Huvud
Förebyggande

Urgent antibiotikabehandling av alla symptom på prostata adenom hos män

Prostata adenom är en godartad tumör. Det utvecklas huvudsakligen på grund av åldersrelaterade förändringar som uppstår hos män över 45 år. Under denna period börjar vävnader som ligger nära prostatakörteln att växa aktivt, vilket leder till en ökning av kroppens storlek. När adenom växer börjar det pressa på urinröret, vilket leder till obehagliga följder: förseningar, smärtor och liknande.

Behandling av sjukdomen är huvudsakligen att ta medicin för att stoppa tumörtillväxten eller sakta ner den. För detta användes speciellt läkemedel som stör syntesen av testosteron, som spelar en viktig roll i utvecklingen av vävnader.

Symptom som manifesteras vid akut urinretention, signalerar behovet av kirurgiskt ingrepp eller utför behandling med en laser. Var och en av dessa metoder leder till avlägsnande av adenom och eventuellt en del av prostatakörteln.

Det bör förstås att med en godartad tumör på grund av försvagad immunitet hos prostatakörteln, kan en infektion tränga in genom urinröret. Symptom i detta fall på många sätt liknar manifestationer av prostatit.

Det innebär att patienten konfronteras med:

 • smärta lokaliserad i perineum
 • brinnande känsla vid urinering
 • frekventa nattliga uppmaningar.

Dessutom manifesteras symtomen på prostata adenom hos män som:

 • utseendet av intermittent urin;
 • okontrollerad urinutgång;
 • känslor av ofullständig tömning av blåsan.

Om dessa symtom uppstår är samråd med läkaren nödvändig, eftersom vidareutveckling av patogena mikroorganismer kan leda till att de tränger in i andra organ: levern, njurarna. Resultaten kommer att bli allvarligare komplikationer, vilket kräver en helt annan inställning.

Hur man behandlar

Den mest effektiva metoden att bli av med infektionen är antibiotikabehandling. Som i fallet med prostatit, efter det första intaget av sådana läkemedel, går symptomen gradvis bort. Män förlorar sin smärta och brännande känsla när de urinerar. Det är viktigt att förstå att en läkare ska ordinera antibiotikabehandling. Det tar hänsyn till nuvarande symtom, ljusstyrkan hos deras manifestationer, närvaron av samtidiga sjukdomar och andra faktorer. Detta tillvägagångssätt ger bättre och effektivare behandling som syftar till att förstöra patogena mikroorganismer.

Dessutom är det viktigt att överväga att antibiotikabehandling inte kan avbrytas tills den tid som tilldelats för specialister är över. I annat fall kommer symtomen på prostata sjukdom att återvända, försämra människornas liv.

En annan obligatorisk nyans som bör beaktas vid behandling av patologi är verkningsperioden för det valda läkemedlet. Det vill säga, om tre år efter det att terapeutiska kursen påbörjades, minskar symptomen på prostata patologi inte dess manifestation, det är nödvändigt att kontakta en läkare igen. Han kommer att utse ett annat läkemedel.

Och den tredje viktiga observationen: Om en patient redan har applicerat ett visst antibiotikum för behandling av en infektionssjukdom i prostata, kommer specialisten nödvändigtvis att ersätta detta läkemedel med en annan. Faktum är att mikroorganismer redan kan utveckla motstånd mot effekterna av den första medicinen, vilket innebär att sådan behandling inte kommer att vara effektiv.

Specificitet av den terapeutiska kursen

Innan behandlingen av prostata sjukdomar startas diagnostiseras män med intolerans mot ett visst läkemedel. Doktorn bestämmer också på grundval av diagnostiska data om det valda ämnet kommer att påverka den patogena mikroorganismen. Den information som erhållits under forskningen möjliggör val av ett effektivt läkemedel som tillåter att förstöra bakterien. Varaktigheten av hela kursen bestäms också av läkaren. Det varierar vanligtvis från en till två månader, under vilken patienten är under konstant observation.

Adenom av prostata hos män kompletterad med en infektion och dess symtom behandlas med antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, vitaminkomplex, immunmodulatorer, fytopreparationer. Dessutom ordineras lugnande medel, eller muskelavslappnande medel och mediciner som hjälper till att normalisera cirkulationsprocessen i bäckenorganen. Dessutom innefattar den komplexa behandlingen av prostata patologier hos män uppförandet av fysioterapiaktiviteter. Valet av detta eller det här läkemedlet utförs från dess penetrerande förmågor. Det tar också hänsyn till hur mycket av produkten som deponeras i vävnader och prostatakörteln.

Viktiga beredningar

Behandling av prostataadenom hos män och dess symptom utförs genom antagonister av alfa 1-adrenerga receptorer. De slappna av muskelfibrerna som ligger runt prostata. På grund av verkan av sådana droger minskar muskelspasmerna, så att urinprocessen normaliseras. De droger som har en sådan effekt är Setegis, Cardura och Omnik.

Några av dessa droger kan leda till ökat blodtryck. I sällsynta fall observeras sådana symtom vid användning av läkemedel baserat på tamsulosin. Detta Omnik, Fokusin och andra. Sådana rättsmedel rekommenderas för behandling av äldre män som har högt blodtryck, diabetes mellitus och liknande.

Tabletter innehållande tamsulosin tas i små doser. De skiljer sig åt i låg sannolikhet för biverkningar. Antagonister av alfa 1-adrenerge receptorer för att påskynda processen för prostatahantering hos män kombineras ofta med Pikamilon.

Vid en godartad prostatatumör används också 5 alfa-reduktashämmare. Bland de mest populära drogerna med liknande egenskaper frigörs Finasteride. Det stoppar utvecklingen av tumören, hjälper till att minska prostata hos män och lindrar svårigheterna i samband med urineringsprocessen.

Användningen av 5 alfa-reduktashämmare är en av de bästa metoderna vid behandling av prostatacancer. I de flesta fall tillåter det dig att göra utan operation. Utvecklingen av tumören, bland annat, främjar testosterons aktivitet. För att minska sin aktivitet används olika hormonella droger. Men de ordineras relativt sällan, eftersom de orsakar många biverkningar upp till ökningen av manlig bröst och kränkningen av hormonell bakgrund.

Antibiotikabehandling

Intag av antibiotika innebär ett fullständigt avslag på alkohol. Detta villkor är obligatoriskt. Även en liten dos alkohol kan påverka kroppen på allvar och påverka effekten av läkemedlet negativt. Dessutom, män som planerar inom en snar framtid att försöka att bli barn, bör man komma ihåg att sådana droger har en spermatisk effekt. Därför måste behandlingen efter avslutad behandling vara minst sex månader.

Under hela den period som läkaren utses, rekommenderas att andra åtgärder vidtas för att förbättra patientens tillstånd. Detta inkluderar prostata massage, fysioterapi, övergång till rätt diet och terapeutisk gymnastik.

Behandling av infektionssjukdomar som påverkar prostata utförs med hjälp av följande grupper av droger:

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för prostata adenom

Den inflammatoriska mekanismen i prostatakörtens celler kallas prostatit. Även i antiken kallades prostaten av en annan mans hjärta, för att den producerar och spädar spermierna.

Dessutom innefattar prostatens uppgifter utvecklingen av det manliga hormonet och följaktligen ansvaret för sexualitet, mod och maskulinitet.

Orsaker till inflammation och antibakteriell behandling

De främsta orsakerna till inflammation är:

 • stagnation av blod i prostata;
 • förstoppning;
 • påkänning;
 • lång tid utan kön;
 • hypotermi;
 • olika venerala och infektionssjukdomar.

Som ni kan se finns det flera orsaker till prostatit, men nästan alla är födda av mikroorganismer. Därför eftersträvas två mål i behandlingsprocessen: eliminering av patogenen och avlägsnande av inflammation.

Om det finns en massa av alla slags antimikrobiella medel för att lösa den andra frågan, kan antibiotika bota med patogener.

Faktum är att antibiotika bara agerar på bakterier, de är maktfria mot virus. Det vill säga, mot en sådan sjukdomsaktivator, som en svamp, föreskrivs endast antifungal behandling. Du behöver bara använda antibiotika enligt recept från en urolog, du behöver inte självmedicinera - det kan skada din hälsa.

När kan ordinera antibakteriell behandling

Med akut prostatit, liksom med adenom, är det nödvändigt att ta antibiotika. Dessutom, med asymptomatisk inflammation i den icke-infektiösa prostatan, förskrivs antibakteriella läkemedel som testterapi.

För att avgöra om det är nödvändigt att ta antibiotika och vad man ska välja, utför specialisten en viss undersökning av män, avslöja orsaken till sjukdomen och typen av patogen:

 1. Blod- och urintester, blod-PSA, skrapning av könsorganiska mikrober (gonokocker, mikroplasmer, trichomonader, etc.), undersökning av kutens utsöndring, ultraljud av prostata.
 2. Om sekretionen av leukocyter är mindre än 25, föreskrivs tamsulosin (Omnik) för testterapin, efter en vecka efter att ha tagits, tas en andra analys.

Baserat på resultaten av undersökningen fastställs sjukdomsformen:

 1. Icke-infektiöst. Leukocyter ökas inte, testet för grödor är negativt. I detta fall utförs symptomatisk terapi.
 2. Tuberkulos av prostata. Det är etablerat på resultat av en biopsi. Sällan är det isolerat och oftast kombineras det med skador på genitourinvägarna, seminalblåsorna, epididymis. Denna tuberkulos insidthet hos män ligger i det faktum att sjukdomen inte utvecklas snabbt, men passerar vanligen som en kronisk med svaghetens och exacerbationens momenter, och testerna för tuberkulos kan vara negativa.
 3. Bakteriell. En sådan diagnos görs om antalet vita blodkroppar hos män är högre än normalt (mer än 25) eller de växer efter att ha tagit tamsulosin. Det är i detta fall att behandling med antibiotika ordineras.

Eftersom diagnos genom polymeraskedjereaktion utförs inom 24 timmar efter behandling, föreskrivs antibiotika efter en dag. I detta fall väljs de medel som aktivatorerna är känsligare för. Vanligtvis är behandlingsperioden cirka två månader. Om dessa inte identifieras, förskriva antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder.

Destinationsorder

Den viktigaste kontraindikationen vid utnämning av antibiotika är njurens och leverns patologi, eftersom de upplever en dubbel belastning för att assimilera och avlägsna drogen från kroppen.

Dessutom kommer allergiska reaktioner vid tidigare användning av ett sådant läkemedel också att fungera som kontraindikation för utnämningen.

Om en man under de senaste två månaderna har genomgått en antibiotikabehandling, kan läkemedlet inte vara effektivt.

Antibakteriella läkemedel för män är indelade i två typer:

 1. Den första raden. Avsedd att behandla akut och kronisk prostatit. I grund och botten är dessa förberedelser av ett brett spektrum av effekter. Efter resultaten av sådd kan ett sådant botemedel smärtfritt ersättas med ett målinriktat läkemedel.
 2. Reservdroger. Appliceras i fallet när antibakteriella läkemedel inte hjälper. För det mesta är dessa läkemedel injicerbara och för hembehandling ges inte.

Kom ihåg: med en akut prostatit

Behandlingen av antibiotika är minst 10 dagar. För att behandla kronisk hemma tar det mycket längre tid. Om du har bestämt dig för att behandla prostatainflammation hemma, är det säkrare att ta piller.

Former av antibakteriella läkemedel

Vilka läkemedel är mer effektiva vid behandling av akut eller långvarig patologi hos män? Läkare väljer nya generationsdroger för män.

Låt oss prata om de som kan tas ut patienten:

 1. Från makrolider. Genomtränger perfekt i prostataceller, är giftfria och har ingen skadlig effekt på mikrofloran. De mest populära är roxitromycin, Josamycin.
 2. Av penicilliner. Har ett brett sortiment, bekvämt för mottagning, ganska effektiv och billig. Tilldela Amoxicillin, Amoxylove. Behandling med amoxicillin är föreskriven i närvaro av stafylokocker, enterokocker, E. coli.
 3. Cefalosporiner. Applicera genom parenteral administrering. Förknippas med droger med ett brett spektrum av effekter. Mest populära Ceftriaxone, Cefotaxime.

Ceftriaxon copes perfekt med gram-negativa och gram-positiva bakterier. Begränsa mottagningen av läkemedlet för dysfunktion i lever, njurar, kolit och enterit. Behandling med ceftriaxon kräver fullständig avvisning av alkoholhaltiga drycker. Dessutom kan införandet av ceftriaxon orsaka anafylaktisk chock, så dess användning är inte angiven hemma.

För övrigt lämnar Ceftriaxon inte helt positiva svar: "för att säga att det är fruktansvärt sjuk, efter pricks finns det kliar, en erytem, ​​tabletter från atopi fungerar inte"; "Efter 5 dagars intravenös injektion började hela kroppen klia, smaken av bitterhet uppträdde i munnen"; "Efter injektion av Ceftriaxon framträder svaghet, i huvuddimman, trycket stiger och nervositet uppträder"; "Efter den tredje injektionen, förlorade mannen ceftriaxon medvetenheten, vi vägrar att knäppa."

Experter rekommenderar att späda Ceftriaxon 1% lidokain:

 1. Tetracykliner. Instruktionen föreskriver användningen av mykoplasmal och chlamydial ursprung av prostatit. Kan påverka matsmältningssystemet negativt. Bland dem, doxycyklin, tetracyklin.
 2. Fluorokinoloner. Stimulera celler i prostatakörteln, har ett brett spektrum av effekter. Tilldel Levofloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin.
 3. Aminoglykosider. Används för omfattande terapi. Populär Gentamicin, 5-NOC, Kanamycin.

Varje läkemedel kan, förutom kontraindikationer, också ha biverkningar. Instruktionerna kommer att berätta hur du tar dem, och endast läkaren kommer att förskriva kursen.

Regler för att ta antibakteriella läkemedel

Innan du börjar dricka antibakteriella läkemedel hemma behöver du veta de grundläggande reglerna för antagning.

Denna instruktion hjälper till:

 1. Förberedelser utses för en viss period. Vanligtvis är det 2 veckor. Efter denna period undersöker läkaren patienten och förlänger antingen kursen eller avbryter läkemedlet.
 2. Doseringen av läkemedlet är ordinerad strängt individuellt. Människokroppen kan reagera annorlunda mot samma läkemedel.
 3. Behandlingen måste gå hela vägen. Avbrott kan skapa förutsättningar där en akut bakteriell prostatit kommer att utvecklas till en kronisk.
 4. Effekten visas inte omedelbart. Symtom på inflammation avtar efter en tre dagarsperiod. Om förbättringen inte uppstår är det värt att se en läkare för att byta läkemedel och granska behandlingen.
 5. Eftersom antibakteriella läkemedel undertrycker normal mikroflora är det önskvärt att dricka probiotika under administrationen.
 6. För att förhindra allergier, ta antihistaminer.
 7. Efter behandlingen ska du dricka mediciner från den hepatoprotektiva gruppen.
 8. Alla piller dricker antingen under måltiden eller omedelbart efter att ha ätit. Drick inte på en tom mage alls.

Kom ihåg att under behandlingen av inflammation bör alkoholintaget avbrytas, eftersom även en liten dos av det kan påverka behandlingen.

Innan du börjar behandla bakteriell prostatit hemma, måste du komma ihåg att det universella systemet som sådan inte existerar, och allt som passar vissa män kan vara helt värdelöst för andra. Tillvägagångssättet bör vara strikt individuellt och vilket läkemedel att välja, bara en läkare kan bestämma.

Vid behandling av prostatit, liksom några andra inflammatoriska processer i kroppen, är den viktigaste uppgiften för läkaren att välja verktyg som kan inte bara minska inflammation, men också för att övervinna den patogen som utlöste sjukdomen. Och om för genomförandet av den första uppgiften finns det hela komplex av droger, då kan patogen bara hantera ordentligt utvalda antibiotika.

På grund av det faktum att den patologiska processen kan utlösas av olika patogener, är det upp till läkaren att bestämma vilka antibiotika som ska ta med prostatit. Om möjligt bör fördelen ges till smala profildroger som syftar till att bekämpa en viss patogen. Denna möjlighet finns emellertid inte alltid. För att inte slösa tid, gissa vilka antibiotika för prostatit som är bättre att använda, ordinerar läkare vanligtvis mänsdroger med ett brett spektrum av åtgärder. Fortfarande kommer en erfaren läkare aldrig att förskriva antibiotika för prostatit innan han får testresultaten, och tills han kan bestämma typen av patogen, sjukdomsstadiet och formen.

För behandling av prostataadenom används följande grupper av antibakteriella läkemedel:

 • derivat av penicillin - Amoxiclav, Amoxicillin. Dessa tillräckligt effektiva antibiotika för prostatit, ordineras oftare, eftersom de är tidtestade och hjälper i de flesta fall. Båda läkemedlen kan framställas i form av pulver för injektion eller oral suspension, och i form av tabletter. De brukar tas 3 gånger om dagen, inte överstiger den rekommenderade dagliga dosen på 2g.
 • tetracykliner - Tetracyklin, doxycyklin. Dessa antibiotika prostatit hos män som tilldelats i händelse av att orsaken till inflammation i prostatan stål klamydia eller mykoplasma. Båda läkemedlen finns i tabletter, men doxycyklin behandling flera praktiskt, eftersom det kräver från patienten tar medicinen 2 gånger per dag, medan en tetracyklin nödvändigt att dricka var 6 timmar (4 gånger per dag).
 • cefalosporiner - Ceftriaxon, Cefuroxim. Dessa antibiotika vid behandling av prostatit gäller i fallet om orsaken till inflammation var gramnegativa och gram-positiva bakterier eller anaeroba infektioner. Båda läkemedlen administreras parenteralt, men injektionen av Ceftriaxon görs en gång om dagen, och behandlingen av inflammation i prostata med cefuroxim - kräver 3 injektioner om dagen.
 • fluorokinoloner - Ciprofloxacin, Ofloxacin. Fluorokinoloner prostatit föreskrivs för att detektera Gardner, ureaplasma, mykoplasma, klamydia, Escherichia coli, gonokocker, stafylokocker eller streptokocker. Ciprofloxacin frisätts i lösningar för injektioner och tabletter, ta det 2 gånger om dagen. Ofloxacin är tillgängligt i kapslar och tas en gång om dagen.
 • makrolider - Azitromycin (Sumamed), Josamycin. Behandling av prostatit hos män med antibiotika av denna grupp visas i de fall då inflammation i prostata var konsekvensen ureaplasmosis, mykoplasma, klamydia eller gonorré. Fördelen med makrolider över många andra läkemedelskategorier är låg toxicitet och förmågan att ackumuleras i prostatakörteln. Sumamed tillverkas både i form av tabletter och i flytande lösningar, ta det en gång om dagen. Jozamycin produceras i form av tabletter, som bör druckas tre gånger om dagen.
 • aminoglykosider - 5-NOC, kanamycin, gentamicin. Detta är de bästa antibiotika för prostatit i händelse av att det inte var möjligt att etablera ett medel för den inflammatoriska processen eller om det fanns flera sådana patogener. Gentamicin och Kanamycin finns i form av en injektionsvätska, och 5-NOC i form av en dragee.

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare. Deras upptäckter inom manlig hälsa är idealiska. Det är ett genombrott och det heter... "

Varaktigheten av behandlingen i varje fall är annorlunda. Så, med samma antibiotika för prostata adenom kan du uppnå positiv dynamik på dag 3 av behandlingen och kan vara vid 14.

Som du kan se, fråga dina vänner vilka antibiotika de behandlar prostatit, de är meningslösa, eftersom du kanske inte kan använda sådan behandling.

Biverkningar av antibiotika mot prostatit

Förberedelserna för denna grupp har inte bara ett antal användbara egenskaper, men också negativa konsekvenser. De kan orsaka:

 • struma;
 • en allergisk reaktion;
 • nedsatt leverfunktion
 • gastrit.

Därför, under genomförandet av en antibiotikabehandling av prostatit, ta hand om skydd av gastrointestinala mikroflora (laktobaciller take) förebyggande av allergiska reaktioner (antihistaminer), skydd av levern (hepatisk mottagning) och förhindra gastrit (inte ta tabletter på fastande mage).

Vidare män som planerar att bli fäder efter antibiotikabehandling för prostatacancer, vänta sex månader innan det första försöket befruktningen, eftersom alla läkemedel av denna typ har en ljus spermatotoxic åtgärd.

Lev hälsosamt: "Prostatit utsätts för behandling för 1 kurs. Farväl: smärta, frekvent urinering, problem med styrka, fel i sängen. Detta billiga läkemedel kallas... "

Intressanta material om detta ämne!

Behandling av prostatit med hjälp av örter används av officiell medicin tillsammans med antibiotikabehandling. Aloe med prostatit tar en speciell...

Chernushka, svart koriander, svart kummin - namnet på samma växt, som länge har använts framgångsrikt...

Prostatit är en sjukdom i prostata och är ett vanligt problem som uppträder huvudsakligen hos män i 30 år...

Recensioner och kommentarer

Alexander

Tyvärr utan antibiotika någonstans. Jag kunde inte föreställa mig att jag någonsin skulle ta piller. Men priperlo och det är nödvändigt att dricka, sanningen och tabletter av vissa inte händer tillräckligt, det är nödvändigt att ansluta fysio procedurer. Jag brukade gå till en betald klinik som gjorde laserprocedurer, nu har jag köpt mig en kompakt för hemanvändning Uzommed uro. I bokstavlig mening är staven en räddningsaktion.

Lämna en kommentar eller kommentar

Den mest effektiva kombinationen av två former av läkemedelsbehandling prostatit och prostata adenom - Injektioner och rektala suppositorier.

Båda används för akuta och kroniska former av sjukdomen.

Låt oss prata mer om vilka medel som finns tillgängliga från prostatit och prostata adenom.

Läkemedel som används för att behandla prostatit och prostata adenom

Följande effektiva läkemedel för prostatit och prostata adenom accepteras:

antibiotika

Med prostatit:
Den vanligaste orsaken till prostatit - bakteriell infektion. Antibiotika för prostatit och adenom är det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han hanterar bakterieformen av prostatit.

Annars tar endast antibiotika kommer att göra mycket skada. Valet av en viss typ av antibiotikum beror på vilken typ av patogen som detekteras. Identifiera det genom laboratoriemetoder.

Vilka antibiotika ska jag ta med prostatit och adenom? Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin.

De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

"Cefotaxim" är mycket effektiv, har inga biverkningar.

"Norfloxacin", förutom att bekämpa infektionen, har en immunmodulerande effekt.

"Zovirax", "Gerpevir" används för virusinfektion i prostata.

Fler antibiotika för behandling av prostatit: "Augmentin", "Acyclovir", "amoxiclav", "Ofloxacin" "Ampisid", "Azitromycin" "Ceftriaxon", "Vilprafen", "ceftazidim".

antibiotika av alla listade arter tas i form av injektioner (mest effektiva), rektala suppositorier, tabletter.

I akut form av sjukdomen tas läkemedlet från en månad till tre. Med en kronisk timing för antagning beror på höjningsgraden. Kronisk prostatit behandlas väl antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin, erytromycin, cefalexin.

Särskilt effektiva är de stagnerande inflammation: patogen flora utvecklas intensivt på bakgrund av ackumulering av utsöndringar. Sammanställningen av antibiotika i körteln bidrar till att förhindra återfall.

Ljus. Fyllning av rektala suppositorier vid behandling av prostatit gör antibiotika, propolis (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra, mer här), antispasmodika, komponenter körtlar hos boskap, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

Med adenom:

Trots den "naturliga" utvecklingen adenom Som ett åldersrelaterat fenomen används antibakteriella medel ofta i denna sjukdom. Faktum är att på grund av svårigheterna med urinuttaget på grund av tumörutvecklingen i körteln utvecklas mikroorganismer. För deras utrotning används antibiotika oftast Levorinum, gentamicin.

läkemedel

Vilka läkemedel från prostatit och adenom är det bättre?

Med prostatit:

 • antibakteriella;
 • antifungal;
 • antiviralt;
 • alfa-blockerare;
 • hormonella medel;
 • immunocorrectors;
 • muskelavslappnande medel;
 • biostimulantia;
 • multivitaminer.

Med adenom:

På ett tidigt stadium av adenomen är det möjligt att bota det med mediciner. För detta ändamål: alfa-adrenoblocker, immunokorrigeringsmedel (Rheoferon, Pyrogenital), 5-alfa-reduktashämmare, medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental), ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, kirurgisk ingrepp.

Kombinationer av effektiva och snabba droger

Acceptera följande droger för prostatit och prostata adenom:

Ett exempel på en effektiv uppsättning läkemedel för bakteriell prostatit: antibiotika injektioner "Ceftriaxon", Injektionen av nonsteroid Ketorolac för att lindra akut smärta.

tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering. beredningar »

Komplex injektion används också "Prostatilen", "Interferon" för att förbättra immuniteten.

Ett exempel på en effektiv uppsättning läkemedel för prostata adenom: antibiotikum Levorinum, injektion av icke-steroid "Ketorolac" för att lindra akut smärta, tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering,

Komplex injektion används också "Prostatilen", "Interferon" för förbättring av immunitet, hormonella preparat finasterid (tabletter), ett sätt att förbättra blodcirkulationen Trental, inhibitor av 5-alfa-reduktas doxazosin.

Än är det möjligt att lägga till?

Läkemedel för prostatit och adenom hos män kan kompletteras med följande droger:

Med prostatit:
Nesteroidy. För att eliminera smärta i ljummen och perineum applicera icke-steroider.

Det bästa av dem - "Ketorolak" (injektioner, piller), "Diklofenak" (injektioner, ljus).

På liknande sätt används ketoprofen, ibuprofen, meloxicam (tabletter, injektioner, suppositorier) enligt ett liknande schema.

Tar dessa mediciner negativt påverkar matsmältningssystemet.

Mottagningssystemet är därför vanligtvis tre dagar, då fortsättningen efter ett veckans intervall. "Ketorolak" ta endast en gång, endast med akut smärta.

Spasmolytika. Om orsaken till smärtan inte är själva inflammationen, men spasmen av perineala muskler med stillastående prostatit, spasmolytika, är muskelavslappnande medel bra.

För att förbättra urinering - en grupp av alfa-1-blockerare:

 1. tabletter "Dalfaz", "Kamiren", "Sonirid Duo".
 2. Blockers av alfa-adrenerga receptorer i form av kapslar, tabletter. Denna grupp av droger påverkar de släta musklerna i själva körteln och själva blåsan. Under deras åtgärd är urinen bättre fördelad och tömd bort. exempel: Doxazosin, Tamsulosin.

För att förbättra immuniteten. Även i närvaro av skadliga faktorer kunde patologi inte vara om patienten inte hade immuniserats. För att öka den används immunmodulatorer:

 • tabletter "Tactivin", "Interferon", ökande immunitet mot utländska mikrober
 • "Levamisol" stimulator av T-lymfocyter
 • tabletter, inklusive natriumkärnat, som ökar aktiviteten hos makrofagceller;
 • läkemedel "Immunal", "Metiluratsil" för att höja cellulär immunitet.


Fitopreparat inte så snabbt och effektivt, men ofarligt. De innehåller mineraler, örtextrakt, som har en komplex effekt: minska inflammation, smärta, kramper i körteln, vissa till och med döda bakterier.

De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Populära tabletter "Prostalamin", kapslar «Prostata Forte».

Komplex beredning "Prostatilen" (injektion) kombinerar flera funktioner. Det är utformat för att stärka immunitet, blodkärl, glandulära cellväggar, normalisera blodcirkulationen, återställa vävnader. Alla dessa processer med hans hjälp accelereras ibland.

Med adenom:
Hormonala läkemedel återställer balansen mellan könshormonerna hos en man, hans sexuella funktion. Det bästa av dessa verktyg - finasterid i form av tabletter.

Dessutom är patienterna ordinerad motionsterapi, fysioterapi, massage, vattenprocedurer.

Indikationer, kontraindikationer

Med prostatit: Användningen av läkemedel indikeras i närvaro av symptom på prostatit, antibiotika - dess bakterieform.

För att förskriva antibiotika måste urologen se till att han har att göra med bakteriell form av prostatit.

Annars tar antibiotika bara skada.

Behandling av adenom med läkemedel finns i tidigt stadium av sjukdomen, om patienten vägrar kirurgisk ingrepp och:

 • hastighet av urinflödet från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml.;
 • volymen av kvarvarande urin mindre än 150 ml.;
 • livskvalitetstest från 3 poäng;
 • symptom poäng test från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med läkemedel kontraindicerat, om:

 1. Det finns ärr i det lilla bäckenet.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

slutsats

Nu vet du vilka läkemedel som används för behandling prostatit och adenom. Prostatit föregår tre fjärdedelar av mäns dödsfall. Och här betyder alternativet efter det därför inte så sällsynt.

Tidig användning av droger mot prostatit och adenom kommer att rädda dig från utsikterna till infertilitet, möjligheten att utveckla prostatacancer.

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män: en lista över de bästa

I den moderna världen, enligt forskare, lider varje tredje man av denna eller den här typen av prostatit, och sjukdomen växer snabbt yngre. Om två eller tre årtionden sedan ansågs uteslutande för äldre, nu är fler och fler män som inte fyllt 30 år en urolog om hjälp. Ofta är kronisk prostatit smittsam i naturen, dessutom har cirka 86% av patienterna en historia av sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, trichomoniasis, klamydia och andra. Behandla prostatit under lång tid, sjukdomen orsakar ofta återfall, allt detta kräver utveckling av nya metoder för komplex behandling och användning av de senaste antibakteriella läkemedlen. Vad som exakt innebär att utse till patienten vid en prostatit, vågar strängt i en enskild ordning. Antibiotika för prostatit, vilka är de effektivaste drogerna att ta?

Grundläggande behandlingsprinciper

Antibiotika vid prostatit är endast förskrivna till patienten med den smittsamma sjukdomsformen som bekräftas genom laboratorietester. Urval av antibiotika utförs av en urolog strikt individuellt med hänsyn till:

 • Förlängd prostatit.
 • Individuell känslighet hos män till läkemedlets verkan.
 • Aktiviteten av läkemedlet mot de detekterade patogenerna.
 • Orsaker till infektion.

Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt fokus på inflammation skapas. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit spelar dessa läkemedel en avgörande roll, men vissa faktorer påverkar deras effektivitet:

 1. Hur reagerar en patogen mikroflora på ett visst medel.
 2. Graden av läkemedelskoncentration i prostata.

Vid val och förskrivning av ett antibiotikum måste läkaren ta hänsyn till följande:

 • Läkemedlet måste ha en hög fetthalt.
 • Antibiotikum bör inte binda till vassleproteiner.
 • Preparat bör koncentreras så mycket som möjligt i prostata.
 • Antibiotikumet bör ha ett brett spektrum av åtgärder.
 • Priset på droger ska vara överkomligt för patienten.
 • Antibiotikumet bör ha bra recensioner.

För kronisk bakteriell prostatit bör antibiotikabehandling utföras under minst 2-4 veckor. Droger bör tas regelbundet och enligt systemet, vilket - doktorn kommer att indikera. Om effekten av läkemedlet under denna period inte bekräftas och männen inte har en positiv dynamik bör behandlingsregimen ses över och det är nödvändigt att bestämma vilka medel som ska fortsätta behandlingen. Om antibiotikumet är korrekt valt, förekommer dödsfallet av patogena mikroorganismer i prostata om fyra veckor. Tänk på de viktigaste antibiotika som används i modern träning av behandling av akut och kronisk infektiös prostatit.

På vad betyder att sluta

Tänk på de viktigaste drogerna i mer detalj.

En av de mest effektiva drogerna mot prostatit är ett antibiotikum, det används i tabletter och injektioner.

 • fluorokinoloner

Fluoroquinoloner i moderna läkemedel är en ny generation antibiotika, de har ett extremt brett spektrum av antibakteriell verkan och är idealiska för behandling av kroniska former av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit. Preparat av denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostata-cellernas celler. För behandling av prostatit används antibiotika Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa medicinen för denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gram-negativa och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer, en annan faktor i läkemedlets effektiva effekt är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Antibiotikumet har en hög förmåga att tränga in i vävnader och organ, när den kommer in i prostata vävnaden kan den nå samma höga koncentration som i hanserumet. Levofloxacin utsöndras från kroppen av män huvudsakligen med urin. Mycket effektiv vid behandling av prostatit.

Antibiotikumet har samma förteckning över biverkningar som andra starka antibiotika, så under läkarundersökningen ska läkaren noggrant övervaka patientens tillstånd och på ett adekvat sätt bedöma graden av läkemedlets negativa effekt på kroppen. Läkemedlet tas en gång om dagen, den terapeutiska dagliga dosen är 500 mg. Levofloxacin kännetecknas av absolut biotillgänglighet, det föreskrivs både intravenöst och i form av tabletter. Medelpriset på förpackningstabletter är 400-500 rubel (10 stycken). Andra namn på antibiotika i denna grupp: ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin. Recensioner om drogen är mycket bra.

 • makrolider

Vissa patienter kan inte använda Sumamed, och ändå anses det vara ett av de bästa antibiotika.

Antibiotika relaterade till makrolidgruppen är särskilt effektiva vid behandling av klamydia- eller mykoplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln. Det bästa och mest populära antibiotikum i denna grupp av urologer för behandling av prostatit är Sumamed, som marknadsförs i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. Tabletter kan vara berusade hemma. Summan med prostatit är särskilt effektiv vid behandling med svår och försummad form. Det används aktivt vid behandling av inflammation i prostata, komplicerat av urinvägsinfektion, liksom inflammatoriska processer i andra organ av män.

Sumamed ska ges med försiktighet, eftersom patienterna ofta utsätts för en individuell intolerans mot läkemedlet. Förloppet av prostatitbehandling utförs strikt under överinseende av en läkare, eftersom långvarig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen. För att undvika detta ska patienten regelbundet donera blod för analys. Sumamed produceras i Kroatien och Israel och priset är ganska högt - i genomsnitt 500 rubel. för 3 tabletter, men även recensionerna om det är bara positiva. Om läkemedlet är dyrt för patienten kan läkaren ordinera sina analoger - Azitromycin, AzitRus och andra.

 • aminoglykosider

Agenterna i aminoglykosidgruppen föreskrivs av läkarna med prostatit om flera patogener är närvarande i patientens analyser eller om en specifik patogen inte har identifierats genom laboratorietester. Antibiotika i denna grupp har en mycket stark antibakteriell effekt, de ackumuleras väl i prostatavävnaderna, men i modern urologisk träning används de inte ofta. Dessa läkemedel har en signifikant lista över biverkningar, inklusive starka levertoxiner. Dessutom kan aminoglykosider orsaka dövhet hos män, de påverkar också njurarnas funktion, och det är därför nödvändigt att behandla dessa läkemedel med stor omsorg. Svaren från läkare och patienter om läkemedlet är mycket motsägelsefulla.

Gentamicin, som alla aminoglykosider, har obehagliga biverkningar, injektioner används för att ta emot det.

Oftast i urologisk praxis används drogen Gentamicin. Läkemedlet produceras i ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, vid behandling av kronisk infektiös prostatit tas den i en daglig dos på 3-5 ml. Effekten av läkemedlet är baserat på att blockera syntesen av proteinet hos infektionspatogenen när de patogena mikroorganismerna kommer in i cellerna, vilket leder till deras död. Koncentrationen av läkemedlet i prostata med intramuskulär injektion uppnås inom en timme. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen i urinen, i mindre utsträckning - med galla. Drogerna i denna grupp inkluderar även kanamycin, 5-NOC och andra. Med akut infektiös prostatit för snabb avlägsnande av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln är en kombination av två droger möjlig. Kostnaden för antibiotika i denna grupp ligger inom intervallet 350-600 rubel.

 • suppositorier

Ljus med antibiotika är en mycket effektiv doseringsform vid behandling av akut och kronisk infektiös prostatit, eftersom prostatakörteln ligger väldigt nära tarmarnas väggar och läkemedlet så snabbt som möjligt kommer in i det drabbade organet. Dessutom är fördelen med suppositorier att patienten kan använda dem självständigt, i motsats till intravenösa och intramuskulära injektioner. Stearinljus har mycket färre kontraindikationer än andra dosformer, eftersom de kommer in i prostata som kringgår mag-tarmkanalen. Dessutom, ljus - detta är den bästa och mest effektiva metoden för behandling hemma, recensioner om dem är mycket bra. Den genomsnittliga kostnaden från 370 till 1100 rubel beror på tillverkaren och typen av medicin.

Stearinljus har en lägre dos av antibiotikum än injektioner och behandlingstiden är vanligtvis längre. De har följande terapeutiska effekt:

 1. Minska intensiteten i den inflammatoriska processen.
 2. Kämpa effektivt mot patogen mikroflora.
 3. Ha en uttalad bedövningseffekt.
 4. Förhindra förekomsten av prostata adenom.
 5. Främjar normalisering av blodcirkulationen.
 6. Öka skyddskrafterna hos männen.

Priset på suppositorier är inte högt, de är mycket överkomliga för alla. I akut och kronisk bakteriell prostatit utses formen Proctosedyl ljus som består av hydrokortison, framycetin och heparin. Denna kombination av läkemedel ger borttagning av inflammation och klåda, lindrar smärta, förstör patologisk mikroflora och förbättrar regenerering. Även prostatit kan behandlas med ljus med erytromycin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Ljus Proctosedil är ganska billiga, har inga biverkningar, och används inte bara för prostatit.

Erytromycin orsakar inte negativa biverkningar hos män, därför är dessa ljus ofta föreskrivna för individuell intolerans mot andra antibiotika. Stearinljus med levomitsetinhjälp mot nästan alla infektionspatogener, förutom stafylokocker, streptokocker och tuberkulos. Hemma tar sådana ljus 2-3 gånger om dagen. Levomycetin påverkar cellmembranets protein och förstör det. Vilken typ av ljus passar patienten, bestämmer läkaren, listan över dem är ganska stor.

I den komplexa behandlingen av akut och kronisk bakteriell prostatit antibiotikaterapi är avgörande, men dessa läkemedel bör användas med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning och i kombination med andra droger: enzymer, NSAID, hepatoprotectors blockerare och andra. När du väljer ett antibiotikum bör tas hänsyn till en rad faktorer: typen av patogen, individuell känslighet män till de resurser det spektrum av åtgärder, biverkningar och andra.