Huvud
Behandling

Urinanalys för prostatit hos män

Urinalysis är ett universellt laboratoriediagnostiskt förfarande för differentiering av sjukdomar och avslöjar en patologisk process.

Om en man som har konsulterat en läkare misstänks för en inflammatorisk process i prostatakörteln krävs en klinisk undersökning.

Ett av de obligatoriska förfarandena är analys av urin med prostatit. Efter en laboratorieundersökning analyserar läkaren urinindikatorerna, vilket kan indikera förekomst av inflammation.

Indikationer för analys

Ett av de tidigaste sätten att diagnostisera en sjukdom är att studera urin. Läkarna rekommenderar att alla män, särskilt de som är i riskzonen efter 45 år, genomgår en årlig undersökning. Urologen leder patienten till urin för att identifiera patologi.

Orsakerna till studien av urin med inflammation i prostatakörteln är enkla. Många sjukdomar har liknande symptom, till exempel med prostata adenom. Därför är det nödvändigt att utföra alla nödvändiga laboratorietester för differentiering av sjukdomen.

En studie av urin kan krävas om det noteras:

 • ömhet i inguinal, femoral och penis;
 • svårighet att urinera
 • smärta när du tömmer urinblåsan.

Typer av urinanalys

Det finns flera samlingsmetoder där urin studeras. Män som har en prostatinflamnad ges ett tre-shot-test. I vissa fall krävs en fyra-poängsundersökning. Insamling av urin och forskning på Nechiporenko resultat gör det inte. Därför är det inte informativt och används inte för inflammation i prostatakörteln.

Vid hänvisning till en patient hos en patient med typiska specifika symptom på prostatit, kommer han att tilldela följande typer av studier för att bekräfta eller motbevisa undersökningsresultaten:

 • övergripande. När man tar ett prov för en allmän studie avslöjas de fysikaliska och kemiska egenskaperna hos urinen, som förändras under inflammation.
 • cytologisk. Denna metod avslöjar förekomsten av förändrade celler i blåsan och prostata;
 • bakteriologicheskoy. Syftet med denna studie är att upptäcka patogena mikroorganismer.

Vid avvikelse från de studerade parametrarna från normen kan läkaren ta reda på orsaken till inflammation i prostatakörteln, bestämma arten av sjukdomsförloppet och föreskriva nödvändig behandling.

Förberedelse för analysen

För att resultaten av studien ska vara tillförlitliga rekommenderas följande regler innan urinen levereras:

 1. Dricka bör inte begränsas. Det är värt att dricka så mycket vätska som det konsumeras tidigare.
 2. Före undersökningen är det nödvändigt att byta kost. Det är viktigt att utesluta användningen av kött, saltade, sura rätter och kryddor. Sådan mat påverkar irritationen urinätaren, vilket kan leda till snedvridning av resultatet.
 3. Det är nödvändigt att utesluta mottagning av alkoholhaltiga drycker.
 4. Det är nödvändigt att begränsa sig från fysisk överbelastning.
 5. Det är viktigt att sluta ta antibiotika och andra läkemedel som kan påverka resultatet (diuretika). Om detta inte är möjligt, måste du informera läkaren om det.
 6. Urin samlas i en steril behållare.

Hur samlar du urin?

Innan du börjar samla urin måste du tvätta dig själv. Det är viktigt att skölja penisen så att slemmen inte kommer in i urinprovet.

Du måste samla en genomsnittlig del av urinen. Den första i det här fallet släpps inom några sekunder, och nästa efter det kommer in i behållaren, men inte till slutet. Det räcker att samla omkring 100 ml vätska.

Det är viktigt att snabbt leverera urin till laboratoriet. Om du försenar och tar provet på två timmar, blir resultaten uninformativa. Skaka inte vätskan i det här fallet.

Urin ska överföras till laboratoriet tillsammans med riktningen. Det beskriver arten av studien.

Allmän analys

Den allmänna analysen av urin är den huvudsakliga grunden, som avslöjar den mikrobiologiska bilden av kroppens inre tillstånd och det speciella könsorganet. Vid ändrade standarder för ämnen som ingår i provet föreskriver läkaren nödvändigtvis andra mikrobiologiska studier.

Nödvändiga prover tas om morgonen, omedelbart efter uppvaknandet, samlas endast den genomsnittliga delen av urinen. För att göra detta, först du vill hoppa över den första delen av urin i toaletten, sedan ersätta ren (helst steril) behållare och hämta det minst hundra milliliter urin, och resten återigen dra på toaletten.

Efter att ha studerat provet jämförs dess indikatorer med de normala enligt följande parametrar:

 1. I närvaro av inflammation i prostata kan urinen ha en vit färg på grund av innehållet av leukocyter i den. I normalt skick bör skuggan vara gul eller transparent.
 2. Vid patologiska förändringar i urinen kan det vara grumligt impregneringsmedel.
 3. Urinens miljö varierar med syra i norm på alkaliska i patologi.
 4. Olika kemiska föreningar (proteiner, glukos, hemoglobin, bilirubin, ketoner, salter) borde normalt inte vara närvarande. Om de är jämn i en liten mängd kan du misstänka prostatit.
 5. Lukten under studien utvärderas inte.

Om efter undersökningen tvivlar doktorn på diagnosen, upprepas eller andra studier kan ordineras.

Cytologisk undersökning

Tillsammans med en generell analys föreskrivs ofta urincytologi. Under förfarandet utvärderas cellernas sammansättning och graden av inflammation kontrolleras.

Cytologisk analys av urin i inflammation i prostata är säkerligen underlägsen i noggrannhet för studien av skrapning från urinröret, men hjälper fortfarande ganska bra till att identifiera patientens cancer och atypiska celler.

För en mer tillförlitlig bedömning av situationen är den första morgonens urin inte lämplig, eftersom ett tillräckligt stort antal döda celler ackumuleras i natten, där förekomsten av dessa kan snedvrida resultaten av studien. Vanligtvis erbjuds patienten efter att ha urinerat för att urinera på toaletten, göra könsorganens toalett och först därefter samla materialet för diagnos.

För cytologisk forskning måste urin samlas i en tre-skottmetod. Det är viktigt att följa hygienreglerna och samla det i en steril behållare.

Efter insamling studeras nivån:

 • epitelceller (kan vara lite dyrt - mer än 10);
 • leukocyter (signifikant ökat - mer än 5);
 • erytrocyter (lite dyrt - mer än 3).

En viktig indikator är överflödet av norm av leukocyter. Deras närvaro indikerar en aktiv inflammatorisk process.

Bakteriologisk studie

En ytterligare studie är en bakteriologisk studie av urin. Det är nödvändigt att bestämma vilken typ av skadliga mikroorganismer i bakteriell prostatit som orsakade inflammatorisk process.

Under proceduren suger hon urin (tre portioner) i vissa miljöer. Studien utförs i 4-14 dagar. Efter att ha studerat proven jämförs indikatorerna med normen.

Svampar, bakterier och andra parasiter som saknas i en frisk man kan bestämmas i proven.

Kolonierna av mikroorganismer i det normala tillståndet bör inte bestämmas. I närvaro av sjukdom innehåller den tredje delen av urinen flera gånger det ökade antalet patogener.

Indikatorer som ska uppmärksammas

Efter att ha studerat urinen kan du avsevärt förtydliga bilden av sjukdomen.

Så vilka tecken kommer att vara mest karakteristiska med prostatit under avkodningen av resultaten?

Den övergripande analysen - urin är grumlig, färgad sovande te med mjölk i de flesta fall domineras av alkalisk miljö, ofta uppblåsta siffror protein i urinen.

Bakteriologisk studie syftar till att identifiera förekomsten av patogena mikroorganismer i det urogenitala systemet män och avgöra vilken typ av infektion provoceras av sjukdomsutvecklingen. Med prostatit i bakteriologiska kulturer kan kolonier av virus, svampar och bakterier detekteras. Urin har i detta fall ofta en mörk färg och har en fet lukt.

Cytologisk undersökning ger ett svar på frågan om möjliga neoplasmer i prostatakörteln. Enligt resultaten fastställs tillståndet för celler i prostata och antingen bekräftas eller refuseras (i frånvaro av epitelceller och erytrocyter i urinen) utveckling av tumörprocessen.

Blod i urinen är ett symptom som kräver omedelbar medicinsk behandling

Vissa patienter kan ha blod i urinen med prostatit. Detta fenomen kallas hematuri - förekomsten av blodpartiklar i urinen. Det bör beaktas att närvaron av alla blodkomponenter, inte bara hemoglobinkroppar, är viktigt, eftersom det i det här fallet inte kommer att handla om hematuri utan om hemoglobinuri.

Hematuri är uppdelad i två typer: mikrohematuri och makrohematuri.

Med mikrohematuri kan spår av blod detekteras endast genom mikroskopisk undersökning av urinresten.

När det gäller makrohematuri kommer patologin att vara synlig för blotta ögat - urinen får i detta fall en märkbar rödaktig kant och i särskilt svåra fall blir den rostig och bara röd.

Orsakerna till blodets utseende i urinen hos män kan vara olika:

 1. Inflammation i prostatakörteln.
 2. Enstaka abscess eller flera formationer i prostatens kropp.
 3. Det kan också indikera en utvecklande tumör i prostata.
 4. Förekomsten av stenar i organen i det genitourära systemet hos patienten.
 5. Cystitis - med denna sjukdom uppträder droppar blod vid slutet av urinering.

Behandlingen utnämns komplex, behandlas som den mest grundläggande sjukdomen - prostatit, och de medföljande problemen. Först av allt blockeras blockerat, så är orsaken till det eliminerat. Till exempel, om detta underlättades av närvaron av stenliknande formationer, genomfördes en uppsättning åtgärder som syftar till deras snabba och sparsamma eliminering.

slutsats

Normalt bör en frisk människas urin vara ljusgul, transparent, ha en sur miljö och en fuzzy, ospecifik lukt. Det ska inte innehålla spår av protein, blod, liksom alla typer av virus, bakterier och svampar.

Urin tillhandahåller data som tillsammans med andra typer av undersökningar, hjälper läkare skilja prostata lesion från andra sjukdomar i urin- och könsorganen mannen. Det viktigaste är att strikt följa de tillhörande läkarnas rekommendationer på sekvensen och metoderna för att samla olika typer av analyser för att skapa en fullständig och tydlig bild av sjukdomen.

Det är viktigt, efter att ha fått resultatet, att inte genomföra sin självständiga studie och inte lägga tidiga diagnoser. Endast en läkare i sammandrag för flera studier kommer att kunna bestämma närvaron av prostatit hos en man.

Protein, erytrocyter och andra indikatorer på urinanalys för prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet hos män

Prostatit är en förförisk sjukdom som kräver brådskande handling. Frånvaron av behandling kan leda till utveckling av allvarliga patologier och cancerframkallande.

Därför utser läkare, till vilka patienter behandlar lämpliga klagomål, patienten att genomgå en omfattande undersökning.

Detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att få ett fullständigt utbud av information om patientens hälsotillstånd och göra en korrekt diagnos. En separat plats i komplexet av laboratorieaktiviteter som faller inom ramen för studien ägnas åt analys av urin.

Indikatorer för biokemisk och allmän urinanalys hos män med prostata sjukdomar

Allmän och biokemisk analys av urin är den mest prisvärda metoden och samtidigt effektiv för att detektera sjukdomar hos det geniturära systemet.

Vid bedömningen av hälsotillståndet när den generella analysen av ämnet genomförs utvärderar läkaren de yttre tecknen. Normalt bör den biologiska produkten vara transparent och ha en ljusgul färg.

Varje avvikelse från normen indikerar utvecklingen av patologier i organens vävnader.

Vid biokemisk analys beaktas ett bredare utbud av data, inklusive:

 • antalet leukocyter (normalt upp till 3 enheter i synfältet);
 • nivå av proteininnehåll (i en frisk patient i urinen är frånvarande);
 • Saltkristaller (i ett friskt tillstånd är frånvarande);
 • erytrocyter (1 enhet eller frånvarande i synfältet).

Om hur exakt de kliniska egenskaperna och de yttre parametrarna för urin förändras i dessa eller andra sjukdomar, läs nedan.

Akut och kronisk prostatit

Med prostatit, urinmoln. Orsaken till turbiditet är ökningen av erytrocytnivåerna.

Om patienten utvecklar purulent prostatit kommer i urinen att finnas trådformiga formationer av vit färg, sakta sedimentera på botten av behållaren.

Om den biologiska produkten har fått en mjölkaktig vit färg, så det inkluderar ökat antal vita blodkroppar (vanligtvis med prostatit deras antal, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen, mycket eller obetydligt högre än 3 enheter).

Tätheten av urin för diagnos av prostatit har ingen effekt. Mängden protein, 0,033 g / l och mer, är en tydlig indikation på utvecklingen av prostatit.

Surhetsindexet är normalt 5-7 pH. Men dess överträdelse är inte ännu bevis på problem med prostata. Ofta varierar den här siffran på grund av missbruk av fysisk belastning och växtfoder.

Adenom av prostata

I de flesta fall liknar de siffror som finns under studien hos patienter som lider av adenom som hos patienter med prostatit.

Därför bör avkodningen av resultaten utföras av en specialist (en urolog).

Diagnosen görs efter att ha erhållit resultaten av laboratorieforskning, palpation och några andra snävt fokuserade studier.

Prostatacancer

Huvudindikatorn för utvecklingen av prostatacancer är det ökade innehållet av erytrocyter i urinen.

I regel är denna indikator tillräcklig för att en läkare kan dra till sig lämpliga slutsatser.

Och eftersom en allmän och biokemisk analys av urin inte räcker till för att göra en lämplig dom, får patienten vanligtvis ett hänvisning till ytterligare studier: blod på PSA, prostatasekretionsanalys och andra.

Orsakerna till protein i urinen hos män

Normalt är innehållet i urinprotein hos män 0,3 g / l. Om denna siffra överskrids kan en specialist dra slutsatser om utvecklingen av patologier i kroppen.

I regel är orsaken till att proteininnehållet ökar, de inflammatoriska processerna som sker i det urogenitala systemet hos män.

Bland de främsta orsakerna till ökningen av proteinhalten i urinen kan vara:

 • cystit och olika varianter av bakteriell skada;
 • störningar i njurarnas arbete (pyelonefrit, glomerulonefrit);
 • njurskada av giftig natur
 • diabetiska processer;
 • några andra stater.

Och vad säger en förhöjd nivå av röda blodkroppar?

Det ökade innehållet av erytrocyter i urinen kallas hematuri. Överträffa normen betyder inte att patologin har utvecklats i kroppen. Anledningen till att öka innehållet i röda blodkroppar kan ta sulfanilamid, urotropin, antikoagulant eller askorbinsyra av artificiellt ursprung.

Men i de flesta fall anger en överträdelse av de etablerade normerna närvaron av:

 • urolitiasis;
 • pyelonefrit;
 • mononukleos;
 • en njur- eller blåstumör;
 • dålig blodpropp
 • hjärtsjukdomar;
 • några andra sjukdomar.

Den slutgiltiga slutsatsen om patientens hälsotillstånd bör ske uteslutande av en specialist.

Vad kan säga urinfärgen?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Som vi nämnde ovan kan en biologisk produkts skugga säga om många förändringar som sker i genitourinärsystemet:

 • molnig urin. Det står att innehållet i den biologiska produkten ökar innehållet i röda blodkroppar. I sådana situationer är sannolikheten för att utveckla en prostatit hos en man kronisk eller akut;
 • färgning av ämnet i mjölkvit färg. Bevis på en ökning av vita blodkroppar, som också ofta talar om en förvärmning av prostatit;
 • röd eller nära den skugga av urin. Kan bekräfta utvecklingen av prostatacancer, närvaron av döda eller inflammation i prostatakörteln, cancer i urinblåsan, dålig matsmältning av hemoglobin och vissa andra sjukdomar. En liknande nyans uppträder också på grund av skador på det urogenitala systemet. Men för att provocera färgen av urin i röd färg kan man också använda lämplig mat (till exempel betor);
 • urinbrun. Han talar om utvecklingen av patologiska processer i prostata eller organ i genitourinary systemet. Att byta skugga till brunt beror på att urinen i utsöndringen av prostata eller sämre vätska kommer in i urinen. Sådana förändringar orsakas också av inflammation av testiklarna och närvaron av stenar i blåsan;
 • urin av grön nyans. Visas vid utveckling av en prostatit av infektiös natur. Också orsaka ett sådant val av färgning kan vara tarmsjukdomar, förgiftning, dysbios och några andra sjukdomar.

Finns det ett urintest för PSA?

För att bestämma nivån av PSA i kroppen hos en man kräver övergivande av blod. Resultaten av urintestet i detta fall kan tjäna som ett stöd för att fatta ett bestämt beslut angående valet av rätt behandlingstaktik.

Analys av den första delen av urinen efter prostata massage

I detta fall erhålls urin genom att massera prostata. De första dropparna av biomaterialet appliceras på glaset och undersöks. De innehåller en hemlighet som utsöndras under massagen och kan därför ge experter viktig information.

Relaterade videoklipp

Om urintester med prostatit i video:

Urinalys i närvaro av sjukdomar i det genitourära systemet är inte en diagnostisk metod, vilket möjliggör ett pålitligt resultat. Sådana händelser tillåter dock fortfarande att undersökningen av patienten är fullständig och mångfacetterad.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Urinanalys för prostatit

Bekräftar den preliminära diagnosen utser urologen en man med prostatit en serie undersökningar, varav en är urinanalys. Urinanalys med prostatit bidrar till att bestämma orsaken och arten av sjukdomen, vilket bidrar till valet av den mest effektiva behandlingstaktiken.

Typer och indikatorer för undersökningar

Många av symptomen på prostatit liknar de hos de flesta njure- och urinblåsesjukdomar. Typiskt urinering kan till exempel störa en man med prostatit inte bara på natten, men också under dagen. För att skilja mellan prostatit och urolithiasis, cystit, glomerulo- och pyelonefrit och andra inflammatoriska sjukdomar utförs urinstudier.

Analysen av urin vid en prostatit händer:

Det är extremt ovanligt att samla urin genom metoden för Nechiporenko. Endast om läkaren finner det nödvändigt. Alla typer av forskning kan utföras upprepade gånger det önskade antalet gånger.

Den allmänna studien baseras på en mikroskopisk utvärdering av kvantiteten och kvaliteten på de kemiska indexen för urincellulära inklusioner som samlas på morgonen på tom mage.

Förbereda för proceduren är inte svårt. Patienten tvättar sina sexuella organ och torkar dem väl och samlar sedan urin i ett beredat provkärl (behållare, burk eller annan behållare). Morgonurin är mycket koncentrerad, så analysen blir mest tillförlitlig. Fartyget måste vara rent, helst sterilt. Förskaffa det på ett apotek eller i ett laboratorium.

På tröskeln till analysen rekommenderas inte mottagning av fet, kryddig och söt mat, såväl som användning av alkohol. Dricksordningen bör vara normal. Fysisk stress (hårt arbete och träning i gymmet) bör minskas eller inte utföras.

Vid undersökning av urin för prostatit, en obligatorisk annullering av antibiotika krävs ett diuretikum och andra mediciner. Det är nödvändigt att konsultera en läkare, eftersom många läkemedel påverkar resultatet av undersökningen.

Förekomsten av urinvärden som överstiger normen indikerar en progressiv inflammatorisk process.

Med prostatit är urin oklart, med vita vener. Urin kan ändra färg på grund av att ta multivitaminer. En mörk eller brun nyans kommer att tala om maligniteten i prostata vävnaden, så ytterligare undersökningsmetoder kommer att behövas.

Turbiditet är associerad med upplöst i urinsalter, vilka fäller ut, eller med närvaron av leukocyter. Urin blir ogenomskinlig när bakterierna kommer in i kroppen, inflammatorisk process, lymfflödesstörning. Akut prostatit kännetecknas av grumlighet på grund av närvaron av pus, slem och mikrober.

Det tillåtna värdet av proteinalbumin i prostatakörteln är 0,033 g / l. I normal, även med en kronisk process, bör proteinet i urinen vara noll.

Närvaron av fällning indikerar den pågående förkalkningen av utsöndringen av prostata.

Cytologiska parametrar för urinanalys med prostatit bestäms samtidigt med en allmän studie av nya diagnostiska tekniker. Cytology visar förändringar i vävnad i körteln. Förberedelser för analys liknar den tidigare (generell). Ett exempel på tre koppar används ofta här.

Blod i urinen hos män med prostatit (erytrocyter) är sällsynt. Om detta hände, misstänker de:

 • trauma av prostata, som ett resultat av skada på urinblåsan under diagnosen;
 • blodkärlsbrott;
 • förekomst av hyperplastiska förändringar i körteln i kronisk långvarig prostatit eller maligna neoplasmer.

Om en patient länge varit sjuk med en kronisk form av sjukdomen kommer hematuri i urinen att tala om att utveckla prostatacancer. Patienten är akut på sjukhus.

Med prostatit observeras alltid vita blodkroppar i urinen, men siffrorna över 7 enheter indikerar storheten i inflammationsområdet.

Bakteriologisk analys utförs för att identifiera alla infektionspatogener (speciellt vid misstänkt bakterieform), vilket är en provocerande faktor för sjukdomen. Bakteriekopi av urin görs samtidigt med cytologi. Tre kulturer morgon urin såddas till näringsmediet. Detektion av mikroben sker från några dagar till två veckor. Det bakteriologiska indexet för CFU mer än 1000 cfu / ml indikerar hur brådskande behandlingen är.

Förberedelsen avslutas i den djupa hygienen hos manens yttre organ och tvättar den med en blek manganlösning.

Urinalys med prostatit är en överkomlig och enkel studie. För att få de bästa resultaten är det att föredra att ta en genomsnittlig del av urinen. Först passera hennes första jet i några sekunder, och sedan - urinera i tanken, sänka resten i toaletten. För studien är 50-100 ml urin tillräcklig. Tidigare urinering bör ske fyra timmar innan mannen skulle klara provet.

Urinen levereras till laboratoriet inom 2 timmar (senast 3), med den medföljande medicinska riktningen.

Varför uppmärksamma urin med prostatit

Urinalysis är ett universellt laboratoriediagnostiskt förfarande för differentiering av sjukdomar och avslöjar en patologisk process.

Leveransvillkor för test

Prostatit i medicin anses vara en inflammatorisk process i prostatakörteln, som kräver behandling i tid, innan de farligare konsekvenserna och komplikationerna utvecklas.

Inflammation i prostata bestäms av resultaten av ett laboratorieurintest.

För att uppnå tillförlitliga resultat rekommenderas patienten att känna till ett antal villkor som inte tillåter att snedvrida parametrarna för laboratorietester.

Analys av urin förhindrar utveckling av prostatit, vilket är i början av utvecklingen. Av denna anledning bör en man som är äldre än 35-40 år årligen undersöka urologen och ta blod och urinprov.

En sådan systematisk metod medger, med latent initial form, att diagnostisera prostatit och behandla det på enklare sätt.

Symtom för att basera testen

Urologens riktning till urinleverans, om det finns misstanke om prostatit, kan erhållas om följande symptom upptäcks av en läkare eller patient:

 • störning av tömningen av blåsan;
 • smärta vid urinering
 • obehag och ömhet att röra ljungens epitel, lårens inre sida, penisens huvud.

Inte alla metoder för urintester visar på ett pålitligt sätt karakteristiska förändringar för prostatit. Av denna anledning används flera metoder för urintestning, ibland används på ett komplicerat sätt.

Samlingen av urinprover utförs i tre eller fyra sätt.

Den välkända analysen av urin av Nechiporenkos metod visar inte tillförlitliga resultat i prostatit, vilket gör att det är värdelöst för diagnos.

Den allmänna analysen av urin avslöjar de fysikalisk-kemiska egenskaperna hos den biologiska vätskan.

Cytologisk analys visar nivån av störningar i prostatakörtelns cellulära strukturer.

Den bakteriologiska laboratoriemetoden detekterar bakterierna som orsakade patogenesen.

Varje analytisk sort visar parameters avvikelser från normala, gör det möjligt att identifiera prostatitkällorna och spåra den patologiska processen och också välja rätt behandlingsregim.

Blod i urinen med prostatit: orsaker och konsekvenser

När det finns blod i urinen är ett larm. Om det finns blödning i blåsans hålighet är det svårt att sluta använda traditionella metoder.

Källorna för hematuri (utseendet av blod i urinen) är:

 • smältning av prostata med involvering av ett blodkärl, vars perforering detekterar blod i urinen. Vanligtvis åtföljs blodiga utsläpp av purulenta massor;
 • traumatisk skada på blåsans väggar under prostataundersökning med medicinska instrument;
 • hyperplasi av prostata som ett resultat av en långvarig kronisk prostatit. Hyperplasiens karaktär är ofta malign.

Ett intyg om hematuri är inte det enda beviset på närvaron av en cancerous tumör. Varje femte patient med diagnosen "kronisk prostatit" med utseendet av rikligt blod i urinen visar emellertid en malign neoplasma i prostatakörteln.

Med utseendet av spår av blod förväntas en sämre prognos i varje tjugonde patient med inflammation i prostata.

Vid differentiering av diagnosen är det nödvändigt att utesluta den samtidiga prostatit urolithiasisen, som ofta blir orsaken till utseendet av blodelement i urinen.

Endast laboratoriediagnostik kan inte på ett tillförlitligt sätt särskilja mellan två sjukdomar med prostatit närvarande, därför kommer instrumental diagnostiska metoder (ultraljudsundersökning, biopsi, radiografi etc.) att krävas.

Läs vidare: Analyser för prostatit, undersökningar som genomförs.

Urinretention med prostatit: orsaker och utveckling

Prostatit kan orsaka urinretention både av direkta och indirekta skäl.

Om sjukdomen avslöjar ett symptom, ta reda på den sanna orsaken till nedsatt tömning av blåsan:

 1. Traumatisk störning av urinvägarnas integritet under undersökningen.
 2. Om prostatit åtföljer bildandet av polyper på blåsans väggar eller urolithiasis, finns det en barriär mot urinflödet.
 3. Maligna och godartade neoplasmer i prostatakörteln kan pressa urinrörets övre del och orsaka en försening i urinen.
 4. Prostatit kan utvecklas parallellt med nervsystemet, vilket leder till patologier av reflexaktivitet, varefter det inte finns några signaler för att tömma urinblåsan.
 5. Efter operation på prostata är felet i urinretentionen användning av anestesi eller en långvarig position av kroppen i ett horisontellt läge.

Det finns flera typer av urinretention:

 1. Ofullständig typ. Vid urinering observeras intermittenta intervall. Efter tömning är urinresten i blåsan vanligen ca 20 ml. Den återstående volymen urin avlägsnas endast genom kateterisering.
 2. Hyperplasi eller prostataadenom kan resultera i fullständig urinretention. Blåsan sträcker sig till gränsen, kateterisering löser inte problemet. Det enda sättet att lösa detta problem är kirurgi.
 3. Den kroniska typen av fördröjning är fallet med den kumulativa effekten av inflammation i prostatakörteln mot bakgrunden av adenomen.

Mekanismen för den patologiska processen med fördröjning förklaras av ökningen av volymen av follikelcellsstrukturer som utövar tryck på urinrörets övre del.

Kanalen i den här delen börjar böja, dess separata platser smalnar mycket och blir ett hinder för att tömma blåsan.

Urininkontinens: orsaker och utveckling av patologi

Oförmågan att klara av fördröjningen av urinering sker inte av en slump. De flesta fall av frekvent urininkontinens är inflammation i prostata.

Förutom den akuta tömningen av blåsan upplever den sjuke mannen problem under handlingen. Smärta och obehagliga känslor ges från urinröret till perineum och ljummen.

Diagnostiska metoder avslöjar 2 orsaker till inkontinens vid prostatit:

 1. Sclerotisering av blåsans hals.
 2. Avvikelser av reflexaktivitet i blåsans väggar.

Män med en inflammatorisk process i prostatakörteln har nedsatt funktionalitet i urinblåsan. Liknande patologier orsakar ofullständig fyllning av blåsan, som sedan upptäcks av smärta och besvär vid urinering, liksom frekventa uppmaningar att tömma blåsan.

I medicinsk praxis är urininkontinens uppdelad enligt typologin:

 1. Gradvis utveckling av urininkontinens.
 2. En patologi som plötsligt manifesterade sig.

Plötslig tömning av blåsan orsakas av patogena mikrofloras verkan på prostata och blåsvävnad. I annat fall påverkas läkemedlets huvudsakliga eller biverkningar.

Enuresis i prostatit bör differentieras från senil demens, hydrocephalus, sjukdomar i centrala nervsystemet, inkontinens med stroke och tumörer.

Färg urin och prostatit

Urinen hos en frisk person kännetecknas av sin genomskinlighet, och dess färg bestäms av många faktorer, bland vilka är mängden färgämnen i livsmedel som ätas.

Om prostatit är den enda sjukdomen i kroppen blir urinen molnig, vita trådar finns i den.

En liten grumlighet i urinen är förknippad med närvaron av upplösta salter, som efter en kort tid faller i sedimentet.

Urin hos en patient med inflammation i prostatakörteln är grumlig, inte på grund av de innehöll salterna, men av innehållet i purulenta massor är slem, patogena bakterier (normal urin hos en frisk man steril).

Förändring av insynen i urinen är förknippad med två skäl:

Urinvit uppträder när lymfatisk dränering är skadad och lymfocyter och lymfatisk plasma går in i urinvägarna från prostata eller urinblåsan.

Ofta förändras droger och mat som äter, färgen på urinen till en rödaktig, rik gul, etc. Ett farligt tecken i urinens grumlighet är detektionen av brun färg.

Symtom kan innebära utveckling av kronisk prostatit i onkologiska neoplasmer och andra farliga patologier i prostata.

Indikatorer för urinanalys för prostatit

Det är vanligt att samla urin omedelbart efter sömnen. Det rekommenderas att inte göra en god kvällsmat innan du lägger dig.

För tillförlitligheten av resultaten av laboratorieanalys är det vanligt för en man att dränera de första droppen av en stråle in i toaletten (toalett) och tömma mittdelen från urinröret i en behållare av glas eller plast.

Volymen uppsamlad urin beaktas inte. Några droppar (5-6 ml) räcker för att genomföra en fullständig kemisk analys.

För att bestämma färg, transparens, upptäckt av nederbörd är tillräckligt 80-100 ml.

Alkoholhaltiga drycker och mediciner slutar ta minst en dag före den föreskrivna proceduren.

Det rekommenderas att leverera urin till laboratoriet senast 3 timmar efter samlingen, annars utesluter analysresultaten inte felet. Det är bättre om patienten sjunker urin i laboratoriet tidigt på morgonen för att utesluta processen att skaka henne på väg till kliniken.

Rekommenderad minsta exponering för ljus, temperatur och tidsfaktor från uppsamling till analys.

Det är inte tillåtet att röra behållaren i penis för att utesluta yttre förorening och ändra urins kemiska sammansättning.

När man hänvisar till analysen indikerar urologen typen av analys och patientens namn.

Lukten av urin med prostatit kan variera, men detta tecken är inte specifikt.

Den första uppgiften att laboratorieanalys av urin är bestämningen av antalet leukocyter. Normalt kan denna indikator variera från 3 till 7. Med en ökning i figuren finns det en inflammatorisk process som uppstår i kroppen.

Om indikatorn kompletterar de kliniska tecknen på prostatit bekräftas misstanke om sjukdomen.

I de initiala asymptomatiska stadierna av sjukdomen kan det finnas en ökning av leukocyter, som måste differentieras från det felaktiga resultatet. För detta ändamål utförs urinanalys en gång till. Vid upprepning av tidigare resultat utförs en undersökning med andra metoder.

Det finns inget protein i en frisk persons urin. Med långvarigt skydd av skummet efter urinering finns det bevis på närvaron i albuminens urin, vilket indikerar många sjukdomar, inklusive kronisk prostatit.

För att bekräfta misstanke görs en laboratoriemätning av proteinfraktionen i det inlämnade provet. Det högsta innehållet av albumin och andra polypeptider i en hälsosam människa är 0,033 g / 1.

Antalet erytrocyter i urinen bör vara mindre än 5 enheter. Om denna indikator är ojämförligt högre, så är detta en garanti för en abscess som har utvecklats i prostatas eller blåsans vävnader.

Förekomsten av erytrocyter i urinen är en farlig indikator, vilket indikerar en allvarlig form av kronisk prostatit - beräknad. Rättfärdigar ofta rädslan för prostatacancer, som har utvecklats mot bakgrund av kronisk inflammation.

Sedimentet i urinen är inte bara bevis för bildandet av konkretioner i urinvägarna, utan även förkalkning av utsöndringen av prostata.

Inflammation i prostatakörteln indikeras av en bakteriologisk analys av urin. Enligt den internationella klassificeringen överskrider inte tillåtna mikroorganismer 1000 cfu / ml.

Flera överskott av normen är en garanti för inflammation i organen i genitourinary systemet.

Behandling av prostatit

rätt layout och typ av behandling har valts på basis av diagnos: terapeutiska, medicinska, praktiska detaljer läser här http://prostatitmedic.ru/lechenie-v-domashnix-usloviyax.html.

Dessutom används folk- och sjukgymnastikmetoder.

Metoder för att analysera urin

För att upprätta en noggrann diagnos krävs ytterligare undersökningsmetoder. Vid patologier av urinvägar är analysen av urin vid prostatit särskilt indicativ. Studien gör att du kan bedöma njurarnas arbete. Dessutom är det möjligt att identifiera cystit eller uretrit, vilket kan vara en orsak till prostatit. För att få ett ostört resultat är det viktigt att följa all doktors instruktioner angående reglerna för insamling av materialet före forskning.

Förberedelsernas egenskaper

Urin reflekterar inte bara närvaron eller frånvaron av en bakterie i njuren eller urinblåsan. Det indikerar också tillståndet för hela organismen som helhet. Förvrängda indikatorer kan indikera överträdelsen av metaboliska processer, förgiftning med giftiga ämnen och andra allvarliga brott. Även små störningar i näring kan påverka antalet analyser.

För att indikatorerna ska vara pålitliga kan du inte minska intaget av vätska innan du kan passera urin. Försök att inte tänka på det och dricka så mycket vatten och te som du gör varje dag. Öka volymen av att dricka kommer att minska koncentrationen av urin och minskningen tvärtom kommer att öka.

Eliminera opålitliga resultat kommer att hjälpa en enkel diet. Det innebär uteslutning från kosten av stekt mat, konserver, pickles, kryddor och en stor mängd kött. Naturligtvis är det inte tillåtet att dricka några alkoholhaltiga drycker.

Det rekommenderas inte att delta i ökad fysisk ansträngning, det vill säga att delta i ett gym och göra en morgonkörning innan du besöker kliniken. Det är viktigt att sluta ta alla mediciner. Om några av dem är nödvändiga för dig och vägran är omöjligt är det viktigt att informera läkaren om att du nu behandlas med specifikationen av läkemedlets namn.

Regler för insamling av material

För frånvaro av föroreningar är det rekommenderat att använda en speciell behållare som kan köpas på något apotek. I extrema fall tillåts användning av glasbehållare, som först måste tvättas och steriliseras.

Samling utförs på morgonen. Urin bör ackumuleras över natten. Innan rutinerna rekommenderas att ta en dusch och torka de externa könsorganen noggrant. Hämta urin på avstånd, det vill säga att inte låta behållarens kant röra på huden. Den mest vägledande är den genomsnittliga serveringen. För en detaljerad studie av indikatorerna är hundra milliliter tillräckliga.

Det rekommenderas att leverera materialet direkt efter samlingen till kliniken. Förvara urinen i högst två timmar på en mörk, kall plats, men inte i kylskåpet. Det rekommenderas att intensiv skakning undviks under behållarens leverans.

En behållare är nödvändigtvis innesluten med en riktning i vilken inte bara personuppgifter anges, utan även syftet med studien och även dess utseende.

Metoder för undersökning

Med prostatit beaktas olika urinindikatorer, men en allmän studie är först tilldelad. Det här är den enklaste metoden att bedöma kroppens tillstånd, vilket tar lite tid. Det är nödvändigt att utvärdera sammansättningen av de kemiska föreningarna i fällningen.

Det finns ingen specifik förberedelse innan du besöker kliniken, förutom vad som beskrivits ovan. Nödvändigt observerade hygien och använde sterila rätter. Om prostatit misstänks kan följande förändringar observeras:

 • Materialets färg ändras ofta till mjölk. Detta förklaras av det höga innehållet av leukocyter.
 • Lukten förändras inte. Om det finns en markant förändring i det, bör njurens patologi uteslutas.
 • Transparens är förlorad, men det är tillåtet och frånvaron av abnormiteter.
 • Med surhet är det ofta alkaliskt, medan det i norm är surt.
 • Förekomsten av specifika föreningar, såsom protein, salter och hemoglobin, är inte en karakteristisk indikator för denna sjukdom.

Således kan indexen av denna typ av undersökning endast bidra till att identifiera närvaron av ett foki av inflammation. Att uppskatta dess lokalisering och mer exakt för att avslöja anledningen till att ytterligare metoder kommer att hjälpa till.

Cytologisk undersökning

Den har en särskilt hög prestanda. Endast med hjälp av det är det möjligt att inte bara avslöja patologi utan också att utvärdera effektiviteten av behandlingen samt organets tillstånd i kronisk kurs. Du kan överföra undersökningen samtidigt med en allmän analys eller separat. Effektiviteten av detta förändras inte. Som ett komplement kan ett smet från urinröret eller en undersökning av ejakulatet förskrivas.

När du förbereder dig för insamling av material är det viktigt att följa en diet, vägra att ta droger och alkohol. Före proceduren utförs organens toalett och för uppsamling rekommenderas att endast en speciell behållare används.

Normalt, i en cytologisk studie, bör epitelceller vara inom 10. Deras ökning indikerar inflammation men inte specifikt på prostatit. Detsamma gäller för röda blodkroppar, som normalt inte ska vara mer än 3. Antal leukocyter är tillåtna upp till 5 i sp. Med denna sjukdom ökar de kraftigt.

Bakteriologisk analys

Det är en vägledande analys. Det är särskilt viktigt att bestämma orsaken till patologin, eftersom det endast med hjälp av den kan upptäcka en patogen mikroorganismer, liksom bestämma dess känslighet för drogerna. För att utvärdera resultatet kommer tre delar biologiskt material att krävas. Den huvudsakliga minus av analysen är dess varaktighet. För att bestämma typen av mikroorganismer kan det ta upp till två veckor.

När du samlar materialet är organets sterilitet och omsorgsfulla toalett viktigt. Till skillnad från ovanstående regler, kan urin i detta fall lagras på en sval plats, till exempel i kylskåpsdörren i 13-17 timmar. Men i alla fall utförs samlingen på morgonen, ackumulerade över natten urin.

Avvikelser är upptäckt av alla slags parasiter eller mikroorganismer. I normen borde de inte vara. Om några av dem identifieras kan det krävas ytterligare typer av undersökningar.

Urinanalys rekommenderas att tas inte bara i början av behandlingen, men också 4-5 dagar efter starten av behandlingstiden. Detta kommer att ge ett tillfälle att bedöma dess effektivitet och om nödvändigt ändra taktik. Dessutom genomförs en kronisk studieperiod minst två gånger om året.

Mer detaljer om normerna och metoderna för urinanalys kommer att beskrivas nedan:

Urinanalys med prostatit: typer och regler för insamling

Prostatit är en allvarlig sjukdom, som både i en tidig och olämplig behandling medför ganska allvarliga konsekvenser. Därför behövs en noggrann diagnos för att undvika att göra misstag med möten.

Anledningar till att ta ett urinprov för prostata enkel: många sjukdomar har liknande symptom med det, såsom prostata adenom måste därför utföra alla nödvändiga laboratorietester.

För den mest exakta representationen av patientens interna mikrobiologiska bild måste han noggrant förbereda sig för insamling av urinalys.

För detta ändamål före den faktiska insamlingen av analysen, en man ska tvätta könsorganen med varmt tvålvatten och torka med en ren handduk eller pappershandduk, bör utsätta ollonet penis, dra förhuden.

Förberedelser för leverans av urinanalys med prostatit innefattar också att vissa grundläggande regler följs:

 • Under dagen före provningen rekommenderas inte att engagera sig i kraftbelastningar, drick alkohol och ta någon form av medicin.
 • Du bör också avstå från överdriven konsumtion av feta, kryddiga och salta livsmedel. Ändra dricksregimen, både uppåt och nedåt, är inte värt det.

Analys av urin vid diagnosering av inflammation i prostatakörteln i akut eller kroniskt stadium av sjukdomen kan visa sig vara avgörande.

När det gäller att gå till läkaren med patientens specifika symtom typiska för prostatit, en för att bekräfta eller vederlägga resultaten av undersökningen, tilldelar följande typer av urinprov:

 • Allmän analys av urin - är den viktigaste grunden, som avslöjar den mikrobiologiska bilden av kroppens inre tillstånd och det speciella könsorganet. Vid ändrade standarder för ämnen som ingår i provet föreskriver läkaren nödvändigtvis andra mikrobiologiska studier. Nödvändiga prover tas om morgonen, omedelbart efter uppvaknandet, samlas endast den genomsnittliga delen av urinen. För att göra detta, först du vill hoppa över den första delen av urin i toaletten, sedan ersätta ren (helst steril) behållare och hämta det minst hundra milliliter urin, och resten återigen dra på toaletten.
 • Bakteriologisk analys av urin med prostatit bidrar till att upptäcka sjukdomsbanorna. Det produceras genom att så de samlade doserna urin i speciellt beredda petriskålar. I fallet med bildandet av kolonier av alla bakterier eller svampar läkare spårar vägen för infektion och känslighet av bakterier bestämmer effekten av olika läkemedel som hjälper en hel del i behandling av inflammation i prostatan. Samlingen av analysen är i detta fall något annorlunda: patienten bör samla alla tre delar urin i olika behållare. Med tanke på tillväxtens längd för möjliga kluster, måste resultaten av studien vänta från sex till femton dagar.
 • Cytologisk analys av urin prostatit, säkert sämre än noggrannheten hos analysen av avskrap från urinröret, men det är fortfarande ganska bra för att identifiera cancerpatienten och atypiska celler i fallet med en patient som misstänks tumörer i det urogenitala systemet. För en mer tillförlitlig bedömning av situationen är den första morgonens urin inte lämplig, eftersom ett tillräckligt stort antal döda celler ackumuleras i natten, där förekomsten av dessa kan snedvrida resultaten av studien. Vanligtvis erbjuds patienten efter att ha urinerat för att urinera på toaletten, göra könsorganens toalett och först därefter samla materialet för diagnos.

Blod i urinen med prostatit är ett symptom som kräver omedelbar medicinsk behandling

Hematuri är uppdelad i två typer: mikrohematuri och makrohematuri. Med mikrohematuri kan spår av blod detekteras endast genom mikroskopisk undersökning av urinresten. När det gäller makrohematuri kommer patologin att vara synlig för blotta ögat - urinen får i detta fall en märkbar rödaktig kant och i särskilt svåra fall blir den rostig och bara röd.

Orsakerna till blodets utseende i urinen med prostatit kan vara olika:

 • Inflammation i prostatakörteln.
 • Enstaka abscess eller flera formationer i prostatens kropp.
 • Det kan också indikera en utvecklande tumör i prostata.
 • Förekomsten av stenar i organen i det genitourära systemet hos patienten.
 • Cystitis - med denna sjukdom uppträder droppar blod vid slutet av urinering.

Behandlingen utnämns komplex, behandlas som den mest grundläggande sjukdomen - prostatit, och de medföljande problemen. Först av allt blockeras blockerat, så är orsaken till det eliminerat. Till exempel, om detta underlättades av närvaron av stenliknande formationer, genomfördes en uppsättning åtgärder som syftar till deras snabba och sparsamma eliminering.

Urinanalys för prostatit: indikatorer som är värda att uppmärksamma

Efter att ha studerat analysen av urin med prostatit, vars index har ganska specifika egenskaper, är det möjligt att tydligt avgöra sjukdomsbilden.

Så vilka tecken kommer att vara mest karakteristiska med prostatit under avkodningen av resultaten?

 • Allmän analys av urin - Urin grumlig, färgerna på ett skedat te med mjölk, i de flesta fall överväger det alkaliska mediet, och innehållet i urinprotein är ofta för högt.
 • Bakteriologisk analys av urin är utformad för att detektera närvaron av patogen mikroflora i ett människans urogenitala system och bestämma vilken typ av infektion som utlöste sjukdomsutvecklingen. Med prostatit i bakteriologiska kulturer kan kolonier av virus, svampar och bakterier detekteras. Urin har i detta fall ofta en mörk färg och har en fet lukt.
 • Cytologisk analys av urin ger svar på frågan om möjliga neoplasmer i prostatakörteln. På de uppenbarade underlag som är fastställt tillstånd i prostataceller och antingen bekräftas eller vederläggas (i frånvaro av hudceller och röda blodkroppar i urinen) av tumörutveckling i prostata.

Normalt bör en frisk människas urin vara ljusgul, transparent, ha en sur miljö och en fuzzy, ospecifik lukt. Det ska inte innehålla spår av protein, blod, liksom alla typer av virus, bakterier och svampar.

Urinanalys med prostatitindikatorer har en mycket märklig, levande data som tillsammans med andra typer av undersökningar hjälper läkare att skilja prostatit från andra patologier i det genitourära systemet för män. Det viktigaste är att strikt följa de tillhörande läkarnas rekommendationer på sekvensen och metoderna för att samla olika typer av analyser för att skapa en fullständig och tydlig bild av sjukdomen.

Urinanalys för prostatit

Om det finns misstanke om en inflammatorisk process i prostatakörteln, föreskrivs ett antal kliniska tester för att klargöra diagnosen och bekräfta den. Den mest efterfrågade är analysen av urin med prostatit.

Detta beror på det faktum att det i laboratoriet är möjligt att upptäcka innehållet av leukocyter i urinen, vilket visar närvaron av en inflammatorisk process.

När skickas de för testning?

Den allmänna analysen av urin är önskvärt att ta minst en gång per år. Detta kommer att hjälpa tidigt att diagnostisera en sådan farlig sjukdom i följder som prostatit. När du ser en läkare med klagomål om frekvent eller svår urinering, smärta i det inguinala eller suprapubiska området, kommer läkaren också att hänvisa till OAM.

Laboratorieundersökningen tar hänsyn till färg, densitet i urin och kemiska index. Med ökad proteinhalt, leukocyter, ketonkroppar - en ytterligare studie föreskrivs. Till att börja med är det viktigt att bestämma arten av sjukdomen. Detta kräver bakteriologisk inokulering.

Analys av tanksåningen är specifik och den bör samlas in korrekt. Först och främst är det nödvändigt att begränsa konsumtionen av socker en dag före leveransen, för att utesluta alkohol och uroseptika. Att ta antibiotika smörjer bilden, så läkaren behöver veta innan man gör utnämningarna, vilka förberedelser som patienten tar vid denna tidpunkt.

Före direkt urinsamling utförs hygienåtgärder för att rengöra könsorganen så att den yttre mikrofloran inte kommer in i behållaren. Urin samlas i tre burkar (den första serveringen i en, mitten i den andra och finalen i tredje). Det tar lång tid att få analysen. Den genomsnittliga tanksåningen tar två veckor.

Det är emellertid hans resultat som kan berätta inte bara om förekomsten av prostata sjukdom, men också för att avslöja den bakteriologiska formen och graden av försummelse av sjukdomen. I en patient med prostatit överskrider utvecklingen av mikroorganismer som regel regeln tre gånger.

För ett korrekt val av behandlingsregimen kan en cytologisk analys av urin vara nödvändig. Det är nödvändigt att bestämma antalet leukocytkroppar, erytrocyter och epitelceller.

Indikation för sjukhusvistelse kan vara process för hematuri. Det detekteras när blodet i urinen. Denna situation talar inte bara tydligt om förekomsten av prostatit, men indikerar också utseendet av sår i prostatacentret. I vissa fall kan hematuri vara det första tecknet på prostatacancer. Därför, om blod upptäcks i urinen, kommer läkaren att rekommendera en omfattande undersökning i patienten och omedelbart börja professionell behandling.

Allmän analys av urin med kronisk prostatit rekommenderas att tas två gånger om året. Detta är nödvändigt för att förhindra exacerbationsprocessen i det tidigaste skedet, vilket i stort sett sparar patientens resurser: både tillfälligt och ekonomiskt. Det rekommenderas också att ta urintest vid förebyggande av prostatit.

Indikatorer för urinanalys för prostatit

Dechiffrera resultaten av den behandlande läkarens prerogativ. Han är skyldig att förklara för patienten vilka indikatorer som överskrids och vad det betyder. Detta sker emellertid inte alltid. Ja, och jag har fått resultaten till hands, jag vill så snabbt som möjligt förstå deras betydelser.

Det första som ska uppmärksammas är att vita blodkroppar räknas i urinen. Normalt bör en frisk man inte överstiga sju. Om indexet är större betyder det att personen har en inflammatorisk process. Men ett laboratoriefel eller otillförlitlighet av analysen är möjlig. Därför, när ett överskott av vita blodkroppar erhålls, föreskrivs en andra analys som kan klargöra den kliniska bilden.

Därefter bör man uppmärksamma proteinindexet. Normalt är det noll. Det högsta tillåtna innehållet av proteinspår är 0,033 g / l. Och närvaron av proteinkroppar indikerar utvecklingen av sjukdomar i genitourinary sfären. I synnerhet - om förekomsten av kronisk prostatit.

Erytrocyter får inte överstiga 5 enheter. Annars kan vi prata om en abscesseringsprocess i blåsan eller prostata. Det kan också vara ett symptom på utveckling av beräknad prostatit eller till och med prostatacancer.

Sedimentet i urinen kan indikera överskott av salter. Och detta provocerar bildandet av concrements. I närvaro av störningar av sfinkter ringen eventuellt försämrad kronisk processer upp till bildningen i kanalerna av prostatakörteln klippformationer.

Normerna för urindensitet motsvarar indexerna 1,010-1,022 g / l. Om densiteten ökas indikerar detta utvecklingen av patologier i genitourinary systemet. I synnerhet leder en ökning av densiteten till ett ökat innehåll av bakterier, svampar och leukocyter i kroppen.

Vid en bakteriologisk kultur bör urinanalys med prostatit avslöja den så kallade CFU. Det indikerar närvaron av mikrobiella celler i urinen. Innehållet högst 1000 cfu / ml anses vara slumpmässigt och behöver inte behandlas. Men överskottet av normen flera gånger indikerar en allvarlig inflammatorisk process och kräver åtgärder.