Huvud
Strömförsörjning

Antibiotika som används för gonorré

Gonorré är en av de vanligaste infektionssjukdomarna, som i de flesta fall överförs genom intimitet med en infekterad partner. Har obehagliga symptom, försämrar livskvaliteten signifikant. I avsaknad av adekvat terapi leder till allvarliga negativa konsekvenser. I händelse av komplikationer är reproduktionssystemet skadligt. Terapi av gonorré med antibiotika är det enda sättet med bevisad effekt.

Funktioner av sjukdomen

Gonorré (gonorré) är en venerisk sjukdom som orsakas av införandet i den friska organismen av mikrobe Neisseria gonorrhoeae. Avser gramnegativa diplokocker som orsakar purulent inflammation i urinvägarna. Mindre vanlig är slemhinnan i munnen, struphuvudet, ögonen, ändtarmen. Om patogen tränger in i blodomloppet generaliseras processen, vilket leder till störningar i kardiovaskulärsystemet, som eventuellt påverkar meningesna, knäleden.

Efter infallandet av patogen i kroppen börjar antikroppar frisläppas, men de är inte specifika, så du kan få gonorré flera gånger.

Sändningsvägar

I riskzonen är alla segment av befolkningen oavsett kön, ålder, social status. Källan för infektion är en sjuk person. I de flesta fall (mer än 75% av infekterade) uppstår sjukdomen i latent form, med eller utan en suddig symptomatologi. Dessutom är inkubationsperioden (tidsintervallet från infektionstiden till manifestationen av symtom) med tripper 3 till 30 dagar. Under den här perioden kan den smittade personen smitta andra genom sexuell kontakt.

Kvinnor är ofta bärare. Detta är ett tillstånd där patienten inte känner av betydande förändringar i hälsan, känns bra, men för andra är ett hot.

Det finns flera sätt att överföra gonoréen:

Det huvudsakliga sättet att infektera med gonorré är sexuell. I det traditionella (vaginala) samlaget faller neisseria av gonoré på släktet i könsorganen, urinröret, vilket orsakar en inflammatorisk process i dem. Analsex kan prova gonokockskada på ändtarmen, oralt - munhålan, nasofarynx.

Infektioner av ögonen sker genom att komma in i konjunktiva mikrober från händerna som kommer i kontakt med de infekterade sekret i könsorganen.

Intressant! Varje år diagnostiseras över 200 miljoner människor världen över med gonorré. Detta är bara officiella uppgifter, hur många patienter som är kvar i okunnighet kan endast antas.

Mindre sannolikt, men möjligt sätt kommer att bli infekterad med en venerisk sjukdom - en inhemsk. För miljön är mikroben inte stabil - det förstår under torkning, i en tvålmiljö. I sekret från könsorganen behåller det sina vitala funktioner medan fukt kvarstår. Om en person inte följer de grundläggande hygienreglerna ökar risken att bli smittad av inhemska medel. Till exempel, genom att använda vanliga badtillbehör (handduk, tvättdukar). Vuxna tvål ofta barnet med samma tvättduk som de använde sig själva. Så det finns en gonorré hos barn.

Det vertikala sättet för överföring av infektion innebär att infektera barnet från moderen medan de passerar genom födelsekanalen.

Klinisk bild

Symptom på gonoré observeras huvudsakligen i den akuta fasen av sjukdomsförloppet, under inkubationsperioden finns inga manifestationer. I heterozygotiska patienter ser den kliniska bilden ungefär densamma ut, men det finns också skillnader.

Hos män uppträder det akuta skedet mycket snabbare och uppenbaras av följande symtom:

 • ömhet med urinering (klåda, brinnande);
 • frekvent urinering, falska önskningar;
 • svullnad av glanspenisen;
 • purulent urladdning ur urinröret.

Gonorré hos kvinnor är mestadels asymptomatisk, men leder ofta till allvarliga komplikationer. Infektionen i kroppen framkallar utvecklingen av den inflammatoriska processen i de nedre och övre delarna av genitourinary systemet.

Symptom på gonorré hos kvinnor:

 • tjock ogenomskinlig vaginal urladdning med en obehaglig lukt (möjligen med blandning av blod);
 • smärta i underlivet
 • obehag i perineum;
 • Dyspareunia - ömhet under intimitet.

När nasofarynx påverkas uppträder sjukdomen i tecken som liknar angina halsont, obehag när man sväljer och feber. Det finns ett ljust raid på tonsillerna.

behandling

Trots att sjukdomen är lätt eller allvarlig, bör behandlingen av gonorré hanteras uteslutande av en behörig läkare. Terapi av den komplicerade formen passerar inom gränserna för en upptäckt av patienten på ett sjukhus av en dermatovenerologisk dispensär. Behandling av gonorré med antibiotika är det enda effektiva sättet att bli av med infektionen.

Följande metoder används:

 • antibiotikabehandling;
 • immunostimulerande behandling;
 • användning av aktuella läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • anslutning till en diet.

Varje klinisk form av gonorré ger ett individuellt tillvägagångssätt vid valet av läkemedel för behandling. I den akuta fasen är terapin helt baserat på antibiotika. Den kroniska formen behandlas med ett komplex av antibiotika och preparat av immunmodulerande serier.

Antibiotikabehandling

Antibiotika är förstahandsmedicin i behandlingen av någon form av gonorré, oavsett sjukdomsstadiet och förekomsten av komplikationer.

Valet av en viss beredning beror på:

 • Resultat av analyser på patogenens känslighet mot antibiotika (bakteriologisk undersökning av smeten);
 • Förekomsten av andra sjukdomar i vilka ett eller annat antibiotikum inte kan administreras;
 • kompatibilitet med andra receptbelagda läkemedel.

Mikroorganismer är känsliga för olika grupper av antibakteriella läkemedel. Men du måste veta vilka antibiotika som är mer effektiva.

Basen för det klassiska behandlingsregimen är användningen av antibiotika i en grupp penicilliner, tetracykliner. Men vissa stammar av mikroorganismen kan förstöra sin aktiva substans tack vare enzymet beta-laktamas. Vid laboratoriedefinition i analysen av närvaro av ett enzym utses preparat från gruppcefalosporiner.

Penicillin-gruppen

Preparat av denna serie ordineras oftast i tabletterad och injicerbar form. I tabellen övervägs listan över preparat från denna grupp med beskrivningen av en dos och behandlingens längd.

Injektionerna har färre biverkningar på magtarmkanalen (GIT), levern. De tar sig till deras destination snabbare och börjar agera.

Injektioner från gonorré.

Det finns en reviderad version av läkemedlet Bicillin - det är Bicillin-5, som har en långvarig effekt, administreras en gång i månaden med en dos på 1,5 miljoner enheter. Denna egenskap av drogen låter dig genomgå behandling hemma. Bland patienterna kallades denna metod - behandling av gonorré med en enda injektion.

Penicillinkoncernen är det starkaste allergenet. Parallellt med henne är ordinerad antihistaminer - Suprastin, Diazolin.

Tetracyklingruppen

Denna grupp omfattar bredspektrum antibiotika med en gemensam struktur och mekanism, full korsresistens.

Daglig behandling av gonorré hos män och kvinnor med metacyklin (syntetiskt tetracyklinderivat) vid akut sjukdom består i att ta 300 mg av läkemedlet 2 gånger om dagen. I svåra fall är det möjligt att administrera 900 mg per dag.

Tetracyklin, klortetracyklin är ordinerad för 2 g per dag. Du måste dricka i flera mottagningar i lika delar. I svåra fall kan dosen ökas till 3 g per dag.

Doxycyklin används i 7 dagar, 2 kapslar (100 mg) under de första 2 dagarna, därefter 1 kapsel till slutet av behandlingsförloppet.

cefalosporiner

De ordineras för behandling av akut och kronisk form av gonorré. I samband med framväxten av nya stammar av mikroorganismer som inte svarar på terapi med pinicilliner, används cefalosporiner i stor utsträckning.

Ceftriaxon avser tredje generationens läkemedel som inte har resistens. En injektion (250 mg) är intramuskulär. Vid en mer komplex kurs utförs två injektioner per dag med samma tidsperiod.

Ceftazidim ges intramuskulärt eller intravenöst med 1 g var 8-12 timmar. Det är möjligt att öka doseringen enligt indikationerna.

Cefalexin finns i kapslar om 0,25 g. Det tas i enlighet med schemat - de första två dagarna 2 kapslar 4 gånger om dagen, de kommande tre dagarna 1 kapsel 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.

Andra antibakteriella medel

 • Makrolidgrupp. Erytromycin är ordinerat till patienter med akut subakut gonorré dygnet runt i en kursdos som matchas av en läkare individuellt. Macropen - 400 mg 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7 dagar.
 • Grupp av nitroimidazoler. Metronidazol i gonorré är föreskriven i fallet när trichomonader finns parallellt. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Det appliceras transvaginalt eller intravenöst till 250 mg två gånger om dagen med samma intervall.
 • Azalider. Läkemedel i denna grupp rekommenderas för användning i gonorré hos män och kvinnor av Världshälsoorganisationen (WHO). Den mest populära i denna grupp är azitromycin. Ta gonorré en timme före en måltid till 0-25 -1 g en gång om dagen. Behandlingsförloppet är individuellt för varje patient.
 • Sulfonamider. Läkemedel av denna antibakteriella grupp utmärks av deras långvariga verkan. Denna egenskap minskar risken för upprepad återkommande gonorré. Biseptol innehåller i sin sammansättning sulfametoxazol, trimetoprim, på grund av vilken den bekämpar gonokockinfektion och andra svampar. Beroende på patologins form beskrivs svårighetsgraden av symtomen enligt vissa mönster.
 • Ftorfinoly. Användningen av preparat av fluorofinolgruppen är effektiv i den fria formen av sjukdomen. Det finns möjlighet att en tablett bota gonorré. De vanligaste är norfloxacin (1-2 tabletter med en dos av 400 mg), abaktal (400 mg två gånger dagligen), ciprofloxacin (250-50 mg två gånger dagligen). I kombination med andra grupper av antibiotika används för att behandla blandade infektioner.

Viktigt! Självbehandling hotar att bryta kroppens reproduktiva funktion. Att ta antibiotika för gonorré hos någon grupp utan att ordna läkare rekommenderas inte.

Efter avslutad behandling av antibiotikabehandling passeras återupptagningen av tarmmikrofloran. Under minst 14 dagar tas probiotika (Linex, Bifidumbacterin).

Kriteriet för härdning av gonorré är negativa testresultat 10 dagar efter behandlingskursen.

Funktioner hos män och kvinnor

Hur man behandlar gonorré hos kvinnor? Antibiotika av penicillin, cephalosporinserier, Ceftriaxone, Bicillin, var de mest effektiva för behandling av gonorré hos kvinnor. I fall av allergiska reaktioner på dessa grupper är erytromycin, doxycyklin förskrivet.

Inom ramen för komplex behandling föreskrivs vaginala suppositorier med antibakteriella, antiseptiska egenskaper - hexikon, betadin. Det är dock strängt förbjudet att använda ljus under menstruationen.

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att avstå från sexuella kontakter och dricka alkohol. Detta gäller både kvinnor och män.

Användningen av antibiotika i gonorré hos män är inte annorlunda än motsatt kön. Men ofta med gonorré hos män, en annan infektion, till exempel, klamydia, förenar sig. I detta fall är antibiotika av tetracyklingruppen mest effektiva. Med gonorré och trichomoniasis administreras metronidazol 250 mg intravenöst i 10 dagar.

Sjukdomen har en mer beständig karaktär än hos honkroppen, därför administreras preparat av två olika grupper samtidigt (Ceftriaxon + Doxycyklin).

Gonorré urethrit hos män kan botas med sulfonamidgrupps tabletter - Biseptol. Det är tillräckligt att ta två tabletter om dagen med ett åtta timmars intervall.

effekter

I avsaknad av adekvat behandling kan gonorré orsaka irreparabel hälsorisk. Sjukdomen tar en kronisk form, och det finns ingen botning helt. Senare observeras eftergift och återfall.

Vad är fälld med sjukdomen för patienter av olika kön?

Behandling av gonorré: Vilka antibiotika kommer läkaren förskriva?

Gonorré kan påverka reproduktionssystemet hos män och kvinnor. Sjukdomen kan förekomma i livmodern, livmoderhalsen och livmoderrören hos kvinnor och i urinröret i båda könen. Gonorré kan också påverka halsen, ögonen, munnen och anusen. Symptom på sjukdomen kan uppstå inom 2-5 dagar efter infektion eller på den 30: e dagen efter infektion. Om du hittar några av symtomen, kontakta omedelbart en läkare och han kommer att ordinera nödvändiga antibiotika för gonorré.

Det är viktigt att snabbt bota gonorré. Infektion går sällan bort utan behandling. Om du försenar behandlingen kommer risken för komplikationer att öka. En infekterad person kan också överföra infektionen till andra.

Några steg i behandlingen av gonorré

 • Steg 1. Kom ihåg att alla sexuellt aktiva personer i princip kan smittas med gonorré. Som regel är den högsta infektionsspridningen bland sexuellt aktiva ungdomar och ungdomar.
 • Steg 2. Behandling av gonorré kräver medicinsk hjälp. Om sjukdomen inte behandlas kan detta leda till många problem, inklusive kronisk smärta och infertilitet hos män och kvinnor. I slutändan kan obehandlad gonorré passera in i blodet och lederna, vilket kan leda till livshotande förhållanden.
 • Steg 3. Det finns flera antibiotika som kan användas för att behandla män, kvinnor och ungdomar med gonorré. Var noga med att diskutera behandlingen med din läkare!
 • Steg 4. okomplicerad gonokockinfektion infekterade livmoderhalsen, urinröret och ändtarmen, kan den föreskrivna antibiotika inkluderar:.. Ceftriaxon, cefixim, etc. singeldoser cefalosporin läkemedel förskrivs för systemet.
 • Steg 5. Det är oerhört viktigt att ta alla läkemedel som ordinerats av din läkare för att bota gonorré.

Valet av de bästa antibiotika för gonorré kan bero på flera faktorer. Dessa inkluderar patientens tidigare reaktion på läkemedlet och typen av gonorré som detekteras. Det är också viktigt att veta om en person samtidigt är smittad med chlamydia, vilket inte är ovanligt. I dessa fall kan mer än ett antibiotikum behövas.

Eftersom gonorré är mycket vanligt (både hos kvinnor och män), skulle läkare vilja bekämpa det med en effektiv dos av läkemedlet.

Oftast, i enkla fall av gonorréinfektion i könsorganen, rekommenderar läkare en enda intramuskulär injektion av ceftriaxon. Detta läkemedel hör till cefalosporiner. Ceftriaxon är också indicerat för behandling av gonorré, som slog halsen.

Enkeldos anti-nodala antibiotika minskar problem med läkemedelsöverensstämmelse, eftersom droger kan öka förekomsten av resistens mot antibiotika.

Men tyvärr kan systemet med en enstaka dos inte längre vara ett alternativ för behandling av gonorré.

Tillgängliga antibiotika, som har använts i stor utsträckning för att behandla gonorré i det förflutna, förlorar effektiviteten mot det växande antalet stammar. Även om det fortfarande är möjligt att hitta ett antibiotikum som kan behandla enskilda fall av gonoré, är valet inskränkt eftersom de förefaller vara bakterier med flera läkemedelsresistenta bakterier.

Om sjukdomen är komplicerad genom infektion med klamydia tillsätts vanligen ett andra oralt antibiotikum. Det kan vara ett antibiotikum med allmän funktion, som Zithromax. Det finns också flera läkemedel som väsentligen liknar ceftriaxon. Dessutom, om gonorré hos män eller kvinnor är komplicerat, kan den första injektionen åtföljas av orala antibiotika.

I vissa fall utgör ceftriaxon problem. Eftersom dessa är cefalosporiner är vissa patienter känsliga för dem om de är allergiska mot penicillin.

Då måste du hitta de bästa antibiotika för sådana patienter med gonorré. Läkemedel som doxycyklin (Vibramycin) eller klaritromycin kan användas istället för ceftriaxon. Ett annat tillvägagångssätt är att använda desensibiliserande (antiallergiska) medel före applicering av antibiotikum. Men i de flesta fall är det inte nödvändigt, det är lättare att byta antibiotikum.

Det är känt att läkemedel som Zithromax (azitromycin) behandlar okomplicerad gonorré.

 • tsefiksin;
 • tseklor;
 • ceftazidim;
 • cefotaxim;
 • cefuroxim;
 • tsefobid;
 • cefoxitin;
 • spektinomycin;
 • ciprofloxacin;
 • ofloxacin;
 • ceftriaxon.

Patienter med underliggande inflammatoriska sjukdomar ceftriaxon intramuskulärt administrerad följt av administrering av doxycyklin plus metronidazol oralt.

En grundlig undersökning av patienten och patientens läkemedelsallergi är viktigt för att välja de bästa antibiotika för behandling av gonorré. Läkare använder de grundläggande principerna för behandling, men i varje fall fattas beslutet att förskriva antibiotika individuellt. Och dessa beslut kan inte alltid överensstämma med allmänt accepterade principer.

Dessutom bör läkare övervaka patientens tillstånd under behandlingen och patientens återhämtning efter sjukdomen.

Vissa stammar av gonorrébakterier blir alltmer resistenta mot vissa antibiotika, inklusive kinoloner, penicillin, tetracyklin och sulfonamidpreparat. När bakterier blir resistenta mot antibiotika kan de inte längre dödas av detta läkemedel.

Biverkningar

Alla läkemedel har biverkningar. Men många människor känner inte heller biverkningar, eller hanterar inte dem. Be läkaren att prata om biverkningarna av varje medicin som du får. Biverkningar är också listade i informationen som åtföljer varje läkemedel.

Det är nödvändigt att komma ihåg

Vanligtvis är nyttan av en medicin viktigare än någon mindre biverkning. Biverkningar kan gå ifrån om du tar medicinen ett tag.

Om biverkningar fortfarande stör dig, men du borde fortsätta ta medicinen, kontakta din läkare. Läkaren kommer bestämma om man ska ändra dosen eller byta läkemedel.

Ring ambulansen omedelbart:

 • med andfåddhet
 • ödem i ansiktet, läpparna, tungan, halsen.

Kontakta omedelbart din läkare om du har:

 • kräkningar;
 • svart eller blodig avföring
 • smärta i bröstet;
 • ovanlig blödning eller blåmärken;
 • feber och frossa.

Vanliga biverkningar av antibiotika inkluderar:

 • buksmärtor;
 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • konvulsioner;
 • vaginal klåda.

Om du inte tar medicinen på rätt sätt kan du sätta din hälsa (och kanske livet) i fara. Det finns många anledningar till varför människor har problem med att ta mediciner. Men de flesta av dessa problem är lösliga av patienten själv. För att undvika problem, ta medicinen precis som läkaren föreskriver!

Om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid, använd inte läkemedel utan ytterligare samråd med din läkare. Vissa läkemedel, inklusive de som säljs utan recept, kan skada din baby. Din läkare ska vara medveten om graviditeten, mata barnet eller vet att du planerar att bli gravid.

En uppföljningsundersökning är en viktig del av din behandling och säkerhet. Förtroende, gå igenom alla föreskrivna undersökningar och hela behandlingsförloppet och ring till doktorn om problem uppstår. Detta gäller både kvinnor och män. Det vore trevligt att hålla testresultaten och listan över droger som du tog.

Nyfödda och barn med ögoninfektioner använder som regel antibiotika omedelbart efter födseln för att förhindra blenorré. Detta är nödvändigt för att förhindra blindhet och andra komplikationer.

Med gonokockkonjunktivit, utnämna intramuskulärt ceftriaxon. Om du har allergi mot penicillin, applicera sedan spektinomycin eller azitromycin plus doxycyklin plus ciprofloxacin.

återvinning

De flesta patienter återhämtar sig helt efter att ha tagit antibiotika. Många män och kvinnor inom en dag eller två av smärtan i urinröret, och kvinnor - smärta i slidan. Smärta och urladdning från ändtarmen äger också rum om två till tre dagar. Blödning mellan menstruation sker vanligen före nästa menstruationsperiod förekommer hos kvinnor. Smärta i buken (nedre delen), testiklar hos män eller tillsatser hos kvinnor, börjar gå snabbt efter att ha tagit antibiotika men kan inte helt övergå inom några veckor.

I 95% av fallen är behandlingen effektiv. Vissa patienter kan behöva besöka kliniken igen. Detta är nödvändigt om inte försvinner symtomen på sjukdomen: patienten (detta gäller både kvinnor och män) hade oskyddat sex med en partner i en vecka efter behandling och känner att han kan bli infekterade igen.

Välj snabb antibiotika för gonorré hos kvinnor och män

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna hittills. Det är främst sexuellt överfört, även om det är möjligt att smittas i vardagen: genom hygienartiklar, gemensamma områden. Nyfödda är infekterade under arbetet, genom slemhinnorna.

Sjukdomen manifesterar sig inte bara kliniskt som oerhört obehagliga symptom, men kan även orsaka allvarliga komplikationer (prostatit, infertilitet). Det enda effektiva sättet att behandla är antibiotikabehandling.

Antibiotika för gonorré hos män och kvinnor

Antibiotikabehandling är det enda sättet att bota denna STD. Samtidigt styrs läkare som väljer behandling, inte bara av sjukdomens sociala betydelse, men också av risken för att utveckla svåra komplikationer. Enligt internationella normer bör gonokockresistens mot det föreskrivna läkemedlet inte överstiga 5%.

I detta avseende, kontinuerlig övervakning av läkemedelsbehandlingens effektivitet i alla regioner. Gonorrés orsaksmedel har flera mekanismer för bildning av resistens mot antibiotika, så över tiden förlorar konventionella behandlingsregimer deras relevans. För närvarande gonokocker känsliga för läkemedel såsom ceftriaxon, ciprofloxacin, ofloxacin och penicillin för gonorré hjälper inte, eftersom tetracykliner.

Dessutom framträder nya stammar som är resistenta mot fluorokinoloner. I modern dermatovenereologisk praxis används flera antibiotika för att behandla gonorré. I det här fallet är de indelade i huvud och reserv (den andra gruppen utses när den första är intolerant eller ineffektiv). Dessutom används makrolider för att förhindra klamydia som en saminfektion.

ceftriaxon

Ceftriaxon är ett antibiotikum-cephalosporin av den tredje generationen, som har ett brett spektrum av antibakteriell verkan. Förstör mikroorganismen, förhindrar syntesen av sin cellvägg.

Det kännetecknas av de högsta biotillgänglighetindikatorerna - det är assimilerat med 100% - och låg toxicitet. Den enda kontraindikationen till hans utnämning är den individuella intoleransen av penicilliner, cefalosporiner och karbapenem.

Vid antibiotikabehandling av gonorré är ceftriaxon det valfria läkemedlet, det vill säga det är mest effektivt mot patogenen av allt som är möjligt. Förutom god tolerans och effektivitet finns det ytterligare en otvivelaktig fördel: Den fullständiga behandlingstiden för en okomplicerad akut infektion består av endast en injektion.

ciprofloxacin

Avser en grupp antibiotika-fluorokinoloner som undertrycker biosyntesen av bakteriell cell-DNA. Det verkar baktericid mot Gram-negativa patogener av infektioner, vilket orsakar ytterligare förstöring av cellväggen.

Det används ofta i rena inflammatoriska processer av olika lokaliseringar. Kontraindicerat vid njure- och leverdysfunktion, överkänslighet, liksom personer under 18 år. Ciprofloxacin, som ceftriaxon i gonorré, är det valfria läkemedlet och administreras en gång oralt.

ofloxacin

Ofloxacin är ett annat första antibiotikum som används för att behandla gonorré, andra generationens fluorokinolon. Liksom resten av hans grupps droger verkar det dödligt för mikroorganismer på grund av ett brott mot DNA-syntesen.

På samma sätt kännetecknas det av en ganska hög toxicitet, varför den är kontraindicerad för barn och personer med överkänslighet. Med en okomplicerad infektion tas en dos av Ofloxacin oralt.

spektinomycin

Tricyklisk antibiotikum från klassen av aminoglykosider, som har en bakteriostatisk effekt på patogena bakterier.

Penetrerar in i cellen, förhindrar biosyntesen av proteinet som är nödvändigt för tillväxt. Den är huvudsakligen aktiv i förhållande till gramnegativa mikroorganismer, inklusive gonokocker. Det kännetecknas av låg toxicitet och därmed en liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Med gonorré i okomplicerad form är en reservdrog och för infektion med komplikationer - en av de viktigaste.

cefotaxim

Det tredje generationen antibiotikum-cephalosporin avsedd för parenteral administrering har framgångsrikt använts för behandling av andnings- och urogenitala infektioner.

Förhindrar bildandet av cellväggen hos den patogena bakterien, förstör den. Det finns ingen stark toxisk effekt på kroppen, men det är kontraindicerat inte bara för personer med intolerans utan också för gravida kvinnor. Injektionen görs en gång.

cefuroxim

Reserve antibiotika cefalosporin grupp (2 generation), utformad för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet, urogenitalt system, muskuloskeletala systemet.

Det finns tillgängligt i olika doseringsformer, inklusive parenteral administrering, men med gonorrétabletter används. Gravida, ammande, för tidiga barn förskrivs med försiktighet, allergier är kontraindicerade.

lomefloksatsin

Ett annat antibiotikum, tagit med gonorré en gång inuti.

Avser fluorokinoloner, verkar på patogena mikroorganismer baktericida. Huvudsyftet med läkemedlet är behandling av urogenitala infektioner (både komplicerade och okomplicerade). Dessutom kan den användas i kombination med andra läkemedel för antibiotikabehandling av tuberkulos. Barn, gravida, överkänsliga personer är kontraindicerade. I fallet med gonorré finns på listan över reservdroger.

cefixim

Denna tredje generationens cefalosporin är effektiv mot ett brett spektrum av patogena bakterier och ordineras för inflammatoriska processer i andningsorganen och urinvägarna.

Vid komplicerad gonorré tas cefixim oralt och är en reservmedicinering. Den används enligt det schema som upprättats av läkaren i enlighet med svårighetsgraden och arten av komplikationen. Liksom andra cefalosporiner, kännetecknas den av låg toxicitet och en liten mängd kontraindikationer (individuell intolerans).

azitromycin

Den första representanten för underklassen av azalider från gruppen av semisyntetiska antibiotika-makrolider.

Det verkar bakteriostatiskt genom att undertrycka syntesen av proteiner, och när dosen ökar har den en bakteriedödande effekt. Inom spektrumet av antimikrobiell aktivitet, ange majoriteten av kända gramnegativa, gram-positiva och atypiska patogener. På grund av den kraftfulla terapeutiska effekten och det bekväma mottagningsskedet används det allmänt inom olika områden av medicin, vilket visar låg toxicitet.

I motsats till ovanstående antibiotika, är Azithromycin gonorré inte tillämplig för behandling av den underliggande sjukdomen, och för att förhindra chlamydia. Denna infektion följer ofta gonokock, så för förebyggande ändamål behövs azalider. Parallella injektioner tilldelade enda mottagande ett gram Azitromycin i någon form av en underliggande sjukdom, med undantag för de fall där terapin utförs i gravida kvinnor (de kan ta erytromycin eller spiramycin).

doxycyklin

Det är ett alternativ till det tidigare läkemedlet som används för att förhindra klamydia, vid överkänslighet mot makrolider.

Avser gruppen antibiotika-tetracykliner, verkar på chlamydia bakteriostatiska. Till skillnad från azitromycin, som tas en gång, föreskrivs Doxycyclin en sju dagars kurs. I detta fall orsakar tetracyklinspecifik toxicitet en lista med kontraindikationer: barndom, graviditet, leverfel, allergi.

System för att ta antibiotika från gonorré

Det finns ingen enda behandlingsprincip för denna sjukdom, eftersom den kan uppstå i akut och kronisk form med komplikationer. Det är också nödvändigt att justera möten och doser enligt ålder och individuella egenskaper.

Styrd av kraven på effektivitet och säkerhet för antibiotikabehandling använder dermatovenerologerna följande scheman:

 • akut gonorré, lokaliserade i de nedre delarna av det urogenitala systemet behandlas av en enda injektion av 250 mg Ceftriaxon intramuskulär eller oralt intag av en eller Tsiprofloksaina ofloxacin (500 eller 400 mg, respektive). Vid intolerans föreskriva läkemedel från reservgruppen. För förebyggande av klamydia administreras 1 gram azitromycin samtidigt (eller Doxycycline - 100 mg två gånger dagligen i en vecka).
 • Antibiotika från kroniska gonorré flödande komplikationer, såväl som disseminerad infektion för 24-48 timmar administreras intramuskulärt eller intravenöst till en objektiv förbättring. Tilldela Ceftriaxon (1 gram / m eller i / på en gång per dag), cefotaxim (1 g / tum med en åtta-timmars intervall), Ciprofloxacin Spectinomycin intramuskulärt eller intravenöst var 12 timmar (2 c. Och 400 mg, respektive). Därefter överförs patienten till oral administrering av cefixim eller ciprofloxacin, bestämning av varaktigheten av kursen i enlighet med beskaffenheten av komplikationen.
 • Behandling av nyfödda utförts i en vecka (upp till 10 dagar i hjärnhinneinflammation) genom intravenös eller intramuskulära injektioner dagliga dosen i två steg med en 12-timmars intervall. Den dagliga mängden Cefotaxime är 25 mg per kg kroppsvikt och Ceftriaxon är 25 till 50.
 • När lesioner av slemhinnan bildas gonokocksfaryngit. Med denna diagnos behandlas gonorré med ciprofloxacin och resten av läkemedlen enligt schemat för behandling av akut okomplicerad form.
 • Gonokock konjunktivit behandlas hos vuxna enda intramuskulär injektion av ett gram Ceftriaxon, och neonatal - en i hans / i eller / IM-injektion som innehåller högst 125 mg aktiv substans.
 • Antibiotikabehandling under graviditet utförs när som helst i enlighet med sjukdoms svårighetsgrad. De viktigaste drogerna är i detta fall Spectinomycin eller Ceftriaxone, och fluorokinoloner och tetracykliner är strikt kontraindicerade.

Ovannämnda regimon av gonorré är bekant och kan inte användas för självbehandling utan att konsultera en dermatovenerolog. Ett besök hos en läkare är obligatoriskt, eftersom det krävs en bakteriologisk analys (inklusive kontroll) och observation av en specialist för en lyckad behandling.

Beskrivning av sjukdomen

Om gonorré, mer känd i folket under namnet gonorré, är känt sedan bibliska tider. Även då fanns en hög grad av infektiöshet av sjukdomen, behovet av att isolera patienten och försökte behandling (tvätt, stickning och antiseptiska medel). Likväl hade sådan behandling inte rätt effekt och sjukdomen ledde ofta till döden. Bara med ankomsten av antibiotika i medicin i mitten av förra seklet var en fullständig botemedel möjlig.

Orsak och vägar för infektion

Det huvudsakliga sättet att infektera är oskyddad samlag, vilket leder till att organen i genitourinärsystemet för det mesta påverkas. I hemmet överförs patogenen från bäraren genom hushållsartiklar och i leveransprocessen, från moder till nyfödd.

Tecken på gonorré

Efter en kort inkubationstid (från 3 till 7 dagar) efter införandet av patogenen i kroppen som har symtom på infektion, med män - nästan alltid, och för kvinnor - bara hälften av fallen. Karakteristiska tecken på gonorré är:

 • purulent urladdning ur urinröret eller vagina
 • klåda, brinnande i området av de yttre könsorganen;
 • smärta i processen med urinering och frekventa önskningar för det;
 • hos män kan smärta spridas till perianalzonen.

De angivna symtomen kännetecknas av en akut form av sjukdomen. Utan ordentlig behandling sprider infektionen till bäckenorganen, njurarna, orsaksmedlet in i blodet (bakterieemi), huden och lederna påverkas. Gonorré passerar in i ett kroniskt stadium, vilket externt manifesterar sig litet, men leder till allvarliga komplikationer. Kvinnor, i vilka sjukdomen inte har några yttre manifestationer, lider ofta av infertilitet.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för gonorré

Gonorré är en venerisk sjukdom, orsakssambandet till denna sjukdom är Neisseria gonorrhoeae från mikroorganismen. Gonorré är den vanligaste venerala sjukdomen.

Neisseria gonorrhoeae påverkar organen i reproduktionssystemet och urinvägarna, och påverkar också rektum, munhålan med struphuvudet.

Gonokocker är leukocyter och epitelceller och i ogynnsamma ögonblick kroppen aktiveras och proliferera och bilda kolonier av mikroorganismer som främjar inflammation i det infekterade organet och dess förstörelse.

Det viktigaste sättet att bli smittad med gonorré är sexuell kontakt. Du kan också smitta av oral och anal sexuell kontakt.

Inkubationstiden för sjukdomen är 3 till 5 dagar i hankroppen och 5 dagar i honkroppen.

Metoder för överföring av gonoréinfektion

Metoder för överföring av gonorré är:

 • Metod för överföring i sexuella relationer
 • Spridningen av infektion på hushållsnivå;
 • från en infekterad gravid mamma till ett barn vid tidpunkten för leveransen.

Faktorer som ökar risken för att få infektion är:

 • tidigt sexuellt liv;
 • sexuella kontakter som inte är skyddade av kondom
 • regelbunden förändring av partners
 • oregelbundet sexliv;
 • Förekomsten av sjukdomar i gynekologi;
 • lång tid med hormonella medel
 • stressiga situationer som en person utsätts för.

Tecken på utveckling av Neisseria gonorrhoeae i kroppen

De första symptomen och tecken på gonorré i kroppen är:

 • obehagliga och smärtsamma förnimmelser i urinröret;
 • smärta i underlivet
 • purulent urladdning ur urinröret och vagina;
 • brinner vid tidpunkten för urinering och klåda;
 • frekvent urinering
 • rodnad och ödem i urinröret
 • inflammation i små och stora labier;
 • i urinen finns purulenta partiklar.

Diagnos av gonorré och undersökningsstadier

Före behandlingen är det nödvändigt att utföra en diagnos och att klara test för infektion av gonokocken. Extern undersökning av patienten kan inte vara en garanti för diagnosen. Det är först och främst nödvändigt att besöka venerologens kontor, som ska inspektera patienten och skicka för leverans av test.

Endast efter undersökningen av patientens könsorgan har utförts, och även resultaten av laboratorietester kommer att göras, det är möjligt att diagnostisera och förskriva vilka antibiotika som ska tas med gonorré.

För att fastställa rätt diagnos är det nödvändigt att genomföra en serie studier.

Diagnos av gonorré är uppdelad i flera steg:

 • bakterioskopisk undersökning;
 • bakteriologisk forskning;
 • epidemiologisk historia;

Det är nödvändigt att genomföra molekylära biologiska test vid granskning av gonokocker:

 • PCR;
 • blodanalys med hjälp av metoden för enzymimmunanalys
 • GEN PROBE.

Användningen av antibiotika vid behandling av gonokockinfektion

Schemat för antibiotikabehandling av gonokockinfektion i kroppen är att ta tabletter och injicera med antibiotika. Antibiotika i gonorré beror på sjukdomsstadiet. I början av sjukdomen kan du applicera behandling med tabletter:

 • Cefixime - tas oralt, en tablett på 400 mg. Det är möjligt att ansöka under barnets bärande period.
 • Ciprofloxacin - Oralt, en gång 500 mg med gonorré vid infektionens första steg. Om kroppen har gonorré i tillägg till gonorré, i så fall varar kursen upp till 10 kalenderdagar. När graviditet rekommenderas inte att ta detta läkemedel.
 • Ofloxacin - oral, en gång 400 mg. Om i kroppen utöver gonokockinfektion finns en sjukdom av klamydia och ureaplasmos, utförs behandlingen 10 till 15 dagar. Under graviditeten kan läkemedlet inte användas.

Vid tidpunkten för läkemedelsbehandling av gonorré är det nödvändigt att dricka tabletter, applicera antiseptiska ljus, lösningar med antiseptiska och salvor.

När en akut infektion kan behandlas med piller, men att behandla gonorré med intramuskulära injektioner kommer att ta mycket mindre tid och biverkningar av antibiotika på kroppen kommer att bli mycket mindre. Tabletter tas endast i gonoréens initiala stadium, och i andra fall utförs läkemedelsbehandling med användning av injektioner:

 • Ceftriaxon - en gång intramuskulärt 250 mg. Läkemedlet är utspätt med novokain eller glass. Läkemedlet används under barnets bärande period. När formen av gonorré startas, administreras ceftriaxon intravenöst en gång om dagen i två veckor.
 • Spektinomycin - en gång intramuskulärt 2000 mg. Läkemedlet används under graviditet. Formen av sjukdomen som har startats behandlas i två veckor med samma dosering av läkemedlet.

Läkemedel för gonorré för kvinnlig och manlig kropp

Vid behandling av gonorré, antibiotika leder till störningar i den kvinnliga kroppen mikrofloran, vilket kan resultera i vaginit, både svamp- och bakteriell till. Därför bör antibiotikabehandling kombineras med att ta probiotika och använda antifungal topisk terapi:

 • Stearinljus som innehåller laktobaciller (Efcomin, Lactonorm, Acilactum, Lactobacterin);
 • vaginala suppositorier, som innehåller antifungala läkemedel (Isoconazol, Clotrimazole, Candide, Kanison, Kandibene).

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Även lokala antiseptiska läkemedel används under barnets bärande tid, om intaget av medicinska preparat inuti är förbjudet.

Lokal terapi med antibiotika används i följande fall:

 • inflammatoriska processer i könsorganens yttre organ - varma bad med avkok av kamomill, kalendula eller mangan;
 • inflammatoriska processer i urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagol;
 • vaginala inflammationer - antiinflammatoriska och antiseptiska suppositorier.

Vid menstruation är det kontraindicerat att använda vaginala suppositorier.

Behandling av gonokockinfektion med mediciner för män och kvinnor är identisk. Skillnaden är endast i användningen av lokala antiseptiska läkemedel. För att tvätta kanaluretran används lösningar av kaliumpermanganat och klorhexin. Vid hudskador i könsorganet bör du använda ett bad med furatsilinom och kaliumpermanganat.

Läkemedel vid behandling av blandad form av gonorré

Gonokockinfektion sänds ofta tillsammans med andra sexuella infektioner, såsom klamydia, ureaplasma och blek spirochete.

I fallet med ytterligare diagnostik av infektioner i kroppen, utse fluorokinolon antibiotikaterapi, och läkemedelsbehandling fortsätter tills fullständig rening av kroppen från infektioner.

För behandling av gonorré och klamydia:

 • Ciprofloxacin - en gång eller i en kurs om 10 dagar intramuskulärt 500 mg;
 • Ofloxacin - inuti, 800 mg en gång om dagen, behandlingskurs två veckor;
 • Doxycyklin - genom mun, 100 mg 1 eller 2 gånger om dagen i en vecka;
 • Erytromycin - inuti 0,5 g 4 gånger om dagen, i 10 kalenderdagar;

För behandling av gonokockinfektion och trichomoniasis:

 • Metronidazol - 500 mg 2-3 gånger om dagen, behandlingskurs en vecka;
 • Tinidazol - inuti 2g, 1 gång per dag, i 3-5 dagar.

För behandling av gonokockinfektion och blekspirocheter:

 • Bicillin 5 - injektion intramuskulärt, i 7 dagar två procedurer;
 • bensylpenicillin novokain salt - injektion intramuskulärt, i 7 dagar, två gånger om dagen;
 • Benzylpenicillin (Novocaine salt) - Injektion intramuskulärt, i 20 dagar, två gånger om dagen.

Konsekvenser av gonorrésjukdom

Felaktig behandling kan leda till att gonorré inte botas, och går in i en latent stadium och väntar på ett tillfälle att återuppta reproduktionen av gonokocker igen.

Orsakerna till återfallet av gonoré, och bakterierna multipliceras snabbt:

 • låg immunitet
 • mycket frekvent antiseptisk behandling av könsorganen;
 • antibiotikabehandling;
 • inte användningen av intim hygien;
 • använd ljus som innehåller antiseptiska och antibiotika;
 • Använd i sex av intima leksaker, inklusive anal;
 • Oralsex med tillfälligt samlag
 • Sexuella infektioner som finns i kroppen;
 • uppsättning av efterföljande sexpartner.

Om sjukdomen återkommer i båda köns kropp är det möjligt att öka temperaturen.

Konsekvenser av gonorré i kvinnokroppen är:

 • spridning av sjukdomen ovanför livmoderhalsen;
 • menstruationscykel störningar;
 • endometrit i livmodern;
 • fallopiernas patologi
 • skador på äggstockarna och bilagorna
 • infertilitet.

Konsekvenser av gonorré i den manliga kroppen är:

 • Spridningen av sjukdomen i prostata;
 • erektil dysfunktion
 • tidig utlösning
 • kronisk uretrit
 • stillasittande spermatozoa;
 • impotens;
 • infertilitet.

Översikt över antibiotika för behandling av gonorré

Antibiotika för gonorré hos kvinnor och män bör ordineras av en läkare. Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom. Gonokocker är orsakssambandet till sjukdomen.

Typer av antibiotika och behandlingsregimer

Behandling av gonorré hos män och kvinnor utförs på ett sjukhus. Terapi inkluderar följande metoder:

 • antibiotikabehandling;
 • immunterapi;
 • lokal terapi;
 • fysioterapeutiska förfaranden.

Medicin från gonorré är penicilliner som kan eliminera gonokocker, i grunden behöver de vara fulla. Lokal terapi indikeras i närvaro av strikta kontraindikationer vid övergången till systemisk behandling.

Behandling av gonorré med penicillinserien antibiotika på dag 7 kan minska inflammation. Samtidigt minskar sekret från könsorganen.

Om antibiotikabehandling utförs korrekt görs en analys på dag 10 med vilken terapin utvärderas. För att återställa försvaret genomförs det allmänna förstärkningsförfarandet. Efter att ha tagit antibiotika i tabletter, föreskrivs lokal behandling.

Penicillin och bicillin injiceras intramuskulärt en gång var tredje timme i 10 dagar. Doseringen utses individuellt av venereologen. Enlig administrering av en stor dos Bicillin är tillåten. Injektion administreras 6 gånger. Du kan ta med gonorré Augmentin eller Oxacillin.

Ampicillin ges 2 tabletter tre gånger om dagen. Behandlingen varar 14 dagar. Oxacillin tas i 5 dagar. När tidiga symptom uppstår, tas antibiotika som dödar gonorré. Dessa läkemedel inkluderar:

Optimal medicin i kampen mot sjukdomen är Ceftriaxon, Bicillin och Amoxicillin. Om det finns en allergi mot sådana läkemedel, föreskrivs tetracykliner eller makrolider. För behandling av gonorré kan vaginala suppositorier med antibiotika eller antiseptiska medel användas:

Terapi för kvinnor och män

Om sjukdomen upptäcks hos en man, ordineras han ett starkt antibiotikum med bredspektrum. Den huvudsakliga sjukdomen kan åtföljas av chlamydial uretrit, så män tilldelas en kombination av flera antibiotika - företrädare för olika farmakologiska grupper. En liknande teknik är effektiv om en gonorré åtföljer en gonorré. En behandling som ofta används för att behandla gonorré är Ceftriaxon + Doxycyklin.

Om gonorré hos en kvinna åtföljs av chlamydiainfektion, administreras det andra antibiotikumet oralt. Ofta har det en allmän effekt. Dessa mediciner inkluderar azitromycin. Hos vissa patienter orsakar ceftriaxon komplikationer. Detta observeras om det finns en allergi mot penicillin.

I sådana fall är Doxycyklin eller Klaritromycin förskrivet. Vid allergier kan desensibiliserande medel förskrivas på förhand. Efter administrering indikeras antibiotikabehandling. Okomplicerad form av sjukdomen behandlas:

Biverkningar

Om patienten har samtidig inflammation i bäckenområdet indikeras intramuskulär administrering av Ceftriaxon följt av Doxycyclin + Metronidazol. Valet av antibiotika utförs av venereologen efter att ha studerat medicinsk historia och test för allergener. Några stammar av patogenen är resistenta mot kololoner, tetracykliner och andra antibiotika. Varje medicinering kan orsaka biverkningar. Ofta finns det en elakhet och känsla av illamående.

Vanligtvis försvinner sådana reaktioner efter att ha tagit drogen i flera dagar. Om motsatt effekt observeras är det nödvändigt att konsultera en venereolog. Om andningssvårigheter och ödem i ansiktet kräver akut inhalation. Rådgivning av en venereolog är nödvändig om patienten har en blodig avföring, en feber.

Beslutet att utföra behandling för gravida kvinnor fattas individuellt. Drick inte mediciner utan granskning, vittnesmål och doktors beslut. Detta gäller särskilt för receptbelagda läkemedel. Kontrolldiagnos är huvudpunkten för antibiotikabehandling.

Nyfödda barn med ögoninfektion tar antibiotika från de första födelsedagen. Detta är förebyggandet av blenergi. Denna förebyggande åtgärd förhindrar blindhet och andra komplikationer. Om bekräftad gonokockkonjunktivit, ange intramuskulärt Ceftriaxon. När det är allergiskt mot penicillin, ordineras Spomtomycin.

Återhämtningsperiod

Ofta återkommer patienterna helt efter antibiotikabehandling. Smärtan kan försvinna eller minska med 2-3 dagars behandling. I 95% av fallen anses antibiotikabehandling vara effektiv. Om patienten efter behandlingen hade oskyddad samlag kan ett återfall inträffa.

För att avlägsna ackumulerade aktiva ämnen av antibiotika rekommenderas att man dricker aktivt svart kol. Du kan dricka på morgonen ett glas kokt men kallt vatten. Om antibiotika togs under lång tid, sätter salterna sig i kroppens vävnader. För att överföra salter till slagg rekommenderas att man dricker kokt vatten med honung och äppelcidervinäger.

Du kan komplettera behandlingen med kefir, som är berusad före sänggåendet. Mot bakgrund av ett långvarigt och frekvent intag av antibiotika från gonorré, störs tarmmikrofloran. För att återställa det anges mottagningen av jästa mjölkprodukter. Om antibiotika inte tas bort, kommer skadliga toxiner att bildas. De förgiftar patientens kropp. I sådana fall föreskrivs antioxidanter efter antibiotika. De är i:

Nudelte anses vara ett universellt botemedel som inte bara rensar kroppen, men förhindrar också återfallet av gonorré. När man uppenbarar en veneral sjukdom rekommenderas det att informera behandlingsenergologen om detta. I detta fall föreskrivs upprepad antibiotikabehandling, men med starkare läkemedel än med primär gonorré.

Antibiotika för gonorré

Gonorré är en sjukdom som orsakar gonokockbakterierna i släktet Neisseria gonorrhoeae.

Orsaksmedlet överförs huvudsakligen genom det sexuella sättet och med alla sorters kön.

Det finns en sjukdom med klåda och irritation, vilket ökar med urinering. Och även tjock gulbrun urladdning med en obehaglig lukt.

Vilka antibiotika ordineras för gonorré?

Det är inte nödvändigt att hoppas att gonorré kan passera sig själv.

Tyvärr kan cellerna i immunsystemet inte fullständigt detektera och förstöra gonokocker. Ju längre infektionen förblir obehandlad, desto svagare är organismen motståndsrik. Därför ska behandlingen inte försenas när symptom uppträder och diagnosen görs. Basen av terapi är antibiotika.

De förstahandsmedicinerna är:

 • En grupp cefalosporiner, varav huvudanvändningen är Ceftriaxone (Rocefin), ett antibiotikum av den tredje generationen. Förutom hög bakteriell aktivitet kan den användas till patienter med nedsatt njur- eller leverinsufficiens.
 • Fluoroquinoloner, såsom Ciprofloxacin, Gemifloxacin eller Ofloxacin. Dessa läkemedel används om patienten har en allergi mot cefalosporiner eller om en stabil infektion utvecklas.

Dessa två grupper beaktas de bästa antibiotika för gonorré. Men förutom dem finns det också alternativa läkemedel. De används om cefalosporiner eller fluokinoloner inte kan ordineras av någon anledning. Alternativa antibiotika kan också inkluderas i systemet förutom de viktigaste, om gonokockinfektion kompliceras av andra infektionssjukdomar.

Alternativa läkemedel inkluderar:

 • Aminoglykosider är huvudsakligen en beredning av Spectinomycin, vilka läkare använder för gonorré i samband med lesioner i prostata, anorektal area och inflammation i bäckenorganen.
 • Tetracykliner av ett brett spektrum, såsom Doxycyklin, när gonorré åtföljs av chlamydialinfektion.
 • Makrolider, till exempel, klaritromycin eller azitromycin, vilka läkare föredrar att ordinera under graviditeten.

Antibiotikum i penicillin-serien, som till sist var förstahandsvalet, används praktiskt taget inte idag. Anledningen till detta är det ökade antalet arter av gonokocker som kan producera ett enzym-beta-laktamas, vilket förstör antibiotikumet.

Antibiotika för gonorré: val av behandlingsschema och kursens längd

Behandlingsschemat i varje fall väljs av läkaren individuellt, först efter provtagning och undersökning av patienten. Detta är nödvändigt för att bekräfta närvaron av gonokocker och att välja den optimala terapin.

vad vad nämligen antibiotika att dricka eller stabbning med gonorré kommer att bero på:

 • Från sjukdomsformen: akut eller kronisk detekterades för första gången eller infektionen upprepades.
 • Förekomst eller frånvaro av samtidiga infektioner i könsorganet, till exempel, såsom candidiasis, trichomoniasis eller klamydia.
 • Resultaten av bakteriell inokulation, som bestämmer bakteriens mottaglighet för en viss typ av antibiotikum.

I genomsnitt kan behandling av okomplicerad gonorré variera från 5 till 15 dagar.

antibiotika vid komplicerad gonorrhea kan ordineras av en läkare i upp till 20 dagar. Den vanliga behandlingsregimen innehåller injektioner, som görs varannan dag. Det finns också påskyndade behandlingsregimer, som varar från 3 till 5 dagar. Med denna behandling används flera antibiotika samtidigt, och injektioner görs varje dag.

Återhämtning med en sådan chockmetod för terapi sker snabbare. Det används dock endast som en sista utväg, eftersom det ger för mycket belastning på patientens kropp.

Vid behandling av antibiotika är det viktigt att noggrant observera ordningen för intag och dosering. därför antibiotika för gonorré i tabletter utses mindre ofta och som regel som komplementära medel. I allmänhet används droger i form av injektioner. Saken är att för injektioner behöver patienten gå till ett sjukhus. Och det betyder att han är mer sannolikt att inte missa ett annat läkemedel. Dessutom har injektionsformer större biotillgänglighet och en hög verkningsgrad. Så kommer symtomen på sjukdomen att försvinna snabbare än vid behandling av piller.

Antibiotika för behandling av gonorré hos män och kvinnor

Hos män kan gonorré kompliceras av inflammatorisk fimos eller balanoposthit.

En sällsynt komplikation är tizonit, en abscess av förhuden.

Ibland kan gonokockskador av prostata och testiklar utvecklas. I detta fall är immunmodulatorer dessutom föreskrivna.

Dessutom, förutom antibiotika för gonorré hos män, Användning av den urogenitala kanalen med antiseptika används. Till exempel, såsom klorhexidin eller protargol.

terapi antibiotika för gonorré hos kvinnor har sina egna särdrag endast under graviditeten. I detta fall kommer behandling, oberoende av perioden, att utföras på sjukhuset. Valfria läkemedel är makrolider. I allmänhet kan Spectinomycin eller cefalosporiner, såsom Ceftriaxon eller Cefotaxime.

Immunomodulatorer under graviditet används endast i sällsynta fall med komplicerad sjukdomsförlopp.

Antibiotisk behandling av kronisk form av gonorré

I kronisk form av infektion kommer antibiotika också att ligga till grund för behandlingen. Men systemen för deras användning, liksom behandlingens varaktighet, är helt olika.

förutom antibiotika för komplicerad gonorré, Behandlingsregimen innefattar läkemedelsimmunmodulatorer:

 • Det gonokockinaktiverade vaccinet innehåller en dödad gonokockkultur, vilken vid intagning utlöser aktiveringen av immunsystemet. Mer exakt stimulerar det produktionen av antikroppar specifika för gonorré.
 • Pyrogenal är ett preparat som innehåller en lipopolysackarid härrörande från bakterierna Salmonella typhi. Verkar på samma sätt som gonovaccin. Det är sant att stimulera nonspecifikt, som inte riktar sig specifikt till gonokocker, immunitet.

Behandling med antibiotisk extragenital gonorré

Vanligtvis, i blodet, dör gonokocker snabbt genom att skydda immunsystemet. I vissa fall kan patogenen med blodflödet emellertid tränga in i andra vävnader och organ. I detta fall utvecklas sjukdomsformen, vilken läkare kallar extragenital gonorré.

Det finns vanligtvis i tre former:

 • Anal gonorré, där slimhinnan i rektum påverkas. I detta fall kan läkare dessutom förskriva ljus med protargol. Det kolloidala silver som kommer in i dem skapar en skyddande film på slemhinnan, som har en antiinflammatorisk och helande effekt.
 • Orofaryngeal gonorré, där gonokocken sätter sig i munnen och hals slemhinnan. I detta fall ingår antiseptiska läkemedel i form av aerosoler eller sköljlösningar förutom antibiotika i behandlingsregimen.
 • Gonorréa lesioner i ögonen, där standardprogrammet för antibiotikabehandling kompletteras med antibakteriella läkemedel i form av ögondroppar eller salvor.

Vad antibiotikum att ta med gonorré, Läkaren måste bestämma!

Självbehandling med ett felaktigt utvalt läkemedel kan leda till komplikationer eller övergången till infektion i kronisk form. Effektiviteten av behandlingen utvärderas inte bara genom avsaknad av symtom på sjukdomen, men också av de negativa resultaten av test för gonokocker. Omprövning genomförs efter avslutad antibiotikaförlust och igen tre månader senare.

Om du misstänker gonorré, kontakta en behörig venereolog.