Huvud
Strömförsörjning

Tabletter från cystit för kvinnor: topp 10 läkemedel

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom.

Uppskjuten cystit utan adekvat behandling leder till utvecklingen av ett antal allvarliga komplikationer och en signifikant minskning av livskvaliteten. Därför är det uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering hemma baserat på recensioner på Internet.

Idag antas det att vid behandling av cystit hos kvinnor utan tabletter inte kan. De lindrar smärta, reducerar dysursfenomen (frekvent smärtsam urinering), förstör infektionen och lindrar spasmen i blåsans smidiga muskler. Till exempel, om cystitisen orsakas av en bakteriell infektion, behövs antibakteriella läkemedel.

Men förutom billiga och effektiva tabletter föreskrivs en annan behandling, men tabletter spelar ofta en avgörande roll vid behandling av akut och kronisk cystit hos kvinnor hemma.

Vilka tabletter ska man dricka för snabb behandling av blåsor hos kvinnor?

Hos kvinnor leder symtomen på blåsan allvarligt obehag, urinering medan de är smärtsamma. För att eliminera denna sjukdom, kan du använda effektiva piller cystit, genom att välja från en grupp av naturläkemedel, antibiotika, probiotika och spasmolytika.

 • Monural är nästan det mest populära läkemedlet mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Priset på apotek är 320-500 rubel (se Monural - bruksanvisningar).
 • Men-spa - läkemedlet avlägsnar spasmen av de inre organens glatta muskler på grund av utvidgningen av lumen av spasmodiska kärl. Har en kraftfull spasmolytisk effekt. Det bör noteras att antispasmodik inte behandlar cystit, men bara eliminerar smärtsyndromet av sjukdomen. Priset är 50-100 rubel.
 • NSAID - med starka smärtor i den komplexa terapi nesteriodnyh möjligt att använda anti-inflammatoriska läkemedel i tabletter - Ibuprofen (Faspik, Mig, Nurofen, Ibuklin etc). Priset är 30-100 rubel.
 • Furagin - Furamag-analog används för smittsamma och inflammatoriska processer i kvinnans urogenitala system. Läkemedlet ska tas inom 7-10 dagar för 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Graviditet är en kontraindikation för användningen. Genomsnittspriset är 220-360 rubel.
 • Furadonin - gula tabletter med antimikrobiell verkan, ett känt och effektivt botemedel mot de flesta sjukdomarna i det genitourinära systemet, inklusive cystit. För en fruktbar behandling av tabletter från cystit bör Furadonin tas inom 7 dagar (3-4 gånger om dagen för vuxna, 2 gånger för barn från 12 år). Priset är 50-140 rubel.
 • Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel. Priset är 250-280 rubel.

Parallellt med användningen av antibiotika kan urologen ordinera fytopreparationer mot blåsor:

 • Kanefron - finns i form av tabletter och en lösning för oral administrering. Läkemedlet används ofta i urologi, har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Priset är 350-400 rubel.
 • Cyston - Sammansättningen av läkemedlet innehåller mer än ett dussin olika extrakt av medicinska växter som har en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Med långvarig inträde hjälper det till att minska inflammatorisk process i urinvägarna, ökar effekten av antibiotika och främjar upplösningen av stenar (stenar) i njurarna. Priset är 450 rubel.
 • Monorail är en tranbärsbehandling mot cystit (tranbär är ett naturligt antibiotikum). Åtgärd: diuretikum, bakteriedödande. Används även för att förebygga blåsor. Producerad i form av mors eller tabletter med högt koncentrat av tranbärsekstrakt. Var inte förvirrad med Monural. Priset är 450-500 rubel.

Välj inte ett billigt läkemedel för snabb behandling av cystit baserat på recensioner. Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Felaktig behandlad cystit blir snabbt en kronisk form, och detta är ett direkt sätt att allvarliga problem. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

monural

Om cystitisen har gått i en akut form, är det bättre att behandla det med detta läkemedel. Då kommer behandlingen att bli effektivare. Den huvudsakliga aktiva substansen i detta läkemedel är fosfomycintromometol. Drick det måste vara 2 timmar före måltiden, och innan du lägger dig efter att blåsan har tömts. Doseringen ska utses av den behandlande läkaren, vanligtvis 1 paket.

Det tar bara en dag att ta Monoral. Om nästa dag smittinfektionerna inte går bort, rekommenderas det att upprepa behandlingen igen. Biverkningar av detta läkemedel är: diarré, halsbränna, illamående, hudutslag.

furadonin

Antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen nitrofuraner. Drogen verkar aktivt på stafylokocker, streptokocker, proteus, salmonella, enterobakterier och andra patogena mikroorganismer som kan framkalla cystitisstart. Furadonin tas 4 gånger om dagen, eftersom en enstaka dos för ett barn är 2 mg / kg och för en vuxen - 0,15 g.

Det är viktigt att komma ihåg att detta läkemedel är kontraindicerat hos gravida kvinnor, personer som lider av levercirros, kronisk njur- eller hjärtsvikt, akut porfyri, hepatit, allergi mot dess komponenter eller brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas. Dessutom är Furadonin inte föreskrivet för barn upp till ett år och ammande mödrar.

nolitsin

Detta antibakteriella medel tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet är baserat på norfloxacin. Dessutom innefattar den natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat och renat vatten. Läkemedlet framställs i form av tabletter.

Detta antibiotikum används ofta för att behandla cystit hos kvinnor. Läkemedlet kan också ordineras för behandling av infektionssjukdomar i könsorganen. I sällsynta fall används läkemedlet för förebyggande av patienter med neutropeni.

Dessa tabletter mot cystit hos kvinnor kan inte ordineras till tjejer under 18 år och även under graviditet.

Restaurering av mikroflora

Efter behandling med piller för cystit är det nödvändigt att stärka kroppen och förhindra återinflammation med probiotika - levande bakterier som normaliserar tarm och sexuell mikroflora.

Läkemedel som innehåller lakto- och bifidobakterier inkluderar:

Medicin för blåsning hos kvinnor

I avsaknad av effektiv behandling av någon sjukdom är en kronisk form karakteristisk. Inte ett undantag och akut cystit, som oftare diagnostiseras i kvinnokroppen. En sådan sjukdom är infektiös i naturen, provocerad av överdriven aktivitet av patogena bakterier, så dess antibiotikabehandling är medicinsk involvering nödvändig.

Behandling av cystit i hemmet hos kvinnor

Om läkaren har identifierat en karaktäristisk sjukdom, utan användning av antibiotika, försvagas inte den patogena florans livskraft. Användningen av mediciner är möjlig hemma, men ytlig självmedicinering är kategoriskt kontraindicerad på grund av förekomsten av en stor lista över kontraindikationer och biverkningar. Huvudmålet med antibakteriell terapi är att massivt förstöra bakterier, ta bort inflammation, påskynda den naturliga processen med återhämtning.

Positiv dynamik hos cystit hos kvinnor är frånvarande, om huvudorsaken till patologisk process inte är bestämd. Om symtomen på diagnosen förvärras, åtföljd av en akut smärtinfarkt, behövs ett integrerat förhållningssätt till problemet. I annat fall utesluter inte läkare den asymptomatiska formen av kronisk blåsan utan chanserna för full återhämtning.

Tabletter från inflammation i blåsan

Att bota cystit hos kvinnor efter diagnos av smala specialister rekommenderar ett komplett utbud av läkemedel, där åtgärden är samma farmakologiska grupp förstärks genom närvaron av den andra. Ta lämpliga antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, dessutom - fytopreparationer, multivitaminkomplex. Efter den slutliga återhämtningen måste elementära förebyggande åtgärder följas, med undantag av återfall.

antibiotika

Från abnorm urinering och dominerande cystit hos kvinnor hjälper antibiotika snabbt. De blir grunden till intensiv terapi hemma, skadar inte hälsan. Förteckningen över godkända läkemedel tillhandahålls av den behandlande läkaren, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sådana läkemedel:

 1. Monural är ett effektivt cystitisk läkemedel som är tillgängligt i form av granuler, suspensioner och pulver för oral administrering. I det akuta skedet dricker du ett läkemedel med 1 piller tre gånger om dagen, helst innan du äter, drick mycket vätska. Varaktigheten av behandlingen är 5-7 dagar, men positiv dynamik är redan observerad på tredje dagen.
 2. Nolitsin är ett antibiotikum av andra generationen av ett brett spektrum av effekter i den drabbade organismen. Det är produktivt i förhållande till gram-positiva och gramnegativa mikrober, förlänger perioden av eftergift vid diagnos av kronisk form av cystit. Det hjälper till att behandla även ett försummat stadium av sjukdomen, om du håller dosen: 1 piller varje 12 timmar i 3 dagar.
 3. Nitroxolin representerar också antibiotika i cystit, konsumeras genom munnen. Detta läkemedel är lämpligt för pyelonefrit, uretrit och många symptom på infektioner i urogenitalt nervsystemet. Upptagbar daglig dos av medicinering för vuxna är 600-800 mg, tidsintervallet mellan sessionerna är 6-8 timmar, varaktigheten av intensiv terapi är 10-14 dagar.
 4. Palin är ett urologiskt antiseptiskt medel med antimikrobiella egenskaper. På kortast möjliga tid förstör detta läkemedel mot cystit hos kvinnor en skadlig flora, tar bort tecken på inflammation. Applicera botemedel mot alla infektiösa och inflammatoriska patologier i urinvägarna. Den dagliga dosen är 200 mg två gånger dagligen i 7-14 dagar.
 5. Furadonin är ett effektivt antiinflammatoriskt läkemedel mot bakteriell cystit. Hjälper bota varje stadium av sjukdomen, förstör gram-positiva och gram-negativa patogener. Av analogerna välkända och väl beprövade sig Furamag, Furagin, prisvärd.
 6. Flemoxin Solutab - det nyaste pillret för cystit för kvinnor, progressiva antibiotika i fjärde generationen. Ta 1 pille varje 3-4 timmar i det akuta skedet, då när det finns en remission, minska dosen till 1 kapsel efter 6-8 timmar. Inträdeslängd är 5-7 dagar.
 7. Tsiforal är ett semisyntetiskt tredje generations antibiotikum som snabbt behandlar uretrit, pyelonefrit och cystit hos kvinnor. Den dagliga dosen beror på patientens rådande kroppsvikt, varaktigheten av produktiv behandling är 7 dagar.

Fitopreparat

 1. Cyston presenterar läkemedel mot cystit hos kvinnor av naturligt ursprung. Dessa växtbaserade bruna tabletter har antimikrobiella, antispasmodiska, diuretikum, antiinflammatoriska, diuretiska egenskaper. Drickning tillåts med 2 piller två gånger om dagen i sex månader.
 2. Kanefron - en bot för alla stadier av blåsor med en guldkropp och rotkärlek i sin naturliga sammansättning. Ger en snabb återhämtning i den akuta formen av sjukdomen, minskar intensiteten av symtom - med kronisk sjukdom. Kompletterar mottagningen av antibiotika, skadar inte kroppen hos en kvinna.
 3. Monorail är en progressiv örtmedel för blåsor hos kvinnor vars naturliga formel innehåller ett säkert tranbärsekstrakt. Efter att ha fått det genom munnen farliga mikroorganismer inte kan få fotfäste på väggen i urinblåsan och antibiotisk verkan av läkemedlet främjar den massiva död av dem. Det rekommenderas att dricka 2 tabletter två gånger om dagen före huvudmåltiden.

ljus

 1. Hexicon är ett gult ljus för aktuell användning, en tidsbestämd åtgärd för smärtsam cystit hos kvinnor. För syftet med behandlingen rekommenderas vaginal applicering av 2 suppositorier per dag i 7 dagar, och engångsanvändning är tillräcklig för förebyggande.
 2. Viferon - alla kända ljus från blåsan med antiviral och immunostimulerande verkan. Läkemedlet är bara en hjälpbehandling, och det föreskrivs att den önskade effekten förbättras, med målet att förebygga. Tiden för administrering och dagliga doser bestäms individuellt, baserat på progressiv cystit hos stadium, patientens ålder och de redan existerande sjukdomarna i kroppen.
 3. Trichopol är ett botemedel mot cystit, som har visat sig vara en effektiv metod för behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa piller är tillåtna för alla åldersgrupper av patienter, endast den rekommenderade dagliga dosen är annorlunda. Vuxna damer ska ta 1 tablett tre gånger om dagen. Intensive Care Course - högst 7 dagar.

Tabletter från cystit vid graviditet

Om sjukdomen fortskrider i en "intressant position" är otvivelaktig självbehandling helt utesluten. Ett antal droger, särskilt antibiotika, är förbjudet, så de första symptomen ska omedelbart gå till den ansvariga läkaren. En bättre terapi för tidiga sjukdomsstadier testades recept för alternativ medicin, men för att inte köra den patologiska processen kräver mottagning av sådana läkemedel (antibiotika och inklusive):

 • Flemoxin Solutab (250 mg tre gånger om dagen);
 • Amoxiclav (1 pille varje tre gånger om dagen);
 • Amoxicillin (500 mg tre gånger om dagen);
 • Phytolysin (daglig dos - tre gånger för 1 tsk);
 • Kanefron (2 piller två gånger per dag).

video

recensioner

Yana, 41: Jag hade cystit i min andra graviditet. Jag tror att någon kvinna kommer att förstå hur obehagligt och ont det här är. Behandlades med en modern medicin Flemoxin Solutab. Antibiotikumet påverkade inte fostrets utveckling, biverkningar visade sig inte, men märkbara förbättringar var märkbara på den andra dagen med intensiv intag av en tablett tre gånger om dagen.

Anna, 37 år: Jag har kronisk blåsan. Det är bara lite att frysa eller falla under regnet, eftersom smärtsam urinering börjar. Jag försökte mycket droger, men Kanefron hjälpte. Preparatet är vegetabiliskt, har inga biverkningar, verkar försiktigt i mitten av patologin. Nu tar jag regelbundet kurs för förebyggande åtgärder, för att återigen vara säker från angreppssmärta.

Irina, 28 år gammal: Monural är den bästa medicinen för akut stadium av blåsan. Såg dessa sparpiller två gånger, och båda gångerna var smärtan från att gå på toaletten redan på andra dagen. Jag vet att många kvinnor har fått hjälp av detta effektiva läkemedel. Det är bättre att ta det till en anteckning, eftersom det är en mycket vanlig diagnos i modern medicinsk praxis, och varje år är det märkbart yngre.

Översikt över antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Cystitis är en sjukdom som varje tredje kvinna någonsin har träffat. Män står inför detta problem mycket mindre ofta. Rådgör de alltid med en läkare när de utvecklar cystitis? Självklart inte.

Episoder av sjukdomen kan förekomma spontant under dagen och aldrig i mitt liv inte upprepas, men kanske svårt, smärtsamt för blod i urinen. Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem. Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (det vill säga människor kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "gå under jorden"), som är fylld med utvecklingen av komplikationer och återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Den här artikeln finns även i ljud och videoversioner!

I denna artikel kommer vi att tala om förberedelser för behandling av cystit, rekommenderas baserat på principerna för bevisbaserad medicin, deras fördelar och nackdelar. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt fastställa diagnosen och rekommendera behandlingen med hänsyn till alla enskilda egenskaper.

Principer för cystitterapi

Det finns många läkemedel som kallas "prisvärda och långa etablerade läkemedel", men i själva verket fungerar de inte längre. Dokumenten som reglerar förberedelser för behandling av cystit förändrar varje år, med beaktande av resultaten från de senaste kliniska studierna och utseendet av nya droger.

Enligt rekommendationerna Urologiska Association, är akut cystit möjligt under den första dagen inte gäller antibiotika och dricka mer (företrädesvis tranbär, lingon fruktdrycker, försurande urinen) sängläge, med anti-inflammatorisk (exempelvis Ibuprofen, Diklofenak) och spasmolytika (Men- Shpa, Baralgin).

I avsaknad av förbättring under dagen föreskrivs antibiotika, endast de verkar på grund av sjukdomen. I 77-95% fall av akut okomplicerad cystit är orsaksmedlet E. coli.

För att du inte ska behandlas omedelbart måste du vara säker på att detta verkligen är en akut okomplicerad infektion i det nedre urinvägarna, det vill säga:

 • den första episoden av blåsan i livet;
 • i urinen finns inget blod;
 • i urinblåsan finns inga stenar, en tumör;
 • det finns ingen strängning av urinvägarna;
 • Infektionen steg inte upp och pyelonefrit började inte.
 • Det finns inga samtidiga immunsuppressiva sjukdomar.

Annars föreskrivs etiologisk behandling med användning av antibiotika från och med den första dagen. Komplicerade former av infektion och återkommande cystit behandlas enligt alternativa alternativa ordningar, ofta med hänsyn till resultaten av urinkulturen på individuell känslighet för antibiotika.

Om episoder av sjukdomen återkommer, är det nödvändigt att förhindra återfall. Tarmbacillus är en naturlig invånare i tarmarna, från vilken det är omöjligt att bli av med livet. Om det uppstår i urinvägarna eller ej, beror det på den fina balansen mellan aggressiviteten hos mikroorganismen och tillståndet för mänsklig immunitet.

Kvinnor med postmenopausal ålder tilldelas dessutom intravaginalt kvinnliga könshormoner, eftersom episoder av cystit kan vara associerade med brist på östrogener.

Antibakteriella läkemedel

Listan över antibiotika som används för cystit är dock stor på grund av deras tillgänglighet och obehörig användning, motståndet mot E. coli utvecklas snabbare än nya läkemedel uppträder.

Så, nu inte längre föreskrivs i Ryssland cystit efter antibiotika och antimikrobiella medel: ampicillin, amoxicillin, Nitroxoline (5-NOC), trimsulfa (Biseptol).

Hittills är rekommendationerna för behandling av akut okomplicerad cystit är följande:

 • Vuxna väljer droger från gruppen av nitrofuraner, fluorokinoloner eller utser Fosfomycin Trometamol en gång;
 • barn och gravida kvinnor, på grund av de oönskade biverkningarna av ovanstående grupper, förskriva amoxicillin klavulanat, cefalosporiner 2-3 av sin generation (fördel - för oral snarare än injicerbar form). Hos barn äldre än 5 år, gravida och ammande kvinnor kan använda FT.

Fosfomycin - en modern troll-zashchalochka med cystitis

Fosfomycintrometamol (Monural) - ett läkemedel, den enda tillverkaren av vilken är det italienska företaget Zambon. Sedan Monural utseende har blivit ett läkemedel av den första behandlingslinjen för cystit på grund av många fördelar:

 • Escherichia coli och många andra uropatogener har hög känslighet för den och den lägsta resistensnivåen, vilket ger bättre resultat av behandlingen.
 • lång drog i urinen skapar hög effektiv koncentration, en doserings baktericida (dvs förstöring av patogena mikrober) under 80 timmar och som medger användning av en behandlingsregim som en enda dos av 3 g av läkemedlet;
 • Monural är säker: det är tillåtet att användas av gravida, omvårdnad (instruktionen säger "med omtanke"), med någon samtidig patologi, med undantag för allvarligt njursvikt;
 • engångsreception är att föredra när det gäller överensstämmelse, det vill säga genomförandet av rekommendationer från patienten.

Fosfomycin verkar långsamt i 2-3 dagar, så anser det inte vara ineffektivt om det inte finns en fullständig minskning av symtomen under den första dagen.

Applicera inte Monural endast hos barn yngre än 5 år, äldre över 75 år och med individuell intolerans av läkemedlet.

Måttliga biverkningar i form av illamående, kräkningar, huvudvärk hittades hos 6% av patienterna i studien av läkemedlet.

Fosfomycin har emellertid använts i Ryssland i mer än 10 år, och det är möjligt att E. coli gradvis blir beroende av den.

Patienter som har använt Monural mer än en gång har blivit vanligare i kliniken. En enstaka dosering används mindre och mindre: läkare brukar rekommendera att använda tre gram av läkemedlet efter 24 timmar. Förvirra inte Monural (antibiotikum) med läkemedlet i samma företag Monouryl (BAA, tranbärsekstrakt).

Beta-laktamer - läkemedel mot cystit för barn och gravida kvinnor

Gruppen av beta-laktamantibiotika (penicilliner och cefalosporiner) har sina fördelar och nackdelar vid behandling av cystitis.

Bland fördelarna med gruppen är den viktigaste egenskapen säkerhet: dessa läkemedel riva bakteriecellens vägg, som har en bakteriedödande effekt men är ofarlig för människokroppen. Oönskade biverkningar oftare (i 10% av fallen) är allergiska reaktioner.

Å andra sidan, om det inte finns någon individuell intolerans, får drogerna användas för gravida, omvårdnad och barn av alla åldrar och äldre.

En kombination av amoxicillin med klavulansyra (Augmentin, Amoksiklav, fliken Amoksiklav Kvik-, Panklav, Ekoklav, Flemoklav Soljutab) ökar i hög grad känsligheten för läkemedlet av E. coli, vilket gör det möjligt att rekommendera Amoxicillin / klavulanat som första linjens terapi för akut cystit, när den främre säkerhets terapi.

Läkemedlets oönskade effekter i form av irriterande effekter på tarmarna kan minskas genom att ta läkemedlet i början av måltiden eller genom att använda ytterligare probiotika.

Det ursprungliga läkemedlet är Augmentin, alla studier om effektiviteten av denna kombination genomfördes av GlaxoSmithKline. Amoxiclav ("Lek") föreföll lite senare men blev mer använt på grund av lägre kostnad.

Ytterligare studier som jämför droger Flemoklav Soljutab (japanska företaget "Astellas Pharma") och Augmentin har visat att på grund av den patenterade form av mikrogranuler Soljutab biverkningar på dess bakgrund finns det 2 gånger mindre. Å andra sidan, och dess värde är något högre.

Vuxna läkemedel administreras vanligen vid 500/125 mg 3 gånger om dagen eller 875/125 mg 2 gånger om dagen. Terapi ska vara 5-7 dagar beroende på den kliniska situationen.

Också i normerna för cystitterapi finns en tredje generationens cefalosporin: Cefixim (Panzef, Supraks Solutab, Ceforal Solutab). Det är mer effektivt vid korta behandlingskurser än andra betta-laktamer, men det påverkar inte alla orsakssymptom för cystit. Läkemedlet är förskrivet till vuxna i en dos av 400 mg en gång dagligen eller 200 mg två gånger dagligen i minst 5 dagar. Du kan använda Cefuroxime i en dos av 250 mg två gånger om dagen i fem dagar.

Nitrofuraner - preparat av den första linjen med cystit

Nitrofuraner tillhör en grupp antimikrobiella medel som länge har använts i stor utsträckning vid behandling av blåsor. Gemensamt för dessa verktyg är bakteriedödande verkan, låg resistans hos de huvudsakliga patogenerna, men samtidigt en signifikant frekvens av oönskade fenomen. Varje tredje patient, när han tar nitrofuraner, klagar på illamående, kräkningar, buksmärtor, sömnighet, yrsel. Denna grupp har en ganska bred lista över kontraindikationer i form av njur-, lever- och hjärtsvikt och andra.

Nitrofurantoin (Furadonin): Finns i form av tabletter belagda med en skyddande beläggning, rekommenderas det för cystit i en dos av 100-150 mg 3-4 gånger om dagen.

Furazidin (Furagin, Furamag): tolereras bättre än Furadonin. Läkemedlet är effektivt på grund av dess höga känslighet mot E. coli och andra orsakssymptom för cystit. Tilldelas till 100 mg 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är fem dagar.

Furazolidon skapar inte höga koncentrationer i urinen, så dess användning vid behandling av urinvägsinfektioner är ineffektiv.

Fluoroquinoloner - en grupp av reserv eller första raden?

Icke-fluorerade kinoloner (oxolinic, nalidixinsyra, pipemidievaya syra) är inte längre används vid behandling av cystit, för att ersättas av en mer kraftfull och effektiva läkemedel - fluorokinoloner.

Gemensamma drag för denna grupp av läkemedel är de högkänsliga floran som orsakar cystit, och följaktligen effektiviteten, men den högsta förekomsten av biverkningar och kontraindikationer på grund av toxiska effekter på den mänskliga kroppen.

Fluorokinoloner bör inte användas av patienter under 18 år (!), Tills det har rörelseapparaten, gravida och ammande, med en benägenhet att kramper och förekomsten av epilepsi.

Biverkningar för de flesta i denna grupp kännetecknas av smärta i muskler och leder, buksmärtor, illamående, kräkningar, yrsel och dåsighet, kan försämra leverfunktion, senruptur, hjärtrytmstörningar, fotodermatit.

Dessutom är den medicinska världen oroad över det växande motståndet mot denna effektiva grupp av läkemedel med ett brett spektrum av sjukdomar.

Kanske är det därför fortfarande ingen fast ställning angående den plats som fluorokinoloner ska ta vid behandling av blåsor:

 • å ena sidan fungerar dessa droger effektivt på de flesta patogener, de kan användas på en kort kurs (tre dagar), därför är de första linjen droger;
 • å andra sidan finns det uppmaningar att lämna fluorokinoloner som en reserv för organismen för mer komplexa fall av sjukdomar än banal cystit.

Det är rättvist att notera att det är bättre att lämna detta val till läkaren, eftersom han kommer att kunna välja ett antibiotikum med hänsyn till ålder, klinisk situation, samtidig patologi och andra kriterier.

Ryska nationella riktlinjer anger fluorokinoloner som andra linjens läkemedel och användningen av ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobay, Tsiprolet, TSifran, TSifran ML Ekotsifol) och levofloxacin anses inte helt motiverat okomplicerad cystit.

Om du väljer från denna grupp, upptar den ledande platsen Norfloxacin (Nolicin, Normax, Norbaksin) på grund av dess höga koncentration i urinen. Han ordineras i en dos på 400 mg 2 gånger om dagen i 3 dagar. Kanske utnämningen av Ofloxacin (Ofloksin, Tarivid, Zofloks, Zanotsin, Zanotsin OD) - 200 mg två gånger om dagen.

Det är visat att korta kurser av fluorokinoloner är att föredra, och det är inte meningsfullt att ta dessa droger i mer än 3 dagar.

Utan tvekan är drogerna som verkar på grund av sjukdomen, med cystit är bara antibiotika. Herbal, antiinflammatoriska, antispasmodiska läkemedel lindrar symtomen, men eliminerar inte patogenen.

Valet av antibiotika är enormt, för att lösa problemet med behandling är det nödvändigt att konsultera en läkare. Och inte när alla droger redan har testats, men i början av behandlingen, från första dagen. Då är stegvis behandling möjlig enligt standarder. För det första utförs fler säkra antibiotika och reserveras sedan.

Kom ihåg, den grundläggande regeln om medicin: "Nej nocere!" ("Gör ingen skada!"). Självmedicinering skadar ofta kroppen inte mindre än sjukdomen.

Till vilken läkare som ska ansöka

Vid okomplicerad infektion i nedre urinvägarna bör man konsultera en terapeut. Människor med återkommande cystit, ineffektivitet vid tidigare behandling, med allvarliga samtidiga sjukdomar och andra ogynnsamma faktorer, är det bättre att omedelbart konsultera en urolog.

Vår video med rekommendationer för näring i blåsor:

Vilka tabletter ska man dra med blåsor?

Cystit hos kvinnor är som regel en kronisk sjukdom. Frivolous inställning till denna sjukdom, självbehandling utan att konsultera en läkare och genomföra test med blåsor kan leda till utveckling av allvarligare sjukdomar hos det kvinnliga genitourinary systemet.

Tyvärr verkar det i själva verket i de flesta fall. Plötsligt börjar en kvinna att känna en brännande skarp smärta i underlivet och i ländryggen, obehag och brännande känsla vid urinering. Med blåsor blir smärtsamma uppmaningar till toaletten vanliga, för vilka det är nödvändigt att begränsa sig i rörelse.
Dock rusar kvinnan inte till läkaren. När allt kommer omkring till en urolog, och till och med brådskande, är det inte så lätt. Och när det finns många andra viktiga saker förutom detta - familj, karriär, ständiga problem - att avsätta en dag för en resa till en läkare blir helt enkelt en omöjlig uppgift.

Därför behöver en kvinna ett tillförlitligt svar - vilka mediciner ska tas med blåsor och hur man klarar sig lätt med blåsor? På apotek finns det flera läkemedel avsedda för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Naturligtvis måste man förstå att självadministration av tabletter med cystit är ett osäkert yrke. Utan att rådgöra med en läkare är det omöjligt att fastställa vad orsaken till blåsan och med vilken specifik form av sjukdomen vi har att göra med. Cystitis kan vara en separat, okomplicerad samtidig orsak till sjukdomen. Det kan också manifestera sig som en komplex patologi av det kvinnliga sexuella systemet, förknippat med en inflammatorisk process i njurarna eller olika infektioner i könsorganen och urinvägarna.

Vid kronisk cystit är den efterföljande transformationen av cellerna i blåsepitelet mycket sannolikt. Denna process kan leda till bildandet av godartade cyster, som har risk för efterföljande malignitet, upp till utvecklingen av blåsans cancer.

 • E. coli anses vara den främsta orsaken till infektiös cystit. Provocera infektion i uringången av bakterien Escherichia coli är underlåtenhet att följa sanitära bestämmelser, användning av icke-naturliga linnetyger sådana former som rem och rem.
 • Oftast uppstår cystit på grund av vissa sexuella infektioner.
 • Cystitis kan också manifestera sig som en reaktion på opportunistiska mikroorganismer hos partnerns flora och orsakas av vävnadsskada i en sexuell handling (deflorationsvariant).

Medicin för blåsor

Även i det inte så avlägsna förflutet betraktades blåsan inte som en patologi av bakteriellt ursprung. Därför inkluderade kompositionen av behandling för cystit inte läkemedel med antibakteriell verkan. Kvinnor behandlade inflammation i urinblåsan med naturläkemedel och en diet. Medan hygienregimen observerades, skedde ofta av sjukdomen snabbt och utan problem.

Tyvärr, i den moderna världen, är cystitis i den akuta fasen sällan botad till slutet, vilket gör att sjukdomen passerar till en kronisk form med infektiösa komplikationer. I detta fall är behandling av cystit utan antibiotikabehandling inte längre möjlig.

antibiotika

Det är värt att veta att antibiotika är droger som alltid har kontraindikationer och en rad möjliga biverkningar. Innan du börjar ta antibiotika för cystit, är det lämpligt att genomföra ett urinprov för att fastställa smittämnet, liksom en studie av stabiliteten hos bakteriestammen till olika typer av antibiotika, samt känslighet för dem. När granulationsvävnad av urinblåsan och i komplicerad cystit, kan blåsinstillation förfarande läkare silver aktiva medel administreras, såsom, till exempel, kolloid silver.

Efter antibiotikabehandlingen är det nödvändigt att vidarebefordra urin till bakteriologisk odling för att kontrollera frånvaron av patogener.
Följande droger kan rekommenderas för användning i infektiös cystit:

 • Monural är ett antibiotikum vars aktiva substans är fosfomycin. Läkemedlet har en effektiv antibakteriell verkan mot de flesta infektionsmedlen i urinvägarna, så det kan ordineras utan urinanalys. Typiskt frisätts monoralen i form av granuler, men den kan också köpas i pulver- eller suspensionsform. Läkemedlet tas en gång och används inte för kronisk cystit, eftersom patienten i detta fall behöver långvarig behandling. Priset på kloster i detaljhandel apotek varierar från 350 till 500 rubel per 1 förpackning.
 • Nolitsin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Detta antibiotikum är en andra generationens fluorokinolon. Hittills på grundval av norfloxacin mediciner är bland de mest effektiva antibiotika förskriva dem, som regel, i de fall där patogenen är resistenta mot andra antibiotika. Läkemedlet har många analoger. Det finns i form av tabletter, priset för förpackning varierar från 130 till 300 rubel.
 • Nitroxolin är ett derivat av oxikinolin. Antibiotikum, effektivt mot de flesta typer av bakterier, liksom Candida typ svampar. Det ordineras för olika sjukdomar i urinvägarna. Formen av frisättningstabletter, kostnaden för apotek är 80-120 rubel.
 • Palin avser antibiotika från kinolongruppen, den aktiva substansen är ett derivat av pimidinsyra. Dessa tabletter mot cystit kan användas för att behandla både akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna i ett infektiöst ursprung. Priset för förpackning i detaljhandel apotek är 250-300 rubel.
 • Furagin - det aktiva ämnet i detta antibiotikum - härrörande från nitrofuran. Ett särdrag hos läkemedlet är det långsamt utvecklande motståndet mot furagin i mikroorganismer. Priset är 130-400 rubel, behandlingen tar 7-10 dagar, beroende på sjukdomens allvar.
 • Nevigramon är ett uroantiseptiskt medel baserat på nalidixinsyra. Ämnet har en uttalad bakteriedödande effekt, används både för infektiösa och inflammatoriska lesioner av njurarna, urinledaren och urinblåsan. Kostnaden för drogen är från 3000 till 4900 rubel för 56 kapslar i ett paket.
 • Rulid avser makrolider. Drogen är ett bredspektrum antibiotikum, men det kan också användas vid behandling av blåsor. Priset för förpackning varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Furadonin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Det används uteslutande vid behandling och förebyggande av bakterieinfektioner i urinvägarna. För att uppnå en hållbar effekt är det nödvändigt att ta drogen i minst 7 dagar. Kostnaden för furadonin är 70-170 rubel.

Fitopreparat

För behandling av cystit används ofta vegetabiliska preparat. I okomplicerade fall har behandling med fytopreparationer en uttalad positiv effekt, med cystit, inte en infektiös genesis, som inte belastas av sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Men oftast används växtbaserade läkemedel i kombination med antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. De vanligaste växtbaserade läkemedlen presenteras i den här artikeln.

 • Cyston kombinerar åtgärden av vattenextrakt från många medicinska växter. Läkemedlet är ett diuretikum och nephrolithic, bidrar till en gradvis minskning av stenstorleken och en minskning av inflammation i urinvägarna. Cyston har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan, undertrycker reproduktionen av mikroorganismer i urinväggen, ökar effekten av att ta antibiotika. För att uppnå en uttalad effekt krävs en lång mottagning. Kostnaden för läkemedlet i apotek är cirka 400 rubel.
 • Blad av tranbär innehåller många användbara ämnen. Den positiva effekten av tranbärsskott och löv på urinvägarna beror på det höga innehållet av fenolglykosider. Mottagningsavkänning av löv av tranbär bidrar till att minska inflammation i kroppen, har antiseptisk och antibakteriell effekt. På grund av det höga innehållet av phytoncider är fytopreparation aktiv mot Staphylococcus aureus. Buljongen kan användas under graviditet (efter samråd med en läkare). Kostnaden för 40-50 rubel antas att strimlad torr råmaterial är effektivare än förpackade med filterpaket.
 • Monorail (tranbärsekstrakt). Kanske är det mest kända naturläkemedlet för blåsor tranbärsjuice. För uttalad antimikrobiell verkan kallades tranbär i folket ett naturligt antibiotikum. Tranbär i form av ett mamma eller extrakt används ofta för att förhindra återkommande och förvärring av kronisk cystit. Tanniner, i höga koncentrationer i denna bär, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans väggar. Monorail är ett starkt koncentrerat extrakt av tranbär, läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, en lång tid för antagning rekommenderas. Priset är ca 500 rubel. Monorail och Monural är inte samma. Monorail - ett växtbaserat medel baserat på tranbär, Monural hänvisar till bredspektrum antibiotika
 • Kanefron är en läkemedelspreparat på basis av extrakt av 4 växter: rosenhöner, tusenben, rosmarin och lyubistok. Det är en aktiv diuretikum. Kanefron främjar aktivt avslappning av släta muskler, vilket underlättar akut smärta i sjukdomar i urinvägarna. Har också en antimikrobiell effekt, multiplicerar effektiviteten av antibiotikabruk. Läkemedlet kan köpas i form av en drage eller i en lösning, kostnaden kommer från 390 till 470 rubel.
 • Phytolysin pasta är ett diuretikum, det är baserat på extrakt av olika medicinska växter. Den rika kompositionen ger preparatet med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Phytolysin aktiverar processen att lösa mineralsalter i blåsan och förhindrar bildandet av stenar. Pastan löses i en liten mängd vatten. Denna lösning tas internt. Behandlingsförloppet är minst 2 veckor. Tuba salva som väger 100 gram kostar i apotek runt 450-500 rubel.

Samtidig behandling

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av sjukdomar i det genitourära systemet är komplexiteten av behandlingen. Det är nödvändigt att kombinera terapi med antibiotika med underhålls- och restaureringsbehandling med fytopreparationer. Förutom de två huvudkomponenterna vid behandling av cystit, används samtidig läkemedel för att symptomatiskt lindra patientens tillstånd.

Först och främst är detta användningen av antispasmodik. Vid akut smärta är det nödvändigt att använda vasodilaterande läkemedel, som har en avslappnande effekt på glatta muskler. Alla antispasmodika hanterar effektivt skarpa smärtsamma spasmer, vilket ger snabb lindring och att bli av med smärta.

Listan över antispasmodik är extremt bred, för symptomatisk lättnad, kan du använda något läkemedel som är utformat för att lindra spasmer och smärta.
De mest populära antispasmodikerna inkluderar:

 • Drotaverine (No-Shpa)
 • Buscopan
 • Pentalgin
 • papaverin
 • Spazmomen
 • Trigan

Ofta använder cystitis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) baserat på ibuprofen. Denna grupp av läkemedel i kombination med terapi hjälper till att ta bort tecken på inflammation, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovillkorlig värdighet för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är det faktum att de inte påverkar medvetenhet och arbetsförmåga hos en person. Användningen av dessa läkemedel ger en snabb lindring av patientens fysiska tillstånd och ger dig möjlighet att snabbt komma till formen.

Efter antibiotikabehandling krävs återvinningsprocedurer. I synnerhet, efter behandling av blåsan, är det nödvändigt att återställa mikrofloran hos de kvinnliga könsorganen och mag-tarmkanalen. För att lösa detta problem används olika probiotiska preparat. Spektrumet av probiotika på läkemedelsmarknaden är extremt bred. De mest populära drogerna för restaurering av mikroflora är Hilak Forte, Acipol, Bifiform, Lineks och andra.

Det är viktigt att komma ihåg att efter behandlingen är det nödvändigt att övervaka tillståndet i urinvägarna för att undvika förekomst av återfall. Det rekommenderas också att samråda med en gynekolog och gastroenterolog, eftersom överträdelser i dessa kroppssystem ofta kan provocera inflammatorisk eller infektiös cystitis.

Vilka tabletter från cystit hos kvinnor är bättre och effektivare?

Ordinera piller cystit hos kvinnor bör vara en läkare, efter upptäckt av patogen infektion och identifiera orsakerna som utlöser mekanismen av sjukdomen. Inflammation i urinblåsan kräver snabb behandling, annars sjukdomen blir snabbt kronisk och vidare hotar utvecklingen av cystor, njursjukdom och andra komplikationer, den mest fruktansvärda av dessa är cancer.

Idag finns det många läkemedel som på kort tid eliminerar inflammatorisk process, lindrar smärtsamma symptom och påskyndar återhämtningen. Antibakteriella, antiinflammatoriska och bedövningsmedel som ordineras efter laboratorieturintest hjälper till att bekämpa den smittsamma processen.

Lite om cystitis

Cystitis är en inflammatorisk lesion av blåsan, åtföljd av en överträdelse av dess funktioner. Sjukdomen är vanligare hos kvinnor, som är förknippad med anatomiska egenskaper hos det genitourära systemet. I en frisk kvinna avoxar immunsystemet på ett tillförlitligt sätt patogena mikroorganismer som kommer in i urinröret. Men med sänkt immunitet på grund av hypotermi, hormonella störningar, bristsjukdomar eller skador i urinblåsan slemhinna, är den patogena mikrofloran snabbt tränger in i slemhinnor kroppen, med hjälp av en liten längd av urinröret och dess närhet till det anala området.

Genom arten av cystitis kan akut och kronisk infektiös och icke-infektiös vara. Dessutom skiljer man mellan primär och sekundär cystit, som utvecklas mot bakgrund av urolithiasis eller inflammatoriska sjukdomar hos könsorganen.

Ytterligare faktorer som provar sjukdomen är:
 • njursjukdom (pyelonefrit);
 • endokrina patologier (diabetes mellitus);
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydiala, gonorréinfektioner);
 • gynekologiska sjukdomar (vaginit, tröst);
 • frekventa förkylningar;
 • dåliga vanor (rökning, alkohol);
 • Konsekvenserna av kirurgiska ingrepp eller diagnostiska manipuleringar orsakar skador på urinrörslemhinnan.
 • graviditetstiden, åtföljd av en förändring i mikroflora på grund av hormonella förändringar i kroppen;
 • brist på personlig hygien
 • bär syntetiskt underkläder (i synnerhet tänger).
Vad är symtom på blåsan?

Sjukdomens manifestationer beror till stor del på dess form. Så, i akut cystit, klagar en kvinna om frekvent urinering i samband med nedskärningar, brännande, smärtsamma spasmer i underlivet. Det finns en generell försämring av hälsan, en ökning av temperaturen till höga värden, frossa, urinen blir grumlig.

Förstörningar av kronisk blåsan åtföljs av liknande symtom:

 • frekventa uppmaningar, en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • skärande smärta, som kan ge in i ändtarmen
 • värk i smärtan i underlivet.

Snabb behandling av blåsor med piller kräver ett inledande samråd med en läkare och gynekolog och ett antal laboratorietester. Undersökning hos gynekologen är nödvändig för att utesluta samtidiga sexuella infektioner.

Därefter väljer läkaren den optimala behandlingsregimen, med hänsyn till sjukdoms orsakssamband, det allmänna tillståndet och eventuella kontraindikationer. Och om några årtionden sedan behandlades cystitis huvudsakligen med örter, då kan idag inte antibakteriella läkemedel göras. Låt oss ta reda på vilka effektiva cystitis tabletter som finns och hur man applicerar dem korrekt.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med piller?

När en inflammatorisk process uppträder i blåsan utförs behandlingen med hjälp av antibiotika. Idag finns det så kraftfulla läkemedel som kan eliminera de viktigaste manifestationerna av blåsor i en enda ansökan.

Antibiotika för blåsor

monural

Tabletter från cystit Monural är det enda antibiotikum som kan ordineras även utan ett preliminärt urintest. Effekten av denna åtgärd är så kraftfull att även en enstaka dos av läkemedlet hjälper till att hantera symtomen på akut bakteriell cystit. Applicera detta verktyg och för lindring av postoperativa urinvägsinfektioner. Endast 1 tablett eliminerar sjukdoms smärtsamma manifestationer och främjar återhämtning.

Men med kronisk cystit används inte denna lösning, eftersom försummade former av sjukdomen inte kan botas med användning av ett enda piller. Preparatet frigörs i form av granuler, pulver eller suspension. För att uppnå maximal terapeutisk effekt tas Monural innan sänggåendet, efter tömning av urinblåsan. Begränsningen att ta drogen är åldern upp till 5 år, överkänslighet och allvarligt njursvikt. Under graviditet och amning kan monuralen endast tas enligt indikationerna och under överinseende av den behandlande läkaren. Kostnaden för drogen är från 380 rubel.

nolitsin

Tabletter som ger snabb behandling av cystit, baserat på norfloxacin - ett ämne från gruppen fluorokinoloner. Det antimikrobiella medlet ger en kraftfull bakteriedödande verkan och är aktiv mot ett brett spektrum av patogen mikroflora. Det används för akuta och kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna (cystit, uretrit). Dosering av läkemedlet och det optimala behandlingsschemat väljs av läkaren individuellt. Kontraindikationer att använda - Överkänslighet mot komponenter, graviditet, amning, barns ålder. När du tar tabletter finns det möjliga sidoreaktioner från nervsystemet, matsmältningssystemet, hjärt-kärlsystemet, så ta inte självmedicinering. Analoger av Nolitsin från gruppen av fluorokinoloner är sådana läkemedel som Norbaktin, Norfloxacin, Ofloxacin. Om det behövs kan läkaren ersätta Nolycin med dessa medel och uppvisa en liknande terapeutisk effekt. Priset på Nolycin på apotek är från 250 rubel.

nitroksolin

Antibakteriellt läkemedel från gruppen av oxikinoliner, avsedda för behandling av infektioner i urogenitalt distrikt, förebyggande av smittsamma komplikationer under medicinsk manipulation och i postoperativ period. Standarddosen av läkemedlet är upp till 4 tabletter per dag, behandlingstiden tar i genomsnitt 10 dagar. Om det behövs kan läkaren ändra behandlingsregimen med hänsyn till svårighetsgraden av patientens tillstånd. Under behandlingen är biverkningar möjliga - illamående, huvudvärk, hjärtklappning, optisk neurit, allergiska reaktioner. Kontraindikationer för användning är lever- och njursjukdomar, neurit, katarakt, graviditet, amningstiden, individuell intolerans mot den aktiva substansen. Om obehagliga symptom uppstår ska pillerna avbrytas och rådfråga en läkare för att anpassa systemet för vidare behandling. Nitroxolin - billiga piller för cystit, deras kostnad överstiger inte 70 rubel per förpackning (50 st).

furagin

Ett antimikrobiellt medel av nitrofurangruppen, vars aktiva beståndsdel är furazidin. Tabletter förskrivs vid behandling av cystit och vid behandling av infektiösa komplikationer efter operation. Innan läkemedlet utpekas är det nödvändigt att bestämma typen av patogen, eftersom läkemedlet endast är effektivt mot bakterier som visar känslighet för den aktiva substansen - furazidin. Antibiotikum klarar av huvudsymptom på cystit inom 7 till 10 dagar, hela tiden ska ta 2-3 tabletter per dag. Läkemedlet har mycket kontraindikationer och biverkningar, så det bör behandlas under överinseende av en läkare. Pris Furagina - från 260 rubel.

rulid

Det är ett modernt, kraftfullt antibiotikum från makrolidgruppen, vars aktiva ingrediens är roxitromycin, har ett brett spektrum av bakteriedödande verkan. Applicera det för en mängd smittsamma lesioner som påverkar luftvägarna, huden och genitourinary systemet. Läkaren väljer dosen individuellt. Standardsystemet innebär att du tar 1 tablett om dagen, i 5 dagar. Den här tiden är tillräcklig för att hantera akuta manifestationer av blåsan och överföra sjukdomen till remissionsteget. Läkemedlet har ett minimum av kontraindikationer - graviditet, laktation, individuell känslighet, men kan orsaka biverkningar under behandlingen. Detta är ganska dyr medicin, priset i apoteksnätverket är i genomsnitt 1200 rubel per förpackning med 10 tabletter.

furadonin

De billigaste tabletterna från cystitis, som i genomsnitt kostar 30 rubel för ett paket med 20 stycken. Antibakteriellt läkemedel baserad på nitrofuran klarar riktigt effektivt bakterieinfektioner i urinvägarna (cystit, pyelonefrit). Flera applikationer är upp till 4 tabletter per dag i 7 dagar. Efter avslutad behandlingsperiod måste urin kontrolleras för sterilitet. Vid behov kan behandlingsförloppet förlängas. Prescribe drogen ska doktorn, eftersom läkemedlet har en imponerande lista över kontraindikationer och biverkningar. Man bör komma ihåg att Furadonin vägrar toxiska effekter på lever och njurar, och detta bör inte vidtas vid problem med hjärtat och blodkärlen.

Fytokemikalier från blåsan

Antibiotika för inflammation i blåsan är mycket effektiva, men många av dem har ett antal kontraindikationer och orsakar biverkningar från olika kroppssystem. Ett bra alternativ till antibakteriella läkemedel är växtbaserade produkter som är säkra och väl tolererade av patienter.

Uroprofit

Läkemedlet med antiinflammatorisk, antimikrobiell, spasmolytisk verkan, som effektivt förhindrar exacerbationer av kronisk cholecystit och förhindrar bildandet av stenar i blåsan. Phytopreparation förbättrar funktionen i urinvägarna och njurarna, förkortar behandlingsperioden och är en extra källa till organiska syror och vitaminer. I sin sammansättning ett komplex av växtekstrakter (tranbär, björnbär, horsetail) kompletterat med C-vitamin, kisel och arbutin. Detta är ett av de bästa sätten att förebygga cystit, pyelonefrit och komplex behandling av urolithiasis. Producera uprofi i kapslar, som ska tas två gånger om dagen med en liten mängd vätska. Av kontraindikationerna indikerar tillverkaren endast överkänslighet, graviditetsperioden och amning samt 18 års ålder. Läkemedlet tolereras väl, biverkningar uppträder extremt sällan och uttrycks av dyspeptiska störningar eller allergiska manifestationer hos personer med överkänslighet. Priset på kapslar är från 140 rubel.

tsiston

Sammansättningen av denna fytopreparation med diuretikum och antiinflammatoriska egenskaper innehåller mer än 10 namn på extrakt av medicinska växter. Med långvarig inträde uppvisar Cyston dessutom antimikrobiella egenskaper, det stannar den inflammatoriska processen i urinvägarna. Cyston för förebyggande av cystit och pyelonefrit kan ordineras som en oberoende agent eller inkludera den i den komplexa behandlingen av dessa patologier. Dessa är de så kallade "stopcystit" -tabletterna, vars syfte är att neutralisera smittsamma processer och förebygga urolithiasis. Kontraindikationer till mottagande (förutom individuell intolerans) har denna agent ingen, det kan utses även under graviditet och bröstmjölk. Läkaren väljer dosen med hänsyn till svårighetsgraden av symtomen, patientens ålder och andra individuella egenskaper. Den genomsnittliga kostnaden för en cyston är från 400 rubel.

kanefron

En populär örtberedning avsedd för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinblåsan. Har en kraftfull komplicerad åtgärd - tar snabbt bort inflammation, strider med patogen mikroflora, visar en diuretikum och spasmolytisk effekt. Dess grund är gjord av extrakt från löv av rosmarin, centenarius och älskarens rot. Användningen av Kanefron hjälper till att lindra smärtan och smärtan som följer med urinprocessen och snabbt neutralisera förvärringen av kronisk cystit. Detta verktyg ingår i den komplexa behandlingen, vilket förbättrar effektiviteten av antibiotikabehandling signifikant. Av kontraindikationerna i Kanefron - endast överkänslighet mot dess komponenter. Kostnaden är från 350 rubel.

Tillägg denna lista kan vara en så populär växtbaserad botemedel mot cystitis, som Monurel (baserat på tranbärsekstrakt). Dessutom kan du på apoteket köpa torra blad av tranbär i ett paket som innehåller bekväma filterpaket, utformade för att förbereda ett avkok. De bör bryggas som vanligt te och berusat enligt instruktionerna. Cowberry löv har en bra diuretik och baktericid effekt. Mottagandet av en medicinsk buljong kompletterar helt den grundläggande behandlingen och hjälper till att hantera obehagliga symtom på sjukdomen.

Hjälpmedel

Cystit Hem Behandling för kvinnor kan kompletteras genom att ta smärtstillande eller muskelavslappnande, som hjälper till att stoppa dra smärta i buken och nedre delen av ryggen under en exacerbation av den inflammatoriska processen.

För att eliminera smärta, kan du ta en tablett Baralgina, Analgin, med en temperaturökning - Paracetamol eller Aspirin. Från antispasmodik rekommendera sådana medel som No-shpa, Drotaverin, Papaverin, Galidor. Självklart borde du inte ta sådana droppar regelbundet, de används bara för att sluta smärta symtom om du inte snabbt kan komma till doktorn. Det rekommenderas inte att missbruka anestetika, annars kan man smörja den kliniska bilden av sjukdomen och skapa svårigheter att ställa in rätt diagnos.

Dessutom kan du i samråd med en läkare använda beprövade folkmedicin. Ta bort inflammationen hjälper tranbärsfrön eller färska bär tranbär och tranbär, som du kan äta i obegränsade mängder.

Ett annat gammalt recept Är en drink baserad på hirs. För beredningen ska groatsna sorteras och kalcineras i en torr stekpanna. Efter att hirsan har svalnat, måste den täckas i en plastpåse och rullas med en vals. Den resulterande mosmassan som användes för framställning av läkemedelskompositionen. För att göra detta, 1 msk. l. krossad hirs läggs till ett glas lite varmt kokt vatten och rör om. Det ska visa sig lerigt vatten, vilket borde vara berusat efter att hirsen har avgjort på botten. I akut cystitis är detta läkemedel druckit 2 gånger om dagen, vilket snabbt hjälper till att hantera smärta och inflammation.