Huvud
Skäl

Moderna antibiotika, som förskrivs för njurinflammation

En av de mest obehagliga och vanliga sjukdomarna är inflammation i njurarna.

Det åtföljs av svår smärta och många andra symtom. Moderna diagnostiska metoder kan avslöja patientens grad och komplexitet hos sjukdomen.

Det är mycket viktigt att kontakta en läkare så snart som möjligt som kommer att ordinera en viss behandling. Detta behandlingsprogram består inte av valet av droger slumpmässigt, utan från valet av vissa läkemedel baserat på resultaten av laboratorieundersökningar.

I varje fall ordinerar läkaren vissa typer av antibiotika som hjälper varje enskild patient till det maximala.

För varje fall - ditt läkemedel

I medicinsk praxis finns det olika typer av inflammatoriska sjukdomar i njurarna. Alla behandlas ganska effektivt med ett komplex av olika metoder. En av dem - utnämning av antibiotika, utan vilken det inte finns en enda behandlingskurs för inflammation i njurarna.

Det finns flera grupper av antibiotika som oftast ordineras av läkare:

 1. Aminopenicillionovaya grupp av medel. Detta inkluderar sådana läkemedel som penicillin och amoxicillin. Deras största fördel är den effektiva kampen mot enterokocker och E. coli. Denna grupp av antibiotika är ordinerad till lakterande och gravida kvinnor. Sådana droger kan emellertid inte klara av pyelonefrit.
 2. Cephalosporin grupp. Bland dessa antibiotika är cephalexin särskilt framträdande. Dess aktiva substans är syra 7-ACC. Det förhindrar snabbt övergången av en inflammatorisk sjukdom från ett skede till en mer komplex, allvarlig. Läkemedlet är kontraindicerat för patienter som har penicillinintolerans. Till samma grupp av antibiotika är sådana läkemedel som cephalotin, zinnat, klarofan. Intaget av alla dessa läkemedel förbättrar signifikant patientens tillstånd redan på tredje dagen.
 3. Fluorokinolongrupp. Dessa läkemedel utser läkaren om det finns risk för dödsfall eller en allvarlig komplikation hos patienten. Till sådana antibiotika av den första generationen tillhör Fleoksatsin, Ciprofloxacin, Ofloxacin och många andra. Vid kronisk njurinflammation föreskriver läkaren antibiotika för denna andra generationens grupp: Sparfloxacin, Levofloxacin. De hanterar effektivt pneumokocker. Kontraindikationer för användningen av dessa läkemedel är: epilepsi, graviditet, lever eller njursvikt, ateroskleros, ålderdom.

TOP-5 mest populära droger

De mest populära och ofta använda antibiotika för inflammation av njurarna idag är:

 1. levofloxacin. Det kan tas i form av tabletter, eller i form av injektioner. Beroende på sjukdomen ordinerar läkaren 200-700 mg 1-2 gånger om dagen. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet för gravida kvinnor, såväl som personer med intolerans mot komponenterna i läkemedlet. Det finns mediciner och biverkningar: yrsel, diarré, möjlighet att utveckla candidiasis.
 2. ciprofloxacin Det används i den individuella doseringen, som bestäms av den behandlande läkaren. Normalt föreskrivs för 250-750 mg 2 gånger om dagen eller intravenöst vid 200-400 mg. Var försiktig med läkemedel för patienter med epilepsi, njursvikt och andra allvarliga sjukdomar.
 3. pefloxacin. Dosen av detta antibiotikum väljs också individuellt för varje patient. Det beror på svårighetsgraden och placeringen av infektionen. Om det finns en okomplicerad infektion ordinerar läkaren 0,4 g av läkemedlet 2 gånger om dagen. Om sjukdomen är svårare, måste du dricka en dos 2 gånger mer. Tabletterna måste sväljas utan att tugga dem och tvättas sedan med vatten. Ta bara mediciner på en tom mage.
 4. ampicillin Det används endast i fall av måttlig infektion. I alla andra varianter kommer preparatet att vara ineffektivt. Läkemedlet administreras intramuskulärt för 1-2 miljoner enheter per dag. Och denna dos bör delas in i 4 introduktioner.
 5. cefalotin. Effektivt läkemedel för inflammation i njurarna. Det administreras antingen intravenöst eller intramuskulärt. De släpper också drogen i form av tabletter. Använd normalt en dos på 0,5-2 g var 6: e timme. Försiktighet används under graviditet och med njursvikt.

Njurar är sjuka efter att ha tagit antibiotika - är det dags att se en läkare?

Vissa patienter har problem efter att ha förskrivit antibiotika - de börjar stör och bli sjuka från njurarna.

I detta fall kontakta omedelbart en läkare:

 • Ett annat läkemedel kommer att ordineras eller dosen av det föreskrivna läkemedlet minskas.
 • han kommer att förskriva probiotika, vilket kommer att återställa organismens mikroflora
 • kommer att råda dig att dricka mycket vatten för att ta bort onödiga skadliga ämnen.

Behandling av blåsan

När cystitis antibiotika skriver ut endast när orsaken till sjukdomen är bakterier och mikrober.

Lista över antibiotika som oftast används för blåsor:

I flera årtionden har dessa antibiotika använts mot blåsor. Dessa läkemedel har antimikrobiell effekt och är resistenta mot många andra läkemedel.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

Palin tabletter är moderna antibiotika av en ny generation. Deras största fördel är ett minimum av kontraindikationer.

För att övervinna en pyelonefrit också med kraft

Innan du bestämmer det mest effektiva antibiotikumet, vilket hjälper till vid behandling av pyelonefrit, måste du genomgå en undersökning.

Det kommer att hjälpa till att bestämma orsakssystemet av sjukdomen, förstå njurarnas tillstånd och urinflödet.

eftersom huvudrollen i utvecklingen av pyelonefritis ges till bakterier, då det inte kan botas utan sådana antibiotika:

 • med en lätt form - Cefaclor, Ampicillin, Gentamicin;
 • med ett dåligt utflöde av urin eller närvaron av njursvikt, utse Furazoline, Furadonin, Furagin.

Applikationsfunktioner

Under graviditeten uppstår många fysiologiska förändringar i kvinnokroppen. På grund av detta börjar mödrar njurar ofta i framtiden bli värre. Detta tecken indikerar att det var inflammation.

Behandling av gravida kvinnor läkare försöker att utföra, eliminerar användningen av antibiotika. Men ofta är detta omöjligt, särskilt när problemet fortskrider. I detta fall utse Ceftriaxone eller Cefazolin.

Bota för cystit under graviditeten eller under utfodringsperioden hjälper Penicillin. Detta läkemedel tränger nästan inte in i mjölken, så barnet kan inte skada.

Dock kan det förekomma lungande kvinnor efter en behandling med penicillin, diarré, tröst eller utslag. Under graviditet eller amning är det bättre att inte ta antibiotika alls.

För att behandla njurarna betennas ofta också lätta antibiotika. Tillsammans med dem förskriver de också probiotika, vilket kommer att bidra till att bevara mikrofloran i barnets tarmar.

Behandlingen är endast föreskriven av en läkare!

Njurinflammation är en sjukdom som kräver noggrann uppmärksamhet. Om det är fel att behandla det, kan den här processen dra i många år.

Utan en undersökning av en specialist är det omöjligt att veta varför inflammation av njurarna inträffade. Och efter undersökningen kommer läkaren att omedelbart ordinera en behandling. Och om du håller fast vid det, kommer återhämtningen ganska snabbt.

Att välja dem eller andra antibiotika vid njurinflammation, läkaren hjälper bara.

Det beror på många parametrar:

 • typ av mikroorganismer som orsakade problem
 • känslighet av dessa mikroorganismer till dessa eller andra läkemedel.

Doseringen av läkemedlet väljs också individuellt, baserat på resultaten av studierna:

 • laboratorieanalyser;
 • computertomografi;
 • USA.

Nyckeln till snabb och framgångsrik återhämtning är korrekt behandling av njureinflammation. Därför är det helt enkelt omöjligt att göra utan en läkare i denna fråga.

Vid de första symptomen på detta problem är det nödvändigt att gå till en specialist. Det är inte nödvändigt att dra åt!

Antibiotika för njurarna med inflammation

Standardplanen för behandling av pyelonefrit innehåller flera läkemedel: med antiinflammatorisk, uroseptisk och antibakteriell verkan. Och vilken roll spelar antibiotika vid inflammation i njurarna? I vår granskning överväger vi handlingsprincipen och de specifika funktionerna vid användning av vanliga antimikrobiella medel för behandling av infektioner i urinorganen.

Verkningsmekanismen för antibiotika vid inflammation

Bland de medicinska metoderna för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna tar antimikrobiella medel en speciell plats. Antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet har:

 • bakteriedödande verkan - direkt förstöra de mikrobiella partiklarna som orsakade inflammation
 • bakteriostatisk verkan - stör processerna för uppdelning av bakterieceller, varigenom deras multiplikation hämmas.

Dessa läkemedel är nödvändiga för etiotropisk (som syftar till att eliminera orsaken) terapi av pyelonefrit, pyelit, UTI och andra sjukdomar.

Antimikrobiella läkemedel för behandling av njurar

Antibiotika är en omfattande farmakologisk grupp som har hundratals representanter. Och vilka droger används för njurinflammation, och varför: Låt oss försöka lista ut det.

De viktigaste kraven för "renal" antibiotika är:

 • preferensutsöndring i urinen;
 • frånvaro av nefrotoxicitet - en negativ effekt på njurens funktionella vävnad;
 • aktivitet mot pyelonefritis huvudpatogener;
 • användarvänlighet för bättre patienthäftning vid behandling.

Dessa kriterier motsvarar flera grupper av droger. Funktionerna i deras ansökan, de viktigaste fördelarna och nackdelarna, betraktar vi nedan.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är moderna förberedelser av ett brett spektrum av åtgärder som blir alltmer populära.

 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • levofloxacin;
 • Sparfloxacin.

Hittills har fluorokinoloner - en av de mest effektiva antibiotika för behandling av akut och kronisk pyelonefrit.

Fördelarna med sådana verktyg är:

 • hastighet och effektivitet;
 • Bekvämlighet i receptionen: 1 r / d med en genomsnittlig behandlingstid 7-10 dagar;
 • minskning av risken för komplikationer av smittsamma processer i njurarna.

Ha grupppreparationer och nackdelarna:

 • högt pris;
 • risk för intestinal dysbios och andra biverkningar
 • negativa effekter på levern (med långvarig inträde)
 • En omfattande lista över kontraindikationer, inklusive barns ålder (under 18 år), graviditet, amningstiden.

Fluoroquinoloner är utmärkta för behandling av komplicerade former av pyelonefrit, när det är nödvändigt att snabbt eliminera orsaken till inflammation. Terapi av milda former av sjukdomen kan utföras med preparat av penicillin- eller cephalosporinserien.

cefalosporiner

Cefalosporiner är de valfria läkemedlen för behandling av pyelonefrit och urinvägsinfektioner. Denna farmakologiska grupp omfattar:

Dessa antibiotika kännetecknas av den snabba utvecklingen av den terapeutiska effekten: redan på den andra eller tredje dagen av upptagningen, känner patienterna mycket bättre och fenomenen inflammation minskar.

Dessutom inkluderar fördelarna med cefalosporiner:

 • ett brett spektrum av åtgärder: agenterna är effektiva mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner;
 • olika frisättningsformer;
 • möjligheten att förskriva till barn (under överinseende av en läkare).

Bland minuserna av denna farmakologiska grupp är:

 • hepatotoxicitet - en eventuell negativ effekt på levern
 • en relativt hög risk för allergiska reaktioner / individuell intolerans.

penicilliner

Penicilliner har varit kända för medicin i mer än ett halvt sekel. Det är en av de mest populära antibiotiska grupperna i världen. Den innehåller:

Deras obestridliga fördel är:

 • möjligheten att använda hos gravida, ammande kvinnor och barn, inklusive nyfödda
 • frånvaro av toxisk effekt på kroppen
 • ett stort antal doseringsformer lämpliga för vuxna och barn;
 • Prisvärd pris.

Uppmärksamhet och nackdelar lockar uppmärksamhet:

 • årligen minskande effekt associerad med en ökning av antalet resistenta (resistenta) mot penicillinformer av bakterier;
 • en hög risk för allergiska reaktioner.

Förberedelser av reserven

Det finns antibiotika, som endast är föreskrivna för patienter vid behandling av barn i svåra former av pyelonefrit, tillsammans med komplikationer. Sådana droger kallas andrahandsläkemedel, eller reserveras. Dessa inkluderar:

De utmärks av en kraftfull bakteriedödande verkan och nästan fullständig frånvaro av resistenta bakteriestammar. Förberedelserna av reserven kommer snabbt och effektivt att besegra alla inflammatoriska processer. Behovet av användning måste dock vara strikt motiverat och bekräftat av den behandlande läkaren.

Syftet med antimikrobiella medel är ett centralt ögonblick vid behandling av njurar, urinrör, urinblåsor och urinrörsinfektioner. Behandling med antibiotika verkar på grund av sjukdomen och hjälper till att förhindra utvecklingen av allvarliga komplikationer. Det är viktigt att valet av läkemedlet, dess dosering och uppehållstiden utförs av den behandlande läkaren, med beaktande av kännetecknen av infektionsförloppet och patientens samtidiga patologi.

Antibiotikum för inflammation i njurarna

Lämna en kommentar

Hur effektivt behandla njureinflammation? Lita på folkmedicin, drick mer vatten eller välj antibiotika? Är det säkert att ta antibiotika för inflammation i njurarna? Njurinflammation (med det vanliga namnet "nefrit") och blåsan (cystitis) är mycket oönskade och obehagliga fenomen. Termen "nefrit" avser sjukdomar som pyelonefrit, pionephros och till och med tuberkulos. Inflammatoriska processer åtföljs av vilda smärtor i underlivet och nedre delen av ryggen. Tyvärr står folk inför dem oftare än de skulle vilja. Det är viktigt att notera att ju tidigare du söker hjälp från en urolog, desto lättare och snabbare kommer diagnosen och behandlingsprocessen att ta. Oavsett taktik för behandling av njurinflammation har inte valts, och även om terapi utförs hemma eller på sjukhus, kom ihåg att jade kan och ska bortskaffas.

Hur väljs effektiva mediciner?

Cystit eller nefritis åtföljs av inflammation i njureområdet och orsakar smärta i ländryggsregionen. Sjukdomen uppstår på grund av bakterier och mikrober som kommer in i våra njurar genom blodet. Kärlsmedlet för infektion är E. coli eller streptokocker. Dessutom kan nefritis orsaka hemska komplikationer, så försök inte resan till läkaren och börja behandlingen och ta medicinen i tid.

Behandling av inflammation är baserad på användningen av mediciner i kombination med traditionell medicin samt förfaranden som syftar till att stärka immuniteten. Med pyelonefrit, följer läkare huvudprinciperna: diagnos av sjukdomen, eliminering, förebyggande av återfall, eliminering av symtom, konstant övervakning av patienten.

Behandling börjar med att ta antibiotika, som tas internt. Antibiotika för njursjukdomar är mycket effektiva, eftersom de effektivt eliminerar infektionen. Inträdeslängden är från 5 till 12 dagar. För att ta emot antiseptiska medel vid en nefrit kan urologen efter noggrann diagnos endast. För att göra detta utförs flera test för att bestämma orsaksmedlet för infektionen: ett virus, en svamp eller en bakterie. Sensibiliteten hos stimuli för läkemedlet bestäms också. Svårighetsgraden av sjukdomen spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen. Till exempel kan en mild grad behandlas med antibiotika i tabletter, och en tung man kräver behandling med injektioner (ibland intravenösa infusioner). Att veta namnet på orsakssambandet till sjukdomen, sjukdomens komplexitet och läkemedlets känslighet, kommer läkaren att ordinera det lämpligaste läkemedlet, vilket kommer att säkerställa produktiv behandling.

Vilka antibiotika ordineras oftare av läkare?

De vanligast föreskrivna antibiotika inkluderar gruppen aminopenicilliner, cefalosporiner och fluorokinoloner. Mindre vanligt föreskrivna aminoglykosider och makroliter. Var och en av dessa grupper används under vissa förhållanden av sjukdomsförloppet. De vanligast föreskrivna urologiska antibiotika hänvisas till följande grupper:

 1. Gruppaminopenicilliner. Det är vanligt att inkludera följande föreskrivna läkemedel - Amoxyllicin och Penicillin. De garanterar effektiv behandling när orsaksmedlet för infektion är E. coli och enterokocker. En säker grupp som kan ordineras även under graviditeten.
 2. Cephalosporin grupp. Om sjukdomen åtföljs av varig inflammation, medan inflammation njur utse "Claforan" "Zinnat", "Tsiprolet", "Tseforal", "Tamitsin", "cefalexin". Med dessa tabletter förbättras patientens välbefinnande åtminstone den tredje behandlingsdagen. Speciellt är det nödvändigt att allokera "Tsefaleksin". Den behandlande substansen i denna beredning av 7-ACC på kort tid förhindrar övergången av den inflammatoriska processen till en komplikation.
 3. Fluorokinolongrupp. Dessa är "Levofloxacin", "Moxifloxacin", "Nolitsin". Tilldela komplikationer och kroniska former. De har ett antal kontraindikationer.
Tillbaka till innehållet

Andra grupper av antibiotika

 1. Gruppaminoglykosider. Utnämnd vid sjukdomens avancerade stadium ("Nethylmicin", "Gentamacin", "Amikatsin"). Sådana tabletter har en toxisk effekt på kroppen, du kan inte ta dem länge.
 2. Grupp nitrofuraner. Ganska lång tid och framgångsrikt används för behandling. Lätta representanter - "Furadonin", "Furamag".
 3. Gruppmakrolider. Preparat av denna kategori "Sumamed" och "Vilprafen" är effektiva mot vissa bakterier. Tillträde till ungdomar från 14 år är tillåtet.

Separat värt att nämna uroseptika - dessa läkemedel, som antibiotika, påverkar urinvägarna och har en antiseptisk effekt. Mycket sällan ordinerar läkare injektioner för inflammation i njurarna. De kan vara höghastighetståg, eftersom de snabbt absorberas till skillnad från tabletter eller i fallet när vissa tabletter inte räcker till. Och ta inte del av valet av antibiotika själv innan du går till apoteket, konsultera en urolog.

Således bland dessa grupper av läkemedel mest kända antibiotika är "amoxicillin", "ampicillin", "amoxiclav", "norfloxacin", "Ofloxacin". Denna grupp av droger har använts under lång tid och lyckats klara av uppgiften. Bland injicerbara antibiotika bör väljas "Cefatoxime", "Cefazolin".

Kom ihåg att doseringen väljs individuellt för varje patient, beroende på sjukdomens allvar och infektionen som ledde till inflammation. I samband med antibiotika kommer läkaren fortfarande att skriva ut probiotika, vilket hjälper kroppen att "återhämta sig" efter aktiv behandling, eftersom antibiotika tenderar att förstöra den inre floran i tarmarna.

Vilka läkemedel ska tas till behandling under graviditeten?

Det är viktigt att förebygga inflammation under graviditeten. En farlig period för läkare är från 22 till 40 veckor. Du måste äta ordentligt, det är önskvärt att begränsa intaget av stora mängder salt och vätskor, få tillräckligt med sömn, gå mycket, klä dig varmt. Dessa enkla knep kommer att förhindra komplikationer. Annars måste du ta till hjälp av läkare. Enligt medicinsk forskningsstatistik har 10% av gravida kvinnor blåsan, upp till 2% av gravida kvinnor lider av pyelonefrit och en liten procentuell andel av urinvägarna.

Behandling kan inte ignoreras, på samma sätt som självmedicinering. Konsekvenser kan vara farliga, fram till för tidig födsel. Därför sätts behandling av kvinnor på ett sjukhus där de är under överinseende av läkare. Att ta mediciner under denna period är strängt förbjudet, därför rekommenderar nefrologer säkrare metoder innan de byter till medicinsk hjälp. Första - diet (utan salt och kryddig mat), och för det andra - drick tillräckligt med vatten. Läkare kan ordinera läkemedel med växtbaserade ursprung. Antibakteriella läkemedel vid behandling av njurinflammation är endast föreskrivna i fall då andra typer av behandling inte hjälper. I detta fall föreskriva injektionerna av "Ceftriaxone" och "Ceazoline" som vi redan vet.

System av antibiotikabehandling för inflammation av njurarna i tabletter

Njurernas inflammation är det förenande namnet för två olika sjukdomar:

Klassificeringen är lägre.

Grundläggande principer för behandling av njurinflammation

Terapi av en akut period utförs på ett urologiskt eller nefrologiskt sjukhus och innefattar: viloläge, diet, antibakteriell och symptomatisk behandling.

Antibiotika för inflammation i njurarna och urinblåsan (en uppåtgående infektion) ordineras efter urinkulturen för sterilitet och känslighet hos patogenen.


Om det inte finns någon positiv dynamik i två dagar, ändras det antibakteriella läkemedlet.

Vid omöjlighet att genomföra analyser ges preferens till antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Behandling av pyelonefrit sker i tre steg:

 1. Grundläggande antibiotikabehandling;
 2. Applicering av uroseptika;
 3. Anti-återfall, förebyggande åtgärder.

Med glomerulonefrit:

 1. Systemisk användning av antibiotika med hög aktivitet mot streptokockinfektion.
 2. Patogenetiska medel.

För empirisk (initial) terapi är det att föredra att använda skyddade penicilliner och den tredje generationen cefalosporiner.

Företrädesvis parenteral (intravenös och intramuskulär) administrering av läkemedel.

Börja antibakteriell behandling

Grundläggande terapi med antibiotika för inflammatoriska sjukdomar i njuren är ordinerad i upp till två veckor.

penicilliner

Skyddade penicilliner beräknas i en dos av 40-60 mg / kg för vuxna och 20-45 mg / kg hos barn. Den dagliga dosen är uppdelad i 2-3 injektioner.

 • Amoxicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav);
 • Amoxicillin / sulbactam (Trifamox).

Beräkning av dosering utförs, med inriktning på innehållet av amoxicillin.

Inhibitorskyddade penicilliner är mycket effektiva mot Escherichia coli, Klebsiella, Protein infektion, Entero, Staphylo och Streptococcus.

Penicillinserien tolereras som regel väl av patienter på grund av låg toxicitet, undantag är individuell känslighet och intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar inkluderar allergiska reaktioner och dyspeptiska störningar.

Med nefritisk syndrom ges preferens till bensylpenicillin (1 miljoner enheter upp till sex gånger om dagen, med en kurs om 10 dagar).

När en Pseudomonas aeruginosa detekteras, ordineras en kombination av Pseudomonas penicilliner (Pipracil, Securopen) med aminoglykosider av den andra eller tredje generationen (Gentamicin, Amikacin).

Kombinationen med fluorokinoloner (Ciprofloxacin) används i förekomst av kontraindikationer mot användning av aminoglykosider (nedsatt njurfunktion, uttorkning, skador på vestibulär apparat, allergiska reaktioner).

Behandlingen utförs strikt under kontroll av biokemiska parametrar av blod i samband med risken för hypernatremi och hypokalemi).

cefalosporiner

Cefalosporin antibiotika för inflammation av njurarna har en hög aktivitet mot pyelos och glomerulonefritis orsakssamband. På grund av övervägande levermetabolism (utsöndring från kroppen) är de läkemedel som är valfria när symtom på njursvikt uppträder.

Mest effektiva:

 1. Cefotaxime (Claforan);
 2. Ceftriaxon (Ceftriabol, Rocefin);
 3. Ceftazidim (kefadim)
 4. Cefoperazon (Cefobide).

Doseringen beräknas utifrån beräkningen av 50-100 mg / kg dividerat med 2 gånger om dagen.

Kontraindikationer för användning av Ceftriaxon anses vara gallkanalinfektioner och den nyfödda perioden (det finns risk för kärnenergi på grund av hyperbillirubinemi)

Cefoperazon är kategoriskt oförenlig med att ta alkohol under behandlingen.

Risken att utveckla en disulfiram-liknande reaktion (allvarlig buksmärta, okontrollerad kräkning, svår ångest, takykardi, arteriell hypotension) kvarstår i upp till fem dagar efter avslutad behandling.

makrolider

Ha en svag effekt mot stafylokocker och enterokocker, Escherichia coli, Klebsiella. Mycket aktiv mot streptokockflora. Appliceras med glomerulonefrit.

Vilprafen är ganska dyrt, det kostar 10 flikar. 1000 mg från 680 rubel.

karbapenemer

Betaktaktamantibiotika har ett brett spektrum av aktivitet och hög effekt mot gram-positiv och gram-negativ flora.

 • Imipenem (med inflammation i njurarna och urinblåsan som används i kombination med cilastatin, för att skapa en terapeutisk koncentration i urinen. Valfri läkemedel-Tienam);
 • Meropenem (Meronem, Janem).

Används för att behandla inflammation av allvarlig svårighetsgrad. Mer aktiv mot E. coli och Klebsiella. Verka inte på Pseudomonas aeruginosa.

Till biverkningar ingår hög allergi, nefro och neurotoxicitet, frekventa dyspeptiska störningar.

aminoglykosider

 • I jämförelse med beta-laktamantibiotika har aminoglykosider en mer uttalad bakteriedödande effekt på den patogena floran och orsakar sällan allergiska reaktioner.
 • Mycket effektiv mot Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Staphylococcus, Escherichia coli, Klebsiella och enterobakterier.
 • De är inte effektiva för strepto- och enterokockinfektioner.
 • Maximal koncentration i njurvävnaden observeras med parenteral administrering (intravenöst och intramuskulärt).
 • Nivån av toxicitet är högre än karbapenems. Biverkningar från ansökan inkluderar (nefrotoxicitet, skador på vestibulär apparat, hörselnedsättning, risk för neuromuskulär blockad).

Behandlingen utförs under kontroll av ett biokemiskt blodprov. Kurs inte mer än tio dagar.

Antibiotika valet för behandling av njurar hos gravida kvinnor

 • cefalosporiner;
 • Skyddade penicilliner;
 • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin).

Dessa läkemedel har ingen teratogen effekt, är låga toxiska och effektiva mot bakterier som orsakar inflammation i njurarna, vilket gör att de kan användas under graviditeten.

Makrolider har låg aktivitet i förhållande till sjukdomspatogenerna, därför används de sällan, med milda former av återkommande kronisk inflammation i njuren i kombination med andra droger.

Under amning används läkemedel som inte ackumuleras i bröstmjölk: Amoxicillin, Cefoperazone, Cefobid och derivat av nitrofuraner.

Under amning är det förbjudet att använda: oxikinoliner, derivat av nalidixsyra, levomycetiner, tetracykliner, aminoglykosider, sulfonamider och trimetoprim.

Användning av antibiotika för urolithiasis hos män och kvinnor

Urolithiasis anses vara den främsta orsaken till obstruktiv pyelonefrit.

Mot bakgrund av spasmolytisk, smärtstillande, avgiftningsterapi är antibakteriella läkemedel kopplade:

 • Aminoglykosider (Gentamicin, Tobramycin, Amikacin);
 • Tredje generationen cefalosporiner;
 • Carbopenems (Tienam);
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Njurinsufficiens

Vid patiens utrotning (förstörelse) hos patienter med njursvikt bör antibiotika väljas i enlighet med aktivitetsgraden för den patogena floran och frånvaron av nefrotoxisk effekt.

Preparat av erytromycin används i kombination med cefalosporiner och skyddade penicilliner.

Använd inte:

 • aminoglykosider;
 • Cephalosporiner från första generationen;
 • Beta-laktamer;
 • monobaktamer

Användning av uroseptika

Terapi ordineras i upp till en månad.

 1. Derivat av nitrofuraner (furacilin, furazolidon, furagin, furamag).

De har ett brett spektrum av aktivitet, de är effektiva mot antibiotikaresistenta stammar. Mycket aktiv mot staphylo- och streptokockinfektion, enterokocker, enterobakterier, trichomonader, Klebsiella.

Kontraindicerat under graviditet Tillåtet för användning under amning.

Har en hög förekomst av biverkningar (dyspepsi, bronkospasm, lungödem, allergiska reaktioner, CNS-skador, har toxiska effekter på blodkroppar och lever). Ej kompatibel med mottagande av alkoholhaltiga drycker.

 1. Icke-fluorerade kinoloner (Nalidixsyra eller Nevigramon, Negra, Palin).

De är aktiva mot Escherichia, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Proteus.

Blanda inte med nitrofuraner. Kontraindicerat vid njursvikt

Biverkningar inkluderar: cytopena reaktioner, gallstasis, hemolytisk anemi, störningar i mag-tarmkanalen.

När den akuta processen inte appliceras på grund av låg koncentration i urinen.

Antiretroviral terapi

De främsta orsakerna till de frekventa återfall är otillräcklig antibiotikabehandling (drogselektion för patogenen utan aktivitet, låga doser beroendeframkallande antibiotikum med långvarig eller upprepad tilldelning otillräcklig behandlingslängd och frånvaron av preventiv behandling). Utvärdering av behandlingsdynamiken är möjlig endast under konstant kontroll av mikrobiologisk undersökning av urin.

Effektiv användning av örtmedicin med förändring av applicerade örter vartannat vecka, för att undvika missbruk.

Prescribe droger som har antispasmodiska, antiinflammatoriska och diuretiska effekter (Cyston, Kanefron, Shillington).

Kontraindikationer för behandling av örter är individuell intolerans, allergiska reaktioner, hyperoxaluri, dysplasi, medfödda anomalier i njurarna och urinvägarna.

Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota inflammation av njurarna med örter och homeopati. Den enda botemedel mot inflammation i njurarna är antibiotika. Självmedicinering kan leda till svåra purulenta komplikationer och resultera i njursvikt.

Ytterligare terapier

jag

Under den akuta perioden av pyelonefrit, ordnas sängstöd och en 7-A-diet med en gradvis expansion av kosten. Dryckesystem upp till 2 liter per dag.

Utför avgiftning med Ringers lösningar, glukos. Desaggreganter (Pentoxifylline) ordineras för att minska sekundär nefrokleros. Deras användning är kontraindicerad hos patienter med hematuri.

I svår smärta är spasmolytika (Drotaverin, Platyphylline) och smärtstillande medel (Nimesulid, Ketorolac, Diklofenak) föreskrivna.

I de allmänna stärkningsändamålna gäller vitaminer från grupp B, askorbinsyra.

I efterlämningsfasen rekommenderas behandling av sanatorium och spa, fysioterapi övningar, vitaminterapi, fysioterapiprocedurer.

II

Med glomerulonephritis begränsas användningen av salt kraftigt.

Dryckesystem upp till 1 liter per dag. Säng vila i upp till två veckor.

 1. Diuretika (saluretika, osmodiuretika);
 2. Hypotensiva droger;
 3. Antihistaminer.

Valet av patogenetiska medel beror på formen av glomerulonefrit.

För hematuric används företrädesvis antikoagulanter och antitrombocytmedel (heparin, Curantylum), i syfte att minska ytterligare skador microthrombogenesis och glomerulär membran.

Icke-steroida antiinflammatoriska och kinolinmedel är också effektiva.

När nefrotisk form föreskrivs glukokortikosteroider (dexametason, prednisolon), cytostatika, curantyl, heparin.

Immunsuppressiva medel tillsätts till behandlingen av den blandade formen.

Typer och klassificering av sjukdomen

pyelonefrit

Nonspecifik, inflammatorisk process i njurparenkymen med involvering av njurtubulerna och nederlaget hos njurarnas boll- och bäckesystem.

De huvudsakliga patogenerna är: E. coli, entero- och stafylokocker, klamydia, mikroplasma-infektion.

Uppkomsten av sjukdomen är akut: hög feber, svår ryggsmärta, kräkningar, buksmärtor, dysursjukdomar. Det finns en korrelation mellan njurinflammation och den nyligen överförda tarminfektion, tonsillit, en attack av urolithiasis.

Den inflammatoriska processen kan vara:

 • primär (det finns ingen obstruktion av övre urinvägarna);
 • sekundär (obstruktiv).

Tidig obehandlad akut pyelonefrit passerar in i en kronisk sjukdom med progressiv skada på njurskärlen och glomeruli.

glomerulonefrit

Detta är en grupp av sjukdomar med en immun-inflammatorisk mekanism för att skada glomeruli, ytterligare involvering i processen med interstitiell vävnad. Möjligt resultat vid nefroscleros med kroniskt njursvikt.

Den främsta orsaken till sjukdomen är grupp A streptokocker.

I sin nuvarande, kan den inflammatoriska processen vara:

 • akut (vanligtvis ett gynnsamt resultat med återhämtning, möjlig förkortning av processen);
 • subakut (malign kurs med akut njursvikt, ofta med dödlig utgång);
 • kronisk (hela tiden progressiv naturligtvis, med utveckling av kronisk njurinsufficiens på grund av tung, irreversibel skada på det glomerulära basalmembranet, cirkulerande immunkomplex).

Resultatet av glomerulonephritis är: membranös, interstitiell, fokal, diffus proliferativ nefrit.

Kliniskt isolerad akut glomerulonefrit med:

 1. Ett nefritiskt syndrom (ej uttryckta ätememor, hematuri, urin får färgen på köttslår, ökning av artärtrycket);
 2. Nefrotiskt syndrom (svullnad i ansikte, anklar, sken, med svår ström, ascites kan förekomma);
 3. Isolerat urinsyndrom (mildt ödem och hematuri);
 4. Nefrotisk med hematuri och hypertoni.

Njurskador är alltid bilaterala, smärtsyndrom uttrycks inte.

Material framställt av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Granskning av läkemedel för behandling av njurar och blåsers inflammation

Antibiotika för inflammation i njurarna är mycket effektiva när det gäller infektionssjukdomar. Föreställ dig modern behandling utan att använda antibiotika är inte lätt. Vid en tidpunkt var dessa läkemedel ett verkligt paradis för många sjukdomar. Idag godkänner inte alla och protesterar mot deras användning, men de upphör inte att användas vid behandling av inflammatoriska sjukdomar. Njurar är en av de sjukdomar som inte gör utan antibakteriella läkemedel. Detta tillvägagångssätt för behandling är berättigat, eftersom inflammation i njurarna orsakar en infektion som behöver elimineras. Omedelbar behandling med antibiotika beror på att en person med inflammation känner stark och smärtsam smärta.

Att plocka upp antibiotika för inflammation i njurarna kan bara en läkare efter en detaljerad studie av patientens tillstånd. Idag för behandling av njurar och urinblåsan finns en stor mängd droger, men det är väldigt viktigt att välja den rätta som kommer att ha ett brett spektrum av åtgärder och minimal toxicitet. Modern medicin utvecklar aktivt och känner till ett antal metoder för att eliminera inte bara vanliga symptom, utan också förhindra inflammation av njurarna, oavsett vad som orsakade sjukdomen.

Förteckning över läkemedel

Behandling av det genitourinära systemet börjar som regel med aminopenicillin. I denna grupp av läkemedel kan följande läkemedel klassificeras:

Dessa läkemedel har den lägsta toxiciteten, så ofta föreskrivs de för gravida kvinnor som har inflammatoriska processer i njurarna.

Fortsätt behandlingen Flemoklave Solutab, han tillhör en grupp semisyntetiska antibakteriella medel. Effekten av dessa tabletter bekräftas av många års klinisk forskning och praktik. Tack vare amoxicillintrihydrat och clavulansyra, som är en del av läkemedlet, har den hög aktivitet mot gram-positiva och negativa mikrober. Det finns inga biverkningar av Flemoklava, så det är också ordinerat för gravida kvinnor och unga barn i åldern 3 månader.

Av gruppen lågtoxiska semisyntetiska läkemedel noteras cefalosporin antibiotika. Läkemedlet 7-ACC tillåter i rätt tid övergången av njursjukdom från en enkel form till en purulent en. Bland andra antibiotika i denna grupp är inte mindre effektiva:

I allmänhet har cephalosporindrogerna moderna apotek mer än 40 arter, det är helt berättigat, eftersom patienten känner sig bättre redan på tredjedagen av tillträdet.

Behandling för avancerad form av njurinflammation utförs genom att ta Amikacin, Gentamycin och Gentamycin. Dessa läkemedel har en kraftfull baktericid effekt på patientens kropp och effektivt kämpar även med Pseudomonas aeruginosa. Förutom positiva effekter noterar läkare ett antal konsekvenser som dessa läkemedel kan orsaka. Faktum är att antibiotika från gruppen av aminoglykosider är nefrotoxiska och kan ge upphov till hörselskador och utveckling av omvänt njurinsufficiens. Att ta dessa antibiotika vid sjukdom rekommenderas till personer i avancerad ålder med en paus mellan kurser på minst 1 år.

Grupp av fluorokinoloner

Om mer intensiv behandling krävs, föreskriver nephrologists patienter med antibiotika från gruppen fluorokinoloner. Bland de populära drogerna kan noteras:

 • ofloxacin;
 • moxifloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • Levofloxacin.

De är giftiga och patienten kan konsumera dem 2 gånger om dagen. Dessa läkemedel tolereras väl av patienter i alla åldersgrupper. Jag skulle vilja notera att ovanstående droger är mycket aktiva mot pneumokocker, så de används fortfarande för att behandla njursjukdom under exacerbationer och vid kroniska tillstånd. Under graviditet och amning rekommenderas inte användning av antibakteriella läkemedel ovan, eftersom kroppen kan ha ökad känslighet för enskilda komponenter som utgör läkemedlet. Bland biverkningarna av fluokinoloner noteras illamående, kräkningar, diarré, yrsel, allergier, nässelfeber och till och med utvecklingen av könsorganisk candidiasis.

Om, förutom inflammatoriska processer, patienten har njursten, då är han ordinerad Allopurinol eller Benzbromaron. I kombination med antibiotika med njursten kan vissa traditionella läkemedel ordineras. Det är viktigt att notera att de under inga omständigheter ska användas för att direkt behandla inflammatorisk process i njurarna.

När du köper läkemedel i ett apotek studerar du noga kontraindikationerna och utgångsdatumet för det köpta läkemedlet. Om förpackningen med antibakteriella medel är skadad eller har blivit nedsänkt, är sådana läkemedel uttryckligen förbjudna. Om du, med hjälp av de medel som doktorn förskrivit, inte känner lättnad och förbättrar tillståndet för en vecka, rapporterar du omedelbart det. Läkaren på grundval av upprepad undersökning kommer att kombinera drogerna på annat sätt och förskriva en ny behandlingsregim. Om du har biverkningar efter att ha tagit medicinen, kontakta omedelbart läkare.

Användning av antibiotika

När man talar om vilka antibiotika det är bättre att välja för njurinflammation, är det första steget att veta vilket orsaksmedel provocerade sjukdomen och dess känslighet för dessa läkemedel. Jade orsakar bakterier som Escherichia coli, streptokocker, Proteus och Staphylococcus aureus. De valda läkemedlen ska vara aktiva mot orsaksmedlet, annars ger behandlingen inte resultatet, och patienten kommer också att få en lever planterad med antibiotika för inflammation i njurarna. Detsamma gäller dosen av det valda läkemedlet. Läkaren efter noggrann diagnos utser läkemedlet med hänsyn till patientens individuella egenskaper och njurarnas tillstånd eller funktionalitet när den inflammatoriska processen fortskrider. Läkaren föreskriver dosen, med hänsyn tagen till patientens vikt, i fall där personer som lider av fetma ökar frekvensen av läkemedelsanvändning flera gånger.

Det är viktigt att överväga att ensam antibiotika inte helt kan bota inflammatoriska processer i njurarna, så att de ofta kombineras med droger från andra grupper. Antibiotika för inflammation föreskrivs i samband med desintoxikation eller immunosuppressiva läkemedel.

Immunostimulerande läkemedel ökar kroppens återställande krafter och gör det möjligt att kämpa mer aktivt mot bakteriell infektion. Om en person lider av autoimmuna sjukdomar, är immunostimulerande terapi kategoriskt kontraindicerad mot honom, eftersom celler i immunsystemet attackerar friska, de tar dem för främmande. Med autoimmun nefritis ordineras patienten immunosuppressiva läkemedel i kombination med antibiotika. Hemma, utan användning av test och andra typer av diagnoser, är det helt enkelt omöjligt att avgöra om sjukdomen är autoimmun eller inte. Allt detta bekräftar än en gång det faktum att endast en erfaren läkare ska välja ett läkemedel. Innan han börjar en kurs och förskriver antibiotika för njurinflammation, måste han genomföra en serie studier som innefattar obligatorisk ultraljudsdiagnostik, datortomografi och laboratorietester av blod och urin.

Skada för självbehandling

Under inga omständigheter gör självdiagnos och självmedicinering. Om du har några kontroversiella symtom och du antar att dina njurar skadar, skynd dig inte för att köpa mediciner. Rådgör först med din läkare. Lyssna inte på råd från grannar och vänner med liknande symptom, kanske de mediciner som de förskrivit för symptomatisk eliminering är strikt kontraindicerade för dig. Genom ouppmärksamhet och brådska kan du medföra stora hälsoproblem och omedelbar sjukhusvård.

Denna publikation är avsedd för förtrogenhet och är under inga omständigheter ett överklagande att köpa ovanstående antibakteriella läkemedel, de kan endast ordineras av den behandlande läkaren.

Om det finns smärta i näsan och ryggen, som varar mer än 3 dagar, kontakta en klinik. Tidig återställd kvalificerad hjälp kommer att undvika negativa följder och eliminera sjukdomen i ett tidigt skede.

Mottagande av antibiotika för inflammation av njurarna

Den inflammatoriska processen, som utvecklas i njurarna, åtföljs av många obehagliga symptom. Den sjuka personen höjer temperaturen, han känner sig svag, det finns smärtor i nedre delen av ryggen och misshandel. För att hjälpa patienten att bli av med sjukdomen, föreskriver läkare antibiotika för inflammation i njurarna.

Huvudsjukdomarna hos huvudorganet i urinvägarna i inflammatorisk natur är nefrit. Beroende på orsaken och vilka strukturer av njurarna som påverkas, är diagnosen pyelonefrit eller glomerulonefrit. Dessa patologier kan vara akuta, och kan också förvärva en kronisk form.

Hur man väljer ett antibiotikum för behandling av njureinflammation

Det finns flera grupper av antimikrobiella medel som används för att behandla urinvägarnas organ. Var och en av läkemedlen påverkar vissa grupper av mikrober. Huvudvillkoren för effektiv terapi är att bestämma orsaken till problemet. För att klargöra diagnosen är en person med en sjukdom förskriven en uppsättning diagnostiska förfaranden, som inkluderar ett kliniskt, biokemiskt blodprov, ett allmänt urintest, enligt Nechiporenko. En ultraljudsskanning av njurarna utförs.

I de flesta fall utförs valet av ett antibakteriellt läkemedel för behandling av njurarna och urinvägarna av en specialist på basis av resultaten av undersökningen och data om mottagligheten för det aktiva medlet för orsakssambandet för den patologiska processen. De erhålls efter en analys av ett bakteriologiskt laboratorium.

Vilka antibiotika används för inflammation i njurarna?

Utnämningen av ett läkemedel antibiotikum för inflammation av njurarna och urinblåsan är strikt enligt individuella indikationer. I detta fall tar specialisten hänsyn till patientens ålder, närvaron av samtidiga patologier, tendensen till allergiska reaktioner.

För att snabbt avlägsna inflammationen i pyelonefrit, cystit, uretrit och andra infektionssjukdomar i urinvägarna, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Dessa läkemedel undertrycker utvecklingen av patogena mikrober och förstör dem. Bland de mest effektiva verktygen som används för infektiösa inflammatoriska processer i urinvägarna, så här:

 • skyddade penicilliner;
 • cefalosporiner;
 • fluorokinoloner.

I särskilt svåra fall, när en typ av antimikrobiellt läkemedel inte klarar av infektionen, är det inte möjligt att ytterligare medel föreskrivs. Dessa kan vara medel från gruppen:

 • aminoglykosider, presenterade av Gentamycin, Nethylmicin, Amikacin;
 • Nitrofuraner - Furamag, Furadonin;
 • makrolider - Vilprofen och Erytromycin.

Funktioner av användningen av antibiotika för behandling av nefrit

Det första skedet av behandling av pyelo- och glomerulonefrit, andra sjukdomar i det genitourinära systemet är associerad med användningen av läkemedel som har en högaktiv effekt på bakterier. Ofta får patienter en chockdos av en läkemedelssubstans. Efter 2-3 dagar är den reducerad.

Penicillininnehållande preparat

Fördelaktigt skyddas penicilliner. Experter rekommenderar användning av Augmentin, Amoxiclav, där amoxicillin kombineras med klavulanat. Trifamox kan ordineras - i detta ämne är de aktiva substanserna amoxicillin och sulbactam.

Mottagandet av penicillinantibiotika åtföljs sällan av biverkningar på grund av den låga toxiciteten hos grundämnet. Eventuella problem kan associeras med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter och förekomsten av en allergisk reaktion.

Doseringen beräknas, baserat på patientens vikt. Vuxna behöver till exempel 40 till 60 mg / kg och för barn 20-40 mg / kg. Den dagliga delen av läkemedlet är uppdelad i 2 eller 3 doser.

fluorokinoloner

Moderna bakteriedödande preparat från denna grupp - Levofloxacin, Gatifloxacin, Moxifloxacin - har ett syntetiskt ursprung. De visar aktivitet mot mikrober resistenta mot verkan av antibiotika i cephalosporinserien och aminoglykosider. Fluoroquinoloner absorberas väl, nästan helt genomträngande från mag-tarmkanalen till blodet, ackumuleras i vävnaderna.

Läkemedel kan ges till personer som lider av njursvikt. Fluoroquinoloner har ingen negativ effekt på magen och tarmarna, nervsystemet. Bland de möjliga biverkningarna - framväxten av överkänslighet i huden mot ultraviolett strålning, liksom hämning av tillväxten av broskig vävnad. Därför är antibiotika från gruppen fluorokinoloner sällan föreskrivna för patienter under 18 år och gravid.

Antibiotika av cephalosporinserier

Användningen av cefalosporin antibiotika för behandling av njurinflammation gör att du snabbt kan hantera infektionen. På grund av detta går den akuta processen inte i en mer allvarlig form, som åtföljs av komplikationer.

Oftast föreskrivs sådana läkemedel:

Antibiotika-cefalosporiner har låg toxicitet, men kan prova utvecklingen av en allergisk reaktion. Eventuell intolerans av det aktiva ämnet hos personer som svarar på penicillingruppen.

Viktigt! Folk som är benägna att allergi mot penicillin, måste rapportera detta till läkaren.

En allvarlig njurinflammation kräver användning av injektioner av cefalosporinantibiotika. Patienterna administreras intramuskulärt eller intravenöst. Dosen (från 1 till 8 g per dag) beror på den specifika beredningen. När patientens tillstånd förbättras överförs de till att ta tabletter.

aminoglykosider

Behandling av pyelonefrit, inflammation i urinblåsan, urinrör kräver ibland att antibiotika utses från gruppen aminoglykosider. De kan ackumuleras i urinen och vävnaderna, har en skadlig effekt på patogener.

Före tillsättningen av aminoglykosid bedömer läkaren graden av risk i samband med användningen. En eventuell komplikation efter behandling med medel från denna grupp är skada på hörselnerven och försämring av den vestibulära apparaten.

Viktigt! Prescribing ett antibiotikum tar doktorn hänsyn till patientens ålder, hans vikt, förekomsten av patologier hos inre organ.

Det är extremt farligt att ändra den föreskrivna dosen av läkemedlet självständigt. Det är omöjligt utan överenskommelse med den behandlande läkaren att ersätta den föreskrivna åtgärden med en analog eller att sluta ta emot.

nitrofuraner

Antibiotika i denna grupp används för att behandla okomplicerade former av inflammation i urinvägarna. Medel ger inte resistens hos mikrober, orsakar sällan en bieffekt i form av dysbios. Hög biotillgänglighet av nitrofuraner gör det möjligt för patienter att behandlas med små doser av läkemedlet. Användning av läkemedel för behandling av barn, gravida kvinnor (förutom tredje trimestern) är tillåtet.

Trots det stora antalet positiva egenskaper borde läkemedel från nitrofurangruppen (Nitrofurantoin, Nifuroxazid, Furazidin, Furazalidon och andra) endast användas på råd av en läkare. Eventuella biverkningar inkluderar leverbortfall, hosta, huvudvärk, förändringar i blodformeln.

makrolider

Drogerna som ingår i makrolidgruppen är föreskrivna för behandling av glomerulonefrit. Antibiotika förstör streptokocker, men verkar inte på stafylokockinfektion, klebsiella och E. coli.

Viktigt! Att veta exakt vilka droger som ska ta i sjukdomar i genitourinary systemet, behöver du se en läkare.

Det är särskilt farligt att engagera sig i självbehandling när nefrologiska problem uppstår hos gravida kvinnor, såväl som personer med kroniska sjukdomar. Det är förbjudet att ge antibiotika till barn utan att ha råd med en specialist.

Behandling av pyelo- och glomerulonefrit, uretrit, cystit är inte begränsad till användningen av antibakteriella medel. Komplex terapi innebär användning av läkemedel som förbättrar utflödet av urin, bekämpningsmedel. En förutsättning för återhämtning är efterlevnaden av kosten och tillräcklig mängd vätska.