Huvud
Analyser

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Cystitis hos barn: behandling med antibiotika - huvudprinciperna för behandling

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Det bästa antibiotikumet för barn med blåsor

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. makrolider: Sumamed, azitromycin.
 3. cefalosporiner: Zinnat, Tzedek, Tsefaklor, Taratsef, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Symtom och behandling av cystit hos barn

Cystit eller inflammatorisk sjukdom i slemhinnan (i allvarliga fall och submukosa) hos blåsan är en av de vanligaste urologiska patologierna hos barn.

Allmän information

Barnblåsan förekommer oftare än vuxna. Samtidigt, på grund av anatomiens särdrag är flickor mer benägna att bli sjuk av denna sjukdom än pojkar.

Det finns akut cystit hos barn:

 1. I form av stark skärsmärta i perinealzonen.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Reduktion av delar av utsöndrad vätska under en urinrör.
 4. I svåra fall kan barnet inte behålla urinen. Och i en ålder av upp till ett år, tvärtom kan urinuttaget upphöra, och förgiftningen börjar.

Ofta är barn sjuka från 4 till 12 år, oftare i åldern 1-3 år, och mycket sällan - nyfödda. Den andra toppen av incidensen av cystit sker under perioden av sexuell aktivitet.

Hur uppstår cystit hos barn: symptomen och behandlingen av sjukdomen - det är värt att prata om allt detta mer i detalj. Trots allt gäller denna sjukdom inte för sällsynta.

skäl

Normalt, när den ordinarie uttömning av urin i frånvaro av strukturella förändringar mochevyvedeniya Organ och intimhygien efterlevnad området, är blåsan självrengör med varje miktsii (agera urinering). Med urinen tas bakterier bort som kan komma in i urinledningssystemet i stigande ordning, det vill säga från tarmarna eller könsorganen.

Om barnet är hälsosamt är blåsans slimhinnefoder tillräckligt resistent mot mikroorganismerna som angriper det på grund av ospecifik immunitet. Särskilda körtlar producerar slem, innehållande lysozym, immunoglobuliner, och interferon, såväl som en del andra faktorer av icke-specifik skydd som skadlig effekt på patogena floran, trängt in i kroppen.

Om fodret och detrusor (muskel, utvisa urin) bibehåller sin integritet och funktionalitet, finns det ingen förändring i kroppsstrukturen (förträngningar, böjar), urinerar barnet regelbundet, graden av skydd kroppen är ganska hög. Men det är värt att lida några av komponenterna i blåsans skydd, och sedan börjar den patologiska processen. Det vill säga, utvecklingen av patologi kräver bara tre huvudfaktorer:

 1. Allvarlig bakteriell kontaminering av urinledningssystemet.
 2. Funktionell störning av urinvägarna.
 3. Anatomiska egenskaper hos urinledningssystemet.

Bakterier kommer in i systemet för ackumulering och utsöndring av vägen på flera sätt:

Mikroorganismer "stiger" från okologenitala zonen eller urinröret, eller "sjunker" till blåsan från njurarna som de drabbas av. De tränger in i orgeln med blodflöde från andra organ, som ibland ligger långt borta, eller med lymffilt från närliggande strukturer.

Om funktionella sjukdomar eller blåsanatomi hos urinrörarna inte tillåter bakterierna att snabbt avlägsnas börjar de multiplicera aktivt. Undertrycka deras tillväxt helt ospecifikt försvar av kroppen kan inte. Så börjar blåsan.

Bakteriell faktor

Överdriven reproduktion av bakterier som normalt saknas på slemhinnan i urinvägarna är den främsta orsaken till sjukdomen. Sådana bakterier är mikroorganismer som bor i tarmen:

 1. Escherichia coli eller E. coli (den vanligaste patogenen).
 2. Proteus och Klebsiella (mindre ofta).
 3. De kan orsaka blåsor och kocker (staphylo- och streptokocker).
 4. Urogenitala infektioner (klamydial, ureaplasmos, mykoplasmos, gardnerellez) orsakar också ibland denna sjukdom hos barn.

Rollen av virala medel i etiologin hos denna sjukdom hos patienter i tidig ålder är under studie. Dock erkänner läkare att herpesvirala infektioner, adenovirus och liknande infektioner stör mikrocirkulationen i blåsan och främjar reproduktion av bakterier.

Specifik cystitis (gonorré, trichomoniasis) finns sällan hos spädbarn. Men här är en tjej eller ungdom som började sexlivet, kan lida av blåsans inflammation orsakad av en sådan mikroflora.

Cystitis kan orsakas av en svampmikroflora. Men detta händer sällan, och främst hos barn som har fått antibiotika under lång tid, eller med kraftigt försvagad immunitet eller immunbrist.

Funktionella-anatomiska faktorer

Stort värde för utvecklingen av den smittsamma processen är den ofullständiga frisättningen av organet från urin. Eller de provoceras av sällsynta ritualer, som är kopplade till:

 • Behovet att "tolerera".
 • Syndrom av den neurogena blåsan.
 • Återflöde (kasta urin från urinledarna till blåsan).
 • Blåsans divertikulum, ectopi i munnen.
 • Stricture av urinrör eller urinledare.
 • Urinledaren eller förlängningen av urinledarna.
 • Cystit hos pojkar provoceras av phimosis.

Invasiva urologiska förfaranden bidrar också till utvecklingen av sjukdomen hos barn.

Ytterligare faktorer som bidrar till infektionens penetration och dess spridning genom urinledningssystemet är:

 • Maskinfektioner.
 • Behandling med antibiotika, sulfonamider, cytostatika.
 • Dysbacteriosis, vulvovaginit (hos tjejer), tarminfektioner, inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk förstoppning.
 • MKB, nefropati, intag av främmande kroppar i urinblåsan och urinblåsan.
 • Endokrina sjukdomar, vilket leder till en förändring i urins surhet.
 • Beriberi.
 • Purulenta-inflammatoriska sjukdomar (ont i halsen, lunginflammation med bildande av abscesser).
 • Hypotermi, strålningsexponering.
 • Cystor och tumörer i blåsan, proliferation av lymfoida vävnader och andra patologier.
 • Brist på personlig hygien eller konstant användning av medel för intim hygien med antibakteriell effekt.
 • Funktioner av strukturen av flickans kropp.
 • Överansträngning.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Besöker poolerna.

En hög förekomstnivå hos barn vars föräldrar lider av olika urogenitala infektioner.

flickor

Cystitis i en flicka utvecklas ofta på grund av särdragen hos kvinnans kropps anatomi. En bred men kort urinrör, en nära anus, underlättar penetrationen av den intestinala opportunistiska mikrofloran genom den stigande vägen. I en tidig ålder kan flickor provoceras av det faktum att droppar av urin, som barnet inte kan ta bort efter varje urinering, förblir i slidan. I dem propagerar den villkorligt patogena mikrofloran aktivt och tränger in i urinblåsan och blåsan som stigande sätt.

Cystit hos pojkar i tidig ålder (0-3 år) provoceras ofta av en sådan naturlig anatomisk egenskap av utveckling som fimos eller förminskning av förhudet. I pojkarna i det första året av livet är fysiologisk phimosis ett slags skydd mot infektion av patogena mikroorganismer från den yttre miljön. Men om den patogena mikrofloran fortfarande tränger in, förhindrar fysiologisk förträngning fullständig urinvätning av dessa mikroorganismer. Och de är alla samma stigande sätt "få" till slemhinnan i blåsan.

Orsaken till sjukdomen måste ges så mycket tid, på grund av välgrundade orsaker beror starkt på hur man behandlar cystit och hur denna behandling kommer att vara effektiv.

Innan du börjar behandla cystit hos barn, måste du misstänka denna sjukdom, se till att det är den inflammerade urinblåsan som oroar smulorna och bara sedan fortsätt till terapi. Hur uppenbarar sig denna obehagliga sjukdom i barndomen?

Klassificering och symptomatologi

Klassificera den patologiska processen enligt typen av flöde, morfologiska egenskaper, prevalens och närvaro / frånvaron av komplikationer. Inflammation av slimhinnan i bladen kan vara:

 1. Akut eller kronisk.
 2. Primär (förknippad med anatomiska orgelfel) och sekundär (i samband med funktionsnedsättning som leder till urinretention).
 3. Fokal eller totalt.
 4. Infektiös och icke-infektiös (allergisk).
 5. Okomplicerad och fortsätter samtidigt med pyelonefrit, uretrit, komplicerat av bubbla reflux, paracystitis, peritonit.

Beroende på formen av den patologiska processen kan tecken på cystit hos barn skilja sig något. Sjukdomen i akut form utvecklas våldsamt, symtomen växer inom några timmar. Inflammatorisk behandling hos barn 7-16 år fortsätter i princip på samma sätt som hos vuxna patienter: med akut smärtssyndrom och nedskärningar i urinröret, frekventa smärtsamma hjärnskakningar, med liten urinladdning. Cystitis hos ett barn 2-6 år är uppenbart:

 • Frekventa blandningar: i 1-3 års ålder upp till 15 gånger om dagen, i åldern 2-3 år upp till 10 gånger om dagen. I vissa fall når frekvensen av önskningar 3 gånger per timme.
 • Skarp smärta vid början och sluten av urinering.
 • Hög kroppstemperatur.
 • Smärta i inguinalzonen med bestrålning i ändtarmen.
 • Urininkontinens (hos barn som inte lider av enuresis).
 • Illamående, ibland kräkningar.
 • Falska impulser.

Det svåraste att notera och utvärdera inflammationens början i blåsans väggar hos nyfödda och spädbarn. Vid denna ålder kan barnet inte klaga på hans tillstånd, och hans sjukdom kan bara märkas av gemensamt intresse. Spädbarn har följande symtom på blåsor:

 • Urinering upp till 20 gånger om dagen.
 • Gråtande, förvärras av en blandning.
 • Skjuter benen till buken och drar dem när de försöker urinera (i folket säger "sticka ben").
 • Amning (blandning).
 • Slöhet eller spänning.
 • Sömnstörning.
 • Temperaturstigning upp till 38 grader.
 • Upphävande av urinretention som ett resultat av reflexkramp i urinhalsen.
 • Frekvent upprepning.

Cystitis är mycket behandlingsbar. Därför kommer den främsta uppgiften för föräldrarna - vid de första tecknen på sjukdomen att vända sig till ett barns poliklinik.

Akut kronisk blåsan

Med akut cystit förändras kvaliteten på urinen. Om den samlas i en transparent behållare kan du se att den har blivit grumlig, mörkare, med en obehaglig lukt. Om du lämnar behållaren med urin en stund kan du upptäcka en fällning: flingor och en fin suspension. Om hemorragisk blåsan utvecklas, tar urinen form av "köttslungor".

Med tidig diagnos av sjukdomen och kompetent behandling förbättras tillståndet 3: e dagen efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtning sker inom en och en halv vecka.

Den kroniska formen av blåsor förvärvas genom felaktig behandling av patologi i akut form. Oftast är det en sekundär sjukdom, det är svårare att behandla och det uppstår med tillfälliga återfall och remission. Symtom med denna form är mindre uttalad och manifest:

 • Obehag i underlivet.
 • Urininkontinens (när som helst på dagen).
 • Ökning av urinretention med viss minskning av dess mängd.

Barn med neurogen dysfunktion i blåsan och anatomiska defekter i sin struktur kräver särskild uppmärksamhet.

I åldern 1,5-4 år går barn ofta till dagis. Övervakning av kvaliteten på personlig hygien reduceras och träning i organiserat beteende börjar. Och i närvaro av den beskrivna dysfunktionen och anomalierna, känner många barn i åldern 2 redan med cystitis.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom kan omfatta laboratorie- och instrumentundersökning. I det här fallet krävs det:

 • Klinisk undersökning av blod (KLA).
 • Klinisk undersökning av urin (OAM).
 • Urinkokning.
 • USA.
 • Cystoskopi.
 • Urografi.

Barn och urologer är oftast begränsade till laboratoriediagnostik och ultraljudsdiagnos. Instrumentundersökning krävs i svåra fall.

behandling

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt. Behandla barns blåsor bör integreras. För att göra detta, använd:

 1. Läkemedelsåtgärder.
 2. Icke-farmakologiska metoder.

Medicinsk behandling är grunden för behandlingen av bakteriell infektion. Tilldela terapi:

 • Orsaks.
 • Patogenetiska.
 • Symtomatisk.

Icke-farmakologiska åtgärder innefattar:

 • Sängstöd.
 • En diet.
 • Drickeregimen.
 • Sjukgymnastik.

Etiotropisk behandling innebär exponering för den bakomliggande orsaken, det vill säga den patogena mikrofloran som orsakade sjukdomen. För att göra detta, förskriv antibiotika. Valet av läkemedlet beror på patientens ålder. Oftast utsedda:

 1. Medlen av penicillinkoncernen (Amoxicillin, Augmentin, Amoxiclav).
 2. Cefalosporiner (Zeclor, Hinnat).
 3. Sulfanilamider kombineras, till exempel, Co-trimoxazol (efter 2 månader).
 4. Antibiotika av fluorokinolongruppen (inte tidigare än ungdomar).
 5. Uroantiseptika, till exempel Monural, Ecofomurals (vanligtvis från skolåldern).
 6. Lokala antiseptika Miramistin, Protargol.

Antibiotika för cystit hos barn kan ordineras i tabletter och injektioner, en kurs om minst en vecka. I vissa fall kan behandlingen innefatta sköljning (installation) av blåsan. Anläggningar utförs med antiseptiska lösningar, och rekommenderas huvudsakligen för kronisk blåsan. Manipulation kan ordineras efter 6 år.

Patogenetisk behandling involverar tidigt avlägsnande av toxiner från kroppen. Oftast uppnås detta utan medicinering - barnet får mer att dricka. Men i vissa fall kan diuretika och intravenös infusion av saltlösning (i särskilt allvarliga fall) ordineras.

Symtomatisk behandling är utformad för att lindra patientens tillstånd, men det kan inte påverka sjukdomsförloppet. För att eliminera reflexkrampen i urinhalsen och blåsans reflexaktivitet kan antispasmodiska läkemedel förskrivas: Drotaverine, Nosh-pu. För att minska smärtan utnämnas ibland Analgin, Baralgin (det är inte önskvärt att utse till barn i 3 månader).

Non-drug therapy

Cystitis i akut tillstånd kan kräva sjukhusvistelse, men behandling av cystit hos barn hemma är möjlig efter en doktors undersökning och utnämning av kompetent behandling. Först av allt måste de ge sängstöd. En bra effekt ger torr värme till blåsans område. Ibland rekommenderar läkare varma sessila badar med buljonger av örter, till exempel kamille. I det här fallet måste du se till att vattentemperaturen inte överstiger 37,5 grader.

Ett viktigt element i att påskynda processen för återhämtning av ett barn som har lämnat barnets tillstånd är en kost. Gurkor, tomater, kål och zucchini i återvunnet form (betning, betning) rekommenderas att injicera till barn efter 5-6 år. Men ibland i mycket begränsade kvantiteter ges dessa produkter till barn så tidigt som 3 år.

Vid utveckling av en cystit från dem är det nödvändigt att vägra. Dieten bör vara mjölk-grönsaker, godis, pickles och kryddiga rätter bör uteslutas. I kosten kan inkludera:

 • Komposit av torkade frukter utan socker.
 • Väl desinficerar blåsan av tranbär och cowberry mors, avkok eller barnens te med kamille.
 • För behandling av skolbarn inom ramen för växtbaserade läkemedel kan man använda avkodningar av fälthästar, plantain och johannesört.
 • För terapeutiska ändamål kan barn ordnas mineralvatten utan gas med en hastighet av 5 ml per kilo av barnets vikt om tre år eller mer.

De vanligaste fysioterapeutiska förfarandena är:

Elektrofores görs med antibiotika och antiseptiska medel. Och effekten på den suprapubiska mikrovågsområdet och magneten förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar immunsvar, utlöser regenerering.

Okomplicerad cystit är verksamhetsområdet för en distriktspediatrikare. I svår, långvarig, svår att behandla komplicerad cystit, rekommenderas konsultationer av smala specialister: urolog, nephrologist, gynekolog (för tjejer).

Obligatoriskt förebyggande av denna sjukdom. Och det här är inte bara korrekt hygien, regelbunden tömning av blåsan, efterlevnad av dricksregimen, snabb behandling av helminthiaser, endokrina sjukdomar. Detta och eliminering av hypotermi och härdning av kroppen. Sommar är den optimala perioden på året för början av härdningsaktiviteter. I höst-vinterperioden kommer barnets organism att vara redo att möta förkylningen och stå fast.

Säker antibiotika från cystit för barn

Cystitis är en allvarlig sjukdom, men inte dödlig. Med korrekt botemedel och iakttagande av enkla hygien- och termineregler kommer det inte längre tillbaka. Men ofta är människor oansvariga för sin egen hälsa, vilket leder till återfall.

Med inflammation i urinblåsan är bekanta med, för det mesta, kvinnor och flickor - det beror på konstruktionen av den kvinnliga kroppen, nämligen platsen för urogenitalsystemet: en kvinnas kropp urinkanal bredare och kortare än hos män, vilket skapar förutsättningar för urogenitala sjukdomar. Men pojkar är inte heller skyddade från denna obehagliga sjukdom. Enligt statistiska uppgifter hade vart fjärde barn blivit cystitis minst en gång i sitt liv. I detta fall uppstår sjukdomen oftast hos barn från 4 till 12 år.

Den främsta orsaken till att sjukdomen utvecklas är hypotermi. Det är det som aktiverar skadliga mikroorganismer och bakterier som finns i vår kropp.

E. coli, klamydia, stafylokocker eller streptokocker kan komma in i urinblåsan, men under lång tid ingen möjlighet att visa sig. Men som en följd av hypotermi börjar sjukdomsutvecklingen.

Hur vet du om ett barn har blåsor?

De viktigaste symtomen på sjukdomen gör det lätt att skilja cystit från andra sjukdomar utan att tillgripa läkares samråd. Dessa inkluderar:

 1. Mer frekvent uppmaning att gå på toaletten, upp till den oupphörliga känslan att en person vill "på ett litet sätt";
 2. Smärta, sveda, brinna under och efter urinering - vilket orsakar litet obehag hos barn under exacerbation eller gråt;
 3. Möjlig mörkning av urin;
 4. I vissa fall höjer barnet temperaturen;
 5. Mer vuxen, nämligen tonåren kan klaga på en teckningssmärta i botten av mage eller mage, en smärta och en brännande känsla i perineum.
 6. Det är möjligt att observera föroreningar och grumlighet i urinen.

Om du har misstankar om att barnet är sjuk ska du omedelbart kontakta din lokala barnläkare och ta lämpliga tester.

De som ges för misstanke om blåsor är:

 • allmän analys och urinkultur på mikroflora
 • ett allmänt blodprov
 • Ultraljud av det lilla bäcken och organen i urinvägarna.

Baserat på resultaten från testen kommer läkaren att kunna bestämma sjukdomen korrekt och välja lämplig behandling.

I varje fall är det omöjligt att fördröja behandlingen på sjukhuset, eftersom inte botas sjukdom hotar att komplikationer i njuren, vilket i vissa fall kan leda till döden.

Är det möjligt att behandla ett barn med antibiotika?

Om din läkare har bekräftat att den lilla patienten diagnosen "blåskatarr", mest troligt, han kommer att utse honom ett antibiotikum, som traditionella läkemedel vid behandling av denna sjukdom är inte alltid effektiva. I de flesta fall är antibiotika för barn med cystitis penicillinbaserade läkemedel (Amoxiclav, Augmentin). Dessa är relativt säkra läkemedel som används för att behandla olika svagheter som orsakas av bakterier hos barn.

Behandlingstiden är vanligtvis sju dagar, men kan ökas vid behov.

I händelse av intolerans gentemot mer vanliga antibiotika, föreskriver läkaren användningen av andra, till exempel:

Valet av ett antibiotikum beror på vilken patogen sjukdomen orsakas och hur illa den inflammatoriska processen fortskrider.

Läkemedlet Kanefron är till exempel ordinerat från födseln, de är tillgängliga i form av tabletter och i form av droppar. Detta läkemedel är erkänt som en av de mest effektiva och sparsamma.

För att inte skada ett barn med en redan svår situation i samband med sin sjukdom, är det nödvändigt att ta hand om att läkemedlet fortskrider så bekvämt som möjligt. Många läkemedel kan bli berusade med juice eller vatten. Tabletter kan lösas i en spruta i en liten mängd vatten, varpå snabbt häll barnet i munnen.

Oftast för barn verkar det skrämmande inte smaken av mediciner, men förfarandet för deras användning. Försök att underhålla barnet, lugna honom, vrid medicinen i ett spel.

En av de mest sparsamma och effektiva läkemedlen för blåsor kvarstår emellertid Monorel, ett läkemedel som tillverkas på basis av tranbär. Det är känt att tranbärsjuice i sjukdomen bidrar till att avsevärt minska de obehagliga symtomen på sjukdomen. "Monorel" hjälper också till att bota helt av sjukdomen. Tabletten är full på natten efter urinering. Aktiva ämnen i "Monurel" hjälper till att rensa urinblåsan från patogener.

I vilket fall som helst, att engagera sig i självmedicinering för denna sjukdom hos barn kategoriskt omöjligt. Det finns många anledningar till detta. En av de viktigaste ligger i det faktum att cystit orsakar olika typer av patogener, och baserat på vilken bakterie som har tjänat sjukdomsutvecklingen är det nödvändigt att välja lämplig medicin.

Dessutom är det omöjligt för egen önskan att sluta ta antibiotika om kursen inte är helt full och smärtan har redan gått. En obehandlad sjukdom kan dyka upp igen, men med komplikationer.

Efter att ha tagit antibiotika måste du återigen överföra urinen till analysen för att säkerställa fullständig återhämtning.

Hur korrekt behandlar barnet?

Barn under ett år med en cystitissjukdom genomgår behandling på ett sjukhus under överinseende av läkare. Spädbarn av äldre ålder kan behandlas hemma, men under överinseende av en distriktspediatrikare.

Föräldrarnas uppgifter omfattar inte bara kontrollen av att ta mediciner, men också överensstämmelse med säng och dricksregim, reglering av näring. Det är oacceptabelt att mata en baby sjuk med denna sjukdom, stekt, rökt eller sylt mat.

Efter att huvudsymptomen på sjukdomen har gått ner kan läkaren skicka barnet till elektrofores eller fysioterapi.

Det kommer att vara användbart för att spendera på förberedelserna för restaurering av tarmen ( "bifidobakterin", "Laktofiltrum", "Linex") - de bör tas med den första dagen för att ta antibiotika för att skydda mag-tarmkanalen hos barnet från de hårda effekterna av antibiotika.

Det kommer att vara användbart att dricka vitaminer och immunostimulerande läkemedel, men deras användning bör diskuteras med den behandlande läkaren.

Hur kan jag hjälpa ett barn med blåsor?

Förutom att ta antibiotika direkt, innehåller blåsning även samtidiga åtgärder som hjälper till att snabbt återhämta sig och minska obehagliga känslor hos en bebis:

 1. Sängstöd. Även om det är ett ganska svårt förhållande för en bebis, är det dock ganska realistiskt att byta högljudda spel med tysta. Att underhålla ett sjukt barn är perfekt att läsa böcker, teckningar, spel med en formgivare.
 2. Den justerade dricksregimen. När sjukdomen är extremt nödvändig för att använda en stor mängd vätska - för att tvätta sjukdomen från blåsans orsak. Lämpliga kompott och fruktdrycker, företrädesvis - från tranbär eller tranbär.
 3. Det är nödvändigt att utesluta från kosten av stekt och fet mat, akut, irriterande mage. I kosten bör mejeriprodukter, frukter, grönsaker, spannmål, kokt och stewed mat överväga.
 4. Kanske användningen av vitaminer, och vid behov smärtstillande medel, såsom: "Papaverin" och "No-shpa."
 5. För att underlätta tillståndet hjälper infusioner av örter: kamille, plantain, johannesört.
 6. Melon hjälper också till att minska symptomen på sjukdom på grund av diuretisk verkan.
 7. Du kan sätta torrvärme i botten av magen om barnet har ont.
 8. En annan bra hjälp är varmt bad (vattentemperaturen bör inte överstiga 37 grader) med infusioner av örter (salvia, kamille).
 9. Undvik att stanna på gatan, även om utsidan är varm.

Observera en serie enkla regler, du kan snart lägga ett barn på fötterna.

Förebyggande av cystit hos barn

Oftast är sjukdomen lättare att förebygga än efter att ha slösat bort energi och tid för behandling. Sjukdomar är lätta att undvika om de styrs av enkla regler:

 • ta hand om näring, balansera det, äta tillräckligt med vitaminer och mineraler;
 • Barnunderkläder ska endast sysas av naturmaterial (100% bomull);
 • Se upp att barnet inte är superkylt;
 • undvik förstoppning
 • följ noga hygien.

En annan sak att tänka på är att du kan återhämta sig från sport, eftersom fysiska aktiviteter också är användbara.

rön

Nästan alltid behandling av blåsor hos barn och vuxna avslutas med framgång. Modern medicin hjälper till att identifiera en viss patogen och korrekt välja lämplig botemedel. Men det beror bara på oss om sjukdomen kommer att återkomma eller inte.

För att sjukdomen ska förbli för alltid i det förflutna, är det nödvändigt att behandla dina barns och kroppens organismer mer noggrant och ansvarsfullt, ta hänsyn till åldersbehoven och träffa dem i god tid.

Barns botemedel mot blåsor

Blodsjukdom är utbredd hos barn. Speciellt handlar det om unga representanter för den vackra hälften av mänskligheten - i samband med urinsystemets anatomiska struktur. Och naturligtvis är den första hjälpen i kampen mot sjukdomen läkemedel. De hjälper till att bli av med inflammation på kort tid, vilket inte tillåter sjukdomen att utvecklas och förflytta sig till en mer komplex form. Vad exakt och hur du ska ta barnens droger från blåsor - du kommer att lära dig i artikeln.

Cystitis: typer av sjukdomar och symtom

Så vad är blåsan? Cystit betyder inflammation i blåsan orsakad av närvaron av bakterier i det urogenitala systemet.

Bakterierna kommer in i blåsan till följd av:

 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien
 • Närvaron av maskar;
 • Framväxten av dysbios;
 • Utseendet av avitaminos;
 • Minskad prestanda hos immunsystemet;
 • Överdosering av en viss grupp läkemedel;
 • Blåsers medfödda patologi
 • Överhettning eller överhettning av barnets kropp.

Viktigt! Den vanligaste orsaken till cystit hos spädbarn är en sällsynt blöjabyte. I detta fall rekommenderas barnläkare att för några timmar om dagen lämna en bebis utan att absorbera underbyxor - så att hud och organ i genitourinary systemet kan "vila".

Symtom på cystit i ett spädbarn är svårt att förstå genast - de liknar vanligt förkylning. Ändå är det en liten skillnad mellan dem, nämligen:

 • Urin blir mörk i färg (men inte i alla fall);
 • Töm ofta blåsan - mer än 20 gånger om dagen
 • Barnet gråter ofta;
 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.

Vanligtvis är spädbarn som är oroliga av inflammation, dra handtagen till magen och börjar "klämma" den, vilket skulle fungera som en alarmerande "klocka" för min mamma. Inte mindre viktigt tecken på cystit hos barn är ett starkt gråt under tömningen av urinblåsan.

Hos äldre barn är cystitis mycket lättare att identifiera, eftersom de kan berätta om de första symtomen själva. Dessa inkluderar följande tecken på inflammation:

 • Ritningar i underlivet;
 • Frekventa resor till toaletten "på ett litet sätt" - minst tre gånger på en timme;
 • Urinen blev grumlig;
 • Utseende på huvudvärk och trötthet;
 • Allvarlig smärta efter urinering
 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.

Så snart du hittar något av ovanstående tecken eller omedelbart allt tillsammans - är det värt att omedelbart gå till receptionen till barnets läkare.

Diagnos av inflammation

När barnläkaren frågar mamman och barnet om alla plötsliga symptom, ger han omedelbart instruktioner till testen. De är nödvändiga för en noggrann bestämning av förekomsten av inflammatoriska processer i barnets kropp. Dessa inkluderar:

 1. Allmänt blodprov. Inflammation indikeras av ett stort antal leukocyter i blodet.
 2. Allmän analys av urin. Förekomsten av protein, överskott av normen av erytrocyter och vita blodkroppar i urinen - allt detta indikerar närvaron av en bakteriell infektion.

Viktigt! Om analysen av urin inte sammanställs enligt reglerna, blir resultatet felaktigt.

Hur man samlar urin från barn:

 1. Köp en speciell behållare på apoteket. Inga hushållsburkar och flaskor.
 2. Var noga med att tvätta barnet före tömningen av blåsan. I tjejer börjar tvätten från könsorganen till anusen, och pojkarna tvätta sina förhud.
 3. När urinen samlas upp - måste den tas till laboratoriet inom en timme.

Förutom standardtester förskrivs barn ultraljudsundersökning av njurar och blåsor. Om fallet är fullständigt försummat - cystoskopi och excretorisk urografi.

Behandling av inflammatoriska processer hos barn

Behandlingen av ett barn från blåsan görs på basis av sjukdomsformen och dess stadium. Det viktigaste som läkaren utser vid första tecken på inflammation, ger sängstöd och vila. Inga aktiva spel de första 4 dagarna. Och naturligtvis, glöm inte bort den rikliga drycken som hjälper till att ta bort bakterier från kroppen.

Om ett barn överraskas av det akuta stadium av blåsor, ingår antibiotika, smärtstillande medel och uroseptika i terapin. Till dess att sjukdomskällan identifierats kan läkaren ordinera ett brett spektrum antibiotikum för en enstaka dos.

Och om barnet har en kronisk form av blåsor, identifierar du först resultatet av vilken sjukdom det uppstod, till exempel på grund av pyelonefrit eller uretrit, och då utförs en kompetent behandling redan.

Läkemedel för behandling av cystit hos barn

Baserat på resultaten av alla undersökningar, föreskriver läkaren preparat av syntetiskt ursprung som terapi för barn från blåsan. I dagens värld, tyvärr, utan att använda dem, är det svårt att bota cystit, på grund av att bakterier har blivit resistenta mot många läkemedel. För att bli av med inflammatoriska processer hos både akut och kronisk cystit var den mest framgångsrika - läkaren föreskriver komplex behandling.

Hur påverkar droger blåsan:

 1. Alla mikroorganismer avlägsnas och avlägsnas tillsammans med urin.
 2. Minska eller helt lindra barnet av smärta.
 3. Låt inte infektion tränga in i djupare väggar i blåsan.
 4. De tar bort spasmer i urinröret.
 5. Återställ skadade områden.

Läkemedlet är valt för varje barn individuellt, baserat på ålder, typ av bakterieinfektion, sjukdomsförloppet och kroppens egenskaper.

Viktigt! Förskriv inte läkemedel själv, som vissa föräldrar tycker om att göra. Annars kan du orsaka stor skada på barnets kropp.

De första och enda effektiva läkemedlen för behandling av cystit är antibiotika. Ofta utsedd på den första dagen av sjukdomen är antibiotikumet Monural. Medicinen tar snabbt bort symptomen på inflammation och förstör bakterieinfektionen. Monural är ett bredspektrum antibiotikum.

Drogen tas ut tillsammans med urin. Förutom blåsan är Monural föreskriven för andra infektioner i genitourinary systemet.

Monural är dock endast tilldelad barn som fyllt 5 år. Det räcker för dem att ta 2 gram drogen per dag för att uppnå en terapeutisk effekt.

Andra vanliga droger för engångsbruk är Cefixin och Levofloxacin.

Istället för monural kan en barnläkare förskriva följande antibiotika:

 1. Cefalosporiner. De brukar döda mikrober. Dessa inkluderar: Cefuroxim, Cedex, Cefazolin och Cefaclor.
 2. Preparat för behandling av cystit relaterad till penicillingruppen. Liksom tidigare läkemedel utmärker de sig vid att ta bort bakterier. De är: Amoxicillin, Amoxiclav, Augmentin, Carbenicillin, Ampiox, Sumamed och andra.
 3. Nitrofuraner. De blockerar oxidativa processer i bakteriella celler. De vanligaste: Furadonin, Furazolin och Furamag.

Doseringen av varje läkemedel beräknas utifrån barnets ålder. Behandling med antibiotika ska vara högst en vecka under strikt övervakning av den behandlande läkaren.

Urosetiki mot inflammation hos barn

Förutom antibiotika ingår uroseptika i behandlingen mot blåsor. De är säkra för barn, som i kompositionen har de i grunden bara medicinska örter. Dessa inkluderar:

 1. Kanefron. Det är en örtberedning, som innehåller en centaury och rosmarin. Apotekshyllorna presenteras i form av lösningar och dragees. Men det är kontraindicerat för barn upp till ett år. Det är en diuretikum.
 2. Fitoliz. Det är en tjock grön pasta gjord av ett extrakt av örter. Har antiinflammatorisk effekt.
 3. Tsiston. En beredning från flera extrakt av örter. Presenterad i form av tabletter. Utmärkt slagsmål mot bakterier, och har också en diuretisk egenskap.

Kompletterande terapi

Cystitis hos barn kännetecknas av smärtsamt syndrom i urinblåsan. För att bekämpa det, rekommenderar läkare att köpa No-shpu eller dess billiga analoga Drotaverin, Papaverin eller Baralgin. Visst kan de bara tillämpas på barn som fyllt 1 år.

Det viktigaste, vid de första tecken på blåsor, måste föräldrar vara nära barnet och ge honom en känsla av komfort och säkerhet - det här är det som är viktigast för en liten person. Och också, för att påbörja den snabba behandlingen, som barnets öde kommer att bero på. Cystitis är inte lika säker som det verkar vid första anblicken. En missad dag att ta tabletterna - och sjukdomen kommer påminna dig om och om igen i många år.

Huvudkärnan. Börja så snart som möjligt behandla barnet vid första tecken på blåsor. De viktigaste drogerna för behandling av blåsor är antibiotika. Det vanligaste antibiotikumet är Monural. De säkraste drogerna för behandling av cystit är uroseptika, som utför samma funktion som antibiotika - de bekämpar bakterier.

Vilka antibiotika ordineras för barn med blåsor

Antibiotikum för barn med blåsor är det huvudsakliga sättet att behandla, eftersom patogener är patogener. Före starten av behandlingen utförs en bakteriekultur för att veta vilka patogener som utlöste sjukdomen. Cystitis påverkar, främst, tjejer, mindre ofta - pojkar. För att eliminera detta problem används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Funktioner av antibiotikabehandling

Varaktigheten av behandlingen beror på vilket läkemedel som väljs. Kursen genomförs i genomsnitt i 7-10 dagar. I speciella fall föreskrivs en starkare medicinering, som endast ska tas 3 dagar.

Det är viktigt att veta att ju yngre barnet, den mindre dosen av läkemedlet den behöver ordineras. Antibiotikum påverkar levern, immuniteten, andra inre organ. Ett felaktigt utvalt läkemedel kan skada en växande, bräcklig kropp, så endast en läkare ska ordinera något läkemedel.

Som regel behandlas antibakteriella läkemedel mer sparsamt innan antibiotika administreras. Till sådana läkemedel hör Uro-Bifron. Det skadar mikrobiella celler, vilket förhindrar att de multipliceras. Om antibiotikabehandling inte hjälper, används starkare läkemedel.

Översikt över populära droger

Listan över antibiotika för behandling av cystit hos barn är väldigt bred.

Trots detta kan sjukdomen utvecklas och ta mer komplexa former. Men vissa droger med det kan inte längre klara sig. Akut okomplicerad cystit elimineras enligt följande: Barn rekommenderas att ta Amoxicillin, Cephalosporin (2-3 generationer). Det är önskvärt att använda läkemedel i form av tabletter, inte injektioner. För barn över 5 år är Fosfomycin lämplig.

Fosfomycin är en av de mest effektiva cystitismedicinerna hittills. Det tillverkas av det italienska läkemedelsföretaget och har redan visat sig bra från första dagen. fördelar:

 1. Om orsakerna till cystit är Escherichia coli, andra patogena mikrober kan komponenterna i läkemedlet med dem lätt klara sig.
 2. Aktiva substanser förblir i kroppen under lång tid i stora mängder, vilket möjliggör effektivt eliminering av sjukdomen.
 3. Spränger bakterier i mer än 70 timmar efter intag.
 4. Tillåtet tillträde till barn med patologier (förutom njurfel).
 5. En mottagning per dag är tillräcklig, vilket gör att du kan observera regelbundenhet.

Läkemedlet kan minska symtomen på blåsan så tidigt som 2-3 dagar, men det är nödvändigt att gå igenom hela behandlingsperioden. I annat fall kommer den obehandlade sjukdomen att utvecklas till en kronisk form, för att hantera vilken det blir mycket svårare. Fosfomycin ska inte tas till barn under 5 år, liksom med intolerans mot komponenterna i medicinen. Biverkningar: huvudvärk, illamående, kräkningar.

Betaktaktamer är penicillin, cefosporinpreparat. Behandling av cystit hos barn har sina fördelar och nackdelar. Sådana droger bryter bakteriehöljet, lindrar inflammation, smärta. Tillåtet att få barn i alla åldrar och till och med ammande mödrar.

För behandling av lungformiga blåsor används ofta en kombination av amoxicillin och clavulonsyra. Negativ punkt: Sådana läkemedel irriterar tarmväggen, så det rekommenderas att ta dem före måltid.

Probiotika används ibland ibland. Panzef, Cefixim, Solutab hör också till beta-laktamgruppen. Används med korta behandlingskurer av okomplicerad cystit. De verkar aktivt på alla sjukdomspatogener och eliminerar dem effektivt.

Nitrofuraner är bredbaserade antimikrobiella medel. Trots den omfattande användningen har de starka biverkningar. Patienter klagar över huvudvärk, sömnighet, illamående. Kontraindicerat vid mottagning av sådana droger i njurar, hjärtan, lever. Med cystit hos barn används dessa mediciner endast för att eliminera svåra kroniska former.

Det är viktigt att veta att den viktigaste aktiva beståndsdelen i pediatrisk cystit är ett antibiotikum. Behandla inte sjukdomen med fytoterapi, folkmetoder. Sådana medel kan användas som hjälpterapi, men endast efter doktorns tillstånd.

Apotek erbjuder ett stort urval antibiotika, men du kan inte köpa ett läkemedel själv och ordinera en dosering kategoriskt. Endast läkaren ska ange behandlingsschema. Enligt standarden bör du först ta en mer försiktig förberedelse, då - en stark. Du kan inte försumma barnets hälsa, det är bättre att omedelbart ta honom till ett möte med en specialist för att eliminera sjukdomen i ett tidigt skede och undvika komplikationer.

Antibiotika för barn med blåsor

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. Penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. Makrolider: Sumamed, Azitromycin.
 3. Cefalosporiner: Zinnat, Cedex, Cefaclor, Taraceph, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Cystit hos barn: symtom och behandling, antibiotika

Cystit eller inflammatorisk sjukdom i slemhinnan (i allvarliga fall och submukosa) hos blåsan är en av de vanligaste urologiska patologierna hos barn.

Allmän information

Barnblåsan förekommer oftare än vuxna. Samtidigt, på grund av anatomiens särdrag är flickor mer benägna att bli sjuk av denna sjukdom än pojkar.

Det finns akut cystit hos barn:

 1. I form av stark skärsmärta i perinealzonen.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Reduktion av delar av utsöndrad vätska under en urinrör.
 4. I svåra fall kan barnet inte behålla urinen. Och i en ålder av upp till ett år, tvärtom kan urinuttaget upphöra, och förgiftningen börjar.

Ofta är barn sjuka från 4 till 12 år, oftare i åldern 1-3 år, och mycket sällan - nyfödda. Den andra toppen av incidensen av cystit sker under perioden av sexuell aktivitet.

Hur uppstår cystit hos barn: symptomen och behandlingen av sjukdomen - det är värt att prata om allt detta mer i detalj. Trots allt gäller denna sjukdom inte för sällsynta.

skäl

Normalt, när den ordinarie uttömning av urin i frånvaro av strukturella förändringar mochevyvedeniya Organ och intimhygien efterlevnad området, är blåsan självrengör med varje miktsii (agera urinering). Med urinen tas bakterier bort som kan komma in i urinledningssystemet i stigande ordning, det vill säga från tarmarna eller könsorganen.

Om barnet är hälsosamt är blåsans slimhinnefoder tillräckligt resistent mot mikroorganismerna som angriper det på grund av ospecifik immunitet. Särskilda körtlar producerar slem, innehållande lysozym, immunoglobuliner, och interferon, såväl som en del andra faktorer av icke-specifik skydd som skadlig effekt på patogena floran, trängt in i kroppen.

Om fodret och detrusor (muskel, utvisa urin) bibehåller sin integritet och funktionalitet, finns det ingen förändring i kroppsstrukturen (förträngningar, böjar), urinerar barnet regelbundet, graden av skydd kroppen är ganska hög. Men det är värt att lida några av komponenterna i blåsans skydd, och sedan börjar den patologiska processen. Det vill säga, utvecklingen av patologi kräver bara tre huvudfaktorer:

 1. Allvarlig bakteriell kontaminering av urinledningssystemet.
 2. Funktionell störning av urinvägarna.
 3. Anatomiska egenskaper hos urinledningssystemet.

Bakterier kommer in i systemet för ackumulering och utsöndring av vägen på flera sätt:

Mikroorganismer "stiger" från okologenitala zonen eller urinröret, eller "sjunker" till blåsan från njurarna som de drabbas av. De tränger in i orgeln med blodflöde från andra organ, som ibland ligger långt borta, eller med lymffilt från närliggande strukturer.

Om funktionella sjukdomar eller blåsanatomi hos urinrörarna inte tillåter bakterierna att snabbt avlägsnas börjar de multiplicera aktivt. Undertrycka deras tillväxt helt ospecifikt försvar av kroppen kan inte. Så börjar blåsan.

Bakteriell faktor

Överdriven reproduktion av bakterier som normalt saknas på slemhinnan i urinvägarna är den främsta orsaken till sjukdomen. Sådana bakterier är mikroorganismer som bor i tarmen:

 1. Escherichia coli eller E. coli (den vanligaste patogenen).
 2. Proteus och Klebsiella (mindre ofta).
 3. De kan orsaka blåsor och kocker (staphylo- och streptokocker).
 4. Urogenitala infektioner (klamydial, ureaplasmos, mykoplasmos, gardnerellez) orsakar också ibland denna sjukdom hos barn.

Rollen av virala medel i etiologin hos denna sjukdom hos patienter i tidig ålder är under studie. Dock erkänner läkare att herpesvirala infektioner, adenovirus och liknande infektioner stör mikrocirkulationen i blåsan och främjar reproduktion av bakterier.

Specifik cystitis (gonorré, trichomoniasis) finns sällan hos spädbarn. Men här är en tjej eller ungdom som började sexlivet, kan lida av blåsans inflammation orsakad av en sådan mikroflora.

Cystitis kan orsakas av en svampmikroflora. Men detta händer sällan, och främst hos barn som har fått antibiotika under lång tid, eller med kraftigt försvagad immunitet eller immunbrist.

Funktionella-anatomiska faktorer

Stort värde för utvecklingen av den smittsamma processen är den ofullständiga frisättningen av organet från urin. Eller de provoceras av sällsynta ritualer, som är kopplade till:

 • Behovet att "tolerera".
 • Syndrom av den neurogena blåsan.
 • Återflöde (kasta urin från urinledarna till blåsan).
 • Blåsans divertikulum, ectopi i munnen.
 • Stricture av urinrör eller urinledare.
 • Urinledaren eller förlängningen av urinledarna.
 • Cystit hos pojkar provoceras av phimosis.

Invasiva urologiska förfaranden bidrar också till utvecklingen av sjukdomen hos barn.

Ytterligare faktorer som bidrar till infektionens penetration och dess spridning genom urinledningssystemet är:

 • Maskinfektioner.
 • Behandling med antibiotika, sulfonamider, cytostatika.
 • Dysbacteriosis, vulvovaginit (hos tjejer), tarminfektioner, inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk förstoppning.
 • MKB, nefropati, intag av främmande kroppar i urinblåsan och urinblåsan.
 • Endokrina sjukdomar, vilket leder till en förändring i urins surhet.
 • Beriberi.
 • Purulenta-inflammatoriska sjukdomar (ont i halsen, lunginflammation med bildande av abscesser).
 • Hypotermi, strålningsexponering.
 • Cystor och tumörer i blåsan, proliferation av lymfoida vävnader och andra patologier.
 • Brist på personlig hygien eller konstant användning av medel för intim hygien med antibakteriell effekt.
 • Funktioner av strukturen av flickans kropp.
 • Överansträngning.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Besöker poolerna.

En hög förekomstnivå hos barn vars föräldrar lider av olika urogenitala infektioner.

flickor

Cystitis i en flicka utvecklas ofta på grund av särdragen hos kvinnans kropps anatomi. En bred men kort urinrör, en nära anus, underlättar penetrationen av den intestinala opportunistiska mikrofloran genom den stigande vägen. I en tidig ålder kan flickor provoceras av det faktum att droppar av urin, som barnet inte kan ta bort efter varje urinering, förblir i slidan. I dem propagerar den villkorligt patogena mikrofloran aktivt och tränger in i urinblåsan och blåsan som stigande sätt.

Cystit hos pojkar i tidig ålder (0-3 år) provoceras ofta av en sådan naturlig anatomisk egenskap av utveckling som fimos eller förminskning av förhudet. I pojkarna i det första året av livet är fysiologisk phimosis ett slags skydd mot infektion av patogena mikroorganismer från den yttre miljön. Men om den patogena mikrofloran fortfarande tränger in, förhindrar fysiologisk förträngning fullständig urinvätning av dessa mikroorganismer. Och de är alla samma stigande sätt "få" till slemhinnan i blåsan.

Orsaken till sjukdomen måste ges så mycket tid, på grund av välgrundade orsaker beror starkt på hur man behandlar cystit och hur denna behandling kommer att vara effektiv.

Innan du börjar behandla cystit hos barn, måste du misstänka denna sjukdom, se till att det är den inflammerade urinblåsan som oroar smulorna och bara sedan fortsätt till terapi. Hur uppenbarar sig denna obehagliga sjukdom i barndomen?

Klassificering och symptomatologi

Klassificera den patologiska processen enligt typen av flöde, morfologiska egenskaper, prevalens och närvaro / frånvaron av komplikationer. Inflammation av slimhinnan i bladen kan vara:

 1. Akut eller kronisk.
 2. Primär (förknippad med anatomiska orgelfel) och sekundär (i samband med funktionsnedsättning som leder till urinretention).
 3. Fokal eller totalt.
 4. Infektiös och icke-infektiös (allergisk).
 5. Okomplicerad och fortsätter samtidigt med pyelonefrit, uretrit, komplicerat av bubbla reflux, paracystitis, peritonit.

Beroende på formen av den patologiska processen kan tecken på cystit hos barn skilja sig något. Sjukdomen i akut form utvecklas våldsamt, symtomen växer inom några timmar. Inflammatorisk behandling hos barn 7-16 år fortsätter i princip på samma sätt som hos vuxna patienter: med akut smärtssyndrom och nedskärningar i urinröret, frekventa smärtsamma hjärnskakningar, med liten urinladdning. Cystitis hos ett barn 2-6 år är uppenbart:

 • Frekventa blandningar: i 1-3 års ålder upp till 15 gånger om dagen, i åldern 2-3 år upp till 10 gånger om dagen. I vissa fall når frekvensen av önskningar 3 gånger per timme.
 • Skarp smärta vid början och sluten av urinering.
 • Hög kroppstemperatur.
 • Smärta i inguinalzonen med bestrålning i ändtarmen.
 • Urininkontinens (hos barn som inte lider av enuresis).
 • Illamående, ibland kräkningar.
 • Falska impulser.

Det svåraste att notera och utvärdera inflammationens början i blåsans väggar hos nyfödda och spädbarn. Vid denna ålder kan barnet inte klaga på hans tillstånd, och hans sjukdom kan bara märkas av gemensamt intresse. Spädbarn har följande symtom på blåsor:

 • Urinering upp till 20 gånger om dagen.
 • Gråtande, förvärras av en blandning.
 • Skjuter benen till buken och drar dem när de försöker urinera (i folket säger "sticka ben").
 • Amning (blandning).
 • Slöhet eller spänning.
 • Sömnstörning.
 • Temperaturstigning upp till 38 grader.
 • Upphävande av urinretention som ett resultat av reflexkramp i urinhalsen.
 • Frekvent upprepning.

Cystitis är mycket behandlingsbar. Därför kommer den främsta uppgiften för föräldrarna - vid de första tecknen på sjukdomen att vända sig till ett barns poliklinik.

Akut kronisk blåsan

Med akut cystit förändras kvaliteten på urinen. Om den samlas i en transparent behållare kan du se att den har blivit grumlig, mörkare, med en obehaglig lukt. Om du lämnar behållaren med urin en stund kan du upptäcka en fällning: flingor och en fin suspension. Om hemorragisk blåsan utvecklas, tar urinen form av "köttslungor".

Med tidig diagnos av sjukdomen och kompetent behandling förbättras tillståndet 3: e dagen efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtning sker inom en och en halv vecka.

Den kroniska formen av blåsor förvärvas genom felaktig behandling av patologi i akut form. Oftast är det en sekundär sjukdom, det är svårare att behandla och det uppstår med tillfälliga återfall och remission. Symtom med denna form är mindre uttalad och manifest:

 • Obehag i underlivet.
 • Urininkontinens (när som helst på dagen).
 • Ökning av urinretention med viss minskning av dess mängd.

Barn med neurogen dysfunktion i blåsan och anatomiska defekter i sin struktur kräver särskild uppmärksamhet.

I åldern 1,5-4 år går barn ofta till dagis. Övervakning av kvaliteten på personlig hygien reduceras och träning i organiserat beteende börjar. Och i närvaro av den beskrivna dysfunktionen och anomalierna, känner många barn i åldern 2 redan med cystitis.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom kan omfatta laboratorie- och instrumentundersökning. I det här fallet krävs det:

 • Klinisk undersökning av blod (KLA).
 • Klinisk undersökning av urin (OAM).
 • Urinkokning.
 • USA.
 • Cystoskopi.
 • Urografi.

Barn och urologer är oftast begränsade till laboratoriediagnostik och ultraljudsdiagnos. Instrumentundersökning krävs i svåra fall.

behandling

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt. Behandla barns blåsor bör integreras. För att göra detta, använd:

 1. Läkemedelsåtgärder.
 2. Icke-farmakologiska metoder.

Medicinsk behandling är grunden för behandlingen av bakteriell infektion. Tilldela terapi:

 • Orsaks.
 • Patogenetiska.
 • Symtomatisk.

Icke-farmakologiska åtgärder innefattar:

 • Sängstöd.
 • En diet.
 • Drickeregimen.
 • Sjukgymnastik.

Etiotropisk behandling innebär exponering för den bakomliggande orsaken, det vill säga den patogena mikrofloran som orsakade sjukdomen. För att göra detta, förskriv antibiotika. Valet av läkemedlet beror på patientens ålder. Oftast utsedda:

 1. Medlen av penicillinkoncernen (Amoxicillin, Augmentin, Amoxiclav).
 2. Cefalosporiner (Zeclor, Hinnat).
 3. Sulfanilamider kombineras, till exempel, Co-trimoxazol (efter 2 månader).
 4. Antibiotika av fluorokinolongruppen (inte tidigare än ungdomar).
 5. Uroantiseptika, till exempel Monural, Ecofomurals (vanligtvis från skolåldern).
 6. Lokala antiseptika Miramistin, Protargol.

Antibiotika för cystit hos barn kan ordineras i tabletter och injektioner, en kurs om minst en vecka. I vissa fall kan behandlingen innefatta sköljning (installation) av blåsan. Anläggningar utförs med antiseptiska lösningar, och rekommenderas huvudsakligen för kronisk blåsan. Manipulation kan ordineras efter 6 år.

Patogenetisk behandling involverar tidigt avlägsnande av toxiner från kroppen. Oftast uppnås detta utan medicinering - barnet får mer att dricka. Men i vissa fall kan diuretika och intravenös infusion av saltlösning (i särskilt allvarliga fall) ordineras.

Symtomatisk behandling är utformad för att lindra patientens tillstånd, men det kan inte påverka sjukdomsförloppet. För att eliminera reflexkrampen i urinhalsen och blåsans reflexaktivitet kan antispasmodiska läkemedel förskrivas: Drotaverine, Nosh-pu. För att minska smärtan utnämnas ibland Analgin, Baralgin (det är inte önskvärt att utse till barn i 3 månader).

Non-drug therapy

Cystitis i akut tillstånd kan kräva sjukhusvistelse, men behandling av cystit hos barn hemma är möjlig efter en doktors undersökning och utnämning av kompetent behandling. Först av allt måste de ge sängstöd. En bra effekt ger torr värme till blåsans område. Ibland rekommenderar läkare varma sessila badar med buljonger av örter, till exempel kamille. I det här fallet måste du se till att vattentemperaturen inte överstiger 37,5 grader.

Ett viktigt element i att påskynda processen för återhämtning av ett barn som har lämnat barnets tillstånd är en kost. Gurkor, tomater, kål och zucchini i återvunnet form (betning, betning) rekommenderas att injicera till barn efter 5-6 år. Men ibland i mycket begränsade kvantiteter ges dessa produkter till barn så tidigt som 3 år.

Vid utveckling av en cystit från dem är det nödvändigt att vägra. Dieten bör vara mjölk-grönsaker, godis, pickles och kryddiga rätter bör uteslutas. I kosten kan inkludera:

 • Komposit av torkade frukter utan socker.
 • Väl desinficerar blåsan av tranbär och cowberry mors, avkok eller barnens te med kamille.
 • För behandling av skolbarn inom ramen för växtbaserade läkemedel kan man använda avkodningar av fälthästar, plantain och johannesört.
 • För terapeutiska ändamål kan barn ordnas mineralvatten utan gas med en hastighet av 5 ml per kilo av barnets vikt om tre år eller mer.

De vanligaste fysioterapeutiska förfarandena är:

Elektrofores görs med antibiotika och antiseptiska medel. Och effekten på den suprapubiska mikrovågsområdet och magneten förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar immunsvar, utlöser regenerering.

Okomplicerad cystit är verksamhetsområdet för en distriktspediatrikare. I svår, långvarig, svår att behandla komplicerad cystit, rekommenderas konsultationer av smala specialister: urolog, nephrologist, gynekolog (för tjejer).

Obligatoriskt förebyggande av denna sjukdom. Och det här är inte bara korrekt hygien, regelbunden tömning av blåsan, efterlevnad av dricksregimen, snabb behandling av helminthiaser, endokrina sjukdomar. Detta och eliminering av hypotermi och härdning av kroppen. Sommar är den optimala perioden på året för början av härdningsaktiviteter. I höst-vinterperioden kommer barnets organism att vara redo att möta förkylningen och stå fast.

Relaterade artiklar

Vilka antibiotika ordineras för blåsning hos barn?

 • Huvud tecken på cystit hos barn
 • Typer av sjukdomar och metoder för deras behandling
 • Förebyggande av cystitis utseende

Är det lämpligt att använda antibiotika för cystit hos barn? Ett sådant ömtåligt problem som cystitis anses vara en vuxen sjukdom. Men det finns ingen åldersgräns för det, och barn utsätts också för denna obehagliga sjukdom. Cystitis i barnläkemedel är ganska vanligt, och behandlingen har sina egna egenskaper. Den största svårigheten av denna sjukdom är som många andra att barnet inte alltid kan exakt och enkelt förklara vad som stör honom. Därför är det inte alltid möjligt att identifiera sjukdomen snabbt och att tillhandahålla aktuell medicinsk hjälp. Hur kan vi känna igen sjukdomen och komma till räddning av barnet i tid?

Huvud tecken på cystit hos barn

Cystitis är en urologisk patologi, som orsakar inflammation i blåsan. För att välja rätt behandling måste du fastställa arten av sjukdomen och dess orsak. Huvudfaktorerna orsakar utseende av blåsor:

 • infektion;
 • kroppens fysiologiska struktur;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • låg immunitet
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • genetisk predisposition;
 • hypotermi.

Det första som orsakar blåsan är infektioner som går in i urinblåsan. Bakterier kan föras in genom felaktig vård av könsorganen eller genom att bortse från reglerna för personlig hygien. Först och främst gäller detta för flickor, eftersom det med deras kropps anatomiska struktur är de 6 gånger större sannolikhet att ha sjukdomar i det genitourinära systemet än pojkar.

Låg immunitet påverkar också utvecklingen av sjukdomen och kan ge upphov till återfall. Påverkar immunsystemets brist på vitaminer, otillräcklig näring, användning av droger som försvagar kroppens försvar.

Orsaken till blåsor hos spädbarn kan vara konstant användning av blöjor. Långvarig exponering i en sval och fuktig miljö är en gynnsam faktor för utvecklingen av infektioner.

För att bestämma närvaron av sjukdom hos barnet, måste du veta vad tecken att leta efter i första hand, eftersom barnet inte alltid kan förklara i ord vad som stör honom. Hos barn upp till ett år är tecken på blåsor rastlösa beteenden, ökad irritabilitet, gråt och lun. Färgen på urinen blir en mörkgul nyans och urinering sker sällan eller för ofta. Ibland kan kroppstemperaturen stiga.

Hos barn i äldre ålder märks sådana tecken:

 • frekvent urinering (vanligtvis 2 gånger per timme);
 • smärta i underlivet och i perineum
 • grumlig och mörk urin;
 • förhöjd kroppstemperatur.

Om alla eller en del av dessa symptom upptäcks ska barnet visas till en specialist.

Läkaren kommer att utse nödvändiga tester enligt resultaten av vilka en noggrann diagnos kommer att göras och preparat kommer att ordineras för behandling av denna sjukdom.

Tillbaka till innehållet

Vid klinisk provning måste du noggrant följa kraven för insamling. Först och främst handlar det om könsorganens hygien, vars överensstämmelse kan leda till felaktiga resultat och en felaktig klinisk bild. Förutom testen utförs ultraljudsundersökning av genitourinärsystemet.

När diagnosen är gjord, väljes ett läkemedelsprogram. Vanligtvis ingår sängstöd under de första 3-5 dagarna, medicinsk behandling, folkmedicin och rätt näring. Från traditionella behandlingsmetoder används varmt bad med decoctions av örter. Medicin för blåsor - det är ofta antibiotika, som väljs ut av läkaren i en strikt individuell ordning. Deras dosering och mottagningsplan beror på sjukdommens art och den faktor som provocerade den.

Cystitis kan vara av två typer: akut och kronisk. Den akuta formen av sjukdomen uppträder plötsligt, oftast som ett resultat av hypotermi. Du kan märka den genom frekvent, smärtsam urinering, svår smärta i underlivet och purulenta eller blodiga utsöndringar i urinen.

Prognoser för att eliminera symptomen på akut inflammation, vilka läkare gör, är ganska gynnsamma.

I detta fall föreskrivs uroseptiska läkemedel, smärtstillande medel och antispasmodika. Men alla dessa läkemedel tjänar bara som ett komplement till terapi, baserat på antibiotika.

Prefekt ges till amoxicillin, men med-trimoxazol, nalidixinsyra och nitrofurantoin kan användas som alternativa läkemedel.

Behandling med antibiotika bör utföras minst 7 dagar, en gångs användning är olämplig, eftersom det i de flesta fall slutar med sjukdomsfall.

Nästa form av denna känsliga sjukdom är kronisk. Vanligtvis är detta en upprepad manifestation av sjukdomen, som innefattar olika komplikationer och störningar i genitourinary organ. Komplikationer är:

 • phimosis;
 • Sexuella infektioner;
 • uretrit;
 • pyelonefrit;
 • divertikulum etc.

För att effektivt och snabbt behandla en kronisk form av blåsor behöver du först fastställa orsaken som orsakade sjukdomsfallet. Därför avslöjas med hjälp av kliniska analyser och ultraljudstudier av bäckenorganen en av ovanstående sjukdomar. En viktig roll spelas av sjukdomsfasen, som också måste beaktas vid val av behandlingsmetoder. Om cystit är i den akuta fasen, är det liknar historien om den akuta formen av sjukdomen, som uttrycks mindre tydligt. Därför används antibiotika och samtidiga läkemedel (smärtstillande och lugnande medel) för att behandla sjukdomen i denna form.

Om cystiten gick in i fissionens fas, så är dess symtom nästan inte uppenbarad. Vid denna tidpunkt är det viktigt att fortsätta behandlingen som läkemedel (för att avsluta antibiotikans gång) och folkmetoder. Av de antibiotika som används läkemedel såsom aminopenicilliner ingibitorozaschischennye (amoxicillin, ampicillin) och cefalosporiner III-IV generationens (cefotaxim, ceftriaxon, etc.). Alternativt kan användas aminoglykosider (gentamicin, netilmicin, amikacin) och karbapenemer (imipenem, meropenem). I denna fas bör behandlingen vara minst 2 veckor. I regel kräver cystit inte sjukhusvård av barnet och kan behandlas hemma. Men om terapin inte ger positiva resultat eller den svaga formen av cystit blir akut kan det krävas dygnsövervakning av läkare. Vanligen administreras droger oralt, men i svåra fall kan droppare tillsättas. Så snart sjukdomen går in i åldringsstadiet kommer det att vara möjligt att återgå till tablettformen för att ta mediciner.

Tillbaka till innehållet

För att rädda barnet från lidande måste sjukdomen förebyggas i förväg, snarare än att leta efter sätt att behandla dem. För att aldrig veta vilken cystitis är, måste du vidta förebyggande åtgärder, där det inte är svårt för både vuxen och barnet.

Först och främst måste du följa reglerna för personlig hygien. Barn bör tvätta sig regelbundet och hålla sina sexuella organ rena. Tjejer måste tvätta sig ordentligt, för att inte infektera infektionen från anus i urinväggen. Efter att ha besökt toaletten är det lämpligt att tvätta barnet och inte bara använda toalettpapper. Det är nödvändigt att regelbundet byta underkläder och spädbarn - blöjor.

Stolens uppmärksamhet förtjänar särskild uppmärksamhet - det ska vara regelbundet och smärtfritt. Låt inte förstoppning i barnet - de kan leda till skador på tarmarna och urinblåsan. För att förhindra förstoppning innehåller barnets meny sura mjölkprodukter, pommes frites, betor och andra produkter som bidrar till normalisering av tarmarna.

Den första provokatorn av blåsan är hypotermi. Låt inte barnet sitta på det kalla golvet, spela i en våt sandlåda och dabble i floden under lång tid. För att bestämma barnets tillstånd kan du röra näsens spets: om han är cool, måste barnet värmas upp.

Du kan inte lämna sjukdomen obehandlad. Detta gäller inte bara blåsor. Infektioner och virus minskar immuniteten, vilket bidrar till utvecklingen av sjukdomar och deras övergång till kronisk form. Regelbunden motion, rätt näring och användning av multivitaminer hjälper till att stärka kroppens försvar och förhindra sjukdomstillväxt.

(Inga röster) Laddar.

Antibiotika för barn med blåsor

Läkare är chockade, cystit tar en vecka, om. Läs mer >>>

Folk tror ofta att cystit är en uteslutande kvinnlig sjukdom. Det påverkar faktiskt främst det rättvisa könet. Det finns emellertid en annan kategori av befolkningen, som också har svårt. Tyvärr är dessa små barn. Och här har naturen placerats så, att under blåser finns både tjejer och pojkar. En annan skillnad är i behandlingsmetoderna. Låt oss prata mer om barnets version av sjukdomen. Vi kommer att ta itu med dess orsaker och symtom. Vi kommer att ta reda på vilka antibiotika för barn med blåsor som är mest effektiva och hur man kämpar för återhämtning.

För förebyggande och behandling av blåsor rådgör våra läsare klostrets te av far George. Den består av 16 användbara medicinska örter, som har extremt hög effektivitet vid behandling av blåsor, blåsinflammation och urinvägssjukdomar. Läs mer >>> Cystitis förekommer hos barn

skäl

För att starta en sjukdom måste det fastställas. Detta orsakar ofta problem när det gäller barn. Mycket små människor kan inte förklara vad som exakt stör dem och hur de manifesteras. Men äldre barn börjar ofta tveka, särskilt när det gäller intima platser. Under alla omständigheter är föräldrarnas uppgift att märka tecken på ångest i sitt barn. Det är lätt att göra detta om du är vant med att noggrant övervaka barnen varje dag.

När det gäller cystit är ett litet barn väldigt upprörd, gråter under urinering eller till och med vägrar att gå till kruken. Ett barn äldre kommer sannolikt att springa till toaletten ofta, inte berätta för någon.

Om du inte identifierar cystitisen i tid, kan sjukdomen ta en hotfull natur. Under alla omständigheter är det mycket lättare att hantera problemet i sin linda än när det blir allvarligare.

Det är viktigt att vara uppmärksam på barnets beteende

Vad är orsakerna till cystit hos barn:

 1. Sjukdom, som vuxna, är en inflammation i urinblåsan. Det innebär att kroppen får en infektion som påverkar slemhinnan. Oftast är dessa bakterier: E. coli, streptokocker, stafylokocker och så vidare.
 2. Kvinnor lider av cystit oftare än män på grund av strukturen hos genito-urinorganen. Men de är fortfarande inte tillräckligt utvecklade för pojkar, därför drabbas de också av smittsamma sjukdomar under de första åren av livet. En av anledningarna till att små män är mottagliga för cystit är phimosis.
 3. Barn kan fortfarande inte noggrant genomföra genitalernas hygien, och detta är ett direkt sätt att sprida infektionen. Tyvärr ger vuxna ofta inte tillräckligt med tid för denna fråga.
 4. Barnens immunitet är ännu inte bildad och kan inte motstå attacker från utsidan.
 5. Förekomst av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet.
 6. Behovet av att ta droger som sänker immuniteten.
 7. Ärftlighet.
 8. Underkylning kroppen av olika skäl.
 9. Brist på vitaminer.

Underkylning i barndomen är förmodligen det enklaste att få. Barn vet inte hur man ska bedöma sina känslor. De är glada på gatan - de vill inte åka hem. Och sedan visar det sig att de svettades, uppblåst, fryst - och nu finns det en gynnsam grund för sjukdomsutbredningen.

En annan orsak till utvecklingen av blåsan är blöjor. Självklart är det inte de engångsbyxor som ska skylla, men hur ofta ändras de. Få av föräldrarna kommer att komma med tanken på att inte byta barnet efter en tarmrörelse, men urinering är inte seriöst kontrollerad. Till följd av detta uppträder inte bara blötsutslag och smärtsamma irritationer utan även infektioner.

symptom

Symtom är manifestationer på grundval av vilka läkaren kan diagnostisera. Därför när det gäller barn, är de tydligt avgränsade efter ålder:

Det förklaras helt enkelt. Barnen kan inte beskriva sina känslor, på många sätt måste doktorn gissa vad som stör honom. Därför utmärker sig bland symtom av sjukdomen följande:

 • barnet blir rastlös, nervös och irriterad
 • det finns stämningar och täta tårar, som inte observerats tidigare;
 • urinering blir mycket frekvent eller sällsynt, medan urin förvärvar en mörkare nyans kan detta ses även på en blöja;
 • ibland stiger temperaturen - men det här är inte ett avgörande tecken.

CystoBlock tar cystit under kontroll och börjar ett hälsosamt liv direkt från att ta den första kapseln. Det viktigaste i detta läkemedel är dess 5 aktiva handlingar på kroppen: Läs mer

Äldre barn kan redan förstå att något är fel. Därför är symptomen i deras fall följande:

 • barnet går ofta på toaletten - mer än två till tre gånger i timmen;
 • klagar på smärta i underlivet och med urinering
 • urinen blir grumlig och mörk;
 • Ibland har barnet inte tid att nå toaletten.
 • möjlig temperaturökning.

Barnens hälsa kan inte riskeras under alla omständigheter. Och eftersom i fall av cystit är formuleringen av en korrekt diagnos ofta svår, kan försenad hänvisning till läkaren leda till allvarliga konsekvenser.

Om du ser att något är fel med barnet - gå direkt till barnläkaren!

För att bestämma sjukdomen kommer han att tilldela leverans av test, och det är troligen ultraljud av blåsan.

Du kan inte riskera ditt barns hälsa

Hur behandlas cystit hos barn? Som vi redan har sagt är det väldigt annorlunda än vuxen terapi. Och det viktigaste här är att de vanliga cystitismedicinerna för barn nästan aldrig ger. Antibiotika användes i stor utsträckning. De tillåter dig att snabbt förstöra infektionen.

Mer ofta än inte, ordinerar läkaren till sin lilla patient det antibiotikumet, vilket bäst visat sig i kampen mot sjukdomen. Om dess effektivitet är otillräcklig ersätts läkemedlet med en annan.

Ta medicinen i minst en vecka, även om det verkar som om barnets tillstånd har förbättrats avsevärt. Den avbrutna behandlingsförloppet blir snabbt ett återfall när allt måste börja på nytt. Med tanke på att kroppen hos barn fortfarande är dålig att klara avlägsnandet av toxiner, kan fel dosering av läkemedlet också spela ett grymt skämt.

Denna läkemedelsbehandling är inte begränsad. Oftast måste du använda antiinflammatoriska läkemedel, immunmodulatorer och smärtstillande medel.

I andra avseenden liknar behandlingen likadan som vuxna mottar. Barn behöver frid - det är önskvärt att få en sängstöd i en varm säng.

Barnet rekommenderas dietmat, vilket föreslår att salt- eller pepparprodukter utesluts. Det är inte svårt att lyda, för brukar barnen inte äta skadlig mat.

Ett viktigt villkor är en riklig dryck. Barn vägrar sällan det. För dem var det gott, du kan brygga komposter, göra fruktdrycker, örtte, juice.

Utmärkt uppvärmning av små patienter med varma sessila bad. Det är nödvändigt att se till att vattentemperaturen i dem inte överstiger 38 grader. För att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att stänk i högst 15 minuter. Kryddor av örter, tillsatt vatten, gör badet inte bara trevligare, men också mer användbart. Du kan lägga till kamomill, kalendula, salvia.

Kom ihåg att cystit är mycket lätt att återvända. Behandlingsförloppet måste överföras från början till slutet. I framtiden bör alla försiktighetsåtgärder följas så att barnet inte behöver lida igen.

 • Otroligt... Du kan bota kronisk cystit för evigt! Den här gången.
 • Utan att ta antibiotika! Det är två.
 • I en vecka! Det är tre.

Följ länken och ta reda på hur det gjordes av Galina Savina!