Huvud
Behandling

Sirdalud - anvisningar för användning, recensioner, analoger och formuleringar (2 mg och 4 mg tabletter, 6 mg kapslar) läkemedel för behandling av muskelspasmer vid olika sjukdomar hos vuxna, barn och graviditet

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Sirdalud. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Sirdalud i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Sirdalud i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla muskelspasmer i olika sjukdomar hos vuxna, barn, liksom under graviditet och amning. Gemensam mottagning av alkohol och medicin.

Sirdalud - central muskelavslappnande medel. Det minskar den ökade skelett muskeltonus, lindrar spasm; minskar motståndet av muskler under passiva rörelser, ökar styrkan av godtyckliga snitt. Myshechnorasslablyayuschy effekt tizanidin (aktiv beståndsdel Sirdalud läkemedel) beror sannolikt på hämning av spinala polysynaptiska reflexer som är associerad med en minskning i frisättningen av excitatoriska aminosyror från presynaptiska terminaler av spinal interneuroner, samt stimulering av alfa 2-adrenoceptorer. Överföringen av excitation i den neuromuskulära synapser tizanidin påverkas inte.

farmakokinetik

Om förtäring Sirdalud absorberas nästan helt. Fördröjd frigöring doseringsformer av tizanidin kapslar med modifierad frisättning MR orsakar en "avspänd" farmakokinetisk profil som ger stabil terapeutisk koncentration av tizanidin i plasma under 24 timmar. Tizanidin snabbt och i stor utsträckning metaboliseras i levern. Tizanidin huvudsakligen utsöndras via njurarna (ca 70% av dosen) som metaboliter; Andelen oförändrad substans står för endast cirka 2,7%.

Kön påverkar inte tizanidins farmakokinetiska parametrar.

vittnesbörd

 • det spastiska tillståndet hos skelettmuskler orsakade av neurologiska sjukdomar (multipel skleros, kronisk myelopati, stroke, degenerativa sjukdomar i ryggmärgen);
 • konsekvenser av cerebral cirkulation och cerebral pares (patienter över 18 år)
 • smärtsam kramp i skelettmuskulaturen på grund av skador på de rygg (cervikala och lumbala syndrom) eller som inträffar efter kirurgi (för en diskbråck eller osteoartrit höft).

Blanketter för frisläppande

Tabletter 2 mg och 4 mg.

Kapslar med modifierad frisättning MP 6 mg.

Instruktioner för användning och dosering

För att stoppa den smärtsamma spasmen i skelettmusklerna, använd 2-4 mg 3 gånger om dagen; i svåra fall rekommenderas att ta 2-4 mg för natten. Med spasmodiska tillstånd av muskler orsakade av neurologiska sjukdomar är initialdosen 6 mg per dag i 3 uppdelade doser. Dosen ökar gradvis med 2-4 mg per dag var 3-7 dagar. Den optimala terapeutiska effekten uppnås vanligtvis i en dos av 12-24 mg per dag, uppdelad i 3-4 doser. Överstiga inte dosen på 36 mg per dag.

Läkemedlet är ordinerat inuti. Doseringen bör sättas individuellt.

Den första dagliga dosen är 6 mg (1 kapsel). Vid behov kan den dagliga dosen gradvis ("steg") ökas - med 6 mg (1 kapsel) i intervall om 3-7 dagar. Klinisk erfarenhet visar att för de flesta patienter är den optimala dosen 12 mg per dag (2 kapslar); I sällsynta fall kan en ökning av den dagliga dosen till 24 mg krävas.

Behandling av patienter med nedsatt njurfunktion (QC

Kontra

 • svår leverfunktion
 • samtidig applicering med starka hämmare av CYP1A2-isoenzymer (inklusive fluvoxamin eller ciprofloxacin);
 • överkänslighet mot tizanidin eller någon annan del av läkemedlet.

Applicering under graviditet och amning

Eftersom kontrollerade studier av tizanidin hos gravida kvinnor inte har utförts bör den inte användas under graviditet, såvida inte den potentiella nyttan överstiger den potentiella risken.

Sirdalud utsöndras i bröstmjölk i små mängder. Ändå bör kvinnor som ammar barn inte använda drogen.

Användning hos barn

Användning av Sirdalud till barn rekommenderas inte. Erfarenheten av att använda drogen hos barn är begränsad.

Särskilda instruktioner

Rapporterade fall av leverdysfunktion associerad med tizanidin, men vid användning av en daglig dos av 12 mg av dessa fall var sällsynta. I detta sammanhang, är det rekommenderat att övervaka leverfunktionstester en gång per månad under de första 4 månaderna av behandlingen i de patienter som utses tizanidin i en daglig dos av 12 mg och ovan, såväl som i de fall där kliniska tecken på leverdysfunktion, såsom oförklarligt illamående, anorexi, trötthet. I fallet där nivåerna av ALT och AST i serum envist överstiga 3 gånger ULN och Sirdalud ansökan ska sluta.

Avbryt inte abrupt Sirdalud, dosen av läkemedlet minskas gradvis.

I skarp annullering Sirdalud efter långvarig behandling och / eller får höga doser (och även efter den samtidiga ansökan med blodtryckssänkande läkemedel) som nämns takykardi utveckling och ökat blodtryck, och i vissa fall kan leda till akut cerebral cirkulationsstörning.

Försiktighet bör vidtas när Sirdalud används till patienter med nedsatt njurfunktion. När Sirdalud används till patienter med nedsatt njurfunktion (KC mindre än 25 ml / min) är det nödvändigt att korrigera doseringsregimen.

Försiktighet ska tas vid användning av Sirdalud hos äldre patienter. Erfarenheten av att använda Sirdalud hos äldre patienter är begränsad. Baserat på farmakokinetiska data kan det antas att i vissa fall kan renal clearance hos dessa patienter minskas betydligt.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Med utvecklingen av sömnighet, yrsel eller sänka blodtrycket under behandling Sirdalud bör avstå från de typer av jobb som kräver hög koncentration och snabb reaktion, t ex bilkörning eller använda maskiner.

Droginteraktioner

När Sirdalud används tillsammans med hämmare av isoenzym CYP1A2 är det möjligt att öka koncentrationen av tizanidin i blodplasma.

Den samtidiga användningen av tizanidin med fluvoxamin eller ciprofloxacin, isozym 1A2 hämmare av cytokrom P450, respektive, leder till 33-faldig eller 10-faldig ökning av AUC för tizanidin. Resultatet av en kombinerad tillämpning kan vara kliniskt betydande och ihållande minskning av blodtryck, vilket leder till dåsighet, svaghet, psykomotoriska inhiberade reaktioner (i vissa fall upp till kollapsa och förlust av medvetande). Samtidig användning av tizanidin med fluvoxamin eller ciprofloxacin är kontraindicerat.

rekommenderas inte Sirdalud samadministrering med andra hämmare av isoenzymet CYP1A2 - antiarytmika (amiodaron, mexiletin, propafenon), cimetidin, fluorokinoloner (enoxacin, pefloxacin, ciprofloxacin, norfloxacin), rofecoxib, orala preventivmedel, tiklopidin.

Samtidig utnämning av Sirdalud med antihypertensiva läkemedel, inklusive diuretika, kan ibland leda till en minskning av blodtrycket (i vissa fall upp till kollaps och medvetslöshet) och bradykardi.

Etanol (alkohol) eller lugnande medel kan förbättra Sirdaludas lugnande effekt, därför rekommenderas inte samtidig användning med andra sedativa och / eller alkohol.

Analoger av läkemedlet Sirdalud

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Sirdalud MR;
 • Tizalud;
 • Tizanidinhydroklorid;
 • Tizanil.

Den bästa analogen av "Sirdaluda"

Analysen av "Sirdalud" som innehåller tizanidin, liksom det ursprungliga läkemedlet, bör vara ett centralt muskelavslappnande medel. För att välja det bästa måste du förstå när sjukdomar är förskrivna ett läkemedel och hur effektivt det är. Den ursprungliga drog och analoger av "Sirdalud" är utformade för att minska muskeltonen och ge en analgetisk effekt.

Behandling av ryggradssjukdomar

Motorns patologi ligger tredje i världen bland orsakerna till tillfällig funktionshinder. Enligt WHO lider mer än 4% av världens befolkning av olika sjukdomar i ryggraden och lederna. I denna grupp upptar en betydande plats av patologier som orsakar ryggsmärta. Spongylopati och spondylos är vanliga orsaker.

diagnostik

En internationell expertgrupp har utvecklat kriterier för diagnos av inflammatorisk smärta, de underliggande kliniska manifestationer Spondylopathy:

 1. Sjukdomen börjar gradvis.
 2. Smärtan börjar hos patienter över 40 år.
 3. De minskar efter träning.
 4. Stör i viloläge.
 5. Stärka på natten och efter uppvaknande.

Smärtsyndrom anses vara ett tecken på den inflammatoriska processen i närvaro av fyra av ovanstående egenskaper.

behandling

Terapeutiska åtgärder syftar till att minska eller eliminera smärta i samband med följande typer av inflammation:

 • med aseptisk orsak av skador på ryggradets struktur
 • med autoimmun.

Vilken terapi tillämpas?

 1. Den mest rimliga är utnämningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som det huvudsakliga terapeutiska medlet.
 2. Med smärtor bildas skyddande muskelspänning, vilket gör det nödvändigt att använda muskelavslappnande medel.

Effektiv medicin tizanidin presenteras som den ursprungliga läkemedel, samt deras sätt att innehåller bland dem analog "Sirdalud" ryska produktionen - "Tizalud" jämför positivt på priset.

Vad är åtgärden av huvuddrogen?

 1. Miorelaxant av central verkan - tizanidin - orsakar muskelavslappning.
 2. Det har egenskaper hos ett analgetikum, vilket förhindrar överföring av smärtsamma impulser.
 3. Originalen och vilken som helst analog hämmar produktionen av magsyra och förhindrar associerad skada på slemhinnan i samband med antiinflammatoriska läkemedel.

Tillsammans med den behandling dorsopathies ursprungliga drog "tizanidin" (liknande "Sirdalud") som används vid behandling av följande sjukdomar:

 • myofascial syndrom;
 • osteoporos (för att minska sekundär muskelton i kompressionsfrakturer);
 • spastiska tillstånd i neurologiska sjukdomar.

För lindring av spastisk smärtstillande "Sirdalud" (instruktions motsvarigheter - en lista över dem - finns i bilagan) rekommenderas att ta - 2 mg av läkemedlet 3 gånger om dagen. Baserat på praktisk erfarenhet är det dock lämpligt att börja ta tizanidin med 2 mg vid sänggåendet. På 3-4 dagar kan dosen ökas med 2 mg. Sortimentet av effektiva dagliga doser är från 2 till 12 mg (optimalt 6-8 mg). Stabilitetsförbättring sker vanligen en vecka efter inledandet av behandlingen.

Muskelavslappnande ämnen läggs till i behandlingen om det inte finns någon effekt på NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Det ursprungliga "Tizanidin" (som alla analoger av "Sirdalud") är ett centralt muskelavslappnande medel. Förutom muskelavslappning har den en liten analgetisk effekt.

Sirdalud, bruksanvisningar, pris, analoger

 1. Med lätta smärtor ordineras "Sirdalud" för 2-4 mg på natten tills smärtsyndromet är lättat. Regelbunden kurs: 5-7 dagar.
 2. Med måttlig - börja med 2-4 mg på natten, ökar dosen gradvis till 6-8 mg / dag.
 3. I svåra fall, tillsätt 2-4 mg på natten. Förbättring noteras på 3: e dagen för antagning.
 4. Vid kronisk smärtbehandling: 2-4 veckor.

Hur mycket är och hur kan du ersätta det ursprungliga läkemedlet "Sirdalud"? Pris, analoger erbjuds till din uppmärksamhet:

Priset beror direkt på dosen och varierar från 225 till 550 rubel för 30 tabletter. Kostnaden för "Sirdaluda MR" (30 kapslar om 6 mg) är i genomsnitt 545 rubel.

Huvudvärk och nackdelar

En av de vanligaste smärtsamma känslorna är spänning och obehag i nacken. Detta åtföljs ofta av huvudvärk och ansiktsvärk. Det upplevs regelbundet av upp till 70% av befolkningen. Sjukdomen är på andra plats efter dorsopati. Cervicalgia i 60% av fallen upprepade gånger upprepade över många år efter sjukdomsuppkomsten. Detta förvärrar patienternas livskvalitet.

skäl

Smärta i nacken kan vara en manifestation av reumatoid artrit, ankyloserande spondylit. Men dess vanligaste orsak är förändringar i livmoderhals-, muskulär- och skelettstrukturer. Ofta kan orsaken till smärta inte upprättas, eller det är resultatet av skador på livmoderhalsen.

Metoder för behandling

Det finns många metoder för att behandla smärta i nacken. Advantage har ett flerkomponent tillvägagångssätt som presenteras:

 • manuell terapi;
 • fysisk aktivitet
 • Särskilda övningar, som är huvudelementet i kombinerad terapi.

Medicinsterapi

Behandling med läkemedel är mer symptomatisk. Cervikal smärta kännetecknas av en mängd olika klagomål, liksom en skillnad i den terapeutiska effekten av användningen av mediciner.

Hur reagerar patienter med cervicalgia på Sirdalud behandling? Analyser av läkemedlet kommer att övervägas ytterligare:

 • "Tizalud" och "Tizanidin-Teva" hos vissa patienter orsakade betydande lindring, andra - effekten var frånvarande.
 • Med användning av droger noterade några äldre patienter som började behandling med morgonmottagning en kraftig muskelsvaghet som störde den dagliga aktiviteten ett tag.

Tillvägagångssätt för behandling av patienter med cervicokranium innefattar:

 • ersättning för pozniki-överträdelser
 • eliminering av smärta, muskeltoniskt syndrom.

För att göra detta, använd följande läkemedel:

 • muskelavslappnande medel;
 • antidepressiva medel;
 • antiinflammatoriska läkemedel.

Kvalitativ anestesi hos dessa patienter är fortfarande ett oupplösligt problem. Myofascial smärta behandlas effektivt med hjälp av muskelavslappnande medel, vilket tillsammans med en minskning av muskeltonus och har en smärtstillande effekt.

Funktioner av behandling av muskelsyndrom i livmoderhalsen och huvudvärk

"Sirdalud" (instruktion, pris, recensioner, analoger som beskrivs nedan) avser droger som minskar tendensen till spasmer. Det ändrar dock inte muskelstyrkan. I mer än 30 år har han utsetts i Europa i syfte att öka effektiviteten av behandlingen.

Vid genomförande av studier "tizanidin" (W 2 mg två gånger dagligen) reducerade väl kramper i musklerna i nacken och skuldran på den tredje dagen av behandlingen. I studier som omfattade 2.151 patienter, visade sig Tizanidin vara mycket effektiv i muskelspasmer tillsammans med akut smärta. Bra och bra resultat av behandlingen noterades av 89% av patienterna.

En studie från den ursprungliga drogen "Sirdalud" (instruktioner för användning, analoger av ryska produktionen anges i artikeln) med subakut och kronisk myofasciell smärtsyndrom av nackmusklerna. Det varade mer än 2 veckor. Intensiteten av smärta hos patienter har minskat avsevärt, från 3 till 5 veckors behandling.

Studien visade effektiviteten av "Tizanidin" under dessa förhållanden. Patienterna minskade smärta, muskelspänning, sömn förbättrades. Sådana resultat gör att vi kan tala om "Tizanidin" som en första linje för behandling av kraniocervikal och myofascial smärta. Det minskar tendensen att spasma, vilket ger en avslappnande muskel effekt och har en mild lugnande effekt.

Dessa mekanismer för upphörande av smärta och associerad muskelton är de viktigaste termerna av terapi.

Läkemedlet "Sirdalud" tillgängligt på apoteket (pris, recensioner, analoger som beskrivs i artikeln) hjälper effektivt i kombinerad terapi med de beskrivna förhållandena.

Utsöndring av tizanidin från kroppen

Ämnet absorberas lätt i matsmältningsorganet. Maximal nivå i blodet uppstår inom en timme efter administrering.

Tizanidin omvandlas i levern. Dess metaboliter är inaktiva. Genomsnittlig halveringstid är från 2 till 4 timmar. 70% av läkemedlet utsöndras av njurarna i form av metaboliter. Oförändrat utsöndras substansen i 2,7%

På grund av det faktum att det mesta av läkemedlet utsöndras från njurarna vid njuren, växer koncentrationen av substansen hos patienter med dålig prestanda 6 gånger. Därför är det obligatoriskt att korrigera dosen vid kronisk njursvikt (CRF).

Intaget av mat påverkar inte absorptionen, metabolismen och utsöndringen av läkemedlet.

"Sirdalud" bruksanvisning, real analog ( "Tizalud", "Tizanil", "tizanidin" "tizanidine-Teva")

Tabletter "Tizanidin" tagen inuti, tvättas med vatten. Börja användningen av läkemedlet med en enda dos på natten för en minsta dos av 2 mg. Med smärta och muskelspasmer ökar dosen gradvis upp till 3 gånger om dagen för 2-4 mg per mottagning, och i avsaknad av effekt tar dessutom drogen på natten. Med neurologiska sjukdomar, med en tendens att spasmera i skelettets muskler, väljes dosen individuellt.

Vid behandlingens början bör det inte vara högre än 6 mg i 3 uppdelade doser. Vid behov ökas dosen 1 gång i 3-7 dagar med 2-4 mg. Det optimala resultatet uppnås när man tar 12-24 mg / dag, 3-4 gånger om dagen. Den högsta dosen är 36 mg / dag.

"Sirdalud MR" (6 mg / kapsel) tas också oralt, maximalt 1 kapsel 2 gånger om dagen. Ibland, om nödvändigt, applicera 24 mg / dag - 1 kapsel 3-4 gånger om dagen.

Läkemedlet kan användas:

 • spasticitet hos skelettmuskler;
 • herniated intervertebral skivor;
 • spasmer av muskler med smärta i olika ryggradssjukdomar.

"Tizanidin" är effektiv vid följande indikationer:

 • nederlag av cervicala rötter;
 • spondylopatier;
 • ryggradssjukdomar;
 • cervico-brachial och cervico-kraniella syndromer;
 • sjukdomar i sacro-lumbar regionen;
 • muskulär hypertoni;
 • infantil cerebral pares;
 • Multipel skleros;
 • artrit;
 • lesioner av den intervertebrala skivan;
 • konsekvenser av cerebrovaskulära sjukdomar.

Kontra

 1. Överträdelse av leverns funktion.
 2. Allergiska reaktioner mot tizanidin eller någon del av läkemedlet.
 3. Inträde tillsammans med ciprofloxacin och fluvostatin resulterar i en 10 eller 33-faldig ökning av dosen av tizanidin. Som ett resultat av denna användning kan en signifikant och långvarig tryckminskning utvecklas.
 4. Utnämningen med hypotensiva droger kan ibland orsaka bradykardi och en minskning av blodtrycket.
 5. Sedation och alkohol kan förbättra läkemedlets lugnande effekt.
 6. rekommenderas inte att administrera det med andra hämmare av CYP1A2 -antiaritmikami (mexiletin, amiodaron, propafenon), fluorokinoloner (levofloxacin, norfloxacin, enoxacin), cimetidin, rofecoxib, tiklopidin, orala preventivmedel.
 7. Det rekommenderas inte att utse barn under 15 år.
 8. Försiktighet med njure eller leverfel. Erfarenheten av användning hos äldre är begränsad, i vissa fall minskar också njurarnas arbete i dem avsevärt.
 9. Det är omöjligt under graviditeten.
 10. Kontraindicerat vid amning.
 11. På grund av närvaron av laktos i p-piller är det inte möjligt att använda hos patienter med ärftliga störningar av laktos och galaktos metabolism.

Inträdesregler för kroniskt njursvikt

Vid behandling av patienter med njursvikt är startdosen 2 mg per natt. Ökningen är långsam, kontrollerar toleransen och effekten av behandlingen. Om du behöver fler resultat måste du först öka endosen, varefter flera gånger av avtalet.

Oönskade reaktioner

Ofta utvecklas sömnighet, yrsel, minskat tryck, bradykardi, trötthet, muntorrhet. Med användning av små doser uttrycks biverkningar måttligt och snabbt passera. Vid mottagning av högre kan säkerhetsreaktioner uppstå oftare, vara ljusare. Sällan, när de är så tunga att det är nödvändigt att avbryta behandlingen.

Förgiftning (överdos)

Det uppenbaras av kräkningar, illamående, yrsel, hypotoni, sömnighet, ångest, mios, koma, andningsfel.

 • eliminering av läkemedlet från kroppen med hjälp av sorbenter;
 • Den tvungna diuresen kommer också att påskynda utsöndringen;
 • symptomatisk behandling.

Läkemedlet "Sirdalud" släpps (pris, recensioner, analoger, tabletter med doseringar anges ovan) i apoteket på recept.

Den ursprungliga förberedelsen innehållande tyzanidin - "Sirdalud", tillverkad av Novartis (Schweiz, Tyskland), kostar 220 till 575 rubel.

Analogerna av läkemedlet är:

"Tizalud" (Veropharm, Ryssland): 141-243 rubel.

"Tizanidin" (Ryssland): 106-152 rubel.

"Tizanidin Teva" (Ungern): 137-189 rubel.

"Tizanil" (Indien): 147 - 248 rubel.

recensioner

När det tas på natten, när smärtan ökar, ökar ångest, depression, orsakar läkemedlet dåsighet, minskar muskelton, minskar smärta, vilket ger en ytterligare analgetisk effekt.

Det slappnar av musklerna väl.

Några noterar en överdriven minskning av muskelton, som manifesteras i en generell svaghet, och når en hög grad, som gradvis passerar under dagen.

Välj den bästa analogen av "Sirdalud" är omöjlig. Allt beror på sjukdomen, den erforderliga dosen och individuell tolerans. I alla preparat är tizanidin den aktiva substansen.

Billiga analoger och ersättare för sirdalud: en lista med priser

Sirdalud är ett muskelavslappnande medel som verkar på en neuromuskulär reaktion, vilket ger en ömsesidig avslappning. Tonus av muskelmassa minskar, musklerna försvagar inte. Den aktiva substansen i läkemedlet är tizanidin, som exciterar spinalreceptorer och blockerar tillförseln av aminosyror, vilket orsakar spasmer. Ämnet har smärtstillande egenskaper och effektivt lindrar smärt syndrom.

Läkemedlet säljs på apotek på recept. Förbjuden användning under graviditet, amning, barn och ungdomar under 18 år.

Biverkningar av läkemedlet inkluderar sömnighet, yrsel, trötthet, ökat blodtryck, muntorrhet, illamående. Sirdalud finns i form av tabletter i Tyskland, Schweiz och Indien. På den ryska marknaden kostar tabletter 190-550 rubel.

Analoger av rysk produktion

Billiga analoga av läkemedlet från den inhemska tillverkaren finns tillgängliga i alla apotek. Tabellen innehåller data om de mest populära.

Sirdalud - bruksanvisningar, doser, analoger och recensioner

Sirdalud är en muskelavslappnande medel till en ny generationens centrala verkan, som påverkar överföringen av en nervimpuls i muskelvävnaden. Den aktiva aktiva substansen i läkemedlet är tizanidin.

Huvudseffekten beror på en minskning av spasticitet och kloniska anfall, vilket resulterar i att resistansen mot passiva rörelser minskar och volymen aktiva rörelser ökar.

Den aktiva substansen Sirdalud har en central avslappnande effekt på den strimmiga muskulaturen i det mänskliga muskuloskeletala systemet. Förutom den myorelaxande effekten uppvisar läkemedlet en måttlig analgetisk effekt.

Efter intag absorberas den aktiva substansen Sirdalud snabbt och nästan fullständigt. Efter 1 timme uppnås maximal koncentration i blodplasma.

Fördröjd frigöring doseringsformer av tizanidin Sirdalud i kapslar med modifierad frisättning orsakar en "avspänd" farmakokinetisk profil - det ger stabil terapeutisk koncentration av tizanidin i plasma under 24 timmar.

Mekanismen för Sirdaluds farmakologiska verkan är baserad på förmågan hos dess huvudsakliga aktiva substans att påverka vissa receptorer, vilket framkallar undertryckande av ryggmärgs neuroner med ansvar för muskelton.

Indikationer för användning Sirdalud

 • återhämtningsperiod efter operationen (till exempel kirurgi på ryggraden för brok eller ledkirurgi),
 • med ryggradssjukdomar (livmoderhals- och ländesyndrom).
 • cerebral parese,
 • cerebrovaskulära sjukdomar,
 • multipel skleros,
 • kronisk myelopati,
 • destruktiva processer i ryggmärgen.

Patienten har ingen inverkan på intaget av mat och patientens sexuella identitet för absorption och utsöndring av läkemedlet. I instruktionerna för användning av Sirdalud indikeras inte etnisk och rasförhållande på farmakokinetiken.

Instruktioner för användning Syrdalud, dosering

Läkemedlet har ett smalt terapeutiskt index och en hög variabilitet i koncentrationen av den aktiva substansen i blodplasman. Ett noggrant val av dosering är nödvändig beroende på patientens tillstånd och känslighet.

Den rekommenderade initialdosen är 2 mg / 3 gånger om dagen. Denna dosering gör det möjligt att minimera risken för biverkningar.

Tabletter och kapslar Sirdalud är förskrivet inuti. Som nämnts bör doseringsregimen selekteras individuellt. Det är viktigt att börja med en minimal dos.

Med ett intervall på 3-7 dagar kan du öka dosen med 2-4 mg. Den optimala terapeutiska dosen blir vanligtvis en dos av 12-24 mg / dag (uppdelad i 3-4 doser på 3-5 timmar).

Allmänna instruktioner för dosering av tabletter:

Vid smärtsamma muskelspasmer används 2-4 mg 3 gånger om dagen. Med en uppenbar spasm kan du ta 2-4 mg av läkemedlet före sänggåendet.

När spasticitet i skelettmusklerna på grund av neurologiska sjukdomar rekommenderas bör man börja med en standarddos på 2 mg / 3 gånger om dagen. Därefter är en gradvis ökning av dosen 2-4 mg med mellanrum 3-4 till 7 dagar möjlig.

I de flesta fall uppnås den optimala terapeutiska effekten med en daglig dos av 12 till 24 mg uppdelad i 3 eller 4 doser med jämna mellanrum.

Men skynda inte och börja ta Sirdalud i högre dos - detta ökar risken för biverkningar avsevärt.

Överstiga inte den maximala dagliga dosen på 36 mg.

Dosering av kapslar Sirdalud

Liksom tabletter tas Sirdalud kapslar oralt individuellt, med början i små doser.

Den första dagliga dosen är 6 mg (1 kapsel). Vid behov ökas den dagliga dosen stegvis för steg (med steg) - med 6 mg (1 kapsel) i intervall om 3-7 dagar.

I de flesta fall är den optimala dosen 12 mg per dag (2 kapslar). Det kan sällan vara nödvändigt att öka den dagliga dosen till 24 mg.

Erfarenheten av att använda drogen hos patienter yngre än 18 år är begränsad. Användningen av Sirdalud i denna kategori av patienter rekommenderas inte.

För äldre är användningen av denna medicin endast möjlig under en läkares nära tillsyn.

Under behandling med Sirdalud bör alkohol undvikas - det kan öka sannolikheten för att utveckla biverkningar (t.ex. sänkning av blodtryck och inhibition).

Samtidig utnämning av Sirdalud med antihypertensiva läkemedel, inklusive diuretika, kan ibland leda till en minskning av blodtryck och bradykardi.

Biverkningar av Sirdalud

 • dåsighet;
 • svaghet;
 • yrsel;
 • hallucinationer;
 • sömnlöshet;
 • sömnstörningar
 • bradykardi;
 • en minskning av blodtrycket;
 • en markant minskning av blodtrycket till kollaps och medvetslöshet;
 • torr mun
 • illamående;
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • muskelsvaghet
 • ökad trötthet.

Svårighetsgraden av biverkningar beror på dosen av Sirdalud - ju högre det är desto tydligare kan biverkningarna vara.

Om du får svår bieffekt av läkemedlet eller lindring hypertonus och smärta kommer inte att ske under de två eller tre första dagarna av Sirdalud, måste du kontakta din läkare för att korrigera eller byta ut regimen av drogen.

överdos

 • Störningar i hjärt-kärlsystemet (sänkning av blodtrycket)
 • Brott mot nervsystemet (nedsatt andning, ökad excitabilitet, ångest, sömnighet, yrsel);
 • Störningar i matsmältningssystemet (illamående, kräkningar);
 • Utveckling av koma.

Det finns flera rapporter om överdosering av Sirdalud, inklusive fall av att ta läkemedlet i en dos av 400 mg. Alla patienter återhämtade sig.
Om instruktionerna kränks och överdos - symptomatisk behandling rekommenderas uttag av enterosorbenter, och tvångsdiuret är också effektiv.

Kontraindikationer för användning av Sirdalud

Läkemedlet Sirdalud kan inte användas vid behandling av patienter:

 • Behovet av samtidig användning av starka hämmare av cytokrom P450 1A2 (CYP1A2), till exempel fluvoxamin och ciprofloxacin;
 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.
 • Med akuta former av leversjukdom;
 • Även barn under 18 år kan läkemedlet endast tas i mycket svåra fall och endast med tillstånd av läkaren och under hans tillsyn.

I följande fall måste särskild försiktighet tas - vid nedsatt njurfunktion, milda leverfunktionsförluster, 65 år eller äldre.

Analogues Sirdalud, lista över droger

Analyser av Sirdalud på den aktiva substansen och användningsområdet, förteckningen över preparat:

Det bör förstås att instruktionerna för användning av Sirdalud, priser och recensioner för analoger inte är relevanta och inte kan användas som en guide för att ordinera behandling / dosering och andra åtgärder. Alla medicinska procedurer, inklusive ersättning av Sirdalud analogt, måste utföras av en kompetent specialist. Självmedicinera inte!

Sirdalud

Beskrivningen är aktuell på 2014/03/28

 • Latinska namn: Sirdalud
 • ATX-kod: M03BX02
 • Aktiv beståndsdel: Tizanidinhydroklorid
 • producent: NOVARTIS Saglik Gida, Tarim Urunlery Sanayi ve Ticaret, A. S., Turkiet

struktur

Beroende på frisättningsformen innehåller 1 tablett Sirdalud 4 mg eller 2 mg tizanidin. Kompositionen innehåller också hjälpämnen:

 • MCC;
 • laktosmonohydrat;
 • stearinsyra;
 • Silikon dioxid vattenfritt kolloid.

Typ av problem

Förpackningen innehåller 30 tabletter med 2 och 4 mg, blisteren innehåller 10 tabletter och förpackningen innehåller 3 blåsor.

Tabletter om 2 mg vardera: vit, platt, rund, på ena sidan av linjen, å andra sidan - koden "OZ".

Tabletter på 4 mg: vit, platt, rund, på ena sidan inskriften "RL", å andra sidan - korsade linjer.

Farmakologisk aktivitet

Det är ett centralt muskelavslappnande medel.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Tizanidin är en avslappnad skelettmuskulatur, huvuddelen av dess verkan är ryggmärgen. Detta läkemedel minskar ökad muskelton i skelettet, lindrar spasmen, ökar kraften av godtyckliga minskningar. Sirdalud är effektiv i kronisk spasticitet cerebral och spinal genes och med akut spasm av muskler. Dessutom har det ett ljus analgetisk effekt.

Tizanidin absorberas ganska snabbt och praktiskt taget helt. Den största indikatorn på koncentrationen av läkemedlet i plasma kan observeras ungefär en timme efter antagandet. Substansen utsöndras av njurarna.

Indikationer för användning av Sirdaluda

Från vilka tabletter Sirdalud? Indikationer för användning är följande:

 • muskelspasma, som är associerad med ryggradssjukdomar (dessa inkluderar ryggradens och cervikala syndromer), eller som uppstod efter kirurgen ingripande
 • spasticitet i skelettets muskler i manifestation neurologiska sjukdomar (multipel skleros, kronisk myelopati, cerebral parese, degenerativa sjukdomar i ryggmärgen).

Kontra

Detta läkemedel har ett antal kända kontraindikationer:

 • individuell intolerans av komponenten närvarande i beredningen;
 • signifikanta leverskador
 • barn och tonåringar under 18 år.

Med extrem försiktighet är det nödvändigt att ta drogen till patienter vars ålder är mer än 65 år, såväl som patienter med nedsatt njurfunktion.

Biverkningar

Biverkningar av Sirdalud inkluderar:

 • yrsel, dåsighet, sömnstörningar, sömnlöshet;
 • bradykardi, sänkning av blodtrycket;
 • upprörd mage, illamående, torr mun;
 • ökad trötthet, muskelsvaghet;
 • ökad aktivitet levertransaminaser.

Till följd av den skarpa uppsägningen av Sirdaluds adoption efter en lång period av behandling, takykardi, ökat tryck, vilket kan leda till kränkningar av hjärnans blodcirkulation, så dosen bör minskas gradvis tills den är helt avbruten.

Som ett resultat av kliniska studier påvisades följande oönskade fenomen, vars frekvens inte avslöjades:

 • förvirring, hallucinationer, svindel;
 • suddig syn;
 • leverinsufficiens, hepatit;
 • uttagssyndrom, asteni.

Instruktioner för användning av Sirdalud (Metod och dosering)

Läkemedlet tas oralt, dosen bestäms utifrån människokroppens individuella egenskaper. För att minimera risken för biverkningar bör du börja med en dos av 1 tablett (2 mg) eller en halv tablett (4 mg) 3 gånger om dagen.

vid svåra muskelspasmer Tabletter på 2 mg eller 4 mg ordineras 3 gånger om dagen. I särskilt allvarliga fall kan du ta ytterligare 2 mg eller 4 mg dos före sängen.

Vid utveckling spasticitet i skelettmusklerna, som kan orsakas av neurologiska sjukdomar, är initialdosen 6 mg per dag, i 3 delade doser. Ökad dos bör vara gradvis, 2-4 mg, ett intervall på 3 till 7 dagar. Den optimala effekten uppnås när man tar 12-24 mg per dag 3-4 gånger om dagen. Ta inte en dos över 36 mg per dag.

Personer över 65 år Det rekommenderas att börja ta läkemedlet med en minimal dos, stegvis öka den till optimal storlek, vilket möjliggör effektiv behandling och minimala biverkningar.

patienter med nedsatt njurfunktion Börja behandlingen är nödvändig med en dos av 2 mg per dag i taget. Dosen ökar gradvis, i små steg, med hänsyn tagen till läkemedlets effektivitet och tolerans.

Instruktioner för användning av Sirdalud MR

Preparatet är en kapsel innehållande 6 mg tizanidin. Den initiala dosen av Sirdalud är 1 kapsel per dag. Gradvis kan dosen ökas med 6 mg i intervaller om 3 till 7 dagar. För de flesta patienter är den optimala dosen 12 mg per dag. I sällsynta fall kan dosen ökas till 24 mg (4 kapslar) per dag.

Injektionerna av detta läkemedel kan ordineras uteslutande av en läkare.

överdos

Overdosering med läkemedlet Sirdalud Tinazidin kan uttryckas enligt följande:

 • sänkning av blodtrycket;
 • kräkningar, illamående;
 • dåsighet, yrsel, oroa, corestenoma;
 • koma, andningssvårigheter.

Behandling: Multipel antagning aktivt kol och tvungen diurese påskynda avlägsnandet av drogen från kroppen. Efter utsöndring, symptomatisk behandling.

interaktion

Samtidig drogförbrukning med hämmare av cytokrom CYP1A2 leder till en ökning av nivån av tizanidin i plasma, vilket i sin tur leder till att symptom på överdosering uppträder. Samtidig konsumtion av Sirdaluda med induktorer CYP1A2 leder till en minskning av nivån av tizanidin, vilket medför en minskning av läkemedlets läkemedelsegenskaper.

Kontraindikerad applicering av Sirdaluda med fluvoxamin, ciprofloxacin. Resultatet av samtidig applicering kan vara en signifikant minskning av blodtrycket, vilket åtföljs av yrsel och dåsighet, i vissa fall - förlust av medvetande.

Det rekommenderas inte att ta medicin med antiarytmiska läkemedel (t.ex. propafenon, mexiletin, amiodaron), några fluorokinolon (norfloxacin, enoxacin, perfloksatsin) cimetidin, tiklopidin, orala preventivmedel, rofecoxib.

Med försiktighet är det nödvändigt att ta Sirdalud med de läkemedel som förlänger QT-intervallet (amitriptylin, cisaprid, azitromycin och andra).

Applicering av Sirdalurda tillsammans med rifampicin minskar innehållet av tizanidin i plasma och reducerar följaktligen läkemedlets terapeutiska effekt.

Behandling med drogen av rökning män kan kräva en ökning av dosen. Alkohol bör undvikas, eftersom läkemedlet kan öka den negativa effekten av alkohol på centrala nervsystemet. Sirdaluds lugnande effekt kan förbättra sömnpiller, lugnande medel och antihistaminer.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet släpps på recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C, på plats som är otillgänglig för barn.

Utgångsdatum

Hållbarhetstid är 3 år.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet rekommenderas inte för patienter med intolerans mot galaktos, såväl som lider av svår form misslyckande läktas eller glukos/ galaktos malabsorption, i samband med närvaron av laktos i kompositionen.

Eftersom en av biverkningarna av drogen är dåsighet, Det rekommenderas starkt att avstå från att köra bil eller utföra arbete relaterat till maskiner eller maskiner.

Analoger av Sirdalud

Sirdaluds analog i form och komposition är Tizalud. Också genom kompositionen är den analoga Midokalm, vilken är tillgänglig både i filmdragerade tabletter och som en lösning för injektioner.

Priset för analoger Sirdalud: Tizalud kostar från 55 till 72 UAH; Midokalm, beroende på form av frisättning - från 67 till 98 UAH.

Midokalm eller Sirdalud: vad är bättre?

Sirdalud är mer av ett modernt läkemedel, som har en dosform, som tillåter det att tas en gång om dagen, medan Miodocal är mer undersökt av läkare, det har bredare indikationer för användning. Biverkningarna av båda drogerna är likartade.

Recensioner för Sirdalud

Kommentarer till Sirdalurd tabletter lämnas av patienter i olika åldrar. Den genomsnittliga poängen på forumet för denna medicinering är 3,9 procent av 5. Många patienter rapporterar förekomsten av biverkningar som dåsighet och trötthet. Det finns också rapporter om effekten av läkemedlet på levern.

Läkare om Sirdalud: Läkemedlet används för symptomatisk behandling, det bidrar till att minska spasmerna i skelettets muskler. Om det finns en stark manifestation av biverkningar eller brist på resultat i 3 dagar efter att du tagit medicinen, ska du kontakta din läkare för att justera behandlingen.

Priset på Sirdalud

Priset för tabletter med 2 mg i genomsnitt är 80 UAH., Priset på 4 mg är 120 UAH.

Kostnaden för sådana tabletter i Ryssland är 220 rubel. och 360 rubel.

Vi väljer analoger av Sirdalud: vi studerar instruktioner, jämför priser

Läkemedlet Sirdalud tillhör de centrala muskelavslappnande ämnena. Medlet fungerar som en toning på ODA för skelettmuskler, hjälper till att minska anfall, spasmer och har smärtstillande egenskaper.

Det indikeras i störningar av cerebral eller ryggmärgsgenes både under exacerbation och vid kronisk sjukdomsförlopp.

Läkemedlet kan administreras i följande fall:

 • i neurologi - för kränkningar orsakade av multipel skleros, kraniocerebralt trauma, liksom med radikulit, spännings huvudvärk;
 • i reumatologi - med reumatoid artrit, ankyloserande spondylit
 • I traumatologi, kirurgi, ortopedi, idrottsmedicin - Läkemedlet är ordinerat för att lindra smärta orsakad av muskelspasmer och för att lindra patientens allmänna tillstånd.

Den huvudsakliga aktiva substansen är tizanidin. Läkemedlet säljs i tablettform för 2 eller 4 mg, i förpackningar om 30 tabletter.

Den främsta fördelen med Sirdalud i jämförelse med dess analoger muskelavslappnande medel är dess förmåga att minska muskeltonen utan att minska muskelstyrkan. Ett annat plus av läkemedlet är snabb absorption genom oral intag, vilket möjliggör att uppnå terapeutisk effekt efter 60 minuter. När du tar drogen med mat, finns det ingen försämring av läkemedlets smältbarhet genom kroppen.

Begränsningar som åläggs att ta drogen

Precis som alla andra farmakologiska medel, har Sirdalud några biverkningar. Så, i vissa fall, efter att ha tagit medicin, kan patienten uppleva sömnighet, torr mun, illamående.

Överdosering kan orsaka sömnstörningar eller andningstryckstörningar, rastlöshet, hypotoni, yrsel, kräkningar, takykardi, leversvikt, ökat blodtryck eller allmän svaghet i kroppen.

Det rekommenderas inte att använda verktyget i sådana fall:

 • med galaktosinsufficiens eller intolerans
 • svårt nedsatt njur- eller leverfunktion
 • överkänslighet mot aktiva substanser i agenten;
 • amning och graviditet
 • ålder till 18 år;
 • förbjudet i kombination med fluvoxamin.

Idag på apotek är högst närvarande avslappnande - Sirdalud analoger, en del av dem är billigare, andra dyrare, vissa av dessa läkemedel har många biverkningar och kontraindikationer, medan andra anses vara mer godartade. Låt oss försöka förstå denna fråga.

Finns det ett alternativ?

På apotek hittar du ganska många analoger av Sirdalud. Var och en av dessa medel skiljer sig åt inom sitt spektrum av handlingar, fördelar och nackdelar.

TOP-9 av Sirdaluds mest populära analoger:

 1. Mydocalm. Läkemedlet är indicerat för spasticitet, muskel hypertoni transversell orsakade av organiska störningar i CNS (multipel skleros, skador på pyramidbanan, cerebrovaskulär stroke, encefalomyelit, myelopati et al.). Också läkemedlet föreskrivs för muskel hypertoni, spasmer orsakas av sjukdomar i rörelseapparaten (lumbal eller cervikalt syndrom, spondylos, spondyloarthrosis, artros i stora lederna). Dessutom används detta läkemedel för rehabilitering efter operation i traumatologi och ortopedi.
 2. baklofen. Organet som visas i spastisk smärta, för sjukdomar i ryggmärgen, samt lindra symptomen av multipel skleros, hemorragisk stroke, cerebral pares, meningit, huvudskada.
 3. Miolastan. Det används för behandling av muskelsmärta i reumatologi.
 4. Mioriks. Läkemedlet bidrar till försvagningen av muskelspasmer, som åtföljs av svår smärta i muskuloskeletala området. Det ordineras som ett extra botemedel under begränsad fysisk ansträngning och övningsterapi. Miorix hjälper till att eliminera muskelspasmer, liksom de tillstånd som orsakar dem (smärta, rörelsebegränsning, överkänslighet).
 5. Miofleks. Läkemedlet är ordinerat i närvaro av muskelsmärta, vilket orsakar muskelspasticitet.
 6. Muskomed. Läkemedlet används som en ytterligare kortvarig lättnad för muskelsmärta.
 7. Tizalud. Det används för smärtsamma muskelspasmer som orsakar statiska och funktionella sjukdomar i ryggraden, efter kirurgiska ingrepp (herniation av intervertebrala skivor, osteoartros hos höftledaren).
 8. tizanidin. Det är indicerat för konvulsiva tillstånd som utvecklas som ett resultat av störningar i nervsystemet.
 9. Tolperil. Det används för spasticitet och hypertoni av den tvärgående muskulaturen, som orsakas av nervsystemet. Läkemedlet används också för muskelhypertension och spasmer, som uppstår vid sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Effektiv under rehabilitering i postoperativ period (traumatologi, ortopedi), med sjukdomar som åtföljs av arteriella spasmer. Dessutom används lösningen för brott som är förknippade med blodkärlens innervering vid pediatrisk encefalopati, vilket uppträder mot bakgrund av muskeldystoni.

Jämförande egenskaper

Alla de föreslagna analogerna av Sirdalud har ungefär samma muskelavslappande effekt. För att bestämma vilket verktyg som är mest effektivt och bäst när det gäller indikatorer som biverkningar, kontraindikationer, positiva egenskaper och pris, är det nödvändigt att göra jämförande egenskaper hos varje läkemedel, efter att ha studerat deras egenskaper och egenskaper.

Så, vad är bättre än Sirdalud eller:

 1. Mydocalm - Denna beredning består av aktiv substans tolperisonklorid, och den aktiva substansen i Sirdaluda är tizanidin. Ursprungslandet för den första är Ryssland, det andra är producerat i Schweiz. Den främsta fördelen med Midokalm är bristen på lugnande effekt under drogen. Fördelen med Sidalourod kan kallas billigare pris.
  Kontraindikationer: ålder yngre än tre år, myasthenia gravis, individuell intolerans av komponenter.
 2. baklofen. Läkemedlets aktiva substans är baclofen. Användningen av läkemedlet i höga doser kan leda till depression av centrala nervsystemet. Tuk, som Sirdalud, absorberas baclofen snabbt i magen i magen, vilket ger en snabb terapeutisk effekt inom en minimal tidsperiod. Läkemedlet är kontraindicerat vid sår i magen och tolvfingret i förhöjningsskedet, såväl som med individuell intolerans av den aktiva substansen. Baclofen är ett läkemedel som orsakar snabb missbruk. Överdosering med detta läkemedel leder till allvarliga konsekvenser, och i vissa fall - till uppehållande av andning och död, kan det därför endast tas enligt doktors recept, strikt följa de rekommenderade doserna.
 3. tizanidin. I samband med intensiv metabolisering i levern, i strid med arbetet i denna kropp, kan det finnas en ökad systemisk effekt av läkemedlet. Tizanidin, liksom de flesta andra muskelavslappnande medel, absorberas dåligt i kroppen av tunga rökare, så dessa patienter behöver högre doser. Kontraindikationer: Ålder under 18 år, allvarlig störning av leverfunktionen. Läkemedlet ska användas med försiktighet vid kraftigt nedsatt leverfunktion, njursvikt, arteriell hypotension, bradykardi och patienter som är äldre än 65 år.
 4. Tizalud. Medlet visas med spasticitet av skelettmuskler, vilket orsakade sådana neurologiska sjukdomar som multipel skleros, myelopati, cerebral parese, nedsatt blodcirkulation i hjärnan. Kontraindikation: individuell intolerans av tizanidin. Det är en komplett analog av Sirdalud i den aktiva komponenten. Det bör vara känt att nästan alla muskelavslappnande medel bidrar till intensifieringen av narkotiska läkemedel.

Den sjuka frågan är priset

Många patienter har inte råd med dyra utländska Sirdalud och de letar efter billigare analoger, vad kan du erbjuda:

 1. När du väljer ett botemedel måste du ta hänsyn till att priset på läkemedel beror på dosen. Således 30 tabletter Sirdalud 4 mg kostar cirka 340 rubel och 30 tabletter av 6 mg - 550 rubel.
 2. kostnaden för Tizaluda lite lägre: 30 tabletter av 4 mg kostar ca 200 rubel och förpackning av 2 mg - 130 rubel.
 3. tizanidin Israels produktion kostar 130 rubel för 30 tabletter av 2 mg, och samma läkemedel från den inhemska tillverkaren kostar 10 rubel billigare.
 4. kostnaden för baklofen från polska Polpharma - 515 rubel för 50 tabletter med 25 mg och packning av 50 tabletter med 10 mg kostar 270 rubel.
 5. ungerska Mydocalm (30 tabletter av 150 mg) kostar 520 rubel och samma förpackning med en dos på 50 mg kostar 380 rubel. Kostnaden för 5 ampuller Mydocalm 1 ml är 520 rubel.