Huvud
Skäl

Vilka antibiotika är mer effektiva vid infektion i genitourinary system?

Urogenitala sjukdomar finns ofta i både vård och öppenvård. Anatomiska egenskaper hos kvinnor och män påverkar direkt mottagligheten för infektioner. Hos kvinnor är urinvägsinfektioner vanligare än hos män. Detta orsakas av en kort urinrör, en nära plats för henne till slidan och anusen. Män har en lång urinrör, så det nedre urinvägarna (prostatit, uretrit, cystit) påverkas huvudsakligen.

Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet förstör patogenerna hos infektionsbakterier. De lindrar klåda, inflammation, minska mängden tjock, purulent urladdning, eliminera smärta.

I praktiken används antibiotika med all genitourinfektion, alla andra droger är bara dotterbolag karaktär.

De viktigaste grupperna av droger och deras skillnader

Antibiotika dividerat med graden av känslighet för olika infektionspatogener är indelade i kategorier. Sårbarhet spelar en stor roll vid valet av ett läkemedel för behandling av inflammation.

Klassificering av antibiotika genom graden av exponering för patogener av urogenitala sjukdomar:

 • Penicilliner av naturligt ursprung. De flesta sjukdomar i det genitourära systemet orsakas av gramnegativa bakterier. Användningen av naturliga penicilliner har ingen effekt;
 • Aminopenicilliner (ampicillin, amoxicillin) Gram-negativa stammar av stål är 30% resistenta mot aminopenicillin-antibiotika. Men 70% av bakteriens känslighet i urinen, utsöndringar från urinröret tillåter denna grupp av antibiotika att användas. Det är bättre att välja "Amoxicillin", det börjar fungera snabbare, halveringstiden kommer inom några timmar;
 • Cefalosporiner av den 1: e generationen (cefazolin, cefalexin, cefadroxil). Variera inte i den positiva effekten för infektioner av blandad typ - klamydia. Det är inte föreskrivet för syfilis, gonorré, herpes, HPV. Hjälper behandla cystit, men på grund av förekomsten av mer kraftfulla antibiotika ordineras det sällan;
 • Cephalosporiner från andra generationen (cefuroxim, cefaklor, cefuroximaxetil). På grund av låg aktivitet mot infektionsstammar i genitourinary systemet ersätts med fluorokinoloner och cephalosporiner från 3: e generationen;
 • Tredje generationen cefalosporiner (Cefixim, Ceftibuten) förstör de flesta orsaksmedel av genito-urininfektioner - gram-negativa bakterier. Det ordineras för orchitis, epidemi, cystit, gonorré, syfilis, pyelonefrit. Det används som en substitutionsbehandling för fluorokinolon hos barn. Cefalosporiner syntetiseras nästan inte med prostatavävnad, därför används de inte för behandling av prostatit av bakteriell typ.
 • Cefalosporiner av 4: e generationen - "Cefepime". Det används för att behandla både komplicerade och enkla sjukdomar i könsorganen. Han behandlar bakteriell prostatit, uretrit, inflammation i njurarna av en infektiös natur, gonorré, trichomoniasis. Den huvudsakliga kontraindikationen är den möjliga utvecklingen av en allergisk reaktion, en tidig ålder (upp till 12 år);
 • Aminoglykosider (gentamicin, torbramycin, netilmicin, amikacin). De är inte resistenta mot sjukdomar som orsakas av stafylokocker. På grund av det faktum att vissa komponenter i antibiotikumet kan få toxiska effekter på kroppen utförs aminoglykosidbehandling strikt i en stillastående miljö;
 • Makrolider (erytromycin, roxitromycin, klaritromycin, azitromycin) Känslighet Gram makrolid låg, så antibiotika i denna kategori är först när atypiska infektion tilldelad - nongonococcal uretrit;
 • Tetracykliner (tetracyklin, klortetracyklin, oxytetracyklin, doxycyklin). Effektiv mot E. coli, men inhiberar inte stafylokocker. Med tanke på detta är det föreskrivet för kontroll av atypiska infektioner, till exempel med icke-gonokock uretrit;
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin). Tja tränga in i prostatakörteln, vilket gör att du kan klara av bakteriell prostatit och andra sjukdomar i prostata. Behandla urogenital Chlamydia, pyelonefrit, akut cystit, uretrit, asymtomatisk bakteriuri, sjukhus uroinfektsii. Kontraindicerade gravida kvinnor, barn, eftersom det negativt påverkar tillväxten, utvecklingen av benapparaten.

Vid val av antibiotika är läkare beroende av sin grupp, och din orsaksmedel är en anamnese. Detta gör att du kan uppnå snabb återhämtning utan allvarliga hälsoeffekter.

Behandling av Chlamydiainfektion

Chlamydia tränger in i cellen, de lever också och sprider sig. Du bör välja ett läkemedel som är väl absorberat i kroppen, kommer in i cellen.

Om klamydiainfektion orsakad okomplicerad urogenital sjukdom hos kvinnor - cervical cervicit hos män - uretrit, då utses "doxycyklin" oralt.

Det är nödvändigt att i 2 veckor dricka 500 mg antibiotikum varje dag 4 gånger om dagen.

Du kan bara välja ett antibiotikum för behandling. Programmet för mottagning av makrolider med en genomsnittlig svår form av en clamidiose:

 • "Erytromycin" - 500 mg två gånger om dagen med en kurs på 10 dagar eller 250 mg 4 gånger under 6-8 dagar;
 • "Rovamycin" - 1-3 tabletter 2-3 gånger om dagen i 10 dagar;
 • "Sumamed" - 500 mg en gång 1-2 dagar före måltid, sedan 250 mg per dag i 7-10 dagar;
 • "Rulid" - 150 mg två gånger om dagen i två veckor. Drick en halvtimme före en måltid;
 • "Clacid" - 250 mg 2-3 gånger om dagen i två veckor;
 • "Vilprafen" - 500 mg två gånger om dagen, upp till 14 dagar;
 • "Macropen" - 400 mg tre gånger om dagen i högst 2 veckor.

Vilka fluorokinoloner behövs för klamydia:

Fluorchinloner bör druckas 200-400 mg 2-3 gånger om dagen i högst 10 dagar.

Antibiotikabehandling för sjukdomar i övre MIC

Infektioner av den övre IPC inkluderar pyelonefrit, som är av två former - komplicerat, okomplicerat. Med pyelonefrit, lider njurar, urinblåsan, urinvägarna.

Schema antibakteriell terapi för pyelonefrit:

 • "Ampicillin", "Amoxicillin" för 600 mg tre gånger om dagen i upp till 10 dagar;
 • "Solutab" 1-2 tabletter två gånger dagligen i 6-8 dagar;
 • "Ciprofloxacin" 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Komplet återhämtning sker efter 7-10 dagar efter att antibiotikumet tagits
 • "Ofloxacin" 1-2 tabletter två gånger om dagen. Kurs upp till 10 dagar;
 • "Pefloxacin" 400 mg 2 gånger om dagen för svår pyelonefrit;
 • "Levofloxacin" 250 mg en gång om dagen - en kurs på 7-10 dagar. I svår form, 500 mg två gånger om dagen i veckan;
 • "Lomefloxacin" 400 mg enstaka kurs upp till 9 dagar.

Antibiotisk behandling av infektion i genitourinärsystemet kan utföras hemma, under förutsättning att sjukdomen fortskrider i mild form och valet av läkemedel utförs av läkaren.

Efter behandling, regenerativ behandling börjar genitourinary systemet fungera normalt, hälsotillståndet förbättras. Antibiotika - den viktigaste länken i kampen mot sjukdomar i det genitourära systemet, orsakad av bakteriell belastning. De undertrycker obehagliga symptom, förstör patogener.

Användningen av bredspektrum antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet

Användning av antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder för infektioner i det genitourinära systemet kan eliminera de reproduktionsorganens inflammatoriska processer som är nära associerade med urinvägarna. De vanligaste orsakerna till infektioner är bakterier, svampar, virus eller protozoer. Enligt statistiken bekymrar mänens genitourinary system dem mindre ofta än kvinnor. Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor används för att eliminera patogener, klåda, rodnad, purulent urladdning, smärta. Bland de urogenitala patologierna hos män finns ofta cystit, prostatit. Men ibland kan män bära en infektion på grund av otillräcklig hygien hos omomskuren förhud eller förekomsten av patogena organismer i partnerns vagina.

Begreppet genitourinära infektioner

Med inflammation i det urogenitala systemet kan orsaksmedlet vara E. coli eller stafylokocker, streptokocker. Om något organ i genitourinary systemet hos män påverkar inflammatoriska processen, beror det på en minskning av immunitet, svår hypotermi eller mekanisk skada under analsex. En kvinna kan infektera det genitourinära systemet på grund av bristande överensstämmelse med personliga hygienregler, när bakteriedödande mikroorganismer angriper urogenitalkanalen. Den manliga hälften av befolkningen är infekterad med urogenitala infektioner mycket mindre ofta än kvinnor, med undantag för äldre.

Vid sjukdomar i det urogenitala systemet påverkas kvinnor också av njurar med urinrör, urinblåsan, urinrör.

De vanligaste infektionerna är:

 1. Pyelonefrit är en inflammation i njurarna parenkymet och smärtsamma, tillsammans med feber, tills illamående, svaghet, frossa.
 2. Cystitis är en av de vanligaste infektionerna. Det manifesteras genom frekvent urinering, blod i urinen, efter avföring finns det en känsla av ofullständig tömning och det finns allvarliga smärtor.
 3. Uretrit uppstår med ont i urinröret, under denna tömningsperiod blir smärtsam kan pus frisläppas.

Det mest effektiva sättet att ta itu med sjukdomar i urin- - det är antibiotika, som kommer att lindra smärtsamma obehag, kommer att ge möjlighet att regelbundet tömmas, eliminera gynekologisk patologi. I det här fallet är antibiotikumet inte ett universellt botemedel mot alla sjukdomar, det verkar i kombination med krämer, salvor, örtdekok.

De mest effektiva antibiotika

Tendens att urinvägsinfektioner hos kvinnor beror på den anatomiska strukturen av organ, en kort urinrör och dess närhet till slidan och anus hålet. Hos män, tvärtom, en lång urinrör, därför uppträder patogena processer i nedre urinvägarna, vilket orsakar prostatit. Under antibiotikas verkan förstör infektionspatogenerna, kan de återstående drogerna fungera som hjälpmedel.

Till bredspektrum antibiotika för infektioner i genitourinary systemet inkluderar:

Penicilliner. Baktericida läkemedel som förstör mikrobiell vägg på grund av proteinsyntes. Preparat av naturligt ursprung, inriktat på förstöring av gramnegativa bakterier.

Semisyntetiska droger. Dessa inkluderar amoxicillin, oxacillin, ampicillin, karbenicillin. Gruppen aminopenicilliner blev 25-30% känslig för antibiotika, så de återstående 70-75% gör det möjligt att bekämpa känsliga bakterier i urinen, utsöndringar från urinröret. När de behandlas med ampicillin eller amoxicillin är deras uttag från kroppen flera timmar.

Inhibitorskyddade läkemedel, såsom fleumoklav, unazin, amidad, augmentin eller amoxiclav.

Kombinerade preparat från semisyntetisk och hämmare av skyddad.

Ett antal cefalosporiner hör till semisyntetiska föreningar, vilka är uppdelade i 4 generationer. Stabiliteten hos läkemedel växer med varje generation. De används om penicilliner inte hjälper, men de absorberas dåligt från mag-tarmkanalen.

Den första generationen innefattar cefalexin och cefazolin, som administreras intravenöst och intramuskulärt, liksom cefadroxil i form av pulver och kapslar. De ordineras sällan, eftersom de huvudsakligen handlar om blåsor. Passa inte med syfilis, gonorré, klamydia.

Den andra generationen representeras av cefuroxim och cefaklor, men de är inte lika effektiva som den tredje generationen av cefalosporiner.

Den tredje generationen kännetecknas av den mest populära drogen i denna grupp - ceftriaxon, och även cefixime, ceftibuten, cefotaxim. Preparat förstör patogenerna hos gram-negativa bakterier, är effektiva i cystit, syfilis och pyelonefrit.

Ceftriaxon är ordinerat för behandling av genitourinära system av kvinnor och män, som är ett populärt antibiotikum för subgruppen av cefalosporiner. Ett universellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder behandlar sådana urogenitala infektioner som pyelit, prostatit eller cystit och deras kroniska former. Det motstår anaeroba bakterier och Gram-positiva och föreskrivs även när ett antal penicilliner och aminoglykosider är inaktiva. Administreringssättet är intramuskulärt och intravenöst. Om det finns allvarliga indikationer, föreskrivs det för barn, gravida kvinnor. Nackdelen är att läkemedlet inte interagerar med prostatakörteln, så det är inte förskrivet till män med bakteriell prostatit.

Den fjärde generationen innehåller cefepim, ett läkemedel som används vid behandling av komplicerade sjukdomar i urogenitalt distrikt. urin organ som påverkas systemet bakteriell prostatit, uretrit eller inflammation i njurarna och bihang, så faktiska användningen av cefepim, som är den viktigaste kontraindikation för en ålder av 12 år.

Tetracyklin-serien. Drogerna kan behandla nederlag med E. coli, men de kan inte klara av stafylokocker. Läkemedel kan inte bekämpa stafylokocker, men är effektiva mot E. coli. När infektion gäller tetracyklin, klortetracyklin och oxytetracyklin, beroende på vilken typ av patologi, klamydia, mykoplasma, ureaplasma eller gonokocker.

Fluoroquinoloner i form av ofloxacin eller ciprofloxacin används för att behandla bakteriell prostatit. Kvinnor med blåsproblem, uretrit, cystit eller pyelonefrit är ordinerad levofloxacin eller morfloxacin. Kontraindicerat hos barn, gravid, eftersom det orsakar tillväxt och benfördröjning.

Nolitsin eller norfloxacin har en stark bakteriedödande verkan, är ett populärt läkemedel för modern medicin. Det är inte beroendeframkallande och leder till snabb destruktion av skadliga mikroorganismer. Penetrerar in i den manliga eller kvinnliga kroppen absorberas läkemedlet snabbt och tas bort från kroppen utan att skada nervsystemet och benen. Det är inte tillrådligt att använda läkemedlet i kombination med antacida, eftersom detta stör organets absorption. Nolitsin rekommenderas för dysenteri eller salmonellos, yersineos och infektioner i ENT-organen.

Aminoglykosider. Behandling utförs i en sjukhusmiljö, eftersom de kan orsaka toxiska effekter. De används för att behandla nosokomiella infektioner och endokardit. Vid tuberkulos är streptomycin eller kanamycin förskrivet.

Grupp av makrolider. De vanligaste är azitromycin, klaritromycin, erytromycin och roxitromycin. På grund av låg känslighet för gramnegativa bakterier, föreskrivs läkemedel oftast vid icke-gonokock uretrit.

Infektioner av könsorganen hos kvinnor behandlas endast med bredspektrum antibiotika. En lämplig grupp bestäms för detta, rekommendationer ges av läkaren.

Läkemedel som föreskrivs för genitourära sjukdomar

Antibiotika för infektion i det genitourinära systemet bidrar till förstörelsen av bakteriedödande organismer, men de vanligaste kvinnliga patologierna är:

Diagnosen av endometrit ökar oftast flickor i fertil ålder, där livmoderns slemhinnor blir inflammerade och infektion sker genom könsorganet. För att behandla urogenitala infektioner, i synnerhet endometrit, används antibiotika:

 • från penicillinserien - ampicillin, amoxin, ekobol;
 • från tetracykliner - tetracyklin, doxycilin;
 • fluorokinoloner representeras av ofloxin, zanocin och vin
 • Cefalosporinkoncernen representeras av cefotoxin, cefazolin.

Några moderna tjejer ger inte stor betydelse för abort, eftersom de är huvudorsaken till cervicit eller livmoderhalsinflammation. Att bli av med inflammationen kommer att hjälpa antibiotika:

 • Makrolider, nämligen azitromycin, vilfarene solutab eller erytromycin, sumamed, rulid;
 • Från kategorin penicilliner - det är amoksiklav, ekobol och amosin.
 • Fluoroquinoloner representeras av ofloxin, levostar, zanotsin och tarivid.

Kolpit är ett av de vanligaste patologierna i det urogenitala systemet, som manifesteras av inflammation i de vaginala väggarna.

Antibiotika för behandling av kolpit:

 • Bland cefalosporiner används ceftriaxon och cefixim;
 • Ekoklav från ett antal penicilliner;
 • Levofloxacin och ciprofloxacin från fluorokinoloner;
 • Av makrolidov passar rullande;
 • Clindamycin från gruppen av linkosamider.

Biverkningar och kontraindikationer

Urinsystem av män är mindre mottagliga för infektion än kvinnor, men biverkningen är densamma. Intag av moderna droger med genitourinära infektioner lindrar inte patienten av biverkningar, men de måste vara kända för att undvika allvarliga komplikationer, men bekanta sig med dem tydligt oroa sig för självtillämpning.

 1. Plötsliga allergiska reaktioner i form av anafylaktisk chock.
 2. Utslag.
 3. Migrän.
 4. Yrsel.
 5. Svaghet och trötthet.
 6. Ökning av temperaturen.
 7. Trombocytopeni.
 8. Tromboflebit.
 9. Candidiasis.

Kontraindikationer i antagning:

 1. Individuell intolerans av läkemedelsorganismen.
 2. Njurinsufficiens.
 3. Graviditet i de flesta fall, eftersom antibiotikumet har en toxisk effekt på fostret.
 4. Amning.
 5. Barnets ålder. Endast vissa typer av läkemedel kan ges till barn enligt ordination av en läkare.

Lesioner i urinblåsan, urinröret, appendagen, vagina eller livmodern behandlas inte med ett universellt botemedel, endast läkaren kan välja drogerna. Genitourinära infektionssjukdomar diagnostiseras i de flesta fall av testresultaten, men förutsättningarna kan vara svår klåda och smärta i buken. Det största misstaget för kvinnor är ett försök att börja självbehandling utan att ha råd med en läkare, vilket kan leda till allvarliga komplikationer i form av tromboflebit, leukopeni, ödem och utslag.

Vilka antibiotika ska jag ta med inflammation i det urogenitala systemet hos kvinnor?

Medicin för genitourinary systemet

De viktigaste drogen för behandling av genitourinärsystemet är antibiotika. Före mötet måste du överföra urinkulturen till sterilitet och bestämma reaktionen hos de mikroorganismer som härrör från antibakteriella läkemedel. Utan sådd är det bättre att använda läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Men vissa skiljer sig från nefrotoxicitet (toxiska effekter på njurarna), till exempel Gentamicin, Polymyxin, Streptomycin.

Behandling av infektioner med antibiotika

Med inflammation i urinvägarna används antibiotika i cefalosporingruppen - "Cephalexin", "Cefaclor", "Cefepime", "Ceftriaxone". Med njurinflammation används även penicillin semisyntetisk - "Oxacillin" och "Amoxicillin". Men det är bättre med genitourinära infektioner - behandling med fluorokinolon - "Ciprofloxacin", "Ofloxacin" och "Gatiflocacin". Varaktigheten av antibiotisk användning för njursjukdomar är upp till 7 dagar. Vid komplex behandling används preparat med sulfenylamid - "Biseptol" eller "Urosulfan".

Tillbaka till innehållet

Plant uroantiseptika

"Kanefron" vid sjukdom

I urologi används växturoantiseptika som huvudbehandlingsämnen, och som hjälpämnen. "Kanefron" - ett utmärkt verktyg för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. Har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, orsakar en diuretisk effekt. Det används oralt i form av droppar eller dragees. Sammansättningen av "Kanefrona" inkluderar rosenhöft, löv av rosmarin, centaury och rosmarin. Med njurinflammation 3 gånger om dagen ordineras 50 droppar medicin eller 2 tabletter. Hos män anses det bästa sättet att behandla genitourinära infektioner.

Tillbaka till innehållet

"Phytolysinum"

"Phytolysin" - ett botemedel mot infektioner i det genitourinära systemet, underlättar den lätta frisättningen av stenar och tar bort patologiska medel från urinvägarna. Preparatet lägger till mintolja, tall, apelsin, salvia och vanillin. Adoptera antiinflammatoriska efter att ha ätit 3 gånger om dagen, enligt 1-st ch. för ett halvt glas varmt vatten. Njursjukdom uppstår inom en månad. Den är gjord i form av pasta för beredning av en lösning. Sammansättning av "Phytolysin" - extrakt:

 • fräken;
 • persilja;
 • björkblad;
 • rhizomrotgrass;
 • bockhornsklöver;
 • gryzhnika;
 • löklökar;
 • goldenrod;
 • gräs Highlander fågel.
Tillbaka till innehållet

Läkemedel för lindring av symptom på inflammation i det genitourinära systemet

Inflammation i urinvägarna börjar behandlas med läkemedel som stoppar inflammatoriska symptom och återställer funktionaliteten i urinvägarna. De viktigaste drogerna för genitourinary systemet är Papaverin och No-shpa. Läkare rekommenderar att man använder antimikrobiella medel efter en behandling med antispasmodik. Parallellt behandlas de med tabletter som inte har egenskap av nefrotoxicitet.

Vid sjukdomar i det genitourära systemet används paracetamol. Den dagliga dosen är 4 gånger 650 mg. När du använder paracetamol, är mycket vatten berusat för att säkerställa normal hemodynamik. Istället för paracetamol visas Ibuprofen. Den dagliga dosen är 4 gånger 1200 mg. Andra läkemedel för lindring av symtom: "Ketanov", "Nimesulid", "Cefekon" och "Baralgin". Beslutet vid behandling med nefrotoxiska läkemedel är motiverat, och behandlingen ordineras endast efter att ha råd med en läkare.

Tillbaka till innehållet

antispasmodika

Spasmolytiska läkemedel förbättrar urinflödet och lindrar smärta. Populära tabletter är samma "Papaverin" med "No-shpa" och "Benzyclan" med "Drotaverin". "No-shpa" finns i form av tabletter och en lösning. Dosering - högst 240 mg per dag. "No-shpu" är strängt förbjuden att ta med hjärt- och leverinsufficiens. Dessutom är det tillåtet att ta "Kanefron" - det har både antispasmodiska och antiseptiska effekter.

Tillbaka till innehållet

diuretika

Diuretika är diuretika. För att behandla diuretika ska behandlas med försiktighet. De kan orsaka njursvikt och komplicera sjukdomen. Terapi tillämpas först efter att en läkare utses. Viktiga läkemedel för urinvägsinfektioner: Dykare, hypotiazid, furomesid och Aldactone. Dos - 1 tablett per vecka. För att upprätthålla vattenbalansen i komplexet med diuretika, ta kalcium-, kalium-, saltlösningar och genomföra hemosorption och hemodialys.

Tillbaka till innehållet

Immunostimulering i sjukdomar hos kvinnor och män

När sjukdomen hos män och kvinnor i njurarna och urinvägarna, måste du dricka buljonger, som innehåller vitaminer: hundrosen, björkblad, bergaska, vinblad, sporach. Läkare ordinerar och multivitaminpreparat, som innehåller ett komplex av mikrodelar med vitaminer. Medicinska produkter för att förbättra immuniteten vid njursjukdomar - "Alvittil", "Aerovit", "Ascorutinum", "Tetrafovetit", "Milgamma". Parallellt med vitaminer tas mineralsubstanser, såsom selen och zink.

Tillbaka till innehållet

Folkmekanismer

 • Att ta bort inflammationen i genitourinary systemet hjälper tranbärsjuice. Det fungerar som ett diuretikum och förhindrar reproduktion av bakterier.
 • För destruktion av urinvägsinfektioner använd orefinerad kokosnötolja. Oljebruk 2 matskedar. per dag. Kokosmjölk i kompositionen har goda medicinska substanser, den borde vara full på en tom mage på morgonen och innan man lägger sig i ett glas.
 • Urinvägsinflammation tar bort asparges. När du använder sparris minskar urinfärgen, vilket inte bör vara skrämmande.
 • Vid njursjukdomar hjälper vitlök. 2 klyftor vitlök ren, krossa och häll 1 glas vatten, insistera 5 minuter och drick. Förfarandet upprepas 3 gånger om dagen tills symtomen försvinner.
 • Lök - antibakteriellt och diuretikum, främjar snabb återhämtning av njurarna och urinvägarna. Lampan skärs i 4 lika delar, tillsätt 0,5 liter vatten och koka i 20 minuter på en liten eld, insistera 8 timmar, filtrera och dricka.
 • Urinvägsinflammation behandlas med selleri. Vispa stammarna, tillsätt ananas och 200 ml kamilleinfusion. Blandningen är full på morgonen på tom mage. Sellerifröet används också. Frö ångad i 1 kopp varmt vatten, insistera 10 minuter och dricka 2 gånger om dagen.
 • En infusion av basilika är bra. För 1 glas vatten tillsätt 2 matskedar. växter, insistera 10 minuter. De dricker 2 dagar 2 gånger om dagen.

Förutom de grundläggande folkmedicinska läkemedlen för behandling av genitourinvägarna finns också läckra recept på alternativ medicin. Det rekommenderas att dricka en vecka juice med 1 banan och äpple (2 gånger om dagen). Ät minst 3 delar vattenmelon om dagen. Förutom läkningskvaliteter fungerar det också som ett förebyggande medel. Det rekommenderas en bärcocktail med körsbär, körsbär, blåbär och skivor, som endast ska vara fulla på en tom mage.

Tillbaka till innehållet

Medel för förebyggande

Föreskriva ofta läkemedel fluoroquinolongrupp - "Levofloxacin", "Ciprofloxacin" eller "Gatifloxacin". Inflammation i urinvägarna kan förebyggas genom fytoterapi. Herbal infusioner kan tas under lång tid, från dem nästan inga biverkningar. Optimal skörd av örter - mynta, goldenrod, angelica, horsetail, bearberry. Färdiga läkemedel - "Kanefron" eller "Uriklar", som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Ljus med infektion i genitourinary systemet hos kvinnor är mycket populära ("Vitaforon", "Indomethacin", "Cystitis" och "Voltaren").

Urinvägsinfektion hos kvinnor

Urinvägsinfektionen hos kvinnor är förknippad med en kort urinrör som ligger nära anusen. Hos män är det helt annat en kroppsstruktur och de är mindre benägna att penetrera urinogenitala infektioner. Ofta manifesterar sig många sjukdomar inte ens, men män fungerar som infektionsvektorer. Och oskäliga och oskyddade intima relationer blir den första orsaken till sjukdomar i urinvägarna.

Genitourinary infektioner hos kvinnor

Infektioner av det genitourinära systemet hos kvinnor - patologiska effekter, orsakas av specifika skadliga mikroorganismer. Sjukdomar i urinvägarna kännetecknas av inflammation, som är lätt att bota i det inledande skedet, eller när man ignorerar tecknen går i kronisk form. Vilken läkare behandlar sjukdomen? Svaret beror bara på genitourinary systemet och dess stadium. Det kan vara en terapeut, urolog, gynekolog, infektionssjuksköterska och till och med en kirurg.

Tillbaka till innehållet

Eventuella infektionssjukdomar

De vanligaste sjukdomarna i genitourinary system:

 • Klamydia kan orsaka infertilitet.

Genital Herpes. Känner sig obehag, brinner, utseendet av sår och vesiklar, svullnar lymfkörtlarna.

 • Chlamydia. Inflammation av det urogenitala systemet hos kvinnor manifesteras i form av cervicit, cystit, pyelonefrit. Den inflammatoriska processen framkallar ektopisk graviditet och kvinnlig infertilitet.
 • Adnexitis. Infektion påverkar de kvinnliga bilagorna, orsakas av patogena mikroorganismer. Omedelbar behandling krävs för att undvika allvarliga konsekvenser.
 • Uretrit. Inflammatoriska processer som påverkar urinvägarna och ger obehag.
 • Vaginit. Obehag, brinnande och dålig lukt är de första tecknen på inflammation.
 • Gonorré. Hos kvinnor, karakteristisk smärta vid samlag och urinering blir utsläppet gul eller röd, feber och blödningar.
 • Blåskatarr. Sjukdomar i urinvägarna och urinblåsan. Orsakar flera resor på toaletten, medan du känner dig sjuk.
 • Pyelonefrit. Dessa är sjukdomar i njurarna och urinvägarna. Skadliga bakterier vid förhöjning av sjukdomen orsakar attacker av plötslig smärta i nedre delen av ryggen.
 • Tillbaka till innehållet

  Vad orsakas?
  • Genital Herpes. Viral genitourinary infektion förvärvad genom samlag genom små skador eller sprickor. Att komma en gång i kroppen, de förblir för livet som dolda infektioner, och manifesterar sig under gynnsamma förhållanden.
  • Chlamydia. Denna infektion passerar endast under samlag från de infekterade.
  • Uretrit. Kan förekomma även på grund av trauma på organ.
  • Vaginit. Det orsakas av en infektion som överförs genom samlag eller redan närvarande med svampsjukdomar.
  • Gonorré. Infektion i genitourinary systemet kan detekteras efter sexuell kontakt utan att använda ett preventivmedel. Bota sjukdomen är lätt, om tid att identifiera, annars är konsekvenserna mycket allvarliga.
  Tillbaka till innehållet

  Inflammatoriska patogener

  Urinvägsinfektioner hos kvinnor uppträder ofta efter oskyddade och promiskuösa sexuella relationer. Urinvägsinfektion kan orsaka sådana mikroorganismer: gonokocker, ureaplasma, blek treponema, mykoplasma, trichomonas, klamydia, svampar och virus. Alla skadliga mikrober orsakar utveckling av inflammation. Som ett meddelande skickar kroppen symptom på sjukdomen som symptom.

  Tillbaka till innehållet

  Typer av infektioner

  Sjukdomar i urinvägarna framkallar många infektioner. Beroende på platsen är infektionerna indelade i:

  • Infektioner i det övre geniturinära området (pyelonefrit).
  • Infektioner av de nedre genito-urinorganen (cystit och uretrit).

  Även infektioner skiljer sig från ursprunget:

  • Okomplicerad. Utflöde av urin är frånvarande, funktionsstörningar observeras inte.
  • Komplicerat. Funktionell aktivitet är bruten, obalanser observeras.
  • Hospital. Infektionen utvecklas under patientens diagnostiska och terapeutiska manipulation.
  • Samhällsförvärvad. Orgelinfektioner är inte associerade med terapeutisk ingrepp.

  Beträffande symptomen på infektionssjukdomar är patologier indelade i följande typer:

  • kliniska;
  • asymtomatisk;
  • dolda genito-urininfektioner.
  Tillbaka till innehållet

  Överföring av infektion och orsaker

  Infektioner av njurarna och urinvägarna, baserat på ovanstående, köps under följande förhållanden:

  • Oskyddade, intima relationer (de vanligaste infektionerna).
  • Stigande infektion, som en följd av försummelse av hygien.
  • Genom lymfatiska och blodkärl, när inflammatoriska sjukdomar börjar utvecklas (t. Ex. Tandförfall, influensa, lunginflammation, tarmsjukdom).

  Orsaken till sjukdomar i genitourinary system och njurar är:

  • metaboliska störningar;
  • kroppens hypotermi
  • stressiga situationer
  • promiskuösa intima relationer.
  Tillbaka till innehållet

  karakteristiska symptom

  Sjukdomar i urinvägarna kännetecknas av vissa symtom. Vid inflammatoriska processer är diagnos nödvändig. Alla sjukdomar går på olika sätt, men de viktigaste manifestationerna är:

  • smärta;
  • obehag och ångest som påverkar genito-urinvägarna;
  • klåda, brinnande och stickningar
  • val;
  • problematisk urinering
  • utbrott på könsorganen;
  • neoplasmer (papillom och kondylom).
  Tillbaka till innehållet

  Diagnostiska procedurer och analyser

  Förhindra sjukdomen hos njurarna och urinorganen hos människor är lätt, du behöver minst en gång om året för att ge en allmän analys av blod och urin. I urinen kommer initialt att vara synliga skadliga bakterier. Diagnos hjälper till att identifiera eller förebygga infektion och sjukdom i förväg. Om det finns en försämring av hälsan ska specialisten omedelbart undersöka en person. Ultraljud och röntgenundersökning av njurarna och urinblåsan hjälper till att avslöja strukturella förändringar. Det kan vara både ultraljud och urografi, cystografi, nefroscintigrafi, cystoskopi och tomografi.

  Tillbaka till innehållet

  Behandlingen av urinvägsinfektioner

  Behandling av det genitourinära systemet består i det obligatoriska intaget av antibiotika. Specialisten bestämmer alltid det individuella tillvägagångssättet, därför är det nödvändigt att strikt följa rekommendationerna för att undvika eventuella biverkningar. För behandlingen kan man använda en omfattande teknik, till exempel läkemedel och örter. Det är nödvändigt att observera dieter som utesluter användningen av irriterande element. Det är viktigt att observera dricksregimen vid behandling.

  Tillbaka till innehållet

  Antibakteriella läkemedel

  Antibiotika hjälper till att ta bort inflammationen. Antibiotika används för behandling: "Ceftriaxone", "Norfloxacin", "Augmentin", "Amoxiclav", "Monural", "Kanefron". Förberedelser väljs enligt principerna:

  1. Läkemedlet ska utsöndras direkt via njurarna.
  2. Läkemedlet bör aktivt påverka patogenerna hos den uropatogena floran.
  3. Terapi bör väljas på ett sådant sätt att det har det effektiva resultatet med minimala konsekvenser.
  Tillbaka till innehållet

  Hur slutar smärta?

  Som du vet uppstår smärta på grund av spasma eller infektion. Därför, kan administreras analgetika ( "Baralgin" eller "Pentalgin"), antispasmodika ( "No-spa" och "Drotaverinum") eller rektala suppositorier ( "papaverin"). Men för att stoppa inflammationen i en person måste du tillämpa stark medicin för att eliminera orsakerna till uppkomsten. Ursprungligen bestämda patogener (stafylokocker, E. coli, klamydia) och deras känslighet för antibakteriella medel. För att behandla sjukdom hemma är det möjligt och bättre att använda mediciner för internt bruk och under en doktors överinseende tillämpas en injektion fortfarande.

  Tillbaka till innehållet

  Behandling med folkmedicin

  Urinvägsbehandling är möjlig och folkmekanismer. Urinsystemet reagerar väl på avkolning av strängen, kalamus, mynta, löss, cowberry, cikoria, björnbär, björkblad. Faktorer som påverkar blåsan, orsakar smärta, det eliminerar kamille och horsetail örter. Drick 3 gånger om dagen som te (0,5 matsked av blandningen häll kokande vatten). Urogenitalt system med cystit och pyelonefrit kan inte självständigt motstå patogener, såväl som långvariga sjukdomar orsakar exacerbationer. Därför rekommenderas att använda hundros som ett diuretikum för att avlägsna onödigt från kroppen. Herbivorous ört är rik på tannic substans, på grund av detta kämpar det mot slemhinnans inflammatoriska kurs. Det är nödvändigt att förbereda ett avkok av bladen med vinbär och tranbär (1 msk. Sked), häll allt det kokande vatten, dra i en timme och dryck 5 gånger om dagen till 2 matskedar.

  Tillbaka till innehållet

  Andra läkemedel

  Genitourinary systemet upplever frustration med olika sjukdomar. Antibakteriella mediciner och antispasmodika är inte det enda sättet att bota för inflammation. När det finns feber och feber används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Cefekon, Ibuprofen, Nimesulide.

  Tillbaka till innehållet

  Kost som förebyggande av sjukdomar

  Diet är förebyggande av sjukdom. Det är viktigt att utesluta produkter som innehåller puriner och oxalsyra. Begränsa också användningen av salt. Ta vanan från morgonen på en tom mage för att dricka vatten, först efter denna lilla procedur du kan äta. Ta små måltider 5-6 gånger om dagen. Vanligtvis används med diet nr 6 och 7 sjukdomar i genitourinärsystemet. De viktigaste uppgifterna i diet nr 6 är att minska mängden urinsyra och salter som bildas i kroppen. Du behöver konsumera mer flytande, grönsaker och frukt samt mejeriprodukter. En diet nr 7 syftar till att avlägsna metaboliska produkter från kroppen, kämpar med svullnad och instabilt tryck. Här är tvärtom begränsad användning, och även spannmål och salter, främst vegetabilisk mat, är uteslutna.

  Tillbaka till innehållet

  Konsekvenser och möjliga komplikationer

  Försummelse av rekommendationer leder till mycket stora konsekvenser. Som ett resultat är försämring av tillståndet och kroniska sjukdomar, och om sjukdomen är veneral, då i mycket svåra former, ett dödligt utfall är möjligt. Komplikationer på grund av sjukdom uppträder som njursvikt, infertilitet. Om det här är en infektionssjukdom, ligger risken i den fortsatta infektionen hos partner.

  Tillbaka till innehållet

  förebyggande

  Förebyggande av sjukdomar i urinvägarna är att du behöver övervaka korrekt näring, leda en aktiv livsstil, undvik hypotermi. Från tid till annan måste du tillämpa dieter för att minska bördan på organen. Örtteur är användbara för behandling och förebyggande. Det är viktigt att inte glömma vitaminer. Och viktigast av allt - att observera personlig hygien och ha ordning i sexuellt liv.

  Kursen av vilka antibiotika som visas för män för behandling av blåsor

  Cystitis är en inflammation som uppstår i blåsan. Manlig organism reagerar inte på patologin lika stark som kvinnlig. Trots detta kan sjukdomens kroniska stadium utvecklas. Behandling hos män ges också med antibiotika.

  Oavsett kön behövs antibiotika för att behandla cystit

  När man ska dricka medicin

  Innan du börjar dricka antibiotika, måste du veta vilken typ av inflammation. Det kan vara polyposis, katarrhal, nekrotisk, cystisk, ulcerös. Formuläret definieras av läkaren och har preliminärt lyssnat på mannen för ett klagomål. Läkaren utvärderar symtomen, undersöker resultaten av testen, och först efter det kan man nämna namnet på inflammation.

  Orsakerna till förekomsten av cystit hos män är många. Vanligtvis är hela felet en infektion.

  Antibiotika för cystit hos män är föreskrivna endast efter leverans av alla tester. Om en patient, utan kunskap om en läkare, börjar ta antibiotika, kan detta provocera övergången av akut inflammation till ett kroniskt stadium. Då kommer behandlingen att vara permanent.

  Antibiotika behandlar akut och kronisk inflammation. Terapi utförs på ett sjukhus. Behandlingskursen innefattar att ta läkemedel och växtbaserade avkroppar. Sjukgymnastik visas också tillsammans med tvättning av den drabbade blåsans hålrum.

  För effektiv behandling, innan du tar mediciner, bör du konsultera en läkare

  Vad ska man välja för behandling

  Innan du börjar ta antibakteriella läkemedel måste du veta några kriterier som du måste följa:

  • en hög grad av resultat i förhållande till infektionsprovokeraren;
  • ett minimum av biverkningar
  • användarvänlighet;
  • minimikurs för behandlingskursen
  • säkerhet.

  Självbehandling av blåsor kan orsaka olika komplikationer. Varaktigheten av kursen, dosen och namnet på läkemedlet bör bestämmas av en specialist. När läkaren väljer ett läkemedel, lita doktorn på typ av sjukdom, patientens ålder, förekomsten av allergiska reaktioner.

  Bland penicillinpreparat används data oftast

  Vad behandlas cystitis för?

  Penicillin-gruppen. Denna typ av medicin förstör de viktigaste bakterierna som orsakar blåsor. Läkemedlet är effektivt mot E. coli, streptokocker, enterokocker. Drick antibiotikum bör inte vara mer än en vecka. Om inflammationen är tillräckligt startad, förlängs behandlingstiden till 14 dagar. Från biverkningar, diarré, ett mindre utslag.

  Linjen innehåller sådana namn som:

  • amoxiclav;
  • Amoksikar;
  • augmentin;
  • Amoxicillin + skyddad amoxicillin.

  Cephalosporin grupp. Kämpar aktivt med gram-positiva och negativa bakterier som uppstår under den akuta processen. Effektiva slagsmål mot bakterier som framkallar gonorrés början. Används för blåsning av måttlig försummelse. Det används med synlig ineffektivitet av penicillindruppläkemedel. I behandling används oftare cefalexin, ceftriaxon, cefotaxim.

  Den mest effektiva av cefalosporin gruppen är drogerna

  Grupp av makrolider. Det föreskrivs om en man har allergisk hudutslag på Amoxicillin. Används även för infektiös inflammation och förekomsten av patogener som klamydia, ureaplasmos. Följande produkter är representerade i produktlinjen:

  Aminoglykosider. Medicin från denna grupp har egenskapen att täcka den gramnegativa floran. Aktiverar aktivt Pseudomonas aeruginosa. I svår inflammatorisk process används tillsammans med droger från ett antal penicilliner eller cefalosporiner.

  Amicacin och Gentamicin är föreskrivna. Lämplig endast för vuxna män och kvinnor. Barn och ungdomar under 15 år är strängt förbjudna att ta dem, eftersom ämnena påverkar uppfattningen av ljud och njurarnas funktion.

  Fosfomycin. I gruppen är endast ett läkemedel Monural. Perfekt för män som inte gillar långvarig behandling och tar piller. Kapseln verkar mot proteus, klebsiels, liksom alla huvudtyper av cystitispatogener. Har antibakteriell och uroseptisk effekt.

  För effektiv och snabb behandling, Monural

  Nitrofuraner. Det används i början av blåsan. Linjen innehåller Furadinin, Furagin, Fuazolidone. Drickande antibiotika rekommenderas i högst sju dagar. Denna grupp läkemedel anses vara universell. Utnämnd efter en fullständig behandling.

  Oxoline. Ett läkemedel är inblandat, det här är Nitroxolin. Det används sällan på grund av låg effektivitet vid bekämpning av infektioner som uppstår i människors genitourära system. Ibland ingår i behandlingskursen som en ytterligare behandling.

  Vad ska man ta

  Vid behandling av cystit i den manliga befolkningen presenteras klassiska läkemedel som ordinerats av urologer.

  • Palin. Används för att behandla inflammatorisk process i blåsans område. Den aktiva substansen är pipemidinsyra, som förstör DNA från orsakssambandets orsakssamband. Ofta ordinerad i receptet för förebyggande av kronisk blåsan. Det kan inte tas med konvulsiva anfall, graviditet, njureproblem, amning.
  • Tsifran. Bland komponenterna i läkemedlet är tinidazol och ciprofloxacin. De förstör syndens skyldige, lindrar inflammation. Den maximala effekten observeras i kampen mot gramnegativa bakterier.
  • Monural. Det anses vara det mest populära antibiotikumet. Det väljs inte bara av män, men även av specialister själva. Fördelen med detta läkemedel är en minimal behandlingskurs. För att lindra en cystitis, räcker det med att utse en enda kapsel Monural. Medlet ackumuleras i urin och på samma ställe förstör mikrober. Drick inte för personer som har njurproblem. Det rekommenderas inte heller behandling av barn under fem år, allergiska personer.
  Dessa är de vanligaste läkemedlen för behandling av inflammation hos män
  • Nitroksolin. Det verkar mot bakterier. Det förstör gramnegativa och gram-positiva bakterier. Dödar också vissa typer av svampar. Biverkningar inkluderar illamående och minimala allergiska reaktioner. Behandlingen är lätt att överföra.
  • Furagin. Den har en bakteriostatisk effekt, är aktiv i kampen mot cellulära enzymer. Det är omöjligt för män med njursvikt, överkänslighet.
  • Nolitsin. Antimikrobiellt läkemedel. Det är utformat för att förstöra gram-negativa och positiva element. Ej lämplig för män med arytmi, allergier, ateroskleros.

  Behandling av cystit hos den manliga populationen med antibiotika rekommenderas inte. Det är också viktigt att dosen är korrekt inställd, den ska stå i proportion till patientens vikt. Efter behandlingskursen måste du definitivt dricka ett vegetabiliskt avkok för att stödja kroppen och snabbt avlägsna resterande ämnen.

  Videon kommer att undersöka sjukdomar i urinsystemet hos män:

  Orsaker och behandling av inflammation i det genitourinära systemet

  Urinvägarna hos människor av vilket kön som helst, består av urinröret (hos män är det längre och smalare), blåsan, urinledarna och njurarna. Reproduktionssystemet hos män innefattar testiklar som ligger i pungen, prostatakörteln, sämre vesiklar och vasdeferenserna. Hos kvinnor ingår könsorganen i livmodern med äggledare, äggstockar, vagina och vulva.

  Organen i urin- och reproduktionssystemen är nära besläktade på grund av de anatomiska strukturs särdrag. Inflammation av de urogenitala organen är vanligt nog både hos män och för kvinnor.

  sjukdom

  På grund av särdragen hos den anatomiska strukturen hos kvinnornas urogenitala system förekommer infektion i genitourinvägarna med patogena mikroorganismer mycket oftare hos dem än hos män. Kvinnliga riskfaktorer - ålder, graviditet, förlossning. På grund av detta försvagas det lilla bäckens väggar underifrån och förlorar förmågan att bibehålla organ på den önskade nivån.

  Inflammation av systemets organ främjas genom att man ignorerar reglerna för personlig hygien.

  Bland de inflammatoriska sjukdomarna i genitourinärsystemet är de vanligaste:

  Och oftare finns det kroniska former av sjukdomar, vars symtom är frånvarande under remission.

  uretrit

  Uretrit - inflammation i urinröret. Symtom på denna sjukdom är:

  • smärtsam svårighet att urinera, under vilken en brännande känsla uppträder mängden uppmaning i toaletten ökar;
  • urladdning ur urinröret, vilket leder till rodnad och klumpning av urinrörets öppning;
  • en hög nivå av vita blodkroppar i urinen, vilket indikerar närvaron av ett foki av inflammation, men det finns inga spår av patogenen.

  Beroende på den patogen som orsakade uritrit, är sjukdomen uppdelad i två typer:

  • specifik infektiös uretrit, till exempel som ett resultat av gonorréutveckling;
  • ospecifik uretrit, vars orsakssamband är klamydia, ureaplasma, virus och andra mikroorganismer (patogena och tillståndsbetingade patogena).

  Dessutom kan orsaken till inflammation inte vara en infektion, utan en banal allergisk reaktion eller trauma efter felaktig införing av katetern.

  cystit

  Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Denna sjukdom är mer typisk för kvinnor än för män. Orsaken till infektiös cystit är E. coli, klamydia eller ureaplasma. Införandet av dessa patogener i kroppen orsakar dock inte nödvändigtvis sjukdomen. Riskfaktorer är:

  • lång sittande i sittande läge, frekvent förstoppning, preferens för tight kläder, vilket leder till nedsatt blodcirkulation i bäckenregionen;
  • försämring av immunitet
  • irriterande effekt på blåsans väggar av ämnen som ingår i urinen (när man konsumerar kryddig eller överkokad mat)
  • menopaus;
  • diabetes mellitus;
  • medfödda patologier;
  • hypotermi.

  I närvaro av en inflammatorisk process i andra organ i genitourinary systemet är sannolikheten för att få infektion i blåsan också stor.

  Den akuta formen av blåsan manifesteras av en frekvent uppmaning att urinera, processen blir smärtsam, mängden urin minskar kraftigt. Urets utseende varierar, i synnerhet försvinner transparensen. Smärta uppstår mellan trängseln i pubicområdet. Det är trubbigt, skärande eller brinnande. I svåra fall, förutom dessa symptom, finns det feber, illamående och kräkningar.

  pyelonefrit

  Inflammation av njurskyddet är farligast bland andra infektioner i det genitourinära systemet. En vanlig orsak till pyelonefrit hos kvinnor är ett brott mot urinflödet, vilket sker under graviditeten på grund av ökningen av livmodern och trycket på närliggande organ.

  Hos män är denna sjukdom en komplikation av prostata adenom hos barn - en komplikation av influensa, lunginflammation etc.

  Akut pyelonefrit utvecklas plötsligt. Först stiger temperaturen kraftigt och det finns svaghet, huvudvärk och frossa. Svettning stiger. Symtom kan innehålla illamående och kräkningar. I avsaknad av behandling finns det två sätt att utveckla sjukdomen:

  • övergång till kronisk form;
  • utveckling av suppuration i kroppen (tecken på sådana är plötsliga temperaturförändringar och försämring av patientens tillstånd).

  endometrit

  Denna sjukdom kännetecknas av en inflammatorisk process i livmodern. Det är orsakat av stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli och andra mikrober. Inträngningen av infektion i livmoderhålan främjas genom att man ignorerar hygienreglerna, promiskuösa sexuella kontakter, en minskning av den totala immuniteten.

  Dessutom kan inflammation utvecklas som ett resultat av komplicerade kirurgiska ingrepp, såsom abort, avkänning eller hysteroskopi.

  De viktigaste symptomen på sjukdomen är:

  • temperaturökning
  • smärta i underlivet
  • vaginal urladdning (blodig eller purulent).

  cervicit

  Inflammation i livmoderhalsen uppstår av infektionen i hennes hålrum, som överförs sexuellt. Även virussjukdomar: herpes, papillom etc. kan också prova utvecklingen av cervicit. Eventuella skador (under arbete, abort, medicinska manipuleringar) är orsaken till sjukdomen på grund av funktionsfel i slemhinnan.

  Kliniska manifestationer är typiska för inflammatorisk process:

  • obehag under samlag, ibland smärta;
  • vaginalt urladdning från slemhinnan;
  • obehag eller smärta i underlivet;
  • temperaturökning, generell sjukdom.

  coleitis

  Kolpit eller vaginit - Vaginflammation, som orsakas av trichomonader, candida svampar, herpesvirus, E. coli. Patienten klagar över symtomen:

  • val;
  • vikt i buken eller i slidan
  • klåda;
  • bränning;
  • obehag vid urinering.

  Under undersökningen observerar läkaren rodnad, svullnad i slemhinnan, utslag, pigmenterade formationer. I vissa fall visas erosiva områden.

  vulvit

  Inflammation av externa könsorgan. Dessa inkluderar pubis, labia, hymen (eller dess rester), vestibule vestibule, Bartholin körtlar, glödlampa. Vulvit orsakar infektiösa patogener: streptokocker, E. coli, klamydia etc.

  De provokerande faktorerna är:

  • oralsex;
  • tar antibiotika, hormoner och droger som deprimerar immunsystemet;
  • diabetes mellitus;
  • leukemi;
  • onkologiska sjukdomar;
  • inflammatoriska processer i andra organ i det genitourära systemet;
  • urininkontinens
  • frekvent onani;
  • mottagning av alltför varmt bad;
  • icke-iakttagande av personlig hygien.

  Identifiera förekomst av inflammatorisk process kan vara på följande symtom:

  • rodnad i huden;
  • svullnad;
  • smärta i vulva
  • brännande och klåda;
  • förekomst av blåsor, plack, sår.

  prostatit

  Inflammation av prostata. En kronisk form av sjukdomen påverkar cirka 30% av männen från 20 till 50 år. Det finns två grupper beroende på orsaken:

  • Infektiös prostatit orsakad av bakterier, virus eller svampar;
  • stagnerande prostatit på grund av motsvarande processer i prostatakörteln (vid överträdelse av sexuell aktivitet, stillasittande arbete, preferens för tight underkläder, alkoholmissbruk).

  Det finns riskfaktorer som ytterligare framkallar utvecklingen av den inflammatoriska processen. Dessa inkluderar:

  • minskad immunitet
  • hormonella störningar;
  • inflammatoriska processer i närliggande organ.

  Identifiera sjukdomen kan vara på de karakteristiska symptomen. Patienten känner en åkomma, som kan åtföljas av feber, klagar på smärta i perineum och frekvent uppmaning att urinera. Den kroniska formen av prostatit kan vara asymptomatisk och påminna sig om sig själv endast under perioder av exacerbation.

  diagnostik

  Före behandlingsbeslutet behöver patienter med misstänkt inflammation i det urogenitala systemet en urologisk undersökning.

  • ultraljudsundersökning av njurarna, urinblåsan;
  • undersökning av urin och blod
  • det är möjligt att utföra cystoskopi, datortomografi, pyelografi enligt individuella indikationer.

  Resultaten av undersökningen bestämmer vilken diagnos som ska fastställas och vilken behandling som föreskrivs för patienten.

  behandling

  För att stoppa inflammatorisk process används mediciner.

  Syftet med etiologisk behandling är att eliminera orsaken till sjukdomen. För att göra detta är det nödvändigt att korrekt identifiera patogenen och dess känslighet mot antibakteriella medel. Frekventa patogener av infektioner i urinvägarna är E. coli, enterokocker, Staphylococcus, Proteus, Pseudomonas aeruginosa.

  Urval av läkemedlet tar hänsyn till typ av patogen och individuella egenskaper hos patientens kropp. Ofta utses antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Selektiviteten hos dessa läkemedel är hög, den toxiska effekten på kroppen är minimal.

  Symtomatisk behandling syftar till att eliminera vanliga och lokala symtom på sjukdomen.

  Under behandlingen är patienten under strikt medicinsk övervakning.

  Snabba upp återställningen genom att följa följande regler:

  • Att konsumera en tillräcklig mängd vatten per dag och minst 1 msk. Tranbärjuice utan socker.
  • Att utesluta från kosten salt och kryddig mat.
  • Begränsa konsumtionen av sött och mjöl under behandlingen.
  • Behålla hygien hos de yttre könsorganen.
  • Använd surt tvål (Lactofil eller Femin).
  • För att avbryta besök på offentliga reservoarer, inklusive en jacuzzi och pooler.
  • Avvisa från frekventa förändringar i sexpartner.

  Uppmärksamhet bör ges och ökad immunitet. Detta kommer att undvika återfall av sjukdomen.

  Inflammation i genitourinary systemet är ett vanligt problem för det moderna samhället. Därför bör regelbundna undersökningar och förebyggande besök hos läkaren bli normen.