Huvud
Förebyggande

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Cystitis hos barn: behandling med antibiotika - huvudprinciperna för behandling

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Det bästa antibiotikumet för barn med blåsor

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. makrolider: Sumamed, azitromycin.
 3. cefalosporiner: Zinnat, Tzedek, Tsefaklor, Taratsef, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Vilka antibiotika ordineras för blåsning hos barn?

Är det lämpligt att använda antibiotika för cystit hos barn? Ett sådant ömtåligt problem som cystitis anses vara en vuxen sjukdom. Men det finns ingen åldersgräns för det, och barn utsätts också för denna obehagliga sjukdom. Cystitis i barnläkemedel är ganska vanligt, och behandlingen har sina egna egenskaper. Den största svårigheten av denna sjukdom är som många andra att barnet inte alltid kan exakt och enkelt förklara vad som stör honom. Därför är det inte alltid möjligt att identifiera sjukdomen snabbt och att tillhandahålla aktuell medicinsk hjälp. Hur kan vi känna igen sjukdomen och komma till räddning av barnet i tid?

Huvud tecken på cystit hos barn

Cystitis är en urologisk patologi, som orsakar inflammation i blåsan. För att välja rätt behandling måste du fastställa arten av sjukdomen och dess orsak. Huvudfaktorerna orsakar utseende av blåsor:

 • infektion;
 • kroppens fysiologiska struktur;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • låg immunitet
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • genetisk predisposition;
 • hypotermi.

Det första som orsakar blåsan är infektioner som kommer in i blåsan. Bakterier kan föras in på grund av felaktig vård av könsorganen eller med hänsyn till reglerna för personlig hygien. Först och främst gäller detta för flickor, eftersom det med deras kropps anatomiska struktur är de 6 gånger större sannolikhet att ha sjukdomar i det genitourinära systemet än pojkar.

Låg immunitet påverkar också utvecklingen av sjukdomen och kan ge upphov till återfall. Påverkar immunsystemets brist på vitaminer, otillräcklig näring, användning av droger som försvagar kroppens försvar.

Orsaken till förekomst av blåsning hos spädbarn kan vara en konstant användning av blöjor. Långvarig exponering i en sval och fuktig miljö är en gynnsam faktor för utvecklingen av infektioner.

För att bestämma närvaron av sjukdom hos barnet, måste du veta vad tecken att leta efter i första hand, eftersom barnet inte alltid kan förklara i ord vad som stör honom. Hos barn upp till ett år är tecken på blåsor rastlösa beteenden, ökad irritabilitet, gråt och lun. Färgen på urinen blir en mörkgul nyans och urinering sker sällan eller för ofta. Ibland kan kroppstemperaturen stiga.

Hos barn i äldre ålder märks följande tecken:

 • frekvent urinering (vanligtvis 2 gånger per timme);
 • smärta i underlivet och i perineum
 • grumlig och mörk urin;
 • förhöjd kroppstemperatur.

Om alla eller en del av dessa symptom identifieras, ska barnet visas till en specialist.

Läkaren kommer att ordinera de nödvändiga testen, vilket leder till en noggrann diagnos och föreskrivna läkemedel för att behandla denna sjukdom.

Typer av sjukdomar och metoder för deras behandling

När du klarar av kliniska tester måste du noggrant följa kraven för insamling. Först och främst handlar det om könsorganens hygien, vars överensstämmelse kan leda till felaktiga resultat och en felaktig klinisk bild. Förutom testen utförs ultraljudsundersökning av genitourinärsystemet.

När diagnosen är gjord, väljes ett läkemedelsprogram. Vanligtvis ingår sängstöd under de första 3-5 dagarna, medicinering, användning av traditionella medicinmetoder och korrekt näring. Från traditionella behandlingsmetoder används varmt bad med decoctions av örter. Medicin för blåsan - det är ofta antibiotika, som utväljas av läkaren individuellt. Deras dosering och mottagningsplan beror på sjukdommens art och den faktor som provocerade den.

Cystitis kan vara av två typer: akut och kronisk. Den akuta formen av sjukdomen uppträder plötsligt, oftast som ett resultat av hypotermi. Du kan märka den genom frekvent, smärtsam urinering, svår smärta i underlivet och purulent eller spotting i urinen.

Förutsägandena för att eliminera symptomen på akut inflammation, vilka läkare gör, är ganska fördelaktiga.

I detta fall föreskrivs uroseptiska läkemedel, smärtstillande medel och antispasmodika. Men alla dessa läkemedel tjänar bara som ett komplement till terapi, baserat på antibiotika.

Företrädesvis ges amoxicillin, men som alternativa läkemedel kan användas korrimokazol, nalidixinsyra och nitrofurantoin.

Behandling med antibiotika bör utföras minst 7 dagar, en gångs användning är olämplig, eftersom det i de flesta fall slutar med sjukdomsfall.

Nästa form av denna känsliga sjukdom är kronisk. Vanligtvis är detta redan en upprepad manifestation av sjukdomen, inklusive olika komplikationer och störningar i genitourinära organ. Komplikationer är:

 • phimosis;
 • Sexuella infektioner;
 • uretrit;
 • pyelonefrit;
 • divertikulum etc.

För att effektivt och snabbt behandla en kronisk form av blåsor måste du först fastställa orsaken som orsakade sjukdomens återfall. Därför identifieras med hjälp av kliniska tester och ultraljudstudier av bäckenorganen en av de ovan angivna sjukdomarna. En viktig roll spelas av sjukdomsfasen, som också måste beaktas vid val av behandlingsmetoder. Om cystit är i den akuta fasen, är det liknar historien om den akuta formen av sjukdomen, som uttrycks mindre tydligt. Därför används antibiotika och samtidiga läkemedel (smärtstillande och lugnande medel) för att behandla sjukdomen i denna form.

Om cystiten gick in i fasen av eftergift, så upptäcktes dess symtom praktiskt taget inte. Vid denna tid, är det viktigt att fortsätta behandlingen som medicineringen (komplett loppet av antibiotika), liksom traditionella metoder. Av de antibiotika som används läkemedel såsom іngіbіtorozaschіschennie amіnopenіtsilіnіv (amoxicillin, ampicillin) och cefalosporiner III-IV generationens (cefotaxim, ceftriaxon, etc.). Alternativt kan användas aminoglykosider (gentamicin, netilmicin, amikacin) och karbapenemer (imipenem, meropenem). I denna fas bör behandlingen vara minst 2 veckor. I regel kräver cystit inte sjukhusvård av barnet och kan behandlas hemma. Men om terapin inte ger positiva resultat eller den svaga formen av cystit blir akut kan det krävas dygnsövervakning av läkare. Vanligtvis används läkemedlet oralt, men i svåra fall kan droppare tillsättas. Så snart sjukdomen går in i åldringsstadiet kommer det att vara möjligt att återgå till tablettformen för att ta mediciner.

Förebyggande av cystitis utseende

För att rädda barnet från lidande måste sjukdomen varnas i förväg och inte söka sätt att behandla dem. För att aldrig veta vad cystitis är, måste du vidta förebyggande åtgärder, där det inte är något svårt, både för en vuxen och ett barn.

Först och främst måste du följa reglerna för personlig hygien. Barn bör tvätta sig regelbundet och hålla sina sexuella organ rena. Tjejer måste tvätta sig ordentligt, för att inte infektera infektionen från anus i urinröret. Efter att ha besökt toaletten är det lämpligt att tvätta barnet och inte bara använda toalettpapper. Det är nödvändigt att regelbundet byta underkläder och nyfödda - blöjor.

Stolens uppmärksamhet förtjänar särskild uppmärksamhet - det ska vara regelbundet och smärtfritt. Låt inte förstoppning i barnet - de kan leda till skador på tarmarna och urinblåsan. För att förhindra förstoppning innehåller barnets meny sura mjölkprodukter, pommes frites, betor och andra produkter som bidrar till normalisering av tarmarna.

Den första provokatorn av blåsan är hypotermi. Låt inte barnet sitta på kallt golv, lek i den våta sandlåten och dabble i floden under lång tid. För att bestämma barnets tillstånd kan du röra näsens spets: om han är cool, måste barnet värmas upp.

Du kan inte lämna sjukdomen översvämmade. Detta gäller inte bara blåsor. Infektioner och virus minskar immuniteten, vilket bidrar till utvecklingen av sjukdomar och deras övergång till kronisk form. Regelbunden motion, rätt näring och användning av multivitaminer hjälper till att stärka kroppens försvar och förhindra sjukdomstillväxt.

Antibiotika för barn med blåsor

Tyvärr är blåsning - blåsinflammation - en ganska vanlig sjukdom bland barn, enligt statistik har vart fjärde barn någonsin haft det. Vanligare hos flickor på grund av anatomiska egenskaper - ett kortare och bredare urinvägar, med barn oftare sjuk 4-12 år.

Orsaken är att få patogenen, oftare E. coli, mindre ofta stafylokocker, klamydia, streptokocker, in i blåsan. Ofta bidrar detta till hypotermi.

 • en signifikant temperaturökning (ibland upp till 39 grader);
 • frekvent urinering
 • ibland en förändring i urinfärgen - det blir mörkare;
 • gråt vid urinering (hos spädbarn)
 • ibland inkontinens.

Barn som redan kan förklara sig, klagar på smärta i buken.

Vid första misstanke om cystit hos barnet bör omedelbart kontakta din barnläkare, som i första hand hänvisa dig att urinera, blod, urin kultur för sterilitet att bestämma smittämnen av sjukdomen och vid behov, en ultraljudsundersökning av urinvägarna.

Efter bekräftelse av diagnosen av behandlande läkaren ordinera behandling av cystit hos barn med antibiotika. Mest använda droger penicilliner såsom augmentin, amoxiclav, behandling med - 7 dagar då användningen av makrolider intolerans acceptabelt - Sumamed, azitromycin - 3 dagar, dos: 10 mg av läkemedlet per 1 kilogram vikt hos barnet. Också kan läkaren ordinera cefalosporiner (taratsef, tseklor, Zinnat, tsedeks), den kombinerade sulfonamid (co-trimoxazol), med behandlingsförlopp - 7 dagar. Effektiv behandling med monomial - ett derivat av fosfonsyra. Mina patienter använder ett bevisat medel som kan bli av med urologiska problem i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Som ni kan se, alternativen är förskrivningen av antibiotika i cystit har många barn, är det för att det är viktigt, framför allt, i varje fall inte att självmedicinera, och för det andra att urinera kultur före behandlingen för att bestämma känsligheten hos patogenen mot antibiotika. Emellertid sådd av inte omedelbart känt, dock mest akut cystit läkare ordinerar ett bredspektrumantibiotikum, och endast efter att ha fått resultaten av analys vid behov kan variera drog.

Under inga omständigheter kan man självständigt minska antibiotikaförlusten, även om symptomen försvinna, eftersom obehandlad cystit är farlig för dess komplikationer, till exempel pyelonefrit. Efter slutet av antibiotika rekommenderas att passera en andra bacillus urin för att utesluta sjukdoms ofullständighet.

Förutom antibiotika kommer läkaren att föreskriva en uppsättning åtgärder för att påskynda återhämtningen:

 • sängstöd;
 • rätt dricksregimen - du behöver mycket att dricka, särskilt lite alkaliskt vatten, fruktdrycker, vitaminkompoter;
 • diet med undantag av fet och stekt diet och med övervägande mjölk och växtfoder;
 • användningen av ett komplex av vitaminer och, om nödvändigt, kanefron - en produkt av vegetabiliskt ursprung.

Läkaren kan också ordinera en no-shpu eller papaverine för att minska smärtsyndromet samt fytoterapi - infusioner av plantain, kamille, jonkört.

Vad ska ge till ett barn med blåsor

Överträdelse av sterilitet hos en inre täckning av organ i urinvägarna och för att ge upphov till inflammation, kan uppsättningen faktorer, bland annat införa bakteriell infektion och hypotermi ge. Cystitis kan förekomma hos spädbarn, från 4 till 6 år, och oftare efter 12 år. Flickor är mycket mer benägna att denna patologi på grund av de särdrag hos urinvägarnas anatomiska struktur.

innehåll:

Symtom och tecken på cystit hos barn

Kliniska tecken divideras vanligtvis enligt åldersgränser och graden av utveckling. Att misstänka hälsoproblem i ett barn under 3 år kan du med följande tecken:

 • oförklarlig whining och whims;
 • ångest och sömnstörning
 • förändring av urinets utseende
 • minskning / ökning av urineringens frekvens;
 • slöhet, vägran att äta;
 • hudens hud
 • kräkningar;
 • frånvaro av hypertermi.

I äldre åldrar är den kliniska bilden mer distinkt:

 • Termometerns skala kan nå 40 grader;
 • inkontinens, minskning av urin, medan antalet uppmaningar ökar tiotals gånger;
 • intensiv smärta i nedre delen av ryggen och underlivet;
 • urin förändrar färg och lukt, blir grumlig, med blodiga ådror och sediment.

Om symptomen graderas i etapper, är akut, som varar från 7 till 10 dagar, inneboende i sådana manifestationer:

dysuri. Smärta vid ett besök på toaletten kan manifesteras i början eller slutet av tömningsprocessen. Barn måste göra stora ansträngningar för att slutföra vad de började. Det akuta scenet sätter barnet på potten en gång var 15: e minut, vilket är tomt. Samtidigt, ofta förekomsten av inkontinens och enuresis.

Förändring av arten av urin. Epitelceller gör vätskan tät och bildar blodproppar av slem. Leukocyter och erytrocyter - grumlig, mörkbrun eller till och med brun.

Andra symptom. Den akuta formen fortskrider med allmän förgiftning, temperatur och slöhet.

Passerat till ett kroniskt stadium kan sjukdomen vara latent eller återkommande. Latent kan bara påminna sig om sig själv i enstaka inkontinens och nattlig enuresis. Återfall inträffar emellertid med mer levande manifestationer och symptom på det akuta scenen.

Vilka läkemedel kan ges till ett barn med blåsor

Behandling av akut stadium består i iakttagande av ett visst dricksdos och sparsam kost, med medicinering. Vad betyder dessa åtgärder?

Riklig dryck. Att dricka mer än två liter vätska per dag för skolbarn och ungdomar är lätt, och när det är extremt nödvändigt att diagnostisera akut inflammation i urean. Användningen av drycker som har rengöringsegenskaper (varma komposter, fruktdrycker, svartvinste, havtorn eller citron) ger en kontinuerlig ström och tvättar ut ur kaviteter av ureapatogena mikroorganismer, sandkorn, salter.

Strömförsörjning. En obligatorisk åtgärd kommer att uteslutas från den dagliga kosten av irriterande slimhinnesprodukter. Denna kategori innehåller nästan alla frukter, godis, kolsyrade drycker, marinader, kryddor, rökt produkter, bevarande. Ett förbud mot sura mjölkprodukter är möjligt.

Relaterade artiklar:

läkemedel

Oftast är det akuta skedet härdat utan antibiotika. Deras användning i dessa steg är helt enkelt inte praktisk. Läkarna utser uroseptika:

Biseptol kan ordineras. Om pyelonefrit är misstänkt ingår även antibiotika. Oftast den här penicillin serien:

Upptagningstid och dosering beräknas utifrån sjukdoms svårighetsgrad.

Syndromet med smärtsam tömning avlägsnas genom spasmolytika enligt typen:

Det gör det också utan en fytoterapi som stöder fytoterapi "Phytolysin", "Kanefron". De består helt av medicinska växter, orsakar inte pobochek och har inte kontraindikationer.

Att hantera en sjukdom som har gått i kronisk form, utan en stationär observation är ganska svår. Sådana åtgärder är nödvändiga för fullständig kontroll över patientens välbefinnande, genomföra en fullständig undersökning och övervaka hur kroppen reagerar på föreskrivna läkemedel. Behandlingsprinciperna förblir desamma: mer dryck, mindre stekt mat och läkemedel, som definitivt kommer att inkludera antibiotika.

Antibakteriella läkemedel ordineras enligt resultaten av bakteriologiska kulturer av urin.

Undervisningen av deras antagning kan vara i två veckor, vilket måste utföras under konstant övervakning av specialister. Vid denna tidpunkt är intaget av probiotika och prebiotika efter typ:

Uroseptika ordineras efter, för att förhindra återfall. Särskild uppmärksamhet ägnas åt de bakomliggande orsakerna till blåsan och dess kronisk inverkan i barnets kropp. Infektionsmedel diagnostiseras, ultraljud utförs på njurarna. Flickor behandlas med framväxande vaginit och vulvit. Om antibiotikabehandlingens återfall inte passerar, är utnämningen av immunmodulatorer "Viferon" eller "Gonofron" lämplig.

Den lokala användningen av yrospetics och antiseptics kämpar bra med sjukdomen.

Förfarandet för instillation i blåsans hålighet är inte det mest behagliga men mycket effektivt och ger positiva resultat efter första gången. Dessutom kan antalet föreskrivna fysioterapeutiska förfaranden innefatta elektrofores, UHF, induktotermi.

Funktioner vid behandling av sjukdomen beroende på åldersgrupp

Barn 2-3 år

Oftast hos spädbarn från 0 till 24 månader finns en stigande infektion. Den patogena mikrofloran från tarmen kommer genom urinröret i urinblåsan, vilket framkallar sjukdomen.

Småbarn under tre år, särskilt spädbarn, placeras oftast hos sin mor i den urologiska avdelningen under läkarmottagning av läkare. Det beror på det faktum att barn i denna ålder inte fullt ut kan förklara hur de känner. Oförutsägbara reaktioner på läkemedel som används för behandling, allergiska reaktioner på växtbaserade preparat är möjliga.

Ofta blir mottagningen av antibiotika en störning i tarmarna, vilket leder till diarré och kan inte hanteras av unga mödrar ensamma. Och den snabba dehydrering som det orsakar kan kosta liv.

Från läkemedel är barn oftast förskrivna antibiotika med ett brett spektrum av "Zinnat" och "Kanefron".

Temperatur och smärta avlägsnas "Nurofen" och "Paracetamol" i sirap. Med vaginit kan flickorna förskrivas läggning av antibakteriella salvor i urinrörets område.

Barn 4-6 år

Denna kategori förvärvar hälsoproblem på grund av överdriven aktivitet och ouppmärksamhet. Långa spel på golvet, på gatan i dåligt väder och floundering i det kalla vattnet av öppna och förorenade vattenkroppar leder nödvändigtvis till hypotermi.

Det är hypotermi som orsakar cystit i förskolebarn. Ofta kan brott mot tömning av urean vara förenade med neurologiska problem. Behandling av okomplicerad form kan ske hemma under övervakning av distriktets barnläkare.

Vid de första tecknen får barn över 5 år dricka ett "Monural" paket, utspätt i ett glas varmt vatten. "Kanefron" i droppar tar 15 droppar, tre gånger om dagen. Antibiotika - enligt resultaten av en tank av grödor.

Barn över 6 år gammal

Ofta på ett sjukhus med ett kroniskt och försummat stadium är skolbarn över 10 år. Tonåringar och skolbarn försöker vara moderna och gå med i företaget, där de möter "enligt kläderna".

Därför slänger de, även i de allvarligaste frosten, utan föräldraledning, de varma kläderna och flauntar sig längs gatan med nakna linser. Utan tvekan leder detta till utvecklingen av olika problem, inklusive inflammation i blåsan. Även ungdomar är ofta rädda för att dela med vuxna att de har något som gör ont, vilket leder till bildandet av kroniska hälsoproblem i en sådan tidig ålder.

Att provocera sjukdomen som kan uppstå hormonella förändringar. För tyngre åldrar föreskrivs mer allvarliga läkemedel, såsom "Amoxiclav".

Vad man ska göra med de första tecknen

När det finns kränkningar av urinering hos spädbarn och klagomål på smärta från äldre barn, Det är nödvändigt att omedelbart ringa en läkare hemma och försöka hjälpa dig själv. Vad är viktigt att göra:

 • lägg i sängen;
 • bära varma strumpor;
 • ge en acceptabel dos av "No-shpu";
 • om termometern visar en smärta av 38,5 grader, sänka temperaturen;
 • ge en riklig dryck;
 • att inte spena barnet från bröstet;
 • Om det finns blod i urinen, varma inte magen med en varmare eller i ett varmt bad;
 • noggrant övervaka hygien och byta kläder, vägra att bära en blöja.

Behandling med folkmedicin

När man börjar behandla ett barn med folkmetoder måste man komma ihåg att de inte alltid är säkra. Det är bättre att ta reda på hur lämpliga sådana åtgärder är, och redan på doktors recept att köpa örter i ett apotek. Populära medel inkluderar:

persilja. Infusion från sina rötter är ett diuretikum och bakteriedödande medel som samtidigt kan prova blödning.

nässla. Te från näsbladet återställer styrka och mättar kroppen med vitaminer. Kan orsaka irritation i magen;

Foxberry. Effektiv antiinflammatorisk. Den har en ganska obehaglig smak.

Till vilken läkare ska jag ansöka

En specialist som måste besöks eller inbjudas till huset måste bli en barnläkare. Det är han som, om det behövs, kommer att skriva ut riktningen för tester, ultraljudsundersökningar, sjukhusvistelse och utser ett samråd med en urolog, gynekolog, nephrologist och fysioterapeut. Vid upprepade återfall måste en infektionist och en immunolog undersökas. Efter att ha fullbordat pillret kommer läkaren att ordinera upprepade tester och genomföra uppföljningsvård i 6 månader.

Symtom och behandling av cystit hos barn

Cystit eller inflammatorisk sjukdom i slemhinnan (i allvarliga fall och submukosa) hos blåsan är en av de vanligaste urologiska patologierna hos barn.

Allmän information

Barnblåsan förekommer oftare än vuxna. Samtidigt, på grund av anatomiens särdrag är flickor mer benägna att bli sjuk av denna sjukdom än pojkar.

Det finns akut cystit hos barn:

 1. I form av stark skärsmärta i perinealzonen.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Reduktion av delar av utsöndrad vätska under en urinrör.
 4. I svåra fall kan barnet inte behålla urinen. Och i en ålder av upp till ett år, tvärtom kan urinuttaget upphöra, och förgiftningen börjar.

Ofta är barn sjuka från 4 till 12 år, oftare i åldern 1-3 år, och mycket sällan - nyfödda. Den andra toppen av incidensen av cystit sker under perioden av sexuell aktivitet.

Hur uppstår cystit hos barn: symptomen och behandlingen av sjukdomen - det är värt att prata om allt detta mer i detalj. Trots allt gäller denna sjukdom inte för sällsynta.

skäl

Normalt, när den ordinarie uttömning av urin i frånvaro av strukturella förändringar mochevyvedeniya Organ och intimhygien efterlevnad området, är blåsan självrengör med varje miktsii (agera urinering). Med urinen tas bakterier bort som kan komma in i urinledningssystemet i stigande ordning, det vill säga från tarmarna eller könsorganen.

Om barnet är hälsosamt är blåsans slimhinnefoder tillräckligt resistent mot mikroorganismerna som angriper det på grund av ospecifik immunitet. Särskilda körtlar producerar slem, innehållande lysozym, immunoglobuliner, och interferon, såväl som en del andra faktorer av icke-specifik skydd som skadlig effekt på patogena floran, trängt in i kroppen.

Om fodret och detrusor (muskel, utvisa urin) bibehåller sin integritet och funktionalitet, finns det ingen förändring i kroppsstrukturen (förträngningar, böjar), urinerar barnet regelbundet, graden av skydd kroppen är ganska hög. Men det är värt att lida några av komponenterna i blåsans skydd, och sedan börjar den patologiska processen. Det vill säga, utvecklingen av patologi kräver bara tre huvudfaktorer:

 1. Allvarlig bakteriell kontaminering av urinledningssystemet.
 2. Funktionell störning av urinvägarna.
 3. Anatomiska egenskaper hos urinledningssystemet.

Bakterier kommer in i systemet för ackumulering och utsöndring av vägen på flera sätt:

Mikroorganismer "stiger" från okologenitala zonen eller urinröret, eller "sjunker" till blåsan från njurarna som de drabbas av. De tränger in i orgeln med blodflöde från andra organ, som ibland ligger långt borta, eller med lymffilt från närliggande strukturer.

Om funktionella sjukdomar eller blåsanatomi hos urinrörarna inte tillåter bakterierna att snabbt avlägsnas börjar de multiplicera aktivt. Undertrycka deras tillväxt helt ospecifikt försvar av kroppen kan inte. Så börjar blåsan.

Bakteriell faktor

Överdriven reproduktion av bakterier som normalt saknas på slemhinnan i urinvägarna är den främsta orsaken till sjukdomen. Sådana bakterier är mikroorganismer som bor i tarmen:

 1. Escherichia coli eller E. coli (den vanligaste patogenen).
 2. Proteus och Klebsiella (mindre ofta).
 3. De kan orsaka blåsor och kocker (staphylo- och streptokocker).
 4. Urogenitala infektioner (klamydial, ureaplasmos, mykoplasmos, gardnerellez) orsakar också ibland denna sjukdom hos barn.

Rollen av virala medel i etiologin hos denna sjukdom hos patienter i tidig ålder är under studie. Dock erkänner läkare att herpesvirala infektioner, adenovirus och liknande infektioner stör mikrocirkulationen i blåsan och främjar reproduktion av bakterier.

Specifik cystitis (gonorré, trichomoniasis) finns sällan hos spädbarn. Men här är en tjej eller ungdom som började sexlivet, kan lida av blåsans inflammation orsakad av en sådan mikroflora.

Cystitis kan orsakas av en svampmikroflora. Men detta händer sällan, och främst hos barn som har fått antibiotika under lång tid, eller med kraftigt försvagad immunitet eller immunbrist.

Funktionella-anatomiska faktorer

Stort värde för utvecklingen av den smittsamma processen är den ofullständiga frisättningen av organet från urin. Eller de provoceras av sällsynta ritualer, som är kopplade till:

 • Behovet att "tolerera".
 • Syndrom av den neurogena blåsan.
 • Återflöde (kasta urin från urinledarna till blåsan).
 • Blåsans divertikulum, ectopi i munnen.
 • Stricture av urinrör eller urinledare.
 • Urinledaren eller förlängningen av urinledarna.
 • Cystit hos pojkar provoceras av phimosis.

Invasiva urologiska förfaranden bidrar också till utvecklingen av sjukdomen hos barn.

Ytterligare faktorer som bidrar till infektionens penetration och dess spridning genom urinledningssystemet är:

 • Maskinfektioner.
 • Behandling med antibiotika, sulfonamider, cytostatika.
 • Dysbacteriosis, vulvovaginit (hos tjejer), tarminfektioner, inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk förstoppning.
 • MKB, nefropati, intag av främmande kroppar i urinblåsan och urinblåsan.
 • Endokrina sjukdomar, vilket leder till en förändring i urins surhet.
 • Beriberi.
 • Purulenta-inflammatoriska sjukdomar (ont i halsen, lunginflammation med bildande av abscesser).
 • Hypotermi, strålningsexponering.
 • Cystor och tumörer i blåsan, proliferation av lymfoida vävnader och andra patologier.
 • Brist på personlig hygien eller konstant användning av medel för intim hygien med antibakteriell effekt.
 • Funktioner av strukturen av flickans kropp.
 • Överansträngning.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Besöker poolerna.

En hög förekomstnivå hos barn vars föräldrar lider av olika urogenitala infektioner.

flickor

Cystitis i en flicka utvecklas ofta på grund av särdragen hos kvinnans kropps anatomi. En bred men kort urinrör, en nära anus, underlättar penetrationen av den intestinala opportunistiska mikrofloran genom den stigande vägen. I en tidig ålder kan flickor provoceras av det faktum att droppar av urin, som barnet inte kan ta bort efter varje urinering, förblir i slidan. I dem propagerar den villkorligt patogena mikrofloran aktivt och tränger in i urinblåsan och blåsan som stigande sätt.

Cystit hos pojkar i tidig ålder (0-3 år) provoceras ofta av en sådan naturlig anatomisk egenskap av utveckling som fimos eller förminskning av förhudet. I pojkarna i det första året av livet är fysiologisk phimosis ett slags skydd mot infektion av patogena mikroorganismer från den yttre miljön. Men om den patogena mikrofloran fortfarande tränger in, förhindrar fysiologisk förträngning fullständig urinvätning av dessa mikroorganismer. Och de är alla samma stigande sätt "få" till slemhinnan i blåsan.

Orsaken till sjukdomen måste ges så mycket tid, på grund av välgrundade orsaker beror starkt på hur man behandlar cystit och hur denna behandling kommer att vara effektiv.

Innan du börjar behandla cystit hos barn, måste du misstänka denna sjukdom, se till att det är den inflammerade urinblåsan som oroar smulorna och bara sedan fortsätt till terapi. Hur uppenbarar sig denna obehagliga sjukdom i barndomen?

Klassificering och symptomatologi

Klassificera den patologiska processen enligt typen av flöde, morfologiska egenskaper, prevalens och närvaro / frånvaron av komplikationer. Inflammation av slimhinnan i bladen kan vara:

 1. Akut eller kronisk.
 2. Primär (förknippad med anatomiska orgelfel) och sekundär (i samband med funktionsnedsättning som leder till urinretention).
 3. Fokal eller totalt.
 4. Infektiös och icke-infektiös (allergisk).
 5. Okomplicerad och fortsätter samtidigt med pyelonefrit, uretrit, komplicerat av bubbla reflux, paracystitis, peritonit.

Beroende på formen av den patologiska processen kan tecken på cystit hos barn skilja sig något. Sjukdomen i akut form utvecklas våldsamt, symtomen växer inom några timmar. Inflammatorisk behandling hos barn 7-16 år fortsätter i princip på samma sätt som hos vuxna patienter: med akut smärtssyndrom och nedskärningar i urinröret, frekventa smärtsamma hjärnskakningar, med liten urinladdning. Cystitis hos ett barn 2-6 år är uppenbart:

 • Frekventa blandningar: i 1-3 års ålder upp till 15 gånger om dagen, i åldern 2-3 år upp till 10 gånger om dagen. I vissa fall når frekvensen av önskningar 3 gånger per timme.
 • Skarp smärta vid början och sluten av urinering.
 • Hög kroppstemperatur.
 • Smärta i inguinalzonen med bestrålning i ändtarmen.
 • Urininkontinens (hos barn som inte lider av enuresis).
 • Illamående, ibland kräkningar.
 • Falska impulser.

Det svåraste att notera och utvärdera inflammationens början i blåsans väggar hos nyfödda och spädbarn. Vid denna ålder kan barnet inte klaga på hans tillstånd, och hans sjukdom kan bara märkas av gemensamt intresse. Spädbarn har följande symtom på blåsor:

 • Urinering upp till 20 gånger om dagen.
 • Gråtande, förvärras av en blandning.
 • Skjuter benen till buken och drar dem när de försöker urinera (i folket säger "sticka ben").
 • Amning (blandning).
 • Slöhet eller spänning.
 • Sömnstörning.
 • Temperaturstigning upp till 38 grader.
 • Upphävande av urinretention som ett resultat av reflexkramp i urinhalsen.
 • Frekvent upprepning.

Cystitis är mycket behandlingsbar. Därför kommer den främsta uppgiften för föräldrarna - vid de första tecknen på sjukdomen att vända sig till ett barns poliklinik.

Akut kronisk blåsan

Med akut cystit förändras kvaliteten på urinen. Om den samlas i en transparent behållare kan du se att den har blivit grumlig, mörkare, med en obehaglig lukt. Om du lämnar behållaren med urin en stund kan du upptäcka en fällning: flingor och en fin suspension. Om hemorragisk blåsan utvecklas, tar urinen form av "köttslungor".

Med tidig diagnos av sjukdomen och kompetent behandling förbättras tillståndet 3: e dagen efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtning sker inom en och en halv vecka.

Den kroniska formen av blåsor förvärvas genom felaktig behandling av patologi i akut form. Oftast är det en sekundär sjukdom, det är svårare att behandla och det uppstår med tillfälliga återfall och remission. Symtom med denna form är mindre uttalad och manifest:

 • Obehag i underlivet.
 • Urininkontinens (när som helst på dagen).
 • Ökning av urinretention med viss minskning av dess mängd.

Barn med neurogen dysfunktion i blåsan och anatomiska defekter i sin struktur kräver särskild uppmärksamhet.

I åldern 1,5-4 år går barn ofta till dagis. Övervakning av kvaliteten på personlig hygien reduceras och träning i organiserat beteende börjar. Och i närvaro av den beskrivna dysfunktionen och anomalierna, känner många barn i åldern 2 redan med cystitis.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom kan omfatta laboratorie- och instrumentundersökning. I det här fallet krävs det:

 • Klinisk undersökning av blod (KLA).
 • Klinisk undersökning av urin (OAM).
 • Urinkokning.
 • USA.
 • Cystoskopi.
 • Urografi.

Barn och urologer är oftast begränsade till laboratoriediagnostik och ultraljudsdiagnos. Instrumentundersökning krävs i svåra fall.

behandling

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt. Behandla barns blåsor bör integreras. För att göra detta, använd:

 1. Läkemedelsåtgärder.
 2. Icke-farmakologiska metoder.

Medicinsk behandling är grunden för behandlingen av bakteriell infektion. Tilldela terapi:

 • Orsaks.
 • Patogenetiska.
 • Symtomatisk.

Icke-farmakologiska åtgärder innefattar:

 • Sängstöd.
 • En diet.
 • Drickeregimen.
 • Sjukgymnastik.

Etiotropisk behandling innebär exponering för den bakomliggande orsaken, det vill säga den patogena mikrofloran som orsakade sjukdomen. För att göra detta, förskriv antibiotika. Valet av läkemedlet beror på patientens ålder. Oftast utsedda:

 1. Medlen av penicillinkoncernen (Amoxicillin, Augmentin, Amoxiclav).
 2. Cefalosporiner (Zeclor, Hinnat).
 3. Sulfanilamider kombineras, till exempel, Co-trimoxazol (efter 2 månader).
 4. Antibiotika av fluorokinolongruppen (inte tidigare än ungdomar).
 5. Uroantiseptika, till exempel Monural, Ecofomurals (vanligtvis från skolåldern).
 6. Lokala antiseptika Miramistin, Protargol.

Antibiotika för cystit hos barn kan ordineras i tabletter och injektioner, en kurs om minst en vecka. I vissa fall kan behandlingen innefatta sköljning (installation) av blåsan. Anläggningar utförs med antiseptiska lösningar, och rekommenderas huvudsakligen för kronisk blåsan. Manipulation kan ordineras efter 6 år.

Patogenetisk behandling involverar tidigt avlägsnande av toxiner från kroppen. Oftast uppnås detta utan medicinering - barnet får mer att dricka. Men i vissa fall kan diuretika och intravenös infusion av saltlösning (i särskilt allvarliga fall) ordineras.

Symtomatisk behandling är utformad för att lindra patientens tillstånd, men det kan inte påverka sjukdomsförloppet. För att eliminera reflexkrampen i urinhalsen och blåsans reflexaktivitet kan antispasmodiska läkemedel förskrivas: Drotaverine, Nosh-pu. För att minska smärtan utnämnas ibland Analgin, Baralgin (det är inte önskvärt att utse till barn i 3 månader).

Non-drug therapy

Cystitis i akut tillstånd kan kräva sjukhusvistelse, men behandling av cystit hos barn hemma är möjlig efter en doktors undersökning och utnämning av kompetent behandling. Först av allt måste de ge sängstöd. En bra effekt ger torr värme till blåsans område. Ibland rekommenderar läkare varma sessila badar med buljonger av örter, till exempel kamille. I det här fallet måste du se till att vattentemperaturen inte överstiger 37,5 grader.

Ett viktigt element i att påskynda processen för återhämtning av ett barn som har lämnat barnets tillstånd är en kost. Gurkor, tomater, kål och zucchini i återvunnet form (betning, betning) rekommenderas att injicera till barn efter 5-6 år. Men ibland i mycket begränsade kvantiteter ges dessa produkter till barn så tidigt som 3 år.

Vid utveckling av en cystit från dem är det nödvändigt att vägra. Dieten bör vara mjölk-grönsaker, godis, pickles och kryddiga rätter bör uteslutas. I kosten kan inkludera:

 • Komposit av torkade frukter utan socker.
 • Väl desinficerar blåsan av tranbär och cowberry mors, avkok eller barnens te med kamille.
 • För behandling av skolbarn inom ramen för växtbaserade läkemedel kan man använda avkodningar av fälthästar, plantain och johannesört.
 • För terapeutiska ändamål kan barn ordnas mineralvatten utan gas med en hastighet av 5 ml per kilo av barnets vikt om tre år eller mer.

De vanligaste fysioterapeutiska förfarandena är:

Elektrofores görs med antibiotika och antiseptiska medel. Och effekten på den suprapubiska mikrovågsområdet och magneten förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar immunsvar, utlöser regenerering.

Okomplicerad cystit är verksamhetsområdet för en distriktspediatrikare. I svår, långvarig, svår att behandla komplicerad cystit, rekommenderas konsultationer av smala specialister: urolog, nephrologist, gynekolog (för tjejer).

Obligatoriskt förebyggande av denna sjukdom. Och det här är inte bara korrekt hygien, regelbunden tömning av blåsan, efterlevnad av dricksregimen, snabb behandling av helminthiaser, endokrina sjukdomar. Detta och eliminering av hypotermi och härdning av kroppen. Sommar är den optimala perioden på året för början av härdningsaktiviteter. I höst-vinterperioden kommer barnets organism att vara redo att möta förkylningen och stå fast.

Orsaker, symtom, behandlingstaktik och huvudgrupperna av antibiotika som föreskrivs för cystit hos barn

Urinvägsinfektion (inklusive cystit), är ett akut problem i pediatrik, eftersom de upptar den tredje platsen i strukturen av morbiditet efter sjukdomar i övre luftvägarna och mag-tarmkanalen. Dessa infektioner leder bland orsakerna till feber av okänt ursprung hos barn under 3 år.

UTI är en mikrobiell infektion i urinvägarna utan att indikera den aktuella nivån av lesionen och bestämma vilken typ av inflammatorisk process som är förknippad med denna infektion.

Diagnosen UTI kan etableras för barn vid första episoden av urinvägens infektiösa inflammatoriska process, och även när det inte är möjligt att bestämma den aktuella nivån av skadorna (oftast spädbarnet).

Pyelonefrit är en ospecifik smittsam inflammatorisk sjukdom hos njurarna, oftare bakteriell etiologi. Cystitis är en mikrobiell inflammatorisk sjukdom i blåsan, åtföljd av en överträdelse av dess funktion.

Asymtomatisk bakteriuri - närvaron av bakterier i urin är större än 105 (10 till den femte kraften) cfu / ml urin detekteras med en målmedveten dispensary eller patientundersökning, utan några klagomål eller kliniska manifestationer.

1. Morbiditet

Cystitis är den vanligaste sjukdomen bland alla sjukdomar i urinvägarna. De påverkas av barn av alla kön i alla åldrar.

Under det första levnadsåret, främst under de första 3 månaderna, är UTI vanligare hos pojkar, och i för tidiga spädbarn är det mycket mer sannolikt än hos barn i spädbarn.

Pojkar som genomgått omskärelse är mindre benägna att bli sjuk än pojkar som inte hade det (enligt vissa studier, 4-10 gånger).

Efter ett år dominerar flickor bland små patienter: upp till 6-7 år har 7,8% av tjejerna och 1,6% av pojkarna något UTI. Återfall förekommer hos 12-30% av barnen efter sex månader eller ett år.

20-25% av patienterna observeras för kronisk cystit, som i de flesta fall kombineras med kronisk pyelonefrit.

2. Etiopatogenes

I de flesta fall är de ledande orsaksmedlen av cystitis de gramnegativa mikroorganismerna i Enterobacteriaceae-familjen.

Huvud roll spelas av E. coli - 41-83%, signifikant mindre sjukdom som orsakar Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Enterococcus, Streptococcus grupp A och B. I 8% av fallen orsaken är Staphylococcus saprophyticus och Staphylococcus aureus. I ett antal fall orsakar UTI: ar mikrobiella föreningar.

Effekten av virus är fortfarande en omstridd fråga, oftast bidrar de till den sekundära bindningen av bakteriefloran. Svampcystitis diagnostiseras hos patienter med immunbristtillstånd.

 1. 1 Hematogena - huvudsakligen gram-positiva bakterier och svampar, realiseras hos nyfödda och spädbarn vid utvecklingen av sepsis.
 2. 2 Lymfogen - infektion i urinsystemet genom tarmmikrofloran sker genom lymfkärlen vid akuta eller kroniska tarmsjukdomar på grund av skador på slemhinnan och lymhostasen.
 3. 3 Stigande - genom urinröret från periuretral och uretralt område - den vanligaste varianten av infektion.
 4. 4 Fallande - om en infektion kommer från övre urinvägarna.

Urinvägarna hos ett friskt barn är sterila och har ett antal skyddsmekanismer mot infektion:

 1. 1 Mekanisk rengöring med urinering.
 2. 2 Urinvägs slemhinna mukopolysackarid täckt med ett skikt som inkapslar bakterierna och underlättar deras eliminering (det är det hormon-produktionsprocessen - östrogener bidra till dess utveckling av epitelceller och progesteroner - allokerings).
 3. 3 Mucus med antibakteriella egenskaper, som produceras av paruretralkörtlarna och skyddar mot ingrepp av bakterier i urinröret.
 4. 4 Lågt urin pH och ökad osmolaritet, närvaron av organiska syror och urea (frånvarande i spädbarn).
 5. 5 Lokal immunitet (lysozym, sekretoriskt immunoglobulin A, interferon).

I sin tur har uropatogena mikroorganismer ett antal aggressionsfaktorer, såsom:

 1. 1 Ökad vidhäftning mot uropiteliala celler.
 2. 2 Utveckling av enzymer (fosfatas, DNA-ase, hemolysin, ureas, etc.).
 3. 3 Förmåga att bilda biofilmer.
 4. 4 Förekomst av antifagocytiskt, anti-interferon och antitomplementärt skydd.
 5. 5 Förmåga att L-transformera celler.
 6. 6 Högt motstånd mot droger.
 7. 7 Förmåga att flytta E. coli mot urinflöde etc.

Den inflammatoriska processen realiseras när misslyckande försvarsmekanismer i kroppen och barnet infekterad med en tillräcklig mängd av uropatogena bakterier, vilket resulterar i integritet uroepithelium, införandet och tillväxt av bakterier.

Prioritet i sjukdomsutvecklingen hör till patogena egenskaper hos mikroorganismer och störningar av urodynamik.

Fysiologiskt rengörs urinen av bakterier om 15 minuter om blåsan är helt tömd. Lokalt skydd minskar emellertid kraftigt i närvaro av kvarvarande urin.

På grund av hydrodynamiska sjukdomar i urinering ökar det intravesiska trycket, vilket leder till en överträdelse av hemodynamik, mukosalt ödem och lymhostasis, utveckling av ischemi och dystrofa förändringar.

Aktivering av den inflammatoriska reaktionen leder till skador på uropiteliala celler genom bildade fria radikaler och utvecklingen av lokal ischemi och skleros i framtiden.