Huvud
Behandling

Översikt över 5 grupper av antibiotika för behandling av genitourinary system hos män och kvinnor

En av de vanligaste orsakerna till att ringa en urolog idag är genitourinary infektioner, som inte bör förväxlas med STI. Den senare överförs sexuellt, medan MPI diagnostiseras vid vilken ålder som helst och förekommer av andra skäl.

Bakteriella skador organ i utsöndringssystemet åtföljs av svåra besvär - smärta, brännande, frekvent behov av att tömma blåsan - och i frånvaro av terapi bli kronisk. Den optimala behandlingsalternativ - användningen av moderna antibiotika, vilket gör det möjligt att bli av med sjukdomen snabbt och utan komplikationer.

Vad är MPI?

Av urogenitala infektioner inkluderar flera olika typer av inflammation i urinvägarna, inklusive njurar med urinledarna (de bildar de övre delarna av FPA), såväl som urinblåsan och urinröret (nedre delar):

 • Pyelonefrit - parenkymal inflammation och renal tubulär systemet, åtföljd av en smärtsam förnimmelse i midjan av varierande intensitet och förgiftning (feber, illamående, svaghet, frossa).
 • Cystit - inflammation i urinblåsan, vars symtom är täta urinträngningar med en åtföljande känsla av ofullständig tömning, skärande smärta, ibland blod i urinen.
 • Uretrit - urinrörets nederlag (den så kallade urinröret) orsakas av patogena mikroorganismer, i vilka purulent urladdning förekommer i urinen och urinering blir smärtsam.

Det finns flera orsaker till urinvägsinfektioner. Förutom mekanisk skada uppstår patologin mot bakgrund av hypotermi och minskad immunitet när opportunistiska mikroflora aktiveras. Dessutom uppträder infektion ofta på grund av bristande personlig hygien, när bakterier går in i urinröret från perineum. Kvinnor är sjuka oftare än män i nästan alla åldrar (förutom äldre personer).

Antibiotika vid behandling av MPI

I de allra flesta fall är infektionen bakteriell i naturen. Den vanligaste patogenen är en representant för enterobakterier - E. coli, som detekteras hos 95% av patienterna. Mindre vanliga är S.saprophyticus, proteus, klebsiella, entero- och streptokocker. Således, även före laboratorietester, är antibiotikabehandling för infektioner i det genitourära systemet det bästa alternativet.

Moderna antibakteriella läkemedel är indelade i flera grupper, som var och en har en särskild mekanism för bakteriedödande eller bakteriostatisk verkan. Vissa läkemedel kännetecknas av ett smalt spektrum av antimikrobiell aktivitet, det vill säga de har en katastrofal effekt på ett begränsat antal bakterier, medan andra (av ett brett spektrum) är utformade för att bekämpa olika typer av patogener. Det är antibiotika i den andra gruppen som används för att behandla urinvägsinfektioner.

penicilliner

Den första av de öppna ABP: erna under lång tid var nästan universella medel för antibiotikabehandling. Men med tiden muterade patogena mikroorganismer och skapade specifika skyddssystem, vilket krävde förbättring av läkemedel. För närvarande har naturliga penicilliner förlorat sin kliniska betydelse, och i stället används halvsyntetiska, kombinerade och inhibitorskyddade antibiotika i penicillin-serien. Genito-urininfektioner behandlas med följande läkemedel i denna serie:

 • ampicillin. Semisyntetisk beredning för oral och parenteral användning, verkande baktericid genom att blockera biosyntesen av cellväggen. Det kännetecknas av en ganska hög biotillgänglighet och låg toxicitet. Det är särskilt aktivt mot proteus, Klebsiella och Escherichia coli. För att öka resistensen mot beta-laktamaser, föreskrivs också ett kombinationsmedel Ampicillin / Sulbactam.
 • amoxicillin. På det spektrum av antimikrobiell aktivitet och effekt liknar den föregående ABP, men har hög syrabeständighet (inte förstörs i den sura magsäcksmiljön). Begagnade och dess analoger och Flemoxin Solutab Hikontsil och kombinerade antibiotika för behandling av det urogenitala systemet (klavulansyra) - Amoxycillin / klavulanat, Augmentin, Amoksiklav, Flemoklav Soljutab.

Exempelvis är känsligheten hos E. coli strax över 60%, vilket indikerar en låg effektivitet av antibiotikabehandling och behovet av att använda ABP hos andra grupper. Av samma anledning används antibiotikum-sulfanilamid-ko-trimoxazol (Biseptol) praktiskt taget inte i urologisk praxis.

cefalosporiner

En annan grupp av beta-laktamer med en liknande effekt, som skiljer sig från penicilliner, ökade motståndet mot de skadliga effekterna av patogena floraenzymer. Det finns flera generationer av dessa läkemedel, de flesta av dem är avsedda för parenteral administrering. Från denna serie används följande antibiotika för att behandla könsorganet hos män och kvinnor:

 • Cefalexin. Effektiv botemedel mot inflammation i alla organ i urinogenitalområdet för intag med en minimal lista av kontraindikationer.
 • Cefaclor (Zeclor, Alfacet, Tarracef). Avser andra generationens cefalosporiner och appliceras också oralt.
 • Cefuroxim och dess analoger Zinatsef och Zinnat. Framställd i flera doseringsformer. Kan ordineras även till barn i de första månaderna av livet på grund av låg toxicitet.
 • Ceftriaxon. Det säljs som ett pulver för beredning av en lösning som administreras parenteralt. Substitut är Lendacin och Rocefin.
 • Cefoperazon (Cefobide). En representant för den tredje generationen cefalosporiner, som administreras intravenöst eller intramuskulärt med urogenitala infektioner.
 • Cefepim (Maksipim). Den fjärde generationen antibiotika i denna grupp för parenteral användning.

Dessa läkemedel används ofta i urologi, men några av dem är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

fluorokinoloner

De mest effektiva antibiotika för urininfektioner hos män och kvinnor. Dessa är kraftfulla syntetiska droger av bakteriedödande verkan (mikroorganismernas död uppstår på grund av en överträdelse av DNA-syntes och förstöring av cellväggen). På grund av toxicitet och permeabilitet i placental barriären är barn som är gravida och ammande inte tilldelade.

 • Ciprofloxacin. Det tas oralt, parenteralt, absorberas och eliminerar snabbt smärtsamma symtom. Den har flera analoger, inklusive Ciprobay och Ciprinol.
 • Ofloxacin (Ofloxin, Tarivid). Antibiotikum-fluorokinolon, som i stor utsträckning används inte bara i urologisk praxis på grund av dess effektivitet och ett brett spektrum av antimikrobiella effekter.
 • Norfloxacin (Nolycin). Ett annat läkemedel för oral, såväl som in / i och / eller användning. Har samma indikationer och kontraindikationer.
 • Pefloxacin (Abaktal). Det är också effektivt mot de flesta aeroba patogener, tas parenteralt och inåt.

Dessa antibiotika visas också i mykoplasma, eftersom de verkar på intracellulära mikroorganismer bättre än de tidigare använda tetracyklinerna. Ett karakteristiskt drag hos fluorokinoloner är en negativ effekt på bindväven. Det är av denna anledning som läkemedel är inte tillåtet att använda upp till 18 års ålder, under graviditet och amning, liksom de som diagnostiseras med tendinit.

aminoglykosider

Klass av antibakteriella medel avsedda för parenteral administrering. Den bakteriedödande effekten uppnås genom att hämma syntesen av proteiner av övervägande gram-negativa anaerober. Samtidigt för läkemedel i denna grupp präglas av ganska höga nivåer av nefro- och ototoxicitet, vilket begränsar användningsområdet för deras användning.

 • Gentamicin. En andra generationens läkemedel av antibiotika-aminoglykosider, som är dåligt adsorberad i mag-tarmkanalen och därför administreras intravenöst och intramuskulärt.
 • Netylmycin (Netromycin). Avser samma generation, har en liknande åtgärd och en lista över kontraindikationer.
 • Amikacin. En annan aminoglykosid, effektiv för infektioner i urinvägarna, speciellt komplicerad.

På grund av den långa halveringstiden används de listade läkemedlen endast en gång om dagen. De är ordinerad till barn från tidig ålder, men lakterande kvinnor och gravida kvinnor är kontraindicerade. Antibiotika-aminoglykosider av den första generationen vid behandling av infektioner MVP används inte längre.

nitrofuraner

bredspektrumantibiotika för infektioner i det urogenitala systemet bakteriostatisk effekt, vilket manifesteras mot både grampositiva och gramnegativa mikroorganismer. I detta fall är patogenernas motstånd praktiskt taget inte bildad. Dessa preparat är avsedda för oral användning och maten ökar endast deras biotillgänglighet. För behandling av infektioner i IMP används nitrofurantoin (handelsnamn furadonin), som kan ges till barn från den andra månaden i livet, men kan inte vara gravid eller ammande.

En separat beskrivning förtjänar antibiotikumet Fosfomycin-trometamol, som inte hör till någon av de grupper som anges ovan. Det säljs i apotek under varumärket Monural och anses vara ett universellt antibiotikum för inflammation i det urogenitala systemet hos kvinnor. Detta bakteriedödande medel för okomplicerade former av inflammation MVP ordineras med en dagsdagskurs - 3 gram fosfomycin en gång. Tillåtet för användning vid vilken tid som helst av graviditeten, praktiskt taget inga biverkningar, kan användas inom barn (från 5 år).

När och hur används antibiotika i MPI?

I en normal frisk människa urin är nästan steril, men urinröret har också sin egen mikroflora av slem, så asymtomatisk bakteriuri (närvaro av patogener i urinen) diagnostiseras ganska ofta. Detta tillstånd uppträder inte externt och kräver inte behandling i de flesta fall. Undantag är gravida kvinnor, barn och personer med immunbrist.

Om stora kolonier av Escherichia coli finns i urinen är behandling med antibiotika nödvändig. I denna sjukdom uppträder akut eller kronisk form med svåra symptom. Dessutom föreskrivs antibiotikabehandling för långvariga lågdoskurser för att förhindra återfall (när exacerbation uppträder mer än två gånger om sex månader). Nedan finns mönster för antibiotikumanvändning vid urogenitala infektioner hos kvinnor, män och barn.

pyelonefrit

De svaga och måttliga formerna av sjukdomen behandlas med orala fluorokinoloner (t.ex. Ofloxacin 200-400 mg två gånger dagligen) eller inhibitorskyddad Amoxicillin. Reservdroger är cefalosporiner och co-trimoxazol. Gravid sjukhusvistelse med initial terapi parenterala cefalosporiner (Cefuroxime) följt av överföring på tabletterna - Ampicillin eller Amoxycillin, inklusive klavulansyra. Barn under 2 år är också placerade på ett sjukhus och får samma antibiotika som gravida kvinnor.

Cystit och uretrit

I regel fortsätter cystit och icke-specifik inflammatorisk process i urinröret samtidigt, så det finns ingen skillnad i deras behandling med antibiotika. Okomplicerad infektion hos vuxna behandlas vanligtvis i 3-5 dagar med fluorokinoloner (Ofloxacin, Norfloxacin och andra). Reserven är Amoxicillin / Klavulanat, Furadonin eller Monural. Komplicerade former behandlas på liknande sätt, men antibiotikabehandlingen går i minst 1-2 veckor. För gravida kvinnor är de valfria drogerna Amoxicillin eller Monural, ett alternativ är nitrofurantoin. Barn ordineras en sju dagars behandling med orala cefalosporiner eller Amoxicillin med kaliumklavulanat. Reservfonderna är Monural eller Furadonin.

Ytterligare information

Man bör komma ihåg att hos män är någon form av MPI ansedd komplicerad och behandlad enligt det lämpliga systemet. Dessutom kräver komplikationer och svår sjukdomsförlopp obligatorisk sjukhusvistelse och behandling med parenterala droger. Polikliniker får vanligtvis mediciner för intag. När det gäller folkläkemedel har den ingen speciell terapeutisk effekt och kan inte ersätta antibiotikabehandling. Användning av infusioner och buljonger av gräs är tillåtet endast i samordning med läkaren som en ytterligare behandling.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor och män

Lämna ett svar 20,097

Sjukdomar i urinvägarna är frekventa följeslagare av mänskligheten. För deras behandling används speciella preparat. Antibiotika för sjukdomen i det genitourinära systemet, utsedd av den behandlande läkaren, kan tas både hemma och på sjukhus. Den terapeutiska kursen åtföljs av periodiska studier av urin och blod.

Vid vilka sjukdomar används antibakteriella medel?

Antibiotika ordineras för detektering av en inflammatorisk process i njurarna. Detta beror på flera faktorer. Först och främst, eftersom antibiotika i urinsystemet hjälper till att ta bort inflammationen och smärtan som orsakas av processen. Dessa läkemedel kan förhindra spridning av infektion genom blodbanan till de närliggande organen i urinvägarna och andra system.

Moderna urologer använder den universella termen nefritis för att beskriva njurarnas inflammatoriska processer. Det inkluderar sådana sjukdomar som pyelonefrit, cystit, njurepionephrosis, njur tuberkulos. Effekten av effekten på orsaken till inflammation bestäms av graden av utveckling av sjukdomen. Ju tidigare en person vänder sig till en läkare, desto snabbare kommer han att återhämta sig.

Viktigt! Antibiotika anses vara en effektiv metod för behandling av alla typer av sjukdomar i njurarna, urinblåsan och urinvägarna.

Antibiotikabehandling: typer av läkemedel

Det moderna läkemedelsmarknaden har många olika läkemedel. En läkare samråd är nödvändigt för att ta reda på vad som är orsaken och välja lämplig medicinering för att behandla problem i genitourinary systemet. Experter använder i praktiken beta-laktamer och några andra antibiotika för behandling av genitourinärsystemet.

Betalaktamer

Dessa är beredningar för inflammation, som har en stark effekt på ett brett spektrum av bakterier. Preparat av denna grupp utnämns i samband med andra droger som förbättrar effekten av huvuddrogen. Antibiotika för behandling av infektion i urinorganen har en skadlig effekt på gram-negativa och gram-positiva organismer och dödar stafylokocker, vilka är resistenta mot effekterna av många läkemedel. Dessa inkluderar aminopenicilliner, pincilliner mot synkope.

Detta inkluderar också cefalosporiner - en grupp tabletter skapade för behandling av urinvägsinfektion och orsakad av olika patogener. Läkemedlet erbjuds 4 typer eller generationer, som var och en är utrustad med ett specifikt antal effekter och kan hjälpa till att eliminera många allvarliga njursjukdomar. Den aktuella gruppen har visat sig på den positiva sidan, särskilt den 4: e generationen.

Andra antibiotika vid behandling av infektioner i genitourinärsystemet

Dessa är tabletter som är lika effektiva för inflammation av njurarna och urinblåsan, i synnerhet fluorokinolongruppens antibiotika. Dessa piller indikeras i fall där patientens liv är i fara. De används också för behandling av kroniska sjukdomar i faserna av exacerbation. Denna grupp innefattar aminoglykosider, som används vid urogenital dysfunktion. Men uretrit behandlar mikrolider. Tetrakliner används för att behandla nefrit som orsakas av atypisk flora.

Dessutom rekommenderar urologer bredspektrum antibiotika. Dessa läkemedel är en väg ut ur olika situationer och kan eliminera orsakerna till njure och urinvägssjukdomar. För att välja det mest effektiva antibiotikumet som används för urinvägsinfektion, måste du konsultera en läkare och identifiera infektions sanna orsaksmedel.

Den mest effektiva medicinen för urinvägarna

Det är viktigt att veta att hittills finns det ingen universell botemedel mot alla typer av jade. Varje typ av behandling ska väljas individuellt enligt resultaten av studier och analyser.

Specialisten ska göra en noggrann diagnos och sedan ordinera medicineringen. Populära medel för att behandla sjukdomar i urinvägarna är:

 • Klassiska antibiotika - Furadonin, Furagin, Furazolidon, Palin, Azitromycin.
 • Läkemedel i andra etappen - antibiotika, utsedda på ett sjukhus. Dessa inkluderar aminoglykosider. Dessa läkemedel har en kraftfull antimikrobiell effekt, och några av dem har en stor lista över kontraindikationer. De flesta läkare rekommenderar Amikacin.
 • Örter och produkter från dem, tillsammans med antibiotika och andra tabletter. De kallas växtantipsykotika. Det är bättre att ta dem för att förhindra utveckling av exacerbationer och under perioder med eventuell försämring av hälsan.
 • Vitaminer och immunmodulatorer, som ingår i listan över läkemedel för behandling av genitourinary system hos kvinnor och män. De förbättrar och påskyndar verkan av väsentliga droger med urogenitala infektioner.
Tillbaka till innehållet

Principer för val av antibiotika vid behandling av kvinnor och män

Hos män och kvinnor behandlas infektioner i genitourinärsystemet nästan identiskt. Undantag är sjukdomar på grund av graviditet och amning. I detta fall ordinerar läkarna "Amoxicillin" och fytoterapi för att förbättra antibiotikans effekt. Vid behandling av cystit rekommenderar uroseptiker "Phytolysin" eller "Kanefron". I svåra fall kan läkaren ordinera "Levofloxacin", "Ofloxacin". Med pyelonefrit används "Pefloxacin", "Ciprofloxacin", "5-NOC".

Obehagliga symptom tas bort med hjälp av fytoterapi och riklig dricks. Antibakteriell behandling för njursjukdom utförs med användning av de beskrivna sätten och tabletterna i hemmet. Läkare rekommenderar ofta icke-toxiska populära remedier, och i sällsynta fall av exacerbationer utförs antibiotikabehandling på sjukhuset. Således finns det idag flera sätt att återställa genitourinary systemet genom att behandla olika sjukdomar i njurarna och urinblåsan. Läkaren försöker utse ett adekvat system för antibakteriell terapi och stärka fytoterapi, vilket kommer att påskynda återhämtningen.

Den mest effektiva: en granskning av antibiotika mot inflammation i det genitourära systemet hos män och kvinnor

Inflammation av genitourinary systemet de senaste åren blir allt vanligare, särskilt för unga människor. Och den stora majoriteten och misstänker inte deras närvaro i kroppen.

Dessa infektioner kan uppstå av ett antal skäl, bland annat infektion med parasiter och virus, som ofta överförs sexuellt.

De kan delas in i två grupper: den första påverkar genitourinary systemet, och den andra påverkar endast könsorganen. Behandling med antibiotika mot inflammation i det genitourinära systemet används ganska ofta bland sådana patienter.

Vad är sjukdomarna i det genitourära systemet?

De vanligaste åkommorna i genitourinary systemet bland män är:

 • uretrit. Det är en inflammation i urinröret. När det fortsätter har patienten rodnad, stickning och urladdning ur urinröret, frekventa uppmaningar och smärtsam urinering uppträder;
 • prostatit. Täcker mestadels män över 30 år. Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln. Med henne känns patienten kramper i ljummen och perineum, temperaturen stiger och frysningar förekommer också.

I den kvinnliga hälften är de vanligaste sådana sjukdomar:

 • pyelonefrit. Diagnos är en inflammation i njurehålan. Med det finns det symtom: spasmer i sidorna och ländryggsregionen, smärta över pubis, värre med urinering, frekventa önskningar följt av små sekret, feber;
 • cystit. Sjukdomen är mycket vanligt, med blåsan blir inflammerad. Under sin kurs observeras grumlig urin, frekvent uppmaning att urinera med liten urladdning, åtföljd av smärta;
 • uretrit. Det flyter på samma sätt som hos män.

skäl

Orsakerna till inflammation i genitourinary systemet kan vara:

 • virusinfektioner;
 • mekanisk skada;
 • hypotermi;
 • aktivering av opportunistisk mikroflora
 • otillräcklig eller överdriven sexuell aktivitet
 • fallande immunitet
 • bristande respekt för personlig hygien
 • få bakterier från perineum i urinröret.

symptom

Symtom för olika genitourära sjukdomar liknar ofta varandra. De kan vara:

 • ökad urinfrekvens (manifesterad med prostata adenom, cystit, pyelonefrit, prostatit och glomeruronefrit);
 • urladdning ur urinröret (manifesterat hos män med urinrit, urogenitalt infektion och prostatit);
 • svårighet att urinera (manifesterad med prostata adenom och prostatit)
 • rodnad hos könsorganen hos män (manifesterad med urogenital infektion, allergier och uretrit);
 • frossa;
 • intermittent urinering (manifesterad med prostata adenom, kronisk och akut prostatit);
 • obekväm ejakulation
 • spasmer i perineum (manifesterad hos män med prostata sjukdom);
 • smärta i den övre delen av puben hos kvinnor (manifesterad med cystit och pyelonefrit)
 • brist på libido;
 • temperaturökning.

antibiotika

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Antibiotika är uppdelade i flera grupper, som var och en kännetecknas av personliga egenskaper när det gäller verkningsmekanismen.

Vissa läkemedel har ett smalt spektrum av antimikrobiell aktivitet, medan andra - vida.

Det är den andra gruppen som används vid behandling av inflammation i det genitourära systemet.

penicilliner

Dessa droger är den allra första av den öppna personen ABP. Under en tillräckligt lång tidsperiod var de ett universellt sätt för antibiotikabehandling.

Men då de patogena mikroorganismerna muterade, vilket bidrog till skapandet av specifika försvar, krävde detta förbättringen av medicinska preparat.

Genitourinära infektioner behandlas med sådana läkemedel av den aktuella gruppen:

 • amoxicillin. Det är en beredning av antimikrobiell verkan. Effektiviteten av Amoxicillin är ganska lik den följande antibakteriella läkemedlet. Emellertid är dess huvudsakliga skillnad den ökade syra resistansen. På grund av denna funktion förstörs inte läkemedlet i magemiljön. För behandling av det genitourinära systemet rekommenderas det också att använda analoger av läkemedlet Amoxicillin: Flemoxin Solutab och Hiconcil. De föreskriver också kombinerade antibiotika, såsom: Clavulenta, Amoxiclav, Augmentin;
 • ampicillin. Det är ett halvsyntetiskt läkemedel avsedda för oral, såväl som parenteral användning. Genom att blockera bioväggens biosyntes är dess effekt baktericid. Det kännetecknas av en ganska låg toxicitet, liksom hög biotillgänglighet. Om det är nödvändigt att öka resistensen mot beta-laktamaser kan denna medicin förskrivas i kombination med Sulbactam.

cefalosporiner

Dessa mediciner hör till gruppen av beta-laktamer, de skiljer sig från penicilliner genom ökad motståndskraft mot den destruktiva effekten av patogena floraenzymer. De ordineras huvudsakligen för oral användning.

Bland cefalosporiner används sådana antibiotika för att behandla det urogenitala systemet:

 • Zeclor, Alfazet, Cefaclor, Taratsev. De hänvisar till andra generationen av cefalosporiner och ordineras av läkaren enbart för oral användning.
 • Cefuroxim, liksom dess analoger Zinatsef och Zinnat. De produceras i flera doseringsformer. Kan ordineras även i barndomen (under de första månaderna av ett barns liv) på grund av deras låga toxicitet;
 • ceftriaxon. Finns i pulverform. Liknande substitut för denna medicinering är Lendacin och Rocefin;
 • cefalexin. Det är ett läkemedel vars verkan är inriktad på avlägsnande av inflammatoriska processer i alla organ i genitourinärsystemet. Det ordineras för mottagning enbart inuti och har en minimal lista av kontraindikationer;
 • ceftazidim. Är en representant för den tredje generationen cefalosporiner. Denna medicinering finns i form av injektioner och är avsedd för intravenös och intramuskulär användning.
 • Tsefapim. Det är representanten för den fjärde generationen av antibiotikagruppen och är utesluten för oral administrering.

fluorokinoloner

Denna typ av antibiotika är den mest effektiva för idag med olika infektionssjukdomar i det genitourära systemet hos män och kvinnor.

De är kraftfulla syntetiska medel för bakteriedödande verkan. Omfattningen av deras användning är emellertid begränsad av åldersgrupper, eftersom denna typ av antibiotika har en ganska hög toxicitet. Ej tilldelad för gravida och ammande.

De mest populära drogerna av fluorokinoloner-gruppen inkluderar:

 • ofloxacin. Det är en antibiotikum-fluorokinolon, är känd för sin breda tillämpning på grund av dess höga effektivitet och antimikrobiella effekt;
 • norfloxacin. Det ordineras för oral, intravenös eller intramuskulär administrering;
 • ciprofloxacin. Detta verktyg absorberas snabbt och klarar av olika smärtsamma symptom. Det ordineras för parenteral användning. Läkemedlet har flera analoga medel, de mest populära är Ciprobay och Ciprinol;
 • pefloxacin. Det är ett läkemedel som syftar till att behandla infektioner i det genitourära systemet, används parenteralt och oralt.

Läkemedel av fluorokinolonergruppen är förbjudna för användning:

 • personer under 18 år
 • under graviditeten
 • Personer med diagnosen tendonit
 • under amning.

aminoglykosider

Denna typ av antibakteriella läkemedel ordineras för parenteral administrering.

De mest kända företrädarna för aminoglykosidgruppen är:

 • gentamicin. Det är ett andra generations läkemedel av antibiotika-aminoglykosider. Det är inte väl adsorberat i mag-tarmkanalen, så det måste administreras intravenöst eller intramuskulärt;
 • amikacin - aminoglykosid, vars effektivitet maximalt uppnås när den appliceras mot infektioner i urinvägarna i en komplicerad typ.

Kontraindikationer:

 • lakterande kvinnor;
 • barn i tidig ålder;
 • under graviditeten.

Relaterade videoklipp

Vilka antibiotika ska jag ta med inflammation? Svar i videon:

Inflammation i genitourinary systemet kan behandlas på många sätt, inklusive mediciner. Antibiotika väljs av läkaren för varje enskilt fall, alla möjliga faktorer beaktas, de lämpligaste beredningarna bestäms. De kan skilja sig åt i effekten på vissa organ, administreringssättet och andra egenskaper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor

När läkare skriver artiklar om antibiotika och deras betydelse vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet, behöver de inte tänka för mycket för att beskriva symptomen, orsakerna till utvecklingen och stadierna av patogenesen. Dessa delar av artikeln ändras inte, och urinröret fortsätter till exempel med ungefär samma symptom som för 1000 år sedan.

Men den här situationen är inte densamma med behandlingen. Varje år visas flera effektiva antibiotika som efter flera år eller till och med månader förlorar sin effektivitet. Mellan antibakteriella läkemedel och mikrober finns det en konstant kamp.

Den allra första enkla beredningar av penicillin, Alexander Fleming fick under andra världskriget för att bota sådana svåra purulent-septisk komplikationer, och med sådan effektivitet, vilket i dagsläget är avundsjuka på någon "TIENAM" och "Augmentin". Och det är inte särskilt penicillins höga effektivitet, utan det faktum att han överraskat bakterierna: de var obehandlade. Nu har situationen förändrats.

Detta beror i första hand med bedövning hastighetsåtergivning av mikrober genom att helt enkelt dividera i halv och utbyte av genetiskt material. Även "ren slump" har sådana mutationer som gör att enskilda mikroorganismer överleva i högre koncentrationer av antibiotika och antimikrobiella medel och antibiotika används genomgående, och blir en del av de normala livsmiljö patogener. Några av dem har i allmänhet lärt sig att använda antibiotika som mat, eftersom detta var en konkurrensfördel.

Därför kan du läsa artiklar om vilka antibiotika som används för urininfektioner hos kvinnor, och du kan säkert lägga bort de som skrivits för 15 eller flera år sedan. Tänk på vilka antibiotika som används för att behandla geniturinärsystemet hos kvinnor i 2017, och vilka av dem är mest effektiva. Men först förstår vi vilka sjukdomar som menas.

vittnesbörd

Ibland finns förvirring mellan urogenitala infektioner och sexuellt överförbara sjukdomar. Könssjukdomar överförs sexuellt, och detta kännetecknas av deras infektion, och andra överföringsvägar inträffar och realiseras mycket mindre ofta, till exempel infektion med syfilis genom smutsiga handdukar.

När det gäller genito-urininfektioner uppträder de vid vilken ålder som helst, när det sexuella sättet att överföra inte uppnås, och orsakerna till deras förekomst är helt annorlunda och floran eller mikroberna som orsakade dem inte är specifika patogener. Genitourinary infektion orsakas av kocker, E. coli, proteusmikrober, som i naturen ständigt, både ute och inne i kroppen.

Denna förvirring beror många könssjukdomar och urogenital patologi manifesterar samma symtom såsom störningar dysuric, brännande smärta när man kissar, rezyami och inflammatoriska förändringar i urinsediment.

Alla orsaksmedel av venerala infektioner är högspecialiserade parasiter och mördare av levande vävnader och går in i kroppen, även när de är på en intakt slem hos en frisk person.

När det gäller de vanliga infektionerna behöver vi antingen mekanisk skada på slemhinnan eller en minskning av immuniteten mot bakgrund av förkylningar. I detta fall aktiveras den villkorligt patogena floran.

Också mycket ofta hos kvinnor finns inflammatoriska sjukdomar i genitourinary organen med dålig iakttagelse av reglerna för personlig hygien. Kvinnor har en mycket större chans än män att bakterier från perineum och anusregionen kommer att falla på könsorganens slemhinna på grund av de strukturella egenskaperna.

Under genitourinary infektioner är följande sjukdomar:

 • Uretrit, eller inflammatorisk lesion i urinröret.
  De viktigaste symptomen är smärtsam urinering, rezi, frekvent uppmaning, närvaro av urladdning från urinröret.
 • Cystitis är en mer "högt placerad" inflammatorisk process, där blåsans inre vägg eller slemhinna blivit inflammerad. Symtom på cystit är också vanliga önskningar, rezi, smärta, liksom en känsla av ofullständig tömning efter urinering. Oftast är en konsekvens av urinritning eller hypotermi. Med cystit, utseendet av blod i urinen.
 • Pyelonefrit är en inflammatorisk lesion av kalyxförkalkningssystemet hos njurarna, varifrån den nybildade urinen börjar sin resa. Här är symtomen redan en generell temperaturökning (med förvärring av den kroniska processen), svaghet, smärta i nedre delen av ryggen och signifikanta förändringar i urinanalysen.
 • Salpingit och salpingoophorit - inflammation i äggledarna och led inflammation i rören och äggstockarna, även kallad adnexit. Det är en "ren" inflammatorisk sjukdom i könsorganen, långt från urinvägarna. Men det kan ha en vanlig orsak, och en och samma patogen, som börjar med en oskyldig blåsan.
 • Kolpit eller vaginit - inflammation i slidan i slemhinnan. Det uppenbaras av smärta, obehag, urladdning, ofta kombinerat med uretrit och stigande endocervitit eller inflammation i livmoderhalsen, vilket kan leda till endometrit.

Alla dessa, liksom många andra inflammatoriska och suppurativa sjukdomar, till exempel bartholinit, kräver utnämning av antibakteriella läkemedel för behandling av könsorganen hos kvinnor.

patogener

Det är nödvändigt att veta att de flesta infektionerna i genitourinärsystemet (MPS) är bakteriella, men ibland finns det också virala lesioner, till exempel med kondylomata och genital herpes. I detta fall kommer antibiotika inte att hjälpa.

Den vanligaste patogenen är enterobakterier eller E. coli Escherichia coli. E. coli detekteras hos mer än 95% av alla kvinnor, och i tarmen är det nödvändigtvis hittat även hos friska människor och deltar aktivt i matsmältningsförfaranden. Denna mikrobe koloniserar tarmarna hos nyfödda efter 40 timmar efter födseln. Mindre infektion orsakas av streptokocker och stafylokocker, jäst, proteus och klebsiella.

Antibiotika för infektion i det genitourinära systemet hos kvinnor, och i alla sjukdomar, bör endast utse en läkare. Faktum är att antibiotika är olika, vissa dödar inte mikroorganismer, men bara sakta ner och stoppa utvecklingen. Dessa är bakteriostatiska antibiotika, till exempel levomycetin. Andra drogdjupmikroppar - det här är bakteriedödande antibiotika. Och det betyder inte att det är bättre att döda mikroorganismer än att "sakta ner dem".

tidsbeställning

Självklart, innan man påbörjar behandling, är det önskvärt att få exakta uppgifter om vilken mikroorganismer eller mikrobiell förening som orsakat inflammation, och till vilket antibiotikum de är känsliga. För att göra detta måste du vidta lämpliga test, oftast smuts eller urladdning, urin och så dem på specialmedier.

Efter isoleringen av en ren kultur är det nödvändigt att bestämma dess känslighet för antibiotika. I detta fall kallas antibiotikabehandling rationell och målmedveten. Denna metod är "riktade" och bäst, men det tar ganska lång tid.

I det andra fallet föreskrivs empirisk antibiotikabehandling. Hon föreslår att sjukdomen med en typisk bild orsakas av de typiska patogener som oftast uppträder de senaste åren och som inte "presenterar överraskningar".

Som en följd av detta föreskriver läkaren exakt de antibiotika som används för det genitourära systemet för kvinnor, som oftast ordineras i en liknande klinisk bild. Empirisk terapi börjar oftast behandling, och då, då resultaten av testen är lämpliga, kan behandlingen justeras.

Det är också värt att notera att antibiotika är uppdelade i bakteriedödande och bakteriostatiska. Bakteriostatisk undertrycker reproduktion av bakterier och bakteriedödande dödar dem.

I vissa fall, till exempel med urologisk sepsis, när ett stort antal patogener är närvarande i blodet hos en person och de multiplicerar, är bakteriedödande antibiotika farliga för livet.

Efter förfall av ett stort antal mikrobiella celler i blodet kommer att få en massa toxiner, patogena proteiner och antigener. Detta kommer att orsaka en smittsam toxisk chock, därför är det vid en sepsis inte möjligt att applicera bakteriedödande antibiotika och endast bakteriostatiska preparat. Således kan ett analfabetiskt försök att använda "så starkt som möjligt" antibiotikum förstöra en person.

motstånd

Stora problem med valet av antibiotika för urogenitalsystemet av kvinnor löper de mikrobiella föreningar, såväl som fördelningen av som agenter för representanter för de så kallade nosokomiala eller sjukhusflora (Klebsiella, Staphylococcus aureus, gramnegativ kocker, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa).

Denna flora är resistent mot många typer av antibiotika. Också, uppstår svårigheter i närvaro av åtföljande kroniska och akuta sjukdomar, såväl som närvaro av infektion med sexuellt överförda sjukdomar såsom trikomonasinfektion som uppträder mot en bakgrund av kronisk pyelonefrit och adnexit.

Utöver detta behöver du bara veta att 30% av den tilldelade patogena Escherichia coli känsliga för ampicillin och Biseptol, och den mest aktiva gruppen av antimikrobiella läkemedel är fluorokinoloner, som har ett motstånd av högst 10% av den totala mikrofloran, och många andra fakta från "liv" av bakterierna.

Periodisk information om uppkomsten av resistens hos patogener, som publiceras i medicinska onlinepublikationer, är mycket viktigt för läkaren - en klinisk farmakolog som deltar i valet av behandlingssystem.

funktioner

I utnämningen av antibiotika för urin- hos kvinnor bör vara noga med att ta hänsyn till immunstatus hos patienten, närvaron av åtföljande sjukdomar, tillståndet i levern och njurarna, eftersom vissa antibiotika kan skada förekomsten av kronisk lever- och njursvikt.

Du behöver veta vilka mediciner som tas av patienten, och vilken typ av interaktion kan uppstå mellan dem när man förskriver antibiotika. Dessutom finns det nu många patienter med HIV-infektion som kräver ett speciellt tillvägagångssätt för behandling.

Efter slutet av behandlingen med antibakteriell behandling är det nödvändigt att korrigera tarmdysbakterierna, som nästan alltid utvecklas, både efter de ordningar som läkarna ordinerat och efter självbehandling.

Slutligen, före doktorn, är problemet med att välja droger ibland akut, baserat på sambandet mellan begreppen farmakokonomi - pris och kvalitet. Mycket effektiva importerade ursprungliga preparat som utvecklats och producerats av ledarna inom världs läkemedelsindustrin är ofta för dyra för patienter, och inhemska analoger är inte effektiva nog jämfört med de ursprungliga drogerna.

Så exempelvis kostnaden för antibiotikum ceftriaxon i apotek i december 2017 i Ryssland (en flaska för utspädning av torrsubstans som väger 1 gram) är:

 • "Rocefin" - Schweiz, företaget "Hoffman - La Roche" - från 426 rubel;
 • Ceftriaxone - Ryssland - från 17 rubel.

Denna grandiösa prisskala (mer än 25 gånger) kan inte förklaras endast av transportkostnader, tullar och avgifter. Detta inbegriper i synnerhet det verksamma ämnet, som i det första fallet har en schweizisk kvalitet.

sortiment

Tänk på de viktigaste företrädarna för antibakteriella läkemedel. Vilka antibiotika används för infektion i det urogenitala systemet hos kvinnor, och till vilka grupper hör de till?

penicilliner

Numera avslöjas att orsaksmedlen för genitourinära infektioner är mycket resistenta mot ampicillin, speciellt när isolering av E. coli med patogena egenskaper. Det är därför som naturliga penicilliner praktiskt taget inte används, men halvsyntetiska, kombinerade och andra förbättrade preparat används.

Den vanligaste användningen av flamoxin är Solutab, liksom antibiotika med förlängd verkan efter en administrering: Extensillin, Retarpen och Bicillin. Med avseende på stafylokocker är aktivitet närvarande i det halvsyntetiska läkemedlet Oksatsillina. För närvarande används ampicillin och clavulansyra i stor utsträckning som empirisk terapi - de är Amoxiclav, Augmentin.

I de allra flesta av dessa läkemedel är bakteriedödande. De undertrycker syntesen av cellväggen och mikroben dör. Även i denna grupp av antibiotika känsliga enterokocker, Neisseria, aktinomyceter och andra agenter för "enkla" infektioner. Om Pseudomonas aeruginosa är isolerat är det möjligt att applicera Pipracil eller Carbenicillin.

cefalosporiner

Dessa antibiotika är uppdelade i flera generationer, och de flesta frigörs som ett "pulver för injektioner". Den första generationen innehåller Cefazolin och Cephalexin, de kan användas för att isolera gram-positiv flora.

andra generationens läkemedel inte används, men en tredje generationens läkemedel används allmänt på sjukhus - det cefotaxim, ceftriaxon (Rocephin) och Ceftazidim användas parenteralt.

Fyra generationer av droger, såsom Maxipim eller Cefepime, används för att behandla komplicerade fall och komplicerade infektioner, i en sjukhusinställning. Vanligtvis behandlas inte cefalosporin-urogenitala infektioner, med undantag av cefalexin och cephaclor, vilka anges i enkla kliniska fall.

fluorokinoloner

För närvarande är de mest effektiva antibakteriella läkemedlen från gruppen av fluorokinoloner. De är bakteriedödande, de stör syntesen av ärftligt material från patogener och förstör mikroväggens cellvägg. Det finns också flera generationer fluorokinoloner, och många av dem används också för att behandla sexuellt överförbara infektioner. Dessa är sådana droger som:

 • Ciprofloxacin - Cyphran, Ciprobai;
 • Ofloxacin (Zanocin eller Tarivid);
 • Nolitsin eller norfloxacin, vilket är bra för att eliminera patogener i övre urinvägarna.
 • Abaktal. Det indikeras inte bara för vanliga infektioner, men också för mykoplasmainfektion.

Alla fluorokinoloner är kontraindicerade vid tillträde till barn, gravida kvinnor och även under amning. Men dessa läkemedel är mycket effektiva vid behandling av gonorré, cystit av olika etiologier och klamydia, och finns tillgängliga i tabletter, vilket hjälper till att ta dem i öppenvård.

aminoglykosider

Dessa läkemedel administreras intravenöst och intramuskulärt, därför brukar de praktiskt taget inte användas inom ambulans. Begränser användningen av deras höga toxicitet mot njurarna, såväl som ototoxicitet. Så bara lista dessa droger:

Den senare kan vara effektiv för komplicerade infektioner i urinvägarna. Bekvämligheten med aminoglykosider är att de ordineras en gång om dagen.

tetracykliner

Preparat av tetracyklin-serien används ofta i öppenvårdspraxis, eftersom det finns tabletterade former. Oftast är detta Doxycyklin. Läkemedlen är effektiva i chlamydia, gonokockinfektion, mykoplasma och i nederlag i olika delar av urinvägarna.

makrolider

Det är omöjligt att inte nämna makrolider. Dessa antibiotika är effektiva inte bara mot många klamydier, streptokocker och stafylokocker, men även med syfilis. Vi pratar om sådana droger som:

 • Azitromycin (Sumamed)
 • roxitromycin eller rulid.

De har i grunden bakteriostatisk effekt och vid hög dosering - och bakteriedödande. Ett stort plus är den mycket långsamma utvecklingen av bakteriell resistens mot dessa läkemedel.

Nitrofuranderivat

Tal om antibakteriella ämnen kommer att vara ofullständig utan derivat av nitrofuran. Dessa läkemedel används i tabletter och används ofta i öppenvårdspraxis. Dessa antibiotika har anmärkningsvärda egenskaper: de utvecklas sällan av resistens och kan användas under lång tid, även hos unga barn.

Dessa läkemedel innefattar furadonin, furagin, nifuratel (McMiore). De har en bakteriostatisk effekt mot ett brett spektrum av patogener. Denna annorlunda grampositiva och gramnegativa stavar och kocker, Trichomonas, men dessa läkemedel används endast i låga doser och i form av kontinuerlig användning för förebyggande av exacerbationer av kroniska urinvägsinfektioner.

Det är motiverat att utse inom några månader Furagin barn efter operation på njure, men opraktiskt att tillämpa den hos kvinnor med akut coleitis. Det finns andra medel för detta.

ansökan

Ovan har vi undersökt olika representanter för antibiotika för behandling av det urogenitala systemet hos kvinnor. Det återstår att ta reda på när och hur man ansöker dem.

En av huvudorsakerna till utnämningen är en uttalad klinisk bild (klagomål och symptom) och isolering av patogena mikroorganismer. Det får inte finnas några klagomål, men i händelse av att patogena mikrober finns i stora mängder i urin eller i sekret, är antibiotika nödvändiga.

Den tredje anledningen till utnämningen av dessa droger är att förebygga återfall, i detta syfte ges lågdosberedningar i en tillräckligt lång kurs.

För behandling i öppenvårdstillstånd används droger i tabletter eller i kapslar för oral administrering. I händelse av att det finns en allvarlig infektion, föreskrivs parenterala läkemedel för intramuskulär och intravenös administrering, endast i sjukhusinställningar.

Den genomsnittliga varaktigheten av behandling av akut sjukdom är annorlunda: vid akut cystit - i genomsnitt 7 till 10 dagar, och med akut pyelonefrit, rekommenderas antibiotikabehandling i minst två veckor.

Sammanfattningsvis måste det sägas att en läkare alltid har ett val, och han är inte begränsad till en enda lösning. Till exempel, om en läkare kan ordinera cystit nolitsin Tsiprolet fluorokinolon eller grupp av cefotaxim eller ceftriaxon grupp cefalosporiner Flemoxin Solutab och Augmentin från gruppen av penicilliner.

Ju tyngre inflammationen, och infektionen är djupare, desto större tonvikt bör läggas på utnämningen av cefalosparin. Sålunda, med akut pyelonefrit, ordineras cefalosporiner 3 och 4 generationer för intramuskulär och intravenös administrering. Vid komplicerat flöde i terapi tillsätts fluorokinoloner eller aminoglykosider i en kort kurs.

Men i alla fall är användningen av antibiotika av icke-specialister som att gå genom ett minfält. Man kan inte veta om biverkningar och läkemedelsaktivitet, kan han välja fel dosfrekvensen, och varaktigheten av behandlingen, och kommer att minska "out" alla mellan framgångar.

Dessutom kommer han genom sina handlingar att bara öka antalet mikroorganismer som har kunnat bekanta sig med antibiotikumet, "kände fienden" och samtidigt lugnt överlevde sin missriktning. För att inte skada dig, inte bara för dig själv utan också för andra människor, kontakta alltid en läkare.

Antibiotikabehandling vid behandling av infektionssjukdomar i urogenitalt område

Även i embryogenes sexuella och urinorganen läggs och utvecklas samtidigt från en enda struktur, så i den post-embryonala period av deras verksamhet är nära sammankopplade. Av denna anledning påverkar infektioner som påverkar könsorganet i de flesta fall urinvägarna och vice versa.

De orsakande agenterna för genitourära sjukdomar är:

Det är viktigt att skilja genito-urininfektioner från sexuellt överförbara sjukdomar. Den senare påverkar inte bara köns- och urinorganen, utan hela kroppen som helhet.

Funktioner av terapi av de vanligaste sjukdomarna

Manliga och kvinnliga urinvägar, även om de är anatomiskt anordnade på olika sätt, men organen inkluderar samma:

 1. Njurarna.
 2. Njurkoppar.
 3. Bäckenet.
 4. Uttagarna.
 5. Urinblåsan.
 6. Urinröret

Sammansättningen av mikroflora innehåller så kallade villkorligt patogena mikrober som inte skadar kroppen. Med en minskning av immunitet, skador, virusinfektioner, skapas vissa tillstånd som framkallar opportunistiska mikroorganismernas förmåga att orsaka sjukdom.

Även i mikrofloran kan patogena mikroorganismer komma in, normalt inte innehållna i den. Huvuddelen av infektioner är associerad med patogena mikrober.

Behandling av nefrit

Nefrit är en grupp av sjukdomar där inflammation av njurarna hos olika etiologier utvecklas. De viktigaste sjukdomarna i denna grupp är pyelonefrit och glomerulonefrit

Antibiotika spelar en avgörande roll vid behandling av inflammatoriska njursjukdomar. Valet av läkemedel beror helt på orsakssystemet som orsakade sjukdomen och dess känslighet för drogerna.

Krav på antibiotikum som föreskrivs för pyelonefrit: Ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet. Dessa kriterier uppfylls av följande grupper av läkemedel:

 • Penicilliner, som i sin sammansättning av hämmare av beta-laktamaser (bakteriecell enzymer som förstör antibiotikum) - Ampicillin + sulbaktam, Libaktsil, Sultasin, Panklav, Timentin piperacillin + tazobaktam. Medelvärdet för denna grupp av antibiotika är en kurs på 5-14 dagar;
 • Cefalosporiner - cefuroxim, Cefaclor Stade Pantsef, Tsemideksor, Supraks, cefotaxim, ceftriaxon Kabi, Rocephin, Azaran, Cefepime, Tsefomaks. Behandlingsförloppet med antibiotika från gruppens cefalosporiner i minst tio dagar;
 • Fluorokinoloner - Kombifloks, levofloxacin Levofloksabol, ofloxacin, Ofloksin, lomefloxacin, Lomfloks, Lomatsin, Tsiprolet. I genomsnitt är behandlingsförloppet 7-10 dagar, men kan ökas till 14 dagar om det behövs.
 • Aminoglykosider - Amikacin, Brulamycin, Vero-Netilmicin, Netromycin, Selemicin. Kursen beror på administreringssättet för läkemedlet: med intravenös administrering - en vecka med / m och i form av tabletter - 7-10 dagar;
 • Karbapenemer - Grimipenem, imipenem, Tsilaspen, Tien, Meron Doripreks 10, meropenem, Sairon, INVANZ, Meropenabol, Mereksid, Meronoksol. Behandlingstiden är ungefär 7-10 dagar. Några av medicinerna kan användas i två veckor enligt indikationerna.

Glomerulonefrit orsakad av streptokocker kräver behandling med antibiotika hos sådana grupper:

 • Preparat av ett antal penicilliner - Penicillin, Amoxicillin + Klavulanat, Ampiox;
 • makrolider - erytromycin, oleandomycin, azitromycin;
 • cefalosporiner - Cefaclor Stade, Cefuroxime, Cefotaxime, Cefoperazon.

Varaktigheten av antibiotikabehandling av glomerulonephritis är 7-10 dagar; i vissa fall upp till två veckor.

Terapi med ureterit

Detta är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, detta sjukdom ska inte förväxlas med urinritning. Om urinblåsarens inflammation har bakteriell ursprung, används ett brett spektrum av preparat:

 • Penicilliner - Ciprofloxacin, Ampicillin + Sulbactam, Amoxicillin + Klavulanat;
 • Fluoroquinoloner - Palin, Pimidel, Ciprolet, Ciprofloxacin.

Behandlingen av ureteritbehandling är två veckor. Med bevis kan en längre behandling vara möjlig.

Behandling av blåsan

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Sjukdomen är mycket vanligare hos kvinnor än hos män. Beroende på formen av blåsan är vissa läkemedel förskrivna.

För akut cystit är antibiotika av ett brett spektrum tillräckliga och för den kroniska formen av sjukdomen förskrivs smalspektrumläkemedel.

Följande grupper av antimikrobiella medel används:

 • penicilliner - Cefalexin, Panklave, Amosin, Ecoclav;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Xedocin;
 • fluokinoloner - Levofloxacin, Levostar, Ciprolet, Ofloxacin, Eleflox, Nolycin, Norfloxacin;
 • Nitrofuraner - Macmirror, Combiflox, Furamag, Furagin-Aktifur, Furadonin;
 • sulfanilamider - doxycyklin, doxal, streptocid;
 • cefalosporiner - Zinnat, Cefotaxime, Taltzef, Azaran;
 • derivat av fosfonsyra: monural, fosfomycin;

Vid akut inflammation i blåsan utse 5 dagar behandling, i sällsynta fall, upp till en vecka. I kronisk cystit, varar antibiotikabehandling 7-10 dagar.

Uretritterapi

Initiering av urinröret i inflammatorisk process (urinrör). Det kan orsakas av bakterier eller virus. I sjukdoms bakteriella ursprung föreskrivs antibiotika:

 • fluorokinoloner - Pefloxacin, Unikpef, Pefloxabol. Behandlingstid - upp till tio dagar;
 • penicilliner: Amoxiclav, Sultasin, Timentin och andra. Penicillins gång från en till två veckor;
 • makrolider - hemomycin, azitromycin, sumamed, sumatrolid. Med okomplicerad uretrit är en antibiotikabehandling ordinerad i 1-3 dagar;
 • tetracykliner - Doxycyklin, Doxal. Varaktigheten av behandlingen är upp till en vecka;
 • fluorokinoloner - Ofloxacin. Du ska fortsätta behandlingen inom 3-5 dagar.

Behandling av infektioner som är karakteristiska för hanhalvan

Könssystemet för män innehåller följande organ:

 • testiklar;
 • appendages av testiklar;
 • vas deferens och vas deferens;
 • prostata och bulboretralkörtlar;
 • seminala vesiklar;
 • pungen;
 • penis.

Det manliga genitourära systemet är anatomiskt annorlunda än det kvinnliga, inte bara visuellt, men också av beskaffenheten av infektionen.

På män, på grund av den långa urinröret, tränger infektion från utsidan med större komplexitet än hos kvinnor, så de kännetecknas av en stigande infektionsväg.

vesiculitis

Det är en inflammation av sällsynta vesiklar som utsöndrar hemligheten som är nödvändig för aktivering av spermier. En av orsakerna till denna sjukdom är infektioner för vilka antibiotika används:

 • tetracykliner - Doxycyklin. Behandling med antibiotika spenderar 7-10 dagar;
 • Nitrofurans - Furagin. Terapi utförs i tio dagar;
 • fluorokinoloner - Urotraktin, Palin, Pimidel. Behandling sker inom 10 dagar;
 • makrolider - Erytromycin, Sumamed, Macropen. Rekommenderad terapi i två veckor;
 • sulfonamider - Co-trimoxazol, Bactrim, Cotrifarm 480. Den används i 10-14 dagar;
 • kombinerade preparat - Олеттрин. Behandlingstid - 5-10 dagar.

prostatit

Mänskliga sjukdomar efter fyrtio år. Kan vara av smittsam natur som kräver antibiotikabehandling:

 • fluokinoloner - Levofloxacin, Levostar, Ofloxacin, Glevo, Nolitsin, Norfloxacin. Behandlingskurs - upp till 10 dagar;
 • makrolider - Vilprafen Solutab, Roxitromycin. Varaktigheten av behandlingen är 5-21 dagar;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Xedocin, Minolexin och andra. Gör antibiotika i upp till en vecka.

balanopostit

Inflammation av epidermis och dermis av glanspenis och förhud. Vid infektioner orsakade av bakterier används följande grupper av antibiotika:

 • kinoloner - Furagin, Nevigramon, Nitroxolin. Behandlingskurs - upp till 10 dagar;
 • sulfonamider - biseptol. Behandlingsförloppet är ca 5-14 dagar;
 • makrolider - Erytromycin, Roxitromycin, Rulid. Behandlingstiden är 5-10 dagar.

Behandling av infektioner som är karakteristiska för den kvinnliga hälften

Hos kvinnor är organen för utbildning och urinutsöndring lik män, och de sexuella organen representeras av:

 1. Äggstockar och bilagor.
 2. Livmodern.
 3. äggledare.
 4. Skeden.
 5. Klitoris.

Som nämnts ovan är kvinnor mer utsatta för sjukdomar i det genitourära systemet.

salpingo-oophoritis

Inflammation av äggstockarna och äggledarna. Det förekommer ganska ofta hos kvinnor i en ung ålder. Behandling med antibiotika:

 • penicilliner - Amoxicillin, Amosin, Ecobol, Ranoxil, Amoxiclav, Ecoclave. Behandlingsförloppet är två veckor;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Doxycyklin. Varaktigheten av antibiotikabehandling är 5-10 dagar;
 • fluokinoloner - Tsiprolet, Tsiprobay, Levostar, Ofloksin, Zanotsin, Tarivid. Behandlingsförloppet är 5-10 dagar;
 • Nitrofuraner - Furamag, Metronidazol. Behandlingstiden upp till tio dagar;
 • cefalosporiner - Azaran. Behandlingsförloppet är inte mer än 10 dagar;
 • makrolider - Macropen, Rulid, Erytromycin. Appliceras inom en till två veckor.

endometrit

Inflammation av livmoderns slemhinnor. En sådan diagnos är oftast ställd för kvinnor i deras reproduktiva år. Infektioner faller i livmodern genom könsorganen och orsakar inflammation. Antibiotika utgör grunden för endometritbehandling:

 • penicilliner - Ecobol, Amosin, Ampicillin + Sulbactam. Behandlingstiden upp till två veckor;
 • Nitrofurans - Metronidazol, Trichopol. Sjukdomsbehandling - en vecka;
 • tetracykliner - Doxycyklin, Unidox Solutab, Tetracyklin. Ta inom 5-10 dagar;
 • fluorokinoloner - Levostar, Ofloksin, Tarivid, Zanotsin. Terapi är inte mer än tio dagar;
 • karbapenem - Invanz. Behandlingstid från tre dagar till två veckor;
 • cefalosporiner - Cefoxytin, Cefotaxim, Cefazolin. Behandlingstiden är 5-10 dagar.

cervicit

Inflammation av livmoderhalsen. Det utvecklas ofta hos kvinnor som har avbrutit. Bakteriell cervicit kan framgångsrikt behandlas med antibiotika:

 • penicilliner - Amosin, Ecoclav, EcoBall, Amoxiclav. Utför behandling inte mer än två veckor;
 • nitrofurany - metronidazol. Förloppet av behandling en och en halv vecka;
 • makrolider - Rulid, Wilprafen Solutab, Erytromycin, Sumamed, Azitromycin, Wilprafen Unidox. Ta medicinering i 7 till 14 dagar;
 • tetracykliner - Doxycyklin. Behandlingsförloppet är 10 dagar;
 • fluorokinoloner - Tarivid, Zanotsin, Ofloksin, Levostar, Ciprobay. Terapi är 5-10 dagar.

coleitis

En grupp av sjukdomar som orsakar infektiös inflammation i vaginala slemhinnan. En av de vanligaste sjukdomarna bland kvinnor. behandling:

 • fluorokinoloner - Ofloxin, Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Gemifloxacin. Den genomsnittliga behandlingen är upp till 10 dagar;
 • cefalosporiner - Cefixime, Ceftriaxon. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar;
 • Nitrofuraner - Furamag, Metronidazol. Behandlingstiden upp till tio dagar;
 • penicilliner - Ekoklav. Kursens längd 1-2 veckor;
 • makrolider - Rulid. Fortsätt ta läkemedlet i högst 14 dagar;
 • lincosamides - Clindamycin. Behandling är inte mer än tio dagar.

Biverkningar och kontraindikationer

Biverkningar vid behandling av antibiotika är huvudsakligen:

 • allergiska reaktioner, anafylaktisk chock, utslag, angioödem;
 • huvudvärk, yrsel, svaghet, trötthet
 • feber;
 • gastrointestinala störningar (inklusive dysbios), illamående, kräkningar;
 • hepatotoxisk effekt
 • vissa droger kan orsaka nedsatt njurfunktion;
 • leukopeni, trombocytopeni;
 • tromboflebit;
 • Candidiasis av vagina eller munhålan.
 1. Den huvudsakliga kontraindikationen mot alla antibiotika är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen.
 2. Många droger har en nefrotoxisk effekt, så deras användning vid njursvikt är antingen begränsat eller förbjudet.
 3. Med stor noggrannhet bör man välja ett läkemedel för behandling av urogenitala infektioner under graviditeten. För många av antibiotika är graviditet den viktigaste kontraindikationen, eftersom huvudämnet kan ha en toxisk effekt på fostret.
 4. Laktationsperioden är också en av kontraindikationerna för användningen av vissa antibiotika. När du matar med mjölk, kommer oönskade ämnen in i barnets kropp och kan få en katastrofal effekt på utvecklingen.
 5. Med leverpatologier reduceras valet av läkemedel för behandling av genitourinära infektioner avsevärt, eftersom många antibiotika har en toxisk effekt på levern.
 6. Inte varje läkemedel är lämpligt för förskolebarn.

Terapi av genitourinära infektioner av bakteriellt ursprung innebär alltid antibiotika. Människan har ännu inte lyckats komma fram till ett effektivare vapen mot bakterier.

Förskriv aldrig läkemedel själv innan du använder något av ovanstående läkemedel, konsultera en läkare!