Huvud
Analyser

Hur man behandlar cystit med tabletter hos kvinnor

25 augusti 2016

Allmän information

cystit Är en sjukdom oftast drabbad av kvinnor. Vad är cystit och dess tecken är välkända för dem som har denna sjukdom gått i kronisk form, och detta händer ofta tillräckligt. Därför, hur man behandlar cystit, kvinnor som är benägen för denna sjukdom bör nödvändigtvis rådfråga en läkare, eftersom självbehandling av cystit kan leda till oönskade följder.

Ändå har det för närvarande inte mycket bråttom för många kvinnor som upplever obehagliga symptom för att ta reda på vilka läkemedel cystitisen ska ordineras av en läkare. Många lider av att brinna och skär med urinering, från frekventa önskningar och vill samtidigt inte besöka en läkare som kommer att berätta för dig hur denna sjukdom behandlas och hur man behandlar cystit snabbt och effektivt. Men när en kvinna kommer till en läkare är hennes tillstånd redan mycket allvarligt och klagomål som: "Jag har svår smärta, jag kan normalt inte gå på toaletten..."Specialister lyssnar hela tiden.

För närvarande erbjuder modern farmakologi många läkemedel för behandling av cystit och andra sjukdomar i det genitourära systemet. Men varje kvinna som försöker snabbt cure cystit i hemmet och bli av med smärta och obehagliga symtom borde tydligt inse att alla cystitidläkemedel som lindrar en sjukdom i 1 dag inte kan användas okontrollerbart. Cystitis är inte alltid en oberoende sjukdom. Ibland uppstår det i samband med sexuella infektioner, sjukdomar i genitourinary sfären, urolitiasis, pyelonefrit. Därför kan botemedel mot cystit i viss tid minska svårighetsgraden av symtomen på sjukdomen, men inte bli av med sjukdomen helt.

vid kronisk blåsan kvinnan förändrar gradvis celler i blåsarmembranet och cyster bildas, som senare kan omvandlas till maligna former, vilket leder till utvecklingen blåsans cancer.

Struktur av genitourinary system hos män och kvinnor

Därför är det oavsett hur effektivt ett ämne för cystit inte erbjuds av bekanta eller apotekare på apotek, det är bättre att göra en preliminär undersökning och få en doktorsavhandling.

Cystit hos kvinnor, symtom och behandling med droger

Det huvudsakliga orsakssystemet för blåsan är kolon bacill, därför, akut cystitis utvecklas på grund av att man bär syntetiskt underkläder, brott mot personliga hygienregler.

Ibland är blåsan en följd av trauma (deflorationscystitis eller konsekvens av skador i samlag). Att bestämma hur man behandlar denna sjukdom bör noteras att den kan utvecklas mot bakgrund av sexuella infektioner.

Listan över läkemedel för cystit hos kvinnor är ganska stor, eftersom cystit är en kvinnlig sjukdom (enligt läkare, 80%) i samband med strukturen hos kvinnliga genitala organ. I nätverket finns olika recensioner om drogerna, varje forum har många olika åsikter. Men ändå om vad det finns mediciner än att behandla en cystit hos kvinnor, rekommenderar majoriteten av användarna att fråga experter.

Behandling av kronisk cystit hos kvinnor beror på många faktorer. Det är viktigt att ta hänsyn till arten av sjukdomen, orsakssambandet till den smittsamma processen, lokalisering.

För läkare som ordinerar droger och bestämmer vad man ska dricka och vilka metoder för behandling som ska träna är följande klassificering viktig:

De som behandlar denna sjukdom på egen hand, är osannolikt att bli av med obehagliga symptom på en dag. Cystitis, som regel, fortsätter smärtsamt och provar ett antal obehagliga symptom:

 • frekvent urinering
 • skarpa smärtor och svår brännande känsla efter tömning av urinblåsan;
 • känner att blåsan är ständig full;
 • liten ökning av kroppstemperaturen;
 • Utseendet i blodets och slemens urin.

Första hjälpen för blåsor bör ges korrekt, så i första hand behöver en kvinna kontakta en urolog. Innan man utser behandling för kronisk cystit eller bestämmer hur man bota en akut sjukdomsform, ordinerar läkaren en serie studier. I synnerhet

 • allmän analys
 • Nechiporenko analys;
 • cystoskopisk undersökning;
 • Blåsans ultraljud.

Innan behandling ges för akut cystitis antibiotika och andra medel leder urologen kvinnan till gynekologen. Om cystit är orsakad av infektioner som överförs sexuellt, är det efter att ha granskat gynekologen och ett givet smet som läkaren bestämmer hur man botar sjukdomen.

Normalt, efter en grundlig undersökning, ordinerar läkaren ordningen och förklarar kvinnan hur man behandlar cystit i hemmet. Men ibland utöver läkemedel utser doktorn också fysioterapi, blåsans instillation. Behandling av cystit hos hemmet med snabbpiller är endast möjlig med svaga former av sjukdomen. Men samtidigt är det nödvändigt att strikt följa det föreskrivna systemet och alla rekommendationer, vad man ska göra med cystitis hemma.

Orsaker till cystit hos kvinnor

Vad orsakar cystit hos kvinnor?

Enligt medicinsk statistik är blåsan en följd i 80% av fallen Escherichia coli, i 15% - resultatet av exponering stafylokocker aureus, i 5% - andra bakterier.

Oftast manifesteras cystitis mot bakgrunden av inflammatorisk process i skeden eller i sjukdomar hos könsorganen hos kvinnor. Han kan också följa med tuberkulos av kvinnliga könsorgan.

Ytterligare faktorer som framkallar blåsor:

 • stenar i urinblåsan;
 • pyelonefrit;
 • stillastående urin med diverticula;
 • graviditet(på grund av förändringar i genitourinary organens mikroflora på grund av hormonell justering);
 • diabetes mellitus, onkologiska sjukdomar, allergi(form av konstant intag av läkemedel);
 • utföra kirurgiska operationer och manipuleringar, endoskopisk undersökning (på grund av trauma mot slemhinnan);
 • klimakteriet(på grund av brist på östrogener i kroppen).

Cystit hos män, symtom och medicinering

Tecken på en cystit hos män märks mycket mindre ofta än hos kvinnor. Denna sjukdom drabbar i regel män efter 45 år. Symtom på denna sjukdom hos män är densamma som hos kvinnor.

Orsakerna till sjukdomen kan vara som följer:

 • urolitiasis;
 • bristande respekt för personlig hygien
 • kroniska sexuella infektioner;
 • urinrörsträngning;
 • försämring av immunsystemet.

Vad man ska göra med en akut form av sjukdomen, borde en man alltid fråga en urolog. Det är specialist som föreskriver droger för behandling av blåsor hos män. För detta ändamål används antibiotika, antispasmodik, fytopreparationer, anestetika och fysioterapi.

Medicin för blåsor

antibiotika

Antibiotika för blåsor är för närvarande mycket relevanta, som med ofullständig akut form av sjukdomen blir den gradvis en kronisk. Vilka antibiotika för kvinnor att ta blåsan beror först och främst på utnämningen av en läkare. Listan över antibiotika för cystit hos kvinnor är nu ganska bred.

Föreskriva också antibiotika för pyelonefrit, uretrit och andra sjukdomar. Det måste dock komma ihåg att starka antibiotika i tabletter alltid har ett antal biverkningar. De starkaste antibiotika har alltid en viss negativ effekt på kroppen. Detta gäller först och främst antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Listan över bredspektrum antibiotika som används för att behandla cystit är också bra. Men det är bäst att bestämma patogenen och dess känslighet mot antibiotika innan behandlingen påbörjas. Läkaren väljer det bästa botemedlet för cystit hos kvinnor med hänsyn till resultaten av sådana test. Det är i detta fall att tabletterna eller pulvret från cystitis behandlar sjukdomen så snabbt och effektivt som möjligt.

Om saken är försumbar och försämras granulering i blåsan, en kurs av instillationer kan utses av collargol. Efter avslutad behandling bör urinkulturen upprepas för att kontrollera om sjukdomen var läkt.

Med blåsan utses tetracyklin (tetracykliner inkluderar doxycyklin, minocyklin, tetracyklin) sumamed, liksom analoger av Sumamed - azitromycin, Azitrotsin och andra, Tseforal (en analog av Ceforal- Supraks). I fall av cystit kan läkaren också ordinera ett antibiotikum amoxiclav (Amoxiclav innehåller amoxicillin och klavulansyra), och amoxicillin.

Antibakteriella läkemedel, som specialisten oftast kan utse vid blåsning:

monural

Antibiotikum, som ofta föreskrivs för patienter med akut sjukdom. Det är faktiskt om akut cystit utvecklas med blod.

Detta läkemedel är ordinerat även utan ett preliminärt urintest. monural är ett kraftigt uroantiseptiskt, ett fosfonsyraderivat.

Pulvret, granulatet och suspensionen Monural produceras. Medlet behandlar den akuta formen av sjukdomen väl, men kronisk cystit bör behandlas med andra läkemedel.

Priset från 350 rbl.

nolitsin

Relativt billiga tabletter är bredspektrum antibiotika från gruppen av fluorokinoloner innehållande norfloxacin. Dessa är tabletter mot cystit hos kvinnor, en snabb behandling med mottagning som alltid noteras, eftersom de flesta bakterier har en hög känslighet för den aktiva komponenten.

Om utsett någon annan medicin för cystit, en tablett eller några tekniker som inte medför den önskade effekten, fluorokinoloner är narkotika reserv.

Fluorokinoloner-gruppen innefattar norfloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin. Vilka tabletter från en cystit för att kvinnor föredrar, definierar eller bestämmer doktorn som parallellt kan utse eller nominera tabletter vid en cystit på gräs. Normax kostar från 150 rubel. Norbaktin - från 130 rubel., Priset på läkemedlet Ciprofloxacin - från 300 rubel.

Priset är från 250 rubel.

nitroksolin

Detta medel är en analog av 5NOK, ett antibiotikum nitroksolin är medlem i gruppen av oxikinoliner.

Acceptera medlet är användbart när tecken på infektionssjukdomar i urinvägarna (uretrit, pyelonefrit, cystit, epididymit).

Hur man ansöker läkemedlet, som ska tas i den allmänna behandlingsregimen, bör bestämmas av en specialist. Hur man dricker nitroxolin beror först och främst på utnämningen av en läkare. Som regel tas drogen 3-4 gånger om dagen i 10 dagar.

Priset är från 70 rubel.

Palin

Palin - Antimikrobiella, uroantiseptiska kapslar, antibiotikum i kinolonserien. Medicin Palin hjälper till med infektioner i det genitourära systemet i händelse av att patogenerna är känsliga för pipemidsyra.

Anvisningarna säger att man tar denna cystitis med 400 mg två gånger om dagen i 10 dagar.

Priset från 300 rbl.

furagin

Analog - ett botemedel FURAMAG (kostnaden för Furamag - från 400 rubel.).

Preparat är ett derivat av nitrofuran, den bör vara full av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i genitourinary systemet. Medicinering med en sådan aktiv komponent används om bakteriekulturen bestämmer patogenens känslighet för Furagin.

Relativ snabb hjälp med blåsor uppmärksammas när man tar botemedlet: visar intaget av 0,1-0,2 g av läkemedlet två gånger eller tre gånger om dagen i en vecka eller mer. Kursen kan upprepas efter 10 dagar.

Kostnaden för 280 rubel.

nevigramon

Antibiotikum, som kan behandla sjukdomar i urinvägarna. nevigramon utse och med blåsor.

Aktiv komponent nalidixinsyra demonstrerar uttalad antibakteriell aktivitet.

Obehagliga symtom i cystit kan elimineras genom att ta 1 g av läkemedlet 4 r. inom en vecka.

Pris från 3300 gnid.

rulid

Semisyntetiskt antibiotikum från gruppen av makrolider. rulid - Antimikrobiella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, kan behandlas med urogenitala infektioner. Det kan endast användas efter att en läkare utses.

Snabb lättnad kommer när du tar 150 mg två gånger om dagen.

Priset är från 1100 gnid.

furadonin

Ett billigt antimikrobiellt medel innehållande nitrofuran. furadonin ansöka om bakteriell infektion i urinvägarna.

Hur man tar beror på destinationen. I de flesta fall tar du drogen 3-4 gånger om dagen i 8 dagar.

furatsilin, relaterat till gruppen av nitrofuraner, verkar effektivt vid bakteriell skada på urinvägarna. Furacilin med cystit används för sköljning.

streptocid

Antimikrobiellt läkemedel. streptocid Den har en bakteriostatisk effekt mot Escherichia coli, gonokocker, streptokocker, meningokocker och andra.

Streptocid är ordinerat inuti, ta det 4-6 gånger om dagen.

kloramfenikol

Antimikrobiellt medel. kloramfenikol fungerar effektivt i förhållande till ett brett spektrum av mikroorganismer. Ta 3-4 gånger om dagen, behandlingen tar minst en vecka.

Effektivitet av medel

De som är intresserade av hur snabbt att bli av med cystit, bör det noteras att bakterierna över tiden blir resistenta mot antibiotika. Därför finns det en möjlighet att vid behandling av cystit kan en svag effekt eller fullständig frånvaro av det observeras med användning av sådana droger: ampicillin (ofta Ampicillin är ineffektivt i E. coli), furadonin, furagin, Biseptol, cefalexin, cefradin). Det är mycket viktigt att samråda med en specialist som vet allt om cystitis innan du tar mediciner och kan avgöra vad som hjälper snabbt och effektivt.

Samtidigt med antibiotika förskrivs andra läkemedel, särskilt fytopreparationer, antispasmodika, liksom immunostimulanter (viferon etc.) Viferon-suppositorier innehåller alfa-interferon, vilket aktiverar immunsystemet. Det finns också andra droger av denna typ: Namnet på ljuset för blåsan hos kvinnor kommer att bli uppmanat av läkaren, som förskriver en behandlingsregim.

Fitopreparat

Bredt används vid behandling av genito-urininfektioner är örter och dessa produkter baserade på växtbaserade komponenter. Örter för cystit hos kvinnor är effektiva i den komplexa behandlingen. Läkemedel som innehåller örter ordineras vanligtvis om sjukdomen är okomplicerad, smärtan är inte för stark, det finns ingen temperatur. I allmänhet innebär komplex behandling användningen av läkemedel som innehåller växtbaserade komponenter och andra medel: antiinflammatoriska antibakteriella läkemedel.

tsiston

Herbal botemedel, som innehåller mer än tio olika extrakt av medicinska örter.

Det finns en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Om du har en drink tsiston länge bidrar alla komponenter till att inflammationen i urinsystemet minskar.

Vid samtidig administrering med antibiotika förbättras effekten av den senare. Om patienten har sjuka njurar (urolithiasis), hjälper läkemedlet att lösa upp stenarna.

Pris från 450 gnid.

Cowberry löv

lingonblad har antiinflammatoriska, diuretika, sammandragande, antibakteriell effekt, hjälpa till att bota sjukdomar som utvecklas som ett resultat av verkan av Staphylococcus aureus.

Cowberry löv används för cystit, pyelonefrit, nefropati hos gravida kvinnor och gonorrhea, kyla osv. Biverkningen kommer att bidra till att stärka antibiotikas verkan, öka immunitet.

Från detta gräs kan du laga te, men för detta rekommenderas att man använder torra råvaror i förpackningar.

Monurel

Hemma kan du också använda tranbärsjuice. Tranbär är ett botemedel som går in i många folkmedel för blåsor. Denna bär har en antimikrobiell, diuretisk effekt, det finns till och med namnet "naturligt antibiotikum". Det finns bevis att efter att ha tagit 300 mg Morse dagligen från tranbär, minskar frekvensen av återkommande sjukdom.

Det är också möjligt att lindra sjukdomsförloppet, för att säkerställa dess snabbare botemedel. I sammansättningen av tranbär finns tanniner som inte tillåter bakterier att fästa vid blåsans väggar. Därför införandet av tranbär i kosten - ett utmärkt förebyggande av återkommande cystit, liksom skydd mot bakteriernas attack.

Monurel - tabletter, som i själva verket är ett koncentrerat extrakt av tranbär. Därför noteras den bästa åtgärden när patienten tar denna åtgärd under lång tid.

Priset från 500 rbl.

Extraktet av tranbärfrukt innehåller också kapslar Uroprofit. Strukturen också innefattar organ Uroprofit mjölon bladextrakt, åkerfräken gräsplanen, vitamin C. Kosttillskott verktyg är, den behöver för att ta 2 kapslar per dag.

kanefron

Anläggningens struktur kanefron innehåller en kombination av växtdelar (rosmarin, älskling, guld-thousander). Det finns sådana typer av medicin: lösning, dragees.

Om du upprepade gånger tar denna åtgärd, med cystit, det minskar svårighetsgraden av smärta, minskar sannolikheten för exacerbationer i kronisk form av sjukdomen. Detta läkemedel med vegetabiliskt ursprung kombineras med antibiotika, tolereras av patienterna väl.

Phytolysinum

Phytolysinum (grön pasta) är ett vatten-alkohol extrakt av nio örter och ett antal oljor - salvia, tall, orange. Denna kombination har en diuretikum, antispasmodisk, antiinflammatorisk effekt.

Vittnesmålen av dem som använder denna lösning berättar att det aktiverar processen att ta bort sand från njurskyddet och urinledarna.

Notera att detta betyder - inte salva för applicering topiskt, och beredningen av suspensionen som bereds genom upplösning av en tesked organ i ett glas varmt vatten. Receptionen varar inte mindre än två veckor.

Urolesan

Beredningen är av vegetabiliskt ursprung, det inkluderar hummer, vild morot extrakt, oregano, pepparmynta, granolja. Liksom andra uroantiseptika, Urolesan fungerar som en diuretikum, spasmolytisk, koleretisk verkan.

Behandlingen varar från 1 till 4 veckor, dosen ordineras av en läkare.

Priset från 250 rubel.

shed

Kombinerad växtbaserad botemedel, som fungerar positivt på urinblåsan och urinsystemet som helhet. uroseptikov shed används också för terapi och förebyggande av urolithiasis. Aktiverar antibiotics påverkan.

Det rekommenderas att användas som kosttillskott. På dagen utse 1 till 5 piller tre gånger.

Kostnaden är från 500 rubel.

antispasmodika

Du bör ta hänsyn till användning av antispasmodik: listan över droger av denna typ är ganska omfattande.

Det är dock bäst med starka smärtstillande droger Nospanum, Drotaverinum, vilka är isokinolinderivat. Dessa läkemedel - myotropa antispasmodika - har en stark spasmolytisk effekt på glatta muskler. De slappna av de inre organen och därmed minska smärta. Men det är väldigt viktigt att förstå att dessa droger inte kan bota sjukdomen: de lindrar bara smärtan.

Som biverkningar orsakar de slapphet, dåsighet, yrsel.

Drotaverina hydrochloride

Producerade tabletter, kapslar, injektioner, vilka inkluderar Drotaverinum.

Läkemedlet är indicerat för smärta sensioner, inklusive i sjukdomar i urinvägarna. Det här är ett slags akut "första hjälpen": verktyget gör att du snabbt kan ta bort smärtan - ungefär en halvtimme efter att du tagit.

Läkemedlet har ingen negativ effekt på nervsystemet.

But-shpa (analog av Drotaverin)

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Om cystitis smärta är mycket stark, ger bra resultat med cystitis ett NSAID. Dessa läkemedel ger antipyretisk och analgetisk effekt, de används som en del av komplex behandling. Hur mycket tid du kan dricka sådana mediciner, bör du fråga din läkare. På kroppen verkar de relativt försiktigt, överförs normalt, smärtan går snabbt.

Sådana läkemedel kan köpas utan recept, de används hemma. Men det är bättre att minska intaget av sådana droger till ett minimum, eftersom deras administrering kan påverka njurarnas och leverens tillstånd negativt. Använd inte NSAID under graviditeten.

ibuprofen

Ett relativt billigt läkemedel som kan användas för barn och vuxna. Ger smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. ibuprofen fungerar snabbt, men det rekommenderas fortfarande inte för gravida kvinnor och barn under 6 år.

Faspik

Sammansättningen av Faspik Ibuprofen kommer in, men koncentrationen är mycket högre.

Även analoger av Ibuprofen är läkemedel Nurofen, Ibuklin (som en del av läkemedlet innehåller Ibuklin ibuprofen och paracetamol). Gå till något tematiskt forum, du kan hitta många rekommendationer om användningen av dessa verktyg. Men det är bäst att få läkares råd.

Priset från 120 rbl.

probiotika

Eftersom utvecklingen av cystit beror inte bara till staten i urinvägarna, men också i strid med tarmen och vaginal mikroflora, vid behandling av cystit gäller probiotiska preparat. Modern medicin rekommenderar många sådana mediciner som innehåller laktobaciller och bifidobakterier. De återställer mikrofloran hos kvinnor och tjejer, och påverkar även dess tillstånd efter att ha tagit antibiotika. Ofta används droger bifiform, RioFlora Balance, Atsipol, Hilak Forte, Rio Flora Immuno.

Folkmedel för blåsor

Tar på receptbelagda piller från sk blåsa, kan kvinnan öva den parallella behandlingen av folk rättsmedel, som i huvudsak är komplementära terapier.

Det är känt att tabletten från inflammation i urinblåsan hos kvinnor bör förskrivas av läkare, men också traditionella lösningarna bör inte användas utan kontroll, eftersom det bara kan förvärra situationen.

Men vissa metoder som kan användas hemma är ganska effektiva. Dessutom är de lätta att göra och lätta att använda.

De mest populära metoderna är:

 • Drick varje dag avkok av fänkålsfrön, vilket lindrar smärta och minskar inflammation. Du kan också laga mat dill extrakt, hälla kokade frön. Denna drink är dock kontraindicerad mot hypotoni och personer som lider av gallblåsesjukdomar.
 • För behandling av denna sjukdom används hirs. För att få en drink behöver du 2 msk. l. hirs häll 2 koppar kokande vatten, koka sedan i 5 minuter. Efter att läkemedlet har stått i ytterligare 5 minuter måste vätskan dräneras och druckas på den första dagen av sjukdomen med 1 msk. l. varje timme, på andra dagen - 3 msk. l. varje timme, den tredje - ett halvt glas buljong. Behandling kan vara upp till 7 dagar.
 • Med cystit hjälper buljongkamille. Du kan också laga infusionen, häll 1 msk. l. örter 1 glas kokande vatten och insisterar 15 min. Drick en tredjedel av glaset tre gånger om dagen innan du äter. Det finns också homeopatiska läkemedel och kosttillskott, som inkluderar kamille.
 • Persilja är en effektiv behandling för denna sjukdom. Du kan laga mat infusion av persilja frön, vik 1 tsk. persilja, tidigare strimlad, med två glas kallt vatten. Ta efter att läkemedlet är infunderat i 10 timmar. Denna mängd medel måste tas under dagen, dricka i små doser. Det är också möjligt att konsumera persilja frön i ren form, som tidigare har grindat dem.
 • Bredt applicerad lingonblad (du kan se ett foto av hur denna växt ser ut). För att förbereda produkten behöver du 1 msk. l. tranbär och häll ett glas kokande vatten. Efter en timmes insats, använd ett halvt glas tre gånger om dagen före måltiderna.
 • Det används ofta för att behandla systolisk soda. Från det förbereda en lösning med en hastighet på 1 msk. l. läsk för 1 liter kokt vatten. Du måste dricka en lösning för 1 msk. l. tre gånger om dagen. Dessutom kan ett medel som kallas en sodavätning spruta det urogenitala området.

Vid behandling av cystit används också homeopatiska läkemedel. Men homeopati i denna sjukdom kräver också utnämning av en specialist och ansökan under hans övervakning.

Förebyggande av cystit

Det finns flera enkla regler som undviker blödningens återfall.

 • Det är viktigt att hålla sig till hygienreglerna: Byt underkläder varje dag, tvätta sig ordentligt och regelbundet.
 • Det är lämpligt att bära bomullsunderkläder, använd en mjuk handduk, applicera en icke-smaksatt duschgel och tvål med ett neutralt pH.
 • Det rekommenderas varje dag att dricka en tillräcklig mängd vätska - inte mindre än en och en halv liter.
 • Det är viktigt att tömma blåsan i tid.
 • Det rekommenderas att diet: Använd inte kaffe, uteslut alkohol, skarpa, salta, röka rätter.
 • Överkyl inte kroppen.

Om du följer dessa regler kan du undvika återfall av sjukdomen.

utbildning: Hon tog examen från Rivne State Basic Medical College med examen i apoteket. Graduerad från Vinnytsia State Medical University. MI Pirogov och praktik på sin bas.

Arbetslivserfarenhet: Från 2003 till 2013 - arbetade som apotek och chef för apotekets kiosk. Hon beviljades med examensbevis och betygsskick för sitt långa och flitiga arbete. Artiklar om medicinska ämnen publicerades i lokala publikationer (tidningar) och på olika Internetportaler.

Jag håller med om att en bra doktor är hälften av slaget, så kommer utnämningarna att bli läskliga. Den antibiotika är sig själv i den akuta fasen, men av egen erfarenhet kan jag säga att fler goda örter för att dricka extra, något surt, t ex tranbär, cystit eftersom bakterier i den sura miljön i urinblåsan inte föda. Så jag köper med det här syftet, där, och tranbär och hästslag, vilket minskar spasmer, så jag oroar mig inte så mycket.

Alltid behandling bör utse en läkare, en sak läkare är som utsetts helt enkelt de dyraste drogerna och inte det faktum att det är i det här fallet, är de lämpliga. Behöver bara komma till en bra urolog, för att slutligen lösa detta problem. Jag hjälpte Pankratiev Yuri Leonidovich arbetar på kliniken Niarmedic är läkaren bra, hans patienter inte tala illa om honom.

Tack så mycket för dina kommentarer! Efter att ha läst allt bestämde jag mig själv med valet av medel för behandling, även om jag kommer att gå till doktorn ändå. Och på de första dagarna kommer jag att ta ditt råd. Tack alla.

Nytt år sitter jag hemma. Innan det nya året gick jag till badet. Och hon sprang genom snön och hålet blev köpt. Förgäves Vad dricker jag PHYTOLISINE. Glöm inte att dricka det varmt och socker en sked att lägga enligt instruktionerna. Han är alltid i zasashnikom lögnerna. ja sill behövde inte äta glömt. Nu kommer de att ta medicinen Novicin. och jag tror att på morgonen blir allt bra.

Ingen talar om den hårda behandlingen av cystit, varken läkare eller patienter. Jag botade på något sätt av blåsor, ljuger, lider, tempereras. En granne kom till mig, tittade på mig, gick och tog sporadisk, snatched på gatan, den är full på gräsmattor växande. Hon sa att han skulle bryggas och dricka en lösning.

Ett bra läkemedel för behandling av cystitis Urolesan. Själv det botades. Och förut det - jag försökte inte bara. Jag drack antibiotika, och en månad senare började allting på nytt. Och grönsaker droppar som hjälpte. Det är fantastiskt!

Om mig själv kan jag säga att jag bara undviker denna obehagliga sjukdom. Jag rekommenderades av läkaren att dricka uprofyte där och kompositionen är vad du behöver för urinvägarnas hälsa. (Cranberry fruktextrakt, bearberry blad, åkerfräken ört och vitamin C) och tack vare dessa komponenter i mina obehagliga symptom i samband cystit har blivit mycket mindre frekvent.

Antimikrobiell exakt borde läkaren välja, för nu är det för vissa antibiotika och beroende att pobochka är onödigt. Och kronisk blåsan är väldigt lätt att tjäna, säger jag på den faktiska erfarenheten. Därför är det nödvändigt att strikt följa doktors föreskrifter utan egen aktivitet. Jag har nu blåsor varje offseason förvärras, och om jag inte tar det i tid, kommer det att blomstra våldsamt. Jag börjar genast en riklig varm dryck, jag värmer upp i ett varmt bad. Och om bland alla arbetsveckan, den uroprofit föredrar, det finns komponenter i antimikrobiella med organiska syror, och de ger inte inflammationen värre.

Jag visste inte att kryddig mat kunde prova cystitis. Och jag älskar både saltade och paprika, men här är det som händer. Jag av denna anledning bara har exacerbationer ofta, och inte för att hypotermi. Så kom ihåg det också.

Ibland, när det plötsligt förvärras, och till doktorn, finns det inget sätt att komma in i det, och så, utan antibiotikum, stannar du. Sista gången hjälpte mig verkligen Uroprofit med tranbär och mjölon i sammansättningen, vilket avsevärt minskad inflammation i urin och diuretika är också ganska bra. Tack vare hästslaget och smärtsensorationerna mjukades avsevärt. Så uppmärksamheten som verktyget klart förtjänar

Jag dricker från blåsan Urolesan och Nolitsin. Nolitsin 3 dagar och Urolesan ungefär en vecka för att konsolidera effekten. Den här behandlingen till min läkare rekommenderade för 5 år sedan, sedan brukar jag använda exacerbationer ungefär en gång per år. Tidigare har cystitis försvagats nästan varje månad, det är nu mycket bättre, så systemet är bra.

Jag botade kronisk cystit definitivt. Flickor, min historia är väldigt lång, men jag försäkrar dig att jag försökte alla medel, kringgåde en massa urologer, men alla till ingen nytta. På frågan om behandlingstillvägagångssättet är alltid allvarligt, eftersom hon har en medicinsk bakgrund och jag förstår att för mig chemu.Posledny urolog ordinerats en diet på en bakgrund av medicinsk behandling, det vill säga - att växla protein och proteinfria dagar. dvs 3 dagar åt jag kött, fisk, kakor där och äter inte frukt, då 3 dagar inget kött, fisk, ägg, bara fruktgrönsaker, juice och mjölk. Och så 3 veckor tills behandlingen är över. Faktum är att medan vi äter mat rik på proteiner av animaliskt ursprung blir alla vätskor i vår kropp sura pH mindre än 5, inklusive urin. Mikroorganismer utvecklas mycket bra i denna miljö. När vi äter maten av vegetabiliskt ursprung blir pH högre än 5, mediet blir närmare alkaliskt, i en sådan miljö lever de flesta mikroorganismer inte. Mjölk och mejeriprodukter, men av animaliskt ursprung, men mycket rik på kalcium och andra mineraler, skiljer sig kvalitativt från köttet och orsakar en pH-reaktion som liknar kroppen i kroppen. Som ett resultat, sade jag i slutet av behandlingen om mina observationer till urologen, som inte hjälpte mig med behandling, men genom kosten spred hon hennes händer. Hon föreskrev en diet för att orsaka pH-stress i bakteriekolonierna i min blåsa. Men så snart jag började äta köttprodukter så var det smärta. Läkaren kan inte rådgöra med vad jag råder, nämligen avslag på köttprodukter. Det strider mot de etablerade normerna för en mat, på den eller det här läser alla läkare, det är det nödvändigt att alla. Detta är dock inte så. Speciellt i det här århundradet, när du inte kan hitta rent kött i butikerna, är det fyllt med antibiotika, konserveringsmedel, färgämnen och andra kemikalier, jag kontrollerade det på egen hand. Jag lämnade långsamt köttet. Först, jag åt bara fisk. (Kyckling, nötkött, ägg, lever, korv, alla som jag inte äta) Så ungefär en månad, den första dagen naturligtvis glömma matsalen tog en hacka, men tanken på bordet och gav sin make).because sug efter kött hålls. Jag luktade även det kokta köttet eller gravy verkade äckligt. En månad senare lämnade fisken. När jag slutade äta att döda mat glömde jag vilken cystitis. Jag slutade att vara rädd för förkylningen, sexuella handlingar blev smärtfria, jag blev mindre benägna att bli sjuk med förkylningar. Det viktigaste - på denna diet förändras medvetandet. Mentalt du blir mer balanserad, är stress inte rädd, det finns koncentration koncentration på jobbet, är bara bra humör! Jag gick till Bajkalsjön, vilade kropp och dusho th, är en magisk plats! Tillbaka Jag började göra yoga och självutveckling, det var inte svårt för mig, för det visade sig vara allvarliga yogis - vegetarianer. Jag har aldrig haft några illusioner om veganism eller vegetarianism förut, och jag gillade verkligen att äta stekt revben, en tunna nötkött. Men efter att ha gått igenom detta helvete med blåsor, förlorade jag nästan allt, även jag själv. Jag bytte till vegetarism, inte för att "hjärntvättad" eller "kom in i en sekt" nej. Allt hände enligt receptet på läkare, protein och proteinfria dagar, kom ihåg? Om du inte omedelbart kan överge köttet, gå till fisken, som jag gjorde, då kommer det att komma. Jag rekommenderar att du ändrar kosten gradvis. Och yoga förstås det här är en mycket viktig sak! Jag gör det själv, utan tränare, och allt i mitt liv har förändrats, jag lever bara och glädjer! Jag önskar alla god hälsa, tacka de som har läst! Ljus, lycka, positiv till dig! Lev i gott samvete, i harmoni och i harmoni med naturen!

Hallå Jag har redan druckit mycket droger och tyvärr hjälper inget mig! Även Monural! Vad ska jag göra?

En bra botemedel mot blåsor är tinktur från björnar, men det visar sig att det är mycket svårt att förbereda dem på rätt sätt. På en resurs skriver de att bladen inte kan utsättas för temperaturbehandling, å andra sidan, vad du behöver brygga med kokande vatten, och ännu bättre - att insistera på alkohol (och alkohol med blåsor i allmänhet är oönskade). Efter sådana motstridiga åsikter bestämde jag mig för att bara leta efter en kemist med ett redan förberedt extrakt. Det första som fångade mitt öga - uroprofit. Det bärbär - det här är baisseör, hästslag, tranbär. Så jag köper det och stör inte

En bra spasmolytisk effekt ligger i fältets häststång. Och alla vet tranbär och mjölon, som har anti-inflammatorisk effekt och är utmärkt diuretikum.

Jag drack Monural, plus jag drack Cyston. Det hjälpte snabbt nog

alla metoder är säkert bra, men det spelade ingen roll hur mycket jag försökte. mitt sätt att behandling av cystit är mycket lång, men hittills har jag inte provat nefrodez genomtänkt cystit neizlechim.pereprobovala och antibiotika, och alla kända och monural kanefron, men ingenting hjälpte. sedan försökte i en komplex växtbaserade lechitsya.potom riktar sig till läkare en, vtoromu.krugom ordinerats antibiotika och jag letade efter ett vänligare sätt att lösa detta problemy.togda jag vände sig till en annan läkare, som utsett min Frälsare, jag blev av med nefrodez.nakonets smärta, ihållande lust till badrummet och allmänt obehaglig känsla av att när som helst jag var tvungen att hitta någonstans bezhat.ochen glad som fortfarande gjorde sin egen och behandlades ofarlig noeffektivnym läkemedel.

Om behandling inte hjälper, behöver du definitivt ändra systemet. Men det jag förstod för mig själv är att antibiotikan från cystit fungerar snabbare tillsammans med örter - antibiotikumet dödar bakterierna och örterna återställer blåsan och dess väggar efter inflammation. För mig i detta avseende är cysten mycket lik - genom att välja komponenter och av naturlighet.

Jag kan inte stå emot antibiotika. min reaktion på dem är konstig - det börjar skaka. och cystit i flera år plågade så att sista gången och mage och rygg ont och även fötterna svällde. Under natten var alla symtomen borta. bara en gång levererat Biomedis. och efter ett par dagar glömde jag vad det handlade om och redan för ett år sedan kommer jag inte ihåg längre. inhemsk teknik :))

För mig i sista exacerbationen rekommenderade doktorn till ett antibiotikum att spendera en drink på cystenium. Läkemedlet jag gillade och kompositionens säkerhet (helt naturlig), och ganska bra effektivitet: i behandlingskomplexet ganska snabbt och symptomen avtog och inflammationen gick. Har nu bestämt det och för profylakse att ta en drink - en kurs på bara 2 veckor, och lång eftergift ges

Jag hör alltid alltid till en läkare, jag utser mig aldrig någonting. speciellt med cystit. Den här gången tillsattes läkaren till antibiotikumet av Sextafag, ett läkemedel där bakteriofagen, så behandlingen var snabbare och effektivare ibland. Smärtan och svängningarna gick snabbt, vilket är mycket viktigt för mig.

Droger skiljer sig mycket från cystit, det vore bra att välja läkare med mediciner, men jag hade en situation och jag kunde inte gå till läkaren personligen, så jag rådde med en läkare på cystitisbehandling.

Bra artikel. Förresten kan jag säga av egen erfarenhet att du behöver omfattande behandling, inte bara antibiotika, för om det tas ofta, kommer den att börja att framkalla resistens hos bakterier och stoppa dem att agera, men också naturläkemedel, som till exempel Tsistenium. Det var han i kombination med antibiotika som han tog. Det finns en beredning i form av ett pulver, som måste lösas i rätt mängd vatten och tas. Detta är ett komplex av örter som hjälper till att lindra inflammation i blåsan och förhindrar bakterier att utvecklas. Smaken av cystenium är trevlig. Jag tog drogen i två veckor. Så nu går inte blåsan, eller snarare dess symtom.

Jag är lite obehagliga symptom börjar omedelbart uroprofit drink start, han komplexa åtgärder och en helt naturlig dessutom innehåller ett extrakt av tranbär, åkerfräken, mjölon och C-vitamin - det bara mig snabbt symptom tar upp denna tsiston såg, så jag hjälpte inte alls.

Det är väldigt viktigt att observera förebyggandet, mycket bra sätt i artikeln berättas.

Antibiotika för blåsor

Moderna antibiotika för akut cystit kräver inte definitionen av en patogen mikroorganism (genom laboratorieundersökning av urin) och bestämning av dess känslighet för ett visst läkemedel.

Farmakologiska läkemedel av den nya generationen är universella agens som undertrycker aktiviteten hos de flesta patogener (stafylokockinfektion, E. coli, etc.).

I det kroniska skedet, tvärtom, utförs en fullständig undersökning för att fastställa orsaken till sjukdomen. Antibiotika för kronisk blåsan väljes särskilt noggrant, efter att urinen analyseras och virusens känslighet för ett eller annat antibiotikum avslöjas.

Terapeutisk taktik för blåsning av bakteriell natur (akut och kronisk stadium) innefattar användning av antibiotika. Faktum är att en härdad akut process stabiliserats ett tag genom att följa en speciell diet och behandling kan gå in i en dold, trög patologi, med den första irriterande faktorn (stress, hypotermi, etc.) växer till kronisk form.

Behandling av cystit med antibiotika

Blåsan Inflammation kräver diagnostik för att identifiera former av sjukdomen (akut, kronisk och återkommande), och konstruktionen av de enskilda terapeutiska regimen baserad dataanalys och kliniska förloppet för den patologiska processen. Endast en behörig läkare kan rekommendera antibiotika för blåsor, minska smärta, brännande känsla och rezi vid urinering. Självmedicinering med antibiotika kan leda till försämring av tillståndet.

Behandling av cystit med antibiotika, vilket skapar den erforderliga koncentrationen i urinen, utförs med användning av antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom uppmuntras patienterna ofta att stimulera kroppens immunförsvar.

Behandlingen av antibiotikabehandling kan vara 1, 3 och 7 dagar. Grupper av läkemedel för behandling av blåsor:

 1. penicilliner - cefalexin, ampicillin, dicloxacillin och andra;
 2. innehållande tetracyklin-tetracyklin, minocyklin, doxycyklin;
 3. sulfonamider - sulfisoxazol, sulfametisol;
 4. nitrofurantoin - ett antiseptiskt medel som används vid behandling av urinsfären;
 5. erytromycin - är aktiv mot stafylokocker, gonokocker, streptokocker.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Det bör noteras att bakterierna över tid har utvecklat resistens mot ett antal droger. Av denna anledning noteras en minskning av den terapeutiska effekten i följande ämnen:

 • Biseptolaktivitet mot E. coli är 25-85%;
 • Ampicillin - hjälper inte i 30% av fallen när en E. coli detekteras;
 • en grupp nitrofuraner (furadonin, furagin) - används endast för förebyggande ändamål;
 • grupp av icke-fluorerade kinoloner - karakteriserad av ett smalt spektrum av verkan i jämförelse med fluorerade ämnen;
 • Den första generationen av cefalosporiner (cefalexin, cefradin, cefadroxil, etc.) är inaktiva mot gram-negativa patogener.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika

Om du misstänker en kronisk form av blåsans inflammation, bör du bekräfta denna diagnos och fastställa orsaken till sjukdomen genom laboratorietester, samt ytterligare diagnostiska förfaranden.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika föreskrivs efter detektion av en mikroorganism-provokatörpatologi och dess känslighet mot ett antal antibiotika. Vid en kronisk process rekommenderas fluoroquinolongruppmedel: ciprofloxacin, norfloxacin, ofloxacin. Dessa läkemedel orsakar en antimikrobiell effekt mot de flesta kända patogener i nedre urinvägssjukdomar. Fördelen med dessa läkemedel är den uttalade aktiviteten vid undertryckande av patogen flora, även i fallet med Pseudomonas aeruginosa.

Framgången av behandlingen beror i stor utsträckning på den korrekta doseringen och varaktigheten av medicinen. Dessa antibiotika för cystit används inte vid behandling av barn under 15 på grund av möjliga anomalier vid bildandet av skelettmuskler, gravida och ammande kvinnor. Fluoroquinolongruppen bör inte ges till individer med intolerans mot enskilda komponenter.

Behandling av akut cystit med antibiotika

Medicinsk taktik för akut inflammatorisk process kräver inte detektion av en mikroorganism och kan baseras på användningen av antibakteriella medel med ett brett spektrum av effekter. För att inte starta processen och förhindra ett kroniskt stadium, måste akut cystit höras i rätt tid.

Det mest populära läkemedlet på basis av fosfomycintromometol är läkemedlet monoralt. Antibiotikumet sprider sig mycket på grund av dess förmåga att inhibera reproduktionen av bakterier och motstå deras penetrerande förmåga i blåsans slemhinna. Ett unikt antibakteriellt medel kan lindra akut inflammation på en gång.

Behandling av akut cystit med antibiotika är inte av misstag. Fullt itu med bakteriell infektion utan återfall i framtiden och brist på exacerbation (kronisk process) utan användning av antibiotika är inte möjlig. Vid behandling av sjukdomen är i stånd att fitopreparatami tid att dra sig tillbaka, och sedan komma ut med en ny kraft vid minst irriterande (hypotermi, stress, immun skift, etc.).

Alternativa antibiotika för akut cystit:

Varaktigheten av kursen, dosen av läkemedelssubstansen ordineras av läkaren enligt de individuella egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

Antibiotika för cystit under graviditeten

Behandling av sjukdomar i väntan på barnet ska vara försiktig, konsekvent med läkaren och det är bekräftat av analysens resultat.

Under graviditeten hos en baby framträder cystit oftare i de tidiga stadierna, när immunsystemet försvagas så mycket som möjligt. Valet av terapi, både traditionell och folklig, bör närma sig med stor försiktighet. Ingen läkare förutspår reaktionerna från den gravida kroppen till det vanliga örtmedlet. Det är också känt att vanliga antibiotika i cystit har negativ inverkan på embryot.

Vid behandling av cystit hos gravida kvinnor är det nödvändigt att det farmakologiska medlet verkar direkt i infektionens källa, d.v.s. i urinblåsan. Lyckligtvis utvecklas den farmakologiska marknaden och hittills finns det tillåtna antibiotika för cystit under graviditeten:

 • monural - pulver med ett brett spektrum av åtgärder, rekommenderas vid akut inflammation. Oftast består den terapeutiska kursen av ett intag av 3 g upplöst i vattenämne. Läkemedlet används enligt medicinska indikationer, ibland är det nödvändigt att ta en andra dos och i en mer allvarlig klinisk bild - systematiskt underhåll av läkemedelskoncentrationen inom sju dagar;
 • kanefron - på basis av vegetabiliska råvaror, hjälper till att bli av med spasmer vid akut och kronisk inflammation, har en antimikrobiell och diuretisk effekt. Dagens norm av medicinen är 2 matskedar;
 • cyston - kännetecknas av antiinflammatorisk och diuretisk verkan. Det valda komplexet av växtkomponenter hanterar inte bara symtomen på cystit, men hjälper också till att ta bort sand / stenar och njurar. Den rekommenderade dosen för vuxna är 2 tabeller / 2-3 p dagar;
 • amoxiclav - till detta verktyg används mindre ofta på grund av eventuella negativa effekter på fostret.

Ofta kvinnor i väntan på barnet bärs installationsblåsan under vilken en kateter införes genom läkemedel (borsyra, rivanol, oljor, etc.) direkt i härden patogenen. Sådan behandling är möjlig endast i de tidiga stadierna av svangerskapet och för speciella indikationer.

Namn på antibiotika för blåsan

Vid behandling av blåsans inflammatoriska process gäller:

 • antibiotika - är nödvändiga i kampen mot bakteriella, svampmikroorganismer och parasitisk infektion;
 • Fytopreparationer är en integrerad del av komplex terapi parallellt med antibiotika eller som självständiga läkemedel i de första stadierna av sjukdomen;
 • probiotika - kombinerat med antiviral behandling för att normalisera tarm- och vaginalt mikroflora;
 • antispasmodik - som anestesi.

Antibiotika för cystit - En integrerad del av behandlingsprocessen vid akut och kronisk sjukdomskurs. Kontroll av effektiviteten av behandlingen ledes av den behandlande läkaren, som om nödvändigt kan ersätta läkemedlet.

Namnet på antibiotika för cystit, som har hittat den största ansökan:

 • monural - Populariteten av det moderna läkemedlet vid behandling av akut cystit är förknippad med möjligheten att ta utan laboratorietest av urin;
 • nitroxolin (5NOK) - refererar till gruppen oxikinoliner, används för cystit, uretrit, pyelonefrit, epididymit;
 • furadonin (basen av nitrofuran) är ett effektivt botemedel vid bakteriell natur av inflammation;
 • furagin - används vid infektionsinflammatorisk process;
 • рулид - grupp av makrolider, är ett ämne av ett brett spektrum av åtgärder, det appliceras endast under receptbelagt läkemedel;
 • palin - en grupp kinoloner, är effektiv vid bekämpning av gram-negativa och gram-positiva mikroorganismer;
 • Nolycin - en fluorokinolongrupp, ett modernt antibiotikum har ett brett användningsområde vid antimikrobiell behandling;
 • nevigramon - grunden för nalidixinsyra med uttalade antibakteriella egenskaper.

Antibiotika för kvinnor med blåsor

Cystit är vanligare i rättvisare kön på grund av anatomiska egenskaper hos strukturen i det urogenitala området (t ex, är urinröret i omedelbar närhet till anus och vagina).

Blåsans inflammation kräver noggrann diagnos med gynekologens besök, leverans av urinanalys / kultur, DNA-forskning, ultraljud av könsorganet. Behandlingstiden och antibiotika för cystit hos kvinnor är föreskrivna utifrån typen och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor. Moderna antibakteriella medel har ingen toxisk effekt på kroppen och har en minimal lista över biverkningar. Kvinnor rekommenderas följande antibiotika för cystit: sulfonamider, amoxicillin, fluorokloriner, fosfomycin. Det krävs ofta samtidig behandling av droger från olika grupper.

Vid tidpunkten för behandlingen kvinnan är viktigt att inte bli för kallt, dricka mer vatten, diet (inte äta stekt, kryddig, salt), med undantag av tobak och alkohol, att engagera sig i kön med kondom. Efter återvinning rekommenderas det att genomgå förebyggande undersökningar och upprätthålla kroppens försvar. För förebyggande mottagning är fluorokinoloner och nitrofuraner lämpliga.

Antibiotika för cystit hos män

Malorasprostranennoe fenomen - cystit hos män uppträder mot bakgrund av prostatit / uretrit på grund av en överträdelse av funktionen av urinutflöde och stagnation i urinblåsan.

Inflammation i slemhinnan i urinblåsan kan bli uppenbara vid vilken ålder som på grund av bristande överensstämmelse med de regler för hygien, förekomst av sexuella infektioner (gonorré, mykoplasma, etc.), inflammation i testiklarna, frekvent sjukdom (influensa, bihåleinflammation, etc.), renal tuberkulos, förkylningar. När de första symptomen på sjukdomen - brännande och smärtsyndrom med urinering - är det bättre att besöka en urolog.

Valet av behandlingsschema beror på de diagnostiska resultaten:

 • bakteriell urin med etablering av patogen mikroflora;
 • det kvantitativa innehållet av erytrocyter, leukocyter, slem för allmän urinanalys
 • urogenitalt forskning för dolda infektioner;
 • ultraljudsundersökning av njurarna och prostata;
 • cystoskopi och biopsi, bestämning av närvaron av stenar, neoplasmer.

Antibiotika för cystit hos män är ordinerad enligt det avslöjade orsakssystemet av sjukdomen:

 • fluorokinolongrupp - nolycin, ciprolet, normax, digitan;
 • nitrofurany-furadonin;
 • cefalosporinkoncernen.

Eliminera de smärtsamma förnimmelserna kommer att hjälpa nej-shpa, nimesil, diklofenak, papaverin. Medelvärdet av behandlingen är en vecka.

Antibiotika för barn med blåsor

Orsaken till cystit hos barn enligt statistiska uppgifter är oftare E. coli, men före behandlingen rekommenderas att bestämma den patogena florans känslighet för den farmakologiska beredningen.

Urinvägsinfektioner är ett ganska vanligt problem av bakteriell natur i barndomen. I 1-5% av fallen uppstår sjukdomen utan signifikanta symtom. Och inflammationen upptäcks oftare hos pojkar under ett år, vilket beror på urinvägs medfödda anomalier. I åldersintervallet från 2 till 15 år förekommer det största antalet cystit hos kvinnliga patienter.

Antibiotika för cystit hos barn med akut process:

 • klavulanat eller amoxicillin i tabletter / suspension tre gånger om dagen för 40-60 mg per kg kroppsvikt över 12 år vid 375 mg;
 • cefixim - 8 mg per kg vikt en gång om dagen, över 12 år - 400 mg;
 • cefuroxim - två gånger om dagen: 30-60 mg per kg vikt för nyfödda, 30-100 mg per kg vikt för barn under 12 år; över 12 år -250 mg.
 • Ett alternativ val kan vara: co-trimoxazol, nitrofurantoin, nalidix-syra.

Antibiotika för cystit i akut form föreskrivs genom en sju dagars kurs. Engångsadministration ger ett stort antal återfall. Med det förebyggande målet rekommenderas nitrofurantoin för en halvår / ettårig kurs i en mängd av 1-2 mg per kg vikt per dag.

Hur man behandlar cystit med antibiotika?

Antibiotika för blåsor rekommenderas beroende på infektionsmikroorganism-orsaksmedlet. Hjälpa hantera smärta icke-steroida antiinflammatoriska medel: Nurofen, diklofenak, indometacin, mottagning av som sträcker sig från 10 till 21 dagar. Som en antispasmodisk används icke-shpa, ketorol och baralgin i stor utsträckning.

Vid behandling med antibiotika är administrations- och doseringstiden, som urologen bestämmer enligt individuella indikationer, mycket viktig. Läkaren kontrollerar läkningsprocessen, kombinationen av huvuddrogen med växtkomponenterna.

Hur behandlar cystit med antibiotika hos en grupp fluorokinoloner? Preparationer levofloxacin och norfloxacin tas oralt i följande dos: 250 mg en gång dagligen och 400 mg två gånger om dagen. Dessa läkemedel har en hög bakteriedödande aktivitet, har ett brett spektrum av antimikrobiella effekter, kännetecknas av god penetrerbarhet i vävnaden och en lång halveringstid.

Alternativa sätt att behandla akut inflammation i blåsan är:

 • fosfomycin - en enda dos av 3g.
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Antibiotika för blåsan tas en gång, eller kurser om 3 till 7 dagar. Varaktigheten av behandlingen ökar med:

 • patientens ålder över 65 år
 • sjukdomens återfall
 • diabetes mellitus;
 • sjukdom hos män
 • graviditet;
 • separata typer av preventivmedel (membran, spermicid).

Antibiotikum för cystitis monoral

Monural - ett universellt medel baserat på fosfonsyra för behandling av infektiösa processer i nedre urinvägarna. Fördelarna med läkemedlet: Aktiv mot mest kända mikroorganismer (E. coli, Staphylococcus, etc.).

För en akut patologisk process tas ett antibiotikum med cystitismonural en gång, med undantag för särskilt allvarliga fall (hematogen typ av cystit), när upprepad användning av läkemedlet krävs. Läkemedlet har en snabb penetrerande förmåga i blod och njurar. Den maximala koncentrationen av läkemedlet i urinen upprätthålls för en dag eller mer, vilket gör att du kan hantera den patogena mikrofloran fullständigt.

Monuralens aktivitet är hämningen av enzymaktivitet, som är ett byggmaterial för väggarna i smittsamma celler. Antibiotikum för cystitis monural orsakar inte toxiska reaktioner, därför är det möjligt att ta medicinen hos gravida kvinnor.

Läkemedlet är inte tilldelad: i enskilda känslighets fall svår njursjukdom, behandling hos barn under 5 år, under perioden av amning (mjölk kommer till barnet).

Monural används sällan i kroniska processer, eftersom det kommer att klara av den försummade formen av cystit med ett engångsintag kommer inte att fungera.

För att kontrollera kvaliteten på behandlingskursen utförs en urinanalys.

Antibiotikum för cystit nolycin

Nolitsin tillhör andra generationens fluorokinoloner och är ett läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Tabletter indikeras för behandling av cystit hos patienter av båda könen. De är inte föreskrivna för barn under 18 år, liksom för kvinnor under dräktighet och amning.

Baserat på specificiteten av inflammation rekommenderas antibiotikum för cystitis nolitsin i följande doser:

 • med sikte på profylax - 200 mg / 2 dagar med en kurs om 10 dagar i tre månader;
 • okomplicerad akut cystit - 400 mg / 2 dagar från 7 till 10 dagar;
 • kronisk process - 400 mg / 2 dagar från 2 till 4 veckor;
 • komplicerade förhållanden - enligt doktorens utrymme.

Läkemedlet är berusat på en tom mage med en stor mängd vatten.

Nolitsin används inte för individuell intolerans i fall av lever / njurinsufficiens i tillståndet av enzymatisk brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet sällan orsakar biverkningar, som i tillägg till allergier inkluderar: matsmältningsproblem tecken, yrsel, trötthet, kramper och huvudvärk.

Antibiotikum är inte kompatibelt med alkohol och en grupp nitrofuraner.

Antibiotikum en gång för cystit

Snabbt återvända till det vanliga sättet att leva, glömma de obehagliga symtomen på cystit, blev det möjligt på grund av förberedelserna av en ny generation. Till sådana höghastighetsdroger ingår mononala och digitala antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Den terapeutiska effekten uppnås genom långvarig verkan, baserat på läkemedlets förmåga att skapa maximal koncentration i det smittsamma fokuset.

Fosfomycin-trometamol (monomialanalog) - ett enda antibiotikum för cystit - är också effektivt för att undertrycka majoriteten av kända mikroorganismer. Behandling uppnås genom att maximera ackumuleringen av den aktiva substansen i urinen.

Fördelarna med en enda terapi är:

 • tidig återhämtning med minimal ansträngning
 • små finansiella kostnader;
 • mindre biverkningar
 • brist på sannolikhet för framväxt av resistens från mikroorganismer.

Endos är typisk för behandling av blåsans akuta, okomplicerade inflammatoriska process. Antibiotika för cystit, som används av korta kurser:

 • amoxicillin / klavulanat - penicillinskyddade p-laktamantibiotika;
 • cefixim, ceftibuten, cefuroxim, cefaklor - oral cefalosporiner II-III generation;
 • co-trimoxazol.

Cystit efter antibiotika

Användning av farmakologiska läkemedel efter eget gottfinnande eller behandling med folkmetoder kan skada hälsan och orsaka en förvärring av den patologiska processen. Akut cystitis tillstånd efter antibakteriell behandling är ett vanligt fenomen i klinisk praxis. Hos kvinnor är blåspatologi förenad med bakteriell vaginos och vaginal candidiasis ("tröst").

Som det visar sig är den cystit efter antibiotika helt naturlig följd av självbehandling eller analfabeter byggt medicinsk taktik. Självmordens skyldige är villkorligt patogena mikroorganismer som finns i skeden, på penis och perineum. I en hälsosam organism begränsas mikrofloran av immunsystemet.

I fall av cystit med candidiasis är användningen av antimikrobiella medel strängt förbjuden. Terapi är baserad på användningen av flucostat med behandling av könsorganen från utsidan med nystatinsalva eller candida cream.

Antibiotika för cystit är provocerande exacerbationer av candidiasis, så deras intag kräver obligatoriskt underhåll av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 • att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 • drick två complly piller;
 • två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 • på eftermiddagen före huvudmålen, drick en matsked pasty phytolysin, upplöst i ett halvt glas varmt vatten.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Det bästa antibiotikumet för blåsor

Patienternas återkoppling och kliniska praktiska data tyder på att det bästa antibiotikumet för cystitis hittills är en monoral som undertrycker spridningen av mikroorganismer och förbättrar bakteriedödande egenskaper hos urinen. Förbättring av tillståndspatienterna noteras efter ett par timmar efter att läkemedlet tagits.

Man bör komma ihåg att monural är effektiv för akut inflammation i blåsan, därför kan endast en urolog ordinera behandlingen på basis av diagnos och den etablerade typen av blåsor. Inget mindre effektivt antibiotika för cystit, som endast används på rekommendation av den behandlande läkaren:

Om symtom på en stigande infektion upptäcks, bör man vid sidan av antibakteriella läkemedel ta sulfonamider (biseptol, 5HOK).

Enligt läkare är det bästa antibiotikumet för cystitis ett individuellt utvalt medel i enlighet med sjukdomens särdrag (patogen mikroorganismer, processens allvar, åtföljande patologier etc.).

Naturligt antibiotikum för blåsor

Modern medicinsk vetenskap utvecklar medel på grundval av endast växtråvaror, inte sämre i effektivitet än vanliga antibakteriella läkemedel. Fördelar med innovativa läkemedel är:

 • frånvaro av biverkning
 • inte påverka kroppens fördelaktiga bakterier
 • möjligheten att använda vid behandling av barn, gravida och ammande kvinnor.

Tsetrazin - naturlig antibiotika cystit har inte bara goda antivirala, anti-bakteriella egenskaper, men har också en uttalad antiinflammatorisk effekt stärker de skyddande funktioner i organismen utan att orsaka dysbacteriosis. Den viktigaste komponenten i medicinering - isländsk mossa med usninsyra, som är aktivt mot Streptococcus, Staphylococcus, Mycobacterium, etc.

Att övervinna virus genom att stimulera immunceller hjälper till att extrahera från andrografi-växten. Antibiotikum för cystitisk cetzin innehåller propolis och johannesört som är känd för dess antiinflammatoriska, antimikrobiella och antispasmodiska effekter. Pankreatin ger förbättrad verkan och smältbarhet av läkemedlet.

En multikomponentpreparat rekommenderas för användning i urologi och gynekologi. Behandlingstiden hos vuxna är 10 dagar i dosering - 1tab / 3rdag med måltider.

Hur man cure cystitis utan antibiotika?

Antibiotika för blåsor ordineras i de akuta och kroniska stadierna av inflammatorisk process, såväl som i fall av återkommande sjukdom. Villkor som inte åtföljs av ett starkt smärtssyndrom och temperatur kan behandlas med fytopreparationer:

 • Monorail - tabletter med tranbärsekstrakt och askorbinsyra (vitamin C), vilket förhindrar bindning av bakterier i blåsans slemhinna. Används som förebyggande medel för långvarig användning.
 • cyston - Ayurvedic botemedel, som innehöll mer än ett dussin grönsakskomponenter. Har en uttalad diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Användningen av läkemedlet under lång tid tar bort inflammation, ökar antibiotikans aktivitet, orsakar avlägsnande av stenar från njurarna.
 • klistra in phytolysin - en örtblandning av nio växter med tillsats av tall, apelsin och salviaoljor. Vattenalkohol extrakt är antispasmodiskt, har antiinflammatorisk och diuretisk effekt, orsakar utsöndring av sand från njurarna.
 • Tranbärblad - den mest aktiva mot Staphylococcus aureus, förutom antimikrobiell verkan bidrar till ökad immunitet.
 • kanefron - en beredning baserad på växtråvaror (rosmarin, centenarius, kärleksrot) säljs i tablettform, drage och lösning. Minskar smärta, gnugga med urinering. Förhindrar komplikationer av blåsor i det kroniska skedet.

Ovanstående naturläkemedel svarar på frågan hur man cure cystitis utan antibiotika. För att påskynda behandlingsprocessen och frånvaron av återfall bör man följa reglerna:

 • upprätthållande av sängstöd;
 • värmer nedre delen av buken med en varmare;
 • fotbad;
 • dricka antiinflammatoriska avkroppar av kamomill, dill, kalendula, etc.;
 • Uteslutning från diet av saltlösningar, rökt produkter, skarpa och stekta livsmedel;
 • avstå från att röka och dricka alkoholhaltiga drycker;
 • drick mer vätskor (komposit, avkok, fruktdrycker, grönt te).

Om ingen effekt observeras i en till två veckor bör du konsultera en specialist som föreskriver antibiotika för blåsor.