Huvud
Förebyggande

Behandling av cystit med antibiotika hos kvinnor

Om en kvinna blir sjuk med blåsor, då för behandling, finns det alltid föreskrivna vissa antibiotika (en lista strax nedan) som är utformade för att förstöra patogena bakterier.

Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem.

Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (dvs en kvinna kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "försvinna in i skuggorna"), vilket är förenat med utvecklingen och konsekvenserna av återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Det är viktigt att inte glömma att vid behandling av cystit vid ett långvarigt intag av antibiotika förstörs ett stort antal positiva mikroorganismer - mjölksyrastavar. Detta bidrar till den rikliga tillväxten av jästliknande svampar och leder till framväxt av tröst.

I denna artikel kommer vi att prata om droger för behandling av blåsor. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt upprätta en diagnos och förskriva en terapi som tar hänsyn till alla karaktäristika hos kvinnans kropp.

Översikt över förberedelser

Antibiotika för blåsor är endast indikerade om inflammationen i blåsans slemhinnor är bakteriell i naturen. I något annat fall föreskrivs de för att förebygga en eventuell bakteriell infektion eller inte alls ordineras.

Villkorligen antibakteriella läkemedel kan delas in i 5 grupper.

 1. Nitrofurantoin är ett antiseptiskt medel för behandling av urinvägarna.
 2. Erytromycin - ett antibiotikum riktas mot förstörelsen av stafylokocker, streptokocker, gonokocker.
 3. Sulfonamidgrupp: sulfametisol, sulfisoxazol, sulfametoxazol.
 4. Penicillingrupp: cefaklor, cefalexin, dicloxacillin, amoxicillin, ampicillin.
 5. Tetracyklingrupp: doxycyklin, minocyklin, tetracyklin.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Lista över antibiotika för blåsor

Nedan är en lista över deras mest effektiva och ofta använda antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor:

Varaktigheten av antibakteriell behandling för akut cystit är vanligen 3 eller 7 dagar, beroende på förekomsten av riskfaktorer. Om de är närvarande ökar respektive behandlingstiden.

Komplex terapi

Att dricka antibiotika och inget annat är nog, för en fullständig botemedel kräver komplex terapi.

Det innefattar: intag av örtberedningar: kanefron eller cyston, probiotika (laktobakterin), immunomodulatorer, det är också nödvändigt att observera sängstöd och ta varma bad eller torrvärme. Det finns också en speciell diet för patienter med cystit, vilket är mycket viktigt för kronisk cystit.

Glöm inte vanligt vatten, du borde dricka minst 2 liter rent vatten om dagen.

Stödjande terapi

Efter antibakteriella läkemedel finns det stor sannolikhet för återfall och uppkomsten av akut cystitis. Oftast beror detta på felaktig utvald behandling eller misslyckad självbehandling.

Antibiotika för blåsor är provokatörer av blodtrycksexacerbation, därför kräver deras mottagning det obligatoriska underhållet av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 1. Att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 2. Ta vitaminer, till exempel, komplimat;
 3. Två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 4. På eftermiddagen ta en upplösning i vattenpasta fytolysin.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Monural för cystitis

Nu har läkarna i arsenalen ett läkemedel som är utmärkt för akut behandling av urinvägarna, eftersom det är universellt. Detta är det bästa antibiotikumet för cystit - läkemedlet Monural (se recensioner och instruktioner).

Fördelen med detta läkemedel är att när det går in i blodet absorberas det snabbt och kommer in i njurarna i oförändrad form. Det är nog att ta ett antibiotikum till jobbet. Med svår form av blåsan är han utsedd två gånger.

På grund av den lilla giftiga effekten på kroppen anses "Monural" vara praktiskt taget ofarlig. Men det finns också kontraindikationer: det kan inte tas till barn under 5 år, ammande mödrar och personer med nedsatt njurfunktion.

Vilket antibiotikum är bäst för cystitis?

Bland de bästa drogerna kan identifieras "Monural". Även för intag av droger rekommenderas som innehåller fluorokinoloner, till exempel Levofloxacin. Detta medel har ett brett spektrum av effekter på mikrober, det har en lång period av utsöndring, en hög grad av penetration i andra organ.

Används för behandling av sjukdomen Amoxicillin, Nitrofurantoin, Fosfomycin. Dessa droger förstör fullständigt bakterier och tillåter inte bakterier att anpassa sig till läkemedlets komponenter. Gravid och barn är ordinerade läkemedel som Cefixime eller Cefuroxime. De är harmlösa mot kroppen, samtidigt som smittet snabbt förstörs.

Det bredspektra antibiotikumet för cystitis

Cystitis är en inflammation i blåsan, som utvecklas på grund av infektion, parasiter, exponering för kemikalier, droger, allergier, sjukdomar i nervsystemet, strålning och några andra faktorer. Antibiotika indikeras endast för infektiösa former av cystit, i andra fall kan de ordineras med förebyggande syfte för att minska sannolikheten för sekundär infektion. Behandling av inflammation i blåsan, frolic på grund av pyelonefrit, diabetes mellitus och andra kroniska sjukdomar innefattar behandling av den underliggande sjukdomen.

Reglerna för förskrivning av antibiotika för blåsor

 1. Antibiotika ska endast ordineras av en läkare. Självmedicinering kan leda till en chronisering av processen och öka resistensen hos smittämnet som orsakar infektionen, vilket gör läkemedlet mindre effektivt.
 2. Parallellt med antibiotika, antiinflammatoriska, antispasmodiska, antipyretiska och immunmodulerande läkemedel ordineras.
 3. Antibiotika måste tas samtidigt.
 4. Även efter att symtomen på inflammation har försvunnit, måste du fortsätta att ta det läkemedel som rekommenderas av din läkare. Om du själv avbryter antibiotikabehandlingen, kan cystitisen uppstå igen eller gå in i kronisk form.
 5. För att förhindra candidiasis, i de flesta fall antibiotikabehandling, föreskrivs lämpliga antifungala medel och probiotika, normalisering av tarmfloran.

De vanligaste grupperna av antibiotika som föreskrivs för blåsor

Varaktigheten av antibiotikabehandling för cystit kan vara från 1 till 7 dagar eller mer. Vanligtvis under det första besöket till läkaren läkare kommer att förskriva brett spektrum antimikrobiell verkan, och vidare, om nödvändigt, kommer det att göra en ersättare med urinanalysresultaten identifiera patogenen och definiera dess känslighet för antibiotika.

Antibiotika av ett brett spektrum, förskrivna för blåsor:

 • penicilliner,
 • cefalosporiner,
 • fluorokinoloner,
 • nitrofuraner,
 • makrolider,
 • hydroxikinolin,
 • beredningar från andra grupper.

För närvarande har följande typer av antibiotika och sulfonamidpreparat, som tidigare användes allmänt för behandling av cystit, relativt låg aktivitet:

 • Oskyddade penicilliner (penicillin, amoxicillin),
 • cefalosporiner av den första generationen (cefradin, cefalexin, cefadroxil),
 • sulfonamider (biseptol).

Oftast med cystit, ordineras urologer:

För behandling av kronisk inflammation i urinblåsan används fluorokinolonserien oftast: ofloxacin, norfloxacin, ciprofloxacin.

Barn och gravida kvinnor

Inte alla droger på grund av förekomsten av kontraindikationer kan ordineras till barn eller gravida kvinnor. Av dessa skäl är de oftast förskrivna antibiotika för blåsor:

 • skyddade penicilliner (augmentin, amokslklav),
 • cefalosporiner (cefixim, cefuroxim),
 • alternativ - nalidixinsyra, co-trimazol, nitrofurantoin.

Förberedelser för en enstaka dos

Akut cystit är väl behandlingsbar när man tar bara en tablett av ett långvarigt bredspektrum antibiotikum av en ny generation. För närvarande är det 2 sådana kända droger, liksom deras analoger - digitan och monoral (fosfomycin). Dessa läkemedel används i okomplicerad akut cystit, men är inte lämpliga för behandling av kronisk inflammation i blåsan.

Förutom antibiotika, som bara tar en gång, finns det antibakteriella medel som kan tas inom en kort kurs, till exempel 3-5 dagar. Denna skyddade penicilliner (amoxiclav, Augmentin), sam-trimazole, orala cefalosporiner hos den andra och tredje generationens (cefaklor, ceftibuten, cefixim, cefuroxim).

Översikt över antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Enligt statistiken har varje tredje kvinna stött på denna sjukdom. Hos män det diagnostiseras mycket mindre ofta.

Inte alltid patienter vänder sig till en läkare när symptom uppträder. I vissa fall försvann de karakteristiska kliniska manifestationerna av patologi utan spår inom 1-2 dagar, och de stör aldrig. Men det finns också fall av en mycket svårare och långvarig blåsning av cystit, där en person länge är störd av smärta, och i urinen kan du se blod.

Vad är farlig självbehandling?

Många människor, tyvärr, börjar öva självmedicinering, köpa antibiotika på apotek, guidade av vännernas råd och inte av en urologs rekommendationer. Ibland känner de verkligen en hel del lättnad; möjligen till och med lindring av symptomen på inflammation. Men det betyder inte att orsaken till sjukdomen elimineras.

Med irrationell antibiotikabehandling kan orsaksmedlet enkelt "gömma" under en viss tid. Den akuta formen av cystit blir kronisk, och med en minskning av immunitet eller superkylning finns det nästan säkert en försämring. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att antibakteriella läkemedel inte är ofarliga, och mottagandet i vissa fall kommer att göra mer skada än bra.

När de första alarmerande symptomen uppträder, rekommenderas det starkt att omgående rådfråga en urolog. Endast en kvalificerad specialist kommer att kunna välja de läkemedel som passar bäst för den specifika kliniska situationen. Vid val av läkemedel beaktas alla indikationer, kontraindikationer, dynamik i den patologiska processen och patientens individuella egenskaper.

Grundläggande antibakteriella läkemedel

Det mest effektiva sättet att behandla inflammation i urinblåsan:

 • fosfomycin;
 • preparat av nitrofuran-serien;
 • beta-laktam antibiotika;
 • fluorokinoloner.

Många urologer råder inte att skynda på med antibiotika, och inom en dag efter de första symptomernas utseende bör det begränsas till mer konservativa behandlingsmetoder.

Observera: patienter med akut cystit rekommenderas att följa bäddstöd och konsumera mer flytande, föredragna drycker som kan sura urin (minska dess pH). De bästa fruktbären är tranbär eller cowberry.

Från sjukdoms början måste du ta:

 • NSAIDs (diklofenak, Ibuprofen, Ketoprofen);
 • smärtstillande medel (Baralgin, Pentalgin);
 • antispasmodik (No-shpa, Drotaverin).

De listade läkemedlen används för symptomatisk terapi, det vill säga de kan bara stoppa sjukdoms kliniska manifestationer, men påverkar inte på något sätt dess orsak - mikroorganismer.

Om det inte finns några förbättringar inom 1-2 dagar är det nödvändigt att starta etiotropisk behandling - ta antibakteriella läkemedel.

I de flesta fall är orsaken till inflammation E. coli. Det är denna bakterie som detekteras i laboratoriestudier hos 95% av patienterna med diagnostiserad akut okomplicerad cystit. Det är närvarande i varje människas tarm under hela livet och anses vara en representant för den opportunistiska mikrofloran.

Kriterier för okomplicerat flöde:

 • episoden spelades in för första gången;
 • konkrement och tumör neoplasmer i blåsan är frånvarande;
 • blod i urinen detekteras inte;
 • samtidiga patologier som försämrar immunitet, patienten diagnostiseras inte;
 • stricture av urinvägarna.

För att bekräfta diagnosen måste läkaren genomföra en kontroll, och se till att infektionen inte gick upp och påverkar njurbäckenet.

Om det finns misstankar om en komplicerad version av den kliniska kursen eller ett återfall av kronisk cystit, föreskrivs antibiotika omedelbart - från den första dagen efter klagomålen. För urvalet av läkemedlet sås urin. Det låter dig ange typ av patogen och bestämma graden av känslighet för ett visst antibiotikum.

Var uppmärksam: Postmenopausal kvinnor visas dessutom östrogenberedningar för intravaginal administrering. Det är bristen på könshormoner som kan provocera den första episoden eller blödningens återfall.

Apotek säljer mycket läkemedel, som anses vara "tillförlitliga och testade", men i praktiken är ineffektiva. Till aktiva substanser som används i många år utvecklas resistens mot infektiösa medel av bakteriell natur gradvis motståndskraft.

Antibakteriella medel, till vilka E. coli är praktiskt taget oreceptivt:

Vuxna patienter är oftast förskrivna läkemedel från gruppen nitrofuraner. Mindre ofta tillgripa behandling med fluorokinoloner.

För barn, äldre och patienter under graviditeten släpps de relativt sällan, eftersom biverkningar inte utesluts. Han visar beta-laktamantibiotika - cephalosporiner av 2: a och 3: e generationen och penicilliner (Amoxicillin clavulanat). Prefekt ges till orala doseringsformer (tabletter och kapslar).

fosfomycin

Snabba hantera blåsan ett enkelt intag av ett kraftfullt antibakteriellt medel - Fosfomycin trometamol (handelsnamn - monural). Det anses vara en "första raden" förberedelse. För detta läkemedel är den främsta orsaken till sjukdomen den högsta mottagligheten. 1 dos (3 g) skapar i urinen en koncentration som är tillräckligt hög för fullständig destruktion av bakterier i 80 timmar. Fosfomycin är en av de säkraste drogerna; Det är dock med försiktighet föreskrivet för framtida mammor och kvinnor under amning.

Det är viktigt att: Det bör noteras att i vårt land Monural har använts i 10 år, därför är bildandet av resistens mot E. coli-stammar inte uteslutet. Redan registrerade fall där patienter som en gång tog detta läkemedel, gå till doktorn igen. I ökande grad föreskrivs inte 1, men 2 doser av läkemedlet, vilket måste tas med en skillnad på 24 timmar.

Betalaktamer

Den obestridliga fördelen med beta-laktamantibiotika är åtgärdens selektivitet. De förstör det infektiösa agens cellvägg utan att påverka kroppens normala celler negativt. En nackdel med beredningarna av denna klinisk farmakologiska grupp är den höga sannolikheten för utveckling av allergiska reaktioner - de noteras i nästan var tionde patient. Om det inte finns någon individuell överkänslighet mot den aktiva substansen, kan beta-laktamer tas och barn, gravid och äldre.

I synnerhet agenter som inkluderar Amoxicillin och klavulansyra.

Dessa inkluderar:

 • Flemoclav Solutab;
 • amoxiclav;
 • Ekoklav;
 • augmentin;
 • Panklav.

Observera: Amoxiclav är mer populär i jämförelse med Augmentin på grund av det relativt låga priset. De minsta biverkningarna utvecklas med användning av det japanska läkemedlet Solutab.

Dessa droger hör till de första linjedrogen i behandlingen av blåsan. De utses i de fall där säkerheten vid behandlingsåtgärder är av särskild betydelse.

Det är viktigt att: för att minska den negativa effekten på tarmväggen, är det lämpligt att ta antibiotika under måltiden och parallell användning av probiotika - Bifiform, Atsipol, Hilak Forte, etc...

Kombinerade droger med Amoxicillin och clavulansyra är föreskrivna kurser. Varaktigheten av behandlingen varierar från 5 till 7 dagar (svårighetsgraden av symtomen och processens dynamik beaktas).

Läkemedlen val är cefalosporiner 3: e generationen baserad cefixim, de anses vara mer effektiva vid behandling av kort bana (5 dagar), men inte agera på alla patogener.

Varunamn:

 • Ceforal Solutab;
 • Supraks Solutab;
 • Pantsef.

nitrofuraner

Antibakteriella läkemedel av nitrofuranserier är mycket effektiva mot de flesta patogener av cystit. Deras nackdel är en ganska hög förekomst av biverkningar under behandlingen. Upp till 30% av patienterna klagar av sömnighet, inhibering, illamående, yrsel, kräkningar och smärta i bukområdet. Nitrofuraner är kontraindicerade hos personer med kardiovaskulär sjukdom, njure eller leversvikt.

De vanligaste drogerna från gruppen nitrofuraner:

 • furazolidon;
 • Furadonin (nitrofurantoin);
 • Furazidin (furamag, furagin).

Det är viktigt att: Effekten av furazolidon är låg, eftersom inga skadliga bakterier skapas i urinen. Furazidin tolereras av de flesta patienter mycket bättre än Nitrofurantoin.

Alla ovanstående läkemedel är till kursbehandling. Dess varaktighet är inte mindre än 5 dagar.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är bredspektrum antibiotika, som för närvarande ses i Ryssland som förberedelser för en "reservgrupp". Patogen mikroflora till dem är mycket känslig, så en ganska kort (3-dagars) kurs. Men i detta fall har dessa droger ofta en oönskade effekt på kroppen. På grund av den höga toxiciteten hos de aktiva komponenterna Fluorokinoloner kontraindicerat för personer som lider leverinsufficiens, gravida kvinnor, ammande mödrar, patienter under 18 år och patienter med epilepsi. Bland de allvarligaste biverkningarna ingår bland annat smärta i musklerna och muskler, senbrott under träning, arytmier, nedsatt funktionell leverfunktion och utveckling av fotodermatit.

Fluoroquinoloner innefattar medel innehållande Ciprofloxacin:

Till denna grupp hör Levofloxacin, Ofloxacin (Zanotsin, Ofloksin) och det mest effektiva medlet Norfloxacin (Norbaxin, Nolitsin).

Prescribe fluorokinoloner för behandling av okomplicerad cystit eller ej, kan lösas endast av den behandlande läkaren. Deras användning är motiverad om andra läkemedel är ineffektiva.

För behandling av urogenitala infektioner utses antibiotika från makrolidgruppen i vissa fall, till exempel, Rulid.

Med en okomplicerad blåsning av cystit är det lämpligt att ta antibakteriella läkemedel på naturlig basis - fytopreparationer Cyston, Kanefron, Phytolysin och Mononel. De visas och för förebyggande av exacerbationer.

Plisov Vladimir, medicinsk granskare

3 625 visningar totalt, 2 visningar idag

Antibiotikum för cystit hos kvinnor: Bruksanvisning

Sjukdomen kan överraskas av någon person. Ofta verkar det oväntat, och omedelbart får man känna sig obehagliga symptom. Läkare föreskriver antibiotika för behandling av blåsor. Detta är den enda metoden för effektiv kontroll av sjukdomen. De bör tas i samband med korrekt näring och andra mediciner.

Mottagning av antibiotika

Antibiotika för cystit - det här är ett mycket starkt läkemedel, utse det, kanske bara en läkare. Det finns ett stort urval droger som väljs individuellt. Först efter att undersökningen är nödvändig kan läkaren ordinera antibiotika för blåsans inflammation.

Det är viktigt att överväga hur infektionen reagerar på ett specifikt läkemedel. De viktigaste symtomen försvinner inom en dag. Detta kanske med det rätta valet av ett läkemedel. Men glöm inte att antibiotika är det bästa botemedlet för blåsor, men du måste dricka dem med försiktighet

Att förmedla läkemedlet till sig själv är ett farligt sätt. Om valet inte är korrekt kan det bli kroniskt, vilket blir mycket svårare att bota. Det är viktigt att komma ihåg att med inflammation i urinblåsan är antibiotikumet endast förskrivet av den behandlande läkaren.

I kronisk form av sjukdomen

För att bestämma vilka antibiotika som ska förskrivas till patienten, genomför läkaren en undersökning som visar vilken typ av infektion som provocerade sjukdomen. Därefter bestäms reaktionen av mikroorganismen på läkemedel. Oftast utsedda:

Dessa är kraftfulla antimikrobiella medel, som kan behandlas med cystitis. De kan klara de många infektioner som kan orsaka denna sjukdom.

Sådana droger kan inte användas för minderåriga, för att kanske den felaktiga bildningen av skelettet hos barn. Och även de är kontraindicerade för lakterande och gravida kvinnor. Med rätt tillvägagångssätt och observera doseringen är det möjligt att en framgångsrik botemedel mot sjukdomen är möjlig.

I akut form

Vid akut cystit används antimikrobiella medel för allmän åtgärd för behandling. Det är viktigt att kontakta läkaren i tid, eftersom det finns risk för att sjukdomen blir kronisk.

Det är mycket vanligt att använda en monural. Det förhindrar infektion i blåsan och dess reproduktion. Effekt bekräftas av det faktum att inflammation avlägsnas vid första upptagandet. Urologiska antibiotika för cystit, som också kan användas:

Vid behandling av cystit kan varaktigheten av medicinen vara olika. Baserat på testen kommer läkaren att föreskriva den nödvändiga kursen.

Vid graviditet

För gravida kvinnor väljs sparsamma läkemedel. Sjukdomen utvecklas särskilt under de första månaderna av graviditeten. Vid denna tidpunkt är kvinnans immunitet försvagad. Det finns risk för negativa effekter på fostret, så du måste väga de möjliga komplikationerna och behovet av behandling av blåsans inflammation. Läkare väljer läkemedel som bara påverkar blåsan. Antibiotika för blåsor hos kvinnor i positionen:

 1. Kanefron. Den är gjord av naturliga ingredienser, effektiva i kronisk form av sjukdomen, har en antimikrobiell effekt.
 2. Monural. Det är ett pulver som rekommenderas för svår inflammation. I grunden är ett recept föreskrivet, i allvarligt allvarliga fall, flera (maximalt 7) krävs.
 3. Tsiston. Ett effektivt botemedel mot blåsor. Atibitik består av växtdelar, har en diuretik effekt, eliminerar inflammation.
 4. Kanefron. Läkemedlet är ordinerat för spasmer, har en antimikrobiell effekt. Den är gjord av naturliga råvaror.
 5. Amoxiclav. Det ordineras i extrema fall kan det påverka fostret negativt.

Alla dessa läkemedel kan endast tas under överinseende av en läkare. Vid eventuella allergiska reaktioner eller biverkningar, sluta ta och informera läkaren.

För behandling av barn

Barn är också benägen för sjukdom. Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en E. coli. Behandling av cystit med antibiotika föreskrivs efter en fullständig undersökning och bestämning av orsakets reaktion på läkemedlets komponenter.

Sjukdom hos barn kan vara medfödd eller förvärvad. Ofta är det asymptomatiskt. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera att hälsoproblem identifieras i tid.

Alla dessa läkemedel rekommenderas efter 12 års ålder. Dessa antibiotika är effektiva vid inflammation i blåsan. För mycket unga och nyfödda barn använder cefuroxim. Kursens varaktighet är en vecka.

De bästa antibakteriella läkemedlen

Den perfekta lösningen är lösta. Det frigörs i granuler, löses lätt i vätska. Den största fördelen är användarvänlighet.

Ett av de mest effektiva sätten är cefalol. Det frigörs i tabletter, som måste lösas i vatten, har en trevlig smak av jordgubbar.

Det mest effektiva antibiotikumet för cystit är en monural. Det släpps som ett pulver. Det är ett brett spektrum medicin utan biverkningar. Läkemedlet absorberas i urinen om några sekunder, och lindrar omedelbart personen av infektioner i urinblåsan. Monoral utsetts i de flesta fall.

När du tar Monural, kan du också använda antimikrobiellt medel Furagin. De kompletterar varandra och blandar väl.

Smärta sensationer försvinner efter första dosen. Det rekommenderas att ta innan sängen går, när blåsan är tom, inte oftare än en gång om tre dagar. Vanligtvis behöver du inte ta emot. Alla symptom försvinner efter 3-4 timmar. Det ordineras även för behandling av gravida kvinnor.

Hur fungerar behandlingen?

Med cystit, föreskrivs ett antibiotikum först efter en fullständig diagnos av kroppen. Det är viktigt att identifiera orsaken som utlöste utvecklingen av en farlig infektion. Baserat på denna kunskap föreskrivs ett recept.

Antiinflammatoriska piller kan ordineras:

De ska tas inom 2-3 veckor. Och kan också ordineras motpaspasmodik:

Dessa är extra medel som ofta föreskrivs. Under behandlingen är det nödvändigt att informera läkaren om alla reaktioner i kroppen under antagningens gång. Det är viktigt att ständigt övervakas.

Levofloxacin tas oralt en gång om dagen för 250 ml och norfloxacin två gånger dagligen för 400 ml. Dessa är kraftfulla antibakteriella medel.

Ett alternativ kan vara:

 • fosfomycin - att dricka en gång om dagen för 3 g;
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Här anges de rekommenderade doserna, de kan ändras av läkaren. Inträdesförloppet kan vara från en dag till en vecka.

En lång introduktionskurs kan tilldelas med några problem:

 • användning av vissa slags konon (spermicid, membran);
 • återfall;
 • graviditet;
 • ålderdom.

Varje fall undersöks individuellt av en läkare.

Antibakteriella läkemedel för en enstaka dos

Det finns medel som kan hantera sjukdomen på en gång. Sådana droger började produceras nyligen. Vid deras tillverkning används den nyaste medicinska utvecklingen. Narkotika med bred åtgärd:

 • monural och dess analoga fosfomycintromometol;
 • tsifran.

De aktiva substanserna i dessa läkemedel är koncentrerade på de platser där infektionen inträffar. Tack vare detta uppnås maximal effektivitet. Dessa läkemedel rekommenderas att dricka i akut form av sjukdomen:

 • amoxicillin;
 • cefixim;
 • co-trimoxazol;
 • cefuroxim;
 • ceftibuten.

Behandling med antibiotika, kanske en teknik, när det inte finns några allvarliga komplikationer. Fördelar med sådan behandling:

 • snabb återhämtning;
 • ett minimum av biverkningar
 • kostnadsminskning.

Doseringen bestäms individuellt, med hänsyn tagen till särdrag hos sjukdomsförloppet.

Antibakteriella preparat från naturliga komponenter

Dessa medel kan på ett adekvat sätt konkurrera med antibakteriella läkemedel. Nu är denna produktgrupp aktivt utvecklad. fördelar:

 • har inga biverkningar
 • lämplig för behandling av gravida kvinnor och barn
 • Förstör inte användbara mikroorganismer.

En av dessa medel för blåsning hos kvinnor är cetzin. Det eliminerar inflammation, har en antimikrobiell effekt, stärker immuniteten. Efter ingången är det ingen dysbakterios. Den är gjord av isländsk mossa.

Mot cystitisen förskrivar att dricka också cetrazin, som är baserat på St John's wort och propolis. Det är helt smält, har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Ta dem en gång om dagen för en tablett.

Livet efter att ha tagit mediciner

Efter framgångsrik behandling är huvudfaren ett återfall. Kanske är detta när patienter inte följer läkarens rekommendationer, ökar eller minskar doserna. Ofta händer detta när människor tillgriper självmedicinering.

Cystitis efter antibiotika kan gå till candidiasen i vagina eller vaginos. Detta beror på att strukturen hos den vaginala mikrofloran störs efter behandlingens gång. Hon behöver tid att återhämta sig. Mot denna bakgrund kan nya sjukdomar uppträda.

När en candidiasis detekteras rekommenderas det att man inte använder ett antibiotikum mot cystit. Den vanligaste är flukostat. Och även förskrivna salvor, som behöver behandla kvinnliga könsorganen, är Candida ganska effektiv. Det låter dig övervinna sjukdomen på kort tid.

Förutom användning av läkemedel bör immuniteten ökas.

För detta behöver du:

 • att dricka yoghurt
 • ta vitaminer
 • Drick en tinktur av Echinacea.

Det är bäst att förbereda yoghurt själv. För att göra detta bör du köpa speciella laktobaciller i apoteket. Om det var möjligt att bota sjukdomen, bör förebyggande åtgärder följas.

 1. Användningen av bomullsunderkläder, hans dagliga skift;
 2. Använd 1,5 liter vatten dagligen;
 3. Tidig förödelse av blåsan;
 4. Korrekt näring;
 5. Undvikande av hypotermi.

Det är mycket viktigt att övervaka vätskans balans i kroppen och dricka tillräckligt med vatten under och efter behandlingen. Observera dessa enkla regler, du kan minska möjligheten till återfall till ett minimum. Det viktigaste är att följa alla läkares rekommendationer, då kommer återhämtningen att bli snabb och utan obehagliga konsekvenser.

Användningen av antibiotika för blåsor

Inflammatoriska processer i blåsan har så svåra smärtsamma manifestationer att antibiotika är nödvändiga för cystit. Funktionerna hos strukturen hos det kvinnliga urinväsendet leder till det faktum att hos kvinnor flera gånger oftare än män utvecklar denna sjukdom. Att välja ett effektivt antibiotikum för cystit är en garanti för en lyckad återhämtning.

Metod för behandling

Tillvägagångssättet att behandla inflammation i urinvägarna kan variera beroende på sjukdomsformen. Den vanligaste akuta formen av cystit, vars behandling är baserad på användningen av antibiotika.

Behandling av cystit med antibiotika bör väljas av en läkare.
Oftast finns det en akut form av sjukdomen, för vilken behandling ett integrerat tillvägagångssätt används. Antibiotika för cystit hos kvinnor spelar en avgörande roll i behandlingen, som verkar direkt på sjukdoms orsakssamband.

Sådana droger kan ordineras med honom:

 • droger som lindrar spasmer (t.ex. No-Shpa);
 • mediciner, som har en vegetativ grund av antibakteriell verkan (den här egenskapen är känd för löv av cowberry, Tsiston, Phytolysin, etc.);
 • förberedelser för att återställa tarmmikrofloran och vagina (detta är nödvändigt för att återställa det normala tillståndet i urinvägarna).

Det är mycket viktigt att genomgå en omfattande behandling, inklusive antibiotika från cystit, så att sjukdomen inte blir kronisk. Vilka antibiotika ska tas med cystit, bestäms utifrån sjukdomens symptom och leverans av test.

Vanligtvis hjälper även ett antibiotikum väl. Passande behandling noterar snabb lindring av tillståndet och avlägsnande av symtom.

Vad ska vara ett antibiotikum?

Inte alla antibiotika för cystit hos män och kvinnor klarar av att hantera infektionen. Ett läkemedel som uppfyller vissa kriterier kan hjälpa till med antibiotikabehandling på kort tid.

Krav på antibiotika:

 1. Riktad åtgärd mot kamp mot sjukdomsägaren.
 2. Den mest sparsamma inställningen mot kroppen (tarmens mikroflora, mage slemhinna, etc.).
 3. Långvarig verkan av droger efter att ha tagits.
 4. Uppnå koncentration av den aktiva substansen i urinorganen.

Det är riktningen av verkan av antibiotika i cystit, som har negativ inverkan på orsakssambandet hos sjukdomen, är ansvarig för återhämtning. I de flesta fall är sjukdomen orsakad av bakteriell mikroflora eller stafylokocker.

Självfallet är orsaken till sjukdomen:

Vid val av behandlingsmetod tar läkaren hänsyn till orsaken till sjukdomen - orsakssambandet. Behandling med antibiotika är effektiv vid eliminering av bakterier, och i vissa fall med svampar. Behandling av cystit utan antibiotika i lesionens virala eller helminthatur kan vara ineffektiv. Sjukdom, försvagad immunitet, gör det möjligt att bifoga ett extra problem - bakterier och svampar.

Funktioner av akut och kronisk behandling

Börjas som en akut cystit, kan sjukdomen gå in i kronisk form och förklara sig själv förvärrad. Utlösningsmekanismen för att aktivera sjukdomen kan tjäna många orsaker:

 • hypotermi;
 • påkänning;
 • obalans i kosten.

Förutom möjliga utbrott av exacerbationer kan cystit hos kvinnor vidareutvecklas genom att orsaka njursjukdom. I detta fall blir behandlingen långvarig, komplex och dyr.
Självbehandling är farlig och kan leda till att cystit inte passerar men tar en kronisk form och förvärras av komplikationer.

Akut form

Antibiotikum för blåsor av denna form enligt godkända standarder kan utses utan att bestämma patogenen och dess känslighet. För behandling i detta fall, förskriva en bredspektrum droger som täcker de vanligaste orsakerna till sjukdomen. Vanligtvis passerar cystit efter antibiotika om valet av metod var litterat, och efterlevnaden av doktorsläkningen till patienten är grundlig.

Kronisk form

För att framgångsrikt klara av sjukdomen undersöks patienten för isoleringen av patogenen och dess känslighet. Läkemedel väljs individuellt för varje patient, vilket är särskilt viktigt eftersom patienten redan har tagit olika mediciner, inklusive antibakteriella läkemedel. I ett komplex av använda medel måste det finnas ett antibiotikum, vilket väljs särskilt noggrant.

Svamp och virussjukdom

Vid diagnostisering av sjukdomen svamp eller viral natur används specifika läkemedel som syftar till att förstöra patogenen.

Nederlag av helminths

Att eliminera helminter från urinvägarna kan vara komplexa och smärtsamma. Ett av de möjliga behandlingsalternativen är kirurgiskt ingrepp med användning av ett endoskop.

De bästa antibiotika

Antibiotika för pyelonefrit och cystit kan framställas i olika former. Den mest produktiva effekten är enligt specialistens uppfattning de som presenteras i form av en soluteba. Dessa är vattenlösliga komprimerade tabletter, vilka består av granuler. Att vara effektiv och utsedd oftare än andra medel är Monural, vilket är bättre än många analoger.

Antibiotika som används för blåsning hos kvinnor är listade i listan:

Många av dem, till exempel, Levomycetin, används i flera decennier. Dess effektivitet bevisas av tid och erfarenhet av generationer. Antibiotika vid behandling av cystit hos kvinnor är av största vikt. Listan över droger och en beskrivning av deras effekter på kroppen ges nedan.

monural

Detta läkemedel, som har ett brett spektrum av åtgärder, möjliggör snabb behandling utan att ens bestämma patogenen. Genom att undertrycka mikroorganismernas funktion eliminerar detta granulatpulver inflammation och har så hög säkerhet att den kan användas även under graviditeten. Efter behandling med Monural noterade patienterna uppkomsten av snabb lindring, med en enda dos tagen.

Den vanligaste formen av frisättning är ett pulver som måste vara full i en tredjedel av ett glas vatten och dricka ett par timmar före en måltid eller så mycket efter en måltid.

Palin

Antibakteriell verkan och stark effekt manifesteras endast i sjukdomens kroniska förlopp och okomplicerad. Från cystitis föreskrivs antibiotika i denna plan om det är omöjligt att använda Monural.

Under loppet av behandlings (cirka 10 dagar) är nödvändigt att dricka cirka två liter vatten, för att övervaka mängden av urinflöde och observera mottagningsintervallet - varje 12 timmar.

nitroksolin

Vilket antibiotikum är bättre för att behandla sjukdomen och sexuella infektioner hos kvinnor? Nitroksolin. Detta läkemedel ordineras för blåsor och pyelonefrit och behandlar några andra sjukdomar orsakade av urogenitala infektioner. Aktivitet mot många patogener gör användningen mycket effektiv. Han tar snabbt bort symptom och behandlingen är effektiv om kvinnan drack det enligt instruktionerna.

Akut cystit Nitroxolin behandlad i upp till två veckor, med kronisk cystit - upp till tre veckor. Det är viktigt att drogen tas regelbundet - att dricka var sjätte timme för två tabletter, som tvättas med ett halvt glas vatten.

Läkemedlet framställs i tabletter. En tablett innehåller 50 mg aktiv ingrediens. Med detta läkemedel är cystitisbehandling optimal.

nolitsin

Detta är en ny generation läkemedel, en tablett av vilken tas två gånger om dagen i intervaller om 12 timmar, tvättas med 1 glas rent vatten. Med en akut form är det bara tre dagar att återhämta sig. Med kronisk - upp till en vecka. Under behandlingen ska man dricka tillräckligt med vatten - en och en halv liter per dag.

Förutom den uppenbara terapeutiska effekten har Nolitsin biverkningar och kontraindikationer som är förknippade med dess negativa effekter på lever och njurar.

Antibiotika med låg effektivitet

Förutom läkemedel av den moderna generationen finns det tillräckligt billiga antibiotika, vars effektivitet är mindre uttalad och de hjälper inte längre. Detta beror på bakteriernas förmåga att bli resistenta mot vissa aktiva substanser. Om cystitisen inte passerar med användningen rekommenderas antibiotikan att bytas ut.

För behandling av cystit, kan antibiotika anses vara billiga, sådana som presenteras av listorna:

 • Tsiforal, som hjälper till med lätta steg, men inte effektivt i stafylokocker;
 • Cefradin, Cefadroxil, som tillhör gruppen av cefalosporiner;
 • Furadonin och furagin, som kan användas som profylax men inte lika effektivt som ett botemedel
 • Ampicillin (i 7 av 10 fall kan E. coli inte behandlas med detta läkemedel);
 • Biseptol (ej heller effektivt med Escherichia coli).

Behandling utan antibiotika

Frågad om hur man cure cystitis utan antibiotika, bör patienten förstå att detta bara kan vara möjligt med milda former av sjukdomen. Medel på växtbaserad basis kan inte ge tillräcklig effekt.

Dessa kan vara sådana läkemedel:

 • skapad på grundval av mint och hopp Urolesan;
 • Monorel - pulver av tranbärkoncentrat
 • Kanefron, som innehåller medicinalväxter och andra.

Funktioner av cystit hos män

Manlig organism är mindre än kvinnlig, utsatt för denna sjukdom. Detta beror på skillnaden i uppbyggnaden av genitourinary systemet. Mot bakgrund av sjukdomen kan män ha uretrit och prostatit, som utvecklas med ett brutet urinflöde. Huvudsymptomet brinner och smärtar vid urinering.

Hur man behandlar blåsan bestäms av läkaren först efter isoleringen av sjukdoms orsakssamband. Orsakerna till sjukdomen kan vara följande:

 • sexuellt överförd infektion;
 • dålig personlig hygien
 • inflammation i testiklarna;
 • hypotermi;
 • njur tuberkulos.

Vad ska patienten göra? För att bekräfta diagnosen ger en man test och gör ultraljud av njurarna och prostata. Enligt undersökningens resultat är det möjligt att använda sådan behandling när man tar:

 • furadoninom;
 • cefradin;
 • Nolicin (eller ett annat läkemedel av fluorokinolongruppen).

Att genomgå en behandling under minst 7 dagar är ett nödvändigt villkor för återhämtning. Samtidigt, för att underlätta smärtan kan du använda Nimesil, Papaverin, No-Shpu.

Återfall och komplikationer

Cystit efter antibiotika kan inte botas helt och förklara sig återfall.

Komplikationer hos män och kvinnor

Antibiotika för behandling av blåsor kan ge komplikationer. Oftast har kvinnor sådana:

Cystit hos män, härdad med antibakteriella medel, kan störa mikrofloran i glanspenisen

candidiasis

När candidiasis naturen hos sjukdomen att ta antimikrobiella läkemedel är oönskade. För att behandla sjukdomen är Flukostat ordinerat och som en lokal behandling - nystatin salva eller droger, som är baserade på furangin. Som ett botemedel med snabbaste åtgärder används Candide salva. För att återställa mikroflora är det viktigt att stärka immuniteten.

Behandlingen varar minst en månad och består av en uppsättning åtgärder:

 • intag av vitaminer och en lösning av futolizin pasta;
 • förstärkning av immunitet med echinaceas tinktur;
 • Ät regelbundet tillräckligt med mejeriprodukter.

Genomförandet av denna uppsättning åtgärder kommer att kunna ge hjälp för behandling av cystit hos kvinnor. Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika? Detta är extremt svårt. Under alla omständigheter är det viktigt att bibehålla tarmmikrofloran så att dysbakterierna inte utvecklas och blir kroniska.

Varför uppträder inte cystit om läkemedelspulveret är berusat? Kanske var inte dieten följd eller läkemedlet var inte effektivt för patogenen.

slutsats

Sjukdom har passerat patienten bör strikt följa läkarens anvisningar, ta ett pulver eller tablett regelbundet hålla sig till en sparsam kost och dricka tillräckligt med vatten.

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.