Huvud
Strömförsörjning

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.

Antibiotikum för inflammation i njurarna

Lämna en kommentar

Hur effektivt behandla njureinflammation? Lita på folkmedicin, drick mer vatten eller välj antibiotika? Är det säkert att ta antibiotika för inflammation i njurarna? Njurinflammation (med det vanliga namnet "nefrit") och blåsan (cystitis) är mycket oönskade och obehagliga fenomen. Termen "nefrit" avser sjukdomar som pyelonefrit, pionephros och till och med tuberkulos. Inflammatoriska processer åtföljs av vilda smärtor i underlivet och nedre delen av ryggen. Tyvärr står folk inför dem oftare än de skulle vilja. Det är viktigt att notera att ju tidigare du söker hjälp från en urolog, desto lättare och snabbare kommer diagnosen och behandlingsprocessen att ta. Oavsett taktik för behandling av njurinflammation har inte valts, och även om terapi utförs hemma eller på sjukhus, kom ihåg att jade kan och ska bortskaffas.

Hur väljs effektiva mediciner?

Cystit eller nefritis åtföljs av inflammation i njureområdet och orsakar smärta i ländryggsregionen. Sjukdomen uppstår på grund av bakterier och mikrober som kommer in i våra njurar genom blodet. Kärlsmedlet för infektion är E. coli eller streptokocker. Dessutom kan nefritis orsaka hemska komplikationer, så försök inte resan till läkaren och börja behandlingen och ta medicinen i tid.

Behandling av inflammation är baserad på användningen av mediciner i kombination med traditionell medicin samt förfaranden som syftar till att stärka immuniteten. Med pyelonefrit, följer läkare huvudprinciperna: diagnos av sjukdomen, eliminering, förebyggande av återfall, eliminering av symtom, konstant övervakning av patienten.

Behandling börjar med att ta antibiotika, som tas internt. Antibiotika för njursjukdomar är mycket effektiva, eftersom de effektivt eliminerar infektionen. Inträdeslängden är från 5 till 12 dagar. För att ta emot antiseptiska medel vid en nefrit kan urologen efter noggrann diagnos endast. För att göra detta utförs flera test för att bestämma orsaksmedlet för infektionen: ett virus, en svamp eller en bakterie. Sensibiliteten hos stimuli för läkemedlet bestäms också. Svårighetsgraden av sjukdomen spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen. Till exempel kan en mild grad behandlas med antibiotika i tabletter, och en tung man kräver behandling med injektioner (ibland intravenösa infusioner). Att veta namnet på orsakssambandet till sjukdomen, sjukdomens komplexitet och läkemedlets känslighet, kommer läkaren att ordinera det lämpligaste läkemedlet, vilket kommer att säkerställa produktiv behandling.

Vilka antibiotika ordineras oftare av läkare?

De vanligast föreskrivna antibiotika inkluderar gruppen aminopenicilliner, cefalosporiner och fluorokinoloner. Mindre vanligt föreskrivna aminoglykosider och makroliter. Var och en av dessa grupper används under vissa förhållanden av sjukdomsförloppet. De vanligast föreskrivna urologiska antibiotika hänvisas till följande grupper:

 1. Gruppaminopenicilliner. Det är vanligt att inkludera följande föreskrivna läkemedel - Amoxyllicin och Penicillin. De garanterar effektiv behandling när orsaksmedlet för infektion är E. coli och enterokocker. En säker grupp som kan ordineras även under graviditeten.
 2. Cephalosporin grupp. Om sjukdomen åtföljs av varig inflammation, medan inflammation njur utse "Claforan" "Zinnat", "Tsiprolet", "Tseforal", "Tamitsin", "cefalexin". Med dessa tabletter förbättras patientens välbefinnande åtminstone den tredje behandlingsdagen. Speciellt är det nödvändigt att allokera "Tsefaleksin". Den behandlande substansen i denna beredning av 7-ACC på kort tid förhindrar övergången av den inflammatoriska processen till en komplikation.
 3. Fluorokinolongrupp. Dessa är "Levofloxacin", "Moxifloxacin", "Nolitsin". Tilldela komplikationer och kroniska former. De har ett antal kontraindikationer.
Tillbaka till innehållet

Andra grupper av antibiotika

 1. Gruppaminoglykosider. Utnämnd vid sjukdomens avancerade stadium ("Nethylmicin", "Gentamacin", "Amikatsin"). Sådana tabletter har en toxisk effekt på kroppen, du kan inte ta dem länge.
 2. Grupp nitrofuraner. Ganska lång tid och framgångsrikt används för behandling. Lätta representanter - "Furadonin", "Furamag".
 3. Gruppmakrolider. Preparat av denna kategori "Sumamed" och "Vilprafen" är effektiva mot vissa bakterier. Tillträde till ungdomar från 14 år är tillåtet.

Separat värt att nämna uroseptika - dessa läkemedel, som antibiotika, påverkar urinvägarna och har en antiseptisk effekt. Mycket sällan ordinerar läkare injektioner för inflammation i njurarna. De kan vara höghastighetståg, eftersom de snabbt absorberas till skillnad från tabletter eller i fallet när vissa tabletter inte räcker till. Och ta inte del av valet av antibiotika själv innan du går till apoteket, konsultera en urolog.

Således bland dessa grupper av läkemedel mest kända antibiotika är "amoxicillin", "ampicillin", "amoxiclav", "norfloxacin", "Ofloxacin". Denna grupp av droger har använts under lång tid och lyckats klara av uppgiften. Bland injicerbara antibiotika bör väljas "Cefatoxime", "Cefazolin".

Kom ihåg att doseringen väljs individuellt för varje patient, beroende på sjukdomens allvar och infektionen som ledde till inflammation. I samband med antibiotika kommer läkaren fortfarande att skriva ut probiotika, vilket hjälper kroppen att "återhämta sig" efter aktiv behandling, eftersom antibiotika tenderar att förstöra den inre floran i tarmarna.

Vilka läkemedel ska tas till behandling under graviditeten?

Det är viktigt att förebygga inflammation under graviditeten. En farlig period för läkare är från 22 till 40 veckor. Du måste äta ordentligt, det är önskvärt att begränsa intaget av stora mängder salt och vätskor, få tillräckligt med sömn, gå mycket, klä dig varmt. Dessa enkla knep kommer att förhindra komplikationer. Annars måste du ta till hjälp av läkare. Enligt medicinsk forskningsstatistik har 10% av gravida kvinnor blåsan, upp till 2% av gravida kvinnor lider av pyelonefrit och en liten procentuell andel av urinvägarna.

Behandling kan inte ignoreras, på samma sätt som självmedicinering. Konsekvenser kan vara farliga, fram till för tidig födsel. Därför sätts behandling av kvinnor på ett sjukhus där de är under överinseende av läkare. Att ta mediciner under denna period är strängt förbjudet, därför rekommenderar nefrologer säkrare metoder innan de byter till medicinsk hjälp. Första - diet (utan salt och kryddig mat), och för det andra - drick tillräckligt med vatten. Läkare kan ordinera läkemedel med växtbaserade ursprung. Antibakteriella läkemedel vid behandling av njurinflammation är endast föreskrivna i fall då andra typer av behandling inte hjälper. I detta fall föreskriva injektionerna av "Ceftriaxone" och "Ceazoline" som vi redan vet.

Antibiotika för cystit och pyelonefrit: hur man bestämmer sig effektivt och pålitligt

För att fullständigt bli av med de bakterier som orsakar inflammation i män och kvinnors urogenitala organ kan antibakteriella läkemedel inte undvikas. Antibiotika för pyelonefrit och cystit - detta är grunden för terapi, som kan kompletteras med andra medel som fungerar som hjälpbehandling. Varför är det så svårt att göra utan antibiotika, och vilka typer av dem kan vara en räddning för patienten?

Innehållet i artikeln

Varför behöver vi antibiotika?

Pyelonefrit och cystit är sjukdomar som länge varit kända för mänskligheten. Ring det kan olika typer av organismer - virus, bakterier eller svampar. I överväldigande majoriteten av fallen är orsakssjukdomen orsakad av bakteriestången, och därför kan man med hög grad av sannolikhet tala om bakteriell cystit. Svampinfektion kan också orsaka inflammation, men vanligtvis sker detta mot bakgrund av nedsatt immunitet. Slutligen är penetrering i organen av urinering av virus endast möjlig med oskyddat kön från en partner som själv är bärare av infektionen. I det här fallet talar vi oftast om en veneral sjukdom, och blåsan är bara komplikation eller konsekvens.

Vilka antibiotika används för cystit och pyelonefrit?

Lista alla typer av antibakteriella läkemedel - en ganska lång och tröttsam yrke. Oftast avvisas läkare från en grupp antibiotika som rekommenderas för användning av patienten i denna situation. Listan är som följer:

 • fluorkinol;
 • cefalosporiner;
 • penicillinmedel;
 • makrolider;
 • nitrofuraner;
 • fosfonsyra.

Det är mycket önskvärt, innan det antibakteriella medlet administreras, att utföra en analys av känsligheten hos bakterierna som orsakade inflammationen till varje grupp av läkemedel. Detta gör det möjligt för patienten att spara pengar, tid och hälsa, eftersom urologens val "slumpmässigt" inte alltid är sant.

fluorkinol

Dessa är mycket kraftfulla antibakteriella medel, som ofta används för att behandla cystit och pyelonefrit. Bland de mest kända namnen på denna grupp kan man hämta Ciprofloxacin och Nolitsin.

En speciell egenskap hos det första läkemedlet är dess aktiva effekt på Pseudomonas aeruginosa, som vanligen är mycket dålig behandlingsbar, och inflammationen återkommer igen. Detta läkemedel är helt förbjudet för användning av kvinnor i staten.

Nolitsin hjälper till när inflammationen har gått till det kroniska skedet, och patienten har redan upplevt många mediciner. Nackdelarna med antibakteriella läkemedel från denna grupp innehåller en imponerande lista över möjliga biverkningar, i samband med vilka läkaren måste se till att patienten inte har kontraindikationer och allvarliga samtidiga sjukdomar.

cefalosporiner

Förberedelser av den första generationen av denna grupp för behandling av urologiska inflammationer tillämpas inte. I denna grupp finns flera typer av droger, vilka var och en är olika i förhållande till ett eller annat orsakssamband:

 1. Gentamicin. När den används kan den patogena cellen inte fungera, alla dess processer störs och hämmas, och så småningom dör bakterien. Biverkningar inkluderar stark avspänning i tarmarnas muskler, vilket leder till diarré. För att förhindra uttorkning behöver patienten öka vattenintaget signifikant under behandlingen.
 2. Ceftriaxon. Ett mycket populärt läkemedel, och i de flesta sjukhus av urologisk användning som den huvudsakliga behandlingen används den. Det är ett starkt antibiotikum som behandlar inflammation även i ett försummat stadium. Det finns också många biverkningar. Ceftriaxon används oftast i form av droppare och injektioner, och inte i tablettform.
 3. Cefotaxim. Effektiv mot Pseudomonas aeruginosa och enterokocker. Det ordineras vanligtvis efter antibiotika i penicillinserien, vilket inte orsakade patienten att förbättra sin hälsa. Läkemedlet är tillgängligt för intravenös administrering och är därför vanligtvis endast förskrivet på ett sjukhus. Under behandlingen måste du övervaka din hälsa, eftersom det finns stor sannolikhet för biverkningar, varav den värsta är inflammation i tarmens mjukvävnader.
 4. Cefuroxim. Effektiv mot enterokocker och stafylokocker, det vill säga huvudtyperna av bakterier i blåsan. Formen av frisättning är i tabletter och pulver, från vilken en droppare framställs. Ofta ingår i förteckningen över recept för kronisk inflammation. Patienttransporterbarhet är genomsnittlig.

Penicillinmedel

Den enklaste och äldsta gruppen av läkemedel. Alla antibiotika i denna serie studeras längs och över, vilket gör det möjligt med stor sannolikhet att förebygga förekomst av biverkningar hos en viss patient. Förresten är dessa antibiotika det mest giftiga. Av de obehagliga effekterna kan du bara återkalla dysbios, från vilken du blir av med metoden att återställa tarmmikrofloran och byta kost.

Applicera inte i fall där inflammationen orsakas av svampar eller virus, för vilka penicillin är impotent. Bland arten i denna grupp kan man komma ihåg:

 1. Augmentin. Det brittiska företaget har i detta preparat kopplat clavulansyra och amoxicillin. Den första komponenten - klavulansyra - förhindrar eventuell förstöring av antibiotikumet med bakterier, det vill säga att du kan göra formen av läkemedlet stabilare. Formerna för frisättning är olika: tabletter, upplösningspulver och lösning för intravenös administrering.
 2. Amoxiclav. Sammansättningen av detta läkemedel är nästan identisk med den tidigare. I detta fall är tillverkaren ett österrikiskt företag. Det ökade antalet former av frisättning av läkemedlet, tillsats till dem och dispergerbara tabletter, vilket bidrar till att accelerera absorptionen av aktiva komponenter.

makrolider

nitrofuraner

Ur namnet är det tydligt att användningsområdet för denna antibakteriella grupp är det urogenitala systemet. Dessa antibiotika är kraftfulla, effektiva mot de flesta bakterier, men deras användning orsakar ofta biverkningar. Patienter med svåra lever och njurar kan inte utses. De positiva aspekterna är att dessa antibakteriella läkemedel förutom att bli av med bakterier också bidrar till återhämtningen av cellerna i det genitourinära systemet. De mest kända drogerna i denna grupp är följande:

 1. Furazolidone. En av de första drogerna i denna grupp anses idag inte vara mycket effektiv, eftersom den inte kan skapa den nödvändiga koncentrationen av aktiv substans i urinen.
 2. Furazidin. Hög effekt av läkemedlet vid behandling av cystit orsakad av E. coli noteras. Tillfredsställer det tolereras väl av patienter, om de inte har kontraindikationer för administrationen.

Fosfonsyra

I det här fallet talar vi om ett antibakteriellt läkemedel, vilket är ett derivat av fosfonsyra, - Monural. Monural physicians ordinera i akut cystit även om de inte tester, eftersom det snabbt stannar smärta och förhindrar ytterligare spridning av bakterier. Till Monurals positiva egenskaper är det möjligt att inkludera möjligheten att använda den av gravida kvinnor. För kontraindikationer är det möjligt att bära endast bröstmjölk, barns ålder till 5 år och allvarliga överträdelser av njurarnas funktion.

Medicin för pyelonefrit och cystit

Sjukdomar i genitourinary systemet ger så mycket lidande och problem, så mycket besvär. De vanligaste är pyelonefrit och cystit. De tvingar människor i extremt oväntade ögonblick att leta efter en toalett. Och knytade tänder från känslor och önskningar, för att komma till det eftertraktade rummet så snabbt som möjligt, att vänta med skräck att med ackumuleringen av folket kommer det inte att vara dags att nå det önskade målet...

Hot mot hela befolkningen på planeten

De sorgliga faktana i statistiken hävdar att de inflammatoriska processerna i urinvägarna är mycket vanliga nu. Speciellt med sådana sjukdomar, fler och fler människor vänder sig till läkare. Och om tidigare barn på 6-7 år utsattes för denna sjukdom på grund av sin växande kropp och inte bildade urinvägar och adaptiva tillstånd att bli vana vid nya regler för dem i skolan, lider nu unga kvinnor och äldre människor. Även män kommer inte att passera problemet med njurarnas inflammation, och hotet om sjukdom är mest akut om det finns sjukdomar i prostata adenom. Och felet är små bakterier.

Vad ska förberedas för?

Pyelonefrit kan påverka någon organism. Därför är det nödvändigt att veta vilka symtom den här smutsiga sjukdomen har. Avvikelsen i varje kategori är i grunden densamma:

Temperaturen stiger till 40 grader, och om den slås ned, kommer det efter några timmar att stiga igen; Urinens färg förändras. Om en frisk person vanligtvis har en ljusgul färg har patienten röda nyanser och ofta grönaktig färg; I en laboratoriestudie kan du identifiera ökad leukocytos; Det finns en takykardi och en stark chill; Smärta sensioner i ländryggsregionen intensifierar; Det finns ont i hela kroppen. Svår huvudvärk går inte bort Vid urinering är det brännande och svår smärta; Det finns en oändlig falsk känsla av blåsans fullhet.

Kan bara hjälpa läkare

Även efter de första tecknen på sjukdoms manifestationen behövs en läkare, som kan utföra den nödvändiga diagnosen och omedelbart börja behandlingen så att komplikationer inte börjar. Behandlingsförloppet utförs vanligtvis på ett sjukhus, så att sängstöd följs och tabletter ordineras.

Cystitis är också härdbar, men bara antibiotika hjälper till med att bli av med det. Tecknen visar antagligen inte bara cystit som en självständig sjukdom utan också ett allvarligt problem. Cystitis kan till exempel kombineras med njurarnas, urinvägarnas problem. Ofta kommer det att vara ett slags komplement till kvinnliga könsorganssjukdomar. Och på grund av detta krävs inte bara behandling, undersökning, utan även läkarnas övervakning.

Läkare varnar för att läkemedel som är utformade för att bekämpa sjukdomen inte kan användas ensam utan att ha råd med en läkare utan att veta hur mycket de är och deras egenskaper, eftersom allting kan bli sämre.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit är det bästa alternativet som kan rådas av en läkare.

Smärtsamma bakterier kan vara av olika slag och mot varje av dessa arter finns ett speciellt antibiotikum. Det finns också ett antibiotikum utan recept för en viss typ, men när den appliceras blir dess effektivitet inte så effektiv.

När du tar medicin för andra liknande sjukdomar utan att ha råd med en läkare och hans rekommendationer kan sjukdomar utvecklas till en kronisk form. Och sådana sjukdomar i kronisk form kommer ofta att störa och är nästan obotliga.

Pyelonefrit och vad är värt att veta om det?

Denna sjukdom utvecklas vanligen på två sätt, det här är:

Retrograde, när infektionen kommer genom blåsan. Hematologic, när infektionen tränger in i njuren från blodomloppet.

En sjukdomsframkallande infektion kan tränga igenom njurarna själva och energiskt skapa antigener som det mottar ett svar från immunsystemet. Vid denna tidpunkt börjar neutrofiler en verklig attack på metabolismderivaten av denna bakterie, liksom deras njurceller. Cellerna själva orsakar skador på bakterieantigenerna, så immunitet anser dem atypiska.

Därför växer inflammation och en lämplig klinisk bild skapas.

Detta är en bakteriesjukdom, så den behandlas med lämplig metod, antibiotikabehandling.

Om du inte kan bota sjukdomar i genitourinary systemet i tid, då kan mycket riskfyllda konsekvenser uppstå.

När det finns varje efterföljande återfall av blåsor eller andra sjukdomar, genomgår kroppen förändringar som är irreversibla. Och detta kan få hemska konsekvenser - utseendet på cystor, cancer.

Urval av det önskade antibiotikumet och dess administrering

Fördel och skada

Hittills finns det ett stort urval av cystitis droger, men det finns en svårighet att nästan de flesta har många biverkningar. Därför är det nödvändigt att demontera fördelarna och skadan. Om du till exempel tar en effektiv substans och känner dig illamående samtidigt, kommer det nästan inte att användas för det.

Läkaren bör känna till alla funktioner i din kropp och sjukdom, och då kan han välja rätt medicin som passar bäst.
Dessutom kan det finnas problem där du behöver tillgripa högkvalificerad vård, det händer vanligtvis i situationer med:

gravida kvinnor; Sjuksköterskor Barn som inte har slutfört tillväxten.

Dosering av läkemedlet

Varje patient behöver en grundlig undersökning av läkaren för att bestämma lämplig dosering av läkemedlet. Och här är det viktigt att tänka på några aspekter:

vikt; Funktioner av organismernas struktur Förekomst av åtföljande sjukdomar; Varaktighet för den tilldelade kursen.

Endast en läkare som tittar på en patient kan bestämma behandlingshastigheten och varaktigheten av kursen, under vilken tid tabletter tas.

Detta är extremt viktigt, eftersom det inte är helt

, Till exempel kommer alla bakterier att vara resistenta mot en speciell typ av antibiotika, så det blir ineffektivt.

Tablet och diet

När du tar medicin, bör du observera särskilda villkor i kosten, det här är:

En dag att dricka ungefär två eller tre liter vatten. Det betraktas också buljonger av medicinska örter; Det finns ett antal produkter som irriterar urinvägarna och blåsans slemhinna, sådana produkter inkluderar: Alkohol; acute; fett; Fried.

Användningen av sådana produkter bör minimeras.

Probiotika och deras fördelar

Alla tabletter förstör inte bara skadliga bakterier, men också användbara. Det är på grund av detta att man bör ta hand om att återställa tarmmikrofloran. För att göra detta kan du hitta och köpa en mängd olika probiotika på apoteket. På grund av detta måste du ge upp mjölkprodukter med blåsor. Men som ett alternativ kan du använda kapslar av levande yoghurt.

Probiotika tas endast tillsammans med antibiotika, och efter - från 10 dagar till 14 dagar.

Antibiotika och vad är det med dem att veta?

Dessa är beredningar erhållna med naturliga eller konstgjorda medel. De kan sakta ner utvecklingen eller påverka dödsfallet hos de mikrober som orsakade sjukdomen. Till exempel, i fall av cystit använder ofta antibiotika i form av tabletter.

De viktigaste indikatorerna vid användning av antibakteriella medel under observation kommer att vara:

Högt innehåll av ämnet i urinen; Inga toxiska effekter på njurarna.

Vilken typ av läkemedel ska jag använda? När allt kommer omkring är deras val väldigt bra nu. För detta krävs en persons undersökning, under undersökningen, kommer sjukdomsagenten själv att avslöjas, villkoret kommer att bestämmas, liksom njurfunktionens korrekthet och tillståndet för urinflödet.

När sjukdomen utvecklas görs allt arbete av patogener som påverkar det mesta av njurvävnaden, bäckenet och kalyxen. Det är av denna anledning att antibiotika och sulfonamider används. Men sulfonamider ordineras för lätta abnormiteter, och nu används de sällan alls. Normalt ordineras om det finns ett normalt utflöde av urin och det finns inga problem med njurarna. Om inget av dessa villkor föreligger bör nitrofuraner inte användas.

Preparat med antibakteriella egenskaper har stor inverkan på kroppen, det är viktigt att observera sin koncentration i en sjuks kropp under en period av tio till femton timmar.

Förberedelser med nalidixsyra tolereras väl av kroppen, men som minus har de liten effekt på kroppen. Skillnaden och fördelen med antibiotika är att om du jämför dem med andra droger, fortsätter handlingen och behandlingen på kort tid och lider inte heller på smärta och spasmer.

Konsumtionsperioden för tabletter utses vanligen inte mer än sju dagar och under denna tid ger drogerna maximal effekt. Missbruk av fytopreparationer kan till exempel orsaka en stark diuretisk effekt och resultera i en sekundär form av pyelonefrit. Effekten gäller inte för andra avvikelser och påverkar endast sjukdomen i sig.

Antibakteriella medel

Om patienten har en enkel form av pyelonefrit, reser läkaren till sådana läkemedel: Urosulfan, Sulfadimezin.

De har ett antal fördelar:

Drogerna agerar på utvecklingen av celler av patogena mikrober och stoppar deras tillväxt. Utmärkt absorberad av magen i magen; Kommer inte att stanna i urinvägarna.

Det är möjligt att det inom två till tre dagar inte är några framsteg för det bättre, då är de förskrivna sådana förberedelser:

Penicillin. Gravida kvinnor, barn under en ålder, liksom ammande mödrar är helt förbjudna. Barn kan föreskriva detta alternativ. Erytromycin. Förbud: Lakterande mödrar. Barn kan ordinera detta antibiotikum. Oleandomycin. Ett mycket gammalt läkemedel och idag används det nästan inte. Kloramfenikol. Det är förbjudet för gravida kvinnor.

Urinvägsinfektioner hos människor konsekvent rankar andra i frekvens, andra endast för sjukdomar i andningssystemet. Och sjukdomarna är främst kvinnor, vilket beror på de särdrag hos deras sexuella organ. En kort urinrör som bidrar till penetrering av bakterier, och gör det också möjligt för dem att enkelt passera in i blåsan. Vid en normal nivå av immunitet förstörs mikrober snabbt - ingen uppenbar inflammation utvecklas.

Men många faktorer (inklusive stress) orsakar en minskning i kroppens försvar, vilket gör urinhinnan slemhinna försvarslös. Till det är bakterierna fästa direkt, varefter det förekommer akut eller kronisk inflammation. För några decennier sedan var användningen av antibiotika den bästa lösningen - men nu har det lett kvinnor att kontrollera dem. Därför, för behandling av urologiska sjukdomar har strikta rekommendationer skapats - antibiotika kan nu endast köpas på recept av en läkare.

Antibiotika för pyelonefrit och cystit används vanligtvis från en grupp - endast doser skiljer sig åt. Detta beror på enhetligheten i urinvägarna - svårighetsgraden av inflammation beror på "höjd" av platsen för processen. Utgående från denna princip väljs behandlingsmetod - om det är nödvändigt att ta antibiotika eller det kan du utan dem. Behandling sker vanligtvis i en klinik, vilket kräver att kvinnor ska ansvara för utnämningen av en läkare.

Behandling utan antibiotika

Bota infektionen i urinvägarna kan vara, med hjälp av bara naturläkemedel och primitiva tekniker. Eftersom utvecklingen av inflammation vanligen är förknippad med skada på slemhinnan, kan mikroberna försökas avlägsnas mekaniskt. För att göra detta, bara öka frekvensen av urinering, eller skapa outhärdliga förhållanden - öka surheten hos urin. Detta kan göras utan medicinering med hjälp av naturliga läkemedel:

Först från den dagliga kosten bör raderas "irriterande" mat - skarpa, röka, konserverade livsmedel. De flesta av dessa "irriterande" utsöndras sedan genom njurarna, vilket leder till liten skada på slemhinnan i urinvägarna. Efter att ha skapat neutralt karaktär av urin är det möjligt att uppnå förbättring av dess skyddande egenskaper. För det andra, för att snabbt eliminera inflammation rekommenderas att stärka dricksregimen - minst två liter vätska per dag ska konsumeras. Och bör överge mineralvatten (det har en alkalisk reaktion), ersätta den med sura juice och fruktdrycker. Detsamma gäller för söta drycker - ökande socker i urinen främjar reproduktion av mikrober. För det tredje är det nödvändigt att dricka medicinska infusioner och avkok från växter som har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Av de tillgängliga örterna kan du ringa kamilleblommor, björkblad, kobär och bärbär. Tranbär och tranbär har en bra diuretik effekt och förbättrar också immunitetens arbete - de kan vara fulla i form av buljonger eller färsk frukt bär. Den sista utvägen är lokal värme - med cystit och uretrit i nedre delen av buken, med pyelonefrit - på nedre delen av ryggen. Och det rekommenderas inte att använda värmare - det är bättre att täcka huden med en tät ullduk (till exempel en scarf). Detta gör det möjligt att förbättra blodcirkulationen i bäckenet hos en kvinna, vilket påskyndar utsöndringen av mikrober.

För att göra det lättare för kvinnor att bota sjukdomen har färdiga fytopreparationer skapats - terapeutiska samlingar innehållande extrakt av flera diuretiska och antiinflammatoriska örter.

Skäl till utnämningen

Om de "naturliga" sätten att bota urologiska sjukdomar inte kan, blir utnämningen av antibiotika den enda vägen ut. Det finns också andra faktorer för att bestämma vilken läkare som omedelbart rekommenderar att man börjar antibiotika. Dessa inkluderar data från en extern granskning av en kvinna, liksom resultaten från blodprov och urinprov:

Att dricka antibakteriella medel är nödvändigt om det finns feber och feber. Deras närvaro komplicerar även banalt uretrit, eftersom risken för infektionens utveckling är. Febern indikerar ingreppet av bakteriella toxiner i blodet - så immunitet börjar reagera så våldsamt. En liknande indikation är förändringen i blodprov när inflammatoriska förändringar uppträder i dem. Även i avsaknad av allvarliga symtom rekommenderas det att ta antibiotika, eftersom en sådan klinik kan dölja en allvarlig njurskada. Om manifestationen är tillförlitligt en exacerbation av en kronisk process - cystit eller pyelonefrit. Utnämningen av antibiotika klarar inte alltid fullständigt att bota sjukdomen, varefter många år av upprepade droger krävs. Och även antibiotika ska bli berusade om en kvinna har andra kroniska sjukdomar (särskilt diabetes). Urologisk inflammation under graviditeten tjänar också som en obestridlig indikation för att förskriva antibiotika. I dessa fall anges deras tidiga användning, eftersom risken för komplikationer ökar flera gånger.

Efter utlämnandet av indikationerna väljer läkaren det optimala antibakteriella medlet, varefter dosen och mottagningsfrekvensen bestäms beroende på svårighetsgraden av inflammationen.

Karakteristik av de viktigaste drogerna

Även om alla antibakteriella läkemedel har en bieffekt, har varje grupp sina egna fördelar. Urologiska antibiotika är säkraste, eftersom njurarna är mycket känsliga för effekterna av giftiga komponenter. Därför används läkemedel som tilldelas i oförändrad form för behandling av urinvägsinflammation. Dessa inkluderar följande grupper av antibakteriella läkemedel:

Penicilliner orsakar ofta biverkningar i form av allergier, men de är mest aktiva mot "hud" -patogener. Sedan staphylokocken utvecklade resistens mot standarddroger, utvecklades en skyddad variant, amoxiclav. Denna grupp är godkänd för användning hos gravida kvinnor, vilket indikerar hög säkerhet. Cefalosporiner är ganska "ofarliga" och har också ett brett spektrum av effekter, inklusive intestinala bacillus och stafylokocker. Förberedelser utfärdas i form av tabletter, och i form av en lösning för injektioner. Det finns till och med ett speciellt "urologiskt" läkemedel - cefuroxim. För närvarande har huvudgruppen antibiotika för behandling av cystit och pyelonefrit blivit fluorokinoloner. De är helt syntetiska, vilket orsakar den långsamma bildningen av resistens mot dem i mikrober. Det är också den enda gruppen där det aktiva ämnet frisätts i stora mängder genom njurarna - upp till 70%. Nitrofuraner och co-trimoxazol (Biseptol) fungerar som hjälpmedel, som för flera decennier sedan fungerat som grund för behandling av urologiska sjukdomar. Nu är de brett spridda motstånd, vilket beror på okontrollerad självbehandling. Men de kan användas som förebyggande medel - nitrofuraner förändrar urinens egenskaper, vilket gör det svårt att multiplicera mikrober på slemhinnan.

Valet av läkemedlet är helt baserat på kunskapens och kliniska erfarenheter av läkaren, men bör under inga omständigheter vägledas av kostnaden för läkemedlet.

Behandling med antibiotika

Strukturen och arbetet i det genitourära systemet tillåter inte användningen av traditionella droger, vilket beror på de egna egenskaperna hos deras ämnesomsättning. De flesta droger passerar genom levern, varefter de genomgår omvandling och kollaps. Deras "fragment" är inte längre aktiva mot bakterier, vilket gör sådan behandling värdelös för njurarna och urinblåsan. Och deras slemhinnor är inte så intensivt permeerade med blodkärlen att det inte tillåter att tränga igenom läkemedlet genom blodbanan.

Därför finns det bara en väg ut - att använda medel som kommer att fördelas i stora mängder med kvinnans urin. När tillräcklig koncentration skapas i den, kommer mikroberna att snabbt förstöras. Listan över dessa medel är nu begränsad, vilket orsakas av en ökning av mikrobes mot vissa antibakteriella läkemedel.

Infektionsmedel är vanligtvis kända (tarmsticks), vilket utesluter användningen av bredspektrum antibiotika. De används endast i undantagsfall som ett medel för att reservera - när vanliga droger inte ger den önskade effekten. Vid behandling i hemmet rekommenderas att man dricker ett antibiotikum i form av tabletter. Injektionerna ska utföras i en steril miljö (sjukhusets procedurrum).

uretrit

Urinflammens inflammation är den enklaste formen av urologisk inflammation. Sjukdomen åtföljs av intensiv klåda och brinnande, intensifierar med urinering. Men blåsan påverkas inte, så det kan snabbt härdas. Använd vanligtvis en kort kurs av antibiotika, kombinerat med traditionella metoder:

Vanligtvis används ett starkt antibakteriellt läkemedel i den maximala dosen, som måste vara berusad en gång. Detta gör att du kan skapa en stor koncentration av medicin i urinen och avlägsna mikrober från slemhinnan. Kvinnor brukar använda fosfomycin eller co-trimoxazol (Biseptol), eftersom de har ett brett spektrum av åtgärder. Detta beror på de olika orsakerna till urinrit, bland vilka det finns patogener av venerala sjukdomar. Efter den kortaste tiden av antibiotika, föreskrivs diuretikum och antiinflammatoriska preparat för att avlägsna de återstående mikroberna från urinröret. Mycket bekvämt är beredningen av Kanefron, som produceras i små kapslar och innehåller växtekstrakter. För behandlingsperioden och en månad efter det, bör samlag överges, eftersom en återintroduktion av patogenen i urinröret kan förekomma. I framtiden rekommenderas att gå på toaletten direkt efter sex och urinera, vilket är ett bevisat mått på förebyggande av urinrör.

Isolerad uretrit uppträder vanligtvis med gonorré eller klamydia, för vilken en kvinna rekommenderas att konsultera en venereolog och ta ut smuts.

Akut cystitis

Övergången till inflammation i blåsans slemhinna åtföljs av smärta i underlivet, feber, snabb urinering. Att misstänka denna sjukdom är därför inte ett problem för läkaren. Antibiotika för blåsor är föreskrivna enligt samma princip:

Eftersom i utvecklingen av cystit spelar en stor roll av normala invånare i en kvinnas hud och tarm, förändras gruppen av antibiotika som administreras. Fonderna ordineras under en kort period (upp till 3 dagar) och i "halvdoser". Detta beror på blåsans ackumulerande funktion - i flera timmar i urinen uppnås den nödvändiga koncentrationen. Penicilliner (amoxicillin), cefalosporiner (cefuroxim) eller fluokinoloner (ciprofloxacin) används. De har bra aktivitet mot Escherichia coli och stafylokocker, vilket gör att du snabbt kan bota inflammation. I sällsynta fall kan du använda fosfomycin en gång när det inte går att tillbringa en tre dagars kurs. Utnämningen av antibiotika kombineras med "mekanisk rengöring" av blåsan - en dag rekommenderas att dricka minst 2 liter surgjord vätska (avkok, juice, fruktdrycker).

Antibiotika för blåsor hos män är desamma, men de ordineras under en längre tid - upp till 7 dagar. Denna sjukdom är sällsynt hos män - när det upptäcks, bör en djupgående undersökning göras för att fastställa orsakerna (vanligtvis venerala infektioner).

Kronisk blåsan

Om du tar antibiotika felaktigt, eller inte vidtar några åtgärder, kan en kronisk form av inflammation utvecklas. I det här fallet sätter mikroberna "permanent" sig på blåsans slemhinna och multiplicerar med att multiplicera på dess yta. Medan immuniteten är stark, hämmar cellerna den intensiva uppdelningen av bakterier. Men med försvagningen utvecklas det - det liknar en skarp form i kliniken. Därför ska antibiotika i detta fall tas under lång tid och i högre doser:

Om exacerbationen utvecklades strax efter nästa antibiotikakurs, ska du omedelbart byta grupp av droger. Preference ges till "nya" droger, som inte används i bred praxis. Grupper av antibakteriella medel är samma - cefalosporiner (cefixim), penicilliner (med en skyddad variant - amoksiklav), fluokinoloner (moxifloxacin, levofloxacin). Om de inte kan bota cystit, använder de reservfonder - tetracyklin, levomycetin. Läkemedel ska druckas i en standarddos, och i varaktighet - inte mindre än tio dagar. Vanligtvis används en vecka, som kombineras med att ta mediciner som stimulerar immunitet. Minst två gånger om året - efter den huvudsakliga behandlingen - kommer det att behövas förebyggande kurser av antibiotika. De kan dricka kontinuerligt i minsta doser i en månad, eller i en standarddos - per vecka. För att göra detta, använd nitrofuraner (furagin, furadonin) eller biseptol.

Medel för förebyggande är oacceptabelt att använda under exacerbation - deras effektivitet räcker inte för att eliminera aktiv inflammation.

Akut pyelonefrit

Med denna form av urologisk infektion hänvisas vanligtvis kvinnor till sjukhuset, vilket är förknippat med en stor risk för komplikationer med felaktig behandling. Sjukdomen åtföljs av allvarlig feber och berusning, vilket även före undersökningen gör att du går till läkaren. Efter att ha bekräftat diagnosen startar antibakteriell behandling omedelbart:

Eftersom urinen inte stagnerar i njurskyddet, är det nödvändigt att använda drogerna i maximala doser. Liknande grupper av läkemedel används - skyddade penicilliner (amoksiklav), cephalosporiner (ceftibuten), fluorokinoloner (ciprofloxacin). Med sin ineffektivitet kan sjukdomen botas endast av reservdroger från samma grupper (cefixime, lomefloxacin). Användningen av andra antibiotika är inte alltid berättigad och säker. Introduktionen utförs med hjälp av injektioner - intramuskulär eller intravenös. Så, den maximala koncentrationen av läkemedlet skapas omedelbart i blodet, vilket gör att du kan undvika omvandling av läkemedlet i levern. Kursen är planerad i minst 10 dagar, vilket gör att du kan förstöra alla bakterier och förhindra utvecklingen av deras motstånd.

Trots den goda diagnosen och behandlingen är problemet med utveckling av kroniska former fortfarande relevant - detta främjas av den ofta använda självmedicinen.

Kronisk pyelonefrit

Denna form är alltid slutpunkten för en akut process som inte har varit tillräckligt eller försökt bota. Det kan ske utan en ljus klinik som förekommer slumpmässigt under en förebyggande undersökning. Men att behandla denna sjukdom är avgörande - det leder gradvis till utvecklingen av njursvikt. För att förstöra mikrober använder du samma antibiotika:

Situationen är komplicerad av att sådana patienter redan har en solid "erfarenhet" av att ta antibakteriella läkemedel. Därför måste vi omedelbart börja behandlingen med läkemedel från reservlistan. Helst bota sjukdomen kan endast efter flera kurser, vilket är förknippat med stabiliteten hos mikrober. Avvisa från det traditionella systemet för grundläggande och förebyggande behandling, som aktivt används för cystitis. Mottagande av antibiotika kan fördröjas i upp till ett år eller mer. En kombination av två medel används - från huvud- och tilläggslistorna. Först måste du dricka huvuddrogen (penicilliner, cefalosporiner eller fluokinoloner) och sedan ta ytterligare två veckor.

Kvinnor med kronisk inflammation i njurarna observeras länge hos läkaren, genomgår regelbundna undersökningar, tills resultaten av testen blir positiva.

Relaterade artiklar

Pyelonefrit är en av de vanligaste nephrologiska sjukdomarna som påverkar njursjukdomens njure och njurbäcken. En av de allvarliga konsekvenserna av pyelonefrit med felaktig eller oändlig behandling är sjukdomsövergången från akut till kronisk form, vilket är mycket svårt att behandla.

terapi

Behandling av pyelonefrit är huvudsakligen inriktad på att lindra patientens tillstånd och ta bort de första symptomen. En annan viktig uppgift är att eliminera orsaken som orsakade sjukdomen.

Antibiotikabehandling är den huvudsakliga metoden för behandling, eftersom i de flesta fall orsakas inflammation i njurarna av vissa bakterier. För att eliminera infektionen föreskrivs patienten antimikrobiella medel, inklusive antibiotika. Symtomen lindras av antipyretiska läkemedel och smärtstillande och antispasmodiska läkemedel.

Vid komplex behandling av pyelonefrit användes också droger på växtbasen. Dessa inkluderar pasta "Phytolysin", tabletter "Kanefron N" och andra läkemedel, som innehåller örthästslag, björkbladsextrakt, bärbär, etc.

Antimikrobiella mediciner

Denna grupp av läkemedel består av syntetiska föreningar av följande kemiska klasser:

nitrofuraner; fluorokinoloner; sulfonamider; hydroxikinolin; fosfonsyraderivat.

nitrofuraner

Nitrofuraner inkluderar sådana läkemedel som Furamag (furazidin), Furadonin (Nitrofurantoin), etc. Aktiva substanser i tabletter kämpar med trichomonader, lamblia och gramnegativa bakterier. Vanligtvis behandlas dessa läkemedel med kronisk pyelonefrit. Läkemedlen är kontraindicerade för barn under 1 månad och under graviditet och amning. Tabletter kan inte tas till personer med hepatit, njursvikt, med överkänslighet mot läkemedlets komponenter. I sällsynta fall orsakar de biverkningar: illamående, huvudvärk, kräkningar, allergier, anorexi.

fluorokinoloner

Dessa är förberedelser av andra generationen. De är kända för sin bakteriedödande effekt. Droger dödar Gram-positiva bakterier, (pneumokocker), anaerober och intracellulära patogener. För behandling av njurinflammation, särskilt pyelonefrit, föreskrivs följande läkemedel:

Norfloxacin. Läkemedlet är ordinerat av läkaren för akuta och kroniska infektioner i urinvägarna, som orsakas av patogener med hög känslighet för läkemedlet. Tabletter är kontraindicerade för kvinnor under graviditet och amning, personer med leverfel och med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Det rekommenderas inte att ta Norfloxacin hos barn i åldern 7-13 år, epileptika och patienter med uttalad nedsatt njurfunktion. Läkemedlet kan orsaka biverkningar, oftast är det brist på aptit, huvudvärk, diarré, sömnighet, trötthet. Ciprofloxacin (Cyprinol). Detta läkemedel är flera gånger mer aktiv än Norfloxacin. Tabletter är mycket effektiva för urinvägsinfektioner. Läkemedlet är kontraindicerat för barn under 15 år, gravida och ammande kvinnor, personer med individuell intolerans mot komponenterna i läkemedlet, epileptika. Med försiktighet ordineras tabletter för patienter med njursjukdom. Läkemedlet tolereras vanligtvis väl av patienter. I sällsynta fall finns det diarré, kräkningar, illamående, rastlöshet, ansiktsvullnad, huvudvärk, aptitlöshet, ett brott mot uppfattningen av smak och lukt. Ofloxacin. Effektivt förstör gramnegativa patogener. Tabletter hjälper till med pyelonefrit och andra smittsamma sjukdomar i njurarna, urinvägarna, bukhålan. Läkemedlet är kontraindicerat vid graviditet och amning, barn under 15 år, epileptika, samt patienter med hög känslighet mot kinoloner.

sulfonamider

De bekämpar effektivt klamydia, gramnegativa bakterier. När pyelonefrit, som orsakas av Pseudomonas aeruginosa, enterokock eller anaerob, är dessa läkemedel kraftlösa. För behandling föreskrivs vanligtvis följande läkemedel:

Biseptol. Läkemedlet förhindrar reproduktion av bakterier, ger hög baktericid aktivitet mot gram-positiva och gram-negativa patogener. Tabletter kan inte tas under graviditet, patienter med nedsatt njur och lever, med sjukdomar i det hematopoietiska systemet och med hög känslighet för läkemedlets komponenter. Att ta drogen kan orsaka diarré, kräkningar, illamående, allergiska reaktioner. När du behandlar Biseptolom måste du övervaka blodbilden. Idag anses den vara ineffektiv. Urosulfan. Tabletter är särskilt aktiva mot E. coli och stafylokocker. Läkemedlet är ordinerat för akut och kronisk pyelonefrit, infektionssjukdomar i urinvägarna. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med överkänslighet mot sulfonamider.

hydroxikinolin

Det mest populära läkemedlet är Nitroxoline. Tabletter förstör gramnegativa och gram-positiva bakterier. Detta läkemedel behandlar pyelonefrit, uretrit, cystit och andra infektionssjukdomar i njurarna och urinvägarna. Den överges på grund av dess låga effektivitet på grund av bakteriens höga resistens. Läkemedlet tolereras vanligtvis av patienterna väl, i sällsynta fall finns det en allergisk reaktion och illamående, med försiktighetspiller tas av personer med nedsatt leverfunktion. Med ökad känslighet för läkemedlets komponenter är läkemedlet kontraindicerat.

Fosfonsyraderivat

Monural tabletter är den enda representanten för en grupp antimikrobiella ämnen. Läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder - den aktiva substansen i dess sammansättning (fosfomycin) bekämpar effektivt de flesta gram-positiva mikroorganismerna. Läkemedlet är ordinerat för infektionssjukdomar i urinvägarna, med bakteriell uretrit och cystit, liksom som profylaktisk mot infektioner i efteroperationsperioden. Tabletter får användas under graviditeten, Monural botar massiv bakteriuri hos kvinnor i positionen. Läkemedlet är kontraindicerat för barn under 5 år, för kvinnor under amning, för personer med njursvikt och för överkänslighet mot fosfomycin. Läkemedlet orsakar ibland illamående, diarré, halsbränna, hudutslag.

penicilliner

Antibiotika penicillinserier i pyelonefrit har använts under lång tid och framgångsrikt. Med inflammation i vävnaderna i njurskyddet och njurarna, är Amoxiclav oftast ordinerat. Detta antibakteriella kombinationsläkemedel är kontraindicerat hos patienter med hepatit och personer med individuell intolerans mot aktiva substanser - amoxicillin och clavulansyra. Biverkningar inkluderar diarré, illamående, urtikaria, trombocytopeni, anemi, candidiasis, etc. Behandling av pyelonefrit under graviditet och amning är tillåten, men endast under strikt övervakning av en läkare.

cefalosporiner

Ofta under sjukdomen ordinerar läkare injicerbara cefalosporin antibiotika, den vanligaste är Cefazolin. Detta antimikrobiella läkemedel ordineras vid behandling av akut pyelonefrit och andra infektionssjukdomar, den administreras till patienten intravenöst eller intramuskulärt. Injektioner är kontraindicerade hos gravida kvinnor, barn under 1 månad och patienter med ökad känslighet mot antibiotika. Det kan finnas klåda, hudallergiska reaktioner.