Huvud
Förebyggande

Antibiotika för gonorré

Gonorré - en vanlig sjukdom i det venerala spektret, som ofta kräver kvalificerad behandling på ett sjukhus. Ett av huvudämnena i läkemedelsbehandling, som hjälper till att bli av med problemet, är antibiotika.

Behöver du antibiotika?

Det finns en populär åsikt bland folket att gonorré kan botas av gamla recept utan att använda antibiotikabehandling. Detta är i grunden inte sant! Sjukdomen har en uttalad infektiös natur, orsakad av gonokocker, som påverkar de slemhinnor i genitourinary sfären. Du kan bara bli av med problemet genom att ta bort orsaken till tillståndet, och det är omöjligt utan antibiotika.

Trots allt ovan, försöker människor att behandla sig och i vissa fall försvinna symptomerna på gonorré, även om de inte dyker upp. Smick inte dig själv! Helt enkelt har sjukdomen gått från akut fas till kronisk form, och det är mycket svårare att bota det.

Vilka antibiotika ska man dricka med gonorré?

Den resonansfråga som varje patient frågar sig ligger i ett effektivitetsplan för ett givet läkemedel mot en viss infektionspatogen. Det finns ett antal preparat av antibakteriellt spektrum, som starkast påverkar gramnegativa diplokocker.

kvinnor

För behandling av gonorré i Genin blir optimala valet av läkemedel cefalosporin- eller penicillin - är Ceftriaxon (den mest kraftfulla antibiotika av förra generationen för behandling av gonorré för tillfället), Bitsillin och amoxicillin. Om du presenterar en allergi mot dessa läkemedel, eller att de inte visar korrekt effektivitet på grund av de individuella egenskaperna hos organismen, är det värt att uppmärksamma makrolid droger, tetracyklin och sulfa grupper - erytromycin, azitromycin, doxycyklin, sulfametoxazol.

Den exakta dosen bör bestämmas för dig av en venereolog, han föreskriver också lämplig längd på kursen, som vanligtvis inte överstiger en vecka.

män

Trots de väsentligt olika manifestationer av kliniska symptom på sjukdomen, är behandlingen av denna sjukdom i starkare könet och könet nästan identiska - det är alla samma antibiotika brett spektrum. Men män får ofta en "belöning" för gonorré, klamydia uretrit och ändå det mest effektiva är att använda droger i stället för makrolid grupp, tetracyklin-analoger, såsom doxycyklin.

Gonokockinfektion hos män tenderar att vara mer motståndskraftig än kvinnor, så under konservativ behandling är rationellt att använda en kombination av antibiotika - det är samma ceftriaxon med doxycyklin.

Egenskaper av komplex terapi

En gräns antibiotika vid behandling av gonorré är inte nödvändigt - även gälla imunnomodulyatory, lokal behandling av könsorgan antiseptiska medel, liksom sjukgymnastik, försök att normalisera kraften, röra sig mer, och andas den friska luften, och att avstå från tillfälligt sex och använda kondom.

Välj snabb antibiotika för gonorré hos kvinnor och män

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna hittills. Det är främst sexuellt överfört, även om det är möjligt att smittas i vardagen: genom hygienartiklar, gemensamma områden. Nyfödda är infekterade under arbetet, genom slemhinnorna.

Sjukdomen manifesterar sig inte bara kliniskt som oerhört obehagliga symptom, men kan även orsaka allvarliga komplikationer (prostatit, infertilitet). Det enda effektiva sättet att behandla är antibiotikabehandling.

Antibiotika för gonorré hos män och kvinnor

Antibiotikabehandling är det enda sättet att bota denna STD. Samtidigt styrs läkare som väljer behandling, inte bara av sjukdomens sociala betydelse, men också av risken för att utveckla svåra komplikationer. Enligt internationella normer bör gonokockresistens mot det föreskrivna läkemedlet inte överstiga 5%.

I detta avseende, kontinuerlig övervakning av läkemedelsbehandlingens effektivitet i alla regioner. Gonorrés orsaksmedel har flera mekanismer för bildning av resistens mot antibiotika, så över tiden förlorar konventionella behandlingsregimer deras relevans. För närvarande gonokocker känsliga för läkemedel såsom ceftriaxon, ciprofloxacin, ofloxacin och penicillin för gonorré hjälper inte, eftersom tetracykliner.

Dessutom framträder nya stammar som är resistenta mot fluorokinoloner. I modern dermatovenereologisk praxis används flera antibiotika för att behandla gonorré. I det här fallet är de indelade i huvud och reserv (den andra gruppen utses när den första är intolerant eller ineffektiv). Dessutom används makrolider för att förhindra klamydia som en saminfektion.

ceftriaxon

Ceftriaxon är ett antibiotikum-cephalosporin av den tredje generationen, som har ett brett spektrum av antibakteriell verkan. Förstör mikroorganismen, förhindrar syntesen av sin cellvägg.

Det kännetecknas av de högsta biotillgänglighetindikatorerna - det är assimilerat med 100% - och låg toxicitet. Den enda kontraindikationen till hans utnämning är den individuella intoleransen av penicilliner, cefalosporiner och karbapenem.

Vid antibiotikabehandling av gonorré är ceftriaxon det valfria läkemedlet, det vill säga det är mest effektivt mot patogenen av allt som är möjligt. Förutom god tolerans och effektivitet finns det ytterligare en otvivelaktig fördel: Den fullständiga behandlingstiden för en okomplicerad akut infektion består av endast en injektion.

ciprofloxacin

Avser en grupp antibiotika-fluorokinoloner som undertrycker biosyntesen av bakteriell cell-DNA. Det verkar baktericid mot Gram-negativa patogener av infektioner, vilket orsakar ytterligare förstöring av cellväggen.

Det används ofta i rena inflammatoriska processer av olika lokaliseringar. Kontraindicerat vid njure- och leverdysfunktion, överkänslighet, liksom personer under 18 år. Ciprofloxacin, som ceftriaxon i gonorré, är det valfria läkemedlet och administreras en gång oralt.

ofloxacin

Ofloxacin är ett annat första antibiotikum som används för att behandla gonorré, andra generationens fluorokinolon. Liksom resten av hans grupps droger verkar det dödligt för mikroorganismer på grund av ett brott mot DNA-syntesen.

På samma sätt kännetecknas det av en ganska hög toxicitet, varför den är kontraindicerad för barn och personer med överkänslighet. Med en okomplicerad infektion tas en dos av Ofloxacin oralt.

spektinomycin

Tricyklisk antibiotikum från klassen av aminoglykosider, som har en bakteriostatisk effekt på patogena bakterier.

Penetrerar in i cellen, förhindrar biosyntesen av proteinet som är nödvändigt för tillväxt. Den är huvudsakligen aktiv i förhållande till gramnegativa mikroorganismer, inklusive gonokocker. Det kännetecknas av låg toxicitet och därmed en liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Med gonorré i okomplicerad form är en reservdrog och för infektion med komplikationer - en av de viktigaste.

cefotaxim

Det tredje generationen antibiotikum-cephalosporin avsedd för parenteral administrering har framgångsrikt använts för behandling av andnings- och urogenitala infektioner.

Förhindrar bildandet av cellväggen hos den patogena bakterien, förstör den. Det finns ingen stark toxisk effekt på kroppen, men det är kontraindicerat inte bara för personer med intolerans utan också för gravida kvinnor. Injektionen görs en gång.

cefuroxim

Reserve antibiotika cefalosporin grupp (2 generation), utformad för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet, urogenitalt system, muskuloskeletala systemet.

Det finns tillgängligt i olika doseringsformer, inklusive parenteral administrering, men med gonorrétabletter används. Gravida, ammande, för tidiga barn förskrivs med försiktighet, allergier är kontraindicerade.

lomefloksatsin

Ett annat antibiotikum, tagit med gonorré en gång inuti.

Avser fluorokinoloner, verkar på patogena mikroorganismer baktericida. Huvudsyftet med läkemedlet är behandling av urogenitala infektioner (både komplicerade och okomplicerade). Dessutom kan den användas i kombination med andra läkemedel för antibiotikabehandling av tuberkulos. Barn, gravida, överkänsliga personer är kontraindicerade. I fallet med gonorré finns på listan över reservdroger.

cefixim

Denna tredje generationens cefalosporin är effektiv mot ett brett spektrum av patogena bakterier och ordineras för inflammatoriska processer i andningsorganen och urinvägarna.

Vid komplicerad gonorré tas cefixim oralt och är en reservmedicinering. Den används enligt det schema som upprättats av läkaren i enlighet med svårighetsgraden och arten av komplikationen. Liksom andra cefalosporiner, kännetecknas den av låg toxicitet och en liten mängd kontraindikationer (individuell intolerans).

azitromycin

Den första representanten för underklassen av azalider från gruppen av semisyntetiska antibiotika-makrolider.

Det verkar bakteriostatiskt genom att undertrycka syntesen av proteiner, och när dosen ökar har den en bakteriedödande effekt. Inom spektrumet av antimikrobiell aktivitet, ange majoriteten av kända gramnegativa, gram-positiva och atypiska patogener. På grund av den kraftfulla terapeutiska effekten och det bekväma mottagningsskedet används det allmänt inom olika områden av medicin, vilket visar låg toxicitet.

I motsats till ovanstående antibiotika, är Azithromycin gonorré inte tillämplig för behandling av den underliggande sjukdomen, och för att förhindra chlamydia. Denna infektion följer ofta gonokock, så för förebyggande ändamål behövs azalider. Parallella injektioner tilldelade enda mottagande ett gram Azitromycin i någon form av en underliggande sjukdom, med undantag för de fall där terapin utförs i gravida kvinnor (de kan ta erytromycin eller spiramycin).

doxycyklin

Det är ett alternativ till det tidigare läkemedlet som används för att förhindra klamydia, vid överkänslighet mot makrolider.

Avser gruppen antibiotika-tetracykliner, verkar på chlamydia bakteriostatiska. Till skillnad från azitromycin, som tas en gång, föreskrivs Doxycyclin en sju dagars kurs. I detta fall orsakar tetracyklinspecifik toxicitet en lista med kontraindikationer: barndom, graviditet, leverfel, allergi.

System för att ta antibiotika från gonorré

Det finns ingen enda behandlingsprincip för denna sjukdom, eftersom den kan uppstå i akut och kronisk form med komplikationer. Det är också nödvändigt att justera möten och doser enligt ålder och individuella egenskaper.

Styrd av kraven på effektivitet och säkerhet för antibiotikabehandling använder dermatovenerologerna följande scheman:

 • akut gonorré, lokaliserade i de nedre delarna av det urogenitala systemet behandlas av en enda injektion av 250 mg Ceftriaxon intramuskulär eller oralt intag av en eller Tsiprofloksaina ofloxacin (500 eller 400 mg, respektive). Vid intolerans föreskriva läkemedel från reservgruppen. För förebyggande av klamydia administreras 1 gram azitromycin samtidigt (eller Doxycycline - 100 mg två gånger dagligen i en vecka).
 • Antibiotika från kroniska gonorré flödande komplikationer, såväl som disseminerad infektion för 24-48 timmar administreras intramuskulärt eller intravenöst till en objektiv förbättring. Tilldela Ceftriaxon (1 gram / m eller i / på en gång per dag), cefotaxim (1 g / tum med en åtta-timmars intervall), Ciprofloxacin Spectinomycin intramuskulärt eller intravenöst var 12 timmar (2 c. Och 400 mg, respektive). Därefter överförs patienten till oral administrering av cefixim eller ciprofloxacin, bestämning av varaktigheten av kursen i enlighet med beskaffenheten av komplikationen.
 • Behandling av nyfödda utförts i en vecka (upp till 10 dagar i hjärnhinneinflammation) genom intravenös eller intramuskulära injektioner dagliga dosen i två steg med en 12-timmars intervall. Den dagliga mängden Cefotaxime är 25 mg per kg kroppsvikt och Ceftriaxon är 25 till 50.
 • När lesioner av slemhinnan bildas gonokocksfaryngit. Med denna diagnos behandlas gonorré med ciprofloxacin och resten av läkemedlen enligt schemat för behandling av akut okomplicerad form.
 • Gonokock konjunktivit behandlas hos vuxna enda intramuskulär injektion av ett gram Ceftriaxon, och neonatal - en i hans / i eller / IM-injektion som innehåller högst 125 mg aktiv substans.
 • Antibiotikabehandling under graviditet utförs när som helst i enlighet med sjukdoms svårighetsgrad. De viktigaste drogerna är i detta fall Spectinomycin eller Ceftriaxone, och fluorokinoloner och tetracykliner är strikt kontraindicerade.

Ovannämnda regimon av gonorré är bekant och kan inte användas för självbehandling utan att konsultera en dermatovenerolog. Ett besök hos en läkare är obligatoriskt, eftersom det krävs en bakteriologisk analys (inklusive kontroll) och observation av en specialist för en lyckad behandling.

Beskrivning av sjukdomen

Om gonorré, mer känd i folket under namnet gonorré, är känt sedan bibliska tider. Även då fanns en hög grad av infektiöshet av sjukdomen, behovet av att isolera patienten och försökte behandling (tvätt, stickning och antiseptiska medel). Likväl hade sådan behandling inte rätt effekt och sjukdomen ledde ofta till döden. Bara med ankomsten av antibiotika i medicin i mitten av förra seklet var en fullständig botemedel möjlig.

Orsak och vägar för infektion

Det huvudsakliga sättet att infektera är oskyddad samlag, vilket leder till att organen i genitourinärsystemet för det mesta påverkas. I hemmet överförs patogenen från bäraren genom hushållsartiklar och i leveransprocessen, från moder till nyfödd.

Tecken på gonorré

Efter en kort inkubationstid (från 3 till 7 dagar) efter införandet av patogenen i kroppen som har symtom på infektion, med män - nästan alltid, och för kvinnor - bara hälften av fallen. Karakteristiska tecken på gonorré är:

 • purulent urladdning ur urinröret eller vagina
 • klåda, brinnande i området av de yttre könsorganen;
 • smärta i processen med urinering och frekventa önskningar för det;
 • hos män kan smärta spridas till perianalzonen.

De angivna symtomen kännetecknas av en akut form av sjukdomen. Utan ordentlig behandling sprider infektionen till bäckenorganen, njurarna, orsaksmedlet in i blodet (bakterieemi), huden och lederna påverkas. Gonorré passerar in i ett kroniskt stadium, vilket externt manifesterar sig litet, men leder till allvarliga komplikationer. Kvinnor, i vilka sjukdomen inte har några yttre manifestationer, lider ofta av infertilitet.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika som används för gonorré

Gonorré är en av de vanligaste infektionssjukdomarna, som i de flesta fall överförs genom intimitet med en infekterad partner. Har obehagliga symptom, försämrar livskvaliteten signifikant. I avsaknad av adekvat terapi leder till allvarliga negativa konsekvenser. I händelse av komplikationer är reproduktionssystemet skadligt. Terapi av gonorré med antibiotika är det enda sättet med bevisad effekt.

Funktioner av sjukdomen

Gonorré (gonorré) är en venerisk sjukdom som orsakas av införandet i den friska organismen av mikrobe Neisseria gonorrhoeae. Avser gramnegativa diplokocker som orsakar purulent inflammation i urinvägarna. Mindre vanlig är slemhinnan i munnen, struphuvudet, ögonen, ändtarmen. Om patogen tränger in i blodomloppet generaliseras processen, vilket leder till störningar i kardiovaskulärsystemet, som eventuellt påverkar meningesna, knäleden.

Efter infallandet av patogen i kroppen börjar antikroppar frisläppas, men de är inte specifika, så du kan få gonorré flera gånger.

Sändningsvägar

I riskzonen är alla segment av befolkningen oavsett kön, ålder, social status. Källan för infektion är en sjuk person. I de flesta fall (mer än 75% av infekterade) uppstår sjukdomen i latent form, med eller utan en suddig symptomatologi. Dessutom är inkubationsperioden (tidsintervallet från infektionstiden till manifestationen av symtom) med tripper 3 till 30 dagar. Under den här perioden kan den smittade personen smitta andra genom sexuell kontakt.

Kvinnor är ofta bärare. Detta är ett tillstånd där patienten inte känner av betydande förändringar i hälsan, känns bra, men för andra är ett hot.

Det finns flera sätt att överföra gonoréen:

Det huvudsakliga sättet att infektera med gonorré är sexuell. I det traditionella (vaginala) samlaget faller neisseria av gonoré på släktet i könsorganen, urinröret, vilket orsakar en inflammatorisk process i dem. Analsex kan prova gonokockskada på ändtarmen, oralt - munhålan, nasofarynx.

Infektioner av ögonen sker genom att komma in i konjunktiva mikrober från händerna som kommer i kontakt med de infekterade sekret i könsorganen.

Intressant! Varje år diagnostiseras över 200 miljoner människor världen över med gonorré. Detta är bara officiella uppgifter, hur många patienter som är kvar i okunnighet kan endast antas.

Mindre sannolikt, men möjligt sätt kommer att bli infekterad med en venerisk sjukdom - en inhemsk. För miljön är mikroben inte stabil - det förstår under torkning, i en tvålmiljö. I sekret från könsorganen behåller det sina vitala funktioner medan fukt kvarstår. Om en person inte följer de grundläggande hygienreglerna ökar risken att bli smittad av inhemska medel. Till exempel, genom att använda vanliga badtillbehör (handduk, tvättdukar). Vuxna tvål ofta barnet med samma tvättduk som de använde sig själva. Så det finns en gonorré hos barn.

Det vertikala sättet för överföring av infektion innebär att infektera barnet från moderen medan de passerar genom födelsekanalen.

Klinisk bild

Symptom på gonoré observeras huvudsakligen i den akuta fasen av sjukdomsförloppet, under inkubationsperioden finns inga manifestationer. I heterozygotiska patienter ser den kliniska bilden ungefär densamma ut, men det finns också skillnader.

Hos män uppträder det akuta skedet mycket snabbare och uppenbaras av följande symtom:

 • ömhet med urinering (klåda, brinnande);
 • frekvent urinering, falska önskningar;
 • svullnad av glanspenisen;
 • purulent urladdning ur urinröret.

Gonorré hos kvinnor är mestadels asymptomatisk, men leder ofta till allvarliga komplikationer. Infektionen i kroppen framkallar utvecklingen av den inflammatoriska processen i de nedre och övre delarna av genitourinary systemet.

Symptom på gonorré hos kvinnor:

 • tjock ogenomskinlig vaginal urladdning med en obehaglig lukt (möjligen med blandning av blod);
 • smärta i underlivet
 • obehag i perineum;
 • Dyspareunia - ömhet under intimitet.

När nasofarynx påverkas uppträder sjukdomen i tecken som liknar angina halsont, obehag när man sväljer och feber. Det finns ett ljust raid på tonsillerna.

behandling

Trots att sjukdomen är lätt eller allvarlig, bör behandlingen av gonorré hanteras uteslutande av en behörig läkare. Terapi av den komplicerade formen passerar inom gränserna för en upptäckt av patienten på ett sjukhus av en dermatovenerologisk dispensär. Behandling av gonorré med antibiotika är det enda effektiva sättet att bli av med infektionen.

Följande metoder används:

 • antibiotikabehandling;
 • immunostimulerande behandling;
 • användning av aktuella läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • anslutning till en diet.

Varje klinisk form av gonorré ger ett individuellt tillvägagångssätt vid valet av läkemedel för behandling. I den akuta fasen är terapin helt baserat på antibiotika. Den kroniska formen behandlas med ett komplex av antibiotika och preparat av immunmodulerande serier.

Antibiotikabehandling

Antibiotika är förstahandsmedicin i behandlingen av någon form av gonorré, oavsett sjukdomsstadiet och förekomsten av komplikationer.

Valet av en viss beredning beror på:

 • Resultat av analyser på patogenens känslighet mot antibiotika (bakteriologisk undersökning av smeten);
 • Förekomsten av andra sjukdomar i vilka ett eller annat antibiotikum inte kan administreras;
 • kompatibilitet med andra receptbelagda läkemedel.

Mikroorganismer är känsliga för olika grupper av antibakteriella läkemedel. Men du måste veta vilka antibiotika som är mer effektiva.

Basen för det klassiska behandlingsregimen är användningen av antibiotika i en grupp penicilliner, tetracykliner. Men vissa stammar av mikroorganismen kan förstöra sin aktiva substans tack vare enzymet beta-laktamas. Vid laboratoriedefinition i analysen av närvaro av ett enzym utses preparat från gruppcefalosporiner.

Penicillin-gruppen

Preparat av denna serie ordineras oftast i tabletterad och injicerbar form. I tabellen övervägs listan över preparat från denna grupp med beskrivningen av en dos och behandlingens längd.

Injektionerna har färre biverkningar på magtarmkanalen (GIT), levern. De tar sig till deras destination snabbare och börjar agera.

Injektioner från gonorré.

Det finns en reviderad version av läkemedlet Bicillin - det är Bicillin-5, som har en långvarig effekt, administreras en gång i månaden med en dos på 1,5 miljoner enheter. Denna egenskap av drogen låter dig genomgå behandling hemma. Bland patienterna kallades denna metod - behandling av gonorré med en enda injektion.

Penicillinkoncernen är det starkaste allergenet. Parallellt med henne är ordinerad antihistaminer - Suprastin, Diazolin.

Tetracyklingruppen

Denna grupp omfattar bredspektrum antibiotika med en gemensam struktur och mekanism, full korsresistens.

Daglig behandling av gonorré hos män och kvinnor med metacyklin (syntetiskt tetracyklinderivat) vid akut sjukdom består i att ta 300 mg av läkemedlet 2 gånger om dagen. I svåra fall är det möjligt att administrera 900 mg per dag.

Tetracyklin, klortetracyklin är ordinerad för 2 g per dag. Du måste dricka i flera mottagningar i lika delar. I svåra fall kan dosen ökas till 3 g per dag.

Doxycyklin används i 7 dagar, 2 kapslar (100 mg) under de första 2 dagarna, därefter 1 kapsel till slutet av behandlingsförloppet.

cefalosporiner

De ordineras för behandling av akut och kronisk form av gonorré. I samband med framväxten av nya stammar av mikroorganismer som inte svarar på terapi med pinicilliner, används cefalosporiner i stor utsträckning.

Ceftriaxon avser tredje generationens läkemedel som inte har resistens. En injektion (250 mg) är intramuskulär. Vid en mer komplex kurs utförs två injektioner per dag med samma tidsperiod.

Ceftazidim ges intramuskulärt eller intravenöst med 1 g var 8-12 timmar. Det är möjligt att öka doseringen enligt indikationerna.

Cefalexin finns i kapslar om 0,25 g. Det tas i enlighet med schemat - de första två dagarna 2 kapslar 4 gånger om dagen, de kommande tre dagarna 1 kapsel 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.

Andra antibakteriella medel

 • Makrolidgrupp. Erytromycin är ordinerat till patienter med akut subakut gonorré dygnet runt i en kursdos som matchas av en läkare individuellt. Macropen - 400 mg 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7 dagar.
 • Grupp av nitroimidazoler. Metronidazol i gonorré är föreskriven i fallet när trichomonader finns parallellt. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Det appliceras transvaginalt eller intravenöst till 250 mg två gånger om dagen med samma intervall.
 • Azalider. Läkemedel i denna grupp rekommenderas för användning i gonorré hos män och kvinnor av Världshälsoorganisationen (WHO). Den mest populära i denna grupp är azitromycin. Ta gonorré en timme före en måltid till 0-25 -1 g en gång om dagen. Behandlingsförloppet är individuellt för varje patient.
 • Sulfonamider. Läkemedel av denna antibakteriella grupp utmärks av deras långvariga verkan. Denna egenskap minskar risken för upprepad återkommande gonorré. Biseptol innehåller i sin sammansättning sulfametoxazol, trimetoprim, på grund av vilken den bekämpar gonokockinfektion och andra svampar. Beroende på patologins form beskrivs svårighetsgraden av symtomen enligt vissa mönster.
 • Ftorfinoly. Användningen av preparat av fluorofinolgruppen är effektiv i den fria formen av sjukdomen. Det finns möjlighet att en tablett bota gonorré. De vanligaste är norfloxacin (1-2 tabletter med en dos av 400 mg), abaktal (400 mg två gånger dagligen), ciprofloxacin (250-50 mg två gånger dagligen). I kombination med andra grupper av antibiotika används för att behandla blandade infektioner.

Viktigt! Självbehandling hotar att bryta kroppens reproduktiva funktion. Att ta antibiotika för gonorré hos någon grupp utan att ordna läkare rekommenderas inte.

Efter avslutad behandling av antibiotikabehandling passeras återupptagningen av tarmmikrofloran. Under minst 14 dagar tas probiotika (Linex, Bifidumbacterin).

Kriteriet för härdning av gonorré är negativa testresultat 10 dagar efter behandlingskursen.

Funktioner hos män och kvinnor

Hur man behandlar gonorré hos kvinnor? Antibiotika av penicillin, cephalosporinserier, Ceftriaxone, Bicillin, var de mest effektiva för behandling av gonorré hos kvinnor. I fall av allergiska reaktioner på dessa grupper är erytromycin, doxycyklin förskrivet.

Inom ramen för komplex behandling föreskrivs vaginala suppositorier med antibakteriella, antiseptiska egenskaper - hexikon, betadin. Det är dock strängt förbjudet att använda ljus under menstruationen.

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att avstå från sexuella kontakter och dricka alkohol. Detta gäller både kvinnor och män.

Användningen av antibiotika i gonorré hos män är inte annorlunda än motsatt kön. Men ofta med gonorré hos män, en annan infektion, till exempel, klamydia, förenar sig. I detta fall är antibiotika av tetracyklingruppen mest effektiva. Med gonorré och trichomoniasis administreras metronidazol 250 mg intravenöst i 10 dagar.

Sjukdomen har en mer beständig karaktär än hos honkroppen, därför administreras preparat av två olika grupper samtidigt (Ceftriaxon + Doxycyklin).

Gonorré urethrit hos män kan botas med sulfonamidgrupps tabletter - Biseptol. Det är tillräckligt att ta två tabletter om dagen med ett åtta timmars intervall.

effekter

I avsaknad av adekvat behandling kan gonorré orsaka irreparabel hälsorisk. Sjukdomen tar en kronisk form, och det finns ingen botning helt. Senare observeras eftergift och återfall.

Vad är fälld med sjukdomen för patienter av olika kön?

Antibiotika för gonorré för män och kvinnor - ett kraftfullt slag mot fienden

Antibiotika mot gonorré är den huvudsakliga typen av medicinering när man förskriver behandling. Endast med hjälp av antibakteriella medel kan du förstöra patogenen och förhindra dess ytterligare reproduktion.

Lider du av smärtsam och frekvent urinering? Det fanns riklig serös purulent urladdning, och på könsorganen fanns det svullnad och hyperemi?

Det är dags att visa din läkare, eftersom det här är de viktigaste symptomen på en av de allvarliga venerala infektionerna - gonorré. Denna sjukdom behandlas inte symptomatiskt, mycket mindre oberoende. Här behöver du en omfattande behandling som hjälper till att bli av med obehagliga symptom och undvika allvarliga konsekvenser.

Basen på terapeutiska åtgärder är antibakteriell terapi, som kan undertrycka tillväxt och reproduktion av patogena mikroorganismer. Så, vilka antibiotika används mot gonorré, låt oss analysera det mer detaljerat.

Vad är användningen av antibakteriell terapi?

Framgångsrik återställning kräver korrekt utvald behandling.

Basen för sådan behandling är antibiotika, vilka väljs enligt sådana parametrar:

 • Resultaten av analysen, där patogenens känslighet för en specifik typ av läkemedel bestämdes;
 • Förekomsten av samtidiga sjukdomar i anamnesen;
 • individens egenskaper hos organismen
 • kompatibilitet med andra läkemedel som föreskrivs vid komplex behandling.

Överraskande nämnde gonorré (på ett annat sätt) i Gamla testamentet, där Mose gjorde anteckningar om smittsamheten i denna sjukdom. Det finns också uppsatser och forntida forskare - Aristoteles, Platon, Hippocrates.

Det verkar som om mänskligheten länge varit tvungen att uppfinna en unik medicin som kan besegra en illvillig fiende en gång för alla. Låt oss komma ihåg penicillin, då det var ett starkt antibiotikum mot gonorré. Men med all sin effektivitet kunde han inte rättfärdiga förhoppningarna och bli en universal panacea.

Orsaken till sådana omständigheter är inte dold i själva läkemedlet, men i förmågan hos gonorrés orsaksmedel - modifieras gonokocken och skapar nya stammar resistenta mot de redan tillgängliga antibakteriella läkemedlen. Allt detta skapar förutsättningarna för uppfinningen av nya, mer kraftfulla läkemedel för att bekämpa sjukdomen.

För närvarande är de mest effektiva antibiotika för gonorré tillhör gruppen av fluorokinoloner, cefalosporiner, sulfonamider och makrolider, som har ett brett spektrum av effekter. Men, som vi lärt oss, penicilliner och tetracykliner och förlorade sin makt och kan inte klara av attacker av gramnegativa diplokocker, men inga fall av deras tillämpning är uteslutna.

All antibiotikabehandling mot Neisseria gonorrhoeae visas i diagrammet nedan (alla data togs från resultaten från studierna).

Principen för antibakteriella läkemedel är baserad på sådana mekanismer:

 • förstörelse av bakteriell cellväggsyntes
 • förstörelse av intracellulär proteinsyntes
 • brott mot permeabiliteten hos cytoplasmmembranen;
 • förstöring av RNA-syntes.

Eftersom antibiotika används för att behandla gonorré hos män och kvinnor, utvecklas mikroorganismernas motstånd, så droger är indelade i två grupper:

 1. Sammanfattning. Den har hög antibakteriell aktivitet och tilldelas först.
 2. standby. En eller flera rader är sämre än de viktigaste antibiotika (den har mindre medicinsk effekt, större toxicitet, uttalade biverkningar). Det används för att utveckla snabb resistens mot mediciner från den första gruppen eller eftersom patienten har en individuell intolerans.

OBS: Vid behandlingstillfället bör du begränsa dig till samlag och följa rekommendationerna för rätt näring och en hälsosam livsstil.

Vilka antibiotika används oftast: topp 8 droger

Komplex terapi för kvinnor och män är inte särskilt annorlunda. Den enda behandlingen för gonorré hos kvinnor med antibiotika kan leda till störning av normal mikroflora och följaktligen till bakteriell eller svampvaginit.

Därför måste mottagningen av sådana droger kompletteras med probiotika och lokala antifungala medel:

 1. Ljus som innehåller laktobaciller (Lactonorm, Efcomin, Lactobacterin, Acilact).
 2. Vaginala suppositorier med svampdödande komponenter (Isoconazol, Hexicon, Candide, Clotrimazol).

Behandlingskursen är cirka 10 dagar. Samtidigt måste kvinnlig kön vara försiktig när man väljer ett läkemedel och i något fall bör man börja engagera sig i självmedicinering.

Manlig gonorrésincidens följs ofta av en kombinerad infektion av klamydial uretrit. Och eftersom en liknande infektion hos män är mycket resistent, ordineras läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder.

Kombinationer av läkemedel används också för framgångsrik behandling. Det kan vara antibiotika för gonorré hos män i tabletter och injektioner (t.ex. doxycyklin och ceftriaxon).

ceftriaxon

Låt oss börja med honom, för enligt hans bevisade effektivitet är detta det bästa antibiotikumet för gonorré. Det hör till gruppen av tredje generationens cefalosporiner, därför är det ett starkt läkemedel med stor potential för mutationsstammar. Den innehåller halvsyntetiska komponenter, på grund av vilka det finns en hög antibakteriell aktivitet.

Doseringsformen presenteras i form av ett pulver för IV- eller IM-injektioner. När man slår in i muskelmassa uppnås maximal koncentration av aktiva substanser efter 2,5 timmar, och när man prickar i en ven - omedelbart.

Den fullständiga elimineringen av läkemedlet sker endast 2 dagar efter det att läkemedlet avbrutits. Effektivitet av läkemedlet uppnås på dess förmåga att förhindra syntesen av murein, som träder i bakteriecellväggen, då är det möjligt att titta på strömmande innehåll och cytoplasma utåt och ytterligare förstörelse infektion.

Den dagliga dosen av läkemedlet varierar från 100 till 2000 mg. Okomplicerade fall av gonoré kräver endast 250 mg.

Endast en läkare kan beräkna den dos som krävs, eftersom en låg koncentration återställer patogenens reproduktion och aktiva aktivitet och för mycket har en uttalad toxisk effekt. Tidigt avbrytande av läkemedlet försvagar endast den patogena mikroorganismen och bildar därefter resistens mot denna medicinering.

Varning: ceftriaxon kan påverka antikoagulationsegenskaperna, så det är inte rekommenderat att ta med lösningar som innehåller kalcium.

azitromycin

Detta är ett annat starkt antibiotikum för gonorré från makrolidgruppen. Dess popularitet bestäms av ett brett spektrum av effekter, snabb absorption i blodet och snabb avlägsnande från kroppen.

Trots den ständiga mutationen av gonokockstammar har den god antibakteriell aktivitet för nästan var och en av dem. Detta läkemedel rekommenderas dock inte till barn och gravida kvinnor.

Azitromycin är älskad för sin bekvämlighet. Det räcker bara med ett piller per dag, vilket ökar patientens efterlevnad och förenklar behandlingen. I den akuta sjukdomen är en enda dos på 1,5-2 g av läkemedlet ordinerad och i dubbel användning av 1 g.

Vid kronisk form ska man ta 1 g och gradvis öka med 250 mg i 4 dagar. Du måste äta en timme innan du äter. Enligt tillgängliga data kommer patientens lättnad på andra dagen efter behandlingens början.

ciprofloxacin

Det är ett alternativt antimikrobiellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den har en bra bakteriedödande effekt, som förstör produktion av DNA och förändrar de morfologiska värdena hos cellväggsmembranen, vilket leder till den patogena mikroorganismens omedelbara död. Läkemedlet inhiberar också reproduktion och infektionstillväxten.

Sådana antibiotika kan användas för gonorré i tabletter eller som injektioner. Den appliceras en gång inuti i en dos av 500 mg med okomplicerad gonorré.

Behandlingsförloppet är cirka 10 dagar. Vid oral mottagning observeras maximal koncentration av ett ämne redan inom 1 - 1,5 timmar. Aktiva komponenter är väl fördelade i vävnader och celler. Läkemedlet är kontraindicerat hos kvinnor med amning, gravida kvinnor och barn.

ofloxacin

Ett annat läkemedel från gruppen av fluorokinoloner. Antibakteriell verkan liknar det tidigare läkemedlet. Producerad i form av tabletter av 200 eller 400 mg och en infusionsvätska. Med okomplicerad akut gonorré finns en enstaka dos på 400 mg tillgänglig.

Efter en god absorption av läkemedlet, och efter en timme uppnås maximal koncentration. I det här fallet fördelas de aktiva substanserna väl i organ, vävnader och penetreras intracellulärt. Halveringstiden för läkemedlet är 6-7 timmar.

spektinomycin

Det är ett antibiotikum från gruppen av aminoglykosider, som har bakteriostatisk, antibakteriell och bakteriedödande verkan. Det är huvudsakligen effektivt endast mot gramnegativa mikroorganismer, som i själva verket hör till gonokocker.

Med okomplicerad form av sjukdomen är en reservberedning, och om det finns olika komplikationer, är det en av huvudmedicinerna. Det används intramuskulärt i en dos på 2000 mg.

Har ingen hög toxicitet och innebär därför inte en stor lista över biverkningar och kontraindikationer. Kan användas på gravida kvinnor, men endast under överinseende av en läkare.

lomefloksatsin

Detta är ett bra antimikrobiellt medel, en del av gruppen av fluorokinoloner. Har en hög aktivitet mot gram-negativa bakterier, som undertrycker aktiviteten av DNA-gyrase-enzyminfektion, som är involverad i tillväxt och reproduktion av dess DNA.

Dess huvudsakliga syfte är att förebygga urogenitala infektioner, så detta antibiotikum kan användas för kronisk gonorré. Kontraindicerat för användning hos gravida kvinnor, i barndomen, samt personer med överkänslighet.

cefuroxim

Cefuroxim är ett andra generations cefalosporin antibiotikum. Genom inhibering (undertryckning) av cellväggsuppdelning har en bakteriedödande effekt.

Det produceras i olika medicinska former, men antibiotika i tabletter med gonorré används för effektiv behandling. Det är främst utformat för att bekämpa inflammatoriska förändringar i andningsorganen, genitourinary system och muskuloskeletala systemet.

cefixim

Detta antibakteriella läkemedel kommer också från gruppen av cefalosporiner, men redan den tredje generationen. Har hög effektivitet mot gonokocker. Doseringen är en gång 400 mg och två gånger var 12: e timme för 200 mg. Det rekommenderas inte förskrivning till barn under 12 år, såväl som för äldre.

Obs: Bruksanvisning konstaterar att läkemedlet inte bör tas tillsammans med aminoglykosider och furosemid som ökad toxicitet av läkemedlet på njurarna från ytterligare brott mot deras verksamhet.

Eventuella biverkningar

Varje antibiotikum för behandling av gonorré hos kvinnor och män kan orsaka oönskade effekter i form av biverkningar. Om du beskriver alla möjliga obehagliga symptom för en viss typ av läkemedel, kommer det ta lång tid, så försök kombinera dem beroende på läkemedelsgrupp.

Biverkningar av droger:

Gonorré under graviditet: är det möjligt att behandla

Behandling och frågan om vilka antibiotika som ska tas med gonorré under graviditeten är inte bara ett brådskande ämne, det är bara nödvändigt för en hälsosam bebiss födelse. En sådan diagnos för en framtida mamma är oönskade och ganska obehagliga, för vilken kvinna vill möta honom.

Men om det händer måste du förstå allvaret av situationen, eftersom det finns en hög risk för infektion hos barnet i avsaknad av behandling. För att gonoré inte blir plötsligt "överraskning" under ett barns bär, tas testerna omedelbart efter registrering, där antingen negativa eller positiva resultat erhålls.

Vid upptäckt av sjukdomen utförs behandlingen när som helst och nödvändigtvis på ett sjukhus. Endast de antibakteriella läkemedel som inte har en teratogen effekt och inte utgör någon allvarlig fara för fostret används. Vanligtvis ges preferenser till droger från gruppen av makrolider i kombination med cefalosporiner.

Hur är återhämtningsperioden?

Om antibiotika för behandling av gonorré hos kvinnor och män tas i tid och följs hela behandlingsförloppet med alla dessa rekommendationer är 95% av läkemedlet händelser vara framgångsrik och redan 2-3 dagar försvinner smärta och andra obehagliga symptom.

Mot bakgrund av en lång mottagning av antibakteriella läkemedel störs tarmmikrofloran. För att lösa detta problem rekommenderas att mjölkprodukter. Vidare samlas skadliga toxiner under behandling, förgiftar kroppen, så antioxidanter behövs också.

Men man bör alltid komma ihåg om förebyggande åtgärder. I fallet med oskyddad sexuell intimitet med gonokockens bärare finns det en omedelbar återfall av sjukdomen. Därför är det värt att avstå från några tvivelaktiga kopplingar och alltid använda barriärmetoder för preventivmedel. Du kan läsa mer om principerna om antibiotikabehandling från videon i den här artikeln.

Vanliga frågor

Hej, för 5 dagar efter det att ett oavsiktligt samlag har begåtts började allvarliga smärtor i ljummen och urladdningen. Jag gick till doktorn på dermatovenerologic dispensaryen, passerade testen, och sedan fick reda på att jag hade gonorré. För mig har utsetts azitromycin och tinidazolum, har också gjort två nyxes.

Efter behandlingen kände jag mig bättre, utsläppet tycktes sluta. Men här om 10 dagar har alla börjat på nytt och med stor smärta i urinröret. På Internet läser du att du kan dricka Junidox, och blev det bättre, men vände igen till en specialist och passerade ett smet. Analyser visade inte några infektioner, men jag fick veta att det finns inflammation, de har också ordinerat diflucan och viganthol. Men det hjälpte inte, en vecka senare såg smärtan igen.

Efter upprepad smältresultat är samma - det finns inflammation, det finns inga infektioner. Nu drack jag igen en kurs av droger, men lite smärta i ljummen och brinnande känsla med urinering kvar. Med vad sådant kan anslutas? Jag tror att det fanns infektioner, men hur man identifierar dem? Jag glömde att lägga till att flickan jag träffades kontrollerades, hon mår bra.

Hej, döma av dina uppgifter om förekomsten av inflammation, kan du dra slutsatsen att du har uthållig urinrit eller obehandlad gonorré, och adekvat behandling är beroende av dessa ögonblick. Jag rekommenderar att du hör en annan specialist och tar prov för dolda sexuella infektioner.

Hej, jag hade nyligen oskyddad sex med en ung man. Problemet är att jag inte känner honom mycket. Finns det något piller för förebyggande åtgärder?

Hej, förebyggande av narkotikamissbruk existerar inte för alla sexuellt överförbara infektioner och visas bara omedelbart omedelbart efter samlag. I ditt fall rekommenderar jag bara att läsa en läkare och vidta nödvändiga tester.

Oberoende av det antibiotikum som behandlas för gonorré i ett visst fall beror hela behandlingen av behandlingen på kombinationen av läkemedlet med andra läkemedel som stimulerar kroppens försvar, liksom de med lokala effekter.

Förebyggandet av biverkningar och försämring av patientens tillstånd är fortfarande aktuellt. I alla fall är det nödvändigt att strikt följa läkarens rekommendationer, ta medicin i tid och hjälpa din kropp genom att följa de enkla reglerna för en hälsosam livsstil.

Antibiotika för gonorré

Gonorré är en venerisk sjukdom, orsakssambandet till denna sjukdom är Neisseria gonorrhoeae från mikroorganismen. Gonorré är den vanligaste venerala sjukdomen.

Neisseria gonorrhoeae påverkar organen i reproduktionssystemet och urinvägarna, och påverkar också rektum, munhålan med struphuvudet.

Gonokocker är leukocyter och epitelceller och i ogynnsamma ögonblick kroppen aktiveras och proliferera och bilda kolonier av mikroorganismer som främjar inflammation i det infekterade organet och dess förstörelse.

Det viktigaste sättet att bli smittad med gonorré är sexuell kontakt. Du kan också smitta av oral och anal sexuell kontakt.

Inkubationstiden för sjukdomen är 3 till 5 dagar i hankroppen och 5 dagar i honkroppen.

Metoder för överföring av gonoréinfektion

Metoder för överföring av gonorré är:

 • Metod för överföring i sexuella relationer
 • Spridningen av infektion på hushållsnivå;
 • från en infekterad gravid mamma till ett barn vid tidpunkten för leveransen.

Faktorer som ökar risken för att få infektion är:

 • tidigt sexuellt liv;
 • sexuella kontakter som inte är skyddade av kondom
 • regelbunden förändring av partners
 • oregelbundet sexliv;
 • Förekomsten av sjukdomar i gynekologi;
 • lång tid med hormonella medel
 • stressiga situationer som en person utsätts för.

Tecken på utveckling av Neisseria gonorrhoeae i kroppen

De första symptomen och tecken på gonorré i kroppen är:

 • obehagliga och smärtsamma förnimmelser i urinröret;
 • smärta i underlivet
 • purulent urladdning ur urinröret och vagina;
 • brinner vid tidpunkten för urinering och klåda;
 • frekvent urinering
 • rodnad och ödem i urinröret
 • inflammation i små och stora labier;
 • i urinen finns purulenta partiklar.

Diagnos av gonorré och undersökningsstadier

Före behandlingen är det nödvändigt att utföra en diagnos och att klara test för infektion av gonokocken. Extern undersökning av patienten kan inte vara en garanti för diagnosen. Det är först och främst nödvändigt att besöka venerologens kontor, som ska inspektera patienten och skicka för leverans av test.

Endast efter undersökningen av patientens könsorgan har utförts, och även resultaten av laboratorietester kommer att göras, det är möjligt att diagnostisera och förskriva vilka antibiotika som ska tas med gonorré.

För att fastställa rätt diagnos är det nödvändigt att genomföra en serie studier.

Diagnos av gonorré är uppdelad i flera steg:

 • bakterioskopisk undersökning;
 • bakteriologisk forskning;
 • epidemiologisk historia;

Det är nödvändigt att genomföra molekylära biologiska test vid granskning av gonokocker:

 • PCR;
 • blodanalys med hjälp av metoden för enzymimmunanalys
 • GEN PROBE.

Användningen av antibiotika vid behandling av gonokockinfektion

Schemat för antibiotikabehandling av gonokockinfektion i kroppen är att ta tabletter och injicera med antibiotika. Antibiotika i gonorré beror på sjukdomsstadiet. I början av sjukdomen kan du applicera behandling med tabletter:

 • Cefixime - tas oralt, en tablett på 400 mg. Det är möjligt att ansöka under barnets bärande period.
 • Ciprofloxacin - Oralt, en gång 500 mg med gonorré vid infektionens första steg. Om kroppen har gonorré i tillägg till gonorré, i så fall varar kursen upp till 10 kalenderdagar. När graviditet rekommenderas inte att ta detta läkemedel.
 • Ofloxacin - oral, en gång 400 mg. Om i kroppen utöver gonokockinfektion finns en sjukdom av klamydia och ureaplasmos, utförs behandlingen 10 till 15 dagar. Under graviditeten kan läkemedlet inte användas.

Vid tidpunkten för läkemedelsbehandling av gonorré är det nödvändigt att dricka tabletter, applicera antiseptiska ljus, lösningar med antiseptiska och salvor.

När en akut infektion kan behandlas med piller, men att behandla gonorré med intramuskulära injektioner kommer att ta mycket mindre tid och biverkningar av antibiotika på kroppen kommer att bli mycket mindre. Tabletter tas endast i gonoréens initiala stadium, och i andra fall utförs läkemedelsbehandling med användning av injektioner:

 • Ceftriaxon - en gång intramuskulärt 250 mg. Läkemedlet är utspätt med novokain eller glass. Läkemedlet används under barnets bärande period. När formen av gonorré startas, administreras ceftriaxon intravenöst en gång om dagen i två veckor.
 • Spektinomycin - en gång intramuskulärt 2000 mg. Läkemedlet används under graviditet. Formen av sjukdomen som har startats behandlas i två veckor med samma dosering av läkemedlet.

Läkemedel för gonorré för kvinnlig och manlig kropp

Vid behandling av gonorré, antibiotika leder till störningar i den kvinnliga kroppen mikrofloran, vilket kan resultera i vaginit, både svamp- och bakteriell till. Därför bör antibiotikabehandling kombineras med att ta probiotika och använda antifungal topisk terapi:

 • Stearinljus som innehåller laktobaciller (Efcomin, Lactonorm, Acilactum, Lactobacterin);
 • vaginala suppositorier, som innehåller antifungala läkemedel (Isoconazol, Clotrimazole, Candide, Kanison, Kandibene).

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Även lokala antiseptiska läkemedel används under barnets bärande tid, om intaget av medicinska preparat inuti är förbjudet.

Lokal terapi med antibiotika används i följande fall:

 • inflammatoriska processer i könsorganens yttre organ - varma bad med avkok av kamomill, kalendula eller mangan;
 • inflammatoriska processer i urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagol;
 • vaginala inflammationer - antiinflammatoriska och antiseptiska suppositorier.

Vid menstruation är det kontraindicerat att använda vaginala suppositorier.

Behandling av gonokockinfektion med mediciner för män och kvinnor är identisk. Skillnaden är endast i användningen av lokala antiseptiska läkemedel. För att tvätta kanaluretran används lösningar av kaliumpermanganat och klorhexin. Vid hudskador i könsorganet bör du använda ett bad med furatsilinom och kaliumpermanganat.

Läkemedel vid behandling av blandad form av gonorré

Gonokockinfektion sänds ofta tillsammans med andra sexuella infektioner, såsom klamydia, ureaplasma och blek spirochete.

I fallet med ytterligare diagnostik av infektioner i kroppen, utse fluorokinolon antibiotikaterapi, och läkemedelsbehandling fortsätter tills fullständig rening av kroppen från infektioner.

För behandling av gonorré och klamydia:

 • Ciprofloxacin - en gång eller i en kurs om 10 dagar intramuskulärt 500 mg;
 • Ofloxacin - inuti, 800 mg en gång om dagen, behandlingskurs två veckor;
 • Doxycyklin - genom mun, 100 mg 1 eller 2 gånger om dagen i en vecka;
 • Erytromycin - inuti 0,5 g 4 gånger om dagen, i 10 kalenderdagar;

För behandling av gonokockinfektion och trichomoniasis:

 • Metronidazol - 500 mg 2-3 gånger om dagen, behandlingskurs en vecka;
 • Tinidazol - inuti 2g, 1 gång per dag, i 3-5 dagar.

För behandling av gonokockinfektion och blekspirocheter:

 • Bicillin 5 - injektion intramuskulärt, i 7 dagar två procedurer;
 • bensylpenicillin novokain salt - injektion intramuskulärt, i 7 dagar, två gånger om dagen;
 • Benzylpenicillin (Novocaine salt) - Injektion intramuskulärt, i 20 dagar, två gånger om dagen.

Konsekvenser av gonorrésjukdom

Felaktig behandling kan leda till att gonorré inte botas, och går in i en latent stadium och väntar på ett tillfälle att återuppta reproduktionen av gonokocker igen.

Orsakerna till återfallet av gonoré, och bakterierna multipliceras snabbt:

 • låg immunitet
 • mycket frekvent antiseptisk behandling av könsorganen;
 • antibiotikabehandling;
 • inte användningen av intim hygien;
 • använd ljus som innehåller antiseptiska och antibiotika;
 • Använd i sex av intima leksaker, inklusive anal;
 • Oralsex med tillfälligt samlag
 • Sexuella infektioner som finns i kroppen;
 • uppsättning av efterföljande sexpartner.

Om sjukdomen återkommer i båda köns kropp är det möjligt att öka temperaturen.

Konsekvenser av gonorré i kvinnokroppen är:

 • spridning av sjukdomen ovanför livmoderhalsen;
 • menstruationscykel störningar;
 • endometrit i livmodern;
 • fallopiernas patologi
 • skador på äggstockarna och bilagorna
 • infertilitet.

Konsekvenser av gonorré i den manliga kroppen är:

 • Spridningen av sjukdomen i prostata;
 • erektil dysfunktion
 • tidig utlösning
 • kronisk uretrit
 • stillasittande spermatozoa;
 • impotens;
 • infertilitet.