Huvud
Massage

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.

Behandling av cystit med antibiotika hos kvinnor

Om en kvinna blir sjuk med blåsor, då för behandling, finns det alltid föreskrivna vissa antibiotika (en lista strax nedan) som är utformade för att förstöra patogena bakterier.

Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem.

Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (dvs en kvinna kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "försvinna in i skuggorna"), vilket är förenat med utvecklingen och konsekvenserna av återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Det är viktigt att inte glömma att vid behandling av cystit vid ett långvarigt intag av antibiotika förstörs ett stort antal positiva mikroorganismer - mjölksyrastavar. Detta bidrar till den rikliga tillväxten av jästliknande svampar och leder till framväxt av tröst.

I denna artikel kommer vi att prata om droger för behandling av blåsor. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt upprätta en diagnos och förskriva en terapi som tar hänsyn till alla karaktäristika hos kvinnans kropp.

Översikt över förberedelser

Antibiotika för blåsor är endast indikerade om inflammationen i blåsans slemhinnor är bakteriell i naturen. I något annat fall föreskrivs de för att förebygga en eventuell bakteriell infektion eller inte alls ordineras.

Villkorligen antibakteriella läkemedel kan delas in i 5 grupper.

 1. Nitrofurantoin är ett antiseptiskt medel för behandling av urinvägarna.
 2. Erytromycin - ett antibiotikum riktas mot förstörelsen av stafylokocker, streptokocker, gonokocker.
 3. Sulfonamidgrupp: sulfametisol, sulfisoxazol, sulfametoxazol.
 4. Penicillingrupp: cefaklor, cefalexin, dicloxacillin, amoxicillin, ampicillin.
 5. Tetracyklingrupp: doxycyklin, minocyklin, tetracyklin.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Lista över antibiotika för blåsor

Nedan är en lista över deras mest effektiva och ofta använda antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor:

Varaktigheten av antibakteriell behandling för akut cystit är vanligen 3 eller 7 dagar, beroende på förekomsten av riskfaktorer. Om de är närvarande ökar respektive behandlingstiden.

Komplex terapi

Att dricka antibiotika och inget annat är nog, för en fullständig botemedel kräver komplex terapi.

Det innefattar: intag av örtberedningar: kanefron eller cyston, probiotika (laktobakterin), immunomodulatorer, det är också nödvändigt att observera sängstöd och ta varma bad eller torrvärme. Det finns också en speciell diet för patienter med cystit, vilket är mycket viktigt för kronisk cystit.

Glöm inte vanligt vatten, du borde dricka minst 2 liter rent vatten om dagen.

Stödjande terapi

Efter antibakteriella läkemedel finns det stor sannolikhet för återfall och uppkomsten av akut cystitis. Oftast beror detta på felaktig utvald behandling eller misslyckad självbehandling.

Antibiotika för blåsor är provokatörer av blodtrycksexacerbation, därför kräver deras mottagning det obligatoriska underhållet av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 1. Att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 2. Ta vitaminer, till exempel, komplimat;
 3. Två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 4. På eftermiddagen ta en upplösning i vattenpasta fytolysin.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Monural för cystitis

Nu har läkarna i arsenalen ett läkemedel som är utmärkt för akut behandling av urinvägarna, eftersom det är universellt. Detta är det bästa antibiotikumet för cystit - läkemedlet Monural (se recensioner och instruktioner).

Fördelen med detta läkemedel är att när det går in i blodet absorberas det snabbt och kommer in i njurarna i oförändrad form. Det är nog att ta ett antibiotikum till jobbet. Med svår form av blåsan är han utsedd två gånger.

På grund av den lilla giftiga effekten på kroppen anses "Monural" vara praktiskt taget ofarlig. Men det finns också kontraindikationer: det kan inte tas till barn under 5 år, ammande mödrar och personer med nedsatt njurfunktion.

Vilket antibiotikum är bäst för cystitis?

Bland de bästa drogerna kan identifieras "Monural". Även för intag av droger rekommenderas som innehåller fluorokinoloner, till exempel Levofloxacin. Detta medel har ett brett spektrum av effekter på mikrober, det har en lång period av utsöndring, en hög grad av penetration i andra organ.

Används för behandling av sjukdomen Amoxicillin, Nitrofurantoin, Fosfomycin. Dessa droger förstör fullständigt bakterier och tillåter inte bakterier att anpassa sig till läkemedlets komponenter. Gravid och barn är ordinerade läkemedel som Cefixime eller Cefuroxime. De är harmlösa mot kroppen, samtidigt som smittet snabbt förstörs.

6 grupper av effektiva antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor och män

Blåsans eller blåsans inflammation är en sjukdom som kräver en grundlig diagnos för att bestämma orsaken till dess utseende. Mer än 90% av blåsorna orsakas av infektion med patogena mikroorganismer, därför är deras behandling förenad med användningen av antibakteriella medel.

Självmedicinering med droger i denna grupp ledde till det faktum att de antibiotika som var effektiva för flera år sedan hos cystit hos kvinnor, nu inte ger samma effekt i mer än hälften av fallen.

Valet av antibakteriella medel bör göras av läkaren med hänsyn till sjukdomsformen och patientens individuella egenskaper. Det finns vissa regler där det är möjligt att genomföra antimikrobiell behandling av cystit utan konsekvenser för kroppen.

Varför är antibiotika så viktiga för behandling av blåsor?

Upp till 95% fall av bakteriell cystit orsakas av Escherichia coli E. coli. Andra sjukdomar uppträder under påverkan av streptokocker, stafylokocker, shigella, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa.

Traditionell cystitterapi utförs nödvändigtvis med användning av antibiotika i kombination med antiseptika, antispasmodika och analgetika. Behandling uteslutande med antiseptika och folkmekanismer garanterar inte en fullständig botemedel. Patogen flora kan orsaka återfall och komplikationer, om tiden inte stoppar dess effekt.

När cystitisformen är akut används bredspektrum antibiotika. Det är viktigt att bli av med symptomen på akut inflammation, vilket minskar patientens livskvalitet.

Om cystiten har gått in i kronisk form är valet av läkemedlet selektivt. Med hjälp av bakteriekulturen utsöndras urinen av orsaksmedlet för infektion och förloppet av specifika antibiotika ordineras.

Som det är känt är de flesta antibiotika kontraindicerade under graviditeten, så vi rekommenderar att du tittar på mer försiktiga behandlingsmetoder för kvinnor i situationen.

Lista över mest populära antibiotika

Producerad i form av tabletter är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen nitroxolin, en kemikalie från kinolin-gruppen. Åtgärden är baserad på undertryckandet av DNA-biosyntesen av bakterien. Tabletter är effektiva mot de flesta bakterier, indikeras för behandling av akut och kronisk cystit.

Bland kontraindikationerna - Graviditet, amning, barn under 3 år, svår njur- och leverinsufficiens.

5-NOC tas i följande dos: vuxna - 2 tabletter 4 gånger dagligen, barn - 200-400 mg per dag, uppdelat i 4 doser. Behandlingsförloppet tar 2 till 4 veckor, tabletter kan fläcka urin i en intens orange färg.

Antibiotikum med ett brett spektrum av bakteriedödande medel frisätts i form av granuler innehållande fosfomycintromometol.

Den huvudsakliga aktiva substansen undertrycker syntesen av bakteriecellens vägg, säkerställer avsaknaden av motstånd, aktivt mot de flesta typerna av gram-positiva och gramnegativa bakterier.

Monoral tolereras väl. Dessa antibiotika ska tas med cystit hos kvinnor som är i väntan på ett barn, inte bara tillåtet utan också helt säkert. En kort behandlingskurs tillåter inte bakterier att utveckla resistens mot Monural.

Det tas en gång, i tom mage, innan du lägger dig, efter tömning av urinblåsan. Terapeutisk dos för vuxna - 3 g, för barn - 2 g. Med en återkommande cystitisk form är upprepad upptagning tillåten.

Kontra - Barn under 5 år, svårt njursvikt.

Framställd i form av tabletter innehållande norfloxacin från gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen Nolycin interagerar med bakteriens DNA, destabiliserar det och leder till döden.

Antibiotikum är effektivt mot de flesta patogener av infektionssjukdomar. Terapeutisk dos för behandling av cystit hos vuxna - 1 tablett 2 gånger om dagen. Nolycin används inte för att behandla barn.

Kontra - Graviditet, barns ålder, enzymatisk insufficiens. Behandling av cystit tar 3-7 dagar, behandling av kronisk form med återfall och komplikationer kan ta upp till 3 månader.

Den framställs i form av tabletter, suspensioner och pulver för framställning av en lösning innehållande nitrofurantoin från gruppen av nitrofuraner. Furadonin stör protein syntesen i bakteriella celler, vilket ökar cellmembranets permeabilitet, är effektiv mot Escherichia coli, streptokocker och stafylokocker. Antibiotikum används för att behandla infektioner i urinvägarna.

Kontra att använda - graviditet, amning, barn under 1 månad, hjärtsjukdom och njursvikt, cirros.

Den terapeutiska dosen för vuxna är 0,1-0,15 g furadonin 3-4 gånger dagligen, för barn - 5-7 mg per kg av barnets vikt uppdelad i 4 doser. Den bittera smaken av Furadonin tillåter dig inte att spricka tabletter, barn föredrar att dricka suspensionen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar, längre än furadonin att använda är olämpligt.

Nitrofurangruppens antibiotikum verkar mot protozoerna, liksom mot salmonella och shigella. Det blockerar biosyntesen av bakterier, undertrycker cellulär andning och förstör cellmembranet. Furazolidon är inte giftigt, orsakar inte resistens hos mikroorganismer.

Kontra - Barnens ålder från 1 månad till 3 år (för olika former av läkemedlet), graviditet, laktation, svårt lever- och njursvikt.

Terapeutisk dos för behandling av cystit hos vuxna - 0,1 g 4 gånger om dagen i 5-10 dagar, hos barn - 0,025 mg per kg barnvikt, uppdelad i 3-4 doser. Behandlingsförloppet är utformat i 5-7 dagar.

Det är omöjligt att välja specifika antibiotika för cystit hos män eller kvinnor. Valet av antibiotika är baserat på data från bakteriologisk odling av urin. Det utförs för att bestämma typen av orsakssymptom av cystit i varje fall för att studera den individuella känsligheten för verkan av ett eller annat antibiotikum.

Grupper av antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Det finns flera vanliga grupper av antibiotika för behandling av blåsans inflammation:

Lågtoxiska, mycket effektiva antibiotika med ett brett spektrum av bakteriedödande åtgärder. Kan användas för gravida och ammande kvinnor med sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Ha en kort åtgärdstid, som ofta orsakar allergier, resistens hos patogena bakterier.

De utfärdas ofta i form av en lösning för injektioner och i tabletter. Representanter för penicillingruppen - Augmentin, Amoxiclav, Flemoclav. Det tidigare distribuerade antibiotikumet i denna grupp Ampicillin används nu inte för cystit på grund av dess ineffektivitet.

Malotoxiska och relativt säkra antibiotika används till patienter med intolerans mot penicillin, med inflammation i blåsan orsakad av klamydia. Representanter för gruppen av makrolider - Sumamed, Roscytromycin, Erytromycin, Wilprafen. Applicera inte under graviditet och amning.

De har hög baktericid resistens, hög resistans mot enzymer, som skyddar bakterier från antibiotikas verkan, ett brett spektrum av åtgärder. Appliceras i svåra fall, med försummade former av cystit med frekventa återfall. Företrädare för gruppen - Cefotaxim, ceftriaxon, ceftraxim, ceforal solutab.

Mycket effektiva, väl tolererade antibiotika, med minimala kontraindikationer. De kännetecknas av en sällsynt mottagning (1-2 gånger om dagen), en kort behandlingstid (från 3 till 7 dagar). Företrädare för gruppen - Ciprofloxacin, Nolycin.

De används inte ofta, eftersom de flesta bakterier har utvecklat hög resistans mot antibiotika i denna grupp. Lista över antibiotika - Tetracyklin, Doxycyklin, Minocyklin, Unidoxlösning.

Att snabbt nå infektionsfältet, effektivt mot de flesta agenter av patogen flora, som inte används hos barn, gravida och ammande kvinnor, har starka biverkningar. Representanter - Macmirror, Furadonin, Furamag, Furazidin.

Sulfanilamider används också för att behandla inflammation i blåsan. Till exempel stannar en streptocid med cystitis reproduktionen av infektionen, som förstör de biokemiska processerna i bakterierna.

En kvalificerad urolog som föreskriver antibiotika måste ta hänsyn till kontraindikationer, resultat av bakteriosi, individuella patientegenskaper, risk för biverkningar.

Övningen att använda antibiotika

Detta kraftfulla verktyg kräver att vissa regler följs. Om läkaren inte har introducerat funktionerna vid användning av ett antibakteriellt läkemedel kan de läsas i bruksanvisningen.

Ansökningsregler:

 • Använd antibiotika i enlighet med indikationerna;
 • I den akuta formen av att använda ett brett spektrum av åtgärder, då - de till vilka den patogena mikrofloran är känslig;
 • Effektiviteten av den föreskrivna medicinen bestäms 2-3 timmar efter behandlingens början. Om det inte finns någon lättnad på tredje dagen, ersätts läkemedlet.
 • Medicinen appliceras på klockan med samma periodicitet för att upprätthålla den önskade dosen av läkemedlet i kroppen;
 • Samtidig användning av symptomatiska medel
 • Efter en behandling med antibiotikabehandling krävs återställande av tarmfloran med probiotika.
 • För poliklinisk behandling används ett läkemedel i 10 dagar, då sker ett skifte;
 • Det är förbjudet att ta alkohol på grund av behandlingen.
 • Besökning av solarium, hårfärgning eller kemisk perm utförs inte tidigare än 2 veckor efter avslutad behandling.
Förekomst av uttalade biverkningar är ett tillfälle att ringa till en läkare för att korrigera behandlingen. Om symtomen på biverkningar är obetydliga är det meningsfullt att inte skynda med förändringen av läkemedlet.

Antibiotika för behandling av barn

I pediatrisk urologi föreskrivs cystitis ett antibiotikum, iakttagande av begränsningar och grundläggande regler för användning av bakteriedödande läkemedel:

 • Självmedicinering av inflammation i urinblåsan hos barn är oacceptabel;
 • Vid förskrivning av ett antibiotikum, överväga de tidigare fallen av dess användning, deras varaktighet och multiplicitet för att förebygga resistens;
 • Var noga med att ta hänsyn till barnets ålder, kroppsvikt
 • Minska eller öka inte den terapeutiska dosen, det är bara möjligt i samråd med den behandlande läkaren.
 • Läkemedel i denna grupp är att föredra att ge till barn oralt, det vill säga genom munnen;
 • Det är förbjudet att avbryta behandlingsförloppet omedelbart efter försvinnandet av symtomen på cystit, kan infektionen återvända.

Samtidig användning av antibiotika med antihistaminer är inte alltid motiverad. En allergisk reaktion kanske inte är, det är bättre att noggrant övervaka utseendet av läkemedlets biverkningar.

Kan jag bota cystit utan antibiotika?

Biverkningar av antibiotika, ökat resistens hos patogena mikroorganismer ställer problemet för läkare och patienter - är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Eftersom mer än 95% av blåsorna är av infektiös natur eller komplicerad av en associerad inflammatorisk process är det nästan omöjligt att bota denna sjukdom med hjälpmedicin. Men om ditt fall är från de fem procenten är det värt ett försök.

Folkmedicin och antiseptiska läkemedel kommer att medföra tillfällig lättnad, men de kommer inte att klara av orsaken till inflammation i slutet. Komplikationer, infektionens återfall, sprida den längs den stigande vägen är huvudargumenten för att följa det klassiska behandlingsprogrammet.

Det enda undantaget - en instistiell blåsning, som uppkommer vid kränkningen av blåsans reglerande funktion av oförklarlig etiologi. Till stöd för denna diagnos sägs ineffektiviteten av antibiotikabehandling av symtom på cystit, en negativ analys av bakteriekulturen av urin.

Antibiotikum för cystit hos kvinnor: Bruksanvisning

Sjukdomen kan överraskas av någon person. Ofta verkar det oväntat, och omedelbart får man känna sig obehagliga symptom. Läkare föreskriver antibiotika för behandling av blåsor. Detta är den enda metoden för effektiv kontroll av sjukdomen. De bör tas i samband med korrekt näring och andra mediciner.

Mottagning av antibiotika

Antibiotika för cystit - det här är ett mycket starkt läkemedel, utse det, kanske bara en läkare. Det finns ett stort urval droger som väljs individuellt. Först efter att undersökningen är nödvändig kan läkaren ordinera antibiotika för blåsans inflammation.

Det är viktigt att överväga hur infektionen reagerar på ett specifikt läkemedel. De viktigaste symtomen försvinner inom en dag. Detta kanske med det rätta valet av ett läkemedel. Men glöm inte att antibiotika är det bästa botemedlet för blåsor, men du måste dricka dem med försiktighet

Att förmedla läkemedlet till sig själv är ett farligt sätt. Om valet inte är korrekt kan det bli kroniskt, vilket blir mycket svårare att bota. Det är viktigt att komma ihåg att med inflammation i urinblåsan är antibiotikumet endast förskrivet av den behandlande läkaren.

I kronisk form av sjukdomen

För att bestämma vilka antibiotika som ska förskrivas till patienten, genomför läkaren en undersökning som visar vilken typ av infektion som provocerade sjukdomen. Därefter bestäms reaktionen av mikroorganismen på läkemedel. Oftast utsedda:

Dessa är kraftfulla antimikrobiella medel, som kan behandlas med cystitis. De kan klara de många infektioner som kan orsaka denna sjukdom.

Sådana droger kan inte användas för minderåriga, för att kanske den felaktiga bildningen av skelettet hos barn. Och även de är kontraindicerade för lakterande och gravida kvinnor. Med rätt tillvägagångssätt och observera doseringen är det möjligt att en framgångsrik botemedel mot sjukdomen är möjlig.

I akut form

Vid akut cystit används antimikrobiella medel för allmän åtgärd för behandling. Det är viktigt att kontakta läkaren i tid, eftersom det finns risk för att sjukdomen blir kronisk.

Det är mycket vanligt att använda en monural. Det förhindrar infektion i blåsan och dess reproduktion. Effekt bekräftas av det faktum att inflammation avlägsnas vid första upptagandet. Urologiska antibiotika för cystit, som också kan användas:

Vid behandling av cystit kan varaktigheten av medicinen vara olika. Baserat på testen kommer läkaren att föreskriva den nödvändiga kursen.

Vid graviditet

För gravida kvinnor väljs sparsamma läkemedel. Sjukdomen utvecklas särskilt under de första månaderna av graviditeten. Vid denna tidpunkt är kvinnans immunitet försvagad. Det finns risk för negativa effekter på fostret, så du måste väga de möjliga komplikationerna och behovet av behandling av blåsans inflammation. Läkare väljer läkemedel som bara påverkar blåsan. Antibiotika för blåsor hos kvinnor i positionen:

 1. Kanefron. Den är gjord av naturliga ingredienser, effektiva i kronisk form av sjukdomen, har en antimikrobiell effekt.
 2. Monural. Det är ett pulver som rekommenderas för svår inflammation. I grunden är ett recept föreskrivet, i allvarligt allvarliga fall, flera (maximalt 7) krävs.
 3. Tsiston. Ett effektivt botemedel mot blåsor. Atibitik består av växtdelar, har en diuretik effekt, eliminerar inflammation.
 4. Kanefron. Läkemedlet är ordinerat för spasmer, har en antimikrobiell effekt. Den är gjord av naturliga råvaror.
 5. Amoxiclav. Det ordineras i extrema fall kan det påverka fostret negativt.

Alla dessa läkemedel kan endast tas under överinseende av en läkare. Vid eventuella allergiska reaktioner eller biverkningar, sluta ta och informera läkaren.

För behandling av barn

Barn är också benägen för sjukdom. Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en E. coli. Behandling av cystit med antibiotika föreskrivs efter en fullständig undersökning och bestämning av orsakets reaktion på läkemedlets komponenter.

Sjukdom hos barn kan vara medfödd eller förvärvad. Ofta är det asymptomatiskt. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera att hälsoproblem identifieras i tid.

Alla dessa läkemedel rekommenderas efter 12 års ålder. Dessa antibiotika är effektiva vid inflammation i blåsan. För mycket unga och nyfödda barn använder cefuroxim. Kursens varaktighet är en vecka.

De bästa antibakteriella läkemedlen

Den perfekta lösningen är lösta. Det frigörs i granuler, löses lätt i vätska. Den största fördelen är användarvänlighet.

Ett av de mest effektiva sätten är cefalol. Det frigörs i tabletter, som måste lösas i vatten, har en trevlig smak av jordgubbar.

Det mest effektiva antibiotikumet för cystit är en monural. Det släpps som ett pulver. Det är ett brett spektrum medicin utan biverkningar. Läkemedlet absorberas i urinen om några sekunder, och lindrar omedelbart personen av infektioner i urinblåsan. Monoral utsetts i de flesta fall.

När du tar Monural, kan du också använda antimikrobiellt medel Furagin. De kompletterar varandra och blandar väl.

Smärta sensationer försvinner efter första dosen. Det rekommenderas att ta innan sängen går, när blåsan är tom, inte oftare än en gång om tre dagar. Vanligtvis behöver du inte ta emot. Alla symptom försvinner efter 3-4 timmar. Det ordineras även för behandling av gravida kvinnor.

Hur fungerar behandlingen?

Med cystit, föreskrivs ett antibiotikum först efter en fullständig diagnos av kroppen. Det är viktigt att identifiera orsaken som utlöste utvecklingen av en farlig infektion. Baserat på denna kunskap föreskrivs ett recept.

Antiinflammatoriska piller kan ordineras:

De ska tas inom 2-3 veckor. Och kan också ordineras motpaspasmodik:

Dessa är extra medel som ofta föreskrivs. Under behandlingen är det nödvändigt att informera läkaren om alla reaktioner i kroppen under antagningens gång. Det är viktigt att ständigt övervakas.

Levofloxacin tas oralt en gång om dagen för 250 ml och norfloxacin två gånger dagligen för 400 ml. Dessa är kraftfulla antibakteriella medel.

Ett alternativ kan vara:

 • fosfomycin - att dricka en gång om dagen för 3 g;
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Här anges de rekommenderade doserna, de kan ändras av läkaren. Inträdesförloppet kan vara från en dag till en vecka.

En lång introduktionskurs kan tilldelas med några problem:

 • användning av vissa slags konon (spermicid, membran);
 • återfall;
 • graviditet;
 • ålderdom.

Varje fall undersöks individuellt av en läkare.

Antibakteriella läkemedel för en enstaka dos

Det finns medel som kan hantera sjukdomen på en gång. Sådana droger började produceras nyligen. Vid deras tillverkning används den nyaste medicinska utvecklingen. Narkotika med bred åtgärd:

 • monural och dess analoga fosfomycintromometol;
 • tsifran.

De aktiva substanserna i dessa läkemedel är koncentrerade på de platser där infektionen inträffar. Tack vare detta uppnås maximal effektivitet. Dessa läkemedel rekommenderas att dricka i akut form av sjukdomen:

 • amoxicillin;
 • cefixim;
 • co-trimoxazol;
 • cefuroxim;
 • ceftibuten.

Behandling med antibiotika, kanske en teknik, när det inte finns några allvarliga komplikationer. Fördelar med sådan behandling:

 • snabb återhämtning;
 • ett minimum av biverkningar
 • kostnadsminskning.

Doseringen bestäms individuellt, med hänsyn tagen till särdrag hos sjukdomsförloppet.

Antibakteriella preparat från naturliga komponenter

Dessa medel kan på ett adekvat sätt konkurrera med antibakteriella läkemedel. Nu är denna produktgrupp aktivt utvecklad. fördelar:

 • har inga biverkningar
 • lämplig för behandling av gravida kvinnor och barn
 • Förstör inte användbara mikroorganismer.

En av dessa medel för blåsning hos kvinnor är cetzin. Det eliminerar inflammation, har en antimikrobiell effekt, stärker immuniteten. Efter ingången är det ingen dysbakterios. Den är gjord av isländsk mossa.

Mot cystitisen förskrivar att dricka också cetrazin, som är baserat på St John's wort och propolis. Det är helt smält, har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Ta dem en gång om dagen för en tablett.

Livet efter att ha tagit mediciner

Efter framgångsrik behandling är huvudfaren ett återfall. Kanske är detta när patienter inte följer läkarens rekommendationer, ökar eller minskar doserna. Ofta händer detta när människor tillgriper självmedicinering.

Cystitis efter antibiotika kan gå till candidiasen i vagina eller vaginos. Detta beror på att strukturen hos den vaginala mikrofloran störs efter behandlingens gång. Hon behöver tid att återhämta sig. Mot denna bakgrund kan nya sjukdomar uppträda.

När en candidiasis detekteras rekommenderas det att man inte använder ett antibiotikum mot cystit. Den vanligaste är flukostat. Och även förskrivna salvor, som behöver behandla kvinnliga könsorganen, är Candida ganska effektiv. Det låter dig övervinna sjukdomen på kort tid.

Förutom användning av läkemedel bör immuniteten ökas.

För detta behöver du:

 • att dricka yoghurt
 • ta vitaminer
 • Drick en tinktur av Echinacea.

Det är bäst att förbereda yoghurt själv. För att göra detta bör du köpa speciella laktobaciller i apoteket. Om det var möjligt att bota sjukdomen, bör förebyggande åtgärder följas.

 1. Användningen av bomullsunderkläder, hans dagliga skift;
 2. Använd 1,5 liter vatten dagligen;
 3. Tidig förödelse av blåsan;
 4. Korrekt näring;
 5. Undvikande av hypotermi.

Det är mycket viktigt att övervaka vätskans balans i kroppen och dricka tillräckligt med vatten under och efter behandlingen. Observera dessa enkla regler, du kan minska möjligheten till återfall till ett minimum. Det viktigaste är att följa alla läkares rekommendationer, då kommer återhämtningen att bli snabb och utan obehagliga konsekvenser.

Antibiotika för kvinnor med blåsor

Kom ihåg att om du har någon av följande symtom ska du genast gå till sjukhuset.

När cystit är berörda: • smärta och smärta vid urinering
 • ofta finns det en känsla av att du måste gå till damrummet, trots att urinering bara var nyligen;
 • du måste göra ett försök att urinera.

Kom ihåg att ju mer du försenar besöket till doktorn med dessa symptom, desto allvarligare tar svängen sjukdomen.

Om efter granskning läkaren bestämmer att sjukdomen är i ett tidigt skede, kan det bara råda att noga övervaka hygien könsorganen, drick likörer med örter och föreskriva åtgärder som bidrar till att bli starkare immunitet.

Om, efter att ha analyserat urinen, läkaren bestämmer att kroppen inte klarar av cystitisen, då kommer "tung artilleri" att användas i form av antibiotika. Sådana tabletter förstör alla bakterier i deras väg - både patogener och enkla arbetare som stöder rätt miljö.

Indikationer för användning av antibiotika är: • kroppstemperatur över 37 ° C;
 • urladdning ur urinröret
 • sjukdomens återfall.

Om dessa symtom du lider bara ett första - feber - det är vettigt att passera ytterligare tester som obnadezhat att agenten inte är en svamp eller ett virus.

Läkaren kan ordinera ett av följande läkemedel:

monural. Ett ganska välkänt bredspektrum antibiotikum. Detta aggressiva medel är inte ordinerat för dem som lider av njursvikt. Gravida kvinnor tar endast ett antibiotikum under en doktors nära tillsyn.

nolitsin. Handlingsprincipen för detta läkemedel är att det stannar reproduktionen av bakterier som är skadliga för kroppen. Ofta används den som en förebyggande åtgärd av dem som regelbundet lider av blåsor. Denna profylax kan vara i flera år.

nevigramon. Han, som Nolitsin, förhindrar multiplikationen av patogena bakterier. Antibiotikum är inte ordinerat för gravida kvinnor, liksom för dem som har njursjukdomar.

Palin. Handlingsprincipen bygger på förändringar i bakteriellt DNA. Ett av de mest oskyldiga antibiotika som föreskrivs för behandling av blåsor.

Oavsett vilka symptom du plågas, du behöver se en läkare. Det är värt att komma ihåg att långvarig cystit leder till många oåterkalleliga konsekvenser.

Antibiotika för blåsor

Cystitis är en inflammatorisk patologi av blåsemembranet. Den kvinnliga organismen är mer mottaglig för denna sjukdom. Detta beror på den anatomiska egenskapen hos strukturen hos det urogenitala systemet. Faktum är att urinkanalen ligger nära slidan och anus, varifrån infektionen oftast blir. Urinemitteren har en kort, men bred kanal, som tillåter bakterier att mikroflora utan hinder att komma in i urinblåsan.

Baserat på sjukdomens kurs och form föreskriver läkaren behandling, oftast föreskrivna antibiotika för blåsor.

Före behandlingen är det nödvändigt att grundligt undersökas för att klara test, enligt vilka läkaren kommer att bestämma komplexiteten, scenen och formen av sjukdomen. Detta hjälper till att välja rätt och intensiv behandling. Antibiotika för behandling av cystit, bör ha ett brett spektrum av effekter.

Orsaker och symtom på blåsan

Denna sjukdom bestäms av följande tecken:

 • frekvent uppmaning att urinera, trots tiden på dagen, medan vätskan strömmar ut lite;
 • urineringsprocessen åtföljs av smärtsamma förnimmelser i underlivet och könsorganet (bränning och gnidning);
 • ofta är urinen att urinera felaktig;
 • i urinen kan observeras hematuri (blodutsläpp), urin med dålig lukt;
 • smärta i underlivet ger tillbaka
 • En akut form av blåsor uppstår med illamående, huvudvärk och feber.

Oftast börjar cystit efter penetrationen av patogena bakterier i urinröret, så antibiotikabehandling appliceras, som syftar till att förstöra patogena floran. Det finns många andra faktorer som bidrar till sjukdomsuppkomsten:

 1. Diabetes mellitus, bildandet av stenar i urinledaren, njureblåsan (urolithiasis), ryggraden eller buken trauma.
 2. Felaktig eller oregelbunden intim hygien.
 3. Infektiösa, virussjukdomar (influensa, ARI, ARVI).
 4. Patologiska processer i bäckenorganen.
 5. Hypotermi.
 6. Fel i hormonell sfär.
 7. Retention av urinutflödet (kan inte tolereras).
 8. Felaktig näring (konsumtion av kryddig, fet, rökt, salt mat).
 9. Svag immunitet, brist på vitaminer.

Behandling av blåsan

För behandling av cystit har kvinnor ofta inte tillräckligt med tid för läkarundersökning. Det visar sig inte alltid, att hitta ledig tid, och symtom övervinna, bör blåsan behandlas omedelbart. Apoteket erbjuder ett stort urval läkemedel mot cystit, men det är bäst att terapin är ordinerad av en specialist. Det bästa antibiotikumet för cystit är förskrivet efter analysen av urinkulturen på infektionens känslighet för de aktiva substanserna i drogerna.

Felaktigt utvalda läkemedel kan medföra en infektiös och inflammatorisk sjukdom i kronisk form med persistenta manifestationer av sjukdomen, vilket leder till bildandet av cyster som passerar in i tumören. Det är dock ännu mer farligt om blåsan förekommer tillsammans med sjukdomar i andra organ.

Antibiotika för blåsor

Här är listan över de vanligaste antibiotika för inflammation i blåsan:

 • Tsifran.
 • Monural.
 • Ceftriaxon.
 • Augmentin.
 • Doxycyklin.
 • Suprax upplöst.
 • Nitroksolin.
 • Palin.
 • Nolitsin.
 • Roxithromycin.

tsifran. Antibakteriellt läkemedel av gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen är ciprofloxacin. Har en intensiv destruktiv egenskap hos patogena mikroorganismer och från cellmembranet. Bland fördelarna med preparatet kan noteras momentan, hög kapacitet förstörelse av mikroorganismer i något stadium av deras utveckling, blockering vidare förökning. Drogen bekämpar aktivt med en annan infektion, men anaeroba bakterier är resistenta mot komponenterna i Cyfran.

Läkemedlet finns i tablettform, är det rekommenderat att ta på infektsionno inflammatorisk urogenitala systemet, andningsorganen. Det är allmänt känt för behandling av komplicerade ENT-sjukdomar. Aktivt slåss med peritonit, kolera, salmonella, och är effektiv mot infektioner associerade med skelettsystemet, termisk skada av epidermis och mjuka vävnader.

Behandlingsförloppet och en acceptabel dosering väljs av den behandlande läkaren baserat på sjukdoms individualitet hos patienter. På apotek har lätt tillgång till försäljningen, låg kostnad, visat sig bra med konsumenterna.

monural. Universella antibiotika för cystit hos kvinnor. Aktiv beståndsdel: fosfomycintromometol. Har en aktiv effekt på enterokocker, stafylokocker, E. coli, enterobakterier, cytobakterier.

Denna uroantiseptiska förstör cellerna av patogener. Det är aktivt i förhållande till mikroorganismer, som har förlorat känsligheten för andra grupper av antibiotika. Formutsläpp: granulärt pulver, som måste lösas för att framställa en lösning. Patienter som en gång tog drogen, blev av med symtom och manifestationer av blåsan.

Det rekommenderas för urinrör hos kvinnor, behandlar inflammationer i njurarna, cystit, patologi i det genitourinära systemet. Kan konsumeras under graviditeten.
Monoral ska tas efter den rekommenderade behandlingsregimen: En engångsadministration är indicerad för en akut form av sjukdomen, en kronisk kurs kräver dubbelt intag. Drick drogen bättre före sängen. Under preoperativperioden tas monuraliteten en gång 3-4 timmar före operationen. Detta är det bästa antibiotikumet för cystitis.

Ceftriaxon. Antibiotikum, en ny generation som tillhör cefalosporiner. Dessa läkemedel kan utöva en destruktiv effekt på gram-positiva, gram-negativa bakterier, patogena mikrober. Formlösning i pulver för parenteral administrering. Dessa antibiotika behandla övre andningsorganen, andningsvägarna (bronkit, lunginflammation, lung abscess), urogenitala systemet (njurinflammation - behandling av pyelonefrit, cystit, prostatit), gastrointestinala vägsinfektioner, mjuk vävnad och hud.

Dosering och utnämning av rekommenderad behandling ska utföras av en specialist. Den vanliga behandlingen är 5 dagar, 10 injektioner var 12: e timme. Detta aktiva läkemedel - cystit efter att ha tagit antibiotika, försvinner fullständigt.

augmentin. Det tillhör gruppen penicilliner, den har ett brett spektrum av åtgärder. Aktiva substanser: klavulansyra, amoxicillin. Formutsläpp: lösning för suspensioner, tabletter.

Detta läkemedel är indicerat för användning vid inflammatoriska infektiösa skador, otit, bronkit, lunginflammation, tonsillit, faryngit, bihåleinflammation. Detta antibiotikum är effektivt vid cystit och pyelonefrit. Augmentin visade hög effektivitet vid behandling av njurinflammation, endometrit, uretrit, purulenta sår, sepsis.
Rekommendationer för behandlingsschemat, du behöver få en läkare. Varje sjukdom kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Vanligen i den akuta sjukdomen är 1 tablett ordinerad var 12: e timme i 5-7 dagar.

doxycyklin. Detta antibakteriella semisyntetiska läkemedel tillhör tetracyklingruppen av antibiotika. Befintliga egenskaper innebär att aktivt undertrycka ett stort utbud av grampositiva och gramnegativa bakterier, vilket eliminerar risken för medicinska misstag vid tillsättningen. Doxycyklin absorberas snabbt, långverkande, har en kraftfull terapeutisk effekt som tas en gång om 24 timmar.

Drick antibiotika i kronisk cystit, dubbla den första dagen, sedan till en tablett per dag, men vi bör inte glömma den individuella sjukdomsförloppet, så läkemedlet bör förskrivas av läkare.

Supraks Solutabs. Antibiotikum av cefalosporinkoncernen. Indikerad för användning
infektiösa, inflammatoriska sjukdomar. Den aktiva substansen är cefixim. Läkare förskriva detta läkemedel, dricka med blåsor. Behandlingsförloppet är utformat i 1-3 dagar, mottagningen är oberoende av kosten. Producerad i tabletter.
Läkemedlet kan undertrycka syntesen av bakterieceller. Det förstör aktivt gram-positiva och gramnegativa bakterier, vilket blockerar ytterligare tillväxt och reproduktion.

nitroksolin. Antibiotikum av gruppen oxikinoliner. Rekommenderas för användning med pyelonefrit, cystit, uretrit, prostatit. Schemat för att ta drogen beror på sjukdomens svårighetsgrad och förlopp. Behandlingsförloppet ordineras av läkaren baserat på resultaten från testen och diagnosen. Finns i fri försäljning, har ett lågt pris.

Palin. Antibakteriellt läkemedel för behandling av gynekologiska och urologiska sjukdomar. Den aktiva substansen är pipemidinsyra från kinongruppen. Har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan. Undertrycker enzymer av bakterier av DNA (topoisomeras), är aktiv vid förstöring av gram-negativa bakterier. Behandlingstiden för vuxna patienter är 10 dagar. Läkemedlet ska druckas 2 kapslar, två gånger om dagen.

nolitsin. Antimikrobiellt medel som hör till gruppen av fytokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Produkt: tabletter.
Läkemedlet rekommenderas för behandling av urinvägsinfektioner i bäckenorganen. Cystit efter antibiotika Nolitsin, försvinner helt. I vissa fall kan ytterligare mediciner behövas för behandling.

roxitromycin. Antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder från gruppen av makrolider. Violerar intracellulär proteinsyntes av skadliga mikroorganismer. Dessa tabletter hjälper till vid behandling av cystit, den dagliga dosen är 150 mg, varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsform och -förlopp.

Listan över läkemedel som presenteras är inte uttömmande. Vad man ska göra och vilket är bättre att välja ett antibiotikum kan du bestämma efter att ha hört en läkare och sätter kliniska test. Den kliniska bilden av resultaten visar vilka antibiotika som ska väljas genom känslighet för infektion. Hur många klassificeringar av antibiotika, så många gener av bakterier.

förebyggande

Råd för förebyggande och behandling av blåsor är som följer.
Du kan inte överkola, bada i kallt vatten. Om det var en önskan att temperera kroppen, bör dessa procedurer utföras med försiktighet, och börja med att torka av kroppen.
Vid behandling av cystit kräver mycket att dricka (minst 2 liter vatten), hjälper det till att infektionen snabbt avlägsnas. Det rekommenderas att använda svagt alkaliskt mineralvatten (utan gas), fruktkakor på tranbär eller cowberry, torkade fruktjuicer. När du tar antibiotika ska du inte glömma de läkemedel som stöder mikrofloran för att undvika dysbios.

Det rekommenderas att föredra medicinsk näring som innehåller en stor mängd kalium, vilket kan påverka ökningen av urinering.
Kosten bör bestå av mejeriprodukter, frukt, grönsaker, spannmål, vegetabilisk olja, fisk och kött, kokt med låg halt av salt och fullständig förkastande av pickles och kryddor.

För förebyggande och behandling av cystit hos kvinnor, inte tillräckligt med antibiotika ensam. Återhämtning beror på vilka behandlingsmetoder som ska behandlas, ett integrerat tillvägagångssätt för sjukdomen välkomnas.

Tidigare Artikel

Vitaprost