. instrumentet "Akutest".

akupunktur

Metod för orientalisk medicin. Nål av olika storlekar sätts in i akupunkturpunkterna som är ansvariga för prostata. Förfarandet är trevligt, patienten upplever inte smärtsamma förnimmelser. Applikatorer används för detta Kuznetsova Lyapko.

Automatisk massage

För prostata behandling enheter De är utformade för att mer eller mindre effektivt ersätta den mest effektiva metoden för behandling: prostata massage, gjord av en specialist.

Trevligt är detta förfarande inte kallat.

Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med skadlig mikroflora.

Tyvärr, litterat prostata massage kommer endast att utföras av en specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem. Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för blodförgiftning.

För att följa alla regler om sterilitet är manuell massage oftast gjord på poliklinik eller på sjukhus. Och själva huset är bättre att använda instrument, som är utformade speciellt för att säkerställa en säker användning av en lekman.

Men var noga med att konsultera en läkare om lämpligheten och varaktigheten av procedurer, inställningar av instrument. Överdriv det inte, annars istället för behandling, kommer du att orsaka dig mycket skada.

För att inte ringa exacerbation av prostatit med hårdvaran behandling av prostata, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.


Apparat för prostata borde inte gäller när:

 • exacerbation av sjukdomen;
 • närvaro av neoplasmer
 • de-symptomatisk diabetes mellitus;
 • aktiv tuberkulos.

Vilka är de mest effektiva?

Vilka enheter från prostatit är mest effektiv? Låt oss fokusera på de mest populära enheterna bland våra medborgare:

 1. Apparat för laserbehandling av terapi "Matrix-urolog". Gör det möjligt för dig att göra några metoder för laserexponering i kroppshåligheter eller ute, kombinera med andra metoder för fysioterapi och kirurgi. Enheten har ett vibrationsmagnetiskt laserhuvud, vilket ger prostata-massage genom strålning, magnetfält och vibrationer. Lägena kan växlas växelvis eller samtidigt.

 • Möjlig behandling av prostatit i hemmet av enheten "Just".

  Denna anordning är en mekanisk elektromagnetisk behandling.

  Påverkar prostata transrektalt, kombinerar mekanisk vibration, elektromagnetiskt fält, högt blodtryck.

  Det används ensamma eller i kombination med läkemedel.

 • Enhet för behandling av prostatit i hemmet - "Vitaphone". Denna vibroakustiska anordning påverkar prostata med ljud av varierande frekvens, vilket skapar mikrovibration i vävnaderna. Detta minskar blodkärlens resistens mot blodflödet, förbättrar blodflödet.
 • Bevattningsanordning "Intramag". Kombinerar effekterna på prostata genom elektrofores, magnetophores med införande av droger, bevattning och tvättning av urinröret, mikromassage av ett elektriskt fält. Som ett alternativ har det ett prefix med rektala värmekatetrar.
 • Vid ansökan utrustning för behandling av prostatit det är viktigt att följa behandlingsschema, diet, hoppa inte över proceduren. Kom ihåg det sjukgymnastik - bara ett tillägg till läkemedelsbehandling.