Huvud
Behandling

Behandling med antibiotika för pyelonefrit och cystit

Antibiotika för pyelonefrit och cystit är oumbärliga komponenter för framgångsrik behandling av dessa sjukdomar i njure- och urogenitala systemet. Dessa sjukdomar är utbredda nog, och enligt statistiska uppgifter är de mest utsatta för dem det rättvisa könet. Sådana inflammatoriska processer i genitourinärsystemet är ganska farliga och kan, i avsaknad av snabb och kompetent terapi, orsaka många komplikationer i form av irreversibla förändringar i inre organ och utvecklingen av olika patologier.

Kliniska bilder och symtom på dessa sjukdomar är ganska lika, därför är de ofta förvirrade med varandra. Hur skiljer man cystit, pyelonefrit?

Funktioner av varje patologi

Cystitis är en inflammatorisk lesion av blåsan. Karakteristiska symptom på denna sjukdom är följande manifestationer:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Smärtsamma känslor i spänningen i blåsans muskler.
 3. Smärta i underlivet.

Pyelonefrit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar njurarna och bäckenet. För den presenterade njursjukan är symptomen:

 1. Smärtsamma känslor i ländryggen.
 2. Intensifierad svettning.
 3. Signifikant ökning av kroppstemperaturen.
 4. Illamående.
 5. Anfall av kräkningar.
 6. Ökad trötthet.
 7. Sömnlöshet.
 8. Allmän försvagning av kroppen.
 9. Fever.
 10. Frossa.
 11. Ökat proteininnehåll i urinen.

Liknande och särskiljande tecken på sjukdomar

Som med blåsor och med pyelonefrit, noteras följande manifestationer:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Karakteristisk smärta.
 3. Känsla av obehag i underdelen.
 4. Obehagliga, smärtsamma känslor vid urinering.
 5. Förhöjda nivåer av leukocyter i blodet.
 6. Förekomsten av patogena bakterier i urinen.

Huvudskillnaden mellan cystit och pyelonefrit är den nästan fullständiga frånvaron av yttre symtom vid en inflammatorisk lesion i urinblåsan. Dessutom identifierar experter ett antal särdrag hos dessa njursjukdomar:

 1. I inflammatoriska processer i blåsan observeras smärtsamma känslor huvudsakligen i suprapubiczonen. Om njurskyddet påverkas, koncentreras smärtan i ländryggen.
 2. Med pyelonefrit, observeras feber, illamående är möjlig. För blåsor är denna typ av symptom inte karaktäristisk.
 3. Inflammation i njurskyddet åtföljs av en sjukdom i njursystemet, vilket påverkar resultaten av ett allmänt blodprov. Med cystit är det inga sådana förändringar.
 4. I händelse av inflammatoriska processer i urinblåsan är den del av vätska som frigörs per urineringstakt vanligtvis mycket liten, vilket inte är karakteristisk för pyelonefrit.
 5. Sällan är det fall där smittsamma processer stiger från urinledaren till njurkalken eller vice versa.

Funktioner för att ta antibiotika

Cystitis, som pyelonefrit, hänvisar inte bara till inflammatoriska sjukdomar utan också provoceras av verkan av samma bakterier. I de flesta fall tjänar sådana bakteriemedel som Klebsiella E. coli eller Proteus som katalysatorer. Därför utförs behandling med cystit och pyelonefrit huvudsakligen med hjälp av samma antibiotika. Denna terapi har sina egna egenskaper:

 1. Behandlingsförloppet bör utses endast av en urolog på grundval av en diagnos och med beaktande av alla patientens individuella egenskaper och de samtidiga sjukdomarna.
 2. Antibiotikas verkan bör riktas strängt mot patogenen av en viss typ.
 3. Effektiv antibiotikabehandling bör vara regelbunden, systematisk.
 4. Läkemedlet ska tas strikt på samma gång. Detta är nödvändigt för permanent kvarhållande av koncentrationen av den aktiva substansen i blodet.
 5. För att bibehålla mikrofloran i mag-tarmkanalen bör behandling med antibiotika kombineras med intag av speciella yoghurt och probiotika.
 6. Under behandlingsprocessen är det nödvändigt att strikt följa alla läkares rekommendationer om att ta mediciner.

Dosering av droger

Dosering och varaktighet av behandlingsförloppet väljs individuellt i varje enskilt fall. I det här fallet är det nödvändigt att överväga följande faktorer:

 1. Åldersgrupp.
 2. Patientens kroppsvikt.
 3. Individuella egenskaper hos kroppens struktur.
 4. Specifik diagnos.
 5. Förekomst av samtidiga sjukdomar.
 6. Formen av inflammatorisk process.
 7. Graden av svårighetsgrad och varaktighet av sjukdomen.
 8. Kursen av den terapeutiska processen.
 9. Reaktioner av kroppen.
 10. Patientens tendens till allergiska reaktioner.

Varaktigheten av den terapeutiska kursen är också viktig. Med långvarig behandling, som inte ger konkreta resultat, rekommenderas vanligtvis att byta läkemedel. Faktum är att bakterier i vissa fall förvärvar motstånd mot en viss typ av antibiotika, så det upphör att fungera. Under alla omständigheter bör denna process uteslutande utföras av en specialist med beaktande av alla ovanstående faktorer. Oberoende val och okontrollerad användning av antibiotika för pyelonefrit eller cystit är kategoriskt kontraindicerade och kan leda till mycket allvarliga konsekvenser!

Kontraindikationer för användning

Trots det faktum att antibiotika är den mest effektiva metoden för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar som orsakas av bakterier, är det i vissa fall avskräckt att använda dessa läkemedel. Kontraindikationer inkluderar följande:

 1. Graviditet.
 2. Laktationsperiod.
 3. Individuell intolerans av vissa beståndsdelar.
 4. Njurpatologi.
 5. Allvarlig leverskada.
 6. Starkt uttalad tendens till allergiska reaktioner.
 7. Åldern är under sexton.

Eventuella biverkningar

Moderna antibiotika har minimala toxiska effekter och påverkar i de flesta fall en viss patogen utan att påverka kroppen som helhet. Utseendet på biverkningar är emellertid fortfarande möjligt. De vanligaste av dem är vanligtvis:

 1. Illamående.
 2. Anfall av kräkningar.
 3. Yrsel.
 4. Smärtsamma känslor i buken.
 5. Huvudvärk.
 6. Magontet.
 7. Diarré.
 8. Utseende av utslag av allergisk natur.

När du observerar sådana fenomen, bör du omedelbart rådgöra med din läkare. Det kan vara nödvändigt att justera dosen eller helt enkelt byta drogen.

Effektiva antibiotika för inflammation i det genitourära systemet

Antibiotika, som förskrivs för inflammatoriska processer i njure eller urinblåsa, är huvudsakligen härledda från palin eller furadonin.

Många av dessa läkemedel har många kontraindikationer. De säkraste fluorokinolonerna innehåller följande läkemedel:

 1. Ciprofloxacin.
 2. Pefloxacin.
 3. Norfloxacin.
 4. Monural (detta läkemedel kan konsumeras även av gravida kvinnor).

För behandling av pyelonefrit, anges följande typer av antibiotika:

 1. Amikacin.
 2. Penicillin.
 3. Karbapenem.
 4. Gentamicin.
 5. Ceftriaxon.
 6. Aminoglykosid.
 7. Cefepim.
 8. Cefuroxim.

Den maximala tillåtna behandlingsförloppet med dessa läkemedel ska inte överstiga tre månader.

För att antibiotikabehandling ska ge de förväntade resultaten och att inte skada kroppen rekommenderas att följande regler följs under terapeutiska kursen:

 1. Drick så mycket vätska som möjligt (cirka två eller tre liter per dag).
 2. Avvisa från att dricka alkoholhaltiga drycker.
 3. Observera en viss diet. Den medföljande kosten innehåller strikta restriktioner för intag av kryddiga, feta och stekta livsmedel. Men innehållet av jästa mjölkprodukter som bidrar till återhämtningen av mikroflora bör maximeras.

Pyelonefrit och cystit är inflammatoriska sjukdomar, så det är nödvändigt att ta antibiotika för full behandling. Den okontrollerade användningen av dessa läkemedel kan inte bara misslyckas med att producera de förväntade resultaten, men leder också till allvarliga konsekvenser. För att detta ska kunna ske, bör behandlingen uteslutande ske under strikt medicinsk övervakning!

Vilka antibiotika ordineras för cystit och pyelonefrit?

Vilka antibiotika ordineras för cystit och pyelonefrit? Denna fråga är av intresse för många patienter. Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Det kan förekomma i akut eller kronisk form. Pyelonefrit är en inflammation som utvecklas i njurskyddet. Ofta sker denna sjukdom mot bakgrund av befintlig cystit som komplikation.

Dessa sjukdomar kan utgöra ett ganska allvarligt hot mot hälsan. Cystit och pyelonefrit behandlas med antibiotika, men självmedicinering är oacceptabelt här. Komplikationer kan vara mycket allvarliga. Antibiotika för cystit och pyelonefrit bör ordineras av en läkare.

Jämförelse av tecken på cystit och pyelonefrit.

Hur väljs antibiotika?

För att bli av med dessa sjukdomar krävs uthållighet och regelbundet medicinintag.

Behandlingsregimen innebär att man tar droger i minst 5 dagar. Många gör misstaget att stoppa behandlingen efter att symptomen försvinna.

Sjukdomen kräver långvarig behandling, som det oftast återkommer. Emellertid är problemet att under denna tid utvecklar kroppen motstånd mot det gamla antibiotikumet. Därför måste du välja en starkare. Det är nödvändigt att göra en urinkultur för att välja rätt antibiotikum.

Varför väljer du inte dina egna mediciner för blåsor? Felaktigt valmedel kommer att leda till att effektiviteten i behandlingen blir minimal. Starka läkemedel har också ett stort antal biverkningar.

Läkaren, med hänsyn till resultaten av testen, kommer att kunna välja ett läkemedel som kommer att vara effektivt i ditt fall.

Särskilt viktigt är hjälp från en specialist om det handlar om att behandla en gravid kvinna eller ett barn.

Det är viktigt att välja rätt dosering. Viktig vikt, kroppsegenskaper, samtidiga sjukdomar och hur dålig sjukdomen är.

Hur mycket ska jag dricka antibiotika?

Du kan inte självständigt beräkna dosen av droger. Det finns en möjlighet att cystit och pyelonefrit snabbt kommer att orsaka komplikationer. Dessutom, nästa gång detta antibiotikum inte hjälper.
Observera behandlingsförloppet ska läkaren.

Vad ska jag veta vid behandling av cystit och pyelonefrit? Det är nödvändigt att ta droger korrekt, bara i det här fallet kommer de att orsaka minimal skada på kroppen. Rätt diet är mycket viktigt. För att rengöra njurarna borde du dricka minst 2 liter vatten per dag. Det kommer att vara användbart att dricka buljonger från örter.

Dessutom bör utesluta livsmedel som kommer att irritera urinvägarna. Dessa är alkoholhaltiga drycker, kryddig och fet mat, stekt mat.

Kombinera intaget av antibiotika med prebiotika. Detta kommer att återställa tarmmikrofloran. Du kan köpa dem på något apotek. Det är allmänt accepterat att probiotika med framgång kan ersättas med jästa mjölkprodukter. Detta är dock inte fallet. Med cystit från yoghurt bör kasseras. Återställande av tarmmikrofloran tar längre tid än själva behandlingsförloppet. Därför måste du ta medicinen efter att den är över (det här är ungefär 14 dagar).

Behandlingsregim av pyelonefrit.

Vilka antibiotika är effektivare för cystitis?

För behandling av blåsan applicera läkemedel som är relaterade till derivat av Furadonin, Palina, 5-NOC. Dessa antibiotika har ett stort antal kontraindikationer. Därför har de idag ersatts av medel som är relaterade till fluorokinoloner:

 • Norfoloksatsin;
 • ciprofloxacin;
 • Pefloxacin.

Det finns några kontraindikationer som måste beaktas, till exempel väntetiden för barnet, amning.

Nyligen förberedelsen Monural. Det kan användas även för behandling av gravida kvinnor. Det är ett helt nytt läkemedel som tolereras väl av de flesta patienter.

Vilka antibiotika används för pyelonefrit?

Det anses generellt att med pyelonefrit är antibiotika inte nödvändiga. Enligt läkare bör behandlingen påbörjas vid de första tecknen på sjukdomen. Karakteristiska tecken på sjukdomen är smärta i njureområdet, feber, svaghet. De mest effektiva antibiotika är: Metacillin, Ampicillin, Oxacillin. Skynda dig att ta starka droger är inte värt det, eftersom de skadar tarmmikrofloran.

Behandling av sjukdomen innebär ett visst mönster. Den innehåller:

 • antibiotika av penicillin gruppen;
 • aminoglykosid;
 • karbapenemer;
 • fluorokinolon;
 • antibiotika i cefalosporinkoncernen, som relaterar till andra och tredje generationen;
 • gentamicin.

Sekvensen av att ta mediciner är exakt samma som i listan. Självmedicinera inte. Pyelonefrit uppstår mycket ofta mot bakgrund av obehandlad cystit och är ganska kapabel att sluta med njursvikt. För att behandlingen ska vara effektivast måste du välja ett antibiotikum korrekt. Dessutom behöver du korrekt ordinera doseringen av droger. Bredspektrum antibiotika kan vara ineffektivt.

Antibiotika för behandling av cystit, uretrit och pyelonefrit hos kvinnor

Urinvägsinfektioner hos människor konsekvent rankar andra i frekvens, andra endast för sjukdomar i andningssystemet. Och sjukdomarna är främst kvinnor, vilket beror på de särdrag hos deras sexuella organ. En kort urinrör som bidrar till penetrering av bakterier, och gör det också möjligt för dem att enkelt passera in i blåsan. Vid en normal nivå av immunitet förstörs mikrober snabbt - ingen uppenbar inflammation utvecklas.

Men många faktorer (inklusive stress) orsakar en minskning i kroppens försvar, vilket gör urinhinnan slemhinna försvarslös. Till det är bakterierna fästa direkt, varefter det förekommer akut eller kronisk inflammation. För några decennier sedan var användningen av antibiotika den bästa lösningen - men nu har det lett kvinnor att kontrollera dem. Därför, för behandling av urologiska sjukdomar har strikta rekommendationer skapats - antibiotika kan nu endast köpas på recept av en läkare.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit används vanligtvis från en grupp - endast doser skiljer sig åt. Detta beror på enhetligheten i urinvägarna - svårighetsgraden av inflammation beror på "höjd" av platsen för processen. Utgående från denna princip väljs behandlingsmetod - om det är nödvändigt att ta antibiotika eller det kan du utan dem. Behandling sker vanligtvis i en klinik, vilket kräver att kvinnor ska ansvara för utnämningen av en läkare.

Behandling utan antibiotika

Bota infektionen i urinvägarna kan vara, med hjälp av bara naturläkemedel och primitiva tekniker. Eftersom utvecklingen av inflammation vanligen är förknippad med skada på slemhinnan, kan mikroberna försökas avlägsnas mekaniskt. För att göra detta, bara öka frekvensen av urinering, eller skapa outhärdliga förhållanden - öka surheten hos urin. Detta kan göras utan medicinering med hjälp av naturliga läkemedel:

 1. Först från den dagliga kosten bör raderas "irriterande" mat - skarpa, röka, konserverade livsmedel. De flesta av dessa "irriterande" utsöndras sedan genom njurarna, vilket leder till liten skada på slemhinnan i urinvägarna. Efter att ha skapat neutralt karaktär av urin är det möjligt att uppnå förbättring av dess skyddande egenskaper.
 2. För det andra, för att snabbt eliminera inflammation rekommenderas att stärka dricksregimen - minst två liter vätska per dag ska konsumeras. Och bör överge mineralvatten (det har en alkalisk reaktion), ersätta den med sura juice och fruktdrycker. Detsamma gäller för söta drycker - ökande socker i urinen främjar reproduktion av mikrober.
 3. För det tredje är det nödvändigt att dricka medicinska infusioner och avkok från växter som har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Av de tillgängliga örterna kan du ringa kamilleblommor, björkblad, kobär och bärbär. Tranbär och tranbär har en bra diuretik effekt och förbättrar också immunitetens arbete - de kan vara fulla i form av buljonger eller färsk frukt bär.
 4. Den sista utvägen är lokal värme - med cystit och uretrit i nedre delen av buken, med pyelonefrit - på nedre delen av ryggen. Och det rekommenderas inte att använda värmare - det är bättre att täcka huden med en tät ullduk (till exempel en scarf). Detta gör det möjligt att förbättra blodcirkulationen i bäckenet hos en kvinna, vilket påskyndar utsöndringen av mikrober.

För att göra det lättare för kvinnor att bota sjukdomen har färdiga fytopreparationer skapats - terapeutiska samlingar innehållande extrakt av flera diuretiska och antiinflammatoriska örter.

Skäl till utnämningen

Om de "naturliga" sätten att bota urologiska sjukdomar inte kan, blir utnämningen av antibiotika den enda vägen ut. Det finns också andra faktorer för att bestämma vilken läkare som omedelbart rekommenderar att man börjar antibiotika. Dessa inkluderar data från en extern granskning av en kvinna, liksom resultaten från blodprov och urinprov:

 • Att dricka antibakteriella medel är nödvändigt om det finns feber och feber. Deras närvaro komplicerar även banalt uretrit, eftersom risken för infektionens utveckling är. Febern indikerar ingreppet av bakteriella toxiner i blodet - så immunitet börjar reagera så våldsamt.
 • En liknande indikation är förändringen i blodprov när inflammatoriska förändringar uppträder i dem. Även i avsaknad av allvarliga symtom rekommenderas det att ta antibiotika, eftersom en sådan klinik kan dölja en allvarlig njurskada.
 • Om manifestationen är tillförlitligt en exacerbation av en kronisk process - cystit eller pyelonefrit. Utnämningen av antibiotika klarar inte alltid fullständigt att bota sjukdomen, varefter många år av upprepade droger krävs.
 • Och även antibiotika ska bli berusade om en kvinna har andra kroniska sjukdomar (särskilt diabetes). Urologisk inflammation under graviditeten tjänar också som en obestridlig indikation för att förskriva antibiotika. I dessa fall anges deras tidiga användning, eftersom risken för komplikationer ökar flera gånger.

Efter utlämnandet av indikationerna väljer läkaren det optimala antibakteriella medlet, varefter dosen och mottagningsfrekvensen bestäms beroende på svårighetsgraden av inflammationen.

Karakteristik av de viktigaste drogerna

Även om alla antibakteriella läkemedel har en bieffekt, har varje grupp sina egna fördelar. Urologiska antibiotika är säkraste, eftersom njurarna är mycket känsliga för effekterna av giftiga komponenter. Därför används läkemedel som tilldelas i oförändrad form för behandling av urinvägsinflammation. Dessa inkluderar följande grupper av antibakteriella läkemedel:

 • Penicilliner orsakar ofta biverkningar i form av allergier, men de är mest aktiva mot "hud" -patogener. Sedan staphylokocken utvecklade resistens mot standarddroger, utvecklades en skyddad variant, amoxiclav. Denna grupp är godkänd för användning hos gravida kvinnor, vilket indikerar hög säkerhet.
 • Cefalosporiner är ganska "ofarliga" och har också ett brett spektrum av effekter, inklusive intestinala bacillus och stafylokocker. Förberedelser utfärdas i form av tabletter, och i form av en lösning för injektioner. Det finns till och med ett speciellt "urologiskt" läkemedel - cefuroxim.
 • För närvarande har huvudgruppen antibiotika för behandling av cystit och pyelonefrit blivit fluorokinoloner. De är helt syntetiska, vilket orsakar den långsamma bildningen av resistens mot dem i mikrober. Det är också den enda gruppen där det aktiva ämnet frisätts i stora mängder genom njurarna - upp till 70%.
 • Nitrofuraner och co-trimoxazol (Biseptol) fungerar som hjälpmedel, som för flera decennier sedan fungerat som grund för behandling av urologiska sjukdomar. Nu är de brett spridda motstånd, vilket beror på okontrollerad självbehandling. Men de kan användas som förebyggande medel - nitrofuraner förändrar urinens egenskaper, vilket gör det svårt att multiplicera mikrober på slemhinnan.

Valet av läkemedlet är helt baserat på kunskapens och kliniska erfarenheter av läkaren, men bör under inga omständigheter vägledas av kostnaden för läkemedlet.

Behandling med antibiotika

Strukturen och arbetet i det genitourära systemet tillåter inte användningen av traditionella droger, vilket beror på de egna egenskaperna hos deras ämnesomsättning. De flesta droger passerar genom levern, varefter de genomgår omvandling och kollaps. Deras "fragment" är inte längre aktiva mot bakterier, vilket gör sådan behandling värdelös för njurarna och urinblåsan. Och deras slemhinnor är inte så intensivt permeerade med blodkärlen att det inte tillåter att tränga igenom läkemedlet genom blodbanan.

Därför finns det bara en väg ut - att använda medel som kommer att fördelas i stora mängder med kvinnans urin. När tillräcklig koncentration skapas i den, kommer mikroberna att snabbt förstöras. Listan över dessa medel är nu begränsad, vilket orsakas av en ökning av mikrobes mot vissa antibakteriella läkemedel.

Infektionsmedel är vanligtvis kända (tarmsticks), vilket utesluter användningen av bredspektrum antibiotika. De används endast i undantagsfall som ett medel för att reservera - när vanliga droger inte ger den önskade effekten. Vid behandling i hemmet rekommenderas att man dricker ett antibiotikum i form av tabletter. Injektionerna ska utföras i en steril miljö (sjukhusets procedurrum).

uretrit

Urinflammens inflammation är den enklaste formen av urologisk inflammation. Sjukdomen åtföljs av intensiv klåda och brinnande, intensifierar med urinering. Men blåsan påverkas inte, så det kan snabbt härdas. Använd vanligtvis en kort kurs av antibiotika, kombinerat med traditionella metoder:

 • Vanligtvis används ett starkt antibakteriellt läkemedel i den maximala dosen, som måste vara berusad en gång. Detta gör att du kan skapa en stor koncentration av medicin i urinen och avlägsna mikrober från slemhinnan.
 • Kvinnor brukar använda fosfomycin eller co-trimoxazol (Biseptol), eftersom de har ett brett spektrum av åtgärder. Detta beror på de olika orsakerna till urinrit, bland vilka det finns patogener av venerala sjukdomar.
 • Efter den kortaste tiden av antibiotika, föreskrivs diuretikum och antiinflammatoriska preparat för att avlägsna de återstående mikroberna från urinröret. Mycket bekvämt är beredningen av Kanefron, som produceras i små kapslar och innehåller växtekstrakter.
 • För behandlingsperioden och en månad efter det, bör samlag överges, eftersom en återintroduktion av patogenen i urinröret kan förekomma. I framtiden rekommenderas att gå på toaletten direkt efter sex och urinera, vilket är ett bevisat mått på förebyggande av urinrör.

Isolerad uretrit uppträder vanligtvis med gonorré eller klamydia, för vilken en kvinna rekommenderas att konsultera en venereolog och ta ut smuts.

Akut cystitis

Övergången till inflammation i blåsans slemhinna åtföljs av smärta i underlivet, feber, snabb urinering. Att misstänka denna sjukdom är därför inte ett problem för läkaren. Antibiotika för blåsor är föreskrivna enligt samma princip:

 • Eftersom i utvecklingen av cystit spelar en stor roll av normala invånare i en kvinnas hud och tarm, förändras gruppen av antibiotika som administreras.
 • Fonderna ordineras under en kort period (upp till 3 dagar) och i "halvdoser". Detta beror på blåsans ackumulerande funktion - i flera timmar i urinen uppnås den nödvändiga koncentrationen.
 • Penicilliner (amoxicillin), cefalosporiner (cefuroxim) eller fluokinoloner (ciprofloxacin) används. De har bra aktivitet mot Escherichia coli och stafylokocker, vilket gör att du snabbt kan bota inflammation.
 • I sällsynta fall kan du använda fosfomycin en gång när det inte går att tillbringa en tre dagars kurs.
 • Utnämningen av antibiotika kombineras med "mekanisk rengöring" av blåsan - en dag rekommenderas att dricka minst 2 liter surgjord vätska (avkok, juice, fruktdrycker).

Antibiotika för blåsor hos män är desamma, men de ordineras under en längre tid - upp till 7 dagar. Denna sjukdom är sällsynt hos män - när det upptäcks, bör en djupgående undersökning göras för att fastställa orsakerna (vanligtvis venerala infektioner).

Kronisk blåsan

Om du tar antibiotika felaktigt, eller inte vidtar några åtgärder, kan en kronisk form av inflammation utvecklas. I det här fallet sätter mikroberna "permanent" sig på blåsans slemhinna och multiplicerar med att multiplicera på dess yta. Medan immuniteten är stark, hämmar cellerna den intensiva uppdelningen av bakterier. Men med försvagningen utvecklas det - det liknar en skarp form i kliniken. Därför ska antibiotika i detta fall tas under lång tid och i högre doser:

 • Om exacerbationen utvecklades strax efter nästa antibiotikakurs, ska du omedelbart byta grupp av droger.
 • Preference ges till "nya" droger, som inte används i bred praxis. Grupper av antibakteriella medel är samma - cefalosporiner (cefixim), penicilliner (med en skyddad variant - amoksiklav), fluokinoloner (moxifloxacin, levofloxacin).
 • Om de inte kan bota cystit, använder de reservfonder - tetracyklin, levomycetin.
 • Läkemedel ska druckas i en standarddos, och i varaktighet - inte mindre än tio dagar. Vanligtvis används en vecka, som kombineras med att ta mediciner som stimulerar immunitet.
 • Minst två gånger om året - efter den huvudsakliga behandlingen - kommer det att behövas förebyggande kurser av antibiotika. De kan dricka kontinuerligt i minsta doser i en månad, eller i en standarddos - per vecka. För att göra detta, använd nitrofuraner (furagin, furadonin) eller biseptol.

Medel för förebyggande är oacceptabelt att använda under exacerbation - deras effektivitet räcker inte för att eliminera aktiv inflammation.

Akut pyelonefrit

Med denna form av urologisk infektion hänvisas vanligtvis kvinnor till sjukhuset, vilket är förknippat med en stor risk för komplikationer med felaktig behandling. Sjukdomen åtföljs av allvarlig feber och berusning, vilket även före undersökningen gör att du går till läkaren. Efter att ha bekräftat diagnosen startar antibakteriell behandling omedelbart:

 • Eftersom urinen inte stagnerar i njurskyddet, är det nödvändigt att använda drogerna i maximala doser.
 • Liknande grupper av läkemedel används - skyddade penicilliner (amoksiklav), cephalosporiner (ceftibuten), fluorokinoloner (ciprofloxacin).
 • Med sin ineffektivitet kan sjukdomen botas endast av reservdroger från samma grupper (cefixime, lomefloxacin). Användningen av andra antibiotika är inte alltid berättigad och säker.
 • Introduktionen utförs med hjälp av injektioner - intramuskulär eller intravenös. Så, den maximala koncentrationen av läkemedlet skapas omedelbart i blodet, vilket gör att du kan undvika omvandling av läkemedlet i levern.
 • Kursen är planerad i minst 10 dagar, vilket gör att du kan förstöra alla bakterier och förhindra utvecklingen av deras motstånd.

Trots den goda diagnosen och behandlingen är problemet med utveckling av kroniska former fortfarande relevant - detta främjas av den ofta använda självmedicinen.

Kronisk pyelonefrit

Denna form är alltid slutpunkten för en akut process som inte har varit tillräckligt eller försökt bota. Det kan ske utan en ljus klinik som förekommer slumpmässigt under en förebyggande undersökning. Men att behandla denna sjukdom är avgörande - det leder gradvis till utvecklingen av njursvikt. För att förstöra mikrober använder du samma antibiotika:

 • Situationen är komplicerad av att sådana patienter redan har en solid "erfarenhet" av att ta antibakteriella läkemedel. Därför måste vi omedelbart börja behandlingen med läkemedel från reservlistan.
 • Helst bota sjukdomen kan endast efter flera kurser, vilket är förknippat med stabiliteten hos mikrober.
 • Avvisa från det traditionella systemet för grundläggande och förebyggande behandling, som aktivt används för cystitis. Mottagande av antibiotika kan fördröjas i upp till ett år eller mer.
 • En kombination av två medel används - från huvud- och tilläggslistorna.
 • Först måste du dricka huvuddrogen (penicilliner, cefalosporiner eller fluokinoloner) och sedan ta ytterligare två veckor.

Kvinnor med kronisk inflammation i njurarna observeras länge hos läkaren, genomgår regelbundna undersökningar, tills resultaten av testen blir positiva.

Preparat vid behandling av blåsning och pyelonefrit

Infektionssjukdomar i det genitourinära systemet har många liknande symtom. Pyelonefrit och cystit, som de vanligaste sjukdomarna som uppstår på detta område, är det svårt för patienten att skilja mellan sig. Eftersom de provoceras av samma patogen är symtomatologin hos sjukdomarna nästan lika. Men man borde också veta om de olika egenskaperna hos var och en för att så snabbt som möjligt kunna bestämma behandlingen och bota sjukdomen.

Allmän information om sjukdomar

Pyelonefrit är en infektion i njurarna med patologiska bakterieorganismer. Proverar utvecklingen av sjukdomen E. coli. Det utvecklas stigande från könsorganen eller tarmarna. Vidare går det in i urinröret, urinblåsan, urinvägarna och i slutändan njurarna. Om en person är frisk, kommer infektionen som har kommit in i genitourinary systemet att utsöndras tillsammans med urinen från kroppen. När något hindrar urinflödet - en onormal utveckling av organen, närvaron av konkrement, en förstorad prostata - blir infektionen mer aktiv. Dessutom är metoden för infektion blodflödet från det infekterade organet.

När graviditeten ökar risken för att få pyelonefrit..

Patienterna står i riskzonen:

 • med nedsatt urinfunktion
 • under graviditeten
 • lider av diabetes mellitus
 • med promiskuöst samlag och utan ordentligt skydd
 • med problem i immunförsvaret.

Cystitis manifesterar sig som en inflammatorisk process som utvecklas i strukturen av blåsans inre vävnader. Patologi är typisk för kvinnokroppen på grund av fysiologiska egenskaper, män blir bara sjuka i 0,5% av fallen. Ur sitt ursprung är det också smittsamt. Patologiska organismer går in i blåsan genom urinröret från tarmen.

Riskgruppen består av personer:

 • med problem med blodcirkulationen genom strukturen i blåsan och bäckenorganen;
 • som har ofta förstoppning
 • föredrar snäva kläder och underkläder;
 • med nedsatt immunförsvar
 • under klimakteriet;
 • med diabetes mellitus.
Tillbaka till innehållet

Liknande symptom

Patienterna kan förväxla manifestationer av cystit och pyelonefrit, eftersom de är mycket lika. Symtom som sammanfaller är:

 • En person känner en lust att hantera ett litet behov oftare än vanligt.
 • Smärta i ländryggsregionen observeras.
 • Obehagliga känslor i könsorganet.
 • Urinering uppstår med smärtsamma förnimmelser.
 • I urinen bestäms patologiska mikroorganismer och leukocyter.
Tillbaka till innehållet

Distinguishing tecken på cystit och pyelonefrit

En uppenbar skillnad mellan cystit och pyelonefrit är den olika lokaliseringen av smärtssyndromet. När bäckenet är inflammerat känns smärtan i underlivet. Om infektionen har spridit sig till blåsan, känner en person en ryggsmärta i nedre delen av ryggen. Utvecklingen av pyelonefrit kännetecknas av feber och utseende av illamående, frossa och brist på styrka. Med cystit är sådana symtom frånvarande. Skillnader kommer att märkas i analysen av urin, eftersom inflammation i njurarna leder till en förändring av dess sammansättning. Med cystit observerar patienten en liten mängd utsöndrad vätska under urinering, för pyelonefrit är detta inte typiskt. Dessutom finns proteinpartiklar i urinen, men om en person har pyelonefrit kommer deras antal att vara mycket större än med cystitis.

Distinguishes pyelonefrit från cystit är att det kan gå in i kronisk. Kronisk inflammation i njurarna sker om behandlad pyelonefrit inte på läkarens rekommendationer, eller för att klara de akuta manifestationerna, att inte fortsätta behandlingen. Vid kronisk sjukdom kommer patogener att förbli i njurehålan. Den kroniska banan av sjukdomen manifesteras av trubbig smärta i ländryggsregionen. Dessutom kommer exacerbation av kronisk pyelonefrit och symptomatologi att bli mycket mer uttalad.

Behandling med antibiotika och andra droger

Ett visst läkemedel administreras efter att patienten genomgår en uppsättning diagnostiska förfaranden. Dessutom väljes antibiotika för pyelonefrit och cystit, beroende på kroppens individuella reaktioner mot droger, patientens vikt och ålder. Eftersom orsakssambandet till sjukdomar är detsamma används läkemedel ofta samma. Det allmänna systemet för att ta tabletter i behandlingen är följande: 2 veckor (med en stabil form - 6) tar patienten medicinen enligt det strikt beskrivna schemat. I kombination med dem används droger som behandlar inflammatoriska processer, bedövar och lindrar spasmer. En och en halv och en halv efter behandlingen tas ett andra urinprov för att få reda på hur effektivt patientens medicinering behandlas. Efter antibiotika är det nödvändigt att återställa tarmmikrofloran. Patienterna är förskrivna piller innehållande laktobaciller.

Rekommendationer för förebyggande av sjukdom

Förebyggande åtgärder är enkla och kommer att vara användbara både för att undvika cystit och för pyelonefrit. För det första är det nödvändigt att hantera småbehov oftare. Detta kommer att förhindra utvecklingen av patogena bakterier i blåsan. För det andra upprätthåller dagligen kroppens vattenbalans. Vätskan kommer inte att låta urin stagnera. För det tredje är det viktigt att du inte överkolar, för att kyla utlöser patologiska processer i njurarna.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit

Antibiotika för cystit och pyelonefrit: hur man bestämmer sig effektivt och pålitligt

För att fullständigt bli av med de bakterier som orsakar inflammation i män och kvinnors urogenitala organ kan antibakteriella läkemedel inte undvikas.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit - detta är grunden för terapi, som kan kompletteras med andra medel som fungerar som hjälpbehandling.

Varför är det så svårt att göra utan antibiotika, och vilka typer av dem kan vara en räddning för patienten?

Varför behöver vi antibiotika?

Pyelonefrit och cystit är sjukdomar som länge varit kända för mänskligheten. Ring det kan olika typer av organismer - virus, bakterier eller svampar. I överväldigande majoriteten av fallen är orsakssjukdomen orsakad av bakteriestången, och därför kan man med hög grad av sannolikhet tala om bakteriell cystit.

Svampinfektion kan också orsaka inflammation, men vanligtvis sker detta mot bakgrund av nedsatt immunitet. Slutligen är penetrering i organen av urinering av virus endast möjlig med oskyddat kön från en partner som själv är bärare av infektionen.

I det här fallet talar vi oftast om en veneral sjukdom, och blåsan är bara komplikation eller konsekvens.

Vilka antibiotika används för cystit och pyelonefrit?

Lista alla typer av antibakteriella läkemedel - en ganska lång och tröttsam yrke. Oftast avvisas läkare från en grupp antibiotika som rekommenderas för användning av patienten i denna situation. Listan är som följer:

 • fluorkinol;
 • cefalosporiner;
 • penicillinmedel;
 • makrolider;
 • nitrofuraner;
 • fosfonsyra.

Det är mycket önskvärt, innan det antibakteriella medlet administreras, att utföra en analys av känsligheten hos bakterierna som orsakade inflammationen till varje grupp av läkemedel. Detta gör det möjligt för patienten att spara pengar, tid och hälsa, eftersom urologens val "slumpmässigt" inte alltid är sant.

Om läkaren inte erbjuder en analys kan du insistera på en sådan preliminär diagnos eller alternativa en läkare till en mer kvalificerad urolog.

Dessa är mycket kraftfulla antibakteriella medel, som ofta används för att behandla cystit och pyelonefrit. Bland de mest kända namnen på denna grupp kan man hämta Ciprofloxacin och Nolitsin.

Nolitsin hjälper till när inflammationen har gått till det kroniska skedet, och patienten har redan upplevt många mediciner. Nackdelarna med antibakteriella läkemedel från denna grupp innehåller en imponerande lista över möjliga biverkningar, i samband med vilka läkaren måste se till att patienten inte har kontraindikationer och allvarliga samtidiga sjukdomar.

cefalosporiner

Förberedelser av den första generationen av denna grupp för behandling av urologiska inflammationer tillämpas inte. I denna grupp finns flera typer av droger, vilka var och en är olika i förhållande till ett eller annat orsakssamband:

 1. Gentamicin. När den används kan den patogena cellen inte fungera, alla dess processer störs och hämmas, och så småningom dör bakterien. Biverkningar inkluderar stark avspänning i tarmarnas muskler, vilket leder till diarré. För att förhindra uttorkning behöver patienten öka vattenintaget signifikant under behandlingen.
 2. Ceftriaxon. Ett mycket populärt läkemedel, och i de flesta sjukhus av urologisk användning som den huvudsakliga behandlingen används den. Det är ett starkt antibiotikum som behandlar inflammation även i ett försummat stadium. Det finns också många biverkningar. Ceftriaxon används oftast i form av droppare och injektioner, och inte i tablettform.
 3. Cefotaxim. Effektiv mot Pseudomonas aeruginosa och enterokocker. Det ordineras vanligtvis efter antibiotika i penicillinserien, vilket inte orsakade patienten att förbättra sin hälsa. Läkemedlet är tillgängligt för intravenös administrering och är därför vanligtvis endast förskrivet på ett sjukhus. Under behandlingen måste du övervaka din hälsa, eftersom det finns stor sannolikhet för biverkningar, varav den värsta är inflammation i tarmens mjukvävnader.
 4. Cefuroxim. Effektiv mot enterokocker och stafylokocker, det vill säga huvudtyperna av bakterier i blåsan. Formen av frisättning är i tabletter och pulver, från vilken en droppare framställs. Ofta ingår i förteckningen över recept för kronisk inflammation. Patienttransporterbarhet är genomsnittlig.

Penicillinmedel

Den enklaste och äldsta gruppen av läkemedel. Alla antibiotika i denna serie studeras längs och över, vilket gör det möjligt med stor sannolikhet att förebygga förekomst av biverkningar hos en viss patient.

Förresten är dessa antibiotika det mest giftiga. Av de obehagliga effekterna kan du bara återkalla dysbios, från vilken du blir av med metoden att återställa tarmmikrofloran och byta kost.

I vissa människor orsakar penicillinmedel de enklaste allergiska reaktionerna - nässlor och utslag, vilket ger anledning till att ersätta läkemedlet.

Applicera inte i fall där inflammationen orsakas av svampar eller virus, för vilka penicillin är impotent. Bland arten i denna grupp kan man komma ihåg:

 1. Augmentin. Det brittiska företaget har i detta preparat kopplat clavulansyra och amoxicillin. Den första komponenten - klavulansyra - förhindrar eventuell förstöring av antibiotikumet med bakterier, det vill säga att du kan göra formen av läkemedlet stabilare. Formerna för frisättning är olika: tabletter, upplösningspulver och lösning för intravenös administrering.
 2. Amoxiclav. Sammansättningen av detta läkemedel är nästan identisk med den tidigare. I detta fall är tillverkaren ett österrikiskt företag. Det ökade antalet former av frisättning av läkemedlet, tillsats till dem och dispergerbara tabletter, vilket bidrar till att accelerera absorptionen av aktiva komponenter.

makrolider

Oftast kommer terapi med droger från makrolidgruppen efter cefalosporiner och penicilliner. När man identifierar patienter med cystit med klamydia är antibiotika-makrolider idealiska för behandling, eftersom de aktiva ingredienserna är utmärkta för att klara av dessa bakterier.

De mest kända namnen här är:

 1. Azitromycin (Summamed). Ett av de bästa antibiotika i urogenitala området. Det används exklusivt oralt - i tabletter eller lösningar, eftersom intramuskulär injektion är hälsofarlig.
 2. Roxithromycin. den aktiva komponenten tränger snabbt in i den patogena cellen och dödar den.

Det är förbjudet att använda under graviditetens första trimester.

nitrofuraner

Ur namnet är det tydligt att användningsområdet för denna antibakteriella grupp är det urogenitala systemet. Dessa antibiotika är kraftfulla, effektiva mot de flesta bakterier, men deras användning orsakar ofta biverkningar.

Patienter med svåra lever och njurar kan inte utses. De positiva aspekterna är att dessa antibakteriella läkemedel förutom att bli av med bakterier också bidrar till återhämtningen av cellerna i det genitourinära systemet.

De mest kända drogerna i denna grupp är följande:

 1. Furazolidone. En av de första drogerna i denna grupp anses idag inte vara mycket effektiv, eftersom den inte kan skapa den nödvändiga koncentrationen av aktiv substans i urinen.
 2. Furazidin. Hög effekt av läkemedlet vid behandling av cystit orsakad av E. coli noteras. Tillfredsställer det tolereras väl av patienter, om de inte har kontraindikationer för administrationen.

Fosfonsyra

I det här fallet talar vi om ett antibakteriellt läkemedel, vilket är ett derivat av fosfonsyra, - Monural.

Monural physicians ordinera i akut cystit även om de inte tester, eftersom det snabbt stannar smärta och förhindrar ytterligare spridning av bakterier. Till Monurals positiva egenskaper är det möjligt att inkludera möjligheten att använda den av gravida kvinnor.

För kontraindikationer är det möjligt att bära endast bröstmjölk, barns ålder till 5 år och allvarliga överträdelser av njurarnas funktion.

Behandling med antibiotika för pyelonefrit och cystit

 • Funktioner av varje patologi
 • Liknande och särskiljande tecken på sjukdomar
 • Funktioner för att ta antibiotika
 • Dosering av droger
 • Kontraindikationer för användning
 • Eventuella biverkningar
 • Effektiva antibiotika för inflammation i det genitourära systemet

Antibiotika för pyelonefrit och cystit är oumbärliga komponenter för framgångsrik behandling av dessa sjukdomar i njure- och urogenitala systemet.

Dessa sjukdomar är utbredda nog, och enligt statistiska uppgifter är de mest utsatta för dem det rättvisa könet.

Sådana inflammatoriska processer i genitourinärsystemet är ganska farliga och kan, i avsaknad av snabb och kompetent terapi, orsaka många komplikationer i form av irreversibla förändringar i inre organ och utvecklingen av olika patologier.

Kliniska bilder och symtom på dessa sjukdomar är ganska lika, därför är de ofta förvirrade med varandra. Hur skiljer man cystit, pyelonefrit?

Funktioner av varje patologi

Cystitis är en inflammatorisk lesion av blåsan. Karakteristiska symptom på denna sjukdom är följande manifestationer:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Smärtsamma känslor i spänningen i blåsans muskler.
 3. Smärta i underlivet.

Pyelonefrit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar njurarna och bäckenet. För den presenterade njursjukan är symptomen:

 1. Smärtsamma känslor i ländryggen.
 2. Intensifierad svettning.
 3. Signifikant ökning av kroppstemperaturen.
 4. Illamående.
 5. Anfall av kräkningar.
 6. Ökad trötthet.
 7. Sömnlöshet.
 8. Allmän försvagning av kroppen.
 9. Fever.
 10. Frossa.
 11. Ökat proteininnehåll i urinen.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit

Cystit och pyelonefrit är inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna. Dessa sjukdomar kännetecknas av en ökning av kroppstemperaturen, smärta i underlivet och en urinering av urinering. Skill mellan de övre delarna av urinvägarna (akut och kronisk pyelonefrit) och nedre delar (cystit och uretrit). Vad är skillnaden mellan dessa sjukdomar?

pyelonefrit

Pyelonefrit är en inflammation i njurarnas calyx och bäcken. Det utvecklas som ett resultat av multiplikationen av mikroorganismer som kommer in i njurarna stigande från nedre urinvägarna eller från det hematogena och lymfogena sättet från andra organ.

Ofta bidrar sjukdomen till förekomst av urolithiasis.

Det finns en sjukdom av feber, smärta i ländryggen och palpation av njurarna, lidande i urinering - det blir vanligt, behovet av urinering uppträder på natten.

Diagnos och instrumentella metoder används för att diagnostisera sjukdomen. Urinalys avslöjar symtom på inflammation - leukocyturi, protein, bakteriuri och ibland ett litet antal röda blodkroppar.

Med kronisk pyelonefrit och utveckling av njursvikt vid blodprov, finns en ökning av nivån av kreatinin och urea.

Ultraljudsundersökningen avslöjar expansionen av kopp- och bäckesystemet, sand eller njursten.

pyelitis

Njurarna är en del av kroppens utsöndringssystem. Det består av nefroner och renal tubuler, genom vilka urin flyter in i njurarna. Flera koppar bildar ett bäcken.

Njurbäckenet passerar in i urinledaren, som i sin tur går in i urinblåsan. Inflammation av njurskyddet kallas pyelit. Pielit manifesteras av feber och svår ryggsmärta.

Ofta uppstår sjukdomen hos gravida kvinnor eller som komplikation efter operation på prostatakörteln hos män.

cystit

Cystitis är en inflammation i blåsans väggar. Distributionen av patogenen genom genitourinvägarna sker på samma sätt som i pyelonefrit, ofta har båda sjukdomarna samma patogener.

Hur skiljer man pyelonefrit från blåsan? Symtom på dessa sjukdomar är ofta lika. Till skillnad från pyelonefrit med cystit, är smärtan belägen i underlivet, ovanför pubis, ofta är det smärta och brännande känsla vid urinering.

Dysursymptom i dessa sjukdomar kommer också att skilja sig åt. Cystitis kännetecknas av frekvent falsk uppmaning att urinera, otillräcklig tömning av blåsan, en liten mängd utsöndrad urin. När pyelonefrit kännetecknas av frekvent natturinering och ökad urinering under dagen, medan mängden urin förblir i allmänhet densamma eller till och med ökar.

Analys av urin avslöjar inte några skillnader - de avslöjar liknande tecken på inflammation. Diagnosen bekräftas av ultraljudsundersökning, vilket visar en förtjockning av blåsans väggar och andra tecken på blåsor.

uretrit

Urinröret (urinrör) tjänar till att extrahera urin från blåsan till miljön. När det blåser upp, uppstår uretrit. Ofta uppvisar urinritning en överträdelse av urinering. Det är brännande, smärta och smärta vid urinladdning. Vid undersökning kan röda urinrör ses och svullnad. Urin blir grumlig.

Uretrit uppstår ofta vid sexuell överföring av infektionen. Frekventa patogener av infektion är gonokocker, klamydia, Trichomonas. Vid otillräcklig behandling kan uretrit passera in i kronisk form. I detta fall sjönk symtomen på sjukdomen, exacerbationen uppträder efter intag av akut mat eller hypotermi.

Uretrit måste differentieras med prostatit hos män som har liknande symtom. Med prostatit kommer undersökningen att avslöja en ökning av prostatakörteln och dess inflammation.

diet

Näring med begränsning av akuta och stekta livsmedel är föreskrivet, för att inte irritera det inflammerade urinvägsslimhinnan. Begränsa kryddor, kryddiga kryddor, röka produkter, starka soppor och buljonger, alkohol. Mjölk- och surmjölksdieten har en bra effekt på mikrofloran.

Det är nödvändigt att använda en stor mängd vätska för att avlägsna förgiftning och återställa urinvägarna. Rengör njurarna pumpa och zucchini, citron och gurkajuice, bärjuice från tranbär, vinbär, blåbär. Vattenmelon och melon har en diuretisk effekt.

Dieten hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, lindra inflammation, återställa slemhinnan i excretionssystemet.

Med pyelonefrit, som sker utan högt blodtryck, rekommenderas en vanlig diet med högt innehåll av ämnen. Fisk och fettfria köttstycken i kokt form, mejeriprodukter, frukt och grönsaker är tillåtna. Det rekommenderas att dricka mycket vätska: bärfrukt, grönt te, kompote. Med ökat blodtryck begränsas salt och vätskeintag.

Antibiotikabehandling

För behandling av sjukdomar i urinorganen använd antibakteriella läkemedel. De främsta målen med antibiotikabehandling är att förhindra utveckling av komplikationer, för att förhindra övergången från en akut process till kronisk, snabb lindring av symtom och återhämtning av arbetsförmåga.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit är förskrivna beroende på den detekterade patogenen. För att klargöra patogenen utförs urinkulturen på floran och känsligheten för antibiotika. De orsakande agenterna för dessa sjukdomar kan vara olika mikroorganismer.

 • proteas
 • kolon bacill
 • enterokock
 • stafylokocker aureus
 • streptococcus
 • Pseudomonas aeruginosa
 • enterobakterier
 • Klebsiella
 • svamp
 • virus
 • proteas
 • kolon bacill
 • enterokock
 • stafylokocker aureus
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Klebsiella
 • pseudomonad
 • svamp

Vi behandlar pyelonefrit

Enligt de senaste rekommendationerna för okomplicerad pyelonefrit är första linjedrogen fluorokinoloner.

Oftast rekommenderas att ta cefixim 400 mg per dag eller levofloxacin 0,5-0,75 en gång om dagen. Hos tidigare obehandlade patienter är det möjligt att använda ciprofloxacin eller norfloxacin.

Förberedelser av andra raden - amoxicillin i kombination med klavulansyra. Den används för 625 mg (1 tablett) 3 gånger om dagen.

Vid svår pyelonefrit behandlas behandling på ett sjukhus med parenteral administrering av läkemedel. Tilldela antibiotika från gruppen karbapenem - meronem, ertapenem. Möjlig användning av amikacin och levofloxacin. Gravid kvinnor rekommenderas att använda cefibuten, cefixim, cefotaxim eller ceftriaxon. Med svampinfektion används flukonazol och amfotericin.

Terapi med antibiotika utförs under 7-14 dagar, beroende på sjukdoms svårighetsgrad.

Vi behandlar cystit

Med cystit är det först och främst nödvändigt att utesluta en specifik flora. Med den osäkra naturen hos sjukdomen förskrivs preparat av gruppen av fluorokinoloner, skyddade penicilliner eller cephalosporiner från den tredje generationen.

Av fluorokinoloner används levofloxacin och ciprofloxacin vanligare. Bland läkemedel i penicillinserien föredras amoxicillin i kombination med klavulansyra.

Prefekten ges cefixim och ceftibuten från cefalosporiner.

Med en specifik infektion föredrages makrolider, metronidazol, tetracykliner och fluorkinoloner. Vid detektering av klamydia i analyser används antibiotika av makrolidgruppen. Trichomonads är ofta känsliga för metronidazol. Behandling av ureaplasma utförs av makrolider, tetracykliner eller fluorkinoloner.

Behandling med antibiotika för cystit utförs i korta kurser i 3-5 dagar. Undantag är gravida, patienter med samtidig diabetes, patienter över 65 år, sjukdomens specifika karaktär, kronisk form av infektion. Hos samma patienter varar behandlingen vanligtvis i 7-10 dagar.

Vid behandling av gravida kvinnor är det bäst att använda cefalosporiner eller ampicillin i kombination med clavulansyra. Användningen av fluorokinoloner är kontraindicerad. För att behandla klamydia kan gravida kvinnor tilldelas makrolider, under andra trimestern - azitromycin.

Efter slutet av antibakteriell behandling har du under lång tid fortsatt att använda örtberedningar som har antiinflammatoriska egenskaper.

fytoterapi

Med urininfektion används örter som har en diuretisk och antibakteriell (uroseptisk) effekt. Örter bidrar också till normalisering av mikroflora efter de skadliga effekterna av antibiotika.

 1. Örter som har en diuretik effekt: Corn stigmas, Björnbär, Black currant, Field horsetail, enbär, linfrön, dogrose.

 • Örter som tar bort inflammation och har antibakteriella egenskaper: Björnbär, havre, vinrör, persilja rot, cornflower, calendula, corn stigmas, sporer.
 • För att behandla infektion används ofta nyre te, vilket inkluderar orthosifon. Orthosiphon stamen är en ört som växer i Sydostasien, Kaukasus och Australien. Det har en diuretikum och kaliumsparande effekt, är en bra antispasmodisk. Andra urologiska avgifter kan också användas, såsom Brusniewer, Kanefron och liknande. Många örter finns i recept på traditionell medicin.

  utsikterna

  Med en snabb diagnos och en fullvärdig behandling är prognosen gynnsam. Vid otillräcklig behandling, övergång till kronisk form eller utveckling av komplikationer - abscess, urosepsi, utveckling av njursvikt är möjligt.

  Antibiotika för pyelonefrit

  Pyelonefrit är farlig eftersom den ofta passerar asymptomatiskt utan att påverka patientens hälsa.

  Som ett resultat är många patienter inte seriösa om denna sjukdom. Därför är pyelonefrit den vanligaste av alla inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

  Antibiotika för pielonefrit

  Orsaker till pyelonefrit

  En person i vilken ålder som helst kan få sjukdomen, även om de är mest drabbade av:

  • små barn - på grund av deras anatomiska egenskaper
  • kvinnor i åldrarna 18 till 30 år: de har utseende av pyelonefrit är direkt relaterad till starten av sexuell aktivitet, förlossning eller graviditet;
  • manliga pensionärer på grund av deras benägenhet att utveckla prostata adenom.

  Dessutom bidrar utvecklingen av sjukdomen till sådana faktorer: minskad immunitet, förhöjda blodsockernivåer, kroniska inflammatoriska sjukdomar och frekvent hypotermi.

  Tecken på pyelonefrit

  Den akuta formen av sjukdomen börjar ofta oväntat. I urinen ökar proteinet, erytrocyt och pusinnehållet. De viktigaste symptomen på denna sjukdom är:

  • hög temperatur (upp till 40 ° С);
  • svår svettning;
  • kräkningar och illamående;
  • smärtsamma känslor i nedre delen av ryggen.

  Vid akut bilateral pyelonefrit uppträder ofta symtom på njursvikt. Sjukdomen kan också vara komplicerad av utvecklingen av parainfrit och bildandet av abscesser i njurarna.

  Kronisk pyelonefrit uppstår ibland från en tidigare akut form som inte har botats till slutet. Sjukdomen märks vanligen vid urinanalys eller vid mätning av blodtryck.

  Symtom på kronisk pyelonefrit är inte lika uttalad som i komplexa former. De vanligaste av dessa är följande symtom:

  • känsla av svaghet och huvudvärk;
  • minskning eller brist på aptit
  • frekvent urinering
  • blek torr hud.

  Hur man bota pyelonefrit

  Enligt urinanalysen bestämmer läkare närvaron av tarmbakterier i kroppen, och det visar sig också hur mycket protein och vita blodkroppar i blodet har ökat.

  Diagnos bidrar till att identifiera en tidigare akut purulent inflammation och förekomst av kroniska sjukdomar. I röntgenbilderna, lägger läkare särskild uppmärksamhet vid undersökningen av njurarna och deras storlek.

  1. I akut primärform väljs konservativ behandling när patienten placeras på ett sjukhus. Antibiotika för pyelonefrit är det bästa sättet att behandla infektioner och inflammationer, men du kan inte välja vilka antibiotika som är bättre för denna sjukdom.
  2. I en sekundär sjukdom startas behandlingen, försöker så snabbt som möjligt att avlägsna urin från njurarna. Antibiotika för pyelonefrit och cystit är föreskrivna med hänsyn till mikrofonens känslighet för urin till bakteriedödande preparat.

  Baserat på analyserna väljer läkare individuellt antibiotika för patienter med ett brett spektrum av effekter på kroppen.

  Vilket antibiotikum är bättre för pyelonefrit?

  Behandling av pyelonefrit med antibiotika bör ske under konstant övervakning av läkare. Ofta slutar läkare välja på empiriskt valda antibiotika, eftersom pyjonefrit och cystit ger den första behandlingen med vanliga läkemedel ett bra resultat.

  Baserat på test som utförs i laboratoriet, bestämmer läkare mer exakt vilken typ av antibiotika för pyelonefrit och cystit ska behöva förskrivas till patienten.

  • De vanligaste typerna av antibiotika mot sjukdomen - amoxicillin och Penicillin - aminopenicilliner antibiotika, som tack vare sin utmärkta tolererbarhet, har med framgång använts för behandling av pyelonefrit, även hos gravida kvinnor.
  • Cefalosporinpreparat - Cefalexin, Cefaclor (intramuskulär injektion med stor effekt). Sådana droger är inte särskilt giftiga. Biverkningar med korrekt applicering är mycket sällsynta. Möjligheten till en kontinuerlig behandling med 2 veckor är den största fördelen med cefalosporiner.
  • Aminoglykosidantibiotika - Amikacin, Gentamicin. På grund av deras höga nefrotoxicitet, som förvärrar hörseln, är de inte ordinerad för människor i åldern. Det är ett kraftfullt antimikrobiellt medel och det används i komplicerade former av sjukdomen. Intervallet mellan mottagande amikacin ska vara mer än ett år.
  • Fluoroquinoloner - Levoflonsacin, Ofloxacin. Tilldela i form av injektioner i akuta former av sjukdomen. Du kan ansöka upp till två gånger om dagen, vilket påskyndar behandlingen av pyelonefrit. Gravida och ammande kvinnor föreskriver droger i denna grupp är förbjudna och barn under 16 år - i sällsynta fall.

  Särskild behandling med pyelonefrit

  Behandling av pyelonefrit bör vara komplex, då kommer det att ge maximal effekt.

  Det är önskvärt att hålla sig till diet och speciell behandling, och sedan kommer sjukdomen att dra sig tillbaka mycket snabbare.

  • Koka inte över.
  • 30-40 minuter om dagen, ägna sig åt matsvila i en bakre position.
  • Töm blåsan så ofta som möjligt.
  • Försök att hålla dig varm hela tiden.

  Vid kronisk njursjukdom, besök läkare varje kvartal och genomgå en förebyggande undersökning. När de minsta tecknen på sjukdomen uppträder, reagera med ett omedelbart meddelande till läkaren, och då kommer du att skyddas så mycket som möjligt, och sjukdomar och problem kommer snabbt att glömmas bort.

  Klicka här för att betygsätta:

  Om du gillade artikeln ber vi dig berätta om oss

  Behandling med antibiotika för pyelonefrit och cystit - Behandling hemma

  Antibiotika för pyelonefrit och cystit är oumbärliga komponenter för framgångsrik behandling av dessa sjukdomar i njure- och urogenitala systemet.

  Dessa sjukdomar är utbrett nog, och enligt statistiska data är de mest benägna för kvinnor kvinnor.

  Sådana inflammatoriska processer i genitourinärsystemet är ganska farliga och i avsaknad av aktuell och kompetent terapi kan det orsaka många komplikationer i form av irreversibla förändringar i inre organ och utvecklingen av olika patologier.

  Kliniska bilder och symtom på dessa sjukdomar är mycket lika, därför är de ofta förvirrade med varandra. Hur skiljer man cystit, pyelonefrit?

  Funktioner av varje patologi

  Cystitis är en inflammatorisk lesion av blåsan. Karakteristiska symptom på denna sjukdom är följande manifestationer:

 • Hyppig uppmaning att urinera.
 • Smärtsamma känslor i spänningen i blåsans muskler.
 • Smärta i underlivet.

  Pyelonefrit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar njurarna och bäckenet. För den presenterade njursjukan är symptomen:

 • Smärtsamma känslor i ländryggen.
 • Intensifierad svettning.
 • Signifikant ökning av kroppstemperaturen.
 • Illamående.
 • Anfall av kräkningar.
 • Ökad trötthet.
 • Sömnlöshet.
 • Allmän försvagning av kroppen.
 • Fever.
 • Frossa.
 • Ökat proteininnehåll i urinen.

  Liknande och utmärkta tecken på sjukdomar

  Som med blåsor och med pyelonefrit, noteras följande manifestationer:

 • Hyppig uppmaning att urinera.
 • Karakteristisk smärta.
 • Känsla av obehag i underdelen.
 • Obehagliga, smärtsamma känslor vid urinering.
 • Förhöjda nivåer av leukocyter i blodet.
 • Förekomsten av patogena bakterier i urinen.

  Huvudskillnaden mellan cystit och pyelonefrit är den nästan fullständiga frånvaron av yttre symtom vid en inflammatorisk lesion i urinblåsan. Dessutom identifierar experter ett antal karakteristiska särdrag hos dessa njursjukdomar:

 • I inflammatoriska processer i blåsan observeras smärtsamma känslor huvudsakligen i suprapubiczonen. Om njurskyddet påverkas, koncentreras smärtan i ländryggen.
 • Med pyelonefrit är det feber, illamående. För cystit är denna typ av symptom karakteristisk.
 • Inflammation i njurarna åtföljer njursystemet, vilket påverkar resultaten av ett allmänt blodprov. Med cystit är det inga sådana förändringar.
 • I händelse av inflammatoriska processer i blåsan är en del av vätskan som frigörs per urineringskräm vanligtvis mycket liten, vilket är typiskt för pyelonefrit.
 • Sällan är det fall där smittsamma processer stiger från urinledaren till njurkopparna eller vice versa.

  Funktioner för att ta antibiotika

  Cystitis, som pyelonefrit, hänvisar inte bara till inflammatoriska sjukdomar utan också provoceras av verkan av samma bakterier.

  I de flesta fall tjänar sådana bakteriemedel som Klebsiella E. coli eller Proteus som katalysatorer.

  Därför utförs behandling med cystit och pyelonefrit huvudsakligen med hjälp av samma antibiotika. Denna terapi har sina egna egenskaper:

 • Behandlingsförloppet bör utses endast av en urolog på grundval av en diagnos och med beaktande av alla patientens individuella egenskaper och de samtidiga sjukdomarna.
 • Antibiotikas verkan bör riktas strängt mot patogenen av en viss typ.
 • Effektiv antibiotikabehandling bör vara regelbunden, systematisk.
 • Medicinering ska tas strängt samtidigt. Detta är nödvändigt för permanent kvarhållande av koncentrationen av den aktiva substansen i blodet.
 • För att bibehålla mikrofloran i mag-tarmkanalen, bör antibiotikabehandling kombineras med intag av speciella yoghurt och vinster.
 • Under behandlingsprocessen är det nödvändigt att följa alla doktors rekommendationer om att ta mediciner.

  Dosering och behandlingstiden väljs individuellt i varje enskilt fall. Det är nödvändigt att ta hänsyn till sådana faktorer:

 • Åldersgrupp.
 • Patientens kroppsvikt.
 • Individuella egenskaper hos kroppens struktur.
 • Specifik diagnos.
 • Förekomst av samtidiga sjukdomar.
 • Formen av inflammatorisk process.
 • Graden av svårighetsgrad och varaktighet av sjukdomen.
 • Under behandlingsprocessen.
 • Reaktioner av kroppen.
 • Patientens tendens till allergiska reaktioner.

  Varaktigheten av den terapeutiska kursen är också viktig. Med långvarig behandling, som inte ger konkreta resultat, rekommenderas vanligtvis att byta läkemedel.

  Faktum är att bakterier i vissa fall förvärvar motstånd mot en viss typ av antibiotika, så det upphör att fungera. Under alla omständigheter bör denna process uteslutande utföras av en specialist med beaktande av alla ovanstående faktorer.

  Oberoende val och okontrollerad administrering av antibiotika för pyelonefrit eller cystit är kategoriskt kontraindicerade och kan leda till mycket allvarliga konsekvenser!

  Kontraindikationer för användning

  Trots det faktum att antibiotika är den mest effektiva metoden för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar som orsakas av bakterier, är det i vissa fall avskräckt att använda dessa läkemedel. Kontraindikationer inkluderar följande:

 • Graviditet.
 • Laktationsperiod.
 • Individuell intolerans av vissa beståndsdelar.
 • Njurpatologi.
 • Allvarlig leverskada.
 • Starkt uttalad tendens till allergiska reaktioner.
 • Ålder yngre än sexton år.

  Eventuella biverkningar

  Moderna antibiotika har en minimal toxisk effekt och påverkar i de flesta fall en viss patogen utan att påverka kroppen som helhet. Utseendet på biverkningar är emellertid fortfarande möjligt. De vanligaste av dem är vanligtvis:

 • Illamående.
 • Anfall av kräkningar.
 • Yrsel.
 • Smärtsamma känslor i buken.
 • Huvudvärk.
 • Magontet.
 • Diarré.
 • Utseende av utslag av allergisk natur.

  När du observerar sådana fenomen ska du omedelbart kontakta din läkare. Det kan vara nödvändigt att justera dosen eller helt enkelt byta drogen.

  Effektiva antibiotika för inflammation i det genitourära systemet

  Många av dessa läkemedel har många kontraindikationer. De säkraste fluorokinolonerna innehåller följande läkemedel:

 • Ciprofloxacin.
 • Pefloxacin.
 • Norfloxacin.
 • Monural (detta läkemedel kan konsumeras även av gravida kvinnor).

  För behandling av pyelonefrit, anges följande typer av antibiotika:

 • Amikacin.
 • Penicillin.
 • Karbapenem.
 • Gentamicin.
 • Ceftriaxon.
 • Aminoglykosid.
 • Cefepim.
 • Cefuroxim.

  Den maximala tillåtna behandlingsförloppet med dessa läkemedel ska inte överstiga tre månader.

  För att antibiotikabehandling ska ge de förväntade resultaten och att inte skada kroppen rekommenderas att följande regler följs under terapeutiska kursen:

 • Drick så mycket vätska som möjligt (cirka två eller tre liter per dag).
 • Avvisa från att dricka alkoholhaltiga drycker.
 • Observera en viss diet. Den medföljande kosten innehåller strikta restriktioner för intag av kryddiga, feta och stekta livsmedel. Men innehållet av jästa mjölkprodukter som bidrar till återhämtningen av mikroflora bör maximeras.

  Pyelonefrit och cystit är inflammatoriska sjukdomar, så det är nödvändigt att ta antibiotika för full behandling. Den okontrollerade användningen av dessa läkemedel kan inte bara misslyckas med att producera de förväntade resultaten, men leder också till allvarliga konsekvenser. För att detta ska kunna ske, bör behandlingen uteslutande ske under strikt medicinsk övervakning!

  Antibiotika för njure pyelonefrit

  Behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna kräver uppmärksamhet inte bara från vårdgivaren utan även från patienten, eftersom regelbundenheten att ta mediciner och genomförandet av alla medicinska rekommendationer beror på sjukdomsutfallet. Antibiotika för pyelonefrit och cystit är den viktigaste behandlingspunkten, vilket möjliggör effektivt eliminering av inflammation och återställning av nedsatt njurfunktion.

  Vilka läkemedel föredrar läkare att behandla akut och kronisk pyelonefrit? Huvudkriterierna för att välja ett antibiotikum är frånvaron av nefrotoxicitet och uppnåendet av maximal koncentration i njurens vävnader. Grupper av läkemedel som används för inflammation i njurevävnaden:

  • fluorokinoloner;
  • skyddade penicilliner;
  • cephalosporiner 3, 4 generationer;
  • makrolider;
  • andra syntetiska antibakteriella medel.

  monural

  Monural - ett syntetiskt bredspektrum antibiotikum, relaterat till derivaten av fosfonsyra. Det används uteslutande för terapi av inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinvägarna. Läkemedlets aktiva substans är fosfomycin. Formen av frisättningen är granuler för intern användning, förpackad i 2 och 3 g.

  Det har en baktericid effekt på grund av undertryckande av det första steget av proteinsyntesen av cellväggen och på grund av inhibering av ett specifikt enzym av bakterier - enolpyruvil-transferas. Den senare säkerställer att det inte finns någon korsresistens hos mononalen med andra antibiotika och Möjligheten att utnämnas till resistens mot antibakteriella medel hos större grupper.

  ciprofloxacin

  Tsiprofloktsin. - fluorokinolonibiotikum. Behandling av pyelonefrit (inklusive komplicerade) med ciprofloxacin och besläktade läkemedel är för närvarande standard för behandling. Effektiva medel och när de är involverade i inflammationsprocessen hos båda njurarna.

  En stor grad av aktivitet av läkemedlet beror på dess verkningsmekanism: ciprofloxacin kan undertrycka uppdelningen av mikrobiellt DNA genom att hämma verkan av enzymet DNA-gyrase. Detta stör syntesen av proteinkomponenterna i bakteriecellen och leder till mikroorganismernas död. Ciprofloxacin verkar på både aktivt delande celler och på vilande bakterier.

  Tavanic

  Tavanik är ett brett spektrum antibakteriellt medel, en annan representant för gruppen av fluorokinoloner. Den aktiva substansen är levoloxacin. Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter 250, 500 mg.

  Levofloxacin är av syntetiskt ursprung och är en isomer (levorotatorisk) ofloxacin. Aktivitetsmekanismen för läkemedlet är också associerad med blockeringen av DNA-gyrase och den medierade förstörelsen av bakteriecellen.

  Behandling med Tavanic är förbjuden för allvarligt kroniskt njursvikt, hos gravida kvinnor, ammande kvinnor och i barnpraxis.

  amoxicillin

  Amoxicillin är ett bakteriedödande antibiotikum från gruppen av semisyntetiska penicilliner. Formlösning - tabletter med 0,25, 0,5, 1 gram, pulver för beredning av suspension, en torr substans för framställning av injektionsformer.

  Destruktionen av cellväggen beror på inhiberingen av syntesen av proteinkolhydratkomponenterna i bakteriecellen. För närvarande har spektratet av preparatets antimikrobiella aktivitet minskat avsevärt på grund av produktionen av bakterier med beta-laktamas-enzymer som inhiberar penicillins verkan.

  Man bör också komma ihåg om de ökade fallen av individuell intolerans och allergiska reaktioner mot penicillindroger.

  Men avsaknaden av ett stort antal biverkningar, hepato- och nefrotoxicitet även vid långvarig användning samt låg kostnad gör amoxicillin det valfria läkemedlet i pediatrisk praxis.

  amoxiclav

  Amoksiklav - halvsyntetisk kombinerad beredning från gruppen av penicilliner som består av amoxicillin och beta-laktamas-inhibitor (enzym bakterieceller) - klavulonata. Tillgänglig i tabletter (250/125, 500/125, 875/125 mg), pulver för spädning och parenteral administration (500/100, 1000/200 mg), pulver för suspension (behandling i pediatrik).

  Virkningsmekanismen för amoksiklava är baserad på kränkningen av syntesen av peptidoglykan, en av de strukturella komponenterna i den bakteriella cellväggen. Denna funktion utförs av amoxicillin. Kaliumsaltet av klavulansyra förstärker indirekt verkan av amoxicillin, förstöra en del beta-laktamas är vanligtvis orsakar bakteriell resistens mot antibiotika.

  Indikationer för användning:

  • behandling av okomplicerade former av inflammation i njur- och urinvägarna i boll- och bäckenet;
  • akut och kronisk pyelonefrit hos gravida kvinnor (efter bedömning av risken för inverkan på fostret).

  augmentin

  Augmentin är ett annat läkemedel som representerar en kombination av halvsyntetisk penicillin och clavulonsyra. Verkningsmekanismen liknar Amoxiclav. Behandling av milda och måttliga former av inflammatoriska sjukdomar i njurarna är att föredra för att utföra tablettformer. Behandlingsförloppet ordineras av läkaren (5-14 dagar).

  Flemoclav lösta

  Flemoclav soluteba är också ett kombinerat botemedel som består av amoxicillin och klavulanat. Drogen är aktiv mot många gram-negativa och gram-positiva mikroorganismer. Det finns tillgängligt i form av tabletter med en dos av 125 / 31,25, 250 / 62,50, 500/125, 875/125 mg.

  ceftriaxon

  Ceftriaxon är en injicerbar tredje generationens cefalosporin. Det framställs i form av ett pulver för att göra en lösning för injektioner (0,5, 1 g).

  Huvudåtgärden - baktericid, på grund av blockeringen av produktionen av proteiner från cellväggen av mikroorganismer. Densiteten och styvheten hos bakteriecellen störs och det kan lätt förstöras.

  Läkemedlet har ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet, inklusive pyelonefrit mot stora patogener: Streptococcus grupperna A, B, E, G, stafylokocker, inklusive Staphylococcus, Enterobacteriaceae och koliforma al.

  Ceftriaxon administreras intramuskulärt eller intravenöst. För att minska smärta under intramuskulär injektion är det möjligt att späda ut det i en 1% lösning av lidokain. Behandlingen varar 7-10 dagar, beroende på svårighetsgraden av njurskador. Efter eliminering av fenomenet inflammation och berusning rekommenderas att man fortsätter att använda läkemedlet i ytterligare tre dagar.

  Supraks

  Suprax är ett antibakteriellt medel från 3 generations generation av cefalosporiner. Den aktiva substansen i läkemedlet är cefixim. Finns i form av kapslar 200 mg och pulver för suspension av 100 mg / 5 ml.

  Läkemedlet används framgångsrikt för att behandla okomplicerade former av urinvägsinfektioner och njurar (inklusive akut och kronisk pyelonefrit). Kanske dess användning i barn (från sex månader) och hos gravida kvinnor (efter bedömning av alla risker).

  Det rekommenderas att sluta amma under behandlingen.

  Suprax har en baktericid effekt, som beror på inhibering av syntesen av proteinmembranet hos mikrobiella celler. Medlet har ett motstånd mot beta-laktamaser.

  sumamed

  Sumamed är ett effektivt bredspektrum antibiotikum från makrolidgruppen. Den aktiva substansen är azitromycin. Det finns tillgängligt i form av tabletter (125, 500 mg), pulver till suspension 100 mg / 5 ml, pulver till infusioner 500 mg. Medlet har hög aktivitet och lång halveringstid, så behandlingen förblir normalt högst 3-5 dagar.

  Sumamed har bakteriostatisk och bakteriedödande effekt (i hög koncentration). Drogen interfererar med syntesen av 50S-fraktionen av proteinet och stör replikationen av mikrobiellt DNA. Således suspenderas uppdelningen av bakterier, och celler som är bristfälliga i proteinmolekyler dödas.

  azitromycin

  Azitromycin är ett antibakteriellt medel från gruppen av makrolider, som har en liknande aktiv substans med Sumamed. Verkningsmekanismen för dessa läkemedel är identisk.

  vilprafen

  Vilprafen är en annan representant för makrolidgruppen. Den aktiva substansen i läkemedlet är josamycin. Det finns tillgängligt i form av 500 mg tabletter.

  Den antibakteriella aktiviteten beror Vilprafen medi bakteriostatisk och baktericid verkan. I tillägg till den huvudsakliga grampositiva och gramnegativa patogener pyelonefrit, är det läkemedel effektivt mot många intracellulära mikroorganismer: Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma och Legionella.

  metronidazol

  Metronidazol är ett syntetiskt antibakteriellt medel. Har inte bara antimikrobiell, men också antiprotozoal, antitrichomonadna, antialkoholisk aktivitet. I terapi är pyelonefrit en reservdrog och föreskrivs sällan.

  Verkningsmekanismen vid behandling av metronidazol baseras på införlivandet av läkemedlets aktiva komponenter i respiratoriska kedjan av bakterier och protozoer, ökning av andning och cellpatogenernas död.

  Det är viktigt att komma ihåg att antibiotika för pyelonefrit ska ordineras uteslutande av en läkare beroende på graden av svårighetsgrad, förekomsten av kontraindikationer, svårighetsgraden av symtom och typen av sjukdomen (akut eller kronisk). Ett kompetent utvalt antibiotikum kommer inte bara snabbt att lindra smärta i njuren, urinering och symtom på förgiftning, men, än viktigare, eliminera orsaken till sjukdomen.