Huvud
Förebyggande

Antibiotika för urinvägsinfektioner

Läkarna tror att antibiotika för sjukdomar i urin- - är det mest effektiva, mångsidiga och omfattande grupp av farmaceutiska lösningar som kan bidra till återhämtningen av patienter infekterade med en urinvägsinfektion. Patienten är skyldig att omedelbart söka hjälp från en läkare, eftersom tidig behandling eller egenvård påverkar inte bara de distala delarna av utsöndrings systemet, men även andra viktiga organ i människokroppen.

Antibiotika används aktivt vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

När är antibakteriella läkemedel förskrivna för män och kvinnor?

Antibiotika för behandling av könsorganen hos män och kvinnor är föreskrivna i följande fall:

 • inflammation eller njursvikt
 • urinvägsinfektion;
 • en kraftig försämring av kroppen under inverkan av samtidig patologi;
 • kroniska sjukdomar.

Efter en detaljerad diagnostisk undersökning och upptäckt av destruktiva förändringar, med inflammation hos de avdelningar som orsakas av urogenitala infektioner indikeras antibakteriell terapi enligt indikationerna.

Typer och exempel på använda antibakteriella medel för infektion i det genitourinära systemet

Apotekare har utvecklat många läkemedel som används för urinvägsinfektioner. Optimala läkemedel är polysyntetiska, kombinerade medel för penicillinserier med ett brett spektrum av åtgärder, cefalosporiner, fluorokinoloner. Typer av antibakteriella läkemedel, deras korta egenskaper och exempel beskrivs i tabellen:

Beta-laktamer

Antibiotika för behandling av en bredspektrum urinvägsinfektion. De används tillsammans med andra läkemedel som kan komplettera den terapeutiska effekten av varje. Skadligt påverkar gram-negativa och gram-positiva bakterier, förstör stafylokocker, vilka är resistenta mot många typer av antibakteriella medel. Bland dem är: aminopenicilliner, antiserande penicilliner.

De mest populära antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet:

 • "Amoxiclav";
 • "Amoxicillin", etc., behandling av inflammatoriska processer av olika ursprung.
Tillbaka till innehållet

Andra medel

Vanliga antibiotika som har en positiv terapeutisk effekt:

 • "Azitromycin" - den bästa farmaceutiska preparat, utses för behandling av infektioner i det urogenitala systemet hos män och kvinnor i den komplicerade formen (cystit, uretrit), som blev en provokatör klamydia. Det är ett effektivt läkemedel som förstör patogener. För att behandla infektionen tas i den föreskrivna dosen är varaktigheten av behandlingen för varje patient individuell.
 • "Gentamicin" - en universell antibiotikumgrupp av aminoglykosider. Hanterar effektivt alla slags svampar, bakterier och virus. Det används för behandling av njure och urinväg, med svåra former av nefrit och endometrit, men har ett stort antal biverkningar.
Tillbaka till innehållet

Hur man väljer?

Antibiotika bör inte tas utan läkarbesök, för när självmedicinering och ta emot en felaktig dos av läkemedlet utvecklar resistens hos bakterier, och ytterligare mottagande av medel inte skulle vara bra, men bara förvärra den nuvarande patientens tillstånd.

Mottagandet av antibiotika bör startas först efter att de har utsetts till läkare.

Valet av det lämpligaste läkemedlet är ansvarig för den behandlande läkaren, som först måste utföra en detaljerad undersökning av patienten och genomföra vissa studier för att identifiera typen av patogen. Därefter valet av det mest korrekta läkemedlet för behandling av urininfektioner, med beaktande av alla biverkningar, tillstånd och individuella egenskaper hos patienten.

Antibiotikum för urinvägsinfektion

De vanligaste sjukdomarna orsaka:
• Escherichia coli (E. coli),
• Proteus spp. (Proteus)
• Klebsiella pneumoniae (pulmonal Klebsiella),
• Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa),
• Enterobacteriaceae,
• Staphylococcus saprophyticus.

viktigt identifiera patogen mikroorganismer och bestämma dess känslighet mot droger, eftersom antalet mikroorganismer-patogener är stora, med de rådande resistenta stammarna.

vid infektion Nedre urinvägarna kan vara effektiva i en liten dos, eftersom antibiotika koncentreras i urinen. Vid infektion av njurvävnaden krävs samma doser som vid någon systemisk infektion. Eliminering av infektion accelereras genom fördelning av stora volymer urin (mer än 1,5 l / dag) och frekvent urinering.
Metoder för behandling av urinvägsinfektioner kan delas upp i flera grupper.

Välja ett antibiotikum för lägre urinvägsinfektioner

Behandling börjar med utnämning av cefalosporin oralt, till exempel cefalexin, trimetoprim eller ampicillin. Den håller som regel i 5 dagar och kan ändras efter att provet erhållits för bakteriell känslighet. Ibland med okomplicerad infektion i nedre urinvägarna är det tillräckligt att ta en engångsdos på 3 g amoxicillin (oralt).

Välja ett antibiotikum för infektioner i övre urinvägarna

Akut pyelonefrit kan åtföljas av septikemi och för att påbörja behandling rekommenderas att använda gentamicin i kombination med amoxicillin intravenöst eller alternativt endast cefotaxim intravenöst. Eftersom pyelonefrit är en infektion i njurvävnaden, bör en tillräcklig koncentration av antibiotikum i både blod och urin skapas.

Val av ett antibiotikum för en återkommande urinvägsinfektion

Utbrott av sjukdomen som orsakas av samma mikroorganism och efterföljande snabbt efter varandra kan återkomma och indikera att det inte var möjligt att eliminera den ursprungliga infektionen. Exacerbationer av sjukdomen med längre intervaller, orsakade av olika typer av bakterier, kan betraktas som upprepade infektioner på grund av reinfektion, förmodligen från en källa som ligger utanför urinvägarna.

Vid behandling av en patient med sjukdomsfall är det rimligt att använda ett läkemedel som når höga koncentrationer i vävnader, t ex trimetoprim. Upprepade korta kurser av antimikrobiell behandling bör bidra till att övervinna de mest återkommande infektioner, men om detta inte kan uppnås, är det nödvändigt att utse en hög dosering under 7 - 14 dagar, och sedan tillbringa en lång period av profylaktisk behandling med låga doser.

Val av antibiotikum för asymptomatisk infektion

Det kan detekteras genom rutinmässig urinanalys hos gravida kvinnor eller hos personer med en känd anomali av urinvägarnas struktur. Denna infektion kan förklara den frekventa urinering eller urininkontinens hos äldre. I dessa fall måste lämpliga antimikrobiella medel förskrivas. När graviditet föredras, är amoxicillin eller ett läkemedel från gruppen av cefalosporiner.

Urval av ett antibiotikum för prostatit

De vanligaste patogena faktorerna innefattar gram-negativa aeroba bakterier. Effektiva är trimetoprim, ciprofloxacin eller erytromycin; Eftersom de är lösliga i lipider penetrerar de prostatakörteln och skapar en tillräcklig koncentration där; De kan användas i kombination.

Svaret på en enkel kort kurs är oftast positivt, men sjukdomen ofta återkommer, och att bota anses vara ett tillstånd där patienten inga symtom (med det förbehållet att den inte tar antibakteriella läkemedel) inom ett år efter avslutad behandling.

Kemoprofilax av urinvägsinfektioner

Kemoprofylax av urinvägsinfektioner utförs ibland hos individer med en predisposition till återfall eller exacerbation. Det kan förhindra subkliniska former av sjukdomen hos tjejer som i en rutinundersökning diagnostiseras med asymptomatisk bakteriuri. I dessa fall är det tillräckligt att utföra behandling av nitrofurantoin (50-100 mg / dag), nalidixinsyra (0,5-1,0 g / d) eller trimetoprim (100 mg / dag). Preparationer ska tas en gång per natt oralt.

Med tuberkulos i könsorganen behandlas patienterna enligt de principer som beskrivs för lunginfektion.

Läkemedel som används för att behandla urinvägsinfektioner

Vid behandling av infektioner i urinvägarna används antimikrobiella medel av ett brett spektrum av åtgärder. Deras beskrivning finns i andra avsnitt. Endast några droger används exklusivt för urinvägsinfektioner.

nitrofurantoin (t1 / 2 30 min), en syntetisk antimikrobiell aktiv mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner, med undantag för pseudomonader. Det absorberas lätt från mag-tarmkanalen och koncentreras i urinen. Plasmakoncentrationerna är dock för låga för att behandla njursjukdominfektion. Avlägsnande av läkemedlet från kroppen reduceras med njursvikt, vilket gör läkemedlet samtidigt giftigare och mindre effektivt.

Huvudanvändningen av nitrofurantoin är för närvarande förebyggande. Biverkningar inkluderar illamående, kräkningar och diarré. Hos patienter med signifikant nedsatt njurfunktion utveckla polyneuritis, så att de detta läkemedel är kontraindicerad. Allergiska reaktioner är hudutslag, inklusive gen ralizovannoy urtikaria lunginfiltrat och lungkonsolidering eller pleurautgjutning.

fosfomycin (T1 / 2-maj h) - antimikrobiellt medel som tillhör en klass av fosfinsyra-läkemedel som tränger genom transportsystemet, överförings fosfat i en bakteriecell, där de inhiberar syntesen av cellmembran genom att blockera enolpiruvattransferazu. Fosfomycin är en högpresterande baktericid.

Det är aktivt mot ett brett spektrum av bakterier som isolerats vid infektioner i urinvägarna, inklusive bakterier som producerar p-laktamas, såsom Escherichia coli, Proteus spp., Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus och Streptococcus. Fosfomycin administreras oralt; mer än 3% av läkemedlet binder till plasmaprotein, är det inte metaboliseras och utsöndras i urinen. Fosfomycin användas vid behandling av okomplicerad urinvägsinfektion i en dos av 3 g oralt en gång som bibehåller sin baktericida koncentration i urinen under 36 timmar.

tolereras han oftast väl, men det finns biverkningar, såsom gastrointestinala störningar, inkluderande diarré (2,8%), illamående och kräkningar som de mest frekventa manifestationer. kombinerad användning bör undvikas med metoklopramid, eftersom det leder till en minskning av dess koncentration i urinen. Nalidixsyra: se separat artikel på vår hemsida.

Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor och män

Lämna ett svar 20,097

Sjukdomar i urinvägarna är frekventa följeslagare av mänskligheten. För deras behandling används speciella preparat. Antibiotika för sjukdomen i det genitourinära systemet, utsedd av den behandlande läkaren, kan tas både hemma och på sjukhus. Den terapeutiska kursen åtföljs av periodiska studier av urin och blod.

Vid vilka sjukdomar används antibakteriella medel?

Antibiotika ordineras för detektering av en inflammatorisk process i njurarna. Detta beror på flera faktorer. Först och främst, eftersom antibiotika i urinsystemet hjälper till att ta bort inflammationen och smärtan som orsakas av processen. Dessa läkemedel kan förhindra spridning av infektion genom blodbanan till de närliggande organen i urinvägarna och andra system.

Moderna urologer använder den universella termen nefritis för att beskriva njurarnas inflammatoriska processer. Det inkluderar sådana sjukdomar som pyelonefrit, cystit, njurepionephrosis, njur tuberkulos. Effekten av effekten på orsaken till inflammation bestäms av graden av utveckling av sjukdomen. Ju tidigare en person vänder sig till en läkare, desto snabbare kommer han att återhämta sig.

Viktigt! Antibiotika anses vara en effektiv metod för behandling av alla typer av sjukdomar i njurarna, urinblåsan och urinvägarna.

Antibiotikabehandling: typer av läkemedel

Det moderna läkemedelsmarknaden har många olika läkemedel. En läkare samråd är nödvändigt för att ta reda på vad som är orsaken och välja lämplig medicinering för att behandla problem i genitourinary systemet. Experter använder i praktiken beta-laktamer och några andra antibiotika för behandling av genitourinärsystemet.

Betalaktamer

Dessa är beredningar för inflammation, som har en stark effekt på ett brett spektrum av bakterier. Preparat av denna grupp utnämns i samband med andra droger som förbättrar effekten av huvuddrogen. Antibiotika för behandling av infektion i urinorganen har en skadlig effekt på gram-negativa och gram-positiva organismer och dödar stafylokocker, vilka är resistenta mot effekterna av många läkemedel. Dessa inkluderar aminopenicilliner, pincilliner mot synkope.

Detta inkluderar också cefalosporiner - en grupp tabletter skapade för behandling av urinvägsinfektion och orsakad av olika patogener. Läkemedlet erbjuds 4 typer eller generationer, som var och en är utrustad med ett specifikt antal effekter och kan hjälpa till att eliminera många allvarliga njursjukdomar. Den aktuella gruppen har visat sig på den positiva sidan, särskilt den 4: e generationen.

Andra antibiotika vid behandling av infektioner i genitourinärsystemet

Dessa är tabletter som är lika effektiva för inflammation av njurarna och urinblåsan, i synnerhet fluorokinolongruppens antibiotika. Dessa piller indikeras i fall där patientens liv är i fara. De används också för behandling av kroniska sjukdomar i faserna av exacerbation. Denna grupp innefattar aminoglykosider, som används vid urogenital dysfunktion. Men uretrit behandlar mikrolider. Tetrakliner används för att behandla nefrit som orsakas av atypisk flora.

Dessutom rekommenderar urologer bredspektrum antibiotika. Dessa läkemedel är en väg ut ur olika situationer och kan eliminera orsakerna till njure och urinvägssjukdomar. För att välja det mest effektiva antibiotikumet som används för urinvägsinfektion, måste du konsultera en läkare och identifiera infektions sanna orsaksmedel.

Den mest effektiva medicinen för urinvägarna

Det är viktigt att veta att hittills finns det ingen universell botemedel mot alla typer av jade. Varje typ av behandling ska väljas individuellt enligt resultaten av studier och analyser.

Specialisten ska göra en noggrann diagnos och sedan ordinera medicineringen. Populära medel för att behandla sjukdomar i urinvägarna är:

 • Klassiska antibiotika - Furadonin, Furagin, Furazolidon, Palin, Azitromycin.
 • Läkemedel i andra etappen - antibiotika, utsedda på ett sjukhus. Dessa inkluderar aminoglykosider. Dessa läkemedel har en kraftfull antimikrobiell effekt, och några av dem har en stor lista över kontraindikationer. De flesta läkare rekommenderar Amikacin.
 • Örter och produkter från dem, tillsammans med antibiotika och andra tabletter. De kallas växtantipsykotika. Det är bättre att ta dem för att förhindra utveckling av exacerbationer och under perioder med eventuell försämring av hälsan.
 • Vitaminer och immunmodulatorer, som ingår i listan över läkemedel för behandling av genitourinary system hos kvinnor och män. De förbättrar och påskyndar verkan av väsentliga droger med urogenitala infektioner.
Tillbaka till innehållet

Principer för val av antibiotika vid behandling av kvinnor och män

Hos män och kvinnor behandlas infektioner i genitourinärsystemet nästan identiskt. Undantag är sjukdomar på grund av graviditet och amning. I detta fall ordinerar läkarna "Amoxicillin" och fytoterapi för att förbättra antibiotikans effekt. Vid behandling av cystit rekommenderar uroseptiker "Phytolysin" eller "Kanefron". I svåra fall kan läkaren ordinera "Levofloxacin", "Ofloxacin". Med pyelonefrit används "Pefloxacin", "Ciprofloxacin", "5-NOC".

Obehagliga symptom tas bort med hjälp av fytoterapi och riklig dricks. Antibakteriell behandling för njursjukdom utförs med användning av de beskrivna sätten och tabletterna i hemmet. Läkare rekommenderar ofta icke-toxiska populära remedier, och i sällsynta fall av exacerbationer utförs antibiotikabehandling på sjukhuset. Således finns det idag flera sätt att återställa genitourinary systemet genom att behandla olika sjukdomar i njurarna och urinblåsan. Läkaren försöker utse ett adekvat system för antibakteriell terapi och stärka fytoterapi, vilket kommer att påskynda återhämtningen.

Översikt över 5 grupper av antibiotika för behandling av genitourinary system hos män och kvinnor

En av de vanligaste orsakerna till att ringa en urolog idag är genitourinary infektioner, som inte bör förväxlas med STI. Den senare överförs sexuellt, medan MPI diagnostiseras vid vilken ålder som helst och förekommer av andra skäl.

Bakteriella skador organ i utsöndringssystemet åtföljs av svåra besvär - smärta, brännande, frekvent behov av att tömma blåsan - och i frånvaro av terapi bli kronisk. Den optimala behandlingsalternativ - användningen av moderna antibiotika, vilket gör det möjligt att bli av med sjukdomen snabbt och utan komplikationer.

Vad är MPI?

Av urogenitala infektioner inkluderar flera olika typer av inflammation i urinvägarna, inklusive njurar med urinledarna (de bildar de övre delarna av FPA), såväl som urinblåsan och urinröret (nedre delar):

 • Pyelonefrit - parenkymal inflammation och renal tubulär systemet, åtföljd av en smärtsam förnimmelse i midjan av varierande intensitet och förgiftning (feber, illamående, svaghet, frossa).
 • Cystit - inflammation i urinblåsan, vars symtom är täta urinträngningar med en åtföljande känsla av ofullständig tömning, skärande smärta, ibland blod i urinen.
 • Uretrit - urinrörets nederlag (den så kallade urinröret) orsakas av patogena mikroorganismer, i vilka purulent urladdning förekommer i urinen och urinering blir smärtsam.

Det finns flera orsaker till urinvägsinfektioner. Förutom mekanisk skada uppstår patologin mot bakgrund av hypotermi och minskad immunitet när opportunistiska mikroflora aktiveras. Dessutom uppträder infektion ofta på grund av bristande personlig hygien, när bakterier går in i urinröret från perineum. Kvinnor är sjuka oftare än män i nästan alla åldrar (förutom äldre personer).

Antibiotika vid behandling av MPI

I de allra flesta fall är infektionen bakteriell i naturen. Den vanligaste patogenen är en representant för enterobakterier - E. coli, som detekteras hos 95% av patienterna. Mindre vanliga är S.saprophyticus, proteus, klebsiella, entero- och streptokocker. Således, även före laboratorietester, är antibiotikabehandling för infektioner i det genitourära systemet det bästa alternativet.

Moderna antibakteriella läkemedel är indelade i flera grupper, som var och en har en särskild mekanism för bakteriedödande eller bakteriostatisk verkan. Vissa läkemedel kännetecknas av ett smalt spektrum av antimikrobiell aktivitet, det vill säga de har en katastrofal effekt på ett begränsat antal bakterier, medan andra (av ett brett spektrum) är utformade för att bekämpa olika typer av patogener. Det är antibiotika i den andra gruppen som används för att behandla urinvägsinfektioner.

penicilliner

Den första av de öppna ABP: erna under lång tid var nästan universella medel för antibiotikabehandling. Men med tiden muterade patogena mikroorganismer och skapade specifika skyddssystem, vilket krävde förbättring av läkemedel. För närvarande har naturliga penicilliner förlorat sin kliniska betydelse, och i stället används halvsyntetiska, kombinerade och inhibitorskyddade antibiotika i penicillin-serien. Genito-urininfektioner behandlas med följande läkemedel i denna serie:

 • ampicillin. Semisyntetisk beredning för oral och parenteral användning, verkande baktericid genom att blockera biosyntesen av cellväggen. Det kännetecknas av en ganska hög biotillgänglighet och låg toxicitet. Det är särskilt aktivt mot proteus, Klebsiella och Escherichia coli. För att öka resistensen mot beta-laktamaser, föreskrivs också ett kombinationsmedel Ampicillin / Sulbactam.
 • amoxicillin. På det spektrum av antimikrobiell aktivitet och effekt liknar den föregående ABP, men har hög syrabeständighet (inte förstörs i den sura magsäcksmiljön). Begagnade och dess analoger och Flemoxin Solutab Hikontsil och kombinerade antibiotika för behandling av det urogenitala systemet (klavulansyra) - Amoxycillin / klavulanat, Augmentin, Amoksiklav, Flemoklav Soljutab.

Exempelvis är känsligheten hos E. coli strax över 60%, vilket indikerar en låg effektivitet av antibiotikabehandling och behovet av att använda ABP hos andra grupper. Av samma anledning används antibiotikum-sulfanilamid-ko-trimoxazol (Biseptol) praktiskt taget inte i urologisk praxis.

cefalosporiner

En annan grupp av beta-laktamer med en liknande effekt, som skiljer sig från penicilliner, ökade motståndet mot de skadliga effekterna av patogena floraenzymer. Det finns flera generationer av dessa läkemedel, de flesta av dem är avsedda för parenteral administrering. Från denna serie används följande antibiotika för att behandla könsorganet hos män och kvinnor:

 • Cefalexin. Effektiv botemedel mot inflammation i alla organ i urinogenitalområdet för intag med en minimal lista av kontraindikationer.
 • Cefaclor (Zeclor, Alfacet, Tarracef). Avser andra generationens cefalosporiner och appliceras också oralt.
 • Cefuroxim och dess analoger Zinatsef och Zinnat. Framställd i flera doseringsformer. Kan ordineras även till barn i de första månaderna av livet på grund av låg toxicitet.
 • Ceftriaxon. Det säljs som ett pulver för beredning av en lösning som administreras parenteralt. Substitut är Lendacin och Rocefin.
 • Cefoperazon (Cefobide). En representant för den tredje generationen cefalosporiner, som administreras intravenöst eller intramuskulärt med urogenitala infektioner.
 • Cefepim (Maksipim). Den fjärde generationen antibiotika i denna grupp för parenteral användning.

Dessa läkemedel används ofta i urologi, men några av dem är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

fluorokinoloner

De mest effektiva antibiotika för urininfektioner hos män och kvinnor. Dessa är kraftfulla syntetiska droger av bakteriedödande verkan (mikroorganismernas död uppstår på grund av en överträdelse av DNA-syntes och förstöring av cellväggen). På grund av toxicitet och permeabilitet i placental barriären är barn som är gravida och ammande inte tilldelade.

 • Ciprofloxacin. Det tas oralt, parenteralt, absorberas och eliminerar snabbt smärtsamma symtom. Den har flera analoger, inklusive Ciprobay och Ciprinol.
 • Ofloxacin (Ofloxin, Tarivid). Antibiotikum-fluorokinolon, som i stor utsträckning används inte bara i urologisk praxis på grund av dess effektivitet och ett brett spektrum av antimikrobiella effekter.
 • Norfloxacin (Nolycin). Ett annat läkemedel för oral, såväl som in / i och / eller användning. Har samma indikationer och kontraindikationer.
 • Pefloxacin (Abaktal). Det är också effektivt mot de flesta aeroba patogener, tas parenteralt och inåt.

Dessa antibiotika visas också i mykoplasma, eftersom de verkar på intracellulära mikroorganismer bättre än de tidigare använda tetracyklinerna. Ett karakteristiskt drag hos fluorokinoloner är en negativ effekt på bindväven. Det är av denna anledning som läkemedel är inte tillåtet att använda upp till 18 års ålder, under graviditet och amning, liksom de som diagnostiseras med tendinit.

aminoglykosider

Klass av antibakteriella medel avsedda för parenteral administrering. Den bakteriedödande effekten uppnås genom att hämma syntesen av proteiner av övervägande gram-negativa anaerober. Samtidigt för läkemedel i denna grupp präglas av ganska höga nivåer av nefro- och ototoxicitet, vilket begränsar användningsområdet för deras användning.

 • Gentamicin. En andra generationens läkemedel av antibiotika-aminoglykosider, som är dåligt adsorberad i mag-tarmkanalen och därför administreras intravenöst och intramuskulärt.
 • Netylmycin (Netromycin). Avser samma generation, har en liknande åtgärd och en lista över kontraindikationer.
 • Amikacin. En annan aminoglykosid, effektiv för infektioner i urinvägarna, speciellt komplicerad.

På grund av den långa halveringstiden används de listade läkemedlen endast en gång om dagen. De är ordinerad till barn från tidig ålder, men lakterande kvinnor och gravida kvinnor är kontraindicerade. Antibiotika-aminoglykosider av den första generationen vid behandling av infektioner MVP används inte längre.

nitrofuraner

bredspektrumantibiotika för infektioner i det urogenitala systemet bakteriostatisk effekt, vilket manifesteras mot både grampositiva och gramnegativa mikroorganismer. I detta fall är patogenernas motstånd praktiskt taget inte bildad. Dessa preparat är avsedda för oral användning och maten ökar endast deras biotillgänglighet. För behandling av infektioner i IMP används nitrofurantoin (handelsnamn furadonin), som kan ges till barn från den andra månaden i livet, men kan inte vara gravid eller ammande.

En separat beskrivning förtjänar antibiotikumet Fosfomycin-trometamol, som inte hör till någon av de grupper som anges ovan. Det säljs i apotek under varumärket Monural och anses vara ett universellt antibiotikum för inflammation i det urogenitala systemet hos kvinnor. Detta bakteriedödande medel för okomplicerade former av inflammation MVP ordineras med en dagsdagskurs - 3 gram fosfomycin en gång. Tillåtet för användning vid vilken tid som helst av graviditeten, praktiskt taget inga biverkningar, kan användas inom barn (från 5 år).

När och hur används antibiotika i MPI?

I en normal frisk människa urin är nästan steril, men urinröret har också sin egen mikroflora av slem, så asymtomatisk bakteriuri (närvaro av patogener i urinen) diagnostiseras ganska ofta. Detta tillstånd uppträder inte externt och kräver inte behandling i de flesta fall. Undantag är gravida kvinnor, barn och personer med immunbrist.

Om stora kolonier av Escherichia coli finns i urinen är behandling med antibiotika nödvändig. I denna sjukdom uppträder akut eller kronisk form med svåra symptom. Dessutom föreskrivs antibiotikabehandling för långvariga lågdoskurser för att förhindra återfall (när exacerbation uppträder mer än två gånger om sex månader). Nedan finns mönster för antibiotikumanvändning vid urogenitala infektioner hos kvinnor, män och barn.

pyelonefrit

De svaga och måttliga formerna av sjukdomen behandlas med orala fluorokinoloner (t.ex. Ofloxacin 200-400 mg två gånger dagligen) eller inhibitorskyddad Amoxicillin. Reservdroger är cefalosporiner och co-trimoxazol. Gravid sjukhusvistelse med initial terapi parenterala cefalosporiner (Cefuroxime) följt av överföring på tabletterna - Ampicillin eller Amoxycillin, inklusive klavulansyra. Barn under 2 år är också placerade på ett sjukhus och får samma antibiotika som gravida kvinnor.

Cystit och uretrit

I regel fortsätter cystit och icke-specifik inflammatorisk process i urinröret samtidigt, så det finns ingen skillnad i deras behandling med antibiotika. Okomplicerad infektion hos vuxna behandlas vanligtvis i 3-5 dagar med fluorokinoloner (Ofloxacin, Norfloxacin och andra). Reserven är Amoxicillin / Klavulanat, Furadonin eller Monural. Komplicerade former behandlas på liknande sätt, men antibiotikabehandlingen går i minst 1-2 veckor. För gravida kvinnor är de valfria drogerna Amoxicillin eller Monural, ett alternativ är nitrofurantoin. Barn ordineras en sju dagars behandling med orala cefalosporiner eller Amoxicillin med kaliumklavulanat. Reservfonderna är Monural eller Furadonin.

Ytterligare information

Man bör komma ihåg att hos män är någon form av MPI ansedd komplicerad och behandlad enligt det lämpliga systemet. Dessutom kräver komplikationer och svår sjukdomsförlopp obligatorisk sjukhusvistelse och behandling med parenterala droger. Polikliniker får vanligtvis mediciner för intag. När det gäller folkläkemedel har den ingen speciell terapeutisk effekt och kan inte ersätta antibiotikabehandling. Användning av infusioner och buljonger av gräs är tillåtet endast i samordning med läkaren som en ytterligare behandling.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Användningen av bredspektrum antibiotika för infektioner i det genitourinära systemet

Användning av antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder för infektioner i det genitourinära systemet kan eliminera de reproduktionsorganens inflammatoriska processer som är nära associerade med urinvägarna. De vanligaste orsakerna till infektioner är bakterier, svampar, virus eller protozoer. Enligt statistiken bekymrar mänens genitourinary system dem mindre ofta än kvinnor. Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor används för att eliminera patogener, klåda, rodnad, purulent urladdning, smärta. Bland de urogenitala patologierna hos män finns ofta cystit, prostatit. Men ibland kan män bära en infektion på grund av otillräcklig hygien hos omomskuren förhud eller förekomsten av patogena organismer i partnerns vagina.

Begreppet genitourinära infektioner

Med inflammation i det urogenitala systemet kan orsaksmedlet vara E. coli eller stafylokocker, streptokocker. Om något organ i genitourinary systemet hos män påverkar inflammatoriska processen, beror det på en minskning av immunitet, svår hypotermi eller mekanisk skada under analsex. En kvinna kan infektera det genitourinära systemet på grund av bristande överensstämmelse med personliga hygienregler, när bakteriedödande mikroorganismer angriper urogenitalkanalen. Den manliga hälften av befolkningen är infekterad med urogenitala infektioner mycket mindre ofta än kvinnor, med undantag för äldre.

Vid sjukdomar i det urogenitala systemet påverkas kvinnor också av njurar med urinrör, urinblåsan, urinrör.

De vanligaste infektionerna är:

 1. Pyelonefrit är en inflammation i njurarna parenkymet och smärtsamma, tillsammans med feber, tills illamående, svaghet, frossa.
 2. Cystitis är en av de vanligaste infektionerna. Det manifesteras genom frekvent urinering, blod i urinen, efter avföring finns det en känsla av ofullständig tömning och det finns allvarliga smärtor.
 3. Uretrit uppstår med ont i urinröret, under denna tömningsperiod blir smärtsam kan pus frisläppas.

Det mest effektiva sättet att ta itu med sjukdomar i urin- - det är antibiotika, som kommer att lindra smärtsamma obehag, kommer att ge möjlighet att regelbundet tömmas, eliminera gynekologisk patologi. I det här fallet är antibiotikumet inte ett universellt botemedel mot alla sjukdomar, det verkar i kombination med krämer, salvor, örtdekok.

De mest effektiva antibiotika

Tendens att urinvägsinfektioner hos kvinnor beror på den anatomiska strukturen av organ, en kort urinrör och dess närhet till slidan och anus hålet. Hos män, tvärtom, en lång urinrör, därför uppträder patogena processer i nedre urinvägarna, vilket orsakar prostatit. Under antibiotikas verkan förstör infektionspatogenerna, kan de återstående drogerna fungera som hjälpmedel.

Till bredspektrum antibiotika för infektioner i genitourinary systemet inkluderar:

Penicilliner. Baktericida läkemedel som förstör mikrobiell vägg på grund av proteinsyntes. Preparat av naturligt ursprung, inriktat på förstöring av gramnegativa bakterier.

Semisyntetiska droger. Dessa inkluderar amoxicillin, oxacillin, ampicillin, karbenicillin. Gruppen aminopenicilliner blev 25-30% känslig för antibiotika, så de återstående 70-75% gör det möjligt att bekämpa känsliga bakterier i urinen, utsöndringar från urinröret. När de behandlas med ampicillin eller amoxicillin är deras uttag från kroppen flera timmar.

Inhibitorskyddade läkemedel, såsom fleumoklav, unazin, amidad, augmentin eller amoxiclav.

Kombinerade preparat från semisyntetisk och hämmare av skyddad.

Ett antal cefalosporiner hör till semisyntetiska föreningar, vilka är uppdelade i 4 generationer. Stabiliteten hos läkemedel växer med varje generation. De används om penicilliner inte hjälper, men de absorberas dåligt från mag-tarmkanalen.

Den första generationen innefattar cefalexin och cefazolin, som administreras intravenöst och intramuskulärt, liksom cefadroxil i form av pulver och kapslar. De ordineras sällan, eftersom de huvudsakligen handlar om blåsor. Passa inte med syfilis, gonorré, klamydia.

Den andra generationen representeras av cefuroxim och cefaklor, men de är inte lika effektiva som den tredje generationen av cefalosporiner.

Den tredje generationen kännetecknas av den mest populära drogen i denna grupp - ceftriaxon, och även cefixime, ceftibuten, cefotaxim. Preparat förstör patogenerna hos gram-negativa bakterier, är effektiva i cystit, syfilis och pyelonefrit.

Ceftriaxon är ordinerat för behandling av genitourinära system av kvinnor och män, som är ett populärt antibiotikum för subgruppen av cefalosporiner. Ett universellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder behandlar sådana urogenitala infektioner som pyelit, prostatit eller cystit och deras kroniska former. Det motstår anaeroba bakterier och Gram-positiva och föreskrivs även när ett antal penicilliner och aminoglykosider är inaktiva. Administreringssättet är intramuskulärt och intravenöst. Om det finns allvarliga indikationer, föreskrivs det för barn, gravida kvinnor. Nackdelen är att läkemedlet inte interagerar med prostatakörteln, så det är inte förskrivet till män med bakteriell prostatit.

Den fjärde generationen innehåller cefepim, ett läkemedel som används vid behandling av komplicerade sjukdomar i urogenitalt distrikt. urin organ som påverkas systemet bakteriell prostatit, uretrit eller inflammation i njurarna och bihang, så faktiska användningen av cefepim, som är den viktigaste kontraindikation för en ålder av 12 år.

Tetracyklin-serien. Drogerna kan behandla nederlag med E. coli, men de kan inte klara av stafylokocker. Läkemedel kan inte bekämpa stafylokocker, men är effektiva mot E. coli. När infektion gäller tetracyklin, klortetracyklin och oxytetracyklin, beroende på vilken typ av patologi, klamydia, mykoplasma, ureaplasma eller gonokocker.

Fluoroquinoloner i form av ofloxacin eller ciprofloxacin används för att behandla bakteriell prostatit. Kvinnor med blåsproblem, uretrit, cystit eller pyelonefrit är ordinerad levofloxacin eller morfloxacin. Kontraindicerat hos barn, gravid, eftersom det orsakar tillväxt och benfördröjning.

Nolitsin eller norfloxacin har en stark bakteriedödande verkan, är ett populärt läkemedel för modern medicin. Det är inte beroendeframkallande och leder till snabb destruktion av skadliga mikroorganismer. Penetrerar in i den manliga eller kvinnliga kroppen absorberas läkemedlet snabbt och tas bort från kroppen utan att skada nervsystemet och benen. Det är inte tillrådligt att använda läkemedlet i kombination med antacida, eftersom detta stör organets absorption. Nolitsin rekommenderas för dysenteri eller salmonellos, yersineos och infektioner i ENT-organen.

Aminoglykosider. Behandling utförs i en sjukhusmiljö, eftersom de kan orsaka toxiska effekter. De används för att behandla nosokomiella infektioner och endokardit. Vid tuberkulos är streptomycin eller kanamycin förskrivet.

Grupp av makrolider. De vanligaste är azitromycin, klaritromycin, erytromycin och roxitromycin. På grund av låg känslighet för gramnegativa bakterier, föreskrivs läkemedel oftast vid icke-gonokock uretrit.

Infektioner av könsorganen hos kvinnor behandlas endast med bredspektrum antibiotika. En lämplig grupp bestäms för detta, rekommendationer ges av läkaren.

Läkemedel som föreskrivs för genitourära sjukdomar

Antibiotika för infektion i det genitourinära systemet bidrar till förstörelsen av bakteriedödande organismer, men de vanligaste kvinnliga patologierna är:

Diagnosen av endometrit ökar oftast flickor i fertil ålder, där livmoderns slemhinnor blir inflammerade och infektion sker genom könsorganet. För att behandla urogenitala infektioner, i synnerhet endometrit, används antibiotika:

 • från penicillinserien - ampicillin, amoxin, ekobol;
 • från tetracykliner - tetracyklin, doxycilin;
 • fluorokinoloner representeras av ofloxin, zanocin och vin
 • Cefalosporinkoncernen representeras av cefotoxin, cefazolin.

Några moderna tjejer ger inte stor betydelse för abort, eftersom de är huvudorsaken till cervicit eller livmoderhalsinflammation. Att bli av med inflammationen kommer att hjälpa antibiotika:

 • Makrolider, nämligen azitromycin, vilfarene solutab eller erytromycin, sumamed, rulid;
 • Från kategorin penicilliner - det är amoksiklav, ekobol och amosin.
 • Fluoroquinoloner representeras av ofloxin, levostar, zanotsin och tarivid.

Kolpit är ett av de vanligaste patologierna i det urogenitala systemet, som manifesteras av inflammation i de vaginala väggarna.

Antibiotika för behandling av kolpit:

 • Bland cefalosporiner används ceftriaxon och cefixim;
 • Ekoklav från ett antal penicilliner;
 • Levofloxacin och ciprofloxacin från fluorokinoloner;
 • Av makrolidov passar rullande;
 • Clindamycin från gruppen av linkosamider.

Biverkningar och kontraindikationer

Urinsystem av män är mindre mottagliga för infektion än kvinnor, men biverkningen är densamma. Intag av moderna droger med genitourinära infektioner lindrar inte patienten av biverkningar, men de måste vara kända för att undvika allvarliga komplikationer, men bekanta sig med dem tydligt oroa sig för självtillämpning.

 1. Plötsliga allergiska reaktioner i form av anafylaktisk chock.
 2. Utslag.
 3. Migrän.
 4. Yrsel.
 5. Svaghet och trötthet.
 6. Ökning av temperaturen.
 7. Trombocytopeni.
 8. Tromboflebit.
 9. Candidiasis.

Kontraindikationer i antagning:

 1. Individuell intolerans av läkemedelsorganismen.
 2. Njurinsufficiens.
 3. Graviditet i de flesta fall, eftersom antibiotikumet har en toxisk effekt på fostret.
 4. Amning.
 5. Barnets ålder. Endast vissa typer av läkemedel kan ges till barn enligt ordination av en läkare.

Lesioner i urinblåsan, urinröret, appendagen, vagina eller livmodern behandlas inte med ett universellt botemedel, endast läkaren kan välja drogerna. Genitourinära infektionssjukdomar diagnostiseras i de flesta fall av testresultaten, men förutsättningarna kan vara svår klåda och smärta i buken. Det största misstaget för kvinnor är ett försök att börja självbehandling utan att ha råd med en läkare, vilket kan leda till allvarliga komplikationer i form av tromboflebit, leukopeni, ödem och utslag.

Medicin för infektioner i genitourinary system: när och vad används

De vanligaste klagomålen om att ta urolog från patienter är genitourinära infektioner, vilket kan uppstå i någon åldersgrupp av olika skäl.

Bakteriell infektion i urinvägarna medföljer smärtsamt obehag och otimlig behandling kan leda till en kronisk form av sjukdomen.

För behandling av sådana patologier i medicinsk praxis används vanligtvis antibiotika, som snabbt och effektivt kan rädda patienten mot infektion med inflammation i det genitourinära systemet.

Applicering av antibakteriella medel med MPI

Normalt är urin hos en frisk person nästan steril. Urinvägarna har emellertid sin egen flora på slemhinnan, så förekomsten av patogena organismer i urinvätskan (asymptomatisk bakteriuri) är ofta fixerad.

Detta tillstånd uppenbarar sig inte på något sätt och behandling behövs vanligtvis inte, förutom för gravida kvinnor, småbarn och patienter med immunbrist.

Om analysen visade hela kolonier av Escherichia coli i urinen, är antibiotikabehandling obligatorisk. I detta fall har sjukdomen karakteristiska symtom och fortsätter i kronisk eller akut form. Vidare indikeras behandling med antibakteriella medel med långvariga kurser i små doser som förebyggande av återfall.

Vidare tillhandahålls regimer för antibiotikabehandling av genitourinära infektioner för både kön och barn.

pyelonefrit

Patienter med lindriga och måttliga patologier steg med administreras orala kinoloner (t ex Zofloks 200-400 mg 2 gånger per dag), ingibitorozaschischenny amoxicillin, cefalosporiner som alternativ.

Cystit och uretrit

Cystitis och inflammation i urinröret går vanligtvis synkront, så antibakteriella medel används samma.

Ytterligare information

Med ett komplicerat och svårt tillstånd av det patologiska tillståndet är obligatorisk sjukhusvård nödvändig. I en sjukhusinställning föreskrivs ett särskilt behandlingsschema med läkemedel genom den parenterala vägen. Man bör komma ihåg att i det starkare könet är någon form av urogenital infektion komplicerad.

Med en mild sjukdom är behandlingen öppenvård, medan läkaren föreskriver mediciner för oral administrering. Det är acceptabelt att använda växtbaserade infusioner, avkok som en extra behandling på rekommendation av en läkare.

Antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder i terapi MPI

Moderna antibakteriella medel klassificeras i flera arter som har en bakteriostatisk eller bakteriedödande effekt på den patogena mikrofloran. Dessutom är drogerna indelade i brett och smalt spektrum antibiotika. De senare används ofta vid behandling av MPI.

penicilliner

För behandlingen kan användas halvsyntetisk, hämmareskyddad, kombinerad läkemedel, penicillin-serie

 1. ampicillin - Medel för oral och parenteral användning. Det verkar destruktivt på en smittsam cell.
 2. amoxicillin - Verkningsmekanismen och det slutliga resultatet liknar det tidigare läkemedlet, det är mycket motståndskraftigt mot den sura miljön i magen. Analoger: Flemoxin Solutab, Hiconcil.

cefalosporiner

Denna art skiljer sig från penicillinkoncernen genom sitt höga resistens mot enzymer som produceras av patogena mikroorganismer. Preparat av cefalosporin-typ tilldelas könens tapeter. Kontraindikationer: kvinnor i position, laktation. Förteckningen över gemensamma terapeutiska medel i MPI inkluderar:

 1. cefalexin - ett botemedel mot inflammation
 2. Tseklor - 2 generations cefalosporiner, avsedda för oral administrering
 3. Zinnat - Levereras i olika former, låg toxicitet, säker för spädbarn.
 4. ceftriaxon - granuler till lösningen, som därefter administreras parenteralt
 5. Tsefobid - 3 generations cefalosporiner, administreras iv, i / m.
 6. Maxipime - hänvisar till 4: e generationen, är metoden för applicering parenteral.

fluorokinoloner

Antibiotika i denna grupp är den mest effektiva för infektioner i genitourinary sfären, utrustad med bakteriedödande verkan. Det finns emellertid allvarliga nackdelar: Toxicitet, en negativ effekt på bindväven, kan tränga in i bröstmjölk och passera genom placentan. Av dessa skäl är de inte föreskrivna för gravida kvinnor, ammande kvinnor, barn under 18 år, patienter med tendinit. Kan ordineras för mykoplasma.

Dessa inkluderar:

 1. ciprofloxacin. Perfekt absorberas i kroppen, lindrar av smärtsamma symptom.
 2. Ofloksin. Det har ett stort handlingssätt, på grund av vilket det används inte bara i urologi.
 3. nolitsin.
 4. pefloxacin.

aminoglykosider

Typ av läkemedel för parenteral administrering till kroppen, med en baktericid verkningsmekanism. Antibiotika-aminoglykosider används enligt läkarens bedömning, eftersom de har en toxisk effekt på njurarna, påverkar vestibulärapparaten, hörseln, negativt. Kontraindicerat hos kvinnor och ammande mödrar

 1. gentamicin - Förberedelsen av 2: a generationen aminoglykosider absorberas dåligt av mag-tarmkanalen. Därför administreras iv iv / m.
 2. netromycin - Det liknar det tidigare läkemedlet.
 3. amikacin - dovlno effektivt vid behandling av komplicerat MPI.

nitrofuraner

En grupp antibiotika av bakteriostatisk verkan, som manifesterar sig i gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer. En av egenskaperna är den nästan fullständiga frånvaron av resistens hos patogener. Som en behandling kan utses Furadonin. Det är kontraindicerat vid graviditet, amning, men det är möjligt att ta barn efter 2 månader från födelsedatum.

Antivirala läkemedel

Denna grupp droger syftar till att undertrycka virus:

 1. Anti-herpetic mediciner - acyklovir, penciklovir.
 2. Interferoner - viferon, Kipferon.
 3. Andra droger - Orvirem, Repenza, Arbidol.

Antifungala läkemedel

För behandling av MPI används två typer av svampmedel:

 1. Systemiska azoler som hämmar svamparnas aktivitet - flukonazol, Diflucan, Flucostat.
 2. Antifungala antibiotika - nystatin, Levorinum, amfotericin.

antiprotozoiska

Antibiotika i denna grupp bidrar till att undertrycka patogener. Vid behandling av MPI är Metronidazol oftare ordinerad. Det är ganska effektivt för trichomoniasis.

Antiseptika som används för att förebygga sexuellt överförbara infektioner:

 1. På jodbasis - Betadin i form av en lösning eller suppositorie.
 2. Förberedelser med en klorhaltig bas - En lösning av klorhexidin, Miramistin i form av en gel, vätska, ljus.
 3. Medel baserade på gibitan - En lyx i ljus, en lösning.

Andra antibiotika vid behandling av infektioner i genitourinärsystemet

Separat uppmärksamhet förtjänar drogen Monural. Det hör inte till någon av de ovan beskrivna grupperna och är universell vid utvecklingen av inflammatorisk process i könsorganen hos kvinnor. Med en okomplicerad kurs av MPI administreras antibiotikumet en gång. Läkemedel är inte förbjudet under graviditeten, det är också tillåtet att behandla barn från 5 år.

Förberedelser för behandling av kvinnors urino-genitala system

Infektioner av det genitourinära systemet hos kvinnor kan orsaka följande sjukdomar (vanligast): Applikationspatogen och äggstockar, Bilateral inflammation i äggledarna, Vaginit. För varje av dem används ett specifikt behandlingsschema som använder antibiotika, antiseptika, smärtstillande medel och flora och immunitet.

Antibiotika i ovarier och appendages patologi:

 • metronidazol;
 • tetracyklin;
 • Co-trimoxazol;
 • Kombination av Gentamicin med Cefotaxime, Tetracyklin och Norsulfasol.

Antibiotikabehandling för bilateral inflammation i äggledarna:

Antimykotiska och antiinflammatoriska antibakteriella medel av ett brett spektrum av åtgärder, föreskrivna för vaginit:

Antibiotika för behandling av genitourinary system hos män

Hos män kan patogena mikroorganismer också orsaka vissa patologier för vilka specifika antibakteriella medel används:

 1. prostatit - Ceftriaxon, Levofloxacin, Doxycyklin.
 2. Patologi av seminala vesiklar - Erytromycin, Metacyklin, Macropen.
 3. Epididymis sjukdom - Levofloxacin, Minocyklin, Doxycyklin.
 4. balanopostit - antibiotikabehandling görs, baserat på den typ av närvarande patogen. Antifungala medel för topisk applikation - Candide, Clotrimazole. Antibiotika med ett brett spektrum av verkan - Levomekol (en bas levomitsetin och metiluratsil).

Plant uroantiseptika

I urologisk praxis kan läkare ordinera uroantiseptika både som huvudterapi och som hjälpbehandling.

kanefron

Kanefron är ett bevisat botemedel bland läkare och patienter. Huvudåtgärden syftar till att avlägsna inflammation, destruktion av mikrober, har också en diuretisk effekt.

Sammansättningen av läkemedlet innefattar rosenhöft, rosmarin, en ört av guld tusen. Det används oralt i form av en drage eller sirap.

Phytolysinum

Phytolysin - kan ta bort urinvägspatogenerna, underlätta utgången av stenar, lindrar inflammation. Sammansättningen av läkemedlet innefattar många växtekstrakter och eteriska oljor, en produkt framställs i form av en pasta för framställning av en lösning.

Urolesan

Vegetabilisk uroantiseptisk, producerad i form av droppar och kapslar, är relevant för cystit. Ingredienser: extrakt av hummer, morotfrön, eteriska oljor.

Medicin för lindring av symptom på inflammation i det genitourinära systemet: antispasmodik och diuretika

Behandling av inflammation i urinvägarna bör startas med mediciner som stoppar inflammation, samtidigt som aktiviteten i urinvägarna återställs. För dessa ändamål används spasmolytika och diuretika.

antispasmodika

De kan eliminera smärt syndrom, förbättra urinflödet. De vanligaste medicinerna är:

diuretika

Diuretika för att avlägsna vätska från kroppen. Används med försiktighet, eftersom de kan leda till njursvikt, komplicera sjukdomsförloppet. Grundmedicinering vid MPI:

Hittills kan läkemedlet snabbt och smärtfritt hjälpa till vid behandling av infektion i genitourinärsystemet med antibakteriella läkemedel. För detta ändamål är det endast nödvändigt att kontakta läkaren i tid och genomgå de nödvändiga undersökningarna, på grundval av vilka ett kompetent behandlingsschema utarbetas.