Huvud
Förebyggande

Mottagande av antibiotika för inflammation av njurarna

Patienter frågar vad antibiotika vanligtvis ordineras av läkare för inflammation i njurarna. Njurinflammation är en allvarlig sjukdom, som med rätt val av läkemedel behandlas ganska framgångsrikt. Det viktigaste är att inte starta sjukdomen, så att du inte kan flytta från en akut form till en kronisk. Den inflammatoriska processen påverkar hela organet, som främst uppträder av ryggsmärta och förändringar i urinanalysen.

Kommer antibiotika att hjälpa?

Orsaker till vilka inflammatorisk process i njurarna kan börja, väldigt mycket, men själva sjukdomen fortsätter vanligtvis mot bakgrund av en minskning av immunitet. Mycket ofta syns pyelonefrit hos gravida kvinnor av denna anledning. Det mest effektiva sättet att behandla i detta fall är behandling med antibiotika, deras val är ganska bred. Antibiotika i inflammationsprocessen i njurarna är den mest effektiva metoden för behandling.

När graviditet inte är alla läkemedel får ta, så utser doktorn ett behandlingsschema utifrån patientens hälsotillstånd och studerar riskerna noggrant. Problemet är att ett antibiotikum kan ha en negativ effekt på fostrets formation och tillväxt. Inflammatoriska processer i njurarna är farliga för deras komplikationer. Eventuellt njursjukdom, kan gå med fel behandling i kronisk form, och sedan med en särskilt ogynnsam kurs till förstörelse av njursjukdomen.

Orsaken till inflammation i njurarna är enterokocker och stafylokocker som kommer in i kroppen. Mindre ofta kan njurarnas inflammation orsakas av andra patogener.

Njurernas inflammation är vanligast hos kvinnor än män, orsakad av den specifika strukturen hos det kvinnliga genitourära systemet. Men tillvägagångssättet mot antibiotikabehandling hos patienter av båda könen är nästan samma. Läkemedel i tabletter har inte den önskade effekten.

Njurinfarkt åtföljs vanligen av symtom som en kraftig temperaturökning mot bakgrund av aktiv svettutsöndring. Patienten börjar frysning. På den del av genitourinära systemet manifesterar sig sjukdomen sig genom svårighet att urinera. Det kan förekomma attacker av illamående, yrsel, generell svaghet. Mot bakgrund av inflammation i njurarna kan blodtrycket öka och aptit kan minska. Den mest slående manifestationen av den inflammatoriska processen i njurarna är en urinlösning, där ett högt innehåll av protein och leukocyter finns i studien.

Vid akuta former av inflammation observeras en intensiv manifestation av de flesta symtomen. Vid kronisk inflammation är symtomen nästan lika, men temperaturen kan stiga något och sällan över 38 ° C. Hos patienter med kronisk inflammation i njurarna har huden vanligen en jordisk snett.

Rent anatomiskt kan du oftast stöta på inflammation i rätt njure.
Behandling av sjukdomen kan initieras först efter en noggrann diagnos och bekräftelse genom laboratorieanalys. Först efter att ha identifierat den patogen som ledde till förekomsten av inflammation kan du välja antibiotika som kommer att ha den mest effektiva effekten och undertrycka tillväxten och reproduktionen av patologisk flora. Dosering av något läkemedel vid behandling av njurarnas inflammation beror på patientens tillstånd. Om den inflammatoriska processen är av intensiv natur, ersätts tabletter med intravenös administrering av läkemedel.

Vilka antibiotika ordineras?

Vid behandling av njurar används aminopenicilliner primärt. Preparat från denna grupp visade sig väl i kampen mot enterokocker och i fall då den inflammatoriska processen i njurarna uppstod genom felet av E. coli. Dessa läkemedel från alla antibiotika är minst giftiga, därför är deras användning tillåten även vid patientens graviditet. Användningen av dessa läkemedel visas i början av inflammationsprocessen. Denna grupp omfattar:

Vidare följer användningsfrekvensen gruppen av cefalosporiner. Dessa antibiotika har också låg toxicitet. Men deras användning är mest motiverad om det finns en stor risk att utveckla en purulent form av inflammation. Positiv dynamik i behandlingen har observerats, från och med den tredje dagen då läkemedel tas. Gruppen av cefalosporiner innefattar:

Vilka läkemedel ordineras för svår inflammation?

Preparat som är relaterade till aminoglykosider bör druckas i svåra former av inflammation. Dessa antibiotika är mycket giftiga, och därför rekommenderas att de används med extrem försiktighet. Exempelvis är de inte ordinerade till patienter som är äldre än 50 år, och i händelse av att patienten redan har behandlats med aminoglykosider under året. Till denna grupp av droger är:

 • gentamicin;
 • amikacin;
 • Netilmicin.

Fluorkinoler har också låg toxicitet, men de är föreskrivna om en långvarig behandlingskurs är övervägd, till exempel vid behandling av nefrit. Dessa läkemedel inkluderar:

Makrolider hör till drogerna med ett brett spektrum av åtgärder. De konfronterar framgångsrikt många typer av patogena mikroorganismer. Förknippas med starka läkemedel. Denna grupp omfattar: Sumamed, Wilprafen.

Lika aktiva vid behandling av nefrit och pyelonefrit är halvsyntetiska antibiotika, såsom Cefazolinum, Tamycin. Dessa läkemedel har en låg toxicitetsnivå. Resultat från att ta mediciner är märkbara i ca 3 dagar.

Urval av antibiotika genom såddmetod

Antibiotika används vid behandling av njurinflammation i kombination med andra droger, förutom att det finns överträdelser av det genitourinära systemet. För att korrekt bestämma valet av organet är det nödvändigt att urinkultur på en steril kultur och således identifiera typen av patogen för att bestämma graden av känslighet för var och en av grupperna av ovanstående läkemedel. Behandlingen av akut och ibland förvärring av en kronisk sjukdom sker i en sjukhusmiljö, medan medicineringen sker under strikt övervakning av den behandlande läkaren. Patientbehandling är endast möjlig om patienten förvärrar en kronisk mild sjukdom.

Om det inte är observerat inom 2 dagar efter den positiva effekten av att ta den föreskrivna medicinen, avbryts den och en annan ordineras. Om doktorn av någon anledning inte har möjlighet att testa patogenens känslighet för läkemedel, valet av ett lämpligt botemedel utförs bland antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Framgångsrik behandling behandlas, vilken i första etappen kombinerar användningen av antibiotika från gruppen av penicilliner och cefalosporiner. Och i akut form, bör preferens inte ges till tabletter, utan införande av läkemedel intramuskulärt och intravenöst. Sådana injektioner är att föredra, eftersom maximal koncentration av läkemedlet i njurvävnaden observeras.

Normalt behandlas antibiotikabehandling inte över genomsnittet i genomsnitt 2 veckor. Doseringen av varje läkemedel beräknas individuellt, med hänsyn tagen till patientens ålder och vikt. Till exempel tas penicilliner inte en gång, dosen är uppdelad i 3-4 doser per dag.

En annan möjlig behandling för behandling av njureinflammation är administrering av Amoxicillin och Amoxiclav, eller Amoxicillin eller Trifamox. Prefekten för penicilliner ges på grund av deras lätta tolerans av patienter och en liten mängd allergiska reaktioner som observeras vid användning av antibiotika i andra grupper. En viktig faktor är deras låga toxicitetsnivå för organismen. Förutom allergier kan det finnas abnormiteter i matsmältningssystemet i form av dyspeptiska störningar.

Vilka antibiotika behandlas nephritis för?

Om patienten diagnostiseras med nefrit, förskriv sedan bensylpenicillin i 10 dagar. Dosen är 1 miljon enheter, som injiceras upp till 6 gånger inom 24 timmar.
Om orsaken till inflammation i njurarna är Pseudomonas aeruginosa, väljs behandlingsregimen med hänsyn till detta faktum. I det här fallet faller valet på penicilliner som kan bekämpa denna patogen, till exempel Pipracil och Securopen. Om dessa medel av någon anledning inte passar, ersätts de med Gentamycin eller Amikacin.

Om patienten och före inflammationsprocessen hade problem med njuren, tilldelas han Ciprofloxacin med ett biokemiskt blodprov.

Antibiotika i cephalosporinserierna är effektiva vid behandling av både pyelonefrit och glomerulonefrit. Denna typ av antibiotika utsöndras från kroppen huvudsakligen genom levern, så att de kan användas för njurar. Intaget av de flesta antibiotika utesluter användningen av alkohol.

Separat är det nödvändigt att sluta på listan över antibiotika, tillåtna för användning hos gravida och ammande mödrar. Det inkluderar cefalosporiner, skyddade penicilliner och makrolider. Alla dessa läkemedel hämmar framgångsrikt tillväxten och utvecklingen av mikroorganismer och hör samtidigt till toxiska läkemedel. Makrolider har den svagaste effekten på patogener och ordineras under graviditeten, om användningen av droger från de andra 2 grupperna av någon anledning blir omöjlig. Oftast föreskrivs droger från detta sortiment till gravida kvinnor med förvärring av kronisk form, när sjukdomsförloppet inte är så intensivt. Vid amning föredras amoxicillin, cefoperazon, cefobid. Dessa läkemedel utsöndras snabbt från kroppen och ackumuleras inte i organens vävnader.

Antibiotika för njursjukdom

Lämna din kommentar 21,937

Sjukdomar i de inre organen i det lilla bäckenet åtföljs av obehagliga känslor i underlivet. Endast en urolog kan ordinera effektiva antibiotika för njursjukdom, vilket effektivt hjälper varje enskild patient. Därför, om du märker symtom på inflammation - fördröja inte resan till läkaren. När allt kommer omkring, under perioder med säsongkylning i kroppen förvärras sjukdomar och inflammatoriska processer i bäckenorganen. De vanligaste sjukdomarna är:

 • pyelonefrit (inflammation i njurarna);
 • cystit (inflammatoriska processer i blåsan);
 • uretrit (urinvägssjukdom).

Är det farligt att ta antibiotika för att behandla njursjukdom?

Att självmedicinera med dessa problem är inte önskvärda, kan de utvecklas och utvecklas till kroniska former, eller orsaka alla typer av komplikationer i njuren eller urinblåsan (t.ex. sängvätning). När karaktäristiska symptom upptäcks är det omedelbart nödvändigt att adressera till urologen. Han leder patienten till en diagnos och, baserat på resultaten, föreskriver en effektiv behandling. Alltid läkare tillgriper hjälp av antibakteriella medel. Trots de negativa effekterna av antibiotika på kroppen (en kränkning av mikrofloran, njursvikt), kan de snabbt läka inflammation.

Efter antibiotika stör arbetet i tarmens mikroflora, därför rekommenderar vi urologerna att terapiens återhämtning utförs med probiotika (medel baserade på växtbaserade komponenter) efter avslutad behandling.

Det är värt att notera att antibakteriella läkemedel inte är en panacea för njursmärta, för användning av piller i komplexet. Modern medicin ger ett brett utbud av droger från njurarna, vars åtgärder är inriktade på att bekämpa symtom och en enskild patogen. För att eliminera symtom ta antispasmodik, för avlägsnande av inflammation - antiinflammatorisk, för att sänka temperaturen - antipyretika.

Vilka antibiotika är oftast förskrivna för njursjukdom? Det finns flera grupper av droger vars åtgärder är inriktade på att undertrycka en viss bakterie. Det finns totalt 6 grupper:

 • antibiotika av aminopenicillin-gruppen;
 • cefalosporiner;
 • fluorokinoloner;
 • aminoglikozady;
 • karbamazepin;
 • makrolider.
Tillbaka till innehållet

Allmänt kända grupper av antibiotika

Aminopenicillin-gruppen

För det första hänvisar läkare till gruppen aminopenicilliner. Droger i denna grupp eliminerar kvalitativt koliform och enterokocker, vilka ofta är de medel som förorsakar inflammation i organ i det urogenitala systemet (i synnerhet, cystit och pyelonefrit). Effektivt vid sjukdomsmassans progressiva stadium. Det är tillåtet att förskriva kvinnor under graviditet och ammande mödrar, de absorberas något i mjölken. Kända antibiotika: "Amoxicillin", "Penicillin", "Amoxiclav" och "Ampicillin".

Ampicillin injektioner

"Ampicillin" är tillgängligt i form av granuler, kapslar och pulver. Det tillhör gruppen aminopenicilliner med ett brett spektrum av åtgärder. Injektioner "Ampillitsina" är föreskriven för njursjukdom och urinblåsan fungerar läkemedlet endast i fall av sjukdomen under hög gravitation, i andra fall är det ineffektivt.

Cephalosporin grupp

Denna grupp är vanligtvis ordinerad för komplikationer. Det behandlande ämnet är syra-7-ACK, förhindrar övergången av den akuta formen till purulent form av pyelonefrit. Förberedelserna för denna grupp är mycket effektiva och patienten känns bättre om några dagar. Är giftiga och utgör ingen fara för kroppen. Modern medicin vet 4 generationer antibiotika i denna grupp, de har olika indikationer för syftet:

 • 1 st, 2: a generationen är ordinerad för att behandla en infektion som orsakar inflammation (effekten liknar effekten av läkemedel i aminopenicillin-gruppen);
 • 3: e generationen - dessa är starkare droger med förbättrade farmakokinetiska egenskaper; kämpa med mer allvarliga former av sjukdomen;
 • Den 4: e generationen har ett brett utbud av åtgärder och används för patienter med den mest allvarliga sjukdomen.
Preparat av cefalosporinkoncernen bör ordineras vid komplikationer.

Gruppen har ett antal kontraindikationer och förbjudna patienter med njurinsufficiens, allergisk reaktion mot härdaren, samt gravida och ammande kvinnor. Namn kända droger "cefalexin", "cefalotin" "Zinnat", "Claforan", "Tamitsin", "Supraks", "Tseforal", "Tsiprolet". När komplikationer ordinera injektioner av 2: a och 3: e generationer - "cefotaxim", "Cefazolin".

fluorokinoloner

En ny generation antibakteriella läkemedel:

 • Den första generationen läkemedel ordineras i nödfall, när det finns en sannolikhet för ett dödligt utfall. Det har ett antal kontraindikationer - en hög känslighet för den behandlande komponenten, njure och leversvikt, epilepsi, åderförkalkning, dålig cirkulation hjärnan blod, ålderdom. Kända droger "Ciprofloxacin", "TSifran", "fleroxacin", "Ofloxacin", "pefloxacin."
 • Den andra generationen används för kronisk inflammation eller när det finns en övergång till en exacerbationsform. Effektiv kamp med pneumokocker. Kontraindikationer är desamma med 1: a generationen av droger. De inkluderar "Levofloxacin" och "Sparfloxacin".
Tillbaka till innehållet

"Tsifran" som en känd representant för denna grupp

Det mest populära läkemedlet i denna grupp. Den har minskad toxicitet och är effektiv mot gram-positiva bakterier. Skriv ut i fallet när de flesta preparat av gruppen av aminoglykosider, penicilliner, cefalosporiner redan är maktfria (bakteriens resistens mot behandlingsämnet har utvecklats).

aminoglykosider

Det ordineras för komplicerade former av pyelonefrit eller i fallet då sjukdomen orsakar Pseudomonas aeruginosa (gramnegativ stavformad bakterie). Aminoglykosider är preparat med lokal antibakteriell verkan. Förbjudet intag under graviditet, njursvikt. Efter användning av dessa antibiotika utvecklas hörselproblem och njursvikt. Denna grupp innehåller följande namn: Amikacin, Gentamycin, Tevomycin, Sizomycin (den vanligaste är Amikacin).

karbamazepin

Läkemedel med bred aktivitet, deras behandlingsämnen hanterar aktivt många typer av bakterier (även med anaeroba mikroorganismer). Tilldela i generaliserade former med komplikationer (bakteriella skador på flera organ). Racks i relation till renala enzymer. Berömda droger: Imipenem, Meropenem.

makrolider

Verkar effektivt mot ett stort antal gram-negativa och gram-positiva bakterier. Malotoxiska och för övrigt påverkar de bakterier som penicilliner. Ordineras ofta "Sumamed" ( "Azitromycin"), "Vilparen" ( "josamycin"), "Erythromycin", "Eratsin", "Azitromycin", "kitasamycin", "spiramycin" "Roxitromycin", "midecamycin", "Klatsid "," Oleandomycin "," Oletetrin "," Tetraolean ".

Sumamed eller Azithromycin

Detta är en ny makrolid. Det är värt att markera det på grund av möjligheten att snabbt komma till en infekterad plats, på grund av vilken behandlingen fortskrider snabbare. Denna förmåga beror på det faktum att efter att ha fått en helande substans absorberas väl in i väggarna i mag-tarmkanalen, distribueras snabbt i vävnader, tränger in i cellerna och ackumuleras i leukocyter (som bidrar till dess snabba penetration in i fokus för inflammation).

De 5 mest kända drogerna

Separat kommer vi att välja en lista över de 5 mest använda drogerna, som framgångsrikt behandlas med inflammation i bäckenorganen. Under många år används de effektivt i sjukdomar i blåsan, pyelonefrit, uretrit:

 • "Levofloxacin";
 • "Ciprofloxacin";
 • "Pefloksatsina";
 • "Ampicillin";
 • "Cefalotin".

"Ciprofloxacin" är en antibakteriell beredning av ett brett spektrum av gruppen av första generationens fluorokinoloner. Tilldelas till oral intag (oral intag) eller intravenöst. Doseringen ordineras individuellt (vanligtvis 250 g 2 gånger om dagen oralt, upp till 400 g - intravenöst). Kontraindicerat i närvaro av epilepsi, njursvikt och andra allvarliga sjukdomar.

"Pefloxacin" är ett medicinskt antimikrobiellt medel från gruppen av första generationens fluorokinoloner. Doseringen av läkemedlet ordineras individuellt beroende på placeringen av inflammationen och svårighetsgraden av sjukdomen. Eftersom det helande ämnet har en bitter smak är det rekommenderat att ta det på en tom mage utan att tugga, svälja en stor mängd vatten.

"Levofloxacin" är ett läkemedel av samma grupp av fluorokinoloner, endast andra generationen. Formlösning i form av tabletter och injektioner (injektioner). Läkaren utser en dos på 200-700 mg beroende på svårighetsgraden av sjukdomsformen. Biverkningar är yrsel, diarré, sannolikheten för att utveckla candidiasis. Kontraindicerad hos patienter med intolerans av komponenterna och gravid.

"Cephalothin" är namnet på läkemedlet i cefalosporinkoncernen. Tilldela pyelonefrit, eftersom behandlingssubstansen aktivt kämpar mot infektions orsaksmedlet (E. coli, Klebsiella, enterokocker). Med "Cephalothin" -injektioner ordineras en dos på upp till 2 g var 6: e timme. Det är möjligt att förskriva läkemedlet till gravida kvinnor och med njursvikt (små doser).

Antibakteriella läkemedel för pyelonefrit eller antibiotika för njurinflammation: en lista över läkemedel och reglerna för deras användning

Många människor står inför olika inflammatoriska sjukdomar. Njurar är ett av de organ som ofta utsätts för en sjukdom. Dessa inkluderar pyelonefrit, paranephritis, glomerulonefrit. För att ta reda på arten av inflammationen och dess patogen är det nödvändigt att genomföra ett antal laboratorie- och instrumentstudier.

Om inflammationen är av smittsam natur och orsakas av bakterier, föreskriver läkaren antibiotika. Sortimentet av läkemedel för behandling av njurar är mycket omfattande. Valet av läkemedlet kan inte göras slumpmässigt, utan ta hänsyn till patogenens art och dess känslighet mot antibiotika. Därför bör utnämningen av läkemedel för njursinflammation vara individuell.

Orsaker till inflammation

Njurernas inflammation kan vara i olika åldrar. I riskzonen är:

 • små barn;
 • kvinnor 18-30 år;
 • män efter 50 år (på grund av benägenheten att utveckla prostata adenom).

Den främsta orsaken till inflammation är att komma in i njurspatogenerna från andra organ, genom blodet, lymf. Ofta är det streptokocker, som kommer från infektionsfokus i andningsorganen (med tonsillit, faryngit).

Förberedande faktorer:

 • graviditet;
 • hypotermi;
 • diabetes;
 • urolitiasis;
 • hjärtsjukdomar;
 • infektion i genitourinary systemet;
 • operationer på bäckenorganen
 • försvagad immunitet.

Läs instruktionerna för att använda Palina för blåsor och andra urologiska sjukdomar.

På hur man förbereder mor från tranbär och hur man använder den för njureproblem läs vid denna adress.

Tecken och symtom på sjukdomen

Beroende på vilken form inflammationen uppträder - akut eller kronisk, kan symtomen vara olika.

Akut inflammation i njurarna kännetecknas av en plötslig inbrott och markerade symtom:

 • temperatur upp till 40 о С;
 • ökad svettning;
 • svår smärta i ländryggsregionen
 • frossa;
 • smärtsam urinering
 • illamående och kräkningar.

I urinen kan orenheter av pus detekteras på grund av komplikationer i form av njurpustuler. Uttalad turbiditet i urin och hematuri. Om inflammationen är bilateral kan det finnas tecken på njursvikt.

Kronisk inflammation är resultatet av en överförd och obehandlad akut. Dess symptom är mindre uttalade:

 • svaghet;
 • huvudvärk;
 • hudens hud
 • frekvent uppmaning att urinera
 • muskelsmärta
 • dålig aptit.

diagnostik

Före att utse antibiotika för att bekämpa inflammation utför doktorn en serie diagnostiska studier:

Det är nödvändigt att ta reda på vilken typ av mikroorganism som orsakade sjukdomen och dess känslighet mot antibiotika. För att göra detta utförs en bakteriologisk analys av urin.

Behandling av patologi med antibiotika

Antibiotika är bland de viktigaste drogerna som används som en del av komplex terapi för inflammatoriska infektioner i genitourinärsystemet. Det finns flera grupper av antibiotika som effektivt kan hantera inflammation av infektiös natur.

Aminopenitsilliony

Som regel initieras behandling med aminopenicilliner. Dessa inkluderar amoxicillin och penicillin. De är effektiva mot Escherichia coli och Enterococcus. Betydande negativa - inte motverka de främsta patogenerna i pyelonefrit. Penicilliner får användas under graviditet och amning.

cefalosporiner

Dessa är toxiska läkemedel som är effektiva mot bakterier som orsakar pyelonefrit och andra nefrit. Drogerna tillåter inte att den akuta formen av inflammation passerar in i den kroniska. Redan på den tredje dagen av användningen av cefalosporin antibiotikum kan symtomatisk lindring observeras. Med försiktighet ska antibiotika ges till gravida kvinnor och personer med njursvikt.

Preparat för cefalosporingrupp:

fluorokinoloner

Tilldela akuta former av inflammation, svår pyelonefrit, i sådana fall om det finns en fara för patientens liv.

Fluoroquinoloner av 1: a generationen:

Med kronisk inflammation i njurarna, som går till exacerbationsstadiet, rekommenderas att ta fluorokinoliner från andra generationen:

De är effektiva mot pneumokockinfektioner.

Antibiotika av den andra svängen

Vissa läkare föreskriver endast antibiotika för svåra former av inflammation, de kan endast användas på ett sjukhus. Det finns flera grupper av sådana läkemedel.

aminoglykosider:

Läkaren väljer dosen av varje antibiotikum beroende på patientens tolerabilitet, allmänt tillstånd, svårighetsgrad av kliniska manifestationer.

Mottagandet av aminoglykosider kan åtfölja biverkningar:

 • hörselskada
 • reversibelt njursvikt.

De är inte föreskrivna för njursvikt, skador på hörselnerven, uremi, äldre och gravida kvinnor.

Dessutom kan användas:

 • cefalosporiner 3 och 4 generationer (Cephpir, Ceftriaxone);
 • karbamazepiner (Imipenem, Meropenem).

Titta på valet av effektiva metoder för att behandla smärta vid urinering hos kvinnor.

Listan och egenskaperna hos tabletter från blåsans inflammation kan ses i denna artikel.

Besök http://vseopochkah.com/mochevoj/mocheispuskanie/rezi-u-muzhchin.html och lära sig om möjliga orsaker och behandling av kramper i slutet av urinering hos män.

Allmänna användningsregler

Antibiotika är läkemedel som har en selektiv effekt mot vissa bakterier - de orsakande agenterna för inflammation. De kan användas på flera sätt - i form av tabletter, kapslar, suspensioner, injektioner.

Den orala mottagningsmetoden är väldigt bekväm om den terapeutiska effekten av läkemedlet inte går förlorad under inverkan av gastrointestinala enzymer. Injektioner administreras med komplicerade former av inflammation i njurarna, såväl som i närvaro av problem med matsmältningssystemet. Med denna metod att ta antibiotika kan du uppnå en maximal koncentration av den aktiva substansen i kroppen på kort tid och kringgå mag-tarmkanalen.

Principer för antibiotikabehandling:

 • dosering bör väljas så att dess optimala koncentration i njurarna uppnås;
 • ibland i början av behandlingen appliceras en chockdos av antibiotika, gradvis minskas dess koncentration;
 • Den minsta tiden att ta drogen ska vara minst 7-10 dagar;
 • Antibakteriellt läkemedel väljs med beaktande av resultaten av bakteriosiauriner;
 • om orsakssambandet till inflammation är okänt och resultaten av bakteriosov inte kan förväntas på grund av försämring av patientens hälsotillstånd används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder;
 • Om det inte finns någon förbättring i den kliniska bilden på 3: e behandlingsdagen, justeras dosen av läkemedel eller ändras till en annan starkare;
 • svåra fall av inflammation kan kräva administrering av en kombination av flera antibiotika.

Eventuella komplikationer

Tyvärr är det inte bara att ta antibiotika med dödsfall av patogena bakterier utan också med de biverkningar som droger orsakar:

 • struma;
 • trast;
 • resistens av patogen mikroflora till ett antibiotikum när det appliceras felaktigt
 • allergisk reaktion (innan du tar drogen du behöver göra allergener).

Video. Specialist på kliniken "Moscow Doctor" om reglerna för användning av antibiotika för inflammation av njurarna:

System av antibiotikabehandling för inflammation av njurarna i tabletter

Njurernas inflammation är det förenande namnet för två olika sjukdomar:

Klassificeringen är lägre.

Grundläggande principer för behandling av njurinflammation

Terapi av en akut period utförs på ett urologiskt eller nefrologiskt sjukhus och innefattar: viloläge, diet, antibakteriell och symptomatisk behandling.

Antibiotika för inflammation i njurarna och urinblåsan (en uppåtgående infektion) ordineras efter urinkulturen för sterilitet och känslighet hos patogenen.


Om det inte finns någon positiv dynamik i två dagar, ändras det antibakteriella läkemedlet.

Vid omöjlighet att genomföra analyser ges preferens till antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Behandling av pyelonefrit sker i tre steg:

 1. Grundläggande antibiotikabehandling;
 2. Applicering av uroseptika;
 3. Anti-återfall, förebyggande åtgärder.

Med glomerulonefrit:

 1. Systemisk användning av antibiotika med hög aktivitet mot streptokockinfektion.
 2. Patogenetiska medel.

För empirisk (initial) terapi är det att föredra att använda skyddade penicilliner och den tredje generationen cefalosporiner.

Företrädesvis parenteral (intravenös och intramuskulär) administrering av läkemedel.

Börja antibakteriell behandling

Grundläggande terapi med antibiotika för inflammatoriska sjukdomar i njuren är ordinerad i upp till två veckor.

penicilliner

Skyddade penicilliner beräknas i en dos av 40-60 mg / kg för vuxna och 20-45 mg / kg hos barn. Den dagliga dosen är uppdelad i 2-3 injektioner.

 • Amoxicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav);
 • Amoxicillin / sulbactam (Trifamox).

Beräkning av dosering utförs, med inriktning på innehållet av amoxicillin.

Inhibitorskyddade penicilliner är mycket effektiva mot Escherichia coli, Klebsiella, Protein infektion, Entero, Staphylo och Streptococcus.

Penicillinserien tolereras som regel väl av patienter på grund av låg toxicitet, undantag är individuell känslighet och intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar inkluderar allergiska reaktioner och dyspeptiska störningar.

Med nefritisk syndrom ges preferens till bensylpenicillin (1 miljoner enheter upp till sex gånger om dagen, med en kurs om 10 dagar).

När en Pseudomonas aeruginosa detekteras, ordineras en kombination av Pseudomonas penicilliner (Pipracil, Securopen) med aminoglykosider av den andra eller tredje generationen (Gentamicin, Amikacin).

Kombinationen med fluorokinoloner (Ciprofloxacin) används i förekomst av kontraindikationer mot användning av aminoglykosider (nedsatt njurfunktion, uttorkning, skador på vestibulär apparat, allergiska reaktioner).

Behandlingen utförs strikt under kontroll av biokemiska parametrar av blod i samband med risken för hypernatremi och hypokalemi).

cefalosporiner

Cefalosporin antibiotika för inflammation av njurarna har en hög aktivitet mot pyelos och glomerulonefritis orsakssamband. På grund av övervägande levermetabolism (utsöndring från kroppen) är de läkemedel som är valfria när symtom på njursvikt uppträder.

Mest effektiva:

 1. Cefotaxime (Claforan);
 2. Ceftriaxon (Ceftriabol, Rocefin);
 3. Ceftazidim (kefadim)
 4. Cefoperazon (Cefobide).

Doseringen beräknas utifrån beräkningen av 50-100 mg / kg dividerat med 2 gånger om dagen.

Kontraindikationer för användning av Ceftriaxon anses vara gallkanalinfektioner och den nyfödda perioden (det finns risk för kärnenergi på grund av hyperbillirubinemi)

Cefoperazon är kategoriskt oförenlig med att ta alkohol under behandlingen.

Risken att utveckla en disulfiram-liknande reaktion (allvarlig buksmärta, okontrollerad kräkning, svår ångest, takykardi, arteriell hypotension) kvarstår i upp till fem dagar efter avslutad behandling.

makrolider

Ha en svag effekt mot stafylokocker och enterokocker, Escherichia coli, Klebsiella. Mycket aktiv mot streptokockflora. Appliceras med glomerulonefrit.

Vilprafen är ganska dyrt, det kostar 10 flikar. 1000 mg från 680 rubel.

karbapenemer

Betaktaktamantibiotika har ett brett spektrum av aktivitet och hög effekt mot gram-positiv och gram-negativ flora.

 • Imipenem (med inflammation i njurarna och urinblåsan som används i kombination med cilastatin, för att skapa en terapeutisk koncentration i urinen. Valfri läkemedel-Tienam);
 • Meropenem (Meronem, Janem).

Används för att behandla inflammation av allvarlig svårighetsgrad. Mer aktiv mot E. coli och Klebsiella. Verka inte på Pseudomonas aeruginosa.

Till biverkningar ingår hög allergi, nefro och neurotoxicitet, frekventa dyspeptiska störningar.

aminoglykosider

 • I jämförelse med beta-laktamantibiotika har aminoglykosider en mer uttalad bakteriedödande effekt på den patogena floran och orsakar sällan allergiska reaktioner.
 • Mycket effektiv mot Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Staphylococcus, Escherichia coli, Klebsiella och enterobakterier.
 • De är inte effektiva för strepto- och enterokockinfektioner.
 • Maximal koncentration i njurvävnaden observeras med parenteral administrering (intravenöst och intramuskulärt).
 • Nivån av toxicitet är högre än karbapenems. Biverkningar från ansökan inkluderar (nefrotoxicitet, skador på vestibulär apparat, hörselnedsättning, risk för neuromuskulär blockad).

Behandlingen utförs under kontroll av ett biokemiskt blodprov. Kurs inte mer än tio dagar.

Antibiotika valet för behandling av njurar hos gravida kvinnor

 • cefalosporiner;
 • Skyddade penicilliner;
 • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin).

Dessa läkemedel har ingen teratogen effekt, är låga toxiska och effektiva mot bakterier som orsakar inflammation i njurarna, vilket gör att de kan användas under graviditeten.

Makrolider har låg aktivitet i förhållande till sjukdomspatogenerna, därför används de sällan, med milda former av återkommande kronisk inflammation i njuren i kombination med andra droger.

Under amning används läkemedel som inte ackumuleras i bröstmjölk: Amoxicillin, Cefoperazone, Cefobid och derivat av nitrofuraner.

Under amning är det förbjudet att använda: oxikinoliner, derivat av nalidixsyra, levomycetiner, tetracykliner, aminoglykosider, sulfonamider och trimetoprim.

Användning av antibiotika för urolithiasis hos män och kvinnor

Urolithiasis anses vara den främsta orsaken till obstruktiv pyelonefrit.

Mot bakgrund av spasmolytisk, smärtstillande, avgiftningsterapi är antibakteriella läkemedel kopplade:

 • Aminoglykosider (Gentamicin, Tobramycin, Amikacin);
 • Tredje generationen cefalosporiner;
 • Carbopenems (Tienam);
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Njurinsufficiens

Vid patiens utrotning (förstörelse) hos patienter med njursvikt bör antibiotika väljas i enlighet med aktivitetsgraden för den patogena floran och frånvaron av nefrotoxisk effekt.

Preparat av erytromycin används i kombination med cefalosporiner och skyddade penicilliner.

Använd inte:

 • aminoglykosider;
 • Cephalosporiner från första generationen;
 • Beta-laktamer;
 • monobaktamer

Användning av uroseptika

Terapi ordineras i upp till en månad.

 1. Derivat av nitrofuraner (furacilin, furazolidon, furagin, furamag).

De har ett brett spektrum av aktivitet, de är effektiva mot antibiotikaresistenta stammar. Mycket aktiv mot staphylo- och streptokockinfektion, enterokocker, enterobakterier, trichomonader, Klebsiella.

Kontraindicerat under graviditet Tillåtet för användning under amning.

Har en hög förekomst av biverkningar (dyspepsi, bronkospasm, lungödem, allergiska reaktioner, CNS-skador, har toxiska effekter på blodkroppar och lever). Ej kompatibel med mottagande av alkoholhaltiga drycker.

 1. Icke-fluorerade kinoloner (Nalidixsyra eller Nevigramon, Negra, Palin).

De är aktiva mot Escherichia, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Proteus.

Blanda inte med nitrofuraner. Kontraindicerat vid njursvikt

Biverkningar inkluderar: cytopena reaktioner, gallstasis, hemolytisk anemi, störningar i mag-tarmkanalen.

När den akuta processen inte appliceras på grund av låg koncentration i urinen.

Antiretroviral terapi

De främsta orsakerna till de frekventa återfall är otillräcklig antibiotikabehandling (drogselektion för patogenen utan aktivitet, låga doser beroendeframkallande antibiotikum med långvarig eller upprepad tilldelning otillräcklig behandlingslängd och frånvaron av preventiv behandling). Utvärdering av behandlingsdynamiken är möjlig endast under konstant kontroll av mikrobiologisk undersökning av urin.

Effektiv användning av örtmedicin med förändring av applicerade örter vartannat vecka, för att undvika missbruk.

Prescribe droger som har antispasmodiska, antiinflammatoriska och diuretiska effekter (Cyston, Kanefron, Shillington).

Kontraindikationer för behandling av örter är individuell intolerans, allergiska reaktioner, hyperoxaluri, dysplasi, medfödda anomalier i njurarna och urinvägarna.

Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota inflammation av njurarna med örter och homeopati. Den enda botemedel mot inflammation i njurarna är antibiotika. Självmedicinering kan leda till svåra purulenta komplikationer och resultera i njursvikt.

Ytterligare terapier

jag

Under den akuta perioden av pyelonefrit, ordnas sängstöd och en 7-A-diet med en gradvis expansion av kosten. Dryckesystem upp till 2 liter per dag.

Utför avgiftning med Ringers lösningar, glukos. Desaggreganter (Pentoxifylline) ordineras för att minska sekundär nefrokleros. Deras användning är kontraindicerad hos patienter med hematuri.

I svår smärta är spasmolytika (Drotaverin, Platyphylline) och smärtstillande medel (Nimesulid, Ketorolac, Diklofenak) föreskrivna.

I de allmänna stärkningsändamålna gäller vitaminer från grupp B, askorbinsyra.

I efterlämningsfasen rekommenderas behandling av sanatorium och spa, fysioterapi övningar, vitaminterapi, fysioterapiprocedurer.

II

Med glomerulonephritis begränsas användningen av salt kraftigt.

Dryckesystem upp till 1 liter per dag. Säng vila i upp till två veckor.

 1. Diuretika (saluretika, osmodiuretika);
 2. Hypotensiva droger;
 3. Antihistaminer.

Valet av patogenetiska medel beror på formen av glomerulonefrit.

För hematuric används företrädesvis antikoagulanter och antitrombocytmedel (heparin, Curantylum), i syfte att minska ytterligare skador microthrombogenesis och glomerulär membran.

Icke-steroida antiinflammatoriska och kinolinmedel är också effektiva.

När nefrotisk form föreskrivs glukokortikosteroider (dexametason, prednisolon), cytostatika, curantyl, heparin.

Immunsuppressiva medel tillsätts till behandlingen av den blandade formen.

Typer och klassificering av sjukdomen

pyelonefrit

Nonspecifik, inflammatorisk process i njurparenkymen med involvering av njurtubulerna och nederlaget hos njurarnas boll- och bäckesystem.

De huvudsakliga patogenerna är: E. coli, entero- och stafylokocker, klamydia, mikroplasma-infektion.

Uppkomsten av sjukdomen är akut: hög feber, svår ryggsmärta, kräkningar, buksmärtor, dysursjukdomar. Det finns en korrelation mellan njurinflammation och den nyligen överförda tarminfektion, tonsillit, en attack av urolithiasis.

Den inflammatoriska processen kan vara:

 • primär (det finns ingen obstruktion av övre urinvägarna);
 • sekundär (obstruktiv).

Tidig obehandlad akut pyelonefrit passerar in i en kronisk sjukdom med progressiv skada på njurskärlen och glomeruli.

glomerulonefrit

Detta är en grupp av sjukdomar med en immun-inflammatorisk mekanism för att skada glomeruli, ytterligare involvering i processen med interstitiell vävnad. Möjligt resultat vid nefroscleros med kroniskt njursvikt.

Den främsta orsaken till sjukdomen är grupp A streptokocker.

I sin nuvarande, kan den inflammatoriska processen vara:

 • akut (vanligtvis ett gynnsamt resultat med återhämtning, möjlig förkortning av processen);
 • subakut (malign kurs med akut njursvikt, ofta med dödlig utgång);
 • kronisk (hela tiden progressiv naturligtvis, med utveckling av kronisk njurinsufficiens på grund av tung, irreversibel skada på det glomerulära basalmembranet, cirkulerande immunkomplex).

Resultatet av glomerulonephritis är: membranös, interstitiell, fokal, diffus proliferativ nefrit.

Kliniskt isolerad akut glomerulonefrit med:

 1. Ett nefritiskt syndrom (ej uttryckta ätememor, hematuri, urin får färgen på köttslår, ökning av artärtrycket);
 2. Nefrotiskt syndrom (svullnad i ansikte, anklar, sken, med svår ström, ascites kan förekomma);
 3. Isolerat urinsyndrom (mildt ödem och hematuri);
 4. Nefrotisk med hematuri och hypertoni.

Njurskador är alltid bilaterala, smärtsyndrom uttrycks inte.

Material framställt av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för njurarna med inflammation

Standardplanen för behandling av pyelonefrit innehåller flera läkemedel: med antiinflammatorisk, uroseptisk och antibakteriell verkan. Och vilken roll spelar antibiotika vid inflammation i njurarna? I vår granskning överväger vi handlingsprincipen och de specifika funktionerna vid användning av vanliga antimikrobiella medel för behandling av infektioner i urinorganen.

Verkningsmekanismen för antibiotika vid inflammation

Bland de medicinska metoderna för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna tar antimikrobiella medel en speciell plats. Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet har:

 • bakteriedödande verkan - direkt förstöra de mikrobiella partiklarna som orsakade inflammation
 • bakteriostatisk verkan - stör processerna för uppdelning av bakterieceller, varigenom deras multiplikation hämmas.

Dessa läkemedel är nödvändiga för etiotropisk (som syftar till att eliminera orsaken) terapi av pyelonefrit, pyelit, UTI och andra sjukdomar.

Antimikrobiella läkemedel för behandling av njurar

Antibiotika är en omfattande farmakologisk grupp som har hundratals representanter. Och vilka droger används för njurinflammation, och varför: Låt oss försöka lista ut det.

De viktigaste kraven för "renal" antibiotika är:

 • preferensutsöndring i urinen;
 • frånvaro av nefrotoxicitet - en negativ effekt på njurens funktionella vävnad;
 • aktivitet mot pyelonefritis huvudpatogener;
 • användarvänlighet för bättre patienthäftning vid behandling.

Dessa kriterier motsvarar flera grupper av droger. Funktionerna i deras ansökan, de viktigaste fördelarna och nackdelarna, betraktar vi nedan.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är moderna förberedelser av ett brett spektrum av åtgärder som blir alltmer populära.

 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • levofloxacin;
 • Sparfloxacin.

Hittills har fluorokinoloner - en av de mest effektiva antibiotika för behandling av akut och kronisk pyelonefrit.

Fördelarna med sådana verktyg är:

 • hastighet och effektivitet;
 • Bekvämlighet i receptionen: 1 r / d med en genomsnittlig behandlingstid 7-10 dagar;
 • minskning av risken för komplikationer av smittsamma processer i njurarna.

Ha grupppreparationer och nackdelarna:

 • högt pris;
 • risk för intestinal dysbios och andra biverkningar
 • negativa effekter på levern (med långvarig inträde)
 • En omfattande lista över kontraindikationer, inklusive barns ålder (under 18 år), graviditet, amningstiden.

Fluoroquinoloner är utmärkta för behandling av komplicerade former av pyelonefrit, när det är nödvändigt att snabbt eliminera orsaken till inflammation. Terapi av milda former av sjukdomen kan utföras med preparat av penicillin- eller cephalosporinserien.

cefalosporiner

Cefalosporiner är de valfria läkemedlen för behandling av pyelonefrit och urinvägsinfektioner. Denna farmakologiska grupp omfattar:

Dessa antibiotika kännetecknas av den snabba utvecklingen av den terapeutiska effekten: redan på den andra eller tredje dagen av upptagningen, känner patienterna mycket bättre och fenomenen inflammation minskar.

Dessutom inkluderar fördelarna med cefalosporiner:

 • ett brett spektrum av åtgärder: agenterna är effektiva mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner;
 • olika frisättningsformer;
 • möjligheten att förskriva till barn (under överinseende av en läkare).

Bland minuserna av denna farmakologiska grupp är:

 • hepatotoxicitet - en eventuell negativ effekt på levern
 • en relativt hög risk för allergiska reaktioner / individuell intolerans.

penicilliner

Penicilliner har varit kända för medicin i mer än ett halvt sekel. Det är en av de mest populära antibiotiska grupperna i världen. Den innehåller:

Deras obestridliga fördel är:

 • möjligheten att använda hos gravida, ammande kvinnor och barn, inklusive nyfödda
 • frånvaro av toxisk effekt på kroppen
 • ett stort antal doseringsformer lämpliga för vuxna och barn;
 • Prisvärd pris.

Uppmärksamhet och nackdelar lockar uppmärksamhet:

 • årligen minskande effekt associerad med en ökning av antalet resistenta (resistenta) mot penicillinformer av bakterier;
 • en hög risk för allergiska reaktioner.

Förberedelser av reserven

Det finns antibiotika, som endast är föreskrivna för patienter vid behandling av barn i svåra former av pyelonefrit, tillsammans med komplikationer. Sådana droger kallas andrahandsläkemedel, eller reserveras. Dessa inkluderar:

De utmärks av en kraftfull bakteriedödande verkan och nästan fullständig frånvaro av resistenta bakteriestammar. Förberedelserna av reserven kommer snabbt och effektivt att besegra alla inflammatoriska processer. Behovet av användning måste dock vara strikt motiverat och bekräftat av den behandlande läkaren.

Syftet med antimikrobiella medel är ett centralt ögonblick vid behandling av njurar, urinrör, urinblåsor och urinrörsinfektioner. Behandling med antibiotika verkar på grund av sjukdomen och hjälper till att förhindra utvecklingen av allvarliga komplikationer. Det är viktigt att valet av läkemedlet, dess dosering och uppehållstiden utförs av den behandlande läkaren, med beaktande av kännetecknen av infektionsförloppet och patientens samtidiga patologi.

Inflammation av njurarna med antibiotika

Patogena mikroorganismer, som går in i blodbanan, ger i de flesta fall en infektiös och inflammatorisk process. Inte varje organism kan klara av bakterier och mikrober, för att hjälpa till med inflammation av njurarna kommer syntetiserade läkemedel - antibiotika.

Sjukdomar i urinvägarna kräver ofta antibiotikabehandling. Naturen hos sjukdomen är annorlunda, så läkemedlen väljs med hänsyn till organismens individuella egenskaper och den kliniska bilden av sjukdomsförloppet.

Viktigt! Urvalet och administreringen av antibiotika är strikt enligt ett visst system som endast är känt för urologen, som tar hänsyn till alla nyanser av sjukdomsförloppet och patientens allmänna tillstånd.

Principer för behandling

Njurinflammation är en fras som innebär en sjukdom:

 1. Pyelonefrit - infektion av njurarna med skador på renal tubuli, orsakad av patogen mikroflora.
 2. Glomerulonefrit är en inflammatorisk sjukdom som kännetecknas av en aggressiv reaktion av kroppen till sina egna celler (glomeruli i njurarna).
 3. Urolitias av njurar.
 4. Cystitis (infektionssjukdom i urinvägarna).

Den akuta formen av pyelonefrit och glomerulonefrit behandlas endast vid sjukhusvistelse. Detta beror på det faktum att patienten behöver vila och sängstöd, i enlighet med alla krav från specialister. Vid behandling av njurinflammation, förutom bäddstöd, en specialdiet och antibakteriell terapi.

Efter att ha utfört den fullständiga diagnostiska proceduren föreskrivs antibiotikabehandling för att upptäcka orsaken till inflammation. Om det är omöjligt att etablera en patogen, så använder läkare ett brett utbud av droger.

Drogen administreras intravenöst, intramuskulärt och inåt i form av tabletter. I händelse av att i händelse av inflammation i njurarna, hjälper ett antibiotikum inte, det ändras till ett annat.

Vid de första stadierna av sjukdomen utförs behandling av njureinflammation av skyddade penicilliner och den tredje generationen av cefalosporiner.

De flesta antibiotika har nefrotoxisk effekt och kan skada njurvävnad, vilket kan leda till utveckling av njursvikt. Läkemedlet, som vanligtvis varar från 5 till 14 dagar, utser en specialist. Att avbryta behandlingen av njureinflammation med antibiotika rekommenderas inte, för i detta fall uppnås inte en terapeutisk effekt.

Förberedelser för behandling av inflammation

Behandling av inflammatoriska processer i njurarna är obligatorisk, eftersom risken för att utveckla njursvikt är extremt hög.

Följande grupper av antibiotika används för behandling:

 1. Penicillin. De viktigaste företrädarna för gruppen droger är penicillin och amoxicillin. En väsentlig brist på droger är oförmågan att övervinna pyelonefrit. Men denna grupp kan tas av gravida och ammande kvinnor på grund av dess låga toxicitet. Effektiv terapi utförs i kampen mot E. coli och olika enterokocker, stafylokocker och streptokocker. Läkemedel är inte föreskrivna för patienter med allergi mot penicillin.
 2. Cefalosporin. De viktigaste representanterna för den grupp av läkemedel är cefalexin, cefalotin, Zinnat, klaforan, ceftriaxon, ceftizoxim, ceftazidim, cefpirom. Generellt används den tredje och fjärde generationen antibiotika, eftersom de tidigare inte hade hög effekt. Preparat av denna grupp visade sig väl förhindra utvecklingen av sjukdomen i ett allvarligare stadium. De används ofta för att visa tecken på att utveckla njursvikt, eftersom de utsöndras av levern.
 3. Fluorokinolon. Denna grupp omfattar "tung artilleri" av antibiotika. Specialister ordinerar sådana läkemedel när en patient hotas med döden eller i ett mycket svårt tillstånd. Gruppen har två generationer av droger. Först: fleoxaxin, ciprofloxacin, ofloxacin. Den andra generationen klarar av alla patogener i pneumokocker: sparfloxacin, levofloxacin.

Förberedelser av andra generationen tillämpas endast vid sjukhusvistelse och under överinseende av en specialist. De används när andra läkemedel inte har rätt terapeutisk effekt. Aminoglykosider är antibiotika som används i en allvarlig klinisk bild. Dessa inkluderar läkemedel som amikacin, netilmicin, sizocymin. Läkemedel har ganska omfattande och allvarliga kontraindikationer och provocerar komplikationer. Såsom:

 1. Utveckling av njursvikt.
 2. Överträdelser av hörselfunktionen.
 3. Störningar under graviditeten (kontraindicerad för användning).

Drogerna har kontraindikationer mot användningen av äldre människor.

Intag av sådana droger sker i strikt dosering och endast enligt doktors recept.

Även från "försummade" stenar i njurarna kan man snabbt bli av med. Glöm inte att dricka en gång om dagen.