Huvud
Förebyggande

Grundläggande och ytterligare test för diagnos av prostatit hos män

prostatit har inga tydligt uttryckta symtom, vilket i hög grad komplicerar diagnosen av patologi i de tidiga stadierna.

Utan användning av ytterligare analyser det är omöjligt att göra det. Men vad tester för prostatit Behöver du överlämna?

Trots allt kan laboratorieundersökningar fastställa det aktuella stadium av inflammation körtlar och svårighetsgrad patologisk process.

I artikeln kommer vi att prata om diagnos prostatit, analyser, hur man definierar en smittsam sjukdom.

Analyser för prostatit hos män

analyser vid en anläggning av en inflammation i en prostata - ett komplex av kliniska undersökningar som gör det möjligt att ta reda på följande stunder:

 • generellt tillstånd av penis
 • förekomst av inflammation
 • stadium av vävnadsskada.

Dessutom kan rekommenderas kliniska undersökningar. Det är kombinationen av analytiska data som gör att läkaren kan sammanställa en fullständig bild av patientens hälsotillstånd.

huvud

vad analyser att överlämna vid en prostatit? För att få en fullständig bild av sjukdomen utser urologen följande laboratorieforskning:

 • allmän analys av urin;
 • ett allmänt blodprov
 • prostatsekretionsanalys;
 • analys av urinrörsekretionen.

Vi kommer att överväga vilka analyser vid prostatit det är nödvändigt att överlämna - undersökningsplan:

Allmän analys av urin

Om du misstänker en prostatit urinanalys - Den första analysen måste du klara.

En studie av patientens urin gör att läkaren kan identifiera inflammation, påverkar prostatakörteln.

Om urinanalysen visar ett ökat innehåll leukocyter, då bekräftar detta förekomsten av inflammation.

Urinanalys för prostatit - indikatorer:

 1. leukocyter. Normalt bör denna indikator inte gå högre 7 föremål. Om figuren ökar, genomgår människokroppen en inflammatorisk process.
 2. protein. I urinen bör den inte vara innehållen. Hans närvaro kan prata om den kroniska banan av prostatit.
 3. erytrocyter. I analyser på en prostatit norm eller -hastighet - 5 enheter. Förhöjda nivåer av röda blodkroppar kan vara ett tecken på abscess av prostata eller beräkningsformen av sjukdomen.
 4. insättning. Utseendet av sediment föreslår en ökad salthalt, vilket kan orsaka bildandet av stenar i prostatakörlens kanaler.


Mindre effektiv för att diagnostisera prostatit är täthet av urin och KOE indikator. Överflöd av tillåtna normer kan indikera en patologi i genitourinary systemet som helhet.

Allmänt blodprov för prostatit

Fortfarande vad analyserar hand över vid prostatit hos män? En av dem - Analys av prostatit med blod. Blodprovtagning för undersökning utförs från fingret strikt på en tom mage. Nedan kan du se indikatorerna för ett allmänt blodprov för prostatit.

Analys av ett blod i en prostatit - norm eller hastighet:

 • ökade värden av leukocyter (mer än 9 × 10 ^ 9);
 • ökad ESR (mer än 5 mm / h);
 • fixering av stabila kärnbildade leukocyter (mer än 4);
 • lågt hemoglobin (mindre än 110 g / l).

Om sådana abnormiteter finns i blodprovet för prostatit, indikerar de en långvarig inflammation.

Prostatsekretskontroll

Viktiga indikatorer för studien är:

  1. leukocyter. Normalt bör indikatorn inte gå högre 10. I närvaro av en inflammatorisk process ökar antalet leukocyter.

De måste vara närvarande i hemligheten i en betydande mängd.

Med den befintliga kroniska inflammationen i prostata lecitinkorn kan antingen vara helt frånvarande eller bestämas med ett litet antal.

Bör inte lösas.

När patogena mikroorganismer detekteras rekommenderas det att bakteriell ympning hemlig prostata med definitionen av patogenens känslighet mot antibiotika.

Ibland, mot en bakgrund av god analys, är en person fixad symptom på prostatit. I detta fall kan ett provokerande test utnämnas. Patienten administreras intravenöst av prednisolon eller pyrogenal. Därefter utförs ett upprepat staket av prostatsekretion och urinsamling.

Det injicerade läkemedlet aktiverar utsöndring leukocyter (om det finns en dold läckande prostatit). Förhöjda nivåer av leukocyter i humana biologiska fluider bekräftar patologi.

Bra resultat fluorescerande mikroskopi. Metoden gör det möjligt att identifiera även enskilda celler i det cylindriska epitelet, vilket blir en bekräftelse på kronisk prostatit.

Analys av skrapning från urinröret

Mycket ofta associerad prostatitpatologi blir inflammation i urinröret - uretrit. För att diagnostisera sjukdomen utförs skrapning med hjälp av en steril sond insatt i urinrörets lumen till ett djup av tre till fyra centimeter.

Med uretrit visar analysen närvaron av bakterier i testmaterialet, liksom en ökning av antalet leukocyter (mer än tre i synfältet). Dessutom registreras höga nivåer av slem och epitelceller.

Ytterligare laboratorietester

Vilka tester för prostatit? Oftast, för att få en tydligare bild av sjukdomen, föreskriver urologen ytterligare studier.

En sådan åtgärd utövas om den tidigare utsedda drogterapi gav inte det förväntade resultatet.

Dessutom kan symptom på komplikationer av prostatit bli en orsak.

Här kan utses: ett blodprov för PSA, bakteriologisk sådd av prostatsekretionen, PCR, spermogram.

Blodtest för PSA

Protein PSA (prostatiskt specifikt antigen) produceras av körtelvävnaderna. Dess huvudsakliga funktion är flytning av spermier. överskott PSA tillåten norm kan indikera närvaron av maligna celler, liksom andra patologiska förändringar i prostatakörtelns vävnader.

Tre typer av PSA är av diagnostiskt intresse:

 • Gratis (utgör 20% av den totala mängden protein som cirkulerar i blodet);
 • relaterade;
 • vanligt.

Vid normal drift av det sekretoriska epitelet av PSA-prostatan i en mans blod bestäms inte mer än 4 ng / ml.

Det totala antigeninnehållet i blodet ligger inom 4... 10 ng / ml är ett tecken på följande patologier:

För mer exakt tolkning av analysen Innehållet av specifika proteinfraktioner undersöks:

 • minskning av fri PSA blir en av tecknen på utvecklingen av prostatacancer;
 • ökning av tillåten norm för gratis PSA indikerar en kronisk form av prostatit.

Bakteriologisk odling av prostatsekretion

Analysen refererar till bakteriologisk forskning. Analysen gör det möjligt att identifiera patogenen och skapa sin känslighet för olika typer av antibiotika.

PCR (polymeraskedjereaktion)

PCR-diagnostik - En av de mest effektiva metoderna, som används i stor utsträckning vid urologisk träning.

analys av utförs på kort tid och visar en hög noggrannhet av resultatet (upp till 99,9%).

Det var PCR är den mest informativa metoden för att diagnostisera inflammation i prostata.

teknik PCR avslöjar DNA alla patogener närvarande i det biologiska materialet som tagits.

Detta gör det möjligt att välja en lämplig drogterapi. Dessutom avslöjar studien även enskilda virus och bakterier, vilket är helt omöjligt med andra metoder.

sperma

Vad är sperma vid en prostatit? Varför gör de det? Studien avslöjar inflammatorisk process. Ofta utsetts eller nomineras analysen av en semen i tandem med bakpossevo en hemlighet hos en prostata.

Utvärderingen av det mottagna materialet är följande indikatorer:

 1. Volym av ejakulat. Den genomsnittliga normen - 3... 5 ml. Att få mindre sperma indikerar ett misslyckande i prostatakörteln. Överskott är den nuvarande inflammationen.
 2. färg. Normen är vit, något gulaktig eller gråaktig. Mörkningen av ejakulatet (ibland blodinnehållet) talar om traumatisering av körteln, och kan också indikera beräknad prostatit.
 3. Syra. Normalt pH faller inom intervallet 7,2-7,8. Avvikelser kan indikera förekomsten av prostatit.
 4. Likriktningsperiod. Normalt bör denna indikator inte överstiga en timme. Vid kronisk inflammation i körteln registreras en ökning av parametern.
 5. Viskositet av ejakulat. Hos friska män överskrider inte trådens längd 0,5 cm. Överskridande av det tillåtna indexet kan också orsakas av prostatit.


Förberedelse för leverans kräver av sexuell avhållsamhet åtminstone i två dagar. Under denna period är det nödvändigt att avstå från att ta kaffe, alkohol, eventuella mediciner och besöka bastur, bad, solarium. för analys alla erhållna spermier används.

slutsats

prostatit - En av de allvarligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet, vilket försämrar patientens livskvalitet. Att överlämna analyser vid prostatit är nödvändigt var säker! Att genomföra en omfattande analys gör det möjligt att du inte bara identifierar patologi i början av dess utveckling, men också att upprätta en optimal behandlingsregim.

Användbar video

Vid en prostatit analyserar vad som ska överlämnas? Se videon nedan:

Diagnos och analys med prostatit

Prostatit är den mest smutsiga maskulin sjukdomen med otydlig, omfattande symptomatologi. Känna igen det i de tidiga stadierna utan ytterligare diagnos är nästan omöjligt, så test med prostatit är mycket viktigt. De utförs för att noggrant diagnostisera sjukdomen, bestämma dess stadium och svårighetsgraden av symtomen på inflammation.

På grundval av kliniska undersökningar väljs också den mest lämpade för hälsotillståndet och effektiv metod för behandling av patienten. Vilka tester rekommenderas för män med misstänkt prostatit? Vilken roll tilldelas dem vid diagnos och behandling av patologi?

Noggrann diagnos - grunden för effektiv behandling

Det är känt att ju ju mer diagnosen är etablerad desto lättare är det för läkaren att välja den nödvändiga behandlingen för patienten. Undersökningar av prostata, direkta test bestämmer i stor utsträckning de mediciner som kommer att få effekt i varje enskilt fall. De tillåter dig också att korrekt identifiera den skyldige, som bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata och att välja rätt behandling taktik.

Vad kan testen säga?

Prostataanalys innebär en uppsättning kliniska undersökningar som utförs för att bestämma kroppens allmänna tillstånd, förekomsten av inflammation i den, den huvudsakliga mikroorganismen som orsakade dess skeden av vävnadsskada.

Kliniska undersökningar ger också läkaren tilläggsinformation om patientens övergripande hälsa, frånvaro eller närvaro av en tumör, virus i kroppen och immunsvaret mot dem.

När är undersökningen nödvändig?

En klinisk undersökning av prostatakörteln rekommenderas när symtom som:

 • liten svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion;
 • brännande känsla i urinröret och perineum;
 • obehaglig känsla under avföring
 • förekomsten av flytande trådar i urinen;
 • ökad uppmaning att urinera
 • intermittent urinering;
 • accelererad utlösning;
 • långvariga nattliga erektioner
 • minskad styrka;
 • ökad trötthet
 • mental depression, ångest.

Om minst en av dessa tecken stör dig, bör du snarast gå till urologen och genomgå en omfattande undersökning av prostatit.

Grundläggande analyser

Vad analyserar hand om vid prostatit? Huvuddelen är allmän analys av urin och blod, analys av prostats utsöndring, urinbakteriokultur, analys av urinrörets utsöndring, PCR-diagnos, dator eller magnetisk resonansbildning. Ytterligare test inkluderar ett blodprov för PSA, spermogram, transrectal sonografi av prostata och seminalblåsor, ultraljud av blåsan.

De ordineras om patogenerna i prostata inte fullständigt förstörs, om behandlingen har visat sig ineffektiv, om det finns misstankar om andra patologier i blåsan och prostata, om abscesser utvecklas.

Kom ihåg att palpation av prostata alltid tillåter dig att upptäcka inflammation i de tidiga stadierna, så det är nödvändigt att klara prov som tilldelats av en specialist, även med konsolatoriska förutsägelser.

Rollen för varje specifik analys är mer detaljerad.

Allmän analys av blod och urin

Ett allmänt blodprov för prostatit görs nästan alltid. Det gör att du kan uppskatta antalet blodkroppar, bestämma närvaron av blodsparasiter, halterna av hemoglobin, få en preliminär bedömning av patientens allmänna tillstånd. Venöst blod används för analysen.

Studier utförs på en speciell laboratorieautomatisk analysator. Ett blodprov kan detektera inflammation i prostata, andra patologier associerade med urinvägarna. Det anses vara ett av de viktigaste sätten att diagnostisera orsakerna till urinvägsobstruktion, eftersom det med högsta noggrannhet kan avgöra orsakerna till trängsel i urinröret och urinorganens tillstånd.

Ett allmänt blodprov för prostatit gör det möjligt att bedöma urinens bacobsens, genom att bedöma dess transparens, färg, organiska och oorganiska beståndsdelar, förekomsten av inklusioner och lämplig behandling.

Analys av urinrörets utsöndring och prostata

Analys av urinrörets utsöndring och prostata är en mikroskopisk undersökning av vätskan som produceras av organen, vilket gör det möjligt att upptäcka inflammation och att utvärdera dess svårighetsgrad. Material för analys erhålls med prostata massage: genom att trycka på kanalen appliceras vätska på glaset för vidare studier. Avvikelsen från sekretionsindikatorerna indikerar förändringar i prostatakörteln.

Dator- och magnetisk resonansavbildning

Magnetisk resonans och computertomografi är tekniker som gör det möjligt för kroppen att genomföra prostataundersökning utan att skada kroppen. De låter dig bättre studera mjuka vävnader, bestämma hur inflammationsprocessen utvecklas, identifiera komprimering och deformation av vävnader, stagnation och orsakerna till deras utseende.

Ytterligare metoder

Ytterligare tester för inflammation i prostatan innefattar:

 1. Transrectal sonografi är en studie som möjliggör en korrekt bedömning av alla storlekar av prostata, inklusive volymen av maligna tumörer. Analyser för prostataadenom och cancer måste nödvändigtvis inkludera denna typ av studie.
 2. Blodtestet för PSA är detektionen av ett ämne som produceras av prostataceller i en mans blod. Denna analys anses vara cancermarkör för prostatacancer.
 3. Blåsans ultraljud - en studie som gör det möjligt att bedöma kroppens form, yttre och inre konturer, blåsans innehåll.

De givna analyserna vid en prostatit gör det möjligt att inte bara avslöja ett stadium och en typ av patologi utan också att hämta optimala metoder och medel för behandling av patienten.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Analyser för prostatit

Prostatit är ett av de allvarliga manliga hälsoproblemen i samband med olika inflammatoriska processer som påverkar prostata (prostata).

Prostatit klassificeras enligt ett antal symtom:

 • per typ: akut eller kronisk;
 • på provocerande faktor: infektiös eller icke-infektiös (stillastående).

Akut prostatit är relativt lätt att bestämma på grund av uttalade symtom. Med den kroniska situationen är det svårare - utanför exacerbationsperioderna är manifestationerna knappast märkbara, därför analyserar analyserna för kronisk prostatit en mycket viktig roll.

Infektiös prostatit är resultatet av inflytande av olika infektioner, inkl. överförd från den sexuella vägen, spridning från foci av kroniska sjukdomar (patogener av inre organ, kronisk bihåleinflammation, tonsillit, etc.). Människor som har genomgått operation på bäckenorganen står i riskzonen. Den provokerande faktorn är penetrering av patogener (mikrober, bakterier, svampar, virus, patogener).

Icke infektiöst prostatit associerad med allmänna immunosuppression effekter av hypotermi, stillasittande och stillasittande livsstil, låg fysisk aktivitet, tvärtom, överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet från kön, överdriven alkoholkonsumtion, och så vidare. D.

Vilka tester ges för prostatit

För att genomföra adekvat behandling är det nödvändigt att utföra en fullvärdig diagnos där den viktigaste rollen spelas av testen för definitionen av prostatit, vanligtvis innefattande följande studier:

 • standard vanligt (urin, blod);
 • prostatsekretionsanalys;
 • uretral sekretionsanalys;
 • analys av halvvätska;
 • magnetisk resonansbilder, datortomografi.

Allmän analys av urin och blod

En allmän analys av urin och blod kommer att ge möjlighet att utvärdera flera viktiga saker:

 • en möjlig ökning av antalet leukocyter (leukocytos);
 • ökad erytrocytsedimenteringshastighet;
 • skiftet av leukocytformeln till vänster.

Dessutom finns infektioner, bakterier, protein i urinblåsan och urinröret. Alla dessa faktorer kan indikera närvaron av infektionsfokus, såväl som dess tillstånd (intensitet, nuvarande stadium, etc.).

Prostatsekretionsanalys

En analys av prostatahemligheten är en nyckelundersökning som kan bekräfta närvaron av prostatit; dess effektivitet är nästan 100%. Denna analys med prostatit är en mikroskopisk studie, vars syfte är den avtagbara utsöndringen av prostatakörteln. Dess studie gör att du kan få uttömmande information om tillståndet för prostata och förloppet av den inflammatoriska processen genom att detektera leukocyter, amyloidkroppar och lecitinkorn. Materialet samlas in genom att utföra intrarectal stimulering av prostata, på grund av vilken hemligheten utsöndras från urinröret (om sekretion inte har uppstått erhålls en del av hemligheten tillsammans med urinen). Det bör noteras att detta förfarande inte utförs med akut prostatit.

Analys av urinrörsekretionen syftar till att avslöja patogen flora och leukocyter.

Analys av seminalvätska är en annan mycket informativ laboratoriestudie. Ejakulat är en värdefull informationsbärare, eftersom den passerar direkt genom prostatakörteln och absorberar en signifikant mängd utsöndring av prostata. Analys av seminalvätskan gör att du kan bestämma prostatit genom det ökade antalet vita blodkroppar, liksom utseendet av enskilda röda blodkroppar. Dessutom kan den försvagade eller döda spermieren signalera inflammationen, liksom förändringen i beskaffenheten av reaktionen hos den huvudsakliga vätskan (från sur till alkalisk). I allmänhet kan ejakulat med inflammation i prostatakörteln utgöra upp till 80% spermatozoa, av olika anledningar som inte kan genomföra befruktning. Slutligen signalerar en kvantitativ förändring i sammansättningen av den seminala vätskan (en minskning av det totala antalet spermatozoer) en expansion av den inflammatoriska processens sfär och påverkar testiklarna.

Magnetisk resonans och beräknad tomografi

Magnetic resonance imaging och computed tomography är nu de grundläggande diagnostiska procedurerna för många sjukdomar, inklusive prostatit. Dessa studier klassificeras som hög precision, så att du får den mest exakta bilden av sjukdomen och förskriver optimal behandling. MRI ger en möjlighet att identifiera och visualisera den inflammatoriska processen som påverkade prostatakörteln, vilket gör sådan forskning till en ovärderlig hjälp vid snabb och effektiv behandling.

För att få en mer noggrann diagnos kan andra diagnostiska metoder användas. Först och främst är denna manuell undersökning prostata massage, som gör det möjligt att utvärdera flera farliga faktorer (närvaro av avvikelser från normala dimensioner, ömhet med fysiskt inflytande, Vid akut inflammation utförs inte på grund av överdriven ömhet och risken för sepsis.

Ytterligare tester

Vilka test har prostata män som ett extra test?

En viktig aspekt av medicinsk utvärdering är studien av tester för urogenitala infektioner - ofta fungerar de som orsakssjukdomar hos sjukdomen.

Kan tilldelas ultraljuds prostata, mer detaljerade analyser av urin (mikrobiologisk analys av mitt under processen, studien i tre portioner) uroflowmetry, transrektal ultraljuds, och blod kulturer t. D.

Diagnos av akut prostatit ofta förenklas, t. K. I detta fall kan sjukdomen identifieras genom fler symtom, H. En förhöjd temperatur (trivial och anus, varvid den senare är längre armhålan minst en halv grad) r., Ökning och morbiditet av lymfkörtlar i ljumsken och perineum. När intrarektalt stimulering visade en kraftig ökning av prostata och ökad smärta, spasm reflex anus.

Kom ihåg - om du misstänker en prostatisk inflammation, bör du undvika försök till självbehandling och kontakta en urolog. Endast en kvalificerad specialist kommer att kunna exakt diagnostisera ditt tillstånd och förskriva nödvändiga test för att upptäcka prostatit och en motsvarande uppsättning behandlingsåtgärder.

Vad är det nödvändigt att överlämna analyser vid prostatit?

Innan man fortsätter med behandling av sådana farliga sjukdomar såsom prostatit hos män, är det nödvändigt att passera en omfattande diagnos, inklusive laboratorietester (dvs.. E. Pass tester för prostata).

Undersökning av patienten

Vid läkarens tidpunkt bör du beskriva de trakasserande symptomen, arten av smärta och varaktighet och ge annan information som kan relatera till sjukdomen. Vi bör också tala om förekomsten av olika faktorer som kan utlösa utvecklingen av patologi.

Manuell undersökning

Manuell test är ett funktionellt test. Det används i fall då män inte har symptom på förvärring av sjukdomen, men det finns förutsättningar för kronisk form.

En av studierna är prostata massage. Det låter dig bestämma graden av ökning, struktur och andra indikatorer. Massage hos män kan endast utföras om det inte finns någon akut inflammation (dvs med kronisk sjukdom), eftersom det finns en ökad risk för blodinfektion.

Leverans av urin och blod

Blod i urinen överlämnas utan misslyckande vid undersökning av patienten för sjukdom. Analyser med prostatit bör vara omfattande för en noggrann diagnos. När en man lider av prostatit visar ett blodprov ett ökat innehåll av vita blodkroppar, liksom en snabb lösning av röda blodkroppar. Dessa indikatorer indikerar förekomsten av en inflammatorisk process. Graden av inflammation i organ och sjukdomsförloppet påverkar direkt värdena på blodindikatorer.

Med den katarrala formen av prostatit kan ett generellt urintest inte återspegla de uttryckta störningarna. Vid det avancerade skedet efter manuell test kan analysen av urin vid en prostatit avslöja purulenta vener.

Prostens hemlighet

Analyser hos män inkluderar en studie av prostats utsöndring. Detta är en mikroskopisk undersökning som avslöjar hemligheten, förekomsten av patologiska insatser i den och därmed dra slutsatser om körtelns tillstånd och graden av sjukdomen. Studien utförs endast i avsaknad av exacerbation.

Studien av materialet sker i en viss sekvens:

 • Intra-rektal stimulering av prostata utförs;
 • Snart börjar en slemhinnan frigöras ur urinkanalen, uppsamlad i en glasbehållare;
 • Hemligheten studeras under ett mikroskop.

Liksom en orm blir prostatens hemlighet, när det kommer på tjugo minuter blir det normalt. När det finns inflammation kan du se små fragment av den övergripande bilden, studera den under ett mikroskop. Efter stimulering måste patienten passera den första delen av urinen, om prostatens hemlighet inte släpps under massagen.

Uretral sekretionsanalys

Vilka åtgärder vidtas:

 • Att sätta in material i urinröret sätts en sond med en tampong in;
 • Från det erhållna materialet göres ett smet, som därefter undersöks under ett mikroskop.

Med en sådan analys av prostatit uppmärksammas mest indikatorer på patogen flora och leukocytkoncentration.

Utvärdering av ejakulat

Studien av seminalvätska är en av de mest informativa teknikerna, eftersom ejakulatet passerar genom prostata och innehåller mycket hemlighet.

Undersökning av ejakulatet ger information om nivån av leukocyter, liksom förekomsten av individuella röda blodkroppar. Det kan finnas blodproppar av döda eller svaga spermatozoer, kallade agglutininer. De bildas på grund av funktionsstörningar i immunsystemet.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Vad analyserar hand om vid prostatit?

För att förskriva en behandling måste patienten genomgå ett test och klara test för prostatit. Behandlingsprogrammet omfattar läkemedel, antiviral terapi, massage och användning av mediciner som stärker kärlen. Vilka tester som tas med prostatit beror till stor del på läkarens, kliniken och hälsan hos mannen. Nyligen har ultraljud, laserinduktoterapi och reflexbehandling använts. Behandlingsprogrammet bestäms individuellt baserat på analyser som visar patientens tillstånd och prostata.

Innehållet i artikeln

Vad kan man lära sig genom att testa?

Under det första besöket till läkaren behöver du prata om vad som stör dig. Urologen kommer att fråga mannen om symptomen, kroniska sjukdomar, livsstil och tidigare problem. I avsaknad av en akut form av prostatit kommer läkaren att utföra palpation av prostatakörteln. Med kronisk prostatit orsakar palpation inte smärtsamma känslor.

Komplex diagnostik av patientens test med prostatit kommer att detektera inflammatoriska reaktioner, analysera körtelns tillstånd och förstå graden av försummelse av sjukdomen för att ordinera lämplig behandling. Läkaren kommer att kunna bestämma:

 • patientens tillstånd
 • patogenernas förmåga att aktivera
 • grad av prostata skada;
 • chans att utveckla tumörer
 • immunsystemets förmåga att motstå skadliga bakterier.

Traditionellt innefattar prostata tester hos män studien av blodsammansättning, urin och ejakulering.

Blodprov

Ett blodprov från ett finger eller ven på prostatit visar närvaron av inflammatoriska processer i kroppen. Läkaren analyserar antalet vita blodkroppar och den hastighet vid vilken erytrocyterna löser sig. Urologen kommer också att se allergiska reaktioner (om några), eftersom prostatit inte är den enda orsaken till inflammation i körteln. Detta är huvudanalysen för hematuri (blod i urinen), eftersom andra tester inte ger korrekt information.

Ett blodprov från venen med prostatit visar mängden elektrolyter, kreatin och urea kväve, vilket möjliggör eliminering av problem med urinretention och obstruktion. Läkaren är också intresserad av kolesterolindexet, eftersom det är en av de främsta orsakerna till att sänka blodcirkulationen i organen i det nedre bäckenet. Detta leder till stagnation i körteln, vilket orsakar inflammation.

Prostatsekretionsanalys

Traditionellt tas analysen av prostats utsöndring med hjälp av rektal palpation. Hemligheten hos prostata kommer att visa antalet leukocyter och informera urologen om organets hälsa, svårighetsgraden av de inflammatoriska processerna och försummelsen av sjukdomen. Palpation utförs inte i den akuta formen av prostatit, för att inte orsaka starka smärtsamma känslor hos patienten. I detta fall är en PSA-analys obligatorisk.

Palpation är ett pålitligt sätt, men inte det trevligaste. På vissa kliniker använder en sond som smärtsamt tar en hemlighet på analysen med prostatit. Därefter kommer läkaren att analysera nivån av leukocyter och kommer att kunna bekräfta eller förneka förekomsten av infektion.

Bakteriologisk odling av urin

Patienten analyserar urin med prostata före och efter komplex behandling. Urologen analyserar antalet patogener och leukocyter, tittar på närvaron av makrofager och fettkroppar. Läkaren kommer också att se närvaron av patogener, till exempel E. coli.

Det finns flera sätt att genomföra bakteriologisk urinkultur. Beroende på vilken typ av urin med prostatit är behandlingen ordinerad. Om patienten har hört en läkare sent, kommer urinen att vara väsentligt annorlunda än en frisk persons urin och läkaren kommer att se skillnaden med hjälp av laboratorietester. För att passera urinalysen är det tillräckligt att trycka på bomullsstycket i urinröret under urinering. Vätskan absorberas i skivan, vilken sedan överförs för analys.

Analyser i ett modernt laboratorium

I vissa kliniker utförs urinsamling med en steril kateter i ett särskilt utrustat rum. Urinen samlas in i en speciell behållare, i vilken bakterier sås så, och läkaren diagnostiserar därefter fluidresponset på patogenerna. Resultat som patienten kan ta reda på om några dagar, beroende på klinikens arbetsbelastning.

Det är viktigt att ta hänsyn till att innan du samlar urin är det nödvändigt att desinficera urinröret ordentligt. Det är nödvändigt att urinen inte faller på externa bakterier och infektioner, annars kommer analysen inte att ge exakta resultat. Blod i urinen kan vara närvarande vid avancerade skeden av sjukdomen. I det här fallet ger patienten andra test för det mest exakta resultatet.

Analys av ejakulatet

Agglutininer, eller infertila spermatozoer, är huvudsymptomen på immunsystemet hos män. Läkare föreskriver en analys av ejakulatet för att analysera antalet döda spermatozoer, samt bedöma nivån av leukocyter och röda blodkroppar. Detta är en av de mest exakta testerna. Urologen tittar på ejaculats reaktion, som blir alkalisk med prostatit (i den friska kroppen är det surt), varför spermatozoa dör eller blir inaktiva. Med prostatit är mer än 80% spermatozoa inaktiva, varför det finns problem med sexlivet och fortsättningen av släktet.

Analysen av ejakulatet utförs efter urinanalysen, endast om den första analysen inte har givit korrekta resultat.

PSA-analys

PSA, eller ett prostatiskt specifikt antigen, används för att diagnostisera prostatit i många år och anses vara ett korrekt diagnostiskt verktyg. PSA ordineras om urintestet inte ger korrekta resultat eller patienten lider av flera sjukdomar samtidigt.

PSA visar antalet cancermarkörer (prekursorer av en cancerous tumör) i patientens blod, närvaron eller frånvaron av en malign tumör.

Patienter med prostatacancer ger PSA vid en frekvens av flera månader för att spåra antalet cancermarkörer, vilket gör det möjligt att utvärdera effektiviteten av behandlingen av sjukdomen.

Med prostatit betyder även en liten ökning av cancermarkörer i blodet skador på körteln, förekomsten av inflammatoriska processer och patogena bakterier. Med hjälp av PSA kan sjukdomen identifieras och härdas i de tidiga stadierna. Indikatorer för oncomarkers:

 • 0-10 IE / ml betyder att mannen är frisk;
 • upp till 400 E indikerar förekomst av sjukdomar, inklusive prostatit;
 • över 400 E betyder malign bildning.

För att PSA-analysen ska vara så noggrann som möjligt måste patienten noga ta hand om sin hälsa. En liten prostataskada kan väsentligt snedvrida analysens resultat. Blod i urinen är otillåtet om PSA är föreskriven. Bland mikrotraumas är de vanligaste skadorna:

 • masturbation;
 • ha sex
 • massage av prostata
 • cystoskopi;
 • ultraljudstudie.

Dessa är bara de vanligaste testen som de flesta män ger när de misstänker prostatit. När det finns andra sjukdomar, hälsoproblem eller komplikationer, ordineras patienten ytterligare undersökningar.

Cytologisk analys

Cytologisk analys av urin föreskrivs som en extra studie för att fastställa en noggrann diagnos. Analysen utförs samtidigt med en allmän studie av urinfärg i prostata. Oftast används den cytologiska analysen för att analysera cellernas sammansättning och kontrollera behandlingsprocessen. Patienten ger urin flera gånger så att urologen kan följa effektiviteten hos den levererade behandlingen.

Innan testet genomförs bör särskild uppmärksamhet ägnas åt könsorganens hygien. Det rekommenderas inte att dricka alkohol för en dag eller analysdagen, annars måste du ta det igen. I andra frågor bör alkohol och cigaretter skjutas upp före leverans av några tester, och bättre - för gott.

Bakteriologisk analys

Bakteriologisk analys är valfri och föreskrivs endast om patienten lider av bakteriell prostatit. I det här fallet kommer analysen att hjälpa till att bestämma orsaksmedlet för infektioner i körteln. Bakteriologisk studie utförs samtidigt med det cytologiska.

Sammanfattningsvis

I vissa fall upprepar symtomen på prostatit symptom på andra sjukdomar. Ibland visar han sig inte, och endast tester kan visa problemet. De utförs för att bestämma sjukdomen korrekt, för att ta reda på utvecklingsstadiet och att utse en kompetent behandlingssätt. Det är därför som det är nödvändigt att genomföra en undersökning varje år från en specialist.

Vilka tester för prostatit hos män måste ta: transkriptet och typerna

Prostatit är inte bara en vanlig sjukdom hos män, oavsett deras ålder, men också en förförisk sjukdom som kännetecknas av en otydlig och omfattande klinisk bild.

Känna igen sjukdomen i ett tidigt skede utan ytterligare diagnostiska åtgärder är nästan omöjliga, så prostatitest spelar en viktig roll vid bestämning av prostatapatologin.

Diagnostisk forskning har ett syfte - det är just att diagnostisera patologier, att bestämma utvecklingsstadiet och intensiteten av inflammatoriska processer. Baserat på kliniska studier väljs det mest optimala och effektiva behandlingsschemat för män.

Det är nödvändigt att överväga vilka tester som tas med prostatit, när det är nödvändigt att genomgå en studie för denna sjukdom, och vad betyder analysvärdena?

Undersökning med prostatit

När patienten adresserar en läkare med klagomål som är karakteristisk för prostatit, frågar läkaren initialt patienten, utför en detaljerad undersökning av patologins gång och närvaron av en liknande klinisk bild.

När akut prostatit utesluts, är det nödvändigt med rektal undersökning av prostata genom palpation, vilket gör det möjligt att utvärdera det interna organet, dess storlek och möjliga patologiska förändringar.

Då får mannen en hänvisning till testen, som med inflammation i prostatakörteln bör ges först. Det är värt att notera att i varje enskilt fall kan listan över analyser skilja sig något.

Till exempel i en klinisk bild räcker det med att överlämna flera enkla test, men i ett annat fall kan komplexa undersökningar genomföras. Men om man i allmänhet ska få en komplett bild av intensitetsgraden av inflammatoriska processer, patogena mikroorganismer, kommer en fullständig lista med analyser att hjälpa till.

Det rekommenderas att passera följande tester för prostatit hos män:

 • Allmän analys av urin. Huvudindikatorerna är information om de kvalitativa egenskaperna hos urin. Undersökningar visar prostatakörteln, inklusive förekomst av skadliga ämnen, högprotein, förekomst av infektioner.
 • DNA för ett patogent medel bestäms genom PCR-analys. När det finns en liten aning om sjukdomen bakteriella naturen ger indikatorerna ett positivt resultat. PCR-analys hjälper till att bestämma typ och stadium av patologi.
 • Hemligheten hos prostata. Det är nödvändigt att passera ett test av hemlängden hos körtelorganet, det tas under en rektumundersökning av en läkare.
 • Analys av saft från urinröret. Manipulation är som följer: läkaren injicerar en speciell sond med en bomullstopp in i urinröret, och saften resultat kan rapportera en kränkning av mikrofloran.
 • Undersökningen av seminalvätska möjliggör bestämning av infektiösa patologier. Och de är en av de faktorer som leder till prostatit. Det är värt att notera att sådana patogener kan överföras genom sexuell kontakt.
 • Ett omfattande blodprov ger resultat på antalet leukocyter, mobiliteten av erytrocyter.
 • Datortomografi hjälper till att bedöma det övergripande tillståndet hos en mans bäckenorgan.

Många patienter är intresserade av när det är nödvändigt att ta prov? Rekommendera en fullständig klinisk undersökning av körtelorganet är nödvändigt i sådana fall:

 1. Erektil dysfunktion.
 2. Svårigheter i processen med urinering.
 3. Extranea föroreningar i urinen.
 4. Brinner i urinröret.
 5. Urineringsprocessen avbryter spontant.
 6. Förlängda erektioner på natten.
 7. För tidig utlösning.

En läkare kan ordinera en fullständig undersökning, om en man har en nedsatt effekt klagar han på kronisk orimlig trötthet, ångest och ökad irritabilitet.

Endast allmän forskning bidrar till att upprätta en korrekt diagnos och genom adekvat medicinering för att bli av med inte bara negativa symtom, utan också att eliminera orsakerna till prostatit hos män.

Ytterligare forskning

I vissa situationer kan analyser inte ge en fullständig klinisk bild, eller en föreskriven konservativ behandling ger inte önskad effekt, därför krävs ytterligare studier.

I regel utpekas ytterligare diagnostiska åtgärder i de fall då misstankar om andra patologier i blåsan och prostatakörteln, eller när patogenen i glandulärorganet inte kan förstöras eller akut prostatit orsakade allvarliga komplikationer.

I ett sådant fall föreskriver läkaren förutom standardforskning inom medicinsk praxis ytterligare åtgärder som bidrar till att komplettera den kliniska bilden och göra den mer intakt.

Rekommendera sådana studier:

 • Undersökning för ett specifikt antigen. Denna procedur utförs om en läkare misstänker prostatacancer. Vanligtvis visas en studie för män över 45 år.
 • TRUZI glandulär organ med hjälp av en ultraljudsvåg. Och denna manipulation gör att du kan se de patologiska förändringarna i prostata, transformationsdynamiken.
 • Ultraljudsundersökning av blåsan utförs av anledningen till att prostatit kan vara en följd av infektion i urinväggen.

På begäran av en man kan en läkare ordinera ett spermogram. Det är inte en obligatorisk analys, men den genomförs så att mannen är övertygad om att han kan impregnera en kvinna.

Reglerna för leverans av analyser och tolkning

För att få rätt spermieantal måste du ge upp sexuellt liv i sju dagar. Det är också nödvändigt att utesluta användningen av antibiotika, att vägra att gå till badet och ångbastunet. Du kan inte dricka alkohol och kolsyrade drycker en vecka före provningarna.

För att klara urinprov med prostatit behöver du först tvätta penis, urin samlas i en ren behållare. Undersökningen av vesiklar utföres uteslutande med fullblåsan, och före undersökningen utesluts sex i tre dagar. Det är nödvändigt att följa sådana regler, så att du inte behöver ompröva efteråt.

Utan tvekan är doktorns uppgift att dechiffrera indikatorerna och att fastställa patientens korrekta diagnos. Men män som bryr sig om sin hälsa vill veta vilka indikatorer som är normen, och vad betyder detta, den här eller den siffra.

Analysanalysen är följande:

 1. Leukocyter i urinen är normala om de inte överskrider värdet av 3. När aceton finns i urinen indikerar detta en förväntad diabetes mellitus.
 2. När PCR-analys av erytrocyter inte ska hittas. I en situation där de finns, även det minsta antalet, indikerar detta ett trauma mot prostata.
 3. Forskning av saft av prostata bör inte vara mer än 12 (innehållet av leukocyter). Övriga indikatorer bör vara frånvarande.

Enligt resultaten av undersökningen av seminalvätska bör leukocyter vara i hög koncentration, slem är frånvarande. Normal sperma 50 och mer procent av den totala.

Ultraljudsundersökning gör det möjligt att bestämma storleken på glandulärorganet, dess densitet samt parametrarna för de partiella vesiklarna - deras norm är upp till 5 centimeter.

Slutsatsen som doktorn skriver först efter avkodning av analysresultat och full undersökning av en urinväg. Före utnämningen av medel är läkaren intresserad av predisponering och förekomst av allergiska reaktioner.

Lämplig behandling hos en högkvalificerad specialist hjälper på kortast möjliga tid att övervinna sjukdomen.

Hur man skickar test för prostatit, vilka tester utförs

När en urolog besöker en misstänkt prostatit börjar algoritmen för att diagnostisera sjukdomen av läkaren med insamling av data, för vilken en undersökning görs om patientens klagomål, rektal palpation.

Men utan laboratorie- och instrumentanalysmetoder är det inte möjligt att fastställa diagnosen av sjukdomen exakt.

I vilka fall är undersökningen nödvändig?

Prostatit i det första utvecklingsstadiet uppstår med inte uttalade symtom, vilket kan indikera andra, ofta farligare sjukdomar för en man.

Av denna anledning kan en fullständig klinisk bild endast erhållas genom att använda en uppsättning diagnostiska metoder.

Följande klagomål är skäl för att tilldela en komplex diagnostisk teknik:

 • brott mot tömning av urinblåsan;
 • minskad sexuell aktivitet;
 • upprepade brännande känslor i perinealregionen;
 • mental depression i samband med missnöje med sexlivet;
 • överdriven trötthet i avsaknad av ökad normal belastning;
 • erektil funktion nedgång
 • upprepade smärtsamma känslor när tömmen tömmes
 • täta urineringstakter
 • "Eldhastighet" - snabb utlösning;
 • långvariga erektioner på natten.

Vad kan testen visa?

Komplex diagnostik med prostatit möjliggör att bedöma statusen för prostatakörteln, närvaron av infektionsmedel i den, förekomsten av (frånvaro) av den inflammatoriska reaktionen, graden av den patogena processen.

Tilläggsundersökningsteknik ger möjlighet för läkaren att identifiera:

 • allmän hälsa hos en man
 • graden av prostata involvering i utvecklingen av neoplasmer;
 • befintliga smittsamma agens förmåga att aktivera
 • organismens motståndskraft mot effekterna av patogener.

Vad analyserar hand om vid prostatit?

Analyser för misstanke om prostatit klassificeras konventionellt i två grupper:

 1. Grundläggande - urinodling, molekylär genetisk diagnos (analys av polymeraskedjereaktion), dator och magnetisk resonanstomografi, en allmän analys av prostata vätska och urin.
 2. Hjälp - sperma analys, som genomförs efter avkodningen av sperma analys, ultraljudsundersökning av blåsan, blod detektering av prostatatumörmarkörer, ultraljud som en transrektal ultraljudsundersökning av prostatakörteln.

Manuell undersökning - koncept och procedur

Funktionell testning är huvudmetoden för undersökning bland manuella metoder.

Det är lämpligt att genomföra det i avsaknad av symptomatiska tecken på akut flöde av prostatit.

Ett av testmetoderna vid bedömning av prostatafunktionen är en körtelmassage utförd av transrektalmetoden.

Urologen har möjlighet att bedöma graden av organskada, käftens storlek och form, densiteten och konsistensen hos follikelvävnaden.

I akuta lesioner i prostatan finns det en risk för skador nekrotiska områden och deras migrering in i blod, som hotar systemisk inflammatorisk respons, känd som "sepsis."

När prostasmassagen under akut flöde minskar smärtgränsen för proceduren signifikant vilket ökar patientens lidande under proceduren.

PSA-analys med prostatit är ett koncept och en norm

Parametern för det prostatiska specifika antigenet (PSA) är ett signifikant diagnostiskt verktyg som används vid diagnos av urologiska patologier i ett blodprov.

Detekterar antalet cancermarkörer i blodet, analysen visar närvaron eller frånvaron av cancer i prostatakörteln, och låter dig också övervaka nivån av cancermarkörer vid terapeutisk behandling av cancer.

En liten ökning av prostatens specifika antigen i blodet betyder skada på körteln eller närvaron av inflammatoriska processer i den, åtföljd av organs hyperplasi.

Av denna anledning bör en man innan blod för PSA-analys ta största möjliga omsorg för att förhindra även en minimal prostataskada, för att inte snedvrida PSA-analysen.

Microtraumas kan erhållas med sex, onani, transrectal massage, TRUS och cystoskopi.

Den optimala tiden för abstinens från analysen efter dessa procedurer är 7-11 dagar.

Med prostatabiopsi är intervallet mellan procedurerna cirka 1 månad.

En vecka innan testet för PSA ska passera utan aktiv fysisk träning, äta mat med hög fetthalt, kryddig kryddor och salt. Vid denna tid, drick inte alkohol och rök inte.

På testdagen för ett specifikt antigen är dricksregimen endast icke-kolsyrat vatten.

Under utvecklingen av en malign tumör överskrider antalet oncomarkörer i blodet många gånger.

Den normala koncentrationen av det prostatiska antigenet anses vara en koncentration av 1 ml från 1,5 ng till 6,5. Den övre gränsen för normen anses för män i åldern 70 år.

Varje årtionde yngre än denna ålder minskar normen:

 • hos 60-åriga patienter är det 3,5 ng / ml;
 • 50-åriga män har en normal PSA-koncentration på 2,5 ng / ml;
 • 40-åringar - 2,0 ng / ml;
 • 35-åringar överstiger inte 1,5 ng / ml.

Åldern över 70 år möjliggör någon ökning av PSA-nivån, förutsatt att det inte finns någon malignitet hos friska prostataceller.

Ökad prostataspecifika antigenkoncentrationer över 10 ng / ml tyder på en möjlig förändring i benign prostata (BPH) eller prostata hyperplasi, associerad med nivån av PSA var 15% i förhållande till fritt antigen.

Normalt är koncentrationen av fri PSA i blodet 90% av den totala koncentrationen av antiproteaser.

I en bunden form i en mängd av 10% av det totala specifika antigenet är PSA i association med blodserumproteiner.

Med en PSA-koncentration på upp till 30 ng / ml övervägas en möjlig omvandling av en godartad tumör till en malign form. Överskott av nivån av prostata antigenmärket 1000 ng / ml indikerar entydigt omfattande prostatacancerläsning.

På pappersform efter analysen bör PSA-nivån ses i kolumnen där antiproteaset indikeras av de latinska symbolerna PSA.

Behandling av prostatit, där indikatorns värde inte överstiger 7 ng / ml sker enligt ett förenklat schema.

Män äldre än 55 år utan misslyckande testas för PSA i blodet för att förhindra utveckling av prostatit.

Allmänt blodprov för prostatit och dess norm

För ett allmänt blodprov är staketet från venen. Parametrarna för studien är koncentrationen av totalt hemoglobin, närvaron (frånvaro) av helminter, förekomsten av en inflammatorisk process.

Den senare är grunden för antagandet om möjligheten att utveckla prostatit.

En allmän analys av blod kan inte utgöra en diagnos av prostatit, om halten av hemoglobin i blodet inte faller under 110 g / l. Koncentrationen av leukocyter bör inte överstiga 9 x 109.

Vid avkodning av leukocytformen av blod uppmärksammas antalet stabila kärnbildade leukocyter, vars norm inte är mer än 4.

Med utvecklingen av inflammation i prostata ökar ESR i blodet över 5 mm / h.

Överflöd av normen i parametrarna för den allmänna analysen av blodet varierar proportionellt med graden av utveckling av inflammatorisk process i prostata. Ju mer normen överskrids, desto mer inflammation fortsätter.

Riktningen för ett allmänt blodprov utförs av en urolog efter undersökning med andra diagnostiska förfaranden.

Ett allmänt blodprov är inte den enda och oberoende grunden för att upprätta en diagnos.

Urinanalys för prostatit

Index för analys av urin i prostatit är de kvantitativa parametrarna för protein, salter, ketonkroppar och aceton, blodelement och patogena bakterier.

Analysen är uppdelad i bakteriologiska och cytologiska komponenter, en allmän analys.

För att leverera urin för analys framställs patienten särskilt noggrant, efter kroppens renhet, kost och urinuppsamlingsförfarande.

Prostatsekretion och urinkultur

Prostatens hemlighet skall samlas in och sedan bestäms patologin med hjälp av en mikroskopisk metod.

Under mikroskopet undersöks närvaron av patologiska innehåll och konsistensen av hemligheten.

Resultaten av analysen tillåter oss att bedöma graden av prostata-lesionen och arten av den inflammatoriska reaktionen.

En analys av utsöndringen av prostata utförs inte med flödet av prostatit i akut form.

Sekretionen av prostatan erhålles genom att separera från prostata en droppe av transparent slemhinnevätska genom transrektal stimulering av organet.

Hemligheten utsöndrad genom urinrörsöppningen placeras på en glid i form av ett smet och undersöks därefter genom mikroskopets okular.

Den avslöjande hemligheten efter några minuter börjar få likhet med den borttagna bilden av bägaren. I närvaro av patologi visas fragment av olika former i figuren.

I de fall där det inte finns någon sekretion, även efter transrektal stimulering, uppmanas patienten att montera den första delen av strålen vid urinering, i vilken utsöndringen av prostatakörteln föreligger.

Den kemiska och bakteriologiska analysen av urin visar skarpa avvikelser i indexen under aggressiv utveckling av prostatit och uttalade inflammatoriska processer.

Processen för uppsamling av urin i bakteriologiska analysen är mycket steril provtagningsförfarande för att förhindra inträngning av infektiösa agens i laboratorieglas när fördelningen av urinröret.

Det finns två metoder för steril urinprovtagning:

 1. Med hjälp av en steril urinarkateter tillverkas staketet genom att sätta in instrumentet genom urinröret mot blåsan. Denna metod är den mest sterila, eftersom det under villkoret att metallrörets sterilitet utesluter andra tillstånd för urinkolonisering.
 2. Användning av en steril tampong överlappar öppningen av urinröret, varefter urinering börjar. Den första delen av strålen fuktar tampongen, vilken utsätts för efterföljande frisättning av fukt och placerar den på en glid. Nackdelen med metoden är en stor sannolikhet för penetration av patogena mikroorganismer från penisens hud till tampongen och på andra sätt. I avsaknad av en urinkateter ska penisens hud vid sidan av huvudet behandlas med desinfektionsmedel.

Resultaten av bakteriologisk odling av urin avslöjas flera dagar efter tillväxten av antalet individer av patogena mikroorganismer eller kolonitillväxten.

Uretral sekretionsanalys

För att bestämma nivån av leukocyter och innehållet i patogena mikroorganismer i urinröret används en teknik för att smita med en speciell sond med ett tips i form av en bomullspinne.

Efter provning av bomullspinnen med cirkulära rörelser torkas av gliden.

Analys av seminalvätska

Seminalvätska är ett komplex av hemligheter av bulbouretral, prostatakörtlar, testiklar och seminala vesiklar.

Av naturen och sammansättningen av de sekret, in ett obligatoriskt ordning av prostata, bedöms på tillgängligheten och omfattningen av den inflammatoriska processen, baserat på leukocyt- och eventuell förekomst av erytrocyt.

Fragment av försvagade och döda manliga bakterieceller uppstår under patogena metaboliska processer och immunsvar.

Den inflammatoriska processen i prostata kan också bedömas av vätskans syra-basbalans. Det normala pH-värdet i ejakulatet har ett litet skift till syrasidan.

Om mediumets pH avviker från neutralt till alkaliskt, är misstanken för en inflammatorisk process i körteln förbättrad.

På prostatit indikerar 8 av tio döda spermatozoa eller inaktiverad.

En större andel av gameten som inte har förmåga att befrukta ett ägg avslöjar cancerproblem i prostata eller patologi som har svept inte bara prostata utan också testiklar hos en man.

Transformerade spermatozoer visar patologin för den endokrina funktionen, utvecklingen av maligna prostataförhållanden eller genetiska avvikelser.

Med de framväxande problemen med bakteriologisk analys av prostatainnehållet planteras ejakulat.

Frösvätskanalys anses vara en av de tillförlitliga laboratoriemetoderna för att detektera inflammation i prostatakörteln.

Av denna anledning, och på grund av hög tillförlitlighet av resultaten, används ofta analys av sperma av läkare av urologer vid diagnos av prostatit.

VIKTIGT ATT VETA: I den akuta formen av prostatit är proceduren för cystografi kontraindicerad.

Ytterligare forskningsmetoder

Ovanstående huvudmetoder för att detektera prostatit ger inte en fullständig garanti för ett tillförlitligt positivt resultat.

För att öka tillförlitligheten av resultaten används flera ytterligare tekniker, som angivits ovan i klassificeringen, om infektionen i prostata, de kliniska tecknen på inflammation inte stoppas, även efter applicering av terapeutiska metoder.

En ytterligare undersökning krävs om symptom på prostatit detekteras, vilket är konsekvensen av utvecklingen av en malign tumör i prostata eller bäckenorganen.

En hjälpteknik är oundviklig i händelse av komplikationer efter prostatit.

Sammanfattning av diagnostiska tekniker betyg

Trots flertalet av de viktigaste och ytterligare uppsättningarna av tekniker för detektering av prostatit överstiger effektiviteten hos en av dem de andra genom att betygse både när det gäller användningsfrekvens och graden av tillförlitlighet hos resultaten.

Denna teknik - TRUZI, när sensorn ledde in i ampullen i ändtarmen, visar konsistensen, prostataformens storlek, närvaron av stenar och förkalkningar i den.