Huvud
Analyser

Antibiotikum för inflammation i njurarna

Lämna en kommentar

Hur effektivt behandla njureinflammation? Lita på folkmedicin, drick mer vatten eller välj antibiotika? Är det säkert att ta antibiotika för inflammation i njurarna? Njurinflammation (med det vanliga namnet "nefrit") och blåsan (cystitis) är mycket oönskade och obehagliga fenomen. Termen "nefrit" avser sjukdomar som pyelonefrit, pionephros och till och med tuberkulos. Inflammatoriska processer åtföljs av vilda smärtor i underlivet och nedre delen av ryggen. Tyvärr står folk inför dem oftare än de skulle vilja. Det är viktigt att notera att ju tidigare du söker hjälp från en urolog, desto lättare och snabbare kommer diagnosen och behandlingsprocessen att ta. Oavsett taktik för behandling av njurinflammation har inte valts, och även om terapi utförs hemma eller på sjukhus, kom ihåg att jade kan och ska bortskaffas.

Hur väljs effektiva mediciner?

Cystit eller nefritis åtföljs av inflammation i njureområdet och orsakar smärta i ländryggsregionen. Sjukdomen uppstår på grund av bakterier och mikrober som kommer in i våra njurar genom blodet. Kärlsmedlet för infektion är E. coli eller streptokocker. Dessutom kan nefritis orsaka hemska komplikationer, så försök inte resan till läkaren och börja behandlingen och ta medicinen i tid.

Behandling av inflammation är baserad på användningen av mediciner i kombination med traditionell medicin samt förfaranden som syftar till att stärka immuniteten. Med pyelonefrit, följer läkare huvudprinciperna: diagnos av sjukdomen, eliminering, förebyggande av återfall, eliminering av symtom, konstant övervakning av patienten.

Behandling börjar med att ta antibiotika, som tas internt. Antibiotika för njursjukdomar är mycket effektiva, eftersom de effektivt eliminerar infektionen. Inträdeslängden är från 5 till 12 dagar. För att ta emot antiseptiska medel vid en nefrit kan urologen efter noggrann diagnos endast. För att göra detta utförs flera test för att bestämma orsaksmedlet för infektionen: ett virus, en svamp eller en bakterie. Sensibiliteten hos stimuli för läkemedlet bestäms också. Svårighetsgraden av sjukdomen spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen. Till exempel kan en mild grad behandlas med antibiotika i tabletter, och en tung man kräver behandling med injektioner (ibland intravenösa infusioner). Att veta namnet på orsakssambandet till sjukdomen, sjukdomens komplexitet och läkemedlets känslighet, kommer läkaren att ordinera det lämpligaste läkemedlet, vilket kommer att säkerställa produktiv behandling.

Vilka antibiotika ordineras oftare av läkare?

De vanligast föreskrivna antibiotika inkluderar gruppen aminopenicilliner, cefalosporiner och fluorokinoloner. Mindre vanligt föreskrivna aminoglykosider och makroliter. Var och en av dessa grupper används under vissa förhållanden av sjukdomsförloppet. De vanligast föreskrivna urologiska antibiotika hänvisas till följande grupper:

 1. Gruppaminopenicilliner. Det är vanligt att inkludera följande föreskrivna läkemedel - Amoxyllicin och Penicillin. De garanterar effektiv behandling när orsaksmedlet för infektion är E. coli och enterokocker. En säker grupp som kan ordineras även under graviditeten.
 2. Cephalosporin grupp. Om sjukdomen åtföljs av varig inflammation, medan inflammation njur utse "Claforan" "Zinnat", "Tsiprolet", "Tseforal", "Tamitsin", "cefalexin". Med dessa tabletter förbättras patientens välbefinnande åtminstone den tredje behandlingsdagen. Speciellt är det nödvändigt att allokera "Tsefaleksin". Den behandlande substansen i denna beredning av 7-ACC på kort tid förhindrar övergången av den inflammatoriska processen till en komplikation.
 3. Fluorokinolongrupp. Dessa är "Levofloxacin", "Moxifloxacin", "Nolitsin". Tilldela komplikationer och kroniska former. De har ett antal kontraindikationer.
Tillbaka till innehållet

Andra grupper av antibiotika

 1. Gruppaminoglykosider. Utnämnd vid sjukdomens avancerade stadium ("Nethylmicin", "Gentamacin", "Amikatsin"). Sådana tabletter har en toxisk effekt på kroppen, du kan inte ta dem länge.
 2. Grupp nitrofuraner. Ganska lång tid och framgångsrikt används för behandling. Lätta representanter - "Furadonin", "Furamag".
 3. Gruppmakrolider. Preparat av denna kategori "Sumamed" och "Vilprafen" är effektiva mot vissa bakterier. Tillträde till ungdomar från 14 år är tillåtet.

Separat värt att nämna uroseptika - dessa läkemedel, som antibiotika, påverkar urinvägarna och har en antiseptisk effekt. Mycket sällan ordinerar läkare injektioner för inflammation i njurarna. De kan vara höghastighetståg, eftersom de snabbt absorberas till skillnad från tabletter eller i fallet när vissa tabletter inte räcker till. Och ta inte del av valet av antibiotika själv innan du går till apoteket, konsultera en urolog.

Således bland dessa grupper av läkemedel mest kända antibiotika är "amoxicillin", "ampicillin", "amoxiclav", "norfloxacin", "Ofloxacin". Denna grupp av droger har använts under lång tid och lyckats klara av uppgiften. Bland injicerbara antibiotika bör väljas "Cefatoxime", "Cefazolin".

Kom ihåg att doseringen väljs individuellt för varje patient, beroende på sjukdomens allvar och infektionen som ledde till inflammation. I samband med antibiotika kommer läkaren fortfarande att skriva ut probiotika, vilket hjälper kroppen att "återhämta sig" efter aktiv behandling, eftersom antibiotika tenderar att förstöra den inre floran i tarmarna.

Vilka läkemedel ska tas till behandling under graviditeten?

Det är viktigt att förebygga inflammation under graviditeten. En farlig period för läkare är från 22 till 40 veckor. Du måste äta ordentligt, det är önskvärt att begränsa intaget av stora mängder salt och vätskor, få tillräckligt med sömn, gå mycket, klä dig varmt. Dessa enkla knep kommer att förhindra komplikationer. Annars måste du ta till hjälp av läkare. Enligt medicinsk forskningsstatistik har 10% av gravida kvinnor blåsan, upp till 2% av gravida kvinnor lider av pyelonefrit och en liten procentuell andel av urinvägarna.

Behandling kan inte ignoreras, på samma sätt som självmedicinering. Konsekvenser kan vara farliga, fram till för tidig födsel. Därför sätts behandling av kvinnor på ett sjukhus där de är under överinseende av läkare. Att ta mediciner under denna period är strängt förbjudet, därför rekommenderar nefrologer säkrare metoder innan de byter till medicinsk hjälp. Första - diet (utan salt och kryddig mat), och för det andra - drick tillräckligt med vatten. Läkare kan ordinera läkemedel med växtbaserade ursprung. Antibakteriella läkemedel vid behandling av njurinflammation är endast föreskrivna i fall då andra typer av behandling inte hjälper. I detta fall föreskriva injektionerna av "Ceftriaxone" och "Ceazoline" som vi redan vet.

Antibakteriella läkemedel för pyelonefrit eller antibiotika för njurinflammation: en lista över läkemedel och reglerna för deras användning

Många människor står inför olika inflammatoriska sjukdomar. Njurar är ett av de organ som ofta utsätts för en sjukdom. Dessa inkluderar pyelonefrit, paranephritis, glomerulonefrit. För att ta reda på arten av inflammationen och dess patogen är det nödvändigt att genomföra ett antal laboratorie- och instrumentstudier.

Om inflammationen är av smittsam natur och orsakas av bakterier, föreskriver läkaren antibiotika. Sortimentet av läkemedel för behandling av njurar är mycket omfattande. Valet av läkemedlet kan inte göras slumpmässigt, utan ta hänsyn till patogenens art och dess känslighet mot antibiotika. Därför bör utnämningen av läkemedel för njursinflammation vara individuell.

Orsaker till inflammation

Njurernas inflammation kan vara i olika åldrar. I riskzonen är:

 • små barn;
 • kvinnor 18-30 år;
 • män efter 50 år (på grund av benägenheten att utveckla prostata adenom).

Den främsta orsaken till inflammation är att komma in i njurspatogenerna från andra organ, genom blodet, lymf. Ofta är det streptokocker, som kommer från infektionsfokus i andningsorganen (med tonsillit, faryngit).

Förberedande faktorer:

 • graviditet;
 • hypotermi;
 • diabetes;
 • urolitiasis;
 • hjärtsjukdomar;
 • infektion i genitourinary systemet;
 • operationer på bäckenorganen
 • försvagad immunitet.

Läs instruktionerna för att använda Palina för blåsor och andra urologiska sjukdomar.

På hur man förbereder mor från tranbär och hur man använder den för njureproblem läs vid denna adress.

Tecken och symtom på sjukdomen

Beroende på vilken form inflammationen uppträder - akut eller kronisk, kan symtomen vara olika.

Akut inflammation i njurarna kännetecknas av en plötslig inbrott och markerade symtom:

 • temperatur upp till 40 о С;
 • ökad svettning;
 • svår smärta i ländryggsregionen
 • frossa;
 • smärtsam urinering
 • illamående och kräkningar.

I urinen kan orenheter av pus detekteras på grund av komplikationer i form av njurpustuler. Uttalad turbiditet i urin och hematuri. Om inflammationen är bilateral kan det finnas tecken på njursvikt.

Kronisk inflammation är resultatet av en överförd och obehandlad akut. Dess symptom är mindre uttalade:

 • svaghet;
 • huvudvärk;
 • hudens hud
 • frekvent uppmaning att urinera
 • muskelsmärta
 • dålig aptit.

diagnostik

Före att utse antibiotika för att bekämpa inflammation utför doktorn en serie diagnostiska studier:

Det är nödvändigt att ta reda på vilken typ av mikroorganism som orsakade sjukdomen och dess känslighet mot antibiotika. För att göra detta utförs en bakteriologisk analys av urin.

Behandling av patologi med antibiotika

Antibiotika är bland de viktigaste drogerna som används som en del av komplex terapi för inflammatoriska infektioner i genitourinärsystemet. Det finns flera grupper av antibiotika som effektivt kan hantera inflammation av infektiös natur.

Aminopenitsilliony

Som regel initieras behandling med aminopenicilliner. Dessa inkluderar amoxicillin och penicillin. De är effektiva mot Escherichia coli och Enterococcus. Betydande negativa - inte motverka de främsta patogenerna i pyelonefrit. Penicilliner får användas under graviditet och amning.

cefalosporiner

Dessa är toxiska läkemedel som är effektiva mot bakterier som orsakar pyelonefrit och andra nefrit. Drogerna tillåter inte att den akuta formen av inflammation passerar in i den kroniska. Redan på den tredje dagen av användningen av cefalosporin antibiotikum kan symtomatisk lindring observeras. Med försiktighet ska antibiotika ges till gravida kvinnor och personer med njursvikt.

Preparat för cefalosporingrupp:

fluorokinoloner

Tilldela akuta former av inflammation, svår pyelonefrit, i sådana fall om det finns en fara för patientens liv.

Fluoroquinoloner av 1: a generationen:

Med kronisk inflammation i njurarna, som går till exacerbationsstadiet, rekommenderas att ta fluorokinoliner från andra generationen:

De är effektiva mot pneumokockinfektioner.

Antibiotika av den andra svängen

Vissa läkare föreskriver endast antibiotika för svåra former av inflammation, de kan endast användas på ett sjukhus. Det finns flera grupper av sådana läkemedel.

aminoglykosider:

Läkaren väljer dosen av varje antibiotikum beroende på patientens tolerabilitet, allmänt tillstånd, svårighetsgrad av kliniska manifestationer.

Mottagandet av aminoglykosider kan åtfölja biverkningar:

 • hörselskada
 • reversibelt njursvikt.

De är inte föreskrivna för njursvikt, skador på hörselnerven, uremi, äldre och gravida kvinnor.

Dessutom kan användas:

 • cefalosporiner 3 och 4 generationer (Cephpir, Ceftriaxone);
 • karbamazepiner (Imipenem, Meropenem).

Titta på valet av effektiva metoder för att behandla smärta vid urinering hos kvinnor.

Listan och egenskaperna hos tabletter från blåsans inflammation kan ses i denna artikel.

Besök http://vseopochkah.com/mochevoj/mocheispuskanie/rezi-u-muzhchin.html och lära sig om möjliga orsaker och behandling av kramper i slutet av urinering hos män.

Allmänna användningsregler

Antibiotika är läkemedel som har en selektiv effekt mot vissa bakterier - de orsakande agenterna för inflammation. De kan användas på flera sätt - i form av tabletter, kapslar, suspensioner, injektioner.

Den orala mottagningsmetoden är väldigt bekväm om den terapeutiska effekten av läkemedlet inte går förlorad under inverkan av gastrointestinala enzymer. Injektioner administreras med komplicerade former av inflammation i njurarna, såväl som i närvaro av problem med matsmältningssystemet. Med denna metod att ta antibiotika kan du uppnå en maximal koncentration av den aktiva substansen i kroppen på kort tid och kringgå mag-tarmkanalen.

Principer för antibiotikabehandling:

 • dosering bör väljas så att dess optimala koncentration i njurarna uppnås;
 • ibland i början av behandlingen appliceras en chockdos av antibiotika, gradvis minskas dess koncentration;
 • Den minsta tiden att ta drogen ska vara minst 7-10 dagar;
 • Antibakteriellt läkemedel väljs med beaktande av resultaten av bakteriosiauriner;
 • om orsakssambandet till inflammation är okänt och resultaten av bakteriosov inte kan förväntas på grund av försämring av patientens hälsotillstånd används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder;
 • Om det inte finns någon förbättring i den kliniska bilden på 3: e behandlingsdagen, justeras dosen av läkemedel eller ändras till en annan starkare;
 • svåra fall av inflammation kan kräva administrering av en kombination av flera antibiotika.

Eventuella komplikationer

Tyvärr är det inte bara att ta antibiotika med dödsfall av patogena bakterier utan också med de biverkningar som droger orsakar:

 • struma;
 • trast;
 • resistens av patogen mikroflora till ett antibiotikum när det appliceras felaktigt
 • allergisk reaktion (innan du tar drogen du behöver göra allergener).

Video. Specialist på kliniken "Moscow Doctor" om reglerna för användning av antibiotika för inflammation av njurarna:

Antibiotika för njurarna med inflammation

Standardplanen för behandling av pyelonefrit innehåller flera läkemedel: med antiinflammatorisk, uroseptisk och antibakteriell verkan. Och vilken roll spelar antibiotika vid inflammation i njurarna? I vår granskning överväger vi handlingsprincipen och de specifika funktionerna vid användning av vanliga antimikrobiella medel för behandling av infektioner i urinorganen.

Verkningsmekanismen för antibiotika vid inflammation

Bland de medicinska metoderna för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna tar antimikrobiella medel en speciell plats. Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet har:

 • bakteriedödande verkan - direkt förstöra de mikrobiella partiklarna som orsakade inflammation
 • bakteriostatisk verkan - stör processerna för uppdelning av bakterieceller, varigenom deras multiplikation hämmas.

Dessa läkemedel är nödvändiga för etiotropisk (som syftar till att eliminera orsaken) terapi av pyelonefrit, pyelit, UTI och andra sjukdomar.

Antimikrobiella läkemedel för behandling av njurar

Antibiotika är en omfattande farmakologisk grupp som har hundratals representanter. Och vilka droger används för njurinflammation, och varför: Låt oss försöka lista ut det.

De viktigaste kraven för "renal" antibiotika är:

 • preferensutsöndring i urinen;
 • frånvaro av nefrotoxicitet - en negativ effekt på njurens funktionella vävnad;
 • aktivitet mot pyelonefritis huvudpatogener;
 • användarvänlighet för bättre patienthäftning vid behandling.

Dessa kriterier motsvarar flera grupper av droger. Funktionerna i deras ansökan, de viktigaste fördelarna och nackdelarna, betraktar vi nedan.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är moderna förberedelser av ett brett spektrum av åtgärder som blir alltmer populära.

 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • levofloxacin;
 • Sparfloxacin.

Hittills har fluorokinoloner - en av de mest effektiva antibiotika för behandling av akut och kronisk pyelonefrit.

Fördelarna med sådana verktyg är:

 • hastighet och effektivitet;
 • Bekvämlighet i receptionen: 1 r / d med en genomsnittlig behandlingstid 7-10 dagar;
 • minskning av risken för komplikationer av smittsamma processer i njurarna.

Ha grupppreparationer och nackdelarna:

 • högt pris;
 • risk för intestinal dysbios och andra biverkningar
 • negativa effekter på levern (med långvarig inträde)
 • En omfattande lista över kontraindikationer, inklusive barns ålder (under 18 år), graviditet, amningstiden.

Fluoroquinoloner är utmärkta för behandling av komplicerade former av pyelonefrit, när det är nödvändigt att snabbt eliminera orsaken till inflammation. Terapi av milda former av sjukdomen kan utföras med preparat av penicillin- eller cephalosporinserien.

cefalosporiner

Cefalosporiner är de valfria läkemedlen för behandling av pyelonefrit och urinvägsinfektioner. Denna farmakologiska grupp omfattar:

Dessa antibiotika kännetecknas av den snabba utvecklingen av den terapeutiska effekten: redan på den andra eller tredje dagen av upptagningen, känner patienterna mycket bättre och fenomenen inflammation minskar.

Dessutom inkluderar fördelarna med cefalosporiner:

 • ett brett spektrum av åtgärder: agenterna är effektiva mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner;
 • olika frisättningsformer;
 • möjligheten att förskriva till barn (under överinseende av en läkare).

Bland minuserna av denna farmakologiska grupp är:

 • hepatotoxicitet - en eventuell negativ effekt på levern
 • en relativt hög risk för allergiska reaktioner / individuell intolerans.

penicilliner

Penicilliner har varit kända för medicin i mer än ett halvt sekel. Det är en av de mest populära antibiotiska grupperna i världen. Den innehåller:

Deras obestridliga fördel är:

 • möjligheten att använda hos gravida, ammande kvinnor och barn, inklusive nyfödda
 • frånvaro av toxisk effekt på kroppen
 • ett stort antal doseringsformer lämpliga för vuxna och barn;
 • Prisvärd pris.

Uppmärksamhet och nackdelar lockar uppmärksamhet:

 • årligen minskande effekt associerad med en ökning av antalet resistenta (resistenta) mot penicillinformer av bakterier;
 • en hög risk för allergiska reaktioner.

Förberedelser av reserven

Det finns antibiotika, som endast är föreskrivna för patienter vid behandling av barn i svåra former av pyelonefrit, tillsammans med komplikationer. Sådana droger kallas andrahandsläkemedel, eller reserveras. Dessa inkluderar:

De utmärks av en kraftfull bakteriedödande verkan och nästan fullständig frånvaro av resistenta bakteriestammar. Förberedelserna av reserven kommer snabbt och effektivt att besegra alla inflammatoriska processer. Behovet av användning måste dock vara strikt motiverat och bekräftat av den behandlande läkaren.

Syftet med antimikrobiella medel är ett centralt ögonblick vid behandling av njurar, urinrör, urinblåsor och urinrörsinfektioner. Behandling med antibiotika verkar på grund av sjukdomen och hjälper till att förhindra utvecklingen av allvarliga komplikationer. Det är viktigt att valet av läkemedlet, dess dosering och uppehållstiden utförs av den behandlande läkaren, med beaktande av kännetecknen av infektionsförloppet och patientens samtidiga patologi.

Moderna antibiotika, som förskrivs för njurinflammation

En av de mest obehagliga och vanliga sjukdomarna är inflammation i njurarna.

Det åtföljs av svår smärta och många andra symtom. Moderna diagnostiska metoder kan avslöja patientens grad och komplexitet hos sjukdomen.

Det är mycket viktigt att kontakta en läkare så snart som möjligt som kommer att ordinera en viss behandling. Detta behandlingsprogram består inte av valet av droger slumpmässigt, utan från valet av vissa läkemedel baserat på resultaten av laboratorieundersökningar.

I varje fall ordinerar läkaren vissa typer av antibiotika som hjälper varje enskild patient till det maximala.

För varje fall - ditt läkemedel

I medicinsk praxis finns det olika typer av inflammatoriska sjukdomar i njurarna. Alla behandlas ganska effektivt med ett komplex av olika metoder. En av dem - utnämning av antibiotika, utan vilken det inte finns en enda behandlingskurs för inflammation i njurarna.

Det finns flera grupper av antibiotika som oftast ordineras av läkare:

 1. Aminopenicillionovaya grupp av medel. Detta inkluderar sådana läkemedel som penicillin och amoxicillin. Deras största fördel är den effektiva kampen mot enterokocker och E. coli. Denna grupp av antibiotika är ordinerad till lakterande och gravida kvinnor. Sådana droger kan emellertid inte klara av pyelonefrit.
 2. Cephalosporin grupp. Bland dessa antibiotika är cephalexin särskilt framträdande. Dess aktiva substans är syra 7-ACC. Det förhindrar snabbt övergången av en inflammatorisk sjukdom från ett skede till en mer komplex, allvarlig. Läkemedlet är kontraindicerat för patienter som har penicillinintolerans. Till samma grupp av antibiotika är sådana läkemedel som cephalotin, zinnat, klarofan. Intaget av alla dessa läkemedel förbättrar signifikant patientens tillstånd redan på tredje dagen.
 3. Fluorokinolongrupp. Dessa läkemedel utser läkaren om det finns risk för dödsfall eller en allvarlig komplikation hos patienten. Till sådana antibiotika av den första generationen tillhör Fleoksatsin, Ciprofloxacin, Ofloxacin och många andra. Vid kronisk njurinflammation föreskriver läkaren antibiotika för denna andra generationens grupp: Sparfloxacin, Levofloxacin. De hanterar effektivt pneumokocker. Kontraindikationer för användningen av dessa läkemedel är: epilepsi, graviditet, lever eller njursvikt, ateroskleros, ålderdom.

TOP-5 mest populära droger

De mest populära och ofta använda antibiotika för inflammation av njurarna idag är:

 1. levofloxacin. Det kan tas i form av tabletter, eller i form av injektioner. Beroende på sjukdomen ordinerar läkaren 200-700 mg 1-2 gånger om dagen. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet för gravida kvinnor, såväl som personer med intolerans mot komponenterna i läkemedlet. Det finns mediciner och biverkningar: yrsel, diarré, möjlighet att utveckla candidiasis.
 2. ciprofloxacin Det används i den individuella doseringen, som bestäms av den behandlande läkaren. Normalt föreskrivs för 250-750 mg 2 gånger om dagen eller intravenöst vid 200-400 mg. Var försiktig med läkemedel för patienter med epilepsi, njursvikt och andra allvarliga sjukdomar.
 3. pefloxacin. Dosen av detta antibiotikum väljs också individuellt för varje patient. Det beror på svårighetsgraden och placeringen av infektionen. Om det finns en okomplicerad infektion ordinerar läkaren 0,4 g av läkemedlet 2 gånger om dagen. Om sjukdomen är svårare, måste du dricka en dos 2 gånger mer. Tabletterna måste sväljas utan att tugga dem och tvättas sedan med vatten. Ta bara mediciner på en tom mage.
 4. ampicillin Det används endast i fall av måttlig infektion. I alla andra varianter kommer preparatet att vara ineffektivt. Läkemedlet administreras intramuskulärt för 1-2 miljoner enheter per dag. Och denna dos bör delas in i 4 introduktioner.
 5. cefalotin. Effektivt läkemedel för inflammation i njurarna. Det administreras antingen intravenöst eller intramuskulärt. De släpper också drogen i form av tabletter. Använd normalt en dos på 0,5-2 g var 6: e timme. Försiktighet används under graviditet och med njursvikt.

Njurar är sjuka efter att ha tagit antibiotika - är det dags att se en läkare?

Vissa patienter har problem efter att ha förskrivit antibiotika - de börjar stör och bli sjuka från njurarna.

I detta fall kontakta omedelbart en läkare:

 • Ett annat läkemedel kommer att ordineras eller dosen av det föreskrivna läkemedlet minskas.
 • han kommer att förskriva probiotika, vilket kommer att återställa organismens mikroflora
 • kommer att råda dig att dricka mycket vatten för att ta bort onödiga skadliga ämnen.

Behandling av blåsan

När cystitis antibiotika skriver ut endast när orsaken till sjukdomen är bakterier och mikrober.

Lista över antibiotika som oftast används för blåsor:

I flera årtionden har dessa antibiotika använts mot blåsor. Dessa läkemedel har antimikrobiell effekt och är resistenta mot många andra läkemedel.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

Palin tabletter är moderna antibiotika av en ny generation. Deras största fördel är ett minimum av kontraindikationer.

För att övervinna en pyelonefrit också med kraft

Innan du bestämmer det mest effektiva antibiotikumet, vilket hjälper till vid behandling av pyelonefrit, måste du genomgå en undersökning.

Det kommer att hjälpa till att bestämma orsakssystemet av sjukdomen, förstå njurarnas tillstånd och urinflödet.

eftersom huvudrollen i utvecklingen av pyelonefritis ges till bakterier, då det inte kan botas utan sådana antibiotika:

 • med en lätt form - Cefaclor, Ampicillin, Gentamicin;
 • med ett dåligt utflöde av urin eller närvaron av njursvikt, utse Furazoline, Furadonin, Furagin.

Applikationsfunktioner

Under graviditeten uppstår många fysiologiska förändringar i kvinnokroppen. På grund av detta börjar mödrar njurar ofta i framtiden bli värre. Detta tecken indikerar att det var inflammation.

Behandling av gravida kvinnor läkare försöker att utföra, eliminerar användningen av antibiotika. Men ofta är detta omöjligt, särskilt när problemet fortskrider. I detta fall utse Ceftriaxone eller Cefazolin.

Bota för cystit under graviditeten eller under utfodringsperioden hjälper Penicillin. Detta läkemedel tränger nästan inte in i mjölken, så barnet kan inte skada.

Dock kan det förekomma lungande kvinnor efter en behandling med penicillin, diarré, tröst eller utslag. Under graviditet eller amning är det bättre att inte ta antibiotika alls.

För att behandla njurarna betennas ofta också lätta antibiotika. Tillsammans med dem förskriver de också probiotika, vilket kommer att bidra till att bevara mikrofloran i barnets tarmar.

Behandlingen är endast föreskriven av en läkare!

Njurinflammation är en sjukdom som kräver noggrann uppmärksamhet. Om det är fel att behandla det, kan den här processen dra i många år.

Utan en undersökning av en specialist är det omöjligt att veta varför inflammation av njurarna inträffade. Och efter undersökningen kommer läkaren att omedelbart ordinera en behandling. Och om du håller fast vid det, kommer återhämtningen ganska snabbt.

Att välja dem eller andra antibiotika vid njurinflammation, läkaren hjälper bara.

Det beror på många parametrar:

 • typ av mikroorganismer som orsakade problem
 • känslighet av dessa mikroorganismer till dessa eller andra läkemedel.

Doseringen av läkemedlet väljs också individuellt, baserat på resultaten av studierna:

 • laboratorieanalyser;
 • computertomografi;
 • USA.

Nyckeln till snabb och framgångsrik återhämtning är korrekt behandling av njureinflammation. Därför är det helt enkelt omöjligt att göra utan en läkare i denna fråga.

Vid de första symptomen på detta problem är det nödvändigt att gå till en specialist. Det är inte nödvändigt att dra åt!

Behandling av njureinflammation

Njurernas inflammation är en ganska obehaglig sjukdom, åtföljd av akut smärta och andra symtom. Under "jaden" kombinerar den allmänna termen vissa sjukdomar, som på olika sätt påverkar njurarna. Denna pyelonefrit, pionephrosis samt tuberkulos av njurarna. Modern diagnostik kan fastställa komplexiteten och graden av sjukdomen. Orsakerna till inflammation kan skilja sig från varandra, men ju snarare en person vänder sig till en urolog, desto bättre. Vilken terapi som helst är vald, är det viktigt att följa en specifik behandlingsplan för njureinflammation.

Behandling av njureinflammation med folkmekanismer

Folkmedel är ett utmärkt sätt att bekämpa njureinflammation. Decoctions, växtbaserade tinkturer hjälper njurarna att fungera normalt. Om en person störs av cystit eller nephritis, kommer infusionen av torkade blommor av blå kornblomma att minska inflammation och påskynda behandlingen av njurinflammation. Samma helande egenskap är inte mindre populär och användbar gräs, som häststångsfältet. Om du brygger det, kommer patienten i en timme att kunna dricka en riktigt användbar dryck som läker hans sjukdom.

Många läkare som baserar sin behandling på folkprövade metoder rekommenderas av bärbärblad som positivt påverkar människokroppen. På så sätt kan du både lindra inflammation och smärtssyndrom. Vanligtvis håller kursen en månad, varefter det rekommenderas att pausa i minst två veckor. Men ta örterna utan att rådgöra med en läkare är inte värt det. Var och en av dem har sina egna kontraindikationer, vilka endast måste beaktas i ett komplex.

Folkmekanismer påverkar inflammationen i njurarna försiktigt, omärkligt. Den enda regeln är att örter eller tinkturer är viktiga att ta innan de äter. Bryt inte beställningen för att inte minska den totala prestandan.

Här är några behandlingar som hjälper en person att få njurarna tillbaka till ett helt liv.

Med akut och kronisk nefrit, med utvidgning av njurarna, kommer du att ordineras behandling av njureinflammation med folkmedicin. För att göra detta behöver du:

 • 1 kopp kokande vatten och 1 msk. l. mjölon. Denna blandning insisteras i värmen i 30 minuter. Använd tinktur du behöver ett par gånger om dagen för 1 msk. l. om 30 minuter. efter att ha ätit mat. Glomerulonefrit och graviditet är kontraindikationer vid användning av denna metod.
 • 3 koppar kallt vatten och 1 msk. l. mjölon. Allt detta kokas och kokas sedan över låg värme tills 1/3 av buljongen förångas. Därefter använd den resulterande buljong för hela dagen i flera mottagningar.

Med kronisk nefrit, måste du blanda:

 • roden av älskaren, stalkerens rot, lakritsrot och enbärs frukter som förenas i lika delar. 1 kopp kokande vatten häll 1 msk. l. blandning, varefter den står i 6 timmar, 15 minuter. koka och dränera. Denna infusion kan vara full i flera mottagningar. Vid graviditet och akut inflammation i njurarna rekommenderas det inte att dricka det.
 • 25 g örtpikulat blanda med 25 g gräshästslag och tillsätt 50 g sporach. Häll 1 glas kallt vatten 1 msk. l. blandning. Det ska vara inom 6 timmar. Koka sedan i 5 minuter. och uttrycka. Drick 1-2 glas om dagen.

Behandling av njureinflammation med örter

Med hjälp av en frukt- och grönsaksdiet, med begränsningen av mängden salt, kryddor, protein, njursjukdom kan botas. De främsta fienderna i behandlingen av njureinflammation är användningen av tobak och alkohol. Om vätska i kroppen lingrar, det finns uppenbar svullnad i ansiktet och benen, kan ett apotek diuretiskt te vara ett bra botemedel.

Om fallet startas, skulle det vara trevligt att lägga till majsstammar, björkpinnar. De behöver dricka ett halvt glas 4-5 gånger om dagen. I ett sådant fall är det viktigt att mängden urin som frigörs är mycket större än volymen av den absorberade vätskan. Mängden urin som extraheras visar resultatet av behandling med örter.

Frukt och grönsaker diet hjälper också till att utsöndra vätska från kroppen. Saltet, tvärtom, behåller vatten. Därför är vattenmelon den bär som hjälper till att normalisera njurarna. Det kan ätas hela dagen, flera gånger. Skorpan av vattenmelon, som var kvar efter slutet, torkas och används för att göra infusioner, vilket kommer att bli ett anmärkningsvärt diuretikum som snart kommer att rena njurarna. Behandling av njureinflammation med örter hjälper till att förbättra njurfunktionen.

Människor med ohälsosamma njurar rådas av traditionell medicin för att konsumera så mycket som möjligt kokta potatis "i uniform", som måste hålla värmen tills de konsumeras.

100-150 g torkade aprikoser behandlar kroniska sjukdomar och svullnad. Sand och små stenar är bra för havre. 0,5 liter burkar orefinerade havre hälls 1 liter kokande vatten och kokas över låg värme i en timme. Sedan filtreras den och tas 1/2 kopp 3 gånger om dagen. Corn stigmas används som en koleretic, något diuretikum.

Vid behandling av inflammation i njurarna, urinblåsan och urinvägarna samt med ödem av hjärtat är horsetail ett diuretikum. Den här folkmedicinen tar bort bly från kroppen. För detta gör du ett avkok (10 g per 200 g). Fälthästet är dock skadligt i någon jade. Ofta används det vid behandling av blåsor, uretrit.

Pumpa är oersättlig. Det återställer metabola processer i kroppen och rensar njurarna perfekt. Detta kräver frisk pumpajuice, som konsumeras 3/4 kopp 3 gånger om dagen, eller 500 g riven massa.

Medicinsk behandling av njurinflammation

Till medicamentsbehandling av njurinflammation är askorbinsyra, rutin och diuretika, vitamin B och kalciumberedningar. Med förhöjning av sjukdomen eller misslyckande att uppnå effekten av komplex terapi används hemosorption och plasmaferes. Behandling med cytostatika:

 • cyklofosfamid, som bör tas i form av tabletter eller i form av ett pulver upplöst i vatten tidigt på morgonen, tvättas omedelbart med en betydande mängd kokt vatten. Graviditet, amning, blåscancer är relaterade till kontraindikationerna av detta läkemedel;
 • azathioprin startar med en betydande dos av 5 mg / kg inåt. De viktigaste kontraindikationerna är: överkänslighet, leverfel, graviditet.

Alla dessa droger bidrar till förbättring av det fysiska tillståndet. En sådan behandling är emellertid viktigt att utföra enbart under strikt övervakning av en specialist med obligatorisk utnämning av nödvändig och akut medicinsk och laboratorieforskning i dynamik. I komplex terapi kan du inkludera och hälso-spa behandling. I avsaknad av njursvikt föreskrivs spa behandling i Truskavets, Essentuki, Zheleznovodsk. I spa-staden i Tjeckien, nämligen i Mariánské Lázně, behandlas inflammation av njurarna och urinvägarna. Men indikationerna och kontraindikationerna till det kommer att bero på själva sjukdomen, vilket orsakas av njurinflammation.

För att behandla akut inflammation i njurarna rekommenderas medicinering. Patienten sätts vanligen på ett sjukhus, ger honom en sängstöd, en diet och mycket dryck. Utan antibiotika eller andra kemiska antibakteriella läkemedel här är oumbärlig. I det ögonblick då en specialist föreskriver behandling, orienterar han sig om resultatet av en analys av känsligheten hos mikroorganismer som finns i urinen mot antibiotika. Behandlingen börjar med det snabbaste läkemedlet. För behandling av pyelonefrit hjälper antibiotika av olika grupper: mycket användbara i det här fallet är fluorokinoloner, nitrofuranovye läkemedel (denna grupp av medel kan hänföras furadonin, furagin, furazolidon, svarta som är måttligt användbar vid kroniska låggradig urinvägsinfektioner hos äldre Nedsatt njurfunktion är. begränsning till deras användning. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen med dessa medel är från 7 till 10 dagar.), nitroxolinsyra. För att förhindra pyelonefrit hos kronisk kronisk antibakteriell behandling i upp till 6 veckor, inte mindre. Dessutom används immunostimulanter (decaris, prodigyosan) också. Med normal sjukdomsförlopp och strukturerad behandling förbättras resultatet av behandlingen i en vecka och med fyra veckor är det en fullständig återhämtning. Medicinsk behandling av njurinflammation har en ganska fruktbar effekt på människokroppen.

Behandling av njureinflammation med läkemedel

Om patienten var de första symptomen på inflammation i njurarna, bör du omedelbart kontakta en läkare som kommer att avgöra om det finns ett behov av att utse en behandling medicinering inflammation i njurarna eller endast älta på recept av traditionell medicin. Men i alla fall bör pyelonefrit behandlas på ett omfattande sätt. Först och främst är det nödvändigt att förstöra infektionen, vilket orsakar inflammation i njurarna. Parallellt med detta förskrivs antiseptiska läkemedel för avlägsnande av inflammation i njuren. Om du försöker överge behandlingen av sjukdomen, kan njursvikt snart utvecklas.

Till traditionell medicinsk behandling av njurinflammation kan hänföras till intaget av olika läkemedel, vilka inkluderar:

 • vegetabiliska uroantiseptiki (kanefron rekommenderas för att eliminera infektion i urinvägarna, eller 2 tabletter av beredningen av 50 droppar tre gånger om dagen Kontraindikationer Överkänslighet mot läkemedlet;. Phytolysinum tar en tesked till 2,1 kopp värmas något söt vatten 3.. gånger per dag efter måltider Kontra denna beredning är också akut inflammatorisk njursjukdom, nefros (njursjukdom) litiaz fosfat (fosfat njursten);
 • pimedinsyrapreparat (palin, urotraktin, pimidel), vilka är ganska effektiva hos män som är oroade för urinvägsinfektioner mot bakgrund av prostata adenom. Vanligtvis ordineras de 1 kapsel 2 gånger om dagen efter måltiden. Kontraindikationer inkluderar sjukdomar i centrala nervsystemet, svår njurinsufficiens, levercirros, barndom och ungdomsåren till 14 år, graviditet och amning.
 • Diuretika baserad på folkmekanismer som positivt påverkar njursjukdom.

Allt detta måste nödvändigtvis kombineras med underhåll och antimikrobiell behandling för att minska mängden skadliga effekter på urinvägarna. Sällan är den huvudsakliga behandlingen inriktad på att förbättra hela urinvägarnas arbete, bli av med sådana komplikationer och konsekvenser, som urolithiasis, prostata adenom etc.

Läkemedel för inflammation i njurarna

Behandling för inflammation i njurarna är bättre att inte göra hemma, men på sjukhuset. Endast där, erfarna specialister kommer att kunna tillhandahålla snabb och kvalificerad experthjälp. Med hjälp av antibakteriell, avgiftning och immunostimulerande behandling kan välbefinnandet snart förbättras.

Om du inte har ödem, kan läkaren tillåta dig att dricka 2-3 liter vätska per dag. Det kan innehålla mineralvatten, juice, kissar, kompotar. Tranbär och cowberry juice, fruktdrycker är mest effektiva just nu, eftersom de kan minska inflammation. Det är bättre att inte använda bordsalt när man äter i allmänhet. Max 5 g per dag. Diuretik: vattenmelon, melon, pumpa, som renar urinvägarna från mikrober och slem kan inkluderas i patientens diet.

De första 3 dagarna är bäst att sitta på försurande mat (bröd och mjölprodukter, kött, ägg). Efter det, ytterligare 3 dagar att sitta på alkaliserande diet (grönsaker, frukt, mjölk).

Om detta inte räcker är läkaren skyldig att ordinera läkemedel till patienten för inflammation i njurarna. Det kan vara antibakteriella medel i olika grupper med ett brett spektrum av åtgärder. De mest effektiva är fluorokinoloner:

 • norfloxacin (Dosering: inåt 400 mg 2 gånger om dagen med okomplicerade urinvägsinfektioner - för 7-10 dagar, utan komplicerade cystit - 3-7 dagar Kontraindikationer Överkänslighet mot vissa läkemedel, barndomen och tonåren.. bör graviditet, amning. försiktighet iakttas om en person har en cerebral åderförkalkning, stroke, epilepsi syndrom och renal / leversvikt)
 • . Ofloxacin och ciprofloxacin (dos för varje enskild patient tar dem inuti - 250-750 mg två gånger / dag, och för på / i en enda dos bör vara 200-400 mg, inte mer än 2 gånger per dag Kontra.. läkemedel innefattar alla samma överkänslighet, samtidig användning med tizanidin, barndom, graviditet, amning och andra. alla dessa läkemedel är mycket giftiga, vilket gör det möjligt att ta upp dem till 2 gånger per dag. de kan användas av patienter i alla åldrar).

Med en ordentligt detaljerad kurs, kommer mediciner att hjälpa patienten att må bättre på en vecka. Efter fyra veckor kan patienten helt återhämta sig. Emellertid bör antibiotika tas i ytterligare 2-3 veckor, eftersom behandlingen bör ske tills mikroberna helt elimineras ur urinen. Men om inflammationen startas, förvandlas till en purulent, utan kirurgisk ingrepp kan det inte klara sig. Det är nödvändigt att tillgripa det och i närvaro av stenar i njurarna, om stenen inte kan avvika självständigt och det kan inte elimineras med specialverktyg.

Det är värt att notera att till effektiva medel mot njurinflammation, kan du lägga till följande åtgärder:

 • baktericider: meropenem (dosering: vuxna med lunginflammation, urinvägsinfektion, smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, hud- och mjukdelsinfektioner rekommenderas 500mg mottagningsmetod :. / i var 8 h Kontra överkänslighet, barnens ålder (. 3 månader);
 • sänka blodtryck: verapamil (Dosering:.. daglig dos i hypertoni - upp till 480 mg (1 tablett på morgonen och kvällen, med ett intervall av ca 12 timmar mellan doserna) för att långsamt sänka blodtrycket, den första dosen bör vara 120 mg en gång per dag. behövs inte detta görs bäst under eller efter en måltid för att lösa, kan du dricka en vätska, utan att tugga Kontra: en metod för att ta emot på morgonen kardiogen chock, hypotension, akut hjärtinfarkt, graviditet, amning)..
 • Diuretika: Hydroklortiazid (Dosering: 1-2 tabletter per dag mottagningsmetod :. tas efter att patienten hade frukost, vanligtvis i första halvan av dagen Kontra :. är inte indicerat för patienter med individuell överkänslighet, liksom människor som är oroliga galaktosemi, laktas. insufficiens och rekommenderas inte för patienter som lider av svår njursvikt, en komplex form av diabetes, och gikt, liksom den mänskliga levern);
 • att förbättra blodcirkulationen i njurarna: trenpental (Dosering: administreras långsamt intravenöst i en dos av 0,1 g i 250-500 ml isoton natriumkloridlösning eller 5% glukoslösning (tidpunkten för administrering - 90-180 minuter) Rutt:.. i / a och i / O (patienten är bäst att vara i "liggande"), / m, inne Kontra :. hög känslighet, akut hjärtinfarkt, massiv blödning, blödning i hjärnan, näthinnan, koronar eller cerebral ateroskleros, arytmier hjärta, barn under 18 år).

Användning och kontraindikationer av ovanstående läkemedel bör undersökas på förpackningen och ALLTID behandlingsläkaren.

Självmedicinera inte! De kan bara skada deras hälsa. Behandling kan observeras endast under fullständig övervakning av en läkare.

Injektioner med njurinflammation

Förutom medicinsk behandling föreskriver en läkare vanligen injektioner för att förebygga allvarlig njursjukdom med njurinflammation. Men det här händer bara i nödsituationer. Vanligtvis härskar läkaren sällan till, det räcker att ordinera antibiotika. Injektioner vid behandling av njurarnas inflammation kan vara snabba, eftersom de, till skillnad från droger, snabbt passerar in i kroppen. Starkt starka pricks ordineras för urinvägsinfektioner. De innehåller en siffra, som rekommenderas att ta 500 mg var 12: e timme. För patienter med svårt njursvikt halveras den dagliga dagliga dosen bäst. Dessa injektioner är kontraindicerade hos patienter med överkänslighet mot ciprofloxacin eller andra fluorokinoloner. Det kan inte stötas av barn under 16 år, såväl som gravida och ammande kvinnor. Enligt läkarens recept kan du injicera läkemedlet, vilket kallas ciprobay. Vid okomplicerade infektioner i nedre och övre urinvägarna kan endoser, intravenöst, nå 2 x 100 mg. för en dag och med komplicerade infektioner i urinvägarna (beroende på graden av svårighetsgrad) kan den dagliga dosen vara lika med 2x200 mg. Kontraindikationer är ökad känslighet mot ciprofloxacin eller andra läkemedel. Läkemedlet rekommenderas inte för graviditet och amning. Men fortfarande är alla dessa injektioner inte lika populära som alternativ medicin, vilket många är så förtjust i vår tid.

För att korrekt kunna välja läkemedelspreparat och också att utse kompetent behandling för njurinflammation, måste patienter ta prov och genomgå en lämplig undersökning. Moderna tabletter med njurinflammation uppfattas ganska väl och absorberas av alla patientgrupper. Det finns emellertid fall där vissa droger inte räcker till. Sedan för att minska njurens inflammation, föreskriver läkaren ett recept för kraftiga injektioner, som har en snabb effekt. Vanligtvis utförs behandling på ett sjukhus under ledning av kloka läkare. Komplex behandling av sjukdomen inkluderar förebyggande och spa behandling i klimatiska kurorter.

Behandling av njureinflammation med antibiotika

Om traditionell medicin inte hjälper, och läkaren föreskriver antibiotika, ändras inte situationen. När smärtan intensifieras kan du hålla sig vid sängstöd. Doktorer rekommenderar dock att leda ett mobilt, livfullt sätt att leva, flytta mer, oftare är ute i luften. Det bästa förebyggandet är en fasta dag, baserat på en vattenmelons diet.

Om det finns en inflammatorisk process i njure eller urogenitalt system, föreskriver läkaren omedelbart antibiotikabehandling. Å ena sidan, antibiotika i sin bakteriell natur motiverar läkarbesök, men å andra sidan kan antibiotikabehandling av njurinflammation få ödesdigra konsekvenser för alla inre organ, inklusive den försvagade njuren. Gravida kvinnor, till exempel på grund av sin ställning, och barn på grund av sin ålder och fortfarande bräckliga organisme tillgriper icke-traditionell medicin.

Antibiotika är en del av systemet, men den mest allvarliga för kroppen, effekten på kroppen. Du kan inte utan läkare. Han måste upprätta stödjande terapi, om så behövs, kombinera sedan traditionell och icke-traditionell medicin. Men inte ensam, för att inte förvärra tillståndet hos en person.

De vanligaste läkemedlen för inflammation av njurens antibiotika inkluderar:

 • Aminopenicilliner: amoxicillin, penicillin, som har ökad aktivitet mot enterokocker och Escherichia coli. Den huvudsakliga nackdelen med sådana droger är att de är mottagliga för verkan av de huvudsakliga enzymerna, vilka produceras av de flesta patogenerna av pyelonefrit. Vanligtvis är penicillin förskrivet för att behandla njureinflammation hos gravida kvinnor. Man tror att detta läkemedel inte är kontraindicerat vid amning. Det tränger säkert in i mjölken i små mängder, så deras toxicitet för barnet är lågt. Men trots detta kan penicillin orsaka utslag i ammande kvinnor, utveckling av candidiasis och diarré. För infektioner med medellånghet och hög känslighet är mikroflora 1-2 miljoner enheter per dag i 4 injektioner av IM. I andra fall är sådana läkemedel inte tillrådligt.
 • Cefalosporin antibiotika kan klassificeras som en grupp av toxiska semisyntetiska och naturliga preparat. Vid basen av gruppen har en särskild syra 7-ACA, som förhindrar snabb behandling med akut pyelonefrit övergång i purulent form av sjukdomen. Cefalexin (vuxna det kan användas under 1-4 timmar av varje 6:00 Kontra inkluderar:.. Intolerans mot cefalosporin-antibiotika och penicillin, etc.), cefalotin (den införs i / m (djup) och I / vuxna möjliga. dricka 0,5-2 g var 6 h. vid njurfunktion efter initial laddningsdos av 1-2 g dos minskas beroende på rymdfarkosten. kontraindikationer inkluderar alla samma överkänslighet. C försiktighet bör vidtas för att läkemedlet i njursvikt, graviditet, laktationsperiod), s nnat (Vid behandling av infektioner i det urogenitala systemet vuxen läkemedlet rekommenderas att dricka under måltider eller omedelbart efter dess mottagande 125 mg två gånger per dag, och i pyelonefrit 250 mg 2 gånger per dag); klaforan (vuxna och barn med kroppsvikt av 50 kg eller mer när den inte komplicerade infektioner, såväl som urinvägsinfektioner - a / m eller / i, 1 g var 8-12 timmar Överkänslighet, graviditet, linda (. in / m administration - upp till 2,5 år), etc.); - De viktigaste företrädarna för denna läkemedelsgrupp (och det finns cirka 40 av dem). Så tidigt som den tredje dagen hjälper de flesta patienter att förbättra sitt allmänna tillstånd.
 • I aminoglykosider behöver en patient när han har en komplicerad form av pyelonefrit. På grund av den starka bakteriedödande effekten på sjukdomsframkallande bakterier går sjukdomen bort. Detta underlättas av läkemedel såsom amikacin (Dosering: V / m i / i (jet för 2 min eller dropp) 5 mg / kg var 8 h K kontraindikationer inkluderar neurit av den akustiska nerven, svår njursvikt med azotemi. och uremi, graviditet, överkänslig), gentamicin (detta läkemedel måste installeras individuellt given svårighetsgrad och lokalisering av infektionen och känsligheten hos patogenen. på / i eller / m administrering för vuxna enkeldosen kan nå 1-1,7 mg / kg. per dag. pheno-, neurit av den akustiska nerven, svårt nedsatt njurfunktion, uremi, etc. och graviditet. dess användning förbjuden), netilmicin (kan administreras som en v / o eller w / w. Vuxna rekommenderas 4-6 mg / kg. Med ökad känslighet antibiotika av aminoglykosidgruppen i anamnesen ska inte användas).

Förutom deras användbara funktioner har de också sina nackdelar. Hörselskador, utveckling av reversibelt njursvikt noteras som regel. Sådana antibiotika ska inte ordineras till personer i ålderdom och i sekundärvård (ett intervall på mindre än ett år). Dessa inkluderar:

 • erytromycin (intravenöst, långsamt administreras under 3-5 minuter. För vuxna och ungdomar över 14 år av enkeldos bör vara högst 0,25-0,5 g och 1-2 g per dag bör inte tas vid överkänslighet, betydande hörselnedsättning samt samtidig användning av terfenadin eller astemizol, försiktigt används det vid njursvikt, laktationsperiod);
 • Ciprofloxacin (mätmetod, som med alla andra mediciner en person är viktigt att äta inuti -.. på 250-750 mg 2 gånger / dag och intravenös engångsdos av 200-400 mg Du kan använda den inte mer än två gånger / dag vid överkänslighet.., medan tillträde till tizanidin, graviditet, laktation dricka denna läkemedlet inte rekommenderas. försiktighet bör användas epilepsi, epileptiska syndrom, njur- och / eller leverinsufficiens, äldre och andra.).

Fluoroquinoloner från den första generationen (pefloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin) ordineras för behandling av en farlig form av pyelonefrit.

Pefloxacin (dosering som väljs för varje patient individuellt beroende på platsen och infektionens svårighetsgrad, såväl som känsligheten hos mikroorganismer Om infektionen inte är komplicerad, den mottagande av 0,4 g av 2 gånger per dag, den genomsnittliga dos -.. 0,8 g 2 upptagande His ingest på fastande mage. tabletterna måste ta en klunk, inte flytande, och dricka mycket vatten. om en överkänslighetsreaktion, hemolytisk anemi, graviditet, amning, 18 år gjord med stor omsorg. Det är inte rekommenderas för åderförkalkning med Tillfredsställande hjärnan, stroke och andra. När det gäller sådan beredning som ofloxacin är det som föreskrivs för vuxna dricker inåt 1-2 piller 2 gånger per dag. Om njurfunktionen är nedsatt, de första vanliga doser administreras då de varje minska tiden för kreatininclearance. Kontra avser dem som lider av överkänslighet mot kinoloner, epilepsi. läkarna inte ordinerar det till gravida kvinnor och ammande mödrar.

Fluoroquinoloner i andra generationen (levofloxacin, sparfloxacin), som vanligtvis är aktiva mot pneumokocker, används ofta för att bota den kroniska formen av sjukdomen under exacerbationer. Med en smittsam exacerbation kan de tas vid 200-500 - 750 mg, 1-2 gånger om dagen, beroende på sjukdomen. De kan också ges intravenöst, efter en sådan metod om några dagar kan du gå till receptionen inuti vid samma dos. Dessa läkemedel rekommenderas inte för dem som inte kan tolerera enskilda komponenter i läkemedlet, såväl som gravida kvinnor och unga mödrar som ammar barnet. Biverkningar av denna grupp av droger är: diarré, illamående, yrsel, utveckling av candidiasis.

Valet av dessa eller andra antibiotika beror på vilken typ av mikroorganism som orsakade sjukdomen och dess känslighet mot antibakteriella läkemedel. Med njurarnas inflammation väljs doseringen av läkemedlet individuellt med hänsyn till det allmänna tillståndet hos patientens njurefunktion. Innan du börjar behandla njurar med antibiotika måste du ta prov, genomföra ultraljud och beräknad tomografi.

Behandling av njureinflammation vid graviditet

Under graviditeten och kvinnor förvärras njurpatologin. Den farligaste för denna period är 22-28, 38-40 veckor. För att förhindra detta är det viktigt att observera alla samma tecken som hos icke-gravida kvinnor. Kost, begränsad konsumtion av salt och vätska, överensstämmelse med dagens regim, mer rörelse, hypothermi, ej hygienisk - det är enkla regler som måste följas så att det inte finns några komplikationer.

Om det emellertid inte var möjligt att undvika konsekvenserna krävs läkemedelsbehandling. Det bör endast väljas med utnämningen av en läkare-terapeut med ständig övervakning med en gynekolog. Vanligtvis börjar gravida kvinnor blåsan, dvs blåsans slemhinnor blir inflammerad. Detta händer för att under graviditeten pressar den växande livmodern på blåsan och på urinledarna som passerar från njurarna till blåsan. I slutändan finns det ibland en stagnation av urin, vilket leder till infektioner i urinvägarna, vilket kan påverka blåsan och njurarna.

Från resultaten av några studier kan man se att 10% av alla gravida kvinnor har cystit under en viss period. Typiskt inkluderar denna grupp gravida kvinnor som tidigare har behandlat denna sjukdom. Med denna sjukdom kan behandling av njureinflammation i graviditeten inte ignoreras, precis som att göra självmedicinering. Det är värt att tänka på att obehandlad under infektionen kan provocera utvecklingen av farligare sjukdomar. Det kan innebära för tidiga arbetsproblem eller barnets födelse med liten vikt. Därför bör behandlingen åtgärdas på ett adekvat och tidsmässigt sätt. Traciklinor och sulfonamidpreparat under denna period är förbjudna. I läkarnas arsenal finns det många andra metoder som är helt ofarliga för gravida kvinnor:

 • riklig dryck. Särskilt användbart är tranbärsjuice i stora mängder;
 • diet, med begränsning av salter, kryddig och salt mat.

En annan användbar teknik för behandling av njursjukdom är instillation av blåsan. Förutom denna sjukdom är 1-2 procent av gravida kvinnor oroade för pyelonefrit. Symtom på inflammation i blåsan är att temperaturen stiger, det finns en chill och smärta i ryggen. Tyvärr måste de framtida unga mödrarna gå till sjukhuset, där de kommer att bli förskrivna antibiotika som administreras intravenöst eller intramuskulärt:

 • ceftriaxon (intravenöst och intramuskulärt till vuxna och barn över 12 år Rekommenderad dos av 1 g 1-2 gånger per dag för daglig mängd läkemedel bör inte vara mer än 4 år Kontra är så överkänslighet mot vissa droger..);
 • cefazolin (Detta läkemedel har dock en toxisk effekt på fostret i tidig graviditet, men allvarliga och livshotande infektioner - urinvägsinfektioner kan användas Den kan administreras som en intramuskulär eller intravenös För vuxna rekommenderas att hålla sig till en g.. 2 gånger per dag. ökad känslighet för droger av cefalosporiner och andra betalaktamantibiotika som starkt skulle avskräcka. Nyfödda ger är förbjudet, och läkemedlet under graviditeten kan komma in, men sklyuchitelno i nödsituationer).

En annan obehaglig sjukdom vid graviditet hos kvinnor är sjukdomen i urinvägarna. Urolitias är sällsynt. Med denna sjukdom kan du ta smärtstillande medel och absorbera så mycket vätska som möjligt. Som en följd av denna behandling kan stenar komma ut på egen hand, vilket innebär att inget kirurgiskt ingrepp behövs. För att inte tala om litotomi (krossning av stenar med ultraljud).

Behandling av gravida kvinnor på sjukhuset utförs endast under noggrann granskning av obstetrikare-gynekologer och nephrologists. Deras uppgift är följande: att återställa den trasiga urinpassagen. Därför tilldelar de "positiv terapi". Den består av speciella övningar. Den gravida kvinnan ligger på motsatt sida av den sjuka njuren i stället för böjda knän och armbågar. En ände av sängen stiger så att benen ligger över huvudet. I detta läge framträder livmodern och trycket på urinblåsorna blir mycket mindre. Om det inte sker några förändringar under dagen förskrivs en kateterisering av urinern hos den drabbade njuren. Denna procedur ger en absolut garanti för en tidig återhämtning. Även om detta inte hjälper kvinnan, kommer dränering av urin från njuren till hjälp med hjälp av en kateter som injiceras direkt i orgelet som mestadels oroar patienten vid det givna ögonblicket.

Inflammation av njurarna kan botas, och du kan göra dem till ett problem för livet. Det beror helt på hur korrekt du följer all doktors rekommendationer.