Huvud
Skäl

amikacin

Amikacin är ett allmänt använt semisyntetiskt antibiotikum från tredje generationens aminoglykosid. Detta antibakteriella medel har ett brett spektrum av verkan, som också har bakteriostatiska och anti-tuberkulosegenskaper (hänvisar till andra linjära anti-tuberkulosläkemedel).

Preparatet erhålls från kanamycin med hjälp av halvsyntetiska reaktioner.

Amikacin absorberas inte i mag-tarmkanalen, därför produceras inte Amikacin-tabletter. I form av tabletter skulle Amikacin inte vara effektivt.

Läkemedlet är tillgängligt i pulverform (500 eller 1000 mg i en glasflaska), från vilken den beredda lösningen för injektion eller i form av en färdig lösning för intravenös eller intramuskulär injektion, i ampuller av 1 ml eller 2. Ampullen kan innehålla från 100 till 500 mg amikacin i form av sulfat.

Amikacins verkningsmekanism

Amikacin efter intravenös eller intramuskulär injektion fördelas snabbt till alla vävnader och organ. Inom en timme, med intramuskulär injektion och efter en halvtimme med intravenös, noteras maximal koncentration av läkemedlet i blodplasma. Amikacin tränger lätt in i cellmembranet och binder till ribosomproteiner. Genom att reagera på bakteriens ribonukleinsyra leder läkemedlet till störning av bildningen av proteinmolekyler, vilket medför patogenernas död.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet kvarstår i 10-12 timmar efter administrering. Amicacin metaboliseras inte, utsöndras, för det mesta av njurarna, i oförändrad form. En liten mängd sticker ut med gallen.

Halveringstiden hos vuxna är 2-4 timmar. Amicacin utsöndras hos barn i 5-8 timmar. Om njurarna störs kan uttagsperioden öka till 100 timmar.

Amicacin påverkar effektivt aeroba Gram-negativa mikroorganismer:

 • pseudomonas;
 • klebsiella;
 • Serratia;
 • shigella;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • salmonella;
 • Intestinala pinnar.

Och även på några Gram-positiva mikroorganismer:

 • Staphylococci (inklusive okänslig för penicillin);
 • Ett antal cefalosporiner.

Amikacin har måttlig aktivitet mot streptokocker. Och när de kombineras med bensylpenicillin påverkar effekten stammar av fekala enterokocker.

Mot anaeroba bakterier är Amicacin inte effektiv.

Indikationer för användning Amikaktsina

Såsom anges i instruktionerna, Amikacin är ordinerat för sjukdomar som orsakas av okänsliga för kanamycin, gentamicin, sizomycinpatogener. Indikationer för användning av läkemedlet är:

 • Luftvägsinfektioner (lunginflammation, bronkit, lungabscess, pleural empyema);
 • Infektioner i bukhålan, inklusive peritonit;
 • Purulenta infektioner av mjukvävnad och hud (smittade brännskador och sår, trycksår);
 • Postoperativa eller sårinfektioner;
 • Infektioner i gallvägarna;
 • Infektioner av leder och ben, inklusive osteomyelit;
 • otitis media;
 • sepsis;
 • CNS-infektioner, inklusive meningit
 • Septisk endokardit;
 • Genitourinära infektioner (cystit, uretrit, pyelonefrit, gonorré, prostatit).

Amicacin används också vid behandling av tuberkulos - som en säkerhetskopia.

Dosering och administrering

Som nämnts produceras Amikacin inte i tabletter, eftersom substansen absorberas mycket dåligt från matsmältningssystemet.

Läkemedlet administreras intramuskulärt eller intravenöst. Med intravenösa infusioner ("droppers") administreras administreringen med en hastighet av högst 60 droppar per minut, förfarandet varar 30-90 minuter. Intravenöst injiceras läkemedlet i minst 2 minuter.

Enligt instruktionen, vuxna och barn Amikacin administreras vid beräkningen av 5 mg per 1 kg kroppsvikt, var 8: e timme. Eller 7,5 mg / kg två gånger dagligen, efter 12 timmar.

Doseringen av läkemedlet bör inte överstiga 15 mg per 1 kg kroppsvikt men inte mer än 1,5 g inom 24 timmar. Kursdosen bör inte vara mer än 15 g.

Amicacins spädbarn ges en initialdos på 10 mg / kg, 7,5 mg / kg, två gånger om dagen.

Den initiala enstaka dosen för prematura nyfödda är 15 mg / kg, därefter - 7,5 mg / kg, en gång var 18-24 timmar.

Vid intravenös administrering av läkemedlet är behandlingsförloppet från 3 till 7 dagar och från 7 till 10 dagar med regelbundna intramuskulära injektioner.

Innan behandlingen med Amikacin startas och varje vecka under behandlingen ska njurarna övervakas.

Hur man später ut Amikacin

Som använt i instruktionerna kan Amicacin inte blandas i en spruta eller injektionsflaska med andra antibakteriella läkemedel.

För att späda Amikacin i form av pulver för intramuskulära injektioner, tillsättes 2-3 ml vatten för injektionsvätskor till innehållet i ampullen. Det bör noteras att Amicacin-injektioner är ganska smärtsamma. Därför kan du späda ut Amicacin Novocaine. För detta ändamål används 0,5% novokain i en mängd av 3 ml per innehåll av 1 flaska.

För intravenös administrering späds innehållet i 1 Amikacin-ampull i 200 ml 5% vattenlösning av glukos eller i en isotonisk lösning av natriumklorid (saltlösning). Koncentrationen av Amikacin i saltlösning bör inte överstiga 5 mg per 1 ml. Alla lösningar är beredda omedelbart före användning. Novocaine används inte för att förbereda lösningar för intravenös administrering.

Kontraindikationer för användning av Amikacin

Amikacin är kontraindicerat enligt instruktionerna:

 • När överkänslighet är särskilt amicacin och aminoglykosider i allmänhet;
 • Under amning;
 • Vid nedsatt njurfunktion
 • I allvarliga former av hjärtsjukdom och hemopoiesis;
 • När aktiviteten hos den vestibulära och auditiva apparaten (inklusive neurit av hörselnerven) störs finns det inget tuberkulärt ursprung.

Med omsorg utse Amikatsin till nyfödda, patienter i avancerad ålder, med uttorkning, myasthenia gravis, parkinsonism.

Gravid Amicacin är endast föreskriven för livsangivelser.

Amikacin och egenskaper vid användning av medicinering i form av injektioner

Amikacin är ett antibiotikum som tillhör aminoglykosidgruppen, som har ett brett spektrum av effekter. Denna typ av antibiotikum hör till kategorin aeroba gramnegativa mikroorganismer. Dess tillämpning bidrar direkt till följande faktorer:

 1. Det stör varandra med bildandet av RNA-komplexet.
 2. Det blockerar produktionen av proteinsyntes.
 3. Destruerar cytoplasmiska membran i bakteriedödande mikroorganismer.

Efter applicering av läkemedlet absorberas det snabbt, vilket bidrar till att tillhandahålla hastighet. Mer detaljerat kommer denna medicin att analyseras, och vi kommer att ta reda på under vilka förutsättningar läkaren kan utse honom till patienten.

Ett antal indikationer för användning av Amikacin

Amicacin i injektioner, behandla läkare utse deras patienter, när det finns infektion i kroppen med olika bakterier. De viktigaste indikationerna vid användning av antibiotikamedlet Amikacin inkluderar:

 1. Utveckling av inflammatoriska såväl som infektionssjukdomar i andningssystemet. Dessa är sådana sjukdomar som lunginflammation, bronkit och andra allvarliga sjukdomar.
 2. Infektioner som förekommer i svåra former av manifestation.
 3. Smittsamma sjukdomar i urogenitala kanaler och njurar.
 4. Infektion av centrala nervsystemet, liksom hud, mjukvävnader och andra organ och kroppsdelar.
 5. Infektioner som uppträder efter operationen.

Läkarna rekommenderar att man använder Amikacin-injektioner vid utveckling av infektion i leder och benvävnader, liksom med gonorré och lungtubberkulos. Behovet av att använda detta antibiotikum bestäms av läkaren efter att ha fått lämpliga test. Patienter är strängt förbjudna att använda ett antibiotikum utan läkares recept eftersom detta kan leda till utvecklingen av ett antal allvarliga komplikationer.

Det är viktigt att veta! Antibiotika är endast föreskrivna om läkaren misstänks ha bakteriell natur. För att klargöra bakterieformen tilldelar experten genomgången av vissa analyser.

Former av Amicacin

Amikacin finns i två former: pulver och lösning. Pulvret måste spädas för att erhålla en färdigblandad för användning, och lösningen kan redan injiceras efter ampullens öppnande. Vad som är annorlunda med dessa former av frisättning av antibiotika, kommer vi att veta mer.

 1. Lösning Amikacin. Som en lösning presenteras Amycacinsulfat, som har en färglös eller gulaktig färg. Ampuller finns i olika doser av aktiv substans vid 250, 500 och 1000 mg. Paketet kan innehålla 1,5, 10 eller 50 ampuller. Förutom den aktiva substansen innehåller ampullen även natriumdisulfat, natriumcitrat, vatten och svavelsyra i utspädd form.
 2. Amikacin i pulverform. Pulvret är förpackat i glasflaskor, vars kapacitet är 10 ml. Innan man använder sig av ett läkemedel måste pulvret lösas. För att lösa upp används speciella lösningsmedel, till exempel lidokain, som apotekaren ger tillsammans med flaskor av antibiotikum när de köps. Förpackningen innehåller 1, 5 eller 10 flaskor antibiotika.

Det finns praktiskt taget ingen skillnad mellan produktionsformer, endast det sista alternativet kräver preliminär upplösning av pulverblandningen, såväl som introduktionen på kortast möjliga tid. Dessutom används färdiga injektioner huvudsakligen för injektion i venen genom injektion eller droppmetod.

Instruktioner för användning och dosering

Innan ett antibiotikum appliceras måste en specialist göra ett test för tecken på intolerans av substanser i kroppen. Om resultatet är positivt, ska antibiotikumet ersättas med analoger.

Det är viktigt att veta! Under den terapeutiska behandlingen krävs Amikacin för att övervaka njurarnas funktion och höra en gång om 7 dagar. Om komplikationer uppstår reduceras eller elimineras dosen av läkemedlet som används.

Amikacin används exklusivt för intramuskulär eller intravenös administrering. Läkemedlet ska inte tas oralt och det är inte tillgängligt i form av tabletter. När läkemedlet injiceras i en ven eller muskel, är det nödvändigt att observera rytmen av infusionen av injektionen, vilken ska vara förlängd. När en patient ges en droppare med ett antibiotikum, varaktigheten av läkemedelsintaget varar ca 1 timme. För att komma in i läkemedlet i form av en droppare spädas ampullens sammansättning i en natriumkloridlösning.

Förberedelse av lösningen för användning krävs endast före administreringssättet. Pulvret är upplöst av Lidocaine eller Novocain, inte bara för att det är de bästa lösningsmedlen, utan också för att minska ömhet med läkemedlets administration.

Det är viktigt att veta! För att uppnå maximal effekt av absorptionen av antibiotikum rekommenderas det att administrera läkemedlet så långsamt som möjligt.

Efter det att antibiotikan har införts kommer den maximala effekten på en timme. Effekten av antibiotikumet bekräftas också vid behandling av andningssystemet när det används i form av inhalationer. Instruktioner för användning Amikacin i form av injektioner ger följande doseringsformer av denna medicinering:

 1. För nyfödda barn, som föddes före terminen, är det för tidigt. För sådana barn bör den ursprungliga dosen av antibiotikum inte överskrida normen på 10 mg per 1 kg kroppsvikt. I framtiden reduceras dosen till 7,5 mg per kg. Det är nödvändigt att ge injektioner 1-2 gånger om dagen, vilket kommer att rapporteras av den behandlande läkaren.
 2. Nyfödda barn och barn i åldersgruppen upp till 6 år. Initialt administreras en initialdos på 10 mg per kg kroppsvikt. I framtiden reduceras dosen till 7,5 mg, men läkemedlet ska administreras strikt varje 12 timmar.
 3. Barn ålder från 6 till 12 år. Doseringen är 5-7,5 mg per 1 kg kroppsvikt, men det är nödvändigt att sätta injektioner var 8-12 timmar efter läkarens bedömning.
 4. Barn över 12 år, såväl som vuxna. För dem är dosen av läkemedlet från 5 till 15 mg per kg vikt per dag. Det är viktigt att veta att den maximala dagpenningen inte ska överstiga 1,5 g.

Behandlingstiden varar normalt från 5 dagar till 2 veckor. Allt beror på indikationerna för användning, förbättringsdynamiken i tillståndet och patientens ålder. Om patienten kommer in på sjukhuset med tecken på brännskador, liksom vid allvarliga infektioner, kan antibiotikan användas var 6: e timme för att förbättra effektiviteten.

I närvaro av njursjukdomar är det nödvändigt att följa ett specifikt mönster för antibiotikabehandling:

 • Minska den ursprungliga dosen av läkemedlet.
 • Öka intervallet mellan nästa användning av läkemedlet.
 • Droppers läggs i tid från 60 till 90 minuter, och barn ska ges medicinering i 2 timmar, men inte mindre.

Materialet, liksom bruksanvisningen, anger den genomsnittliga dosen av administrering av Amikacin. I varje enskilt fall föreskrivs lämplig dosering av den behandlande läkaren. Om den föreskrivna dosen inte bidrar till förbättringens utseende kan den ökas, vilket också bestäms av läkaren.

Kontraindikationer och sidosymtom

Prescribe antibiotikum Amikacin i närvaro av patientens lämpliga indikationer kan vara först efter det att läkaren har fastställt i avsaknad av kontraindikationer. Införandet av ett antibiotikum i närvaro av en av kontraindikationerna kan leda till utveckling av allvarliga konsekvenser. Amicacin ska inte användas i följande kontraindikationer:

 • Njurinsufficiens, som har en allvarlig form av manifestation.
 • Myasthenia Gravis och azotemi.
 • Neurit i hörselnerven.
 • Allergi mot läkemedlets komponenter.
 • Graviditet.
 • Problem med fungerande vestibulära apparater.

Med sådana kontraindikationer är det möjligt att utveckla en sidosymptomatologi, som manifesterar sig i formen:

 1. Vanliga tecken på illamående och periodiska symptom på kräkningar.
 2. Förändringar i blodtal: leukopeni, anemi och trombocytopeni.
 3. Dysfunktion i centrala nervsystemet.
 4. Störning av känslighet uppträder oftast i form av hörselskada.
 5. Allergiska tecken: klåda, puffiness, utslag.
 6. Förekomst av lokala reaktioner inom injektionsområdet.

Om det finns en incidentiv symptomatologi, vänta inte tills symptomen försvinna. Du bör informera den specialist som ställde skottet, eller ring en ambulans om skottet togs hemma.

Användningen av antibiotikum Amikacin för barn

Med särskild försiktighet bör du använda mediciner för barn som föddes för tidigt. Detta beror på det faktum att utsöndringsperioden för aminoglykosider ökar signifikant. Om villkoren för användning av medicinen för prematura barn inte observeras är det möjligt att provocera berusning.

Läkare ordinerar ett antibiotikum för barn i form av dropp eller med hjälp av inandningar. Det är särskilt viktigt att administrera antibiotikabehandlingen i andningssjukdomar. Denna metod är relevant eftersom den aktiva substansen är omedelbart på de sjuka platserna och i infektionscentrumen. Inhalationsmetoden möjliggör att leverera 70% av den aktiva substansen till små bronchi och alveoler, medan endast 30% -40% levereras när det administreras genom intramuskulär injektion.

Att injicera eller göra inandning med ett antibiotikum kan vara inte tidigare än 1,5 timmar efter att ha ätit. Efter inandningen är över, får det inte gå direkt ut på gatan. Det är vanligtvis nödvändigt att stanna inomhus i minst 15 minuter så att antibiotikumet absorberar. Vuxna kan också använda ett antibiotikum i form av inandning. Antalet procedurer per dag borde vara 2 till 6 gånger.

Det är viktigt att veta! För att utföra inhalationer med antibiotika rekommenderas det att använda nebulisatorer.

För att förbereda ett antibiotikum för inandning måste du ta 500 mg av läkemedlet och späd det sedan i vatten med en volym av 3 ml. För att lösa upp är det bättre att använda natriumklorid, men du kan ta destillerat vatten. Använd Lidocaine eller Novocaine för att lösa drogen kan inte, eftersom det kan finnas komplikationer. Inandning av barn rekommenderas att utföras 2 gånger om dagen och vuxna 5-6 gånger.

Amicacin under graviditet och amning

Applicera antibiotikum när du bär ett foster, såväl som amning rekommenderas inte. Om det finns lämpliga bevis för detta, kan läkaren ordinera Amikacin-behandling på individuell basis. Vid användning av ett antibiotikum observeras dess snabba penetration genom placentan i fosterkanalen.

Vid amning, om det finns behov av en antibiotikabehandling, måste man sluta amma och tillfälligt överföra den till konstgjorda blandningar. Detta görs för att förhindra penetration av aminoglykosider genom moderns mjölk till barnet.

Det är viktigt att veta! Det är inte ovanligt att antibiotikabehandling under graviditet och under amning utvecklar biverkningar.

På hållbarhet, lagring, pris och analoger

Store Amikacin krävs exklusivt på en sval plats, begränsad för barn. Hållbarhet är vanligtvis 2 år, varefter det är nödvändigt att kassera produkten.

Kostnaden för Amicacin är cirka 120-220 rubel, vilket beror på doseringen. Läkemedlet har analoger som kan ordineras av en specialist om Amicacin orsakar allergiska reaktioner. Sådana analoger är: Amiksin, Likatsin, Amykosit, Fartsiklin.
Sammanfattningsvis bör det noteras att recensioner om Amikacin är positiva på grund av dess höga effektivitet vid bekämpning av olika typer av bakteriella mikroorganismer.

Amikacin för barn: bruksanvisning

Om ett barn har en allvarlig infektion, kan antibakteriella läkemedel inte undvikas. En av de mest effektiva är Amikacin. Är det möjligt att behandla barn med sådana antibiotika, hur man spädar medicinen korrekt och hur kan administrationen skada barnets kropp?

Typ av problem

Amikacin produceras i form av en lösning och i pulver, men läkemedlet är förpackat i ampuller och ampuller. Suspension, kapslar eller Amicacin tabletter finns inte, så du kan inte dricka detta läkemedel.

Pulverformen av Amikacin representeras av injektionsflaskor med 250, 500 eller 1000 mg aktiv substans. De kan åtföljas av ampuller med vatten för injektioner i volymen 2 eller 5 ml.

Ampuller med Amikacin lösning presenteras med en dos av 250 mg antibiotikum i 1 ml, och ampullerna innehåller i sig 2 eller 4 ml vätska. Drogen kan också köpas i ampuller om 2 ml, där den aktiva substansen innehåller 100 mg eller 500 mg.

struktur

I flaskor med pulver finns det endast aktiv substans. Lösningen för injektioner innehåller inte bara amikacin, men också natriumcitrat, vatten, svavelsyra och natriumdisulfit.

Princip för verksamheten

Amikacin är ett läkemedel som klassificeras som aminoglykosidantibiotika. Det är också ett effektivt läkemedel mot tuberkulos. Efter att ha trätt in i kroppen tränger detta antibakteriella läkemedel in i cellmembranen hos patogenerna, och binder sedan till de intracellulära komponenterna i bakterierna och bryter proteinsyntesen i de mikrobiella cellerna. Som ett resultat dämpas bakterier, så verkan av Amicacin kallas bakteriedödande.

Spektrumet av aktiviteten av Amicacin mot mikroorganismer är ganska bred.

Detta läkemedel bekämpar effektivt:

 • Pseudomonas.
 • Intestinala pinnar.
 • Klebsiella.
 • Enterobacteriaceae.
 • Shigella.
 • Streptokocker.
 • Salmonella.
 • Stafylokocker.
 • Serrat.
 • Providencia.
 • Mykobakterier.

Amicacin hjälper ganska ofta mot resistens mot andra antibakteriella medel, till exempel penicillin, gentamicin eller isoniazid. Motstånd mot sådant läkemedel utvecklas ganska sällan (mer än 70% av mikroberna är känsliga för det).

Läkemedlet absorberas nästan inte och förstöras snabbt i matsmältningssystemet, så det injiceras. Maximal koncentration av Amicacin uppnås i patientens kropp efter 30-60 minuter, då minskar den till terapeutisk och varar ca 10-12 timmar. Amikacin tränger lätt igenom vävnaderna och kan få effekter i benen, hjärnan, lungorna, hjärtmuskeln och andra organ.

vittnesbörd

Amicacins orsak kan vara olika infektionssjukdomar.

En sådan medicin är föreskriven:

 • Med lunginflammation, bronkit, abscesser i lungorna eller bakteriella lesioner i pleura.
 • Med endokardit (subakut och akut form).
 • Med tuberkulos.
 • Med gonokockinfektion.
 • Med purulent otit.
 • När det orsakas av bakterier, hjärnhinneinflammation och andra infektioner i centrala nervsystemet.
 • Med tarminfektioner.
 • Med peritonit och andra mikrobiella lesioner i bukhålan.
 • Med kolangit.
 • Med smittsamma lesioner av subkutan vävnad och hud.
 • Med bakterier, myosit, bursit eller artrit provocerad av bakterier.
 • Med osteomyelit.
 • Med infektiös inflammation i urinvägarna.
 • Med kemiska eller termiska brännskador.
 • När ögonsjukdomar (medicin används topiskt).
 • Med postoperativa infektioner.
 • Med sepsis.

Amikacin (antibiotikum) - bruksanvisningar än att odla och hur man sticker Amikacin injektion?

Latinska namn: Amikacini sulfas
ATX-kod: J01GB06
Aktiv beståndsdel: amikacin
producent: Syntes / Krasnharma, Ryssland, etc.
Lägre tillstånd från apoteket: På recept
pris: från 30 till 600 rubel.

Läkande egenskaper

Amikacinsulfat är ett nytt generations antibiotikum från aminoglykosidgruppen, en semisyntetisk, ett brett spektrum av effekter. Mycket effektivt läkemedel mot aeroba gramnegativa mikroorganismer. Det har en direkt effekt:

 • Förhindrar bildandet av RNA-komplex
 • Medlet hjälper till att blockera syntesen av protein
 • Främjar destruktionen av cytoplasmiska membran i bakterier.

Läkemedlet har ingen effekt på anaeroba mikroorganismer. Efter införandet av patienten absorberas Amikaktsina sulfate (INN) fullständigt och börjar dess snabba verkan. Effektivt fördelas det i alla extracellulära vätskor. Den terapeutiska effekten bevaras i kroppen hos vuxna och barn under 12 timmar.

Indikationer för användning

Amikaktsina sulfat (500 mg och andra doser) moderna läkare föreskriver vid behandling av infektioner som orsakas av mikrober som är känsliga för detta läkemedel. Dessa är:

 • Infektiösa processer svår flöde (akuta och kroniska), som orsakas av känsliga "amikacin" mikrober (meningit, septikemi, endokardit)
 • Inflammatoriska eller infektionssjukdomar i andningssystemet (lunginflammation och bronkit), både för intramuskulär injektion och för inhalationer
 • Infektionsprocesser i urinvägarna och njurarna (cystit, pyelonefrit, uretrit)
 • Infektionssjukdomar i centrala nervsystemet (encefalit, meningit), hud och mjuka vävnader (omfattande brännskador, smittade sår)
 • Postoperativa infektioner, här inkluderar även peritonit.

Den nuvarande generationen av specialister rekommenderar användningen av injektioner "Amikacin" i kampen mot infektioner som uppstår i den artikulära apparaten och ben, med gonorré (akut och kronisk) och i fall av prostatit, lungtuberkulos (i kombination med den specifika medikamentbehandling).

Observera att blodet i urinen med cystit, en sällsynt och farlig manifestation av sjukdomen, är mer detaljerad i artikeln: blod i urinen med cystit hos kvinnor.

Genomsnittspriset är från 30 till 600 rubel.

En lösning av "amikacin"

Amikacinsulfat, färdig att använda lösning. Preparatet framställs i form av en lösning i ampuller, färglös eller något gulaktig i färg. Ampuller är glas. Förpackningen kan vara 1, 5, 10 eller 50 flaskor.

Den aktiva substansen i ampullen är 250, 500 eller 1000 mg. Hjälpämnen som ingår i detta läkemedel: disulfit Na, vatten för injektion, Na-citrat för injektion, utspädd svavelsyra.

Genomsnittspriset är från 30 till 310 rubel.

Pulver "Amikacin"

Dessutom framställs detta läkemedel i denna form: en flaska med en pulverblandning för intramuskulär eller intravenös administrering.

Amikacin för intramuskulär administrering (i form av sulfat), pulver eller porös massa, vit eller gulvit nyans. Förpackad i en 10 ml flaska. Förpackningen innehåller 1, 5 eller 10 flaskor

Doseringar och administreringsmetoder

Före den direkta appliceringen av Amikacin bestäms patogenernas känslighet och patientens reaktion (test) på detta läkemedel. Under behandlingen minst en gång var 7: e dag, övervakas njurarna och hörselnerven. Om det finns några överträdelser minimeras dosen av läkemedlet, särskilt för barn, eller behandlingen är helt stoppad.

Amikatsin används vid behandling av olika typer av infektioner uteslutande i form av infusioner. Injektionsspecialister utses för att injicera intramuskulära, intravenösa vätskeinjektioner (mycket långsamt) eller droppinfusioner under 1 timme. För droppinjektion späds pulvret i en saltlösning av natriumklorid.

Lösningar är beredda omedelbart före användning. För muskeladministration måste flaskan med pulverinnehåll lösas med lidokain eller novokain, eftersom dessa är mycket smärtsamma injektioner. För den snabbaste resorptionen är det korrekt att sticka - långsamt. Efter administrering absorberas läkemedlet snabbt och dess maximala effekt uppträder inom en timme. Effektivt "Amikacin" och för användning vid behandling och i form av inandningar.

Ungefärliga doser av antibiotika:

1. Nyfödda prematura barn:

 • Den första injektionsdosen är 10 mg / kg; I framtiden är dosen 7,5
 • Stab 1 - 2 gånger om dagen.

2. Nyfödda och barn under 6 år:

 • I början - en engångsdos av injektion - 10 mg / kg; I framtiden är dosen 7,5 mg / kg
 • Var 12: e timme.

3. Barn från 6 till 12 år:

 • 5 - 7,5 mg / kg
 • Injektionerna görs efter 8 till 12 timmar.

4. Äldre än 12 år och vuxna:

 • Dosering 5 till 15 mg / kg per dag, men inte mer än 1,5 g / dag
 • Injektionerna görs var 12: e timme.

Den genomsnittliga behandlingssättet är 5 till 14 dagar. I händelse av smittade brännskador eller med allvarliga infektioner får amikacinsulfat ges intramuskulärt var 6: e timme.

Behandling av allvarligt sjuka patienter med svår njurdysfunktion utförs enligt följande:

 • Den maximala dagliga dosen av läkemedlet minskar
 • Intervallet mellan infusionen av medlet ökar
 • Intravenösa infusioner utförs långsamt, i 90 minuter till vuxna, och till spädbarn i 2 timmar.

I varje fall selekteras den exakta dosen av läkemedlet av en specialist individuellt, efter en strikt indikator på patogenens känslighet, placeringen av den smittsamma processen och svårighetsgraden av sjukdomsförloppet.

Regler för drogen för barn

Amikacinsulfat med extrem försiktighet används vid behandling av för tidigt födda barn, som termen för eliminering av aminoglykosider (på grund av underutveckling av utsöndringssystem) är mycket längre, och det bidrar till utvecklingen av berusning.

En modern generation av specialister rekommenderar administrering av ett läkemedel för barn vid inandning. Med den här metoden kan du leverera drogen direkt till det sjuka organet. Vid inandning levereras 70% av antibiotikumet till små bronkier och alveoler.

Inandningsproceduren utförs inte tidigare än 1,5 timmar efter intag. Efter inandningen ska patienten förbli inomhus i minst 15 minuter. Genomförande av inandningar för småbarn och allvarligt sjuka patienter utförs genom en mask som är tätt fastsatt i ansiktet. Lösning för inandning (med hjälp av en nebulisator) används för vuxna och barn över 12 år från 2 till 5 gånger om dagen, i 3 till 6 dagar.

Amikacinsulfat för inhalationer framställs enligt följande: 500 mg av läkemedlet (ampull) utspädd med 3 ml destillerat vatten eller 0,9% natriumkloridlösning. Lidokain eller novokain för att späda in flaskan från innehållet kan inte. Gör inandning 2 gånger om dagen. I svåra fall av lunginflammation praktiserar specialister en lösning av "Amikacin" för inhalationer och injektioner med hormonella läkemedel.

Under graviditet och amning

När fostret bärs, används gruppen av droger, där det aktiva medlet amikacin, strängt enligt indikationer. Detta medel har förmågan att snabbt tränga in under graviditeten genom moderkakan i fostervätskan och in i fostrets blodomlopp.

I akuta fall av nödvändig användning under laktationsperioden löser frågan om att stoppa amning lösas, eftersom aminoglykosiderna, som innehåller läkemedlet, i minsta doser, men ändå sticker ut med modermjölken.

Kontra

Undantag för behandling med "Amikacin" är:

 1. Dödlig insufficiens i svår form
 2. Neurit i hörselnerven
 3. Individuell intolerans mot komponenterna i agenten
 4. Myastheni och azotemi
 5. Uttryckta brott mot funktionen av den vestibulära apparaten.

Interaktion med andra droger

Förmågan att blockera elimineringen av aminoglykosider har cefalosporiner, diuretika, sulfonamider och penicillinpreparat. Kombination av läkemedel från dessa grupper och amikacinsulfat främjar ökningen av neuro- och nefrotoxicitet och ökar deras koncentration i blodet. Samspelet mellan "Amicacin" och anti-astma mediciner bidrar till att minska effekten av den senare.

Biverkningar

Under perioden med användning av detta läkemedel kan man observera förekomst av sådana biverkningar:

 • Leveransstörningar, periodisk kräkningar, frekvent illamående
 • I blodet förändras index, både hos vuxna och barn: leukopeni, anemi, trombocytopeni
 • Störningar i nervsystemet: permanent huvudvärk, tremor och domningar i lemmar, rörelsestörningar, sömnighet
 • Förändringar i excretionssystemets funktioner: oliguri, mikrohematuri
 • Känslighetsstörning: hörselnedsättning
 • Allergiska manifestationer efter intramuskulär injektion: permanent klåda, rodnad och hudutslag på huden, Quinckes ödem
 • Uppenbarelsen av en lokal reaktion: flebit, smärta vid injektionsställena.

Villkor och hållbarhet

Amikacinsulfat förvaras på en sval, torr plats otillgänglig för barn. Skydda mot direkt solljus. Kan förvaras vid temperaturer upp till + 25 ° C. Användningsperioden är 24 månader från utfärdandedatumet. Efter utgången av lämplighetstiden är det förbjudet att använda läkemedel.

analoger

I inhemska apotek hittar du sådana analoger av amikacin:

"Amiksin"

Pharmstandard OJSC, Ryssland.
pris från 590 till 660 rubel.

Preparatet ges i form av tabletter nr 6 eller 10, vilka är belagda med en beläggning. Stimulerar bildandet av interferon i kroppen.

godsaker

 • Snabb absorption av läkemedlet
 • Samlas inte i kroppen

cons

 • Kontraindicerat under laktationsperioden och under graviditeten
 • Ge inte barn upp till 7 år.

"Likatsin"

Lisfarm SpA, Italien
pris från 28 till 35 rubel.

Har anti-tuberkulos och antibakteriella effekter. Preparatet framställs: en flaska med en infusionslösning, en gel för extern användning.

godsaker

 • Medlet införlivas lätt i vävnaden och ackumuleras i tillräckliga mängder i vävnadsvätskan
 • Effekten kommer att synas efter endast 5 dagar.

cons

 • Kan orsaka allvarliga hörselskador (under behandling krävs kontinuerlig övervakning)

SYNTES

Joint Stock Company Kurgan Society of Medical Preparations and Products "Syntes"

Tyvärr användes inte användaren med sådan data.

Försök att ange annan data.

 • huvud
 • produkter

aminoglykosider

amikacin

 • Registreringsnummer P № 001175/01
 • Klinisk och farmakologisk grupp aminoglykosider
 • Farmakoterapeutisk grupp antibiotikum - aminoglykosid
 • Handelsnamn amikacin
 • Internationellt nonproprietary namn amikacin
 • Doseringsform Pulver för beredning av lösning för intravenös och intramuskulär injektion.
 • struktur Den aktiva substansen - amikacinsulfat (i form av amikacin) - 250 mg, 500 mg.
 • ATX-kod [J01GB06]
 • Farmakologiska egenskaperfarmakodynamik
  Halvsyntetisk bredspektrumantibiotikum, bakteriedödande effekt. Koppling till 30S-subenheten av ribosomer förhindrar bildandet av ett komplex av transport- och matris-RNA, blockerar syntesen av protein och förstör också bakteriens cytoplasmatiska membran. Högaktiva mot aeroba gramnegativa organismer - Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella spp, Serratia spp, Providencia spp, Enterobacter spp, Salmonella spp, Shigella spp;...... några gram-positiva mikroorganismer - Staphylococcus spp. (inklusive de som är resistenta mot penicillin, vissa cefalosporiner); måttligt aktiv mot Streptococcus spp. Även utnämningen av bensylpenicillin har en synergistisk effekt mot Enterococcus faecalis-stammar. Påverkar inte anaeroba mikroorganismer. Amikacin förlorar aktivitet under inverkan av enzymer, inaktiverande al., Aminoglykosider, och kan förbli aktiva mot Pseudomonas aeruginosa-stammar resistenta mot tobramycin, gentamicin och netilmicin.
  farmakokinetik
  Efter intramuskulär injektion (in / m) absorberas snabbt och fullständigt. Den maximala koncentrationen (Cmax) vid / m administration av 7,5 mg / kg - 21 mg / ml, 30 min efter i / v infusion av 7,5 mg / kg - 38 mg / ml. Tiden för att nå maximal koncentration (Tcmax) - ca 1,5 h efter den / m. Anslutning med plasmaproteiner - 4-11%. Det är väl fördelat i extracellulär vätska (innehållet i abscesser, pleural effusion, ascitisk, perikardial, synovial, lymfatisk och peritoneal vätska); i höga koncentrationer finns i urinen; i låga - i gallan, bröstmjölk, ögonkammarvattnet, bronkialsekret, sputum, och cerebrospinalvätska (CSF). Det tränger in i alla vävnader i kroppen, där den ackumuleras intracellulärt; Höga halter finns i organ med en god blodtillförsel: lungorna, levern, myokardiet, mjälte, och särskilt i njurarna, som ackumuleras i cortex, de lägre koncentrationerna - i muskel, adipos vävnad och ben. När de administreras i doser sredneterapevticheskih betyder (normal) vuxen amikacin inte tränga genom blod-hjärnbarriären (BBB), inflammation i meninges permeabilitet ökar något. Hos nyfödda uppnås högre koncentrationer i CSF än hos vuxna; passerar genom placentan - finns i fostrets blod och fostervätska. Distributionsvolymen hos vuxna - 0,26 l / kg hos barn - 0,2-0,4 l / kg, neonatala - minst en vecka av ålder och som väger mindre än 1500 g - till 0,68 l / kg, som lagras i minst en vecka och kroppsvikten över 1500 g - upp till 0,58 l / kg, hos patienter med cystisk fibros - 0,3-0,39 l / kg. Den genomsnittliga terapeutiska koncentrationen vid in / eller / m upprätthålles under 10-12 timmar. Inte metaboliseras. Halveringstiden (T1 / 2) hos vuxna - 2-4 timmar, neonatal - 5-8 h hos äldre barn -. 2,5-4 h Endpoint värde T1 / 2 - över 100 timmar (release från intracellulära förråd). Det utsöndras av njurarna genom glomerulär filtrering (65-94%), huvudsakligen oförändrad. Njurclearance - 79-100 ml / min. T1 / 2 hos vuxna med nedsatt njurfunktion varierar beroende på graden av - upp till 100 timmar, hos patienter med cystisk fibros - 1-2 timmar, hos patienter med brännskador och hypertermi T1 / 2 kan förkortas jämfört med genomsnittet på grund av ökad clearance av. Visas i hemodialys (50% i 4-6 timmar), är peritonealdialys mindre effektivt (25% under 48-72 timmar).
 • Indikationer för användning Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar orsakade av gramnegativa mikroorganismer (resistenta mot gentamicin, sisomicin och kanamycin) eller sammanslutningar av grampositiva och gramnegativa mikroorganismer: respiratoriska infektioner (bronkit, lunginflammation, empyem, lunga abscess), septikemi, bakteriell endokardit, infektioner i det centrala nervsystemet (CNS ) (inklusive meningit), abdominella infektioner (inklusive peritonit), urinvägsinfektion (pyelonefrit, cystit, uretrit), purulent hud och mjukdelsinfektioner (inklusive Infect rerad brinner, infekterade sår och liggsår av olika ursprung), biliär vägsinfektioner, ben- och leder (inklusive osteomyelit), sårinfektion, postoperativ infektion.
 • Kontra Överkänslighet (inklusive till andra. Aminoglykosider historia), neurit av hörselnerven, svår kronisk njursvikt med azotemi och uremi, graviditet. Försiktighetsåtgärder - myasthenia gravis, Parkinsons sjukdom, botulism (aminoglykosider kan orsaka störningar av neuromuskulär transmission, vilket resulterar i ytterligare försvagning av skelettmuskel), uttorkning, njursvikt, neonatal period, för tidigt födda barn, äldre ålder, amning.
 • Dosering och administrering In / m, in / i (struyno, i 2 minuter eller dropp), vuxna och barn över 6 år - 5 mg / kg var 8: e eller 7,5 mg / kg var 12: e timme; bakteriella urinvägsinfektioner (okomplicerad) - 250 mg var 12: e timme; efter hemodialysen kan en extra dos på 3-5 mg / kg ordineras.
  Maximal dos för vuxna är 15 mg / kg / dag, men inte mer än 1,5 g / dag i 10 dagar.
  Varaktigheten av behandling med iv-introduktion är 3-7 dagar, med en / m - 7-10 dagar.
  Preterm nyfödda med en initialdos på 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 18-24 timmar; nyfödda och barn under 6 år är initialdosen 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 12: e timme i 7-10 dagar.
  Patienter med brännskador kan behöva en dos på 5-7,5 mg / kg var 4-6 timmar på grund av kortare T1 / 2 (1-1,5 h) hos dessa patienter.
  För introduktionen, använd en lösning beredd genom att tillsätta 250 mg eller 500 mg vatten till innehållet i injektionsflaskan för injektion.
  Intravenöst amikacin injiceras dropp i 30-60 minuter, om nödvändigt - struyno
  För intravenös administrering (jet) använd en lösning beredd genom tillsats av 250 mg eller 500 mg 2-3 ml vatten för injektion eller 0,9% lösning av natriumklorid eller 5% lösning av dextros till innehållet i flaskan.
  För intravenös administrering (dropp) löses innehållet i flaskan i 200 ml av en 5% dextroslösning eller 0,9% natriumkloridlösning.
  Koncentrationen av amikacin i lösningen för intravenös administrering bör inte överstiga 5 mg / ml.
 • Bieffekt Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, onormal leverfunktion (ökad aktivitet av "lever" naser, hyperbilirubinemi). På den del av organen av hematopoiesis: anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni. Från nervsystemet: huvudvärk, sömnighet, neurotoxiska effekter (muskelryckningar, domningar, stickningar, kramper), nedsatt neuromuskulär transmissions (upphörande av andning). Från sinnena: ototoxicitet (hörsel minskning, vestibulära labyrinten och störningar, dövhet irreversibel), den toxiska effekten på vestibulära apparaten (discoordination rörelser, yrsel, illamående, kräkningar). Ur urinvägarna: nefrotoxicitet - ett brott mot njurfunktionen (oliguri, proteinuri, mikrohematuri). Allergiska reaktioner: Hudutslag, klåda, hudhyperemi, feber, angioödem. Lokal: ömhet på injektionsstället, dermatit, flebit och perifelbit (med intravenös administrering).
 • överdos Symtom: Toxiska reaktioner (hörselnedsättning, ataxi, yrsel, urinvägsförluster, törst, aptitlöshet, illamående, kräkningar, ringar eller känsla i öronen, andningssvikt). Behandling: att ta bort blockaden av den neuromuskulära överföringen och dess konsekvenser - hemodialys eller peritonealdialys; antikolinesteraser, kalciumsalter (Ca2 +), artificiell ventilation och andra symptomatiska och stödjande terapier.
 • Användning med andra läkemedel Farmaceutiskt kompatibel med penicilliner, heparin, cefalosporiner, kapreomycin, amfotericin B, hydroklortiazid, erytromycin, nitrofurantoin, vitamin B och C, kaliumklorid. Uppvisar synergistisk interaktion med Carbenicillin, bensylpenicillin, cefalosporiner (i patienter med svår kronisk njursvikt vid kombination med beta-laktamantibiotika kan minska effekten av aminoglykosider). Nalidixinsyra, polymyxin B, cisplatin och vancomycin ökar risken för oto och nefrotoxicitet. Diuretika (särskilt furosemid), cefalosporiner, penicilliner, sulfonamider, och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som konkurrerar om aktiv sekretion in i tubuli av nefronet, elimineringsblocket aminoglykosider, öka deras koncentration i blodserum, förstärkande nefrotoxicitet och neurotoxicitet. Stärker den muskelavslappande effekten av curare-liknande droger. Metoxifluran, polymyxiner för parenteral administration, kapreomycin och andra läkemedel som blockerar neuromuskulär transmission (halogenerade kolväten som preparat för inhalation anestesi, opioida analgetika), transfusion av stora mängder blod till citrat konserveringsmedel öka risken för andningsstillestånd. Parenteral administrering av indometacin ökar risken för toxiska effekter av aminoglykosider (ökad halveringstid och minskad clearance). Minskar effekten av antimiastheniska läkemedel.
 • Särskilda instruktioner Före användning bestäms känsligheten hos de isolerade patogenerna med användning av skivor innehållande 30 | ig amikacin. Med en diameter av en tillväxtfri zon på 17 mm eller mer anses mikroorganismen vara känslig, från 15 till 16 mm - måttligt känslig, mindre än 14 mm resistent. Koncentrationen av amikacin i plasma bör inte överstiga 25 mcg / ml (den terapeutiska koncentrationen är 15-25 mcg / ml). Under behandlingsperioden är det nödvändigt att övervaka funktionen av njurarna, hörselnerven och vestibuläranordningen minst en gång i veckan. Sannolikheten att utveckla nefrotoxicitet är högre hos patienter med nedsatt njurfunktion, såväl som vid administrering av höga doser eller under lång tid (denna kategori av patienter kan kräva daglig övervakning av njurfunktionen). Vid otillfredsställande audiometriska test reduceras dosen av läkemedlet eller avbrytas. Patienter med infektiösa inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna rekommenderas att ta en ökad mängd vätska. I avsaknad av positiv klinisk dynamik bör man komma ihåg möjligheten att utveckla resistenta mikroorganismer. I sådana fall är det nödvändigt att avbryta behandlingen och börja lämplig behandling. Om det finns tecken på liv är ett preparat kan användas för ammande kvinnor (aminoglykosider tränger in bröstmjölk i små mängder, men de absorberas dåligt från mag-tarmkanalen och tillhörande komplikationer har registrerats hos spädbarn).
 • Typ av problem

Pulver för beredning av en lösning för intravenös och intramuskulär administrering av 250 mg, 500 mg amikacin i 10 ml injektionsflaskor.
1, 5, 10 flaskor med instruktioner för användning placeras i kartongförpackningar.
50 flaskor med 5 instruktioner för användning placeras i kartonger för leverans till sjukhus.

 • Förvaringsförhållanden Lista B. I en torr, den mörka platsen vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.
 • Utgångsdatum 2 år. Använd inte efter utgångsdatum.
 • Villkor för ledighet från apotek på recept
 • Tillbaka till avsnittet

  amikacin

  Beskrivningen är aktuell på 22/12/2014

  • Latinska namn: amikacin
  • ATX-kod: J01GB06
  • Aktiv beståndsdel: Amikacin (Amikacin)
  • producent: SINTEZ, OJSC (Ryssland), KRASFARMA, JSC (Ryssland)

  struktur

  En injektionsflaska med Amikacin innehåller 1000, 500 eller 250 mg amikacinsulfat i form av ett pulver.

  Ytterligare ämnen: edetat dinatrium, natriumvätefosfat, vatten.

  En amikul av Amicacin innehåller i 1 ml av en lösning av 250 mg amikacinsulfat.

  Form frigör Amikaktsina

  Pulver för att göra en lösning avsedd för intravenös eller intramuskulär injektion, alltid vit eller nära vit är hygroskopisk.

  1000, 500 eller 250 mg av sådant pulver i en 10 ml ampull; 1, 5, 10 eller 50 sådana flaskor i ett pappersark.

  Lösningen (intravenös, intramuskulär injektion) är vanligtvis klar, halmfärgad eller färglös.

  Former för frisättning i tabletter existerar inte.

  Farmakologisk aktivitet

  Bakteriedödande, bakteriostatisk (beroende på vilken dos som administreras).

  Farmakodynamik och farmakokinetik

  farmakodynamik

  Amikacin (namnet i receptet för latinamikacin) är semisyntetisk aminoglykosid (antibiotikum), som verkar på ett brett spektrum av patogener. har baktericid handling. Tränger snabbt in i patogenens cellvägg, binder fast till ribosom 30S-subenheten hos bakterien och hämmar biosyntesen av proteinet.

  Det har en uttalad effekt på gram-negativa aeroba patogener: Salmonella spp., Enterobacter spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Pseudomonas aeruginosa, Shigella spp., Serratia spp., Providencia stuartii.

  Måttligt aktiv mot gram-positiva bakterier: Staphylococcus spp. (inklusive resistenta meticilinsistenta stammar), ett antal stammar Streptococcus spp.

  Aeroba bakterier är okänsliga för Amicacin.

  farmakokinetik

  Efter intramuskulär injektion absorberas den aktivt i den totala administrerade volymen. Penetrerar in i alla vävnader och genom gistogematicheskie barriärer. Bindning till blodproteiner är upp till 10%. Ej föremål för transformation. Det utsöndras genom njurarna oförändrade. Halveringstiden för eliminering är nära 3 timmar.

  Indikationer för användning Amikaktsina

  Indikationer för användning Amicacin är en infektionsinflammatorisk sjukdom som orsakas av gramnegativa mikroorganismer (resistent mot gentamicin, kanamycin eller sisomicin) eller samtidigt gram-positiva och gram-negativa mikroorganismer:

  • infektion i andningsorganen (inflammation i lungorna, empyema i pleura, bronkit, lungabscess);
  • sepsis;
  • infektiös endokardit;
  • infektion i hjärnan (inklusive meningit);
  • infektioner i det geniturinära området (cystit, pyelonefrit, uretrit);
  • buksinfektioner (inklusive peritonit);
  • infektioner av mjukvävnad, subkutan vävnad och purulent hud (inklusive smittade sår, brännskador, liggsår);
  • infektion i hepatosystemet;
  • infektioner av leder och ben (inklusive osteomyelit);
  • infekterade sår;
  • infektiösa postoperativa komplikationer.

  Kontra

  Allvarlig njurskada, graviditet, inflammation i hörselnerven, sensibilisering till droger från gruppen aminoglykosider.

  Biverkningar

  • Allergiska reaktioner: feber, ett utslag, klåda, angioödem.
  • Reaktioner från matsmältningssystemet: hyperbilirubinemi, aktivering levertransaminaser, illamående, kräkningar.
  • Reaktioner från det hematopoietiska systemet: leukopeni, granulocytopeni, anemi, trombocytopeni.
  • Reaktioner från nervsystemet: en förändring i neuromuskulär överföring, dåsighet, huvudvärk, hörselnedsättning (eventuell dövhet), störningar i den vestibulära apparaten.
  • Från genitourinary systemet: proteinuri, oliguri, mikrohematuri, njurinsufficiens.

  Instruktioner för användning Amicacin (Metod och dosering)

  Amicacin-injektionsanvisningar för användning tillåter läkemedlet att administreras intramuskulärt eller intravenöst.

  Det finns ingen sådan dosform som tabletter för oral administrering.

  Före injektionen är det nödvändigt att göra ett intradermalt test för känslighet för läkemedlet, om det inte finns kontraindikationer för det.

  Hur och vad ska man utspäda Amikacin? Läkemedelslösningen framställes före administrering genom införande av 2-3 ml destillerat vatten för injektion i innehållet i flaskan. Lösningen administreras omedelbart efter beredning.

  Standarddoser för vuxna och barn från en månad är 5 mg / kg tre gånger om dagen eller 7,5 mg / kg två gånger dagligen i 10 dagar.

  Den maximala dagliga dosen för vuxna är 15 mg / kg, uppdelad i två injektioner. I extremt allvarliga fall och med sjukdomar som orsakas av Pseudomonas delas den dagliga dosen i tre injektioner. Den högst administrerade dosen under hela behandlingsperioden ska inte vara mer än 15 gram.

  Nyfödda förskrivs först 10 mg / kg och växlar sedan till 7,5 mg / kg i 10 dagar.

  Den terapeutiska effekten kommer vanligtvis inom 1-2 dagar, om det i 3-5 dagar efter behandlingens början inte finns någon effekt av läkemedlet, bör den avbrytas och behandlingens taktik ska ändras.

  överdos

  symptom: ataxi, hörselnedsättning, yrsel, törst, urineringstörningar, kräkningar, illamående, ringande i öronen, andningssvikt.

  Behandling: För att stoppa överträdelser av den neuromuskulära överföringen gäller hemodialys; salt kalcium, antikolinesterasmedel, IVL, såväl som symptomatisk behandling.

  interaktion

  Nefrotoxicitet är möjlig vid samtidig användning med vankomycin, amfotericin B, metoxyfluran, radioaktiva medel, icke-steroida antiinflammatoriska medel, enfluran, cyklosporin, cephalotin, cisplatin, polymyxin.

  Ototoxisk effekt är möjlig vid samtidig användning med etakrynsyra, furosemid, cisplatin.

  I kombination med penicilliner (med njurskada) minskar antimikrobiell verkan.

  Vid användning i samband med blockerare av neuromuskulär överföring och etyleter risken för andningsdepression ökar.

  Amicacin får inte blandas i lösning med cefalosporiner, penicilliner, amfotericin B, erytromycin, klortiazid, heparin, tiopenton, nitrofurantoin, tetracykliner, vitaminer från grupp B, askorbinsyra och kaliumklorid.

  Försäljningsvillkor

  Inköp av drogen är endast tillåtet om receptet är tillgängligt.

  Förvaringsförhållanden

  • Förvaras i ett temperaturintervall på 5-25 grader.
  • Förvara på ett mörkt och torrt ställe.
  • Förvaras borta från barn.

  Utgångsdatum

  Särskilda instruktioner

  Möjligheten att utveckla nefrotoxiska och ototoxiska effekter ökar med Amicacin i höga doser eller hos patienter med predisposition.

  Analyser av Amikacin

  analoger: Amicacinsulfat (pulver för lösningstillverkning), Ambiotik (injektionsvätska, lösning) Amikacin-Kredofarm (pulver för lösningstillverkning), Lorikatsin (injektionsvätska, lösning) FAnders Johan Lexell (injektionsvätska, lösning).

  På grund av dålig absorption av allt aminoglykosider Amicacinanaloger produceras inte från tarmarna i tabletter.

  barn

  Barn under 6 år ges en initialdos på 10 mg / kg, därefter två gånger dagligen 7,5 mg / kg.

  nyfödda

  Förtida spädbarn först föreskrivs 10 mg / kg, sedan gå till 7,5 mg / kg en gång om dagen; Termiska spädbarn är också initialt föreskrivna 10 mg / kg och växlar sedan till 7,5 mg / kg två gånger dagligen.

  Med alkohol

  Alkohol och Amicacin rekommenderas inte kombinationer.

  Under graviditeten (och amning)

  graviditet - Strikt kontraindikation för administrering av Amicacin. Eftersom amikacin utsöndras i bröstmjölk i små mängder och nästan inte absorberas från tarmen, används den i lakterande kvinnor på strikta indikationer.

  Recensioner om Amikakin

  Recensioner om Amikakine visar i de flesta fall en tillräckligt hög effektivitet av läkemedlet. Många patienter är oroade över möjligheten att utveckla allvarliga biverkningar och är rädda för att använda drogen, även om sådana rapporter är ganska sällsynta.

  Pris Amicacin, var du kan köpa

  Priset för amikacinampuller (I / O, IM-lösning 250 mg №20) i Ryssland varierar mellan 126-215 rubel, priset på sådan form av utsläpp av drogen i Ukraina är 31 hryvnian. Minns att piller som en form av Amikacin inte produceras.