Huvud
Förebyggande

Antibiotika för njursjukdom

Lämna din kommentar 21,937

Sjukdomar i de inre organen i det lilla bäckenet åtföljs av obehagliga känslor i underlivet. Endast en urolog kan ordinera effektiva antibiotika för njursjukdom, vilket effektivt hjälper varje enskild patient. Därför, om du märker symtom på inflammation - fördröja inte resan till läkaren. När allt kommer omkring, under perioder med säsongkylning i kroppen förvärras sjukdomar och inflammatoriska processer i bäckenorganen. De vanligaste sjukdomarna är:

 • pyelonefrit (inflammation i njurarna);
 • cystit (inflammatoriska processer i blåsan);
 • uretrit (urinvägssjukdom).

Är det farligt att ta antibiotika för att behandla njursjukdom?

Att självmedicinera med dessa problem är inte önskvärda, kan de utvecklas och utvecklas till kroniska former, eller orsaka alla typer av komplikationer i njuren eller urinblåsan (t.ex. sängvätning). När karaktäristiska symptom upptäcks är det omedelbart nödvändigt att adressera till urologen. Han leder patienten till en diagnos och, baserat på resultaten, föreskriver en effektiv behandling. Alltid läkare tillgriper hjälp av antibakteriella medel. Trots de negativa effekterna av antibiotika på kroppen (en kränkning av mikrofloran, njursvikt), kan de snabbt läka inflammation.

Efter antibiotika stör arbetet i tarmens mikroflora, därför rekommenderar vi urologerna att terapiens återhämtning utförs med probiotika (medel baserade på växtbaserade komponenter) efter avslutad behandling.

Det är värt att notera att antibakteriella läkemedel inte är en panacea för njursmärta, för användning av piller i komplexet. Modern medicin ger ett brett utbud av droger från njurarna, vars åtgärder är inriktade på att bekämpa symtom och en enskild patogen. För att eliminera symtom ta antispasmodik, för avlägsnande av inflammation - antiinflammatorisk, för att sänka temperaturen - antipyretika.

Vilka antibiotika är oftast förskrivna för njursjukdom? Det finns flera grupper av droger vars åtgärder är inriktade på att undertrycka en viss bakterie. Det finns totalt 6 grupper:

 • antibiotika av aminopenicillin-gruppen;
 • cefalosporiner;
 • fluorokinoloner;
 • aminoglikozady;
 • karbamazepin;
 • makrolider.
Tillbaka till innehållet

Allmänt kända grupper av antibiotika

Aminopenicillin-gruppen

För det första hänvisar läkare till gruppen aminopenicilliner. Droger i denna grupp eliminerar kvalitativt koliform och enterokocker, vilka ofta är de medel som förorsakar inflammation i organ i det urogenitala systemet (i synnerhet, cystit och pyelonefrit). Effektivt vid sjukdomsmassans progressiva stadium. Det är tillåtet att förskriva kvinnor under graviditet och ammande mödrar, de absorberas något i mjölken. Kända antibiotika: "Amoxicillin", "Penicillin", "Amoxiclav" och "Ampicillin".

Ampicillin injektioner

"Ampicillin" är tillgängligt i form av granuler, kapslar och pulver. Det tillhör gruppen aminopenicilliner med ett brett spektrum av åtgärder. Injektioner "Ampillitsina" är föreskriven för njursjukdom och urinblåsan fungerar läkemedlet endast i fall av sjukdomen under hög gravitation, i andra fall är det ineffektivt.

Cephalosporin grupp

Denna grupp är vanligtvis ordinerad för komplikationer. Det behandlande ämnet är syra-7-ACK, förhindrar övergången av den akuta formen till purulent form av pyelonefrit. Förberedelserna för denna grupp är mycket effektiva och patienten känns bättre om några dagar. Är giftiga och utgör ingen fara för kroppen. Modern medicin vet 4 generationer antibiotika i denna grupp, de har olika indikationer för syftet:

 • 1 st, 2: a generationen är ordinerad för att behandla en infektion som orsakar inflammation (effekten liknar effekten av läkemedel i aminopenicillin-gruppen);
 • 3: e generationen - dessa är starkare droger med förbättrade farmakokinetiska egenskaper; kämpa med mer allvarliga former av sjukdomen;
 • Den 4: e generationen har ett brett utbud av åtgärder och används för patienter med den mest allvarliga sjukdomen.
Preparat av cefalosporinkoncernen bör ordineras vid komplikationer.

Gruppen har ett antal kontraindikationer och förbjudna patienter med njurinsufficiens, allergisk reaktion mot härdaren, samt gravida och ammande kvinnor. Namn kända droger "cefalexin", "cefalotin" "Zinnat", "Claforan", "Tamitsin", "Supraks", "Tseforal", "Tsiprolet". När komplikationer ordinera injektioner av 2: a och 3: e generationer - "cefotaxim", "Cefazolin".

fluorokinoloner

En ny generation antibakteriella läkemedel:

 • Den första generationen läkemedel ordineras i nödfall, när det finns en sannolikhet för ett dödligt utfall. Det har ett antal kontraindikationer - en hög känslighet för den behandlande komponenten, njure och leversvikt, epilepsi, åderförkalkning, dålig cirkulation hjärnan blod, ålderdom. Kända droger "Ciprofloxacin", "TSifran", "fleroxacin", "Ofloxacin", "pefloxacin."
 • Den andra generationen används för kronisk inflammation eller när det finns en övergång till en exacerbationsform. Effektiv kamp med pneumokocker. Kontraindikationer är desamma med 1: a generationen av droger. De inkluderar "Levofloxacin" och "Sparfloxacin".
Tillbaka till innehållet

"Tsifran" som en känd representant för denna grupp

Det mest populära läkemedlet i denna grupp. Den har minskad toxicitet och är effektiv mot gram-positiva bakterier. Skriv ut i fallet när de flesta preparat av gruppen av aminoglykosider, penicilliner, cefalosporiner redan är maktfria (bakteriens resistens mot behandlingsämnet har utvecklats).

aminoglykosider

Det ordineras för komplicerade former av pyelonefrit eller i fallet då sjukdomen orsakar Pseudomonas aeruginosa (gramnegativ stavformad bakterie). Aminoglykosider är preparat med lokal antibakteriell verkan. Förbjudet intag under graviditet, njursvikt. Efter användning av dessa antibiotika utvecklas hörselproblem och njursvikt. Denna grupp innehåller följande namn: Amikacin, Gentamycin, Tevomycin, Sizomycin (den vanligaste är Amikacin).

karbamazepin

Läkemedel med bred aktivitet, deras behandlingsämnen hanterar aktivt många typer av bakterier (även med anaeroba mikroorganismer). Tilldela i generaliserade former med komplikationer (bakteriella skador på flera organ). Racks i relation till renala enzymer. Berömda droger: Imipenem, Meropenem.

makrolider

Verkar effektivt mot ett stort antal gram-negativa och gram-positiva bakterier. Malotoxiska och för övrigt påverkar de bakterier som penicilliner. Ordineras ofta "Sumamed" ( "Azitromycin"), "Vilparen" ( "josamycin"), "Erythromycin", "Eratsin", "Azitromycin", "kitasamycin", "spiramycin" "Roxitromycin", "midecamycin", "Klatsid "," Oleandomycin "," Oletetrin "," Tetraolean ".

Sumamed eller Azithromycin

Detta är en ny makrolid. Det är värt att markera det på grund av möjligheten att snabbt komma till en infekterad plats, på grund av vilken behandlingen fortskrider snabbare. Denna förmåga beror på det faktum att efter att ha fått en helande substans absorberas väl in i väggarna i mag-tarmkanalen, distribueras snabbt i vävnader, tränger in i cellerna och ackumuleras i leukocyter (som bidrar till dess snabba penetration in i fokus för inflammation).

De 5 mest kända drogerna

Separat kommer vi att välja en lista över de 5 mest använda drogerna, som framgångsrikt behandlas med inflammation i bäckenorganen. Under många år används de effektivt i sjukdomar i blåsan, pyelonefrit, uretrit:

 • "Levofloxacin";
 • "Ciprofloxacin";
 • "Pefloksatsina";
 • "Ampicillin";
 • "Cefalotin".

"Ciprofloxacin" är en antibakteriell beredning av ett brett spektrum av gruppen av första generationens fluorokinoloner. Tilldelas till oral intag (oral intag) eller intravenöst. Doseringen ordineras individuellt (vanligtvis 250 g 2 gånger om dagen oralt, upp till 400 g - intravenöst). Kontraindicerat i närvaro av epilepsi, njursvikt och andra allvarliga sjukdomar.

"Pefloxacin" är ett medicinskt antimikrobiellt medel från gruppen av första generationens fluorokinoloner. Doseringen av läkemedlet ordineras individuellt beroende på placeringen av inflammationen och svårighetsgraden av sjukdomen. Eftersom det helande ämnet har en bitter smak är det rekommenderat att ta det på en tom mage utan att tugga, svälja en stor mängd vatten.

"Levofloxacin" är ett läkemedel av samma grupp av fluorokinoloner, endast andra generationen. Formlösning i form av tabletter och injektioner (injektioner). Läkaren utser en dos på 200-700 mg beroende på svårighetsgraden av sjukdomsformen. Biverkningar är yrsel, diarré, sannolikheten för att utveckla candidiasis. Kontraindicerad hos patienter med intolerans av komponenterna och gravid.

"Cephalothin" är namnet på läkemedlet i cefalosporinkoncernen. Tilldela pyelonefrit, eftersom behandlingssubstansen aktivt kämpar mot infektions orsaksmedlet (E. coli, Klebsiella, enterokocker). Med "Cephalothin" -injektioner ordineras en dos på upp till 2 g var 6: e timme. Det är möjligt att förskriva läkemedlet till gravida kvinnor och med njursvikt (små doser).

Antibiotika för njursjukdom

Även en person som är långt ifrån medicin förstår intuitivt att njurarna är ett viktigt organ. De utför en mängd olika funktioner, varav huvuddelen är utsöndring. Tillsammans med urinen utsöndras avfall av ämnesomsättningen, vattensaltbalansen bibehålls, volymen av vätska i kroppen regleras. Njurarna producerar också hormoner som deltar i hematopoiesen, reglerar de metaboliska processerna och utför den humorala reguleringen av blodtrycket. Därför påverkar njursjukdomen negativt på hela kroppen och uppenbarar förutom specifika symptom en generell svaghet och minskad styrka.

Den vanligaste njursjukdom är en infektionssjukdom - inflammatorisk natur - nefrit, pielity, cystit, men ökar frekvensen av njurskada under de senaste åren i systemiska sjukdomar, metabola sjukdomar. I detta avseende är det nödvändigt att förstå, för behandling av vilka sjukdomar i medicin antibiotika används för inflammation av njurarna.

Infektionssjukdomar i njurarna

Palmen av mästerskapet för incidensen tillhör pyelonefrit - det händer hos ungefär en vuxen av hundra personer. Det kännetecknas av nederlag av kalyxen och njuren av njuren, systemet av glomeruli.

De orsakssamband som orsakar inflammation är kolibakterier och olika kocker, en grupp enterobakterier eller en blandad flora. Bakterierna kommer in på njurarna på flera sätt:

 • ur urinblåsan och urinblåsan i urinens patologiska returström
 • från något annat sjukt organ med en blodflöde;
 • med en ström av lymf.

Orsaksmedlet kan emellertid inte alltid orsaka en inflammatorisk process. Gynnsamma förhållanden skapar hypotermi, vitaminbrist, ett svagt immunförsvar, diabetes, eller fysisk skada på njurstrukturer, försämrat blodflöde och flödet av urin.

För att bestämma den optimala behandlingen för en läkare är det nödvändigt att bestämma patogenen och dess känslighet mot antibiotika. För detta ändamål odlas urin på mikrofloran innan behandlingen påbörjas. Senare upprepas den fjärde dagen och tio dagar efter kursens slut. Vid komplicerade former utförs kontrollkulturen fyra till sex veckor efter behandlingens slut. Dessa kontrollkulturer tillåter att identifiera stabila former av mikroorganismer och korrigera antibiotikabehandling, såväl som att notera sjukdomens återfall.

Principer för antibiotikaselektion

Vidare är det under behandlingens gång nödvändigt att fastställa floraens känslighet för preparaten, vilket kommer att bidra till att effektivt bekämpa patogenen och orsaka minimal skada på patientens kropp. Vid val av antibiotika styrs doktorn av hans förmåga att ackumuleras i njurens och urins vävnader, trots allt utvecklas sjukdomsfokusen där. Med stabila njurinflammationer visas växlingen av antibiotiska grupper under kontroll av vanliga urinkulturer.

Antibiotika: ansikte mot ansikte

Kinoloner och fluorokinoloner

Detta är en grupp av syntetiska antimikrobiella medel som har bakteriedödande verkan (dödande bakterier).
fördelar:

 • latitud av handlingsspektrumet. Värdet representerar deras aktivitet mot resistenta mot antibiotika i cefalosporinserien och aminoglykosiderna;
 • hög biotillgänglighet av tablettformer (mat förändrar inte fullständig absorption);
 • god förmåga att tränga in och ackumuleras i organ och vävnader;
 • en liten frekvens av biverkningar från centrala nervsystemet och mag-tarmkanalen. Denna grupp kan användas tillsammans med njurarna; misslyckande.
 • många preparat av denna grupp produceras både i en lösning för intravenös administrering och i tabletter. Detta låter dig ta drogen i ett stegvis schema: i de tidiga dagarna - i form av injektioner, då patientens tillstånd förbättras - med övergången till oral administrering.
 • möjlig ljuskänslighet - ökad känslighet hos kroppen mot solljusets verkan;
 • droger kan ha en effekt på tillväxten av brusk i vävnaderna, så barn och gravida kvinnor används bara för livsindikationer.

cefalosporiner

Den mest omfattande klassen av antibiotika. På grund av det terapeutiska områdets bredd, låg toxicitet och stark bakteriedödande verkan har denna grupp en ledande position i antalet recept. Dessutom har cefalosporiner synergi med aminoglykosider.

Biverkningar
I allmänhet tolereras drogerna väl, men kan orsaka allergiska reaktioner. Du bör också komma ihåg om korsallergier - om du vet att du är allergisk mot penicillin, var noga med att berätta för din läkare.

Initialt användes cefalosporiner på ett sjukhus i parenteral form vid behandling av allvarliga infektioner i njurarna och urinblåsan. Okomplicerad lätt pyelonefrit gör det möjligt att använda droger i tabletter - Cefuroxim (500 mg per dag), Cefixime (400 mg per dag)

aminoglykosider

En grupp antibiotika vars speciella värde är förmågan att ackumulera i njurens vävnader, urin. De har bakteriedödande verkan.

Biverkningar
De kan selektivt attackera kranialnerven som är ansvariga för att höra, än för dövhet. Kan provocera vestibulära störningar. Det är viktigt att strikt följa dosen som doktorn föreskriver, för att inte tillåta en kombination av två droger från denna grupp eller att låta dig ersätta ett läkemedel med en annan.

Utnämningen av aminoglykosider kräver noggrann beräkning. Läkaren bestämmer dosen baserat på patientens kroppsvikt, hans individuella egenskaper - ålder, bevarande av leverfunktion och njure. Läkemedlet av valet i denna grupp är Gentamicin, Amikacin, Neomycin och Tobramycin. Bevisat deras aktivitet mot pyelonefritis patogener, blåsans inflammation, urinrör.

karbapenemer

Representerat av preparat Meropenem, Imipenem, som har ett ultrabrett spektrum av verkan. Dessa antibiotika är "djupa reserv", ordineras för de allvarligaste infektionerna. Kan orsaka allergi, diarré, dyspeptisk frustration. Också har neurotoxicitet, därför är de ordinerad uteslutande i en sjukhusinställning.

Antibakteriella läkemedel

Vid behandling av infektionssjukdomar i njurarna används förutom dessa antibiotika antimikrobiella läkemedel, såsom sulfonamider, också. De dödar inte patogenen, men stoppar tillväxt och utveckling. Särskild uppmärksamhet i denna grupp förtjänar Urosulfan, eftersom den i en signifikant mängd utsöndras av njurarna och är aktiv mot de flesta gram-positiva bakterier och några protozoer.

Tyvärr har motstånd mot denna grupp av läkemedel bildats i många stammar av patogener. Anledningen är att dessa läkemedel är gamla nog och bakterierna hade tid att utvecklas och utveckla skydd mot effekterna av sulfonamider.

En värdefull grupp av antimikrobiella medel före upptäckten av fluorokinoloner var nitrofuraner. Deras fördel är en extremt låg sannolikhet för utvecklingen av resistens hos mikroorganismer. På grund av ett smalt spektrum av aktivitet är droger av denna grupp dessutom mindre benägna att orsaka dysbakterier. Dessa är de valfria läkemedlen i den svaga formen av infektion, när användningen av mer kraftfulla läkemedel ska lämnas i reserven. Hög biotillgänglighet av nitrofuraner gör att de kan ordineras i lägre doser, vilket är särskilt viktigt för behandling av barn, gravida eller ammande kvinnor.

Nalidixinsyra är ett bakteriostatiskt läkemedel. Dess derivat är aktiv mot gram-negativa mikrober. Tillämpas huvudsakligen infektiösa processer, akut urinvägsinfektion (pyelonefrit, cystit, etc), som orsakas av känsliga organismer. Man bör komma ihåg att gram-positiva mikroorganismer och anaerober är okänsliga för denna grupp av droger. Därför före mötet är det nödvändigt att genomföra bakteriologisk undersökning av urin och blod för att definiera känslighet.

Nevigramon är allmänt känt. Tilldela 1 g 4 gånger per dag. inom 7 dagar. Om du vill fortsätta att ta dosen, minska dosen och ta 500 mg / dag.

Antibiotika vid behandling av akut glomerulonephritis

Av speciell anmärkning är användningen av antibiotika vid behandling av immun-inflammatoriska sjukdomar - glomerulonephritis. Njurskador uppträder som indirekt av ett antigen-antikroppskomplex som produceras på patogenen. Källan till infektionen ligger utanför njurarna. Glomerulonefrit utvecklar ofta efter infektiös endokardit, faryngit, halsfluss, scharlakansfeber, lunginflammation. Orsaken till sjukdomen kallas grampositiva bakterier Streptococcus pyogenes (β-hemolytisk grupp A streptokocker), Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Neisseria meningitidis, Toxoplasma gondii och vissa virus.

Användningen av antibiotika med glomerulonefrit är endast berättigad om det var möjligt att bevisa den smittsamma orsaken till sjukdomen, för att upptäcka en hotbed av en kronisk infektion eller patienten har en kateter. Vanligtvis föreskrivs antibiotika i en grupp penicilliner eller makrolider. Det är deras representanter som är aktiva mot gram-positiva bakterier.

Behandlingstiden är vanligtvis 7-10 dagar, eftersom en kortare mottagning kan översätta sjukdomen till kronisk form eller utveckla resistens mot droger i orsaksmedlet.

Med ökningen av sortimentet av läkemedel och ökningen av fall av okontrollerad användning av potenta läkemedel ökar incidensen av njurskador av medicinskt ursprung. Många av de antibiotika som presenteras här har direkta toxiska effekter på njurarna, leveren, nervsystemet, benvävnaden, kan orsaka allergiska reaktioner. Också glöm inte att inflammerad njure utför sin funktion inte är i full kraft och avfall ämnesomsättning längre cirkulerar i blodet, liksom avfallshantering droger. Därför bör beslutet om vilka antibakteriella läkemedel som ska föreskrivas endast fattas av en kvalificerad läkare som väger risk / nyttaförhållandet för patienten.

Antibiotika för njure och urogenitalt system

Njurernas inflammation förekommer av olika orsaker. Den patologiska processen fortskrider både på hela ytan av orgeln och i dess separata delar. Den vanligaste sjukdomen utvecklas under graviditeten. Antibiotika för inflammation av njurarna är huvuddrogen. De undertrycker snabbt den patologiska processen.

Klassificeringar och orsaker till sjukdomen

Den inflammatoriska processen i njurarna, eller nefrit, utvecklas på bakgrunden av den infekterande organismen till enterokocker, stafylokocker, och ett antal andra patogener. Risken för att sjukdomen utvecklas direkt beror på nivån på immunförsvaret. Generellt förekommer sjukdomen hos det genitourära systemet under påverkan av flera patogener.

För behandling av PIELONEFRIT och andra njursjukdomar har våra läsare framgångsrikt använt

Metoden för Elena Malysheva

. Efter att ha noggrant studerat den här metoden bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.

Den patologiska processen, beroende på kursens natur, kan vara:

akut diffus kronisk; ojämn.

Det finns flera typer av inflammation i njurarna:

Pyelonefrit - en inflammatorisk process förekommer i calycealområdet och i renal parenkymen. Glomerulonefrit - infektionsfokus uppträder på båda sidor om orgeln. Pionephrosis - patologi är en typ av pyelonefrit, komplicerad av en purulent process. Tuberkulos av njurarna - sjukdomen utvecklas efter infektion av kroppen med en specifik mikrobakteri eller Kochs pinne.

Kvinnor är mer benägna att utveckla inflammation än män. Denna omständighet beror på egenheter av strukturen av organismen. Urinröret hos kvinnor är närmare anus och könsorganen, och urinröret är kort längd - infektion lätt tränga igenom urinvägarna och nådde njuren. Men mikroorganismer, trängde in i kroppar, inte alltid provocera utvecklingen av den patologiska processen. Detta kräver vissa villkor.

Riskgruppen inkluderar också kvinnor i klimakterioden, som kännetecknas av torra slemhinnor. Dessutom finns det stor sannolikhet för inflammation i njurarna under graviditeten, eftersom under denna period sker en kraftig minskning av immuniteten och förändringar i kroppens struktur.

Ovan beskrivs den stigande infektionsvägen i urinvägarnas organ. Det finns också ett fallande sätt - patogena mikroorganismer kan tränga in i njurarna genom blod och / eller lymfsystemet.

Foci av inflammation i urinvägarna, oberoende av kön och ålder av personen uppstår när det finns följande faktorer:

tumörprocesser av annan art; diabetes mellitus; Förgiftning med tungmetaller eller kemikalier alkohol och rökning missbruk närvaron av autoimmuna patologier såsom lupus erythematosus; infektiös infektion i kroppen (influensa, ARVI och så vidare); en allergisk reaktion, manifesterad på ett okarakteristiskt sätt; trombos, vaskulit och andra patologier i cirkulationssystemet; sjukdomar i det urogenitala systemet; shunting operations; långvarig användning av antibakteriella läkemedel.

En hög risk för patologi utvecklas om njurarna blir kyla. Det finns också en möjlighet att utveckla inflammationsfoci med en skarp förändring i temperaturregimen.

Det kylda organet blir mer mottagligt för verkan av patogena mikroorganismer, för i detta tillstånd försvagas lokal immunitet.

Bland de faktorer som ökar sannolikheten för att utveckla sjukdomen i fråga är:

stark känslomässig överbelastning (detta är särskilt tydligt under graviditeten); stagnation av blod; brist på motion; överdriven fysisk ansträngning felaktig kost; frekvent och långvarigt överflöd av blåsan; vitaminbrist; utebliven behandling av njurarna.

Klinisk bild

Det tydligaste tecknet på närvaron av inflammation i njuren är dragande eller trycka smärta lokaliserad i den högra eller vänstra sida, beroende på var den infekterade organet är beläget. Samtidigt med detta symptom visas:

en ökning av temperaturen åtföljd av aktiv svettning; frossa; problem med urinering illamående generell svaghet yrsel; ödem i ansiktsdelen av huvudet och andra delar (sällan förekommer); minskad aptit högt blodtryck; grumling av urin.

Det finns flera former av inflammation i njurarna:

Akut form av sjukdomen. Kännetecknas av intensiva symtom. Förutom de allmänna tecken som kännetecknar feber, är det i början av utvecklingen av patologi hos patienter en minskning av mängden utsöndrad urin. I förbigående avslöjas symptomen som är karakteristiska för hjärtpatologier: takykardi, cardialgi. Kronisk form av jade. Det utvecklas på grund av en obehandlad akut sjukdom. Denna typ av patologi kännetecknas av samma tecken. Patientens kroppstemperatur överstiger dock sällan 38 ° C. Förekomsten av kronisk nefrit kan också indikeras med en jordisk nyans av hudfärg. Att behandla denna form av patologi är bäst i exacerbationsstadiet. Purulent inflammation. Ofta åtföljd av utvecklingen av urolithiasis. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en oväntad och plötslig förekomst av huvudsymptomerna, såsom feber, försämring av det allmänna tillståndet och så vidare. När du rör det drabbade området upplever patienten svår smärta. Med purulent inflammation i njurarna utförs behandlingen huvudsakligen genom kirurgisk ingrepp.

Det är uppenbart att organet som ligger på höger sida av kroppen är mer mottagligt för infektionen av patogena mikroorganismer. Denna omständighet förklaras av de anatomiska dragen hos den högra njurens struktur.

Den renala patologiska processen hos män karaktäriseras av följande symtom:

ökad uppmaning att urinera ledsmärta; känsla av tyngd som uppstår i könsorganen; störningar i mag-tarmkanalen.

Njursjukdom i graviditeten följs ofta av utvecklingen av cystit och andra patologier i det genitourära systemet. Liknande patologiska processer kan utlösa förekomst av spasmer i blodkärlen, både hos mamman och i fostret. Det finns också möjlighet till spontan abort.

Många av våra läsare använder aktivt den välkända tekniken baserad på naturliga ingredienser som Elena Malysheva upptäckt för att behandla och återställa KIDNEYS. Vi rekommenderar dig att läsa den.

Antibiotikabehandling

Detta eller det läkemedlet för inflammation av njurarna utses efter en diagnostisk undersökning, under vilken en sann patogen är etablerad. Dessutom bestäms typen av läkemedel och dess dosering baserat på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. I de fall patologin karakteriseras av en klinisk lågintensiv bild, förskrivs patienten tabletter. I mer komplicerade fall installeras droppare.

För att behandla sjukdomen i fråga föreskrivs följande antibiotika för pyelonefrit och andra typer av njurinflammation:

Aminopenicillin. De är föreskrivna i fall då diagnostiska data visade att infektionen i kroppen orsakades av enterokocker och / eller E. coli. Med tanke på att aminopenicilliner har låg toxicitet används de under graviditet. I allmänhet utförs antibiotikabehandling av denna grupp vid de inledande stadierna av inflammation i njurarna. Till denna grupp av droger är:

penicillin; amoxiclav; Amoxicillin.

Cefalosporiner. Dessa antibiotika har också låg toxicitet. De är föreskrivna i fall då risken för att utveckla en purulent process identifieras. Den positiva effekten av verkan av cefalosporiner observeras redan den tredje dagen efter det att antibakteriell behandling startat. Gruppen av cefalosporiner innefattar:

Zinnat; cefalotin; Klaforan.

Aminoglykosider. Utnämnd i närvaro av svår jade. Antibiotika i denna grupp är mycket giftiga, så de är inte tilldelade till patienter äldre än 50 år och de som redan har tagit aminoglykosider i ett år. Till denna grupp av antibiotika är:

gentamicin; amikacin; Netilmicin.

Fluorkinol. Denna grupp av läkemedel kännetecknas av låg toxicitet, så de är ofta ordinerad för kronisk art av nefrit, när långvarig användning av läkemedel krävs. Vid behandling av nefritis gäller:

levofloxacin; nolitsin; Moxifloxacin.

Makrolider. Dessa läkemedel påverkar ett brett spektrum av patogena mikroorganismer. Liknande egenskaper är besatta av läkemedel av karbamazepinkoncernen (Meropenem, Imipenem). Bland makrolider är de mest populära med inflammation i njurarna:

Även vid behandling av inflammatoriska processer i njurarna används halvsyntetiska antibiotika (Cefazolin, Tamicin och andra). Dessa läkemedel har en svag toxisk effekt på kroppen. Den positiva effekten av semisyntetiska antibiotika observeras ungefär tre dagar efter starten av antibakteriell terapi.

Vid behandling av nefritis används inte bara ovanstående läkemedel. Antibiotikabehandling kompletteras nödvändigtvis med användning av antiinflammatoriska läkemedel och läkemedel som återställer urinvägarna. Antibiotika i nefritis spelar en viktig roll - drogerna i denna grupp undertrycker aktivt utvecklingen av inflammation i njurarna och bidrar till snabb återhämtning av kroppen.

Svaret från vår läsare Olga Bogovarova

Nyligen läste jag en artikel som beskriver "Monastery Gathering of Father George" för behandling av pyelonefrit och andra njursjukdomar. Med denna samling kan man ALDRIG bota njursjukdomar och sjukdomar i urinvägarna hemma.

Jag brukade inte lita på någon information, men jag bestämde mig för att kontrollera och beställde förpackningen. Jag märkte en förändring på en vecka: konstant värk smärta, kramper vid urinering bekymrar mig förut - att dra sig tillbaka, och efter 2 veckor är borta helt och hållet. Stämningen har förbättrats, viljan att leva och njuta av livet har dykt upp igen! Prova och du, och om du är intresserad, så är länken nedan en artikel.

Tror du fortfarande att det är omöjligt att bota och återställa njurarna?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot njursjukdom är inte på din sida än...

Och du har redan funderat på kirurgisk ingrepp och användningen av giftiga droger som annonseras? Det är förståeligt, eftersom njurarnas tillstånd beror direkt på det allmänna läget för hälsa. Att ignorera smärtan i ländryggen, skär vid urinering kan leda till allvarliga konsekvenser...

svullnad i ansikte, händer och fötter.... illamående och kräkningar... tryck hoppar... torr mun, konstant törst... huvudvärk, lethargisk tillstånd, generell svaghet... förändringar i urinfärgen...

Alla dessa symtom är bekanta för dig inte av hearsay? Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Vi rekommenderar att du bekantar med den nya metoden från Elena Malysheva vid behandling av njursjukdomar... Läs artikeln >>

Antibiotika för njurarna med inflammation

Standardplanen för behandling av pyelonefrit innehåller flera läkemedel: med antiinflammatorisk, uroseptisk och antibakteriell verkan. Och vilken roll spelar antibiotika vid inflammation i njurarna? I vår granskning överväger vi handlingsprincipen och de specifika funktionerna vid användning av vanliga antimikrobiella medel för behandling av infektioner i urinorganen.

Verkningsmekanismen för antibiotika vid inflammation

Bland de medicinska metoderna för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna tar antimikrobiella medel en speciell plats. Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet har:

 • bakteriedödande verkan - direkt förstöra de mikrobiella partiklarna som orsakade inflammation
 • bakteriostatisk verkan - stör processerna för uppdelning av bakterieceller, varigenom deras multiplikation hämmas.

Dessa läkemedel är nödvändiga för etiotropisk (som syftar till att eliminera orsaken) terapi av pyelonefrit, pyelit, UTI och andra sjukdomar.

Antimikrobiella läkemedel för behandling av njurar

Antibiotika är en omfattande farmakologisk grupp som har hundratals representanter. Och vilka droger används för njurinflammation, och varför: Låt oss försöka lista ut det.

De viktigaste kraven för "renal" antibiotika är:

 • preferensutsöndring i urinen;
 • frånvaro av nefrotoxicitet - en negativ effekt på njurens funktionella vävnad;
 • aktivitet mot pyelonefritis huvudpatogener;
 • användarvänlighet för bättre patienthäftning vid behandling.

Dessa kriterier motsvarar flera grupper av droger. Funktionerna i deras ansökan, de viktigaste fördelarna och nackdelarna, betraktar vi nedan.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är moderna förberedelser av ett brett spektrum av åtgärder som blir alltmer populära.

 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • levofloxacin;
 • Sparfloxacin.

Hittills har fluorokinoloner - en av de mest effektiva antibiotika för behandling av akut och kronisk pyelonefrit.

Fördelarna med sådana verktyg är:

 • hastighet och effektivitet;
 • Bekvämlighet i receptionen: 1 r / d med en genomsnittlig behandlingstid 7-10 dagar;
 • minskning av risken för komplikationer av smittsamma processer i njurarna.

Ha grupppreparationer och nackdelarna:

 • högt pris;
 • risk för intestinal dysbios och andra biverkningar
 • negativa effekter på levern (med långvarig inträde)
 • En omfattande lista över kontraindikationer, inklusive barns ålder (under 18 år), graviditet, amningstiden.

Fluoroquinoloner är utmärkta för behandling av komplicerade former av pyelonefrit, när det är nödvändigt att snabbt eliminera orsaken till inflammation. Terapi av milda former av sjukdomen kan utföras med preparat av penicillin- eller cephalosporinserien.

cefalosporiner

Cefalosporiner är de valfria läkemedlen för behandling av pyelonefrit och urinvägsinfektioner. Denna farmakologiska grupp omfattar:

Dessa antibiotika kännetecknas av den snabba utvecklingen av den terapeutiska effekten: redan på den andra eller tredje dagen av upptagningen, känner patienterna mycket bättre och fenomenen inflammation minskar.

Dessutom inkluderar fördelarna med cefalosporiner:

 • ett brett spektrum av åtgärder: agenterna är effektiva mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner;
 • olika frisättningsformer;
 • möjligheten att förskriva till barn (under överinseende av en läkare).

Bland minuserna av denna farmakologiska grupp är:

 • hepatotoxicitet - en eventuell negativ effekt på levern
 • en relativt hög risk för allergiska reaktioner / individuell intolerans.

penicilliner

Penicilliner har varit kända för medicin i mer än ett halvt sekel. Det är en av de mest populära antibiotiska grupperna i världen. Den innehåller:

Deras obestridliga fördel är:

 • möjligheten att använda hos gravida, ammande kvinnor och barn, inklusive nyfödda
 • frånvaro av toxisk effekt på kroppen
 • ett stort antal doseringsformer lämpliga för vuxna och barn;
 • Prisvärd pris.

Uppmärksamhet och nackdelar lockar uppmärksamhet:

 • årligen minskande effekt associerad med en ökning av antalet resistenta (resistenta) mot penicillinformer av bakterier;
 • en hög risk för allergiska reaktioner.

Förberedelser av reserven

Det finns antibiotika, som endast är föreskrivna för patienter vid behandling av barn i svåra former av pyelonefrit, tillsammans med komplikationer. Sådana droger kallas andrahandsläkemedel, eller reserveras. Dessa inkluderar:

De utmärks av en kraftfull bakteriedödande verkan och nästan fullständig frånvaro av resistenta bakteriestammar. Förberedelserna av reserven kommer snabbt och effektivt att besegra alla inflammatoriska processer. Behovet av användning måste dock vara strikt motiverat och bekräftat av den behandlande läkaren.

Syftet med antimikrobiella medel är ett centralt ögonblick vid behandling av njurar, urinrör, urinblåsor och urinrörsinfektioner. Behandling med antibiotika verkar på grund av sjukdomen och hjälper till att förhindra utvecklingen av allvarliga komplikationer. Det är viktigt att valet av läkemedlet, dess dosering och uppehållstiden utförs av den behandlande läkaren, med beaktande av kännetecknen av infektionsförloppet och patientens samtidiga patologi.

Vad dricker antibiotika för inflammation i njurarna och urinblåsan

Alexander Myasnikov i programmet "Den viktigaste" berättar hur man behandlar njursjukdomar och vad man ska ta.

Den inflammatoriska processen i urinvägarna är en allvarlig patologi som alla kan möta. De viktigaste symptomen på njureinflammation är smärta vid urinering, feber och allmän fysisk svaghet i kroppen. Immuniteten hos patienten minskar dess funktionalitet, och som ett resultat börjar patologin att utvecklas. En av de effektiva metoderna för behandling av den inflammatoriska processen är att ta antibakteriella läkemedel som har en signifikant effekt på sjukdomsförloppet och bidrar till snabb och tillförlitlig eliminering av patologin.

Det är viktigt att komma ihåg att utnämningen av antibakteriella läkemedel endast hanteras av läkaren. Det är strängt förbjudet att ta sådana potenta preparat utan godkännande av en specialist.

I varje fall väljs läkemedlet individuellt och varaktigheten av behandlingsförloppet tilldelas, medan sjukdomsdiagnosen och det allmänna tillståndet hos patientens organism spelar en viktig roll.

Hur fungerar antibiotika?

När inflammation i njurarna diagnostiseras, är behandling med antibiotika grunden för korrekt och effektiv behandling. Hur fungerar antibakteriella läkemedel i patientens kropp?

Antibiotika är potenta medel som selektivt påverkar en viss typ av patogena bakterier som orsakar inflammation i blåsan och njurarna. Tillsammans med detta har sådana läkemedel inte en toxisk effekt på patientens kropp, särskilt den här faktorn gäller antibakteriella medel av den senaste generationen.

I patientens kropp administreras de på flera sätt:

 • I form av tabletter eller suspension (om läkemedlet inte förstörs i kroppen genom magsaft eller enzymer i matsmältningssystemet);
 • I form av injektioner (med en svår inflammatorisk process eller när du vill uppnå maximal effekt så fort som möjligt).

Antibakteriella medel har viktiga egenskaper:

 • Baktericid effekt - Död av patogena mikroorganismer;
 • Bakteriostatisk effekt - hämning av tillväxt och utveckling av patogena mikroorganismer.

Viktig behandling Basics

Som nämnts ovan är antibiotika de mest effektiva och beprövade läkemedlen i kampen mot infektionens spridning och aktivitet. Men för att uppnå positiva resultat av terapi är det viktigt att följa följande principer för korrekt behandling:

 1. I varje fall väljs endast den individuella dosen av läkemedlet, under behandlingen är det viktigt att uppnå den optimala koncentrationen av läkemedlet i vävnaderna hos det inflammerade inre organet.
 2. Ofta i början av behandlingen ges patienten antibiotika i chock (ökad) dos, men i framtiden bör dosen gradvis minskas.
 3. Behandlingsförloppet spelar en stor roll vid utnämningen mot inflammatorisk process. Den minsta behandlingstiden för urinvägarna är 7-10 dagar. Det är strängt förbjudet att avbryta behandlingen före den föreskrivna kursen, även om patienten har smärtsamma symtom.
 4. Antibakteriella medel ordineras av läkaren individuellt. Ofta krävs en patient för att förskriva antibiotika som påverkar en viss grupp av patogena mikroorganismer. Den farmakologiska industrin tillverkar också antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Sådana preparat är indikerade för användning om orsakssambandet för patologin inte är exakt känt.
 5. Vid allvarlig sjukdom kan patienten förskrivas komplex behandling med olika antibakteriella medel.

Antibakteriella medel

I medicin finns ett ganska stort antal grupper av olika antibakteriella medel, deras huvudsakliga klassificering beror på läkemedlets kemiska beståndsdel. Dessutom har var och en av grupperna flera generationer.

 1. Ampicillin, amoxicillin (penicilliner grupp) - läkemedel hämmar aktiviteten av E. coli, i stor omfattning vid behandling av inflammation i njurarna och urinvägarna;
 2. Zinnat, cefalexin, klaforan (grupp av cefalosporiner) - läkemedel aktivt mot smittämnen inflammation därmed på patientens kropp inte påverkas negativt. Denna grupp av läkemedel bidrar till att förhindra den möjliga övergången av sjukdomen till det purulenta steget;
 3. Amikatsin, Gentamycin (aminoglykosidgrupp) - läkemedel har utmärkta bakteriedödande egenskaper, de ordineras för njurinflammation, utrustade med olika komplikationer;
 4. Ciprofloxacin, Pefloxacin, Ofloxacin (en grupp av fluorokinoloner) - Läkemedel som har bakteriedödande egenskaper, de ordineras om patienten lider av smärta.
 5. Sumamed, Vilprafen (grupp makrolitov) - mycket effektiv vid njurinflammation och urinblåsan, särskilt stark patogen effekt de har med avseende på grampositiva och gramnegativa bakterier.
 6. Furadonin, Furamag (grupp av uroseptika) - utsedd med måttlig svårighetsgrad av sjukdomen.

Alla ovanstående medel används effektivt vid behandling, men det är viktigt att komma ihåg att var och en av dessa läkemedel har individuella kontraindikationer. Till exempel är de flesta av dem strängt förbjudna att ta unga mammor under amning och damer under graviditeten. En grupp makroliter är förbjudet för barn till 14 års ålder. Antibiotika för män väljs individuellt, i detta fall är det viktigt att övervaka närvaron av möjliga kroniska sjukdomar och komplikationer av inflammatorisk process.

Endast läkaren, efter att ha undersökt patienten, utför den nödvändiga medicinska forskningen och efter bekräftelsen av den exakta diagnosen bestämmer vilka antibiotika som ska dricka.

komplikationer

Tyvärr har antibakteriella läkemedel en skadlig effekt inte bara på patogena bakterier utan också på matsmältningssystemet i patientens kropp. I synnerhet

 • Antibiotika i tabletter kan utlösa framväxten av dysbios, speciellt om behandlingsförloppet är tillräckligt lång. Huvudsymptomen på dysbios är - aptitlöshet, störd av pallarna, buksmärtor;
 • Kvinnor efter trus kan utveckla tröst;
 • Om doseringen och behandlingsförloppet inte följs kan patogena mikrober utveckla immunitet. I detta fall är risken för omvandling av njurens inflammatoriska process till ett kroniskt stadium troligt;
 • Antibakteriella läkemedel orsakar ofta allergiska reaktioner i kroppen. Vid injicering är en livshotande allergisk reaktion möjlig.

Trött på att bekämpa njursjukdom?

Ansikts- och ben ansikts-, ryggsmärta, CONSTANT svaghet och trötthet, smärtsam urinering? Om du har dessa symtom är sannolikheten för njursjukdom 95%.

Om du inte bryr dig om din hälsa, Läs sedan en urologs uppfattning med 24 års erfarenhet. I sin artikel berättar han om kapslarna RENON DUO.

Det är en snabbverkande tyska botemedel mot njureåterställning, som har använts i många år över hela världen. Narkotikas unikhet är:

 • Eliminerar orsaken till smärtan och leder njurarna till deras ursprungliga tillstånd.
 • Tyska kapslar eliminerar smärta redan under första användningsperioden, och hjälper till att helt bota sjukdomen.
 • Det finns inga biverkningar och det finns inga allergiska reaktioner.

Vilka antibiotika ordineras för njureinflammation?

 • De vanligast föreskrivna urologiska antibiotika
 • Antibiotika i cefalosporin gruppen
 • Antibiotika av fluoroquinolongruppen
 • Second-line droger

Antibiotika för inflammation i njurarna används alltid vid behandling. Detta beror på att den inflammatoriska processen utvecklas i dessa organ tillsammans med svår smärta och andra obehagliga symptom. Och antibiotika kan hjälpa till i det här fallet.

De vanligast föreskrivna urologiska antibiotika

Det finns olika sjukdomar i njurarna och genitourinary systemet. Inflammatoriska processer i njurarna har ett gemensamt namn för nefrit. Det innefattar olika sjukdomar: pyelonefrit, tuberkulos, njurepionephrosis. Dessutom kan njursten förekomma. Alla dessa sjukdomar behandlas effektivt, men ju tidigare behandlingen börjar, desto snabbare kommer kroppen att klara av inflammation. Läkaren leder patienten till en diagnos, på grundval av vilken han därefter föreskriver en behandlingsförlopp. Så före mötet är det nödvändigt att skicka eller ta fram USA, ett tomogram och lämna analyser. Antibiotika för njursjukdomar är inte det enda botemedlet, men utan dem, inte en behandlingskurs. Vilka antibiotika för njursjukdom ordineras vanligtvis av läkare?

Följande grupper av droger är de vanligaste. Först och främst är detta en aminopenicillingrupp. Amoxicillin och penicillin tillhör denna grupp. Deras fördel är att de är mycket effektiva mot tarmbacillus och enterokocker. Men samtidigt har de en betydande nackdel - de är maktfria mot pyelonefriternas patogener. Dessutom förstör dessa patogener verkan av droger.

Läkemedlet är aktivt föreskrivet för gravida och ammande kvinnor, eftersom Det absorberas något i mjölken. Dessa läkemedel är effektiva för infektioner av medelstarkhet.

Antibiotika i cefalosporin gruppen

Dessa inkluderar t ex cefalexin, vilket är effektivt vid behandling av njureinflammation. Den aktiva substansen är 7-ACA-syra. Tack vare hennes medicin förhindrar övergången av akut pyelonefrit till det purulenta skedet. Samtidigt har läkemedlet ett antal kontraindikationer. Till exempel, om patienten är intolerant mot den aktiva substansen (cefalosporin) och penicilliner.

Om njurar ont, utse och cephalothin. Det är effektivt för organdysfunktion. Men detta antibiotikum har också liknande kontraindikationer. Dessutom bör det särskilt försiktigt ordineras till gravida och ammande kvinnor och vid diagnos av njursvikt.

Om en patient har en infektion i genitourinary-systemet, ordineras en zinnate. Samma medicin är effektiv för pyelonefrit.

Om infektionen fortskrider utan komplikationer eller om urinvägarna är smittade, förklaras klarofan. Detta verktyg kan användas för vuxna och barn, vars kroppsvikt är över 50 kg. Antibiotika i cefalosporinkoncernen är så effektiva vid njursjukdomar att de på tredje dagen avsevärt lindrar patientens tillstånd. Läkemedlen som anges ovan är de vanligast föreskrivna läkare för diagnos av njurinflammation: behandling med dessa läkemedel ger ett utmärkt resultat.

Antibiotika av fluoroquinolongruppen

Antibiotika 1: a generationen av denna grupp inkluderar ciprofloxacin, pefloxacin, ofloxacin, fleroxacin och andra. De utses i de fall där sjukdomen är en fara för patientens liv. Kontra de är samma: känslighet för komponenter, graviditet, amning, njursvikt, leversvikt, epilepsi, cerebrovaskulär händelse, cerebral ateroskleros, senil ålder.

Andra generations antibiotika inkluderar levofloxacin, sparfloxacin. De används vid behandling av den kroniska formen av sjukdomen, när den passerar in i exacerbationsstadiet. Dessa läkemedel är effektiva mot pneumokocker. Kontraindikationerna är desamma som de ovan angivna läkemedlen.

Second-line droger

Det finns droger som ordineras strikt på sjukhuset och i fall av allvarlig pyelonefrit. Först och främst inkluderar dessa aminoglykosider. Denna grupp av antibiotika inkluderar sådana läkemedel som amikacin, gentamicin, netilmicin, sisomicin, tobramycin och andra. De har en stark bakteriedödande effekt på bakterier.

Vanligtvis är amikacin förskrivet. Han har ett antal kontraindikationer: med neurit hos hörselnerven, svår njursvikt, uremi, graviditet och intolerans av aktiva substanser, kan det inte vara kategoriskt föreskrivet.

Detsamma gäller gentamicin och netilmicin. Dessutom måste läkaren strikt dosera medicinering. Doseringen beror både på toleransen för själva läkemedlet till patienten, och på hans övergripande hälsa, svårighetsgraden av sjukdomsförloppet.

Dessa antibiotika i njursjukdomar, särskilt de som är svåra att flyta, är mycket effektiva. Men de har ett antal brister. Efter att ha tagit antibiotika i denna grupp, är komplikationer i form av hörselskada, utveckling av njursvikt, som har en reversibel process, inte ovanliga. Dessutom finns åldersgränser - äldre, dessa läkemedel kan inte ordineras, liksom de patienter som har njurproblem återupptagit mindre än 1 år efter den sista behandlingen.

Dessutom utse:

 • antibiotika i cephalosporinserien av 3: e och 4: e generationen: ceftriaxon, cefpir, etc;
 • antibiotika i beta-laktamgruppen: aztreonam, imipenem, meropenem etc.

När njursten vanligtvis föreskrivs allopurinol eller bensbromaron, citratlösningar, till exempel "Uralit-U". Sådan terapi har länge visat sin effektivitet.

System av antibiotikabehandling för inflammation av njurarna i tabletter

Njurernas inflammation är det förenande namnet för två olika sjukdomar:

Klassificeringen är lägre.

Grundläggande principer för behandling av njurinflammation

Terapi av en akut period utförs på ett urologiskt eller nefrologiskt sjukhus och innefattar: viloläge, diet, antibakteriell och symptomatisk behandling.

Antibiotika för inflammation i njurarna och urinblåsan (en uppåtgående infektion) ordineras efter urinkulturen för sterilitet och känslighet hos patogenen.


Om det inte finns någon positiv dynamik i två dagar, ändras det antibakteriella läkemedlet.

Vid omöjlighet att genomföra analyser ges preferens till antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Behandling av pyelonefrit sker i tre steg:

 1. Grundläggande antibiotikabehandling;
 2. Applicering av uroseptika;
 3. Anti-återfall, förebyggande åtgärder.

Med glomerulonefrit:

 1. Systemisk användning av antibiotika med hög aktivitet mot streptokockinfektion.
 2. Patogenetiska medel.

För empirisk (initial) terapi är det att föredra att använda skyddade penicilliner och den tredje generationen cefalosporiner.

Företrädesvis parenteral (intravenös och intramuskulär) administrering av läkemedel.

Börja antibakteriell behandling

Grundläggande terapi med antibiotika för inflammatoriska sjukdomar i njuren är ordinerad i upp till två veckor.

penicilliner

Skyddade penicilliner beräknas i en dos av 40-60 mg / kg för vuxna och 20-45 mg / kg hos barn. Den dagliga dosen är uppdelad i 2-3 injektioner.

 • Amoxicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav);
 • Amoxicillin / sulbactam (Trifamox).

Beräkning av dosering utförs, med inriktning på innehållet av amoxicillin.

Inhibitorskyddade penicilliner är mycket effektiva mot Escherichia coli, Klebsiella, Protein infektion, Entero, Staphylo och Streptococcus.

Penicillinserien tolereras som regel väl av patienter på grund av låg toxicitet, undantag är individuell känslighet och intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar inkluderar allergiska reaktioner och dyspeptiska störningar.

Med nefritisk syndrom ges preferens till bensylpenicillin (1 miljoner enheter upp till sex gånger om dagen, med en kurs om 10 dagar).

När en Pseudomonas aeruginosa detekteras, ordineras en kombination av Pseudomonas penicilliner (Pipracil, Securopen) med aminoglykosider av den andra eller tredje generationen (Gentamicin, Amikacin).

Kombinationen med fluorokinoloner (Ciprofloxacin) används i förekomst av kontraindikationer mot användning av aminoglykosider (nedsatt njurfunktion, uttorkning, skador på vestibulär apparat, allergiska reaktioner).

Behandlingen utförs strikt under kontroll av biokemiska parametrar av blod i samband med risken för hypernatremi och hypokalemi).

cefalosporiner

Cefalosporin antibiotika för inflammation av njurarna har en hög aktivitet mot pyelos och glomerulonefritis orsakssamband. På grund av övervägande levermetabolism (utsöndring från kroppen) är de läkemedel som är valfria när symtom på njursvikt uppträder.

Mest effektiva:

 1. Cefotaxime (Claforan);
 2. Ceftriaxon (Ceftriabol, Rocefin);
 3. Ceftazidim (kefadim)
 4. Cefoperazon (Cefobide).

Doseringen beräknas utifrån beräkningen av 50-100 mg / kg dividerat med 2 gånger om dagen.

Kontraindikationer för användning av Ceftriaxon anses vara gallkanalinfektioner och den nyfödda perioden (det finns risk för kärnenergi på grund av hyperbillirubinemi)

Cefoperazon är kategoriskt oförenlig med att ta alkohol under behandlingen.

Risken att utveckla en disulfiram-liknande reaktion (allvarlig buksmärta, okontrollerad kräkning, svår ångest, takykardi, arteriell hypotension) kvarstår i upp till fem dagar efter avslutad behandling.

makrolider

Ha en svag effekt mot stafylokocker och enterokocker, Escherichia coli, Klebsiella. Mycket aktiv mot streptokockflora. Appliceras med glomerulonefrit.

Vilprafen är ganska dyrt, det kostar 10 flikar. 1000 mg från 680 rubel.

karbapenemer

Betaktaktamantibiotika har ett brett spektrum av aktivitet och hög effekt mot gram-positiv och gram-negativ flora.

 • Imipenem (med inflammation i njurarna och urinblåsan som används i kombination med cilastatin, för att skapa en terapeutisk koncentration i urinen. Valfri läkemedel-Tienam);
 • Meropenem (Meronem, Janem).

Används för att behandla inflammation av allvarlig svårighetsgrad. Mer aktiv mot E. coli och Klebsiella. Verka inte på Pseudomonas aeruginosa.

Till biverkningar ingår hög allergi, nefro och neurotoxicitet, frekventa dyspeptiska störningar.

aminoglykosider

 • I jämförelse med beta-laktamantibiotika har aminoglykosider en mer uttalad bakteriedödande effekt på den patogena floran och orsakar sällan allergiska reaktioner.
 • Mycket effektiv mot Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Staphylococcus, Escherichia coli, Klebsiella och enterobakterier.
 • De är inte effektiva för strepto- och enterokockinfektioner.
 • Maximal koncentration i njurvävnaden observeras med parenteral administrering (intravenöst och intramuskulärt).
 • Nivån av toxicitet är högre än karbapenems. Biverkningar från ansökan inkluderar (nefrotoxicitet, skador på vestibulär apparat, hörselnedsättning, risk för neuromuskulär blockad).

Behandlingen utförs under kontroll av ett biokemiskt blodprov. Kurs inte mer än tio dagar.

Antibiotika valet för behandling av njurar hos gravida kvinnor

 • cefalosporiner;
 • Skyddade penicilliner;
 • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin).

Dessa läkemedel har ingen teratogen effekt, är låga toxiska och effektiva mot bakterier som orsakar inflammation i njurarna, vilket gör att de kan användas under graviditeten.

Makrolider har låg aktivitet i förhållande till sjukdomspatogenerna, därför används de sällan, med milda former av återkommande kronisk inflammation i njuren i kombination med andra droger.

Under amning används läkemedel som inte ackumuleras i bröstmjölk: Amoxicillin, Cefoperazone, Cefobid och derivat av nitrofuraner.

Under amning är det förbjudet att använda: oxikinoliner, derivat av nalidixsyra, levomycetiner, tetracykliner, aminoglykosider, sulfonamider och trimetoprim.

Användning av antibiotika för urolithiasis hos män och kvinnor

Urolithiasis anses vara den främsta orsaken till obstruktiv pyelonefrit.

Mot bakgrund av spasmolytisk, smärtstillande, avgiftningsterapi är antibakteriella läkemedel kopplade:

 • Aminoglykosider (Gentamicin, Tobramycin, Amikacin);
 • Tredje generationen cefalosporiner;
 • Carbopenems (Tienam);
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Njurinsufficiens

Vid patiens utrotning (förstörelse) hos patienter med njursvikt bör antibiotika väljas i enlighet med aktivitetsgraden för den patogena floran och frånvaron av nefrotoxisk effekt.

Preparat av erytromycin används i kombination med cefalosporiner och skyddade penicilliner.

Använd inte:

 • aminoglykosider;
 • Cephalosporiner från första generationen;
 • Beta-laktamer;
 • monobaktamer

Användning av uroseptika

Terapi ordineras i upp till en månad.

 1. Derivat av nitrofuraner (furacilin, furazolidon, furagin, furamag).

De har ett brett spektrum av aktivitet, de är effektiva mot antibiotikaresistenta stammar. Mycket aktiv mot staphylo- och streptokockinfektion, enterokocker, enterobakterier, trichomonader, Klebsiella.

Kontraindicerat under graviditet Tillåtet för användning under amning.

Har en hög förekomst av biverkningar (dyspepsi, bronkospasm, lungödem, allergiska reaktioner, CNS-skador, har toxiska effekter på blodkroppar och lever). Ej kompatibel med mottagande av alkoholhaltiga drycker.

 1. Icke-fluorerade kinoloner (Nalidixsyra eller Nevigramon, Negra, Palin).

De är aktiva mot Escherichia, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Proteus.

Blanda inte med nitrofuraner. Kontraindicerat vid njursvikt

Biverkningar inkluderar: cytopena reaktioner, gallstasis, hemolytisk anemi, störningar i mag-tarmkanalen.

När den akuta processen inte appliceras på grund av låg koncentration i urinen.

Antiretroviral terapi

De främsta orsakerna till de frekventa återfall är otillräcklig antibiotikabehandling (drogselektion för patogenen utan aktivitet, låga doser beroendeframkallande antibiotikum med långvarig eller upprepad tilldelning otillräcklig behandlingslängd och frånvaron av preventiv behandling). Utvärdering av behandlingsdynamiken är möjlig endast under konstant kontroll av mikrobiologisk undersökning av urin.

Effektiv användning av örtmedicin med förändring av applicerade örter vartannat vecka, för att undvika missbruk.

Prescribe droger som har antispasmodiska, antiinflammatoriska och diuretiska effekter (Cyston, Kanefron, Shillington).

Kontraindikationer för behandling av örter är individuell intolerans, allergiska reaktioner, hyperoxaluri, dysplasi, medfödda anomalier i njurarna och urinvägarna.

Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota inflammation av njurarna med örter och homeopati. Den enda botemedel mot inflammation i njurarna är antibiotika. Självmedicinering kan leda till svåra purulenta komplikationer och resultera i njursvikt.

Ytterligare terapier

jag

Under den akuta perioden av pyelonefrit, ordnas sängstöd och en 7-A-diet med en gradvis expansion av kosten. Dryckesystem upp till 2 liter per dag.

Utför avgiftning med Ringers lösningar, glukos. Desaggreganter (Pentoxifylline) ordineras för att minska sekundär nefrokleros. Deras användning är kontraindicerad hos patienter med hematuri.

I svår smärta är spasmolytika (Drotaverin, Platyphylline) och smärtstillande medel (Nimesulid, Ketorolac, Diklofenak) föreskrivna.

I de allmänna stärkningsändamålna gäller vitaminer från grupp B, askorbinsyra.

I efterlämningsfasen rekommenderas behandling av sanatorium och spa, fysioterapi övningar, vitaminterapi, fysioterapiprocedurer.

II

Med glomerulonephritis begränsas användningen av salt kraftigt.

Dryckesystem upp till 1 liter per dag. Säng vila i upp till två veckor.

 1. Diuretika (saluretika, osmodiuretika);
 2. Hypotensiva droger;
 3. Antihistaminer.

Valet av patogenetiska medel beror på formen av glomerulonefrit.

För hematuric används företrädesvis antikoagulanter och antitrombocytmedel (heparin, Curantylum), i syfte att minska ytterligare skador microthrombogenesis och glomerulär membran.

Icke-steroida antiinflammatoriska och kinolinmedel är också effektiva.

När nefrotisk form föreskrivs glukokortikosteroider (dexametason, prednisolon), cytostatika, curantyl, heparin.

Immunsuppressiva medel tillsätts till behandlingen av den blandade formen.

Typer och klassificering av sjukdomen

pyelonefrit

Nonspecifik, inflammatorisk process i njurparenkymen med involvering av njurtubulerna och nederlaget hos njurarnas boll- och bäckesystem.

De huvudsakliga patogenerna är: E. coli, entero- och stafylokocker, klamydia, mikroplasma-infektion.

Uppkomsten av sjukdomen är akut: hög feber, svår ryggsmärta, kräkningar, buksmärtor, dysursjukdomar. Det finns en korrelation mellan njurinflammation och den nyligen överförda tarminfektion, tonsillit, en attack av urolithiasis.

Den inflammatoriska processen kan vara:

 • primär (det finns ingen obstruktion av övre urinvägarna);
 • sekundär (obstruktiv).

Tidig obehandlad akut pyelonefrit passerar in i en kronisk sjukdom med progressiv skada på njurskärlen och glomeruli.

glomerulonefrit

Detta är en grupp av sjukdomar med en immun-inflammatorisk mekanism för att skada glomeruli, ytterligare involvering i processen med interstitiell vävnad. Möjligt resultat vid nefroscleros med kroniskt njursvikt.

Den främsta orsaken till sjukdomen är grupp A streptokocker.

I sin nuvarande, kan den inflammatoriska processen vara:

 • akut (vanligtvis ett gynnsamt resultat med återhämtning, möjlig förkortning av processen);
 • subakut (malign kurs med akut njursvikt, ofta med dödlig utgång);
 • kronisk (hela tiden progressiv naturligtvis, med utveckling av kronisk njurinsufficiens på grund av tung, irreversibel skada på det glomerulära basalmembranet, cirkulerande immunkomplex).

Resultatet av glomerulonephritis är: membranös, interstitiell, fokal, diffus proliferativ nefrit.

Kliniskt isolerad akut glomerulonefrit med:

 1. Ett nefritiskt syndrom (ej uttryckta ätememor, hematuri, urin får färgen på köttslår, ökning av artärtrycket);
 2. Nefrotiskt syndrom (svullnad i ansikte, anklar, sken, med svår ström, ascites kan förekomma);
 3. Isolerat urinsyndrom (mildt ödem och hematuri);
 4. Nefrotisk med hematuri och hypertoni.

Njurskador är alltid bilaterala, smärtsyndrom uttrycks inte.

Material framställt av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk