Huvud
Behandling

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

De mest effektiva antibiotika för akut och kronisk prostatit hos män

När anges antibiotikabehandling?

Prostatit klassificeras i två grupper - infektiös och icke-infektiös. I sin tur kan den smittsamma formen av sjukdomen vara bakteriell och icke-bakteriell.

Antibiotika används vid behandling av bakteriell prostatit, även med svaga symtom. Dessutom kan de användas som en testterapi i den icke-infektiösa karaktären av sjukdomsuppkomsten.

Antimikrobiella medel hjälper till att snabbt förstöra bakterieinfektionen som orsakade inflammatorisk process. Antibiotika med samma brett spektrum av verkan i prostatit kan också förhindra komplikationer och andra sjukdomar i det urogenitala systemet.

Förteckning över antibiotika grupper

Förteckningen över grupper av läkemedel som används för akut och kronisk prostatit innefattar penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, tetracykliner, fluorokinoloner.

penicilliner

Alla preparat av penicillingruppen är bakteriedödande, som har ett brett spektrum av verkan. De är populära på grund av det låga priset och möjligheten att använda hemma.

Penicillin är det vanligaste läkemedlet från kronisk prostatit. Läkemedel som innehåller penicillin-amoxicillin, Amoxiclave har stor effektivitet.

Amoxicillin med prostatit är förskrivet för användning i form av kapslar, injektioner eller suspensioner, vilket gör det möjligt att behandla sjukdomen hemma. Läkemedlets aktiva substans är aktiv mot gram-negativa och gram-positiva kocker, stavar och anaerober.

Amoxiclav tillhör en ny generation läkemedel, effektiv mot stafylokocker, E. coli, enterokocker och många andra.

Amoxiclav: fördelar och nackdelar

Amoxiclav är ett bredspektrum antibiotikum med den huvudsakliga aktiva substansen amoxicillin plus clavulansyra. Läkemedlet tillhör gruppen penicilliner.

Den största fördelen med läkemedlet Amoxiclav vid behandling av prostatit är att den effektivt bekämpar bakterier som producerar enzymer av beta-laktamas. Detta möjliggör en uttalad bakteriedödande effekt mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer.

Hittills är Amoxiclav ett av de bästa antibiotika vid behandling av prostatit bland penicilliner. Det låter dig bli av med sådana bakterier som orsakar prostatit, som: gonokocker, enterobakterier, enterokocker, Klebsiella, proteus, sera, E. coli och några andra.

Läkemedlet utvecklades av det kända läkemedelsföretaget SmithKline Beecham Pharmaceuticals. Därför kan du inte oroa dig för läkemedlets kvalitet och säkerhet.

Ett annat plus hos Amoxiclav är dess selektiva aktivitet mot bakterieceller. Det vill säga, han känner igen patogena celler och förstör dem, och friska vävnader är inte skadade.

Fördelen med drogen är dess relativt låga pris.

Den största nackdelen med läkemedlet vid behandling av prostatit kan anses vara dess låga effektivitet mot sådana bakteriestammar som: ureaplasma, mykoplasma, klamydia och pseudomonas. Därför kan trots det faktum att Amoxiclav är ett skyddat clavulansyra semisyntetiskt aminopenicillin det vara ineffektivt vid behandling av prostatit orsakad av en atypisk eller resistent flora.

En annan uppenbar nackdel Amoksiklava är att det kan orsaka en rad biverkningar, inklusive illamående, diarré, kräkningar, halsbränna, sjukdomar i lever och njure, allergiska reaktioner, tillsats av svampinfektion, och andra.

cefalosporiner

Antibakteriella läkemedel i denna grupp används ofta i sjukhusinställningar, eftersom de endast är tillgängliga för parenteral användning. Läkemedel i denna grupp är aktiva mot Gram-positiva, och något mindre aktiva till gram-negativa bakterier, anaerober.

Vid behandling av prostatainflammation är de vanligaste antibiotika i denna grupp Ceftriaxon och Cefotaxim. Deras särskiljningsegenskap är hög aktivitet i förhållande till streptokocker, pneumokocker, gonokocker och meningokocker, tarm och hemofil stång, Moraxella catarrhalis infektion.

Cefotaxim: fördelar och nackdelar

Cefotaxim är ett bredspektrum antibiotikum från den tredje generationen cefalosporiner med den huvudsakliga aktiva substansen Cefotaxime.

Den främsta fördelen med läkemedlet Cefotaxime är dess utvidgade handlingsspektrum jämfört med cephalosporinerna från tidigare generationer, eftersom det har ökat motståndet mot beta-laktamer. Därför kan Cefotaxime ordineras för behandling av komplicerad prostatit.

Läkemedlet är aktivt mot de flesta bakterier som provocerar prostatit, inklusive: E. coli, gonokocker, enterobakterier, Klebsiella, Proteus, Staphylococcus. Cefotaxim kan hjälpa till att bli av med sjukdomen, även om det inte finns någon effekt av behandling med tetracykliner, penicilliner och aminoglykosider. Ofta används den i komplex terapi av prostatit.

Det bör också noteras ett sådant plus för läkemedlet som avsaknaden av kontraindikationer till dess användning, med undantag för överkänslighetsreaktionen mot cefalosporiner.

Priset på drogen är inte högt.

En av nackdelarna med läkemedlet kan kallas att det får användas endast för parenteral administrering. Läkemedlet är inte tillgängligt i tabletter eller kapslar, det vill säga oral administrering är inte tillgänglig.

Behandling med cefotaxim utförs endast på ett sjukhus.

En annan negativ sida av Cefotaxime är närvaron av biverkningar, inklusive: lokala reaktioner på administrering av läkemedlet, hudutslag, onormaliteter i matsmältningssystemet, pseudomembranös kolit, huvudvärk etc.

aminoglykosider

Denna grupp av antibiotika avser långvariga läkemedel med prostatit. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan som appliceras för behandling av en lesion av prostata: Kanamycin, Gentamicin, Amikacin.

Nackdelen med drogerna i denna grupp är deras ökade toxicitet.

Gentamicin: fördelar och nackdelar

Gentamicin är ett bredspektrum antibakteriellt medel från aminoglykosidgruppen.

Den största fördelen av läkemedlet är dess höga antibakteriella aktivitet mot gramnegativa flora som kan utlösa utvecklingen av prostatit, till exempel, med avseende på Salmonella, Enterobacter, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, etc.

Drogen absorberas snabbt i blodet och en timme senare efter administreringen observeras plasmakoncentration i plasma.

En stor fördel med drogen är det låga priset.

En av de signifikanta nackdelarna med läkemedlet Gentamycin är dess begränsade handlingssätt, det vill säga för vissa bakteriestammar som orsakar prostatit, kommer det att vara ineffektivt. Därför används det oftast vid komplex behandling av inflammation i prostata.

Nackdelarna med läkemedlet kan hänföras till det faktum att det administreras endast parenteralt. Oral administrering av läkemedlet är inte möjligt.

Också mindre Gentamicin är dess många biverkningar inklusive kräkningar, illamående, anemi, leukopeni, oliguri, njurinsufficiens, huvudvärk, ökad sömnighet, hörselnedsättning och så vidare.

Läkemedlet har kontraindikationer för användning, till exempel neurit i hörselnerven, nedsatt njurfunktion.

tetracykliner

Tetracyklin med prostatit används oftare än andra preparat av tetracyklingruppen. Den används externt i form av salvor och oralt i form av tabletter.

Antibiotikumet förstör streptokocker, stafylokocker, shigella, salmonella, klamydia och andra patogena bakterier. Tetracyklin absorberas snabbt i organen, läkemedlet utsöndrar avföring och urin.

Tetracyklin har inga direkta kontraindikationer för män, men det kan ha en negativ effekt på matsmältningssystemet.

Preparat av tetracyklingrupp under senare år används mindre och mindre, eftersom de har många biverkningar. Det enda undantaget är Doxycycline (Unidox Solutab), vilket tolereras något av patienterna.

Yunidox Solutab: fördelar och nackdelar

Unidox Solutab är ett antibakteriellt preparat av ett brett spektrum av åtgärder från gruppen av tetracykliner. Den huvudsakliga aktiva substansen är Doxycyklin.

Unidox Solutab är praktiskt taget det enda läkemedlet i tetracyklingruppen som moderna proktologer använder för att behandla prostatit, eftersom det lättare tolereras av patienter än andra.

Unidox Solutab har antibakteriell aktivitet mot ureaplasma, mykoplasma, klamydia, klebsiella, enterobakterier, pseudomonas och E. coli.

En annan fördel med läkemedlet är dess höga biotillgänglighet, vilket är 100%. Redan efter en halvtimme efter den första mottagningen i prostatakörteln kommer dosen av läkemedelssubstansen som är nödvändig för att ge en terapeutisk effekt att koncentreras.

Unidox Solutab finns i form av dispergerbara tabletter, vilket gör preparatet mycket bekvämt.

Priset på ett läkemedel är inte särskilt högt.

Den huvudsakliga nackdelen med läkemedlet JUnidoks Soljutab är att resistens mot det finns flera möjliga smittämnen prostatit, som Proteus och Serrati, vissa stammar av Pseudomonas, atsinetobakter, symbiotiskt enterokocker. Dessutom beständighet mot JUnidoks soljutab som uppstår vid behandling av prostatit, kommer att sträcka sig till andra droger av tetracyklin. Därför krävs i ett antal fall ersättning av läkemedlet med ett fundamentalt annat antibiotikum.

En annan nackdel med läkemedlet är att det inte är föreskrivet för behandling av personer med svårt nedsatt njur och lever, med porfyrinsjukdom, med ökad känslighet mot tetracykliner.

En annan nackdel JUnidoks Soljutab drogen - är de biverkningar som kan uppstå efter administrering, bland dem: anorexi, illamående, diarré, enterokolit, allergiska reaktioner, leverskada, anemi, eosinofili, ökat intrakraniellt tryck och så vidare.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner kan ges om bakteriell prostatit kännetecknas av en kronisk form av läckage, eftersom de lätt tränger in i prostatavävnaden och har en långvarig effekt på kroppen. Deras användning ger en god effekt på gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer, mykoplasma, klamydia, mykobakterier.

Antibiotika i denna grupp, som oftast används för prostatit: ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobay), levofloxacin (Tavanik, Elefloks) Ofloxacin (Zanotsin).

Zanotsin: fördelar och nackdelar

Zanocin är ett bredspektrum antibakteriellt preparat med den huvudsakliga aktiva substansen - Ofloxacin. Zanocin tillhör andra generationens fluorokinoloner.

Zanocin är det valfria läkemedlet vid behandling av prostatit. Den huvudsakliga aktiva substansen penetrerar perfekt in i prostatakörtelns vävnader och utsöndring och täcker ett stort spektrum av orsaker till prostatit.

En viktig fördel av preparatet Zanotsin är dess höga aktivitet mot de flesta gramnegativa enteriska bakterier (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter) såväl som mot pseudomonader Trichomonas, ureaplasma, mykoplasma eller andra patogener prostatit. Zanotsin är mottagligt för bakterier som är resistenta mot andra gruppers antibiotika.

Zanotsina obestridliga fördelen är att den kan användas vid genomförande av komplex av antibiotikabehandling, det vill säga, var han bestämd till cefalosporiner, makrolider, beta-laktamantibiotika.

Läkemedlet är tillgängligt i två former: i tabletter och i form av en lösning för infusioner. Dessutom har den en ekvivalent biotillgänglighet vid oral och parenteral administrering, så det är inte nödvändigt att justera dosen.

Prisintervallet för drogen är genomsnittligt.

Även om Zanocin är det valfria läkemedlet för behandling av prostatit, kan vissa bakteriestammar vara resistenta mot det. Därför rekommenderas att använda läkemedel baserade på Ofloxacin vid behandling av okomplicerad inflammation i prostata.

En annan nackdel är närvaron av de läkemedelsbiverkningar, inklusive illamående, kräkningar, diarré, trötthet, ökat intrakraniellt tryck, takykardi, anemi, leukopeni, försämrad njurfunktion, och så vidare.

Nästa nackdel med läkemedlet är dess förmåga att interagera med andra droger, vilket ofta leder till en ökning av biverkningarna. Till exempel kan du inte kombinera intaget av Zanotsin och Teofillin, eftersom detta kommer att leda till en kraftig minskning av blodtrycket. Samtidig administrering av Zanocin med NSAID ökar dess biverkningar mot CNS.

Zanocin är inte ordinerat för behandling av prostatit hos personer som är överkänsliga mot fluorokinoloner, det kan inte användas för att behandla barn och ungdomar under 18 år.

makrolider

Makrolider används inte ofta, eftersom det inte finns några studier som bekräftar deras användbarhet vid prostatit, men de är inte särskilt giftiga och mycket aktiva mot ett antal bakterier, särskilt klamydia och mykoplasma. Handelsnamn på antibiotika i denna grupp: azitromycin (Zitrolid, Sumamed), klaritromycin (Fromilide).

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform.

Endast en hel komplex av preparat och förfaranden kommer att bidra till att avlägsna kvalitativ inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier.

Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • användning av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stagnation (Pentoxifylline);
 • mottagning av anti-inflammatoriska läkemedel för smärta och ödem reduktion körteln (icke-steroida Diklofenak, Meloxicam, Nimesulid eller hormonell: Prednisolon, Prednison, Solyumedrol);
 • ämnen som reglerar immunsystemet (Tactivin, Timalin, Levamisol);
 • vitaminerna A, B, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • medicinska örter (tranbär, äppelbjörn, Johannesört, komfrey, goldenrod);
 • prostata massage för att lindra inflammation, bli av med en stillastående hemlighet;
 • öva för att stimulera cirkulationen.

Schema i akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporin (ceftriaxon, cefotaxim), tetracykliner (Rondomitsin, tetracyklin) och en minskning av inflammation - fluorokinoloner (levofloxacin, ofloxacin). För en snabbare effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. det är nödvändigt att följa kursen till slutet och noggrant observera dosen för att förhindra att den inflammatoriska processen omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Schema för kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid.

Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad. Mycket effektiva bredspektrum droger, särskilt tsefalospariny (Ceftriaxon) och makrolider (Roxitromycin, Vilprafen, azitromycin), fluorokinoloner (norfloxacin, ofloxacin). Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att ge upp behandling när tillståndet förbättras. Förändringar till det bättre kan vara bedrägliga.

Behovet av antibiotika vid behandling av prostatit hos män

behöva antibiotikabehandling med en akut form av bakteriell prostatit med svåra symptom är utan tvivel.

Men är det lämpligt att ta antibiotika med kronisk och ospecifik inflammation i prostata? Och är det en skillnad mellan grupper av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit?

I artikeln kommer vi att tala om hur man behandlar prostatit hos män antibiotika och vad är kontraindikationerna för antagning. Och även nedan hittar du en lista antibiotika med prostatit.

Antibiotika för prostatit hos män: behöver du alltid ta dem?

Syftet med behandlingen av prostatit är att återställa normal funktion av prostata och urinrör med obligatorisk eliminering av patogenen. Det är för att eliminera patogenen och är ordinerad behandling antibiotika med prostatit hos män.

antibiotika är absolut angivna för akut bakteriell och kronisk infektiös prostatit, och även som en testterapi för inflammation av prostata.

Sedan den långvariga behandlingen av prostatit antibiotika negativt påverkar immunsystemet, matsmältningsorganen, lever och njurar, bör behandlingstiden inte överstiga 2 veckor.

Vid kronisk inflammation i prostata är upprepad antibiotikabehandling möjlig endast 6 veckor efter första behandlingstiden.

Fördelar med behandling antibiotika från prostatit hos män är uppenbara:

 • de undertrycker tillväxten av patogena mikroorganismer i prostatakörteln, urinröret;
 • förhindra utveckling av komplikationer mot bakgrund av sjukdomen (infertilitet, uretrit, epididymit);
 • med kronisk prostatit förebygger utvecklingen av exacerbationer, som under upprepade tillfällen ofta är fulla av komplikationer.

Men om du bestämmer dig för att börja behandling för prostatit antibiotika hemma, kom ihåg att antibakteriella läkemedel kan ordineras efter laboratoriediagnos av sjukdomen, studier av floran och identifiering av patogenen.

Med ospecifik prostatit (inflammatorisk process med okänd etiologi) antibiotikabehandling inte bara ineffektivt, men ökar också risken för utveckling dysbios, och kan också förvärra sjukdomsförloppet och prova utvecklingen av mykotiska (svamp) lesioner i prostatakörteln.

Valet är också viktigt antibiotikum för behandling av prostatit hos män, den mest aktiva i förhållande till orsaksmedlet för infektion.

Också många antibiotika inte tränga in i prostata, är koncentrationen otillräcklig för att påverka bakterierna, varigenom den senare utvecklat resistens mot detta läkemedel.

Vid akut prostatit som uppträder med uttalade symptom: berusning, feber, smärta i perineum, smärta vid urinering och oförmåga krävs antibiotisk behandling av prostatit och deras intravenös administrering för att uppnå en hög läkemedelskoncentration.

Under de senaste åren har resistensen hos bakterier mot vissa droger ökat dramatiskt, så innan behandling påbörjas antibiotika med prostatit hos män, är det nödvändigt att undersöka patienten för hela gruppen STI, och patogen flora med bestämning av resistensen hos vissa mikroorganismer till vissa läkemedel.

vad antibiotika att behandla prostatit? Det finns följande grupper av antibakteriella läkemedel (de bästa antibiotika för prostatit):

 1. penicilliner - ampicillin, amoxiclav, amosin, amoxicillin. Förr i tiden, används aktivt dessa antibiotika för inflammation i prostatan, med tillkomsten av de mest aktiva antimikrobiella nästan förlorat sin klinisk betydelse, på grund av det ökade antalet negativa bakterier som är resistenta mot penicillin.
 2. tetracykliner - Vibromycin, tetracyklin, doxycyklin. Ha aktivitet mot gonokocker, klamydia, mykoplasmer. Används oftare vid behandling av kronisk infektiös prostatit orsakad av ovanstående patogener.
 3. makrolider - erytromycin, josamycin, azitromycin, roxitromycin, klaritromycin. Dessa antibiotika med prostatit har ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet.
 4. cefalosporiner cefotaxim, ceftriaxon, cefixim. Aktivt används vid behandling av akuta former av bakteriell prostatit. Dessa är bra antibiotika för prostatit, de har ett brett spektrum av åtgärder och hög aktivitet i förhållande till patogena bakterier.
 5. fluorokinoloner - ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, levofloxacin. Ofta används för komplex behandling av kronisk prostatainflammation och okomplicerad akut inflammation i prostatan (100% effektivitet). De har hög aktivitet och låg toxicitet (de stör inte den tarmmikroflora).

antibiotika från prostatit hos män - namnet, systemet för behandling av prostatit med antibiotika och handlingsspektrum:

injektionerna

vad antibiotikum Är det bättre med prostatit? Om du har en akut form av bakteriell prostatit, med uttalade symtom på inflammation, rekommenderas intramuskulär grupp av antibiotika cefalosporiner - cefotaxim, ceftriaxon.

Dessa läkemedel tränger effektivt in i vävnaderna hos den infekterade prostatan och eliminerar fokusen på inflammation.

Intramuskulär injektion av läkemedlet utförs strikt av en medicinsk arbetare vid dispensaren en gång om dagen.

Sätt injektionerna själv hemma är förbjudet.

För akut lindring av symptom i den komplicerade förloppet av akut prostatit, intravenösa injektioner av läkemedlet sumamed, som regel, på ett sjukhus.

Rekommendationer för antibiotikabehandling

Vid behandling av prostatit med antibiotika hos män är det nödvändigt att ta hänsyn till deras effekt på spermatogenes, Därför är det förbjudet att planera uppfattningen i 4 månader efter behandlingens gång.

Rekommendationer för mottagande och behandling av prostatit hos män med antibiotika:

 1. Administreringen av läkemedlet är strikt av läkaren och endast efter resultaten av laboratoriediagnosen.
 2. Om möjligt, med kronisk prostatit är det bättre att ta fluorokinoloner, som har ett brett spektrum av åtgärder, hög aktivitet och låg toxicitet. De förändrar inte tarmmikrofloran och har en immunmodulerande effekt.
 3. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren och följs noggrant.
 4. Under tillskott är nödvändigt att avstå från fet, för salt, salta och söta livsmedel för att minska belastningen på levern. Vid behov kan administrering av antihistaminer förskrivas.
 5. Efter antibiotikabehandling rekommenderas att ta eubiotika för att normalisera tarmmikrofloran från 3 till 4 veckor.

Vid behandling av kronisk och akut inflammation i prostata antibiotika De är en komponent av komplex terapi, vilket inkluderar: mottagande antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel, sjukgymnastik, massage av prostata, örtmedicin. Effektiv sanatoriumbehandling av patienter med kronisk prostatit.

Vad är det mest effektiva antibiotikum vid en prostatit? Alla påverkar kroppen annorlunda och varje enskild känslighet, så det är omöjligt att välja det bästa.

Kontra

komplex antibiotika vid en prostatit utses den endast av den behandlande läkaren vid den etablerade diagnosen och diagnostiserad sjukdomspatogen.

Med prostatit av okänd etiologi är antibiotika förbjudna.

Eftersom detta bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

mottagning antibakteriella läkemedel är förbjudet för personer som är överkänsliga mot det verksamma ämnet.

Detta gäller män som har nedsatt njur- och leverinsufficiens i svår form.

Sådana patienter bör ordineras behandling med prostatit utan antibiotika. Med sjukdomar i GI-organen utförs antibiotikabehandling under överinseende av en läkare.

naturliga

Vid bakteriell prostatit vid akutstadiebehandling antibakteriella läkemedel Det är nödvändigt och har inga alternativa terapeutiska metoder. Med avseende på naturliga antibiotika med prostatit, då kan fytoterapi indikeras för kronisk prostatit som en hjälpbehandling.

Nu vet du vad antibiotika När prostatit tas. Kom ihåg om orsaksmedlet för prostatit är bakterier, Den enda effektiva metoden för behandling är antibiotikabehandling.

För att uppnå en fullständig helande effekt, komplex behandling, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, fysioterapi, zoneterapi.

Effektiva antibakteriella läkemedel med prostatit

Vid behandling av prostatit används olika läkemedel. För att få ett positivt resultat behövs ett integrerat tillvägagångssätt.

Ett av målen med terapi är eliminering av inflammatorisk process. Om det emellertid finns en infektionskälla, kommer inflammationen att återvända igen. Därför är det nödvändigt att använda antibakteriella läkemedel för prostatit. De dödar skadliga mikroorganismer, vilket helt eliminerar möjligheten till återkommande manifestationer.

Systemverktyg

Vid sjukdom påverkas prostata av olika patogener. De blir orsaken till inflammatorisk process. För att behandlingen skall vara effektiv måste man bestämma mikroorganismernas känslighet för antibiotika.

För val av droger behöver du ge en analys av prostatakörtelns utsöndring. Endast efter detta kan läkaren utse de nödvändiga fonderna.

Läkemedel för behandling av prostatit kan vara av olika grupper. De väljs med hänsyn till särdragen i sjukdomsförloppet.

Makrolider har låg toxicitet och förmågan att ackumuleras i prostatakörteln. De bidrar dock inte alltid till att eliminera de negativa effekterna av bakterier. De är oförmögna att bekämpa klamydia och mykoplasma. Bland förberedelserna för denna grupp är:

Antibakteriell terapi med prostatit utförs med hjälp av tetracykliner. Den mest effektiva bland dem är Doxycyklin. Läkemedlet bekämpar effektivt klamydia, mykoplasmer. Emellertid påverkar de signifikant tillståndet i organen i mag-tarmkanalen.

Doxycyklin är det mest effektiva antibiotikumet i tetracyklingruppen

Den antimikrobiella effekten är cefalosporiner. De är beredningar av ett brett spektrum av åtgärder, har en hög aktivitet mot anaerober, gram-positiva och gramnegativa bakterier. En läkare kan tilldelas en mottagning:

 • cefuroxim;
 • ceftriaxon;
 • cefoperazon;
 • cefotaxim;
 • Kefadima;
 • Supraksa.

Effekten av penicilliner mot prostatit bevisas. Bland dem är Amoxicillin och Amoxiclav. Behandling utförs i flera dagar, till skillnad från andra droger som behöver dricka en till två veckor.

Den antibakteriella effekten är baserad på fluorokinoloner. De kämpar i typiska och atypiska patogener. Aktiva ämnen tränger snabbt in i prostatakörteln, som förstör skadliga mikroorganismer. Behandlingen utförs med hjälp av:

 • ofloxacin;
 • levofloxacin;
 • lomefloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • norfloxacin;
 • Perfloksatsina.

Medel ska konsumeras en gång om dagen.

Antibiotika väljs med hänsyn till de individuella egenskaperna hos patientens kropp. Läkaren ska utvärdera scenen i den inflammatoriska processen och korrelera den med läkemedelsverkets spektrum.

ljus

Speciellt effektiva antibakteriella ljus från prostatit. De ordineras endast av en läkare i extrema fall. Han väljer dosen, varaktigheten av behandlingen.

Antibakteriella ljus för prostatit

Rektala suppositorier, till skillnad från tabletter, påverkar snabbare den drabbade prostata. Detta beror på organs närhet med ändtarmen. På grund av deras egenskaper bidrar de till att avlägsna patogena bakterier och eliminera den inflammatoriska processen. Många av dem eliminerar smärtssyndromet och den brännande känslan som uppträder vid urinprocessen.

Erytromycin utsöndras bland drogerna i denna grupp. Dess åtgärd liknar penicillin. Det är emellertid det mest resistenta mot olika infektioner, som kikhosta, brucellos, klamydia, lamblia. I detta fall utses ljus från prostatit i fallet då inflammationsprocessen orsakas av streptokocker, pneumokocker och andra gram-positiva bakterier.

Ett vanligt läkemedel i form av rektala suppositorier är Rifampicin. Det ordineras både i akuta och kroniska skeden av sjukdomen. Drogen orsakar sällan biverkningar. Det är en utmärkt antispasmodisk och antiinflammatorisk. Behandlingen utförs under en period av 10 till 30 dagar.

Antibakteriella ljus för prostatit

Även antibakteriell terapi utförs med hjälp av:

De löser sig snabbt i ändtarmen och verkar på inflammationsfokus.

Applikationsfunktioner

Utnämningen av antibiotika utförs endast om prostatit orsakas av bakteriell infektion. I andra situationer kommer drogerna inte att ge en positiv effekt.

Patienten ska varna läkaren om förekomsten av olika kroniska sjukdomar. Bland dem är:

 • njurinsufficiens
 • endokrinopatier;
 • diabetes mellitus;
 • en allergi mot läkemedel.

I vissa fall är användningen av antibiotika förbjuden.

Om, efter behandlingens början, två veckor har gått och patientens tillstånd inte har förbättrats, ska läkaren ompröva möten. Då väljs ett nytt verktyg.

Kursen måste slutföras i sin helhet. Även om symtomatologin har försvunnit är det förbjudet att sluta ta läkemedel. När allt kommer omkring kan bakterier förstöras inte helt, vilket igen kommer att utlösa den inflammatoriska processen.

Vid behandling är det viktigt att genomgå en fullständig kurs av antibiotika

Tabletter tas efter måltider eller under det. Anmälningssättet föreskrivs i anvisningarna. Använd inte läkemedel på tom mage.

Användbara tips

Många patienter vill inte ta antibiotika, eftersom de påverkar immunsystemet, de inre organens tillstånd, särskilt mag-tarmkanalen. Sådan behandling är emellertid mycket ofta nödvändig.

Läkemedel har en stark effekt på matsmältningssystemet. Därför, efter antibakteriell behandling har många män dysbakteri och diarré. I samband med detta behöver patienten dessutom ta probiotika för att återställa mikrofloran. Bland dem är:

Dessutom kan läkare tillsammans med antibiotika förskriva antihistaminer. De hjälper till att undvika allergiska reaktioner och bildandet av tröst. Därför kommer användningen av Suprastin, Zirtek, Zodak, Loratadin att vara användbar. Om candidiasis har manifesterats utförs terapin med hjälp av antimykotiska medel Nizoral och Diflucan.

De mest effektiva antibiotika för prostatit

Antibiotika för prostatit indikeras som ett antimikrobiellt medel vid behandling av prostata om sjukdomen har en bakteriell (viral) karaktär. Behandling av prostatit med antibiotika anses vara en prioritet i denna situation. Eftersom behandlingen av en sådan komplex sjukdom är baserad på komplexitetsprincipen, bör man inte ta endast antibiotika från prostatit. Obligatorisk behandling kompletteras med antagande av andra läkemedel (analgetika, antispasmodik) samt ett antal olika terapeutiska effekter av fysisk, manuell och psykoterapeutisk plan. Vilka antibiotika ordineras för prostatit hos män?

Beskrivning av sjukdomen

Källorna till prostatit är vanligtvis infektioner: bakterier, protozoer, virus, svampar (med utveckling av akut sjukdom) - eller stagnation i bäckenområdet (med kronisk patologi). Under en tid fortsätter sjukdomen utan uttalade tecken, men i framtiden kommer utseendet på obehagliga känslor inte att hålla dig att vänta. De manifesteras i svårigheter med urinering, retention av urin. Sällan utvecklas kronisk prostatit vid ett adenom i en prostatakörtel eller passerar i den.

I allmänhet är denna manliga sjukdom en följd av en minskning av allmän och lokal immunitet. Om akut akut prostatit inte botas, kan det enkelt bli permanent och orsaka manlig infertilitet.

Antibakteriell behandling av prostata och dess mål

Mål av antibakteriell terapi för prostatit:

 1. Hjälp kroppen att hantera den patogena floran, minska förgiftningen.
 2. Eliminera uppkomsten av sekundär infektion vid nonspecifik funktionell prostatit.
 3. Ha en antiinflammatorisk effekt på det drabbade organet.

Med andra ord, från prostatit bör antibiotikumet som doktorn föreskriver, ha en effekt på inflammationsprocessens patogen och eliminera det patologiska tillståndet i sig.

Antibiotika för prostatit är effektiva och oumbärliga komponenter i kampen mot manlig sjukdom, dock endast om den infektiösa orsaken till inflammation i prostatan är objektivt bekräftad. Förutom patientens klagomål och historien om anamnesen underlättas analyserna av orsaken till sjukdomen genom att:

 • urin (allmänt);
 • utsöndring av prostata;
 • bakteriologiska kulturer av sekretion och urin.

Om prostatit detekteras av en icke-specifik karaktär, föreskrivs bredspektrumdroger eller universella antibakteriella läkemedel.

Grundläggande antibakteriella medel för prostatit

Utan att vänta på resultaten av laboratorieundersökningar behandlas prostatit i akut eller akut kronisk form med antibakteriella medel i första raden. De är antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder och har aktivitet mot ett stort antal bakterier.

När resultaten är klara för känslighet för antibiotika, ersätts läkemedlet med ett annat (verkar specifikt mot en viss sjukdomssjukdom).

En separat grupp är de så kallade reserv antibiotika.

De används aldrig i början av behandlingen, men föreskrivs när de antimikrobiella ämnen som testas är ineffektiva. Dessa läkemedel injiceras parenteralt (huvudsakligen i form av injektioner), avsedda för behandling på ett sjukhus.

Behandlingsregimen för akut stadium av prostatit innefattar användningen av antibiotika i 7-10 dagar på grund av den långsamma penetreringen av läkemedelssubstansen i prostata vävnaden.

Med prostatit kronisk varaktighet av läkemedelsanvändning är mycket längre (kan vara flera månader).

Om behandlingen av sjukdomen hos en man utförs hemma, tar läkaren hänsyn till scenen i den inflammatoriska processen. I ambulanspraxis, av säkerhetsskäl och bekvämlighet, väljs antibiotika ofta i tabletter.

Förteckning över antibiotika för hembehandling:

 1. Makrolider (Josamycin, Roxitromycin, etc.) särskiljs genom penetration i prostata vävnaderna, har ingen toxicitet och påverkar nästan inte tarmmikrofloran.
 2. Penicilliner (Amoxiclav, Amoxicillin, etc.). Cirkel av exponering är bred, mottagningsformen är bekväm, mycket effektiv och billig.
 3. Cefalosporiner (Cefotaxime, Ceftriaxon, etc.) är läkemedel med ett brett spektrum av effekter för parenteral administrering.
 4. Tetracykliner (mest effektiva Doxycyklin) har en särskild aktivitet vid chlamydial och mycoplasmainflammation, vilket påverkar funktionen i matsmältningsorganet negativt.
 5. Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Levofloxacin, Ciprofloxacin, etc.) - har ett brett spektrum av effekter, deras effektivitet är bevisad.

Det är viktigt att komma ihåg att systemet för behandling av prostatit i hemmet inte är universellt för alla patienter. En medicin som har hjälpt en man kan vara helt värdelös för en annan person. Det är varje gång läkaren plockar upp förberedelserna individuellt.

Beskrivning av beredningar

Alla mediciner som används för att bekämpa bakteriesjukdomar ordineras i vissa doser och regimer.

Som nämnts ovan bör antibiotikabehandling administreras uteslutande av den behandlande läkaren och endast på individuell basis.

Listan över de mest effektiva och ofta föreskrivna medicinerna:

 1. Josamycin är ett läkemedel som kommer först när man väljer ett läkemedel. Men för dess syfte borde det inte finnas något motstånd av mikroorganismer till ett läkemedel i en viss patient. Det kännetecknas av snabb absorption från tarmkanalen och en hög ackumulationshastighet (efter 1,5-2 timmar) i utsöndringen av prostata efter intag. Listan med kontraindikationer och biverkningar är minimal. Eventuella milda allergier, störningar i utveckling och utflöde av gallan, illamående.
 2. Roxitromycin är ett semisyntetiskt antibiotikum, effektivt för prostatit, patienter tolererar det bra. Den har förmåga att ackumuleras i hankörteln, så dess dosering reduceras till minimivärdena. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med nedsatt leverfunktion och allergiska reaktioner mot makrolidpreparat.
 3. Doxycyklin. Ofta är detta läkemedel förskrivet för prostatit, orsakad av klamydia och mykoplasmal patogen. Avser tetracyklingruppen av polysyntetiska antibiotika. Det är indicerat för patienter med nedsatt njurfunktion, men rekommenderas inte för patienter med leversjukdomar.
 4. Cefotaxim. Läkemedlet har en hög aktivitet mot gram-negativa och gram-positiva bakterier. Läkemedlet av läkemedlet är härlett från antibiotiska medel för cefalosporin och penicillingrupper. Därför noterar de ofta en allergi mot drogen. Långtidsanvändning rekommenderas inte, eftersom en negativ effekt på hematopoiesis-systemet orsakas, vilket bevisas av kliniska prövningar.

Ljus från prostatit med antibiotika visas oftare i akut form av sjukdomen med en klar klinisk bild. Redan efter en dag finns märkbara förbättringar från införandet av suppositorier, försvinner de viktigaste symtomen på inflammation i körteln. Ljus med antibiotika från prostatit rekommenderas för användning vid förebyggande och efter operation på prostata.

Namnen på de mest populära rektala suppositorierna:

Antibiotiska ljus riktar sig till:

 • avlägsnande av inflammatorisk process i vävnaderna i prostata;
 • bekämpa bakterier, mikrober och annan patogen mikroflora
 • smärta av smärtsyndrom
 • skapande av ett skyddande barriär mot tumörernas utseende;
 • förbättring av mikrocirkulationen i små kärlkärl;
 • vilket ger immunmodulerande effekt.

Valet av medicinering utförs på basis av patientens diagnos och endast av behandlingsläkaren.

Förteckning över de bästa antibiotika för prostatit hos män

Om du är beroende av data från Världshälso statistik om förekomsten av inflammatoriska skador i prostata, i 45-50% av fallen är denna patologi utlöses av penetration av patogener av bakteriellt ursprung i körtelvävnad i prostatan.

Det viktigaste och mest effektiva sättet att bekämpa infektiös prostatit är att ta antibakteriella läkemedel. Nedan kommer de mest populära och effektiva proven av antibiotika som används vid komplex behandling av infektiösa och inflammatoriska lesioner i prostatakörteln att diskuteras i detalj.

Indikationer för användning av antibiotika

För att förstå möjligheten att använda antibakteriella läkemedel, det är nödvändigt att besöka en urolog, genomgå en omfattande undersökning och grunda grunden till inflammatoriska lesioner av prostata.

Denna sjukdom är villkorligt uppdelad i icke-infektiös och smittsam form. Som en grundläggande indikationer för att förskriva antibiotikain, vi kan skilja:

 1. Kronisk form av prostatit, som har en bakteriell natur.
 2. Akut bakteriell prostatit.
 3. Komplex behandling av inflammatoriska lesioner i prostatakörteln av okänd etiologi.

Innan du använder sådana droger, ordineras en man komplex urologisk undersökning, inklusive sådana aktiviteter:

 • bestämning av antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • bakteriologisk undersökning av urin med sitt trippel staket
 • sår utsöndringen av prostata på ett näringsmedium följt av en bakterioskopisk undersökning.

Funktioner av antibakteriell terapi för prostatit

val antibakteriellt läkemedel beror direkt på typen av diagnostiserad patogen.

Beräkning av doser och multiplicitet av administrering läkemedel utförs av en läkare som urolog under ett individuellt samråd.

Total varaktighet antibakteriell terapi för prostatit beror på sådana faktorer:

 • typiskt tillhörande av det infektiösa medlet;
 • svårighetsgrad av den inflammatoriska processen
 • effektiviteten av pågående behandling i dynamik;
 • Resultat av en upprepad bakteriologisk studie av utsöndringen av prostata.

Vid akut sjukdom, som regel är män förskrivna chockdoser av antibakteriella läkemedel för en kort kurs. Ett sådant behandlingsalternativ är tillräckligt för snabb destruktion av en bakteriell mikroflora lokaliserad i prostatakörteln.

integrerad behandling av kronisk form av prostatit skiljer sig i komplexitet, eftersom patogena mikroorganismer har utvecklat resistens mot många antibiotika under en lång progression av sjukdomen.

Vid tiden för antibakteriell behandling, Det är strängt förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker. Samtidig användning av alkoholhaltiga drycker och antibiotika minskar inte bara den pågående behandlingen utan leder också till giftig leverskada. För att minska skadan som orsakas av kroppen med antibiotika rekommenderas det att revidera kosten, avlägsna fett och tung mat, såser och kryddor, rökt mat och snabbmat.

För att inte provocera bildandet av antibiotikaresistens i patogena mikroorganismer, avbryta förloppet av föreskriven behandling är strängt förbjudet.

Oavsett den farmakologiska gruppen kan något antibiotikum inte bara undertrycka tillväxten och utvecklingen av patogener, utan också orsaka negativa reaktioner från kroppen. Den vanligaste komplikationen vid långvarig antibiotikabehandling är intestinal dysbakteri och svampinfektion i slemhinnorna (candidiasis). För att undvika sådana konsekvenser förskrivs patienterna ett omfattande intag av antibiotika och antimykotiska läkemedel.

Om patienten är benägen att utveckla allergiska reaktioner, sedan tillsammans med antibiotika, han är ordinerad antihistamin (antiallergiska) läkemedel.

Namn på droger

I den komplexa behandlingen av inflammatoriska lesioner av prostatakörteln som används antibakteriella läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, makrolider, penicilliner, aminoglykosider och cefalosporiner.

Om under den bakteriologiska studien av sekretionen av prostatakörteln patogentypen inte klart fastställdes, är hanen tilldelad bredspektrum antibiotikum, som kan utöva en skadlig effekt på flera arter av mikroorganismer. Preparat från penicillingruppen har visat sig vara effektivt vid behandling av akut och kronisk prostatit orsakad av gonokockinfektion eller icke-specifik mikroflora. Av denna grupp är Amoxicillin, som har en uttalad bakteriedödande effekt, mest populär.

Antibakteriella medel från gruppen av makrolider Det är lämpligt att använda med mycoplasmal och chlamydial infektion i urinvägarna. Ljusa representanter för makrolider är läkemedlet azitromycin och klaritromycin.

Om den inflammatoriska lesionen av prostata utlöstes av gonorré och icke-specifik mikroflora, föreskrivs patienterna preparat från gruppen av cefalosporiner, Cefepim, ceftriaxon och ceftazidim.

I klinisk praxis är urologer mycket populära antibiotika från gruppen av fluorokinoloner. Ofloxacin tillskrivs ofta patienter med kronisk och akut form av bakteriell prostatit. Med tanke på det brett utbud av biverkningar som kan uppstå vid användning av fluorokinoloner, bör denna grupp av läkemedel användas med försiktighet.

amoxicillin

Den aktiva substansen i detta läkemedel är amoxicillintrihydrat. Terapeutisk dosering Detta antibiotikum beror på försummelsen av den infektiösa inflammatoriska processen.

Ofta är Amoxicillin ordinerat till patienter med akuta infektiösa och inflammatoriska lesioner av prostata. Den totala behandlingsperioden med Amoxicillin är från 5 dagar till 2 veckor. Den aktiva beståndsdelen i preparatet kan inte påverka den kvantitativa och kvalitativa sammansättningen av den seminala vätskan.

gentamicin

Inget mindre vanligt läkemedel som används vid komplex terapi av akut och kronisk bakteriell prostatit är Gentamicin. Detta läkemedel kan undertrycka tillväxt och reproduktion av inte bara bakteriell, men även svampmikroflora. Dessutom har Gentamycin en antiinflammatorisk effekt. Till effekten av de aktiva komponenterna i detta läkemedel är enterobakterier, stafylokocker, treponema och Klebsiella känsliga.

Läkemedlet utfärdas i form av en injektion för intramuskulär och intravenös administrering, tabletter och i form av en salva.

ciprofloxacin

Denna medicin har visat sig som ett effektivt verktyg för att bekämpa den kroniska formen inflammatorisk lesion av prostata.

Läkemedlet har ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet. Dessutom har läkemedlet en skadlig effekt, inte bara på de aktiva formerna av patogener, men också på bakterier i latent tillstånd.

ornidazol

Farmakologisk effekt Antibiotisk ornidazol fördelas på den kroniska och akuta formen av prostatit orsakad av streptokocker, E. coli, ureaplasma och stafylokocker. Detta läkemedel har en skadlig effekt på orsaksmedlen hos den infektiösa inflammatoriska processen och minskar också svullnaden i prostata vävnaden.

Typiskt ges medlet i tablettform. Vid svår akut inflammatorisk behandling rekommenderas patienter intramuskulär eller intravenös injektion av ornidazol.