Huvud
Behandling

Antibakteriell behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit anses vara en av de vanligaste sjukdomarna i det genitourära systemet bland den manliga befolkningen i åldrarna 20-50 år.
Som en ospecifik sjukdom kombineras kronisk prostatit i vissa fall med ett brott mot frätbara och copulatoriska funktioner.
Enligt forskningen söker 20 procent av männen som presenterar klagomål som är karakteristiska för kronisk prostatit endast vård i 65-70 procent av fallen.
Kronisk prostatit - polietiologic sjukdom som orsakas av den stora majoriteten av fall är det infektiösa medlet från att komma in körteln som blir nästan obehindrad, på grund av den anatomiska strukturen och placeringen av prostatan i bäckenet. Det bör genast noteras att patogenens inträde i körteln ännu inte bestämmer processen, eftersom ett antal predisponeringsfaktorer är nödvändiga för utvecklingen av kronisk prostatit:
1) Överträdelse av organets dräneringskapacitet
2) venös överflöd av organen i det lilla bäckenet;
3) kränkning av innervation och blodtillförsel
4) minskning av immunmotståndet vid nivån och hela organismen som helhet.

Polietiologichesky grund av sjukdomens art och förekomsten av flera komponenter i patogenesen av den inflammatoriska processen som bär en icke-specifik natur behandling av kronisk prostatit har vissa svårigheter, som ganska mycket säger inte bara medicinska utan också sociala betydelsen av problemet.
Som en vanlig patologisk process är den etiologiska faktorn för sjukdomen inte alltid klar, och endast i 10-15% av fallen har en mikrobiell identifierbar natur. Omkring 55-60% av fallen där det var möjligt att identifiera patogenen är orsaken till sjukdomen E. coli, andra mikroorganismer är 40-45%.
Kronisk inflammation i prostata kan identifieras bakteriekälla, isolerad från körteln, eller ingår i begreppet kroniskt smärtsyndrom i lilla bäckenet, när detektera patogen genom att använda mikrobiologiska odlingar misslyckas. Icke desto mindre, ett betydande antal forskare arbetar med inflammatoriska urologiska sjukdomar, vissa att mer än hälften av patienter med symtom på inflammation hos kroniskt bäckensmärtsyndrom är mottagliga för antibiotikabehandling. Enligt författarna är behandling med antibakteriella läkemedel i denna kategori av individer ganska framgångsrik.

Kliniska belägg av terapi med antimikrobiella läkemedel i patienter med inflammatorisk kronisk bäckensmärtsyndrom kan bero på svårigheterna med isoleringen och odlingen av patogenen i näringsmediet med bakteriologiska metoder. Och PCR-metoden hjälper inte alltid till att diagnostisera sexuella infektioner. därför antibakteriell behandling av kronisk prostatit - Den huvudsakliga metoden för konservativ behandling av denna sjukdom, som kan kompletteras med användning av fysioterapi och användningen av folkmedicinska åtgärder.

Vid val av läkemedel tar läkaren hänsyn till följande:
1) läkemedlets förmåga att tränga in i körteln och dess hemlighet i en tillräcklig koncentration, som är i stånd att ge en god terapeutisk effekt;
2) Spektrum av läkemedelsaktivitet i förhållande till olika kategorier av mikroorganismer;
3) metoder för att kombinera droger, kompletterande ovanstående principer, förutsatt att de är säkert kompatibla.
Alternativt påverkas valet av läkemedlet av andra faktorer, vilket inkluderar:
- biverkningar;
- farmakodynamik och farmakokinetik
- tidigare behandling, dess resultat och varaktighet.

På den internationella kongressen av ledande experter bestämdes det att Varaktighet av antibiotikabehandling för kronisk prostatit bör vara minst 2 - 4 veckor, om det inte krävs det, bör behandlingen ses över. Om det finns en positiv trend, fortsätter terapin i ca 4 veckor (totalt är 5 till 8 veckor) tills fullständig eliminering av orsaksfaktorn eller signifikant klinisk förbättring.

Den bestämda strukturen hos prostata körtelens alveolar vägg, egenskaperna hos sin innervering och blodtillförsel skapar signifikanta svårigheter för antibakteriella läkemedel för att övervinna prostata barriären.
Erfaren var det möjligt att fastställa att lipotropa (fettlösliga) läkemedel bestämmer en högre grad av dissociation, vilket indikerar en tillräcklig koncentration i järn och dess hemlighet vilket gör den kliniska effekten mest. Dessa läkemedel innefattar fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin, levofloxacin), som förblir effektiva i både sura och alkaliska miljöer. På grund av sådana egenskaper anses fluorokinoloner vara en av de mest värdefulla läkemedlen vid behandling av kronisk prostatit.
Förutom antibakteriell verkan kan läkemedel i denna grupp ha en immunmodulerande effekt på grund av en ökning av den fagocytiska aktiviteten hos neutrofiler. Tidigare använda läkemedel härledda från 8 - hydroxikinolin, såsom nitroksolin, 5 - NOC har signifikant lägre antibakteriell aktivitet, även om deras utgångs hälsa industrin och i genomförandet den farmaceutiska nätverket inte sänker dess hastighet.

Det används ofta en kombination av droger, särskilt med droger som har trimetoprim (biseptol, baktium), vilket bestäms av mer uttalad terapeutisk aktivitet.
Behandling av patienter i unga år, särskilt de som planerar att bli gravid inom en snar framtid, är det omöjligt utan att ta hänsyn till eventuella teratogena och spermatotokicheskogo effekt, vilket är kännetecknande för många antibakteriella medel, med hänsyn till vilket läkaren gör ett val till förmån för terapi bygger på principen om en mildare syn på patienten.
I vissa fall effektivitet av antibakteriell behandling av kronisk prostatit kan ökas med hjälp av metoder som förbättrar blodtillförseln i körteln. Dessa metoder innefattar prostatamassage som den mest rationella metoden, vilket i hög grad kan förbättra mikrocirkulationen i körteln och öka sitt lokala motstånd.
Den antibakteriella behandlingens taktik är varierad och komplex, och dess variation i förhållande till varje enskild patient kan väsentligt öka resultaten av behandlingen.

Sammanfattar de grundläggande reglerna och Principerna för antibakteriell behandling av kronisk prostatit, det bör slutsatsen att
1) antibakteriell behandling är bara ett stadium i behandlingen av kronisk prostatit, i vilken man inte bör begränsa sig till denna metod ensam;
2) de data bakteriologiska studier körtel sekret är inte alltid tillförlitliga kriterium leder till slutsatsen om etiologin av sjukdomen på grund av mikroorganismer som lever direkt i urinröret, som också faller under den bakteriologiska forskning;
3) Användningen av läkemedel som eliminerar resistensen hos mikroorganismer (rifampicin) ökar signifikant den kliniska effekten och förkortar behandlingens varaktighet.
4) valet av ett antibakteriellt läkemedel beror på dess förmåga att penetrera prostata barriären;
5) det finns ingen behandling för behandling, terapi är i varje enskilt fall individuell.

Behovet av antibiotika vid behandling av prostatit hos män

behöva antibiotikabehandling med en akut form av bakteriell prostatit med svåra symptom är utan tvivel.

Men är det lämpligt att ta antibiotika med kronisk och ospecifik inflammation i prostata? Och är det en skillnad mellan grupper av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit?

I artikeln kommer vi att tala om hur man behandlar prostatit hos män antibiotika och vad är kontraindikationerna för antagning. Och även nedan hittar du en lista antibiotika med prostatit.

Antibiotika för prostatit hos män: behöver du alltid ta dem?

Syftet med behandlingen av prostatit är att återställa normal funktion av prostata och urinrör med obligatorisk eliminering av patogenen. Det är för att eliminera patogenen och är ordinerad behandling antibiotika med prostatit hos män.

antibiotika är absolut angivna för akut bakteriell och kronisk infektiös prostatit, och även som en testterapi för inflammation av prostata.

Sedan den långvariga behandlingen av prostatit antibiotika negativt påverkar immunsystemet, matsmältningsorganen, lever och njurar, bör behandlingstiden inte överstiga 2 veckor.

Vid kronisk inflammation i prostata är upprepad antibiotikabehandling möjlig endast 6 veckor efter första behandlingstiden.

Fördelar med behandling antibiotika från prostatit hos män är uppenbara:

 • de undertrycker tillväxten av patogena mikroorganismer i prostatakörteln, urinröret;
 • förhindra utveckling av komplikationer mot bakgrund av sjukdomen (infertilitet, uretrit, epididymit);
 • med kronisk prostatit förebygger utvecklingen av exacerbationer, som under upprepade tillfällen ofta är fulla av komplikationer.

Men om du bestämmer dig för att börja behandling för prostatit antibiotika hemma, kom ihåg att antibakteriella läkemedel kan ordineras efter laboratoriediagnos av sjukdomen, studier av floran och identifiering av patogenen.

Med ospecifik prostatit (inflammatorisk process med okänd etiologi) antibiotikabehandling inte bara ineffektivt, men ökar också risken för utveckling dysbios, och kan också förvärra sjukdomsförloppet och prova utvecklingen av mykotiska (svamp) lesioner i prostatakörteln.

Valet är också viktigt antibiotikum för behandling av prostatit hos män, den mest aktiva i förhållande till orsaksmedlet för infektion.

Också många antibiotika inte tränga in i prostata, är koncentrationen otillräcklig för att påverka bakterierna, varigenom den senare utvecklat resistens mot detta läkemedel.

Vid akut prostatit som uppträder med uttalade symptom: berusning, feber, smärta i perineum, smärta vid urinering och oförmåga krävs antibiotisk behandling av prostatit och deras intravenös administrering för att uppnå en hög läkemedelskoncentration.

Under de senaste åren har resistensen hos bakterier mot vissa droger ökat dramatiskt, så innan behandling påbörjas antibiotika med prostatit hos män, är det nödvändigt att undersöka patienten för hela gruppen STI, och patogen flora med bestämning av resistensen hos vissa mikroorganismer till vissa läkemedel.

vad antibiotika att behandla prostatit? Det finns följande grupper av antibakteriella läkemedel (de bästa antibiotika för prostatit):

 1. penicilliner - ampicillin, amoxiclav, amosin, amoxicillin. Förr i tiden, används aktivt dessa antibiotika för inflammation i prostatan, med tillkomsten av de mest aktiva antimikrobiella nästan förlorat sin klinisk betydelse, på grund av det ökade antalet negativa bakterier som är resistenta mot penicillin.
 2. tetracykliner - Vibromycin, tetracyklin, doxycyklin. Ha aktivitet mot gonokocker, klamydia, mykoplasmer. Används oftare vid behandling av kronisk infektiös prostatit orsakad av ovanstående patogener.
 3. makrolider - erytromycin, josamycin, azitromycin, roxitromycin, klaritromycin. Dessa antibiotika med prostatit har ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet.
 4. cefalosporiner cefotaxim, ceftriaxon, cefixim. Aktivt används vid behandling av akuta former av bakteriell prostatit. Dessa är bra antibiotika för prostatit, de har ett brett spektrum av åtgärder och hög aktivitet i förhållande till patogena bakterier.
 5. fluorokinoloner - ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, levofloxacin. Ofta används för komplex behandling av kronisk prostatainflammation och okomplicerad akut inflammation i prostatan (100% effektivitet). De har hög aktivitet och låg toxicitet (de stör inte den tarmmikroflora).

antibiotika från prostatit hos män - namnet, systemet för behandling av prostatit med antibiotika och handlingsspektrum:

injektionerna

vad antibiotikum Är det bättre med prostatit? Om du har en akut form av bakteriell prostatit, med uttalade symtom på inflammation, rekommenderas intramuskulär grupp av antibiotika cefalosporiner - cefotaxim, ceftriaxon.

Dessa läkemedel tränger effektivt in i vävnaderna hos den infekterade prostatan och eliminerar fokusen på inflammation.

Intramuskulär injektion av läkemedlet utförs strikt av en medicinsk arbetare vid dispensaren en gång om dagen.

Sätt injektionerna själv hemma är förbjudet.

För akut lindring av symptom i den komplicerade förloppet av akut prostatit, intravenösa injektioner av läkemedlet sumamed, som regel, på ett sjukhus.

Rekommendationer för antibiotikabehandling

Vid behandling av prostatit med antibiotika hos män är det nödvändigt att ta hänsyn till deras effekt på spermatogenes, Därför är det förbjudet att planera uppfattningen i 4 månader efter behandlingens gång.

Rekommendationer för mottagande och behandling av prostatit hos män med antibiotika:

 1. Administreringen av läkemedlet är strikt av läkaren och endast efter resultaten av laboratoriediagnosen.
 2. Om möjligt, med kronisk prostatit är det bättre att ta fluorokinoloner, som har ett brett spektrum av åtgärder, hög aktivitet och låg toxicitet. De förändrar inte tarmmikrofloran och har en immunmodulerande effekt.
 3. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren och följs noggrant.
 4. Under tillskott är nödvändigt att avstå från fet, för salt, salta och söta livsmedel för att minska belastningen på levern. Vid behov kan administrering av antihistaminer förskrivas.
 5. Efter antibiotikabehandling rekommenderas att ta eubiotika för att normalisera tarmmikrofloran från 3 till 4 veckor.

Vid behandling av kronisk och akut inflammation i prostata antibiotika De är en komponent av komplex terapi, vilket inkluderar: mottagande antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel, sjukgymnastik, massage av prostata, örtmedicin. Effektiv sanatoriumbehandling av patienter med kronisk prostatit.

Vad är det mest effektiva antibiotikum vid en prostatit? Alla påverkar kroppen annorlunda och varje enskild känslighet, så det är omöjligt att välja det bästa.

Kontra

komplex antibiotika vid en prostatit utses den endast av den behandlande läkaren vid den etablerade diagnosen och diagnostiserad sjukdomspatogen.

Med prostatit av okänd etiologi är antibiotika förbjudna.

Eftersom detta bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

mottagning antibakteriella läkemedel är förbjudet för personer som är överkänsliga mot det verksamma ämnet.

Detta gäller män som har nedsatt njur- och leverinsufficiens i svår form.

Sådana patienter bör ordineras behandling med prostatit utan antibiotika. Med sjukdomar i GI-organen utförs antibiotikabehandling under överinseende av en läkare.

naturliga

Vid bakteriell prostatit vid akutstadiebehandling antibakteriella läkemedel Det är nödvändigt och har inga alternativa terapeutiska metoder. Med avseende på naturliga antibiotika med prostatit, då kan fytoterapi indikeras för kronisk prostatit som en hjälpbehandling.

Nu vet du vad antibiotika När prostatit tas. Kom ihåg om orsaksmedlet för prostatit är bakterier, Den enda effektiva metoden för behandling är antibiotikabehandling.

För att uppnå en fullständig helande effekt, komplex behandling, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, fysioterapi, zoneterapi.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibakteriell behandling av kronisk prostatit

Antibakteriell behandling av kronisk prostatit

prostatit Är den vanligaste urologiska sjukdomen bland män i åldern 20-50 år och är en ospecifik inflammation i prostata. Kronisk ospecifik prostatit uppträder hos ungefär 10% av unga och medelålders män och åtföljs ofta av störningar i copulatoriska och fertila funktioner. Klagomål på cirka 20% av männen mellan 20 och 50 år indikerar kronisk prostatit, varav endast två tredjedelar söker medicinsk hjälp (1984, J. Nickel, 1999).

I de flesta fall är den grundläggande orsaken till prostatakörteln en hit i smittämnet, som i hög grad bidrar till den anatomiska placeringen av prostatan i bäckenet. I detta fall infektion kan falla in i prostatakörteln genom både urethrogenic, t. E. Direkt från urinröret, och genom blod- och lymfkärlen bäckenet. Men i sig får infektionen i prostata ännu inte orsaka alla manifestationer av sjukdomen. För utveckling av prostatit behövs predisponeringsfaktorer. Den viktigaste patogena faktorn för kroniska prostatit inkluderar: överträdelse av dräneringsfunktionen av prostata, venösa stas av pelvisk, och mikrocirkulation störning av det autonoma innervation av prostata, kränkningar av urodynamik av nedre urinvägarna, vilket minskar de skyddande krafterna i kroppens immunsystem. Förekomsten av sjukdomen, och en multi-karaktär polyethiological patogenes av icke-specifik prostatit beror på svårigheten att behandlingen av denna sjukdom, som bestämmer inte bara medicinska utan också sociala betydelsen av problemet.

Även om kronisk prostatit är en vanlig patologisk process är etiologin av denna sjukdom inte alltid tydlig, och endast 5-10% av alla fall har en identifierbar mikrobiologisk natur. Bland orsakerna till denna sjukdom råder 80% av fallen Escherichia coli, medan Klebsiella spp, Proteus spp, Enterococcus faecalis och pseudomonas aeruginosa finns inte så ofta. Nyligen fann man att koagulas-negativa stafylokocker, ureaplasma spp, Chlamydia spp och anaeroba mikroorganismer är lokaliserade i prostatakörteln, men deras roll i utvecklingen av sjukdomen är fortfarande föremål för diskussion och är ännu inte helt klar. I de flesta fall förblir etiologin, patogenesen och patofysiologin av kronisk prostatit okänd (J. Nickel, 2000).

Klassificering och diagnos av denna sjukdom är ganska komplex och problematisk, eftersom ingen av de kliniska egenskaperna och laboratorieindikatorerna är avgörande. Klassificeringssystemet för Förenta staternas nationella institut för hälsa är allmänt accepterat och identifierar kategorier av prostatit (tabell 1).

Akut bakteriell prostatit

Akut infektion i prostata

Kronisk bakteriell prostatit

Återkommande infektion i prostata

Kroniskt Pelvic Pain Syndrome

Infektionsprocessen detekteras inte

Inflammatorisk karaktär av kronisk bäckensmärksyndrom

Kombination av smärtssyndrom med närvaron av ett ökat antal leukocyter i utsöndringen av prostata, spermier.

Icke-inflammatorisk karaktär av kronisk bäckensmärksyndrom (prostatodyni)

Frånvaro av inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata

Det finns antingen genom biopsi i prostatakörteln eller genom närvaron av leukocyter vid utsöndring av prostata eller sperma i frånvaro av klagomål.

Den kliniska diagnosen av kronisk prostatit (kategori II och III (A och B)) är typiskt baserad på en tre månaders historia av urinvägsinfektioner och i det ideala fallet bestäms genom metoden Mearesa-Stam används för bakteriologisk bedömning.

Förekomsten av prostata separata kategorier, enligt publicerade studier av akut bakteriell prostatit - 5,10%, kronisk bakteriell prostatit - 6-10%, kronisk abakteriell prostatit - 80-90% (inklusive prostatodyni - 20-30%).

Kronisk prostatit kan vara associerad med en detekterbar bakteriell infektion eller kan innefattas i kategorin av kroniskt smärtsyndrom i bäckenområdet vid sådd negativa resultat av odling av mikroorganismer. Icke desto mindre, nickel (2000) anges att 40-50% av patienter med inflammatorisk kronisk bäckensmärtsyndrom är mottagliga för antibiotikabehandling. Rationalen för denna typ av behandling är känd att vara effektiv, även om mekanismerna för denna effekt fortfarande inte är fullständigt förstådda. Bjerklund Johansen et al rekommenderar att alla patienter med kronisk prostatit bär antibakteriell terapi, författarna ger en omfattande lista över möjliga läkemedel med en rekommendation att använda fluorokinoloner. Denna uppfattning stöddes av Nickel et al, som behandlade 102 patienter med sjukdomskategorier II, IIIA eller IIIB och visade signifikant förbättring hos 57% av patienterna. Det var ingen skillnad hos patienter med positiva och negativa bakteriella testresultat i odling.

Sålunda, antibakteriell terapi (ABT) bibehåller en viktig roll vid behandling av kronisk prostatit. Enligt rekommendationerna från den internationella konsensuskonferensen för att förbättra diagnos och behandling av prostatit (Giessen, 2002), indikationer för dess genomförande är: akut bakteriell prostatit, kronisk bakteriell prostatit, kronisk abakteriell prostatit (Kategori IIIA), om det finns kliniska, bakteriologiska och immunologisk bekräftelse på prostata infektion. Antibiotikaterapi av inflammatorisk kronisk bäckensmärtsyndrom är den vanligaste rekommenderade behandlingen. En bas avsedd att antimikrobiella medel är sannolikt roll kriptnyh (trudnokultiviruemyh) mikroorganismer i etiologin av kronisk icke-bakteriell prostatit och en hög frekvens av detektering i dessa patienter.

Antibiotikabehandling är den viktigaste metoden för konservativ behandling för akut och kronisk bakteriell prostatit. Följande faktorer påverkar valet av antibakteriella läkemedel:

· Förmåga att tränga in i vävnaden och hemligheten i prostatakörteln och skapa en bakteriedödande koncentration.

· Spektrum av antimikrobiell aktivitet.

Således är antibakteriell terapi för prostatit baserad på följande faktorer: den sådda mikrofloraens natur; Mikroorganismernas känslighet för antibakteriella läkemedel aktivitetsspektrum, biverkningar och farmakokinetik för antibakteriella läkemedel; Före ABT, tidpunkten för start och varaktighet; dos och kombination av läkemedel; sätt att administrera antibakteriella medel.

Enligt överenskommelsen från de åtta ledande experterna i Europa (EAU-riktlinje 1998) bör minimiperioden för ABT för kronisk prostatit vara 2-4 veckor. Om effekten saknas bör behandlingen ses över. Med positiv dynamik fortsätt i 2-4 veckor (totalt 4-8 veckor) tills en klinisk förbättring uppnåtts och eventuellt en fullständig eliminering av den etiologiska faktorn. För att eliminera mikroorganismer från utsöndring av prostata och spermoplasma är en 2-4 veckors kurs av ABT, utvald individuellt, ofta tillräcklig.

Tillgängliga antibakteriella läkemedel särskiljs av förmågan att skapa en sekretions- och prostata vävnadshämmande koncentration. Preferens ges läkemedel med hög fettlöslighet är i joniserat tillstånd, med en låg grad till följd av plasmaproteiner med förmåga att penetrera lipidmembran av prostataepitelceller, aktiva i alkaliskt medium. Liknande egenskaper i varierande grad, har makrolider, tetracykliner, kinoloner, rifampin, trimetoprim-sulfametoxazol. Effekten av fluorokinoloner, innefattande eliminering av mikroorganismer, är 60 till 90%, och samtriximoxazol är 15 till 60%.

Några antibiotika tränga i tillräckliga mängder i prostatakörteln och prostatavätska, vilken har ett alkaliskt medium vid en bakteriell prostatit. Fluorokinoloner såsom ciprofloxacin, ofloxacin, levofloxacin, lomefloxacin är fettlösliga och inte förlorar sin aktivitet, både i sur och i alkaliskt medium och ackumuleras i betydande mängder i prostatiska sekretioner. Med sådana unika och gynnsamma farmakokinetiska egenskaper och breda antibakteriella spektrum av verkan, fluorokinoloner, vi dölja, representerar ett värdefullt verktyg för behandling av prostatit (Nickel J.C. et al., 2001). Av särskilt intresse för behandling av prostatit är levofloxacin.

Levofloxacin potentiellt värde vid behandling av både akut och kronisk prostatit är mycket hög. Detta läkemedel tillhör den grupp av fluorokinoloner och har en exceptionellt brett spektrum av antimikrobiell verkan mot patogena mikroorganismer som är involverade i patogenesen av prostatit, liksom de typiska molekylära egenskaper inneboende fluorokinoloner med lämpliga farmakokinetik.

Levofloxacin är a L (-) isomeren av ofloxacin som tillhör fluorokinolongruppen. Ofloxacin är en racemisk blandning av två optiska isomerer D (+) och L (-) ofloxacin, vilka är närvarande i blandningen i ett förhållande av ca 1: 1. Av dessa två isomerer är det bara L (-) form, levofloxacin, har antibakteriell aktivitet, vilket är ungefär dubbelt så stor som avloxacin.

Som en fluorokinolon antibakteriellt läkemedel, hämmar levofloxacin DNA-syntes genom att blockera enzymet DNA-gyras och topoisomeras IV, visar sålunda en snabb antibakteriell effekt.

Levofloxacin har ett brett och välbalanserat antibakteriellt spektrum i systemet i vitro, Inklusive sådana Gram-positiva mikroorganismer som Streptococcus lunginflammation, staphylococcus aureus och koagulas-negativa stafylokocker, Streptococcus spp, Gram-negativa bakterier, såsom Haemophilus influensa, Moraxella catarrhalis och Enterobacteriaceae, såsom Escherichia coli, Klebsiella och så kallade "atypiska" bakterier, såsom Mycoplasma spp, Chlamydia spp och ureaplasma spp. Sålunda har levofloxacin aktivitet mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer som orsakar infektioner inte bara luftvägarna, hud och mjukdelar, men också urinvägarna, inklusive mikroorganismer associerade med prostatit. Nyligen publicerade resultat på känsligheten hos patogena mikroorganismer som inducerar urinvägsinfektioner till levofloxacin i systemet i vitro presenteras i tabell 2.

Grundläggande principer för antibakteriell behandling av kronisk prostatit

Under kronisk prostatit bör förstå den situation i vilken en man i tre månader har sett de viktigaste symptomen: täta och svåra urinträngningar, smärta i ljumsken och testikel sjukdom av sexuell funktion. Med denna form av sjukdom är inflammation i prostatakörteln fortfarande ett svårt och viktigt problem för läkare. Antibakteriell terapi för kronisk prostatit är en nyckelkomponent i den allmänna behandlingen, som kan övervinna denna urologiska patologi.

Innehållet i artikeln

Syftet med antibiotikabehandling

Kronisk inflammation i prostata hos män är komplex och svår att bota urologiska sjukdomar. Detta beror på smittsamma patogener, som är svåra att diagnostisera i analyser på grund av deras höga känslighet för reagenser. Att komma in i organismen tränger patogena mikroorganismer djupt och aktivt fram i vävnaderna hos det drabbade organet. Därför är långvarig antibakteriell behandling av prostatit den mest effektiva metoden för behandling. Dess huvudprincip är att läkemedlet skapar en ogynnsam miljö för patogena mikroorganismer och blockerar ytterligare skador på prostatakörtelns vävnader.

Läkare särskiljer följande syften med antibakteriell behandling:

 1. Effekten av antibiotika på den drabbade vävnaden i körteln, det vill säga den antimikrobiella effekten.
 2. Förstöring av ett infektiöst medel för inflammation.
 3. Minskning av möjligheten till återkommande sjukdomar.

Urologer rekommenderar starkt att inte engagera sig i självmedicinering och diagnos i hemmet. Antibakteriella läkemedel är uteslutna för varje patient och bör innehålla de läkemedel som har största möjliga effekt. Behandlingen bör utföras på ett komplicerat sätt med hänsyn till etiologin av prostatit, sjukdomsformen och läkemedlets känslighet.

Varaktigheten av antibakteriell behandling av inflammation i prostata är 2-4 veckor. Med ett ineffektivt resultat granskas den övergripande behandlingen. I det fall det finns en positiv dynamik av prostatit behandlas behandlingen ytterligare 4 veckor före den slutliga förbättringen av den kliniska bilden.

Taktik för recept på läkemedel

Kronisk prostatit är fortfarande ett viktigt problem för urologerna på grund av kursens art och svårighetsgrad vid behandling. Med prostatit, förutom smärtsamma symptom, finns det en signifikant minskning av effektiviteten, misslyckande av sexuell funktion, försämring av levnadsstandarden i allmänhet. Från denna ångest lider både män i ung ålder och äldre. Hos patienter med mogen ålder (över 50 år), kronisk prostatit åtföljs ofta av ytterligare sjukdomar i prostatakörteln (adenom, cancer) som komplicerar diagnosprocessen.

För att fastställa rätt behandlingsschema måste läkaren identifiera de sanna orsakerna till urologisk patologi. För detta följer läkare följande taktik vid diagnosering av prostatit:

 1. Blodprov.
 2. Stankat urinprov.
 3. Ultraljudsundersökning av körtelväggarna för att upptäcka strukturella förändringar.
 4. Inokulering av urin.
 5. Skrapning av uretralt epitel för förekomst av sexuella infektioner.
 6. Analysera utsöndringen av prostata.
 7. Analys för prostatiskt specifikt antigen (PSA).

Om, enligt resultaten av analysen, antalet leukocyter överstiger 25, förstår läkaren att mannen har kronisk bakteriell prostatit, och i detta fall kan antibiotika inte undvikas. Läkare lägger tonvikten på komplex behandling, som kombinerar immunostimulerande och antiinflammatoriska tekniker. I avsaknad av kontraindikationer till den allmänna kursen tillsätts terapeutisk massage, fysioterapi och laserterapi.

Läkemedel för behandling av prostatit väljs och justeras läkare med följande funktioner: förmågan av läkemedlet absorberas in i körtel aktivitet mot olika infektiösa mikroorganismer, möjligheten till en kombination med andra läkemedel i en säker kompatibilitet, risken för biverkningar, resultatet och varaktigheten av tidigare terapi, farmakodynamik.

De viktigaste drogerna för kronisk inflammation

I det skede som passerar nödvändiga kliniska undersökningar utser läkare antibiotika i första hand urologiska patienter. Dessa är läkemedel med ett brett spektrum av effekter, som har aktivitet mot ett stort antal smittsamma bakterier. Enligt resultaten av sensitivitet mot antibiotika, föreskriver läkare andra läkemedel riktade mot ett specifikt orsakssamband för kronisk prostatit.

Till antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, bär följande läkemedel:

Antibakteriell behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en prostatasjukdom som uppträder specifikt. Oftast påverkar det män i åldersgruppen från 21 till 50 år. Sjukdomen kännetecknas av inpressionen av bakterier i prostatakörteln, deras aktiva reproduktion i närvaro av samtidiga gynnsamma faktorer. Ångan har egenskapen att flöda i asymptomatisk form vilket komplicerar processen med diagnosen. Ofta, är kronisk form av prostatit förställas som andra sjukdomar i urogenitalsystemet, vilket också gör det svårt att diagnostisera och bestämma den lämpligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling oftast tilldelas antibiotika av kronisk prostatit, som syftar till att fokusera på effekterna av sjukdomen, vilket hämmar tillväxten av patogena mikrober och återställa kroppens försvar.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Funktioner av kronisk prostatit

Kronisk prostatit utvecklas inte bara från en indkomst av patogenen till prostatakörteln. För utveckling av sjukdomen krävs vissa tillstånd, bland vilka:

 • problem med blodtillförsel i lilla bäckenet;
 • ett överskott av venöst blod i bäckenorganen;
 • kroppens låga immunitet och lågt motstånd mot infektioner och virus i det genitourära systemet i synnerhet;
 • en kränkning av prostatens förmåga att härleda sin egen hemlighet.

Den särdrag hos kronisk prostatit är att endast i 13% av fallen uppstår sjukdomen på grund av patogenernas verkan. I andra fall uppstår sjukdomen för oklara orsaker, bland vilka det kan finnas en primär primär sjukdom. Detta gäller det så kallade syndromet för kronisk bäckensmärta. Den huvudsakliga och ofta diagnostiserade patogenen för denna form av prostatit är E. coli. Det påvisas i 60% av fallen med diagnosen "kronisk prostatit." De återstående 40% står för andra typer av mikrober, inklusive klebsiella och enterokocker. Utvecklingen av sjukdomen kan påverkas av stafylokocker, streptokocker, proteiner och andra typer av patogener.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

I vissa fall kan den kroniska formen av prostatit förslås av en annan livshotande sjukdom - prostatacancer. Sjukdomen får inte visa några symtom. Identifiering av abnormiteter kan endast göras genom att genomföra speciella test, inklusive en analys av PSA (prostatiskt specifikt antigen) och ett allmänt urintest. En indikator som ger en signal om den möjliga utvecklingen av prostatit i denna form är en hög nivå av leukocyter i den mänskliga urinen.

Vid diagnosering av kronisk prostatit hos män är han ordinerad antibakteriell läkemedel.

Funktioner för utförande av antibakteriell terapi

Vid utförande av antibakteriell behandling för kronisk prostatit beaktas följande faktorer:

 • resultaten av tidigare behandling av sjukdomen med antibiotika, dess effektivitet;
 • aktiviteten hos medlet med avseende på en viss art av mikroorganismer;
 • närvaro och kännetecken av manifestation av biverkningar från att ta antibakteriella läkemedel;
 • nivån av läkemedlets absorption i prostatakörteln och dess förmåga att påverka patogener;
 • antibiotikares kompatibilitet med varandra och deras effektivitet vid behandling av sjukdomen, med beaktande av den kombinerade administreringen;
 • varaktighet och styrka av drogerna.

Behandlingsperioden har också ett värde. Det måste vara minst 14 dagar. Den optimala behandlingsperioden för kronisk prostatit är 3 veckor. Oftast tar terapin cirka en månad. Under förutsättning att om den föreskrivna läkemedlet eller gruppen droger ger ett positivt resultat, kan behandlingen förlängas i ytterligare 1-2 veckor. I allmänhet kan behandling med antibiotika för kronisk prostatit vara ca 2 månader. Om behandling med de valda läkemedlen inte har någon effekt, revideras behandlingens art till förmån för valet av andra droger.

Behandling av denna form av sjukdomen kompliceras av det faktum att prostatakörteln har en särskild struktur. Dess väggar fungerar som ett allvarligt hinder som hindrar absorptionen av antibiotika. Vid förskrivning ska droger ta hänsyn till denna faktor för att förbättra effektiviteten av behandlingen.

Grupper av antibiotika som används för kronisk prostatit

Vid behandling av sjukdomen rekommenderas att man kombinerar intaget av vissa antimikrobiella medel. När prostatitbehandling kan innehålla följande typer av antibiotika:

 • penicillinpreparat;
 • läkemedel, fluorokinoloner;
 • cefalosporiner;
 • Mekaniskt makrolider;
 • läkemedel som används i tillägg och relaterade till andra grupper av medel.

Penicillinpreparat

Antibiotika av denna typ rekommenderas oftare för intag i den akuta formen av prostatit, men de är också tillåtna i kronisk form. Penicillin antibiotika inkluderar: Amoxiclav och Flemoclav. Dessa läkemedel är effektiva vid sällsynta exacerbationer av sjukdomen, vars gång inte åtföljs av några atypiska symtom och tecken. I situationer där patienten får en atypisk form av kronisk prostatit, kan mottagningen av dessa antibakteriella medel inte ge den önskade effekten, vilket i slutändan kommer att kräva tillsättning av ett annat läkemedel.

Droger-fluorokinoloner vid behandling av kronisk prostatit

Fluoroquinoloner är en ny grupp antibiotika som kan användas för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Förberedelser av detta slag är mer effektiva än alla andra medel. Detta uttrycks i deras höga antimikrobiella aktivitet. Bland alla typer av antibiotika avsedda för behandling av prostatit har fluorokinoloner den bästa absorptionen i prostatakörteln. Koncentrationen av preparat av denna typ kan nå höga värden i prostataväggarna, varför sannolikheten för effektiviteten av behandlingen är högre.

Fluoroquinoloner bibehåller aktivitet, inte bara i sur, men även i alkalisk miljö. De kännetecknas av varaktigheten av åtgärden. Ett sådant medel är tillräckligt för att ta en enstaka dos under dagen med en stor dos. Förutom goda antimikrobiella effekter har läkemedel egenskapen att stimulera patientens immunitet.

Bland preparaten av fluorokinolongruppen är: Ciprofloxacin, Ofloxacin, Levofloxacin.

Ciprofloxacin som ett botemedel mot kronisk prostatit

Detta läkemedel har en bred effekt och hör till antalet fluorokinoloner med hög grad av effektivitet. I motsats till Levofloxacin har emellertid denna agent en lägre absorption i prostataväggarna.

Läkemedlet har hög biotillgänglighet. Det är cirka 51-85%. Ciprofloxacin används framgångsrikt för att behandla ett stort antal sjukdomar i olika riktningar, allt från infektioner i andningssystemet och slutar med sjukdomar i det genitourinära systemet. Medlen kännetecknas av ett ganska stort antal möjliga biverkningar. De viktigaste kontraindikationerna för användning av ciprofloxacin är njur- och leverinsufficiens, såväl som psykiska och neurologiska sjukdomar (epilepsi).

Ofloxacin som ett botemedel mot kronisk sjukdom

För Ofloxacin kännetecknas en högre biotillgänglighet jämfört med ciprofloxacin. Det är över 95%. Drogen är dock mindre effektiv än Levofloxacin. Dess antimikrobiella egenskaper är hälften av levofloxacin. Liksom någon annan fluorokinolongrupp har Ofloxacin ett brett utbud av biverkningar. Läkemedlet rekommenderas inte för patienter med åderförkalkning. Läkemedlet är kontraindicerat för personer med psykiska och neurologiska sjukdomar. Den dagliga dosen av denna medicinering är något lägre jämfört med ciprofloxacin. Den maximala dagliga dosen är 800 mg, medan den kan uppgå till 1,5 g när Ciprofloxacin tas.

Läkemedlet kan appliceras högst 2 månader. Patienter med prostatit som behandlas med detta läkemedel bör inte utsättas för ultraviolett strålning. Medlet samverkar inte alltid bra med andra droger. Kontraindikerad ledning tar avloxacin och heparin.

Levofloxacin och dess beskrivning

Levofloxacin är en av de tredje generationens fluorokinoloner. Av alla droger i denna grupp har den bättre absorption i väggarna av inte bara mage, tarmar, utan även prostatakörteln. Medlet ackumuleras i en signifikant koncentration i utsöndringen av prostata och dess halveringstid är ca 7 timmar. På grund av god absorption är läkemedlet tillräckligt för att ta en gång om dagen.

Biotillgängligheten av läkemedlet är högst 100%, vilket gör det möjligt för patienter med kronisk prostatit att ta den som en del av monoterapi utan användning av andra antibiotika.

Vid behandling av bakteriell kronisk prostatit Levofloxacin rekommenderas följande dosering av läkemedlet: 500 mg en gång dagligen i en månad. En jämförande studie av administreringen av detta läkemedel och Ciprofloxacin visade att den tidigare har liknande effekt vid behandling av prostatisk sjukdom, som den senare.

cefalosporiner

Cefalosporiner är ganska effektiva antibakteriella medel. Dessa läkemedel kan behandlas inte bara kroniska, men också akuta former av prostatit. Nedsidan av gruppens medel är att spridningen av deras handlingar är kortvarig. I detta avseende rekommenderas det att förskriva cefalosporindruppmediciner tillsammans med andra antibiotika och chockdoser.

För närvarande är de mest kända cefalosporinerna cefotaxim med ceftriaxon.

Cefotaxime är en 3-generations cefalosporin, som Ceftriaxon. Båda antibiotika är effektiva mot inte bara gram-positiva men även gramnegativa mikrober. Det rekommenderas inte att använda dem för lever och njursjukdomar. Kontraindikationer för kolit.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt biverkningarna av att ta dessa läkemedel. I vissa fall kan droger leda till anafylaktisk chock, vilket indikerar förbudet mot självständig utnämning och administration. En biverkning kan inträffa hos en patient med samtidig administrering av cefalosporiner och alkohol.

När injektionsmetoden för behandling med dessa antibiotika rekommenderas för att blanda dem med 1% lösning av lidokain.

Makrolider för kronisk prostatit

Makrolider anses vara sådana droger, utan vilka ingen antibakteriell behandling av prostatit kan göra. En viktig egenskap hos sådana droger är att de kan ackumuleras i patientens kropp länge, vilket förlänger deras effektivitet när det gäller att bekämpa sjukdomspatogenerna.

Makrolider anses vara ett bra alternativ och kombinativa läkemedel tillsammans med andra antibiotika. Dessa läkemedel för behandling av prostatit har en speciell effekt på atypiska mikrober, vilket leder till dess utveckling. De har också goda absorptionsegenskaper i väggarna och utsöndring av prostatakörteln.

Den mest utbredda är azitromycin, som tillhör denna klass av antibiotika. Denna makrolid är ett halvsyntetiskt antibakteriellt läkemedel med en bred effekt. Till skillnad från erytromycin präglas av större motståndskraft mot syrans effekt. Stabilitetsindexet är 300 gånger högre än det angivna preparatet. Samtidigt har azitromycin ingen aktivitet mot gram-positiva bakterier, som har resistens mot erytromycin. Läkemedlet kombineras inte med heparin, såväl som ett annat antibiotikum - Ofloxacin. Med samtidig administrering av detta ämne och tetracyklin, förbättrar den senare effekten av den tidigare. Azitromycin är kontraindicerat hos patienter med nedsatt njur- och leverinsufficiens.

Andra typer av droger

Bland de medel som kan tas för en kronisk form av prostatit inkluderar:

 • tetracyklin;
 • metronidazol;
 • Biseptol;
 • gentamicin;
 • Rifampicin.

Tetracyklin rekommenderas för tillträde som ett extra läkemedel, särskilt i de fall då patienten utvecklade prostatit på jorden för aktiv reproduktion av klamydier i prostata. Detta ämne, som makrolider, har en god absorption i prostata.

Metronidazol är ett viktigt läkemedel och ingår i den relevanta listan. Detta läkemedel har en bra antimikrobiell effekt som kompletterar åtgärden av Amoxicillin i en gemensam antagning. Det har en hel del biverkningar, bland annat påverkan på förmågan att styra maskinen. Metronidazol kan orsaka yrsel, vilket är ett hinder för körning efter att ha tagit detta ämne.

Biseptol är en av de läkemedel som är avsedda för den kombinerade behandlingen av kronisk prostatit. Drogen har ett brett spektrum av åtgärder, men samtidigt är det inte ett antibiotikum. Det har bakteriedödande egenskaper, stoppar uppdelningen av mikrobiella celler. Användningen av detta läkemedel med prostatit tillsammans med antibiotika bidrar till effektiviteten hos den senare.

Gentamicin verkar aktivt på gramnegativa mikroorganismer, men det har inte hög effekt med monoterapi. Anledningen ligger i den dåliga absorptionen av läkemedlet i prostatakörteln. Det kan bara ökas när det kombineras med antibiotika.

Rifampicin är ett specifikt antibiotikum. För honom är känsliga inte bara klamydia, utan också en tuberkelbacillus. Det är dock för denna typ av antimikrobiella medel att prostatitens orsaksmedel utvecklar resistens efter administrering. Unikhet av läkemedlet är att vid utveckling av resistens mot dess komponenter genom mikroorganismer, patogener av prostatit, är det en samtidig utveckling av känslighet för andra antibiotika, mot vilka de tidigare hade resistens. Sålunda kan medlet användas som ett slags katalysator för andra antibakteriella läkemedel. Rifampicin, när det tas tillsammans med Biseptol, ökar väsentligt processen för uttagning från patientens kropp.

Regler för antibakteriell terapi för sjukdom

När kronisk form av sjukdomen inte alltid krävs för att ta antibiotika. Specifika antibakteriella läkemedel kan endast tas i sådana fall när det föreligger en uttalad förvärmning av prostatit med motsvarande symtom. Effektiviteten av behandlingen kommer att vara högre om prostatitens orsaksmedel är atypiska bakteriearter. I sådana fall är det nödvändigt att utse två droger samtidigt för att förbättra effektiviteten hos båda.

Ett speciellt problem är behandlingens varaktighet. På grund av den specifika karaktären hos den kroniska sjukdomsförloppet krävs långvarig behandling under hela exacerbationsperioden. Vanligtvis varar antibiotikabehandling inte mindre än 14 dagar. I vissa fall ökar varaktigheten till 2 månader, men inte mer.

 • behandlingen bör vara kontinuerlig;
 • slutförandet av antibiotikabehandlingen bör åtföljas av mottagande av medel som återställer leverfunktionen,
 • dosering av läkemedel bör baseras på en viss mans personliga egenskaper, med hänsyn till hans ålder och graden av uppenbarelse av sjukdomen;
 • måste observeras rätt sätt att ta antibakteriella läkemedel vid rätt tidpunkt och nödvändigtvis efter en måltid;
 • mottagning av medel bör åtföljas av användning av probiotika, återställning av tarmar och mage
 • När det finns en allergi mot antimikrobiella medel krävs ett extra intag av antihistaminer.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att behandling av kronisk prostatit inte är begränsad till att endast ta antibakteriella läkemedel. Effekten av att ta antibiotika kommer bara efter några dagar. Om han inte kommer, beslutar den behandlande läkaren att sluta ta läkemedlet och föreskriver en annan typ av terapi.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.