Huvud
Symptom

Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor och män

Lämna ett svar 20,097

Sjukdomar i urinvägarna är frekventa följeslagare av mänskligheten. För deras behandling används speciella preparat. Antibiotika för sjukdomen i det genitourinära systemet, utsedd av den behandlande läkaren, kan tas både hemma och på sjukhus. Den terapeutiska kursen åtföljs av periodiska studier av urin och blod.

Vid vilka sjukdomar används antibakteriella medel?

Antibiotika ordineras för detektering av en inflammatorisk process i njurarna. Detta beror på flera faktorer. Först och främst, eftersom antibiotika i urinsystemet hjälper till att ta bort inflammationen och smärtan som orsakas av processen. Dessa läkemedel kan förhindra spridning av infektion genom blodbanan till de närliggande organen i urinvägarna och andra system.

Moderna urologer använder den universella termen nefritis för att beskriva njurarnas inflammatoriska processer. Det inkluderar sådana sjukdomar som pyelonefrit, cystit, njurepionephrosis, njur tuberkulos. Effekten av effekten på orsaken till inflammation bestäms av graden av utveckling av sjukdomen. Ju tidigare en person vänder sig till en läkare, desto snabbare kommer han att återhämta sig.

Viktigt! Antibiotika anses vara en effektiv metod för behandling av alla typer av sjukdomar i njurarna, urinblåsan och urinvägarna.

Antibiotikabehandling: typer av läkemedel

Det moderna läkemedelsmarknaden har många olika läkemedel. En läkare samråd är nödvändigt för att ta reda på vad som är orsaken och välja lämplig medicinering för att behandla problem i genitourinary systemet. Experter använder i praktiken beta-laktamer och några andra antibiotika för behandling av genitourinärsystemet.

Betalaktamer

Dessa är beredningar för inflammation, som har en stark effekt på ett brett spektrum av bakterier. Preparat av denna grupp utnämns i samband med andra droger som förbättrar effekten av huvuddrogen. Antibiotika för behandling av infektion i urinorganen har en skadlig effekt på gram-negativa och gram-positiva organismer och dödar stafylokocker, vilka är resistenta mot effekterna av många läkemedel. Dessa inkluderar aminopenicilliner, pincilliner mot synkope.

Detta inkluderar också cefalosporiner - en grupp tabletter skapade för behandling av urinvägsinfektion och orsakad av olika patogener. Läkemedlet erbjuds 4 typer eller generationer, som var och en är utrustad med ett specifikt antal effekter och kan hjälpa till att eliminera många allvarliga njursjukdomar. Den aktuella gruppen har visat sig på den positiva sidan, särskilt den 4: e generationen.

Andra antibiotika vid behandling av infektioner i genitourinärsystemet

Dessa är tabletter som är lika effektiva för inflammation av njurarna och urinblåsan, i synnerhet fluorokinolongruppens antibiotika. Dessa piller indikeras i fall där patientens liv är i fara. De används också för behandling av kroniska sjukdomar i faserna av exacerbation. Denna grupp innefattar aminoglykosider, som används vid urogenital dysfunktion. Men uretrit behandlar mikrolider. Tetrakliner används för att behandla nefrit som orsakas av atypisk flora.

Dessutom rekommenderar urologer bredspektrum antibiotika. Dessa läkemedel är en väg ut ur olika situationer och kan eliminera orsakerna till njure och urinvägssjukdomar. För att välja det mest effektiva antibiotikumet som används för urinvägsinfektion, måste du konsultera en läkare och identifiera infektions sanna orsaksmedel.

Den mest effektiva medicinen för urinvägarna

Det är viktigt att veta att hittills finns det ingen universell botemedel mot alla typer av jade. Varje typ av behandling ska väljas individuellt enligt resultaten av studier och analyser.

Specialisten ska göra en noggrann diagnos och sedan ordinera medicineringen. Populära medel för att behandla sjukdomar i urinvägarna är:

 • Klassiska antibiotika - Furadonin, Furagin, Furazolidon, Palin, Azitromycin.
 • Läkemedel i andra etappen - antibiotika, utsedda på ett sjukhus. Dessa inkluderar aminoglykosider. Dessa läkemedel har en kraftfull antimikrobiell effekt, och några av dem har en stor lista över kontraindikationer. De flesta läkare rekommenderar Amikacin.
 • Örter och produkter från dem, tillsammans med antibiotika och andra tabletter. De kallas växtantipsykotika. Det är bättre att ta dem för att förhindra utveckling av exacerbationer och under perioder med eventuell försämring av hälsan.
 • Vitaminer och immunmodulatorer, som ingår i listan över läkemedel för behandling av genitourinary system hos kvinnor och män. De förbättrar och påskyndar verkan av väsentliga droger med urogenitala infektioner.
Tillbaka till innehållet

Principer för val av antibiotika vid behandling av kvinnor och män

Hos män och kvinnor behandlas infektioner i genitourinärsystemet nästan identiskt. Undantag är sjukdomar på grund av graviditet och amning. I detta fall ordinerar läkarna "Amoxicillin" och fytoterapi för att förbättra antibiotikans effekt. Vid behandling av cystit rekommenderar uroseptiker "Phytolysin" eller "Kanefron". I svåra fall kan läkaren ordinera "Levofloxacin", "Ofloxacin". Med pyelonefrit används "Pefloxacin", "Ciprofloxacin", "5-NOC".

Obehagliga symptom tas bort med hjälp av fytoterapi och riklig dricks. Antibakteriell behandling för njursjukdom utförs med användning av de beskrivna sätten och tabletterna i hemmet. Läkare rekommenderar ofta icke-toxiska populära remedier, och i sällsynta fall av exacerbationer utförs antibiotikabehandling på sjukhuset. Således finns det idag flera sätt att återställa genitourinary systemet genom att behandla olika sjukdomar i njurarna och urinblåsan. Läkaren försöker utse ett adekvat system för antibakteriell terapi och stärka fytoterapi, vilket kommer att påskynda återhämtningen.

Vilka antibiotika är mer effektiva vid infektion i genitourinary system?

Urogenitala sjukdomar finns ofta i både vård och öppenvård. Anatomiska egenskaper hos kvinnor och män påverkar direkt mottagligheten för infektioner. Hos kvinnor är urinvägsinfektioner vanligare än hos män. Detta orsakas av en kort urinrör, en nära plats för henne till slidan och anusen. Män har en lång urinrör, så det nedre urinvägarna (prostatit, uretrit, cystit) påverkas huvudsakligen.

Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet förstör patogenerna hos infektionsbakterier. De lindrar klåda, inflammation, minska mängden tjock, purulent urladdning, eliminera smärta.

I praktiken används antibiotika med all genitourinfektion, alla andra droger är bara dotterbolag karaktär.

De viktigaste grupperna av droger och deras skillnader

Antibiotika dividerat med graden av känslighet för olika infektionspatogener är indelade i kategorier. Sårbarhet spelar en stor roll vid valet av ett läkemedel för behandling av inflammation.

Klassificering av antibiotika genom graden av exponering för patogener av urogenitala sjukdomar:

 • Penicilliner av naturligt ursprung. De flesta sjukdomar i det genitourära systemet orsakas av gramnegativa bakterier. Användningen av naturliga penicilliner har ingen effekt;
 • Aminopenicilliner (ampicillin, amoxicillin) Gram-negativa stammar av stål är 30% resistenta mot aminopenicillin-antibiotika. Men 70% av bakteriens känslighet i urinen, utsöndringar från urinröret tillåter denna grupp av antibiotika att användas. Det är bättre att välja "Amoxicillin", det börjar fungera snabbare, halveringstiden kommer inom några timmar;
 • Cefalosporiner av den 1: e generationen (cefazolin, cefalexin, cefadroxil). Variera inte i den positiva effekten för infektioner av blandad typ - klamydia. Det är inte föreskrivet för syfilis, gonorré, herpes, HPV. Hjälper behandla cystit, men på grund av förekomsten av mer kraftfulla antibiotika ordineras det sällan;
 • Cephalosporiner från andra generationen (cefuroxim, cefaklor, cefuroximaxetil). På grund av låg aktivitet mot infektionsstammar i genitourinary systemet ersätts med fluorokinoloner och cephalosporiner från 3: e generationen;
 • Tredje generationen cefalosporiner (Cefixim, Ceftibuten) förstör de flesta orsaksmedel av genito-urininfektioner - gram-negativa bakterier. Det ordineras för orchitis, epidemi, cystit, gonorré, syfilis, pyelonefrit. Det används som en substitutionsbehandling för fluorokinolon hos barn. Cefalosporiner syntetiseras nästan inte med prostatavävnad, därför används de inte för behandling av prostatit av bakteriell typ.
 • Cefalosporiner av 4: e generationen - "Cefepime". Det används för att behandla både komplicerade och enkla sjukdomar i könsorganen. Han behandlar bakteriell prostatit, uretrit, inflammation i njurarna av en infektiös natur, gonorré, trichomoniasis. Den huvudsakliga kontraindikationen är den möjliga utvecklingen av en allergisk reaktion, en tidig ålder (upp till 12 år);
 • Aminoglykosider (gentamicin, torbramycin, netilmicin, amikacin). De är inte resistenta mot sjukdomar som orsakas av stafylokocker. På grund av det faktum att vissa komponenter i antibiotikumet kan få toxiska effekter på kroppen utförs aminoglykosidbehandling strikt i en stillastående miljö;
 • Makrolider (erytromycin, roxitromycin, klaritromycin, azitromycin) Känslighet Gram makrolid låg, så antibiotika i denna kategori är först när atypiska infektion tilldelad - nongonococcal uretrit;
 • Tetracykliner (tetracyklin, klortetracyklin, oxytetracyklin, doxycyklin). Effektiv mot E. coli, men inhiberar inte stafylokocker. Med tanke på detta är det föreskrivet för kontroll av atypiska infektioner, till exempel med icke-gonokock uretrit;
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin). Tja tränga in i prostatakörteln, vilket gör att du kan klara av bakteriell prostatit och andra sjukdomar i prostata. Behandla urogenital Chlamydia, pyelonefrit, akut cystit, uretrit, asymtomatisk bakteriuri, sjukhus uroinfektsii. Kontraindicerade gravida kvinnor, barn, eftersom det negativt påverkar tillväxten, utvecklingen av benapparaten.

Vid val av antibiotika är läkare beroende av sin grupp, och din orsaksmedel är en anamnese. Detta gör att du kan uppnå snabb återhämtning utan allvarliga hälsoeffekter.

Behandling av Chlamydiainfektion

Chlamydia tränger in i cellen, de lever också och sprider sig. Du bör välja ett läkemedel som är väl absorberat i kroppen, kommer in i cellen.

Om klamydiainfektion orsakad okomplicerad urogenital sjukdom hos kvinnor - cervical cervicit hos män - uretrit, då utses "doxycyklin" oralt.

Det är nödvändigt att i 2 veckor dricka 500 mg antibiotikum varje dag 4 gånger om dagen.

Du kan bara välja ett antibiotikum för behandling. Programmet för mottagning av makrolider med en genomsnittlig svår form av en clamidiose:

 • "Erytromycin" - 500 mg två gånger om dagen med en kurs på 10 dagar eller 250 mg 4 gånger under 6-8 dagar;
 • "Rovamycin" - 1-3 tabletter 2-3 gånger om dagen i 10 dagar;
 • "Sumamed" - 500 mg en gång 1-2 dagar före måltid, sedan 250 mg per dag i 7-10 dagar;
 • "Rulid" - 150 mg två gånger om dagen i två veckor. Drick en halvtimme före en måltid;
 • "Clacid" - 250 mg 2-3 gånger om dagen i två veckor;
 • "Vilprafen" - 500 mg två gånger om dagen, upp till 14 dagar;
 • "Macropen" - 400 mg tre gånger om dagen i högst 2 veckor.

Vilka fluorokinoloner behövs för klamydia:

Fluorchinloner bör druckas 200-400 mg 2-3 gånger om dagen i högst 10 dagar.

Antibiotikabehandling för sjukdomar i övre MIC

Infektioner av den övre IPC inkluderar pyelonefrit, som är av två former - komplicerat, okomplicerat. Med pyelonefrit, lider njurar, urinblåsan, urinvägarna.

Schema antibakteriell terapi för pyelonefrit:

 • "Ampicillin", "Amoxicillin" för 600 mg tre gånger om dagen i upp till 10 dagar;
 • "Solutab" 1-2 tabletter två gånger dagligen i 6-8 dagar;
 • "Ciprofloxacin" 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Komplet återhämtning sker efter 7-10 dagar efter att antibiotikumet tagits
 • "Ofloxacin" 1-2 tabletter två gånger om dagen. Kurs upp till 10 dagar;
 • "Pefloxacin" 400 mg 2 gånger om dagen för svår pyelonefrit;
 • "Levofloxacin" 250 mg en gång om dagen - en kurs på 7-10 dagar. I svår form, 500 mg två gånger om dagen i veckan;
 • "Lomefloxacin" 400 mg enstaka kurs upp till 9 dagar.

Antibiotisk behandling av infektion i genitourinärsystemet kan utföras hemma, under förutsättning att sjukdomen fortskrider i mild form och valet av läkemedel utförs av läkaren.

Efter behandling, regenerativ behandling börjar genitourinary systemet fungera normalt, hälsotillståndet förbättras. Antibiotika - den viktigaste länken i kampen mot sjukdomar i det genitourära systemet, orsakad av bakteriell belastning. De undertrycker obehagliga symptom, förstör patogener.

Antibiotikabehandling vid behandling av infektionssjukdomar i urogenitalt område

Även i embryogenes sexuella och urinorganen läggs och utvecklas samtidigt från en enda struktur, så i den post-embryonala period av deras verksamhet är nära sammankopplade. Av denna anledning påverkar infektioner som påverkar könsorganet i de flesta fall urinvägarna och vice versa.

De orsakande agenterna för genitourära sjukdomar är:

Det är viktigt att skilja genito-urininfektioner från sexuellt överförbara sjukdomar. Den senare påverkar inte bara köns- och urinorganen, utan hela kroppen som helhet.

Funktioner av terapi av de vanligaste sjukdomarna

Manliga och kvinnliga urinvägar, även om de är anatomiskt anordnade på olika sätt, men organen inkluderar samma:

 1. Njurarna.
 2. Njurkoppar.
 3. Bäckenet.
 4. Uttagarna.
 5. Urinblåsan.
 6. Urinröret

Sammansättningen av mikroflora innehåller så kallade villkorligt patogena mikrober som inte skadar kroppen. Med en minskning av immunitet, skador, virusinfektioner, skapas vissa tillstånd som framkallar opportunistiska mikroorganismernas förmåga att orsaka sjukdom.

Även i mikrofloran kan patogena mikroorganismer komma in, normalt inte innehållna i den. Huvuddelen av infektioner är associerad med patogena mikrober.

Behandling av nefrit

Nefrit är en grupp av sjukdomar där inflammation av njurarna hos olika etiologier utvecklas. De viktigaste sjukdomarna i denna grupp är pyelonefrit och glomerulonefrit

Antibiotika spelar en avgörande roll vid behandling av inflammatoriska njursjukdomar. Valet av läkemedel beror helt på orsakssystemet som orsakade sjukdomen och dess känslighet för drogerna.

Krav på antibiotikum som föreskrivs för pyelonefrit: Ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet. Dessa kriterier uppfylls av följande grupper av läkemedel:

 • Penicilliner, som i sin sammansättning av hämmare av beta-laktamaser (bakteriecell enzymer som förstör antibiotikum) - Ampicillin + sulbaktam, Libaktsil, Sultasin, Panklav, Timentin piperacillin + tazobaktam. Medelvärdet för denna grupp av antibiotika är en kurs på 5-14 dagar;
 • Cefalosporiner - cefuroxim, Cefaclor Stade Pantsef, Tsemideksor, Supraks, cefotaxim, ceftriaxon Kabi, Rocephin, Azaran, Cefepime, Tsefomaks. Behandlingsförloppet med antibiotika från gruppens cefalosporiner i minst tio dagar;
 • Fluorokinoloner - Kombifloks, levofloxacin Levofloksabol, ofloxacin, Ofloksin, lomefloxacin, Lomfloks, Lomatsin, Tsiprolet. I genomsnitt är behandlingsförloppet 7-10 dagar, men kan ökas till 14 dagar om det behövs.
 • Aminoglykosider - Amikacin, Brulamycin, Vero-Netilmicin, Netromycin, Selemicin. Kursen beror på administreringssättet för läkemedlet: med intravenös administrering - en vecka med / m och i form av tabletter - 7-10 dagar;
 • Karbapenemer - Grimipenem, imipenem, Tsilaspen, Tien, Meron Doripreks 10, meropenem, Sairon, INVANZ, Meropenabol, Mereksid, Meronoksol. Behandlingstiden är ungefär 7-10 dagar. Några av medicinerna kan användas i två veckor enligt indikationerna.

Glomerulonefrit orsakad av streptokocker kräver behandling med antibiotika hos sådana grupper:

 • Preparat av ett antal penicilliner - Penicillin, Amoxicillin + Klavulanat, Ampiox;
 • makrolider - erytromycin, oleandomycin, azitromycin;
 • cefalosporiner - Cefaclor Stade, Cefuroxime, Cefotaxime, Cefoperazon.

Varaktigheten av antibiotikabehandling av glomerulonephritis är 7-10 dagar; i vissa fall upp till två veckor.

Terapi med ureterit

Detta är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, detta sjukdom ska inte förväxlas med urinritning. Om urinblåsarens inflammation har bakteriell ursprung, används ett brett spektrum av preparat:

 • Penicilliner - Ciprofloxacin, Ampicillin + Sulbactam, Amoxicillin + Klavulanat;
 • Fluoroquinoloner - Palin, Pimidel, Ciprolet, Ciprofloxacin.

Behandlingen av ureteritbehandling är två veckor. Med bevis kan en längre behandling vara möjlig.

Behandling av blåsan

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Sjukdomen är mycket vanligare hos kvinnor än hos män. Beroende på formen av blåsan är vissa läkemedel förskrivna.

För akut cystit är antibiotika av ett brett spektrum tillräckliga och för den kroniska formen av sjukdomen förskrivs smalspektrumläkemedel.

Följande grupper av antimikrobiella medel används:

 • penicilliner - Cefalexin, Panklave, Amosin, Ecoclav;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Xedocin;
 • fluokinoloner - Levofloxacin, Levostar, Ciprolet, Ofloxacin, Eleflox, Nolycin, Norfloxacin;
 • Nitrofuraner - Macmirror, Combiflox, Furamag, Furagin-Aktifur, Furadonin;
 • sulfanilamider - doxycyklin, doxal, streptocid;
 • cefalosporiner - Zinnat, Cefotaxime, Taltzef, Azaran;
 • derivat av fosfonsyra: monural, fosfomycin;

Vid akut inflammation i blåsan utse 5 dagar behandling, i sällsynta fall, upp till en vecka. I kronisk cystit, varar antibiotikabehandling 7-10 dagar.

Uretritterapi

Initiering av urinröret i inflammatorisk process (urinrör). Det kan orsakas av bakterier eller virus. I sjukdoms bakteriella ursprung föreskrivs antibiotika:

 • fluorokinoloner - Pefloxacin, Unikpef, Pefloxabol. Behandlingstid - upp till tio dagar;
 • penicilliner: Amoxiclav, Sultasin, Timentin och andra. Penicillins gång från en till två veckor;
 • makrolider - hemomycin, azitromycin, sumamed, sumatrolid. Med okomplicerad uretrit är en antibiotikabehandling ordinerad i 1-3 dagar;
 • tetracykliner - Doxycyklin, Doxal. Varaktigheten av behandlingen är upp till en vecka;
 • fluorokinoloner - Ofloxacin. Du ska fortsätta behandlingen inom 3-5 dagar.

Behandling av infektioner som är karakteristiska för hanhalvan

Könssystemet för män innehåller följande organ:

 • testiklar;
 • appendages av testiklar;
 • vas deferens och vas deferens;
 • prostata och bulboretralkörtlar;
 • seminala vesiklar;
 • pungen;
 • penis.

Det manliga genitourära systemet är anatomiskt annorlunda än det kvinnliga, inte bara visuellt, men också av beskaffenheten av infektionen.

På män, på grund av den långa urinröret, tränger infektion från utsidan med större komplexitet än hos kvinnor, så de kännetecknas av en stigande infektionsväg.

vesiculitis

Det är en inflammation av sällsynta vesiklar som utsöndrar hemligheten som är nödvändig för aktivering av spermier. En av orsakerna till denna sjukdom är infektioner för vilka antibiotika används:

 • tetracykliner - Doxycyklin. Behandling med antibiotika spenderar 7-10 dagar;
 • Nitrofurans - Furagin. Terapi utförs i tio dagar;
 • fluorokinoloner - Urotraktin, Palin, Pimidel. Behandling sker inom 10 dagar;
 • makrolider - Erytromycin, Sumamed, Macropen. Rekommenderad terapi i två veckor;
 • sulfonamider - Co-trimoxazol, Bactrim, Cotrifarm 480. Den används i 10-14 dagar;
 • kombinerade preparat - Олеттрин. Behandlingstid - 5-10 dagar.

prostatit

Mänskliga sjukdomar efter fyrtio år. Kan vara av smittsam natur som kräver antibiotikabehandling:

 • fluokinoloner - Levofloxacin, Levostar, Ofloxacin, Glevo, Nolitsin, Norfloxacin. Behandlingskurs - upp till 10 dagar;
 • makrolider - Vilprafen Solutab, Roxitromycin. Varaktigheten av behandlingen är 5-21 dagar;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Xedocin, Minolexin och andra. Gör antibiotika i upp till en vecka.

balanopostit

Inflammation av epidermis och dermis av glanspenis och förhud. Vid infektioner orsakade av bakterier används följande grupper av antibiotika:

 • kinoloner - Furagin, Nevigramon, Nitroxolin. Behandlingskurs - upp till 10 dagar;
 • sulfonamider - biseptol. Behandlingsförloppet är ca 5-14 dagar;
 • makrolider - Erytromycin, Roxitromycin, Rulid. Behandlingstiden är 5-10 dagar.

Behandling av infektioner som är karakteristiska för den kvinnliga hälften

Hos kvinnor är organen för utbildning och urinutsöndring lik män, och de sexuella organen representeras av:

 1. Äggstockar och bilagor.
 2. Livmodern.
 3. äggledare.
 4. Skeden.
 5. Klitoris.

Som nämnts ovan är kvinnor mer utsatta för sjukdomar i det genitourära systemet.

salpingo-oophoritis

Inflammation av äggstockarna och äggledarna. Det förekommer ganska ofta hos kvinnor i en ung ålder. Behandling med antibiotika:

 • penicilliner - Amoxicillin, Amosin, Ecobol, Ranoxil, Amoxiclav, Ecoclave. Behandlingsförloppet är två veckor;
 • tetracykliner - Unidox Solutab, Doxycyklin. Varaktigheten av antibiotikabehandling är 5-10 dagar;
 • fluokinoloner - Tsiprolet, Tsiprobay, Levostar, Ofloksin, Zanotsin, Tarivid. Behandlingsförloppet är 5-10 dagar;
 • Nitrofuraner - Furamag, Metronidazol. Behandlingstiden upp till tio dagar;
 • cefalosporiner - Azaran. Behandlingsförloppet är inte mer än 10 dagar;
 • makrolider - Macropen, Rulid, Erytromycin. Appliceras inom en till två veckor.

endometrit

Inflammation av livmoderns slemhinnor. En sådan diagnos är oftast ställd för kvinnor i deras reproduktiva år. Infektioner faller i livmodern genom könsorganen och orsakar inflammation. Antibiotika utgör grunden för endometritbehandling:

 • penicilliner - Ecobol, Amosin, Ampicillin + Sulbactam. Behandlingstiden upp till två veckor;
 • Nitrofurans - Metronidazol, Trichopol. Sjukdomsbehandling - en vecka;
 • tetracykliner - Doxycyklin, Unidox Solutab, Tetracyklin. Ta inom 5-10 dagar;
 • fluorokinoloner - Levostar, Ofloksin, Tarivid, Zanotsin. Terapi är inte mer än tio dagar;
 • karbapenem - Invanz. Behandlingstid från tre dagar till två veckor;
 • cefalosporiner - Cefoxytin, Cefotaxim, Cefazolin. Behandlingstiden är 5-10 dagar.

cervicit

Inflammation av livmoderhalsen. Det utvecklas ofta hos kvinnor som har avbrutit. Bakteriell cervicit kan framgångsrikt behandlas med antibiotika:

 • penicilliner - Amosin, Ecoclav, EcoBall, Amoxiclav. Utför behandling inte mer än två veckor;
 • nitrofurany - metronidazol. Förloppet av behandling en och en halv vecka;
 • makrolider - Rulid, Wilprafen Solutab, Erytromycin, Sumamed, Azitromycin, Wilprafen Unidox. Ta medicinering i 7 till 14 dagar;
 • tetracykliner - Doxycyklin. Behandlingsförloppet är 10 dagar;
 • fluorokinoloner - Tarivid, Zanotsin, Ofloksin, Levostar, Ciprobay. Terapi är 5-10 dagar.

coleitis

En grupp av sjukdomar som orsakar infektiös inflammation i vaginala slemhinnan. En av de vanligaste sjukdomarna bland kvinnor. behandling:

 • fluorokinoloner - Ofloxin, Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Gemifloxacin. Den genomsnittliga behandlingen är upp till 10 dagar;
 • cefalosporiner - Cefixime, Ceftriaxon. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar;
 • Nitrofuraner - Furamag, Metronidazol. Behandlingstiden upp till tio dagar;
 • penicilliner - Ekoklav. Kursens längd 1-2 veckor;
 • makrolider - Rulid. Fortsätt ta läkemedlet i högst 14 dagar;
 • lincosamides - Clindamycin. Behandling är inte mer än tio dagar.

Biverkningar och kontraindikationer

Biverkningar vid behandling av antibiotika är huvudsakligen:

 • allergiska reaktioner, anafylaktisk chock, utslag, angioödem;
 • huvudvärk, yrsel, svaghet, trötthet
 • feber;
 • gastrointestinala störningar (inklusive dysbios), illamående, kräkningar;
 • hepatotoxisk effekt
 • vissa droger kan orsaka nedsatt njurfunktion;
 • leukopeni, trombocytopeni;
 • tromboflebit;
 • Candidiasis av vagina eller munhålan.
 1. Den huvudsakliga kontraindikationen mot alla antibiotika är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen.
 2. Många droger har en nefrotoxisk effekt, så deras användning vid njursvikt är antingen begränsat eller förbjudet.
 3. Med stor noggrannhet bör man välja ett läkemedel för behandling av urogenitala infektioner under graviditeten. För många av antibiotika är graviditet den viktigaste kontraindikationen, eftersom huvudämnet kan ha en toxisk effekt på fostret.
 4. Laktationsperioden är också en av kontraindikationerna för användningen av vissa antibiotika. När du matar med mjölk, kommer oönskade ämnen in i barnets kropp och kan få en katastrofal effekt på utvecklingen.
 5. Med leverpatologier reduceras valet av läkemedel för behandling av genitourinära infektioner avsevärt, eftersom många antibiotika har en toxisk effekt på levern.
 6. Inte varje läkemedel är lämpligt för förskolebarn.

Terapi av genitourinära infektioner av bakteriellt ursprung innebär alltid antibiotika. Människan har ännu inte lyckats komma fram till ett effektivare vapen mot bakterier.

Förskriv aldrig läkemedel själv innan du använder något av ovanstående läkemedel, konsultera en läkare!

Antibiotika för okomplicerad urinvägsinfektion

Infektioner av genito-urinorganen är en obehaglig sjukdom som främst orsakas av bakterier och svampar. Antibiotikum för urinvägsinfektioner är förstahandsvalet.

Asymptomatisk bakteriuri

Asymtomatisk bakteriuri kännetecknas av frånvaro av kliniska symptom leukocyturia ibland - pyuri, och den samtidiga närvaron av signifikanta bakteriuri samma stam av bakterier med åtminstone två urinprov spontant samplas vid intervall om 24 timmar.

Asymptomatisk bakteriuri är främst vanligt bland tjejer i skolåldern, hos patienter med urinkatetrar eller urologiska anomalier. Utseendet hos sjukdomen är vanligare hos äldre människor.

Sjukdom anses vara ett godartat fenomen som med tiden försvinner spontant.

Asymptomatisk bakteriuri är inte en indikation på antibiotikabehandling! Ett undantag är graviditetsperioden när infektion uppträder hos cirka 5% av kvinnorna, särskilt under graviditetens andra trimester. I avsaknad av behandling hos gravida kvinnor kan utvecklas akut pyelonefrit, kan sjukdomen orsaka för tidig födsel eller födelse av barn med låg kroppsvikt. Därför rekommenderas rutinåterplantning av urin under graviditeten, helst vid första besöket, och därefter - i 28 veckor.

Behovet av behandling med läkemedel som antibiotika för andra patientgrupper bör utvärderas strängt individuellt, eftersom toxiciteten hos återanvändbara antibiotika kan uppväga deras terapeutiska effekt. Antibiotika hos personer med urinkatetrar för infektioner av denna typ eliminerar inte bakterier, men ökar resistensen och utvecklingen av multiresistenta bakterier.

Akut cystitis

Akut cystit påverkar främst kvinnor och är den vanligaste orsaken till antibiotikabehandling för urinvägsinfektioner.

Orsaken till akut cystit är nästan uteslutande endogena bakterier som bor i tarmen och vaginala mikrofloror. Enligt nuvarande kunskap, med denna typ av infektion är det rekommenderat, i synnerhet kvinnor som behandlats med tre dagars som reducerar sålunda signifikant incidensen av biverkningar och minskad selektivt tryck, leder till uppkomsten och spridningen av antimikrobiell resistens. Ett sådant reducerat läge hänför sig i synnerhet till cotrimoxazol, trimetoprim och fluorokinoloner.

För beta-laktamantibiotika (amoxicillin, ampicillin, klavulanat, cefuroxim, och andra.) Med avseende på de tre-dagars behandling finns det otillräckliga forsknings stödjande argument är ungefär lika tillförlitliga kliniska effekter som är närvarande i de ovannämnda kemoterapeutiska medel. Därför tas antibiotika inom 5 dagar. Sju dagars rekommendation gäller för nitrofurantoin. Enkel administrering är förknippad med ett mycket större antal ineffektiv behandling eller återfall av sjukdomen.

Dessutom bör vissa människor tar hänsyn till den psykologiska aspekten, som är baserad på det faktum att symptomen av infektionen, tenderar att försvinna i den andra eller tredje dagen, och under denna period en person kan ha tvivel om effektiviteten i behandlingen.

En förkortad tre dagars behandling med lämpliga antibiotika är också tillräcklig för att döda bakterier i urinvägarna hos kvinnor och flickor över 15 år.

Förkortad behandling rekommenderas inte under graviditet, hos barn, hos patienter med diabetes mellitus och hos personer som riskerar att utveckla komplexa urinvägsinfektioner. Ett undantag från behandlingens längd är cystit, som orsakas av bakterien Staphylococcus saprophyticus. I detta fall rekommenderas en sju dagars behandlingskurs, oavsett vilken typ av antibiotikum som väljs.

Det terapeutiska sättet att återkomma sjukdomen är komplex och kan innefatta ett långsiktigt (flera veckors) intag av antibiotika. Optimal behandling bör baseras på bakteriologiska fynd och ett antibiogram.

Med empirisk administrering av läkemedel är läkemedlet av förstahandsvalet nitrofurantoin på grund av E.colis mycket låga resistans och den därmed sammanhängande epidemiologiska säkerheten.

Andra drogen är Trimethoprim, Cotrimoxazol, Aminopenicilliner, möjligen i kombination med beta-laktamashämmare eller Cefuroxim.

Fluorokinoloner har sin plats endast i empirisk terapi om det inte finns någon möjlighet (beroende på höga resistenser mot antibiotika, allergier, biverkningar) för att använda något av de ovan angivna läkemedlen.

Cotrimoxazol och Trimethoprim som tas inom 3 dagar är bland de mest effektiva läkemedlen, både i riktade och i empirisk terapi. Utrotningen av bakteriuri är indicerad vid> 90%.

Den enda begränsningen av empirisk terapi är nivån på resistans hos uropatogener (E. coli) mot cotrimoxazol, som inte får överstiga 15%, högst 20% i detta område. Anledningen till detta är det nära förhållandet mellan känslighet in vitro och möjligheten till effektiv utrotning av infektionen.

Uppgifter om utvärderingen av antibiotikaresistenta bakterier, isolerad i akuta urinvägsinfektioner, i vårt land visar medelfrekvensen motstånd av Escherichia coli i 2011 godu till cotrimoxazole vid 24,1% (det totala antalet 2683 testade stammar).

Aminopenicilliner (Ampicillin, amoxicillin) för användning i våra empiriska förhållanden som är olämpliga på grund av den relativt höga motstånd som i enlighet med data Research (2011), i genomsnitt, uppnås när E. coli 43%. Ur synpunkten biotillgänglighet föredragna läkemedel är amoxicillin, är absorptionen efter oral administration högre än den för Ampicillin och resorption påverkas mindre av födointag.

Vid den tiden, som den primära mekanismen för resistens mot penicillin är produktionen av beta-laktamas-typ TEM-1-2, empiriska val av aminopenicilliner, skyddade inhibitorer (Ampicillin / sulbaktam, Amoxicillin / klavulanat) i regioner med förhöjd resistent E. coli kraftigt ökar chanserna till framgång behandling. Aminopenicilliner fördel är den höga effektiviteten för stammar av Enterococci, vars roll i uppkomsten av urinvägsinfektioner kan inte förbises. Å andra sidan, enligt vissa experter, de beta-laktamantibiotika vid behandling av urinvägsinfektioner i allmänhet, mindre effektiva än Cotrimoxazole och fluorokinoloner. Detta gäller både antibiotika av aminopenicillin och cephalosporin. Oral Cefalosporiner I generationen (t ex cefalexin) och II generationen (t.ex. Cefuroxime) i viss mån är ett alternativt inhibitoriska aminopenicilliner, särskilt i fall av allergiska reaktioner mot penicillin, när det inte finns någon korsallergi cefalosporiner. Den enda skillnaden i deras antibakteriella aktivitet är ineffektivitet i Cefalosporiner enterokocker generationens cefalosporiner II har ett bredare spektrum av effektivitet i en gramnegativ floran och överlägsen stabilitet för verkan av konventionella typer av beta-laktamaser.

Nitrofurantoin i närvaro av E. coli är det mest effektiva, enligt relevanta studier är det genomsnittliga motståndet i vårt land 2,3%. Å andra sidan är en annan relativt signifikant uropatogen Proteus Mirabilis naturligt resistent mot Nitrofurantoin. I äldre åldersgrupper ges denna medicin vanligtvis inte på grund av ökad risk för lungbiverkningar.

Kinoloner är kemoterapeutiska medel, antibakteriella aktiviteten av vilket i fallet med urinvägsinfektioner relaterade till det högsta, och är jämförbar med effekten av sam-trimoxazol. Bakteriestammar som är resistenta mot äldre kinolon nalidixinsyra och oxolinic kan också vara korsresistenta mot moderna fluorerade kinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin, levofloxacin), eller annars i dessa bakterier kan utveckla resistens under behandlingen. Den urskillningslösa användningen av fluorokinoloner i det urogenitala området kan leda till betydande spridning av resistens, som urin, och andra, i synnerhet luftvägarna bakteriella patogener.

prostatit

Diagnos och behandling av prostatit hör helt och hållet till urologens händer. Penetrationen av de flesta antibakteriella läkemedel i prostata är vanligtvis begränsad. Den akuta formen kräver parenteral behandling, företrädesvis i minst två veckor. För lämplig aminopenicillin terapi i kombination med beta-laktamasinhibitorer, cefalosporiner av högre generationer, kotrimoxazol aminoglykosider i kombination med antibiotika och fluorokinoloner betalaktamantibiotika.

Det antas att med akut inflammation är vävnadsillgängligheten för samtliga sammansatta sammansättningar tillräckliga.

Vid kroniska infektioner bör läkemedel med tillförlitlig penetration föredras, även utan närvaro av akut inflammation. Tillförlitlig i detta avseende endast Trimoksazol, Trimethoprim och Fluoroquinolones. Allmän behandling av kronisk prostatit förlängs till 4-6 veckor eller längre.

Epididit och orchitis

Diagnos och behandling av akut epididymit hör uteslutande till urologens händer. Bakteriell etiologi av epididymit hos vuxna motsvarar de vanligaste uropatogenerna och Chlamydia trachomatis.

Fluorkinoloner upptar en viktig plats i empirisk terapi utifrån aktivitetsspektrumets synvinkel och farmakokinetiska egenskaper. Under våra förhållanden gäller särskilt Levofloxacin eller Ofloxacin.

Med avseende på laboratoriebekräftad Chlamydia-infektion är läkemedlet av förstahandsvalet Doxycyclin i en dos av 200-300 mg per dag i minst två veckor. Ett annat alternativ representeras av makrolider (spiramycin, azitromycin, klaritromycin) med samma varaktighet av den terapeutiska kursen som i doxycyklin och fluorokinoloner.

Uretrit hos män

Ungefär hälften av akut NGU orsakas av bakterien Chlamydia trachomatis, i andra fall är sjukdomen ansvarig för urogenital mykoplasma och Urea urealyticum, sällan - Mycoplasma genitalium.

Diagnos av det smittsamma medlet är komplicerat av det faktum att U. urealyticum är en allestädes närvarande mikrobe närvarande i urinrörsutsläpp av friska män.

I enlighet med patogener är sjukdomen mer relaterad till sexuellt överförbara sjukdomar än till UTI.

Vid behandling av läkemedlet av förstahandsvalet är Doxycyklin eller Macrolider.

I vissa människor är orsaken till infektion osäker. För dessa fall är upprepad återfall av sjukdomen karakteristisk.

Om gonokockinfektioner är drogerna val ceftriaxon eller azitromycin som ett alternativ - ofloxacin. Behandling, måste dock alltid baseras på bestämning av känsligheten i den speciella beredning i laboratorium på grund av en betydande ökning i motstånd Neisseria gonorrhoeae, i synnerhet till de fluorokinolon kemoterapeutika.

I fallet med misslyckad behandling uretrit ovannämnda antibiotika bör övervägas och närvaron av Trichomonas vaginalis, detta misstänkt etiologi anger metronidazol (2 g) är av engångstyp.

Akut okomplicerad pyelonefrit

Patogenernas spektrum är detsamma som vid akut cystitis. Detta motsvarar valet av läkemedel avsedda för empirisk behandling. Varaktigheten av behandlingen är från 10 till 14 dagar.

Tyngre former i vilka kräver sjukhusvistelse och återkommande infektioner behandlas med antibiotika, och parenteral, i enlighet med ytterligare framsteg fortsätta att få orala preparat.

Översikt över 5 grupper av antibiotika för behandling av genitourinary system hos män och kvinnor

En av de vanligaste orsakerna till att ringa en urolog idag är genitourinary infektioner, som inte bör förväxlas med STI. Den senare överförs sexuellt, medan MPI diagnostiseras vid vilken ålder som helst och förekommer av andra skäl.

Bakteriella skador organ i utsöndringssystemet åtföljs av svåra besvär - smärta, brännande, frekvent behov av att tömma blåsan - och i frånvaro av terapi bli kronisk. Den optimala behandlingsalternativ - användningen av moderna antibiotika, vilket gör det möjligt att bli av med sjukdomen snabbt och utan komplikationer.

Vad är MPI?

Av urogenitala infektioner inkluderar flera olika typer av inflammation i urinvägarna, inklusive njurar med urinledarna (de bildar de övre delarna av FPA), såväl som urinblåsan och urinröret (nedre delar):

 • Pyelonefrit - parenkymal inflammation och renal tubulär systemet, åtföljd av en smärtsam förnimmelse i midjan av varierande intensitet och förgiftning (feber, illamående, svaghet, frossa).
 • Cystit - inflammation i urinblåsan, vars symtom är täta urinträngningar med en åtföljande känsla av ofullständig tömning, skärande smärta, ibland blod i urinen.
 • Uretrit - urinrörets nederlag (den så kallade urinröret) orsakas av patogena mikroorganismer, i vilka purulent urladdning förekommer i urinen och urinering blir smärtsam.

Det finns flera orsaker till urinvägsinfektioner. Förutom mekanisk skada uppstår patologin mot bakgrund av hypotermi och minskad immunitet när opportunistiska mikroflora aktiveras. Dessutom uppträder infektion ofta på grund av bristande personlig hygien, när bakterier går in i urinröret från perineum. Kvinnor är sjuka oftare än män i nästan alla åldrar (förutom äldre personer).

Antibiotika vid behandling av MPI

I de allra flesta fall är infektionen bakteriell i naturen. Den vanligaste patogenen är en representant för enterobakterier - E. coli, som detekteras hos 95% av patienterna. Mindre vanliga är S.saprophyticus, proteus, klebsiella, entero- och streptokocker. Således, även före laboratorietester, är antibiotikabehandling för infektioner i det genitourära systemet det bästa alternativet.

Moderna antibakteriella läkemedel är indelade i flera grupper, som var och en har en särskild mekanism för bakteriedödande eller bakteriostatisk verkan. Vissa läkemedel kännetecknas av ett smalt spektrum av antimikrobiell aktivitet, det vill säga de har en katastrofal effekt på ett begränsat antal bakterier, medan andra (av ett brett spektrum) är utformade för att bekämpa olika typer av patogener. Det är antibiotika i den andra gruppen som används för att behandla urinvägsinfektioner.

penicilliner

Den första av de öppna ABP: erna under lång tid var nästan universella medel för antibiotikabehandling. Men med tiden muterade patogena mikroorganismer och skapade specifika skyddssystem, vilket krävde förbättring av läkemedel. För närvarande har naturliga penicilliner förlorat sin kliniska betydelse, och i stället används halvsyntetiska, kombinerade och inhibitorskyddade antibiotika i penicillin-serien. Genito-urininfektioner behandlas med följande läkemedel i denna serie:

 • ampicillin. Semisyntetisk beredning för oral och parenteral användning, verkande baktericid genom att blockera biosyntesen av cellväggen. Det kännetecknas av en ganska hög biotillgänglighet och låg toxicitet. Det är särskilt aktivt mot proteus, Klebsiella och Escherichia coli. För att öka resistensen mot beta-laktamaser, föreskrivs också ett kombinationsmedel Ampicillin / Sulbactam.
 • amoxicillin. På det spektrum av antimikrobiell aktivitet och effekt liknar den föregående ABP, men har hög syrabeständighet (inte förstörs i den sura magsäcksmiljön). Begagnade och dess analoger och Flemoxin Solutab Hikontsil och kombinerade antibiotika för behandling av det urogenitala systemet (klavulansyra) - Amoxycillin / klavulanat, Augmentin, Amoksiklav, Flemoklav Soljutab.

Exempelvis är känsligheten hos E. coli strax över 60%, vilket indikerar en låg effektivitet av antibiotikabehandling och behovet av att använda ABP hos andra grupper. Av samma anledning används antibiotikum-sulfanilamid-ko-trimoxazol (Biseptol) praktiskt taget inte i urologisk praxis.

cefalosporiner

En annan grupp av beta-laktamer med en liknande effekt, som skiljer sig från penicilliner, ökade motståndet mot de skadliga effekterna av patogena floraenzymer. Det finns flera generationer av dessa läkemedel, de flesta av dem är avsedda för parenteral administrering. Från denna serie används följande antibiotika för att behandla könsorganet hos män och kvinnor:

 • Cefalexin. Effektiv botemedel mot inflammation i alla organ i urinogenitalområdet för intag med en minimal lista av kontraindikationer.
 • Cefaclor (Zeclor, Alfacet, Tarracef). Avser andra generationens cefalosporiner och appliceras också oralt.
 • Cefuroxim och dess analoger Zinatsef och Zinnat. Framställd i flera doseringsformer. Kan ordineras även till barn i de första månaderna av livet på grund av låg toxicitet.
 • Ceftriaxon. Det säljs som ett pulver för beredning av en lösning som administreras parenteralt. Substitut är Lendacin och Rocefin.
 • Cefoperazon (Cefobide). En representant för den tredje generationen cefalosporiner, som administreras intravenöst eller intramuskulärt med urogenitala infektioner.
 • Cefepim (Maksipim). Den fjärde generationen antibiotika i denna grupp för parenteral användning.

Dessa läkemedel används ofta i urologi, men några av dem är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

fluorokinoloner

De mest effektiva antibiotika för urininfektioner hos män och kvinnor. Dessa är kraftfulla syntetiska droger av bakteriedödande verkan (mikroorganismernas död uppstår på grund av en överträdelse av DNA-syntes och förstöring av cellväggen). På grund av toxicitet och permeabilitet i placental barriären är barn som är gravida och ammande inte tilldelade.

 • Ciprofloxacin. Det tas oralt, parenteralt, absorberas och eliminerar snabbt smärtsamma symtom. Den har flera analoger, inklusive Ciprobay och Ciprinol.
 • Ofloxacin (Ofloxin, Tarivid). Antibiotikum-fluorokinolon, som i stor utsträckning används inte bara i urologisk praxis på grund av dess effektivitet och ett brett spektrum av antimikrobiella effekter.
 • Norfloxacin (Nolycin). Ett annat läkemedel för oral, såväl som in / i och / eller användning. Har samma indikationer och kontraindikationer.
 • Pefloxacin (Abaktal). Det är också effektivt mot de flesta aeroba patogener, tas parenteralt och inåt.

Dessa antibiotika visas också i mykoplasma, eftersom de verkar på intracellulära mikroorganismer bättre än de tidigare använda tetracyklinerna. Ett karakteristiskt drag hos fluorokinoloner är en negativ effekt på bindväven. Det är av denna anledning som läkemedel är inte tillåtet att använda upp till 18 års ålder, under graviditet och amning, liksom de som diagnostiseras med tendinit.

aminoglykosider

Klass av antibakteriella medel avsedda för parenteral administrering. Den bakteriedödande effekten uppnås genom att hämma syntesen av proteiner av övervägande gram-negativa anaerober. Samtidigt för läkemedel i denna grupp präglas av ganska höga nivåer av nefro- och ototoxicitet, vilket begränsar användningsområdet för deras användning.

 • Gentamicin. En andra generationens läkemedel av antibiotika-aminoglykosider, som är dåligt adsorberad i mag-tarmkanalen och därför administreras intravenöst och intramuskulärt.
 • Netylmycin (Netromycin). Avser samma generation, har en liknande åtgärd och en lista över kontraindikationer.
 • Amikacin. En annan aminoglykosid, effektiv för infektioner i urinvägarna, speciellt komplicerad.

På grund av den långa halveringstiden används de listade läkemedlen endast en gång om dagen. De är ordinerad till barn från tidig ålder, men lakterande kvinnor och gravida kvinnor är kontraindicerade. Antibiotika-aminoglykosider av den första generationen vid behandling av infektioner MVP används inte längre.

nitrofuraner

bredspektrumantibiotika för infektioner i det urogenitala systemet bakteriostatisk effekt, vilket manifesteras mot både grampositiva och gramnegativa mikroorganismer. I detta fall är patogenernas motstånd praktiskt taget inte bildad. Dessa preparat är avsedda för oral användning och maten ökar endast deras biotillgänglighet. För behandling av infektioner i IMP används nitrofurantoin (handelsnamn furadonin), som kan ges till barn från den andra månaden i livet, men kan inte vara gravid eller ammande.

En separat beskrivning förtjänar antibiotikumet Fosfomycin-trometamol, som inte hör till någon av de grupper som anges ovan. Det säljs i apotek under varumärket Monural och anses vara ett universellt antibiotikum för inflammation i det urogenitala systemet hos kvinnor. Detta bakteriedödande medel för okomplicerade former av inflammation MVP ordineras med en dagsdagskurs - 3 gram fosfomycin en gång. Tillåtet för användning vid vilken tid som helst av graviditeten, praktiskt taget inga biverkningar, kan användas inom barn (från 5 år).

När och hur används antibiotika i MPI?

I en normal frisk människa urin är nästan steril, men urinröret har också sin egen mikroflora av slem, så asymtomatisk bakteriuri (närvaro av patogener i urinen) diagnostiseras ganska ofta. Detta tillstånd uppträder inte externt och kräver inte behandling i de flesta fall. Undantag är gravida kvinnor, barn och personer med immunbrist.

Om stora kolonier av Escherichia coli finns i urinen är behandling med antibiotika nödvändig. I denna sjukdom uppträder akut eller kronisk form med svåra symptom. Dessutom föreskrivs antibiotikabehandling för långvariga lågdoskurser för att förhindra återfall (när exacerbation uppträder mer än två gånger om sex månader). Nedan finns mönster för antibiotikumanvändning vid urogenitala infektioner hos kvinnor, män och barn.

pyelonefrit

De svaga och måttliga formerna av sjukdomen behandlas med orala fluorokinoloner (t.ex. Ofloxacin 200-400 mg två gånger dagligen) eller inhibitorskyddad Amoxicillin. Reservdroger är cefalosporiner och co-trimoxazol. Gravid sjukhusvistelse med initial terapi parenterala cefalosporiner (Cefuroxime) följt av överföring på tabletterna - Ampicillin eller Amoxycillin, inklusive klavulansyra. Barn under 2 år är också placerade på ett sjukhus och får samma antibiotika som gravida kvinnor.

Cystit och uretrit

I regel fortsätter cystit och icke-specifik inflammatorisk process i urinröret samtidigt, så det finns ingen skillnad i deras behandling med antibiotika. Okomplicerad infektion hos vuxna behandlas vanligtvis i 3-5 dagar med fluorokinoloner (Ofloxacin, Norfloxacin och andra). Reserven är Amoxicillin / Klavulanat, Furadonin eller Monural. Komplicerade former behandlas på liknande sätt, men antibiotikabehandlingen går i minst 1-2 veckor. För gravida kvinnor är de valfria drogerna Amoxicillin eller Monural, ett alternativ är nitrofurantoin. Barn ordineras en sju dagars behandling med orala cefalosporiner eller Amoxicillin med kaliumklavulanat. Reservfonderna är Monural eller Furadonin.

Ytterligare information

Man bör komma ihåg att hos män är någon form av MPI ansedd komplicerad och behandlad enligt det lämpliga systemet. Dessutom kräver komplikationer och svår sjukdomsförlopp obligatorisk sjukhusvistelse och behandling med parenterala droger. Polikliniker får vanligtvis mediciner för intag. När det gäller folkläkemedel har den ingen speciell terapeutisk effekt och kan inte ersätta antibiotikabehandling. Användning av infusioner och buljonger av gräs är tillåtet endast i samordning med läkaren som en ytterligare behandling.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk