Huvud
Skäl

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Vilka antibiotika för män med prostatit är mest effektiva (lista)

Att ta antibiotika med prostatit rekommenderas inte utan bra skäl. Det finns många sätt att bota inflammation i prostata hos män, för att eliminera exacerbation, men behandling av inflammation i prostata med antibiotika är en osäker metod för behandling, eftersom det kan påverka män på andra kroppssystem negativt. Vid behandling av bakteriell prostatit är det viktigt för män att följa alla recept från läkaren och inte avsluta behandlingen före förfallodagen.

Vid behandlingen är det viktigt att följa alla recept från den behandlande läkaren och inte avsluta behandlingen före förfallodagen.

Hur hanterar man sjukdomen?

Behandling av akut och kronisk prostatit är en mycket tidskrävande process. Svårigheten är att antibiotika hos män i behandling av prostatit bör väljas mycket noggrant, så att de verkar på rätt patogen eller har ett brett spektrum av åtgärder. Mottagning av en läkare som utses för antibiotika (fluorokinoloner, penicilliner, etc.) kan utföras hemma. Vilka tabletter och hur man tar dem, kommer experten att berätta, han kommer att skriva ut det bästa behandlingsförloppet, men man bör komma ihåg att det är nödvändigt att behandla kronisk form av prostatit hos män under lång tid.

Antibiotika för prostatit, funktioner i ansökan, listan över de mest populära:

Ofloxacin är ett antibakteriellt läkemedel vars verkningsområde är väldigt brett, indikerat för kronisk och akut prostatit. Ofloksatsin effektivt, enkelt och snabbt påverkar inflammerad prostatavävnad hos män. Det är mottagligt för sådana patogener som stafylokocker, streptokocker, gonokocker, klamydier, mykoplasma. Applicera Ofloksatsin med inflammation i prostata, gonorré och andra infektioner i genitourinary systemet. Eftersom spektrumet av antibiotisk verkan är bred tillåter det att forloxacin används även vid behandling av sepsis, erysipelas och andningssjukdomar. Priset för Ofloxacin varierar från 20 till 1200 rubel, beroende på tillverkaren.

Ciprofloxacin har en stor latitud av antimikrobiell verkan. Ciprofloxacin och Ofloxacin är substitut för varandra (fluorokinolongrupp), men de har olika aktiva substanser. Ciprofloxacin administreras när aktiv substans ofloxacin är intolerant. Tilldela ciprofloxacin inuti, dosen är strikt individuell och beror på svårighetsgraden av den patologiska processen. Kursen med Ciprofloxacin används med försiktighet vid nedsatt njurfunktion. Priset på ciprofloxacin kan vara olika, från 14 till 100 rubel.

Både Ciprofloxacin och Ofloxacin är antibiotika som administreras till män med prostatit och kombineras i en grupp, kallad "fluorokinoloner". Denna grupp innehåller också sådana läkemedel som Pefloxacin, Floxacin, Tosufloxacin och andra.

Ciprofloxacin har en stor bredd av antimikrobiell verkan, dosen är strikt individuell.

 • Azitromycin.

Den aktiva substansen är azitromycindihydrat. Azitromycin är ordinerat för bronkit, prostatit, cystit, mykoplasmos, ENT-infektioner och olika hudsjukdomar. Azitromycin har följande kontraindikationer: olika lever- och njursjukdomar, läkemedelsintolerans. Det indikeras för kronisk eller akut prostatit vid upptäckt under laboratorieundersökningar av hög tillväxt av patogen mikroflora, ett ökat antal leukocyter i utsöndringen av prostata. Effektiviteten med vilken azitromycin verkar förklaras av dess förmåga att ackumuleras i vävnaderna i gonaderna och varaktigheten av verkan efter den sista administrationen av läkemedlet. Dessutom har azitromycin inte en toxisk effekt på kroppen hos en man som helhet.

Viktigt: Azitromycin utesluter självadministration hemma eller avbrytande utan godkännande av en läkare. Konsekvenserna av detta är en besvikelse, eftersom den inflammatoriska processen återvänder. Priset på drogen: i genomsnitt fluktuerar cirka 70 rubel.

Läkemedlet tillhör gruppen makrolider. Vilprafen i terapeutiska koncentrationer saktar tillväxten av bakterier under bakteriell inflammation, och för brännpunktsinflammation har Vilprafen en bakteriedödande effekt. Den aktiva substansen är josamycin, den är föreskriven för prostatit hos män (kronisk, akut) och andra sjukdomar som orsakas av streptokocker. Wilprafen säljs på recept, det tas en tablett 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Priset för Wilprafen varierar mellan 500-600 rubel.

Sumamed är indicerat för användning i infektioner av excretory organ, men endast efter utnämningen av en läkare.

Den aktiva substansen är azitromycindihydrat. Förloppet av antibiotikabehandling med Sumamed är indicerat för användning vid infektioner av excretionsorgan: prostatit, prostata adenom, cystit, ureaplasma. Sumamed har en stor aktivitet mot streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, clostridia, Mycoplasma, Helicobacter pylori. Detta betyder att spektret för Sumamed Drug är större än för tidigare droger. Det är effektivt, men på grund av det stora antalet biverkningar rekommenderas Sumamed endast att användas som föreskrivet av en läkare. Även om alkohol inte påverkar effekten av läkemedlet Sumamed, men det minskar kroppens motståndskraft mot infektion, så är det bättre för män att avstå från starka drycker innan behandlingen är avslutad. Priset för Sumamed är högt, det kan nå 600 rubel. Pulver för injektion Sumamed kostar 2000 rubel.

Om bakteriell prostatit detekteras, kommer antibiotika inte att ha den önskade effekten, tillsammans med andra läkemedel ska användas. Ett komplex av läkemedel är effektivt. Om du till exempel använder antibiotika som Erythromycin, Amoxiclav, Ofloxacin, måste du använda alfa-blockerare, diklofenak och antidepressiva medel. Alfa-blockerare inkluderar Tamsulosin.

Formutsläpp: Pulver i flaskan. Antibiotikum Ceftriaxon är aktivt mot Salmonella, Escherichia coli, Neisseria, Shegella, Staphylococcus aureus. Ceftriaxon har låg toxicitet, behandlingstiden kan utföras från barns ålder. Vid behandling av prostatit med antibiotika beaktas medföljande sjukdomar i det genitourinära systemet. Ceftriaxon är utmärkt för cystit och pyelonefrit. Priset på ceftriaxon är lågt, inom 45 rubel.

Avser gruppen nitrofuraner och har en stor latitud av antimikrobiell verkan. För behandling av kronisk prostatit passar Furamag perfekt. Maximal koncentration i blodet efter oral administrering av läkemedlet Furamag uppnås efter 3-8 timmar. Furamag tolereras väl i de flesta fall, sällan när det tas kan orsaka huvudvärk, allergiska reaktioner, sömnighet och problem med mag-tarmkanalen och levern. I detta fall ersätts Furamag med ett mer lämpligt medel. Behandlingstiden med Furamag är 3-7 dagar. Pris (medelpris) - 500 rubel.

Amoxicillin tillhör gruppen penicilliner och används universellt. Minus av läkemedlet Amoxicillin är att många mikroorganismer redan har utvecklat motstånd mot detta ämne på grund av frekvent användning. Därför är det irrationellt att behandla prostatit, och det är bättre att använda andra droger. Till exempel, med prostatit är Doxycyklin mycket effektiv. Det hänvisar till gruppen av tetracykliner. Typiskt administreras tetracykliner med intolerans mot penicilliner. Kostnaden är upp till 100 rubel.

Derivatgrupp av penicilliner. Behandling av prostatit med medicin Amoxiclav är den vanligaste. Amoxiclav är effektivt när du tar 1 tablett 2 gånger om dagen. Det kostar cirka 200 rubel.

Klassificering av medel

Ofta ordinerar läkare medicinen med hjälp av Amoxiclav.

Behandling av prostatit med antibiotika hos män är strikt enligt doktors recept. Behandlingsregimen utvecklas individuellt för varje man enligt resultaten av anamnes och laboratoriedata. Vilka antibiotika hjälper till att eliminera exacerbationen, läkaren kommer att berätta, självmålning hemma är oacceptabelt, trots att flera positiva svar om detta eller det betyder på internet på forumet. För att behandla bakterieformen av prostatit behöver varje patient "sina" antibiotika (fluorokinoloner, penicilliner, nitrofuraner, etc.) som kommer att bidra till att bli av med den bakteriella inflammatoriska processen.

Tabell 1. Populära namn på antibiotika

Mekanismen och beskaffenheten av antibiotika antimikrobiell verkan

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Översikt över antibiotika för prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom som började till följd av inflammation i prostata. Det förekommer exklusivt hos män. Det finns 7 klasser av sjukdomen, som bestäms beroende på typ av patogen och arten av symtomen. Prostatit och adenom kan vara icke-infektiösa eller infektiösa i naturen.

I det förra fallet, de orsakande medlen är externa faktorer, såsom brist på fysisk aktivitet, hypotermi, frekvent överdrivet drickande, långvarig avhållsamhet, och så vidare. I det andra fallet, uppträder sjukdomen på grund av de negativa effekterna av mikrober, virus, svampar och bakterier. Om prostatit har en bakteriell inriktning av sjukdomen, är behandlingen ordinerad med hjälp av en kurs av speciella preparat. Vilket är bättre att välja ett antibiotikum för prostatit, läs i vårt material.

Hur väljer man rätt läkemedel?

Behandling med antibiotika av denna sjukdom kräver ett allvarligt tillvägagångssätt, eftersom hälsan och normal funktion hos genitourinärsystemet direkt påverkar tillståndet för hela organismen. Det är förbjudet att självständigt ordinera en behandlingskurs för prostatit med antibiotika. Vilka antibiotika har män för prostatit? En person som inte har specialistvetenskaplig kunskap kommer inte att kunna identifiera sjukdomsfokusen korrekt. Dessutom kan starka biverkningar efter att ha använts olämpliga läkemedel utvecklas, och tillståndet försämras signifikant med sådan behandling av prostatit hos män. Läkemedel ska endast väljas efter samråd med en läkare. Så, med utseendet på de första tecknen på prostatit, är det nödvändigt:

 1. Att överlämna analysen på grödan av en hemlig prostata.
 2. Ta inte något läkemedel innan du får testresultaten, förutom de som sänker smärtsyndromet, lindrar inflammation och svullnad.
 3. Baserat på en kvalificerad doktors slutresultat, efter resultaten av test av flora och känslighet för antibiotika, välj en läkemedelsbehandling med hänsyn tagen till organismens individuella egenskaper, typ av fokus för sjukdomen och arten av kursen.
 4. Börja behandlingen av prostatit hemma bör strikt följa den rekommenderade urologdoseringen och tidpunkten för medicineringen.
 5. Vid komplikationer, exacerbationer eller biverkningar, kontakta omgående läkare.

Antibiotika för prostatit

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män? Ofta är patienten ordinerad läkemedel som tillhör gruppen makrolider - de mest säkra och lågtoxiska föreningarna av naturligt ursprung. Vilket antibiotikum är bättre för prostatit? Droger kan ha en allmän och lokal effekt på kroppen, frisättas i form av tabletter eller suppositorier för prostatit hos män. Listan över de bästa av dem kan läsas nedan.

Medel av generell inverkan

 • Josamycin tillhör gruppen makrolider och azalider. Det orsakar dödsfall av patogener direkt i källan till inflammation, och eliminerar också effekterna av deras effekter. Symptomen på sjukdomen minskar 3-4 dagar efter det att förfarandet påbörjats. Bland biverkningarna noterar vissa patienter förlust av aptit, sömnighet, illamående, halsbränna.
 • Roxitromycin är en semisyntetisk makrolid. Redan 2 timmar efter det första mottagandet av detta antibiotikum från prostatit börjar den aktiva substansen att påverka bakterierna i stället för deras största ackumulering. Efter slutet av behandlingen tar läkemedlet fullständigt och förstörs. Har inga egenskaper att ackumulera i kroppen. Bland biverkningarna kan vara illamående, diarré, aptitlöshet, huvudvärk, utslag.
 • Doxycyklin tillhör gruppen av semisyntetiska antibiotika i tetracyklingruppen. Har bakteriostatiska egenskaper, förstör snabbt bakteriepatogener. Börjar att agera omedelbart efter intag. Läkemedlet ska konsumeras efter att ha ätit, om du ignorerar denna rekommendation, så kommer effekten av antibiotikumet för behandling att sakta ner. Några noterar att bland biverkningarna efter användningen av dem var det allergi, utslag, huvudvärk, aptitlöshet, anorexi.
 • Vid ett adenom av prostata vid tidiga stadier rekommenderar läkare att acceptera medel under namnet Cefotaxime. Detta antibiotikum har ett mycket brett spektrum av effekter, har en förödande effekt på de mest resistenta bakterierna och mikroorganismerna, såväl som anaerober. Med intern administrering börjar agera efter 1 timme, och när intramuskulär - efter 1,5-2 timmar. En av de vanligaste biverkningarna: allergi, huvudvärk, klåda i huden, illamående, diarré, kräkningar, arytmi. I vissa fall kan anafylaktisk chock förekomma.
 • Ciprofloxacin ordineras vanligen av en urolog med kronisk bakteriell prostatit. Den produceras för den allmänna konsumenten i form av konventionella tabletter. Har en farmakologisk förmåga att eliminera inte bara aktiva, men också sovande passiva patogener av infektion. I vissa fall används den för eliminering av asymptomatiskt förekommande prostatit. Behandlingen bör startas innan du äter. Det är alltid känsligt för effekterna av andra ämnen, så innan du börjar använda det är det nödvändigt att rådgöra med din läkare om kompatibilitet. Biverkningar av ciprofloxacin: illamående, diarré, hyperexcitabilitet, ledvärk, anemi, svullnad, ökad svettning.
 • Ett bra botemedel mot förstöringen av gram-positiva och gramnegativa bakteriemikroorganismer, liksom aerober hos män med antibiotika, är Ceftriaxon. Det tillhör tredje generationen av gruppen som heter cefalosporiner. Bland biverkningarna av den aktiva substansen är: hudutslag, allergier, feber, feber, huvudvärk.
 • Azitromycin anses vara ett av de mest effektiva antibiotika. Det är en halvsyntetisk substans som har ett brett spektrum av åtgärder i sjukdomen. Ett särdrag hos detta läkemedel är dess mångsidighet. Det ordineras i grunden efter att resultaten av testen visar närvaron av ett stort antal leukocyter och patogener. Den har farmakologiska egenskaper successivt ackumuleras i muskelvävnaden, så dess effekt på bakterier fortsätter under lång tid. Effektiviteten uppnås endast 3 dagar efter procedurens början. Det kan ge upphov till diarré, illamående, kräkningar, sömnstörningar, förstoppning etc.
 • Ofta föreskriver urologer ett halvsyntetiskt antibiotikum med en bakteriedödande effekt - Amoxicillin. Det absorberas snabbt i magen, resistent mot sura förhållanden. Ämnet verkar på cellväggarna, vilket provar bakteriernas död. Biverkningar kan vara allergier, konjunktivit, nässelfeber, rinit, ledsmärta, anafylaktisk chock.
 • Ett annat läkemedel som har en baktericid effekt är Lomeofloxacin. Tillhör gruppen fluorokinoler. Det påverkar bakterier direkt, förstör deras DNA från insidan. Typiskt tilldelar läkare dessa antibiotika till prostatit, när det är nödvändigt att arbeta på patogener. Kan orsaka huvudvärk, förstoppning, ökad svettning, spasmer, tremor, hallucinationer. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet i svåra former av njure, lever och hjärtsjukdom.
 • Ofloxacin anses vara ett universellt antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Det ordineras också för prostata adenom. Behandling av symtom kommer att uppstå på grund av bakteriedödande och antimikrobiella egenskaper. Att återhämta sig från kronisk prostatit och förhindra återfall utnämning i form av injektioner eller tabletter. En särskiljande egenskap är destabiliseringen av patogener inifrån. Det aktiva ämnet förstör mikroorganismernas DNA-struktur, varefter de dör. Om en person lider av allvarlig hjärtsjukdom, ett kardiovaskulärt system eller har haft kraniocerebralt trauma i det förflutna, är det förbjudet att använda det. Biverkningar är huvudvärk, matsmältningsbesvär, illamående och kräkningar, nedsatt syn och hörsel, i vissa fall konvulsioner.
 • Behandling av prostatit med antibiotika 4 Safotsida tabletter i blisteren innehåller en kombination av flukonazol, azitromycin och 2 doser sekundazol. Detta förhållande gör att du snabbt kan förstöra patogener, lindra inflammation och minska smärtssyndrom.
 • Ceftriaxon är ett av de bästa antibiotika för behandling av prostatit. Det har ett brett spektrum av effekter på patogener. Det finns tillgängligt i form av en injektionsvätska. Antibiotika för prostata adenom kännetecknas av mycket snabb exponering mot infektionsfokus, redan 1 dag efter användning av läkemedlet, känner patienten lättnad och minskning av smärtssyndromet. Det används för effektiv behandling för purulent, akut och kronisk bakteriell prostatit. Det är nog att bara använda en injektion om dagen. Under användning ska den kombineras med lokalbedövning - novokain eller lidokain. Kan orsaka matsmältningsbesvär, illamående, förstoppning, sömn, syn och hörselskador.
 • Amoxiclav avser medel som har ett brett spektrum av verkan och kombinerad antibakteriell verkan. Tillhör de så kallade antibiotika i tabletter med prostatit av den "nya generationen". Kompositionen har en kombination av två aktiva substanser - amoxicillin och clavulansyra. Effektivt kombinerat antibakteriellt antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Smärtsamma symtom med inflammation i prostata reduceras 2-3 dagar efter användning av läkemedlet. Det rekommenderas att använda produkten efter att ha ätit. Kan framställas i form av en injektionsvätska, suspension eller tabletter. Det används för behandling av kronisk bakteriell prostatit.

Medel av lokalt inflytande

Hur man behandlar en sjukdom utan piller? De flesta urologer anser speciella suppositorier för prostatit med antibiotika, mer effektiva än enkla tabletter, ett botemedel. Poängen är att rektum och prostata ligger mycket nära varandra, så det aktiva ämnet tränger sig fritt in i sjukdomskällan.

Läkare rekommenderar ofta till sina patienter ett botemedel som kallas Proctosedil. Den består av 6 effektiva komponenter som snabbt eliminerar inflammation i prostatakörteln hos män, förstör patogener, minskar smärta och klåda och hjälper också till snabb regenerering av skadade mjukvävnader. Dessutom normaliserar dessa rektala suppositorier med antibiotika i prostatit alltid det magiska arbetet i mag-tarmkanalen.

En av de bästa och säkraste är effektiva antibiotika för prostatit Erytromycin. För att minska och eliminera manifestationerna av bakteriell prostatit släpptes speciella ljus innehållande denna substans. Den ökade graden av cirkulation i mjuka vävnader, även med en störd cirkulationsprocess, är ett utmärkande drag hos detta läkemedel. Antibiotikum från prostatit hos män 3 tabletter kommer att räcka för 1 dag i receptionen. Det är typiskt nästan fullständigt frånvaro av biverkningar. Endast i vissa fall finns det illamående, huvudvärk, sömn och hörselskada.

Levomycetin suppositorier med ett antibiotikum är föreskrivna för akut prostatit. Påverka cellens väggar av patogener, vilket leder till deras förstörelse. Patienten känner av minskningen av symtom inom 2-3 dagar efter starten av medicinen. Kan påverka praktiskt på alla typer av bakterier. I vissa fall kan antibiotika för prostatit och adenom orsaka matsmältningsbesvär, rodnad och klåda på huden, dysbios, frekvent urinering.

Ljus från prostatit med antibiotikumet Synthomycin från denna lista påverkar komplicerat symptomen på prostatit. Först förstör de alltid mikroorganismens cellulära epitel, för det andra hindrar de deras fortsatta framsteg i kroppen. En särskiljande egenskap är den ökade effektiviteten i förhållande till resistenta bakterier. Därför är detta läkemedel väl lämpat för behandling av långvariga inflammatoriska processer med återfall.
Viktigt! I inget fall kan du använda droger på godtyckligt sätt. Behandlingsregimen för prostatit med antibiotika ordineras strängt i den individuella ordern för det avsedda ändamålet och under strikt övervakning av läkaren.

Herbal antibiotika

Än att behandla en inflammation i en prostata? Vissa tror att antibiotika inte hjälper till med prostatit. Detta är som regel en illusion. Om en person är en anhängare av allt naturligt, bör han, efter samråd med en läkare, försöka behandla bakteriell prostatit med naturläkemedel. Vissa växter har en stark terapeutisk effekt, vilket kommer att bidra till att eliminera symptomen på akut och kronisk sjukdomstyp. De innehåller billiga naturliga antibiotika vid behandling av prostatit, som, om inte helt förstör patogenerna, kommer att ha en hjälp- och återställande effekt på kroppen.
Antibiotika för prostatitlista av naturliga ämnen

Alkoholhaltig tinktur av Johannesört

Det kommer att ta: 110 gram finhackade växter; 0, 25 liter vodka.

Det här är en bra mans lösning för att bota sjukdom. Hackad Johannesört måste hällas med vodka, varefter det är nödvändigt att insistera inte mindre än 3 dagar på en mörk, avskild plats. Ta tinktur bör vara 3 gånger om dagen för en halv tesked.

Ginger-citronblandning

Ingefära sedan antiken är känd som ett antiinflammatoriskt och lugnande medel för behandling av prostatit hos män. Med daglig användning kommer det att bidra till att förstöra bakterier och lindra smärta.

Du behöver: 50 gram frisk gnidad rotginger, 50 gram färsk honung (bättre än maj), 50 gram färskpressad citronsaft.

Alla ingredienser måste blandas noggrant. Tillämpa det kostar 1 matsked 3 gånger om dagen. Förvara läkemedlet i kylskåp. Det rekommenderas att applicera tills fullständig återhämtning från prostatit utan antibiotika.

Honung och biprodukter

Sedan antiken var denna produkt känd för sina effektiva bakteriedödande egenskaper. Det avlägsnar väl ödem och inflammation vid behandling av kronisk prostatit, och reducerar också smärtssyndrom och har en allmän lugnande effekt. För att uppnå önskad åtgärd är det tillräckligt att äta 1 matsked honung per dag. Propolis har också samma egenskaper. Det är förbjudet att använda biodlingsprodukter för exacerbationer av allergier eller individuell intolerans. Det är mycket effektivt på prostatit antibiotikum.

Hur man väljer antibiotika för kronisk, akut eller bakteriell prostatit?

Behandling av inflammation i prostatakörteln utförs med användning av grupper av läkemedel. I närvaro av bakteriell infektion föreskrivs antibiotika för prostatit. De eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer och inflammation, påskyndar återhämtningsprocessen. För att terapin ska vara effektiv är det viktigt att avgöra med läkaren vilket antibiotikum för prostatit är mer effektivt hos män. Detta kan göras på basis av analysernas resultat.

Hur man väljer ett läkemedel?

Användningen av antibiotika för prostatit indikeras när en bakterieform av sjukdomen detekteras. Smittsamma skador kan elimineras genom att bestämma typen av patogen mikroflora och dess känslighet mot antibakteriella medel.

Läkemedel för behandling

Behandling av prostatit med antibiotika görs med en preliminär undersökning av prostatakörtelns utsöndring. Fram till denna punkt är några droger, med undantag för antiinflammatoriska, analgetiska och fällda medel, förbjudna. Annars kan negativa biverkningar uppträda, och terapi ger inte ett positivt resultat.

Patienten behöver veta att det inte finns något universellt svar på frågan om hur man behandlar inflammation i prostatakörteln. Undersökningen måste därför utföras nödvändigtvis. Då hemma kan du utföra antibiotikabehandling.

Antibiotikum utses av urologen efter undersökning

Antibiotika i tabletter

Antibiotika för prostatit hos män i form av tabletter kan vara med olika aktiva beståndsdelar i kompositionen. Listan över droger som används för bakteriell prostatit, innehåller många namn.

josamycin

Behandling av prostatit med antibiotika kan utföras med hjälp av makrolider. De inkluderar jozamycin, som har en bakteriostatisk effekt. Det koncentrerar sig i det inflammatoriska fokuset och eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer.

Antibiotikum Astellas Wilprafen (Jozamycin)

Produkten har praktiskt taget inga biverkningar. Vissa patienter noterar en förlust av intresse för mat, illamående och halsbränna.

roxitromycin

Det halvsyntetiska antibiotikumet i makrolidgruppen är roxitromycin. Med nedsatt dosering har den en bakteriostatisk effekt. Om behandlingsregimen för prostatit förskrivs med användning av ökade doser eliminerar läkemedlet den patogena mikrofloran.

Roxitromycin, 10 tabletter.

Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med nedsatt leverfunktion och allergi mot den aktiva substansen.

doxycyklin

Hemma kan prostatit behandlas med Doxycyklin. Han kämpar mot mykoplasma och klamydia. Tetracyklin antibiotikum hämmar syntesen av bakteriella proteiner.

Doxycyklin (Doxycyclinum) är ett antibiotikum av bredspektrumtetracyklingruppen

Absorptionen av den aktiva komponenten sker omedelbart i organen i mag-tarmkanalen. Om du dricker ett piller medan du äter, saktar processen något.

cefotaxim

Ta med prostatit och början adenom kan Cefotaxime, som kan eliminera effekten:

 • anaerober;
 • gram-negativa mikroorganismer;
 • Gram-positiva bakterier.

Innan läkemedlet tas, bör patienten vara övertygad om frånvaron av en allergisk reaktion mot cefalosporiner och penicilliner. Läkemedlet kan leda till angioödem.

ciprofloxacin

När kronisk prostatit är förskrivet antibiotika Ciprofloxacin. Det finns tillgängligt i form av tabletter.

Ciprofloxacin ska druckas före måltid. Det är värt att komma ihåg att drogen inte är ordinerad när:

 • kolit;
 • en allergisk reaktion på den aktiva ingrediensen;
 • behandling av kroniska sjukdomar hos andra organ med läkemedel.

ceftriaxon

Cefalosporin av den tredje generationen är Ceftriaxon. Det eliminerar anaeroba och gramnegativa bakterier, bekämpar framgångsrikt gram-positiv mikroflora. Medlet hjälper till att undertrycka syntesen av cellmembran.

Det rekommenderas att neka att ta drogen till män som lider av en allergisk reaktion på:

Försiktighet tas vid behandling av kronisk prostatit med antibiotika för lever- och njursjukdomar, enterit och kolit.

Under behandlingen är det nödvändigt att utesluta användning av alkoholhaltiga drycker. Annars kan det finnas olika störningar i kroppen.

azitromycin

Effektiva antibiotika för behandling av prostatit - medel baserade på azitromycin. De används vid behandling av infektionssjukdomar i olika kroppssystem.

Azitromycin (azitromycin) är ett semisyntetiskt bredspektrum antibiotikum

Läkemedlet kan appliceras i både akuta och kroniska skeden av sjukdomen. Tilldela det efter detektion i analys av ett stort antal leukocyter och skadliga mikroorganismer.

amoxicillin

Ett bra semisyntetiskt antibiotikum, som används vid behandling av inflammation i prostatakörteln, är Amoxicillin. Det har en intensifierad bakteriedödande verkan, så symptomatologin elimineras efter några dagar efter användning av läkemedlet.

lomefloksatsin

Antimikrobiellt läkemedel med bakteriedödande verkan är Lomefloxacin Fluoroquinolon-gruppen. Det är en viktig och viktig medication.

Lomefloxacin för prostatit

Läkemedlet har olika kontraindikationer för användning. Ta det noggrant när:

 • cerebral ateroskleros;
 • epilepsi;
 • brott mot centrala nervsystemet;
 • hypokalemi.

I närvaro av cirros är inte korrigering av behandling nödvändig. Denna regel gäller för patienter som inte har några problem med njurarna.

levofloxacin

Ett brett spektrum av åtgärder har Levofloxacin. Det används vid behandling av prostatit, provocerad av olika patogena mikroorganismer.

Levofloxacin (Levofloxacin) är en antibakteriell beredning av fluorokinolongruppen

Medlet kan påverka njurarnas funktion. Därför bör personer som lider av njursjukdomar ta p-piller endast under överinseende av en läkare.

ofloxacin

Antibiotikumet Ofloxacin tränger lätt in i prostata vävnaden. På grund av detta verkar det snabbt på det inflammatoriska fokuset och skadliga mikroorganismer.

Trots den höga effektiviteten kan Ofloxacin prova utseendet av biverkningar. Bland dem är:

 • yrsel;
 • letargi;
 • nedsatt medvetenhet
 • dåsighet;
 • illamående och kräkningar.
Ofloxacin Darnitsa

Överdosering behandlas symptomatiskt.

Det finns vissa kontraindikationer för att ta botemedlet. Dessa inkluderar brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas, epilepsi, sänkt anfallströskel, hög känslighet för den aktiva substansen ofloxacin. Det är värt att vara försiktig med patienter som har ateroskleros av kärl i hjärnan, nedsatt blodcirkulation, njurspatologi, CNS-skada av organisk natur.

Ljus med antibiotika

Förutom allmän exponering kan patienter förskrivas suppositorier för prostatit med antibiotika. De är effektiva medel på grund av lokala effekter på inflammationsfokus.

Ljus med antibiotika - ett effektivt medel för lokal exponering

Proctosedyl

Ljus Proctosedil ordineras vid behandling av akut och kronisk stadium av sjukdomen. De består av sex aktiva substanser, inklusive en antibakteriell komponent. På grund av detta läkemedel:

 • tar bort de sexuella organens klåda
 • eliminerar inflammatorisk process
 • reducerar smärt syndrom;
 • strider mot patogen mikroflora
 • accelererar reparation av vävnad.
Användning av suppositorier

Ljus med erytromycin

För behandling av prostatit används ljus med antibiotisk erytromycin. De eliminerar snabbt effekten av patogen mikroflora. Läkemedlet orsakar inte biverkningar.

Det leder sällan till biverkningar. Ibland kan det finnas illamående, yrsel och nedsatt hörsel. Alla symtom övergår snabbt efter att stolpilleriet har avbrutits.

Levomycetin suppositorier

Vid behandling av akut och kronisk prostatit föreskrivs Levomycetin suppositorier. I fallet med uttalade symptom utförs användningen av suppositorier tre gånger om dagen.

Behandling av prostatit med rektala suppositorier

På grund av effekterna av kloramfenikol förstörs de cellulära proteinerna från bakterier. Därför kan läkemedlet bekämpa alla mikroorganismer, förutom mycobakterier tuberkulos, coccal och infektioner som är resistenta mot meticillin.

sintomitsina

Många läkare i behandlingen av inflammation i prostatakörteln utser ljus med Synthomycin. Antibiotikumet verkar på cellmembranen, vilket gör det omöjligt att dela upp och multiplicera den patogena mikrofloran. I detta fall elimineras inte bara den inflammatoriska processen, men sannolikheten för ytterligare utveckling av infektionen är utesluten.

Läkemedlet är förskrivet för sjukdomar som orsakas av aktivitet:

 • shigella;
 • Escherichian;
 • salmonella;
 • aureus;
 • streptococcus;
 • proteus;
 • Treponema.

Antibiotika bör väljas uteslutande av en läkare. Självmedicinering kan leda till olika komplikationer.