Huvud
Massage

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Behovet av antibiotika vid behandling av prostatit hos män

behöva antibiotikabehandling med en akut form av bakteriell prostatit med svåra symptom är utan tvivel.

Men är det lämpligt att ta antibiotika med kronisk och ospecifik inflammation i prostata? Och är det en skillnad mellan grupper av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit?

I artikeln kommer vi att tala om hur man behandlar prostatit hos män antibiotika och vad är kontraindikationerna för antagning. Och även nedan hittar du en lista antibiotika med prostatit.

Antibiotika för prostatit hos män: behöver du alltid ta dem?

Syftet med behandlingen av prostatit är att återställa normal funktion av prostata och urinrör med obligatorisk eliminering av patogenen. Det är för att eliminera patogenen och är ordinerad behandling antibiotika med prostatit hos män.

antibiotika är absolut angivna för akut bakteriell och kronisk infektiös prostatit, och även som en testterapi för inflammation av prostata.

Sedan den långvariga behandlingen av prostatit antibiotika negativt påverkar immunsystemet, matsmältningsorganen, lever och njurar, bör behandlingstiden inte överstiga 2 veckor.

Vid kronisk inflammation i prostata är upprepad antibiotikabehandling möjlig endast 6 veckor efter första behandlingstiden.

Fördelar med behandling antibiotika från prostatit hos män är uppenbara:

 • de undertrycker tillväxten av patogena mikroorganismer i prostatakörteln, urinröret;
 • förhindra utveckling av komplikationer mot bakgrund av sjukdomen (infertilitet, uretrit, epididymit);
 • med kronisk prostatit förebygger utvecklingen av exacerbationer, som under upprepade tillfällen ofta är fulla av komplikationer.

Men om du bestämmer dig för att börja behandling för prostatit antibiotika hemma, kom ihåg att antibakteriella läkemedel kan ordineras efter laboratoriediagnos av sjukdomen, studier av floran och identifiering av patogenen.

Med ospecifik prostatit (inflammatorisk process med okänd etiologi) antibiotikabehandling inte bara ineffektivt, men ökar också risken för utveckling dysbios, och kan också förvärra sjukdomsförloppet och prova utvecklingen av mykotiska (svamp) lesioner i prostatakörteln.

Valet är också viktigt antibiotikum för behandling av prostatit hos män, den mest aktiva i förhållande till orsaksmedlet för infektion.

Också många antibiotika inte tränga in i prostata, är koncentrationen otillräcklig för att påverka bakterierna, varigenom den senare utvecklat resistens mot detta läkemedel.

Vid akut prostatit som uppträder med uttalade symptom: berusning, feber, smärta i perineum, smärta vid urinering och oförmåga krävs antibiotisk behandling av prostatit och deras intravenös administrering för att uppnå en hög läkemedelskoncentration.

Under de senaste åren har resistensen hos bakterier mot vissa droger ökat dramatiskt, så innan behandling påbörjas antibiotika med prostatit hos män, är det nödvändigt att undersöka patienten för hela gruppen STI, och patogen flora med bestämning av resistensen hos vissa mikroorganismer till vissa läkemedel.

vad antibiotika att behandla prostatit? Det finns följande grupper av antibakteriella läkemedel (de bästa antibiotika för prostatit):

 1. penicilliner - ampicillin, amoxiclav, amosin, amoxicillin. Förr i tiden, används aktivt dessa antibiotika för inflammation i prostatan, med tillkomsten av de mest aktiva antimikrobiella nästan förlorat sin klinisk betydelse, på grund av det ökade antalet negativa bakterier som är resistenta mot penicillin.
 2. tetracykliner - Vibromycin, tetracyklin, doxycyklin. Ha aktivitet mot gonokocker, klamydia, mykoplasmer. Används oftare vid behandling av kronisk infektiös prostatit orsakad av ovanstående patogener.
 3. makrolider - erytromycin, josamycin, azitromycin, roxitromycin, klaritromycin. Dessa antibiotika med prostatit har ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet.
 4. cefalosporiner cefotaxim, ceftriaxon, cefixim. Aktivt används vid behandling av akuta former av bakteriell prostatit. Dessa är bra antibiotika för prostatit, de har ett brett spektrum av åtgärder och hög aktivitet i förhållande till patogena bakterier.
 5. fluorokinoloner - ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, levofloxacin. Ofta används för komplex behandling av kronisk prostatainflammation och okomplicerad akut inflammation i prostatan (100% effektivitet). De har hög aktivitet och låg toxicitet (de stör inte den tarmmikroflora).

antibiotika från prostatit hos män - namnet, systemet för behandling av prostatit med antibiotika och handlingsspektrum:

injektionerna

vad antibiotikum Är det bättre med prostatit? Om du har en akut form av bakteriell prostatit, med uttalade symtom på inflammation, rekommenderas intramuskulär grupp av antibiotika cefalosporiner - cefotaxim, ceftriaxon.

Dessa läkemedel tränger effektivt in i vävnaderna hos den infekterade prostatan och eliminerar fokusen på inflammation.

Intramuskulär injektion av läkemedlet utförs strikt av en medicinsk arbetare vid dispensaren en gång om dagen.

Sätt injektionerna själv hemma är förbjudet.

För akut lindring av symptom i den komplicerade förloppet av akut prostatit, intravenösa injektioner av läkemedlet sumamed, som regel, på ett sjukhus.

Rekommendationer för antibiotikabehandling

Vid behandling av prostatit med antibiotika hos män är det nödvändigt att ta hänsyn till deras effekt på spermatogenes, Därför är det förbjudet att planera uppfattningen i 4 månader efter behandlingens gång.

Rekommendationer för mottagande och behandling av prostatit hos män med antibiotika:

 1. Administreringen av läkemedlet är strikt av läkaren och endast efter resultaten av laboratoriediagnosen.
 2. Om möjligt, med kronisk prostatit är det bättre att ta fluorokinoloner, som har ett brett spektrum av åtgärder, hög aktivitet och låg toxicitet. De förändrar inte tarmmikrofloran och har en immunmodulerande effekt.
 3. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren och följs noggrant.
 4. Under tillskott är nödvändigt att avstå från fet, för salt, salta och söta livsmedel för att minska belastningen på levern. Vid behov kan administrering av antihistaminer förskrivas.
 5. Efter antibiotikabehandling rekommenderas att ta eubiotika för att normalisera tarmmikrofloran från 3 till 4 veckor.

Vid behandling av kronisk och akut inflammation i prostata antibiotika De är en komponent av komplex terapi, vilket inkluderar: mottagande antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel, sjukgymnastik, massage av prostata, örtmedicin. Effektiv sanatoriumbehandling av patienter med kronisk prostatit.

Vad är det mest effektiva antibiotikum vid en prostatit? Alla påverkar kroppen annorlunda och varje enskild känslighet, så det är omöjligt att välja det bästa.

Kontra

komplex antibiotika vid en prostatit utses den endast av den behandlande läkaren vid den etablerade diagnosen och diagnostiserad sjukdomspatogen.

Med prostatit av okänd etiologi är antibiotika förbjudna.

Eftersom detta bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

mottagning antibakteriella läkemedel är förbjudet för personer som är överkänsliga mot det verksamma ämnet.

Detta gäller män som har nedsatt njur- och leverinsufficiens i svår form.

Sådana patienter bör ordineras behandling med prostatit utan antibiotika. Med sjukdomar i GI-organen utförs antibiotikabehandling under överinseende av en läkare.

naturliga

Vid bakteriell prostatit vid akutstadiebehandling antibakteriella läkemedel Det är nödvändigt och har inga alternativa terapeutiska metoder. Med avseende på naturliga antibiotika med prostatit, då kan fytoterapi indikeras för kronisk prostatit som en hjälpbehandling.

Nu vet du vad antibiotika När prostatit tas. Kom ihåg om orsaksmedlet för prostatit är bakterier, Den enda effektiva metoden för behandling är antibiotikabehandling.

För att uppnå en fullständig helande effekt, komplex behandling, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, fysioterapi, zoneterapi.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Kronisk prostatit: behandling med antibiotika

Antibiotika är absolut indikerade för akut bakteriell prostatit, rekommenderad för patienter med kronisk kronisk prostatit, inklusive latent, och kan användas som en testterapi för inflammatorisk icke-infektiös prostatit.

Akut prostatit förekommer som en allvarlig infektionssjukdom med symtom på förgiftning, intensiv smärta i mellangården, urineringsstörningar; åtföljd av feber. Sådana patienter visat parente administrering III generationens cefalosporiner (ceftriaxon) vid en dos av 1-2 g / dag. De första dagarna är det lämpligt att införa ett antibiotikum som en intravenös infusion 1-2 gånger om dagen; När temperaturen normaliseras kan du byta till intramuskulär injektion. Om så önskas cefalosporiner kan kombineras med kemoterapi nitrofuran [furazidin (FURAMAG)] aminoglikozidamn och makrolider i standarddoser. Samtidigt utförs massiv avgiftning och antiinflammatorisk terapi. Varaktigheten av antimikrobiell behandling under minst 2 veckor, varefter patienten reparatornogo rekommenderade behandlingsförloppet (vävnadsterapi, vitaminer, antioxidanter, förbättra mikrocirkulationen etc.) som varar 6 veckor. Frågan om kirurgisk ingrepp bestäms individuellt. Fluorokinoloner [levofloxacin (floratsid), ciprofloxacin, ofloxacin (ofloksin)] kan användas som en alternativ terapi, men först efter sådden på mykobakterier tuberkulos (MBT).

Antibiotisk behandling av kronisk prostatit helt visad vid detektering av patogena mikrofloran tillväxt eksprimatah gonads titrar av minst 103 cfu amid ett ökat antal leukocyter i prostata- och / eller piospermii.

Det är väldigt viktigt att noggrant tänka på valet av antibiotika. För det första bör man komma ihåg att endast ett fåtal antibiotika ansamlas i tillräckliga koncentrationer i prostatavävnad. Bland dem vissa fluorokinoloner (främst levofloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin, sparfloxacin) aminoglykosider (t ex gentamicin), trimetoprim (men under betingelserna för Ryssland den har begränsad tillämpning på grund av den höga graden av motståndskraft mot den urinvägarna mikrofloran), makrolider ( azitromycin, klaritromycin), tetracyklin. Tänk på fördelar och nackdelar med dessa grupper av droger.

Fluoroquinolon med kronisk bakteriell prostatit

God farmakokinetik, hög koncentration i prostata vävnad, god biotillgänglighet. De ekvivalenta farmakokinetik oral och parenteral administrering (för ciprofloxacin, ofloxacin, levofloxacin, sparfloxacin). Ciprofloxacin och ofloxacin är förlängd frisättningsform - OD tabletter, vilket gör att likformigt frisätta den aktiva beståndsdelen under hela dagen och därigenom upprätthålla jämviktskoncentrationen för läkemedlet. Den optimala bör anses prostatit levofloxacin (floratsid), ciprofloxacin, sparfloxacin (särskilt i förening med intracellulära infektioner, sexuellt överförbara), mindre - norfloxacin.

Alla fluorokinoloner uppvisade hög aktivitet mot typiska och atypiska patogener, inklusive Pseudomonas aeruginosa. Brister inkluderar fotografisk och neurotoxicitet. I allmänhet kan fluokinoloner betraktas som förstalinjedroger vid behandling av patienter med kronisk prostatit, men endast efter uteslutande av tuberkulos.

 • levofloxacin (tavanik, floracid, eleflox) vid 500 mg / dag;
 • ciprofloxacin (tsiprobay, tsiprinol) vid 500 mg / dag;
 • ciprofloxacin (siffra OA) vid 1000 mg / dag;
 • ofloxacin (zanocin OD, ofloxin) vid 800 mg / dag;
 • sparfloxacin (sparflon) 200 mg två gånger dagligen.

trimetoprim

Väl penetrerar prostataens parenchyma. Tillsammans med tabletterna finns en form av läkemedlet för intravenös administrering. I moderna förhållanden kan fördelarna med trimetoprim hänföras till plusserna. Men även om drogen och är aktivt mot de viktigaste patogenerna, har den ingen effekt på Pseudomonas spp., Enterococcus och några representanter för någon form av Enterobacteriaceae, som begränsar användningen av detta läkemedel hos patienter med kronisk prostatit. Trimetoprim finns tillgängligt i kombination med sulfametoxazol (400 eller 800 mg av sulfametoxazol + 80 eller 160 mg trimetoprim; respektive kombinerade tablettformuleringen innehåller 480 eller 960 mg aktiv substans).

 • co-trimoxazol (Biseptol 480) 2 tabletter två gånger om dagen.

tetracykliner

Också producerad i två administreringsformer, högaktiva mot klamydia och mykoplasmer, så deras effektivitet är högre för kronisk prostatit i samband med sexuellt överförbara sjukdomar. Optimal är doxycyklin (junidox soluteba), som har bättre farmakokinetiska data och tolerans.

 • doxycyklin (junidox soluteab) - 200 mg / dag.

makrolider

Makrolider (inklusive azalider) bör endast användas under vissa förutsättningar, eftersom det endast finns ett litet antal vetenskapliga studier som bekräftar deras effektivitet i prostatit och denna grupp av antibiotika är inaktiv för gramnegativa bakterier. Men det är inte nödvändigt att helt överge användningen av makrolider, eftersom de är ganska aktiva mot gram-positiva bakterier och klamydier. ackumuleras i prostata parenkyma i höga koncentrationer och relativt icke-toxiska. De optimala drogerna i denna grupp är klaritromycin (frånilid) och azitromycin. Rekommenderade doser:

 • azitromycin (sumamed, sitrolid) vid 1000 mg / dag under de första 1-3 dagarna av behandlingen (beroende på sjukdoms svårighetsgrad), därefter 500 mg / dag;
 • klaritromycin (forromilid) 500-750 mg två gånger dagligen.

Andra droger

Du kan rekommendera en kombinerad beredning av safocid. Dess unika ligger i det faktum att den innefattar en kombinerad full dagars behandlingskur i en blisterförpackning (4 tabletter): en tablett. flukonazol (150 mg), en tablett azitromycin (1,0 g) och 2 tabletter Secnidazole En 1,0 g Denna kombination antas samtidigt gör det möjligt att uppnå en baktericid effekt mot Trichomonas vaginalis, grampositiva och gramnegativa anaerober, inklusive Gardnerella vaginalis (seknidazol) beträffande Chl trachomatis, Mycoplasma genitalium, en grampositiva och gramnegativa mikrofloran (azitromycin), såväl som med avseende på Candida (flukonazol).

Sålunda safocid uppfyller alla WHO kraven på läkemedel som används för behandling av infektioner, sexuellt överförbara infektioner, inklusive behandling av kronisk prostatit: effektivitet på minst 95%, låg toxicitet och god tolererbarhet, möjligheten till enkel dos, oral, långsam utveckling av resistens till pågående behandling.

Indikationer för mottagning safocid: sochetannye okomplicerade urinvägsinfektioner, sexuellt överförbara sjukdomar såsom gonorré, trikomonasinfektion, svampinfektion, och chlamydia, som åtföljer deras specifika cystit, uretrit, vulvovaginit och cervicit.

Vid akut okomplicerad sjukdom är en enda mottagning av safocidkomplexet tillräcklig. Vid en kronisk process krävs en komplett uppsättning i 5 dagar.

Europeiska riktlinjer för behandling av patienter med infektioner i njurarna, urinvägar och manliga könsorgan dras grupp författare som leds av Naber KG, insisterar på att i bakteriell kronisk prostatit och kronisk prostatit med tecken på inflammation (kategori II och III A) antibiotika bör utnämnas i 2 veckor efter inrättandet av den primära diagnosen. Efter att den nya utvärderingen av patienten, och varar endast antibiotikumet med ett positivt resultat av odlingsmaterial som tagits före behandling, eller om patienten visar betydande förbättring under behandling med antibiotika. Den rekommenderade totala behandlingenstiden är 4-6 veckor. Oral terapi är att föredra, men doserna av antibiotika bör vara höga.

Effekten av antibiotika i det så kallade inflammatoriska syndromet av kronisk bäckensmärta (vad vi anser vara latent kronisk prostatit) av författarna till manualen med hänvisning till studier av Krieger J.N. et al. förklaras också av den sannolika närvaron av bakteriell mikroflora, som inte detekteras med konventionella diagnostiska metoder.

Här finns flera alternativ för grundläggande behandling av patienter med akut prostatit HIP och latent HIP.

Behandlingsschema för akut prostatit

Följande droger rekommenderas:

 • ceftriaxon 1,0 g per 200 ml natriumkloridlösning 0,9% intravenöst droppar 2 gånger om dagen i 5 dagar, därefter 5 dagar intramuskulärt;
 • furazidin (furamag) 100 mg tre gånger om dagen i 10 dagar;
 • paracetamol (perfalgan) 100 ml intravenöst droppar varje natt i 5 dagar;
 • meglumin-natriumsuccinat (Reamberin) 200 ml intravenöst dropp varannan dag, totalt 4 infusioner;
 • tamsulosin 0,4 mg dagligen;
 • annan symptomatisk behandling - individuellt enligt indikationerna.

Behandlingsschemat för kronisk infektiös och latent infektiös prostatit

Det är viktigt - vid den primära mottagningen bör en undersökningsalgoritm bibehållas. Initialt en glas tre urinprov med bakteriologisk undersökning, då - den digitala rektal undersökning, prostatasekre förberedelse för mikroskopi och kultur det. Såningen är avsedd att avslöja den icke-specifika mikroflora och mycobacterium tuberculosis; på bevisen - sexuellt överförbara infektioner. Vid detektering av leukocyter i prostata hemliga mindre än 25 i synfältet för att vara test terapi med tamsulosin (Omnic) under 5-7 dagar med upprepad prostata massage och upprepad mätning av dess utsöndring. Om antalet celler inte ökar, och grödor för att vara negativ, bör sjukdomen kan hänföras till icke-infektiös prostatit (kroniskt bäckensmärtsyndrom), och genomföra lämpliga patogenetiska och symptomatisk terapi. Om mer än 25 vita blodkroppar visualiseras i den inledande analysen eller deras antal ökar efter testterapin, bör sjukdomen betraktas som infektiös eller latent infektion. I detta fall är behandlingsbasis antibiotikabehandling - empirisk i början och korrigerad efter att ha fått resultaten av bakteriologisk forskning.

De bästa antibiotika för behandling av kronisk prostatit

Prostatit kan utvecklas i olika former, så behandling av ett problem kommer att ske genom olika mediciner och förfaranden. I den akuta formen av en bakteriell typ av sjukdom använder läkare antibakteriella läkemedel, men förskriver samtidigt antibiotika för kronisk prostatit.

Oftast sådan behandling kräver detektion av patogena mikrofloran tillväxt eksprimatah gonader, om diagnosen i parallell ökning av antalet leukocyter i prostatiska sekretioner.

De mest effektiva antibiotika

Det är inte klokt att använda antibiotika, eftersom läkare endast föreskriver en lämplig lösning för den nödvändiga gruppen antibakteriella läkemedel. Huvudtillståndet är den nödvändiga koncentrationen i prostatavävnaderna.

De mest effektiva antibiotika för kronisk prostatit

 • aminoglykosider;
 • Fluoroquinoloner (vissa droger);
 • makrolider;
 • trimetoprim;
 • Tetracyklin.

Var och en av dessa grupper har sina fördelar och nackdelar vid behandling av en sådan sjukdom.

Gruppen av fluorokinoloner har sådana fördelar:

 • Utmärkt biotillgänglighet
 • God nivå av absorption och fördelning i hela kroppen;
 • Aktivitet mot typiska och atypiska patogener;
 • Hög grad av absorption i prostata vävnad.

Bland minuserna i denna grupp särskiljer läkare sådana: en störning i patientens funktionssätt och en minskning av cellemotståndet mot solstrålning.

De mest populära företrädarna för denna grupp är:

Alla dessa läkemedel är lämpliga som första linjemedicin i behandlingen av den kroniska formen av denna sjukdom. Den enda kontraindikationen är närvaron av tuberkulos hos en patient.

I samband med behandling av kronisk prostatit används en grupp makrolider sällan och med försiktighet, eftersom vetenskaplig forskning om effektiviteten hos sådana läkemedel vid behandling av sådana problem är mycket liten. Sådana läkemedel visar en låg aktivitetsnivå mot gramnegativa bakterier, så läkare föreskriver dem endast under vissa omständigheter. Deras fördelar:

 • Praktiskt taget ingen toxicitet;
 • Bra aktivitet för klamydia och gram-positiva bakterier;
 • Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata (parenkym).

Representanter för gruppen: Azitromycin och Clarithromycin

Trimetoprim utmärks av flera former av läkemedel: tablett- och injicerbara lösningar. Detta verktyg är inte så populärt, eftersom det är inaktivt för vissa sorter av frekventa patogener av denna sjukdom.

Bland fördelarna kan man identifiera - en djup penetration, eftersom den aktiva substansen når prostata parenkymen. Dessutom är läkemedlet ganska billigt.

Gruppen av tetracykliner är ganska populär i behandlingen av den kroniska formen av prostatit, eftersom läkemedlet har en hög grad av aktivitet gentemot mykoplasma och klamydiae.

De produceras i 2 typer. En ljus representant för denna grupp är läkemedlet Unidox Solutab (Doxycyklin). Dess fördel är utmärkt absorption och fördelning i hela kroppen. Patienter tolererar behandlingstiden med ett sådant medel.

Lista över resultaten

För att välja de nödvändiga antibiotika för kronisk kronisk prostatit, räcker det inte med att revidera listan över de bästa och välja den du vill ha. Läkaren utför nödvändigtvis ett test för den patogena mikroflorans känslighet för det valda läkemedlet. På detta sätt kan du bestämma den optimala gruppen droger, och redan bland dem väljer du den vars effekt blir bäst. Därefter bestämmer doktorn behandlingsförloppet, vilket indikerar dosen och registreringsfrekvensen. Varaktigheten av antibiotikumanvändningen för kronisk kronisk prostatit är 1 månad, och läkemedlet administreras vanligtvis i form av makrolider eller kinoloner.

De mest populära antibiotika:

 • amoxiclav;
 • amoxicillin;
 • augmentin;
 • gentamicin;
 • Zanotsin;
 • klaforan;
 • ofloxacin;
 • Ofloksin;
 • Supraks;
 • Tavanic;
 • Flemoklav;
 • cefotaxim;
 • ceftriaxon;
 • tsiprinol;
 • Tsiprobay;
 • ciprofloxacin;
 • tsifran;
 • Elefloks;
 • Yunidox Solutab.

Innovativt verktyg

Amoxiclav ingick i listan över de bästa antibiotika i kronisk prostatit hos män som läkemedel av en ny generation, och det är vanligt att utse det även i sjukdoms akuta utsträckning.

Den aktiva beståndsdelen är amoxicillin, liksom clavulansyra. Han är vald bland många andra tack vare effektiviteten, penetrationsdjupet i prostatavävnaden och hemligheten i körteln, handlingshastigheten. Läkemedlet har en låg kostnad. Verkan av aktiva substanser reduceras till förstöringen av cellväggen hos en patogen mikroorganism, som därefter blir orsaken till dess död.

De huvudsakliga formerna av läkemedlet är: suspension, tabletter och injektionslösning. Den genomsnittliga behandlingssättet är 10-14 dagar, vilket beror på graden av försummelse av sjukdomen och individuella egenskaper hos organismen. Vid denna behandling slutar inte, eftersom läkaren är skyldig att upprepade gånger ta biomaterialet för att bestämma restpatogenen. Om en sådan diagnos bekräftas kommer behandlingen att förlängas.

Kontraindikationer för användningen av detta verktyg: allergi mot någon del av penicillin- och cefalosporinkoncernen, patienter med nedsatt lever- och njurefunktion. Det släpps ut från apoteket strikt enligt receptbelagda läkare. Bland de möjliga biverkningarna identifierar specialister sådana symtom: metabolism, yrsel, konvulsioner, buksmärtor, diarré, överexcitation, kräkningar.

Medicin Amoxicillin

Fråga inte apotekaren vilka antibiotika som ska tas med kronisk prostatit, eftersom en sådan tidpunkt endast kan utföras av den behandlande läkaren efter en noggrann diagnos. Därför använder ofta patienter på råd av vänner Amoxicillin, eftersom detta läkemedel med ett brett spektrum av effekter. Ett sådant läkemedel från penicillinkoncernen kan faktiskt lindra kronisk prostatit under en kortare period än föregående botemedel. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar. De släpper läkemedlet bara på recept.

Men innan läkemedlet förskrivs måste läkaren kontrollera dess effekt på den upptäckta mikrofloran, annars kan det inte klara problemet. Fördelen med läkemedlet i avsaknad av inflytande på spermiernas kvalitet, men till denna aktiva substans på grund av den frekventa mötet med olika sjukdomar utvecklade många patogener resistens. I sådana fall använder läkare effektiv doxycyklin från tetracyklingruppen. För mer detaljerad information om den här produkten, se den här artikeln.

Gentamicin från gruppen av aminoglykosider

Detta antibiotikum från kronisk prostatit klarar sig väl med den grammatiska floran, vilket framkallar sjukdomsutvecklingen. Han har god farmakokinetik, eftersom studierna visade att hans handling efter administreringen börjar efter 1 timme. Detta beror på den höga absorptionsnivån av ämnet i blodet. Kostnaden för medicineringen är inte särskilt dyr, vilket är högt värderad av patienterna.

Bland agenternas brister kan man begränsa den begränsade åtgärden med avseende på vissa bakteriestammar. Hemma, det är inte värt att använda ett sådant läkemedel, eftersom det bara administreras parenteralt. Läkare fokuserar på ett stort antal negativa biverkningar :. hörselnedsättning, kräkningar, oliguri, huvudvärk, illamående, dåsighet, leukopeni, etc. Gentamicin är kontraindicerat hos patienter med sådana diagnoser av problem med njurfunktionen och neurit av hörselnerven, etc..

Zanocin från gruppen av fluorokinoliner

Denna grupp av antibiotika för behandling av kronisk prostatit kan delas in i 5 generationer. Och om du tar hänsyn till det aktiva ämnet kommer det att bli mycket mer. Så, baserat på loksatsina apotek säljer droger Ofloksin och Zanotsin. Tsifran, Ciprinol och Ciprobai har ciprofloxacin i deras komposition, och Tavanik och Eleflox har levofloxacin.

Zanocin är en andra generationens medicin. Det tränger in i vävnaderna och är aktivt mot ett stort antal mikroorganismer som framkallar utvecklingen av prostatit. Dess fördel är den höga känsligheten hos olika bakteriestammar som har utvecklat motståndskraft mot andra antibiotika. Men det finns fortfarande sådana sorter av bakterier som även en person inte kan eliminera (till exempel E. coli - 4,3% av fallen).

Läkemedlet klarar sig perfekt med sjukdomen, vilket inte beror på administreringssättet för läkemedlet.

Det finns en tablettversion och en lösning för infusioner.

Kostnaden för anläggningen ligger i mitten av prisklassen.

I vissa fall är det mer effektiva läkemedlet Ofloxin, vilket klarar sig väl med gram-negativa och gram-positiva bakteriestammar. Det faller in i målorganen, har en hög biotillgänglighet, och reagerar inte heller med Teofillin. Dessutom är ett stort plus att det inte bryter intestinalt mikroflora.

Effektivt Ciprofloxacin

Antibiotika för exacerbation av kronisk prostatit inkluderar i sin lista Ciprofloxacin. Tabletter är lämpliga för behandling av en sjukdom som uppstår utan symptom, eftersom den aktiva substansen bota även bakterier som är i viloläge. Detta läkemedel hör till samma grupp av fluorokinoliner som Ofloxacin. Dessa är liknande läkemedel som endast skiljer sig åt i den aktiva substansen.

Kontraindicerat vid allergiska reaktioner mot ämnets substans, och även med försiktighet bör tas till personer i närvaro av njurproblem. Priset på drogen ligger i det överkomliga prissegmentet.

Det enda läkemedlet i sin grupp

Detta medel tillhör gruppen tetracykliner. Läkemedlet är tillverkat på basis av doxycyklin. Endast Unidox Solutab kan tillåta patienten att överföra behandlingsförloppet normalt, eftersom andra medlemmar i denna grupp inte kan skryta med en sådan åtgärd.

Läkemedlet har utmärkt biotillgänglighet, och tablettens verkan kommer på 30 minuter. Beredningen av aktivt medel för att klara av ett stort antal bakterier: Mycoplasma, Pseudomonas, Ureaplasma, E. coli, enterobakterier och klamydia, Klebsiella. Läkemedlets brister innefattar resistensen hos vissa stammar mot dess verkan, närvaron av biverkningar. Det är inte föreskrivet för patienter med njure och leverproblem.

Hemma är det inte alltid möjligt att bli av med sådan sjukdom, för innan läkemedlet utses, bör läkaren kontrollera sin reaktion på de bakterier som hittats. På grund av det stora antalet biverkningar ska behandlingen utföras under överinseende av en specialist. Vid obehagliga symptom, kontakta omedelbart läkare och byt ut läkemedlet.