Huvud
Strömförsörjning

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Vilka antibiotika ska man dricka med prostatit för att glömma sjukdomen?

Antibiotikabehandling för prostatit bör utföras för att uppnå följande resultat:

 • acceleration av återhämtning;
 • minskning av förgiftning;
 • minskning av den inflammatoriska processen på grund av det faktum att patogenernas vitala aktivitet undertrycks.

Hur man väljer ett läkemedel?

Bakterier som orsakar prostatit kan framgångsrikt förstöras om man bestämmer sin känslighet mot ett visst antal antibiotika. Det är mycket viktigt att garantera en hög effektivitet hos det valda läkemedlet. För att bestämma det bästa antibiotikumet måste du passera hemligheten i prostatakörteln. I början, innan resultaten av analysen erhålls, kan anti-edematösa, antiinflammatoriska och anestetiska läkemedel användas för att minska manifestationen av symtom.

Antibiotikumet bör väljas individuellt. Individuella doserings- och behandlingsregimer bestäms också individuellt. Det är obligatoriskt att ta hänsyn till scenen i inflammationsprocessen, såväl som läkemedlets spektrum. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon universell behandling för behandling av prostatit. Endast en erfaren läkare kan tillhandahålla nödvändig hjälp.

Josamycin - en av de bästa drogerna med prostatit

josamycin (handelsnamn Wilprafen®) avser antibiotiska makrolider. Detta medel kan ha en bakteriostatisk effekt. Uppnå den önskade effekten beror på inhiberingen av proteinsyntes av bakterier. Efter en hög koncentration av Josamycin skapas i centrum av inflammation, börjar en bakteriedödande effekt.

Efter att ha tagit Josamycin kan absorberas snabbt från mag-tarmkanalen. Den maximala effekten är märkbar en till två timmar efter det att läkemedlet tagits. Märkbara förbättringar i tillståndet kan noteras efter två till fyra dagar med regelbundet intag av Josamycin.

Biverkningar är sällsynta. Emellertid kan patienten klaga på bristande aptit, halsbränna, kräkningar och illamående, diarré, störningar i utflödet av galla, urtikaria. Trots risken för dessa effekter appliceras Josamycin vanligtvis utan några konsekvenser.

Roxitromycin är effektivt i prostatit!

Roxitromycin är ett halvsyntetiskt antibiotikum relaterat till makrolider. Vid låga koncentrationer kan läkemedlet ha bakteriostatiska effekter vid höga koncentrationer - bakteriedödande. Roxitromycin kan ackumuleras i prostatakörteln, så att effektivitetsnivån blir maximal.

Efter att ha tagit roxitromycin absorberas mycket snabbt från mag-tarmkanalen. I blodserumet kan läkemedlet bestämmas efter femton minuter. Det högsta innehållet i blodplasma kan uppnås efter en och en halv till två timmar efter intag. Det bör noteras att absorptionen inte beror på intag av mat.

Roxitromycin ska inte användas för allvarliga kränkningar av leverfunktionen, överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet eller andra antibiotika-makrolider. Det bör uteslutas samtidig användning av ergotalkaloider, som har en vasokonstriktiv effekt.

Hur effektivt är Doxycyklin?

Många läkare ordinerar Doxycyklin, eftersom detta läkemedel är mycket aktiv mot mikroplasma, klamydia. Doxycyklin är ett semisyntetiskt antibiotikum relaterat till tetracykliner. Bakteriologisk effekt kan tillhandahållas på grund av det faktum att syntesen av proteinpatogener av infektion är aktivt undertryckt.

Doxycyklin kan absorberas snabbt från matsmältningssystemet. Det bör noteras att ätning har liten effekt på absorptionen.

Vid störningar i njurarbetet är det inte nödvändigt att justera dosen av läkemedlet. Vid kränkningar av leverfunktionen bör metoden vara försiktig. För att undvika eventuella biverkningar (t.ex. esofagit, sår i mag-tarmkanalen eller gastrit) bör doxycyklin användas under dagen. Läkemedlet ska tvättas med mycket vätska.

Cefotaxime är ett läkemedel som förtjänar din uppmärksamhet.

Cefotaxime är ett antibiotikum som är mycket aktivt mot anaerober, gram-negativa och gram-positiva mikroorganismer. Detta verktyg har ett brett spektrum av åtgärder. Den bakteriedödande effekten kan tillhandahållas genom inhibering av syntesen av den bakteriella cellväggen.

Försiktighet bör utövas vid behandling med Cefotaxime, eftersom Quinckes ödem ibland kan inträffa. Därför bör man se till att det inte finns någon ökad känslighet för cefalosporiner, penicilliner.

Administreringen av Cefotaxime bör vara försiktig samtidigt som diuretika av "slinga" naturen.
Långvarig användning av läkemedlet i höga doser kan vara farligt, eftersom det finns risk för förändring av mönstret av perifert blod.

När kan Ceftriaxon hjälpa till?

Ceftriaxon är ett tredje generations cefalosporin antibiotikum som är effektivt vid bekämpning av gram-negativa och gram-positiva organismer, anaerober. Läkemedlet har en hög effektivitetsnivå på grund av det faktum att syntesen av cellmembran kan undertryckas framgångsrikt.

När du tar ceftriaxon är det viktigt att du följer läkarens råd för att undvika överdosering. Det bör noteras att det inte finns något behov av att ta en specifik motgift. Behandling av överdosering av läkemedel ska utföras symptomatiskt.

Ceftriaxon ska inte användas till personer som är mycket känsliga för cefalosporiner, karbalenem, penicilliner. Försiktighet vid användning bör observeras om det finns kränkningar av lever och njurar, kolit, enterit.

Patienter som inte bara lider av prostatit men också njure, leverfel, bör välja ett annat läkemedel eller regelbundet kontrollera koncentrationen av Ceftriaxon i plasma. Också övervakning av bild av perifert blod är njur- och leverarbetet viktigt om behandlingen utförs under lång tid.

Under behandlingen bör man sluta dricka alkohol. Annars kan personen bli röd, kommer att störas av magkramper, illamående och kräkningar, svår huvudvärk, andfåddhet. takykardi och sänkt blodtryck.

Äldre män kan dessutom använda K-vitamin för att säkerställa balansen mellan alla näringsämnen i kroppen.

Trots att historiens historia är detaljerad finns det risk för anafylaktisk chock, där speciell terapi och professionell vård ska ges omedelbart.

Amoxiclav - ett av de mest effektiva läkemedlen för prostatit

Många läkare ordinerar amoxiklav, eftersom detta läkemedel har en hög effektivitet. I de flesta fall räcker det med några dagar.

Överdos. Det är mycket viktigt att följa det utvecklade mottagningssystemet för att undvika överdosering. Bland de möjliga symtomen som uppstår vid överdosering bör det noteras allvarliga buksmärtor, kräkningar, diarré, ökad ångest, sömnlöshet, yrsel. Ibland kan kramper börja. Det finns dock inga biverkningar som utgör ett hot mot livet eller dödliga utfall. För behandling krävs symtomatisk behandling under en läkares nära tillsyn.

Kontraindikationer:

 • Överträdelse av leverns funktion.
 • Känslighet mot antibiotika - penicilliner, cephalosporinmedel.
 • Känslighet mot amoxylen, clavupansyra och andra komponenter i Amoxiclav.

Särskilda instruktioner.

Vid långvarig användning av Amoxiclav är det nödvändigt att kontinuerligt övervaka funktionen av njurar, lever och hemopoiesi.

Patienter som lider av allvarlig nedsatt njurfunktion bör justera dosen av det använda läkemedlet eller öka intervallet mellan användningen.

Det bör komma ihåg att Amoxiclav innehåller kalium.

Amoxiclav påverkar förmågan att köra bilar och hantera olika mekanismer, så undvik dessa aktiviteter under behandlingen.

Amoxicillin är värt uppmärksamhet?

Amoxicillin är ett semisyntetiskt antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Detta medel kan ha en bakteriedödande effekt, så att symtomen inom några dagar börjar bli mindre uttalade och den inflammatoriska processen passerar. Amoxicillin ska användas med extrem försiktighet hos personer som är sluttningar mot allergiska reaktioner.

Ska Lomefloxacin användas?

Lomefloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel som har en bakteriedödande effekt. Detta läkemedel hör till fluorokinoloner. Sedan 2012 är Lomefloxacin ett viktigt och viktigt läkemedel.

Inträde bör genomföras med ökad försiktighet vid cerebral ateroskleros, epilepsi, olika sjukdomar i centrala nervsystemet, hypokalemi, förlängning av QT-intervallet. Det är också oönskat att ta antiarytmiska läkemedel av A-klass och klass III samtidigt.

Med levercirros kan patienten ta Lomefloxacin utan speciell korrigering av doseringsregimen (om njurarna fungerar normalt).

Under behandlingen är det viktigt att undvika långvarig exponering för solljus och användningen av artificiell ultraviolett strålning, kör motorfordon, klasser av potentiellt farliga aktiviteter som kräver uppmärksamhet och snabba psyko reaktioner.

Levofloxacin - ett bra läkemedel för prostatit?

Levofloxacin är en antimikrobiell baktericid, som kännetecknas av ett brett spektrum av verkan.

Läkemedlet är viktigt med ökad försiktighet att använda äldre män, eftersom det finns risk för att njurfunktionen reduceras. Dock kan endast en läkare avgöra om Levofloxacin är acceptabelt i ditt fall.
Läkemedlet kan påverka förmågan att köra på väg och kontrollera speciella mekanismer. I detta avseende rekommenderas att dessa aktiviteter överges.
När symtomen på tendinit uppstår bör läkemedlet avbrytas. Det bör noteras att patienter som har drabbats av en stroke eller allvarlig hjärnskada, kan börja utveckla kramper, och låg-glukos-6-fosfat är närvarande risken för hemolys.

Ofloxacin är en av de bästa läkemedlen med prostatit.

Ofloxacin kan aktivt tränga in i prostatakörteln och förstöra sedan patogenen. Detta läkemedel har en hög effektivitet, eftersom den har ett brett spektrum av effekter.
Vid överdosering kan följande symtom uppstå: yrsel, förvirring, förvirring, sömnighet och kräkningar. Behandling i detta fall ska vara symptomatisk. I idealfallet borde man följa alla medicinska handböcker.

Läkemedlet kan inte användas med ett underskott av glukos-6-fosfatdehydrogenas, epilepsi (inklusive historia), sänkning av kramptröskeln, för att överkänslighet ofioxacin komponent.
Särskild försiktighet bör iakttas vid mottagning av patienter som lider av ateroskleros av cerebrala kärl, cerebrala blodcirkulationsstörningar, njurinsufficiens, kronisk form, organiska lesioner i det centrala nervsystemet.

Vid användning av ofloxacin, som inte bör vara längre än två månader, ska alkohol kasseras.

Många patienter som behöver behandla prostatit är generad av det faktum att läkare försöker förskriva antibiotika. Detta beror på det faktum att antibiotika bidrar till en snabb återhämtning, men har samtidigt en skadlig inverkan på de inre organens funktion. Tarmarna kan påverkas, eftersom diarré, dysbios, utvecklas senare. Helst bör du ta probiotika, vilket gör det möjligt att undvika störningar i tarmfunktionen och återställa mikrofloran.
För att minska risken för allergiska reaktioner rekommenderas att använda histamin. Ett effektivt antifungalt medel med ett brett spektrum av verkan kan vara effektivt.

Antibiotika för prostatit - vilket är bättre att ta

Huruvida det är nödvändigt att dricka antibiotika vid en prostatit? Antibiotisk terapi är nödvändig om sjukdomen är smittsam eller bakteriell. Det finns fem grupper av droger, vars verkan syftar till att eliminera det orsakssamband som orsakade sjukdomsutvecklingen.

Vad är prostatit?

Prostatit är en sjukdom där prostatavävnad är inflammerad. Om patologin orsakas av en infektion kallas prostatit smittsam om sjukdomen provoceras av bakterier (mykoplasma, klamydia, trichomonas), det refererar till bakteriell. Båda typerna av prostatit behandlas med antibakteriella läkemedel. I avsaknad av sådan behandling fortskrider sjukdomen.

skarp

Symtom på akut prostatit:

 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.
 • Smärta i bukhinnan, ljummen vid urinering.
 • Blodiga, purulenta föroreningar i urinen.
 • Smärta med utlösning.
 • Likriktning av spermier, blodpunkter, gröna vener i seminalvätska.
 • Puffiness av perineum.

Det blir smärtsamt för en man att sitta och gå. Han kan ofta gå på toaletten för att urinera, men mycket små portioner urin kommer ut.

kronisk

Kronisk prostatit kan utvecklas som komplikation efter akut. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en långvarig kurs och en smurt symptomatologi. Det infektiösa skedet varar i ca två månader, efter infektion, i frånvaro av behandling, i flera år.

 • Förekomst av föroreningar i ejakulatet.
 • Svårighet att urinera.
 • Känsla av obehag i perineum.
 • Brott mot styrka.
 • Smärta i underlivet.
 • Obehagliga känslor som åtföljer urinering, ejakulation.

Om du har några symtom behöver du läsa en läkare. Vid de inledande skeden botas sjukdomen mycket lättare än i ett försummat tillstånd.

Funktioner av terapi: hur man väljer rätt antibiotikum?

För en noggrann diagnos tar doktorn ett smet från patientens urinrör. Soskob med slemhinnor i laboratoriet för sådd. Inom några dagar, under speciella förhållanden, görs observationer av floran som växer i provröret. Denna typ av forskning gör det inte bara möjligt att bestämma vilken typ av bakterier som slår en person, utan också att svara på hur aggressiva de är, hur snabbt de multiplicerar, vilket antibakteriellt läkemedel de kan förstöra.

Självbehandling med infektiös prostatit är absolut kontraindicerat! Först efter att patogenen har diagnostiserats är det möjligt att börja behandlingen.

Välj inte själv vilket antibiotikum du ska ta med prostatit. Du kan bara dricka mediciner efter att läkaren har utsett dem. Med osystematisk administrering av antibakteriella läkemedel är utvecklingen av resistens (bakteriens resistens mot ett läkemedel) möjligt. Som ett resultat kommer läkemedlet inte att hjälpa, och sjukdomen kommer bara att utvecklas.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

TOP-8 bästa antibiotika för behandling av prostatit hos män

Förloppet av antibakteriell terapi för prostatit är 10-14 dagar. Doserings- och behandlingsregimen bestäms individuellt. De mest effektiva antibiotika är grupperna av aminoglykosider, makrolider, cefalosporiner. Quinoler har en lägre penetrerbarhet i prostatavävnaden, men de är också föreskrivna om känslighet identifieras för denna typ av antibakteriellt medel.

amikacin

Detta är en semisyntetisk aminoglykosid av den 3: e generationen, en av de mest perfekta bredspektrummedicinen som skapats speciellt för behandling av infektionssjukdomar. Det är tillgängligt som en lösning för intravenös eller intramuskulär injektion. Ska matas långsamt i blodet, så det sätts ofta med hjälp av droppare.

Läkemedlet absorberas väl, lindrar ödem och inflammation i mjuka vävnader. Redan 10 timmar efter att ha gått in i kroppen når Amikacin en terapeutisk koncentration och eliminerar de flesta av de patogena bakterierna.

Kontraindikationer för att ta ett antibiotikum:

 • Njurinsufficiens.
 • Intolerans för komponenterna i läkemedlet.
 • Allergisk mot aminoglykosider.
 • Inflammation av hörselnerven.
 • Amning och graviditet.

Gemtamycinanaloger är analoger av Amikocin, som kan framställas i andra former - suppositorier, salvor.

roxitromycin

Läkemedlet är en grupp av makrolider, som används för att behandla infektioner i genitourinvägarna, mjuka vävnader. Kan ges i normal dos till äldre patienter och patienter som lider av njursvikt. Roxitromycin är tillgängligt i tabletter, med bakteriell prostatit, män får 1 tablett 2 gånger om dagen. När ett läkemedel ordineras för patienter med nedsatt njurfunktion, ska dosen minskas med hälften.

Den mest effektiva läkemedlet mot:

 • Legionella pneumophila.
 • Chlamydia trachomatis.
 • Ureaplasma urealyticum.
 • Mykoplasma pneumoniae.

Läkemedlet är kontraindicerat för att ta med ergotaminer. Detta kan leda till förgiftning med alkaloider och nekros av benens vävnader.

Analoger: Rulil, Josamycin, Roxibid. Valet av ett läkemedel beror på svårighetsgraden av sjukdomsutvecklingen och den möjliga patogenen.

amoxicillin

Den är tillgänglig i form av tabletter, kapslar, granuler för framställning av en suspension. Det är ett halvsyntetiskt antibakteriellt läkemedel som tillhör penicillingruppen. Rensar kroppen av kocker, streptokocker, stavar, anaeroba mikroorganismer som har känslighet mot penicillin. Indikationer för användning Amoxicillin:

 • Akut infektion av urogenitala organ.
 • Kronisk bakteriell prostatit.
 • Prostatit komplicerat av gonorré, klamydia.
 • Sepsis.
 • Purulent infektion i vävnader.

Det är kontraindicerat att ta ett antibakteriellt läkemedel för män med allergi mot penicillin. Eventuella biverkningar: illamående, lös avföring, hudutslag.

Analoger inkluderar Flemoxin, EkoBol, Amosin. För att behandla prostatit används Amoxiclav (ett antibiotikum med clavulonsyra) ofta också. Det är mycket effektivt, eftersom syran ger en ökning av bakteriedödande aktivitet.

Rekommenderad läsning:

cefotaxim

Läkemedlet tillhör tredje generationen av cefalosporiner. Det ordineras för behandling av allvarlig långvarig kronisk prostatit. Användningen av Cefotaxime som en andra omgång antibakteriell terapi ger bra resultat, även om läkemedlet i penicillin, aminoglykosid, sulfanilamidserien inte har klarade sig tidigare.

Den framställs i pulver, som måste spädas med destillat eller saltlösning. Det administreras intramuskulärt eller intravenöst. Läkemedlets verkan är långvarig i blodserumet. Cefotaxim kvarstår i upp till 12 timmar. Väl penetrerar i vävnader, minskar snabbt koncentrationen av patogener.

Läkemedlet kan användas för att behandla kronisk eller akut prostatit, komplicerad av sexuell infektion, svampinfektion.

Antibiotikum med försiktighet bör tas till patienter med nedsatt njur- och leverinsufficiens. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter som har genomgått enterokolit, som lider av blödning av något slag.

doxycyklin

Ett av de mest använda bakteriostatiska antibiotika i tetracyklin-serien. Det frigörs i kapslar, absorberas i det systemiska blodet genom magslemhinnan. På grund av de negativa effekterna på matsmältningsorganet är det nödvändigt att ta droger som återställer tarmfloran under antibiotikabehandling med detta läkemedel.

Indikationer för användning Doxycyklin:

 • Infektiös prostatit.
 • Bakteriell lesion av mjuka vävnader.
 • Purulenta infektioner av urinogenitalorganen.
 • mykoplasmos
 • Chlamydia.
 • Gonorré.
 • Kronisk prostatit.

Dosen av läkemedlet väljs strikt individuellt. Det tar inte bara hänsyn till typ av sjukdom, men också patientens vikt, ålder, kön. Behandlingstiden är 1-2 veckor. Om nödvändigt administreras Doxycyklin i kombination med Gentamycin.

Den billigaste analogen av Doxycyklin är Tetracyklin i tabletter. Läkemedlet är dyrare - nederländska Unidox Solutab. Innehåller också tetracyklin, men det verkar snabbare, så behandlingskursen med den är kortare, inte mer än 10 dagar.

sparfloxacin

Ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen av kinoloner. Sparflocacin är en tredje generation difftorquinol som används för behandling av akuta och kroniska infektioner i det genitourinära systemet. Effektiv för behandling av bakteriell och infektiös prostatit, såväl som patologier komplicerade av tuberkulos och klamydia. Kan utses efter operation, könsorganskador för att förhindra infektion.

Eventuella biverkningar:

 • Fartygs expansion.
 • Illamående, kräkningar, smärta i epigastrium.
 • Överträdelse av rörligheten hos senan i nedre extremiteterna.
 • Utslag, klåda, brinnande av huden.
 • Yrsel, huvudvärk.
 • Ökad ångest.
 • Sömnstörning.

Patienter som är under 18 år är inte berättigade till läkemedlet. Dessutom ska läkemedlet inte tas till personer med diagnostiserad ljuskänslighet.

Nitroksalin

Läkemedlet tillhör gruppen oxyquinoliner, den har ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs för infektiös, bakteriell prostatit, komplicerad av svampinfektion. Läkemedlet kan tilldelas både en vuxen man och ett barn, en tonåring. Tabletterna är också föreskrivna som profylaktiska.

Vid kroniska infektioner rekommenderas en behandling med Nitroxalinbehandling med paus. Den första perioden av behandling - 14 dagar, sedan en paus i två veckor och en andra kurs - 14 dagar. Läkemedlet tolereras väl, även om det kan finnas biverkningar i form av utslag.

 • Levofloxacin.
 • Ofloxacin.
 • Ciprofloxacin.
 • Lomefloxacin.
 • Norfloxacin.
 • Tarivid.

Vid behandling av prostatit med antibiotika måste patienten alltid fortsätta att ta den föreskrivna medicinen som föreskrivs av läkaren under en tidsperiod. Om du slutar behandling om du har några obehagliga symptom, är det möjligt att återuppta sjukdomen, så det är inte helt förstört.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Erection problem
 • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.

Bredspektrum antibiotika

moderator: DVD-RW

 • Gå till sidan:

# 21 Meddelande Kapten flint »Måndag 27 Apr 2009 19:56

# 22 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 10:12

# 23 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 21:14

# 24 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 21:15

# 25 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 10:18

# 26 Meddelande patienten »Ma 27 april 2009 10:23

# 27 Meddelande Lancet »Tis 28 Apr 2009 1:41

# 28 Meddelande Kapten flint »Tis 28 Apr 2009 6:01

# 29 Meddelande patienten »Tis 28 Apr 2009 08:11

# 30 Meddelande patienten »Tis 28 Apr 2009 08:16

# 31 Meddelande Kapten flint »Tis 28 Apr 2009 11:28

# 32 Meddelande Lancet »Tis 28 Apr 2009 10:27

# 33 Post patienten »Tis 28 april 2009 21:34

bredspektrum antibiotika

# 34 Meddelande Serj »Sun 10 maj 2009 20:51

# 35 Meddelande Rusland »Sun 10 maj 2009 21:54

bredspektrum antibiotika

# 36 Meddelande Serj »Måndag 11 maj 2009 07:02

# 37 Meddelande Rusland »Måndag 11 maj 2009 10:17

bredspektrum antibiotika

# 38 Meddelande Serj »Mån 11 maj 2009 15:03

# 39 Meddelande Serj »Mån den 11 maj 2009 kl 16:45

Re: bredspektrum antibiotika

# 40 Meddelande patienten »Ons 13 maj 2009 10:08

Lär dig hur man bota prostatit

Återhämtningen börjar idag.

Detaljerad och tillgänglig på moderna sätt
diagnos och behandling av prostata sjukdomar

 • - Avslöja orsakerna
 • - Undertryck av infektioner i prostata
 • - Metoder för behandling
 • - Hur man inte blir sjuk igen och andra

Förteckning över de bästa antibiotika för prostatit hos män

Om du är beroende av data från Världshälso statistik om förekomsten av inflammatoriska skador i prostata, i 45-50% av fallen är denna patologi utlöses av penetration av patogener av bakteriellt ursprung i körtelvävnad i prostatan.

Det viktigaste och mest effektiva sättet att bekämpa infektiös prostatit är att ta antibakteriella läkemedel. Nedan kommer de mest populära och effektiva proven av antibiotika som används vid komplex behandling av infektiösa och inflammatoriska lesioner i prostatakörteln att diskuteras i detalj.

Indikationer för användning av antibiotika

För att förstå möjligheten att använda antibakteriella läkemedel, det är nödvändigt att besöka en urolog, genomgå en omfattande undersökning och grunda grunden till inflammatoriska lesioner av prostata.

Denna sjukdom är villkorligt uppdelad i icke-infektiös och smittsam form. Som en grundläggande indikationer för att förskriva antibiotikain, vi kan skilja:

 1. Kronisk form av prostatit, som har en bakteriell natur.
 2. Akut bakteriell prostatit.
 3. Komplex behandling av inflammatoriska lesioner i prostatakörteln av okänd etiologi.

Innan du använder sådana droger, ordineras en man komplex urologisk undersökning, inklusive sådana aktiviteter:

 • bestämning av antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • bakteriologisk undersökning av urin med sitt trippel staket
 • sår utsöndringen av prostata på ett näringsmedium följt av en bakterioskopisk undersökning.

Funktioner av antibakteriell terapi för prostatit

val antibakteriellt läkemedel beror direkt på typen av diagnostiserad patogen.

Beräkning av doser och multiplicitet av administrering läkemedel utförs av en läkare som urolog under ett individuellt samråd.

Total varaktighet antibakteriell terapi för prostatit beror på sådana faktorer:

 • typiskt tillhörande av det infektiösa medlet;
 • svårighetsgrad av den inflammatoriska processen
 • effektiviteten av pågående behandling i dynamik;
 • Resultat av en upprepad bakteriologisk studie av utsöndringen av prostata.

Vid akut sjukdom, som regel är män förskrivna chockdoser av antibakteriella läkemedel för en kort kurs. Ett sådant behandlingsalternativ är tillräckligt för snabb destruktion av en bakteriell mikroflora lokaliserad i prostatakörteln.

integrerad behandling av kronisk form av prostatit skiljer sig i komplexitet, eftersom patogena mikroorganismer har utvecklat resistens mot många antibiotika under en lång progression av sjukdomen.

Vid tiden för antibakteriell behandling, Det är strängt förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker. Samtidig användning av alkoholhaltiga drycker och antibiotika minskar inte bara den pågående behandlingen utan leder också till giftig leverskada. För att minska skadan som orsakas av kroppen med antibiotika rekommenderas det att revidera kosten, avlägsna fett och tung mat, såser och kryddor, rökt mat och snabbmat.

För att inte provocera bildandet av antibiotikaresistens i patogena mikroorganismer, avbryta förloppet av föreskriven behandling är strängt förbjudet.

Oavsett den farmakologiska gruppen kan något antibiotikum inte bara undertrycka tillväxten och utvecklingen av patogener, utan också orsaka negativa reaktioner från kroppen. Den vanligaste komplikationen vid långvarig antibiotikabehandling är intestinal dysbakteri och svampinfektion i slemhinnorna (candidiasis). För att undvika sådana konsekvenser förskrivs patienterna ett omfattande intag av antibiotika och antimykotiska läkemedel.

Om patienten är benägen att utveckla allergiska reaktioner, sedan tillsammans med antibiotika, han är ordinerad antihistamin (antiallergiska) läkemedel.

Namn på droger

I den komplexa behandlingen av inflammatoriska lesioner av prostatakörteln som används antibakteriella läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, makrolider, penicilliner, aminoglykosider och cefalosporiner.

Om under den bakteriologiska studien av sekretionen av prostatakörteln patogentypen inte klart fastställdes, är hanen tilldelad bredspektrum antibiotikum, som kan utöva en skadlig effekt på flera arter av mikroorganismer. Preparat från penicillingruppen har visat sig vara effektivt vid behandling av akut och kronisk prostatit orsakad av gonokockinfektion eller icke-specifik mikroflora. Av denna grupp är Amoxicillin, som har en uttalad bakteriedödande effekt, mest populär.

Antibakteriella medel från gruppen av makrolider Det är lämpligt att använda med mycoplasmal och chlamydial infektion i urinvägarna. Ljusa representanter för makrolider är läkemedlet azitromycin och klaritromycin.

Om den inflammatoriska lesionen av prostata utlöstes av gonorré och icke-specifik mikroflora, föreskrivs patienterna preparat från gruppen av cefalosporiner, Cefepim, ceftriaxon och ceftazidim.

I klinisk praxis är urologer mycket populära antibiotika från gruppen av fluorokinoloner. Ofloxacin tillskrivs ofta patienter med kronisk och akut form av bakteriell prostatit. Med tanke på det brett utbud av biverkningar som kan uppstå vid användning av fluorokinoloner, bör denna grupp av läkemedel användas med försiktighet.

amoxicillin

Den aktiva substansen i detta läkemedel är amoxicillintrihydrat. Terapeutisk dosering Detta antibiotikum beror på försummelsen av den infektiösa inflammatoriska processen.

Ofta är Amoxicillin ordinerat till patienter med akuta infektiösa och inflammatoriska lesioner av prostata. Den totala behandlingsperioden med Amoxicillin är från 5 dagar till 2 veckor. Den aktiva beståndsdelen i preparatet kan inte påverka den kvantitativa och kvalitativa sammansättningen av den seminala vätskan.

gentamicin

Inget mindre vanligt läkemedel som används vid komplex terapi av akut och kronisk bakteriell prostatit är Gentamicin. Detta läkemedel kan undertrycka tillväxt och reproduktion av inte bara bakteriell, men även svampmikroflora. Dessutom har Gentamycin en antiinflammatorisk effekt. Till effekten av de aktiva komponenterna i detta läkemedel är enterobakterier, stafylokocker, treponema och Klebsiella känsliga.

Läkemedlet utfärdas i form av en injektion för intramuskulär och intravenös administrering, tabletter och i form av en salva.

ciprofloxacin

Denna medicin har visat sig som ett effektivt verktyg för att bekämpa den kroniska formen inflammatorisk lesion av prostata.

Läkemedlet har ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet. Dessutom har läkemedlet en skadlig effekt, inte bara på de aktiva formerna av patogener, men också på bakterier i latent tillstånd.

ornidazol

Farmakologisk effekt Antibiotisk ornidazol fördelas på den kroniska och akuta formen av prostatit orsakad av streptokocker, E. coli, ureaplasma och stafylokocker. Detta läkemedel har en skadlig effekt på orsaksmedlen hos den infektiösa inflammatoriska processen och minskar också svullnaden i prostata vävnaden.

Typiskt ges medlet i tablettform. Vid svår akut inflammatorisk behandling rekommenderas patienter intramuskulär eller intravenös injektion av ornidazol.

Ciprofloxacin för prostatit

Anmäl dig för att lämna en recension.
Det tar mindre än 1 minut.

Innan starten av att ta "Ciprofloxacin" passerade inte analysen för den smittsamma naturen, så jag kunde inte hjälpa drogen mycket. Som det visade sig, bör antibakteriella läkemedel tas endast om det finns en infektion. I sig har den en bred antibakteriell effekt som förstör infektionen. Presenterad i form av tabletter, dos på 250, 500 mg. Förpackningen innehåller 10 tabletter. Kursens varaktighet är 3-4 veckor. Ta det på en tom mage, drick 1-2 glas vatten.
Drogen har en stor lista över biverkningar. Reaktioner är möjliga från alla organ och system. Kontraindicerat i närvaro av kolit och vid 18 års ålder. I mitt fall kunde läkemedlet inte få effektiva effekter.

Ciprofloxacin är det starkaste antibiotikumet. Han har många kontraindikationer och biverkningar. I en förpackning med endast 10 tabletter, en dos av 500 mg. Det smakar som det mest ömtåliga antibiotikumet. Jag dricker, kramar min näsa, för att inte känna sig bitter och tvätta ner med ett glas vatten. Jag gör det två gånger om dagen. Min sjukdom började återta nästa dag. Lite efteråt minskade smärtan, urinen minskade med urinering och det blev tolerabelt att gå på toaletten. Intresset blev mindre frekvent. Så det var nödvändigt att ta pillret 2 veckor. Därför rekommenderar jag dig att omedelbart köpa 2 förpackningar, så att det inte finns någon paus.
Under och efter appliceringen började magproblemen, i början var det diarré och akut smärta, då började han applicera smektin, som att den minskade.

Jag var ordinerad komplex terapi: suppositorier, ett vitaminkomplex, massage, fysioterapi och en kurs av ciprofloxacin. Ett bra kraftfullt läkemedel, stoppar reproduktionen av bakterier, fungerar inte bara på aktiva, utan också på att sova, alla förstör dem. Men det har egenskapen att ackumulera i kroppen och över tiden är beroendeframkallande och det ordineras i högst 10 dagar. Jag hade ett försummat fall, så behandlingsförloppet var högst föreskrivet i stora doser: 2 tabletter innehållande 500 mg ämne.
Biverkningar visade sig inte. Om det finns allergier, neuroser, trauma mot ledband och senor är ciprofloxacin kontraindicerat. Under 10 dagar med intensiv behandling lyckades jag förbättra min hälsa: urinering var normal, smärtor i nedre delen gick över. Den främsta orsaken till prostatit är bakterier, antibiotikan bestämdes, och efter det ordinerades mer sparsamma droger för att fixa resultatet. Det är ganska billigt, kostar mindre än 50 rubel, men du kan inte dricka det själv, annars kommer det ganska att göra ont än hjälp.

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män: en lista över de bästa

I den moderna världen, enligt forskare, lider varje tredje man av denna eller den här typen av prostatit, och sjukdomen växer snabbt yngre. Om två eller tre årtionden sedan ansågs uteslutande för äldre, nu är fler och fler män som inte fyllt 30 år en urolog om hjälp. Ofta är kronisk prostatit smittsam i naturen, dessutom har cirka 86% av patienterna en historia av sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, trichomoniasis, klamydia och andra. Behandla prostatit under lång tid, sjukdomen orsakar ofta återfall, allt detta kräver utveckling av nya metoder för komplex behandling och användning av de senaste antibakteriella läkemedlen. Vad som exakt innebär att utse till patienten vid en prostatit, vågar strängt i en enskild ordning. Antibiotika för prostatit, vilka är de effektivaste drogerna att ta?

Grundläggande behandlingsprinciper

Antibiotika vid prostatit är endast förskrivna till patienten med den smittsamma sjukdomsformen som bekräftas genom laboratorietester. Urval av antibiotika utförs av en urolog strikt individuellt med hänsyn till:

 • Förlängd prostatit.
 • Individuell känslighet hos män till läkemedlets verkan.
 • Aktiviteten av läkemedlet mot de detekterade patogenerna.
 • Orsaker till infektion.

Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt fokus på inflammation skapas. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit spelar dessa läkemedel en avgörande roll, men vissa faktorer påverkar deras effektivitet:

 1. Hur reagerar en patogen mikroflora på ett visst medel.
 2. Graden av läkemedelskoncentration i prostata.

Vid val och förskrivning av ett antibiotikum måste läkaren ta hänsyn till följande:

 • Läkemedlet måste ha en hög fetthalt.
 • Antibiotikum bör inte binda till vassleproteiner.
 • Preparat bör koncentreras så mycket som möjligt i prostata.
 • Antibiotikumet bör ha ett brett spektrum av åtgärder.
 • Priset på droger ska vara överkomligt för patienten.
 • Antibiotikumet bör ha bra recensioner.

För kronisk bakteriell prostatit bör antibiotikabehandling utföras under minst 2-4 veckor. Droger bör tas regelbundet och enligt systemet, vilket - doktorn kommer att indikera. Om effekten av läkemedlet under denna period inte bekräftas och männen inte har en positiv dynamik bör behandlingsregimen ses över och det är nödvändigt att bestämma vilka medel som ska fortsätta behandlingen. Om antibiotikumet är korrekt valt, förekommer dödsfallet av patogena mikroorganismer i prostata om fyra veckor. Tänk på de viktigaste antibiotika som används i modern träning av behandling av akut och kronisk infektiös prostatit.

På vad betyder att sluta

Tänk på de viktigaste drogerna i mer detalj.

En av de mest effektiva drogerna mot prostatit är ett antibiotikum, det används i tabletter och injektioner.

 • fluorokinoloner

Fluoroquinoloner i moderna läkemedel är en ny generation antibiotika, de har ett extremt brett spektrum av antibakteriell verkan och är idealiska för behandling av kroniska former av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit. Preparat av denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostata-cellernas celler. För behandling av prostatit används antibiotika Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa medicinen för denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gram-negativa och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer, en annan faktor i läkemedlets effektiva effekt är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Antibiotikumet har en hög förmåga att tränga in i vävnader och organ, när den kommer in i prostata vävnaden kan den nå samma höga koncentration som i hanserumet. Levofloxacin utsöndras från kroppen av män huvudsakligen med urin. Mycket effektiv vid behandling av prostatit.

Antibiotikumet har samma förteckning över biverkningar som andra starka antibiotika, så under läkarundersökningen ska läkaren noggrant övervaka patientens tillstånd och på ett adekvat sätt bedöma graden av läkemedlets negativa effekt på kroppen. Läkemedlet tas en gång om dagen, den terapeutiska dagliga dosen är 500 mg. Levofloxacin kännetecknas av absolut biotillgänglighet, det föreskrivs både intravenöst och i form av tabletter. Medelpriset på förpackningstabletter är 400-500 rubel (10 stycken). Andra namn på antibiotika i denna grupp: ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin. Recensioner om drogen är mycket bra.

 • makrolider

Vissa patienter kan inte använda Sumamed, och ändå anses det vara ett av de bästa antibiotika.

Antibiotika relaterade till makrolidgruppen är särskilt effektiva vid behandling av klamydia- eller mykoplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln. Det bästa och mest populära antibiotikum i denna grupp av urologer för behandling av prostatit är Sumamed, som marknadsförs i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. Tabletter kan vara berusade hemma. Summan med prostatit är särskilt effektiv vid behandling med svår och försummad form. Det används aktivt vid behandling av inflammation i prostata, komplicerat av urinvägsinfektion, liksom inflammatoriska processer i andra organ av män.

Sumamed ska ges med försiktighet, eftersom patienterna ofta utsätts för en individuell intolerans mot läkemedlet. Förloppet av prostatitbehandling utförs strikt under överinseende av en läkare, eftersom långvarig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen. För att undvika detta ska patienten regelbundet donera blod för analys. Sumamed produceras i Kroatien och Israel och priset är ganska högt - i genomsnitt 500 rubel. för 3 tabletter, men även recensionerna om det är bara positiva. Om läkemedlet är dyrt för patienten kan läkaren ordinera sina analoger - Azitromycin, AzitRus och andra.

 • aminoglykosider

Agenterna i aminoglykosidgruppen föreskrivs av läkarna med prostatit om flera patogener är närvarande i patientens analyser eller om en specifik patogen inte har identifierats genom laboratorietester. Antibiotika i denna grupp har en mycket stark antibakteriell effekt, de ackumuleras väl i prostatavävnaderna, men i modern urologisk träning används de inte ofta. Dessa läkemedel har en signifikant lista över biverkningar, inklusive starka levertoxiner. Dessutom kan aminoglykosider orsaka dövhet hos män, de påverkar också njurarnas funktion, och det är därför nödvändigt att behandla dessa läkemedel med stor omsorg. Svaren från läkare och patienter om läkemedlet är mycket motsägelsefulla.

Gentamicin, som alla aminoglykosider, har obehagliga biverkningar, injektioner används för att ta emot det.

Oftast i urologisk praxis används drogen Gentamicin. Läkemedlet produceras i ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, vid behandling av kronisk infektiös prostatit tas den i en daglig dos på 3-5 ml. Effekten av läkemedlet är baserat på att blockera syntesen av proteinet hos infektionspatogenen när de patogena mikroorganismerna kommer in i cellerna, vilket leder till deras död. Koncentrationen av läkemedlet i prostata med intramuskulär injektion uppnås inom en timme. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen i urinen, i mindre utsträckning - med galla. Drogerna i denna grupp inkluderar även kanamycin, 5-NOC och andra. Med akut infektiös prostatit för snabb avlägsnande av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln är en kombination av två droger möjlig. Kostnaden för antibiotika i denna grupp ligger inom intervallet 350-600 rubel.

 • suppositorier

Ljus med antibiotika är en mycket effektiv doseringsform vid behandling av akut och kronisk infektiös prostatit, eftersom prostatakörteln ligger väldigt nära tarmarnas väggar och läkemedlet så snabbt som möjligt kommer in i det drabbade organet. Dessutom är fördelen med suppositorier att patienten kan använda dem självständigt, i motsats till intravenösa och intramuskulära injektioner. Stearinljus har mycket färre kontraindikationer än andra dosformer, eftersom de kommer in i prostata som kringgår mag-tarmkanalen. Dessutom, ljus - detta är den bästa och mest effektiva metoden för behandling hemma, recensioner om dem är mycket bra. Den genomsnittliga kostnaden från 370 till 1100 rubel beror på tillverkaren och typen av medicin.

Stearinljus har en lägre dos av antibiotikum än injektioner och behandlingstiden är vanligtvis längre. De har följande terapeutiska effekt:

 1. Minska intensiteten i den inflammatoriska processen.
 2. Kämpa effektivt mot patogen mikroflora.
 3. Ha en uttalad bedövningseffekt.
 4. Förhindra förekomsten av prostata adenom.
 5. Främjar normalisering av blodcirkulationen.
 6. Öka skyddskrafterna hos männen.

Priset på suppositorier är inte högt, de är mycket överkomliga för alla. I akut och kronisk bakteriell prostatit utses formen Proctosedyl ljus som består av hydrokortison, framycetin och heparin. Denna kombination av läkemedel ger borttagning av inflammation och klåda, lindrar smärta, förstör patologisk mikroflora och förbättrar regenerering. Även prostatit kan behandlas med ljus med erytromycin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Ljus Proctosedil är ganska billiga, har inga biverkningar, och används inte bara för prostatit.

Erytromycin orsakar inte negativa biverkningar hos män, därför är dessa ljus ofta föreskrivna för individuell intolerans mot andra antibiotika. Stearinljus med levomitsetinhjälp mot nästan alla infektionspatogener, förutom stafylokocker, streptokocker och tuberkulos. Hemma tar sådana ljus 2-3 gånger om dagen. Levomycetin påverkar cellmembranets protein och förstör det. Vilken typ av ljus passar patienten, bestämmer läkaren, listan över dem är ganska stor.

I den komplexa behandlingen av akut och kronisk bakteriell prostatit antibiotikaterapi är avgörande, men dessa läkemedel bör användas med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning och i kombination med andra droger: enzymer, NSAID, hepatoprotectors blockerare och andra. När du väljer ett antibiotikum bör tas hänsyn till en rad faktorer: typen av patogen, individuell känslighet män till de resurser det spektrum av åtgärder, biverkningar och andra.