Huvud
Förebyggande

Urval av ceftriaxonanaloger i olika former av frisättning

Ceftriaxon - ett antibiotikum, som används universellt över hela världen, tillhör gruppen cefalosporindroger. Detta läkemedel används endast för parenteral administrering och har inte en tablettform.

Principen för operationen består i att blockera substans murein generation som leder till döden, och förstörelse av skadliga mikroorganismer.

Ceftriaxon: tabletter analoger

Eftersom detta läkemedel kan införas i kroppen bara genom blodet är frågan brådskande: vad ersätter ceftriaxon?

För oral applikation preparat används endast: cefalexin, cefadroxil, cefaklor, cefuroxim acetyl Tsefditorena, cefixim, ceftibuten (Tsedeks) Cefpodoxime.

Nu producerar stora läkemedelsföretag många ceftriaxonsubstitut i form för oral administrering: Panzef, Zinnat, Wertsef, Suprax, Cefspán.

Ceftriaxon: Analoger i injektioner

Om det är nödvändigt att uppnå ett effektivt resultat på snabbast sätt används analoga ceftriaxondroger i form av injektioner.

Vid förskrivning av behandling är det viktigt att komma ihåg att cefalosporinseriedroger är tidsberoende antibakteriella medel och för att upprätthålla en effektiv koncentration av den aktiva substansen i blodet, behövs upprepade injektioner av läkemedlet under dagen.

Analekter av ceftriaxon inkluderar Torotsef, Cefazolin.

Analoger används i samma fall som det ursprungliga antibiotikumet. De har liknande indikationer, kontraindikationer att använda och biverkningar. Om du injicerar läkemedlet in / m når den aktiva substansen snabbt ett högt innehåll i blodet på grund av bra absorption. Den största koncentrationen uppnås efter 3 timmar. Vid administrering parenteralt når biotillgängligheten av ceftriaxonanaloger sina maximala gränser.

Villkoren för beredning av lösningar och indikationer på analoga preparat är desamma som för ceftriaxon. Ange dem direkt efter tillagning så att lösningen inte har tid att oxidera.

Och lösningen på lösningar varierar från blekgul till gul-orange och beror på koncentrationen av den aktiva substansen, liksom hur länge lagringen av nyberedd medicinering är. Färgen på lösningarna i preparatet påverkar inte toleransen för det givna läkemedlet till kroppen.

Substituten ceftriaxon för prisegenskaper är mycket dyrare än originalet.

cefazolin

Cefazolin - cephalosporin 1 generation, som har en uttalad antimikrobiell effekt på människokroppen. Det är ett pulver för in / m och / i applikation.

När det administreras parenteralt absorberas substansen aktivt i kroppens inre miljö. Halveringstiden är cirka 10 timmar (som orsakas av bindning av 9/10 aktiv substans med plasmaproteiner). Cefazolin används framgångsrikt för behandling av infektiösa processer i urinvägarna, liksom reproduktionssystemet (syfilis, gonorré, prostatit, cystit, pyelonefrit, uretrit).

Eftersom ceftriaxon visas inte bara i urin men också i gallan, utan att behöva ändra dagliga doser i njur funktion (när frisk lever) medan cefazolin kräver minska dosen hos patienter med nedsatt njurfunktion eller leversjukdom.

Men värdet av denna analog i 200-300% högre än den för ceftriaxon (flaska 1 g ceftriaxon pris, N1 / i / m uppgår till ca 30 rubel, cefazolin värde -. RUB 70-100).

Ceftriaxon: analoger i suspension

Suspensioner är flytande former av en läkemedelssubstans, i vilken fasta partiklar inte helt fäller ut, men flyter i en vätska i form av en uppslamning. Du kan använda sådana ämnen för vuxna och barn.

Viktigt: Förekomsten av allergiska reaktioner, lever, njure, gallkanal, medicinering för andra, samtidiga patologier och ny användning av antibiotika ska rapporteras till behandlingsläkaren.

Intaget av antibiotika som Ixim Lupin, Cedex, Panzef och andra (baserat på cefalosporinkomponenter) i form av en suspension orsakar ofta biverkningar. Till exempel illamående, buksmärta, diarré, huvudvärk och yrsel, kräkningar. I allmänhet är dessa effekter måttligt och försvinner när antibiotikumet stoppas. Betrakta exempelvis cdelexegenskaper hos ceftriaxonanaloger i suspension.

Tzedek är tillämplig för barn från 6 månader. Dosering - 9 mg antibiotikum per kg barnets vikt.

Det finns ett syfte med detta läkemedel när:

 • infektioner i urinvägarna;
 • andningssjukdomar (bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, scharlakansfeber, halsfluss);
 • bakteriell otit, gastroenterit och enterit.

Priset på droger i denna kategori är mycket högre än kostnaden för originalet. Så, i apotek i Ryssland kan Iksim Lupin (0,4, N1) köpas för 400-450 rubel., Tsedeks - 800-900 rubel., Panzhef - 400-500 rubel. Detta överstiger avsevärt kostnaden för det ursprungliga verktyget, men det fungerar mycket mer noggrant och effektivt.

Rocefin eller ceftriaxon: vilket är bättre?

Rocefin är ett antibiotikum av schweiziskt ursprung, vars aktiva beståndsdel är ceftriaxadiazatsalt. Det produceras i form av ett pulver av hög koncentration, den används parenteralt. Försäljning (de medicinska typerna som används för administrationen / m) går ihop med lösningsmedlet lidokain 1%. Även om läkemedlet ska användas på samma sätt som ceftriaxon, har Rocefin ett antal viktiga skillnader:

 1. Frånvaron av smärta efter behandling (ceftriaxon injektion orsakar smärta, som störs inom några minuter).
 2. Det finns ingen anledning att köpa ytterligare lösningsmedel.
 3. Kvaliteten och reningsgraden av läkemedlet från Schweiz är mycket högre än för ceftriaxon.
 4. Biverkningar är desamma som för ceftriaxon av inhemsk produktion.

Kostnaden för rocefine överstiger priset för ceftriaxon med en storleksordning (vilket förklaras av den importerade produktens högre kvalitet). Under 480-550 rubel, kommer en schweizisk läkemedel inte sannolikt att köpas, medan de mest budgetvarianter av ceftriaxon kan köpas för mindre än 30 rubler (1 g flaska, N1).

Azaran eller ceftriaxon: vilket är bättre?

Läkemedlet från Serbien Azaran är baserat på aktiv substans Ceftriaxon. Detta är associerat med likheten av indikationer av kontraindikationer mot användningen av detta antibiotikum.

Eftersom den grundläggande delen av båda medlen är samma substans har effekten av läkemedlet på människokroppen helt samma effekt.

Skillnaderna är i nivån av rening och kostnaden för varorna (t ex Ceftriaxon kan köpas för ca 30 rubel (1 g, N1), medan en liknande förpackning Azarana måste spendera inte mindre än 250 rubel).

Importmedel är mer tillförlitlig, det är tillverkat av en ren produkt, att det är omöjligt att berätta om inhemska. Valet av läkemedlet - en rent personlig fråga, men det är nödvändigt för de önskade resultaten och resurser om planerna på att använda kvalitativa och dyra verktyg med en hög grad av rengöring och har möjlighet att betala hela kuren - helst azaran. Om konsumenterna är intresserade av budgetalternativet, där huvudmålet är återhämtning med minimala finansiella kostnader, kan du använda ceftriaxon (lite sämre än en utländsk analog).

Analekter av ceftriaxon för barn

Det administreras både intramuskulärt (in / m) och intravenöst (iv). Doktorns dagliga dosering bör bestämmas individuellt för varje barn (baserat på vikt, ålder och barns sjukdom). Vanligtvis fastställs dosen från förhållandet enligt vilket per kg vikt 50-100 mg av den aktiva komponenten krävs.

I sådana fall administreras antibiotikumet parenteralt. Nästan alltid kan en läkare välja en oral analog av en "smärtsam" injektion (ceftriaxon). Den huvudsakliga aktiva substansen i detta läkemedel är Cefixim (Iksim Lupin, Supraks) och Ceftibuten (Tzedek).

Om vi ​​tar hänsyn till prisklassen är läkemedel baserade på cefixim billigare. Så, till exempel, priset på Suprax når 600-650 rubel, når priset på Tsedeks (vars aktiva komponent är Ceftibuten) når 800-900 rubel.

Lite om generik

Generics är billigare substitut (kopior) av dyra tabletter, som fungerar enligt samma princip som originalet.

För ceftriaxon, tillsammans med synonymer, finns det många generika. Ibland passar sådana analoger på grundval av originalet ännu bättre. Generics (analoger) ceftriaxon har multikomponent, baserat på en annan typ av aktiv substans:

Hur man byter Ceftriaxon: Välj de bästa analogerna av drogen

Ceftriaxon är ett antibiotikum av den tredje generationen av cefalosporinserien med ett brett bakteriedödande aktivitetsspektrum.

Det är resistent mot de flesta beta-laktamaser som produceras av mikroorganismer.

Funktioner av medicinen

Prepart absorberas inte bara från mage slemhinna, men orsakar också stark irritation. Därför är läkemedlet tillgängligt i form av pulver för / m och / i introduktionen.

Detta har sina fördelar:

 • medicinen träder in i blodet snabbare och följaktligen börjar den terapeutiska effekten tidigare;
 • Biotillgängligheten för antibiotikumet är 100%, när den kommer in i kärlbädden, kringgår leverens barriärfunktion och undviker destruktion av matsmältningsenzymer.

Ceftriaxon, jämfört med andra cefalosporiner, binder väl till blodproteiner, vilket resulterar i en ganska lång halveringstid, och injektioner av läkemedlet är tillräckliga 1-2 gånger per dag.

Läkemedlet är aktivt mot gram-positiva och gramnegativa aerober och anaerober, med undantag för meticillinresistenta stafylokocker, mest streptokocker grupp D och enterokocker.

Läkemedlet ingår i systemet för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet, bland annat pyelonefrit, cystit, gonorré, prostatit, epididymit, syfilis, mjuk chancre.

I alla fall, innan läkemedlet är förskrivet, är det nödvändigt att bestämma mikroorganismernas känslighet för det.

Vanligtvis tolereras läkemedlet väl, det finns inte många kontraindikationer, det är möjligt att använda i pediatri och under graviditet, som börjar med andra trimestern.

Av nackdelarna kan du avbryta ömhet på injektionsstället för att minska läkemedlet utspätt med lidokain.

Dessutom inhiberar antibiotikumet tillväxten av inte bara patogener, men också den normala floran, bland vilka är de bakterier som är ansvariga för syntesen av vitamin K, vilket ökar risken för blödning, särskilt hos äldre personer.

Om det var nödvändigt att byta ut

Vid behov kan medicinering bytas ut mot liknande läkemedel, för att analysera vad som är bäst - Ceftriaxon eller dess analoger: cefotaxim, Rocephin, Cefazolin, azolin och andra.

Rootsefine - Schweizisk kvalitet och pris

Det schweiziska läkemedlet, vars aktiva substans är ceftriaxon, dinatriumsaltet.

Den är tillgänglig som ett koncentrerat pulver för parenteral användning. Läkemedel som är avsedda för introduktionen säljs redan tillsammans med lösningsmedlet: lidokain. Indikationer för användning är desamma som för Ceftriaxon.

Rocefine skiljer sig endast genom att doseringsformen för applikationen / m frisätts omedelbart med lidokain, du behöver inte köpa det dessutom.

Det schweiziska läkemedlet är bättre renat, det enda negativa är det höga priset. Vissa patienter, läser instruktionerna, noterar till Rocefina att han har fler biverkningar än Ceftriaxone.

Faktum är att detta inte är fallet, bara de flesta utländska tillverkare anger i annotationen alla de biverkningar som observerades när läkemedlet togs, medan inhemska tillverkare bara beskriver de grundläggande.

Azaran - hög kvalitet och dyr

Azaran är ett jugoslaviskt läkemedel vars aktiva substans är Ceftriaxone.

Spektrum av verkan, indikationer och kontraindikationer till dess användning är därför liknande.

Båda drogerna har samma substans i sin komposition, därför har de samma handlingsspektrum. Skillnaden ligger i reningsgraden och priset (den importerade produkten är dyrare).

Tyvärr, ibland köper inhemska tillverkare ett ämne för att ta läkemedel utomlands, men den här har utgångsdatum och det säljs mycket billigare, vilket inte bara kan påverka läkemedlets kvalitet.

cefotaxim

Cefotaxime tillhör också tredje generationens cefalospariner, dess handlingssätt är nästan detsamma som ceftriaxon.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

Dåligt absorberas från matsmältningsorganet, så läkemedlet används bara parenteralt.

Skillnaden mellan cefotaxim är att det binder värre mot blodproteiner, därför utsöndras det från kroppen efter 6-8 timmar.

Båda drogerna orsakar samma mikroorganismer, den enda skillnaden är att Cefotaxime fortfarande är aktiv mot meticillinkänslig Staphylococcus aureus.

Det utsöndras också snabbt från kroppen, så i svåra fall ökas administreringsfrekvensen till 3-4 gånger om dagen.

Dessutom förskjuter läkemedlet inte bilirubin från bindningen med albumin, så det rekommenderas att använda det för behandling av nyfödda.

För priset på båda drogerna är inte mycket annorlunda.

Cefazolin: För och nackdelar

Cefazolin tillhör den första generationen cephalosporiner, den har bakteriedödande verkan. Den finns i form av pulver för in / m och / eller in.

När parenteral applicering absorberas snabbt i blodet. Upp till 90% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner, därför är halveringstiden 8-12 timmar.

Det utsöndras huvudsakligen genom njurarna, vilket i urinen ger större koncentrationer av den aktiva substansen.

Därför används den framgångsrikt för behandling av urogenitalt system, bland annat:

Cefalosin, liksom alla antibiotika i den första generationen cefalosporinserien, har låg aktivitet mot gramnegativa bakterier.

Ceftriaxon har ett bredare handlingssätt mot gram-negativa stammar. Cefazolin är emellertid det valfria läkemedlet under amning och kräver inte avskaffande av amning.

Ceftriaxon utsöndras i både urin och gall, så om njurarnas utsöndringsfunktion försämras, men levern är hälsosam, är dosjustering inte nödvändig. Cefazolinum vid kompromisslösning kräver minskad dosering.

Cefalexin - plus mer än minus

Cephalexin tillhör antibiotikan i den första generationen av cephalosporinserien.

Det är tillgängligt i form av kapslar och en suspension för oral administrering. När det tas oralt, adsorberas det snabbt från matsmältningsorganet, maximal koncentration i blodet observeras om en timme.

Jämnt fördelat i hela kroppen, observeras en hög koncentration av läkemedlet i lever och njurar.

Det utsöndras från kroppen efter 6 timmar, om njurfunktionen är trasig, multiplicerar den här tiden.

Cefalexin har redan ett spektrum av verkan mot gram-negativa mikroorganismer än ceftriaxon.

Av fördelarna kan noteras oral intag, behöver inte tillgripa hjälp av utomstående. Kapslar för vuxna och en suspension för barn produceras.

Kombinerat antibiotikum Amoxiclav

Amoxiclav är ett kombinerat antibiotikum av penicillin serien. Den aktiva substansen är amoxicillin och clauvaninsyra.

Den här kombinationen uppfanns i slutet av 70-talet av det tjugonde århundradet. Båda ämnena absorberas väl från matsmältningsorganet, så läkemedlet frisätts i doseringsformer för enteral och parenteral användning.

Orala former presenteras av tabletter och granuler för framställning av en suspension.

Amoxicillin förstörs i sig av beta-laktamaser, vilket ger vissa bakterier.

Clavuaninsyra hämmar också ett antal beta-laktamaser, varigenom inaktiveringen av amoxicillin förhindras.

Dessutom har den också sin egen antibakteriella aktivitet, som väsentligt expanderar läkemedlets spektrum.

Amoxiclav används framgångsrikt för att behandla sådana sjukdomar i genitourinär sfär som:

 • cystit;
 • infektion i den urogenitala kanalen;
 • pyelonefrit;
 • cervicit;
 • inflammation i prostata
 • endometrit;
 • gonorré;
 • chancroid;
 • salpingit;
 • Andechs;
 • postpartum sepsis;
 • bakteriell vaginos;
 • tubo-ovarian abscess;
 • septisk abort;
 • pelvioperitonit.

Under behandlingen är det nödvändigt att övervaka arbetet i lever, njurar och hemopoiesis.

Båda läkemedlen har ett brett spektrum av åtgärder.

Amoxiclav har frisättningsformer för enteral administrering, vilket är mycket bekvämt eftersom alla inte kan göra injektioner. Läkemedlet finns också tillgängligt i ampuller, men det kan bara administreras i form av infusioner eller melon in / in.

Av fördelarna kan det noteras att läkemedlet är allmänt använd för att behandla kvinnor under graviditeten och inga följder för fostret finns inte.

För att helt klart berätta vilken förberedelse som är bättre är det omöjligt. Först, före behandling är det nödvändigt att bestämma mikroorganismernas känslighet för antibiotika och först då för att ordinera ett specifikt läkemedel.

För det andra är det inte känt vad som kommer att vara reaktion av patientens kropp på en viss medicinering, ibland även samma aktiva substans, men som produceras under olika handelsnamn kan ha olika biverkningar.

I vilket fall som helst är självmedicin inte tillåten, läkaren måste välja antibiotikum!

"Ceftriaxone": analoger, bruksanvisningar

En av de allmänt använda tredje generationens antibiotika relaterade till cefalosporin-gruppen är Ceftriaxon. Analoger av detta läkemedel är också ganska vanliga och används överallt.

Funktioner av verktyget

Ett antibiotikum som kallas "Ceftriaxone" är endast avsett för parenteral administrering. Detta innebär att det endast är tillgängligt för injektion, i pulver avsedd för beredning av en lösning. Det kan administreras intravenöst eller intramuskulärt.

Principen om hans arbete är baserad på det faktum att han blockerar möjligheten att producera celler av bakterier som kallas en murin, som ingår i deras skal. Som ett resultat börjar patogena mikroorganismer att dö.

Nämnda beredning är effektiv mot många av streptokocker, meningit stafylokocker (inkluderande Staphylococcus svarar dåligt på terapi stam), Escherichia coli och Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Proteus, Moraxella, patogener och andra patogena mikroorganismer.

Men glöm inte att vissa bakterier är resistenta mot läkemedlet "Ceftriaxone". Därför är det nödvändigt att innan du börjar behandla det är nödvändigt att göra bapsoder för känslighet. Men denna analys görs från 7 till 10 dagar, och patienter och läkare har i de flesta fall inte så mycket tid, så specialisten utser antibakteriella medel med ett brett spektrum av åtgärder, som "Ceftriaxone" refererar till.

Urval av analoger

Om du inte vill injicera läkemedlet intramuskulärt eller intravenöst, måste du leta efter ersättare för "Ceftriaxone" botemedel. Analoger i tabletter kan väljas av någon läkare. Men det är värt att komma ihåg: om en expert insisterar på parenteral administrering av läkemedlet, är det inte värt att leta efter substitut och vägra. Med hjälp av nämnda analoger, som är tillgängliga i tablettform kan inkludera "Tsemideksor", "Supraks Soljutab", "Pantsef", "Sefpotek", "Spektratsef".

När du väljer ett botemedel mot spädbarn, är det lämpligt att stoppa din uppmärksamhet på de flytande formerna av preparat som du kan ersätta "Ceftriaxone". Analoger för barn finns i form av ett pulver eller granulat, från vilket det är nödvändigt att bereda en suspension. De inkluderar sådana medel som "Iksim Lupine", "Pansef", "Supraks", "Tsedeks".

Valet av en substitut avsedd för parenteral administrering är mycket enklare. Läkemedelsindustrin producerar ett stort antal droger med samma aktiva substans, men under andra handelsnamn. Den mest kända av dessa är verktyg som "Cefaxone", "Tsefogram", "Tsefson", "Triakson", "Torotsef", "Lorakson", "Lendatsin", "Rocephin" och många andra. Samtidigt innehåller det sista läkemedlet ett lösningsmedel - lidokain 1%, vilket gör administrationen av antibiotikum mindre smärtsam.

Glöm inte heller om möjliga generika "Ceftriaxone". Analoger i injektioner framställs och baseras på andra liknande aktiva substanser. För generiska inkluderar läkemedel såsom "Vitsef", "Kefoteks", "Liforan", "Metotsef", "Oritaks" Sulmover " Taltsef " Tizim " Fortum " Tsetaks " Tsefzid " "Cefotaxime" och andra.

Indikationer för användning av ceftriaxonbaserade läkemedel

Användning av antibiotika är nödvändig i de fall där infektionen har utvecklats till följd av bakteriell skada. Tilldela läkemedel "Ceftriaxone" för olika sjukdomar. Instruktionen (analoger, förresten, också ganska framgångsrikt kan användas) gör det möjligt att ta reda på den fullständiga listan över situationer där denna möjlighet kan tilldelas. Så, läkare kan rekommendera drogen "Ceftriaxone" för bakteriella infektioner:

- övre och nedre luftvägarna (inklusive med lungans abscess, lunginflammation, lunginflammation);

- bukhålets organ (inflammationer i gallkanalen och mag-tarmkanalen, peritonit);

- leder, mjuka vävnader, hud och ben;

- urinvägar (inklusive pyelonefrit);

Tilldela det för sepsis, syfilis, gonorré, borrelios, tyfusfeber, endokardit, bakteriell meningit, salmonellos. Drogen kan också användas som ett förebyggande medel för att förhindra utvecklingen av infektioner i den postoperativa perioden.

Kontraindikationer och speciell information

Om patienten har varit känslig för den huvudsakliga aktiva beståndsdelen, förskriva inte läkemedlet "Ceftriaxon". Analoger av detta verktyg är också oönskade att använda. Dessutom rekommenderas det inte för de patienter som hade en reaktion på andra karbapenem, penicilliner, cefalosporiner.

Med försiktighet är det värt att använda dem vid behandling av nyfödda barn med hyperbilirubinemi, njure- eller leverinsufficiens och prematura barn. Applicera också noggrant på utnämningar till sina barn, som har kolit eller enterit i samband med användning av antibakteriella läkemedel av moder under graviditeten eller under amning.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera tillståndet av perifert blod och leta efter njur / lever parametrar när långvarig antibiotikabehandling är nödvändig. Så instruktionen på ansökan talar till förberedelsen "Ceftriaxone". Analoger av detta verktyg bör också användas tillräckligt noggrant.

Särskild uppmärksamhet måste ägnas de patienter som har nedsatt njur- eller leverinsufficiens. De behöver ständigt övervaka koncentrationen av läkemedlet i blodplasman.

Det är också värt att notera att i vissa fall med ultraljud av gallblåsan kan svärta som liknar gallproppar observeras. Men efter avslutad behandling försvinner de.

Använd alkohol om det behövs behandling med läkemedlet "Ceftriaxon" eller dess analoger är förbjudet. Deras kombination kan orsaka spasmer i buken eller mageområdet, kräkningar, illamående, tryckminskning, dyspné, takykardi, huvudvärk, ansiktshyperemi.

Förberedelser för barn

Det bör noteras att "Ceftriaxone" är ordinerat även för nyfödda barn. Det kan administreras både intramuskulärt och intravenöst (med strål- eller droppmetod). Doseringen ska väljas individuellt av läkaren beroende på patientens ålder, vikt och den fastställda diagnosen. För vuxna är det vanligtvis 1-2 gram per dag. Och för spädbarn sätts dosen med en hastighet av 20-80 mg aktiv ingrediens per kg vikt.

Men inte alla situationer kräver parenteral administrering av läkemedlet. I vissa fall kan läkaren utse en ersättning och inte injektioner av "Ceftriaxon". Analoger i suspension är också lämpliga för behandling av andningsvägar och urinvägssjukdomar. Den huvudsakliga aktiva substansen i dem kan vara cefixime ("Iksim Lupine", "Supraks", "Panzef") eller ceftibuten (Tzedeks).

Användning av suspensioner

Medel i pulver eller granulat avsedda för framställning av flytande former kan administreras till både barn och vuxna. "Tzedex" används till exempel hos spädbarn över 6 månader i en daglig dos på 9 mg per kg kroppsvikt hos en liten patient. Det ordineras för bakteriella infektioner:

- nedre och övre luftvägarna (inklusive tonsillit, bihåleinflammation, faryngit, skarlettfeber, bronkit, lunginflammation),

- urinvägar (komplicerade och okomplicerade sjukdomar).

Det rekommenderas också för bakteriell gastroenterit och enterit, otit.

Var försiktig med suspension med ökad känslighet mot cefalosporiner, allergier mot penicillin, gastrointestinala sjukdomar samt med njursvikt.

Ibland när du tar antibiotika "Tsedeks", "Iksim Lupin", "Pantsef" och andra cefalosporiner i form av en suspension, patienter kan uppleva illamående, diarré, buksmärtor, kräkningar, huvudvärk, eller yrsel. De flesta biverkningar uttrycks måttligt och passerar snabbt efter drogavfall.

Medel i tabletter

Om läkaren anser att du inte behöver använda "Ceftriaxone" i injektioner, kommer analoger i tabletter eller kapslar att vara en optimal ersättning. Den huvudsakliga aktiva substansen i verktyg såsom "Pantsef", "Tsemideksor", "Tseforal Soljutab", "Supraks Soljutab", "Supraks" är cefixim. En beredning "Sephpotek" är gjord på basis av cefpodoxim, "Spectraceph" - cefditoren, "Tsedeks" - ceftibuten.

Med läkemedel som innehåller cefixim kan du behandla bakterieinfektioner i urinvägarna och luftvägarna, otitis media, gonorré i livmoderhalsen och urinröret i okomplicerad form. Vuxna rekommenderar att du använder 400 mg av läkemedlet per dag, denna dos kan vara full i en eller två doser (med jämna mellanrum). Läkemedlen störa syntesen av cellväggar av patogena mikroorganismer på samma sätt som "Ceftriaxone" -medlet. Analoger i tabletter (bruksanvisningen gör det möjligt att förstå de fall där användningen är möjlig) endast föreskrivs för barn över 12 år. Yngre patienter rekommenderas att använda medel i form av en suspension.

När tabletterna tas, uppnås maximal koncentration av den aktiva substansen i plasma efter 2-6 timmar. I detta fall ökar maten maximal absorptionsperiod med 0,8 timmar.

Preparat baserade på cefpodoxim används inte bara för luftvägsinfektioner. De ordineras för okomplicerad gonorré, anorektal infektion, som orsakades av Neisseria Gonorrhoeae hos kvinnor, bakteriella sjukdomar i mjukvävnader och hud. Det är också effektivt mot orala och gastrointestinala infektioner.

Analoger i injektioner

För att uppnå maximal effektivitet, föreskriver läkare i en mängd fall injektionen av "Ceftriaxone". Analoger i injektioner gör att du kan välja den lämpligaste beredningen för varje enskilt fall. Till exempel kan en läkare utse Loraxon, Cephson, Medaxon, Steritsef, Torotsef, Cefatrine, Azaran eller andra medel. I alla dessa läkemedel är den aktiva substansen direkt ceftriaxon, de kan betraktas som synonymt.

Det ordineras i samma situationer, när det ursprungliga läkemedlet. De har samma lista med indikationer, kontraindikationer och eventuella biverkningar. Vid intramuskulär injektion absorberas den huvudsakliga aktiva substansen väl och når snabbt höga koncentrationer i blodet. Den maximala nivån observeras efter 2-3 timmar. Med parenteral administrering är biotillgängligheten för ceftriaxonbaserade läkemedel 100%.

Oavsett läkemedlets namn gäller reglerna för beredning och användning av lösningar för alla. De måste anges direkt efter förberedelsen. Lösningar behåller alla sina egenskaper i 6 timmar vid rumstemperatur och 24 timmar när de lagras i kylskåp (temperaturen bör vara från 2 till 8 ° C). Deras färg kan variera från ljusgul till mättad gult. Detta beror på koncentrationen av preparatet och hållbarheten hos den beredda lösningen. Färgning påverkar inte toleransen och effektiviteten hos medlet "Ceftriaxone" (antibiotikum). Analoger kan också ändra färg.

Läkemedlet "Rocefin"

Alla som fick läkemedlet "Ceftriaxone" pratar om själva injektionens smärtsamhet. Dessutom, efter en tupplur, kan obehagliga känslor bestå i flera tiotals minuter. Det är därför som vuxna kan rekommendera en speciell analog av "Ceftriaxone" i ampuller. Detta betyder "Rocefin". Förutom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller den också ett lösningsmedel - 1% lidokain. Men i denna form är åtgärden endast avsedd för intramuskulär injektion, det är förbjudet att använda det för intravenösa injektioner.

"Rocefin" produceras i Schweiz. Det bör vara uppmärksam på dem som letar efter läkemedlet "Ceftriaxone" importerad analog. Den enda nackdelen med detta verktyg är dess pris. Men patienten behöver inte dessutom köpa ett lösningsmedel, oroa sig för hur man spädar antibiotikumet och i vilken proportion det blandas med ett bedövningsmedel.

Möjliga substitut

Men inte alltid läkare ser specifikt ut för läkemedlet "Ceftriaxone" -synonymer. Analoger av detta läkemedel, gjorda på grundval av andra aktiva substanser, ibland är patienter ännu bättre än originalet. Således, i generiska huvudkomponent kan cefoperazon ( "Bakperazon", "Medotsef", "Operaz", "Tsebaneks"), ceftazidim ( "Vitsef", "Lorazidim", "Tizim" "Fortum"), cefotaxim ( "Kefoteks "," Intrataksim "," Rezibelakta "," Taltsef "," Cefabol ").

Organet på basis av ceftazidim kan användas för allvarliga infektioner, såsom sepsis, meningit, bakteriell bursit, osteomyelit, lunginflammation, lung abscess, bakteriell uretrit, njure abscess, prostatit, pyelonefrit (akut eller kronisk). De används också för infektioner av ENT-organ, GIT-organ och småbäcken. Effektiva läkemedel mot sjukdomar i hud och mjukdelar, inklusive sårinfektioner, mastit, hudsår, infektioner i kvinnliga könsorgan, gonorré. Du kan använda drogen även för nyfödda barn. Men under graviditeten bör den eventuella nyttan och den potentiella risken från användningen av medel utvärderas av en läkare.

I sådana formuleringar som "Bakperazon", "Sultsef", "Tsebaneks", som en del av sulbaktam innehåller också förutom den antibiotiska tsefeperazona. Den senare substansen har inte en uttalad antibakteriell aktivitet, men det bidrar till en effektivare antibiotisk exponering för känsliga stammar. Dessa läkemedel har en ganska brett lista av indikationer, de kan påverka även de mikroorganismer som kan motstå effekterna av "Ceftriaxone" -medlet. Analoger av denna tredje generationens läkemedel, förstärkt av beta-laktamashämmare, är aktiva mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer. Men när man använder dessa antibakteriella medel måste man vara extremt försiktig. I medicinsk praxis har det förekommit fall av anafylaktiska reaktioner, risken för att de uppträder är högre hos de patienter som tidigare hade ökad känslighet vid antibakteriella läkemedel.

Prispolitik

Val av analoger för "Ceftriaxone" -medlet, det måste förstås att detta original är en av de billigaste medicinerna. En flaska av läkemedlet med en dos av 1 g kostar patienten cirka 28 rubel. Samma dos av läkemedlet från Indien under handelsnamnet "Cefaxon" kommer att kosta nästan 200 rubel.

En uppsättning schweizisk medicin "Rocefin" med ett lidokainlösningsmedel kostar 550 rubel. Flaskan med "Azaran" betyder i apotek ca 277 rubel, "Lendacin" - 244 rubel.

Självklart måste läkemedlet för att bekämpa infektionen ordineras av en läkare. Men om du behandlas på egen bekostnad och dina utgifter för medicin inte omfattas av försäkring, kan läkaren alltid diskutera möjliga alternativ och välja ett billigare alternativ.

Tillverkare av importerade analoger hävdar att de endast använder renad ceftriaxon i produktionen. På grund av detta överförs deras förberedelser bättre och är mer effektiva. Detta används också ofta av läkare som ordinerar dyrare produkter, baserat på ceftriaxon. Men patienten kan bestämma sig själv, lita på sådana uttalanden från tillverkare eller använda den inhemska versionen av det tredje generationen antibiotikum, priset för vilket är ganska demokratiskt.

Vilken typ av tabletter kan ersätta ceftriaxon?

Antibiotika hjälper ofta till att behandla även de allvarligaste sjukdomarna. En av de starkaste företrädarna för tredje generationens antibiotika är Ceftriaxon. Ett brett utbud av åtgärder möjliggör användning av Ceftriaxon inom olika områden av medicin. Dessutom är antibiotikumet ganska överkomligt när det gäller kostnaden.

Denna tillförlitliga assistent har dock ett antal brister. Ceftriaxon är exklusivt tillgängligt som ett pulver för beredning av en terapeutisk lösning för intramuskulär och intravenös administrering, och injektionerna är ganska smärtsamma. Detta är ett vanligt hinder för att använda det starkaste läkemedlet för medicinska ändamål.

Om du är på väg till återhämtning är rädsla för injektioner eller oförmåga att få drogen i form av en injektion, kan du hämta antibiotika i form av tabletter, och inte mindre effektivt. Det kommer att handla om dessa läkemedel i tabletter som kan ersätta Ceftriaxon.

Beskrivning av beredningen

vittnesbörd

Antibiotikum är utformat för att bekämpa infektiösa patologier av olika geneser:

 • infektionssjukdomar i övre och nedre luftvägarna;
 • smittsam skada på ben och leder
 • sepsis;
 • gonorré;
 • meningit;
 • gynekologiska infektiösa patologier;
 • njurpatologi
 • infektionssjukdomar i urinvägarna;
 • infektiösa hudsjukdomar;
 • Lyme sjukdom.

Kontra

Ceftriaxon är förbjudet när:

 • njursvikt
 • leverinsufficiens;
 • ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen;
 • kolit;
 • graviditet;
 • amning;
 • överkänslighet eller intolerans hos de komponenter som utgör antibiotikumet.

Biverkningar

Antibiotikum har en stark effekt på människokroppen, så dess användning kan orsaka ett antal obehagliga biverkningar:

 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • konvulsioner;
 • takykardi (hjärtklappning);
 • anemi;
 • blödning från näsan;
 • känsla av obehag i buken
 • illamående;
 • kräkningar;
 • diarré;
 • kolik i buken;
 • smakförändring när man äter
 • brist på aptit;
 • utveckling av en allergisk reaktion
 • smärta, svullnad på injektionsstället
 • brott mot mikroflora i tarmen;
 • Framväxten av gynekologiska sjukdomar (trus, vaniljbet);
 • ökad svettning.

En väldigt omfattande lista över negativa konsekvenser efter applicering av Ceftriaxon, det är därför viktigt att utföra behandlingen under överinseende av den behandlande läkaren.

Kostnad för förberedelse

Ett stort plus på ett kraftfullt läkemedel är till ett överkomligt pris. Ceftriaxon finns i glasflaskor, med en substansvolym på 1 gram och 2 gram. Den genomsnittliga kostnaden per gram är 25 rubel, för 2 gram - i genomsnitt 45 rubel.

Ceftriaxonanaloger i tabletter

Fördelen med antibiotika i form av injektioner är den maximala uppkomsten av terapeutisk verkan och fullständig (100%) biotillgänglighet av ämnet. Injektioner kan dock inte alltid vara praktiska för användning. Därför är det lämpligt att välja liknande droger, men i form av tabletter.

cefalexin

Indikationer för användning. Läkemedlet har en baktericid effekt i olika sjukdomar, inklusive inflammatorisk-infektiös natur:

 • virala sjukdomar i övre och nedre luftvägarna;
 • infektion i genitourinary systemet;
 • infektion i huden;
 • gonorré;
 • meningit;
 • otit.

Det används också för att skydda patienten mot infektion efter kirurgisk ingrepp.

Kontraindikationer. Kontraindikationer inkluderar endast ökad känslighet eller intolerans hos de komponenter som utgör basen för cefalexin.

Biverkningar. Om du tar drogen (även om dosen och varaktigheten av upptagningen observeras) kan det leda till obehagliga biverkningar:

 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • en känsla av eufori;
 • hallucinationer;
 • utveckling av en allergisk reaktion
 • illamående;
 • kräkningar;
 • diarré.

I händelse av en sjukdom bör läkemedlet avbrytas och vårdgivaren ska informeras om försämringen av välbefinnandet.

Kostnaden. Cephalexin är tillgängligt i form av suspensioner och kapslar. I ryska apotek kan läkemedlet köpas i genomsnitt för 85 rubel (för 16 kapslar).

Jämförelse med originalet. Först och främst skillnaden i form av frisläppande, såväl som i kostnaden. Indikationer för användning är likartade. Separat är det värt att notera att analogen har signifikant färre kontraindikationer och biverkningar än Ceftriaxon.

amoxiclav

Indikationer för användning. Antibiotikum, används för att behandla:

 • infektion i övre och nedre luftvägarna;
 • Infektionsinflammatorisk process i genitourinärsystemet;
 • gynekologiska patologier av infektiös natur
 • infektioner i huden;
 • inflammatorisk process av ben och leder.

Kontraindikationer. Amoxiclav ska inte tas med någon leversjukdom, liksom med intolerans mot läkemedlets komponenter.

Biverkningar. Ta drogen kan orsaka biverkningar:

 • illamående;
 • kräkningar;
 • diarré;
 • hepatit;
 • kolit;
 • aptitlöshet;
 • utveckling av en allergisk reaktion
 • kränkning av intestinal mikroflora
 • anafylaktisk chock;
 • candidiasis.

Kostnaden. Amoxiclav finns i form av suspensioner för behandling av barn och i form av tabletter för behandling av patienter i den äldre åldersgruppen. Den genomsnittliga kostnaden för drogen ligger inom 230 rubel för 15 tabletter.

Jämförelse med originalet. Skillnaden i form av frisättning, indikationerna är nästan helt identiska. Kostnaden för hela behandlingen är ungefär densamma (med tanke på att injektioner av ceftriaxon, förutom själva läkemedlet, behöver sprutor, vatten för injektion och lidokain).

amoxicillin

Indikationer för användning. Antibiotikum, som aktivt bekämpar olika sjukdomar, inklusive smittsam natur:

 • infektion i övre och nedre luftvägarna;
 • gynekologiska infektiösa patologier;
 • infektion i genitourinary systemet;
 • infektioner i mag-tarmkanalen;
 • infektionsskada av huden;
 • gonorré;
 • meningit;
 • magsår;
 • sår i duodenum.

Kontraindikationer. Amoxicillin är inte tillåtet vid:

 • överkänslighet eller fullständig intolerans av komponenter i läkemedlets sammansättning;
 • diates av allergisk natur
 • astma;
 • mononukleos;
 • leversjukdomar;
 • graviditet;
 • amning.

Biverkningar. Att ta drogen kan orsaka obehagliga konsekvenser:

 • utveckling av en allergisk reaktion
 • kränkning av intestinal mikroflora
 • illamående;
 • kräkningar;
 • smakförlust när man äter;
 • sömnstörningar, upp till sömnlöshet;
 • ängsligt, nervöst tillstånd
 • vaginal candidiasis;
 • hjärtklappning.

Om du blir sjuk efter att ha tagit ett antibiotikum, måste du sluta behandlingen och sök medicinsk hjälp.

Kostnaden. Antibiotikumet är tillgängligt i form av tabletter och suspensioner (för behandling av för tidiga och spädbarn). Den genomsnittliga kostnaden är inom 50 rubel för 20 tabletter.

Jämförelse med originalet. Huvudskillnaden är i form av frisläppande. Indikationer och kostnader är nästan lika, men det är värt att notera att kostnaden för originalet indikeras för en enstaka dos, medan priset på analogen är för hela behandlingstiden.

Så, alla droger som presenteras (som Ceftriaxone, och dess analoger) är mycket överkomliga. En signifikant skillnad i form av frisättning (detta är ett viktigt faktum, särskilt om det medicinska stödet är nödvändigt för barnet).

Det måste dock komma ihåg att det oavsett det slutliga valet, kan läkemedlet endast användas efter att ha hört en läkare. Alla droger har kontraindikationer och kan också leda till allvarliga biverkningar. För att hjälpa din hälsa, och inte för att ytterligare förvärra problemet, behöver du helt utesluta självbehandling.

Hur byter du Ceftriaxon? analoger

Ceftriaxon är ett potent antibiotikum som tillhör den farmakologiska gruppen av cefalosporiner. Läkemedlet tillverkas uteslutande i form av pulver för beredning av injektionsvätska, lösning och har inte tabletterade former. Analekter av Ceftriaxon för oral administrering hör till samma farmakologiska grupp och har en liknande effekt.

Analekter av Ceftriaxon i injektioner

Injektioner av antibiotika kan uppnå den mest snabba och uttalade terapeutiska effekten för många typer av infektionssjukdomar. De vanligaste analogerna av Ceftriaxon-injektioner, tillgängliga i nästan alla apotek:

cefazolin

Avser 1: e generationen cefalosporin antibiotika. Har en uttalad antibakteriell effekt. Utseende - Pulver till injektionsvätska, lösning. Bindning till blodproteiner - cirka 85%, halveringstid - 1,8 timmar.

Indikationerna liknar dem för Ceftriaxon. Läkemedlet används för att eliminera infektioner i urinvägarna och genitourinvägarna (syfilis, gonorré, inflammation i prostata, infektionssjukdomar i njurarna och urinblåsan). Huvudskillnaden från Ceftriaxon är behovet att minska dosen i närvaro av njur- eller leverinsufficiens hos patienten.

Doser och administreringssätt:

 • Den genomsnittliga dagliga dosen hos vuxna är 1 gram, för barn 20-40 mg / kg kroppsvikt;
 • administreringsfrekvensen är 2-4 gånger per dag;
 • För att förhindra infektion efter operationen administreras 1 gram en halvtimme före starten, 0,5-1 gram under operationen, därefter var 6-8 timmar inom 24 timmar efter slutet (max 6 gram per kurs).

cefotaxim

Absorberas snabbt efter intramuskulär injektion och jämnt fördelat i kroppen. Förbindelsen med blodproteiner är ca 40%. Ungefär hälften av dosen utsöndras i urinen i initialtillståndet, 20% i form av metaboliter.

Den egenheten av läkemedlet - undertryckande av vitamin K i tarmen, vilket kan resultera i ökad risk för blödning när de kombineras med läkemedel som minskar sannolikheten för en sammanslagning av blodplättar (NSAID, aspirin, sulfinpyrazon).

Liksom Ceftriaxon har läkemedlet en intensiv antimikrobiell effekt under de allvarligaste förhållandena:

 • sepsis;
 • gonorré;
 • meningit;
 • peritonit;
 • Lyme sjukdom;
 • buken och andra infektioner.

Administreringssätt och dosering:

 • vuxna och barn från 50 kg - 1-2 gram 2-6 gånger om dagen;
 • barn i viktkategori upp till 50 kg - 2-6 gånger om dagen i en dos av 50-180 mkg / kg kroppsvikt;
 • Den maximala dagliga dosen hos vuxna är 12 gram, hos barn som väger upp till 50 kg, 180 mg / kg av vikt.

Terapi med ceftriaxon är det billigaste behandlingsalternativet tack vare behovet av en enda applikation per dag. Genomsnittspriset på 1 flaska är 15-20 rubel. Billiga analoger av läkemedlet Ceftriaxon produceras i Ryssland och namnges enligt namnet på den aktiva substansen som ingår i kompositionen.

Om nödvändigt Ceftriaxon ersätts med ett annat läkemedel direkt under behandlingen med lämplig dosjustering och injektionsfrekvensen. En av de dyraste läkemedelssynonymerna av Ceftriaxone är Rocefin. Priset för en flaska är i genomsnitt 500 rubel.

Ceftriaxonanaloger i tabletter

De vanligaste förberedelserna för internt bruk, liknande Ceftriaxone, innehåller cefixim och cefalexin. För barn erbjuds substitut för Ceftriaxon i form av pulver för oral suspension. Bristen på behovet av att förbereda sterila lösningar och sticka deras barn underlättar behandlingen av behandlingen. Sådana former rekommenderas dock för lätta infektioner eller i fall av svaga sjukdomsformer. Vid allvarliga infektioner föredras en kurs av Ceftriaxon.

Tabletter och kapslar

Det finns flera alternativ som kan ersätta läkemedlet Ceftriaxone. Bland dem:

Supraks

Den aktiva beståndsdelen är 400 mg cefixim. Antalet tabletter i förpackningen - 6, 7 eller 10 stycken, beroende på tillverkaren och form av frisättning av läkemedlet. Dispergerbara former underlättar behandlingen med de befintliga svårigheterna med intag av stora kapslar eller tabletter.

Biotillgänglighet - upp till 50% oberoende av matintag, med största koncentrationen i serum skapades snabbare med 50 minuter med måltider under måltiden. Förbindelsen med plasmaproteiner är 65%, ungefär hälften av den dos som tas utsöndras av njurarna i den ursprungliga formen, eliminationshalveringstiden är 3-4 timmar. Läkemedlet inhiberar syntesen av membran av cellväggarna i orsakssjukdomens orsaksmedel, det verkar bakteriedödande.

Indikationer för användning liknar Ceftriaxon:

 • otitis media;
 • bronkit;
 • sinusit;
 • faryngit;
 • halsfluss;
 • okomplicerad gonorré;
 • njure och blåsinfektioner.

Behandlingen är 400 mg en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen är 7-10 dagar. Med infektioner orsakade av streptokocker, behandlingskurs - inte mindre än 10 dagar. Med okomplicerad gonorré - en engångsdos på 400 mg av läkemedlet.

cefalexin

Ett effektivt substitut för Ceftriaxon i tabletter eller kapslar innehållande 500 mg aktiv ingrediens, 10, 16 eller 20 i 1 förpackning. Läkemedlet stör också bildandet av cellmembran av bakteriella medel och förhindrar deras multiplikation.

Liksom Ceftriaxon har det ett betydande spektrum av antimikrobiell aktivitet, så den används med fler indikationer:

 • infektion i vävnader och hud;
 • njure och blåsesjukdomar;
 • infektioner i nasofarynx, hals och lungor;
 • smittsamma sjukdomar i ben och leder.

Mottagningsläge:

 • vuxna och barn från 10 år - 0,25-0,5 gram 4 gånger om dagen;
 • Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är 7-14 dagar;
 • behandling av streptokockinfektioner - från 10 dagar;
 • läkemedlet kräver dosjustering med reducerad renal KK;
 • Den dagliga dosen är 1-4 gram.

Analoger Ceftriaxon i tabletter och kapslar öka effekten av antikoagulantia och öka toxiciteten av diuretika (furosemid) för njure. Vid samtidig tillträde bör försiktighet utövas.

Analoger av ceftriaxon i suspension

Absolut majoritet av antibiotika i tabletter finns också i former som är lämpliga för behandling av barn. Förpackningen innehåller en sträng kontrollerad mängd aktiv ingrediens. Beredda av instruktionsupphängning och mottagning av rekommenderad volym säkerställer enkelheten och effektiviteten hos antibiotikabehandling.

De viktigaste analogerna av Ceftriaxon i form av suspensioner:

Supraks

Förpackning av beredningen innehåller granuler i en mängd av 30 gram för att framställa 60 ml av lösningen. Vid utspädning tillsättes i 2 steg 20 ml kylt kokt vatten, varje gång, skakas flaskan noggrant för att fullständigt lösa upp läkemedlets granuler. När det bildade skumet har avgjort, bör du se till att nivån på den erhållna produkten når etiketten som anges på flaskans sida. Tillsätt vatten om det behövs.

Förvara den beredda suspensionen tillåten vid en temperatur av 15 till 25 ° C i högst 2 veckor. Medlet innehåller 100 mg cefixim i varje 5 ml, regimen liknar en vuxen. Doseringen beräknas utifrån barnets kroppsvikt och är 8 mg / kg kroppsvikt. Varaktigheten av behandlingen är upp till 14 dagar. Vid låg effekt rekommenderas att den orala formen av läkemedlet ersätts med Ceftriaxon i rätt tid.

cefalexin

Flaskan innehåller 40 gram pulver med 5 gram. aktiv substans för beredning av 100 ml suspension för barn i 5 ml utspädd produkt - 250 mg cefalexin. Förberedelsemetoden är liknande.

Dosering och administrering:

 • dosen beräknas beroende på barnets vikt;
 • dosen är 25-100 mg / kg och beror på svårighetsgraden av tillståndet;
 • mottagningsfrekvensen är 4-6 gånger om dagen;
 • behandlingsförlopp - 7-14 dagar.

Assimilering är inte beroende av matintag, och 95% av läkemedlet absorberas snabbt från matsmältningskanalen. Den terapeutiska koncentrationen i serumet förblir 4-6 timmar, då krävs en upprepad dos för att bibehålla den terapeutiska effekten. Läkemedlet är godkänt för användning hos barn från 6 månader.

Analoger av Ceftriaxon i form av tabletter, kapslar och suspensioner möjliggör öppenvårdsbehandling utan att behöva gå till ammande tjänster för införandet av nästa injektion. Emellertid former för oral administrering har i allmänhet mindre terapeutisk effekt, men i vissa fall, ett sjukhus och parenteral terapi.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter