Huvud
Förebyggande

Förberedelser för cystit hos barn

Sjukdomar i urinblåsan i barndomen - ett ganska vanligt fenomen som måste tas allvarligt. Läkemedlet för barn från cystit är det bästa verktyget för att bekämpa sådana sjukdomar, och det kan dessutom skydda barnet mot allvarliga konsekvenser. Läkemedlet för barn från blåsan kan effektivt användas praktiskt taget i någon barndom, men det kan endast tas av läkarens order efter lämplig undersökning. Vid behandling bör det också komma ihåg att terapi bör utföras under hela kursen tills återvinning. Annars kan infektionen bara gömma sig en stund, och sjukdomen kan gå i kronisk form.

Typ av cystit hos barn

Enligt arten av sjukdomsutvecklingen noteras dess akuta och kroniska form. Det akuta skedet kännetecknas av en aktiv inflammatorisk process som åtföljs av svåra symptom, men lesionen påverkar inte de underliggande skikten, men kvarstår i slemhinnan.

Det kroniska scenet fortskrider långsamt, ibland utan synliga tecken, men patologin når gradvis vävnadens djupa lager, vilket leder till allvarliga komplikationer.

Förloppet av kronisk form av blåsan kan ha tre utvecklingsmekanismer: en latent process med långsam inflammation (symptom observeras praktiskt taget inte); ihållande stadium, när det finns en växling av exacerbation och remission med svåra symptom, men patologi leder inte till funktionsstörningar. interstitiell form i form av kvarstående smärtsamma tecken och nedsatt funktion hos orgeln.

Orsaker till sjukdomen

För att effektivt behandla cystit hos ett barn är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som ledde till sitt utseende. Den vanligaste orsaken är en infektion som trängt igenom blåsan; och flickor är mycket mer benägna att bli sjuka (särskilt förskoleåldern), som är relaterad till den fysiologiska strukturen: en kortare och bredare kanal, nära anusens läge.

Typ av cystit hos barn.

För att skapa gynnsamma förutsättningar för aktivering av patogener krävs provocerande faktorer, vilket inkluderar följande: icke-iakttagande av personlig hygien i delen av könsorganen; försämring av barnets immunförsvar; Förekomst av ett antal sjukdomar hos andra organ av kronisk natur okontrollerat intag av vissa läkemedel (urotropin, sulfonamider); ärftlig och genetisk faktor; hypotermi. Hos barn kan sjukdomen orsakas av en sällsynt ersättning av blöjor, när huden är irriterad underifrån.

Symtom på barnblåsan

Det svåraste att identifiera sjukdomen hos småbarn, när de inte själva kan klaga.

Framväxten av cystit fastställts av indicier såsom: moodiness, gråtmildhet, ångest, täta urinträngningar, förändringar i urinen färg till mörkgul, och ibland feber. Följande karakteristiska symptom avslöjas hos äldre barn: Vanlig urinering (upp till två gånger inom 1 timme); smärtsamma syndrom i underlivet och perineum; suddig urin; sängvätning; ökning av kroppstemperaturen.

Principen för behandling

Behandling av cystit hos barn görs med hänsyn till sjukdomens form och stadium. Komplex behandling är baserad på läkemedelsbehandling (antibiotika, uroseptika, smärtstillande medel, antispasmodik, etc.); sjukgymnastik; utnämning av växtbaserade läkemedel; optimering av närings- och dricksregimen.

Symtom på cystit hos barn.

Det akuta skedet av sjukdomen behandlas genom att ge sängstöd, och det viktigaste sättet är att förskriva antibiotika, uroseptika och smärtstillande läkemedel. För att avlägsna den akuta processen används ett enkeltdos antibiotikum för ett brett spektrum av åtgärder. Sådana droger kan administreras innan man erhåller bakteriekulturdata från analysen, dvs E. innan du upptäcker typen av patogen.

I den kroniska formen av sjukdomen uppenbaras förekomsten av en primär sjukdom (phimosis, uretrit, pyelonefrit, etc.) och åtgärder vidtas för att bota det. Vid behandling av själva cystitisen läggs tonvikten på icke-läkemedelsmetoder (särskilt fysioterapi - sessilbad etc.) samt kursterapi.

Medicin för blåsor

Det vanligaste och mest effektiva sättet att behandla cystit är oral administrering av läkemedel i form av tabletter, pulver, lösningar, extrakt, etc.

Behandlingen ska utföras enligt ett individuellt komplext schema (som nödvändigtvis sammanställs av en läkare), med beaktande av barnets organisms egenskaper och sjukdomsförloppet.

Antibiotika används främst, men man bör inte glömma probiotika, vilket återställer användbar mikroflora. Vid akut utveckling av blåsan är barnet i första hand förskrivet ett engångs starkt antibiotikum. Den mest effektiva och mest använda är läkemedlet Monural, vilket tar bort symptom och eliminerar infektionen. Detta läkemedel är ett bredspektrum antibiotikum. Efter dess effekt, utsöndras läkemedlet lätt från kroppen med urin. Andra tillgängliga engångsbiotika inkluderar levofloxacin och cefibuten.

Kursbehandling av blåsan utförs med hjälp av antibiotikabehandlade effekter (efter identifiering av en viss patogen) eller en bred åtgärd. Den första typen av droger innefattar:

 • Preparat penicillin grupp, syftar till förstörelse av patogena bakterier: semisyntetiska läkemedel - Amoxicillin, ticarcillin, karbenicillin; kombinerade medel - Ampioks; preparat med inhiberande skydd - Unazin, Panklava, Augmentin.
 • Cefalosporinberedningar för destruktion av bakterier: Cefazolin, Cefaclor, Cefixime, Cefilim.
 • Fluoroquinoloner för destruktion av mikrobiella celler och bakterieenzymer: Loxon, Quintor; Nitricin och Tsiprolet är de mest populära för små barn.
 • Nitrofuraner för att blockera oxidativa processer i celler av patogena mikroorganismer: Furamag, Furadonin, Nitrofurantoin.
 • Erytromyciner för undertryckande av stafylokocker och streptokocker.
 • Tetracyklinderivat: Doxycyklin, Minocyklin, Tetracyklin.
 • Antifungala medel: Flukonazol, ketokonazol.

Uroseptiska läkemedel

Vid behandling av blåsor hos barn används användningen av uroseptika baserat på fytokomponenter, i. beredd från medicinska örter och olika avgifter.

Sådana naturliga läkemedel förbättrar signifikant läkemedlets terapeutiska effekt och utgör ingen fara för barnets kropp.

Följande uroseptiska preparat av denna typ kan särskiljas:

 • Cyston: innehåller extrakt av ett dussin växter som har en diuretikum, antiinflammatorisk och antibakteriell effekt, fixar den positiva effekten av antibiotika.
 • Monorail: Tranbärsekstrakt, innehåller tannin, vitaminer B, C, H, PP, kalcium, järn och väsentliga spårämnen. Läkemedlet förhindrar förankring på blåsans väggar, stärker immunförsvaret och har en förebyggande effekt.
 • Cowberry löv: antimikrobiell effekt (effektiv mot stafylokocker); De erbjuds i form av torkade löv som hängde på tutus.
 • Kanefron: baserad på insamling av medicinska örter - rosmarin, centenarius, lovage; realiseras i form av dragees och lösningar.
 • Phytolysin: pasta baserad på ett extrakt av örter som innehåller eteriska oljor, i form av en vattenalkohollösning.

Kanefron används ofta vid behandling av cystit hos barn.

Andra läkemedel

Vid behandling av cystit används medicinering symptomatiska läkemedel och återställa fokus - spasmolytika, antiinflammatoriska föreningar och probiotika. För att eliminera de spastiska fenomen i den glatta muskulaturen och eliminera smärta myotropic används läkemedel baserade på isokinolin - Drotaverinum klorid Drotaverinum, No-spa, etc.

För de komplexa terapeutiska effekterna av antiinflammatoriska läkemedel som används effektivt oral administrering av icke-steroida typ: Ibuprofen Nurofen, Ibuklin, Faspik.

För att återställa balansen av nyttiga och nödvändiga delar av mikrofloran i barnets kropp skall utses på grundval av probiotiska bifidobakterier och laktobaciller: Atsipol, Bifiform, Hilak Forte RioFlora.

Barns botemedel mot blåsor

Blodsjukdom är utbredd hos barn. Speciellt handlar det om unga representanter för den vackra hälften av mänskligheten - i samband med urinsystemets anatomiska struktur. Och naturligtvis är den första hjälpen i kampen mot sjukdomen läkemedel. De hjälper till att bli av med inflammation på kort tid, vilket inte tillåter sjukdomen att utvecklas och förflytta sig till en mer komplex form. Vad exakt och hur du ska ta barnens droger från blåsor - du kommer att lära dig i artikeln.

Cystitis: typer av sjukdomar och symtom

Så vad är blåsan? Cystit betyder inflammation i blåsan orsakad av närvaron av bakterier i det urogenitala systemet.

Bakterierna kommer in i blåsan till följd av:

 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien
 • Närvaron av maskar;
 • Framväxten av dysbios;
 • Utseendet av avitaminos;
 • Minskad prestanda hos immunsystemet;
 • Överdosering av en viss grupp läkemedel;
 • Blåsers medfödda patologi
 • Överhettning eller överhettning av barnets kropp.

Viktigt! Den vanligaste orsaken till cystit hos spädbarn är en sällsynt blöjabyte. I detta fall rekommenderas barnläkare att för några timmar om dagen lämna en bebis utan att absorbera underbyxor - så att hud och organ i genitourinary systemet kan "vila".

Symtom på cystit i ett spädbarn är svårt att förstå genast - de liknar vanligt förkylning. Ändå är det en liten skillnad mellan dem, nämligen:

 • Urin blir mörk i färg (men inte i alla fall);
 • Töm ofta blåsan - mer än 20 gånger om dagen
 • Barnet gråter ofta;
 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.

Vanligtvis är spädbarn som är oroliga av inflammation, dra handtagen till magen och börjar "klämma" den, vilket skulle fungera som en alarmerande "klocka" för min mamma. Inte mindre viktigt tecken på cystit hos barn är ett starkt gråt under tömningen av urinblåsan.

Hos äldre barn är cystitis mycket lättare att identifiera, eftersom de kan berätta om de första symtomen själva. Dessa inkluderar följande tecken på inflammation:

 • Ritningar i underlivet;
 • Frekventa resor till toaletten "på ett litet sätt" - minst tre gånger på en timme;
 • Urinen blev grumlig;
 • Utseende på huvudvärk och trötthet;
 • Allvarlig smärta efter urinering
 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.

Så snart du hittar något av ovanstående tecken eller omedelbart allt tillsammans - är det värt att omedelbart gå till receptionen till barnets läkare.

Diagnos av inflammation

När barnläkaren frågar mamman och barnet om alla plötsliga symptom, ger han omedelbart instruktioner till testen. De är nödvändiga för en noggrann bestämning av förekomsten av inflammatoriska processer i barnets kropp. Dessa inkluderar:

 1. Allmänt blodprov. Inflammation indikeras av ett stort antal leukocyter i blodet.
 2. Allmän analys av urin. Förekomsten av protein, överskott av normen av erytrocyter och vita blodkroppar i urinen - allt detta indikerar närvaron av en bakteriell infektion.

Viktigt! Om analysen av urin inte sammanställs enligt reglerna, blir resultatet felaktigt.

Hur man samlar urin från barn:

 1. Köp en speciell behållare på apoteket. Inga hushållsburkar och flaskor.
 2. Var noga med att tvätta barnet före tömningen av blåsan. I tjejer börjar tvätten från könsorganen till anusen, och pojkarna tvätta sina förhud.
 3. När urinen samlas upp - måste den tas till laboratoriet inom en timme.

Förutom standardtester förskrivs barn ultraljudsundersökning av njurar och blåsor. Om fallet är fullständigt försummat - cystoskopi och excretorisk urografi.

Behandling av inflammatoriska processer hos barn

Behandlingen av ett barn från blåsan görs på basis av sjukdomsformen och dess stadium. Det viktigaste som läkaren utser vid första tecken på inflammation, ger sängstöd och vila. Inga aktiva spel de första 4 dagarna. Och naturligtvis, glöm inte bort den rikliga drycken som hjälper till att ta bort bakterier från kroppen.

Om ett barn överraskas av det akuta stadium av blåsor, ingår antibiotika, smärtstillande medel och uroseptika i terapin. Till dess att sjukdomskällan identifierats kan läkaren ordinera ett brett spektrum antibiotikum för en enstaka dos.

Och om barnet har en kronisk form av blåsor, identifierar du först resultatet av vilken sjukdom det uppstod, till exempel på grund av pyelonefrit eller uretrit, och då utförs en kompetent behandling redan.

Läkemedel för behandling av cystit hos barn

Baserat på resultaten av alla undersökningar, föreskriver läkaren preparat av syntetiskt ursprung som terapi för barn från blåsan. I dagens värld, tyvärr, utan att använda dem, är det svårt att bota cystit, på grund av att bakterier har blivit resistenta mot många läkemedel. För att bli av med inflammatoriska processer hos både akut och kronisk cystit var den mest framgångsrika - läkaren föreskriver komplex behandling.

Hur påverkar droger blåsan:

 1. Alla mikroorganismer avlägsnas och avlägsnas tillsammans med urin.
 2. Minska eller helt lindra barnet av smärta.
 3. Låt inte infektion tränga in i djupare väggar i blåsan.
 4. De tar bort spasmer i urinröret.
 5. Återställ skadade områden.

Läkemedlet är valt för varje barn individuellt, baserat på ålder, typ av bakterieinfektion, sjukdomsförloppet och kroppens egenskaper.

Viktigt! Förskriv inte läkemedel själv, som vissa föräldrar tycker om att göra. Annars kan du orsaka stor skada på barnets kropp.

De första och enda effektiva läkemedlen för behandling av cystit är antibiotika. Ofta utsedd på den första dagen av sjukdomen är antibiotikumet Monural. Medicinen tar snabbt bort symptomen på inflammation och förstör bakterieinfektionen. Monural är ett bredspektrum antibiotikum.

Drogen tas ut tillsammans med urin. Förutom blåsan är Monural föreskriven för andra infektioner i genitourinary systemet.

Monural är dock endast tilldelad barn som fyllt 5 år. Det räcker för dem att ta 2 gram drogen per dag för att uppnå en terapeutisk effekt.

Andra vanliga droger för engångsbruk är Cefixin och Levofloxacin.

Istället för monural kan en barnläkare förskriva följande antibiotika:

 1. Cefalosporiner. De brukar döda mikrober. Dessa inkluderar: Cefuroxim, Cedex, Cefazolin och Cefaclor.
 2. Preparat för behandling av cystit relaterad till penicillingruppen. Liksom tidigare läkemedel utmärker de sig vid att ta bort bakterier. De är: Amoxicillin, Amoxiclav, Augmentin, Carbenicillin, Ampiox, Sumamed och andra.
 3. Nitrofuraner. De blockerar oxidativa processer i bakteriella celler. De vanligaste: Furadonin, Furazolin och Furamag.

Doseringen av varje läkemedel beräknas utifrån barnets ålder. Behandling med antibiotika ska vara högst en vecka under strikt övervakning av den behandlande läkaren.

Urosetiki mot inflammation hos barn

Förutom antibiotika ingår uroseptika i behandlingen mot blåsor. De är säkra för barn, som i kompositionen har de i grunden bara medicinska örter. Dessa inkluderar:

 1. Kanefron. Det är en örtberedning, som innehåller en centaury och rosmarin. Apotekshyllorna presenteras i form av lösningar och dragees. Men det är kontraindicerat för barn upp till ett år. Det är en diuretikum.
 2. Fitoliz. Det är en tjock grön pasta gjord av ett extrakt av örter. Har antiinflammatorisk effekt.
 3. Tsiston. En beredning från flera extrakt av örter. Presenterad i form av tabletter. Utmärkt slagsmål mot bakterier, och har också en diuretisk egenskap.

Kompletterande terapi

Cystitis hos barn kännetecknas av smärtsamt syndrom i urinblåsan. För att bekämpa det, rekommenderar läkare att köpa No-shpu eller dess billiga analoga Drotaverin, Papaverin eller Baralgin. Visst kan de bara tillämpas på barn som fyllt 1 år.

Det viktigaste, vid de första tecken på blåsor, måste föräldrar vara nära barnet och ge honom en känsla av komfort och säkerhet - det här är det som är viktigast för en liten person. Och också, för att påbörja den snabba behandlingen, som barnets öde kommer att bero på. Cystitis är inte lika säker som det verkar vid första anblicken. En missad dag att ta tabletterna - och sjukdomen kommer påminna dig om och om igen i många år.

Huvudkärnan. Börja så snart som möjligt behandla barnet vid första tecken på blåsor. De viktigaste drogerna för behandling av blåsor är antibiotika. Det vanligaste antibiotikumet är Monural. De säkraste drogerna för behandling av cystit är uroseptika, som utför samma funktion som antibiotika - de bekämpar bakterier.

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.

Vad kan cystitis behandlas hos ett barn?

Barnblåsan är vanligare hos tjejer. Detta beror på kvinnans kropps anatomiska struktur. Orsakerna till inflammation är skadliga partiklar som går in på blåsan på olika sätt. Antibiotikum och piller från spasmer - den enda optimala behandlingen av patologi.

Symtom på blåsans inflammation hos småbarn

Små barn kan inte uttrycka sina klagomål och låta dem veta vad som oroar dem. Men det är ändå möjligt att avslöja en cystit på sådana obehagliga visningar, som:

 • hög temperatur;
 • täta äventyr för lite behov
 • en mörk skugga av urin (sällan);
 • gråter.

Under barnens gråt kan vi dra slutsatsen att han har smärta i någon del av kroppen. I närvaro av smärtsamma spasmer håller barnet händerna nära buken och klämmer fast det. Vid urinering gråter barnet starkare.

För fler vuxna barn som kan säga om deras känslor är följande tecken på blåsor karakteristiska:

 • dra smärta i underdelen av bukhinnan;
 • spasmer ovanför pubis, får fart när tömmer blåsan;
 • smärta i perineum (sällan observerad);
 • frekventa önskningar i en liten (minst tre gånger i timmen);
 • hög temperatur;
 • urininkontinens
 • grumlighet och tredje orenheter i urinen.

För att bekräfta cystit måste barnet passera urin och blodprov, göra biokemi, kontrollera urinsterilitet och genomgå ultraljudsundersökning.

Hur man behandlar inflammation hos barn

Tabletter väljs individuellt. Antibiotikum väljs beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen, svårighetsgraden av symtom i barnet.

Praktiskt taget i alla fall utförs behandlingsförloppet på ett sjukhus.

Behandling av inflammation börjar med sängstöd. Det finns ingen strikt överensstämmelse med reglerna, eftersom barnet inte kan ligga i sängen för dagar till slut. På området för inflammation överlagrad torr värme minskar smärtan och smärtsamma spasmer. Varmt bad med örter används effektivt. Kamille eller salvia kommer att göra. För varmt vatten (inte mer än 37 grader) kan inte göras, eftersom urinprocessen kan vara störd. Självklart bör barnet inte ledas utomhus, oavsett hur varmt det är utanför fönstret på de första dagarna av blåsor.

En extra dryck är viktig för barnet, detta behov uppstår hos barn med 50%. Det rekommenderas att ge barnet ett morsmål och te. Mineralvatten kan förbrukas om barnet är yngre än 6 år.

Drogbehandling av den inflammatoriska processen i urinvägarna innefattar att ta antispasmodika, uroseptika, läkemedel som bekämpar bakterier. För barn används tabletter No-shpa, Papaverin i ljus. Ibland är läkemedlet ordinerat Baralgin.

Som antibakteriell behandling, läkemedel som:

Antibiotikumet väljs av den behandlande läkaren. Typen och dosen av p-piller beror på barnets ålder, svårighetsgraden av inflammationen. Från ett antal fluorokinoloner är förberedelser för barn inte föreskrivna. Det är viktigt att ta förskrivna tabletter i högst sju dagar, även om lättnad har kommit under de första dagarna.

Hur är behandlingen

Hos barn under 12 månader är behandlingsbanan under ledning av läkare på sjukhuset. Fler vuxna kan ta tabletter hemma. Föräldrar behöver veta och komma ihåg att självaktivitet vid behandling av inflammation hos barn slutar med att orsaka väsentlig skada på barnets kropp, antibiotikumet bör ordineras av en specialist. I regel uppstår komplikationer och blåsan blir kronisk. Behandling och nödvändiga läkemedel ordineras exklusivt av en specialist urolog.

Läkaren granskar barnet, föreskriver leverans av tester och nödvändiga undersökningar. En optimal terapeutisk kurs utvecklas, där ett specifikt antibiotikum ska ordineras. Föräldrarnas uppdrag innefattar strikt överensstämmelse med en viss plan och överensstämmelse med all doktors instruktioner.

För noggrann diagnos är det viktigt för läkaren att undersöka alla barns klagomål, att studera alla alternativ för cystitis närvaro inte bara hos föräldrar, men också hos farföräldrar. Specialisten ska analysera de kliniska manifestationerna av sjukdomen och ge en karaktärisering av urin. Korrekta utvärdera och tolka indikatorerna för ultraljud och cystoskopi. Först efter hela anamnesen bör han ordinera ett antibiotikum.

Barn med blåsor ska vara säkra på vila. Det rekommenderas inte att gå ut med honom för en promenad och spela utomhusspel.

Barnet ska dricka tillräckligt med vätska och äta rätt. Du kan inte mata den med kryddig, stekt, sylt och rökt mat. Du kan behandla frukt, yoghurt och mjölkgröt. Med sådan näring accelereras processen med "vård" av bakterier och behandlingens varaktighet minskar signifikant.

Efter lindring av akuta och svåra symtom ordinerar läkaren fysioterapi, elektrofores. Det kommer också att vara användbart att dricka en kurs av vitaminer för att höja kroppens försvar. Utan vitaminer kan det inte, eftersom antibiotikumet undertrycker immuniteten i någon sjukdom.

Hur man tar piller för barn

Den huvudsakliga cystitisbehandlingen av spädbarn tar antibiotika. De är ordinerad läkemedel från penicillin gruppen, det är antibiotikum Amoxiclav och tabletter Augmentin. De måste användas i 7 dagar. Om ett barn inte tolererar något läkemedel, ändras det till läkemedel från ett antal makrolider. Det finns azitromycin och sumamed. Den senare beräknas till 10 mg per 1 kg av barnets vikt. Läkemedlet tas en gång om dagen i högst tre dagar.

Antibiotikum Augyemtin kan tas till barn som börjar vid 9 månaders ålder. Doseringen börjar vid 2,5 ml. Nästa ökning av dosen ska göras inte tidigare än vid två års ålder. Därefter öka dosen vart femte år.

Även barn förskrivs Kanefron tabletter. Det kan vara berusat från födelsen tio droppar tre gånger om dagen. I en mer mogen ålder använder de piller, för unga barn produceras droger i droppar. Läkemedlet anses vara mildt och effektivt.

förebyggande

För att minimera risken för inflammation i blåsan bör följande regler följas:

 • regelbundet ta multivitaminer
 • Barnunderkläder rekommenderas att endast bäras från 100% bomull;
 • Låt aldrig barn frysa;
 • tillåter inte förstoppning hos barn
 • balansera näring
 • kontroll hygien hos barnet
 • småbarn tills året behöver byta blöja i tid och skölj skrot med vatten.

utsikterna

Behandling av cystit hos barn och ungdomar slutar nästan alltid med framgång. Med snabb diagnos och korrekt behandling, droger droger bakterier och ett friskt barn går till en dagis eller en skola. Antibiotikum hanterar snabbt inflammation, vilket effektivt undertrycker tillväxten och reproduktionen av skadliga mikroorganismer.

Vanligen förekommer blåsning hos barn en gång, eller det kan inte hända alls. Det beror på vård av mammor och pappor till sitt barn. Ibland finns kronisk cystit hos barnet under hela sitt "lilla" liv. Det händer sällan, men det tar fortfarande seriös och försiktig inställning till ditt barns hälsa.

Vem har risken att bli mer sjuk?

Hos ettåriga barn och mindre sker blåsning lika ofta hos både pojkar och tjejer. Under studietiden i primärklassen uppträder inflammation mer hos honkön. En hög andel beror på strukturen hos urinvägarna. I synnerhet talar vi om närheten av analanpassningen till könsorganen, en bred eller kort kanal i urinröret, frekventa infektioner. Alla dessa överföringar tillåter smitta lätt att komma in i urinblåsan.

Cystitis förekommer hos de barn som har en genetisk predisposition mot den. Till exempel kan inflammation uppstå om barnet:

 • låga immunförsvar
 • förekomsten av kroniska sjukdomar;
 • brist på nödvändiga vitaminer
 • närvaro av sand eller stenar i blåsan;
 • VPR (medfödd missbildning av organen) i urinvägarna.

Barnblåsan är en förförisk sjukdom. För att förhindra sjukdom hos ett litet barn, bör du titta på barnet och inte låta honom (särskilt tjejen) sitta i en kort kjol i sandlådan, klä inte på väder, äta mellanmål. Läkemedlet för behandling är smärtstillande medel och antibiotikum. Dessa är tillräckligt starka droger inte bara för en vuxen, men också för ett barns kropp. Det är bättre att förhindra patologi än att bota det under en lång tid och flitigt.

Antibiotika för barn med blåsor

Tyvärr är blåsning - blåsinflammation - en ganska vanlig sjukdom bland barn, enligt statistik har vart fjärde barn någonsin haft det. Vanligare hos flickor på grund av anatomiska egenskaper - ett kortare och bredare urinvägar, med barn oftare sjuk 4-12 år.

Orsaken är att få patogenen, oftare E. coli, mindre ofta stafylokocker, klamydia, streptokocker, in i blåsan. Ofta bidrar detta till hypotermi.

 • en signifikant temperaturökning (ibland upp till 39 grader);
 • frekvent urinering
 • ibland en förändring i urinfärgen - det blir mörkare;
 • gråt vid urinering (hos spädbarn)
 • ibland inkontinens.

Barn som redan kan förklara sig, klagar på smärta i buken.

Vid första misstanke om cystit hos barnet bör omedelbart kontakta din barnläkare, som i första hand hänvisa dig att urinera, blod, urin kultur för sterilitet att bestämma smittämnen av sjukdomen och vid behov, en ultraljudsundersökning av urinvägarna.

Efter bekräftelse av diagnosen av behandlande läkaren ordinera behandling av cystit hos barn med antibiotika. Mest använda droger penicilliner såsom augmentin, amoxiclav, behandling med - 7 dagar då användningen av makrolider intolerans acceptabelt - Sumamed, azitromycin - 3 dagar, dos: 10 mg av läkemedlet per 1 kilogram vikt hos barnet. Också kan läkaren ordinera cefalosporiner (taratsef, tseklor, Zinnat, tsedeks), den kombinerade sulfonamid (co-trimoxazol), med behandlingsförlopp - 7 dagar. Effektiv behandling med monomial - ett derivat av fosfonsyra. Mina patienter använder ett bevisat medel som kan bli av med urologiska problem i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Som ni kan se, alternativen är förskrivningen av antibiotika i cystit har många barn, är det för att det är viktigt, framför allt, i varje fall inte att självmedicinera, och för det andra att urinera kultur före behandlingen för att bestämma känsligheten hos patogenen mot antibiotika. Emellertid sådd av inte omedelbart känt, dock mest akut cystit läkare ordinerar ett bredspektrumantibiotikum, och endast efter att ha fått resultaten av analys vid behov kan variera drog.

Under inga omständigheter kan man självständigt minska antibiotikaförlusten, även om symptomen försvinna, eftersom obehandlad cystit är farlig för dess komplikationer, till exempel pyelonefrit. Efter slutet av antibiotika rekommenderas att passera en andra bacillus urin för att utesluta sjukdoms ofullständighet.

Förutom antibiotika kommer läkaren att föreskriva en uppsättning åtgärder för att påskynda återhämtningen:

 • sängstöd;
 • rätt dricksregimen - du behöver mycket att dricka, särskilt lite alkaliskt vatten, fruktdrycker, vitaminkompoter;
 • diet med undantag av fet och stekt diet och med övervägande mjölk och växtfoder;
 • användningen av ett komplex av vitaminer och, om nödvändigt, kanefron - en produkt av vegetabiliskt ursprung.

Läkaren kan också ordinera en no-shpu eller papaverine för att minska smärtsyndromet samt fytoterapi - infusioner av plantain, kamille, jonkört.

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Cystitis hos barn: behandling med antibiotika - huvudprinciperna för behandling

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Det bästa antibiotikumet för barn med blåsor

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. makrolider: Sumamed, azitromycin.
 3. cefalosporiner: Zinnat, Tzedek, Tsefaklor, Taratsef, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Säker antibiotika från cystit för barn

Cystitis är en allvarlig sjukdom, men inte dödlig. Med korrekt botemedel och iakttagande av enkla hygien- och termineregler kommer det inte längre tillbaka. Men ofta är människor oansvariga för sin egen hälsa, vilket leder till återfall.

Med inflammation i urinblåsan är bekanta med, för det mesta, kvinnor och flickor - det beror på konstruktionen av den kvinnliga kroppen, nämligen platsen för urogenitalsystemet: en kvinnas kropp urinkanal bredare och kortare än hos män, vilket skapar förutsättningar för urogenitala sjukdomar. Men pojkar är inte heller skyddade från denna obehagliga sjukdom. Enligt statistiska uppgifter hade vart fjärde barn blivit cystitis minst en gång i sitt liv. I detta fall uppstår sjukdomen oftast hos barn från 4 till 12 år.

Den främsta orsaken till att sjukdomen utvecklas är hypotermi. Det är det som aktiverar skadliga mikroorganismer och bakterier som finns i vår kropp.

E. coli, klamydia, stafylokocker eller streptokocker kan komma in i urinblåsan, men under lång tid ingen möjlighet att visa sig. Men som en följd av hypotermi börjar sjukdomsutvecklingen.

Hur vet du om ett barn har blåsor?

De viktigaste symtomen på sjukdomen gör det lätt att skilja cystit från andra sjukdomar utan att tillgripa läkares samråd. Dessa inkluderar:

 1. Mer frekvent uppmaning att gå på toaletten, upp till den oupphörliga känslan att en person vill "på ett litet sätt";
 2. Smärta, sveda, brinna under och efter urinering - vilket orsakar litet obehag hos barn under exacerbation eller gråt;
 3. Möjlig mörkning av urin;
 4. I vissa fall höjer barnet temperaturen;
 5. Mer vuxen, nämligen tonåren kan klaga på en teckningssmärta i botten av mage eller mage, en smärta och en brännande känsla i perineum.
 6. Det är möjligt att observera föroreningar och grumlighet i urinen.

Om du har misstankar om att barnet är sjuk ska du omedelbart kontakta din lokala barnläkare och ta lämpliga tester.

De som ges för misstanke om blåsor är:

 • allmän analys och urinkultur på mikroflora
 • ett allmänt blodprov
 • Ultraljud av det lilla bäcken och organen i urinvägarna.

Baserat på resultaten från testen kommer läkaren att kunna bestämma sjukdomen korrekt och välja lämplig behandling.

I varje fall är det omöjligt att fördröja behandlingen på sjukhuset, eftersom inte botas sjukdom hotar att komplikationer i njuren, vilket i vissa fall kan leda till döden.

Är det möjligt att behandla ett barn med antibiotika?

Om din läkare har bekräftat att den lilla patienten diagnosen "blåskatarr", mest troligt, han kommer att utse honom ett antibiotikum, som traditionella läkemedel vid behandling av denna sjukdom är inte alltid effektiva. I de flesta fall är antibiotika för barn med cystitis penicillinbaserade läkemedel (Amoxiclav, Augmentin). Dessa är relativt säkra läkemedel som används för att behandla olika svagheter som orsakas av bakterier hos barn.

Behandlingstiden är vanligtvis sju dagar, men kan ökas vid behov.

I händelse av intolerans gentemot mer vanliga antibiotika, föreskriver läkaren användningen av andra, till exempel:

Valet av ett antibiotikum beror på vilken patogen sjukdomen orsakas och hur illa den inflammatoriska processen fortskrider.

Läkemedlet Kanefron är till exempel ordinerat från födseln, de är tillgängliga i form av tabletter och i form av droppar. Detta läkemedel är erkänt som en av de mest effektiva och sparsamma.

För att inte skada ett barn med en redan svår situation i samband med sin sjukdom, är det nödvändigt att ta hand om att läkemedlet fortskrider så bekvämt som möjligt. Många läkemedel kan bli berusade med juice eller vatten. Tabletter kan lösas i en spruta i en liten mängd vatten, varpå snabbt häll barnet i munnen.

Oftast för barn verkar det skrämmande inte smaken av mediciner, men förfarandet för deras användning. Försök att underhålla barnet, lugna honom, vrid medicinen i ett spel.

En av de mest sparsamma och effektiva läkemedlen för blåsor kvarstår emellertid Monorel, ett läkemedel som tillverkas på basis av tranbär. Det är känt att tranbärsjuice i sjukdomen bidrar till att avsevärt minska de obehagliga symtomen på sjukdomen. "Monorel" hjälper också till att bota helt av sjukdomen. Tabletten är full på natten efter urinering. Aktiva ämnen i "Monurel" hjälper till att rensa urinblåsan från patogener.

I vilket fall som helst, att engagera sig i självmedicinering för denna sjukdom hos barn kategoriskt omöjligt. Det finns många anledningar till detta. En av de viktigaste ligger i det faktum att cystit orsakar olika typer av patogener, och baserat på vilken bakterie som har tjänat sjukdomsutvecklingen är det nödvändigt att välja lämplig medicin.

Dessutom är det omöjligt för egen önskan att sluta ta antibiotika om kursen inte är helt full och smärtan har redan gått. En obehandlad sjukdom kan dyka upp igen, men med komplikationer.

Efter att ha tagit antibiotika måste du återigen överföra urinen till analysen för att säkerställa fullständig återhämtning.

Hur korrekt behandlar barnet?

Barn under ett år med en cystitissjukdom genomgår behandling på ett sjukhus under överinseende av läkare. Spädbarn av äldre ålder kan behandlas hemma, men under överinseende av en distriktspediatrikare.

Föräldrarnas uppgifter omfattar inte bara kontrollen av att ta mediciner, men också överensstämmelse med säng och dricksregim, reglering av näring. Det är oacceptabelt att mata en baby sjuk med denna sjukdom, stekt, rökt eller sylt mat.

Efter att huvudsymptomen på sjukdomen har gått ner kan läkaren skicka barnet till elektrofores eller fysioterapi.

Det kommer att vara användbart för att spendera på förberedelserna för restaurering av tarmen ( "bifidobakterin", "Laktofiltrum", "Linex") - de bör tas med den första dagen för att ta antibiotika för att skydda mag-tarmkanalen hos barnet från de hårda effekterna av antibiotika.

Det kommer att vara användbart att dricka vitaminer och immunostimulerande läkemedel, men deras användning bör diskuteras med den behandlande läkaren.

Hur kan jag hjälpa ett barn med blåsor?

Förutom att ta antibiotika direkt, innehåller blåsning även samtidiga åtgärder som hjälper till att snabbt återhämta sig och minska obehagliga känslor hos en bebis:

 1. Sängstöd. Även om det är ett ganska svårt förhållande för en bebis, är det dock ganska realistiskt att byta högljudda spel med tysta. Att underhålla ett sjukt barn är perfekt att läsa böcker, teckningar, spel med en formgivare.
 2. Den justerade dricksregimen. När sjukdomen är extremt nödvändig för att använda en stor mängd vätska - för att tvätta sjukdomen från blåsans orsak. Lämpliga kompott och fruktdrycker, företrädesvis - från tranbär eller tranbär.
 3. Det är nödvändigt att utesluta från kosten av stekt och fet mat, akut, irriterande mage. I kosten bör mejeriprodukter, frukter, grönsaker, spannmål, kokt och stewed mat överväga.
 4. Kanske användningen av vitaminer, och vid behov smärtstillande medel, såsom: "Papaverin" och "No-shpa."
 5. För att underlätta tillståndet hjälper infusioner av örter: kamille, plantain, johannesört.
 6. Melon hjälper också till att minska symptomen på sjukdom på grund av diuretisk verkan.
 7. Du kan sätta torrvärme i botten av magen om barnet har ont.
 8. En annan bra hjälp är varmt bad (vattentemperaturen bör inte överstiga 37 grader) med infusioner av örter (salvia, kamille).
 9. Undvik att stanna på gatan, även om utsidan är varm.

Observera en serie enkla regler, du kan snart lägga ett barn på fötterna.

Förebyggande av cystit hos barn

Oftast är sjukdomen lättare att förebygga än efter att ha slösat bort energi och tid för behandling. Sjukdomar är lätta att undvika om de styrs av enkla regler:

 • ta hand om näring, balansera det, äta tillräckligt med vitaminer och mineraler;
 • Barnunderkläder ska endast sysas av naturmaterial (100% bomull);
 • Se upp att barnet inte är superkylt;
 • undvik förstoppning
 • följ noga hygien.

En annan sak att tänka på är att du kan återhämta sig från sport, eftersom fysiska aktiviteter också är användbara.

rön

Nästan alltid behandling av blåsor hos barn och vuxna avslutas med framgång. Modern medicin hjälper till att identifiera en viss patogen och korrekt välja lämplig botemedel. Men det beror bara på oss om sjukdomen kommer att återkomma eller inte.

För att sjukdomen ska förbli för alltid i det förflutna, är det nödvändigt att behandla dina barns och kroppens organismer mer noggrant och ansvarsfullt, ta hänsyn till åldersbehoven och träffa dem i god tid.