Huvud
Strömförsörjning

Antibiotika för njursvikt

Det finns en kategori av människor som vänder sig till kliniken, eftersom de lider av en sjukdom av njursvikt.

Otillbörlig behandling leder till en kronisk form av sjukdomen, vilket kan leda till olika typer av komplikationer.

Varianter av patologi

Njurinsufficiens är uppdelat i två typer:

 • Akut njursvikt eller öppen.

En person börjar uppleva smärta och kroppen bryter mot termoregulering. Även en person kan uppleva anafylaktisk chock. Diagnos avslöjar patogena bakterier. Symtom på denna typ är som följer: patienten börjar att vägra mat, hans illamående och kräkningar, kramper, muskelkramper, svaghet och ständigt sömnig. Om du inte startar behandlingen i tid kommer anemi, dyspné, hjärtklappning att visas.

 • Kroniskt njursvikt eller hpn.

Denna art kännetecknas av mer uttalade tecken, såväl som själva sjukdomsförloppet. Personen börjar bli trött snabbt, hans arbetsförmåga minskar, det är ont i huvudet och han börjar vägra mat. Alla dessa symptom leder till illamående och kräkningar. Hud blir blek, och en obehaglig lukt uppträder i munnen.

Gradvis minskar muskeltonen, smärtor uppträder i lederna och benen bryts. Anemi är mer uttalad, blödning kan förekomma hos vissa patienter.

Sjuka människor börjar lida av nervösa upplevelser och uppleva stress. Apati i dessa människor kan ersättas av akut spänning.

Patienter börjar lida av sömnlöshet, deras reaktioner hämmas, så i detta tillstånd kan de inte köra fordon eller mekanismer som kräver ökad koncentration. Som redan nämnts blir blekhårets hud matt, ett utslag förekommer på huden, vilket ständigt kliar.

Alla dessa tecken kan indikera utvecklingen av sådana sjukdomar som:

 • Perikardit.
 • Lungsäcksinflammation.
 • Ascites och många andra.

Vad orsakar njurar

För att förstå varför det fanns en njursjukdom, måste du förstå vad njurarna är för.

Njurar är ett viktigt internt organ som rengör kroppen av skadliga sönderdelningsprodukter, dessutom reglerar de nivån av vatten och syra. Arbetet med alla dessa funktioner ges av flödet av blod som flyter i njurarna.

I akut form av njurspatologi uppträder allvarliga störningar av kroppens vitala funktioner. Misslyckanden i njurarnas arbete leder till störningar i syra och vattenbalans och seriösa komplikationer uppträder i kroppen. Därför "inte stänga dina ögon" för några avvikelser, du måste omedelbart söka hjälp från en erfaren specialist.

Hur man behandlar denna sjukdom korrekt

Det finns många olika faktorer som påverkar utvecklingen av njursvikt, nämligen:

 • Förgiftar kroppen.
 • Påverkan av mediciner.
 • Oinfekterade infektionssjukdomar.
 • Inflammation.
 • Obstruktion av urinvägarna.
 • Blodflödesstörningar och många andra problem.

Behandling av njursvikt är en ganska komplicerad process, därför bör behandling utförs under strikt övervakning av en medicinsk specialist.

Baserat på resultaten av undersökningen ordinerar läkaren en effektiv behandling som hjälper till att hantera sjukdomen. När sjukdomen upptäcks ganska sent, kommer de vanliga drogerna inte att hjälpa till. För att lösa detta problem ordineras patienten en kurs av hemodialys. Detta innebär att med hjälp av en speciell enhet (artificiell njure) utförs blodrening. Ett sådant förfarande är emellertid inte så säkert, vissa patienter hade täppt blodkärl i njurarna. Då är det nödvändigt att utföra shunting, ibland protetik och i vissa exceptionella fall ballongangioplasti. Om en person har blodcirkulation, måste det omedelbart återställas, så att vävnadsdödsprocessen inte börjar.

Förfarandet för hemodialys renar blod från skadliga ämnen, efter det har utförts, föreskrivs patienten användning av antibakteriella läkemedel.

Dessutom, som en profylaktisk, rekommenderar läkaren patienten att följa en viss diet. Den är märkt endast individuellt för varje patient, baserat på hans övergripande hälsa. Men varje diet kommer att inriktas på att minska antalet proteiner och vätskor.

Näring i denna patologi

Från den dagliga kosten måste du ta bort produkter som:

De innehåller alla mycket kalorier.

Det är också nödvändigt att minska konsumtionen av livsmedelsprodukter, som innehåller mycket magnesium och fosfor. Du borde också följa arbets- / viloprocessen, inte överdriva dig själv och vila oftare.

Under behandlingsperioden kan läkaren rekommendera läkemedlet "cardonate". Sammansättningen av detta läkemedel innefattar karnitin, som kallas huvudagenten som styr metaboliska processer i människokroppen.

Efter att ha tagit den här medicinen upplever en person en "rush" av energi. Han är inte så trött under jobbet, hans muskelmassa växer och fett är splittrat. Alla metaboliska processer är helt återställda.

Även i "cardonate" ingår lysin, detta är den viktigaste syran, som deltar i alla processer och främjar tillväxt. Dessutom innehåller kompositionen B-vitaminer.

Läkemedel som används för behandling

Hittills säljs läkemedel för njursvikt i ett brett sortiment.

Men doktorn kommer att välja detta eller det läkemedlet individuellt.

Oftast föreskrivs sådana läkemedel som:

Detta läkemedel hör till det mest effektiva sättet. Det har en positiv effekt under hela behandlingen. Men det har också sina egna kontraindikationer, det kan inte vara full i lång tid. Det är nödvändigt att ta en kurs och ta en paus. Om du inte observerar detta kommer patientens hälsotillstånd bara att förvärras. Han kommer att ha svaghet, trötthet, tryckindikatorer, kommer att minska. Hos vissa patienter är det en störning i hjärtritmen. Behandlingsförloppet utses också individuellt. Den kan endast ställas in av den behandlande läkaren.

Detta läkemedel genom sin handling är nästan sämre än den tidigare. Ange det intravenöst, medan kroppen ökar blodflödet. Detta innebär att koncentreras i extracellulär vätska. Om det kommer in i blodet, kan en person öka trycket inuti skallen. Terapi med detta läkemedel utförs endast på sjukhuset, medan patientens tillstånd följs av läkare. För att starta behandlingen är det nödvändigt att först testa drogen och övervaka volymen utsöndrad urin.

Sammansättningen av denna medicinering innefattar hundra sextiofem aminosyror, som produceras av njurarna. Ange denna åtgärd med hjälp av injektioner. Läkemedlet ska inte tas till patienter som har högt blodtryck, med individuell intolerans och personer som har haft hjärtinfarkt.

Under behandlingen är det nödvändigt att övervaka hemoglobinparametrarna, eftersom läkemedlets effekt är tillräckligt stark och det föreskrivs endast efter undersökningen.

Förutom hemoglobinnivån är det nödvändigt att observera:

 1. Indikatorer för tryck.
 2. Sjukdomar i hjärtat och blodkärl.
 3. Trombos.

I allmänhet tolereras läkemedlet väl av patienter, men endast om det administreras under överinseende av en läkare.

Om läkaren utser ytterligare medel - antibiotika, ackumulerar levern penicillinföreningar. Gå inte igenom terapi i stora doser, eftersom det kan förekomma anfall eller patienten kommer att falla i koma.

På grund av det faktum att antibiotika har ett brett spektrum av åtgärder, och tolereras väl av patienter, ordineras de ganska ofta.

Behöver jag förskriva antibiotika?

Läkaren förskrivar oftast sådana antibiotika vid diagnostiserat njursvikt, såsom: ampicillin och karbenicillin. Du ska dock inte ta dessa läkemedel själv. Doseringen av läkemedlet och behandlingsförloppet väljs endast av läkaren individuellt.

Oftast med kroniskt njursvikt eller med akut njursvikt föreskrivs sådana antibiotika:

Dessa läkemedel utsöndras av njurarna, så i sådana sjukdomar uppvisas toppen av deras koncentration specifikt på njurarna.

De kan dock endast användas i kritiska situationer när septiska störningar observeras. De minst toxiska av dessa är gentamicin.

Med en sådan sjukdom måste en person förändra bilden av sitt liv. Till njurarna misslyckas inte längre, det är nödvändigt att ständigt övervaka deras tillstånd och om möjligt ge upp skadliga vanor som förvärrar deras hälsa.

Det första du behöver göra är att kontrollera blodtrycket. Vid behov, ta droger för att minska. Patienter med diabetes ska dricka piller för att kontrollera sockernivån. Smärtbehandlingar bör vara helt uteslutna, men i extrema fall kan de användas.

För att behandla den kroniska formen av sjukdomen behöver du använda en speciell diet som utesluter konsumtionen av protein, kalium och natrium.

Vad ska vara kosten

Att behandla sådan patologi är nödvändig, inte bara med läkemedel, men också i kombination med en speciell diet. Grundreglerna är följande:

 • Lägg till mer färsk frukt och grönsaker till din kost.
 • Eliminera intag av animaliskt fett.
 • Minska förbrukningen av salt, rökt, burk.
 • Vid en förhöjd kaliumnivå, utesluta de produkter som innehåller den.
 • Koka disken för ett par och baka.
 • Ät bara kostfoder.
 • Minska mängden mat som är hög i protein.

Vid kronisk patologi, förutom behandling med läkemedel, är det möjligt att tillämpa folkmedicinsk recept. Men de kommer att hjälpa till i början av sjukdomen.

Eventuella förebyggande åtgärder

Även om patienten diagnostiseras med njursjukdom, bör behandlingen av denna sjukdom fortfarande vara sparsam för denna kropp. I vilket fall som helst bör du försöka förbättra patientens liv så att han inte lider av njurproblem.

Så, förebyggande, som påverkar minskningen av risken för sjukdomens utseende, kan kallas:

 • Tidig behandling av infektionssjukdomar.
 • Överensstämmelse med en speciell diet.
 • Förhindra regelbundet pyelonefrit och glomerulonefrit.
 • Ta en årlig undersökning. När du avslöjar njurspatologi, starta behandlingen med droger i tid, så att det inte finns några komplikationer som följd.
 • Behandling av högt blodtryck. Undvik stressiga situationer som minskar eller ökar prestanda.
 • Fram till slutet av behandlingen av urinvägsinfektioner.
 • Efter behandling av akut insufficiens genomgår regelbundna undersökningar med en nefrolog som ska övervaka blod- och urinindikatorer.

Om det finns en sådan patologi, inte självmedicinera, eftersom det kan leda till allvarliga komplikationer. I vissa fall är dödliga utfall fastställda. Därför är det bättre att söka hjälp av en erfaren specialist för varje manifestation av sjukdomen. Kom ihåg att njurarna är en av kroppens viktiga organ och misslyckanden i deras arbete kan vara ganska allvarliga. Det är bättre att ta hand om sin hälsa i förväg. När du köper läkemedel, välj inte billig, så att kontrollen var liten. Förvärva endast de läkemedel som du kommer att utse en läkare.

När du har avslutat hela behandlingen, gå till sanatoriet i profilplanen.

Om du vill kan du rådgöra med läkaren om att ta fytopreparationer. De kommer också att hjälpa till i behandlingen och som en förebyggande åtgärd.

Principer för att välja antibiotika för njursvikt

Njurinsufficiens är en av de svåraste och farligaste komplikationerna i njursjukdom. Det kan vara akut eller kronisk. Denna patologi påverkar alla processer i kroppen, får en person att förändra sin livsstil och lägger också vissa begränsningar i behandlingen av andra sjukdomar. På grund av en allvarlig bakterieinfektion kan antibiotika för njursvikt vara avgörande, men när man väljer dem måste läkaren ta hänsyn till egenskaperna hos olika droger och förorda det säkraste.

Narkotika för njursvikt

På grund av kroniskt eller akut njursvikt reduceras filterfunktionen hos dessa parade organ, särskilt om båda påverkas. Volymen av blod som renas i nefron reduceras, så processen för filtrering och utsöndring av metaboliter är långsammare, produkterna av sönderfall stannar längre i njurens blod och vävnader.

Säkra droger med njursvikt uppfyller flera villkor:

 • har minimal nefrotoxicitet, som inte ska deponeras i renal tubuli, inte orsaka inflammation i njurens vävnader;
 • Metabolismen av droger genererar inte ett stort antal giftiga ämnen för kroppen;
 • Medlen har maximal effektivitet, så att läkaren kan minimera doseringen.
 • Efter sönderdelning i metaboliter släpps drogerna ur urinen i en hög koncentration så att varaktigheten av deras vistelse i njurens tubulär är minimal.

Om de valda läkemedlen med denna diagnos har dessa egenskaper kommer terapin inte att ha någon märkbar negativ effekt på kroppens tillstånd.

Antibiotika för njursvikt

De allmänna egenskaperna hos läkemedel godkända för njursvikt presenteras ovan, det är värt att diskutera antibakteriella medel med behandlingsläkaren mer detaljerat. Antibiotika är läkemedel som används för att behandla infektionssjukdomar som orsakas av patogena eller villkorligt patogena mikroorganismer.

Använd läkemedel för att stoppa reproduktion av mikrober eller förstör dem fullständigt. Utan dessa verktyg är det svårt att bli av med de patologier som orsakas av många bakterier, till exempel stafylokocker, streptokocker.

I den akuta formen av sjukdomen innan den sista försök att inte använda antibiotika för att upprätthålla en normal hälsotillståndet hos patienten göra dialys - blodrening med hjälp av specialutrustning. Under sådana förhållanden kan något antibiotikum vara för giftigt.

För att behandla bakterieinfektioner vid kroniskt njursvikt används läkemedel med låg nefrotoxicitet, som kan cirkulera långt i blodflödet utan att orsaka skada på patienten.

De bör ha ett längre spektrum av åtgärder och en hög biotillgänglighet - detta kommer att minska deras doser.

Antibiotika i penicillinklassen

Med njursvikt kommer antibiotika av penicillinlinjen att vara den säkraste för behandling av bakteriell infektion. Denna grupp innefattar Ampicillin, Benotal, Carbenicillin. De kan tas i patologi provocerade genom multiplikationen av gramnegativa bakterier (pneumoni, empyem, sepsis, tonsillit, meningit, mjältbrand, etc.).

Preparat av ett antal penicilliner (tabletter och injektioner) har låg toxicitet, så att de kan ackumuleras under en viss tid i utsöndringsorganets vävnader eller cirkulerar med blod, kommer patienten inte att förvärras. Nackdelen är att de inte hjälper till att bli av med gram-positiva bakterier, och vissa gramnegativa mikrober har utvecklat motstånd mot drogerna i denna grupp.

Läkaren måste dosera dosen individuellt för varje patient baserat på de resultat som erhållits efter undersökning av excretionssystemet.

Antibiotika-neomycin

Från antibiotika neomycinserier (Neomycin, Streptomycin, Kanamycin, Gentamycin), vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är aminoglykosidföreningar, försök att vägra. Anledningen till detta är viktiga. Först kan de öka blodtrycket, så dessa läkemedel kan inte användas för högt blodtryck. För det andra bryter de praktiskt taget inte ner till de slutliga metaboliterna och utsöndras av njurarna oförändrade, vilket indikerar deras höga nefrotoxicitet.

Neomycin-läkemedel kan endast användas för personer med njursvikt i de fall där lokal behandling krävs, det vill säga infektionsytans infektion behandlas med ett antibiotikum. I detta fall orsakar läkemedlet inte en ökning av blodtrycket och förvärrar inte patientens tillstånd med högt blodtryck.

För att minska risken för överskott i blodet av den aktiva substansen ska läkaren tydligt beräkna dosen av läkemedlet och begränsa den till lägsta möjliga varaktighet för kursen.

Antibiotika-cykliner

Förberedelser cyklin gruppen (Etratsiklin, Tetratsin, oxitetracyklin, tetraen, Dimetilhlortetratsiklin, metacyklin, Rondomitsin) med antibakteriell effekt kan ta patienter med kronisk njursvikt, men detta bör ske med försiktighet. Läkaren bör välja det minst giftiga om medel för att minimera kostnaderna och dosering.

Virkningen av tetracyklinantibiotika, som penicillinantibiotika, syftar till förstöring av gramnegativa bakterier med en tunn cellvägg. Inte bara orala tabletter kan användas utan externa medel för att minska intensiteten hos akne och öppna infektionsfält.

Cefalosporin antibiotika

Cefalosporiner (Tseporin, cefalotin, Keflin, Keflodin, Loridin) tillsammans med antibiotika penicillin grupp utgör den säkraste av njursvikt preparat. De ökar inte trycket, när man använder dem är det inte nödvändigt att kraftigt minska dosen, som i fallet med tetracykliner.

Cefalosporin antibiotika är ett brett spektrum av medel. De kan förstöra känsliga gram-negativa och gram-positiva bakterier, men mikrober kan utveckla motstånd mot dessa läkemedel. Med motstånd eller minskning av mikroorganismernas känslighet kan du inte öka dosen av läkemedlet - det är värt att ersätta det med en annan.

antibiotika polypeptider

Polypeptid-antibiotika (Kolimitsin, tyrotricin, bacitracin, polymyxin B) uppvisar större toxicitet jämfört med penicilliner, cefalosporiner och cykliner, så terapi av njursvikt, är de sällan. De används endast om det är nödvändigt att behandla yttre infektionsfält. Från neomycin-medel skiljer de sig från att de inte påverkar blodtrycket.

Uppgifter för behandling av njursvikt

Komplexet av uppgifter om behandling av kroniskt njursvikt innehåller sådana anvisningar:

 • förhindra ytterligare destruktion av njurvävnad;
 • För att sänka hypertrofi i vänster hjärtkammare, vilket provar en kränkning av intrarenalcirkulationen;
 • att motstå utvecklingen av uremisk berusning mot bakgrund av nedsatt filtreringskapacitet hos njurarna;
 • i tid för att identifiera eller i tid eliminera infektionssjukdomar, som hos patienter med nedsatt njurfunktion utvecklas de snabbare och ger komplikationer.

Det är antibakteriella läkemedel (mindre ofta nödvändiga antivirala läkemedel) spelar en viktig roll för att lösa den sista uppgiften för det terapeutiska komplexet. Men för att lita på valet av ett botemedel är det bara för läkaren, som måste samordna sitt beslut med nephrologisten och undersöka patientens njursjukdom.

Antibiotika är inte kontraindicerade för behandling av infektioner hos patienter med njursvikt, men när det används finns det många krav på antibakteriella läkemedel. Vissa läkemedel ska inte användas, andra kan användas med yttre terapi, och penicilliner och cefalosporiner är tillåtna för intag, eftersom de inte har nefrotoxisk effekt. Vid förskrivning av antibiotika ska patienten informera läkaren om de nuvarande problemen med njurarna.

Läkemedel för njursvikt

Lämna en kommentar 5,201

Diagnosen "njursvikt" innebär en omedelbar behandling. Narkotika för njursvikt bör ha en riktad åtgärd och ersätta njurarna helt. Förteckningen över sådana innehåller i första hand diuretika, sorbenter och vitaminkomplex. Samtidig mottagning av läkemedel kommer att säkerställa att genitourinärsystemet fungerar stabilt och kommer att främja återhämtningen. Endast en läkare kan ordinera de korrekta lösningarna. Självadministration av läkemedel är oacceptabel.

urindrivande läkemedel

De första symptomen som åtföljer njursvikt är ett brott mot återtagandet av vätska och skadliga ämnen från kroppen. Som en konsekvens uppstår ackumulering av skadligt natrium. Vad läkemedel ska ta är beroende av det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsförloppet. De mest populära och effektiva är:

 • "Lasix". Den aktiva substansen i läkemedlet är furosemid, som har en stark diuretik effekt. Resultatet är synligt en timme efter det första intaget. Användning under graviditet och amning är förbjuden. Innan du använder, kontakta din läkare och följ den rekommenderade dosen.
 • Furosemid är ett starkt diuretiskt läkemedel som används på ett sjukhus för att undvika överdosering och biverkningar i form av förlust av ämnen som kalcium och kalium. Effekten sker inom en timme efter att ha tagits. Det är möjligt att använda gravida kvinnor om risken för moderns hälsa överstiger de möjliga konsekvenserna för fostret.
 • "Hypotiazid" främjar en accelererad frisättning av överskott av vätska från kroppen tillsammans med skadligt natrium och klor, samtidigt som det inte påverkar nivån av kalcium. Personer med njurfel i senare skeden av läkemedlet bör användas under noggrann övervakning av läkaren.
 • "Diacarb" tar bort puffiness och har en diuretisk effekt. En patient med akut njursvikt kan orsaka oönskade biverkningar. Det är förbjudet under graviditet och under amning.
 • "Trigrim" har en diuretisk effekt, samtidigt som den inte bryter mot substansbalansen. Rekommenderas inte för barn, gravida och ammande kvinnor.
Tillbaka till innehållet

Plasmo-ersättande läkemedel

Läkemedel med en plasmasubstituerande effekt syftar till att fylla på cirkulationsvätskan i kroppen. Droger som gör detta på bekostnad av plasma:

 • "Reogluman" ersätter plasman i blodet och dess övriga komponenter. Dessutom förbättras mikrocirkulationen och cirkulationen. Det kännetecknas av en minimal mängd biverkningar. Det används av transfusion.
 • "Sorbilact" är tillgänglig som en lösning för intravenös injektion genom injektioner eller droppare. Det används på ett sjukhus. Biverkningar uppstår när den rekommenderade dosen överskrids. För barn är läkemedlet ordinerat endast under strikt övervakning av en läkare.
Tillbaka till innehållet

Förberedelser för parenteral näring

Vid akut eller kronisk njursvikt kan patienten behöva parenteral näring. Detta är en metod för att erhålla näringsämnen, som vanligtvis ges med mat, genom intravenös injektion. Läkemedel ordineras beroende på patientens ålder och hans behov av mikrodelar. Utbredda mediciner vid diagnostisering av njursvikt hos människor är:

 • "Aminostil KE Nephro" i sin komposition har alla nödvändiga aminosyror och proteiner. Medicinen injiceras i venen med hjälp av en droppare. Doseringen beror på det dagliga behovet av ämnena och på villkor av njurarna hos patienten. Det fanns inga negativa konsekvenser av användningen av läkemedlet. Under graviditet och amning är administrering av lösningen tillåten under överinseende av en läkare.
 • "Nephrotect" innehåller ett komplex av aminosyror som hjälper proteiner att absorberas bättre. I kombination med läkemedlet rekommenderas intaget av andra lösningar som innehåller vitaminer och mikrodelar som är nödvändiga för kroppen. Inga negativa reaktioner på Nephrotect upptäcktes.
 • "Ketosteril" är en blandning av proteiner och aminosyror som är nödvändiga för kroppen vid njurinsufficiens. Administrering av läkemedlet är tillåtet för barn från 3 år.
Tillbaka till innehållet

Sorbenter med njurinsufficiens

Njurar hos människor är ett filter som tar bort alla skadliga ämnen och mikrodelar. När patienten utvecklar akut eller kronisk njursvikt kan kroppen inte utföra sina funktioner. Detta leder till sådana symptom som ackumulering av skadliga toxiner och toxiner i kroppen. Verkan av aktiva substanser av sorbenter riktar sig till absorption och vidare borttagning av skadliga partiklar. De mest effektiva är:

 • "Filtrum-STI" gör sorbing och desinfektion åtgärder. Producerad i tablettform. Innan du tar p-piller rekommenderas att krossa och kombinera med en liten mängd vatten. Tillåtet för antagning till barn från 3 månader. Har ett antal kontraindikationer och biverkningar av kroppen.
 • "Enterodez" - en sorbent, som är tillgänglig i form av pulver och har en stark enterosorbiruyuschim effekt. Kontraindikation är den individuella intoleransen hos komponenterna. Gravida och ammande kvinnor utses i extrema fall.
Tillbaka till innehållet

Andra effektiva droger

Förutom de ovanstående läkemedlen, för behandling av njursvikt användning:

 • "Norditropin Simplex" finns som en lösning för insättning under huden. Den består av hormoner som är ansvariga för tillväxten och ökningen i muskelmassa. Det används i barndomen med en uttalad tillväxtnedgång i bakgrunden av kroniskt njursvikt. Kontraindicerat hos gravida och ammande kvinnor
 • "Sevelamer" är utformad för att reglera och normalisera de störda metaboliska processerna i kroppen. Läkemedlet är ordinerat vid förhöjda nivåer av fosfater i blodet på grund av hemodialys. Kontraindicerad för personer under 18 år, liksom gravida kvinnor och kvinnor under amning.
 • "Cocarboxylase-Ellara" - ett vitamin, tillgängligt i form av tabletter eller en lösning för beredning av injektioner. Det är godkänt för användning av nyfödda barn.
 • "Epovitan" är utformad för att behandla anemi, bildad mot bakgrund av njursvikt. Det är tillgängligt i form av en lösning för subkutan administrering. Injektionerna är gjorda i extremiteterna eller i magen i buken. Har ett antal biverkningar, för att minimera vilken korrekt beräknad dosering som är nödvändig.
 • "Mannitol" är ett diuretikumläkemedel som genom att byta plasmattryck överför överflödigt vätska från vävnader till blodkärl. Hjälper till att minska ögon- och kranialtrycket inom 15 minuter efter intag. Diuretisk verkan sker 1-3 timmar efter administreringen.
 • "Renagel" förskrivs med alltför högt fosfatinnehåll i blodet. Förbjuden att användas av personer under 18 år.
 • "Prednisolon" är ett hormonellt läkemedel. Har anti-chock, antiinflammatoriska och antidepressiva åtgärder. Användningen av "Prednisolon" under graviditeten kan skada fostret.
Tillbaka till innehållet

Mottagande av antibiotika för njursvikt

Om patienten har njursvikt kan kroppen inte effektivt utföra de funktioner som tilldelats honom. Av denna anledning provar utnämningen av vanliga doser antibiotika ackumuleringen av aktiva substanser i kroppen. För att förhindra detta bör du ta de läkemedel som rekommenderas av din läkare och följ noggrant de föreskrivna doserna. Läkemedlen som är säkra för behandling av denna sjukdom är:

 • "Cefepime" har en effekt på bakterier och har en baktericid effekt. Läkemedlet är tillåtet för barn från 2 månader. Under graviditet och amning tas läkemedlet under medicinsk övervakning.
 • "Cefaclor" är farligt för ett stort antal bakterier. Den framställs i form av ett pulver för framställning av en suspension med tillsats av vatten. Har ett antal kontraindikationer och biverkningar.
Tillbaka till innehållet

Växtberedningar

Läkemedel beredda på växtbaserad basis kännetecknas av användbarhet, minimala kontraindikationer och biverkningar. Med diagnosen "njursvikt" används ofta:

 • "Ligninhydrolyserad" är ett enterosorbent baserat på växtkomponenter. Det tar bort tungmetaller, toxiner och ammoniak från kroppen. Kontraindikationer inkluderar gastrointestinalt sår och individuell intolerans av ingredienserna i läkemedlet. Eventuella biverkningar i form av förstoppning och matsmältningsbesvär.
 • "Lespephryl" släpps i form av en lösning och är en sammansättning av biologiskt aktiva substanser. Läkemedlet kan påverka reaktionshastigheten, så när det används rekommenderas det att vägra bil och arbete som kräver ökad koncentration.
 • Nefrox tar bort kväveprodukter från kroppen, vilket har en positiv effekt på organen i det genitourinära systemet. Kontraindicerat vid fertil fertilitet och amning.
 • "Hofitol" har koleretiska och diuretiska effekter. Dessutom minskar nivån av urea i blodet, tar bort toxiner och främjar bättre kolesterolmetabolism. Producerad i form av tabletter, lösning för injektionsvätskor eller för oral administrering. Användningen under graviditet är möjlig under en strikt övervakning av en läkare.
Tillbaka till innehållet

Vitaminer och spårämnen

För behandling och förebyggande av njursvikt är viktig mängd vitaminer och spårämnen som kommer in i människokroppen. För deras påfyllnad under sjukdom är det nödvändigt att dricka tabletter med deras innehåll. Dessa inkluderar:

 • "Super Complex". Producerad i Amerika innehåller detta läkemedel 17 grupper av vitaminer och 12 mikrodelar. Dess användning bidrar till att förbättra allmän hälsa, immunitet och utsläpp av toxiner och skadliga ämnen. Kontraindikation är en individuell negativ reaktion på kapslarnas komponenter. Under mottagningen är det nödvändigt att övervaka nivån av kalcium i blodet.
 • "TNT" avlägsnar effektivt symptomen på vitaminbrist på grund av kostfiber och antioxidanter som ingår i beredningen. Den finns i form av ett pulver för att göra en drink. Vid kroniskt njursvikt beror dosen på nivån av kalcium och fosfor i kroppen.
 • "Vitosaurica" ​​är lämplig för patienter i hemodialys. Ingen justering krävs beroende på nivån på de närvarande substanserna. Det är effektivt och säkert att dricka för barn med njureproblem.

Profylax och behandling av genitourinärsystemet kan utföras med hjälp av mat. Många ingredienser i mat har en diuretisk effekt. Dessutom innehåller de ämnen och mikrodelar som behövs för kroppen. För att säkerställa deras intag, räcker det med att introducera de ingredienser som läkaren rekommenderar till den dagliga kosten.

Regler för dosering av antibiotika hos patienter med kronisk njurinsufficiens

De flesta droger frigörs delvis eller helt genom njurarna. Patienter med nedsatt njurfunktion behöver ofta ändra doseringen av många antimikrobiella medel. Behovet av dosjustering och administrering bestäms av njurarnas funktion. En av de viktigaste funktionella egenskaperna hos njurarna är glomerulär filtrering, som kan beräknas med kreatininclearance. Denna artikel ger rekommendationer om dosering av de mest använda antimikrobiella läkemedlen beroende på glomerulär filtrering. Reglerna för dosering av de viktigaste antimikrobiella läkemedlen för hemo- och peritonealdialys beaktas också.

Såsom är känt, de flesta av antimikrobiella medel frisätts delvis eller fullständigt genom njurarna genom glomerulär filtration och tubulär sekretion. Hos patienter med nedsatt njurfunktion krävs ofta för att modifiera doseringsregim (dos och / eller intervall) hos många antimikrobiella medel. Men detta gäller inte för sådana läkemedel som azitromycin, amfotericin B, diritromycin, doxycyklin, itrakonazol, klindamycin, oxacillin, rifampicin, kloramfenikol, ceftriaxon.

Behovet av dosjustering och administrering bestäms av njurarnas funktion. En av de viktigaste funktionella egenskaperna hos njuren är glomerulär filtrering, som kan bedömas av kreatininclearance (CC).

Det finns olika sätt att bestämma QC baserat på koncentrationen av serumkreatinin. Speciella formler har utvecklats enligt vilka, med hänsyn till patientens kroppsvikt, ålder och kön, är det möjligt att beräkna QC hos vuxna patienter.

Den mest kända och faktiskt accepterade är formlerna Cockcroft och Gault (Cockcroft Gault). För att beräkna CC av Cockcroft och Gault behöver veta endast en biokemisk parameter - nivån av kreatinin i blodserum, vars definition är möjligt i alla laboratorier. Som i Ryssland för att bestämma kreatinin i mmol / l, närvarande anpassas till landets versionen av dessa formler:

för män:

[140 - ålder (år)] x kroppsvikt (kg)

Serumkreatinin (μmol / L) x 0,8

för kvinnor:

[140 - ålder (år)] x kroppsvikt (kg)

Serumkreatinin (μmol / L) x 0,8

Dessa formler gäller för patienter med normal eller nedsatt kroppsvikt. I överviktiga patienter beräknas QC med samma formler, men i stället för den faktiska används kroppsvikten. I vardaglig klinisk praxis kan i många fall data som presenteras i tabell 1 användas för att uppskatta graden av QA. 1.

I pediatrisk praxis används en annan formel, Schwarzformeln, för att beräkna CK:

för barn:

Serumkreatinin (μmol / L) x 0,0113

var k - åldersomvandlingsfaktor:

 • 0,33 - prematura barn under 2 år
 • 0,45 - heltidsfödda nyfödda under 2 år
 • 0,55 - barn i åldrarna 2-14 år
 • 0,55 - flickor över 14 år
 • 0,70 - pojkar över 14 år.

Tabell 1. Ungefärlig bestämning av kreatininclearance

Koncentrationer av kreatin i serum

Kreatininclearance, ml / min

mg%

μmol / l

Tabell 2.Dosering av aminoglykosidantibiotika hos patienter med njurinsufficiens

Det traditionella administrationssättet för aminoglykosider

Kreatininclearance, ml / min

60-90% var 12: e timme

30-70% var 12-18-18 timmar

20-30% var 24-48 timmar

60-90% var 12: e timme

30-70% var 12: e timme

20-30% var 24-48 timmar

60-90% var 12: e timme

30-70% var 12: e timme

20-30% var 24-48 timmar

50-90% var 12: e timme

20-60% var 12: e timme

10-20% var 12: e timme

50% var 24-72 timmar

50% var 72: e och 96 timmar

Enlig administrering av aminoglykosider

En dos efter 24 timmar, mg / kg

En dos efter 48 timmar, mg / kg

amikacin
kanamycin
streptomycin

* Njurfel, ** CC - kreatin clearance

Såsom är känt, alla patienter i utnämning av aminoglykosidantibiotika (gentamicin,, netilmicin, amikacin tobramycin) med potentiella Oto-och nefrotoxiska effekter, är det önskvärt att övervaka serumnivåer av dessa läkemedel. Därför, för att ändra doseringen och sättet för administration av aminoglykosider hos patienter med nedsatt njurfunktion bör ägna särskild uppmärksamhet. Det bör noteras att i de flesta fall rekommenderas aminoglykosider att administreras 1 gång per dag (tabell 2).

Eftersom olika droger kan ha olika sätt att eliminera är det inte möjligt att skapa enhetliga regler för dosering av antibiotika vid njursvikt. Till exempel bör trimsulfa inte användas vid svår njursvikt (kreatininclearance av 15 ml / min är tilldelad halv daglig dos, farmakokinetiska parametrarna för ofloxacin och levofloxacin signifikant variera med nedsatt njurfunktion (halv-liv ökas med 4-5 gånger) i medan grepafloksatsin frigörs främst från mag-tarmkanalen och dess doseringsläget inte förändras i patienter med njursvikt. Rekommendationer dosering av antibiotika beroende på njurfunktion ges oss i tabell. 3.

Dosering av antibiotika för hemodialys och peritonealdialys

Med antibakteriell behandling hos patienter på hemo- eller peritonealdialys bör läkemedel med låg kumulativ kapacitet föredras. Eftersom de flesta antibiotika som härrör från kroppen under dialys, då, som regel, de bör administreras i slutet av denna procedur (ej avlägsnas genom dialys klindamycin, fusidinsyra, vankomycin).

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att under dialys i sällsynta fall kan antibiotika delvis återvända till plasma, vilket beror på egenskaperna hos dialysmembran. Rekommendationer för dosering av antibiotika under dialys ges i tabell. 4.

Tabell 3. Dosering av antibiotika hos patienter med njurinsufficiens [2]

Antibiotikabehandling i nefrologi

Kushnirenko S.V.., Till. Älskling. n., docent i avdelningen för nefrologi NMAPE dem. PL Shupika, Kiev, Ukraina

Det korrekta valet av ett antibakteriellt läkemedel och taktiken att bedriva antibakteriell terapi avgör i många avseenden framgången för kampen mot infektioner hos nephrologiska patienter.

De viktigaste indikationerna för användning av antibiotika vid nefrologi är

 • Infektioner i övre och nedre urinvägarna

- cefalosporiner 3 generation

 • Förebyggande av riskfaktorer hos patienter med kronisk njursjukdom, inklusive hos patienter i dialys

- Streptokock aggression (penicilliner)

 • Somatiska mikrobiella processer i alla kategorier av patienter, inklusive både glomerulonefrit och pyelonefrit, och förebyggande av smittsamma komplikationer hos patienter med njursvikt.

Pyelonefrit.

Idag finns det tre möjligheter till behandling av pyelonefrit:

 • Inpatient - antibakteriell stegvis behandling
 • Poliklinik - antibiotikum peros
 • Sjukhus / hem - intravenöst på sjukhuset, peros poliklinik.

Valfria läkemedel vid behandling av pyelonefrit hos vuxna och barn är cefalosporiner (flik 1). Preference ges till tredje generationen, i mindre utsträckning 2: a och 4: e. På tal om den sekventiella terapi, menar vi parenterala antibiotika: (. Det är nödvändigt att vägra intramuskulär administrering) börja med intravenös och, en gång uppnått positiva dynamiken i form av normalisering av temperatur i 24 timmar, regression av symptom på förgiftning, trenden mot normalisering av blod och urin, vi Vi har rätt att överföra patienten till oralt intag.

Icke-permanent tepapia används ofta i polikliniken för barnläkare, terapeuter och familjedoktorer. I detta fall administreras ett läkemedel (cefutil eller cefix, leflocin eller ciprofloxacin) oralt i 10 dagar. Det bör noteras att amoxicillin i kombination med clavulansyra kan betraktas som en valfri läkemedel med gram-positiv flora.

generationen

oral

parenteral

Cefuroxim aksetil (cefutil)

Cefoperazon + sulbactam (sulperazon)

Tab. 1. Klassificering av cefalosporiner.

Från cephalosporiner i nefrologi används oftast droger av tredje generationen (ceftriaxon, cefotaxin, cefoperazon). Den enda representanten för cefalosporiner, som kan användas i alla åldersgrupper och som inte negativt påverkar graden av glomerulär filtrering, är cefoperazon. Detta är det enda läkemedlet som kan ordineras i alla situationer (med OPN, med CRF), i gravid och lakterande. Användningen av cefoperazon behandlas i detalj i protokollet för behandling av barn och vuxna.

Som regel behandling av pyelonefrit börjar med ceftriaxon, cefotaxim, ceftazidim eller cefoperazon. Efter 3 till 4 dagars intravenös administrering växlar de till den orala beredningen Cefix. Cefixim är tillgängligt i kapselform (för vuxna och barn som väger mer än 40 kg, 1 x 400 mg en gång om dagen) och en sirap för barn (en gång per dag i en mängd av 8 mg / kg kroppsvikt).

Den andra generationen cefalosporiner anses vara minst nefrotoxiska. Av drogerna i denna grupp kan du börja med cefuroxim intravenöst.

Från den fjärde generationens cefalosporin beredning kan rekommenderas Maxipime (piktsef) som införs parenteralt övergång till oralt intag cefixim ålder i dos.

Glöm inte att avgiftningsterapi spelar en stor roll vid behandling av patienter med pyelonefrit. Såsom infusionsavgiftningsmedel som används för behandling av patienter på sjukhuset, nu positionerad endast två droger: reosorbilakt 6-8 ml / kg (400 ml) och ksilat 10 ml / kg (200-400 ml).

Rheosorbylact används även vid behandling av glomerulonefrit, nefrotiskt syndrom för att öka osmolaliteten i plasma och för att få en diuretisk effekt.

Xylat används vid diabetisk nefropati, acetonsyndrom (som ofta åtföljer behandlingen av pyelonefrit).

För poliklinisk behandling för avgiftning kan stimulanten (1 paket 2 gånger om dagen) användas.

Enligt europeiska rekommendationer kan aminoglykosider vara ett alternativ till cefalosporiner för antibiotikabehandling, trots alla nefrotoxiska egenskaper. Även om du är överens är det svårt att hitta en patient i den nefrologiska avdelningen som skulle få gentamicin. I händelse av allvarlig infektion rekommenderar Europeiska unionen för urologer 2010 dock användningen av en kombination av aminoglykosider och fluorokinoloner för användning.

Fluoroquinoloner, tillsammans med cefalosporiner, är första linjen läkemedel hos vuxna. Hos barn har deras användning vissa begränsningar, men ändå i rapporten (den senaste versionen som var 2008) finns en fotnot att vid svåra eller resistenta organismer under tillåten användning av fluorokinoloner hos barn i alla åldrar.

Den infektiösa processens svåra gång kan beskrivas med andra ord som för sepsis eller sepsis. Idag är den mest exakta indikatorn för detta tillstånd nivån av procalcitonin.

Akut och kronisk blåsan.

Oftast behandlas patienter med akut cystitis outpatient från terapeuter, barnläkare, familjedoktorer. Akut cystit kräver omedelbar behandling för att undvika utveckling av komplikationer. Parenteral administrering av antibakteriella läkemedel i akut cystit är opraktisk.

Vid det första avsnittet ges vuxna Cephix, cefutil eller fluokinoloner (ciprofloxacin) i 3 dagar. Ett alternativ till detta kan vara användningen av uroantiseptika (furamag, solyseptol) i 5 dagar.

Efter tillslutning av den grundläggande förloppet hos patienter i riskzonen, även efter den första episoden av cystit tilldelas till en profylaktisk behandling med användning uroantiseptikov kanefron eller N. riskgrupp bör inkluderas gravida patienter med neurogen blåsrubbningar, diabetes, medfödda missbildningar i urinsystemet och patienter med en kateter

Kanefron H - den enda drog som används i praktiskt taget alla njursjukdom, om urinvägsinfektion eller interstitiell nefrit, glomerulonefrit, isolerad urin syndrom... attraktiva läkemedel som inte har några åldersgränser, och kan användas av gravida kvinnor och ammande kvinnor. För att stoppa smärtan kan du använda Riabal i sirap eller tabletter.

Urologer tror att kronisk cystit i 90% av fallen utvecklas mot bakgrund av neurogena sjukdomar i urinering. Med blödningens återfall föreskrivs en antibakteriell beredning under en period av 7 dagar. Hos vuxna kan förstalinjen droger vara fluorokinoloner, cefuroxim (cefutil), cefix, fosfomycin, nitrofuraner. Samtidigt är det obligatoriskt att genomföra en kontroll för sexuellt överförbara sjukdomar (helst serologisk diagnos av IgG) och en långvarig (3 till 6 månader) förebyggande behandling med hjälp av uroantiseptika och Kanefron.

För att sluta smärtan används Riabal sirap eller tabletter.

Viktig roll vid behandling av kronisk cystit spelar lokal behandling: 3% Collargol instillation lösning dekasan Dimexidum i kombination med antibiotika (fluorokinoloner leflotsin) i kombination med Dimexidum (3-15%).

förebyggande

I kroniska sjukdomar i urinvägarna (det komplicerade och okomplicerade) huruvida det pyelonefrit eller cystit, en tvingande utsedd av lågdos profylax, varaktigheten av 3 till 12 månader (eller till och med upp till 2 år), beroende på orsakerna till komplicerade förloppet av processen. För dessa ändamål kan användas nitrofuraner, trimetoprim / sulfometoklazol (Solyuseptol) och / eller fyto profylax kanefron N.

Asymptomatisk bakteriuri och cystit hos gravida kvinnor.

Tabell 2 presenterar beredningarna och varaktigheten av deras användning för asymptomatisk bakteriuri och cystit hos gravida kvinnor. Behandlingstiden är från 3 till 5 dagar.

Drogen

varaktighet

kommentarer

Nitrofurantoin 100 mg

Använd inte för G6PDH-brist

Co-amoxicillin / klavulanat 500 mg

Cefalexin 500 mg

Applicera inte trimetoprim i trimestern och sulfametoxazol i 3: e trimestern

Tabell 2. Behandling av bakteriuri och cystit hos gravida kvinnor.

Behandling av pyelonefrit hos gravida kvinnor

Pyelonefrit hos gravida kvinnor bör naturligtvis betraktas som en komplicerad infektionsinflammatorisk process. För att behandla pyelonefrit, använd cefalosporiner, piperacillin, ampicillin (tabell 3). För närvarande har behandlingstiden för gravida kvinnor vid mottagande av positiv dynamik minskat från 14 till 10 dagar med obligatorisk efterföljande övergång till förebyggande behandling.

antibiotikum

dos

1-2 g IV eller IM per dag

3,375-4,5 g I / O x4p

Gentamicin (eventuellt ototoxisk effekt på fostret.)

3-5 mg / kg / dag in / i x 3

Tabell 3. Behandling av pyelonefrit hos gravida kvinnor.

Sammanfattningsvis ovanstående vill jag betona det

 • för behandling av infektion i nedre urinvägarna är bättre att använda cefalosporiner (behandling för första episoden - 3 dagar med återfall - 7 dagar)
 • för behandling av pyelonefrit mest effektiva överlägset systemet för sekventiell terapi (avgiftning i kombination med intravenöst cefalosporin tredje generationen med efterföljande överföring till oral cefixim tillsättning inom 10 dagar)
 • I framtiden är det nödvändigt att byta till förebyggande behandling (profylaktisk dos av läkemedlet, kanefron H).

glomerulonefrit

Antibiotikabehandling hos patienter med glomerulonephritis utförs

· Om det finns en tydlig koppling mellan smittämnet och manifestationen av processen

· I närvaro av foci för kronisk infektion

· Vid långvarig vistelse av subklavisk kateter.

Kausal antibiotikabehandling utförs under 10 - 14 dagar med användning av cefalosporiner med den andra och tredje generationen (kan använda tsefadoks 10 mg / kg på grund av dess tropism för andningssystemet; Cefutil, tack vare sitt breda spektrum av aktivitet på grampositiva och gramnegativa flora, makrolider).

I fall där det finns vaskulär åtkomst administreras antibiotika intravenöst för att förhindra en kateterassocierad infektion.

Om patienten bestäms av positiva titrar antistreptoloizina O eller är bärare av β-hemolytiska streptokocker, efter förslutning 14 dnevnono loppet av antibakteriell terapi, är det nödvändigt att överföra till bildning adjuvanset penicillin (exempelvis bitsillin 5). Enligt indikationerna kan antibiotikabehandling fortsättas. För att förebygga kateterassocierade infektioner bör dosen av antibiotika vara 30-50% av den terapeutiska dosen.

Kronisk njursjukdom (CKD).

Enligt specialister från olika länder dör 13 till 17,6% av patienterna med CKD från smittsamma komplikationer. Hittills är smittsamma komplikationer hos patienter i dialys den tredje ledande orsaken till dödsfall efter hjärt- och onkologiska sjukdomar.

riskgrupp består av patienter med polycystisk njursjukdom, diabetes, urolitiasis, puzyrnomochetochnikovymi återflöde, neurogen blåsa störning eller för framställning genomgått njurtransplantation.

Villiga att notera att de flesta antibiotika kräver ingen dosjustering när den glomerulära filtrationshastighet av minst 20 - 30 ml / min (som är ekvivalent med den tredje njursvikt), utom för potentiellt nefrotoxiska läkemedel (aminoglykosider, glykopeptider). Detta gäller inte bara CKD utan även akut njursvikt.

Kom ihåg att en kombination av loopdiuretika med cefalosporiner, aminoglykosider är nefrotoxisk!

hemodialys

Antibiotika hos patienter i hemodialys administreras intravenöst för att undvika uppkomst av kateterrelaterade infektioner (CAI), efter dialysförfarandet. Risken för CAI ökar signifikant med långvarig vistelse på katetern (mer än 10 dagar).

Förebyggande av CAI är skapandet av permanent vaskulär åtkomst och antibiotikaprofylax (cefoperazon, cefotaxim, ceftriaxon 1,0 g intravenöst efter hemodialys).

Om en patient uppvisade tecken på kateter-associerade infektioner men kan inte ta bort kateter används fluorokinoloner (leflotsin mättnad dos av 500 mg, därefter 250 mg var 48 timmar, 1 g vankomycin i 710 dagar, imipenem 250500 mg var 12: e timme).

Njurtransplantation

Bakteriuri efter njurtransplantation observeras hos 3580% av patienterna och risken är störst i tidig postoperativ period. Återkommande infektion i urinvägarna observeras hos 42% av patienterna.

I detta avseende används följande behandlingsmetoder för patienter med njurtransplantation:

 • obligatorisk behandling av infektioner hos mottagaren före transplantation
 • preoperativ antibakteriell profylax
 • profylax med trimetoprim / sulfametoxazol 480 mg per dag under de kommande 6 månaderna efter transplantation
 • nitrofurantoin och tetracykliner är kontraindicerade.
 • empirisk behandling av öppna infektioner med användning av cefalosporiner, fluorokinoloner, trimetoprim / sulfametoxazol i 1014 dagar.

Negativa effekter av antibiotika

1. Toxisk effekt

- nefrotoxisk effekt av aminoglykosider (kränkning av njurens koncentrationsfunktion, proteinuri, azotemi). 72 timmar efter tillsättning av aminoglykosider är det nödvändigt att övervaka blodkreatinin. En 25% ökning av kreatinin indikerar uppkomsten av nefrotoxiska verkningar, 50% eller mer är en indikation på att läkemedlet har dragits tillbaka.

- Ototoxicitet, vestibulotoxicitet (aminoglykosider, vankomycin). Därför är dessa läkemedel inte föreskrivna för gravida kvinnor.

- Parestesi, yrsel (natriumkolistimetat).

2. Förändring av urins kvalitativa sammansättning:

- Glykosuri (transient) till följd av verkan av cefalosporiner som tillfälligt oskadliggöra membrantransportproteiner som ansvarar för glukos reabsorption i proximala tubuli.

- Cilindrarium, interstitiell nefrit kan provocera trimetoprim med sulfometoxazol, glykopeptider, karbopenemer.

- Kristalluria kan induceras genom intag av fluorkinoloner, på grund av ökad utsöndring av urinsyra.

3. Störningar av funktionen i mag-tarmkanalen

- Nästan alla droger kan orsaka diarré och dyspepsi (illamående, kräkningar). Men det har redan visat sig att frekvensen av diarré i samband med att ta antibiotika inte beror på administreringssättet för läkemedlet (parenteralt eller oralt). Mer frekvent förekomst av flytande avföring med oral intag av antibiotika i form av sirap av barn kan ofta förklaras av den laxerande effekten av sorbitol, som är en del av läkemedlet. Samma sak händer med makrolider, vilket på grund av effekten på sådana receptorer ökar avverkningen.

4. Utveckling av akut njursvikt. Nästan alla antibiotika kan potentiellt orsaka akut njursvikt:

- När aminoglykosider används, utvecklar den nefrotoxiska effekten hos 1015% av patienterna efter 710 dagars behandling, på grund av lesionerna av S1, S2-segmenten av de proximala tubulerna.

- Cefalosporiner (lokalisering av giftig skada - interstitium)

- Fluoroquinoloner, penicilliner, polymyxiner, rifampicin, sulfonamider, tetracyklin, vankomycin

rön

1. Idag cefalosporiner de mest populära gruppen av antibiotika används i alla nefrologiska nosologier (urinvägsinfektioner, glomerulonefrit, akut njursvikt, kronisk njursjukdom).

2. Fluorokinoloner används oftast för urinvägsinfektioner.

3. Aminopenicillin / klavulanat används för gram-positiva mikrobiella inflammatoriska lesioner av njurarna och som profylax för invasiva studier hos patienter med CRF.

4. Karbapenem, glykopeptider, natriumkolistimetat är reservdroger och används vid behandling av kateterrelaterade infektioner.

De viktigaste rekommendationerna för antibiotikabehandling i nefrologi anges i behandlingsprotokollen:

· Protokoll från mötet med systemet med sechovoy-system och tubulointerstitial nefrit nr 627 daterad 3 november 2008

· Protokoll från deklarationen om dödsfallet av den hronische nirkovoyubristen №365 till 20.07.2005

· Protokollet för medicinsk hjälp tillämpas på pionefrit nr 593 daterad 2.12.2004.

Rapporten presenterades vid det vetenskapliga och praktiska seminariet "Skydd av njurarna - rädda hjärtat" (11.02.2011), tillägnad World Kidney Day, som hölls hos NMAPE. PL Shupika i Kiev. National Medical Internet Portal Likar.INFO fungerade som en informationssponsor för evenemanget.