Huvud
Symptom

Riktiga analoger av sumamed är billigare och dyrare för barn och vuxna

Drogen Sumamed, som har en bakteriostatisk effekt, tillhör azaliderna. Den huvudsakliga aktiva substansen är azitromycin. Höga koncentrationer av Sumamed i fokus för inflammation kan uppnå bakteriedödande verkan.

Antibakteriellt läkemedel undertrycker syntesen av protein i cellen vid ribosomernas nivå. Termineringen av syntesen och mognad av proteinet leder till inhibering av uppdelningen av patogener, en ökning av bakteriepopulationen avbryts.

Analoger av utländsk och inhemsk produktion

Ecomed

Det används ofta i otolaryngology, pulmonology, dermatology and urology. Det orsakar följande biverkningar: candidiasis, leukopeni, anafylax, nervositet, sömnstörningar, sänkning av blodtrycket, asteni, nässlor, etc.

Ecomed har en stor lista över kontraindikationer. Observera att det inte kan ta upp till 12 år och med kränkningar av njurfunktionen.

AzitroSandoz

Det binder till ribosomernas 50S-subenhet och undertrycker biosyntesen av proteinet i patogenens cell. Drogen ackumuleras inuti cellerna, dess koncentration i vävnaderna är femtio gånger större än i blodet. Detta indikerar en låg bindning av Azitro-Sandoz med plasmaproteiner. Det antimikrobiella är effektivt vid behandling av bronkit, lunginflammation, pyoderma och urogenitala infektioner.

Azaks

Det skiljer sig från syrabeständighet. Substitutet Sumamed innehåller 500 mg azitromycin. Den antibiotiska gruppen av makrolider har låg toxicitet. Läkemedlet dämpar den patogena mikroorganismens reproduktiva funktion och hämmar proteinsyntesen genom att ändra ribosomernas 50S-substans. Azax är ordinerat för infektioner på olika platser. Det är kontraindicerat vid graviditet och barn under 15 år.

Zitrolid

Skapar höga koncentrationer i inflammerade vävnader. Antibiotikum absorberas snabbt och fördelas väl i kroppen. Biotillgängligheten av zitrolid är högst 40%. Läkemedel används vid behandling av infektioner i ENT-organen, övre luftvägarna och urogenitala kanaler. Zitrolid rekommenderas inte för patienter som behandlas för diabetes - detta är förknippat med en risk för att öka serumglukosnivåerna genom att minska effektiviteten hos tabletterade hypoglykemiska medel.

Analoger av makrolidserien med andra aktiva substanser

erytromycin

Det liknar antibiotika i penicillinserien. Det är aktivt mot gram + och gramflora, påverkar svagt de flesta stammar av gram - bakterier, svampar och virus.
Erytromycin är ett bredspektrum antibiotikum, det är föreskrivet för inflammation i lungorna, bronkiektas, sepsis, erysipelas, bukhinnor, osteomyelit etc. Terapi är sällan åtföljd av utseendet av biverkningar.

Drogen går in i den civila cirkulationen under namnet Grunamycin. Antibiotikummedlet binder en av subenheterna av det smittsamma agens ribosomala membran. Grunamycin används i oftalmologi och venerologi. Överkänslighet mot erytromycin i en historia är en kontraindikation.

klaritromycin

Klaritromycin är ett semisyntetiskt derivat av erytromycin. Jämfört med erytromycin har den större biotillgänglighet och stabilitet i en sur miljö. Indikationer för användning i Sumamed och Clarithromycin överlappar delvis, men det senare är förskrivet för humant immunbristvirus. Klaritromycin orsakar biverkningar från mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet och hjärt-kärlsystemet. Under graviditetens första trimester tas endast viktiga indikationer.
Antibiotikum är tillgängligt under varunamnet Fromylid. Nästan alla mykobakterier är känsliga för det. De förebyggande åtgärder som vidtas hos patienter med syndromet av förvärvat immunbrist åtföljs av användningen av detta antibiotikum.

roxitromycin

Detta är den första första semisyntetiska 14-lediga makroliden. Roxitromycin är stabilt i sura medier, det verkar på bakterier som producerar enzymer som bryter ner beta-laktam antibiotika. Det ordineras som en profylax för personer som har varit i kontakt med patienter med hjärnhinneinflammation. Roxitromycin är en aktiv komponent av Rulid och Esparoxi.
Den baktericidala effekten av Rulid uppnås vid höga doser. Det är praktiskt taget giftfritt. Läkemedlet är aktivt mot Streptococcus, Chlamydia trachomatis, Legionella och Mycoplasma. Läkemedel förskrivs för odontologiska och genitala infektioner.

Esparoxi används vid behandling av infektionsskador, lokaliserad i luftvägarna, på huden och urinröret. Esparoxi är kontraindicerat i svåra leverpatologier.

midecamycin

Detta är ett naturligt läkemedel som produceras av strålningssvampar. Modifierad form av detta läkemedel, kallad Medecamycinacetat, förbättras med mikrobiologiska index och skapar högre koncentrationer i vävnader. Midekamycin tillhör reservgruppen av läkemedel och används vid behandling av infektioner av bakteriellt ursprung som inte kan elimineras av p-laktamantibiotika på grund av överkänslighet mot dem.

josamycin

Det är ett naturligt antibiotikum, vars producenter är actinomycetes. Josamycin blockerar proteinkonvertering i patogena mikroorganismer. Det har praktiskt taget ingen effekt på tarmens mikrobiocenos. Josamycin säljs i apotek under varunamnet Wilprafen (550 rubel), som är ordinerat för dentala och oftalmiska infektioner.
Wilprafen får användas vid utrotning av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Ett antibiotikum läkemedel indikeras vid behandling av ornitos, vars infektionskälla är vilda och tama fåglar.

Billiga analoger av sumamed för vuxna

AzitRus

Violerar bildandet av cellväggen, vilket leder till en avmattning i tillväxten och reproduktionen av patogena mikroorganismer. Det är inaktivt med avseende på gram-positiv flora, resistent mot erytromycin. AsitRus ackumuleras i lysosomer, så det kan orsaka eliminering av intracellulära smittämnen. Antibiotikum föreskriver för Lyme-borreliosis och gastrointestinala sjukdomar, Helicobacter pylori provocerade.

Zitroks

Avser azaliderna. Sitrox hämmar reaktionen av transpeptidation och hämmar syntesen av patogenens cellmembran. Till antibiotikum är känsliga mikroorganismer som producerar beta-laktamas. Han är ordinerad för gardnerellez, Hib infektion, shigellosis och syfilis. Zitrox är relativt säker och tolereras väl av kroppen. Acceptans av droger är fylld med utvecklingen av dyspeptiska störningar.
När du bestämmer dig för att justera drogterapi och köpa en billig generisk Sumamed, anser du att den kommer att vara sämre än det ursprungliga läkemedlet för farmakologiska och farmakokinetiska egenskaper. För att uppnå terapeutisk effekt krävs en längre tidsperiod och behandlingen kommer att fördröjas under obestämd tid vilket är oönskat när antibakteriella läkemedel tas.

Clatid eller Sumamed: vilket är bättre?

Båda läkemedel mot antibiotika av makrolidserier. Den viktigaste aktiva beståndsdelen i Clacid är klaritromycin. Sumamed har hepatotoxicitet, och användningen av Clacid är fylld med utvecklingen av neurologiska biverkningar, till exempel sömnstörningar, depersonalisering, ångest, psykos, etc.
Sumamed anses vara ett långvarigt läkemedel, d.v.s. det ger en lång period av terapeutisk effekt av läkemedelssubstansen som finns i den.

Att inte ta Sumamed med mat, eftersom det innehåller aktiva substanser som när absorbansen är neutraliserade eller blockera de terapeutiska effekterna av antibiotika. Biocid Klatida har inget att göra med matintag, men hög koncentration av droger måste bibehållas var tolfte timme.

Den utländska producerad klatsidy kostar ca 1000 r.

Analoger av Sumamed antibiotikum - en översyn av egenskaper

Sumamed är ett antibiotikum med ett brett utbud av applikationer. Den är lika lämplig för personer i alla åldrar och barn med ett halvt år. Detta medel och dess analoger är endast föreskrivna i närvaro av bakteriell mikroflora, vilken bestäms av bakteriosumet. En särskiljande egenskap hos Sumamed från alternativa antibiotika-makrolider, den långsamma utsöndringen från kroppen och denna kvalitet gör det möjligt att bekämpa infektioner på bara 1-5 dagar, tillräckligt engångsintag.

 • lyofilizat (injektionsflaskor) för injektion;
 • tabletter i ett filmmembran;
 • tabletter oralt dispergerbara - en alternativ form för personer som lider av dysfagi (störningslösning)
 • kapslar;
 • pulver för suspensioner.

Med antibiotikum Sumamed oralt absorberas azitromycin, vilket är ett verksamt ämne i denna lösning, lätt. Han går snabbt in i sjukdomsfokusen, och i levern är den demetylerad - den förlorar sin aktivitet. Vid slutet av läkemedlet fortsätter azitromycin sin aktivitet och håller koncentrationen jämnt före en vecka.

Dosering, administrationsregler

Barnet, som regel, ges en uppskov, medan han avvisar sig från sin vikt. Dosering - 10 mg per 1 kg. Efter 3 dagars intag ökar mängden 2 gånger, kursen fortsätter i ytterligare 2 dagar (om det behövs). Läkemedlet i någon form måste vara berusat före måltider (per timme) eller efter 2 timmar.

Den önskade dosen bestäms i enlighet med den befintliga sjukdomen:

 • med akut bihåleinflammation orsakad av bakterier - 10 mg (3 dagar) är nödvändig för 1 kg;
 • med inflammation i mellanörat - 1 kg kräver 30 mg per dag eller en tre dagars kurs på 10 mg;
 • vid lunginflammation - på 1 kg är det nödvändigt 10 mg vid första mottagningen, vidare dosen är nödvändig att sänka till 5 mg, mottagningstid till 5 dagar.

För behandling av tonsillit, tonsillit, kräver faryngit av bakteriell karaktär en stor dosering - 200 mg / 5 ml.

När behöver du analoger av Sumamed?

Om det inte går att uppnå den önskade effekten eller om biverkningar uppstår, är det nödvändigt att välja en ersättning för den använda Sumamed. Endast andra antibiotika kan betraktas som analoger. Antimikrobiella och icke-steroida läkemedel kommer inte att ha den korrekta effekten, även om de återställer skyddsfunktioner, vilket påskyndar återhämtningen. Det är nödvändigt att välja ett läkemedel som upprepar effekten av originalet.

Det händer att läkemedlet är lämpligt för patienten, men kostnaden verkar hög, i det här fallet finns det också en effektiv ersättare.

Medan de flesta antibakteriella läkemedel kan bli ett alternativ till Sumamed, kan bara en läkare välja dem korrekt baserat på diagnos och klinisk bild av sjukdomen. Det kommer att ta en såg för att bestämma antibiotikares motståndskraft mot bakterier.

Sumamed och analoger - indikationer och kontraindikationer

Antibiotika används i sjukdomar:

 • andningsorgan, som innefattar: lunginflammation, angina, trakeit, otit, rinit, sinusit, bronkit, tonsillit, faryngit orsakad av bakteriella infektioner;
 • hud - sekundär pyodermatos, den ursprungliga graden av Lyme sjukdom, akne vulgaris, etc.;
 • mage, duodenalsår, provocerad av bakterien Helicobacter pylori;
 • urogenitalt system orsakat av klamydia, i synnerhet uretrit, cervicit;

Infusionslösningen ordineras i allvarliga samhällsförvärvade lunginflammation och bäckenorganens sjukdomar.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för att ta Sumamed är:

 • kränkningar (svåra) av njurarna, leveren;
 • överkänslighet mot komponenter
 • mottagning av ergotamin, dihydroergotamin.
 • Barn under sex månader kan inte dricka en suspension, upp till 3 år - ta piller, framställda med 125 mg och upp till 12 år - 500 mg, om barnets vikt är upp till 45 kg;
 • Njurar (måttlig) i njurarna, leveren;
 • användningen av warfarin, terfenadin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • diabetes (för suspension)
 • arytmi;
 • graviditet, laktation - att ta läkemedlet är acceptabelt om den terapeutiska nyttan för en kvinna överstiger den troliga risken för barnet. Om läkemedlet är nödvändigt för amning ska det avbrytas.

Lista över analoger

Vid val av antibiotika bör man vägledas inte bara av kostnaden för ett alternativt läkemedel utan också av dess påvisade snabba terapeutiska effekt, kontraindikationer och andra faktorer.

Specialister har identifierat följande billigaste och mest effektiva Sumamed-analoger:

 • azitromycin;
 • Azitroks;
 • Azitrus;
 • amoxiclav;
 • augmentin;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Flemoxin-lösningsmedel;
 • Hemomitsin.

Du kan ersätta Sumamed med något av dessa verktyg och vice versa, men du måste ta hänsyn till jämförande egenskaper, eftersom sammansättningen av de flesta skiljer sig, eftersom de inte är strukturella analoger. När du väljer ett alternativ ska du jämföra den specifika doseringsformen - kostnaden för tablett Sumamed och analog i tabletter, suspensionen - med suspensionens pris etc.

Azitromycin och dess fördelar

Kraftfull, med ett av de säkraste antibiotika och den strukturella analogen Sumamed - läkemedlet Azithromycin, som kan användas för barn. Han är ordinerad för blandade, allvarliga infektioner. Indikationer för användning, identiska med dem som gäller Sumamed.

 • pulver för injektion;
 • suspension;
 • kapslar;
 • tabletter.

Dosering och administrering

Ett barn med ett halvt år till 12 år tillåts endast suspensioner Azitromycin, 1 kg kroppsvikt tar 10 mg. Från tolv ålder behövs en vuxendos på 0,5-1 g per dag, det bestäms av läkaren på basis av diagnosen. Kursens varaktighet är 1-10 dagar.

Dosering, varaktighet och behandling ordineras av läkaren!

Biverkningar

Antibiotikum tolereras som regel väl, biverkningar förekommer i högst 5% av fallen. Barn kan observeras: diarré, uppblåsthet, illamående, nervositet, ökad aktivitet. Allergiska reaktioner uppträder extremt sällan.

Hemomycin egenskaper och applicering

Antibiotikum Hemomycin tillhör gruppen makrolider-azalider. Den klarar effektivt med gonokocker, streptokocker, meningokocker, stafylokocker och mikroorganismer som framkallar atypisk lunginflammation. Det kan förstöra intracellulära patogener.

Formulär för frisättning: kapslar, pulver till suspension, belagda tabletter, ampuller med lyofiliserat pulver till infusionslösning.

Dosering av hemomycin för barn

Med ett halvår tillåts barn suspensioner - 100 mg / 5 ml, från 1 år - 200 mg / 5 ml. Kapslar, tabletter är tillåtna från 12 år, beräkna dosen baserat på kroppsvikt. För behandling av sjukdomar i andningssystemet, ENT-infektioner för en daglig dos på 10 mg / kg av vikt. Kurs - 3 dagar. Vid en kroppsvikt på över 45 kg används en vuxen dosering - 500 mg en gång om dagen - 1 tablett eller 2 kapslar. Varaktighet 3-6 dagar, klyftan mellan att äta och ta mediciner är minst 2 timmar.

Biverkningar

Hemomycin är ett av de mest nontoxa antibiotika. Möjliga milda dyspeptiska störningar, hudallergiska reaktioner, konjunktivit, takykardi, irritabilitet, yrsel och huvudvärk. Med drogen bör du undvika direkt solljus, eftersom det skiljer sig från fotosensibiliserande aktivitet.

Jämförande egenskaper hos Sumamed och analoger

 1. Azitromycin har samma handlingsprincip men lite olika hjälpämnen. Det är 3 gånger billigare än originalet, det finns inga andra speciella skillnader. Det har också en aktiv substans, så om det första alternativet inte är lämpligt för patienten, är det inte meningsfullt att byta till ett billigt alternativ, eftersom det också kommer att visa sig ineffektivt. Det är bättre att välja ett botemedel mot ett annat verksamt ämne.
 2. Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen, men mindre effektiv än Sumamed, den kan användas hos nyfödda;
 3. Augmentin har en identisk kemisk sammansättning i Amoxiclav. Nackdelen är den långa kursen och frekvensen för antagning.
 4. Clatid tillhör makrolider, som Sumamed, men de har olika aktiva substanser. Clatid är klaritromycin. Läkemedlet har en svagare effekt, det används bara för infektioner i huden, behandling av luftvägarna.
 5. Suprax är en annan grupp av antibiotika. Dess grund är cefixime. Det är dyrare än Sumamed och mindre giftigt, även om båda drogerna är lämpliga för barn med ett halvt år.
 6. Flemoxin soluteba, gjord på basis av amoxicillintrihydrat, tillhör en annan grupp av antibiotika, har färre biverkningar, finns endast i tabletter.
 7. Hemomycin har samma aktiva substans, det skiljer sig endast i kostnad och hjälpkomposition.

Typiskt erbjuder den behandlande läkaren, som utser Sumamed, ytterligare 1-2 analoger. Om de inte passar för kostnader eller andra orsaker, bör du ta reda på om du kan ersätta det med något av ovanstående läkemedel.

video

Videon berättar hur man snabbt kan bota kall, influensa eller ARVI. Yttrande från en erfaren läkare.

Sumamerade analoger

Detta läkemedel är ett bredspektrum antibiotikum. Det är mycket effektivt mot mest kända bakterier, det används vid behandling av många infektionssjukdomar i olika kroppssystem. Ändå har biverkningen många negativa biverkningar och tolereras dåligt av en viss grupp människor. Därför finns det behov av att ersätta Sumamed - analoger kan uppnå samma resultat med mindre toxicitet och skador på matsmältningssystemet.

Antibiotikum Sumamed är en läkemedelsanalog azitromycin

Den aktiva substansen i det beskrivna preparatet är azitromycin, som tillhör gruppen makrolider. På grund av signifikanta konstgjorda förändringar i den kemiska formeln var det möjligt att uppnå en bättre penetration av den aktiva komponenten genom membranskyddande skal av patologiska celler. Detta ger en snabb antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Således är det inte svårt att ersätta Sumamed-analoger av azitromycinserien representeras av ett stort antal namn.

Sumamed forte 500 - instruktion och analogier

Indikationer för användning är:

 • magsår på grund av infektion med bakterien Helikobakter Pilori;
 • infektioner i luftvägarna (bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, frontalit, laryngit, rinit);
 • bakteriella hudskador (erysipelat inflammation, impetigo, Lyme-sjukdom, furunkulos);
 • urogenitala infektioner (Chlamydia, prostatit, vaginit, ureaplasmosis, vaginit, cystit, gonorré, bakteriell vaginos, endometrit);
 • inflammatoriska sjukdomar i inre organ (pyelonefrit, infektion i duodenum).

Den obestridliga fördelen med Sumamed är en kort behandlingskurs, som i regel inte är mer än 3 dagar. Samtidigt föreskrivs endast 1 tablett av läkemedlet per dag.

Det viktigaste kännetecknet för denna form av antibiotikafrisättning är dess snabba löslighet (inom en halvtimme). På grund av innehållet i föroreningar och den reducerade koncentrationen av den aktiva beståndsdelen, visar de flesta Sumamed generika signifikant mindre effekt mot patogena bakterier.

De faktiska substituten för drogen är:

 • Azit 500;
 • Azitroks;
 • Hemomitsin;
 • Ziromin;
 • Azitro;
 • Aziklar 500;
 • Zatrin;
 • azo;
 • Azitromycin grnidex;
 • Azitromycin 500;
 • Klabaks;
 • Meristat-Sanovel;
 • Free-Max OD;
 • Ezeklar-OD;
 • Roksid;
 • Klamed;
 • Vilpafren;
 • Dazel;
 • Azitsin;
 • Azinot-Farmeks;
 • Zomax;
 • Azibiot.

Den billigaste Sumamed-analogen bland dessa läkemedel är azitromycin. Det har också en hög baktericid aktivitet, som möjliggör att hantera allvarliga inflammatoriska processer, för att blockera multiplikationen av patologiska mikroorganismer. Samtidigt är koncentrationen och innehållet av det aktiva ämnet i azitromycin liknande de i Sumamed.

Den enda nackdelen med den generiska beskrivningen är avsaknaden av några kliniska prövningar vid dess utveckling. Därför patienter ofta klagar över en vanlig biverkning av Azithromycin - stark skär buksmärta efter 20-25 minuter efter administrering av till och med små doser. Såsom den medicinska praxis visar, gör det inte det som anses för sådan handling.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Sumamed piller har ingen analog fullt motsvarande nämnda antibiotika och möter bakteriedödande aktivitet. Därför, innan du söker en ersättare för detta läkemedel eller generiska, är det värt att konsultera en läkare i förväg.

Analoger av läkemedlet Sumamed

Drogen Sumamed tillhör makrolidgruppens antibakteriella medel. Finns i form av en lösning, tabletter, kapslar och pulver för suspension. Den viktigaste aktiva komponenten i antibiotikumet är azitromycin. Makrolidantibiotikumet är aktivt mot de flesta gram-positiva och gramnegativa bakterierna, såväl som anaerober. Läkemedlet och Sumamed-analogerna kan administreras till barn och vuxna med bakteriell infektion efter indikationer efter att patogenen har bestämts genom bakteriologisk inokulering.

Indikationer för förskrivning av antibiotika Sumamed:

 • infektion av ENT-organ
 • dermatologiska infektioner;
 • sjukdomar hos PPP;
 • luftvägsinfektioner.

Beskrivning av läkemedlet Sumamed

Sumamed Suspension och tablettberedningen har en relativt hög kostnad och en stor lista över kontraindikationer, vilket gör det nödvändigt att välja ett läkemedel billigare, men med liknande effekt. Byt ut läkemedlet också på grund av dess ineffektivitet mot en viss patogen.

Genomsnittliga antibiotikapriser:

 • tabletter - 125 mg och 500 mg - 300 och 500 rubel;
 • kapslar - 1000 mg - 1050 rubel;
 • pulver - 100 mg och 200 mg - 230 och 550 rubel;
 • en flaska - 500 mg - 1750 rubel.

Behandling med Sumamed ensam är ofta ineffektiv, vilket beror på resistens hos bakterier mot enskilda ämnen. I detta fall försöker en Sumamed-substitut att ge den önskade terapeutiska effekten.

Varje doseringsform av Sumamed har kontraindikationer:

 • nedsatt njur- och leverfunktion
 • kombination med ergotamin
 • ålder upp till 6 månader för pulver;
 • upp till 3 år för tabletter 125 mg;
 • upp till 12 år för tabletter 500 mg;
 • överkänslighet mot ämnen i kompositionen.

Analogen av läkemedlet Sumamed väljs med relativa kontraindikationer:

 • diabetes mellitus;
 • reducerat blodsocker;
 • hjärtsjukdomar;
 • patologi av muskelvävnad.

Lista över analoger

Sumameds analog för barn och vuxna väljs individuellt beroende på orsaksmedlet för infektionen. Självmedicinering är strängt förbjuden, varje läkemedel har begränsningar för upptagande och risken för allvarliga biverkningar. Sumamed ersättning för ett barn väljs utifrån kroppsvikt och ålder. Varje antibiotikum har åldersgränser.

Beredningar baserade på azitromycin:

Förberedelser med liknande åtgärder:

Varje analog av antibiotikum Sumamed presenteras i olika doseringsformer. Valet beror på ålder, underliggande sjukdom och därtill hörande sjukdomar. Det är inte säkert att själv välja formuläret av läkemedlet.

Billiga analoger

De billigaste ersättarna Sumamed:

 • Azitrus - från 50 rubel;
 • Azitromycin - från 120 rubel;
 • Zi-faktor - från 190 rubel;
 • Zitrolid - från 70 rubel;
 • Azithromax - från 90 rubel.

På den inhemska läkemedelsmarknaden visade sig den ryska analogen Sumamed för barn och vuxna, Zitrolide Forte (från 300 rubel) mycket framgångsrik. Doktorn kan också ordinera analoger av Sumazid eller Macroben, vilket är bättre än Sumamed för förebyggande av pertussi och difteri.

azitromycin

Läkemedlet azitromycin är en strukturell analog, som något skiljer sig från ytterligare komponenter. Avser ekonomiska alternativ med identisk farmakologisk verkan. Azitromycin är mindre populärt, på grund av brist på information om sina försök. Sumamed, i sin tur, anses vara ett original läkemedel som har passerat alla nödvändiga kliniska prövningar.

När Sumamed är ineffektivt vid behandling av en viss infektion, då med en sannolikhet på 99%, hjälper inte azitromycin också. Biverkningarna är mer uttalade och förekommer oftare. Azitromycin förblir på apotekens hyllor på grund av sin låga kostnad, men preferensen ges fortfarande till Sumamed.

amoxiclav

Läkemedel Amoxiclav skiljer sig från farmakologisk grupp, hänvisar till penicilliner. Det visar svag aktivitet, men det är Sumameds ersättare för barnet, eftersom det enligt vittnesbördet kan administreras från födseln. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är amoxicillin. Det har en skadlig effekt på bakteriernas enzymer och ger ofta svåra biverkningar.

För att behandla bakteriell infektion utses penicilliner först, och om de är ineffektiva behandlas makrolider. Dessutom kan byte av läkemedel för behandling förhindra bakteriell resistens.

Supraks

Sumameds analog är 500 och 125 - Suprax tabletter. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är cefixim, hänvisar till cefalosporiner. Har en mindre lista med indikationer, men förskrivs med intolerans mot azitromycin. Det används ofta för att behandla ENT-sjukdomar, när infektionen påverkar halsen och näsan. Detta läkemedel används för att behandla barn.

Supraks är dyrare än Sumamed, priset för packning av en förberedelse av 6 kapslar är från 700 rubel. Läkemedlet är mindre giftigt, det kan därför ordineras för lever och njurar när Sumamed är kontraindicerat.

flemoksin

Läkemedlet Flemoxin Solutab till skillnad från Sumamed är endast tillgängligt i form av tabletter. Huvudkomponenten i kompositionen är amoxicillin. Flemoxin har färre kontraindikationer och följs ofta av biverkningar. Det används för att behandla unga barn från det första året av livet.

Priset på Flemoxin är lägre - från 50 rubel, men överstiger i många avseenden Sumamed. Valet mellan droger beror på patientens ålder och allmänna tillstånd.

klatsid

Clacid tillhör även makrolidantibiotika, innehåller klaritromycin. Det kännetecknas av mindre effektivitet, det är oftare ordinerat för smittsamma processer i andningsorganen och huden. Utsedd från 6 månader, som Sumamed. Biverkningar och kontraindikationer för dessa läkemedel är nästan identiska, men priset på Clacid är något högre - från 600 rubel. Valet av behandling kommer att bestämmas efter bakteriologisk analys.

Till noten! Många antibiotika ordineras av läkare "blint" och det betyder inte försumlighet eller okunnighet. För att utse en effektiv förberedelse är det nödvändigt att erhålla resultatet av bakteriologisk inokulering. Det kan ta upp till 5 dagar, men behandlingen bör omedelbart startas för att förhindra komplikationer. Därför utses antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder med den minsta biverkningslistan efter det att smittsamma processen har upptäckts, och efter behandlingsresultat ändras behandlingen.

macrofoams

Antibiotisk Macropen är tillgänglig i granulat för framställning av en suspension. Det hänvisar till makrolider med den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - midekamycin. Har en bred lista med indikationer, ordineras för allvarliga infektioner i hud och luftvägar. Det används för att behandla pertussis och difteri. Det är aktivt mot patogener av bakteriell lunginflammation, bronkit. Väl beprövad vid behandling av sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Läkemedlet är inte tillåtet under graviditet och amning. ochVid biverkningar är oönskade händelser från mag-tarmkanalen troligare att uppstå: kräkningar, diarré, gulsot.

När du väljer Sumamed eller Macropen är det bättre att kontakta en gastroenterolog för att minska risken för biverkningar. Långtidsbehandling med makroben kan leda till en kränkning av aktiviteten av renala enzymer med en överträdelse av organets funktion.

vilprafen

Makrolidpreparatet Vilprafen innehåller den aktiva substansen - josamycin. Läkemedlet används för difteri, kikhosta, scarlet feber, lymfadenit, blefarit och dacryocystit. Det är strängt förbjudet att använda ett läkemedel för att behandla barn med en kroppsvikt på mindre än 10 kg.

Preparatet Vilprafen skiljer sig bekvämt till patientens behandlingsförlopp. Läkaren utser vanligtvis honom i 5-20 dagar för 3 antagning. Detta är en relativt kort kurs, vilket är den största fördelen jämfört med Sumamed.

Kostnaden för Wilprafen varierar från 500 till 700 rubel, det vill säga drogerna ligger i samma priskategori och valet beror på svårighetsgraden av den smittsamma processen.

Allmänna kontraindikationer

Makrolidgruppen har följande kontraindikationer:

 • allergi mot den huvudsakliga aktiva beståndsdelen;
 • graviditetstiden (klaritromycin, josamycin);
 • Amning (midekamycin, azitromycin);
 • njurdysfunktion (azitromycin, klaritromycin);
 • kränkningar av leverfunktionen (klaritromycin, azitromycin, roxitromycin).

Utnämningen av antibiotika utförs endast med bakteriell infektion. Dosering och behandlingstiden bestäms av den behandlande läkaren på grundval av den kliniska bilden och resultaten av laboratorietester.

Effektiviteten av Sumameds analoger bestäms av bakteriens känslighet för den aktiva substansen. I vissa fall är billiga representanter som ersätter läkemedlet effektivare, men dyra droger är mindre giftiga.

Analoger av antibiotika Sumamed. Instruktion, recensioner om drogen

Antibiotisk terapi spelar en avgörande roll vid behandling av många sjukdomar. Många patienter fick en chans att återhämta sig tack vare det. Upptäckten av det första antibiotikumet - penicillin - inträffade i slutet av 30-talet av förra seklet. Nästan nittio år gick och medicinen tog ett steg framåt. Förberedelserna från den första generationen är inte längre det enda sättet att bekämpa bakterier.

I vår tid, oftast föreskrivna antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder, som snabbt och effektivt klarar av sjukdomen och minskar risken för komplikationer. En av dessa läkemedel är Sumamed.

Beskrivning av beredningen

Sumamed hänvisar till bakteriostatiska antibiotika och en grupp av makrolider. I höga koncentrationer verkar som ett bakteriedödande läkemedel. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är azitromycin. Det är tillgängligt i form av tabletter av 125 och 500 mg, kapslar och pulver för beredning av en suspension för barn. Om du tror tillverkaren absorberas aktiva komponenter i läkemedlet tillräckligt snabbt och har förmåga att tränga igenom patogenernas cellmembran. Utsöndring sker huvudsakligen genom tarmen. Endast cirka 6% faller på urinvägarna.

Antibiotika föreskriver för många sjukdomar.

 • Infektionssjukdomar i övre luftvägarna, bronkier, lungor (tonsillit, laryngit, bihåleinflammation, lunginflammation, bronkit och andra).
 • ENT-sjukdomar, såsom otitis media.
 • Infektioner av mjukvävnad (erysipelas).
 • Lyme sjukdom i början.
 • Patologi i urinvägarna.

Inte alla typer av bakterier är känsliga för detta ämne. Och det finns också möjlighet att vänja sig vid sin verksamhet, vilket minskar läkemedlets effektivitet.

Kontraindikationer för användning

Sumamed utses inte i sådana fall.

 • Överkänslighet mot läkemedlets aktiva substans, liksom till andra antibiotika som tillhör gruppen makrolider.
 • Allvarliga kränkningar av lever och njurar.
 • Suspension är tillåten för barn till barn från 6 månader, 125 mg tabletter ordineras för spädbarn över 3 år och Sumamed dos på 500 mg är tillåten för barn från 12 år.

Med försiktighet är läkemedlet ordinerat för patienter med hjärtsvikt, myasthenia gravis, arytmi och bradykardi.

Biverkningar

Sumamed tolererar inte alla patienter väl. Mycket ofta förekommer komplikationer under behandlingen.

 • Brott mot processen av hematopoiesis. I sällsynta fall utvecklas anemi.
 • Brist på ämnesomsättning, ibland uppnå anoreksi.
 • Från nervsystemet finns det huvudvärk, överdriven irritabilitet, sömnighet eller sömnlöshet, yrsel.
 • Allergiska reaktioner i form av nässelfeber och angioödem.
 • Hörselskada, konstant tinnitus, nedsatt syn.
 • Kardiovaskulära störningar manifesteras av takykardi, hypotoni.
 • Dyspeptiska störningar, uppblåsthet.
 • Andnöd och näsblod.
 • Från levern och gallblåsan, stagnation av gall, hepatit, en kränkning av leverns grundläggande funktioner.
 • På huden kan det förekomma utslag, erytem, ​​dermatit.
 • Det muskuloskeletala systemet utsätts också för läkemedlets negativa effekter. Artros, artralgi, smärta i ryggen och nackmusklerna utvecklas.
 • Brott mot urinvägarna.

Tillsammans med dessa abnormiteter finns det i patienterna förändringar i laboratorietesternas index.

Analoger av Sumamed

Eftersom läkemedlet är ganska svårt att smälta av kroppen och ofta orsakar biverkningar är billiga Sumamed motsvarigheter efterfrågade. Den vanligaste ryska analogen är azitromycin. Läkemedel baserade på den huvudsakliga aktiva substansen produceras i USA, Turkiet, Indien. Många patienter föredrar det ursprungliga läkemedlet, eftersom de tror att det är mer effektivt. I detta finns det någon sanning, eftersom billiga analoger produceras med hjälp av annan teknik och detta kan påverka anläggningens kvalitet. Sumameds substitut är generiska, som har en helt identisk komposition och handling, men deras kostnad är mycket lägre.

 1. beskrivning azitromycin. Drogen är en generisk Sumamed. Den enda skillnaden är att azitromycin inte passerar alla tester och studier. Indikationerna för användning är identiska med den ursprungliga produkten. Antibiotikumet tas en gång om dagen två timmar efter en måltid. Oftast orsakar inte biverkningar. Vid överdosering kan synproblem, hörsel, dyspepsi och leukocytopeni förekomma.
 2. Hemomycin för barn. Virkningen av hemomycin utförs också på grund av innehållet av azitromycin. I apoteket finns det i form av kapslar, tabletter, lyofilizat och pulver för framställning av en suspension. Det är vanligt vid pediatrisk praxis och ordineras ofta för behandling av övre luftvägar, infektiösa och dermatologiska sjukdomar. Sirapen bereds genom att tillsätta den rätta mängden kokt vatten vid rumstemperatur till flaskan. Den färdiga produkten får lagras på en sval plats i 5 dagar. Instruktioner för användning av en suspension av hemomycin för barn bestäms av en specialist i en sjukhusinställning. Varje dos av läkemedlet tvättas med en liten mängd vätska. Det är strängt förbjudet att använda Chemomycin i sig hemma.
 3. AzitRus Forte - En förberedelse av den ryska tillverkningen. Kapslar innehåller 250 och 500 mg av huvudkomponenten. Det skiljer sig från originalet under lång tid av utsöndring på grund av låg bindning av azitromycin. Barn under 3 år anses vara kontraindikation för användning. Det tas i enlighet med instruktionerna och endast för den läkande läkaren. Det rekommenderas inte att ta kapslar när de äter. Om patienten samtidigt tar ett antacida med antibiotikumet, bör pausen mellan preparaten vara minst 2 timmar.
 4. Azitroks är också ett antibiotikum av ryskt ursprung. Den är tillgänglig i form av kapslar med en dos av 250 och 500 mg, och även i form av en suspension. Det används inte för att behandla barn under 12 år. Den dagliga dosen av läkemedlet är en kapsel, som tas 2 timmar efter att ha ätit, tvättas ner med en stor mängd vätska.
 5. Azitro Sandoz - antibiotikum, som produceras i Tyskland Producerad i form av tabletter med en dos av 250 och 500 mg och pulver från vilket en suspension för barn framställs. Ett kännetecken för botemedlet är att det är tillåtet att behandla barn från 6 månaders ålder.
 6. Ryska drogen Ecomed har också olika former av frisättning. Den aktiva substansen är azitromycin. Perfekt absorberas av kroppen, det mesta av läkemedlet utsöndras tillsammans med gall och endast obetydligt genom njurarna.
 7. När azitromycin inte kan användas på grund av individuell intolerans av läkemedel från makrolidgruppen, föreskriver läkare en ersättare som har en annan sammansättning men en liknande effekt. Ett sådant läkemedel är Flemoklav. De viktigaste aktiva ingredienserna är amoxicillin och clavulansyra. En fullständig ersättning av läkemedel baserade på azitromycin kan inte beaktas, eftersom antibiotikumet hör till gruppen penicilliner och verkar mer försiktigt på kroppen. Vuxna tar medicin tre gånger om dagen. För barn från 2 år är dosen av en tablett uppdelad i tre doser under dagen.

Självutnämnd Sumamed eller hans analoger är strängt förbjuden. Drogen har många kontraindikationer och sidreaktioner.

recensioner

Recensioner om sumamed för barn och vuxna är indelade i positiva och negativa. Den senare indikerar inte en dålig kvalitet och verkan av läkemedlet. Effektiviteten av behandlingen beror på kroppens individuella egenskaper.

När den tvååriga dottern sammandragit bronkit, föreskrev barnläkaren antibiotikum Sumamed. Han sa att läkemedlet är dyrt, men effekten är värt det. Har fått en originalberedning. Efter den andra mottagningen började dottern gråta på grund av starka smärtor i magen. Flera gånger fanns det en lös avföring. Läkaren sa att det här är tarmens reaktion på en stark medicin. Substituerad för hemomycin. Allt gick bort, och vi botade tyst vår bronkit.

Alltid behandlad angina Amoxiclav. Nyligen började jag märka att åtgärden inte längre är densamma. Appellerad till en specialist och han rådde förberedelserna av azitromycin. Förvärvade AzitRus och ångrade inte det. Billig och effektiv antibiotikum. Några dagar, och alla symptom går bort.

Jag har aldrig använt antibiotika för att behandla tonsillit. Jag sköljde min hals, resorberade tabletterna och alla tecken försvann. I höstas blev jag återigen övervunnen av denna sjukdom. Villkoren var tung. I flera dagar kunde jag inte äta och knappt drack. Jag var tvungen att konsultera en läkare som berättade om de eventuella konsekvenserna av min inaktivitet. Har utsett eller nominerat azitromycin. Efter en vecka, nästan helt botad. Jag kommer inte att börja en sjukdom igen.

Mottagande av antibiotika kräver obligatorisk medicinsk övervakning. Felaktig dosering och överdriven behandlingstid leder till störningar i organens och systemens arbete.

Analoger av Sumamed

Sumamed är ett läkemedel som används för att behandla bakterieinfektioner av olika etiologi och lokalisering. Analoger av Sumamed i apotek säljs i stora mängder. De kan vara billigare eller dyrare beroende på den farmakologiska kampanjen som producerar läkemedlet. Sumamed (azitromycin) används ofta vid behandling av akuta luftvägsinfektioner: bakteriell tonsillit, purulent otit, bronkit, sjukdomar i ögat (uveit), hud och magtarmkanalen. Analogen för vuxna och barn i Sumamed har samma aktiva komponent.

Farmakologiska egenskaper, indikationer, begränsningar, regler för användning av läkemedlet

Sumamed finns i form av tabletter, pulver, kapslar. Aktiv komponent i läkemedlet är azitromycin. För ett barn med bakteriell infektion finns en speciell form av pulver för beredning av en suspension (5 ml-100 mg).

För vuxna och barn över 12 år finns följande doseringsformer tillgängliga:

 • tabletter (125, 500 mg);
 • kapslar (250 mg).

Enligt anvisningarna verkar läkemedlet överväldigande på syntesen av proteinföreningar av bakterier som upphör att växa och föröka sig. Läkemedlet i stora doser har en bakteriedödande effekt som dödar mikroorganismen. Sumamed bekämpar aktivt mot grammertiska, gram-positiva, anaeroba och intracellulära mikroorganismer. Användning av Sumamed under maten minskar dess medicinska egenskaper, förhindrar absorption av antibiotika. Metabolism av läkemedlet utförs i levervävnaden, utsöndras med gallret, urin.

Sumamed har sitt vittnesbörd och begränsningar.

vittnesbörd

Lista över begränsningar av Sumamed

 • bakteriella lesioner i andningssystemet (bihåleinflammation, faryngit, otit, bronkit, lunginflammation);
 • sjukdomar i huden, mjuka vävnader orsakade av patologisk bakteriell flora (lymesjukdom, erysipelas, pyodermatit, impetigo);
 • bakteriella sjukdomar i reproduktionssystemet (uretrit, cervicit);
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori.
 • drogintolerans
 • dysfunktion i levern, njurarna;
 • relativ:
 • graviditet, amning
 • arytmi.

Analoger av Sumamed för vuxna

Vilken av Sumameds analoger är billigare? På den farmakologiska marknaden finns ett stort antal läkemedel med aktiv komponent: Azitromycin. Läkemedlet produceras av ryska och utländska kampanjer. Priserna för antibiotika varierar från 30 till 400 rubel.

Enligt studier har dyrare droger mycket mindre oönskade effekter. Detta beror på att alla tekniska krav uppfylls under produktionen. Komponenterna i medicinen förbättras bättre, vilket minskar sannolikheten för biverkningar.

Preparat för vuxna frisätts i tablettform, såväl som kapslar.

Billiga analoger av Sumamed:

Billiga analoger av medicin Sumamed 500:

 • Azitromycin (pris från 30 rubel);
 • AzitRus (30 rubel och över);
 • Ormax (30 rubel);
 • Hemomycin (135 gn.);
 • Z-faktor (220 rubel.);
 • Azitral (250 gn.).
 • Azitromycin (tabletter 500 mg);
 • Azitrox (kapslar 500 mg);
 • AsitRus (tablett 500 mg);
 • Heomycin (tabletter 500 mg);
 • Azax 500.

Tabletter av läkemedel för vuxna

För vuxna är tabletter aktivt förskrivna i tabletter. I blåsorna packas 3 tabletter. För vuxna utse 1 tablett (500 mg) 1 gång per dag i 3 dagar. Vid behov kan du förlänga användningen av medicinen i ytterligare 2 dagar. Azitromycin är ett effektivt läkemedel med ett brett spektrum av effekter, så varaktigheten av kursterapin i den är liten.

Sumamerade analoger i tabletter:

 • azitromycin;
 • AzitRus;
 • Zitroks;
 • Hemomitsin.

Azitromycin: en billig analog Sumamed, som tillverkas i Ryssland. Läkemedlet kan användas för att behandla bakterieinfektionssjukdomar. Det har formen av tabletter av 250, 500 mg. Produkten är godkänd för vuxna och barn från 6 år.

Sumamed kan ersättas med AsritRus. Det produceras också i Ryssland, har en liten kostnad. Hemomycin är en analog tillverkad i Serbien. Den har god kvalitet.

Kapslade läkemedel

Preparat i form av kapslar har en speciell skyddande beläggning, vilket förbättrar effektiviteten av behandlingen. Kapslar tas 500 mg en gång om dagen i 3 dagar med andningssjukdomar. Vid andra sjukdomar utförs dosberäkningen individuellt.

Listan över generiska läkemedel Sumamed i kapslar:

 • Azitroks;
 • Azitral;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Azitromycin-OBL;
 • AzitRus.

Z-faktor är en bra och billig ersättning för Sumamed. Kapslar framställs med 250 mg. Azitromycin-OBL och AzitRus har ett mycket lågt pris, produceras i vårt land.

Läkemedel för barn

För barn under 12 år föreskrivs ofta suspensionens form. Det finns flera billiga analoger av Sumameds suspension för barn.

Dessa inkluderar (prisjämförelse):

 • Azitrox (279 gnid.);
 • Hemomycin (150 gn.);
 • Azitromycin (från 250 rubel.);
 • Zitroks (341 rubel.);
 • Azimed (150 rubel.).

Suspension av azitromycin - rysk analog av Sumamed för barn. Den är tillgänglig i pulverform för beredning av en suspension. För att förbereda suspensionen är det nödvändigt att tillsätta kokt eller renat vatten till burken med pulver. För att ordentligt avge vatten är det bättre att använda en mätspruta.

Preparatet kan förvaras i färdig form i högst 5 dagar. Läkemedlet är ordinerat för barn från 6 månader. Innan läkemedlet används ska suspensionen skakas för att säkerställa att suspensionen är enhetlig.

ålder

Dos (mg)

Naturligtvis

5 mg per 1 kg av barnets vikt per dag.

3 dagar. Kursterapi kan förlängas upp till 5 dagar på rekommendation av behandlande läkare.

10 mg per 1 kg kroppsvikt.

15 mg per 1 kg av barnets vikt.

Tabletter i pediatrik

Sumameds analog för barn i tabletter är azitromycin. Andra droger med samma aktiva substans är: Azitromycin, AzitRus, Zitrox, Hemomycin. Azitromycin tabletter tillåts för barn från 6 år. Ett bra barn för Sumamed-analogen är hemomycin. Den har ett acceptabelt pris. Producerad i Serbien. Dosen beräknas också enligt barnets vikt.

Andra grupper av antibakteriella medel

Om Sumamed utsetts till en vuxen eller ett barn, men droget inte hade någon effekt, måste det ändras för en annan. För att bestämma effektiviteten av antibiotikabehandlingen tittar doktorn på manifestationerna av den kliniska bilden (temperatur, inflammation, hyperemi i huden och slemhinnan).

En utmärkt indikator på behandlingsdynamiken är temperaturresponsen. Mot bakgrund av adekvat terapi börjar temperaturen minska på andra dagen. Om antibiotikumet inte valdes korrekt, kommer temperaturen vara densamma eller stanna vid 38-37 ° C.

Med en dålig temperaturfall, ersätter Sumamed (azitromycin). Läkemedlet kan ändras till någon annan grupp av antibakteriella läkemedel. Innan förskrivning av behandling ska sputum smear eller smältprov utföras för mottaglighet för antibiotika. Enligt resultaten av laboratoriedata föreskrivs ett läkemedel.

För att ersätta läkemedlet är en grupp antibakteriella medel som bakterien inte är känslig för lämplig. Detta kan vara en penicillin-serie, en grupp tetracykliner, cephalosporiner, aminoglykosider och fluorokinoloner.

Använd inte läkemedel utan att ordna läkare, eftersom de har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Vid användning av antibakteriella medel måste du strikt följa instruktionerna, dricka en hel kurs. Vid låga doser eller ofullständig behandlingssätt av bakterier utvecklas resistens mot antibiotika.

slutsats

Sumamed anses vara ett effektivt läkemedel för behandling av luftvägsinfektioner, hudsjukdomar, matsmältningsorgan. Den ryska analogen av ett antibiotikum är mycket lägre på apotek. När du väljer generiska läkemedel måste du se en läkare för att förtydliga möjligheten till oönskade manifestationer under användningen av läkemedlet. Ta det läkemedel du behöver enligt instruktionerna, för att inte orsaka beroende av bakteriefloran. Stabilitet leder till svårigheter vid behandling, liksom utvecklingen av en komplicerad sjukdomsförlopp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Billiga analoger av sumamed - vilken ersättning att hitta billigare

Sumamed är ett antibiotikum med ett omfattande handlingsområde. Det hjälper till att klara en mängd bakterier och används för att behandla olika infektiösa patologier. I detta fall orsakar ämnet ofta biverkningar och tolereras dåligt. Dessutom är det ganska dyrt. I den här situationen är det bättre att välja billiga analoger av sumamed.

Så här använder du Sumamed

Huvudkomponenten hos medlet är azitromycindihydrat. Produkten frigörs i form av tabletter, kapslar och pulver. Det ordineras vanligtvis i följande situationer:

 • infektioner i andningsorganen och otolaryngologiska organ - bihåleinflammation, tonsillit, faryngit, otitis media;
 • infektion i huden och mjuka vävnader;
 • infektion i nedre andningsorganen - lunginflammation, bronkit;
 • tidigt stadium av Lyme sjukdom;

Med utvecklingen av Lyme-sjukdomen på den första dagen, ta 1 g av läkemedlet och drick sedan 500 mg. När Helicobacter pylori infektion föreskrivs 1 g per dag. Med urogenitala patologier borde du dricka 1 g per dag. Om komplikationer utvecklas, applicera 1 g till 1, 7 och 14 dagar.

Spädbarn under 3 år föreskrivs i form av en suspension. För att göra detta, tillsätt 12 ml kokt vatten till behållaren med pulveret. Före varje användning ska flaskan skakas väl.

Sumamed har ett antal fördelar:

 • ett överflöd av former av frisättning som tillåter att använda medel för olika åldersgrupper och olika patologier;
 • en sällsynthet av biverkningar;
 • hög eliminationshalveringstid;
 • lätt delbarhet av tabletter.

Den största nackdelen med substansen är en relativt hög kostnad, om du jämför läkemedlet med analoger.

Lista över billiga Sumamed analoger

I allmänhet kan något antibakteriellt läkemedel vara ett alternativ till sumamed. Det exakta valet måste emellertid göras med hänsyn till individuella egenskaper. Bestäm känsligheten för antibiotikumet kommer att hjälpa uteslutande sådd från hjärtat området.

Till billiga summerade analoger, som kan användas för andningssjukdomar, inkluderar sådana medel:

 • azitromycin - 6 kapslar 250 mg läkemedel kostar 125 rubel;
 • azitrox - frisätts i form av kapslar, med 6 stycken värda 300 rubel;
 • azitrus - 6 kapslar 250 mg kostar 60 rubel;
 • amoksiklav - utsläppt i form av tabletter, varav 15 kommer att kosta 230 rubel;
 • Flemoxin solutab - 20 tabletter 250 mg kan köpas för 300 rubel;
 • augmentin - produkten släpps i tablettform, 20 stycken 375 mg kostar 260 rubel;
 • Chemomycin - 6 250 mg kapslar kostar 250 rubel.

När du väljer sumamed analoger för barn, bör du definitivt få en barnläkare samråd. Många droger har en liknande åtgärdshandling, men de har olika sammansättningar. Eftersom de inte kan hänföras till strukturella analoger.

Sumamed eller azitromycin - vilket är bättre

När man väljer sumamed eller azitromycin är det viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos dessa medel. De betraktas som strukturella analoger och skiljer sig endast åt när det gäller ytterligare ingredienser. Funktionsprincipen för medlen är densamma.

Analog av summerad azitromycin kostar flera gånger billigare. Många patienter föredrar att välja sumamed eftersom det anses vara ett originalmedicin som har genomgått vissa tester. Det finns inga andra speciella skillnader mellan den ryska analogen sumamed.

Sumamed eller chemomycin

När man väljer sumamed eller chemomycin är det värt att överväga att båda drogerna betraktas som strukturella analoger. De innehåller samma aktiva substans - azitromycin. Det betyder att det finns praktiskt taget inga skillnader mellan fonderna. Skillnaden är endast i ytterligare ingredienser, tillverkaren och kostnaden.

Båda ämnena görs med hänsyn till tekniska normer. Under tillverkningen observeras alla standarder för den aktiva beståndsdelen och skalen. Därför upptar de här ämnena en ledande ställning när det gäller lagring. Kommentarer på den analoga summan anger att den är tillräckligt effektiv och väl tolererad. Samtidigt är kostnaden för heomycin lägre med cirka 100 rubel.

Sumamed eller Suprax

När man väljer sumamed eller suprax, bör man förstå att de har olika aktiva ingredienser och tillhör olika kategorier av antibiotika. Supraks är baserad på cefixime, vilket är en tredje generation cefalosporin. Aktiv komponent av sumamed är azitromycin, som tillhör kategorin makrolider.

Suprax har en mindre uttalad toxisk effekt. Men när man väljer suprax eller summeras för barn, bör man ta hänsyn till att båda läkemedlen kan användas från 6 månader.

Sumamed har en bredare lista över vittnesmål. Om man talar om ENT-organ, hjälper båda agenterna framgångsrikt att behandla en näsa, hals, öron. Terapi kommer emellertid att vara effektivt om orsakssjukdomens orsaksmedel skiljer känsligheten för läkemedlet. I detta fall är suprax dyrare. Förpackning av 6 kapslar kostar omkring 800 rubel. Eftersom det här verktyget inte kan kallas en billig analog.

Sumamed eller amoksiklav

Vilken är bättre - sumamed eller amoksiklav? Denna fråga oroar många människor. Båda ämnena skiljer sig från antibakteriell verkan, men ingår i olika grupper av läkemedel. Amoksiklav tillhör således kategorin penicilliner, och dess effekt är mindre uttalad jämfört med sumamed.

Också karaktäristiskt för amoxiclav är närvaron av, förutom antibiotikumet, clavulansyra. Denna ingrediens är en hämmare av beta-laktamaser och har en negativ effekt på de enzymer som frigörs av bakterier. Läkemedlet i form av ett pulver är ordinerat från födseln.

Det är ganska svårt att bestämma vilket ämne som är bättre, eftersom det beror på den kliniska bilden av bakteriologiska mikroorganismers patologi och känslighet. Läkare ordinerar oftast penicilliner och endast i avsaknad av effektutväg till makrolider.

Sumamed eller Augmentin

Augmentin anses vara en strukturell analog av amoxiclav, därför har den i jämförelse med sumamed samma fördelar och nackdelar. Förberedelser produceras i olika länder, och detta är nyckelfaktorn.

Fördelen med augmentin är möjligheten att applicera från födseln. Nackdelarna är varaktigheten av behandlingen. Kursen är 1 vecka. Samtidigt är appliceringsfrekvensen 2-3 gånger om dagen. Behandling med sumamed är mindre lång vanligtvis en tre dagars kurs ordineras. Kostnaden för augmentin är lägre med 100 rubel.

Sumamed eller Flemoxin-lösningsmedel

Om man jämför sumamed eller flemoxin solutab är det värt att överväga att det andra ämnet frisätts endast i form av tabletter. De aktiva beståndsdelarna i preparaten skiljer sig åt. Flemoxin innefattar amoxicillintrihydrat, medan sumamed tillverkas på basis av azitromycin.

När man väljer sumamed eller flemoxin, bör man ta hänsyn till det andra läkemedlet har färre biverkningar, eftersom det anses mindre giftigt. Kostnaden för Flemoxin är något lägre. Vanligtvis kostar det ca 50 rubel mindre.

Sumamed eller klatsid - vad man ska välja

Clatid eller sumamed - vilket är bättre? Båda ämnena klassificeras som makrolider, men de skiljer sig åt i kompositionen. Basen för klociden är klaritromycin. Dess effekt är mindre uttalad. Ämnet används endast för infektion i andningsorganen och huden.

Åldersbegränsningar för dessa medel är desamma. Båda drogerna används endast från 6 månader. Biverkningar och begränsningar är också i stort sett lika. Kostnaden är lite annorlunda. Således kostar 10 tabletter av claciden med en dos av 250 mg 600 rubel. Eftersom verktyget är svårt att ringa en billig analog.

Sumamed eller Vilprafen

Båda ämnena tillhör makrolider, men de har olika kompositioner. Aktiv komponent av vilprafen är josamycin. Detta ämne har en mer omfattande lista med indikationer. Det kan vara full med difteri, kikhosta. Listan över indikationer inkluderar gingivit, sjukdomar i matsmältningssystemet, blepharit, lymfadenit och andra infektioner.

I detta fall är vilprafen strängt förbjudet med en vikt på upp till 10 kg. Det ordineras för 5-21 dagar. Den dagliga dosen måste delas upp flera gånger, vilket skapar vissa svårigheter. Kostnaden för detta läkemedel är ca 600 rubel.