Huvud
Analyser

Analoger av Sumamed

Sumamed är ett läkemedel som används för att behandla bakterieinfektioner av olika etiologi och lokalisering. Analoger av Sumamed i apotek säljs i stora mängder. De kan vara billigare eller dyrare beroende på den farmakologiska kampanjen som producerar läkemedlet. Sumamed (azitromycin) används ofta vid behandling av akuta luftvägsinfektioner: bakteriell tonsillit, purulent otit, bronkit, sjukdomar i ögat (uveit), hud och magtarmkanalen. Analogen för vuxna och barn i Sumamed har samma aktiva komponent.

Farmakologiska egenskaper, indikationer, begränsningar, regler för användning av läkemedlet

Sumamed finns i form av tabletter, pulver, kapslar. Aktiv komponent i läkemedlet är azitromycin. För ett barn med bakteriell infektion finns en speciell form av pulver för beredning av en suspension (5 ml-100 mg).

För vuxna och barn över 12 år finns följande doseringsformer tillgängliga:

 • tabletter (125, 500 mg);
 • kapslar (250 mg).

Enligt anvisningarna verkar läkemedlet överväldigande på syntesen av proteinföreningar av bakterier som upphör att växa och föröka sig. Läkemedlet i stora doser har en bakteriedödande effekt som dödar mikroorganismen. Sumamed bekämpar aktivt mot grammertiska, gram-positiva, anaeroba och intracellulära mikroorganismer. Användning av Sumamed under maten minskar dess medicinska egenskaper, förhindrar absorption av antibiotika. Metabolism av läkemedlet utförs i levervävnaden, utsöndras med gallret, urin.

Sumamed har sitt vittnesbörd och begränsningar.

vittnesbörd

Lista över begränsningar av Sumamed

 • bakteriella lesioner i andningssystemet (bihåleinflammation, faryngit, otit, bronkit, lunginflammation);
 • sjukdomar i huden, mjuka vävnader orsakade av patologisk bakteriell flora (lymesjukdom, erysipelas, pyodermatit, impetigo);
 • bakteriella sjukdomar i reproduktionssystemet (uretrit, cervicit);
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori.
 • drogintolerans
 • dysfunktion i levern, njurarna;
 • relativ:
 • graviditet, amning
 • arytmi.

Analoger av Sumamed för vuxna

Vilken av Sumameds analoger är billigare? På den farmakologiska marknaden finns ett stort antal läkemedel med aktiv komponent: Azitromycin. Läkemedlet produceras av ryska och utländska kampanjer. Priserna för antibiotika varierar från 30 till 400 rubel.

Enligt studier har dyrare droger mycket mindre oönskade effekter. Detta beror på att alla tekniska krav uppfylls under produktionen. Komponenterna i medicinen förbättras bättre, vilket minskar sannolikheten för biverkningar.

Preparat för vuxna frisätts i tablettform, såväl som kapslar.

Billiga analoger av Sumamed:

Billiga analoger av medicin Sumamed 500:

 • Azitromycin (pris från 30 rubel);
 • AzitRus (30 rubel och över);
 • Ormax (30 rubel);
 • Hemomycin (135 gn.);
 • Z-faktor (220 rubel.);
 • Azitral (250 gn.).
 • Azitromycin (tabletter 500 mg);
 • Azitrox (kapslar 500 mg);
 • AsitRus (tablett 500 mg);
 • Heomycin (tabletter 500 mg);
 • Azax 500.

Tabletter av läkemedel för vuxna

För vuxna är tabletter aktivt förskrivna i tabletter. I blåsorna packas 3 tabletter. För vuxna utse 1 tablett (500 mg) 1 gång per dag i 3 dagar. Vid behov kan du förlänga användningen av medicinen i ytterligare 2 dagar. Azitromycin är ett effektivt läkemedel med ett brett spektrum av effekter, så varaktigheten av kursterapin i den är liten.

Sumamerade analoger i tabletter:

 • azitromycin;
 • AzitRus;
 • Zitroks;
 • Hemomitsin.

Azitromycin: en billig analog Sumamed, som tillverkas i Ryssland. Läkemedlet kan användas för att behandla bakterieinfektionssjukdomar. Det har formen av tabletter av 250, 500 mg. Produkten är godkänd för vuxna och barn från 6 år.

Sumamed kan ersättas med AsritRus. Det produceras också i Ryssland, har en liten kostnad. Hemomycin är en analog tillverkad i Serbien. Den har god kvalitet.

Kapslade läkemedel

Preparat i form av kapslar har en speciell skyddande beläggning, vilket förbättrar effektiviteten av behandlingen. Kapslar tas 500 mg en gång om dagen i 3 dagar med andningssjukdomar. Vid andra sjukdomar utförs dosberäkningen individuellt.

Listan över generiska läkemedel Sumamed i kapslar:

 • Azitroks;
 • Azitral;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Azitromycin-OBL;
 • AzitRus.

Z-faktor är en bra och billig ersättning för Sumamed. Kapslar framställs med 250 mg. Azitromycin-OBL och AzitRus har ett mycket lågt pris, produceras i vårt land.

Läkemedel för barn

För barn under 12 år föreskrivs ofta suspensionens form. Det finns flera billiga analoger av Sumameds suspension för barn.

Dessa inkluderar (prisjämförelse):

 • Azitrox (279 gnid.);
 • Hemomycin (150 gn.);
 • Azitromycin (från 250 rubel.);
 • Zitroks (341 rubel.);
 • Azimed (150 rubel.).

Suspension av azitromycin - rysk analog av Sumamed för barn. Den är tillgänglig i pulverform för beredning av en suspension. För att förbereda suspensionen är det nödvändigt att tillsätta kokt eller renat vatten till burken med pulver. För att ordentligt avge vatten är det bättre att använda en mätspruta.

Preparatet kan förvaras i färdig form i högst 5 dagar. Läkemedlet är ordinerat för barn från 6 månader. Innan läkemedlet används ska suspensionen skakas för att säkerställa att suspensionen är enhetlig.

ålder

Dos (mg)

Naturligtvis

5 mg per 1 kg av barnets vikt per dag.

3 dagar. Kursterapi kan förlängas upp till 5 dagar på rekommendation av behandlande läkare.

10 mg per 1 kg kroppsvikt.

15 mg per 1 kg av barnets vikt.

Tabletter i pediatrik

Sumameds analog för barn i tabletter är azitromycin. Andra droger med samma aktiva substans är: Azitromycin, AzitRus, Zitrox, Hemomycin. Azitromycin tabletter tillåts för barn från 6 år. Ett bra barn för Sumamed-analogen är hemomycin. Den har ett acceptabelt pris. Producerad i Serbien. Dosen beräknas också enligt barnets vikt.

Andra grupper av antibakteriella medel

Om Sumamed utsetts till en vuxen eller ett barn, men droget inte hade någon effekt, måste det ändras för en annan. För att bestämma effektiviteten av antibiotikabehandlingen tittar doktorn på manifestationerna av den kliniska bilden (temperatur, inflammation, hyperemi i huden och slemhinnan).

En utmärkt indikator på behandlingsdynamiken är temperaturresponsen. Mot bakgrund av adekvat terapi börjar temperaturen minska på andra dagen. Om antibiotikumet inte valdes korrekt, kommer temperaturen vara densamma eller stanna vid 38-37 ° C.

Med en dålig temperaturfall, ersätter Sumamed (azitromycin). Läkemedlet kan ändras till någon annan grupp av antibakteriella läkemedel. Innan förskrivning av behandling ska sputum smear eller smältprov utföras för mottaglighet för antibiotika. Enligt resultaten av laboratoriedata föreskrivs ett läkemedel.

För att ersätta läkemedlet är en grupp antibakteriella medel som bakterien inte är känslig för lämplig. Detta kan vara en penicillin-serie, en grupp tetracykliner, cephalosporiner, aminoglykosider och fluorokinoloner.

Använd inte läkemedel utan att ordna läkare, eftersom de har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Vid användning av antibakteriella medel måste du strikt följa instruktionerna, dricka en hel kurs. Vid låga doser eller ofullständig behandlingssätt av bakterier utvecklas resistens mot antibiotika.

slutsats

Sumamed anses vara ett effektivt läkemedel för behandling av luftvägsinfektioner, hudsjukdomar, matsmältningsorgan. Den ryska analogen av ett antibiotikum är mycket lägre på apotek. När du väljer generiska läkemedel måste du se en läkare för att förtydliga möjligheten till oönskade manifestationer under användningen av läkemedlet. Ta det läkemedel du behöver enligt instruktionerna, för att inte orsaka beroende av bakteriefloran. Stabilitet leder till svårigheter vid behandling, liksom utvecklingen av en komplicerad sjukdomsförlopp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Riktiga analoger av sumamed är billigare och dyrare för barn och vuxna

Drogen Sumamed, som har en bakteriostatisk effekt, tillhör azaliderna. Den huvudsakliga aktiva substansen är azitromycin. Höga koncentrationer av Sumamed i fokus för inflammation kan uppnå bakteriedödande verkan.

Antibakteriellt läkemedel undertrycker syntesen av protein i cellen vid ribosomernas nivå. Termineringen av syntesen och mognad av proteinet leder till inhibering av uppdelningen av patogener, en ökning av bakteriepopulationen avbryts.

Analoger av utländsk och inhemsk produktion

Ecomed

Det används ofta i otolaryngology, pulmonology, dermatology and urology. Det orsakar följande biverkningar: candidiasis, leukopeni, anafylax, nervositet, sömnstörningar, sänkning av blodtrycket, asteni, nässlor, etc.

Ecomed har en stor lista över kontraindikationer. Observera att det inte kan ta upp till 12 år och med kränkningar av njurfunktionen.

AzitroSandoz

Det binder till ribosomernas 50S-subenhet och undertrycker biosyntesen av proteinet i patogenens cell. Drogen ackumuleras inuti cellerna, dess koncentration i vävnaderna är femtio gånger större än i blodet. Detta indikerar en låg bindning av Azitro-Sandoz med plasmaproteiner. Det antimikrobiella är effektivt vid behandling av bronkit, lunginflammation, pyoderma och urogenitala infektioner.

Azaks

Det skiljer sig från syrabeständighet. Substitutet Sumamed innehåller 500 mg azitromycin. Den antibiotiska gruppen av makrolider har låg toxicitet. Läkemedlet dämpar den patogena mikroorganismens reproduktiva funktion och hämmar proteinsyntesen genom att ändra ribosomernas 50S-substans. Azax är ordinerat för infektioner på olika platser. Det är kontraindicerat vid graviditet och barn under 15 år.

Zitrolid

Skapar höga koncentrationer i inflammerade vävnader. Antibiotikum absorberas snabbt och fördelas väl i kroppen. Biotillgängligheten av zitrolid är högst 40%. Läkemedel används vid behandling av infektioner i ENT-organen, övre luftvägarna och urogenitala kanaler. Zitrolid rekommenderas inte för patienter som behandlas för diabetes - detta är förknippat med en risk för att öka serumglukosnivåerna genom att minska effektiviteten hos tabletterade hypoglykemiska medel.

Analoger av makrolidserien med andra aktiva substanser

erytromycin

Det liknar antibiotika i penicillinserien. Det är aktivt mot gram + och gramflora, påverkar svagt de flesta stammar av gram - bakterier, svampar och virus.
Erytromycin är ett bredspektrum antibiotikum, det är föreskrivet för inflammation i lungorna, bronkiektas, sepsis, erysipelas, bukhinnor, osteomyelit etc. Terapi är sällan åtföljd av utseendet av biverkningar.

Drogen går in i den civila cirkulationen under namnet Grunamycin. Antibiotikummedlet binder en av subenheterna av det smittsamma agens ribosomala membran. Grunamycin används i oftalmologi och venerologi. Överkänslighet mot erytromycin i en historia är en kontraindikation.

klaritromycin

Klaritromycin är ett semisyntetiskt derivat av erytromycin. Jämfört med erytromycin har den större biotillgänglighet och stabilitet i en sur miljö. Indikationer för användning i Sumamed och Clarithromycin överlappar delvis, men det senare är förskrivet för humant immunbristvirus. Klaritromycin orsakar biverkningar från mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet och hjärt-kärlsystemet. Under graviditetens första trimester tas endast viktiga indikationer.
Antibiotikum är tillgängligt under varunamnet Fromylid. Nästan alla mykobakterier är känsliga för det. De förebyggande åtgärder som vidtas hos patienter med syndromet av förvärvat immunbrist åtföljs av användningen av detta antibiotikum.

roxitromycin

Detta är den första första semisyntetiska 14-lediga makroliden. Roxitromycin är stabilt i sura medier, det verkar på bakterier som producerar enzymer som bryter ner beta-laktam antibiotika. Det ordineras som en profylax för personer som har varit i kontakt med patienter med hjärnhinneinflammation. Roxitromycin är en aktiv komponent av Rulid och Esparoxi.
Den baktericidala effekten av Rulid uppnås vid höga doser. Det är praktiskt taget giftfritt. Läkemedlet är aktivt mot Streptococcus, Chlamydia trachomatis, Legionella och Mycoplasma. Läkemedel förskrivs för odontologiska och genitala infektioner.

Esparoxi används vid behandling av infektionsskador, lokaliserad i luftvägarna, på huden och urinröret. Esparoxi är kontraindicerat i svåra leverpatologier.

midecamycin

Detta är ett naturligt läkemedel som produceras av strålningssvampar. Modifierad form av detta läkemedel, kallad Medecamycinacetat, förbättras med mikrobiologiska index och skapar högre koncentrationer i vävnader. Midekamycin tillhör reservgruppen av läkemedel och används vid behandling av infektioner av bakteriellt ursprung som inte kan elimineras av p-laktamantibiotika på grund av överkänslighet mot dem.

josamycin

Det är ett naturligt antibiotikum, vars producenter är actinomycetes. Josamycin blockerar proteinkonvertering i patogena mikroorganismer. Det har praktiskt taget ingen effekt på tarmens mikrobiocenos. Josamycin säljs i apotek under varunamnet Wilprafen (550 rubel), som är ordinerat för dentala och oftalmiska infektioner.
Wilprafen får användas vid utrotning av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Ett antibiotikum läkemedel indikeras vid behandling av ornitos, vars infektionskälla är vilda och tama fåglar.

Billiga analoger av sumamed för vuxna

AzitRus

Violerar bildandet av cellväggen, vilket leder till en avmattning i tillväxten och reproduktionen av patogena mikroorganismer. Det är inaktivt med avseende på gram-positiv flora, resistent mot erytromycin. AsitRus ackumuleras i lysosomer, så det kan orsaka eliminering av intracellulära smittämnen. Antibiotikum föreskriver för Lyme-borreliosis och gastrointestinala sjukdomar, Helicobacter pylori provocerade.

Zitroks

Avser azaliderna. Sitrox hämmar reaktionen av transpeptidation och hämmar syntesen av patogenens cellmembran. Till antibiotikum är känsliga mikroorganismer som producerar beta-laktamas. Han är ordinerad för gardnerellez, Hib infektion, shigellosis och syfilis. Zitrox är relativt säker och tolereras väl av kroppen. Acceptans av droger är fylld med utvecklingen av dyspeptiska störningar.
När du bestämmer dig för att justera drogterapi och köpa en billig generisk Sumamed, anser du att den kommer att vara sämre än det ursprungliga läkemedlet för farmakologiska och farmakokinetiska egenskaper. För att uppnå terapeutisk effekt krävs en längre tidsperiod och behandlingen kommer att fördröjas under obestämd tid vilket är oönskat när antibakteriella läkemedel tas.

Clatid eller Sumamed: vilket är bättre?

Båda läkemedel mot antibiotika av makrolidserier. Den viktigaste aktiva beståndsdelen i Clacid är klaritromycin. Sumamed har hepatotoxicitet, och användningen av Clacid är fylld med utvecklingen av neurologiska biverkningar, till exempel sömnstörningar, depersonalisering, ångest, psykos, etc.
Sumamed anses vara ett långvarigt läkemedel, d.v.s. det ger en lång period av terapeutisk effekt av läkemedelssubstansen som finns i den.

Att inte ta Sumamed med mat, eftersom det innehåller aktiva substanser som när absorbansen är neutraliserade eller blockera de terapeutiska effekterna av antibiotika. Biocid Klatida har inget att göra med matintag, men hög koncentration av droger måste bibehållas var tolfte timme.

Den utländska producerad klatsidy kostar ca 1000 r.

Analoger av Sumamed antibiotikum - en översyn av egenskaper

Sumamed är ett antibiotikum med ett brett utbud av applikationer. Den är lika lämplig för personer i alla åldrar och barn med ett halvt år. Detta medel och dess analoger är endast föreskrivna i närvaro av bakteriell mikroflora, vilken bestäms av bakteriosumet. En särskiljande egenskap hos Sumamed från alternativa antibiotika-makrolider, den långsamma utsöndringen från kroppen och denna kvalitet gör det möjligt att bekämpa infektioner på bara 1-5 dagar, tillräckligt engångsintag.

 • lyofilizat (injektionsflaskor) för injektion;
 • tabletter i ett filmmembran;
 • tabletter oralt dispergerbara - en alternativ form för personer som lider av dysfagi (störningslösning)
 • kapslar;
 • pulver för suspensioner.

Med antibiotikum Sumamed oralt absorberas azitromycin, vilket är ett verksamt ämne i denna lösning, lätt. Han går snabbt in i sjukdomsfokusen, och i levern är den demetylerad - den förlorar sin aktivitet. Vid slutet av läkemedlet fortsätter azitromycin sin aktivitet och håller koncentrationen jämnt före en vecka.

Dosering, administrationsregler

Barnet, som regel, ges en uppskov, medan han avvisar sig från sin vikt. Dosering - 10 mg per 1 kg. Efter 3 dagars intag ökar mängden 2 gånger, kursen fortsätter i ytterligare 2 dagar (om det behövs). Läkemedlet i någon form måste vara berusat före måltider (per timme) eller efter 2 timmar.

Den önskade dosen bestäms i enlighet med den befintliga sjukdomen:

 • med akut bihåleinflammation orsakad av bakterier - 10 mg (3 dagar) är nödvändig för 1 kg;
 • med inflammation i mellanörat - 1 kg kräver 30 mg per dag eller en tre dagars kurs på 10 mg;
 • vid lunginflammation - på 1 kg är det nödvändigt 10 mg vid första mottagningen, vidare dosen är nödvändig att sänka till 5 mg, mottagningstid till 5 dagar.

För behandling av tonsillit, tonsillit, kräver faryngit av bakteriell karaktär en stor dosering - 200 mg / 5 ml.

När behöver du analoger av Sumamed?

Om det inte går att uppnå den önskade effekten eller om biverkningar uppstår, är det nödvändigt att välja en ersättning för den använda Sumamed. Endast andra antibiotika kan betraktas som analoger. Antimikrobiella och icke-steroida läkemedel kommer inte att ha den korrekta effekten, även om de återställer skyddsfunktioner, vilket påskyndar återhämtningen. Det är nödvändigt att välja ett läkemedel som upprepar effekten av originalet.

Det händer att läkemedlet är lämpligt för patienten, men kostnaden verkar hög, i det här fallet finns det också en effektiv ersättare.

Medan de flesta antibakteriella läkemedel kan bli ett alternativ till Sumamed, kan bara en läkare välja dem korrekt baserat på diagnos och klinisk bild av sjukdomen. Det kommer att ta en såg för att bestämma antibiotikares motståndskraft mot bakterier.

Sumamed och analoger - indikationer och kontraindikationer

Antibiotika används i sjukdomar:

 • andningsorgan, som innefattar: lunginflammation, angina, trakeit, otit, rinit, sinusit, bronkit, tonsillit, faryngit orsakad av bakteriella infektioner;
 • hud - sekundär pyodermatos, den ursprungliga graden av Lyme sjukdom, akne vulgaris, etc.;
 • mage, duodenalsår, provocerad av bakterien Helicobacter pylori;
 • urogenitalt system orsakat av klamydia, i synnerhet uretrit, cervicit;

Infusionslösningen ordineras i allvarliga samhällsförvärvade lunginflammation och bäckenorganens sjukdomar.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för att ta Sumamed är:

 • kränkningar (svåra) av njurarna, leveren;
 • överkänslighet mot komponenter
 • mottagning av ergotamin, dihydroergotamin.
 • Barn under sex månader kan inte dricka en suspension, upp till 3 år - ta piller, framställda med 125 mg och upp till 12 år - 500 mg, om barnets vikt är upp till 45 kg;
 • Njurar (måttlig) i njurarna, leveren;
 • användningen av warfarin, terfenadin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • diabetes (för suspension)
 • arytmi;
 • graviditet, laktation - att ta läkemedlet är acceptabelt om den terapeutiska nyttan för en kvinna överstiger den troliga risken för barnet. Om läkemedlet är nödvändigt för amning ska det avbrytas.

Lista över analoger

Vid val av antibiotika bör man vägledas inte bara av kostnaden för ett alternativt läkemedel utan också av dess påvisade snabba terapeutiska effekt, kontraindikationer och andra faktorer.

Specialister har identifierat följande billigaste och mest effektiva Sumamed-analoger:

 • azitromycin;
 • Azitroks;
 • Azitrus;
 • amoxiclav;
 • augmentin;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Flemoxin-lösningsmedel;
 • Hemomitsin.

Du kan ersätta Sumamed med något av dessa verktyg och vice versa, men du måste ta hänsyn till jämförande egenskaper, eftersom sammansättningen av de flesta skiljer sig, eftersom de inte är strukturella analoger. När du väljer ett alternativ ska du jämföra den specifika doseringsformen - kostnaden för tablett Sumamed och analog i tabletter, suspensionen - med suspensionens pris etc.

Azitromycin och dess fördelar

Kraftfull, med ett av de säkraste antibiotika och den strukturella analogen Sumamed - läkemedlet Azithromycin, som kan användas för barn. Han är ordinerad för blandade, allvarliga infektioner. Indikationer för användning, identiska med dem som gäller Sumamed.

 • pulver för injektion;
 • suspension;
 • kapslar;
 • tabletter.

Dosering och administrering

Ett barn med ett halvt år till 12 år tillåts endast suspensioner Azitromycin, 1 kg kroppsvikt tar 10 mg. Från tolv ålder behövs en vuxendos på 0,5-1 g per dag, det bestäms av läkaren på basis av diagnosen. Kursens varaktighet är 1-10 dagar.

Dosering, varaktighet och behandling ordineras av läkaren!

Biverkningar

Antibiotikum tolereras som regel väl, biverkningar förekommer i högst 5% av fallen. Barn kan observeras: diarré, uppblåsthet, illamående, nervositet, ökad aktivitet. Allergiska reaktioner uppträder extremt sällan.

Hemomycin egenskaper och applicering

Antibiotikum Hemomycin tillhör gruppen makrolider-azalider. Den klarar effektivt med gonokocker, streptokocker, meningokocker, stafylokocker och mikroorganismer som framkallar atypisk lunginflammation. Det kan förstöra intracellulära patogener.

Formulär för frisättning: kapslar, pulver till suspension, belagda tabletter, ampuller med lyofiliserat pulver till infusionslösning.

Dosering av hemomycin för barn

Med ett halvår tillåts barn suspensioner - 100 mg / 5 ml, från 1 år - 200 mg / 5 ml. Kapslar, tabletter är tillåtna från 12 år, beräkna dosen baserat på kroppsvikt. För behandling av sjukdomar i andningssystemet, ENT-infektioner för en daglig dos på 10 mg / kg av vikt. Kurs - 3 dagar. Vid en kroppsvikt på över 45 kg används en vuxen dosering - 500 mg en gång om dagen - 1 tablett eller 2 kapslar. Varaktighet 3-6 dagar, klyftan mellan att äta och ta mediciner är minst 2 timmar.

Biverkningar

Hemomycin är ett av de mest nontoxa antibiotika. Möjliga milda dyspeptiska störningar, hudallergiska reaktioner, konjunktivit, takykardi, irritabilitet, yrsel och huvudvärk. Med drogen bör du undvika direkt solljus, eftersom det skiljer sig från fotosensibiliserande aktivitet.

Jämförande egenskaper hos Sumamed och analoger

 1. Azitromycin har samma handlingsprincip men lite olika hjälpämnen. Det är 3 gånger billigare än originalet, det finns inga andra speciella skillnader. Det har också en aktiv substans, så om det första alternativet inte är lämpligt för patienten, är det inte meningsfullt att byta till ett billigt alternativ, eftersom det också kommer att visa sig ineffektivt. Det är bättre att välja ett botemedel mot ett annat verksamt ämne.
 2. Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen, men mindre effektiv än Sumamed, den kan användas hos nyfödda;
 3. Augmentin har en identisk kemisk sammansättning i Amoxiclav. Nackdelen är den långa kursen och frekvensen för antagning.
 4. Clatid tillhör makrolider, som Sumamed, men de har olika aktiva substanser. Clatid är klaritromycin. Läkemedlet har en svagare effekt, det används bara för infektioner i huden, behandling av luftvägarna.
 5. Suprax är en annan grupp av antibiotika. Dess grund är cefixime. Det är dyrare än Sumamed och mindre giftigt, även om båda drogerna är lämpliga för barn med ett halvt år.
 6. Flemoxin soluteba, gjord på basis av amoxicillintrihydrat, tillhör en annan grupp av antibiotika, har färre biverkningar, finns endast i tabletter.
 7. Hemomycin har samma aktiva substans, det skiljer sig endast i kostnad och hjälpkomposition.

Typiskt erbjuder den behandlande läkaren, som utser Sumamed, ytterligare 1-2 analoger. Om de inte passar för kostnader eller andra orsaker, bör du ta reda på om du kan ersätta det med något av ovanstående läkemedel.

video

Videon berättar hur man snabbt kan bota kall, influensa eller ARVI. Yttrande från en erfaren läkare.

Sumamerade analoger

Detta läkemedel är ett bredspektrum antibiotikum. Det är mycket effektivt mot mest kända bakterier, det används vid behandling av många infektionssjukdomar i olika kroppssystem. Ändå har biverkningen många negativa biverkningar och tolereras dåligt av en viss grupp människor. Därför finns det behov av att ersätta Sumamed - analoger kan uppnå samma resultat med mindre toxicitet och skador på matsmältningssystemet.

Antibiotikum Sumamed är en läkemedelsanalog azitromycin

Den aktiva substansen i det beskrivna preparatet är azitromycin, som tillhör gruppen makrolider. På grund av signifikanta konstgjorda förändringar i den kemiska formeln var det möjligt att uppnå en bättre penetration av den aktiva komponenten genom membranskyddande skal av patologiska celler. Detta ger en snabb antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Således är det inte svårt att ersätta Sumamed-analoger av azitromycinserien representeras av ett stort antal namn.

Sumamed forte 500 - instruktion och analogier

Indikationer för användning är:

 • magsår på grund av infektion med bakterien Helikobakter Pilori;
 • infektioner i luftvägarna (bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, frontalit, laryngit, rinit);
 • bakteriella hudskador (erysipelat inflammation, impetigo, Lyme-sjukdom, furunkulos);
 • urogenitala infektioner (Chlamydia, prostatit, vaginit, ureaplasmosis, vaginit, cystit, gonorré, bakteriell vaginos, endometrit);
 • inflammatoriska sjukdomar i inre organ (pyelonefrit, infektion i duodenum).

Den obestridliga fördelen med Sumamed är en kort behandlingskurs, som i regel inte är mer än 3 dagar. Samtidigt föreskrivs endast 1 tablett av läkemedlet per dag.

Det viktigaste kännetecknet för denna form av antibiotikafrisättning är dess snabba löslighet (inom en halvtimme). På grund av innehållet i föroreningar och den reducerade koncentrationen av den aktiva beståndsdelen, visar de flesta Sumamed generika signifikant mindre effekt mot patogena bakterier.

De faktiska substituten för drogen är:

 • Azit 500;
 • Azitroks;
 • Hemomitsin;
 • Ziromin;
 • Azitro;
 • Aziklar 500;
 • Zatrin;
 • azo;
 • Azitromycin grnidex;
 • Azitromycin 500;
 • Klabaks;
 • Meristat-Sanovel;
 • Free-Max OD;
 • Ezeklar-OD;
 • Roksid;
 • Klamed;
 • Vilpafren;
 • Dazel;
 • Azitsin;
 • Azinot-Farmeks;
 • Zomax;
 • Azibiot.

Den billigaste Sumamed-analogen bland dessa läkemedel är azitromycin. Det har också en hög baktericid aktivitet, som möjliggör att hantera allvarliga inflammatoriska processer, för att blockera multiplikationen av patologiska mikroorganismer. Samtidigt är koncentrationen och innehållet av det aktiva ämnet i azitromycin liknande de i Sumamed.

Den enda nackdelen med den generiska beskrivningen är avsaknaden av några kliniska prövningar vid dess utveckling. Därför patienter ofta klagar över en vanlig biverkning av Azithromycin - stark skär buksmärta efter 20-25 minuter efter administrering av till och med små doser. Såsom den medicinska praxis visar, gör det inte det som anses för sådan handling.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Sumamed piller har ingen analog fullt motsvarande nämnda antibiotika och möter bakteriedödande aktivitet. Därför, innan du söker en ersättare för detta läkemedel eller generiska, är det värt att konsultera en läkare i förväg.

Sumamed - billiga analoger (lista med priser), för barn

Tack vare tillkomsten av antibiotika, fick patienterna en större chans att bli av med bakterierna, och öppnandet av den första antibakteriellt medel - penicillin, bara ägde rum i 1928 av den engelska forskaren Fleming. Den industriella frisättningen av penicillin började först i slutet av 30-talet av det tjugonde århundradet.

På post-sovjetrummets territorium dog människor i många år av brist på antibakteriella medel. Hittills finns det olika grupper av antibiotika som skiljer sig inte bara i kemisk sammansättning, men också i styrkan på verkan på kroppen.

I denna artikel kommer vi att prata om antibiotikumet "Sumamed" (makrolid, azalid) och dess analoger, som är något billigare till ett pris.

För effektivt val av analoger behöver du först veta sammansättningen och huvuddragen i sumamed, så nu ska vi sammanställa en kort guide till detta antibakteriella medel.

Instruktioner för Sumamed applikation

Sammansättning, existerande formulär, pris på apotek

Den aktiva substansen i sumamed är azitromycindihydrat. I apoteksnätet finns följande former av läkemedlet: tabletter, kapslar, pulver, flaskor (för infusioner). Beroende på frisättningsform och koncentration av azitromycindihydrat kan priset fluktuera.

Hittills har sumamed följande värde:

 • tabletter - 125 mg (6 st) eller 500 mg (3 st) - priset är respektive 350 eller 500 rubel;
 • Dispergerbara tabletter - 1000 mg (3 st) - 1070 rubel;
 • kapslar - 250 mg (6 st) - 330 rubel;
 • Pulver för beredning av suspension - 100 mg och 200 mg - 220 eller 560 rubel;
 • flaskor - 500 mg (5 st) - 1800 rubel.

Alla priser presenteras på summerat varumärke Teva (Israel). På apotek i Ryssland kan du träffas och den kroatiska tillverkaren. Därför bör värdet av summan på inköpsdagen alltid klargöras.

När du väljer billigare motsvarigheter, glöm inte att jämföra bara en särskild form av läkemedlet, till exempel priset på sumamed tabletter ska jämföras endast med azitromycin tabletter eller annan ersättning. Sirap jämförs med en sirap, ett pulver med ett pulver etc. Det är också viktigt att överväga koncentrationen, mängden läkemedel och tillverkarens företag.

Indikationer för användning

Sumamed, liksom dess analoger, förskrivs endast i närvaro av bakteriell mikroflora, vars närvaro bestäms av bacterosseva.

De vanligaste indikationerna för användning av sumamed är:

Sjukdomar i ENT-organ och andningsorgan:

 • otitis, bihåleinflammation, faryngit, rinit, tonsillit, tonsillit;
 • bronkit, lunginflammation, pleurisy, trakeit, bronkit.
 1. Infektionsprocesser av hud - råg, akne vulgaris, impetigo, komplicerade hudsjukdomar av bakteriell natur.
 2. Bakteriella lesioner av det genitourinära systemet (cervicit, uretrit), när orsaksmedlet är Chlamydia trachomatis.
 3. Borreliosis - endast i de första stadierna av sjukdomen.

Kontra

Läkemedlet används inte i följande fall:

 • individuell intolerans
 • allvarliga njur- och leverfunktionella störningar
 • ålderskategori till barn 6 månader (uppslamning), upp till 3 år (för 125 mg tabletter) och 12 (för tablettform eller kapslar av 500 mg, bör vikten av patienten inte vara under 45 kg);
 • Det är förbjudet att ta tillsammans med dihydroergotamin och ergotamin;
 • intolerans mot fruktos.
 • diabetes (för suspension)
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • arytmi.

Hur korrekt doseras Sumamed?

Doseringen av sumamed beror på patientens ålder, vikt och även på svårighetsgraden av sjukdomen. Vid behandling av luftvägsinfektioner föreskrivs sumamed 1 tablett per dag. Kursen kräver endast tre tabletter, vilket är lämpligt för patienter.

Viktigt! Med en kroppsvikt på upp till 18 kg är den sammanlagda dosen 125 mg, upp till 30 kg 250 mg, upp till 44 kg 375 mg. Vid patientens vikt över 45 mg används vuxna doser enligt officiell instruktion.

Susum sumamed, som tabletter, med sjukdomar i övre luftvägarna appliceras i tre dagar. I barns praktik är hon utsedd från 6 månader, förutsatt att barnets vikt är minst 5 kg.

Vid ett barn som väger 5 kg, är den sammanlagda dosen 2,5 ml. Med varje kilo ökas suspensionens volym med 0,5 ml, d.v.s. med en babys vikt kommer 10 kg att behöva 5 ml av läkemedlet per dag.

Alla orala former av läkemedlet tas utanför måltiden och observerar ett 1-2-timmarsintervall före eller efter att ha ätit.

Biverkningar

I anvisningarna till läkemedlet indikeras en lång lista över möjliga patologiska reaktioner på läkemedlet, och listan är imponerande och påverkar alla kroppssystem. En detaljerad beskrivning av "pobochek", liksom speciella instruktioner, finns i de officiella instruktionerna till sumamedu.

När är det nödvändigt att välja en analog?

Ibland har läkemedlet som doktorn förskrivit inte den rätta terapeutiska effekten eller orsakar ett antal obehagliga symptom i patienten, d.v.s. är sårad. I det här fallet är det nödvändigt att lösa problemet med att ersätta läkemedlet och att hitta ett läkemedel vars åtgärder praktiskt taget kommer att upprepa huvuddrogen.

Sumamed kan bara ersättas av ett annat antibiotikum, därför är det inte rationellt att överväga andra medel, till exempel icke-steroida eller antimikrobiella, som en analog. Även om de också kan påverka läkningsprocessen, hjälper kroppen att återställa sitt försvar.

I ett antal fall undertrycker immunsystemet självständigt bakterier, och organismen "övervinner" infektionen. Men sådana framgångsrika läkningar beror främst på okomplicerade bakterieprocesser.

Det händer att patienten suomes passar, men priset på drogen passar inte, och billigare analoger söks både för barn och vuxna. Och lusten att hitta ett billigt verktyg är inte ovanligt, och läkaren rekommenderar redan i början flera droger i receptionen och anger ungefärligt pris för dem.

Vad är analogerna av sumamed-list

Om man argumenterar logiskt är alla antibakteriella medel lämpliga för ersättning. Och det exakta urvalet i varje enskilt fall är individuellt. Endast sådd från fokuszonen, till exempel från nasofarynxen, kommer att ge ett tydligt svar på vilket antibiotikum som är effektivt och som är resistent mot bakterierna som har sådd från det resulterande materialet.

Kliniker har länge funnit att, vissa antibiotika är effektiva vid sjukdomar i andningsorganen (sumamed, ciprofloxacin, augmentin, macrofoams), andra bättre visar sig vid behandling av urogenitala systemet (ofloxacin, vilprafen) etc.

Därför är enkel ingående för att komma till "top tio", och snabbt bli av med sjukdomen behöver vi kompetenta och professionellt förhållningssätt till valet av antibiotika eller dess analoger, även om de är billigare eller dyrare.

Som billigare Sumamed-analoger vid behandling av sjukdomar i andningssystemet rekommenderas följande antibakteriella läkemedel:

 • azitromycinkapslar (250 mg, 6 stycken) - 125 rubler;
 • azitrox kapslar (250 mg, 6 delar) - 300 gn.
 • azitrus kapslar (250 mg, 6 st) - 60 gnid.
 • amoxiklav tabletter (250 mg + 125 mg, 15 st) - 230 rubel;
 • Flemoxin solutab (250 mg, 20 st) - 290 rubler;
 • zi-faktor (250 mg, 6 stycken) - 195 rubel;
 • augmentin tabletter (375 mg, 20 st) - 260 rubel;
 • Chemomycinkapslar (250 mg, 6 st.) - 250 rubel.

Tydligen är alla droger från listan som presenteras billigare än summerade, och blir ofta konkurrenter till detta främjade varumärke.

Jämförande egenskaper hos sumamed och dess analoger

Att välja analoger, det finns frågor som inte bara gäller priset, men också olika jämförande egenskaper. Detta är inte förvånande, för analoger är olika, och de flesta av dem har en helt annan komposition, eftersom är inte strukturella analoger.

Azitromycin eller sumamed - vilket är bättre?

Azitromycin hör till de strukturella analogerna av sumamed. Det finns endast små skillnader i hjälpämnen. Handlingsprinsen är helt identisk.

Trots det faktum att azitromycin är betydligt billigare, 3-4 gånger föredrar många patienter sumamed, med tanke på det en original läkemedel som har genomgått vissa kliniska prövningar. Det finns inga andra speciella skillnader mellan drogerna.

Sumamerade kosttillskott ger sällan biverkningar. Om sumamed inte fungerar fungerar vanligen azitromycin ineffektivt. Här är det nödvändigt att söka efter en analog endast med en annan aktiv substans, t. snarare, det kom inte precis azitromycin (aktiv substans) av dessa två droger.

Därför ger preferensen till summerad eller azitromycin, troligtvis valet kommer att falla till fördel för ett billigt läkemedel.

Instruktioner för användning av azitromycin.

Hemomycin eller sumamed?

Preparat är strukturella analoger, därför har de samma aktiva substans - azitromycin. Följaktligen har de praktiskt taget inga skillnader, förutom: hjälpkomposition, tillverkare och pris.

Som övningar framställs heomycin och sumamed med hänsyn till alla tekniska normer. I produktionsprocessen observeras originalet för den aktiva substansen och dess skal. Därför övergår dessa läkemedel under lagring billigare analoger av sumamed.

Kliniska prövningar har visat att heomycin och sumamed är effektivare än billiga analoger, och tolereras lättare av patienter.

Heomycin är billigare än summan för 70-100 rubel.

Supraks eller sumamed?

Droger skiljer sig åt i den aktiva ingrediensen och hör till olika grupper av antibiotika. I supraks är grunden för läkemedlet cefixime (cephalosporin av den tredje generationen), i sumamed-azitromycin (makrolid).

Sumamed producerar Israel och Kroatien, supraks - Indien, Jordanien och Saudiarabien. Supraks uppvisar en svagare toxisk effekt än sumamed, även om båda är godkända för användning vid sex månaders ålder.

Indikationer för användning Sumamed mer, men när det gäller otolaryngology båda representerade preparat lämpligt för en effektiv behandling av öron, näsa och hals. Naturligtvis kommer resultatet att tillhandahållas att bakterien som orsakade den inflammatoriska processen kommer att vara känslig för ett av dessa antibiotika.

Det bör noteras att båda drogerna täcker ett brett spektrum av bakterier och är populära i barnläkemedel.

Priset på suprax är högre, för packning av kapslar (400 mg, 6 stycken, tillverkning av Indien) är det nödvändigt att förkroka och ge ca 750-800 rubel.

I denna artikel tittade vi på suprax instruktion och analoger.

Sumamed eller amoksiklav - vilket är bättre?

Båda läkemedlen visar antibakteriell verkan, men de tillhör olika grupper av antibiotika. Amoxiclav tillhör gruppen penicilliner, och i effekten är den svagare än summan.

Skillnad Sumamed, amoxiclav består inte bara av ett antibiotikum (amoxicillin) och har i sin struktur mer och klavulansyra (hämmare av beta-laktomaz). Det skadar enzymerna som frigörs av bakterier. Amoxiclav i pulverform är ordinerat från de första dagarna av ett barns liv.

Tydligt bestämma vad som är bättre - sumamed eller amoksiklav svårt, för sjukdom klinik och känslighet av bakterier själva diktera valet av läkemedel, och att förstå detta kan bara vara en läkare, eller "avancerad" patienten, som har studerat alla grunderna i medicin.

I de allra flesta fall behandlas behandling med penicilliner, och endast om de är ineffektiva tillgriper makrolider, i vårt fall sumamedu. Tack vare en sådan taktik får inte bakterier chansen att skaffa sig stabilitet.

Priset för amoksiklav är lägre med cirka 100 rubel.

Sumamed eller augmentin?

Augmentin och amoxiclav sammanfaller helt i kemisk sammansättning. Därför finns det ingen anledning att upprepa och utvärdera augmentin i detalj. Alla tre läkemedel - augmentin, amoksiklav och sumamed produceras i olika länder, som alla har flera tillverkare samtidigt.

Fördelen med att öka i förhållande till sumamed är dess användning från nyföddas första dagars liv. Nackdelen - varaktigheten av kursen, som är ungefär en vecka, och mottagningsfrekvensen (2-3 gånger om dagen). Behandling med sumamed är kort, i de flesta fall visas en tre dagars kurs (endast tre tabletter).

Priset för augmentin är lägre, i genomsnitt med 100 rubel.

Artikel med en detaljerad jämförelse av effektiviteten av augmentin, sumamed, amoxiclav och amoxicillin.

Flemoxin löses eller summeras?

I jämförelse med sumamed har flemoxin soluteab endast en tablettform. Den aktiva substansen är amoxicillintrihydrat. Det följer att båda drogerna tillhör olika grupper av antibiotika.

När det gäller biverkningarna kan det exakt sägas att flemoxinet har mindre av dem, för Läkemedlet är mindre giftigt.

Flemoxin tabletter används oftast hos barn från 12 månader, som förskriver läkemedlet två gånger eller tre gånger om dagen, beroende på doseringen.

När du använder Flemoxin hos barn under ett år, Det är nödvändigt att ta hänsyn till följande dosberäkning - 30-60 mg / kg / dag. (dosen är uppdelad i tre doser). Sumamed för den yngsta används endast i form av en upphängning.

Kostnaden för flemoxin är något lägre, cirka 50 rubel.

Vad man ska välja - sumamed eller flemoxin soluteba bestäms endast av en läkare, med tanke på ålder, anamnese och känslighet hos bakterien.

Clatid eller sumamed - vilket är bättre?

Dessa antibiotika hör till makrolider, men den aktiva substansen är annorlunda för alla. Sammansättningen av claciden är klaritromycin. Åtgärder klatsida är något svagare, den används endast för infektioner i luftvägarna och huden.

Förutom summan klatsid användning endast vid 6 månaders ålder. Biverkningar och kontraindikationer för dessa läkemedel är i stort sett lika.

Priset för clacid i tabletter 250 mg nr 10 (Italien) är 600 rubel.

Clatid eller sumamed - låt honom bestämma resultatet bakposseva, även om han måste vänta minst 5 dagar och måste behandlas omedelbart. Därför utpekas många antibiotika blint.

Wilprafen eller summerad?

Båda drogerna tillhör gruppen makrolider, men deras komposition är annorlunda. Den aktiva substansen i vilprafen är josamycin. Indikationer för användning är bredare än för sumamed. Skillnad Sumamed vilprafen används i difteri, scharlakansfeber, kikhosta, dakryocystit, blefarit, lymfadenit, alveolit, gingivit, mjältbrand, gastrointestinala sjukdomar och andra infektioner.

Wilprafen används inte kategoriskt för kroppsvikt under 10 kg. Det ordineras för en kurs om 5 till 21 dagar, dela dagsdosen med 2-3 doser, vilket inte är mycket praktiskt för patienterna. Korta kurser och ett dagligt dagligt intag ger utan tvekan en fördel för detta läkemedel.

Valet av ett av dessa läkemedel är i stor utsträckning beroende av sjukdomen, så lämna detta problem till doktorn.

Priset för vilprafen (500 mg nr 10) ligger inom intervallet 550-650 rubel.

Vilket antibiotikum ska man välja för behandling?

slutsats

Om det föreskrivna antibiotikumet av någon anledning inte är lämpligt för dig, informera genast läkaren om det. Ändra inte produkten på egen hand av apotekare i apoteket eller vännerna. Kom ihåg att antibiotika appliceras cykliskt, tydligt i tid, så sökningen efter en analog måste utföras omedelbart. Ta hand om din hälsa!

Analoger av läkemedlet Sumamed kan effektivt ersätta det?

Terapi av sjukdomar med infektiös ursprung består ofta av administrering av bredspektrumantibiotika som kan undertrycka och förstöra den patogena floran och minska risken för komplikationer. Bland det stora utbudet av antibakteriella läkemedel, läkare ordinera ofta läkemedel från gruppen makrolitov som är säkrare än andra farmakologiska grupper antibiotika och används allmänt vid behandling av bakteriesjukdomar, inklusive de som orsakas av intracellulära bakterier. Representant för droger från gruppen av makrolider är Sumamed, som ofta föreskrivs för behandling av andningssjukdomar, ENT-organ och andra tillstånd av varierande svårighetsgrad.

Sumamed medicin tillhör den nya generationen antibiotika. Tillverkningslandet är Kroatien, som sedan många år har sålt läkemedlet till många länder i världen. Basen för detta läkemedel är azitromycin samt hjälpämnen. På grundval av azitromycin har en hel del antibiotika av inhemsk och utländsk produktion skapats, som kallas synonymt eller analogt med Sumamed.

Sumameds analoger i komposition eller terapeutisk effekt används ofta i medicin, men endast en enskild läkare kan ordinera något antibakteriellt läkemedel för varje patient och först efter diagnosen har gjorts. Vissa billiga analoger kan inte kallas fullvärdiga droger, som kan ersätta Sumamed. Trots samma sammansättning är vissa analoger av läkemedlet mycket billigare, eftersom andra tekniker används i produktionsprocessen som kan påverka läkemedlets kvalitet. För högkvalitativa analoger hänvisar ofta till generika, som också har samma sammansättning, men priset för dem är flera gånger lägre än den märkta Sumamed. Till skillnad från andra droger som en person kan köpa utan recept och läkarens föregående samråd, kan Sumameds antibiotikum, liksom hans eventuella analoger, endast ordineras av den behandlande läkaren.

Principen om läkemedelsverkan

Sumamed är ett nytt generations antibiotikum från makrolidgruppen, som används i etiotropisk terapi för behandling av infektionssjukdomar. Den aktiva substansen i läkemedlet är azitromycin. Läkemedlet finns i flera olika former: tabletter, kapslar för vuxna och suspension för barn. Tabletterna innehåller 250 eller 500 mg aktiv substans, samt hjälpkomponenter.

Läkemedlet har en uttalad bakteriedödande verkan, den har en skadlig effekt på olika bakteriestammar. Sumamerade analoger som är billigare i kompositionen kan också innehålla en liknande dos azitromycin och hjälpämnen men produceras av andra tillverkare.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas valet av Sumamed analoger för barn, som endast kan ordineras av en läkare. Susamed Sumamed ges i en dos av 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml av läkemedlet. Du kan köpa medicinen i 50 ml flaskor i form av ett pulver för beredning av en suspension.

När du letar efter analoger som tillåter att ersätta Sumamed, är det viktigt att läsa instruktionerna och också att konsultera en läkare som kan välja dosen i enlighet med patientens ålder.

Sumamed och dess strukturella billiga analoger användes allmänt vid behandling av sjukdomar i övre luftvägarna, ENT-organ, sjukdomar i urinvägarna, patologier i muskuloskeletala systemet. Dosen av läkemedlet ska bestämmas av läkaren individuellt för varje patient.

Den terapeutiska kursen att ta medicinen kan ta från 1 till 5 dagar. I anvisningarna till läkemedlet finns ett antal kontraindikationer att använda, bland annat intolerans av den aktiva substansen, gastrointestinala sjukdomar, njurspatologi. Vissa analoger är billigare att ha ett större antal kontraindikationer, vilket är extremt viktigt för att bli bekant med innan du tar medicinen.

azitromycin

Azitromycin är en strukturell analog av Sumamed, som har ett brett spektrum av verkan, har en uttalad antimikrobiell, bakteriedödande verkan mot ett stort antal patogena bakterier. Den aktiva ingrediensen i medicinen är samma azitromycindihydrat, som verkar i själva inflammationsfokusen, har god tolerans och kan ordineras till vuxna och barn efter 6 år. Läkemedlet framställs i tabletter av 250 och 500 mg.

Antibiotikum Azitromycin är den ryska analogen Sumamed, som produceras av många läkemedelsföretag. Läkemedlet används i stor utsträckning vid terapi av olika sjukdomar av bakteriellt ursprung, inklusive de som orsakas av intracellulära parasiter.

vittnesbörd

Indikationer för användning är följande sjukdomar av bakteriellt ursprung:

 1. Dermatologiska infektioner.
 2. Patologi i andningsorganen.
 3. Bakteriella sjukdomar i genitourinary systemet.
 4. Sjukdomar i mag-tarmkanalen orsakad av Helicobacter pylori;
 5. Otolaryngologiska infektioner.

Metod för applicering

I anvisningarna till läkemedlet finns en standarddos av administrationen, men endast en läkare kan ordinera läkemedlet individuellt för varje patient. För vuxna ska den dagliga dosen inte överstiga 0,5 mg - 1000 mg per dag, vilket är 1 - 2 kapslar. Behandlingsförloppet bestäms av läkaren, men brukar inte överstiga 3 dagar.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda ett antibiotikum när:

 1. överkänslighet mot azitromycin;
 2. svår njurinsufficiens
 3. laktationsperiod
 4. barn under 12 år
 5. laktosintolerans.

Azitromycin tillhör billiga Sumamed-analoger, som bör användas med extrem försiktighet.

Azitroks

Azitrox - antibiotisk makrolidgrupp. Den aktiva beståndsdelen är azitromycin. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar på 250 och 500 mg. Detta antibiotikum används ofta för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar, det verkar mot ett antal mikroorganismer. Har en uttalad bakteriostatisk effekt.

vittnesbörd

Enligt instruktionerna kan Azitrox användas vid behandling av sådana sjukdomar som:

 1. Infekterade sår.
 2. Pyoderma.
 3. Bakteriell cervicit.
 4. Akut och kronisk bronkit.
 5. Lunginflammation.
 6. Halsfluss.
 7. Angina.
 8. Faryngit.

Metod för applicering

Vuxna och barn som är äldre än 12 år kan använda läkemedlet. Behandlingsschemat bestäms av läkaren, men i princip är det 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar.

Kontra

 1. allergi mot kompositionen;
 2. barn under 12 år
 3. graviditet;
 4. laktation;
 5. lever, njursjukdom.

Azitrus

AzitRus är ett antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen, vilket är effektivt mot gram-positiva mikroorganismer. Med läkemedlet kan du få en antimikrobiell, bakteriedödande verkan. Kapslar ges i doser på 250 och 500 mg. Läkemedlet är effektivt vid behandling av sjukdomar med bakteriellt ursprung, särskilt de som orsakas av intracellulära parasiter och gram-positiva och gramnegativa bakterier.

vittnesbörd

Azitrus kan användas vid behandling av följande sjukdomar:

 1. Infektionsinflammatoriska sjukdomar i andningsorganen och ENT-organen.
 2. Sjukdomar i huden och mjukvävnaden vid infektiös genesis.
 3. Komplex behandling av gastrointestinala sjukdomar orsakade av Helicobacter pylori.

Metod för applicering

Mottagandet av ett antibiotikum ordineras av en läkare, baserat på diagnosen. En specifik behandling är nödvändig för en specifik sjukdom. Så vuxna rekommenderas att ta en kapsel en eller två gånger om dagen, med en kurs om 3 till 5 dagar. Med patologier i urinvägarna ta kapslar en gång en dos av 1000 mg, vilket är lika med 2 kapslar om 500 mg vardera.

Kontra

 1. Njur- och leverinsufficiens.
 2. Barn under 12 år.
 3. Laktationsperiod.
 4. Överkänslighet mot kompositionen.
 5. Brott mot hjärtfrekvensen.
 6. Graviditet.

amoxiclav

Amoxiclav - ett kombinerat antibiotikum, vilket inkluderar amoxicillin och klavulansyra. Läkemedlet är ett brett spektrum av droger, har god tolerans och används ofta vid terapi av bakteriella sjukdomar. Amoxiclav är effektivt mot ett stort antal bakterier. Producerad i lösliga tabletter för oral användning, i en dos av 625 mg. Amoxiclav - en bra ersättning Sumamed för terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. Akut och kronisk bihåleinflammation.
 2. Otitis media.
 3. Lunginflammation av olika etiologi.
 4. Kronisk bronkit.
 5. Urinvägsinfektion.
 6. Gynekologiska infektioner.

Metod för applicering

Tabletter före intag måste lösas i 100 ml vatten. Vuxna rekommenderas att ta 625 mg (1 tablett) 2-3 r / dag.

Kontra

 1. Kolestatisk gulsot.
 2. Individuell intolerans mot kompositionen.

Flemoxin-lösningsmedel

Flemoxin Solutab är ett penicillin antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Producerad i avlånga tabletter i en dos av 125 mg, 250 mg, 500 mg och 1000 mg. Läkemedlet innehåller amoxicillin samt hjälpämnen. Detta antibiotikum används ofta vid behandling av bakteriella sjukdomar. Effekter på ett stort antal bakterier, har god tolerans och ett minimalt antal kontraindikationer.

vittnesbörd

Tabletter Flemoxin Solutab kan ordineras av en läkare med följande sjukdomar:

 1. Bihåleinflammation.
 2. Bihåleinflammation.
 3. Halsfluss.
 4. Angina.
 5. Bronkit.
 6. Adnexitis.
 7. Salpingit.
 8. Endometrit.
 9. Pyoderma.
 10. Kokar.
 11. Pyelonefrit.

Metod för applicering

Dosen bör bestämmas av läkaren individuellt för varje patient. Standardsystemet är 250 - 500 mg 2 gånger om dagen. Barnet ordineras från 125 till 250 mg två gånger dagligen enligt indikationerna för att ta antibiotikum.

Kontra

 1. Leverpatologi.
 2. Akut njursvikt.
 3. Individuell intolerans mot kompositionen.
 4. Graviditet i första trimestern.

kommunikations~~POS=TRUNC

Zi-faktor - en nyhet på marknaden för antibakteriella läkemedel med en uttalad antimikrobiell effekt. Läkemedlet tillhör gruppen makrolider. I kompositionen innehåller azitromycin. Det har en bakteriedödande effekt, det fungerar i centrum av inflammation, det har en skadlig effekt på bakterier av olika stammar.

vittnesbörd

Z-faktorn kan användas vid behandling av sjukdomar i nedre och övre luftvägarna, ENT-patologi, urinvägsinfektion och mjukvävnader.

Metod för applicering

Ett läkemedel ordineras för oral administrering. Det ordineras för 500 mg en gång om dagen. Behandlingsschemat bestäms av läkaren individuellt för varje patient. I allmänhet överskrider behandlingen inte mer än 3 dagar.

Kontra

 1. intolerans mot azitromycin;
 2. nedsatt njur- och leverfunktion
 3. barn under 1 år.

augmentin

Augmentin är ett vanligt bredspektrumläkemedel baserat på amoxicillin och clavulansyra. Antibiotikum produceras i form av tabletter av 500, 625 och 875 mg, liksom suspensioner för barn. Läkemedlet används ofta i barnläkemedel för behandling av sjukdomar i andningssystemet och ENT-organ. Augmentin visar hög terapeutisk aktivitet mot många bakterier, förstör deras celler, förhindrar ytterligare reproduktion. Augmentin är ett antibiotikum av överkomlig kostnad, vilket beror på mängden aktiv substans i kompositionen.

vittnesbörd

Augmentin används i terapi:

 1. Bihålan.
 2. Otit.
 3. Bronkit i akut och kroniskt stadium.
 4. Bronkopneumoni.
 5. Lunginflammation.

Indikationer för användning är andra infektioner, vilka beskrivs i detalj i anvisningarna.

Metod för applicering

Dosen bestäms av läkaren, som väljer den nödvändiga dosen av läkemedlet i enlighet med patientens ålder, särdrag hos organismen. Den terapeutiska kursen kan ta från 5 till 10 dagar. Läkaren är ordinerad en dos medicin, men i allmänhet bör den inte överstiga 125, 250 mg per dag.

Kontra

Kontraindikationer inkluderar:

 1. Allergi mot penicilliner.
 2. Sjukdomar i njurarna, lever.
 3. Graviditet.
 4. Amning.
 5. Barn under 2 år, med undantag för suspension.

Hemomitsin

Hemomycin är ett antibiotikum med bakteriedödande effekt. Framställd i kapslar om 500 mg eller infusionsvätska. Läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, har en stark bakteriedödande effekt. Hemomycin är den billigaste analogen av Sumamed på terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. skarlet feber;
 2. otitis media;
 3. sinusit;
 4. halsont;
 5. halsfluss;
 6. bronkit;
 7. atypisk och bakteriell lunginflammation;

Metod för applicering

Ta drogen bör vara strängt för syftet. Den dagliga dosen för en vuxen är 500 mg per dag. Behandlingsförloppet är 3 dagar.

Kontra

 1. leverinsufficiens;
 2. barns ålder till 12 år
 3. allergi mot kompositionen;
 4. hjärtrytmstörning
 5. patologi i levern, njurarna.

Antibiotika används ofta vid behandling av olika sjukdomar i den infektiösa och inflammatoriska banan, men de kan endast tas av doktors recept, strikt efter de rekommenderade doserna och behandlingskursen. När Sumamed utses av läkaren kan analoger inte användas ensamma, eftersom preparat från denna grupp, även de som har samma sammansättning, kan ha olika effekter på kroppen, orsaka biverkningar och andra obehagliga tillstånd.