Huvud
Behandling

Välj snabb antibiotika för gonorré hos kvinnor och män

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna hittills. Det är främst sexuellt överfört, även om det är möjligt att smittas i vardagen: genom hygienartiklar, gemensamma områden. Nyfödda är infekterade under arbetet, genom slemhinnorna.

Sjukdomen manifesterar sig inte bara kliniskt som oerhört obehagliga symptom, men kan även orsaka allvarliga komplikationer (prostatit, infertilitet). Det enda effektiva sättet att behandla är antibiotikabehandling.

Antibiotika för gonorré hos män och kvinnor

Antibiotikabehandling är det enda sättet att bota denna STD. Samtidigt styrs läkare som väljer behandling, inte bara av sjukdomens sociala betydelse, men också av risken för att utveckla svåra komplikationer. Enligt internationella normer bör gonokockresistens mot det föreskrivna läkemedlet inte överstiga 5%.

I detta avseende, kontinuerlig övervakning av läkemedelsbehandlingens effektivitet i alla regioner. Gonorrés orsaksmedel har flera mekanismer för bildning av resistens mot antibiotika, så över tiden förlorar konventionella behandlingsregimer deras relevans. För närvarande gonokocker känsliga för läkemedel såsom ceftriaxon, ciprofloxacin, ofloxacin och penicillin för gonorré hjälper inte, eftersom tetracykliner.

Dessutom framträder nya stammar som är resistenta mot fluorokinoloner. I modern dermatovenereologisk praxis används flera antibiotika för att behandla gonorré. I det här fallet är de indelade i huvud och reserv (den andra gruppen utses när den första är intolerant eller ineffektiv). Dessutom används makrolider för att förhindra klamydia som en saminfektion.

ceftriaxon

Ceftriaxon är ett antibiotikum-cephalosporin av den tredje generationen, som har ett brett spektrum av antibakteriell verkan. Förstör mikroorganismen, förhindrar syntesen av sin cellvägg.

Det kännetecknas av de högsta biotillgänglighetindikatorerna - det är assimilerat med 100% - och låg toxicitet. Den enda kontraindikationen till hans utnämning är den individuella intoleransen av penicilliner, cefalosporiner och karbapenem.

Vid antibiotikabehandling av gonorré är ceftriaxon det valfria läkemedlet, det vill säga det är mest effektivt mot patogenen av allt som är möjligt. Förutom god tolerans och effektivitet finns det ytterligare en otvivelaktig fördel: Den fullständiga behandlingstiden för en okomplicerad akut infektion består av endast en injektion.

ciprofloxacin

Avser en grupp antibiotika-fluorokinoloner som undertrycker biosyntesen av bakteriell cell-DNA. Det verkar baktericid mot Gram-negativa patogener av infektioner, vilket orsakar ytterligare förstöring av cellväggen.

Det används ofta i rena inflammatoriska processer av olika lokaliseringar. Kontraindicerat vid njure- och leverdysfunktion, överkänslighet, liksom personer under 18 år. Ciprofloxacin, som ceftriaxon i gonorré, är det valfria läkemedlet och administreras en gång oralt.

ofloxacin

Ofloxacin är ett annat första antibiotikum som används för att behandla gonorré, andra generationens fluorokinolon. Liksom resten av hans grupps droger verkar det dödligt för mikroorganismer på grund av ett brott mot DNA-syntesen.

På samma sätt kännetecknas det av en ganska hög toxicitet, varför den är kontraindicerad för barn och personer med överkänslighet. Med en okomplicerad infektion tas en dos av Ofloxacin oralt.

spektinomycin

Tricyklisk antibiotikum från klassen av aminoglykosider, som har en bakteriostatisk effekt på patogena bakterier.

Penetrerar in i cellen, förhindrar biosyntesen av proteinet som är nödvändigt för tillväxt. Den är huvudsakligen aktiv i förhållande till gramnegativa mikroorganismer, inklusive gonokocker. Det kännetecknas av låg toxicitet och därmed en liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Med gonorré i okomplicerad form är en reservdrog och för infektion med komplikationer - en av de viktigaste.

cefotaxim

Det tredje generationen antibiotikum-cephalosporin avsedd för parenteral administrering har framgångsrikt använts för behandling av andnings- och urogenitala infektioner.

Förhindrar bildandet av cellväggen hos den patogena bakterien, förstör den. Det finns ingen stark toxisk effekt på kroppen, men det är kontraindicerat inte bara för personer med intolerans utan också för gravida kvinnor. Injektionen görs en gång.

cefuroxim

Reserve antibiotika cefalosporin grupp (2 generation), utformad för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet, urogenitalt system, muskuloskeletala systemet.

Det finns tillgängligt i olika doseringsformer, inklusive parenteral administrering, men med gonorrétabletter används. Gravida, ammande, för tidiga barn förskrivs med försiktighet, allergier är kontraindicerade.

lomefloksatsin

Ett annat antibiotikum, tagit med gonorré en gång inuti.

Avser fluorokinoloner, verkar på patogena mikroorganismer baktericida. Huvudsyftet med läkemedlet är behandling av urogenitala infektioner (både komplicerade och okomplicerade). Dessutom kan den användas i kombination med andra läkemedel för antibiotikabehandling av tuberkulos. Barn, gravida, överkänsliga personer är kontraindicerade. I fallet med gonorré finns på listan över reservdroger.

cefixim

Denna tredje generationens cefalosporin är effektiv mot ett brett spektrum av patogena bakterier och ordineras för inflammatoriska processer i andningsorganen och urinvägarna.

Vid komplicerad gonorré tas cefixim oralt och är en reservmedicinering. Den används enligt det schema som upprättats av läkaren i enlighet med svårighetsgraden och arten av komplikationen. Liksom andra cefalosporiner, kännetecknas den av låg toxicitet och en liten mängd kontraindikationer (individuell intolerans).

azitromycin

Den första representanten för underklassen av azalider från gruppen av semisyntetiska antibiotika-makrolider.

Det verkar bakteriostatiskt genom att undertrycka syntesen av proteiner, och när dosen ökar har den en bakteriedödande effekt. Inom spektrumet av antimikrobiell aktivitet, ange majoriteten av kända gramnegativa, gram-positiva och atypiska patogener. På grund av den kraftfulla terapeutiska effekten och det bekväma mottagningsskedet används det allmänt inom olika områden av medicin, vilket visar låg toxicitet.

I motsats till ovanstående antibiotika, är Azithromycin gonorré inte tillämplig för behandling av den underliggande sjukdomen, och för att förhindra chlamydia. Denna infektion följer ofta gonokock, så för förebyggande ändamål behövs azalider. Parallella injektioner tilldelade enda mottagande ett gram Azitromycin i någon form av en underliggande sjukdom, med undantag för de fall där terapin utförs i gravida kvinnor (de kan ta erytromycin eller spiramycin).

doxycyklin

Det är ett alternativ till det tidigare läkemedlet som används för att förhindra klamydia, vid överkänslighet mot makrolider.

Avser gruppen antibiotika-tetracykliner, verkar på chlamydia bakteriostatiska. Till skillnad från azitromycin, som tas en gång, föreskrivs Doxycyclin en sju dagars kurs. I detta fall orsakar tetracyklinspecifik toxicitet en lista med kontraindikationer: barndom, graviditet, leverfel, allergi.

System för att ta antibiotika från gonorré

Det finns ingen enda behandlingsprincip för denna sjukdom, eftersom den kan uppstå i akut och kronisk form med komplikationer. Det är också nödvändigt att justera möten och doser enligt ålder och individuella egenskaper.

Styrd av kraven på effektivitet och säkerhet för antibiotikabehandling använder dermatovenerologerna följande scheman:

 • akut gonorré, lokaliserade i de nedre delarna av det urogenitala systemet behandlas av en enda injektion av 250 mg Ceftriaxon intramuskulär eller oralt intag av en eller Tsiprofloksaina ofloxacin (500 eller 400 mg, respektive). Vid intolerans föreskriva läkemedel från reservgruppen. För förebyggande av klamydia administreras 1 gram azitromycin samtidigt (eller Doxycycline - 100 mg två gånger dagligen i en vecka).
 • Antibiotika från kroniska gonorré flödande komplikationer, såväl som disseminerad infektion för 24-48 timmar administreras intramuskulärt eller intravenöst till en objektiv förbättring. Tilldela Ceftriaxon (1 gram / m eller i / på en gång per dag), cefotaxim (1 g / tum med en åtta-timmars intervall), Ciprofloxacin Spectinomycin intramuskulärt eller intravenöst var 12 timmar (2 c. Och 400 mg, respektive). Därefter överförs patienten till oral administrering av cefixim eller ciprofloxacin, bestämning av varaktigheten av kursen i enlighet med beskaffenheten av komplikationen.
 • Behandling av nyfödda utförts i en vecka (upp till 10 dagar i hjärnhinneinflammation) genom intravenös eller intramuskulära injektioner dagliga dosen i två steg med en 12-timmars intervall. Den dagliga mängden Cefotaxime är 25 mg per kg kroppsvikt och Ceftriaxon är 25 till 50.
 • När lesioner av slemhinnan bildas gonokocksfaryngit. Med denna diagnos behandlas gonorré med ciprofloxacin och resten av läkemedlen enligt schemat för behandling av akut okomplicerad form.
 • Gonokock konjunktivit behandlas hos vuxna enda intramuskulär injektion av ett gram Ceftriaxon, och neonatal - en i hans / i eller / IM-injektion som innehåller högst 125 mg aktiv substans.
 • Antibiotikabehandling under graviditet utförs när som helst i enlighet med sjukdoms svårighetsgrad. De viktigaste drogerna är i detta fall Spectinomycin eller Ceftriaxone, och fluorokinoloner och tetracykliner är strikt kontraindicerade.

Ovannämnda regimon av gonorré är bekant och kan inte användas för självbehandling utan att konsultera en dermatovenerolog. Ett besök hos en läkare är obligatoriskt, eftersom det krävs en bakteriologisk analys (inklusive kontroll) och observation av en specialist för en lyckad behandling.

Beskrivning av sjukdomen

Om gonorré, mer känd i folket under namnet gonorré, är känt sedan bibliska tider. Även då fanns en hög grad av infektiöshet av sjukdomen, behovet av att isolera patienten och försökte behandling (tvätt, stickning och antiseptiska medel). Likväl hade sådan behandling inte rätt effekt och sjukdomen ledde ofta till döden. Bara med ankomsten av antibiotika i medicin i mitten av förra seklet var en fullständig botemedel möjlig.

Orsak och vägar för infektion

Det huvudsakliga sättet att infektera är oskyddad samlag, vilket leder till att organen i genitourinärsystemet för det mesta påverkas. I hemmet överförs patogenen från bäraren genom hushållsartiklar och i leveransprocessen, från moder till nyfödd.

Tecken på gonorré

Efter en kort inkubationstid (från 3 till 7 dagar) efter införandet av patogenen i kroppen som har symtom på infektion, med män - nästan alltid, och för kvinnor - bara hälften av fallen. Karakteristiska tecken på gonorré är:

 • purulent urladdning ur urinröret eller vagina
 • klåda, brinnande i området av de yttre könsorganen;
 • smärta i processen med urinering och frekventa önskningar för det;
 • hos män kan smärta spridas till perianalzonen.

De angivna symtomen kännetecknas av en akut form av sjukdomen. Utan ordentlig behandling sprider infektionen till bäckenorganen, njurarna, orsaksmedlet in i blodet (bakterieemi), huden och lederna påverkas. Gonorré passerar in i ett kroniskt stadium, vilket externt manifesterar sig litet, men leder till allvarliga komplikationer. Kvinnor, i vilka sjukdomen inte har några yttre manifestationer, lider ofta av infertilitet.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för gonorré

Gonorré är en venerisk sjukdom, orsakssambandet till denna sjukdom är Neisseria gonorrhoeae från mikroorganismen. Gonorré är den vanligaste venerala sjukdomen.

Neisseria gonorrhoeae påverkar organen i reproduktionssystemet och urinvägarna, och påverkar också rektum, munhålan med struphuvudet.

Gonokocker är leukocyter och epitelceller och i ogynnsamma ögonblick kroppen aktiveras och proliferera och bilda kolonier av mikroorganismer som främjar inflammation i det infekterade organet och dess förstörelse.

Det viktigaste sättet att bli smittad med gonorré är sexuell kontakt. Du kan också smitta av oral och anal sexuell kontakt.

Inkubationstiden för sjukdomen är 3 till 5 dagar i hankroppen och 5 dagar i honkroppen.

Metoder för överföring av gonoréinfektion

Metoder för överföring av gonorré är:

 • Metod för överföring i sexuella relationer
 • Spridningen av infektion på hushållsnivå;
 • från en infekterad gravid mamma till ett barn vid tidpunkten för leveransen.

Faktorer som ökar risken för att få infektion är:

 • tidigt sexuellt liv;
 • sexuella kontakter som inte är skyddade av kondom
 • regelbunden förändring av partners
 • oregelbundet sexliv;
 • Förekomsten av sjukdomar i gynekologi;
 • lång tid med hormonella medel
 • stressiga situationer som en person utsätts för.

Tecken på utveckling av Neisseria gonorrhoeae i kroppen

De första symptomen och tecken på gonorré i kroppen är:

 • obehagliga och smärtsamma förnimmelser i urinröret;
 • smärta i underlivet
 • purulent urladdning ur urinröret och vagina;
 • brinner vid tidpunkten för urinering och klåda;
 • frekvent urinering
 • rodnad och ödem i urinröret
 • inflammation i små och stora labier;
 • i urinen finns purulenta partiklar.

Diagnos av gonorré och undersökningsstadier

Före behandlingen är det nödvändigt att utföra en diagnos och att klara test för infektion av gonokocken. Extern undersökning av patienten kan inte vara en garanti för diagnosen. Det är först och främst nödvändigt att besöka venerologens kontor, som ska inspektera patienten och skicka för leverans av test.

Endast efter undersökningen av patientens könsorgan har utförts, och även resultaten av laboratorietester kommer att göras, det är möjligt att diagnostisera och förskriva vilka antibiotika som ska tas med gonorré.

För att fastställa rätt diagnos är det nödvändigt att genomföra en serie studier.

Diagnos av gonorré är uppdelad i flera steg:

 • bakterioskopisk undersökning;
 • bakteriologisk forskning;
 • epidemiologisk historia;

Det är nödvändigt att genomföra molekylära biologiska test vid granskning av gonokocker:

 • PCR;
 • blodanalys med hjälp av metoden för enzymimmunanalys
 • GEN PROBE.

Användningen av antibiotika vid behandling av gonokockinfektion

Schemat för antibiotikabehandling av gonokockinfektion i kroppen är att ta tabletter och injicera med antibiotika. Antibiotika i gonorré beror på sjukdomsstadiet. I början av sjukdomen kan du applicera behandling med tabletter:

 • Cefixime - tas oralt, en tablett på 400 mg. Det är möjligt att ansöka under barnets bärande period.
 • Ciprofloxacin - Oralt, en gång 500 mg med gonorré vid infektionens första steg. Om kroppen har gonorré i tillägg till gonorré, i så fall varar kursen upp till 10 kalenderdagar. När graviditet rekommenderas inte att ta detta läkemedel.
 • Ofloxacin - oral, en gång 400 mg. Om i kroppen utöver gonokockinfektion finns en sjukdom av klamydia och ureaplasmos, utförs behandlingen 10 till 15 dagar. Under graviditeten kan läkemedlet inte användas.

Vid tidpunkten för läkemedelsbehandling av gonorré är det nödvändigt att dricka tabletter, applicera antiseptiska ljus, lösningar med antiseptiska och salvor.

När en akut infektion kan behandlas med piller, men att behandla gonorré med intramuskulära injektioner kommer att ta mycket mindre tid och biverkningar av antibiotika på kroppen kommer att bli mycket mindre. Tabletter tas endast i gonoréens initiala stadium, och i andra fall utförs läkemedelsbehandling med användning av injektioner:

 • Ceftriaxon - en gång intramuskulärt 250 mg. Läkemedlet är utspätt med novokain eller glass. Läkemedlet används under barnets bärande period. När formen av gonorré startas, administreras ceftriaxon intravenöst en gång om dagen i två veckor.
 • Spektinomycin - en gång intramuskulärt 2000 mg. Läkemedlet används under graviditet. Formen av sjukdomen som har startats behandlas i två veckor med samma dosering av läkemedlet.

Läkemedel för gonorré för kvinnlig och manlig kropp

Vid behandling av gonorré, antibiotika leder till störningar i den kvinnliga kroppen mikrofloran, vilket kan resultera i vaginit, både svamp- och bakteriell till. Därför bör antibiotikabehandling kombineras med att ta probiotika och använda antifungal topisk terapi:

 • Stearinljus som innehåller laktobaciller (Efcomin, Lactonorm, Acilactum, Lactobacterin);
 • vaginala suppositorier, som innehåller antifungala läkemedel (Isoconazol, Clotrimazole, Candide, Kanison, Kandibene).

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Även lokala antiseptiska läkemedel används under barnets bärande tid, om intaget av medicinska preparat inuti är förbjudet.

Lokal terapi med antibiotika används i följande fall:

 • inflammatoriska processer i könsorganens yttre organ - varma bad med avkok av kamomill, kalendula eller mangan;
 • inflammatoriska processer i urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagol;
 • vaginala inflammationer - antiinflammatoriska och antiseptiska suppositorier.

Vid menstruation är det kontraindicerat att använda vaginala suppositorier.

Behandling av gonokockinfektion med mediciner för män och kvinnor är identisk. Skillnaden är endast i användningen av lokala antiseptiska läkemedel. För att tvätta kanaluretran används lösningar av kaliumpermanganat och klorhexin. Vid hudskador i könsorganet bör du använda ett bad med furatsilinom och kaliumpermanganat.

Läkemedel vid behandling av blandad form av gonorré

Gonokockinfektion sänds ofta tillsammans med andra sexuella infektioner, såsom klamydia, ureaplasma och blek spirochete.

I fallet med ytterligare diagnostik av infektioner i kroppen, utse fluorokinolon antibiotikaterapi, och läkemedelsbehandling fortsätter tills fullständig rening av kroppen från infektioner.

För behandling av gonorré och klamydia:

 • Ciprofloxacin - en gång eller i en kurs om 10 dagar intramuskulärt 500 mg;
 • Ofloxacin - inuti, 800 mg en gång om dagen, behandlingskurs två veckor;
 • Doxycyklin - genom mun, 100 mg 1 eller 2 gånger om dagen i en vecka;
 • Erytromycin - inuti 0,5 g 4 gånger om dagen, i 10 kalenderdagar;

För behandling av gonokockinfektion och trichomoniasis:

 • Metronidazol - 500 mg 2-3 gånger om dagen, behandlingskurs en vecka;
 • Tinidazol - inuti 2g, 1 gång per dag, i 3-5 dagar.

För behandling av gonokockinfektion och blekspirocheter:

 • Bicillin 5 - injektion intramuskulärt, i 7 dagar två procedurer;
 • bensylpenicillin novokain salt - injektion intramuskulärt, i 7 dagar, två gånger om dagen;
 • Benzylpenicillin (Novocaine salt) - Injektion intramuskulärt, i 20 dagar, två gånger om dagen.

Konsekvenser av gonorrésjukdom

Felaktig behandling kan leda till att gonorré inte botas, och går in i en latent stadium och väntar på ett tillfälle att återuppta reproduktionen av gonokocker igen.

Orsakerna till återfallet av gonoré, och bakterierna multipliceras snabbt:

 • låg immunitet
 • mycket frekvent antiseptisk behandling av könsorganen;
 • antibiotikabehandling;
 • inte användningen av intim hygien;
 • använd ljus som innehåller antiseptiska och antibiotika;
 • Använd i sex av intima leksaker, inklusive anal;
 • Oralsex med tillfälligt samlag
 • Sexuella infektioner som finns i kroppen;
 • uppsättning av efterföljande sexpartner.

Om sjukdomen återkommer i båda köns kropp är det möjligt att öka temperaturen.

Konsekvenser av gonorré i kvinnokroppen är:

 • spridning av sjukdomen ovanför livmoderhalsen;
 • menstruationscykel störningar;
 • endometrit i livmodern;
 • fallopiernas patologi
 • skador på äggstockarna och bilagorna
 • infertilitet.

Konsekvenser av gonorré i den manliga kroppen är:

 • Spridningen av sjukdomen i prostata;
 • erektil dysfunktion
 • tidig utlösning
 • kronisk uretrit
 • stillasittande spermatozoa;
 • impotens;
 • infertilitet.

Behandling av gonorré: Vilka antibiotika kommer läkaren förskriva?

Gonorré kan påverka reproduktionssystemet hos män och kvinnor. Sjukdomen kan förekomma i livmodern, livmoderhalsen och livmoderrören hos kvinnor och i urinröret i båda könen. Gonorré kan också påverka halsen, ögonen, munnen och anusen. Symptom på sjukdomen kan uppstå inom 2-5 dagar efter infektion eller på den 30: e dagen efter infektion. Om du hittar några av symtomen, kontakta omedelbart en läkare och han kommer att ordinera nödvändiga antibiotika för gonorré.

Det är viktigt att snabbt bota gonorré. Infektion går sällan bort utan behandling. Om du försenar behandlingen kommer risken för komplikationer att öka. En infekterad person kan också överföra infektionen till andra.

Några steg i behandlingen av gonorré

 • Steg 1. Kom ihåg att alla sexuellt aktiva personer i princip kan smittas med gonorré. Som regel är den högsta infektionsspridningen bland sexuellt aktiva ungdomar och ungdomar.
 • Steg 2. Behandling av gonorré kräver medicinsk hjälp. Om sjukdomen inte behandlas kan detta leda till många problem, inklusive kronisk smärta och infertilitet hos män och kvinnor. I slutändan kan obehandlad gonorré passera in i blodet och lederna, vilket kan leda till livshotande förhållanden.
 • Steg 3. Det finns flera antibiotika som kan användas för att behandla män, kvinnor och ungdomar med gonorré. Var noga med att diskutera behandlingen med din läkare!
 • Steg 4. okomplicerad gonokockinfektion infekterade livmoderhalsen, urinröret och ändtarmen, kan den föreskrivna antibiotika inkluderar:.. Ceftriaxon, cefixim, etc. singeldoser cefalosporin läkemedel förskrivs för systemet.
 • Steg 5. Det är oerhört viktigt att ta alla läkemedel som ordinerats av din läkare för att bota gonorré.

Valet av de bästa antibiotika för gonorré kan bero på flera faktorer. Dessa inkluderar patientens tidigare reaktion på läkemedlet och typen av gonorré som detekteras. Det är också viktigt att veta om en person samtidigt är smittad med chlamydia, vilket inte är ovanligt. I dessa fall kan mer än ett antibiotikum behövas.

Eftersom gonorré är mycket vanligt (både hos kvinnor och män), skulle läkare vilja bekämpa det med en effektiv dos av läkemedlet.

Oftast, i enkla fall av gonorréinfektion i könsorganen, rekommenderar läkare en enda intramuskulär injektion av ceftriaxon. Detta läkemedel hör till cefalosporiner. Ceftriaxon är också indicerat för behandling av gonorré, som slog halsen.

Enkeldos anti-nodala antibiotika minskar problem med läkemedelsöverensstämmelse, eftersom droger kan öka förekomsten av resistens mot antibiotika.

Men tyvärr kan systemet med en enstaka dos inte längre vara ett alternativ för behandling av gonorré.

Tillgängliga antibiotika, som har använts i stor utsträckning för att behandla gonorré i det förflutna, förlorar effektiviteten mot det växande antalet stammar. Även om det fortfarande är möjligt att hitta ett antibiotikum som kan behandla enskilda fall av gonoré, är valet inskränkt eftersom de förefaller vara bakterier med flera läkemedelsresistenta bakterier.

Om sjukdomen är komplicerad genom infektion med klamydia tillsätts vanligen ett andra oralt antibiotikum. Det kan vara ett antibiotikum med allmän funktion, som Zithromax. Det finns också flera läkemedel som väsentligen liknar ceftriaxon. Dessutom, om gonorré hos män eller kvinnor är komplicerat, kan den första injektionen åtföljas av orala antibiotika.

I vissa fall utgör ceftriaxon problem. Eftersom dessa är cefalosporiner är vissa patienter känsliga för dem om de är allergiska mot penicillin.

Då måste du hitta de bästa antibiotika för sådana patienter med gonorré. Läkemedel som doxycyklin (Vibramycin) eller klaritromycin kan användas istället för ceftriaxon. Ett annat tillvägagångssätt är att använda desensibiliserande (antiallergiska) medel före applicering av antibiotikum. Men i de flesta fall är det inte nödvändigt, det är lättare att byta antibiotikum.

Det är känt att läkemedel som Zithromax (azitromycin) behandlar okomplicerad gonorré.

 • tsefiksin;
 • tseklor;
 • ceftazidim;
 • cefotaxim;
 • cefuroxim;
 • tsefobid;
 • cefoxitin;
 • spektinomycin;
 • ciprofloxacin;
 • ofloxacin;
 • ceftriaxon.

Patienter med underliggande inflammatoriska sjukdomar ceftriaxon intramuskulärt administrerad följt av administrering av doxycyklin plus metronidazol oralt.

En grundlig undersökning av patienten och patientens läkemedelsallergi är viktigt för att välja de bästa antibiotika för behandling av gonorré. Läkare använder de grundläggande principerna för behandling, men i varje fall fattas beslutet att förskriva antibiotika individuellt. Och dessa beslut kan inte alltid överensstämma med allmänt accepterade principer.

Dessutom bör läkare övervaka patientens tillstånd under behandlingen och patientens återhämtning efter sjukdomen.

Vissa stammar av gonorrébakterier blir alltmer resistenta mot vissa antibiotika, inklusive kinoloner, penicillin, tetracyklin och sulfonamidpreparat. När bakterier blir resistenta mot antibiotika kan de inte längre dödas av detta läkemedel.

Biverkningar

Alla läkemedel har biverkningar. Men många människor känner inte heller biverkningar, eller hanterar inte dem. Be läkaren att prata om biverkningarna av varje medicin som du får. Biverkningar är också listade i informationen som åtföljer varje läkemedel.

Det är nödvändigt att komma ihåg

Vanligtvis är nyttan av en medicin viktigare än någon mindre biverkning. Biverkningar kan gå ifrån om du tar medicinen ett tag.

Om biverkningar fortfarande stör dig, men du borde fortsätta ta medicinen, kontakta din läkare. Läkaren kommer bestämma om man ska ändra dosen eller byta läkemedel.

Ring ambulansen omedelbart:

 • med andfåddhet
 • ödem i ansiktet, läpparna, tungan, halsen.

Kontakta omedelbart din läkare om du har:

 • kräkningar;
 • svart eller blodig avföring
 • smärta i bröstet;
 • ovanlig blödning eller blåmärken;
 • feber och frossa.

Vanliga biverkningar av antibiotika inkluderar:

 • buksmärtor;
 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • konvulsioner;
 • vaginal klåda.

Om du inte tar medicinen på rätt sätt kan du sätta din hälsa (och kanske livet) i fara. Det finns många anledningar till varför människor har problem med att ta mediciner. Men de flesta av dessa problem är lösliga av patienten själv. För att undvika problem, ta medicinen precis som läkaren föreskriver!

Om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid, använd inte läkemedel utan ytterligare samråd med din läkare. Vissa läkemedel, inklusive de som säljs utan recept, kan skada din baby. Din läkare ska vara medveten om graviditeten, mata barnet eller vet att du planerar att bli gravid.

En uppföljningsundersökning är en viktig del av din behandling och säkerhet. Förtroende, gå igenom alla föreskrivna undersökningar och hela behandlingsförloppet och ring till doktorn om problem uppstår. Detta gäller både kvinnor och män. Det vore trevligt att hålla testresultaten och listan över droger som du tog.

Nyfödda och barn med ögoninfektioner använder som regel antibiotika omedelbart efter födseln för att förhindra blenorré. Detta är nödvändigt för att förhindra blindhet och andra komplikationer.

Med gonokockkonjunktivit, utnämna intramuskulärt ceftriaxon. Om du har allergi mot penicillin, applicera sedan spektinomycin eller azitromycin plus doxycyklin plus ciprofloxacin.

återvinning

De flesta patienter återhämtar sig helt efter att ha tagit antibiotika. Många män och kvinnor inom en dag eller två av smärtan i urinröret, och kvinnor - smärta i slidan. Smärta och urladdning från ändtarmen äger också rum om två till tre dagar. Blödning mellan menstruation sker vanligen före nästa menstruationsperiod förekommer hos kvinnor. Smärta i buken (nedre delen), testiklar hos män eller tillsatser hos kvinnor, börjar gå snabbt efter att ha tagit antibiotika men kan inte helt övergå inom några veckor.

I 95% av fallen är behandlingen effektiv. Vissa patienter kan behöva besöka kliniken igen. Detta är nödvändigt om inte försvinner symtomen på sjukdomen: patienten (detta gäller både kvinnor och män) hade oskyddat sex med en partner i en vecka efter behandling och känner att han kan bli infekterade igen.

Behandling av gonorré hos män

Gonorré eller gonorré är en smittsam sjukdom som är sexuellt överförd. Infektion uppstår efter oskyddad sex. Patogener är gonorrébakterier.

Sjukdomen fortsätter med ljusa symtom, men en latent form är också möjlig. Behandling av gonorré hos män och kvinnor utförs under överinseende av en läkare och efter undersökningen. I terapi används antibiotika.

Gonokocker är känsliga för penicillin-, cefalosporin- och makrolinkoncerner.

Vad gjorde du i gamla dagar

Hur man behandlar gonorré hos män

Vid de första symptomen på gonorré bör rådfråga en läkare. Terapi hanteras av en venereolog. Initiala tecken manifesterar sig 3 till 5 dagar efter oskyddad sex. Om du ignorerar symptomen på sjukdomen utvecklas och går i kronisk form.

Efter att ha bekräftat diagnosen ordinerar läkaren lämplig behandling. Följande läkemedel används:

 • antibiotika;
 • immunmodulatorer - läkemedel som ökar immuniteten
 • vitaminer;
 • probiotika för att skydda mot dysbios.

Parallellt är patienterna förskrivna fysioprocedurer. Bland dem: ultraljudsbehandling, inductotermi, elektrofores eller fonophores, utförd med användning av mediciner. Behandlas också med en laserstråle,

Enligt statistiken kan terapin med vanliga läkemedel vara oavslutande. Detta observeras i 5-6% av fallen. Situationen förklaras av det faktum att vissa stammar av gonokocker är resistenta mot antibiotikas funktion.

Principer för antibakteriell terapi

Behandlingsregimen beror på sjukdomsfasen, patientens tillstånd och kontraindikationer. Läkare kan ordinera följande antibiotika:

 • preparat från penicillingruppen;
 • antibiotika av cephalosporinserier;
 • makrolider;
 • antibiotika av fluoroquinolongruppen.

Mediciner administreras intramuskulärt eller administreras oralt, i tablettform. Men injektioner absorberas bättre av kroppen. Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsfasen. Standardbehandling varar i tre, fem eller sju dagar.

De vanligast föreskrivna penicillinerna brukar vanligtvis läkare använda "Benzylpenicillin", "Amoxicilin" eller "Oxacillin". Om patienterna visade en allergi mot dessa läkemedel eller de är ineffektiva i behandlingen, användningen av antibiotika grupp cefalosporiner ( "Ceftriaxon" eller "Tsefataksim").

Om gonorré flyter tillsammans med andra infektioner, utmatas sedan makrolider ( "Azithromycin" "Clarithromycin") eller fluorokinolon antibiotika grupp ( "ofloxacin" eller "ciprofloxacin"). Enligt statistiken åtföljs hälften av infektioner med gonorré av klamydia.

Kontraindikationer för användning av antibiotika är: individuell intolerans mot någon av komponenterna, njure och leversvikt, i vissa fall, epilepsi och hypoglykemi.

Som biverkningar, utslag på kroppen, huvudvärk, dysbios, flatulens, diarré, i sällsynta fall: angioödem eller anafylaktisk chock.

Behandling av kronisk form av gonorré

På bilden, gonorrheal uretrit

Terapi av denna typ av gonorré är komplicerat. Rehabilitering är bredare än standardbehandling för akut sjukdom, inklusive lokal behandling och användning av antibiotika.

Män tvättar urinröret. För detta ändamål en svag lösning av kaliumpermanganat, silvernitrat eller furatsilina. Inställning eller tvättning av blåsan utförs också. Läkare spenderar från 5 till 7 procedurer, vätskan bör hållas i blåsan i 3 till 4 minuter. Läkare använder en 0,5% lösning av silvernitrat eller en 2% protargollösning.

Eftersom immunostimulantia gäller "Kagocel" eller "Interferon". För att normalisera tarmens arbete är det nödvändigt att ta probiotika: Eubicor, Lineks, Acipol, Bifiform.

I kronisk form indikeras lokal behandling med protargol eller miramistin, men det är förbjudet att använda den med färsk gonorré, eftersom det leder till generalisering av sjukdomen.

Hur man behandlar en komplicerad form

När en sjukdom påbörjas, använder läkare ofta "Ceftriaxone" och "Azithromycin". Men doseringen av droger förändras. Nästa dos administreras var 6 till 12 timmar, 2 gram av läkemedlet.

Behandlingsförloppet varar från en till två veckor. I särskilt allvarliga fall är det en månad. I komplexa former påverkar gonokocker även hjärtat. Detta är ett mycket farligt tillstånd och terapi utförs under en strikt övervakning av en läkare.

En snabb metod för behandling

Bland män är det uppfattningen att gonorré kan botas med en enda injektion. Dessa försäkringar av producenter är fiktion. Vilken läkare som helst kommer att bekräfta att behandlingen av gonorré är komplex. Terapi innefattar användning av antibiotika, immunostimulerande medel och vitaminer.

Fortfarande ingen sköt kurerade patienten efter ett enda förfarande. Sådana fall registreras inte i medicinsk praxis, så tro inte falsk reklam och löften om tvivelaktiga läkemedelsföretag.

Ytterligare rekommendationer

Det finns ett antal ytterligare regler som underlättar en snabb återhämtning. De bör utföras både under behandling på sjukhuset och hemma. Dessa inkluderar följande:

 • Övervakning av sexuell vila - under behandling för båda könen bör man avstå från samlag. Varje sexuell upphetsning är skadlig för terapi. I detta avseende är läkare ombedda att avstå från att titta på filmer eller tidningar av erotiskt innehåll och sova på en säng med en hård yta. Återuppta sexuellt liv kan vara efter att patienten har tagits bort från registret.
 • Måttlig fysisk aktivitet - med antibakteriell behandling är kroppen försvagad. Män rekommenderas att skydda sig mot tunga belastningar, lyfta vikter och träna i gymmet.
 • Överensstämmelse med kosten - från kosten bör uteslutas från akuta och marinerade produkter, rökt och fet mat. Att dricka alkohol är helt begränsad. All denna mat påverkar tarmarnas arbete negativt.

Tillämpning av hemmetoder

Behandling av gonorré hos män i hemmet är omöjligt. Gonokocker hämmar bara kraftfull antibakteriell behandling. Inget folkläkemedel kan besegra bakterier, de kommer bara att hjälpa till att hantera symtomen. Rådfråga en läkare före användning.

 1. På morgonen, vid frukost ska du använda 4 droppar ginsengtinktur. Läkemedlet kan köpas på något apotek.
 2. Som ett diuretikum, ta ett avkok av persilja (två stora skedar persilja placeras på ett glas kokande vatten) eller en tesked av bråck per 250 ml kokande vatten. Drick tre gånger om dagen för två matskedar.
 3. En avkok av kinesisk magnolia vinstockar kommer att bidra till att upprätthålla immunitet. Ett glas kokande vatten ska ta en halv tesked torkade växter. Lägg till naturlig honung till buljongen.

När patienter tas bort från registret

Läkare föreskriver ett kontrolltest efter sju till tio dagar efter det sista p-piller. Men före analysen bör en man orsaka en kortvarig minskning av immuniteten. Denna teknik kallas provokation, det ökar antalet bakterier i urogenitalkanalen. Om provet efter provokationen är negativ, sker slutkontrollen i en månad. Endast då tas patienten bort från registret.

På kvällen före analysen rekommenderas att man dricker en eller två flaskor öl med saltad eller rökt fisk. Gör och gonovaccination, det utförs på sjukhuset. Men smeten och urinen tas sedan efter en strikt tidsperiod, beroende på vaccinet (24, 48 eller 72 timmar).

Förebyggande av gonorré är bara användningen av preventivmedel med barriärmetoder. Minska risken för infektion efter oskyddad köksburk, om du omedelbart tömmer urinblåsan, tvätta könsorganen med tvål och behandla med Miramistin, men det här är inte ett panacea.

slutsats

Gonorré är en allvarlig sjukdom, behandlingen ordineras av en läkare. Gonorrés orsakssamband är känsliga för antibiotikas verkan. De injiceras intramuskulärt eller tas internt. Parallellt genomgår patienterna fysioterapi. Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsfasen.

Läkarna varnar! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). Glicty nanocyat koloccalny vped opganizmy och pepvoy ctpadaet NASHA immynnaya cictema, kotopaya dolzhna obepegat opganizm Från pazlichnyh zabolevany. Chef för Institutet för parasitologi podelilsya cekpetom, HUR byctpo Från dem izbavitcya och ochictit cvoyu kozhy, okazyvaetcya doctatochno. Läs mer.

I okomplicerad form tar terapi 3 till 5 eller 7 dagar. I försummade situationer behandlas gonorré från en vecka till två veckor. I särskilt svåra fall utförs behandling i en månad. För fullständig återhämtning bör patienter följa läkares rekommendationer.

Översikt över antibiotika för behandling av gonorré

Antibiotika för gonorré hos kvinnor och män bör ordineras av en läkare. Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom. Gonokocker är orsakssambandet till sjukdomen.

Typer av antibiotika och behandlingsregimer

Behandling av gonorré hos män och kvinnor utförs på ett sjukhus. Terapi inkluderar följande metoder:

 • antibiotikabehandling;
 • immunterapi;
 • lokal terapi;
 • fysioterapeutiska förfaranden.

Medicin från gonorré är penicilliner som kan eliminera gonokocker, i grunden behöver de vara fulla. Lokal terapi indikeras i närvaro av strikta kontraindikationer vid övergången till systemisk behandling.

Behandling av gonorré med penicillinserien antibiotika på dag 7 kan minska inflammation. Samtidigt minskar sekret från könsorganen.

Om antibiotikabehandling utförs korrekt görs en analys på dag 10 med vilken terapin utvärderas. För att återställa försvaret genomförs det allmänna förstärkningsförfarandet. Efter att ha tagit antibiotika i tabletter, föreskrivs lokal behandling.

Penicillin och bicillin injiceras intramuskulärt en gång var tredje timme i 10 dagar. Doseringen utses individuellt av venereologen. Enlig administrering av en stor dos Bicillin är tillåten. Injektion administreras 6 gånger. Du kan ta med gonorré Augmentin eller Oxacillin.

Ampicillin ges 2 tabletter tre gånger om dagen. Behandlingen varar 14 dagar. Oxacillin tas i 5 dagar. När tidiga symptom uppstår, tas antibiotika som dödar gonorré. Dessa läkemedel inkluderar:

Optimal medicin i kampen mot sjukdomen är Ceftriaxon, Bicillin och Amoxicillin. Om det finns en allergi mot sådana läkemedel, föreskrivs tetracykliner eller makrolider. För behandling av gonorré kan vaginala suppositorier med antibiotika eller antiseptiska medel användas:

Terapi för kvinnor och män

Om sjukdomen upptäcks hos en man, ordineras han ett starkt antibiotikum med bredspektrum. Den huvudsakliga sjukdomen kan åtföljas av chlamydial uretrit, så män tilldelas en kombination av flera antibiotika - företrädare för olika farmakologiska grupper. En liknande teknik är effektiv om en gonorré åtföljer en gonorré. En behandling som ofta används för att behandla gonorré är Ceftriaxon + Doxycyklin.

Om gonorré hos en kvinna åtföljs av chlamydiainfektion, administreras det andra antibiotikumet oralt. Ofta har det en allmän effekt. Dessa mediciner inkluderar azitromycin. Hos vissa patienter orsakar ceftriaxon komplikationer. Detta observeras om det finns en allergi mot penicillin.

I sådana fall är Doxycyklin eller Klaritromycin förskrivet. Vid allergier kan desensibiliserande medel förskrivas på förhand. Efter administrering indikeras antibiotikabehandling. Okomplicerad form av sjukdomen behandlas:

Biverkningar

Om patienten har samtidig inflammation i bäckenområdet indikeras intramuskulär administrering av Ceftriaxon följt av Doxycyclin + Metronidazol. Valet av antibiotika utförs av venereologen efter att ha studerat medicinsk historia och test för allergener. Några stammar av patogenen är resistenta mot kololoner, tetracykliner och andra antibiotika. Varje medicinering kan orsaka biverkningar. Ofta finns det en elakhet och känsla av illamående.

Vanligtvis försvinner sådana reaktioner efter att ha tagit drogen i flera dagar. Om motsatt effekt observeras är det nödvändigt att konsultera en venereolog. Om andningssvårigheter och ödem i ansiktet kräver akut inhalation. Rådgivning av en venereolog är nödvändig om patienten har en blodig avföring, en feber.

Beslutet att utföra behandling för gravida kvinnor fattas individuellt. Drick inte mediciner utan granskning, vittnesmål och doktors beslut. Detta gäller särskilt för receptbelagda läkemedel. Kontrolldiagnos är huvudpunkten för antibiotikabehandling.

Nyfödda barn med ögoninfektion tar antibiotika från de första födelsedagen. Detta är förebyggandet av blenergi. Denna förebyggande åtgärd förhindrar blindhet och andra komplikationer. Om bekräftad gonokockkonjunktivit, ange intramuskulärt Ceftriaxon. När det är allergiskt mot penicillin, ordineras Spomtomycin.

Återhämtningsperiod

Ofta återkommer patienterna helt efter antibiotikabehandling. Smärtan kan försvinna eller minska med 2-3 dagars behandling. I 95% av fallen anses antibiotikabehandling vara effektiv. Om patienten efter behandlingen hade oskyddad samlag kan ett återfall inträffa.

För att avlägsna ackumulerade aktiva ämnen av antibiotika rekommenderas att man dricker aktivt svart kol. Du kan dricka på morgonen ett glas kokt men kallt vatten. Om antibiotika togs under lång tid, sätter salterna sig i kroppens vävnader. För att överföra salter till slagg rekommenderas att man dricker kokt vatten med honung och äppelcidervinäger.

Du kan komplettera behandlingen med kefir, som är berusad före sänggåendet. Mot bakgrund av ett långvarigt och frekvent intag av antibiotika från gonorré, störs tarmmikrofloran. För att återställa det anges mottagningen av jästa mjölkprodukter. Om antibiotika inte tas bort, kommer skadliga toxiner att bildas. De förgiftar patientens kropp. I sådana fall föreskrivs antioxidanter efter antibiotika. De är i:

Nudelte anses vara ett universellt botemedel som inte bara rensar kroppen, men förhindrar också återfallet av gonorré. När man uppenbarar en veneral sjukdom rekommenderas det att informera behandlingsenergologen om detta. I detta fall föreskrivs upprepad antibiotikabehandling, men med starkare läkemedel än med primär gonorré.

Behandling av gonorré hos män och kvinnor

För okomplicerade infektionsformer är behandling i ambulansinställningar möjlig.

Med spridd gonokockinfektion och andra komplikationer indikeras sjukhusvistelse på ett sjukhus. Antibiotika administreras till alla sexuella partners.

Scheman för gonorébehandling varierar från land till land.

På grund av motstånd mot orala cefalosporiner rekommenderas att använda endast första linjens läkemedel: kombinationsbehandling med ceftriaxon och azitromycin används för att behandla gonorré i USA och Östeuropa.

Kombinationen med azitromycin, jämfört med doxycyklin, föredras på grund av en mer lämplig dosering och rapporterar ökad motståndskraft mot tetracykliner i vissa prover.

Okomplicerad urogenital, anorektal och faryngeal gonokockinfektion

Huvudschemat med två antibakteriella läkemedel är följande: Ceftriaxon 250 mg IM plus Azitromycin 1 g oralt en gång.

Enligt västerländska experter är utnämningen av ceftriaxon i en dos av 250 mg för närvarande mer motiverad jämfört med föregående dos på 125 mg, givet resistansen. Det fanns inga fördelar med dosen av Ceftriaxon mer än 250 mg. Ceftriaxon är säkert och effektivt i alla grupper av människor, inklusive gravida kvinnor.

Översikt av rekommendationer för antimikrobiell behandling av okomplicerad gonorré i 11 Östeuropa har visat att ceftriaxon vid en dos av 250-1000 mg intramuskulärt) - antimikrobiellt medel första raden.

Data indikerar att den orala dosen av 400 mg cefixim inte tillhandahålla den erforderliga nivån av antibakteriell, till skillnad Ceftriaxon 250 mg, och har en lägre härdningshastighet gonorrheal faryngit.

Orala cefalosporiner: Cefpodoxim och Cefuroxim, som studier har visat, är också sämre än Ceftriaxon och har mindre önskvärda farmakodynamik. Dessutom, baserat på resultaten från GISP, publicerad i juli 2011, upptäcktes en minskning av mottagligheten för Zefixim från 2009-2010. Som svar har CDC utfärdat reviderade kliniska riktlinjer som inte inkluderar orala cefalosporiner som förstahandsbehandling.

På grund av den ständiga ökningen av resistens mot en mängd olika droger, är riktlinjerna för CDC: s 2015-riktlinjer följande:

 • Behandla gonorré i något anatomiskt område med en intramuskulär injektion av 250 mg ceftriaxon plus 1 g azitromycin inåt.
 • Om Ceftriaxone inte är tillgängligt kan patienter ges en oral dos av Cephixime 400 mg plus Azithromycin 1 g inuti.

Alternativa alternativ för läkemedelsbehandling

Alternativa behandlingsalternativ inkluderar Ceftizoxime 500 mg IM, Cefoxytin 2 g IM med Probenecid 1 g oralt och Cefotaxime 500 mg IM. Inget av ovanstående system tyder på några ytterligare fördelar vid behandling av urogenitala infektioner och kan vara tveksamt vid gonorréfaryngit.

Hos patienter som lider av allergi mot cefalosporiner, kan alternativ kombinationsbehandling med en enstaka dos av Gemifloxacin 320 mg oralt plus azitromycin 2 g oralt, eller gentamicin 240 mg vikt / vikt plus azitromycin 2 g oralt.

Ett annat alternativt läkemedel för patienter med intolerans mot cefalosporiner är Spectinomycin 2 g IM.

Om det finns en allergi mot azitromycin, var doxycyklin användes i stället för 100 mg oralt två gånger dagligen i 7 dagar i en alternativ andra antimikrobiellt medel, i kombination med ceftriaxon eller cefixim. Det bör dock komma ihåg att öka resistensen mot tetracyklin.

Monoterapi med azitromycin rekommenderas inte längre på grund av gonokockernas resistens mot makrolider, och också eftersom flera studier har dokumenterat misslyckandet med azitromycinbehandling. Stammar av N gonorrhoeae är inte mottagliga för penicilliner, tetracykliner eller makrolider (t.ex. erytromycin).

Gonokocka svampinfektioner kan vara svårare att behandla än infektioner i samband med urogenitala och anorektala områden.

forskning

Studien av dessa antibiotikabehandlingar omfattade 401 män och kvinnor i åldern 15 till 60 år. Kombinerade behandlingsmetoder var mycket effektiva vid behandling av genitala infektioner av gonorré. Man fann att Gentamycin plus Azithromycin är effektivt vid 100% och Gemifloxacin plus Azithromycin är effektivt vid 99,5%. Båda kombinationerna visade 100% effektivitet mot gonokockinfektioner i halsen och ändtarmen.

Det bör noteras ett stort antal biverkningar från användningen av dessa läkemedel, vilket innehöll dyspeptiska störningar och ont i halsen.

Fluoroquinoloner för behandling av gonoré rekommenderas inte i USA på grund av den växande antibiotikaresistensen.

Gonokockartrit

Rekommenderad terapi utförs av Ceftriaxon vid 1 g / dag. i / m eller iv, plus en enda dos av azitromycin 1 g inuti. Initial behandling ska fortsätta under ytterligare 1-2 dagar efter symtomförbättring.

Alternativa behandlingsformer inkluderar Cefotaxime eller Ceftizoxim 1 g var 8: e timme IV plus en enstaka dos av azitromycin 1 g inuti.

Vid behandling av gonorréartrit och dermatit tillåts CDC-rekommendationer att ta ett oralt antibiotikum, guidat genom testning för mottaglighet, en allmän kurs som varar minst 7 dagar.

Gonokockkonjunktivit

Rekommendationer för behandling för vuxna - är en enda administrering av ceftriaxon 1 g / m plus azitromycin 1 g inuti, i kombination med lokal terapi.

Det finns ett system med ceftriaxon 1 g IV i 2 p / dag. inom 3 dagar.

Gonorré komplicerad av bäckens inflammatoriska sjukdom

Alla regimer som används för att behandla bäckens inflammatoriska processer mot bakgrund av gonorréinfektion måste också vara effektiva mot N gonorrhoeae och C trachomatis, Eftersom endocervikal screening, som är negativ för dessa organismer, utesluter inte infektion i de övre delarna av könsorganen.

Ett föredraget sätt är en enda dos Ceftriaxon 2 g / m plus Doxycyklin 100 mg oralt två gånger per dag under 14 dagar med eller utan metronidazol 500 mg två gånger dagligen oralt under 14 dagar.

Gonokock-epididymit

Rekommenderad terapi inkluderar Ceftriaxon 250 mg IM i en enstaka dos med doxycyklin 100 mg oralt 2 gånger om dagen i 10 dagar.

Vanlig gonokockinfektion

Med en vanlig infektion är det viktigt att bedöma förekomsten av hjärnhinneinflammation och endokardit. Rekommenderad sjukhusvistelse på ett sjukhus med ledning av specialiserade yrkesverksamma.

Gonokock meningit och endokardit

Nuvarande rekommendationer för behandling av gonokock meningit och endokardit - använd Ceftriaxon 1-2 g IV var 12-24 timmar plus azitromycin 1 g inuti. Den exakta varaktigheten av behandlingen och dosen av antibiotika är individuella.

Ett viktigt övervägande är att testa antimikrobiell känslighet och patientens kliniska respons på empirisk terapi. CDC-riktlinjerna för 2015 rekommenderar 10-14 dagars parenteral behandling för meningit och minst 4 veckors parenteral behandling för endokardit.

Ryska kliniska rekommendationer

Okomplicerad form av gonorré:

 • Ceftriaxon 250 mg IM i en enstaka dos.
 • Ciprofloxacin 500 mg en gång inuti.

alternativ:

 • Ofloksatsin 400 oralt eller Spectinomycin 2,0 g en enstaka dos.
 • Cefodizim 500 mg IM i en enstaka dos.

Vanlig gonokockinfektion:

 • Ceftriaxon 1,0 g / m eller intravenöst 1 p. / Dag.

Alternativt schema:

 • Cefotaxim 1,0 g var tredje r / dag.
 • Kanamycin 1 mln Enhet v / m efter 12 timmar.
 • Ciprofloxacin 500 mg 2 r / dag.
 • Spektinomycin 2,0 in / m 2 p. / Dag.

Terapi utförs i minst 7 dagar, varefter oral administrering av Ciprofloxacin rekommenderas 500 mg 2 r / dag. eller Ofloxacin 400 mg 2 p. / dag.

För att förhindra klamydia förskrivs dessutom azitromycin 1,0 g oralt eller Doxycycline 100 mg 2 gånger dagligen i minst 7 dagar.

Gonorré proctit, faryngit behandlas enligt schemat för okomplicerad form av gonorré.

Preparat för behandling av gonorré hos barn liknar dem som rekommenderas av WHO.

Western Clinical Recommendations

 • För okomplicerade urogenitala, anorektala och faryngeala gonokockinfektioner används Ceftriaxon plus azitromycin eller doxycyklin.
 • Gonokockkonjunktivit: Ceftriaxon.
 • Gonorré med inflammation i bäckenorganen: cefoxitin, ceftriaxon, doxycyklin, metronidazol, tsefotetan, klindamycin, gentamicin.
 • Gonokock artrit: Ceftriaxon.
 • Gonokock-epididymit: Ceftriaxon, Doxycyklin.
 • Disseminerad gonoréinfektion: Ceftriaxon, Cefotaxim, Ceftizoxim.
 • Gonokock meningit och endokardit: Ceftriaxon.

WHO rekommendationer för behandling av infektion Neisseria gonorrhoeae

Följande är rekommendationer för behandling Neisseria gonorrhoeae Världshälsoorganisationen (WHO).

Genitala och anorektala gonokockinfektioner

WHO: s rekommendationer för behandling av genitala och anorektala gonokockinfektioner är följande:

 • Ceftriaxon 250 mg IM i en enstaka dos plus azitromycin 1 g oralt i en enstaka dos.
 • Cefixime 400 mg oralt som en enstaka dos plus azitromycin 1 g oralt i en enstaka dos.
 • Engångsbehandling: Ceftriaxon 250 mg IM i en enda dos; Cefixime 400 mg oralt en gång; eller Spectinomycin 2 g IM en gång.

Orofaryngeala gonokockinfektioner

Hos vuxna och ungdomar med gonokocks orofaryngeala infektioner erbjuder WHO kombinationsbehandling.

Varianter av kombinerad behandling:

 • Ceftriaxon 250 mg IM i en enstaka dos plus azitromycin 1 g oralt en gång.
 • Cefixime 400 mg oralt i en enda dos plus azitromycin 1 g oralt en gång.

Engångsbehandling: Ceftriaxon 250 mg IM en gång.

Upprepad behandling av gonokockinfektioner efter misslyckad behandling

 • Ceftriaxon 500 mg IM i en enstaka dos plus azitromycin 2 g oralt en gång.
 • Cefixime 800 mg oralt i en enda dos plus azitromycin 2 g oralt som en enstaka dos.
 • Gentamicin 240 mg IM i form av en enstaka dos plus azitromycin 2 g oralt en gång.
 • Spektinomycin 2 g IM i en enda dos (uteslutning orofaryngeinfektion) plus azitromycin 2 g oralt en gång.

Behandling av gonorré hos nyfödda

Vid nyfödda med gonokockkonjunktivalinfektion erbjuds ett av följande alternativ i de kliniska protokollen för behandling av STI: er:

 • Ceftriaxon 50 mg / kg (max 150 mg) IM en gång.
 • Kanamycin 25 mg / kg (max 75 mg) IM i form av en enstaka dos.
 • Spektinomycin 25 mg / kg (max 75 mg) IM en gång.

För okulär förebyggande behandling erbjuder WHO följande behandlingsalternativ för ögonen efter att ha passerat själv genom födelsekanalen:

 • Tetracyklinhydroklorid 1% oftalmisk salva.
 • Erytromycin 0,5% oftalmisk salva.
 • Povidonjod 2,5% vattenhaltig lösning.
 • Silver nitrat 1% lösning.
 • Kloramfenikol 1% oftalmisk salva.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare