Huvud
Förebyggande

Hur man byter butik antistatisk

Det tog ett antistatiskt medel, den sista flaskan med drogen var över. Frågan uppstår - hur man byter antistatisk för kläder, utan att lämna hem. Till att börja med låt oss ta itu med frågorna - vad det är, vilka egenskaper, och då kommer hitta sätt att ersätta.

Det moderna utseendet hos människor är redan mycket svårt att föreställa sig utan syntetisk klädsel. Hon gick enkelt och länge in i vårt dagliga liv. Att vägra sådana saker är svårt, eftersom de har ett antal fördelar - i tvätt och strykning. I vår tid är det helt enkelt otänkbart att avstå från syntet. Dagliga saker i den vackra hälften av samhället - en kjol med en foder eller ströjor består nödvändigtvis av syntetfibrer.

Syntetfiberdukar har en stor minus - ackumuleringen av statisk elektricitet. Kläder gjorda av sådana material, fastnar i kroppen och i kontakt med människor och föremål kan hända en elektrisk chock. Detta fenomen är på grund av den konstanta friktionen hos delar av material i processen att bära och generera en laddning av energi. En sådan betydande nackdel tvingar oss att överge sådana saker. Men att avstå från att bära sådana tyger är mycket svårt. Därför kan ett antistatiskt medel hjälpa till i kampen mot obehagliga känslor.

Typer av antistatik och egenskaper

Antistatisk är ett botemedel baserat på ett antal kemiska föreningar. Oftast är kompositionens huvudkomponent alkohol eller vatten. Användningsområdet för läkemedlet är inte begränsat till konstgjorda vävnader, det hjälper till att bli av med statisk elektricitet - hår, möbler, golv och andra produkter baserade på polymerer. Baserat på tillämpningsområdet har medlen en annan sammansättning och volym.

För att eliminera den elektriska laddningen, använd:

Den mest populära är sprayen. Produkten sprutas på fel sida av kjolen eller byxorna. Den extra fördelningen av antistatisk till pantyhose kommer att försämra resultatet. Aerosol används i ett ventilerat rum, eftersom det finns skarpa dofter. Innan du lägger på bearbetade saker borde de ventileras i några minuter.

Pasta är en koncentrerad produkt. I sammansättningen innehåller ett stort antal dofter. Används i utspädd form. Konstgjorda saker från capro, lavsan, nylon sköljs i lösning. En sådan metod ökar ledningsförmågan hos plagget materialets elektricitet. Förmodligen användningen av en sådan lösning med användning av en finfördelare. Denna metod är idealisk för bearbetning av pälsprodukter.

Erfarna hemmafruar har länge upptäckt en balsam-balsam. Detta är det mest moderna antistatiska medlet. Luftkonditioneringen utför perfekt sina grundläggande funktioner. Dessutom glattar han tyget, förstör inte färgen och ger en trevlig arom.

Alla typer av antistatiska medel har kemi i sin sammansättning. Inte alla kan dra nytta av ett sådant köpköp. Sådana komplexa droger kan väcka en allergisk reaktion. Bli inte upprörd, du behöver alltid leta efter en väg ut ur situationen. Och det finns en väg ut - en antistatisk hemproduktion. Ett sådant bra sätt hjälper inte bara allergiker, men hjälper också dem som har avslutat botemedlet i ett oväntat ögonblick.

Hemligheter av hemmafruar

Erfarna hemmafruar uppfinner alltid någonting med hälsofördelar och budgetbesparingar. Den här gången kommer vi att avslöja hemligheten - hur och hur man byter ut det antistatiska, utan att gå hem. I varje kvinnas vardag finns det alltid medel som har antistatiska egenskaper.

Definiera populära hemmetoder med antistatisk effekt:

Låt oss överväga flera sätt att tillämpa ovan nämnda medel:

 1. Tvål används torrt. Det gnids på den bortre sidan av produkten. Metodens effektivitet varar ungefär en dag. Det är viktigt att inte förstöra kläderna. Innan du applicerar bör du försöka gnugga ett litet område av produkten från fel sida och kontrollera om det har visat sig på utsidan. Om onödiga manifestationer saknas är det värt att fortsätta proceduren.
 2. Ett vanligt sätt i form av vattenstänk är känt för många. Det är nödvändigt att arma dig med en sprutpistol, dra vatten i det och spruta det på den högra delen av kläderna. Det viktigaste är att inte överdriva det med vatten, annars kommer det att leda till starka våta kläder, och effekten av antistatisk kommer inte att uppnås. Den här metoden kommer tyvärr inte att spara under en längre tid. Men för en kort promenad eller fest - ett bra sätt att inte slå smuts i ansiktet. Bekvämlighet är att metoden är enkel. Vatten är praktiskt taget, det är inte nödvändigt att bära det med dig i din handväska. Och tänk inte att i extrema fall behöver du en finfördelare. Här är dina palmer perfekta. Applicera med våta palmer på foderduken och missa inte viktiga stunder i ditt liv.
 3. Förutom vanligt vatten kan en saltlösning användas. För detta gör du 1 tsk till behållaren (10 liter) med vatten. salt. Effekten säkerställs. Effektiviteten av lösningen kan inte särskiljas från det inköpta antistatiska medlet.
 4. Kallt citronvatten är ett utmärkt antistatiskt medel. Dessutom kommer det att ge en lätt och behaglig doft till saker.
 5. Sköljning av kläder i ättika är ett bra alternativ för att förhindra statisk laddning. Denna metod hjälper till att ta bort överskottssåp från saker. Med tillsats av läsk (1 tsk) i ett 6: 1 förhållande kommer materialet att ha mjukhet och arom.
 6. En annan metod med användning av vinäger. Det finns ytterligare luftkonditionering och vatten. Använd 3 delar ättika, 2 - balsam och 6 - vatten. Ett halvt glas av denna blandning kommer att rensa saker av statik och obehaglig lukt. Denna metod används ofta för mattor.
 7. En blandning av vatten och tygmjukmedel i ett förhållande av 10: 2 appliceras som en spray. Produkten hälles i en behållare med en finfördelare och sprutas på själva produkten. Det gör ett bra jobb med att ladda strömmen. Om så önskas kan den användas för att behandla mattor.
 8. Att använda en kräm är ett av de enklaste sätten att eliminera ström från kläder. Cremen appliceras på nödvändiga delar av kroppen. En film bildas, och den kommer att fungera som en barriär för elektrifiering av garderoben.

Förebyggande åtgärder för att förhindra statisk elektricitet

För nybörjare i vård av syntetisk kläder bör du notera följande tips:

 1. Att lägga till balsam för tvätt av linne;
 2. Använd antistatiska medel (köps eller kokas av dig själv) innan du gör något.
 3. Oavsiktliga favoriter av statisk elektricitet - kapron, nylon, lavsan och andra material med högt innehåll av dessa tyger. Om du inte hjälpas med speciella medel - ge upp bära konstgjorda tyger. Gör ett val till förmån för naturmaterial - bomull, lin, lut.
 4. Om vägran att fullständigt avvisa syntetik inte är möjligt, kombinera variationer av din bild från naturliga och syntetiska tyger.
 5. Var mer listig än andra. Bär en grädde eller en liten bit tvål. De hjälper dig i en desperat situation.

Välj själv ett säkert och pålitligt alternativ. Kom ihåg att de medel som kokas självständigt inspirerar mycket mer självförtroende än köpt. Ett hemmedel kommer att spara pengar och hälsa.

Vad är ESD?

Vi är alla bekanta med elektrostatisk urladdning ESD (elektrostatisk urladdning). Elektrostatisk urladdning ger oss ibland obehagliga känslor, men har en dödlig fara för moderna halvledaranordningar och komponenter. Den nuvarande utvecklingen av mikroelektronik har nått en otrolig densitet av aktiva element i kristallen. Så, moderna processorer innehåller Intel® Pentium® över 200 000 000 transistorer.
Med en så hög grad av integration blir moderna komponenter och elektroniska enheter mycket känsliga för elektrostatiska urladdningar. Som erkänt av de ledande tillverkarna av mikroelektronik, förloras miljontals dollar varje år på grund av otillräckliga försiktighetsåtgärder mot statisk elektricitet. Det är ett välkänt faktum att efter genomförandet av programmet för skydd och kontroll av ESD, minskade de ledande tillverkarna av telekommunikationsutrustning förlusten från äktenskapet med hälften! Tyvärr bör det noteras att många inhemska tillverkare av mikroelektroniska apparater, underhållstjänster för telekommunikationssystem etc. inte tillämpar ESD-skyddsåtgärder i arbetet. Vid första anblicken verkar det som om ingenting berör elektronikbrädet, men en persons hand kan vara ett dödligt hot mot chipet.

En person som går på mattan kan generera 15 000 V på kroppen!

Samtidigt känner en person inte någon urladdning som uppstår vid en spänning mindre än 3500 V. För moderna mikrokretsar är potentialen 30 V dödlig.
Ofta kan nedbrytning av utloppsströmmen inte leda till att den elektroniska enheten slås om, men efter en tid misslyckas enheten oväntat. Detta indikerar att som en följd av urladdningen var partiell förstörelse av den finaste ledaren i chipet. Sannolikheten för dess misslyckande inom en snar framtid ökar dramatiskt. Allt detta leder till ytterligare materialkostnader för att eliminera funktionsfel, äktenskap, reparation av garantier och i slutändan kommer det säkert att påverka tillverkarens varumärke.

Vad är modern produktion utrustad med ESD-skydd?
Detta är modern utrustning, teknik, material, komponenter och utan tvekan överensstämmelse med antistatiska skyddsåtgärder under hela produktionscykeln från leverans av komponenter till leverans av färdiga produkter. Att bryta kedjan på något ställe gör alla kostnader för att säkra ESD-skydd meningslöst.

Vad är en antidor? Också vad med det att göra?

Ordet "antidor" är av grekiskt ursprung. Den består av två ord: "anti" och "di oron". "Anti" är översatt till ryska som "istället för", "di oron" - "gåva". Det vill säga den bokstavliga översättningen av ordet - "istället för presenten".

Vad betyder detta? Vi vet att fem prosphs används i proskomedia. Om jag kan säga så är en av dem det bästa och viktigaste. Det kallas en agnisk. Från det, på ett visst sätt, med vissa böner, präster präster ett lamm - kärnan i prosphoraen, med en tätning på toppen i form av ett kors. Denna utskårna prosphora har en trapezformig form. Senare i liturgin, genom Heliga Andes nåd, kommer den att förverkligas i Kristi kropp.

Skrotresterna av denna prosphora, som inte kom in i lammet, kallas faktiskt antidoror. Han är också en stor helgedom. St Simeon i Thessalonica skrev om honom: "Antidor är det heliga brödet som fördes in i erbjudandet och som mitten togs ut och användes för ritualen; Detta bröd, som förseglad av en kopia och accepterade gudomliga ord, lärs i stället för hemska gåvor, det vill säga mysterier, till dem som inte mottog dem. "

Med andra ord är det heligt eftersom det deltog i en av de ortodoxa kyrkans viktigaste heliga handlingar - Lammets förberedelse för Kristi kropp.
Antidorus började han kallas från följande liturgiska och historiska förutsättningar...

I antiken, vid tidpunkten för de första kristna, kommunicerade de troende nästan vid varje liturgi. Senare övning visar att folk började ta nattvarden mycket mindre ofta.

Tiderna i kyrkan i det 1: a århundradet är en speciell period i kristendomen - helighetsperioden, perioden med den heliga andliga välsignade gåvorna, de heliga martyrernas period.

Senare började de troende delta i de fyra stora årliga fasta och inre nödvändigheten, men inte på varje gudomlig liturgi. Men för att inte beröva dem deras fristad, och hade så att säga, tiden för kontakt med kroppen och blod av Kristus, ofta i nästan varje tempel efter uppsägning av liturgin införde en maträtt med hackad i bitar antidoron som distribueras till de troende.

Därför namnet "antidor", det vill säga att äta istället för Kristi kropp och blod för dem som av någon anledning inte tog gemenskap under den heliga eukaristin.

Du borde veta att antidoren inte är Kristi kropp och blod. Därför behöver man, förutom att be om heligt vatten och prosphora, inte läsa några specifika böner för hans ätande. Bara för att konsumera en antidor, precis som prosphora och heligt vatten, är nödvändig på tom mage och uppriktigt och kom ihåg att det är heligt. Trots allt deltog antidorn i proskomedia och från det blev ett lamm förberett för Kristi kropp.

Kära bröder och systrar, om du tar antidoron och hem gemenskap bröd (vilket är mycket bra), upplevelsen av snacket: prova dem alla på en gång, så länge de inte har torkat, skuren i små bitar och torka väl, så att de inte blommar. Dessutom kommer små bitar av heligt vatten att vara bekvämare att konsumera. Det måste också förstås att prosphrots är en helgedom, krummer kan inte släppas på golvet, de är slarviga eller vanligt bröd.

Små bitar av prosphora eller prosphora, som har blommat, bör kastas i rinnande vatten - floden eller havet. Vid försumlig behandling av helgedomar måste man också bekänna.
Bland de troende finns en mycket god och gudomlig tradition - efter morgonböner varje dag på tom mage för att äta heligt vatten och prosphora (antidor, artos). Det verkar för mig att vi på detta sätt tar emot den Helige Andes nådiga hjälp den närmaste dagen och kommer i kontakt med Paschalglädjen som genomtränger varje gudomlig liturgi. Hennes gåvor är bara prosphora, artos och antidor.

Än du kan ersätta det antistatiska medlet

I vardagen upplever en person ofta elektrimering och elektrostatik, vilket uppenbaras på grund av för torr luft när alla föremål kommer i kontakt. På grund av denna process slår kläder av syntetiskt, polyester, naturligt silke eller ullstickar till kroppen, slår med små utsläpp av ström och gnistrar.

Sakerna flödar inte och förlorar form, utseendet på produkterna försämras och du känner obehag när du bär den.

Elektrostatik kan uppstå när man kammar hår och skapar damm. För att bli av med dessa problem använder du en mängd antistatik. Antistatisk - kemisk sammansättning, efter bearbetning som saker flyter, håll inte fast vid fötterna och bli inte elektrifierade.

Dessutom kan det här verktyget användas för att permanent avlägsna damm och desinficera mattor och stoppade möbler.

Men vad händer om det inte finns någon antistatisk handy? Finns det ett ersättare för detta verktyg? Ett alternativ till antistatikhandeln kan göras hemma. Vi lär oss om detta i den här artikeln.

Typer av antistatika

Idag produceras olika typer av produkter. Effektiv och enkel att använda är en spray som är lätt att spruta på kläder. Isolerar formuleringar innehållande etylalkohol och vatten. Den första antistatiska hanterar problemet om några sekunder, men samtidigt frigörs en skarp obehaglig lukt och toxiner.

En produkt med tillsats av etylalkohol kan orsaka ögonirritation och en allergisk reaktion. Observera att den obehagliga lukten varar länge, så när du använder en spray måste du alltid öppna ett fönster eller fönster eller spruta kompositionen bättre på balkongen.

Dessutom, efter användning av denna antistatiska kläder, ska tvättas längre och skölja mer noggrant.

Antistatik baserat på vatten är säkrare och kommer att vara ett lämpligt alternativ till ett klassiskt botemedel mot dem som lider av allergier. De lämnar inte en obehaglig lukt och avger inte gifter. Dessutom, som ett antistatiskt medel, produceras en pasta som måste lösas i vatten.

Du kan också hitta speciella sköljmedel för kläder med antistatiskt innehåll. Tillsätt balsam vid sköljning och bli av med problemet även under tvättfasen.

Dessutom kan du göra antistatiska hemma från improviserade medel. För detta använd ättika, balsam för tvätt eller för hår, citronsyra eller juice, läsk eller bordsalt. Låt oss ta reda på vad som kan ersätta antistatiska för kläder.

12 sätt att ersätta antistatiska kläder

 • Vinäger förhindrar ackumulering av statisk elektricitet på kläder och effektivt avlägsnar tvål eller pulver, bevarar färg och attraktivitet för produkter. Så tillsätt ättika när du sköljer saker
 • Blanda ättika med soda i ett förhållande 6: 6: 1 och lägg till vattnet vid sköljning. Vinägerlösningen kommer att rädda saker från elektrifiering, göra tyget mjukt, delikat, doftande och behagligt för beröring;
 • Ta ättika, något hårbalsam och vatten. Blanda ingredienserna i ett förhållande av 3: 2: 6 och tillsätt produkten vid sköljning.
 • Att skölja saker, ta svalt citronvatten. För att göra detta, lägg i juice av juice av halv citron eller citronsyra vid beräkning av en tesked pulver per tio liter vatten;
 • Lös upp flera skedar av tygmjukmedel i ett glas vatten, rör om och lägg till en spray. Spraya produkten på kläder, och det kommer att förhindra sprickbildning av tyget och utseendet av strömutsläpp av strömmen. En sådan komposition är också lämplig för behandling av mattor;
 • Sprutpistol eller spray med vatten ger ett effektivt resultat mot elektrifiering. Lätt duggregn och efter torkning av vattnet blir inte tyget elektrifierat längre;
 • För att förbättra resultatet, tillsätt en tesked salt till vattnet, baserat på tio liter vatten. Rör om och häll i en sprutpistol. Spraya den resulterande kompositionen på kläder, och det blir en effektiv ersättning av butikens antistatiska
 • I stället för salt kan du lägga till några droppar balsam till sköljvattnet. Använd kallt vatten och upprepa proceduren två till tre gånger;
 • Till kjol eller klänning stannar inte mot fötterna, sprid huden med en fuktgivande lotion eller kräm. Sådana medel bildar en film som behåller fukt på huden och reducerar friktion;
 • I stället för den traditionella antistatiska hårsprayen kan användas, eftersom den också innehåller antistatiska medel. Spraya produkten på ett avstånd av 20-40 centimeter från kläderna.
 • Glatt med våta händer eller en hård tvål på insidan av kläder eller pantyhose. Detta kommer att lindra elektrifiering, men effekten kommer inte att hålla länge.
 • För att minska möjligheten till elektrifiering är det viktigt att ta hand om produkterna korrekt. Följ tvättanvisningarna, använd inte för hårt vatten och torka inte saker i tvättmaskinen. Så här raderar du syntetiska saker, läs här.

Spraya inte det antistatiska medlet eller någon annan produkt på både pantyhose och kläder, annars kommer de att hålla ihop till varandra ännu mer. Att klä sig eller en kjol klibbar inte på strumpbyxor, behandla bara den felaktiga sidan av saken. Spraya inte vattenbaserade lösningar på tyget för mycket.

Materialet kan förbli vått. Vid tillämpning av en klassisk antistatisk eller hårspray ska du vidta försiktighetsåtgärder, behåll burken på avstånd och se till att produkten inte slår av misstag med ansiktet eller ögonen.

Hur man gör antistatisk för hår

På grund av bristen på vitaminer faller temperaturen och miljöpåverkan, håret blir torrt, lobes och elektrifieras. Medel och lack för håret, som är utformade för att lösa detta problem, innehåller aggressiva och skadliga komponenter.

Sådana föreningar kommer att lindra elektrifiering, men förvärra hörapparatens hälsa. Därför är det bättre att göra ett hem antistatiskt för hår från naturliga säkra ingredienser.

Ett lämpligt substitut för antistatiskt hår kommer att vara aromatiska oljor. Tillsätt några droppar av vilken olja som helst för att rengöra vattnet. Det fungerar bra rosa och lavendel.

Blanda och häll i en sprutpistol. Applicera varje dag. Eller använd ett par droppar smakolja på en träkam och kamma håret i fem till tio minuter.

När du använder medel med tillsats av eteriska oljor, försök att inte komma på huden, annars kan irritation eller allergisk reaktion uppstå.

Eliminera hårets elektrisering kommer att hjälpa mineralvatten eller vanligt vatten med citronsaft i en mängd av 1 till 5. Dampa med en hand och gå längs strängarna. Ett liknande resultat kommer att erhållas om du applicerar en liten mängd kräm på händerna och lita lätt på håret.

Hur man gör antistatisk damm

Om damm ackumuleras snabbt på möbler och mattor kan antistatisk också användas. Han kommer permanent att befria sig från damm och desinficera täcken, stoppade möbler och mattor.

För att förbereda en sådan antistatisk med egna händer, ta ett glas vatten, 9% ättika i en volym på 50 gram, två tsk olivolja och några droppar lavendel eller rosolja.

Den resulterande lösningen häller in i sprutpistolen och fuktar med jämna mellanrum de ytor där mest damm ackumuleras. Medlet kan också hällas i tvättdammsugaren. Om du använder en konventionell dammsugare, spraya först föreningen över mattan och vakuum sedan.

Vår expertis: Vad utgör faktiskt kosmetika

Vi bestämde oss för att kontrollera om de löften som nämns på kosmetiska paketet är sanna. För detta har vi valt välkända varumärken och.

Vad lovar kosmetikproducenterna oss inte, köparna. Håret gör frodigt och glänsande, huden ger näringsämnen, gör den till en mjuk och öm. Vi bestämde oss för att kontrollera om löften om paketet är sanna.

För detta ändamål har vi valt välkända märken av duschtvål, schampo och hår balsam och tvål och sätta dem för granskning till testcentret parfym och kosmetiska produkter ANO "PARFUMTEST". Expertcenter Elena Piskaryova studerade den angivna ingrediensammansättningen av de presenterade produkterna på förpackningen och gjorde slutsatser.

Matar eller.

Experter granskade ingrediens struktur "närings" duschtvål populära märken, som, såsom anges på förpackningen, innehöll 100% men den naturliga havtornsextrakt - en av de rikaste källorna till vitamin A, C och E. Det utlovas att en duschgel skulle ge näring hud, vilket gör det mjukare.

Ingredienser angivna på etiketten (full):

Förutom standardvatten, konserveringsmedel, färgämnen, dofter, ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) innehåller den andra ingredienser som sköter om huden. Dessa är:

- Havtornolja används i kosmetika för torr hud som fuktbevarande, fuktgivande ingrediens, - drar slutsatser Elena Piskareva. Därefter av kompositionen har denna duschgel mer fuktighetsgivande, hudmjukande, vitaminiserande egenskaper.

Tvål med grädde?

Det andra provet är krämtvål, på förpackningen som det är skrivet att det består av en fuktkräm.

Ingredienser angivna på etiketten (komplett):

Natriumlauroylisetionat - ytaktivt medel;

"Den här kosmetiska produkten innehåller verkligen glycerin, som är en fuktgivande ingrediens och bekräftar den fuktgivande egenskapen hos tvålkrämen", förklarar Elena Piskareva. "Men det är inte möjligt att säga att en väsentlig del av denna produkt består av en fuktkräm baserad på ingrediensens sammansättning av den såpa som presenteras.

Hår - frodigt?

Förpackningen av nästa produkt lovade att insidan innehåller ett lätta schampo som ger volymen. Bland de ämnen som hjälper till att uppnå detta framgår extrakt av rosa korallblomma och vit nektarin.

Ingredienser angivna på etiketten (full):

Förutom de vanliga substanserna inkluderade schampon följande ingredienser, vilka vi dechiffrerade:

- Shampoo innehåller verkligen de påståde extrakten: en rosa korallblomma och vit nektarin, säger experten. - När det gäller deras funktioner används rosenkoralblommaxtraktet i hårvårdsprodukter som en konditioneringskomponent, och funktionerna för det vita nektarin-extraktet är inte bestämda. Denna konsumentegenskap av schampo som "givande volym" kan bekräftas genom närvaron av polyquaternium-10, som används i hårkosmetika som ett antistatiskt medel, filmförstärkare och hårfixerare.

BLOGG AV DMITRY EVTIFIEVA

Mina experiment inom fotografi, artiklar om fotografisk utrustning och optik

Huvudmenyn

 • huvud
 • Om mig
  • Om mig
  • Kontakta mig
  • Mina publikationer
   • Publikationer i tidningen "Prosez"
   • Publikationer i tidningen "World of Metal"
   • Publikationer i tidningen "Shotgun"
   • Dyrt nöje
   • Publikationer i tidskriften "Ekonomiska strategier"
  • Mina resor
   • Vilken bilnavigator är bättre
   • Singapore
   • Irland
   • Indien
   • Kina
   • Seychellerna / Seychellerna
   • Maldiverna
   • Filippinerna
   • Malaysia
   • Indonesien
   • Thailand
   • Egypten
  • Hobbies for history - Glömt krig
  • Välja en bra ficklampa
   • Välja en bra ficklampa
   • Hur man väljer en bra ficklampa, del 2
  • Mina korta historier
  • Bilder och videoklipp av järnvägen (tåg, räls, etc.)
  • blogg
   • Din bloggprofil
   • Månatligt bloggarkiv
   • Mest kommenterade artiklar
   • Teman för artiklarna
   • Kompetent ryska
   • Fundraising för projektstöd
   • Webbplatskarta
  • miscellanea
   • De bästa enheterna för att läsa böcker
   • Foto av mat (och hur utan det? :))
   • annons
   • Soft
   • Opinionsundersökningar
   • nedladdning
  • Användbara länkar
 • fotografering
  • användbarhet
   • Så här överför du volymen till ett foto
   • Varför behöver vi utbrott på sommaren?
   • Kvalitetsbilder som motorns handel
   • Fältets djup
   • Diffraktion gräns tabell
   • Definition av hyperfokusavstånd
   • Så här identifierar du en cirkel av suddighet för en digitalkamera
   • Infraröd fotografi - övning, exempel. Länk till hur du ändrar kameran
   • Ultraviolett fotografi - övning, exempel
  • Studiofotografering
   • Den första resan till fotostudio. Början
   • Studio Ljus, Lektion 1: Reflektorer
   • Linser Fresnel - en apparat för studiofotografering
   • Studio ljus: optiska bilagor
   • Fresnel-linser och spot-munstycken - praktisk tillämpning (studiofotografi)
   • Billiga instrument med Fresnel-lins för fotografering och videoinspelning
   • LED-panel som huvudljuskälla för foto och video
   • Profoto
    • Granska och testa porträttplattor OCF Beauty Dish
    • Översikt över pulsljusgenerator Profoto Pro-8a Air
    • Översikt över batteriet Flash Profoto B2 250 AirTTL
    • Profoto B2 Air TTL - Användning i dynamiska scener Del 1
    • Fotografering av dynamiska scener med Profoto B2 (del 2)
    • Ring blinkar med Profoto Pro Ring2 som ett exempel
   • Falcon Eyes
    • Granskning av studiobatteriet Flash Falcon Eyes GT-280
    • Översikt över Falcon Eyes GT-480 batteri flash
    • Studiofotografering: snabbvikande mjuka lådor Falcon-eyes
    • Översikt över ringsignalen Falcon Eyes RingBox SB-45
    • Dimma / Dimma Generator Översikt Falcon Eyes F-1200R
    • Översikt över bubbelgeneratorn Falcon Eyes B-80
    • Översikt över belysningsstället Falcon Eyes L-3050 A / B
    • Granskning av studioljus Falcon Eyes Sprinter 200/300 BW och radiosynkroniserare Falcon Eyes SprintTrigger 16
    • Granska studio flash Falcon Eyes TE-900BW v2.0 och radiosynkron Falcon Eyes TERC II USB
    • Granskning av studio flash Falcon Eyes TE-300BW
  • Ämne bild
   • Mitt ämne foto
   • Om enheter för motivfotografering
   • Fotobox / ljuskub för motivfotografi
   • Ämnefotografi: Översikt över fokusskenor
   • Översikt över elektriska fokusskenor för Stackshot stapling
   • Stacking: mjukvaruprocedurer för "stitching" -bilder
   • Makrofotografi - teori och praktik
    • Kalkylatorer för makrofotografering
    • Makrofunktioner
    • Lite mer om makrofotografering (numismatik, insekter, etc.)
    • Vilken ökning som överskrider 1: 1 ger närbildsfilter
    • Bästa objektiv för makrofotografering: Canon vs Carl Zeiss
    • Jämförelse av Canon EF 100 / 2.8L ÄR USM Macro vs Carl Zeiss Makro-Planar 100 / 2,8 C / Y
    • Lite om makron och makrofotografi (Canon och M42)
    • Flashless Olympus Pen E-PL1 för professionell och amatörfilm
    • Makromeh
    • Fotografiska makrosystem som använder Contax / Zeiss som ett exempel
    • Bärbara digitala mikroskop och fotografering
   • Min bakgrund för motivfotografering
   • 3d-bild
   • Så tar man bilder
    • Hur man tar en bild av rök
    • Guide till fotografering av fallande droppar
    • Fotografera för avlopp - ta bort från ovan
    • Så tar man bilder på mynt
    • Fotografera böcker / fotokopiering
    • Hur tar man bilder av smartphones, bärbara datorer och annan teknisk utrustning
    • Hur man fotograferar bilar
  • porträtt
   • Porträtt, som jag sköt på olika tider
   • Fotografera barn - på gatan och i studion. Ljusscheman
   • LED-tändare på kameran
   • Skytte Nude Lighting Schemes
   • I naturen - utan blixt i soligt väder
   • I naturen - i grumligt väder utan blixt
   • I naturen - med en blixt
   • I naturen - med en batterigenerator
  • Inredning
  • Fotografera vatten, brister
   • "Frost" -rörelser, striden i divisionen tungvikt (ProFoto Pro-8a 2400 Air mot Broncolor Grafit A4 RFS)
   • "Frysning" av utbrott s.2
   • Fotograferar droppar utan att använda dyr utrustning
   • Guide till fotografering av fallande droppar
  • Bearbetning i Photoshop
   • Adobe Photoshop, Adobe Bridge, Adobe Camera Raw - problem och lösningar
   • Korrigering av kromatiska aberrationer
   • Metoder för skärpning (del 1)
   • Metoder för skärpning (del 2)
   • Bildskärpa på grund av ljud
   • Rengöring av bilder från skräp och damm
   • Förstora en bild för storformatutskrift
   • Hur man korrekt sänker ett foto för webben
   • Photoshop: höger höja färgmättnaden i fotot
   • Hur man sätter WaterMark (vattenstämpel) på ett foto
  • Backstage
  • Fotografera på film
   • Bilder från Zeiss Ikon Nettar med Rodenstock-objektiv Novar-Anastigmat 75 / 4.5
   • Gamla filmavståndskamera - Voigtländer Vito B
   • Filmen medieformat kamera "Amatör-2" och bilder från den
   • Än att skanna en film och diabilder
  • Snorkling och dykfotografering
 • Fotografisk utrustning
  • linser
   • Arbeta segment av olika kameror
   • Kalkylator FLU
   • Rengöring av ljusfilter
   • Boke - allt du ville veta
   • Olika typer av bokeh
   • Telekonverterare Canon för Canon
   • Matchar objektivets brännvidd med betraktningsvinklarna
   • Vad är de rundade kronbladen på linsmembranet
   • Kontrollera linsen för front-back-fokus
   • Adaptrar / adaptrar för linser
    • Bayonetter och adaptrar
    • Kvalitetstest på adaptrar för manuell (manuell fokus) linser
    • Problemet med överexponering och underexponering vid användning av adaptrar med manuella linser
    • Chip-maskrosor för adaptrar till manuell lins
    • Korrekt klistermärke på det kinesiska chipet på adaptern
   • Recensioner om linser
   • Objektivavvikelser
    • Vignettering - vad är det?
    • Optisk aberration av Coma
    • Optisk aberration Astigmatism
    • Longitudinella kromatiska avvikelser (LoCa)
    • Transversell kromatisk avvikelse
    • Förvrängning - vad är det?
   • Kända uppfinnare av optiska kretsar av linser
   • Objektivprov
    • Testa fotografiska världar
    • Linstester och recensioner 25mm
    • Tester och recensioner av 35mm linser
    • Test och recensioner av linser 50mm
    • Test och recensioner av linser 85mm
    • Linstester och recensioner 100mm
    • Linstest och recensioner 135mm
    • Linstester och recensioner 180mm
   • Mål för flygfotografering
   • Välja och köpa en lins
    • Välja linsen som används (begagnad)
    • Användbara länkar där du kan se bilder från olika linser
    • Objektiv Välj 50mm - tester och recensioner
    • Välja en gammal manuell lins
   • Canon Linser
    • Välj den bästa 100mm-linsen: Canon EF 100mm f / 2.8L Macro IS USM, Canon EF 90 / 2.8 TS-E, Canon EF 24-105mm f / 4L IS USM
    • Canon EF 100 / 2.8L är USM Macro vs Nikon AF-S Micro Nikkor 105 / 2.8G ED
    • Canon EF 85mm f / 1.2L USM-objektivöversikt
    • Canon TS-E 17mm f / 4L
    • Canon TS-E 24 / 3.5L - Översikt över Tilt / Shift-objektiv
    • Tilt / Shift-linser, Canon TS-E 90 / 2.8
    • Canon EF 24-70 USM ver.1 vs Canon EF 24-70 II USM
    • Översikt och test Canon EF 70-200mm f / 2.8L IS II USM
    • Att gå med en Canon-lins ef 70-200mm f / 2.8l är ii usm
    • granskningstest CANON EF 85 mm f / 1.2L II USM
    • Canon EF 135mm f / 2.8 med Softfocus
    • Canon FD-objektiv (adaptrar, katalog, etc.)
   • Carl Zeiss-objektiv
    • Carl Zeiss Lens Linjaler
    • Omslag från Carl ZEISS E-mount linser (Sony)
     • ZEISS Batis 85 / 1.8 objektivöversikt
    • Intryck från Carl Zeiss ZE-linser
     • Carl Zeiss Distagon 25/2 ZE
     • Vi träffas: ZEISS Otus 1.4 / 28. Bara världens bästa vidvinkelobjektiv
     • Carl Zeiss Distagon 35/2 ZE - intrycket att använda
     • Carl Zeiss Planar 50 / 1,4 ZE
     • Carl Zeiss Makro-Planar 50/2 ZE
     • Carl Zeiss Distagon 55 / 1.4 Otus - den bästa 50mm-linsen för idag
     • Carl Zeiss Planar 85 / 1.4 ZE
     • Carl Zeiss Makro-Planar 100/2 ZE
     • Carl Zeiss Apo Sonnar 135/2 ZE
    • Visningar från linserna Carl Zeiss Contax
    • Så här läser du MTF-grafik. Broschyr från Carl Zeiss
    • Carl Zeiss officiella videokanal
    • Zeiss / Contax 35mm
    • Skillnaden mellan AE och MM versioner av Carl Zeiss-objektiv
    • Zeiss "gjord i Japan" VS "gjord i Västtyskland"
    • Branded blends Carl Zeiss
    • Kompatibilitet Contax N och Contax 645
    • Systems Zeiss / ZE och ZF (Canon och Nikon)
    • Carl Zeiss i perioden strax efter andra världskriget
    • Kataloger Carl Zeiss
    • Reparation av Carl Zeiss-objektiv
   • Objektiv Sigma
    • Översikt över Sigma 35mm 1: 1.4 DG Art HSM
    • Zeiss Distagon 35/2 ZE vs Sigma 35mm 1: 1.4 DG Art HSM (sista striden)
    • Demontering Sigma 28-105 / 2.8-4 Aspherical IF DG för Canon (finns det en plastlins i linsen?)
   • Objektiv Yashica
    • Objektiv Yashica ML
   • Objektiv Samyang
    • Objektivöversikt Samyang 85 / 1.4 Aspherical IF
   • Minolta-linser (katalog)
   • Objektiv Olympus OM
   • Sovjet
    • Information om sovjetiska objektiv
     • Lins Mir-24N - fullständiga test
    • Metod för provning av sovjetiska linser enligt GOST 25502-82
    • Billiga analoger av Carl Zeiss och Leica-objektiv
    • Logotyper av sovjetiska optiska växter och en liten historia av kameror
    • Foto av sovjetisk fototeknik
   • Demontera linsen
    • Katalog över reservdelar för linser, kameror och blixtar
    • Vad finns i Canon EF 70-200mm f / 4L USM-objektivet
    • Demontering av Canon EF-S 18-55mm f / 3.5-5.6 IS II-objektiv
    • Demontera Helios 81H
    • Hur demonterar Canon EF 17-40 / 4L-objektivet
    • Hur demonterar CANON EF-50mm f / 1.4-objektivet
    • Att demontera Helios-44M (Helios-44M)
    • Objektiv Nikon AF-S Nikkor 50mm f / 1.4G - reparation av autofokus
    • demontera Leica R Macro Elmarit 2,8 / 60
    • hur man demonterar Jupiter-9 85 f2 / Jupiter-9 85 f2 reparation
    • Återupptagning av Jupiter-9 85/2 för installation på Nikon och Leica
    • Vad finns inuti Canons kameror? Slutar reparation för Canon 550D
  • Fotofilter
   • Analys av kvaliteten på UV-filter, hur man förstår grafik (B + W, Carl Zeiss, Hoya)
   • Vad är syftet med C.P.L-filterpolarisatorn?
   • Bästa polariserande filter
   • Hur man bestämmer om det finns tydlighet på ljusfiltret
   • Rengöring av ljusfilter. Egenskaper av olika märken (B + W, Hoya, Marumi, Tiffen, Rodenstock, Fotga)
   • Testning av polarisationsfilter: B + W Cirkulär-Pol S03M MRC, B + W Pol-cirkulär AUCM KSM MRC, Marumi DHG SUPER CIRCULAR P.L.D
   • Om ultraviolett och skyddsfilter
   • Om rektangulära och kvadratiska filter (Lee, Cokin, 84.5)
   • På fotofilter säger Cokin ordet.
   • Vilken ökning som överskrider 1: 1 ger närbildsfilter
   • Filter med mjuk effekt (Softar, Soft-Pro)
   • Gradientfilter i rektangulär form - noggrant, hack!
   • Ultraviolett fotografi - övning, exempel
   • Fästfilter till linserna "fisheye" (fisheye)
   • Schneider Kreuznach (B + W-filter)
    • Information om B + W-filter
    • Filterserie B + W HTC
    • Hur skiljer man ett sant B + W-filter från en falsk
    • Kreativ kväll med spektakulära ljusfilter (del 1, mjuka filter)
    • Kreativ kväll med spektakulära ljusfilter (del 2, filter med en stellär effekt)
    • Filter B + W - färskfack. Nu i guld.
    • Översikt och provning av filtret B + W XS-Pro Digital ND Vario MRC nano
    • Ny serie av filter B + W HTC, nya dimensioner B + W ND Vario och metoder för skydd av förpackningar
   • Filter Hoya
    • Fullständig information om Hoya-filter
    • Testning av Hoya PRO ND ljusfilter (mörkare)
    • Polarisationsfilter Hoya HD
    • Översikt över Hoya Fusion Antistatic ljusfilter
    • Köp Hoya ljusfilter
  • kameror
   • Exponering och mätning
   • DLA- och diffraktionsgränsen
   • Skillnaden mellan topp- och amatörkameror
   • Metoder för att bestämma mängden brus i ett foto
   • Instruktioner för kameror
   • Intryck från Sony A7
   • Jämförelse av sensorer: Canon vs Sony
   • Fuji X-E1 Kameroröversikt
   • Översikt över mediumformatkameran Mamiya DF + med en digital baksida Leaf Credo 40
   • Promenad med mediumformatkamera Mamiya DF + och digital baksida Leaf Credo 40
   • Skillnader mellanformatkameror Mamiya 645
   • Canon 5D mark III mot Canon 5D mark II
   • Canon 5D mark III mot Canon 5D mark II (del 3, överexponeringskorrigering)
   • Canon 5D mark II vs Canon 5D
   • ISO: Finns det en minskning av buller på nya matriser
   • Canon 5D mark II vs Nikon D800
   • Canon EOS M-kameraöversikt
   • Canon 5D mark II mot Canon 5D mark III (del 2, "buller" vid hög ISO)
   • Från vilken ISO, gamla och nya kameror börjar "göra ljud" i ljusa områden av bilden
  • Dator för fotoförädling
   • Bygg en dator för fotoförädling (Mac vs PC)
   • Installera MacOS under Windows
   • Windows vs MacOS - Notebook-val
   • Systemuppdatering (Macbook)
  • Användbar information
   • Vem uppfann flera upplysningar
   • Plastlinser i linser
   • Hur man rengör fotografisk optik
   • Rengör kamerans sensor
   • Foto och fotosäckar: vad man ska välja
   • Om fokuseringsskärmar
    • Byte av fokuseringsskärmen
    • Byte av fokuseringsskärmen på Canon 5D mark III
   • Sätt att lagra, arkivera bilder
   • Kinesisk chip klistermärke på adaptern
   • Ladda ner instruktioner
  • Användbara foto- och videofömer
  • Böcker om fotoutrustning, fotografi och fotobehandling
   • Huvudavsnittet
    • Böcker om färghantering i digital fotografering
    • Böcker om Adobe Photoshop och fotobehandling
    • Böcker och instruktioner för kamera och linser
    • Böcker om fotografisk optik
   • Premium partition
  • Hasselblad
   • Hasselblad - Företagets historia
   • Hasselblad Camera Series
   • Porträtt Porträtt Broschyr för Hasselblad System
   • Företagsbroschyr Hasselblad: Pressfoto
   • Hasselblad broschyr om undervattensfotografering
  • Zeiss Ikon
   • Historia av Zeiss Ikon
   • Vackra bilder av Zeiss Ikon-kameror
   • Zeiss Ikon broschyrer
   • Reklamblad Broschyrer Zeiss / Contax
  • Leica
   • Leica M9
  • Pentacon
   • Pentacon objektivkatalog
   • Objektiv recension Pentacon auto 135 / 2.8 MC (M42)
   • Objektivöversikt Pentacon electric 50 / 1.8 MC
  • Yashica
   • Översikt över Yashica MAT LM-kameran och den korta historien om Yashica
   • Linser Yashica - katalog
  • Stativ och stativhuvuden
   • Översikt över kolfiberstativet Manfrotto 055CX3 och stativet 3D-huvud Manfrotto 808RC4
   • Stativhuvud Sirui K-20X och stativ Sirui M-3004X
   • Översikt över GreenBean ProMaster 601BH Stativ
 • Ställ en fråga
 • Träningssessioner
  • Kurslitteratur i fotografi
  • Sektion för studenter,
   genomgått utbildning
   i min fotostudio
  • Sektion för elever: Förberedelse för fototur
  • Porträttfotografi
  • Mitt ämne foto
 • photoshop
  • Min mini butik
  • Photo-loppmarknad
  • Licenser Helicon Focus
 • Sök
 • samarbete
 • Forumet

Navigering efter poster

Förvrängning - vad är det?

distorsion Detta är en aberration som orsakar snedvridning av bilden av raka linjer, vilket leder till att likheten mellan objektet och dess bild bryts.

Typer av snedvridning

Distorsion är en av de typer av optisk avvikelse, eller talar helt enkelt genom bildförvrängning. Förvrängning är en geometrisk aberration; det ändrar bildens korrekta geometri. Det finns också kromatiska avvikelser som är associerade med bildens färg.

Distorsion kan vara av två slag - fatliknande (konvex distorsion) och kuddeliknande (konkav snedvridning):

Om du tittar på bilderna ovan märker du att alla linjer inte ens är ett bra exempel på optisk distorsion. Flytta musen över fotot och se hur det ska vara. Så förvrängning är den optiska distorsionen som är karakteristisk för din lins.

Barrelförvrängning

Penselförvrängning

Distorsion är karakteristisk för en vidvinkel. Du kommer inte märka snedvridning på TV eller på porträtt.
Och i fallet med en zoomobjektiv kan den vara kuddeformad i ena änden och tunnformad på den andra.

Ofta måste förvrängning korrigeras när du tar en bild på en vidvinkelobjektiv. Speciellt distorsionen är märkbar om det finns många raka linjer i bilden genom hela ramen, till exempel när du fotograferar arkitekturen med en ultravinkellins, behöver du definitivt korrigera förvrängningen.

Förvrängning som en konstnärlig anordning

Och ändå är förvrängning inte alltid en dålig sak. Förvrängning kan användas som en konstnärlig teknik eller för att placera i ramen något som inte skulle passa på en konventionell lins.

filmade på Canon EF 24 / 1.4 II USM

filmade på Bower 14 / 2.8

Exempel på bilder med snedvridning

Här är några exempel där du kan peka och ta bort markören, titta på vad ramen ser ut med och utan förvrängning.

Canon EF 24 / 1.4 II USM

Carl Zeiss Distagon 25/2 ZE

Bower 14 / 2.8

Hur man tar bort snedvridning

Förvrängning korrigeras i högre grad av ett "asfäriskt" element, d.v.s. lins, som har en mer komplex yta, inte sfärisk, som de flesta andra linser i linsen.

automatiskt

Återstående distorsion kan korrigeras i grafikredigeraren. För många linser finns profiler för distorsionskorrigering som kan laddas in Adobe Camera Raw med hjälp av Adobe Lens Profile Downloader

Därefter går du till programmet Adobe Camera Raw, öppna din bild och på fliken Objektivkorrigeringar aktivera linsprofilen.

manuellt

Det finns tillfällen då det inte finns någon profil för linsen. När allt kommer omkring är profilen baserad på en massa kamera och lins och det är därför hög sannolikhet att det inte finns någon korrekt profil för din kamera. Eller du har en sällsynt lins för vilken det inte finns någon profil.

Det är enkelt att ta bort förvrängning manuellt. För att göra detta behöver du antingen ett program Adobe Camera Raw eller Adobe Photoshop.

Adobe Camera Raw

Öppna din bild i programmet Adobe Camera Raw och gå till avsnittet Objektivkorrigeringar. Där väljer du fliken manual. Och reglaget i stycket Distortion försöker eliminera distorsion.

Adobe Photoshop

Öppna din bild i Adobe Photoshop och gå till menyn i avsnittet filter. Där hittar du objektet på menyn Objektivkorrigering.

I rätt del av fönstret som öppnas väljer du rätt läge Anpassad. Och flytta reglaget Ta bort förvrängning tills det är fullständigt rättat.

Glöm inte, vänligen, för att trycka på "dela" Vkontakte, Facebook, Google + etc., samt utvärderingen av 5 *, om du gillade artikeln!

Kontrollera texten för unikhet

Anti-plagiat-kontroll online - gratis, snabbt och utan registrering! Noggrann analys av texten och sökning efter kopior på Internet. En specialdesignad algoritm kommer att kontrollera din text för unikhet och genast berätta resultatet. Vår tjänst kan bestämma omskrivning och andra sätt att unika texterna.

Dina senaste kontroller

För att komma åt historiken om kontrollerna måste du logga in

Servicenyheter

Om att kontrollera texten för unikhet

vid Kontrollera texten för unikhet Online-anti-plagiatsystemet hittar du på Internet-sidorna som innehåller hela eller delvisa kopior. Innehållet på dessa sidor kommer att jämföras med den angivna texten för att identifiera matchningar.

Baserat på matchade matchningar beräknas den totala unikaheten i texten i procentenheter, liksom den unika egenskapen hos varje sida med sammanfallande händelser. Du kan se vilka delar av texten som hittades på var och en av de analyserade sidorna.

Om du vet att den angivna texten placeras på en webbplats och inte vill ta hänsyn till den när du beräknar den övergripande unika egenskapen, ange adressen i fältet "Ignorera webbplatsen". Det är nog att ange domänen.

Gratis version

 • Text upp till 10 000 tecken långt
 • Upp till 3 kontroller per dag
 • Använd något sätt att automatiskt komma åt tjänsten är förbjuden.

Avslutade gränsen? Vill du dubbelkontrollera texterna? Prenumerera!

Automatisk regelbunden webbplatsverifiering

Prova vår automatiska regelbundna kontroll - lägg till sidorna på webbplatsen till skyddet, och vi kommer att övervaka deras unika egenskaper och skicka rapporter till mailen!

Var god rapportera fel, lämna feedback och förslag.

Observera, på vår sida kan du kontrollera unika innehållet på webbplatsen.

Illamående av prostatit - vad är det?

Vad är prostatit? Denna fråga är oftast begärd av män efter 35 år. Detta känsliga ämne många försöker komma runt. Tänk på vilken typ av sjukdom, hur man hanterar det?

Vad är sjukdomen?

För att förstå vad prostatit är, borde man förstå vad prostatakörteln (prostata) är.

Prostatakörteln är ett manligt organ. Om du tittar på bilden kan du se likhet med en kastanj eller ett mänskligt hjärta. De antika läkarna kallade prostata "den andra människans hjärta." Platsen är ett litet bäcken.

Vad är funktionerna i prostatakörteln:

 • Utveckling av utsöndring, vilken är en vätska med en specifik lukt;
 • säkerställa prostatakörtelns immunitet mot infektioner;
 • upprätthålla en normal erektion
 • utveckling av testosteron;
 • säkerställande av normal urinering.

Sekretion i prostata utvecklas regelbundet. Hos män, vars hälsa är normalt, faller det i urinröret under utlösning. Det bidrar till att öka spermiemassan, stöder aktivt spermatozoas vitala aktivitet.

Män som har korsat tröskeln till 35-årsdagen utsätts för brott mot prostatakörteln som uppstår av olika skäl. Det finns en patologi i 78% av den manliga befolkningen.

Prostatit är en inflammation i prostata som orsakar svullnad av det manliga organet. Nästan alltid inflammation hos män åtföljs av förkalkning (bildning av stenar). Eftersom prostatakörteln är omgiven av urinröret (du kan se på bilden) och vas deferens leder svullnaden av organet till komprimering av urinledaren. Mot denna bakgrund uppstår en av de mest grundläggande tecknen på prostatit - svårigheter, smärtsamma känslor vid urinering. Om sådana symptom uppstår betyder det att en man har prostatit.

När det finns en inflammatorisk process förändras sekretionen som produceras av prostatakörteln dess egenskaper, så det finns brott mot manlig libido, en minskning eller förlust av erektion.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Vad är orsakerna till prostatit?

Sjukdomen är direkt relaterad till den anatomiska strukturen, platsen i prostatakörteln. Genom urinröret kan få en infektion - detta är den viktigaste och vanligaste orsaken till utseende av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen uppstå av följande skäl:

 • stillasittande och stillasittande livsstil (förare, män som arbetar på kontoret);
 • frånvaro av normal avföring (permanent förstoppning)
 • minskad immunitet (stress, ångest, sömnbrist);
 • långvarig frånvaro av sexuella kontakter (spermatozoa dör i tubuli, vilket leder till inflammation);
 • krossa underkläder;
 • hypotermi;
 • venerala sjukdomar;
 • obalanserad näring
 • övervikt.

Det finns flera sorter av patologi:

 1. Smittsam form. Det förekommer mot inträdet i kroppen av män av virus, bakterier, mikroorganismer (mykoplasma, ureaplasma, gonokocker, tuberkelbacillus).
 2. Noninfectious form. Orsaken till detta - Stagnation av blod, spermier (utvecklas ofta med stillasittande livsstil).

Hur manifesterar sjukdomen sig

Det bör noteras att symptomen på prostatit uttalas. Sjukdomens inledande skede manifesterar sig i strid mot styrka. Erektion blir svag, vissa män gör det inte. Det första tecknet på prostatit är avsaknaden av en morgon naturlig erektion, som inte är associerad med upphetsning.

 • akut smärta i perineum
 • en känsla av bränning och nedskärningar i urinröret, och symtomen kan uppstå både självständigt och med urinering (hos män är det en känsla, som om urinröret passerar inte urinen, men rött hett tenn);
 • flytande trådar i urinen;
 • ökande t av kroppen;
 • försämring av kroppens allmänna tillstånd mot bakgrund av berusning (svettning, ätstörningar, feber, trötthet, sömnighet).

Ofta är de inflammerade prostata körtlarna "smärtsamt" inte bara i perinealregionen. De strålar in i området av penis, skrot, rektum. Och smärtan är spasmodisk, stark. Kan förekomma varje minut och till och med under samlag. Det ökar med urinering, när en man sitter länge, eller avstår från samlag om 2-3 dagar.

Mycket ofta, på grund av problemets känslighet, rusar män inte för att besöka en läkare. Att göra detta kategoriskt omöjligt. Viktigt! Prostatit med kalcitaner kommer inte att passera av sig själv, en sådan sjukdom behöver kardinalt och korrekt behandlas! Inflammation kan orsaka adenom i prostata (godartad tumör), som när som helst kan omvandlas till en malign tumör.

Förresten produceras miljoner cancerceller varje dag i människokroppen. Om immuniteten är stark, undertrycker den dem och förstör dem. Med prostatit, som med någon sjukdom, reduceras immunförsvarets skyddsegenskaper avsevärt. Detta innebär att möjligheten att utveckla prostatacancer inte utesluts. Därför behöver du inte självmedicinera, och vid de första manifestationerna av sjukdomen gå genast till läkaren.

Frånvaron av erektion, orgasm är ett misslyckande för män, för det viktigaste är deras ego. Dessa faktorer orsakar ofta depression, alkoholhaltig dricks. Men det finns alltid en lösning på problemet. Tillräckligt att förlåta behandlingsförloppet, och livet kommer tillbaka till det normala.

Vid vissa representanter för ett starkare kön är den inflammerade prostatakörteln inte visad under lång tid. Denna form kallas kronisk. Det förekommer nästan alltid mot bakgrund av sjukdomar i det genitourära systemet som orsakas av klamydia, trichomoniasis, ureaplasmos. Det första och huvudsymptomet är en minskning av styrkan. Kronisk form av sjukdomen kan göra av blomstrande macho ängsliga grumblers.

Ofta blir prostatit orsaken till skleros i prostatakörteln, och detta är en dom för livet. Denna sjukdom är inte härdbar.

Diagnos och behandling

Att känna igen symptomen på prostatainflammation för en professionell andrologist är inte ett problem. Men det viktigaste är kompetent, adekvat behandling, liksom ett allvarligt tillvägagångssätt för terapi. Endast regelbundenhet, konstantitet och uppfyllelse av all doktors rekommendationer kommer att ge det nödvändiga resultatet.

Diagnostisk undersökning omfattar:

 1. Finger rektal undersökning. Den givna processen vid diagnostik är en av de viktigaste. Läkaren kan inte se prostatakörteln, men kan känna den på palpation.
 2. Analys av utsöndring utsöndrad av prostatakörteln.
 3. Ultraljudsundersökning (foto av prostatakörteln).
 4. Urin undersökning för känslighet mot antibakteriella läkemedel.

Några män tror att efter att ha druckit hemma, kommer dekokningar av örter att botas, men de är helt felaktiga. För det första förbjuder läkare inte användningen av folkmedicin, men dessa är endast hjälpmedel, men inte huvudterapin. För det andra bär många resurser information om behovet av att ta varma bad, besöka bastur för att värma upp prostata. Detta kan inte göras kategoriskt! Eventuell inflammation i kroppen från en varm inverkan förstärker bara. Den inflammatoriska processen i prostatakörteln hos män är inget undantag!

Många män är oroliga över frågan om vilken läkare som behandlar prostatakörtelns patologi. Är engagerade i behandling av sjukdomar urologen och andrologen. Men samtidigt bidrar många smalspecifika specialister till utnämningen av en behandlingskurs: sjukgymnaster, immunologer, kirurger. Det är inte ovanligt för en psyko-emotionell återhämtning av en man som en psykoterapeut behöver hjälp.

Det komplicerade programmet för prostata terapi är som följer:

 • antibakteriell behandling;
 • fysioterapi (magnetfält, laser, reflexbehandling, ultraljud, hirudoterapi);
 • prostata massage extern och intern.

Vid sjukdomens avancerade stadium föreskrivs en operation. Idag har läkemedlet gått långt framåt, inte bara nya generationsdroger utvecklas, som direkt påverkar inflammation, utan även ny högteknologisk utrustning. I många kliniker utförs kirurgisk ingrepp med en minimalt invasiv teknik. För dem som inte känner till - utrustningen tillåter dig att göra en blek operation. Det betyder att skalpel inte tillämpas. Alla procedurer utförs genom hudpunkter. Med den här tekniken kan du utesluta risken för infektion och ibland minska rehabiliteringsperioden.

Under behandlingen rekommenderar läkare att använda en speciell teknik för att göra en massage hemma. Ibland masseras prostata även utan att komma in i ändtarmen.

De vanligaste är:

 1. Mavit.
 2. Apparat Markelov.
 3. Enkelt.
 4. IntraGUP.
 5. Apparater Milt-F-5-01.
 6. Enheten är diet-rytmen.

Folk recept

Som en hjälpmetod för behandling kan du använda folkrecept.

Aspen bark. Det gör infusioner, extrakt, avkok. Denna naturliga komponent har astringent, antipyretisk, antiinflammatorisk, diforetisk och diuretisk verkan. Med hjälp av avkortningar av cortex kan inflammation snabbt stoppas, i kombination med antibakteriella läkemedel. Dessutom kommer buljongerna att snabbt ta bort toxiner från kroppen, och de blåses isär. För att förbereda medicinska formuleringar behövs 200 g bark och 2 liter vatten. Koka barken i 30 minuter, sedan svalna och spänna. Dryck ska vara i stället för te 4-5 gånger om dagen.

Pumpa frön har länge använts för att behandla prostata sjukdomar. De innehåller en stor mängd zink. Denna komponent är en av de viktigaste för den manliga kroppen. Det är nog att äta 30 frön om dagen. Denna mängd innehåller den dagliga normen för det användbara elementet. En sak är att fröna är råa. Från de som har genomgått termisk behandling kommer det inte att vara någon mening. Det är naturligt och förståeligt att de ska rengöras för mat. Ett av de vanliga recepten är strimlad frön, blandad med honung i lika stora mängder. Vissa gör bollar från denna komposition och äter före måltiderna i 30-40 minuter 2 gånger om dagen. Läkarna säger att 1 tsk är tillräckligt. frön med honung per dag.

Det är känt att någon sjukdom är lättare att förebygga än att behandla både kvinnor och muzhchin.Chtoby förhindra inflammation bör rikta sin uppmärksamhet mot de mest grundläggande saker - rätten, rik på vitaminer mat, gym, som ska utföras minst 2 gånger per dag ( förhindrar stagnation av blod), att skyddas under tillfälliga sexuella handlingar.