Huvud
Massage

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

  • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
  • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
  • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
  • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

  • tar antibiotika för att eliminera bakterier
  • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
  • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
  • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
  • vitaminerna A, B6, E, C;
  • spårämnen: selen, zink, magnesium;
  • lugnande (Afobazol, Miasser);
  • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
  • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
  • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

  1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
  2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
  3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män: en lista över de bästa

I den moderna världen, enligt forskare, lider varje tredje man av denna eller den här typen av prostatit, och sjukdomen växer snabbt yngre. Om två eller tre årtionden sedan ansågs uteslutande för äldre, nu är fler och fler män som inte fyllt 30 år en urolog om hjälp. Ofta är kronisk prostatit smittsam i naturen, dessutom har cirka 86% av patienterna en historia av sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, trichomoniasis, klamydia och andra. Behandla prostatit under lång tid, sjukdomen orsakar ofta återfall, allt detta kräver utveckling av nya metoder för komplex behandling och användning av de senaste antibakteriella läkemedlen. Vad som exakt innebär att utse till patienten vid en prostatit, vågar strängt i en enskild ordning. Antibiotika för prostatit, vilka är de effektivaste drogerna att ta?

Grundläggande behandlingsprinciper

Antibiotika vid prostatit är endast förskrivna till patienten med den smittsamma sjukdomsformen som bekräftas genom laboratorietester. Urval av antibiotika utförs av en urolog strikt individuellt med hänsyn till:

  • Förlängd prostatit.
  • Individuell känslighet hos män till läkemedlets verkan.
  • Aktiviteten av läkemedlet mot de detekterade patogenerna.
  • Orsaker till infektion.

Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt fokus på inflammation skapas. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit spelar dessa läkemedel en avgörande roll, men vissa faktorer påverkar deras effektivitet:

  1. Hur reagerar en patogen mikroflora på ett visst medel.
  2. Graden av läkemedelskoncentration i prostata.

Vid val och förskrivning av ett antibiotikum måste läkaren ta hänsyn till följande:

  • Läkemedlet måste ha en hög fetthalt.
  • Antibiotikum bör inte binda till vassleproteiner.
  • Preparat bör koncentreras så mycket som möjligt i prostata.
  • Antibiotikumet bör ha ett brett spektrum av åtgärder.
  • Priset på droger ska vara överkomligt för patienten.
  • Antibiotikumet bör ha bra recensioner.

För kronisk bakteriell prostatit bör antibiotikabehandling utföras under minst 2-4 veckor. Droger bör tas regelbundet och enligt systemet, vilket - doktorn kommer att indikera. Om effekten av läkemedlet under denna period inte bekräftas och männen inte har en positiv dynamik bör behandlingsregimen ses över och det är nödvändigt att bestämma vilka medel som ska fortsätta behandlingen. Om antibiotikumet är korrekt valt, förekommer dödsfallet av patogena mikroorganismer i prostata om fyra veckor. Tänk på de viktigaste antibiotika som används i modern träning av behandling av akut och kronisk infektiös prostatit.

På vad betyder att sluta

Tänk på de viktigaste drogerna i mer detalj.

En av de mest effektiva drogerna mot prostatit är ett antibiotikum, det används i tabletter och injektioner.

  • fluorokinoloner

Fluoroquinoloner i moderna läkemedel är en ny generation antibiotika, de har ett extremt brett spektrum av antibakteriell verkan och är idealiska för behandling av kroniska former av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit. Preparat av denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostata-cellernas celler. För behandling av prostatit används antibiotika Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa medicinen för denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gram-negativa och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer, en annan faktor i läkemedlets effektiva effekt är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Antibiotikumet har en hög förmåga att tränga in i vävnader och organ, när den kommer in i prostata vävnaden kan den nå samma höga koncentration som i hanserumet. Levofloxacin utsöndras från kroppen av män huvudsakligen med urin. Mycket effektiv vid behandling av prostatit.

Antibiotikumet har samma förteckning över biverkningar som andra starka antibiotika, så under läkarundersökningen ska läkaren noggrant övervaka patientens tillstånd och på ett adekvat sätt bedöma graden av läkemedlets negativa effekt på kroppen. Läkemedlet tas en gång om dagen, den terapeutiska dagliga dosen är 500 mg. Levofloxacin kännetecknas av absolut biotillgänglighet, det föreskrivs både intravenöst och i form av tabletter. Medelpriset på förpackningstabletter är 400-500 rubel (10 stycken). Andra namn på antibiotika i denna grupp: ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin. Recensioner om drogen är mycket bra.

  • makrolider

Vissa patienter kan inte använda Sumamed, och ändå anses det vara ett av de bästa antibiotika.

Antibiotika relaterade till makrolidgruppen är särskilt effektiva vid behandling av klamydia- eller mykoplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln. Det bästa och mest populära antibiotikum i denna grupp av urologer för behandling av prostatit är Sumamed, som marknadsförs i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. Tabletter kan vara berusade hemma. Summan med prostatit är särskilt effektiv vid behandling med svår och försummad form. Det används aktivt vid behandling av inflammation i prostata, komplicerat av urinvägsinfektion, liksom inflammatoriska processer i andra organ av män.

Sumamed ska ges med försiktighet, eftersom patienterna ofta utsätts för en individuell intolerans mot läkemedlet. Förloppet av prostatitbehandling utförs strikt under överinseende av en läkare, eftersom långvarig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen. För att undvika detta ska patienten regelbundet donera blod för analys. Sumamed produceras i Kroatien och Israel och priset är ganska högt - i genomsnitt 500 rubel. för 3 tabletter, men även recensionerna om det är bara positiva. Om läkemedlet är dyrt för patienten kan läkaren ordinera sina analoger - Azitromycin, AzitRus och andra.

  • aminoglykosider

Agenterna i aminoglykosidgruppen föreskrivs av läkarna med prostatit om flera patogener är närvarande i patientens analyser eller om en specifik patogen inte har identifierats genom laboratorietester. Antibiotika i denna grupp har en mycket stark antibakteriell effekt, de ackumuleras väl i prostatavävnaderna, men i modern urologisk träning används de inte ofta. Dessa läkemedel har en signifikant lista över biverkningar, inklusive starka levertoxiner. Dessutom kan aminoglykosider orsaka dövhet hos män, de påverkar också njurarnas funktion, och det är därför nödvändigt att behandla dessa läkemedel med stor omsorg. Svaren från läkare och patienter om läkemedlet är mycket motsägelsefulla.

Gentamicin, som alla aminoglykosider, har obehagliga biverkningar, injektioner används för att ta emot det.

Oftast i urologisk praxis används drogen Gentamicin. Läkemedlet produceras i ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, vid behandling av kronisk infektiös prostatit tas den i en daglig dos på 3-5 ml. Effekten av läkemedlet är baserat på att blockera syntesen av proteinet hos infektionspatogenen när de patogena mikroorganismerna kommer in i cellerna, vilket leder till deras död. Koncentrationen av läkemedlet i prostata med intramuskulär injektion uppnås inom en timme. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen i urinen, i mindre utsträckning - med galla. Drogerna i denna grupp inkluderar även kanamycin, 5-NOC och andra. Med akut infektiös prostatit för snabb avlägsnande av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln är en kombination av två droger möjlig. Kostnaden för antibiotika i denna grupp ligger inom intervallet 350-600 rubel.

  • suppositorier

Ljus med antibiotika är en mycket effektiv doseringsform vid behandling av akut och kronisk infektiös prostatit, eftersom prostatakörteln ligger väldigt nära tarmarnas väggar och läkemedlet så snabbt som möjligt kommer in i det drabbade organet. Dessutom är fördelen med suppositorier att patienten kan använda dem självständigt, i motsats till intravenösa och intramuskulära injektioner. Stearinljus har mycket färre kontraindikationer än andra dosformer, eftersom de kommer in i prostata som kringgår mag-tarmkanalen. Dessutom, ljus - detta är den bästa och mest effektiva metoden för behandling hemma, recensioner om dem är mycket bra. Den genomsnittliga kostnaden från 370 till 1100 rubel beror på tillverkaren och typen av medicin.

Stearinljus har en lägre dos av antibiotikum än injektioner och behandlingstiden är vanligtvis längre. De har följande terapeutiska effekt:

  1. Minska intensiteten i den inflammatoriska processen.
  2. Kämpa effektivt mot patogen mikroflora.
  3. Ha en uttalad bedövningseffekt.
  4. Förhindra förekomsten av prostata adenom.
  5. Främjar normalisering av blodcirkulationen.
  6. Öka skyddskrafterna hos männen.

Priset på suppositorier är inte högt, de är mycket överkomliga för alla. I akut och kronisk bakteriell prostatit utses formen Proctosedyl ljus som består av hydrokortison, framycetin och heparin. Denna kombination av läkemedel ger borttagning av inflammation och klåda, lindrar smärta, förstör patologisk mikroflora och förbättrar regenerering. Även prostatit kan behandlas med ljus med erytromycin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Ljus Proctosedil är ganska billiga, har inga biverkningar, och används inte bara för prostatit.

Erytromycin orsakar inte negativa biverkningar hos män, därför är dessa ljus ofta föreskrivna för individuell intolerans mot andra antibiotika. Stearinljus med levomitsetinhjälp mot nästan alla infektionspatogener, förutom stafylokocker, streptokocker och tuberkulos. Hemma tar sådana ljus 2-3 gånger om dagen. Levomycetin påverkar cellmembranets protein och förstör det. Vilken typ av ljus passar patienten, bestämmer läkaren, listan över dem är ganska stor.

I den komplexa behandlingen av akut och kronisk bakteriell prostatit antibiotikaterapi är avgörande, men dessa läkemedel bör användas med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning och i kombination med andra droger: enzymer, NSAID, hepatoprotectors blockerare och andra. När du väljer ett antibiotikum bör tas hänsyn till en rad faktorer: typen av patogen, individuell känslighet män till de resurser det spektrum av åtgärder, biverkningar och andra.

Antibiotika för kronisk prostatit

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Kronisk prostatit är en mycket vanlig sjukdom hos män i den äldre åldersgruppen (efter 40 år). Den kroniska formen utvecklas i olägligt behandling av akut inflammation i prostatan, liksom systematisk påverkan av negativa faktorer, matsmältningsstörningar, dålig näring, overeating, stillasittande livsstil. Minskad aktivitet av immunceller främjar tillväxten av bakteriekolonier i organen i det genitourära systemet, vilket orsakar en förvärmning av sjukdomen och utseendet av patologiska symptom.

Att behandla infektiösa former av kronisk prostatit är nödvändiga antibakteriella och antimikrobiella medel, som kan framställas i orala doseringsformer eller i form av rektala suppositorier. Välj ett lämpligt läkemedel, samt beräkna dosen ska läkaren, eftersom olika grupper av antibiotika har olika effekt och en lista över kontraindikationer.

Antibiotika för kronisk prostatit

Funktioner av valet av läkemedlet: Vad ska patienten veta?

Enligt statistiken samråder nästan hälften av män inte med en läkare när symptom på prostatit upptäcks, även om sjukdomen är ganska väl behandlingsbar i ett tidigt skede. Läkare associerar detta med det psykologiska obehag som patienterna upplever under vissa medicinska förfaranden, till exempel prostata massage som utförs genom rektum. Denna tillvägagångssätt påverkar sjukdomsförloppet och människans övergripande välbefinnande, eftersom självmedicinering i de flesta fall inte ger ett positivt resultat.

Orsaker till kronisk prostatit hos män

För att korrekt välja ett antibiotikum för behandling av den inflammatoriska processen är det nödvändigt att klara blod- och urintester, liksom bakteriekulturen i sekretionsvätskan och analysen på näringsmedia. Detta är nödvändigt för att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen, som oftast är klamydia och gonokock-gram-negativa bakterier från gruppen av aerober. Om patienten börjar ta p-pillen utan den här studien finns det en stor sannolikhet för patologins progression som ett resultat av avsaknaden av ett terapeutiskt resultat. Nedan följer en översikt över de mest effektiva antibakteriella läkemedlen som kan användas för komplex behandling av inflammation i prostata.

Hur manifesteras kronisk prostatit?

Förberedelser för behandling av mild till måttlig prostatit

Vid inflammation av 1-2 grader innebär behandling normalt att penicillindroger används. Penicilliner är substanser som uppvisar antibakteriell aktivitet mot nästan alla stammar av gram-positiva och vissa typer av gramnegativa bakterier, vilka innefattar de främsta orsakssambanden till prostatitgonokocker. Penicilliner kan vara naturliga (naturliga, syntetiseras av många slags mögel), syntetiska och halvsyntetiska. För behandling av olika infektioner i genitourinärsystemet används halvsyntetiska penicilliner: ampicillin och amoxicillin.

Dessa läkemedel absorberas snabbt av matsmältningsorganens slemhinnor, har en ganska låg toxicitet och kännetecknas av en liten lista över biverkningar även vid användning av maximala doser.

Tvblitsa. De mest effektiva drogerna i denna grupp, liksom doseringsregimen för behandling av kronisk prostatit.

Bredspektrum antibiotika

moderator: DVD-RW

  • Gå till sidan:

# 21 Meddelande Kapten flint »Måndag 27 Apr 2009 19:56

# 22 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 10:12

# 23 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 21:14

# 24 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 21:15

# 25 Meddelande patienten »Måndag 27 Apr 2009 10:18

# 26 Meddelande patienten »Ma 27 april 2009 10:23

# 27 Meddelande Lancet »Tis 28 Apr 2009 1:41

# 28 Meddelande Kapten flint »Tis 28 Apr 2009 6:01

# 29 Meddelande patienten »Tis 28 Apr 2009 08:11

# 30 Meddelande patienten »Tis 28 Apr 2009 08:16

# 31 Meddelande Kapten flint »Tis 28 Apr 2009 11:28

# 32 Meddelande Lancet »Tis 28 Apr 2009 10:27

# 33 Post patienten »Tis 28 april 2009 21:34

bredspektrum antibiotika

# 34 Meddelande Serj »Sun 10 maj 2009 20:51

# 35 Meddelande Rusland »Sun 10 maj 2009 21:54

bredspektrum antibiotika

# 36 Meddelande Serj »Måndag 11 maj 2009 07:02

# 37 Meddelande Rusland »Måndag 11 maj 2009 10:17

bredspektrum antibiotika

# 38 Meddelande Serj »Mån 11 maj 2009 15:03

# 39 Meddelande Serj »Mån den 11 maj 2009 kl 16:45

Re: bredspektrum antibiotika

# 40 Meddelande patienten »Ons 13 maj 2009 10:08

Lär dig hur man bota prostatit

Återhämtningen börjar idag.

Detaljerad och tillgänglig på moderna sätt
diagnos och behandling av prostata sjukdomar

  • - Avslöja orsakerna
  • - Undertryck av infektioner i prostata
  • - Metoder för behandling
  • - Hur man inte blir sjuk igen och andra

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

  • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
  • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
  • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
  • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
  • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
  • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

  • upp till arton år
  • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
  • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
  • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
  • samtidigt med Tizanidin;
  • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
  • med störning av hjärncirkulationen;
  • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

  • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
  • använd kräm med hög SPF;
  • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

  • störning i matsmältningsorganet;
  • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
  • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
  • arytmi;
  • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
  • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
  • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
  • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
  • fotosensitivitet;
  • hörselnedsättning (reversibel);
  • sänkning av blodtrycket;
  • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

  • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
  • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
  • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
  • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
  • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

  • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
  • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
  • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

  • Cefaclora (Werzef);
  • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
  • Cefotaxim (cefabol);
  • Ceftriaxon (Rofecin);
  • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
  • Ceftazidime (Fortum);
  • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
  • Cefixime (Suprax, Sorcef);
  • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

  • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
  • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
  • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

  • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
  • svåra njur- och leversjukdomar;
  • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
  • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

  • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
  • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
  • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
  • ökad nivå av bilirubin;
  • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
  • bronkial astma
  • sjukdomar i sköldkörteln;
  • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

  • störning i mag-tarmkanalen;
  • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
  • perifera neuropatier;
  • huvudvärk, yrsel, förvirring
  • diarré och pseudomembranös kolit;
  • aseptisk meningit;
  • bronkospasm;
  • onormal leverfunktion
  • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
  • allergiska manifestationer;
  • hypoglykemiska tillstånd
  • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
  • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
  • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
  • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
  • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

  • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
  • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
  • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för prostatit - vilket är bättre att ta

Huruvida det är nödvändigt att dricka antibiotika vid en prostatit? Antibiotisk terapi är nödvändig om sjukdomen är smittsam eller bakteriell. Det finns fem grupper av droger, vars verkan syftar till att eliminera det orsakssamband som orsakade sjukdomsutvecklingen.

Vad är prostatit?

Prostatit är en sjukdom där prostatavävnad är inflammerad. Om patologin orsakas av en infektion kallas prostatit smittsam om sjukdomen provoceras av bakterier (mykoplasma, klamydia, trichomonas), det refererar till bakteriell. Båda typerna av prostatit behandlas med antibakteriella läkemedel. I avsaknad av sådan behandling fortskrider sjukdomen.

skarp

Symtom på akut prostatit:

  • Temperaturen stiger till 38-39 grader.
  • Smärta i bukhinnan, ljummen vid urinering.
  • Blodiga, purulenta föroreningar i urinen.
  • Smärta med utlösning.
  • Likriktning av spermier, blodpunkter, gröna vener i seminalvätska.
  • Puffiness av perineum.

Det blir smärtsamt för en man att sitta och gå. Han kan ofta gå på toaletten för att urinera, men mycket små portioner urin kommer ut.

kronisk

Kronisk prostatit kan utvecklas som komplikation efter akut. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en långvarig kurs och en smurt symptomatologi. Det infektiösa skedet varar i ca två månader, efter infektion, i frånvaro av behandling, i flera år.

  • Förekomst av föroreningar i ejakulatet.
  • Svårighet att urinera.
  • Känsla av obehag i perineum.
  • Brott mot styrka.
  • Smärta i underlivet.
  • Obehagliga känslor som åtföljer urinering, ejakulation.

Om du har några symtom behöver du läsa en läkare. Vid de inledande skeden botas sjukdomen mycket lättare än i ett försummat tillstånd.

Funktioner av terapi: hur man väljer rätt antibiotikum?

För en noggrann diagnos tar doktorn ett smet från patientens urinrör. Soskob med slemhinnor i laboratoriet för sådd. Inom några dagar, under speciella förhållanden, görs observationer av floran som växer i provröret. Denna typ av forskning gör det inte bara möjligt att bestämma vilken typ av bakterier som slår en person, utan också att svara på hur aggressiva de är, hur snabbt de multiplicerar, vilket antibakteriellt läkemedel de kan förstöra.

Självbehandling med infektiös prostatit är absolut kontraindicerat! Först efter att patogenen har diagnostiserats är det möjligt att börja behandlingen.

Välj inte själv vilket antibiotikum du ska ta med prostatit. Du kan bara dricka mediciner efter att läkaren har utsett dem. Med osystematisk administrering av antibakteriella läkemedel är utvecklingen av resistens (bakteriens resistens mot ett läkemedel) möjligt. Som ett resultat kommer läkemedlet inte att hjälpa, och sjukdomen kommer bara att utvecklas.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

TOP-8 bästa antibiotika för behandling av prostatit hos män

Förloppet av antibakteriell terapi för prostatit är 10-14 dagar. Doserings- och behandlingsregimen bestäms individuellt. De mest effektiva antibiotika är grupperna av aminoglykosider, makrolider, cefalosporiner. Quinoler har en lägre penetrerbarhet i prostatavävnaden, men de är också föreskrivna om känslighet identifieras för denna typ av antibakteriellt medel.

amikacin

Detta är en semisyntetisk aminoglykosid av den 3: e generationen, en av de mest perfekta bredspektrummedicinen som skapats speciellt för behandling av infektionssjukdomar. Det är tillgängligt som en lösning för intravenös eller intramuskulär injektion. Ska matas långsamt i blodet, så det sätts ofta med hjälp av droppare.

Läkemedlet absorberas väl, lindrar ödem och inflammation i mjuka vävnader. Redan 10 timmar efter att ha gått in i kroppen når Amikacin en terapeutisk koncentration och eliminerar de flesta av de patogena bakterierna.

Kontraindikationer för att ta ett antibiotikum:

  • Njurinsufficiens.
  • Intolerans för komponenterna i läkemedlet.
  • Allergisk mot aminoglykosider.
  • Inflammation av hörselnerven.
  • Amning och graviditet.

Gemtamycinanaloger är analoger av Amikocin, som kan framställas i andra former - suppositorier, salvor.

roxitromycin

Läkemedlet är en grupp av makrolider, som används för att behandla infektioner i genitourinvägarna, mjuka vävnader. Kan ges i normal dos till äldre patienter och patienter som lider av njursvikt. Roxitromycin är tillgängligt i tabletter, med bakteriell prostatit, män får 1 tablett 2 gånger om dagen. När ett läkemedel ordineras för patienter med nedsatt njurfunktion, ska dosen minskas med hälften.

Den mest effektiva läkemedlet mot:

  • Legionella pneumophila.
  • Chlamydia trachomatis.
  • Ureaplasma urealyticum.
  • Mykoplasma pneumoniae.

Läkemedlet är kontraindicerat för att ta med ergotaminer. Detta kan leda till förgiftning med alkaloider och nekros av benens vävnader.

Analoger: Rulil, Josamycin, Roxibid. Valet av ett läkemedel beror på svårighetsgraden av sjukdomsutvecklingen och den möjliga patogenen.

amoxicillin

Den är tillgänglig i form av tabletter, kapslar, granuler för framställning av en suspension. Det är ett halvsyntetiskt antibakteriellt läkemedel som tillhör penicillingruppen. Rensar kroppen av kocker, streptokocker, stavar, anaeroba mikroorganismer som har känslighet mot penicillin. Indikationer för användning Amoxicillin:

  • Akut infektion av urogenitala organ.
  • Kronisk bakteriell prostatit.
  • Prostatit komplicerat av gonorré, klamydia.
  • Sepsis.
  • Purulent infektion i vävnader.

Det är kontraindicerat att ta ett antibakteriellt läkemedel för män med allergi mot penicillin. Eventuella biverkningar: illamående, lös avföring, hudutslag.

Analoger inkluderar Flemoxin, EkoBol, Amosin. För att behandla prostatit används Amoxiclav (ett antibiotikum med clavulonsyra) ofta också. Det är mycket effektivt, eftersom syran ger en ökning av bakteriedödande aktivitet.

Rekommenderad läsning:

cefotaxim

Läkemedlet tillhör tredje generationen av cefalosporiner. Det ordineras för behandling av allvarlig långvarig kronisk prostatit. Användningen av Cefotaxime som en andra omgång antibakteriell terapi ger bra resultat, även om läkemedlet i penicillin, aminoglykosid, sulfanilamidserien inte har klarade sig tidigare.

Den framställs i pulver, som måste spädas med destillat eller saltlösning. Det administreras intramuskulärt eller intravenöst. Läkemedlets verkan är långvarig i blodserumet. Cefotaxim kvarstår i upp till 12 timmar. Väl penetrerar i vävnader, minskar snabbt koncentrationen av patogener.

Läkemedlet kan användas för att behandla kronisk eller akut prostatit, komplicerad av sexuell infektion, svampinfektion.

Antibiotikum med försiktighet bör tas till patienter med nedsatt njur- och leverinsufficiens. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter som har genomgått enterokolit, som lider av blödning av något slag.

doxycyklin

Ett av de mest använda bakteriostatiska antibiotika i tetracyklin-serien. Det frigörs i kapslar, absorberas i det systemiska blodet genom magslemhinnan. På grund av de negativa effekterna på matsmältningsorganet är det nödvändigt att ta droger som återställer tarmfloran under antibiotikabehandling med detta läkemedel.

Indikationer för användning Doxycyklin:

  • Infektiös prostatit.
  • Bakteriell lesion av mjuka vävnader.
  • Purulenta infektioner av urinogenitalorganen.
  • mykoplasmos
  • Chlamydia.
  • Gonorré.
  • Kronisk prostatit.

Dosen av läkemedlet väljs strikt individuellt. Det tar inte bara hänsyn till typ av sjukdom, men också patientens vikt, ålder, kön. Behandlingstiden är 1-2 veckor. Om nödvändigt administreras Doxycyklin i kombination med Gentamycin.

Den billigaste analogen av Doxycyklin är Tetracyklin i tabletter. Läkemedlet är dyrare - nederländska Unidox Solutab. Innehåller också tetracyklin, men det verkar snabbare, så behandlingskursen med den är kortare, inte mer än 10 dagar.

sparfloxacin

Ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen av kinoloner. Sparflocacin är en tredje generation difftorquinol som används för behandling av akuta och kroniska infektioner i det genitourinära systemet. Effektiv för behandling av bakteriell och infektiös prostatit, såväl som patologier komplicerade av tuberkulos och klamydia. Kan utses efter operation, könsorganskador för att förhindra infektion.

Eventuella biverkningar:

  • Fartygs expansion.
  • Illamående, kräkningar, smärta i epigastrium.
  • Överträdelse av rörligheten hos senan i nedre extremiteterna.
  • Utslag, klåda, brinnande av huden.
  • Yrsel, huvudvärk.
  • Ökad ångest.
  • Sömnstörning.

Patienter som är under 18 år är inte berättigade till läkemedlet. Dessutom ska läkemedlet inte tas till personer med diagnostiserad ljuskänslighet.

Nitroksalin

Läkemedlet tillhör gruppen oxyquinoliner, den har ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs för infektiös, bakteriell prostatit, komplicerad av svampinfektion. Läkemedlet kan tilldelas både en vuxen man och ett barn, en tonåring. Tabletterna är också föreskrivna som profylaktiska.

Vid kroniska infektioner rekommenderas en behandling med Nitroxalinbehandling med paus. Den första perioden av behandling - 14 dagar, sedan en paus i två veckor och en andra kurs - 14 dagar. Läkemedlet tolereras väl, även om det kan finnas biverkningar i form av utslag.

  • Levofloxacin.
  • Ofloxacin.
  • Ciprofloxacin.
  • Lomefloxacin.
  • Norfloxacin.
  • Tarivid.

Vid behandling av prostatit med antibiotika måste patienten alltid fortsätta att ta den föreskrivna medicinen som föreskrivs av läkaren under en tidsperiod. Om du slutar behandling om du har några obehagliga symptom, är det möjligt att återuppta sjukdomen, så det är inte helt förstört.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

  • Ökad irritabilitet
  • Erection problem
  • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.